فهرست مطالب

مجله علوم و صنایع غذایی ایران
سال یازدهم شماره 4 (پیاپی 45، زمستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/01/28
  • تعداد عناوین: 18
|
  • شیوا گرجیان، تیمور توکلی هشجین، محمد هادی خوش تقاضا صفحات 1-12
    به منظور بررسی سینتیک خشک شدن میوه زرشک، آزمایش هایی در سه سطح دمایی و سه سطح سرعت بر روی نمونه های شاهد و تیمار شده با شوک حرارتی و امولسیون «6% کربنات پتاسیم + 3% روغن زیتون» در 3 تکرار در قالب طرح بلوک کاملا تصادفی و به صورت فاکتوریل اجرا گردید. بیشترین مدت زمان خشک شدن 2920 دقیقه، برای نمونه های شاهد در دمای Co60 و سرعت 3/0 متر بر ثانیه و کمترین مدت زمان 70 دقیقه برای نمونه های تیمار شده با امولسیون در دمای Co80 و سرعت 1 متر بر ثانیه ثبت شد. در این تحقیق از شبکه پرسپترون چندلایه با الگوریتم یادگیری لونبرگ- مارکوارت و توابع غیرخطی تانژانت سیگموئیدی و سیگموئید لگاریتمی برای مدلسازی فرایند خشک شدن استفاده شد. تعداد نورون های ورودی شبکه برابر چهار متغیر در ورودی (نوع پیش تیمار، دمای هوا، سرعت هوا و زمان) و خروجی شبکه میزان رطوبت زرشک می باشد. بهترین توپولوژی از شبکه MLP با الگوریتم یادگیری LM و تابع آستانه Tansig، 1-16-30-4 با ضریب همبستگی 9992/0 و خطای حقیقی 00025/0 بود. علاوه بر این بهترین توپولوژی از شبکه MLP با الگوریتم یادگیری LM و تابع آستانه Logsig، 1-5-25-4 با ضریب همبستگی 9991/0 و خطای حقیقی 00032/0 بود.
    کلیدواژگان: میوه زرشک، شبکه عصبی مصنوعی، پیش تیمار، بلوک کاملا تصادفی، پرسپترون
  • محمد هادی موحدنژاد، محمد هادی خوش تقاضا، محمد جلال الدین ظهوریان مهر، سعید مینایی صفحات 13-24
    به منظور جلوگیری از ضایعات پس از برداشت سیب گلدن دلیشز سه پوشش نانو کامپوزیت زیستی، فیلم خوراکی کیتوسان و واکس گیاهی کارنوبا استفاده شد. در آزمایشات انجام شده تاثیر این سه پوشش در مقایسه با سیب بدون پوشش بر روی خواص فیزیکی و کیفی سیب در طی دوره انبار مورد بررسی قرار گرفت. خواص مورد بررسی شامل pH، میزان مواد جامد محلول(TSS)، شدت رنگ (ضرایب *a، *b، *L و E) و چگالی بودند. روند تغییرات خواص کیفی سیب در طی 6 ماه و در دو وضعیت سردخانه ای (با دمای oC2 و رطوبت نسبی 95%) و محیطی (با دمای میانگین oC 20 و رطوبت نسبی 45%) مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج نشان داد که برای تمام پوشش ها، pH، بریکس و شدت رنگ a روندی صعودی و پارامترهای L و چگالی روندی نزولی در محیط داشت. شدت رنگ محیطی در سیب بدون پوشش بیشترین افت و در واکس دارای کمترین افت را نشان داد. در مقابل تغییرات شدت رنگ سردخانه ای در نمونه نانو کامپوزیت و کیتوسان کمترین بود. شدت نزول چگالی نیز در نمونه واکس دار کمتر بود. میزان بریکس نیز در نمونه نانو کامپوزیت در شرایط سردخانه کمترین تغییرات را داشت.
    کلیدواژگان: سیب، نانو کامپوزیت، شدت رنگ، بریکس، چگالی، pH، واکس
  • پریا رهنمون، صدیف آزاد مرد دمیرچی، سیدهادی پیغمبردوست، جوادحصاری، محبوب نعمتی، علی زنوزی صفحات 25-33
    روغن هسته انگور روغن گیاهی است که دارای اسیدهای چرب ضروری مثل اسید لینولئیک و ترکیبات آنتی اکسیدانی همچون توکوفرول ها و پلی فنول ها است و در سال های اخیر تولید و مصرف آن مورد توجه قرار گرفته است. استفاده از این روغن در رژیم غذایی با توجه به خواص تغذیه ای مفید آن می تواند نقش موثری در سلامتی افراد جامعه داشته باشد. لذا، در این مقاله به بررسی تاثیر سرخ کردن بر برخی از خواص کیفی روغن هسته انگور پرداخته شده است. برای این منظور، روغن هسته انگور در بازه های زمانی صفر (کنترل)، 30، 60 و 90 دقیقه در معرض حرارت 180 درجه سانتی گراد قرار داده شد. سپس آزمایش های شیمیایی از قبیل تعیین عدد اسیدی، عدد پروکسید و آنیزیدین، اندازه گیری میزان توکوفرول ها، پلی فنول ها، کاروتنوئید و کلروفیل و پایداری اکسیداسیونی انجام گرفت. نتایج به دست آمده نشان داد حرارت موجب افزایش معنی دار عدد اسیدی شد. عدد پروکسید نیز ابتدا افزایش و سپس کاهش معنی دار یافت. همچنین با کاهش عدد پروکسید، عدد آنیزیدین افزایش معنی داری یافت. مقدار توکوفرول ها، پلی فنول ها، کاروتنوئید ها و کلروفیل در طی حرارت دهی بطور معنی دار کاهش یافت. نتایج اندازه گیری پایداری اکسیداسیونی نیز نشان داد که روغن هسته انگور در برابر حرارت پایداری اکسیداسیونی بالایی ندارد.
    کلیدواژگان: روغن هسته انگور، سرخ کردن، توکوفرول، پلیفنول، پایداری اکسیداسیونی
  • سیده سمانه توکلیان، مهرداد منطقیان، غلامحسن اسدی، شهین نجار پیرایه، شاهرخ شعبانی صفحات 35-43
    رشد پاتوژن های غذایی از شایع ترین مشکلات صنایع غذایی است. برای آنکه ماندگاری محصولات غذایی مختلف با نانو ذرات افزایش یابد روشی نو برای پوشش با نانو ذرات نقره ارائه شد. در ابتدا نانو ذرات نقره تولید و خواص نوری آنها توسط دستگاه طیف سنجی مرئی- فرابنفش بررسی شد. سپس با استفاده از روش نفوذ-تبخیر این ذرات در منافذ ظروف سفالی نشانده شدند. از قطعات سفال محتوی نانو ذرات نقره آزمون های میکروسکوپ الکترونی روبشی1، دتکتور اشعه ایکس2، طیف پراش پرتو ایکس3 و میکروسکوپ نیروی اتمی4 به عمل آمد. توزیع اندازه ذرات نانو نقره تولید شده در محدوده 30-10 نانومتر تعیین شد.
    در مرحله بعد خاصیت آنتی میکروبی قطعات سفال محتوی نانو ذرات نقره بر روی دو پاتوژن غذایی اشریشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس بررسی شد. اثر مثبت آنتی باکتریال نانو ذرات نقره در هر مورد تایید شد و مشخص شد که اثر ظروف تولید شده محتوی نانو ذرات نقره بر روی باکتری گرم منفی اشریشیاکلی بیشتر از باکتری گرم مثبت استافیلوکوکوس اورئوس است. تصور می شود این بدلیل ضخامت بیشتر دیواره پپتیدوگلیکان در باکتری های گرم مثبت نسبت به باکتری های گرم منفی است. همچنین با افزایش میزان نقره قطعات سفال محتوی نانو ذرات نقره خاصیت ضدمیکروبی این ظروف افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: نانوذرات نقره، نفوذ، تبخیر، اشریشیاکلی، استافیلوکوکوس اورئوس
  • حمید خفاجه، احمد بناکار*، سعید مینایی، احمد تقی زاده، علی متولی، مسعود رضایی آدریانی صفحات 45-54

    در این مطالعه تاثیر توان های مختلف مایکروویو بر رفتار خشک شدن، ضریب نفوذ موثر، بهترین مدل ریاضی خشک شدن، مقادیر انرژی فعال سازی و میزان انرژی مصرفی در گیاه دارویی آویشن مورد بررسی قرار گرفت. با تحلیل رگرسیونی در محیط نرم افزار متلب برای مدل های مورد بررسی، مشخص شد که مدل میدیلی بهترین برازش را با داده های بدست آمده نشان می دهد. ضریب نفوذ موثر گیاه دارویی آویشن در خشک کن مایکروویو بین 9-10×416/15 تا 9-10×802/213 متر مربع بر ثانیه بدست آمد. همچنین میزان انرژی فعال سازی در خشک کن مایکروویو برای آویشنW/g 86/84 بر حسب آهنگ ثابت خشک شدن و W/g 100 بر حسب ضریب نفوذ موثر محاسبه شد. همچنین کمترین و بیشترین میزان انرژی مخصوص مورد نیاز برای خشک کردن گیاه دارویی آویشن به ترتیب برابر با 994/6 تا 607/19 وات ساعت بر کیلو گرم بدست آمد.

    کلیدواژگان: سینیتیک خشک کردن، آویشن، انرژی فعال سازی، ضریب نفوذ رطوبت، مایکروویو
  • فاطمه سادات مصطفوی، مصطفی مظاهری تهرانی، محبت محبی صفحات 55-64
    چربی شیر یکی از مهم ترین ترکیبات مورد استفاده در ساختار بستنی است. این ترکیب تاثیر بسیاری بر خصوصیات فیزیکی و رئولوژیکی بستنی و مخلوط آن دارد. با توجه به تعاریف ارائه شده توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده امریکا، بستنی های ارائه شده به بازار از نظر محتوای چربی به دسته های متعددی (بدون چربی، کم چربی، نیم چرب، با چربی کاهش یافته و پرچرب) تقسیم می شوند. در این تحقیق بستنی های وانیلی کم چربی، نیم چرب، با چربی کاهش یافته و پر چرب به ترتیب با 2، 5، 5/7 و 10% چربی شیر تولید و خصوصیات رئولوژیکی و پارامترهای جریان مخلوط بستنی شامل شاخص رفتار جریان، ضریب قوام و ویسکوزیته ظاهری و نیز برخی خصوصیات فیزیکی بستنی مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس نتایج به دست آمده کاهش مقدار چربی در نمونه ها موجب افزایش نقطه انجماد و دمای نمونه ها در زمان خروج گردید. نتایج حاصل از آزمون های رئولوژیکی نشان داد همه نمونه ها دارای رفتار ضعیف شونده با برش بوده و ویسکوزیته ظاهری آنها با افزایش درجه برش کاهش یافت. افزایش مقدار چربی باعث کاهش شاخص رفتار جریان و در نتیجه افزایش رفتار ضعیف شوندگی با برش نمونه ها گردید. شاخص قوام و ویسکوزیته ظاهری نمونه ها نیز به طور معنی داری با افزایش مقدار چربی در ترکیب بستنی افزایش یافت.
    کلیدواژگان: بستنی، چربی، خواص رئولوژیکی، خواص فیزیکی
  • سمیرا کریمی، اشکان نیکیان صفحات 65-76
    میوه سیب از جمله محصولات باغی بسیار ارزشمند از لحاظ غذایی به شمار می آید و تولید آن در کشور ما از جایگاه بالایی در زمینه اشتغال زایی و ارزآوری برخوردار است. از میان فرآورده های این محصول، می توان به برگه خشک شده سیب اشاره کرد که با توجه به افزایش روز افزون روش های تولید صنعتی این فرآورده در کشور، و تقاضای قابل توجهی که در میان عامه مردم از لحاظ مصرف وجود دارد ارائه روش های جداسازی کیفی این محصول پس از ماندگاری طولانی را حائز اهمیتی فراوان نموده است.
    در مقیاس میکروسکوپیک، سطح داخلی برگه های خشک شده سیب به روش سرمادهی آنی، از دانه های کریستالی مانندی ساخته شده است که هر کدام از شکل و ابعاد متفاوتی نسبت به یکدیگر برخوردار می باشند که در نهایت آرایش آنها در کنار یکدیگر منجر به ایجاد ساختار منحصر بفردی بعد و قبل از کاهش کیفیت ماندگاری خواهد شد. در این تحقیق با استفاده از فنآوری ماشین بینایی، تکنیکی جهت جداسازی آنی این ساختار در طی فرآیند زمانی ثابتی در ارائه شده است.
    ابتدا عمل رمزگذاری در فرآیند ماشین بینایی جهت شناسایی پارامترهای تعریف شده با استفاده از دو روش تجزیه موجکی نرمال1 و تحزیه موجکی بسته ای2 انجام گردید و در نهایت با استفاده از مقادیر انرژی در تصاویر بعد از رمزگذاری، دسته بندی تصاویر جهت تشخیص برگه های مرغوب خشک شده از برگه های خشک شده بدون کیفیت صورت گرفت.
    نتایج نشان داد که استفاده از روش بسته های موجکی از قدرت بهتری در رمزگذاری تصاویر نسبت به روش دیگر برخوردار می باشد. آستانه یابی مقادیر فواصل انرژی در تصاویر، روشی کاملا موثر نشان داده شد که می تواند در 86/0 ثانیه تصاویر 2600×2600 پیکسلی برگه های مرغوب را شناسایی نماید.
  • بهزاد ناصحی، محمد طاهانژاد صفحات 77-84
    نان یکی از پر مصرف ترین مواد غذایی در بیشتر کشورها است، به طوری که بخش زیادی از کالری و پروتئین مورد نیاز روزانه مردم را تامین می کند. برای تولید نان مناسب حضور آردی با ویژگی های مشخص ضروری است، از این رو در این پژوهش ویژگی های آردهای تولیدی در استان خوزستان برای تعیین کیفیت و جایگاه مصرف آنها در تولید فرآورده های تخمیری مورد ارزیابی قرار گرفت. بدین منظور ویژگی های شیمیایی، میکروبی و حسی آردهای ستاره و خبازی 13 کارخانه تولید آرد در شهرهای اندیمشک، اهواز، ایذه، بهبهان، خرمشهر، دزفول، شوش، شوشتر، ماهشهر و مسجد سلیمان، با استفاده از روش های استاندارد بررسی شدند. یافته های حاصل از بررسی ویژگی شیمیایی حاکی از اختلاف معنی دار (05/0p≤) انواع آرد بود. با این حال مقدار پروتئین، خاکستر، رطوبت و pH آرد ستاره و خبازی در حد قابل قبول بود. بررسی ویژگی های میکروبی انواع آرد نشان داد که مقدار میانگین آلودگی آردها به کپک و مخمر و شمارش کلی آنها مطابق با استانداردهای ملی ایران بود. همچنین ارزیابی حسی نشان داد که نمونه های آرد مورد مطالعه دارای رنگ، بو و مزه طبیعی و فاقد آفت زنده و ناخالصی خارجی بودند. به طور کلی، این پژوهش نشان داد که اگرچه آردها حداقل پروتئین و گلوتن مرطوب برای تولید نان داشتند، با این حال با توجه به عدد زلنی کم، از کیفیت خوبی برای نانوایی برخوردار نبودند و برای تولید نان با کیفیت مناسب باید آنها را با مواد افزودنی یا آردهای مناطق دیگر اختلاط کرد.
    کلیدواژگان: گلوتن، آرد گندم، عدد زلنی
  • حمیدرضا صمدلویی، زهره حمیدی *، سید مهدی علوی، محمد علی سحری، سلیمان عباسی صفحات 85-97

    در این تحقیق شرایط بهینه تولید روغن و آراشیدونیک اسید توسط گونه قارچی مورتیرلا آلپینا CBS 754.68 از نظر میزان کربن (گلوکز) در پنج سطح(8/45، 50، 60، 70 و 14/74 گرم در لیتر)، منبع نیترو‍ژنی(پودر سویا) در پنج سطح(92/7، 10، 15، 20، 07/22 گرم درلیتر) به روش آماری سطح پاسخ مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که برای تولید حداکثری روغن (50%)، گلوکز باید 70 و پودر سویا 10 گرم در لیتر باشد و برای تولید بهینه آراشیدونیک اسید (40/56%) گلوکز35/50 و پودر سویا 30/18 گرم در لیتر باشد. در مرحله بعد تغییرات ترکیبات محیط کشت و توده زیستی در حین فرایند تخمیر در دو محیط کشت بهینه بررسی شد. نتایج نشان داد که تولید روغن و آراشیدونیک اسید به ترتیب با توقف رشد ریزسازواره و ذخیره روغن افزایش قابل توجه ای می یابد و ترکیبات فنولیک با رشد سلول و میزان روغن ریزسازواره ارتباط مستقیم دارد.

    کلیدواژگان: مورتیرلاآلپینا، تخمیر، آراشیدونیک اسید، روغن، روش آماری سطح پاسخ
  • تکتم هجرانی، زهرا شیخ الاسلامی، علی مرتضوی، مهدی قیافه داوودی صفحات 99-109
    در سالهای اخیر در پی مکانیزه شدن زندگی، تمایل مردم به داشتن محصول با کیفیت بالاتر و زمان ماندگاری بیشترافزایش داشته است. در پی این تقاضا تکنولوژی های متفاوت را به صنعت نان معرفی کرده اند؛ یکی از این تکنولوژی ها تهیه نان به صورت نیم پز و منجمد است. اگرچه این روش، تاثیرات مخربی بر ویژگی های نان دارد، استفاده از انواع بهبود دهنده های نان مثل امولسیفایرها، اکسیدانها و هیدروکلوئیدها می تواند برای کاهش این تاثیرات استفاده شود. هدف از انجام این پژوهش تولید نان بربری نیمه حجیم به صورت نیم پز ونگهداری آن به صورت منجمد و استفاده از آنزیم لیپاز و صمغ گوار در فرمولاسیون به دلیل بهبود خصوصیات رئولوژی و حسی و کیفیت نان درچرخه منجمد کردن، نگهداری و پخت کامل می باشد. بدین منظور، نان به صورت نیم پز تهیه و به مدت 15 روز در دمای ċ 18- در فریزر نگهداری شد، پس از این مدت نمونه ها انجماد زدایی شده و پخت کامل صورت گرفت. پس از آن آزمون های حجم،تخلخل، ویژگی های بافتی، مولفه های رنگی و خصوصیات حسی اندازه گیری شد. تجزیه و تحلیل داده بوسیله نرم افزارStatistica انجام شد، مقایسه میانگین ها با استفاده از آزمون دانکن انجام گرفت. بررسی نتایج آزمون های انجام شده نشان داد که استفاده از صمغ گوار در غلظت 4/0 می تواند باعث بهبود پارامترهای کیفی و رئولوژی نان بربری نیم پز منجمد پس از پخت کامل شود. افزودن آنزیم لیپاز در سطح 05/0 باعث بهبود حجم، تخلخل، کشش پذیری، بافت در خصوصیات حسی و مولفه های رنگی نان گردید.
    کلیدواژگان: رنگ، منجمد کردن، صمغ گوار، آنزیم لیپاز
  • خلیل بهزاد، مصطفی شهیدی نوقابی*، مصطفی مظاهری تهرانی، روح الله بهزاد صفحات 111-122

    عوامل زیادی در رشد میکرو ارگانیسم ها در حین نگهداری چغندر در سیلوها موثر هستند که در این تحقیق به بررسی تاثیر اندازه چغندر (در 4 سطح) و ارتفاع نگهداری (در4 سطح) بر روی تغییرات فلور میکروبی چغندرهای قند در طی دوره نگهداری 18 روز، پرداخته شده است. نتایج حاکی از آن است که بیشترین فعالیت باکتری ها، کپک ها، و مخمرها و نیز بالاترین جمعیت میکروبی متعلق به چغندرهای ریز و کمترین آن متعلق به چغندرهای درشت است و بیشترین فعالیت باکتری ها، قارچ ها، کپک ها و بالاترین جمعیت میکروبی متعلق به چغندرهایی است که در ارتفاع سه متری سیلو ذخیره شده اند و کمترین آن متعلق به چغندرهایی است که در ارتفاع 5 متری نگهداری شده اند.

    کلیدواژگان: اندازه چغندر قند، ارتفاع نگهداری، باکتری، کپک، مخمر، جمعیت کل میکروبی
  • مصطفی شهیدی نوقابی، سید محمد علی رضوی، سید محمود موسوی، محمد الهی صفحات 123-131
    آب پرس تفاله چغندر قند یکی از پسآب های کارخانجات تولید قند است که امروزه در بسیاری از کارخانه ها بدون هیچ فرآیند تصفیه ای، به دیفوزیون برگشت داده می شود. اما به نظر می رسد تصفیه آن قبل از ورود به دیفوزیون توسط سیستم های غشایی تاثیر مطلوبی بر راندمان کارخانه های قند داشته باشد.
    در این پژوهش، از غشاء نانوفیلتراسیون AFC80، جهت بررسی شار تراوه، درصد گرفتگی و میزان درصد دفع ساکارز و مهمترین یون های ملاس زا در صنعت قند (سدیم و پتاسیم) در شرایط عملیاتی مختلف استفاده شد. آب پرس تفاله چغندر قند از کارخانه قند آبکوی مشهد تهیه شد و اثر پارامترهای عملیاتی فرآیند نظیر دما (در سه سطح 25، 40 و 55 درجه سانتی گراد)، اختلاف فشار (در سه سطح 10، 15 و 20 بار) بر کارایی فرآیند نانوفیلتراسیون (شار جریان تراوه، گرفتگی غشاء و در صد دفع) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد بیشترین شار تراوه در دمای 55 درجه سلسیوس و فشار bar 20 حاصل می شود و مقدار میانگین آن در حالت پایا kg/m2h 27/49 است. کمترین مقدار شار در دمای 25 درجه سلسیوس و فشار bar 10 حاصل شد و مقدار آن kg/m2h 63/14 بود. همچنین بیشترین درصد گرفتگی در دمای 55 درجه سلسیوس و فشار bar 20، و کمترین در صد گرفتگی در دمای 25 درجه سلسیوس و فشار bar 15 ایجاد گردید. به علاوه بیشترین درصد دفع یون های سدیم و پتاسیم (به ترتیب 3/83% و 5/72%) در دمای 25 درجه سلسیوس و فشار bar 20، و کمترین درصد دفع آنها (به ترتیب 3/74% و 05/69%) در در دمای 55 درجه سلسیوس و فشار bar 10 بدست آمد. درصد دفع ساکارز در تمام شرایط عملیاتی به کار گرفته شده در این تحقیق، بالای 95% بود و تغییر شرایط عملیاتی تاثیر قابل توجهی بر میزان آن نداشت.
    کلیدواژگان: آب پرس تفاله چغندر قند، نانوفیلتراسیون، شار، گرفتگی، درصد دفع
  • مریم شمشیرساز، حبیب الله میرزایی، محمدحسین عزیزی، مهران اعلمی صفحات 133-142
    دراین تحقیق نشاسته تعدیل شده ذرت (پیش ژلاتینه) در سطوح 3، 5، 7 و 10 درصد جایگزین آرد گندم شد وآزمون های شیمیایی وفیزیکی شامل رطوبت، خاکستر، خاکسترنامحلول، پروتئین، چربی، فیبر، pH، گلوتن مرطوب وخشک، عدد زلنی، عدد فالینگ، اندازه ذرات بر روی تیمارها انجام گرفت. همچنین ویژگی های رئولوژیکی با دستگاه فارینوگراف، اکستنسوگراف و آمیلوگراف و بیاتی به طریق تست پانل توسط 6 ارزیاب آموزش دیده در روزهای اول، سوم، پنجم انجام شد. با افزودن نشاسته اصلاح شده ذرت (پیش ژلاتینه)، رطوبت، خاکستر، خاکسترنامحلول، گلوتن مرطوب وخشک، پروتئین، چربی، عددزلنی و pH، کاهش یافت ولی فیبرتغییر نکرد. عدد فالینگ، نیزافزایش یافت. نتایج آزمون فارینوگراف نشان داد که جذب آب ودرجه سست شدن افزایش، زمان گسترش، پایداری و عدد کیفیت کاهش یافت. درآزمون اکستنسوگراف مقاومت به کشش، قابلیت کشش و سطح زیرمنحنی افزایش یافت. نتایج آمیلوگراف نشان داد که دمای ژلاتینه شدن کاهش وویسکویته ماکزیمم نمونه شاهد بانمونه 5 درصد نشاسته پیش ژلاتینه ذرت اختلاف معنی داری نداشت. نتایج آزمون حسی نشان داد که کیفیت نانهای تیمار شده قابل پذیرش بوده وسبب تعویق بیاتی شدند.
    کلیدواژگان: نان بربری، نشاسته پیش ژلاتینه، بیاتی
  • حمید خفاجه، احمد بناکار*، محمد زارعین، محمدهادی خوش تقاضا صفحات 143-150

    در این مطالعه به بررسی فرآیند سینتیک خشک کردن، به دست آوردن ضریب نفوذ حرارتی موثر، تعیین بهترین مدل ریاضی و به دست آوردن انرژی فعالسازی برای توت سفید با استفاده از آون مایکروویو پرداخته شده است. برای فرآیند مدل سازی ریاضی، 9 مدل تجربی بر داده های آزمایشگاهی برازش داده شد و سپس با توجه به بزرگترین مقدار ضریب تبیین[1](R2)، کمترین مقدار مربع کای[2](c2) و ریشه میانگین مربعات خطا[3](RMSE) بهترین مدل ریاضی با دقت بالا انتخاب شد. نتایج حاصل از تحلیل رگرسیونی مدل های مورد بررسی، نشان داد که مدل میدیلی بهترین برازش را با داده های به دست آمده دارد. همچنین بیشترین میزان ضریب نفوذ رطوبتی موثر در توان 500 وات به میزان 6-10× 3/5 و کمترین میزان ضریب نفوذ رطوبتی موثر در توان 200 وات به میزان 6-10× 42/1 به دست آمد. میزان انرژی فعال سازی و ثابت نفوذ رطوبتی موثر در خشک کردن لایه های توت سفید بر اساس یک رابطه نمایی به ترتیب به میزان 83/10 وات بر گرم و 5-E1 به دست آمد. میزان انرژی مصرفی مخصوص برای خشک کردن توت سفید نیز بین 7/0 تا 58/2 کیلووات ساعت بر کیلوگرم به دست آمد.

    کلیدواژگان: توت سفید، آون مایکروویو، مدل ریاضی، ضریب نفوذ رطوبتی موثر، انرژی فعالسازی
  • الهه عابدی، مهسا مجذوبی، عسکر فرحناکی صفحات 151-161
    گلیادین یکی از اجزاء سازنده گلوتن با ویژگی های عملکردی منحصر به فرد می باشد. در این تحقیق گلیادین به وسیله انحلال در اتانول از گلوتن جداسازی و استخراج گردید. سپس برخی خواص عملکردی گلیادین که شامل قدرت جذب و نگهداری آب، ظرفیت کف کنندگی و پایداری آن و نیز امولسیون کنندگی و پایداری آن بود، در pH های مختلف 3، 6 و 9 در دو غلظت 1 و 2% پروتئین مورد بررسی قرار گرفت تا بتوان به کمک نتایج حاصل، کاربرد گلیادین را به عنوان یک پروتئین گیاهی در صنعت غذا و غیر غذا افزایش داد. pH ایزوالکتریک گلیادین برابر با 6 محاسبه گردید که در آن کمترین ظرفیت جذب و حفظ آب، امولسیون کنندگی و تولید کف و حلالیت مشاهده شد و بیشترین خواص عملکردی ذکر شده مربوط به pH 3 بود. با افزایش غلظت پروتئین کلیه خواص عملکردی افزایش یافت. نتایج حاصل از الکتروفورز نشان داد که تفاوتی بین باندهای پروتئینی در pH های مختلف وجود نداشت. در مجموع نتایج نشان داد که گلیادین برای استفاده در محصولات با pH اسیدی مناسب می باشد.
    کلیدواژگان: گلیادین، گلوتن، خواص عملکردی، pH
  • مرضیه موسوی نسب، سحرالسادات موسوی نسب، غلامرضا مصباحی، جلال جمالیان صفحات 163-174
    هدف از این پژوهش، تولید کیتوزان از کیتین مربوط به پوسته میگوی محلی و مقایسه خصوصیات کیفی آن با کیتوزان تجاری تهیه شده از پوسته خرچنگ بود. در اولین مرحله، پوسته های میگوی خلیج فارس آماده سازی شد و توسط عملیات کانی زدایی، پروتئین زدایی و رنگبری از آن ها، کیتوزان تولید شد. آنگاه توسط عملیات دی استیلاسیون بر روی کیتین، ماده کیتوزان حاصل گردید. از کیتوزان تولیدی، نمونه های فیلم تهیه شد و ضخامت و عبورپذیری بخار از آن ها اندازه گیری و با فیلم های حاصل از کیتوزان تجاری، مقایسه شد. همچنین، ترکیبات شیمیایی (رطوبت، خاکستر و پروتئین)، درجه دی استیلاسیون، ظرفیت باند کردن آب، ظرفیت باند کردن چربی و رنگ نمونه های کیتوزان تولیدی مشخص شد و با نمونه های کیتوزان تجاری مقایسه شد. نتایج نشان داد که راندمان تولید کیتوزان در حد قابل قبول (43/19 درصد) بود. از دیدگاه شیمیایی، کیتوزان تولیدی حاوی ناخالصی های پروتئین و خاکستر کمتر، درجه دی استیلاسیون کمتر، ظرفیت باند کردن آب بالاتر و ظرفیت باند کردن چربی بالاتر نسبت به کیتوزان تجاری بود. نمونه های فیلم تهیه شده از کیتوزان تولیدی در مقایسه با فیلم های تهیه شده از کیتوزان تجاری، حد کمتری از عبور پذیری بخار را نشان دادند. همچنین، کیتوزان تولیدی از نظر فاکتور روشنایی رنگ، بالاتر از کیتوزان تجاری بود. در مجموع می توان نتیجه گیری کرد که تولید کیتوزان با کیفیت مناسب از پوسته ها و ضایعات میگوی محلی، امکان پذیر است، لذا می توان تولید آنرا به کارخانه های تولید و بسته بندی میگو ایران توصیه کرد.
    کلیدواژگان: کیتوزان، ویژگی های کیفی، فیلم خوراکی، ضایعات سخت پوستان، دی استیلاسیون
  • علی آبرومند صفحات 175-182
    میگوها و ماهیان، منابع غذائی خوبی برای تامین پروتئین و نیز دارای کالری و چربی خوب بوده و غذای سالم به شمار می روند. این تحقیق برای آنالیز ترکیبات بیوشیمیایی سه گونه میگوی فرآوری شده از خلیج فارس شامل: میگوهای صورتی (Peanaeus sewisulcatus)، سفید (Metapenaeus affinis) و شیشه ای از خانواده ی شاه میگو Pana lirus homareus و همچنین 2 گونه ماهی تن و هوور جهت ارزیابی ارزش غذایی قبل و بعد از فرآوری انجام شد تا مشخص گردد که آیا مقادیر مواد مغذی آنها در طول فرآیند و بعد از آن در شرایط نگهداری تغییر می کند؟ میزان پروتئین، چربی، خاکستر و رطوبت این میگوها و ماهیان با روش های آزمایشگاهی AOAC آنالیز شد. درصد کربوهیدرات میگوی سفید (41/4) گرم درصد گرم نمونه بود که در مقایسه با دو میگوی صورتی و شیشه ای (شاه میگو) بیشتر بوده و میزان انرژی کل حاصل از میگوی شیشه ای (شاه میگو) Kcal5324/393 بود که از دو میگوی دیگر بیشتر است. همچنین مقایسه ی میزان پروتئین، چربی و خاکستر نمونه ها نشان داد که میگوی شیشه ای (شاه میگو) مقدار پروتئین و چربی بیشتری داشته ولی میزان خاکستر در میگوی صورتی بیشترین مقدار بود. نتایج همجنین نشان داد که شاخص چربی بعد از فرآیند در هر دو ماهی افزایش و شاخص خاکستر و پروتئین در ماهی هوور کاهش یافت. رطوبت در ماهی تن بعد از فرآیند و در زمان نگهداری کاهش یافت ولی در ماهی هوور روند خاصی را به دنبال نداشت. همچنین pH ماهی تازه تا حدودی اسیدی تر از ماهی کنسرو شده بود. از نتایج حاصله از این بررسی می توان نتیجه گرفت که برای فراوری میگوی شیشه ای در آینده مناسب تر است. چون میزان پروتیئن و چربی و درصد انرژی آن بالاست. همچنین استفاده از کنسرو ماهی تن زرده به دلیل نداشتن روند کاهشی پروتئین، بهتر است.
    کلیدواژگان: گونه میگو، ماهی تن، آنالیز، ارزش غذایی
  • محمد دولت آبادی، زینب رفتنی امیری*، رضا اسماعیل زاده کناری صفحات 183-192
    پوست سبز گردو از ضایعات گردو است که می تواند منبع ترکیبات طبیعی با خواص آنتی اکسیدانی ارزشمند باشد. در این پژوهش، تاثیر مناطق (شاهرود، بندر گز و هزار جریب)، حلال (اتانول 96%، آب و اتانول – آب به نسبت 1:1 حجمی) و زمان استخراج (6 الی 24 ساعت) بر بازدهی استخراج ترکیبات فنلی پوست سبز گردو به روش غرقابی در دمای محیط در قالب آزمایش فاکتوریل با سه تکرار در طرح کاملا تصادفی مورد بررسی قرار گرفت. سپس، خواص زیست فعالی عصاره پوست سبز گردو در طرح کاملا تصادفی مقایسه شد. محتوای فنل کل عصاره توسط روش فولین سیوکالتیو تعیین شد. فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره با استفاده از سنجش قدرت احیاکنندگی آهن III و توانایی مهار رادیکال های آزاد DPPH مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از این پژوهش نشان می دهد که نوع حلال از نظر میزان قطبیت، زمان و منطقه رویش این گیاه بر مقدار ترکیبات فنولی استخراجی نقش موثری داشته و همچنین فعالیت و خواص آنتی اکسیدانی به غلظت ترکیبات فنولی عصاره بستگی دارد. بالاترین مقدار ترکیبات فنولی با 4966 میلی گرم بر گرم (بر حسب اسید گالیگ) مربوط به پوست سبز گردوی منطقه هزار جریب با حلال آب – اتانول به نسبت 1:1 حجمی در 24 ساعت بوده است. همچنین بالاترین خواص آنتی اکسیدانی در همین عصاره دیده شد.
    و
    کلیدواژگان: پوست سبز گردو، ترکیبات فنولی، حلال، خواص آنتی اکسیدانی
|
  • Gorjian. Sh, Tavakoli Hashtjin. T., Khosh Taghaza. M. H Pages 1-12
    In order to investigate the effect of different levels of temperature، velocity and pretreatment on the drying time of thin layer of Barberries (berberis vulgaris)، an experiment using a factorial experiment conducted carried out based on completely randomized block design with three levels of temperature and three levels of velocity for untreated berries and treated berries with heat shocking and «6% k2co3 + 3% olive oil» emulsion with three replicates. Drying times were affected by temperature and pretreatment at the probability level of 99%. The maximum drying time was recorded 2920 minutes for untreated berries at the temperature and velocity of 60 ºC and 0. 3 m/s respectively and the minimum drying time was recorded 70 minutes for treated berries with k2co3 and olive oil emulsion. In our study multi layer perceptron (mlp) Neural Network with an adjustment learning algorithm of Levenberg-Marquardt with sigmoid logarithm and sigmoid tangent functions were used. The best topology of MLP with LM learning algorithm and Tansig threshold function can predict the moisture content was 4-30-16-1 with correlation coefficient of 0. 9992 and actual error of 0. 00025. Besides the best topology of this neural structure with Logsig threshold function can predict the moisture content was 4-25-5-1 with correlation coefficient of 0. 9991 and actual error of 0. 00032. These results indicate ability of artificial neural network to model and predict drying process.
    Keywords: Barberry fruit, Artificial Neural Network, Pretreatment, Completely randomized block, Perceptron
  • Movahednejad. M. H., Khoshtaghaza.M. H., Zohouriyan Mehr. M. J., Minaee. S Pages 13-24
    Three coatings، Carnoba wax، Chitosan and naocomposite، were used to prevent postharvest losses of Golden Delicious apple. The effect of three coatings was compared with uncoated samples on quality and physical properties of apples during storage. These properties were pH، soluble solids (TSS)، color intensity (a، b، L and E coefficients) and density. The variations of quality properties of apples during six months at two conditions of cold storage (2 °C and 95% RH) and environmental storage (20 °C and 45% RH) were evaluated. The results showed that pH، brix and color intensity for three coatings had an ascending trend but density and L had a descending trend in environmental condition. In the environmental condition، the highest color intensity losses were found for the without coating samples and the lowest losses for the wax coating samples. In opposite، color intensity for the wax coating samples had lowest losses. There was no more change in brix trend for nanocomposite coating.
    Keywords: Apple, nanocomposite, Color intensity, Brix, Density, pH, Wax
  • Rahnemoon.P., Azadmard-Damirchi.S., Peygambardust. S. A., Hesari. J., Nemati. M., Zenouzi. A Pages 25-33
    Grape seed oil is the vegetable oil which has essential fatty acids such as linoleic acid and antioxidant compounds such as tocopherols and polyphenols. Production and consumption of this oil has gained attention in recent years. Using this oil in diet due to its nutritional properties can have a significant role in health. Therefore، in this research، the effect of frying on some qualitative properties of grape seed oil has been investigated. For this purpose، grape seed oil was heated at 180 ºC for 0 (control)، 30، 60 and 90 minutes. Then chemical analysis such as acidic value، peroxide، anizidin value، the amount of tocopherol، polyphenols، carotenoides، chlorophyll and oxidation stability were carried out on the oil. The results showed that the acidic value was increased significantly by heating. The peroxide value first was increased and then was decreased significantly by heating. The anizidin value increased significantly as the peroxide value was decreased. The amount of tocopherols، polyphenols، carotenoids and chlorophyll were decreased significantly during the heating process. The results of oxidation stability showed that the grape seed oil has not high oxidation stability against heating.
    Keywords: Grape Seed Oil, Frying, Tocopherols, Polyphenols, Oxidative stability
  • Tavakolian. S., Manteghian.M., Asadi.Gh, Najarpiraie.Sh, Shabani. Sh Pages 35-43
    Growth of Pathogenic microorganisms is one of the major obstacles in the food industry. An innovative method has been introduced for impregnating porcelain pots with antimicrobial silver nanoparticles. Silver nanoparticles have been produced by reducing silver nitrate with hydrazine. Particles have then been impregnated in porcelain pottery using a pervaporation technique. Samples of the pots have been analysed by SEM، EDX، XRD and AFM. Antibacterial properties of the pottery have been confirmed by exposing them in broths containing Escherichia coli and Staphylococcus aureus while the destructive effects have more profoundly been detected on gram negative Escherichia coli as compared to gram positive Staphylococcus aureus. The finding is attributed to the thicker Staphylococcus aureus membrane as compared to thinner membrane of Escherichia coli. It is also found out that a higher silver particle content of the samples results in a stronger antibacterial property.
    Keywords: Silver nanoparticles, Pervaporation, Escherichia coli, Staphylococcus aureus
  • Khafajeh. H., Banakar. A., Minaei. S., Taghizadeh. A., Motavali.A., Rezaei Aderyani.M Pages 45-54

    In this study the effect of microwave power on drying behavior، effective moisture diffusion، the best mathematical model of drying، activation energy values and energy consumption of the herb thyme was investigated. Results of regression analysis of mathematical models in MATLAB software points that the Midili model has the best described to the data. Effective diffusion coefficient of herb thyme was found to be between 15. 416 and 213. 802m2/s. Also the activation energy was determined to be 84. 86 W/g for constant drying rate and 100 W/g for effective moisture diffusion. In addition، the minimum and maximum value of specific energy consumption drying of herb thyme was 6. 994 to 19. 607 kW/kg، respectively.

    Keywords: Drying kinetics, Thyme, Activation energy, Effective moisture diffusion, Microwave
  • Mostafavi. F., Mazaheri Tehrani.M., Mohebbi. M Pages 55-64
    Milk fat is one of the most important components used in ice cream mix formulation، which affects textural and rheological properties of the final product. According to the definitions released by FDA، ice cream products are categorized in several groups (non-fat، low-fat، light، reduced fat and full fat). In this research reduced fat، light، low fat and full fat vanilla ice cream samples were produced with 2، 5، 7. 5 and 10% milk fat respectively، and the rheological properties of the ice cream mix and some physical properties of the ice cream product were evaluated. The results showed that the freezing point and the draw temperatures of the samples were increased with decreasing of fat content. All the ice cream mix samples showed pseudoplastic behaviour and their apparent viscosity tended to decrease with increasing of shear rate. Increasing of fat content made the ice cream mixes to have lower flow behaviour index and thus increased the pseudoplasticity in the mix. The consistency coefficient and the apparent viscosity of the samples also increased significantly with increasing of fat in the samples.
    Keywords: Ice Cream, Fat, Rheological Properties, Physical Properties
  • Karimi.S., Nikian. A. Pages 65-76
    Apple fruit as horticultural products is considered very valuable in terms of food production and employment and exchange technology in Iran. Due to increasing industrial production methods and significant public demand of dried apple layer as an apple product، qualitative separation methods for long time lasting of this product becomes more important. In microscopic scale of fast chilling method، internal surface of dried apple layers consist of Crystal-like beads which are different in size and shape. Finally، arrangements make unique structure before and after of reduction lasting quality. In this research، a technique was presented to fast sorting during constant time process using machine vision technology. At first، the encryption operation for identification of Defined parameters using two methods of Wavelet decomposition and Wavelet packets was done and finally pictures sorting for identification of dried desirable layers from inferior layers using energy values in images after encryption operation were done. Results showed that the Wavelet packets method was more capable in images encryption than the other method. Energy interval detection threshold in images was found quite effective which can identify images of 2600×2600 pixels desirable layers in 0. 86 second.
    Keywords: Apple layer, Sorting, Machine vision, Artificial aging, Image Processig
  • Nasehi. B., Tahanejad.M Pages 77-84
    Investigation of chemical، sensory and microbial characteristics of flours in Khuzestan Bread consumption in most countries is too high، and it supplies a large part of people''s daily calorie and protein requirements. Since the production of suitable bread requires the use of flour with specific features. The flour produced in Khuzestan province to determine quality characteristics were evaluated for their use. Chemical، microbiological and sensory properties of Flours from 13 factories in cities Andimeshk، Ahvaz، Ize، Behbehan، Khorramshahr، Dezful، Shosh، Shoshtar، Mahshahr and Masjed Soleiman، were determined using standard methods. The results of chemical characteristics show significant differences (p ≤ 0. 05) of the flour. So that Protein، ash and moisture content and pH value Flours is the limit. Characteristics of microbial contamination of wheat flours showed that the mean total count، yeast and mold them into compliance with national standards in Iran. The evaluation shows that in different types of flour color، smell and taste are normal and there are no live pests and foreign impurities. Overall، this study shows that although flours have the minimum protein and wet gluten for bread production. However، according to low Zeleny index، they cannot produced bread with good quality، therefore it has better adding additives or mixing them with flours from other areas.
    Keywords: Gluten, Wheat Flour, Zeleny index
  • Samad Loui.H. R., Hamidi.Z., Alavi.S. M., Sahari.S. A., Abbasi.S Pages 85-97

    In this reasearch، optimal condition on oil and arachidonic acid production by mortierella alpina CBS 754. 68 was investigated using response surface methodology. Tow factors which influencing arachidonic acid and oil production; including carbon source (glucose) in five levels (45. 8، 50، 60، 70 and 74. 14 gl) and nitrogen source (soybean meal) in five levels (7. 92، 10، 15، 20 and 22. 07 gl) were studied. Arachidonic acid and oil yield varied msignificantly in response to changes in concentration of soybean meal and glucose. The model predicted that، maximum production of AA (that is، up to %56. 40) and oil (that is، up to %50. 13) could be achieved using the medium containing (glucose 50. 35 and soybean 18. 30 gl) and (glucose 70 and soybean 10 gl)، respectively. In the next stage change the medium composition and biomass during fermentation was investigated in two medium optimized. The results showed that oil and arachidonic acid production significant increase with fungi and storage oil stopped respectively. Phenolic compounds are directly related with cell growth rate and the amount of fungi oil. Keywords Keyword: Mortierella alpine; fermentation; Arachidonic acid; Oil; Response surface methodology

  • Hejrani.T., Sheikholeslami. Z., Mortazavi. A., Ghiyafe Davoodi. M Pages 99-109
    In recent years، following the mechanization of life، people tend to have products with higher quality and longer shelf life. Following this demand، studies have been introduced different technologies to the food industry; the part baked and frozen bread has been more attention. Although freezing، frozen storage and thawing have detrimental effect on bread properties. Use a variety breads improvement such as emulsifiers، oxidants and hydrocolloids can be used to reduce this impact without any negative effect. The aim of this study produce semi volume Barbari bread as part baked and frozen storage، in order to increase their shelf life and adding guar gum and lipase to formulation for improve quality، rheological and sensory characteristics in cycle freezing، storage and thawing. Bread prepared as part baked، freezing in -18ċ and storage for 15 day، after this time samples were thawing and full baked. Then volume، porosity، texture، index image and sensory properties were measured. For Data Analysis used Statistica software and Duncan test، for mean comparisons. The result showed guar gum in 0. 4 concentrations can be improvement volume، porosity، texture، index image and sensory properties، lipase at 0. 05 level influenced on volume، porosity، texture in sensory properties and index image.
    Keywords: part baked Barbari bread. Freezing, guar gum, lipase
  • Behzad. Kh, Mazaheri Tehranim. M. Mortazavi. A., Shahidi Noghabi.A., Behzad.R. A Pages 111-122

    A lot of reasons are effective on growth of microorganisms during the storage of sugar beet in the silos. In this study، effect of the size of sugar beet (in 4 levels) and height of storage them (in 4 levels) in silos، in duration of 18 days، on growth changes of microorganism are investigated. In our study we observed that maximum activity microorganism growth (bacteria، mould، yeast and total count) in smallest sugar beets and minimum activity in biggest sugar beets. Also، maximum activity of microorganism growth belongs to the sugar beets that stored on 3 meter height and minimum activity belongs to stored on 5 meter height.

    Keywords: Size of sugar beet, Height of storage, Bacteria, mold, Yeast, Total count
  • M. Shahidi Noghabi, S. M. A. Razavi, S. M. Mousavi, M. Elahi Pages 123-131
    Sugar beet press water is one of the main wastewater in the sugar industry، which presently returned to the diffuser with no further treatment. Some form of treatment، such as pretreatment with membrane may however، improved the output efficiency of sugar plants. In this study، nanofiltration membrane (AFC80) were used to investigate the permeate flux، fouling percent and rejection percent of most important molassogenic ions (sodium and potassium) and sucrose. Sugar beet press water was provided by Abkoh sugar beet factory. The effect of operating parameters such as temperature (at levels of 25،40and 55ºC)، trans membrane pressure (at levels of 10،15and 20 bar) on nanofiltration performance (permeate flux، fouling and rejection) were investigated. The results show that maximum permeate flux is obtained at 55 ºC and 20 bar، while the average value is 49. 27 kgm-2h-1. The minimum permeate flux is obtained at 25 ºC and 10 bar، and the average value in this conditions is 14. 63 kgm-2h-1. Maximum and minimum fouling are reached at 55 ºC and 20 bar and 25 ºC and 15 bar، respectively. Furthermore maximum rejection of sodium and potassium (84. 3% and 72. 5% respectively) is obtained at 25 ºC and 20 bar، and minimum of rejection of sodium and potassium (74. 3% and 69. 05% respectively) is obtained on 55 ºC and 10 bar. For all operating conditions، sucrose rejection was exceeded 95%. Variation in operating conditions had no significant effect on sucrose rejection.
    Keywords: Sugar beet press water, Nanofiltration, Flux, Fouling, Rejection percent
  • Shamshirsaz. M., Mirzaie.H.A., Azizi.M.H., Alami.M Pages 133-142
    In this research modified corn starch (pregelatinisation) was used at levels of 3،5،7،10% levels to substitute wheat flour and production of barbary bread. Chemical analysis (moisture،ahe،insoluble ash، protien، fat، fibre، pH، particle size، moisture and dry gluten zeleny test، falling number was determined on corn modified starch، blank and treated flour. The rheological properties of dough were also evaluated by farino،extenso amylographs. Staling analysis was done in days of 1،3and 5 by 6 trained panel. Moisture، ash، acid insoluble ash، moisture and dry gluten، protein،fat، zeleny number، pH was descreased by corn modified starch(pregelatinisation). falling number increased by corn modified starch (pregelatinisation). But fibre content was not changed. The results of rheological tests showed،That water absorption and softening degree was increased but stability،development time and quality number was reduced in farinogram and resistence to extention، extensibility and area under curves was improved in extensogram. The results of amylograph test showed that gelatinization tempretur was reduced،and peak viscosity of blank speciment was not significantly different with pregelatinization starch speciment (5%). The results of sensory test showed that treated breads quality were acceptable and were retareded staling.
    Keywords: Barbary bread, Pregelatinization starch, Staling
  • Khafajeh. H., Banakar .A., Zarein .M., Khoshtaghaza. M. H Pages 143-150

    In this research drying kinetics، moisture diffusivity، determination of most appropriate mathematical modeling and activation energy of white mulberry were studied under microwave oven. For determination of most appropriate model، the highest value of R2 and the lowest values of c2and RMSE were used. For mathematical modeling، nine empirical models were fitted on experimental data and the best model was selected. The result of regression analysis showed that Midilli model has the best fitting with data. Moreover، the highest and lowest values of moisture diffusivity were obtained as 5. 3×10-6 and 1. 42×10-6 at power of 500 W and 200 W، respectively. Also the values of activation energy and moisture diffusivity in the drying of white mulberry were obtained as 10. 83 and 1E-5 respectively، based on an exponential relationship. Finally، the value of specific energy consumption for drying of white mulberry was found between 0. 7 to 2. 58.

    Keywords: White mulberry, Microwave oven, Mathematical modeling, Moisture diffusivity, Activation energy
  • Abedi. E., Majzoobi.M., Farahnaki.A Pages 151-161
    Gliadin is one of the gluten constituents، with unique functional properties. In this study، gliadin was extracted from commercial gluten by solubilization in ethanol then functional properties of gliadin including water absorption، water holding capacity، foaming capacity and stability، emulsifying capacity and stability at various pH values of 3، 6 and 9 and two protein concentrations (1 and 2%) were investigated. By determination of the gliadin functional properties، as a plant protein، it is possible to extent its food and non food applications. The lowest water holding capacity، water absorption، emulsifying and foaming capacity of gliadin were obtained at pH 6 and the highest values were obtained at pH 3. pH changes had no significant effect on electrophoretic pattern of the gliadin. It was concluded that gliadin is suitable to use in acidic foods.
    Keywords: Gliadin, Gluten, Functional properties, pH
  • Moosavi-Nasab. M., Moosavi-Nasab. S.A., Mesbahi. G., Jamalian.J Pages 163-174
    The aim of this study was production of chitosan from chitin of local shrimp shell and comparison its qualitative properties with commercial chitosan which has been produced by crab shell. In the first step، the shells of Persian Gulf shrimps were prepared and chitin was produced from them by demineralization، deproteinization and discoloration treatments. Then، chitosan was obtained by deacetylation of the chitin. Film samples were prepared by the chitosan and their thickness and water vapor permeability (WVP) were determined and compared with the commercial chitosan. Also، chemical composition (moisture، ash and protein)، degree of deacetylation، water binding capacity، fat binding capacity and color of the produced chitosan samples were determined and compared with the commercial chitosan. The results showed that the chitosan production yield was acceptable (%19. 43). In view of the chemical properties، the produced chitosan had lower protein and ash impurites، lower degree of deacetylation، higher water binding capacity and higher fat binding capacity than the commercial chitosan. The prepared film samples of the produced chitosan showed lower water vapor permeability (WVP) than the commercial ones. Also، the produced chitosan had more color lightness than the commercial chitosan. Overall، it can be concluded that it is possible to produce suitable quality chitosan by shells and waste of local shrimp، therefore، the shrimp production and shrimp packaging factories of Iran can be proposed to produce chitosan.
    Keywords: Chitosan, Qualitative properties, Edible films, Crustaceans waste, Deacetylation
  • Aberoumand. A Pages 175-182
    The shrimps and fishes provide good food sources of protein and contain good fat and calories and are as a healthy food. This study analyzed biochemical composition of the Persian Gulf selected processed shrimps such as pink shrimp (peanaeus sewisulcatus)، white (Metapenaeus affinis) and glassy shrimp from families pana lirus homareus and Two fish species of tuna for evaluation of nutritional values in before and after processing for control of the nutrients process during process and after it. Protein، fat، ash and moisture contents of the shrimps and fishes were analyzed using AOAC methods. The carbohydrate percent of white shrimp was (41/4) g that in comparison with others was high. Total energy of the glassy shrimp (393/5324) was higher than others. The comparison of protein، fat and ash contents of samples showed that the glassy shrimp contain high fat، protein and ash contents، while ash content in pink shrimp was highest value. Results showed fat contents of all samples increased after processing while ash and protein contents decreased for Katsuwonus. Moisture content decreased for Euthynus after processing and during in storage time while it was not clear in Katsuwonus. pHlevel was little acidic in fresh fish in comparison to canned fish. It is concluded that the Pana lirus homareus shrimp because of high protein، fat and energetic values، was suitable for processing in the future and we can proposed it for next processing.
    Keywords: Analysis, Species of shrimps, Fish, Nutritive, Volus
  • Dolatabadi M, Raftani Amiri Z*, Esmaeilzade Kenari R Pages 183-192
    Walnut green husk is waste of walnut that can be valuable source of natural compounds with antioxidant properties. In this study, the effect of regions (Shahrood, Bandar Gaz and Hzargarib), solvent (ethanol 96%, Water and ethanol - water (1:1 v/v)) and extraction time (6 to 24 hours) on the yield of extracted phenolic compounds from walnut green husk has been analyzed. Immersion method at room temperature in a factorial experiment with three replications in a completely randomized design has been used. Then, bioactive properties of walnut green husk extract in a completely randomized design have been compared. The total phenol content of the extract was determined by the method of Folin- ciocalteau. Antioxidant activity of the extract by the reducing power of Iron III and DPPH free radical scavenging ability was evaluated. The results of this study showed that, the solvent polarity, time extraction and plant habitat are effective on amount of extracted phenolic compounds; and also antioxidant activity of the extract depends on the concentration of phenolic compounds. The highest phenolic compounds with 49.66 mg/g (based on Galic acid) were achieved from Hezar jerib walnut green husks with water - ethanol solvent (1:1 v/v) for 24 hours. Also, the most antioxidant properties of the extracts were shown in this extract.
    Keywords: Antioxidant properties, Phenolic compounds, Solvent, Walnut green husks