فهرست مطالب

نشریه انسان و محیط زیست
سال پانزدهم شماره 1 (پیاپی 40، بهار 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/03/20
  • تعداد عناوین: 9
|
  • سهیل سبحان اردکانی*، جواد نایینیان صفحات 1-11
    فعالیت های معدنی که از دیرباز به دلیل اهمیت در تامین مواد اولیه مورد توجه انسان بوده است، تغییرات بسیاری در محیط زیست از جمله آلودگی هوا به ذرات معلق ایجاد کرده است. این پژوهش با هدف بررسی وضعیت آلودگی ذرات معلق هوای ناحیه صنعتی سیلیس کوبان ازندریان همدان به ذرات معلق انجام یافت.
    نمونه برداری از 8 ایستگاه منتخب شامل 5 واحد فعال در مجتمع سیلیس کوبان و 3 ایستگاه منتخب محیطی در اطراف مجتمع با درنظرگرفتن شرایط جهت وزش باد غالب و سکونت اهالی در فصول تابستان و پاییز 1392 انجام شد. پردازش آماری داده ها نیز توسط نرم افزار SPSS انجام شد.
    بیشینه میانگین غلظت ذرات معلق خروجی از دودکش واحدهای مورد بررسی بر حسب mg/m3 در فصول تابستان و پاییز سال 1392 به ترتیب با 59/68±78/198 و 00/9±67/199 و کم تر از رهنمود سازمان حفاظت محیط ز یست بود. از طرفی میانگین غلظت PM2.5 در همه ایستگاه های سنجش محیطی به جز ایستگاه محیطی 3 در فصل تابستان، بیش تر از رهنمود EPA و میانگین غلظت PM10 نیز در همه ایستگاه های سنجش محیطی به جز ایستگاه محیطی 2 در فصل پاییز، کم تر از رهنمود EPA بود.
    با توجه به این که میانگین غلظت ذرات معلق خروجی از دودکش واحدهای مستقر در مجتمع ازندریان و همچنین ذرات PM10 در سنجش های محیطی کم تر از حد استاندارد بود، بنابراین می توان به کارایی نسبی سیستم کنترل آلاینده های خروجی از دودکش به ویژه ذرات با قطر بزرگ تر از 10 میکرون در واحدهای مستقر در مجتمع اذعان کرد.
    کلیدواژگان: آلودگی هوا، PM2، 5، PM10، سیلیس، ازندریان
  • جابر اعظمی*، حبیب مرادپور، ناصر کیانی مهر صفحات 13-24
    آلودگی اکوسیستم های مختلف به فلزات سنگین یکی از مهم ترین مسایل محیط ‏زیست است که زندگی گیاهان، جانواران و مخصوصا انسان را تهدید می کند. امروزه در دنیا جهت اصلاح محیط های آلوده به فلزات سنگین از روش های زیستی استفاده می کنند در حالی که هنوز در کشور ایران روش های شیمیایی و فیزیکی بکار گرفته می‏شود. روش های اصلاح فیزیکی و شیمیایی محیط ها را تحت تاثیر قرار می دهند، تنوع زیستی و کیفیت محیط را از بین می‏برند و این روش ها عمدتا پرهزینه، وقت‏گیر، مسبب آلودگی محیط‏زیست، نیاز به امکانات و تجهیزات گران، نیازمند متخصص جهت سنجش و... هستند. از این رو، طی سال های اخیر پژوهشگران درصدد طراحی و توسعه ی روش های زیستی برآمدند که بتوانند محیط های آلوده به فلزات سنگین را با دقت بیش تر، کم هزینه‏تر، سازگارتر با محیط و با حداقل امکانات پاک سازی، تعدیل و پایش نمایند. هدف از این تحقیق مروری بر شاخص‏های زیستی، انتقال مفهوم شاخص های زیستی و چگونگی انتخاب اصلاح گر زیستی خاک های آلوده، می باشد. برای مثال گیاه‏پالایی هنوز در مرحله ی تحقیق و توسعه می باشد و دارای مباحث فنی زیادی است که نیاز به توجه و ارزیابی دارند.
    کلیدواژگان: فلزات سنگین، آلودگی محیط زیست، شاخص زیستی
  • محمد ساکی زاده* صفحات 25-36
    هدف مطالعه کنونی بررسی کیفیت آب زیرزمینی در محدوده شهرستان ملایر، استان همدان، براساس اطلاعات پایش شده در یک دوره زمانی چهار ساله و با توجه به شاخص کیفیت آب با تاکید برتاثیر کاربری کشاورزی برکیفیت آب بوده است. داده های پایش شده در ارتباط با 14 پارامتر کیفیت آب مربوط به 26 چاه در طی سال های 1392-1391 و 19 چاه طی سال های 1390-1389 بدست آمدند.
    میزان باقی مانده کلر در 50 درصد از ایستگاه ها در حد صفر بود. علاوه براین میزان فلوراید در 14 ایستگاه پایین تر از حد آستانه 5/0 میلی گرم در لیتر قرار داشت وبرای 7/80 درصد از ایستگاه ها میزان نیترات بالاتر از 13 میلی گرم در لیتر بود. علی رغم اینکه تفاوت معنی داری بین غلظت برخی از پارامترها در بین این دودوره زمانی بدست آمده بود اما این تفاوت آن چنان چشمگیر نبود. براساس نتایج شاخص کیفیت آب 9/76 درصد از ایستگاه ها در حدآلودگی ناچیز تا متوسط قرار داشتند. درکل، مقادیر نیترات در 21 چاه (7/80درصد) بالاتر از حد استاندارد آلودگی ناشی از منابع انسان انگیخته(13 میلی گرم در لیتر) و در دو چاه بالاتر از استاندارد سازمان بهداشت جهانی جهت مصارف شرب (40 میلی گرم در لیتر) بود. روند تغییرات ناحیه ای نیترات با استفاده از روش درون یابی از سمت شمال غرب به سمت جنوب شرق افزایش نشان می داد. علی رغم این که با توجه به نتایج شاخص کیفیت آب، کیفیت کلی آب دچار زوال نشده است اما همچنان ریسک بهداشتی مصرف به ویژه در زمینه نیترات برای مردم محلی وجود دارد.
    کلیدواژگان: نیترات، فلوراید، آب زیر زمینی، ملایر
  • سحر طبیبیان *، سید آرمین هاشمی صفحات 37-44
    عناصر سنگین از جمله کادمیوم در نتیجه فعالیت های عمده شهری، صنعتی و کشاورزی تولید و باعث آلودگی می شوند. با توجه به نیاز روز افزون جنگل کاری در ایران، انجام تحقیقی جامع بر روی گونه سریع الرشد چنار و نقش این گیاه در جذب فلزات سنگین از جمله کادمیوم ضروری است. به این منظور پس از تهیه نمونه های برگ و ساقه درختان چنار و خاک از مرکز شهر تهران و در خارج از شهر به عنوان گروه شاهد به روش کاملا تصادفی انتخاب و جداگردید . وزن خشک اندام هوایی و میزان انباشتگی فلز کادمیوم در گیاه موردآزمایش قرار گرفت. نتایج نشان داد که غلظت کادمیوم وزن خشک بخش هوایی به طور معنی داری کاهش یافته است . همچنین تفاوت معنی داری بین وزن خشک اندام هوایی در منطقه شاهد و منطقه مرکز شهر وجود دارد. میزان تجمع کادمیوم در برگ و ساقه در منطقه شاهد با منطقه مرکز شهر دارای اختلاف معنی داری در سطح 95 درصد را نشان می دهد.
    کلیدواژگان: جذب، انباشتگی، فلز کادمیوم، Platanus orientalis
  • سعیده اسکندری*، جعفر اولادی قادیکلایی، علی یخکشی صفحات 45-59
    امروزه ارزیابی تقاضای تفرجی در پارک های جنگلی به منظور تهیه طرح های تفرجی موفق و برنامه ریزی برای توسعه امکانات در طرح های مذکور به مساله مهمی تبدیل شده است. شناخت نیازهای اقتصادی- اجتماعی گردشگران برای برآورد تقاضای تفرجی امری الزامی است، زیرا شرایط اقتصادی- اجتماعی گردشگران تاثیر زیادی بر انتخاب تفرج گاه به منظور استفاده از آن دارد. در همین راستا در تحقیق پیش رو، تقاضای تفرجی پارک جنگلی سرخه حصار در شرق تهران از طریق مصاحبه حضوری و تکمیل پرسش نامه در فصل بهار مورد ارزیابی قرار گرفت. برای بررسی تغییرات تقاضای تفرجی مردم ایران در طول 30 سال، نتایج به دست آمده از این تحقیق با نتایج مطالعه دیگری که 30 سال پیش در پارک جنگلی سی سنگان انجام شده بود، مورد مقایسه قرار گرفت. مقایسه تقاضای تفرجی پارک های جنگلی درون شهری (سرخه حصار) و برون شهری (سی سنگان) و بررسی نیازهای بازدیدکنندگان از پارک های جنگلی طی سه دهه نشان داد که تقاضای تفرجی بازدیدکنندگان با گذشت 30 سال تغییر چندانی نکرده است. همچنین نیاز واقعی تفرجی مراجعه کنندگان در پارک های جنگلی درون شهری و برون شهری به جز چند مورد (آن دسته از تقاضاهایی که به بعد مسافت بازدیدکنندگان برمی گردد) تفاوت چندانی نمی کند و هدف اصلی بازدید گردشگران، استراحت در محیطی سالم و استنشاق هوای سالم است. درنهایت پیشنهاد می شود برنامه ریزان، استفاده از نظرات و تمایلات مردم را برای احداث و توسعه پارک های جنگلی در نظر بگیرند.
    کلیدواژگان: تقاضای تفرجی، بازدیدکنندگان، پارک جنگلی، سرخه حصار، سی سنگان
  • سحر عماری، سولماز دشتی*، جعفر مرشدی صفحات 61-70
    امروزه بسیاری از شهرهای کشور ما با توجه به گسترش نامحدود و بدون برنامه ی خود سبب دست اندازی به محیط های طبیعی و از بین بردن آن ها شده اند و در هر دوره زمانی و یا در هر مکانی که ایجاد گردیده اند در پیامد استقرار خود مشکلاتی را نیز در محیط زیست ایجاد نموده اند. اصولا ایجاد شهرهای جدید به منظور پاسخ گویی به نیازهایی هم چون جذب سرریز جمعیتی، تامین مسکن و بسیاری از عوامل دیگر بوده و به خاستگاه آن ها در فرآیند توسعه از دیدگاه برنامه ریزی و طرح ریزی محیطی توجهی نگردیده است. جزیره مینو در جنوب خرمشهر در ''12 o48 الی ''15 o48 طول شرقی و ''19 o30 الی ''22 o30 عرض شمالی در استان خوزستان قرار دارد.
    جهت شناخت پتانسیل های توسعه شهری در جزیره مینو از روش تجزیه و تحلیل سیستمی و مدل اکولوژیکی مخدوم و ابزار GIS استفاده شده است. در قالب این فرآیند، ابتدا منابع محیط زیستی منطقه شناسایی گردید. داده های رقومی و به همراه دیگر داده های توصیفی برای ایجاد پایگاه داده ها، به سامانه Arc GIS داده شد. با تلفیق و روی هم گذاری لایه های اطلاعاتی، در سامانه Arc GIS نقشه یگان های اکولوژیکی منطقه به همراه جدول ویژگی های واحد، ایجاد و نسبت به امکان سنجی منطقه اقدام و مناطق مستعد برای توسعه شهری مشخص گردید.
    نتیجه بررسی نشان می دهد که با در نظر گرفتن تمامی پارامترهای اکولوژیکی مدل مخدوم، 85% منطقه از نظر توسعه شهری دارای توان مناسب درجه دو و 14% منطقه توان نامناسب دارند. پیشنهاد می شود در برنامه ریزی راهبردی توسعه شهری، اهداف کالبدی با اهداف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی تلفیق شده و هماهنگ و همسو پیش رود. در این راستا محور اصلی برنامه ریزی شهری در جزیره مینو با اولویت بندی ارتقای ساختار کالبدی و رفاه اجتماعی با توجه به توسعه پایدار محیط زیست و در نهایت تولید ثروت بایستی صورت پذیرد.
    کلیدواژگان: ارزیابی توان، توسعه شهری، جزیره مینو، GIs
  • آزاده مهری *، عبدالرسول سلمان ماهینی صفحات 71-92
    امروزه، به دلیل وجود بحران های محیط زیستی حاصل از استفاده غیر منطقی و تبدیل زمین، نیاز به ارزیابی توان بوم شناختی و آمایش کاربری ها در سرزمین قبل از اجرای توسعه، بیش از پیش ضروری گردیده است. روش های متفاوتی در جهان برای ارزیابی و آمایش سرزمین استفاده می شوند. در این مقاله مدل های مختلف آمایش سرزمین مورد بررسی قرار گرفته اند و انواع روش ها با اهداف، کاربردها و کاربری های مختلف شناسایی شده اند. در این خصوص به مرور مدل های آمایش سرزمین و تحلیل و ارزیابی ویژگی های اصلی آن ها را پرداخته شده است. مدل های آمایش سرزمین در پنج گروه شامل سامانه های خبره، ارزیابی چندمعیاره، برنامه ریزی ریاضی، روش های ترکیبی و مدل های شبیه سازی مکانی قابل بررسی هستند. هر کدام از این گروه ها دارای زیرگروه هایی شامل انواع مدل های آمایش سرزمین مختلف هستند. مدل های مورد بررسی در سامانه های پشتیبان تصمیم گیری نیز استفاده می شوند که اغلب آن ها وابسته به GIS هستند. هدف این مقاله تحلیل مدل ها و روش های مختلف آمایش سرزمین برای ارایه یک مرور کلی ساختاریافته است و نتایج آن امکان انتخاب روش ویژه هر مساله کاربردی را تسهیل می نماید.
    کلیدواژگان: آمایش سرزمین، سامانه های خبره، ارزیابی چندمعیاره، برنامه ریزی ریاضی، مدل های شبیه سازی مکانی
  • سجاد شمشیری*، حسن دارابی صفحات 93-104
    توسعه شهری و شهرنشینی با چالش های جدی مواجه است. دست یابی به پایداری در این محیط با توجه به تنوع گروه های ذینفع بسیار دشوار است. در این میان حرکتی کوچک اما اثر گذار رخ داده است که طی زمان تکامل یافته و در عین تعارضات موجود در محیط شهری، بازتابی از ابعاد توسعه پایدار به شمار می آیند. باغ های مشارکتی به عنوان حرکتی درون زا، خرد و محدود نقش و عملکردی بسیار متنوع در مقیاس های مختلف دارد. به همین دلیل نیز می تواند در روند توسعه پایداری شهری به ایفای نقش بپردازد. در این مقاله برای تحلیل اجمالی ادبیات موضوعی، مبتنی بر روشی سیستمی و متاثر از چرخه حیات، اقدام به بررسی ماهیت، نقش و کارکردهای باغ های مشارکتی کرده است. بررسی نشان می دهد این باغ های مبتنی بر جامعه محلی و از کارکرد چندگانه برخوردارند که بازتابی از راهبرد برد- برد هستند. لذا می توانند به عنوان گامی کوچک و موثر درپایداری شهری به ایفای نقش بپردازند. باغ های مشارکتی ابزاری ارزان قیمت اما بسیار کارآ در اختیار مدیران شهری است که می تواند با ارایه کارکردهای چندگانه خود نقشی تعیین کننده در افزایش کیفیت زندگی شهری ایفا کند. باغ های مشارکتی در هفت هدف، از هشت هدف پروژه هزاره سازمان ملل می تواند صورت فعالی به ایفای نقش می پردازد. باغ های مشارکتی مصداق بارزی ازحرکت های کوچک برای رسیدن به تغییرات بزرگ مبتنی بر حداقل امکانات است که در تئوری آشوب برآن تاکید ورزیده می شود.
    کلیدواژگان: باغ های مشارکتی، مشارکت، کشاورزی شهری، جامعه محلی
  • الما محمدی*، سید حامد میرکریمی، مرجان محمدزاده صفحات 105-119
    در سال های اخیر تمایل زیادی به ساخت بام سبز در دنیا و ایران دیده می شود. به منظور برآورده کردن انتظارات مصرف کنندگان مختلف سیستم های سبز متفاوتی ارایه شده اند. نتیجه این امر وجود تنوع در روش های اجرای بام سبز است که این تنوع ممکن است تصمیم گیری را برای انتخاب مناسب ترین روش اجرای بام سبز مشکل کند. در این تحقیق پس از معرفی و بررسی برخی از معمول ترین روش های ساخت بام سبز و اجزای آن ها، لایه های ضروری در یک بام سبز شناسایی شده و شمایی کلی از آن ها معرفی و به تصویر کشیده شدند. این لایه ها از پایین به بالا شامل: عایق رطوبتی بام، عایق ضد آب، زهکش، فیلتر خاک، محیط کشت یا خاک و گیاه هستند. در انتها با توجه به اینکه هزینه ی ایجاد بام سبز از مهم ترین موانع ایجاد آن است، پیشنهاداتی در جهت کاهش هزینه ها داده شده است. معرفی لایه های مختلف و کارکرد آن ها بستر را برای انتخاب ساختار مناسب یک بام سبز فراهم خواهد کرد که این انتخاب باید بر اساس شرایط محلی از جمله اقلیم صورت پذیرد.
    کلیدواژگان: بام سبز گسترده، باغ بام، بام سبز مدولار
|
  • Soheil Sobhan Ardakani *, Javad Nainian Pages 1-11
    Mineral activities that have long been considered by humans due to the importance of supplying raw materials have caused many changes in the environment, including air pollution particulate matter. This study was conducted to assess the realesed pollutants from Azandarian stone crushing units on the ambient air quality.
    Particulate matters were collected from 8 selected stations included 5 stone crushing units stack and 3 environmental analysis stations during two seasons in 2013. All statistical analyses were performed using SPSS.
    The results showed that maximum mean concentration of particulate matters in the summer and autumn seasons in stone crushing units stack samples were 198.78±68.59 mg/m3 and 199.67±9.00 mg/m3, respectively, and were significantly lower than Iran DOE permissible limits. Also, the mean concentrations of PM2.5 in all environmental monitoring stations except station 3 in the summer season, and the mean concentrations of PM10 in all environmental monitoring stations except station 2 in the autumn season were significantly higher and lower than EPA permissible limits, respectively.
    Due to the mean concentrations of particulate matters emitted from the Azandarian stone crushing units stack and mean concentrations of PM10 measured in environmental monitoring were significantly lower than national and international permissible limits, so can be admitted the air pollution control equipments such as industrial scrubbers and cyclones are relative efficiency.
    Keywords: Air pollution, PM2.5, PM10, Silica, Azandarian
  • Jaber Aazami *, Habib Moradpour, Naser Kianimehr Pages 13-24
    The life of fauna and flora was threatened by heavy metals, one of the most problems in the environment. Nowdays, in the world biotic indices were applied to reduce and modify of different pollutants while in Iran, purification of polluted environment was done with physic-chemical methods. Physic-chemical methods annihilate the biodiversity, pollute the environment and also need to lots of time, cost, equipment and expertise. So, the developed countries presented biotic methods for identification, monitoring, survey and purification because of many advantages including; more precision, less cost, environmental friendly and less equipment. The aims of this article were a review of bio-indices and choose manner of polluted biological modifier e.g. phytoremediation that todays, it is developing.
    Keywords: Heavy Metals, Environmental Pollution, Biotic Indices
  • Mohammad Sakizadeh * Pages 25-36
    The aim of this study was to investigate the quality of groundwater in a semi-arid environment area in Malayer,Hamedan Province, with respect to a four-year monitoring data using water quality index(WQI) with an emphasis on the agricultural land use 's impacts on the water quality. The monitoring data related to 14 water quality parameters associated with 26 sampling wells in 2012-2013 and 19 sampling wells in 2010-2011 were provided. The amount of chlorine residue in 50%percent's of the stations was zero. In addition, the fluoride in 14 stations was less than 0.5 mg/l and for 80.7 percent's of the stations the nitrate values were higher than 13 mg/l. Although, there was a significant difference between the level of some parameters between these two time periods, however, this difference was not that much noticeable.76.9 percent's of the stations were slightly to moderately polluted based on the results of water quality index. As a whole, the amount of nitrate in 21 wells (80.7 percent) was higher than the human induced standard level (13 mg/l) and in two wells were higher than the WHO permissible level (40 mg/l).The regional change of nitrate was increasing from North West to the south east part of the area. Although the overall quality of groundwater has not deteriorated according to WQI but there is a health risk of water for local people especially that is associated with the results of nitrate in the study area.
    Keywords: Nitrate, Fluoride, Groundwater, Malayer
  • Sahar Tabibian *, S.Armin Hashemi Pages 37-44
    Heavy metals such as Cadmium are created by major urban, industrial and agricultural activities and cause pollution. According to increasing need to forestry in Iran, conducting a comprehensive research on fast-growing Platanus orientalisspecies and its role in absorbing heavy metals like Cadmium is necessary. For this purpose, the leaves and stems of plantain and soil samples from the downtown of Tehran. Leaves and stems of plantain and soil samples outside of Tehran as controls were selected randomly and were then harvested. Shoot dry weight and accumulation of cadmium in the plant was tested. The results showed that the concentration of cadmium, shoot dry weight was significantly reduced, yet significant differences between shoot dry weight was observed in the control area and the downtown area. The results showed that the concentration of cadmium, shoot dry weight was significantly reduced, yet significant differences between shoot dry weight was observed in the control area and downtown area of Tehran. The concentration of cadmium in leaves and stems in the control area with the downtown area has significant difference at 95 percent.
    Keywords: Absorption, Accumulation, Cadmium, Platanus orientalis
  • Saeedeh Eskandari *, Jafar Oladi Ghadikolaei, Ali Yakhkashi Pages 45-59
    Nowadays, assessment of the outdoor recreation demand in forest parks is very important to prepare the successful outdoor recreation plans and to schedule the facilities development in these plans. Recognition of visitor’s economic- social needs is essential to estimate outdoor recreation demand, because visitor’s socio-economic conditions have the great effect on mall selection to use of it. In this study outdoor recreation demand of Sorkhe Hesar forest park in east of Tehran was evaluated by interviewing and completing of questionnaire in the spring. Obtained results of this study were compared with the results of another study done in Sisangan forest park to investigate visitor’s outdoor recreation demand changes during thirty years. Comparison of outdoor recreation demand and investigation of visitor’s needs in in-city forest parks (Sorkhe Hesar) and out-city forest parks (Sisangan) showed that visitor’s outdoor recreation demand has not changed during thirty years. In addition, visitor’s outdoor recreation demand is similar in in-city forest parks (Sorkhe Hesar) and out-city forest parks (Sisangan) (except demands that depend on visitor’s distance) and visitor’s major purpose is rest in the healthy environment and inspiration in the healthy air. Finally we suggest that outdoor recreation planners consider the visitor's demand and tendency to create and develop the forest parks.
    Keywords: Outdoor Recreation Demand, Visitors, Forest Park, Sorkhe Hesar, Sisangan
  • Sahar Ammari, Soolmaz Dashti *, Jafar Morshedi Pages 61-70
    Nowadays, many of our Iranian cities because of its unlimited expansion and without planning, due to encroaching on the natural environment and have been destroying and have created problems the environment in consequence of their establishment and any time or in any place. In principal the creation of new towns is in order to responds the need such as get the overflow population, provide housing and many other factors and was not considerable to the origin of them in development process and environmental planning. The Minoo Island in Khuzestan province is along with south of Khoramshahr between 48o 12' and 48o 15' east longitude and 30o 19' to 30o 22' north latitude.
    To identify the potential for urban development in Minoo Island, have been used systemic analysis and Makhdoum ecological model and GIS tools. In this Method, first the area biological resources were identified. Digital data along with other descriptive data to create the database give to ArcGis system. By combining and overlying the data layer in ArcGis system, the ecological unit map with unit characteristic was created and then region feasibility attempted and suitable area for urban development were identified.
    The study showed with considered the all Makhdoum model ecological parameters, 85 percent of region has a suitable potential with (grade 2) and 14 % for region has not good potential for urban development. It is suggested in the strategic planning of urban development, physical goals with economics, social and cultural goals integrated coordinated and consistent proceed. In this regard, the main axis of urban planning in Minoo Island with prioritization of upgrading of physical infrastructure and social welfare for environmental sustainable development and wealth generating must be made.
    Keywords: Capability Evaluation, Urban Development, Minoo Island, GIs
  • Azade Mehri *, Abdolrassoul Salmanmahiny Pages 71-92
    Nowadays, environmental crises caused by the irrational use and land conversion, have made ecological evaluation and land use planning ever more essential. Different methods are used in land evaluation and land use planning. In this paper, land use planning models have been reviewed and techniques with different objectives, applications, and land uses have been identified. Reviewing the existing land use planning models included the analysis and evaluation of their main characteristics. Land use planning models have been studied in five groups, including expert systems, multi-criteria evaluation, mathematical programming, mixed techniques, and spatial simulation models. Each of these groups has several sub-groups and the models studied in this paper may constitute Decision Support Systems (DSSs) that are usually integrated into a GIS. The aim of this paper is to analyze and offer a structured overview towards facilitating selection of a particular and appropriate method for any land use planning application
    Keywords: Land Use Planning, Expert Systems, Multi-Criteria Evaluation, Mathematical Programming, Spatial Simulation Models
  • Sajjad Shamshiri *, Hassan Darabi Pages 93-104
    Urbanization and urban development is accompanied by serious challenges. Achieving sustainability in this environment is very difficult due to the diversity of interest groups. Among this, occurred a small but effective movement during the same conflict evolved in urban environments, a reflection of the aspects of sustainable development are considered. Community Garden endogenous movement, micro and limit the role and function at different scales is extremely diverse. Therefore to serve in the process of sustainable urban development. In this context, in attempts to analyze the literature survey, a systematic method based on lifecycle affected by attempts to investigate the nature, role and functions of the community gardens. Community-based survey shows that gardens are the multiple functions that reflect a range of strategies win – win. Community Garden are very affordable but very effective tool for urban administrators(economic, social, environmental) that can provide multiple functions will play their role in improving the quality of urban life.community gardens is clear example of achieve great changes in small movement, based on Chaos Theory that emphasizes the minimum conveniences.
    Keywords: Community Garden, Participation, urban agriculture, local community
  • Elma Mohammadi *, Seyed Hamed Mirkarimi, Marjan Mohammadzadeh Pages 105-119
    In recent years, there has been a great attitude toward creating green roofs in the world and our country. To fulfil consumer expectations different green systems has being introduced. As a result, there are variety of ways in order to implicate green roofs that can make it hard to decide which one to choose. In this paper after surveying and introducing some of the most used ways of creating a green roof and their components, indispensable layers of a green roof were identified and a generalized scheme of them was introduced and shown. These essential layers were respectively: roofing membrane, waterproof membrane, drainage, soil filter, growing medium or soil, and plants. At the end, given that the cost of creating a green roof is one of the important obstacles in its’ propagation, some solutions were offered. Introducing variant layers and their applications will help to choose a suitable structure for a green roof. This choice must be taken according to local conditions like climate.
    Keywords: Community Garden, Participation, urban agriculture, local community