فهرست مطالب

مجله علوم و صنایع غذایی ایران
سال پنجم شماره 1 (پیاپی 15، بهار 1387)

  • تاریخ انتشار: 1387/02/05
  • تعداد عناوین: 9
|
  • سمیه رحیمی، سلیمان عباسی، محمدحسین عزیزی صفحات 1-12
    اخیرا امواج مایکروویو و توانایی بالقوه آن نظر بسیاری از متخصصان صنایع غذایی را به خود جلب کرده و از این انرژی برای فرآوری سریع مواد غذایی به جای روش های قدیمی و زمان بر استفاده می گردد. کاربرد این امواج برای ریزکپسول سازی ((microencapsulation روشی جدید و نوپا بوده که در این روش با اختلاط نسبت مناسبی از هسته به دیواره، مخلوط حاصل پس از قرار گرفتن در معرض امواج مایکروویو ریزکپسوله می شود. در این پژوهش ریزکپسول سازی پودر اسید سیتریک به عنوان هسته در دو اندازه 500–100 میکرون و کم تر از 100 میکرون، دو نسبت 5:1 و 10:1 هسته به دیواره (شامل کازئین و اینولین)، توان های 120 تا 1200 وات امواج مایکروویو و مدت زمان های 50 تا 250 ثانیه ای (با فواصل 50 ثانیه ای) انجام گرفت. نتایج بررسی کیفی ریزکپسول های تولید شده با دوچشمی آزمایشگاهی، عکس برداری با میکروسکوپ الکترونی روبشی و اندازه گیری توزیع اندازه ذرات با دستگاه تجزیه گر اندازه ذرات نشان داد که شرایط بهینه برای ریزکپسول سازی پودر اسید سیتریک با کازئین و اینولین، نسبت 10:1، توان 1200 وان و مدت زمان به ترتیب 150 و 50 ثانیه بود. در مرحله بعدی این دو نوع ریزکپسول به همراه پودر اسید سیتریک بدون پوشش و ریزکپسول تجاری اسید سیتریک به آدامس نواری اضافه و آزمون حسی از نوع رتبه بندی توسط گروه چشایی برای ارزیابی بافت، ماندگاری طعم و پس مزه انجام و یافته ها نشان دادند که آدامس های حاوی ریزکپسول های پوشش دار شده با اینولین از لحاظ دو ویژگی ماندگاری طعم و پس مزه در جایگاه نخست بوده و برای ویژگی بافت نیز ریزکپسول های تجاری بیشترین امتیاز را به خود اختصاص دادند. در ضمن، از لحاظ ارزیابی حسی آدامس های حاوی ریزکپسول های کازئینی در پائین ترین سطح قرار داشتند. یافته های این بررسی برای نخستین بار توانایی بالفعل این روش سریع، آسان و کم هزینه را به اثبات رساند.
    کلیدواژگان: مایکروویو، ریزکپسول سازی، اسید سیتریک، آدامس، ویژگی های حسی
  • رضا فرهوش، سید محمدرضا موسوی، علی شریف صفحات 13-19
    در این تحقیق، تغییر شاخص رنگی، ضریب شکست و ویسکوزیته طی فرایند سرخ کردن طیفی از روغنهای سرخ کردنی رایج بررسی شد، و عملکرد آنها نسبت به عدد کربنیل به عنوان روشی مرجع در این خصوص مورد ارزیابی قرار گرفت. شاخص رنگی روغنهای سرخ کردنی در طول زمان سرخ کردن به صورت خطی افزایش پیدا کرد. میزان اولیه شاخص رنگی روغنهای سرخ کردنی به طور متوسط 15/0±36/0 بود که پس از 48 ساعت فرایند به 24/0±73/1 رسید. شاخص رنگی به صورت خطی و با همبستگی بالا (97/0 R2 =) با عدد کربنیل تغییر کرد. حد قابل قبول 50/43 میکرومول بر گرم برای عدد کربنیل تقریبا معادل میزان 12/1 برای شاخص رنگی بود. ضریب شکست نمونه های روغن با افزایش زمان فرایند حرارتی به صورت خطی افزایش پیدا کرد و به طور متوسط در محدوده 00051/0±468313/1 (ساعت صفر) تا 00032/0±469671/1 (ساعت 48) قرار گرفت. همبستگی بالایی (94/0 R2 =) بین ضریب شکست و عدد کربنیل روغنهای سرخ کردنی مشاهده شد. با فرض حداکثر میزان مجاز 50/43 میکرومول بر گرم برای عدد کربنیل، مشخص شد ضریب شکست روغنهای سرخ کردنی نباید از میزان 469075/1 تجاوز نماید. ویسکوزیته روغنهای سرخ کردنی در دمای 30 درجه سانتیگراد با زمان افزایش یافت و به طور متوسط از 84/13±11/45 میلی پاسکال ثانیه (ساعت صفر) تا 47/12±03/75 میلی پاسکال ثانیه (ساعت 48) تغییر کرد. همبستگی قوی ای (96/0 R2 =) میان ویسکوزیته و عدد کربنیل روغنهای سرخ کردنی وجود داشت. با فرض حداکثر میزان مجاز 50/43 میکرومول بر گرم برای عدد کربنیل، مشخص شد ویسکوزیته روغنهای سرخ کردنی در دمای 30 درجه سانتیگراد نباید بالغ بر 78/74 میلی پاسکال ثانیه باشد.
    کلیدواژگان: عدد کربنیل، شاخص رنگی، ضریب شکست، ویسکوزیته، روغن سرخ کردنی
  • بررسی امکان استفاده از مخلوط آرد چاودار و گندم در تولید نان بربری
    صفحات 21-28
    با توجه به اهمیت و جایگاه نان در تغذیه مردم کشور، تحقیقی در جهت ارائه تولید نان با استفاده از آرد چاودار با هدف ایجاد تنوع در بین نانهای تولیدی انجام گرفت. در این مطالعه امکان استفاده از نان مخلوط چاودار با 60% آرد چاودار و 40% آرد گندم و همچنین نان مخلوط گندم دارای 40% آرد چاودار و 60% آرد گندم در تهیه نان بربری مورد بررسی قرار گرفت. نان های فوق با مخمر و خمیر ترش به دو روش برلین و دتمولد تولید شدند. پخت در سه تکرار انجام گرفت و نان های حاصل توسط هیات داوران از نظر ارگانولپتیکی ارزشیابی گردید. جدول ارزشیابی با توجه به نظرات اخذ شده از مردم و بر اساس معیارهای علمی و عملی و با توجه به ویژگی های نان تولیدی و بر اساس هفت ویژگی طراحی شد. طرح آماری از نوع تجزیه فاکتوریل به صورت کاملا تصادفی بر روی داده ها پیاده شد. نتایج نشان می دهد هرچند که نان مخلوط چاودار می تواند جایگاه خاصی در تولید نان کشور داشته باشد اما با توجه به ذائقه مردم نان های مخلوط دارای آرد گندم بیشتر در اولویت هستند. همچنین استفاده از خمیر ترش های چند مرحله ای با مدت طولانی تخمیر کیفیت نان را از لحاظ خصوصیات مورد بررسی بهبود می بخشد. پایین ترین رتبه مربوط به نان های مخلوط چاوداری است که با استفاده از مخمر تولید شده اند و بیانگر این مطلب است که عدم استفاده از خمیر ترش در این نانها باعث کاهش کیفیت آنها گردیده است.
    کلیدواژگان: گندم، چاودار، نان، خمیر ترش، نان مخصوص
  • پروین ناهید، پریوش مصلحی مصلح آبادی صفحات 29-35
    آب سالم در طول مسیر از منابع تامین تا محل مصرف مراحلی را طی می کند که در عبور از این مراحل ممکن است دچار بعضی از موارد آلودگی از قبیل آلودگی عناصر فلزی سنگین گردد. جهت تحقیق در این مورد نمونه برداری در محل مصرف (شیر آب آشامیدنی 7 نقطه تهران) انجام شده و نمونه ها از نظر عناصر Cr،Zn،Ni،Cu،pb مورد بررسی قرار گرفتند. در مقایسه نتایج بدست آمده با حدود مجاز استاندارد سازمان حفاظت محیط زیست نتیجه گیری گردید که متاسفانه میزان سرب در چند نقطه بالاتر از حد مجاز قرار دارد و این با توجه به سرطان زا بودن این عنصر خطرناک است. از آ‎نجا که طبق گزارشات انجمن امور آب ‎آمریکا شبکه توزیع آب حدود 29% در آلودگی آب سهم دارد به نظر می رسد منبع اصلی این افزایش غلظت شبکه توزیع است. مقادیر غلظت سایر عناصر فلزی همه زیر حد استاندارد بود در مرحله بعد در جهت کاهش و حذف آلودگی فلزی روش اسمز معکوس به کار برده شد. نمونه های آب بعد از تصفیه عاری از سرب بود و کارایی این روش را بخوبی نشان داد.
    کلیدواژگان: آب آشامیدنی، فلزات سنگین، اسمز معکوس
  • نسیم فخاریان، معظم حسنپوراصیل، محمد علی عسگری صفحات 37-50
    نگهداری مواد غذایی همواره ذهن بشر را به خود مشغول کرده است به طوری که در طی سالیان دراز روش های متعدد را به منظور حفظ نیازمندی های خود به کار گرفته یا ابداع نموده است. از جمله این روش ها، نگهداری محصولات کشاورزی با استفاده از انبارهای سرد، پوشش های پلاستیکی و اتمسفر کنترل شده یا تعدیل یافته می باشد. در این پژوهش اثر بسته بندی با اتمسفر تعدیل یافته فعال با 3% اکسیژن و 1% دی اکسید کربن در پوشش پلی پروپیلن با دو ضخامت 30 و 40 میکرون و تیمارهای دمایی 1و 4 درجه سانتی گراد در سردخانه با رطوبت نسبی 90-85 درصد و در مدت 4 هفته بر روی دو رقم کاهو به نام هایCos و Crisphead، مورد بررسی قرار گرفته است. آزمایشات شامل درصد کاهش وزن، درصد رطوبت، درصدکلروفیل، درصد مواد جامد محلول، میزان ویتامین ث، میزان سدیم، میزان پتاسیم و میزان تولید اتیلن بود. در انتهای هفته چهارم و بعد از خروج کاهو ها از سرد خانه، تست کیفیت ظاهری و بازار پسندی نیز انجام شد. نتایج به دست آمده نشان داد که رقم Cos قابلیت نگهداری بهتری نسبت به رقم Crisp داشته است. هم چنین مدت زمان 3 هفته و دمای 1 درجه سانتی گراد انبار، درحفظ خصوصیات و نگهداری کاهوها اثر بهتری داشت. نتیجه بررسی اثر اتمسفر تعدیل یافته و پوشش پلی پروپیلن نشان داد که در رقم Cos تیمارهای پوشش 40 میکرون بدون اتمسفر تعدیل یافته فعال و پوشش 30 میکرون همراه با اتمسفر تعدیل یافته فعال و در رقم Crisp تیمارهای پوششی 30 و 40 میکرون بدون اتمسفر تعدیل یافته فعال بهترین نتایج را در حفظ خصوصیات کمی و کیفی کاهو داشتند.
    کلیدواژگان: بسته بندی با اتمسفر تعدیل یافته، پوشش پلی پروپیلن و کاهو
  • تعیین میزان آلودگی آفلاتوکسین M1 در شیرهای تولیدی مزارع پرورش گاو شیری استان چهار محال و بختیاری به روش الایزا
    صفحات 51-59
    اهمیت نقش شیر در تغذیه انسان، خصوصا تغذیه نوزدان به خوبی شناخته شده است. به عبارت دیگر آلودگی شیر با آفلاتوکسین ها خطر بالقوه ای برای سلامتی انسان محسوب می شود. در این مطالعه، وجود آفلاتوکسین M1 در نمونه های شیر خام جمع آوری شده از 86 مزرعه پرورش گاو شیری استان چهار محال و بختیاری به وسیله آزمایش الایزا مورد آزمایش قرار گرفت. در 41 نمونه از مجموع 86 نمونه آزمایش شده وجود آفلاتوکسین M1 با غلظتی مابین 868/2 تا 192/176 نانوگرم در لیتر تعیین شد. در 16 نمونه (6/18 درصد) از نمونه های مثبت، سطح آلودگی به آفلاتوکسین M1 بیش از حد مجاز استاندارد مورد استفاده در اتحادیه اروپا یعنی 50 نانوگرم در لیتر بدست آمد. ضریب همبستگی بین تعداد کل گاو، تعداد راس گاو شیری در گله و میانگین میزان تولید شیر روزانه (kg) و آلودگی به آفلاتوکسین در سطح 05/0P< معنادار بود.
    کلیدواژگان: آفلاتوکسین M1، شیر
  • راهله ابراهیمی، ذبیح الله زمانی، عبدالکریم کاشی، علی جباری صفحات 61-68
    موسیر (Allium hirtifolium Boiss.) گیاهی چند ساله و متعلق به خانواده Alliaceae است. این گیاه بومی ایران بوده و به صورت وحشی می روید. این پژوهش به منظور بررسی اسیدهای چرب و عناصر معدنی (پتاسیم، سدیم، منیزیم، آهن، مس، روی و منگنز) هفده توده موسیر کنگاور، سیاخ دارنگون، صحنه، آشتیان، دشت ارژن، کوهرنگ، سپیدان، دیواندره، بروجرد، خمین، یاسوج، نهاوند، خوانسار، هرسین، اراک، دشمن زیاری و کوهمره سرخی انجام شد. نتایج نشان داد که بیشترین و کمترین درصد ماده خشک (71/36 ٪ و 15/29٪) به ترتیب مربوط به توده های هرسین و دشمن زیاری بود. توده کنگاور دارای بیشترین درصد آهن و مس و توده کوهرنگ دارای بیشترین مقدار منیزیم بود. بیشترین مقدار سدیم در توده هرسین اندازه گیری شد. توده صحنه دارای حداکثر مقدار پتاسیم و منگنز و توده خمین دارای بیشترین مقدار روی بود. اندازه گیری اسیدهای چرب با گازکروماتوگرافی نشان داد که بیشترین درصد لینولنیک اسید (امگا-3) و لینولئیک اسید (امگا-6) به ترتیب در توده های آشتیان و سپیدان مشاهده شد. این پژوهش نشان داد که توده های موسیر ایرانی از نظر داشتن عناصر معدنی و اسیدهای چرب ضروری حایز اهمیت بوده و برای تغذیه انسان توصیه می شوند.
    کلیدواژگان: موسیر، اسیدهای چرب، لینولنیک اسید، لینولئیک اسید، عناصر معدنی
  • محمد حجتی صفحات 69-74
    هسته خرما (Phoenix dactylifera L.) حدود 10% وزن کل خرما را تشکیل می دهد و به مقدار زیادی در کارگاه های فرآوری خرما به شکل ضایعات تولید می گردد. در این تحقیق برخی ویژگی های روغن حاصل از هسته سه واریته خرمای منطقه خوزستان بنامهای خضراوی، دیری و سعمران مورد بررسی قرار گرفت. میزان روغن موجود در هسته 9-8% (بر مبنای وزن خشک) بود.
    برخی از ویژگی های روغن حاصل بدین قرار بود: عدد یدی (2/48 - 1/44)، عدد صابونی (226-214)، عدد پراکسید (22-17)، عدد اسیدی (28/1 - 98/0)، ضریب شکست نوری (459/1 - 450/1)، وزن مخصوص(91793/0-91656/0)و ویسکوزیتهmPa.s) 9/47-2/42).
    پروفیل اسید های چرب روغن حاصل با دستگاه گاز- مایع کروماتوگرافی بررسی شد و اسیدهای اولئیک با میزان %15/41 - 76/33 اسید چرب غیر اشباع غالب و لوریک با میزان %44/25 - 49/22 اسید چرب اشباع غالب روغن هسته خرما شناخته شدند. اسید های چرب کاپریک (8/1-19/0%)، مریستیک (73/18 - 47/12%). پالمیتیک (5/11 - 91/9 %). استئاریک (36/2 - 92/1 %) و لینولئیک (25/7 - 18-6 %) در هر سه واریته وجود داشتند. اسید لینولنیک، آراشیدیک و بهنیک به مقادیر بسیار کم (21/0 -11/0%) فقط در واریته های دیری و سعمران مشاهده گردیدند. این بررسی نشان می دهد که روغن هسته خرما که سالیانه حدود 2000 تن در سال می تواند در کشور تولید شود قابلیت مصرف در مواد آرایشی، بهداشتی، دارویی و غذایی را دارد.
    کلیدواژگان: خرما، هسته، روغن، اسید چرب
  • تولید اسید ایکوزا پنتائنوئیک بوسیله باکتری شیوانلا پوترفاسیینس در محیط کشت های انتخابی
    هوشنگ نیکوپور، مانسل گریفیتس صفحات 75-81
    تولید اسید ایکوزا پنتائنوئیک (EPA)بوسیله یک باکتری اقیانوسی بنام Shewanella putrefaciens MAC1 در چهار نوع محیط کشت انتخابی و در دمای گرمخانه گذاری 40 درجه سانتیگراد بمدت 72 ساعت و 10 درجه سانتیگراد بمدت 24 ساعت بررسی شد. اسید ایکوزا پنتائنوئیک تنها اسید چرب با چند پیوند دوگانه تولید شده بوسیله این باکتری بود. اسیدهای چرب اشباع عمده تولید شده نیز شامل اسید پالمیتیک و اسید میریستیک بود. بالاترین راندمان تولید EPA معادل 7/34 میلی گرم در هر گرم وزن سلول خشک در یک محیط کشت پایه شامل آب دریای سنتز شده با غلظت 2/1 حاوی 1 درصد پپتون و 5/0 درصد عصاره مخمر در 10 درجه سانتیگراد بدست آمد. حداقل تولید EPA مربوط به زمانی بود که 2 درصد گلوکز به ترکیبات پایه محیط کشت اضافه شد و بیانگر آن بود که تولید EPA در محیط های کشت حاوی میزان محدود منبع کربن افزایش می یابد. افزودن 2 میلی گرم در لیتر فاکتورهای کمکی مانند نیکوتینامید دی نوکلئوتید فسفات (NADPH) و فلاوین آدنین دی نوکلئوتید (FAD) به ترکیبات پایه محیط کشت تاثیر قابل ملاحظه ای در میزان تولید EPA در دمای 4 درجه سانتیگراد نشان داد.
    کلیدواژگان: اسید ایکوزا پنتائنوئیک، شیوانلا پوترفاسیینس، باکتری
|
  • Pages 1-12
    Over the past few decades، microwave processing and its high potential capabilities has attracted food scientists where they preferred to replace the old and time-bearing prevalent methods with this swift and simple method. Application of microwaves for microencapsulation is an innovative and new method in which the core and shell were combined at an appropriate ratio and treated by microwaves in order to microencapsulate the core material by coating one. In this research، the citric acid powder at two various size (100–500 and <100 micron) was microencapsulated at different ratios (1:5 and 1:10) by casein and inulin، at various microwave powers (up to 1200 W) for 50 to 250 seconds. Findings of qualitative evaluation of microcapsules by laboratory binocular، scanning electron microscope photographs as well as particle size analysis illustrated that the optimum conditions namely ratio and microwave power for microencapsulation of citric acid by both casein and inulin were 1:10 and 1200 W with slightly different treating time where it was 150 and 50 seconds، respectively. In the next step، these two microcapsules along with uncoated citric acid powder as well as commercial microcapsules of citric acid were added to the ribbon type chewing gum and the sensory evaluation regarding texture، stability of sour taste and aftertaste was done by a semi-trained taste panel. The findings revealed that in terms of sour taste stability and aftertastes، the chewing gum containing citric acid microencapsulated with inulin had highest score whereas with regard to texture one treated with the commercial microcapsules gained the highest score. In addition، the lowest sensorial scores were belonged to samples which treated by citric acid microencapsulated with casein. Finally، for the first time on a real foodstuff the practical capability of this novel، simple، low cost، and rapid microencapsulation technique was confirmed.
    Keywords: Microwave, Microencapsulation, Citric acid, Chewing gum, Sensory Evaluation
  • Pages 13-19
    In this study، changes in color index (CI)، refractive index (RI) and viscosity in a range of commonly frying oils during frying process were investigated، and their performance compared to the carbonyl value (CV) as a reference method in monitoring of the quality of frying oils was evaluated. It was observed that the CI of the frying oils linearly increased with frying time. The initial CI of frying oils was 0. 36±0. 15 on average، and it reached 1. 73±0. 24 after 48 h of the frying process. The CI had a linear relationship with the CV with a high determination coefficient، R2 = 0. 97، during the frying process. Assuming that the limit of acceptance for the CV is 43. 50 µmol/g، this roughly corresponded to 1. 12 for the CI. As the oxidation accelerated by heat proceeded، the value of RI linearly increased. On average، the RI of the frying oils changed from 1. 468313±0. 00051 (0 h) to 1. 469671±0. 00032 (48 h). The RI of the frying oils showed a high correlation with the CV (R2 = 0. 94). Assuming that the maximum level permitted for the CV is 43. 50 µmol/g، the RI of a frying oil should be ≤ 1. 469075. Viscosity of the frying oils at 30 °C increased with time and changed from 45. 11±13. 84 mPa s (0 h) to 75. 03±12. 47 mPa s (48 h) on average. There was a strong correlation (R2 = 0. 96) between the viscosity and CV of the frying oils. If 43. 50 µmol/g of CV is the maximum level permitted in frying oils، viscosity of a frying oil should be ≤ 74. 78 mPa s at 30 °C.
    Keywords: Carbonyl value, Color index, Refractive index, Viscosity, Frying oil
  • Study on the Possibility of Using a Mixture of Rye and Wheat Flour in Making Iranian Barbary Bread
    Pages 21-28
    Considering the high importance and the stand of bread in the nutrition of Iranian people، a research on making bread with rye flour in order to have a variety of bread was carried out. In this research the possibility of baking two different types of bread with proportion of 60% rye flour and 40%wheat flour as rye bread and 40% rye flour and 60% wheat flour as wheat bread was studied. The foresaid types of bread were baked with yeast and sourdough، using both Berlin and Detmold methods. The baking was done three times and the produced types of bread Were evaluated from organoleptic point by panelist. The evaluation table was designed according to the views gathered from citizens and in accordance with the scientific and practical Criteria and or the basic of 7 characteristics of bread. The statistical method was based on the random selection and factorial experiments. The results show that although rye bread may find specific stand in the bread making، taste of people will remain in favor of wheat bread. Also using multi stage sourdough with long period of fermentation will promote the quality of bread from the aspect of the foresaid 7 characteristics. The lowest rank refers to rye bread using yeast in production which indicates not using sour dough will adversely affect the quality of rye bread.
    Keywords: Wheat, Rye, Bread, Sourdough, Special bread
  • Pages 29-35
    Natural Waters are normally Considered as Healthy، and most of the sources of pollution such as heavy metals، get Through the water، during the passage to reach the consumption aera. Therefore to search the total pollution، sampling was performed from the tap water (7 stations in Tehran). Samples were analyzed to determine the concentration of the elements such as Pb، Cd، Ni، Zn and Cr. Comparison of the results with that of the EPA Standard values showed that the concentration of Pb were much higher in few stations. Considering the canceriogenic effects of Pb، this can be very hazardous. There were no problems due to the other elements، One of the sources of Pb uptake is the piping network system، sharing 29% which seems to be the main source. However reduction and removal of heavy metals were examined by the Reverse Osmiss method at the second step. The results showed high reduction and removal of Pb by this method، so the method looks to be very applicable. /s
    Keywords: Drinking water, heavy Metals, Reverst us miss
  • Pages 37-50
    Food protection has always captured the mans mind. In a way that، through many years he has used different ways and methods in protecting his needs such as preservation of agricultural products by cold storage، shrink wrapping and controlled or modified atmosphere packaging. In this investigation، effects of modified atmosphere packaging (MAP) with 3% O2 and 1% CO2 in polypropylene film with two thicknesses، 30 and 40 micron.، and temperature treatments، 1 and 4˚C in cold storage with 85-90% relative humidity، for 4 weeks on two types of lettuce (Cos and Crisphead) were considered. The experiments as well as percentage of weight loss، humidity، chlorophyll، total soluble solids، Vitamin C، sodium and potassium content and rate of ethylene production were performed. In the end of fourth week and after exit the cases from cold storage، apparent quality and marketable tests were done too. Experiments were done weekly، in five times، from beginning to end of storaging. The results showed that the potential of storaging for type Cos was better than type Crisp. Furthermore three weeks storage in 1˚C had the better effects on lettuce varieties. The result of analysis effect of MAP and polypropylene film showed that in Type Cos passive MAP in 40 micron polypropylene and active MAP in 30 micron polypropylene and in Type Crisp passive MAP in 40 and 30 micron polypropylene were the best treatments for preservation of quality and quantity characteristics of lettuce types.
    Keywords: Modified atmosphere packaging, Shrink wrapping, Lettuce
  • Determination of AFM1 in the Raw Milk Producing in Dairy Farms in Chahar-Mahal-Bakhtiari Province Using ELISA
    Pages 51-59
    Important role of milk in human، especially infacy nutrition is well known. On the other hand، contamination of milk with aflatoxins is considered as a potential risk for human health. In this study the presence of aflatoxin M1 in 86 samples of raw milk obtained from 86 dairy frams in Chahar Mahal & Bakhtiary by ELISA were analysed. In 41 out of 86 samples (%47. 70)، the presence of aflatoxin M1 was detected in concentration ranging between. 2/868-176. 192 ng/l. AFM1 level in 16 samples (18. 6%) of positive samples were higher than the standard limit (0. 05 mg/l) accepted by EU. In addition، the results showed that there were significant difference between AFM1 levels in milk with number of cow''s in herds and milk yield per kg a day (P<0. 05).
    Keywords: Aflatoxin M1, Milk
  • Pages 61-68
    Shallot (Allium hirtifolium Boiss.) is a perennial plant from Alliaceae family. It is native to Iran and grows as a wild plant. This research was carried out to determine the fatty acid profiles and mineral elements (K، Na، Mg، Fe، Cu، Zn، Mn) of seventeen Iranian shallot landraces (Kangavar، Siakhdarengoon، Sahneh، Ashtian، Dashtearzhan، Koohrang، Sepidan، Divandareh، Boroujerd، Khomein، Yasuj، Nahavand، Khansar، Harsin، Arak، Doshmanziare and Koohmaresorkhi). Results showed that the highest and lowest dry matter (36. 71 and 29. 15%) were belonged to Harsin and Doshmanziare landraces، respectively. Kangavar landrace had the highest amount of Fe and Cu and Koohrang landrace had the highest amount of Mg. The highest amount of Na was determined in Harsin landrace. The highest amount of K and Mn were determined in Sahneh and Zn in Khomein landraces. Determination of fatty acids with gas chromatography showed that the highest lonolenic acid (ω3) and linoleic acid (ω6) were observed in Ashtian and Sepidan landraces، respectively. This research showed that Iranian shallot landraces are important in mineral elements and essential fatty acids content and are recommended for human nutrition. Key words:
    Keywords: Shallot, Fatty acids, Linolenic acid, Linoleic acid, Mineral elements
  • Pages 69-74
    Studies were conducted on properties of oil extracted from seeds of three date palm (phoenix dactylifera) cultivars، Khadrawi، Dayri and saamaran، grown in Khuzestan. Date seeds consistuent approximately 10% of the fruit. Amounts of seeds can be made available after the progress in date industrialization. Seeds contained 8. 5-10. 8% fat. The following values were obtained for samples: iodine value 44. 1-48. 2، saponification number 214-226، peroxide value 17-22، acid value 0. 98-1. 28، refractive index 1. 450-1. 459، specific gravity 0. 91656-0. 91793، viscosity 18. 1-20. 8 mPa. s. Gas-Liquid Chromatography revealed that major unsaturated fatty acid was oleic acid (38. 76-41. 15%)، while the main saturated fatty acid was lauric acid (22. 49-25. 44). Capric، myristic، palmitic، stearic and linoleic acid were also found 0. 19-1. 8%، 12. 47-18. 73%، 9. 91-11. 5%، 1. 92-2. 36%، 6. 18-7. 25%، respectively. Linolenic، arachidic and behenic acid were also found only in Dayri and saamaran very low. Results showed that date seed oil could be used in cosmetic، pharmaceutical and food products.
    Keywords: Date Palm, seed, Oil, Fatty acid
  • Production of EPA by Shewanella putrefaciens MAC1 in Selected Culture Media
    Pages 75-81
    The EPA production of a marine bacterium، Shewanella putrefaciens MAC1 in four selected culture media and at incubation temperatures of 4°C for 72h and 10°C for 24h was studied. Eicosapentaenoic acid was found to be the sole polyunsaturated fatty acid produced by this bacterium. The major saturated fatty acids produced were palmitic and myristic acids. The highest yield of EPA production was 34. 7 mg/g dry cell weight which was obtained in a basic culture medium containing 1% peptone and 0. 5% yeast extract in ½ strength artificial sea water (ASW) at 10°C. The least EPA was produced when 2% glucose was added to the basic ingredients، indicating that EPA production is enhanced by culture media having limited source of carbon. Addition of 2 mg/l desaturase cofactors NADPH (Nicotinamide Adenine Dinucleotide Phosphate) and FAD (Flavin Adenine Dinucleotide) to the basic ingredients had a significant effect on the EPA production (21mg/g dry cell weight) at 4°C.
    Keywords: Eicosapentaenoic Acid, Shewanella putrefaciens, Bacteria