فهرست مطالب

مجله علوم و صنایع غذایی ایران
سال پنجم شماره 4 (پیاپی 18، زمستان 1387)

  • تاریخ انتشار: 1387/10/11
  • تعداد عناوین: 9
|
  • صفحات 1-9
    با توجه به ارزش تغذیه ای سویا و همچنین اثرات سلامتی بخش آن در کاهش خطر استئو پروز و نشانه های یائسگی (زنان) و سرطانهای مختلف (پروستات، سینه، ریه و...) و به دلیل دارا بودن اسید های چرب امگا 3 و فیتواستروژن ها مصرف آن در سبد غذایی مردم رو به افزایش است. اما بدلیل وجود بو و عطر خاص در محصولات سویا کمتر مورد استفاده عموم قرار میگیرند. درفرآوری تولید ماست سویا به علت تخمیری که در آن انجام می شود عوامل طعم نامطلوب و نفخ آور تا حدودی تعدیل می یابد. ماست تولید شده حاوی باکتری های آغازگر ماست معمولی شامل لاکتوباسیلوس بولگاریکوس و استرپتوکوکوس ترموفیلوس می باشد که در ارتقای سلامت مصرف کنندگان نقش مهمی ایفا می کند. در این بررسی نسبتهای 10، 20 و30 درصد شیر گاو بدون چربی و 5/2 درصد شیر خشک بدون چربی و 5/1 درصد کنسانتره پروتئین آب پنیر به منظور افزایش ماده خشک و بهبود عطر و طعم و نیز مقدار 2/0، 4/0 و 6/0 درصد ژلاتین به عنوان پایدار کننده به شیر سویا افزوده شد و تاثیر آن بر ویژگی های حسی ماست سویا مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج بدست آمده نشان داد که با افزایش نسبت شیر گاو و درصد ژلاتین ویسکوزیته افزایش و سینرسیس به حد معنی داری کاهش می یابد ((P<0.05 ولی پذیرش کلی افزایش معنی داری نشان نداد. نمونه ای که بالاترین امتیاز را از لحاظ ارزیابی حسی به خود اختصاص داد نمونه با 30 درصد شیرگاو و 4/0 درصد ژلاتین بود که به این نمونه مقدار 5، 10و 15 درصد شهد توت فرنگی افزوده شد ودر یک آزمون حسی تاثیر آن بر روی عطر و طعم مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که ماست سویا همراه با 15 درصد شهد توت فرنگی بالاترین درصد پذیرش را داشت (P<0.05).
    کلیدواژگان: ماست سویا، غنی سازی، ویسکوزیته، سینرسیس، ارزیابی حسی
  • صفحات 11-20
    واحدهای تولید لبنیات پاستوریزه، بدون داشتن تجهیزات اختصاصی جهت سفت کردن1 یا جامدسازی2 امولسیون، قادر به تولید مارگارین سفت قالبی3 هستند. برای ایجاد بافت مناسب و ایجاد بلورهای تری گلیسیریدی پایدار''β، زمان جامد سازی تا دمای مطلوب کریستالیزاسیون روغن سویا، حداکثر30 ثانیه می باشد. برای تولید مارگارین به این روش، در واحدهای تولید لبنیات، نیاز به فریزر مداوم بستنی ساز (بار سفت کن مداوم) می باشد. در روش مشروط سازی حرارتی4 امولسیونی که به کندی سرد و سفت شده، باشد به هر گونه تجهیزات اضافی نیاز ندارد. جهت جامد سازی سریع اقدام به ساخت مبدل برودتی لوله ای تیغه تراش5 شد که برای سفت کردن مخلوط بستنی، سرد کردن سریع امولسیون مارگارین و هر نوع مخلوط و امولسیون غذائی مشابه نیز مناسب است. همچنین با مشروط کردن امولسیون سفتی که قبلا طی4-3 دقیقه سفت شده و گرم کردن تدریجی آن در دمای oC 22- 18، می توان بافت کره ای مطلوبی پس از «یک شب تا صبح6 نگه داری7 به دست آورد.
    کلیدواژگان: تبلور تری گلیسریدها، مارگارین نرم و قالبی، بافت، قوام، قابلیت گسترش، مشروط کردن
  • صفحات 21-27
    دانه هفت رقم کلزا به نام های طلایه، اورینت، آپشن، کالورت، گلوبال، هایولا401 و هایولا308 دارای رطوبت های به ترتیب 41/5، 55/4، 49/5، 25/4، 74/4، 32/5 و % 53/5 بر پایه تر (w.b) به منظور مطالعه ویژگی های فیزیکی انتخاب شد. ویژگی های فیزیکی آزمایش شده در این تحقیق شامل طول، عرض، ضخامت، قطر میانگین هندسی، ضریب کرویت، مساحت سطح، حجم، چگالی جامد و چگالی توده، ضریب اصطکاک ایستایی بر روی سطوح مختلف و تخلخل بود که با استفاده از روش های استاندارد، اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که طول، عرض، ضخامت، قطر میانگین هندسی و قطر میانگین حسابی برای دانه های کلزا به ترتیب از 838/1 تاmm 295/2، 758/1 تا mm147/2، 591/1 تا mm 904/1، 76/1 تا mm 095/2، 761/1 تا mm 104/2 متغیر بود. ضریب کرویت، مساحت سطح، حجم، چگالی توده، چگالی جامد و تخلخل دانه های کلزا به ترتیب 91/0 تا 957/0، 744/9 تا mm2 86/13، 667/2 تا mm3 44/6، 61/675 تا kgm-3 6/741، 01/928 تا kgm-3 1370 و 3/25 تا % 9/45 بدست آمد. در بررسی ضریب اصطکاک ایستایی دانه های کلزا بر روی سطوح آلومینیوم، چوب چند لایه، آهن گالوانیزه، فولاد و لاستیک مشاهده شد که مقدار آن از273/0 بر روی سطح فولاد تا 51/0 بر روی سطح چوب چند لایه متغیر بود. بررسی آماری نشان داد که ویژگی های فیزیکی دانه های کلزای ارقام مختلف دارای تفاوت معنی داری هستند.
    کلیدواژگان: ویژگی های هندسی، ویژگی های ثقلی، دانه های کلزا
  • کاووسرشمه کریم، محمدحسین عزیزی، محمد سعید یارمند صفحات 29-35
    در این تحقیق اثر افزودن مقادیر مختلف مخمر فشرده و مخمر خشک فعال روی نانهای مسطح پر مصرف ایرانی: نان بربری، نان سنگک و نان لواش بررسی گردید. مقادیر 5/1، 2، 5/2 درصد از مخمرهای ذکر شده به فرمول نان افزوده شد ابتدا خصوصیات رئولوژیک آردهای مورد استفاده در نان سنگک، بربری و لواش بوسیله فارینوگراف اندازه گیری و فاکتورهای حاصله مانند جذب آب و زمان عمل آوری خمیر تعیین شد. نتایج نشان داد که آرد نان سنگگ نسبت به آرد نان بربری و لواش قویتر بوده و جذب آب بیشتری دارد همچنین زمان گسترش و زمان مقاومت خمیر آن نسبت به نمونه های دیگر بیشتر بود و ارزش و الوریمتری بالاتری برای نان سنگک نسبت به نمونه های دیگر بدست آمد. آرد نان بربری جذب آب کمتری داشت و گسترش خمیرآن نسبت به آرد نان سنگگ زمان کمتری را به خود اختصاص دارد. آرد لواش آرد ضعیفی است ولی جذب آب نسبتا«خوبی دارد. باافزودن مقادیر 5/1، 2 و 5/2 درصد مخمر فشرده و مخمر خشک فعال به نمونه های آرد تغییر چندانی در نتایج فارینوگراف بوجود نیامد. اما با افزودن مقادیرمختلف از مخمر فشرده در نتایج اکستنسوگراف تغییراتی پدید آمد بدین ترتیب که از قابلیت کشش و مقاومت خمیر در برابر کشش کاسته شده و در مجموع خمیر سست شد. اما در خصوص مخمر خشک فعال نتایج رضایت بخشی بدست نیامد. نتایج آنالیز حسی بیانگر آن بود که نمونه های نان لواش و بربری با افزودن مقادیر متفاوت از مخمر فشرده دارای کیفیت بهتری بودند اما مخمر خشک فعال نتایج مناسبی در مورد نان سنگک داشت.
    کلیدواژگان: نان های مسطح، مخمر فشرده، مخمر خشک فعال، ویژگیهای رئولوژیک، ویژگی های حسی
  • سید کاظم حسینی، سولماز صارم نژاد، محمدحسین عزیزی صفحات 37-46
    در این بررسی، تعداد 10 نمونه کره حیوانی پاستوریزه که توسط کارخانجات لبنیات مختلف بسته بندی شده بودند بصورت تصادفی از مراکز پخش این محصولات جمع آوری و از لحاظ ویژگی های شیمیایی و میکروبی بر اساس روش های استاندارد مورد آزمون قرار گرفتند، همچنین ترکیب اسیدهای چرب نمونه ها به کمک دستگاه کروماتوگرافی گازی تعیین شد. آزمایشات شیمیایی نشان داد که یک نمونه از نظر میزان چربی (84%)، دو نمونه از نظر مقدار مواد جامد غیر چرب (3% و 6/2 %) و دو نمونه از نظر مقدار اندیس صابونی (9/236 و 4/236) با استاندارد ملی ایران برای کره مغایرت دارند. در آزمونهای میکروبی به عمل آمده نیز تعداد دو نمونه آلودگی به کلیفرم (110 و 100 عدد در گرم)، دو نمونه آلودگی به اشریشیا کلی(2 و 3 عدد در گرم) و یک نمونه (333عدد در گرم) آلودگی بیش از حد مجاز استاندارد به کپک نشان دادند ولی در هیچ یک از نمونه ها آلودگی به استافیلوکوکوس اورئوس مشاهده نگردید. با توجه به پاستوریزه بودن کره های وارد شده به کشور این نتایج می تواند بیانگر آلوده شدن برخی از کره های پاستوریزه در حین بسته بندی و یا قبل از بسته بندی در اثر جابجایی، حمل و نقل و یا نگهداری نامناسب باشد.
    کلیدواژگان: کره حیوانی پاستوریزه، ویژگی های شیمیایی، ویژگی های میکروبی، آنالیز اسیدهای چرب
  • احمد کلباسی اشتری، علیرضا بصیری، حمید توکلیپور صفحات 47-56
    اثرات پارامترهای دما (40، 50، 60 و 70درجه سانتیگراد) و سرعت جابجایی هوا (1 و2 متر بر ثانیه) و همچنین ضخامت بستر 1] 1(تک لایه)، 3 و5 سانتیمتر)[برسرعت کاهش رطوبت و شاخص های کیفی فرآورده نهایی، شامل عدد پراکسید و درصد اسیدهای چرب آزاد روغن پسته با استفاده ازخشک کن های آزمایشگاهی با جریان متقاطع بررسی و شرایط بهینه خشک کردن تعیین گردید. با استفاده از نظریه انتشار و قانون دوم فیک، ضرایب نفوذ موثر تعیین و توسط رابطه آرنیوس، میانگین انرژی فعال سازی خشک کردن نیز محاسبه گردید.
    کلیدواژگان: پسته، خشک کردن، ضریب نفوذ موثر، پارامترهای کیفی، وانرژی فعالسازی
  • علیرضا بصیری، احمد کلباسی اشتری، حمید توکلیپور صفحات 57-66
    در این پژوهش، اثرات دما و رطوبت نسبی محیط انبار بر روی میزان رطوبت، عدد پر اکسید و درصد اسیدهای چرب آزاد پسته بررسی گردید. شرایط محیط انبار در چهار سطح دمایی 5، 15، 25 و oC 35 و در محدوده رطوبت نسبی 11 تا 87 درصد شبیه سازی شد. اثرات پارامترهای مذکور بر روی شاخص های کیفی در ابتدای دوره و در فاصله های زمانی ثابت 15 روزه در دوره انبار مانی 90 روزه مورد بررسی و سنجش قرار گرفت. تجزیه و تحلیل آماری بر روی یافته ها انجام و شرایط بهینه انبارداری پسته تعیین شد و تغییرات شاخص های کیفی در طول دوره انبار مانی نشان داده شد. با استفاده از مدل سینتیکی واکنش اکسایش چربی پسته، سرعت واکنش به صورت یک معادله دیفرانسیلی مرتبه اول ارائه و ثابت های سرعت واکنش اکسایش اسیدهای چرب پسته در دامنه دمایی 5 تا C o35 در محدوده 145/0 تا /month567/0 تعیین شد. همچنین با استفاده از رابطه آرنیوس، انرژی فعالسازی واکنش معادل kJ/mol459/31Ea= محاسبه گردید.
    کلیدواژگان: پسته، انبارمانی، فاکتورهای کیفی، ثابت های سینتیکی، انرژی فعالسازی
  • عبدالمحمد عابدیان، حلیمه اعتمادی، مسعود رضایی صفحات 67-77
    در این مطالعه اثر آنتی باکتریایی و آنتی اکسیدانی عصاره رزماری (1/0 درصد) در ماهی قزل آلای رنگین کمان بسته بندی شده در خلاء بررسی شد. آنالیزهای میکروبی (باکتری های سرمادوست، کل باکتری ها، باکتری های اسید لاکتیک و انتروباکتریاسه)، شیمیایی (pH، اسید چرب آزاد، پراکساید، اسید تیوباربیتوریک و تری متیل آمین) و بررسی های حسی این ماهی در طول 18 روز در دمای C°1±2 انجام شد. عصاره رزماری به طور معنی داری(p<0.05) اکسیداسیون لیپید را در ماهیان تیمار شده به تعویق انداخت. مقادیر باکتری های سرمادوست و کل باکتری ها در طول دوره نگهداری در ماهیان تیمار شده با عصاره رزماری زیر حد قابل قبول پیشنهادی (log cfu/g 7) باقی ماند به طوری که فساد میکروبی در این نمونه ها نسبت به نمونه شاهد به طور معنی داری (p<0.05) کاهش یافت. طبق بررسی های حسی و آنالیزهای میکروبی، ماهی قزل آلای رنگین کمان تیمار شده با عصاره رزماری تا انتهای دوره نگهداری قابل مصرف بودند به طوریکه عصاره رزماری توانست عمر ماندگاری نمونه ها را نسبت به نمونه شاهد 4 روز افزایش دهد.
    کلیدواژگان: قزل آلای رنگین کمان، عصاره رزماری، بسته بندی در خلاء، عمر ماندگاری
  • صفحات 79-89
    میوه اغلب ارقام خرمالو به علت گسی در هنگام برداشت غیر قابل مصرف بوده و لازم است با انجام تیمارهایی رفع گس گردد. تیمارهای رفع گسی استفاده شده در این آزمایش تیمارهای محلول پاشی با اتانول 36% و یا قرار دادن میوه ها در اتمسفر اشباع از دی اکسیدکربن بودند که توانستند غلظت تانن های محلول میوه خرمالو، رقم کرج را به زیر حد بحرانی ایجاد کننده طعم گس (1000 پی پی ام)، کاهش دهند. بر اساس نتایج آزمون پانل کمترین درجه طعم گس میوه توسط تیمار های دی اکسیدکربن و اتانول 5/7 میلی لیتر حاصل شد. از طرفی از نظر آزمون کنندگان تفاوت معنی داری بین تیمارهای رفع گسی در شاخص رنگ میوه و سفتی مطلوب بافت میوه وجود نداشت. با این حال، میوه های رفع گس شده دارای کیفیت و بازار پسندی بالاتری از میوه های تجاری و میوه های شاهد بودند. مقایسه دو روش اندازه گیری غلظت تانن محلول بر طبق نتایج آزمون پانل، روش رسوب پروتئین برخلاف روش فولین دنیز غلظت تانن محلول را کمتر از مقدار واقعی نشان داد و بنابراین روش مطمئنی در اندازه گیری غلظت تانن محلول میوه خرمالو نمی باشد.
    کلیدواژگان: تانن های محلول، تیمارهای رفع گسی، روش فولین دنیز، روش رسوب پروتئین، آزمون پانل
|
  • Pages 1-9
    Soy bean is a rich source of protein and has nutritional and health benefits due to the presence of phytostrogen and its role on prevention of disease، such as cancer- gained much popularity among its consumers. These days variety of soy bean products produced in food industry، eg. soy milk and fermented soy milk. Sensory evaluation of soy milk and soy yogurt have indicated that there is beany flavor which is objectionable to some consumers. In this study chemical، physiochemical and sensorial tests were done on samples of soy yogurt. Nine formulas of soy yogurt were prepared. The ratio of soy milk: cow milk were 70:30، 80:20 and 90:10 and gelatin added as stabilizer by the percent of 0. 2، 0. 4 and 0. 6 were used. To achieve a higher total solid and also to improve flavor and aroma of finished product، 2. 5 percent non fat dry milk and 1. 5 percent whey protein concentrate were added. Viscosity، synersis، acidity، pH and sensory test of formulas were done. Viscosity increased and synersis decreased significantly with the addition of cow milk to soy milk but overall acceptability did not show any significant difference. Sensory analysis of soy yogurt indicated that fortification with 30 percent cow milk and 0. 4 percent gelatin gained higher score، when compared with other formulas. To the selected formula with highest score، 5، 10 and 15 percent strawberry flavor was added. Sensory analysis of flavored soy yogurt indicates that fortification with 15 percent strawberry has significantly higher acceptability compared with other formulas.
    Keywords: Soy yogurt, Fortification, Viscosity, Synersis, Sensory Evaluation
  • Pages 11-20
    Dairy plants be able to produce tub margarine without using special machinery of emulsion solidifying. For formation of desired texture and stable tri-glycerides crystals، Solidifying time to optimum temperature of soya hydrogenated oil crystalization must beá30 Sec. Margarine production by this method needs a continuouse ice cream maker. Fast Solidifying leads to manufacture of a surface scraper heat exchanger (SSHE) that is suitable for hardening of ice cream blend، solidify of margarine emulsion and many of other food emulsions and blends. In Also، desired butter texture may be obtained by emulsion tempering (that solidified in 3-4 minutes) at 18-22 oC in Overnight resting.
    Keywords: Polymorphism, Tub, Stick margarine, texture, Spreadability, conditoning, Tempering
  • Pages 21-27
    Rapeseeds of seven major local Iranian varieties، Option، Orient، Talaye، Global، Hyola 308، Hyola 401 and Colvert، with moisture contents of 5. 49، 4. 55، 5. 41، 4. 74، 5. 53 and 5. 32 (%w. b.)، respectively were selected to study seed physical properties. Linear dimensions، mean diameters، sphericity، surface area، volume، true and bulk densities، porosity and static coefficient of friction of the seven varieties were measured using standard methods. Results showed that length، width، thickness، arithmetic mean diameter and geometric mean diameter of rapeseed varied from 1. 838 to 2. 295 mm، 1. 758 to 2. 147 mm، 1. 591 to 1. 904 mm، 1. 761 to 2. 104 mm and 1. 76 2. 095 mm، respectively. Values of sphericity، surface area، volume، true density، bulk density and porosity of rapeseed were between 0. 91 to 0. 957، 9. 744 to 13. 86mm2، 2. 667 to 6. 44 mm3، 928. 01 to 1370 kgm-3، 675. 61 to 741. 6 kgm-3، 25. 3 to 45. 9 %، respectively. Measurement of the coefficient of friction of rapeseeds against plywood، galvanized iron، steel، aluminum and rubber showed that static coefficient of friction varied from 0. 273 on steel sheet to 0. 51 against plywood. It is concluded that physical properties of rapeseeds are quite dependent on variety.
    Keywords: Gravimetrical properties, Geometrical properties, Rapeseeds
  • Pages 29-35
    In this research the effects of kind and quantity of leavening agent on dough rheological properties and organoleptical quality of Iranian flat breads were studied. The amount of compressed yeast and active dry yeast were 1. 5، 2 and 2. 5 percents of the bread formula. Rheological properties of samples were studied by farinograph method، and some factors such as water absorption، dough development time and etc were measured. Sangak bread had stronger flour comparing to the other flours including Barbari and Lavash. Thus water absorption، dough development time، stability and dough strength were more than other flours، but farinograph results didn''t show any change. Some changes occurred in extensograph results by addition of 1. 5، 2 and 2. 5 percents of compressed yeast. Sensory analysis results indicated that bread samples had better quality with addition of various contents of compressed yeast. Addition of active dry yeast decreased the quality of dough and it cause disruption of dough samples and finally decreased quality of products.
    Keywords: Flat breads, Compressed, dry yeast, Rheological properties, sensory analysis
  • Pages 37-46
    In this study، a total of 10 sample of pasteurized butter packaged by dairy industries was collected randomly from the distribution centers of these products and their chemical & microbial characteristics were analysed، based on standard methods. Fatty acid profile of all samples were also determined by Gas Chromatography. The results showed that in chemical properties 1 sample had less fat content (84%) than the standard value، 2 samples (236. 4 and 236. 9) had more saponification value than the standard limit and solid non fat content of 2 samples (3% and 2. 6%) were more than the standard value. In microbial analysis 2 of 10 samples showed coliform (110 and 100/gram)، 2 samples E. coli (2 and 3/gram) & 1 sample (333/gram) mold contamination more than the standard limit but staphylococcus aureus was not observed in any of the samples. With regard to that the imported butters were pasteurized، the microbial analysis results can indicate on the contamination of some samples during packaging or unsuitable handling and storage before packaging.
    Keywords: Pasteurized butter, Chemical characteristics, Microbial characteristics, Fatty acid analysis
  • Pages 47-56
    The effects of air temperature (40، 50، 60 and 70 oC)، air velocity (1 and 2m/s) and bed depth [1 (monolayer)، 3 and 5cm)] on drying time، drying rate and quality indicators of Pistachio-nuts such as peroxide value and free fatty acids was determined in an experimental air cross flow drier and optimum conditions for pistachio-nuts drying was obtained. Also effective diffusion coefficient (Deff(and activation energy were determined by using Ficks second law (between 40 to 70oC) and Arrhenius model، respectively.
    Keywords: Pistachio Nut, Dehydration Process, Diffusion Coefficient, Quality Indicators, Activation Energy
  • Pages 57-66
    In this research، the effects of storage temperature and relative humidity were studied on quality factors of pistachio nuts including moisture content، peroxide value and free fatty acids. The required experiments were carried out in form of 4*4 factorial experiments in a completely randomized design (CRD) and repeated 4 times. Storage conditions were simulated in temperatures of 5، 15، 25، and 35C، and relative humidity in range of 11 to 87%. Determination of quality factors were carried out at the startup and with 15 days intervals during storage time. Statistical analysis was done and changes of pistachio quality aspects were presented as variation intensity curves versus storage time. By using kinetic analysis of oxidation for pistachio lipids، the reaction rate of oxidation was modeled as a first order differential equation. The constants of oxidation rate in storage temperature of 5 to 35 C were in range of 145/ to 567/. /month. By using Arrhenius relationship، Activation energy for oxidation reaction of pistachio''s lipid was equal to Ea =31/459 kJ/mol.
    Keywords: Pistachio Nut, Storage conditions, Quality Factors, Kinetic Constants, Activation Energy
  • Pages 67-77
    Antibacterial and antioxidant effect of rosemary extract were investigated on vacuum packed rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). Microbial (total viable، psycrotrophic، lactic acid bacteria and enterobacteriacea counts)، chemical (pH، TMA، TBA، FFA، PV) and sensory analysis were done at 2±1°C for 18 days. Rosemary extract significantly (p<0/05) delayed lipid oxidation in treated samples. Psycrotrophic bacteria and total viable count of treated samples with rosemary extract maintained lower than the proposed acceptable limit (7 log cfu/g) as far as microbial spoilage significantly (p<0/05) decreased in rosemary samples in comparison with the control samples. According to sensory and microbial analysis rosemary samples were acceptable for eat to end of storage thus rosemary extract was able to increase shelf life of this samples 4 days in compare with the control samples.
    Keywords: Rainbow trout, Rosemary extract, Vacuum package, Shelf life
  • Pages 79-89
    Fruit of most persimmon cultivars are unpalatable at harvest time and it is necessary to remove the astringency by special treatments. Astringency removal treatments of persimmon in this study, spray of 36% ethanol on fruits or maintaining them in CO2 enriched atmosphere, reduced soluble tannins concentration of fruits below the critical concentration that results in astringency taste (1000 ppm). According to Panel Test, the lowest astringent taste resulted from CO2 and 7.5 ml ethanol treatments. On the other hand, according to panel tester opinions there was no significant difference between astringency removal treatments on color index and desirable flesh firmness. However, astringency removed fruits had a higher quality and marketability compared to the commercial and control fruits. According to panel test, in comparison of two soluble tannins concentration assays, protein precipitation method, contrary to Folin Denis method, determined soluble tannins concentration lower than the actual amount, and therefore, protein precipitation method is not a suitable assay for determination of soluble tannins concentration in persimmon fruit.
    Keywords: Soluble tannins deastringency treatments, Folin Denis method, Protein precipitation method, Panel test