فهرست مطالب

مدیریت فراگیر - سال سوم شماره 4 (زمستان 1396)

نشریه مدیریت فراگیر
سال سوم شماره 4 (زمستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1397/01/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقاله پژوهشی
  • حمید کاظمی زهرانی، فاطمه آقاسی کرمانی، معصومه سادات کاظمی صفحات 1-9
    زمینه و هدف
    پژوهش های متعدد نشان می دهد، جهت گیری مذهبی و تجربه عواطف مثبت و منفی با بهزیستی روان شناختی و کیفیت زندگی ارتباط دارد. بهزیستی روان شناختی، در واقع همان رشد استعدادهای واقعی فرد است که شامل 6 مولفه پذیرش خود، روابط مثبت با دیگران، استقلال، تسلط بر محیط، زندگی هدفمند و رشد شخصی می باشد. هدف از این پژوهش، بررسی ارتباط بین جهت گیری مذهبی، تجربه عواطف، بهزیستی روان شناختی و کیفیت زندگی در بین دانشجویان بود.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر از نوع توصیفی- همبستگی و جامعه آماری آن شامل کلیه دانشجویان دانشگاه پیام نور نجف آباد اصفهان می باشد. در این بررسی، 250 نفر از دانشجویان به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار مطالعه شامل فرم کوتاه شده پرسش نامه بهزیستی روان شناختی ریف (18 سوالی)، پرسش نامه فرم کوتاه 36 سوالی ویر نسخه 2 (SF-36، version 2)، راهنمای مقیاس جهت گیری مذهبی آلپورت و مقیاس عاطفه مثبت و منفی (PANAS) واتسون و همکاران بود و برای بررسی ارتباط بین جهت گیری مذهبی، تجربه عواطف، بهزیستی روان شناختی وکیفیت زندگی از تحلیل رگرسیون چند متغیره در نرم افزار SPSS نسخه 16 استفاده شد.
    یافته ها
    ابعاد جهت گیری مذهبی، پیش بینی کننده بهزیستی روان شناختی و سلامت عمومی می باشد (p value < 0/05) و عاطفه مثبت و منفی، پیش بینی کننده بهزیستی روانی و کیفیت زندگی است (p value < 0/05).
    بحث و نتیجه گیری
    در نهایت می توان گفت ابعاد جهت گیری مذهبی، پیش بینی کننده بهزیستی روان شناختی برای مولفه های هدف در زندگی و رشد فردی است و بین جهت گیری مذهبی، تجربه عواطف، بهزیستی روان شناختی و کیفیت زندگی، ارتباط معنی داری وجود داشت.
    کلیدواژگان: بهزیستی روان شناختی، تجربه عواطف، جهت گیری مذهبی، کیفیت زندگی
  • نفیسه رفیعی، مریم حسین زاده بافرانی، زهره سادات فاطمی نسب صفحات 10-17
    زمینه و هدف
    در سال های اخیر برخی از آسیب های روانی مانند: اضطراب و افسردگی از طرف مجامع روانشناسی به عنوان بیماری های فراگیر و مهم در اقشار مختلف جامعه معرفی و زندگی غالب مردم را تحت تاثیر قرار داده و معلمین مدارس ابتدایی نیز از این آسیب مصون نیستند. لذا هدف این پژوهش بررسی و مقایسه میزان اضطراب و افسردگی معلمان شاغل در مدارس ابتدایی ناحیه 3 شهر اصفهان می باشد.
    مواد و روش ها
    روش پژوهش علی مقایسه ای و جامعه مورد مطالعه کلیه معلمین زن و مرد شاغل در مدارس ابتدایی پسرانه ناحیه 3 شهر اصفهان بودند که با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای، نمونه ای به حجم 35 نفر انتخاب شد. داده ها از طریق ابزار پرسشنامه استاندارد DASS به دست آمد. برای تجزیه و تحلیل داده ها نرم افزار SPSS نسخه 18 جداول توصیفی، ضریب همبستگی، آزمون f لون برای سنجش همگونی واریانس ها و آزمون t مستقل مورد استفاده قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان می دهد میزان افسردگی معلمین زن و مرد با sig = 0/52 و میزان اضطراب آنها با sig = 0/07 بیانگر تفاوت معناداری نمی باشند. میزان سابقه تدریس و اضطراب معلمین با sig = 0/97 بیانگر تفاوت معنادار و میزان افسردگی معلمین در گروه های سنی مختلف با sig = 0/34 معنادار نمی باشد.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به تفاوت میانگین در میزان افسردگی معلمین زن نسبت به مردان در مقطع ابتدایی و حساسیت شغل معلمی در مقطع ابتدایی، برگزاری دوره های آموزشی و جلسات گفتگو در راستای طرح مسایل و مشکلات معلمان و ارایه راهکارهای عملی و ایجاد محیطی سالم و بانشاط در مدرسه و برنامه های تفریحی و ورزشی می تواند در سلامت سازمانی معلمان نقش بسزایی داشته باشد.
    کلیدواژگان: اضطراب، افسردگی، معلمان، مقطع ابتدایی
  • مریم حسین زاده بافرانی، نفیسه رفیعی صفحات 18-27
    زمینه و هدف
    انسان عصر حاضر، در جریان سازگاری با محیط اجتماعی و شغلی خود ناچار است محدودیت ها و فشارهایی را متحمل شود به نحوی که این فشارهای موجود در محل کار، منجر به فرسودگی شغلی کارکنان می شود. حضور معلمان سالم، بانشاط و کارآمد می تواند چهره و محتوای سازمان آموزشی را متحول کند و محیطی سالم برای فراگیران فراهم آورد. درحالی که معلم خسته، کسل و بی انگیزه، اتلاف وقت و انرژی و عدم رشد و تکامل فراگیران را در پی دارد، لذا هدف از پژوهش حاضر، بررسی میزان فرسودگی شغلی معلمان مقطع متوسطه شهر نایین بود.
    مواد و روش ها
    روش این مطالعه از نوع توصیفی پیمایشی بود. جامعه و نمونه پژوهش، کلیه معلمان مقطع متوسطه دوره دوم شهر نائین در سال تحصیلی 96-1395 به تعداد 58 نفر می باشند. داده ها از طریق پرسش نامه استاندارد فرسودگی شغلی ماسلاچ و جکسون به دست آمد.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه بیانگر این است که در اکثر آزمودنی ها درجاتی از فرسودگی شغلی دیده می شود. بین معلمین زن و مرد از لحاظ میزان فرسودگی شغلی تفاوت معنی داری وجود دارد. میزان فرسودگی شغلی معلمان مرد در سه بعد خستگی عاطفی، مسخ شخصیت و عملکرد فردی بیشتر از معلمان زن است (p value > 0/05).
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به وجود درجاتی از فرسودگی شغلی در بین معلمان و تاثیر منفی این مساله بر روند اثربخشی، کارآمدی خدمات معلمان، بهداشت روانی و عملکرد تحصیلی دانش آموزان؛ لذا ضرورت شناسایی معلمینی که دچار فرسودگی شغلی می باشند از طریق خدمات مشاوره شغلی و سازمانی در جهت درمان این افراد مطرح می شود.
    کلیدواژگان: فرسودگی شغلی، معلم، مقطع متوسطه
  • خدیجه محمدی، مریم قربانی صفحات 28-36
    زمینه و هدف
    بحران هویت، نوعی اختلال و از خودبیگانگی است که فرد با خود، دیگران و جامعه دارد. بحران هویت، شخص را در ارتباطات فردی و اجتماعی، دچار بیگانگی می سازد. این پژوهش با هدف بررسی رابطه بحران هویت با سلامت روانی در دانشجویان مهاجر افغانستانی ساکن شهر اصفهان انجام شد.
    مواد و روش ها
    جامعه آماری پژوهش شامل کلیه دانشجویان مهاجر افغانستانی ساکن شهر اصفهان در سال تحصیلی 94-1393 مشغول به تحصیل بود. حجم نمونه شامل 180 نفر دانشجوی دختر و پسر که به روش نمونه گیری در دسترس بدست آمد. به منظور جمع آوری داده ها از پرسش نامه سبک های پردازش هویت ISI-6G و پرسش نامه سلامت عمومی GHQ (General Health Questionnaire) استفاده شد و آنالیز داده ها با استفاده از نسخه 21 نرم افزار SPSS انجام گردید.
    یافته ها
    نتایج حاصل از تحلیل همبستگی پیرسون نشان داد که بین سلامت روانی و بحران هویت، همبستگی منفی معنی داری وجود دارد. همچنین نتایج حاصل از تحلیل رگرسیون نیز نشان داد که از بین کل ابعاد سبک هویت، افراد دارای سبک هویت هنجاری از نمرات سلامت عمومی پایین تری برخوردارند.
    نتیجه گیری
    یافته ها حاکی از آن بود که سبک های هویتی از جمله عوامل تاثیرگذار بر سلامت روانی مهاجران به حساب می آید.
    کلیدواژگان: بحران هویت، سلامت روانی، مهاجرت
  • مقاله مروری
  • مهدی مهدوی خو، غلامرضا کرمی، محسن ختن لو صفحات 37-43
    زمینه و هدف
    امروزه شرکت ها و سازمان های متخلف، با استفاده از حسابرسان ماهر و حرفه ای و مشاورین مالیاتی کارآزموده و با استفاده از پیچیدگی های قوانین مالیاتی و یا با استفاده از نفوذ در ادارات، از بازپرداخت عوارض و مالیات شانه خالی می کنند و با فرار مالیاتی و یا اجتناب از پرداخت مالیات، به سودهای کلان می رسند. بدیهی است که سلب اعتبار و اعتماد نسبت به عملکرد یک حرفه در راستای اجرای وظایف، موجب کاهش سطح اطمینان افراد جامعه و تهدید و چالش مهمی برای سیستم اقتصادی جامعه می باشد. لذا، عدم توجه به نقاط حساس و آسیب پذیر این حرفه، موجب می گردد که جامعه، حرفه را محکوم و غیر قابل اعتماد بپندارد.
    این پژوهش به روش توصیفی- تحلیلی انجام گرفت و ضمن بررسی علل افول ارزش های اخلاقی، علت اصلی انحرافات و ناهنجاری های شغلی را عدم وجود تعهد اخلاقی در افراد بیان نموده و راه حل لازم برای اجرایی شدن اصول و آیین های رفتار حرفه ای را تعالی اخلاقی می داند و سعی بر آن دارد تا با ارائه رویکردی متفاوت بر ارزش های اخلاقی و معرفی زمینه های آسیب رسان بر اعتبار حرفه مالیات، به تبیین نقش تعهد اخلاقی در تدوین و اعمال رفتار حرفه ای در مالیات بپردازد. هدف از این مطالعه، بررسی دیدگاه ها و رویکردهای اخلاقی مرتبط با چیستی و چرایی پرداخت مالیات و تبعیت و تمکین از قوانین و مقررات مالیاتی بود.
    کلیدواژگان: اخلاق مالیاتی، تعهد اخلاقی، فرار مالیاتی
  • زهرا خوانساری، پریسا نیلفروشان صفحات 44-56
    زمینه و هدف
    رسالت مسیر شغلی یکی از سازه های مهم در حیطه مشاوره شغلی است. در این پژوهش به شرح مفصل رسالت مسیر شغلی پرداخته شده است.
    بحث و نتیجه گیری
    در حیطه رسالت مسیر شغلی، مطالعات و پژوهش هایی صورت گرفته است که بر اساس آن دریافتند که این سازه توسط یکسری متغیر مانند معناداری، رشد شخصی، ارزش ها پیش بینی می شود و از طرفی داشتن رسالت منجر به پیامدهایی مانند رضایت از زندگی، تصمیم گیری مسیر شغلی، خودکارآمدی و انطباق پذیری شغلی برای افراد می شود.
    کلیدواژگان: پیامدها، پیشایندها، رسالت مسیر شغلی
  • مقاله موردی
  • مهدی خداداد، الهه صفی جهانشاهی صفحات 57-64
    زمینه و هدف
    درک و اندازه گیری رضایت گردشگر، یکی از مهم ترین مباحث در صنعت گردشگری است، زیرا گردشگران رضایت مند، قصد انتقال تجربه مثبت خود به دیگر گردشگران بالقوه و احتمالا قصد بازگشت به مقصد و ارائه نقل قول های مثبت از مقصد را دارند. هدف از این مطالعه، ارزیابی رضایت مندی گردشگران از کیفیت خدمات گردشگری در شهر تنکابن بود.
    مواد و روش ها
    این پژوهش در راستای ارزیابی رضایت مندی گردشگران از کیفیت خدمات گردشگری در شهر ساحلی تنکابن انجام گرفته است. بدین منظور، 322 پرسش نامه بین گردشگران به روش نمونه گیری تصادفی توزیع شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS مورد ارزیابی قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد، رضایت مندی گردشگران از کیفیت خدمات گردشگری در حد متوسطی می باشد.
    بحث و نتیجه گیری
    رضایت گردشگر در مقاصد گردشگری به متصدیان و مسوولان کمک خواهد کرد تا استراتژی های خود را تغییر داده و رضایت گردشگران را افزایش دهند.
    کلیدواژگان: رضایت گردشگران، شهر تنکابن، کیفیت خدمات گردشگری، گردشگری
  • محبوبه حسن شاهی، محمد علایی آرانی صفحات 65-72
    زمینه و هدف
    هدف از این مطالعه، بررسی اجمالی ظهور فرایند کتاب درمانی و نظریه های مرتبط به عنوان شیوه ای کم هزینه، با محتوای فرهنگی و آموزشی، در درمان مشکلات روانی، عصبی و رفتاری کودکان به ویژه کودکان مبتلا به سرطان بود.
    بحث و نتیجه گیری
    این پژوهش پس از بررسی نقش پویای کتاب درمانی بر درمان کل شخصیت وجودی انسان، به این نتیجه رسید که داستان، ابزاری برای کمک به کودکان، نوجوانان، بیماران و سایر افراد برای مقابله با مشکلات جسمی، روحی و روانی است. داستان، انزوای اجتماعی را از بین می برد و در بیمار احساس تعلق ایجاد می کند. بسیاری از روان شناسان، روان پزشکان و کتابداران، خواندن کتاب را به عنوان بخشی از فرایند درمان بیمار توصیه می کنند. تعامل میان نویسندگان کتاب کودک، روان شناسان و کتابداران می تواند منجر به حرکت مناسب در زمینه کتاب درمانی برای کودکان درگیر سرطان شود. از طرف دیگر این همکاری باعث می شود که ناشران، کتابداران و روان شناسان بالینی، کتاب های خوب موجود در بازار را به شکلی هدفمند برای مشکلات خاص خوانندگان و کودکان با نیازهای ویژه طبقه بندی نمایند.
    کلیدواژگان: کتاب درمانی داستانی، سرطان کودک، روان شناسی بالینی
|
  • Hamid Kazemi-Zahrani, Fatemeh Aghasi Kermani, Masomesadat Kazemi Pages 1-9
    Aim and
    Background
    Several studies show that religious orientation and the experience of positive and negative emotions are associated with psychological well-being and life quality. In fact, psychological well-being is the same as the actual development of individual talents, which includes six components of self-acceptance, positive relationships with others, autonomy, domination of the environment, purposeful life, and personal growth. The purpose of this study was to investigate the relationship between religious orientation, emotional experience, psychological well-being and life quality among students.
    Materials And Methods
    The present research is a descriptive correlational type. The statistical population consisted of all students of Payame Noor University of Najaf Abad in Isfahan province. In this study, 250 students were selected by available sampling method. The study tools were consisted of a shortened form of the Reef psychological well-being questionnaire (18 questions), a short form of questionnaire of 36 The Wier questions (SF-36, version 2), the Allport Religious Orientation Scale, and Positive and Negative Affective Scale (PANAS) Watson et al., 1988, and data analyzed using to multivariate regression analysis in SPSS software.
    Findings: The results showed that religious attachment dimensions predict psychological well-being and general health (p value
    Conclusion
    Finally, it can be said that the dimensions of religious orientation to predict psychological well-being for the life target factors, and there is a relationship between religious orientation, emotional experience, psychological well-being and life quality (p value
    Keywords: Psychological well-being, Quality of life, Religious orientation, Emotional experience
  • Nafiseh Rafiei, Maryam Hosinzadeh Nainie, Zohreh Sadat Fateminasab Pages 10-17
    Aims and
    Background
    Due to the fact that in recent years, some common psychological trauma such as anxiety and depression have been introduced by psychological assemblies as a common and important disease in different circles of society It affects people's lives and, given that primary school teachers are not immune to this injury, and the basic element of one of the most basic educational bases, it is necessary to determine the extent or impact of such damage , Be studied in this educational community , Therefore, the purpose of this study was to compare and compare the "level of anxiety and depression of teachers working in elementary schools in District 3 of Isfahan".
    Materials And Methods
    The causal research method is comparative. The study population included all male and female teachers working in elementary school boys in District 3 of Isfahan. Using a multi-stage cluster sampling, a sample size of 35 people was selected. Data were collected using the standard DASS questionnaire. For data analysis, SPSS software, descriptive tables, correlation coefficient, F-LUN test were used for homogeneity of variance and independent t-test.
    Findings: It is concluded that depression in male and female teachers with sig = 0.52 does not show a significant difference. The level of anxiety of male and female teachers with sig = 0.07 does not show a significant difference. Teachers 'teaching and anxiety with sig = 0.97 indicates a significant difference. There is no significant difference between teacher's depression in different age groups with sig = 0.34.
    Conclusion
    Considering the difference in mean of depression among female teachers in comparison with men at primary level and the sensitivity of teacher's work in the elementary period, organizing training courses and conducting discussion sessions for discussing teacher's problems and providing practical solutions and creating a healthy environment. And school attendance and recreational and sports programs can play a significant role in the organizational health of teachers.
    Keywords: Anxiety, Depression, Teachers, elementary level
  • Maryam Hossinzadeh Baferani, Nafiseh Rafiei Pages 18-27
    Aim and
    Background
    The Human being, in the process of adapting to his social and occupational environment, has to face some constraints and pressures in a way that causes the pressure on the workplace to cause burnout of the staff. The presence of healthy, talented and efficient teachers can transform the face and content of the educational organization and provide a healthy environment for learners. While the exhausted, depressed and impoverished teacher leads to waste of time and energy and the lack of growth and evolution of the learners, the present research aims to "study the degree of burnout of high school teachers in Nayin".
    Materials And Methods
    The research method is descriptive survey. The population and research sample of all secondary school teachers in the second year of urbanization in the academic year of 2016-17 are 58 individuals. Data were collected by Maslach and Jackson's standard burnout questionnaires.
    Findings: The analysis of the research data at the level of descriptive statistics (frequency and mean) and inferential statistics (Chi-square) indicates that in most subjects there are some degrees of burnout. There is a significant difference between male and female teachers in terms of burnout. The degree of burnout among male teachers is more than emotional exhaustion, depersonalization and individual performance more than female teachers (p value > 0.05).
    Conclusion
    Regarding the degree of burnout among teachers and the negative impact of this issue on the effectiveness of teachers 'services, mental health, student's academic performance, the need to identify teachers who are burned out through job and organizational consulting services in for the treatment of these people.
    Keywords: Burnout, Teacher, Secondary level
  • Khadije Mohammadi, Maryam Ghorbani Pages 28-36
    Aim and
    Background
    The purpose of this research was to study the relation between identity crisis and psychological welfare of Afghan migrants studying in Isfahan universities.
    Materials And Methods
    The individuals of the present study were all the Afghan immigrants living in Isfahan city in the school year 93-94. All the sample cases were the Afghan female and male students about 180 people. In order to collect data were used the ISI-6G Identity Processing Styles Questionnaire (1998) and the General Health Questionnaire (GHQ) (1972). Data analysis was performed using SPSS version 21.
    Findings: This study came to the findings that according to Pearson correlation analysis, there is a negative correlation between mental health and identity crisis. It also came to the conclusion that about nine percent of all individuals experienced depression.
    Conclusions
    It is presumably right that identity disorder is one of the main factors influencing the psychological health of the migrants.
    Keywords: Identity Crisis, Mental Welfare, Immigration
  • Mahdi Mahdavikhou, Gholamreza Karami, Mohsen Khotanlou Pages 37-43
    Aim and
    Background
    Today, corporations and organizations fail to pay back taxes and duties using expert and professional auditors and experienced tax consultants and also using the complexity of tax laws or through the influence of offices and they get huge profits by tax evasion or tax evasion. Obviously, the elimination of credibility and trust in the performance of a profession, reduces the level of community confidence and represents a major threat to the economic system of the society. Therefore, the lack of attention to the sensitive and vulnerable points of this profession leads to a conviction and unreliable profession. The design of this research is an analytical descriptive and while investigating the reasons for the decline of ethical values, emphasizes that the main cause of deviations and occupational abnormalities is the lack of moral commitment in individuals and believes that moral excellence is essential for the implementation of professional principles. It tries to explain the role of ethical commitment in the formulation and implementation of professional tax behaviors by providing a different approach to ethical values and introducing harmful grounds on the credibility of the tax profession. The purpose of this study is to examine the ethical perspectives and approaches related to what is the reason for paying taxes and compliance with tax laws and regulations.
    Keywords: Ethical commitment, Tax evasion, Tax fraud
  • Zahra Khansari, Parisa Nilforooshan Pages 44-56
    Aim and
    Background
    Career calling is one of the important structures in the field of job counseling. In this article, a detailed description of the career calling is discussed.
    Conclusion
    In the field of career calling, studies and researches have been done. Studies have found that this structure is predicted by variables such as meaningfulness, personal growth, values, and, on the other hand, having a mission has consequences such as life satisfaction, career decision, self-efficacy, and career adaptability for individuals.
  • Mehdi Khodadad, Elaheh Safi Jahanshahi Pages 57-64
    Aim and
    Background
    Understanding and measuring tourism satisfaction is one of the most important issues in the tourism industry because satisfied tourists intending to transfer their positive experience to other potential tourists are likely to return to destination and provide positive quotes from the destination.
    Materials And Methods
    This research was conducted to assess the satisfaction of tourists with the quality of tourism services in Tonekabon coastal city. For this purpose, 322 questionnaires were distributed among tourists by random sampling method. Data are evaluated using SPSS software. Findings: The results showed that the satisfaction of tourists with the quality of tourism services is moderate.
    Conclusion
    Tourism satisfaction for tourism purposes will help planners and authorities to change their strategies and increase the satisfaction of tourists.
    Keywords: Satisfaction of tourists, Tonekabon city, Quality of tourism services, Tourism
  • Mahbubeh Hasanshahi, Mohammad Alaee Arani Pages 65-72
    Aim and
    Background
    The purpose of this study is to review the emergence of the bibliotherapy process and related approaches. As a low cost method, this study further analyzes the educational and cultural discourse of books and its potential effects on psychological, neurotic and behavioral treatment of children who are suffering from cancer.
    Conclusion
    This study, after examining the dynamic role of bibliotherapy in treating the entire personality of persons concluded that the story is a tool for helping children, adolescents, patients and others dealing with physical, mental and psychological problems. The story eliminates social isolation and creates a sense of belonging in the patient. Many psychologists, psychiatrists and librarians recommend suitable reading books as a part of the patient's treatment process. The interaction between children's book authors, psychologists and librarians lead to a proper movement in the field of bibliotherapy, in particular, for children in cancer. On the other hand, this collaboration will make publishers, librarians, and clinical psychologists to classify and recommend good books on the market in a targeted way for specific problems for readers and children with special needs.
    Keywords: Fiction bibiotherapy, Child cancer, Clinical psychology