فهرست مطالب

انسان و محیط زیست - سال پانزدهم شماره 2 (پیاپی 41، تابستان 1396)

نشریه انسان و محیط زیست
سال پانزدهم شماره 2 (پیاپی 41، تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/06/09
  • تعداد عناوین: 9
|
  • زهرا قربانی نیا، وحید نیک زاد، محمد جواد امیری، آرزو قربانی نیا صفحات 1-14
    توسعه شهری همراه با پیشرفت در تکنولوژی و صنعت، علاوه بر تغییر در سیما و کالبد شهر، سبب تغییر در ساختارهای فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی شهروندان نیز گشته است. این تغییرات اساسی سبب افزایش تقاضا و به تبع آن عرضه اجناس و خدمات شده است. دراین میان پیدایش مشکلاتی نظیر ترافیک شهری ، نیاز به فروشگاه های بزرگی که تمامی نیازهای شهروندان را پوشش دهد، افزایش داده است. در همین راستا ورود بازارهای موضوعی مانند بازارهای تلفن همراه، فرش و...، ازجمله آخرین متدهای عرضه و فروش محصولات در عرصه تجارت است. ازجمله بازارهای موضوعی که امروزه در زندگی شهرنشینی، بسیار موردتوجه تولیدکنندگان و مصرف کنندگان می باشد، بازار خودرو (Auto Mall) است. بازار خودرو مکانی برای تمرکز خدمات و معاملات به حساب می آید که علاوه بر متمرکز کردن معاملات اقتصادی در آن، از آسیب های اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی، محیط زیستی در سطوح پراکنده شهر جلوگیری می کند. این بازار به دلیل ارایه خدمات گسترده در آن و همچنین تجمع خودروها، نیازمند مکان گزینی درست برای جلوگیری از هرگونه آسیب های محیط زیستی بر محیط های شهری و افزایش بار آلودگی در سطح شهر هستند. به همین منظور در تحقیق حاضر به کمک مطالعات و بررسی منابع و پروژه های متفاوت در سطوح مختلف، معیارهای محیط زیستی مکان گزینی انتخاب شدند و سپس به کمک فرآیند سلسله مراتبی (AHP) اهمیت آن مشخص و اولویت بندی شدند. در همین راستا 3 معیار طبیعی و ایمنی و سازگاری به عنوان معیارهای اصلی محیط زیستی برگزیده شدند و معیار طبیعی که خود شامل 7 زیر معیار است با وزن نسبی 528/0 به عنوان مهم ترین معیار در مکان گزینی بر اساس معیارهای محیط زیستی مشخص گردید.
    کلیدواژگان: توسعه شهری، معیارهای محیط زیستی، مکان گزینی، فرآیند سلسله مراتبی(AHP)، بازار خودرو
  • فروزان وکیلی*، لعبت تقوی، ابراهیم علایی صفحات 15-26
    محدودیت منابع انرژی فسیلی در کنار پتانسیل بالای آلایندگی، جایگزینی آن ها با منابع پاک و تجدید پذیر را ضروری نموده است. امروزه سهم این گروه از منابع در سیستم تامین انرژی جهان رو به افزایش است. در این ارتباط، می توان با الهام از طبیعت فناوری نوینی برای استفاده از گیاهان جهت تولید برق توسعه داد که در آینده نزدیک توان تولید انرژی پاک از نور خورشید با استفاده از سیستم های زنده گیاهی و فرآیند فتوسنتز را پایه گذاری نماید.
    اساس کار برای تبدیل انرژی خورشید به برق، برمبنای همکاری و تعامل بین گیاهان و باکتری ها و با استفاده از پیل های سوختی میکروبی- گیاهی می باشد. این پیل ها قادرند انرژی حاصل از فعل و انفعالات در ناحیه نزدیک به ریشه گیاه (ریزوسفر ) که در نتیجه فعالیت ریزسازواره های موجود، تولید می گردد را جذب و پس از انتقال به پیل ها به انرژی الکتریکی تبدیل نمایند. ایده اصلی برای این کار تولید مواد آلی، غالبا به شکل کربوهیدرات، توسط گیاهان(ریزودپوزیت ها) می باشد که باکتری ها قادرند با استفاده از آن ها به عنوان منبع تغذیه، انرژی موجود در آن ها را به الکتریسیته(جریان برق) تبدیل نمایند. این امر، علاوه بر امکان استفاده مداوم از انرژی نورانی خورشید در تولید برق، به دلیل کاهش انتشار گازهای گل خانه ای و سایر آلاینده ها، رضایت علاقمندان به محیط زیست را نیز به همراه خواهد داشت. بر این اساس، در مطالعه حاضر مروری کوتاه بر مشخصات و نحوه عملکرد پیل های سوختی میکروبی- گیاهی در تولید “برق سبز« از گیاهان زنده، صورت گرفته است.
    کلیدواژگان: برق سبز، پیل سوختی میکروبی-گیاهی، پیل سوختی فتوسنتزی، بیو کاتد میکروبی، ریزودپوزیت
  • ساناز شفیعی *، مرضیه علی خواه اصل، محمد رضوانی صفحات 27-37
    اطلاعات پوشش و کاربری اراضی، برای بسیاری از فعالیت های برنامه ریزی و مدیریت سرزمین ازجمله آمایش سرزمین دارای اهمیت است. امروزه تصاویر ماهواره ای و تکنیک های سنجش از دور بهترین وسیله برای استخراج نقشه پوشش و کاربری اراضی به عنوان نقشه های پایه در آمایش سرزمین می باشد. بر این اساس هدف اصلی این تحقیق مقایسه دو روش حداکثر احتمال و فازی جهت استخراج نقشه پوشش و کاربری اراضی شهرستان اسلام شهر با استفاده از تصاویر سنجنده OLI ماهواره لندست برای سال 2015 است. برای نیل به این هدف ابتدا با اعمال پیش پردازش های لازم، عملیات بارز سازی تصاویر اجرا و با بهره گیری از الگوریتم های حداکثر احتمال و فازی نقشه های موضوعی پوشش و کاربری اراضی در پنج طبقه انسان ساخت، اراضی بایر، اراضی کشاورزی، باغات- فضای سبز شهری و جاده تهیه شد و سپس دقت طبقه بندی این دو روش با استفاده از تعیین دقت کلی مورد ارزیابی قرار گرفت. بر اساس نتایج به دست آمده، در هر دو روش کاربری انسان ساخت دارای بیش ترین میزان مساحت و جاده کم ترین میزان را دارا می باشد و نتایج حاصل از ارزیابی دقت نشان داده است که طبقه بندی با روش الگوریتم حداکثر احتمال با دقت کلی 10/88 درصد و ضریب کاپا 84/0 نسبت به طبقه بندی با روش فازی با دقت کلی 83/87 و ضریب کاپا 83/0 از دقت بیش تری برخوردار است.
    کلیدواژگان: شهرستان اسلام شهر، طبقه بندی فازی، سنجش از دور، الگوریتم حداکثر احتمال
  • مریم آخوندیان *، سید دانیال میرحسن نیا صفحات 39-70
    ریزجلبک ها گروهی بسیار متنوع از گیاهان آبزی هستند که امروزه طیف کاربردی گسترده ای در علم فنآوری زیستی یافته اند. این فتوسنتزکنندگان میکروسکوپی، علی رغم نقش موثری که در تولید اکسیژن در روی کره زمین ایفا می کنند، به دلیل پراکنش و فراوانی بالایی که دارند تقریبا در تمام آب های روی زمین یافت می شوند. ارزش بالای تغذیه ای و نیز پتانسیل این گیاهان میکروسکوپی در تولید ترکیبات فعال زیستی با کاربردهای متنوع دارویی و غذایی، هم چنین کاربری به عنوان مواد اولیه خام جهت استخراج سوخت های زیستی سازگار با محیط زیست (بیودیزل) و نیز کاربردی که در پایش و پالایندگی آلاینده های محیطی مانند فلزات سنگین، سموم و علف کش ها دارند؛ این گیاهان کوچک مقیاس را، در کانون توجه محققین بی شماری در سراسر دنیا قرار داده است. اگرچه پژوهش های فراوانی در سراسر دنیا بر پتانسیل های زیست فنآورانه ی ریز جلبک ها متمرکز می باشد؛ اما به نظر می رسد در کشور ما با وجود دسترسی به منابع آبی و تنوع زیستی بالای ریزجلبک ها به سبب شریط آب و هوایی، تاکنون ظرفیت های بالقوه ی این منابع با ارزش، مورد توجه کافی قرار نگرفته است. لذا، این گفتار مروری است بر ظرفیت های بالقوه ریزجلبک ها برای استفاده در فنآوری های زیستی نوین که می تواند توجه محققین و علاقمندان به زیست فناوری دریایی را به منظور انجام تحقیقات در این زمینه جلب نماید.
    کلیدواژگان: ریزجلبک، زیست فنآوری، ترکیبات فعال زیستی، محیط زیست، ظرفیت های بالقوه
  • سپیده سعیدی *، سحر سعیدی صفحات 71-91
    این مقاله روشی برای ثبت ویژگی های بصری سیمای سرزمین، با استفاده ازشاخص های بدست آمده از 9 مفهوم نظریه-مبنا مربوط به درک سیمای سرزمین را ارایه می کند. هدف این مقاله برقراری ارتباط بین نظریه زیبایی شناختی سیمای سرزمین و شاخص های بصری و سپس کشف و انتخاب تاثیرگذارترین شاخص ها است. مراحل مختلف از جزییات مفاهیم بصری گرفته تا شاخص های بصری قابل اندازه گیری توضیح داده شده و به نظریه های ترجیح سیمای سزمین و درک سیمای سرزمین پیوند داده شده اند. این مقاله بیش تر بر روی کاربرد شاخص ها و ارایه منابع اطلاعاتی ممکن برای تحلیل شاخص ها تمرکز کرده است. مقاله شامل بحثی درخصوص انتخاب شاخص های مناسب سیمای سرزمین از طریق فرآیند فیلتر کردن است. با فیلتر کردن مجموعه ی مناسبی از شاخص های بصری برای یک پروژه خاص یا مرتبط با سیمای سرزمین شناسایی می شوند. رابطه ی بین مفاهیم و قابلیت های شاخص های بصری برای ثبت تغییرات خصوصیات سیمای سرزمین و دیگر مسایل مربوط به تفسیر شاخص ها نیز به تفضیل بحث شده است.
    کلیدواژگان: ویژگی های بصری، شاخص های سیمای سرزمین، تحلیل سیمای سرزمین
  • محمدرضا محبوبی*، حسین احمدی گرجی صفحات 93-105
    با توجه به ماموریت ترویج کشاورزی زمینه کاهش مصرف سموم در سطح مزارع، سنجش نگرش تولیدکنندگان کشاورزی در زمینه مصرف سموم در سطح مزارع مهم تلقی می شود. این تحقیق با هدف سنجش نگرش محیط زیستی برنج کاران در استفاده از سموم شیمیایی انجام شد. تحقیق توصیفی و از نوع پیمایشی و جامعه آماری 200 نفر از برنج کاران ساکن در دهستان اسفیورد- شورآب بخش مرکزی شهرستان ساری در استان مازندران بودند که 130 نفر از آنان به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از پرسش نامه استفاده شد. اعتبار محتوایی ابزار گردآوری با نظر پانل متخصصان انجام شد و قابلیت اعتماد آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ تایید شد که مقدار آن 71/0 به دست آمد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS19 انجام شد. یافته های پژوهش نشان داد کشاورزان از نگرش محیط زیستی متوسط رو به بالا در زمینه کاهش مصرف سموم در مزرعه برخوردارند. نتایج همبستگی نشان داد میان تجربه کار کشاورزی، سن، درک اهمیت کنترل بیولوژیک و مشارکت در کلاس های ترویجی با میزان مصرف سموم در مزرعه همبستگی مثبتی وجود دارد. همچنین نتایج مقایسه میانگین نشان داد اختلاف معنی داری بین نگرش محیط زیستی مصرف سموم بر حسب هزینه خرید سموم مصرفی در یک فصل زراعی وجود دارد. استمرار تشکیل کلاس های ترویجی با هدف ایجاد نگرش های مثبت محیط زیستی کاهش مصرف سموم در کشاورزان از جمله پیشنهادهای این مطالعه بوده است.
    کلیدواژگان: نگرش محیط زیستی، مصرف سموم، برنج کاران، شهرستان ساری
  • مهدیه رضایی *، سید محمد شبیری، محمدرضا سرمدی، مریم لاریجانی صفحات 107-120
    هدف پژوهش حاضر آشنایی با میزان آگاهی، نوع نگرش و رفتارهای محیط زیستی دانشجویان دانشگاه پیام نور استان مرکزی و بررسی رابطه متغیر جنسیت و آگاهی، نگرش و رفتارهای محیط زیستی این دانشجویان و تحلیل نتایج آن از طریق تطبیق با دو رویکرد اکوفمنیسم و اسلام است. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از لحاظ روش، توصیفی از نوع پیمایشی است که برای تحلیل نتایج و تطبیق آن با
    دو دیدگاه مورد مطالعه از تحلیل اسناد و مدارک و مرور ادبیات تحقیق استفاده شده است. در این پژوهش جامعه آماری عبارت بود از 13701 نفر دانشجویان دانشگاه پیام نور استان مرکزی که با استفاده از فرمول کوکران تعداد 377 نمونه از آن ها به صورت تصادفی انتخاب و موردمطالعه قرار گرفت. ابزار اصلی پژوهش حاضر پرسش نامه ای در چهار بخش است که قبل از اجرای نهایی برای افزایش روایی و اعتبار آن به صورت آزمایشی به اجرا در آمد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از روش های آماری توصیفی و استنباطی از طریق نرم افزار spss انجام شد. بر اساس یافته های این پژوهش، نگرش و رفتار دانشجویان نسبت به آگاهی آنان سطح بالاتری را نشان داده و تفاوت معنی داری بین آگاهی، نگرش و رفتارهای محیط زیستی دانشجویان زن و مرد وجود نداشت. این نتایج با پیش فرض های رویکرد اکوفمنیسم هم خوانی نداشته ولی با پیش فرض های دیدگاه اسلامی هماهنگی داشت؛ بنابراین ارتقای سواد محیط زیستی آحاد جامعه- اعم از زن و مرد- باید مورد توجه برنامه ریزان راهبردی و سیاست گذاران آموزش های محیط زیستی قرار گیرد.
    کلیدواژگان: محیط زیست، دانشجویان، جنسیت، اکوفمنیسم، اسلام
  • ابوالقاسم ابراهیمی، علیرضا حسنی، ابوالفضل رحمانی ثانی* صفحات 123-132
    محیط بان کسی است که مسوولیت اجرای قوانین و مقررات شکار،صید و حفاظت و بهسازی محیط زیست را در سطح حوزه استحفاظی خود بر عهده دارد. لذا با توجه به اهمیت شغل این قشر فهیم و مظلوم در جامعه هدف از ارایه این مقاله، مروری بر مشکلات این حرفه و بررسی قوانین حمایتی از این افراد می باشد.
    مطالعه حاضر یک مطالعه مروری با هدف بررسی قوانین حقوقی حمایتی از محیط بانان می باشد. مطالعات مرتبط از طریق بانک های اطلاعاتی Google Scholarو سایت های خبری ایسنا، تابناک، سازمان حفاظت محیط زیست و برخی کتب به زبان فارسی با کلید واژه های محیط بان، محیط زیست، حقوق محیط زیست، قوانین حفاظتی استخراج و مورد بررسی قرار گرفت.
    محیط بانان سازمان حفاظت محیط زیست از نظر قوانین استخدامی، کارمند دولتی محسوب می شوند. اما باتوجه به شرایط کاری، وضعیتی شبیه به نیروهای انتظامی یا شبه نظامی دارند. طبق استاندارهای جهانی به ازای هر 4000 هکتار در عرصه طبیعی یک محیط بان برای حفاظت آن تعیین می شود. در حالی که در ایران به ازای هر 40.000 هکتار یک محیط بان وجود دارد و این مساله عرصه حفاظت از زیست بوم را برای محیط بان ایرانی دشوار کرده است.
    تعداد محیط بانان در کشور با وجود مسوولیت های فراوانی، کافی نیست. محیط بانان همواره با خطرهای زیادی مانند درگیری مسلحانه، زندگی در مناطق بیابانی، کوهستانی، مواجهه با تله های انفجاری و آتش سر و کار دارند. بنابراین، حمایت از آن ها باید در اولویت برنامه های اصلی دولت قرار گیرد.
    کلیدواژگان: محیط بان، محیط زیست، قوانین حمایتی، شکار، حیات وحش، اکوسیستم
  • میترا امامی *، نرگس عرب صفحات 131-143
    ایجاد شهرهای جدید به منظور پاسخ گویی به نیازهایی مانند جذب سرریز جمعیتی، تامین مسکن و بسیاری از عوامل دیگر صورت می گیرد .شهرهای جدید سکونت گاه های برنامه ریزی شده ای هستند که به منظور حل معضلات جمعیتی و اقتصادی کلان شهرها و کشورها عموما از ابتدای قرن بیستم پا به عرصه وجود گذاشتند. گرایش به ایجاد شهرهای جدید از سال های 1364 به طور غیررسمی در محافل مرتبط با شهرسازی کشور ایران نیز مطرح شد و نهایتا در سال 1368 با تصویب آن در مجلس شکل رسمی یافت. عواملی متعددی از آن تاریخ تاکنون در وضعیت موفقیت و ناموفقیت این گونه شهرها دخیل بوده اند. در این میان، انتخاب مکان شهر جدید یکی از پیچیده ترین انواع تصمیم گیری های فضایی است، که خود در حوزه مدل های تصمیم گیری با عنوان تحلیل سازگاری زمین با نوع استفاده از آن و یا مکان یابی اراضی بهینه برای هر فعالیت قرار می گیرد. انجام مطالعات مکان یابی درست و مناسب به خصوص شناسایی شاخص های تاثیر گذار در فرآیند مکان یابی شهر جدید، نقش موثری در توسعه ی شهری پایدار خواهد داشت. ضمن این که حفظ کیفی ویژگی های محیط زیستی نیز به عنوان عوامل کلیدی موثر در مکان یابی این شهرها به حساب می آیند. در این مقاله مروری بر سابقه ی شهرهای جدید، روند شکل گیری آن ها، اهمیت مکان یابی شهرهای جدید، چارچوب مکان یابی و شاخص های مکان یابی شهرهای جدید انجام شده است.
    کلیدواژگان: شهر جدید، مکان یابی، شاخص های مکان یابی
|
  • Zahra Ghorbaninia, Vahid Nikzad *, Mohammad Javad Amiri, Arezoo Ghorbaninia Pages 1-14
    Urban development along with advances in technology and industry, In addition to the change in countenance and body of the city, have a shift in the cultural, social, economic of citizens. These fundamental changes, cause increased demand and consequently supply of goods and services. . In the meantime, the emergence of problems such as traffic has increased the requires large stores to cover all the needs of citizens. In this regard, thematic markets such as mobile phone markets, carpets, etc., including the latest methods of distribution and sale of products in the field of trade. Now days, including thematic markets in urban settings, is highly regarded both producers and consumers, is Auto Malls. Auto Malls is a place to focus on services and trading account. In addition to focusing on economic transactions, prevents from social, cultural and economic and environmental damage in scattered surfaces throughout the city. This market because of offers extensive services and the rally cars, need to locating the correct and appropriate place to prevent any damage to urban areas or increasing environmental pollution load at the city level. Therefore, in this research with studies of different projects at different levels, Environmental criteria for site selection were selected and then with help of Hierarchy Process (AHP) revealed their importance and were ranked. In this regard three criterias, natural, safety and environmental compatibility were chosen as the main criteria, and natural criteria that consists of the following seven criteria with relative weight 0.528 was determined as the most important criteria in the Auto Mall site selection on the basis of environmental criteria.
    Keywords: Urban development, Environmental Criterias, Locating, Hierarchical process (AHP), AutoMall
  • Forouzan Vakili *, Lobat Taghavi, Ebrahim Alaie Pages 15-26
    Limited amounts of fossil fuels and energy sources in addition to their high pollution potential, make it necessary to replace it by renewable sources. The contribution of this kind of energy in the world energy supply system is increasing. In order to worldwide sustainable development, International programs and policies including United Nations programs, has been assigned an essential role to renewable energy sources. So, new technologies inspired on nature, could be developed to produce electricity from sunlight by living plants action and photosynthesis.
    It’s based on cooperation and interaction between living plants, bacteria and a microbial fuel cell called Plant- MFC.
    In the Plant-MFC, living plants and bacteria were present to convert solar energy into green electricity. Microbial fuel cells could adsorb the energy produced from the reactions take place in rhizosphere by microbial actions and transformed it to the electricity.
    The main idea is that living plants produce rhizodeposites, mostly in the form of carbohydrates, and the bacteria convert these rhizodeposits into electrical energy via the fuel cell. This will not only provide the continuous use of solar energy in electricity generation, but also mitigate GHGs and other pollutants emission. In this article, the action of PMFCs in” green electricity” production from living plants, is explained.
    Keywords: Green electricity, Plant-Microbial Fuel Cell (P-MFC), photo Microbial Fuel Cell (pMFC), Microbial Bio cathode, Rhizodeposite
  • Sanaz Shafiee *, Marzieh Alikhah-Asl, Mohammad Rezavani Pages 27-37
    Related data to land cover and land use has a great importance for land use planning and land management. Nowadays, satellite imagery and remote sensing techniques are the best ways to extract land cover and land use maps as a fundamental map in territory planning. Comparison between maximum likelihood and fuzzy methods to extract land cover maps and satellite images of Islamshahr using OLI Landsat for 2015 is the main objective of this study. To achieve this goal, by applying indispensable pre-processing, implementation and operation of processing images using maximum likelihood and fuzzy thematic map covers and land use algorithm in five classes, including man-made, bare land, agricultural land, orchard, landscape and road have been prepared. The overall accuracy was evaluated and determined by accuracy of the two methods. Based on the results, in both methods, man-made land use accounted for most of the area and the road showed the lowest and results of evaluation have shown that the classification using maximum likelihood algorithm with overall accuracy of 88.10% and kappa coefficient 0.84 compared to fuzzy method with 87.83 accuracy and kappa coefficient 0.83 are much more accurate.
    Keywords: Islamshahr County, Fuzzy Classification, Remote Sensing, Maximum Likelihood
  • Maryam Akhoundian *, Seyed Danial Mirhasannia Pages 39-70
    Microalgae is a group of highly versatile aquatic plants that nowadays have achieved a wide range of applications in the science of biotechnology. These microscopic photosynthesizers, despite performing an effective role in the oxygen production on the earth, due to their high distribution and frequency are almost found in the entire ecosystems on the globe. The high nutritional value and even potential of these microscopic plants in the production of bioactive compounds with varied food and medicinal usages, also as primary raw materials for the extraction of sustainable biofuels (biodiesel), besides their application in monitoring and refinement of environmental pollutants such as heavy metals, pesticides and herbicides; have nestled these small scale plants in the spotlight of the countless researchers worldwide. Although, globally several researches have been focused on the biotechnological potentials of microalgae, but it seems that so far in our country, the considerable efficiency has not been provided to this valuable resource. Therefore, this article is an overview of the microalgal potential to use in modern biotechnology and can attract the attention of researchers to carry out research in this area.
    Keywords: Microalgae, Biotechnology, Bioactive compounds, Environment, Potentialities
  • Sepideh Saeidi *, Sahar Saeidi Pages 71-91
    This paper presents one way that landscape visual character can be captured using indicators derived from nine theory-based concepts related to landscape perception. The paper aims to establish links between landscape aesthetic theory and visual indicators, thus exploring what landscape indicators are really indicating. The steps from abstract visual concepts to measurable visual indicators are described, and links are made to theories of landscape preferences and perception. The focus of the paper is on the application of indicators, including a presentation of the possible data sources of the presented indicators. The paper includes a discussion on the selection of appropriate landscape indicators through a suggested filtering process. The ‘filtering’ will identify a suitable set of visual indicators for application within a specific project or landscape context. The relationships between the concepts and the ability of visual indicators to capture changes in landscape character and other issues related to interpretation are discussed
    Keywords: Visual Characters, Landscape Indicators, Landscape Analysis
  • Mohammadreza Mahboobi *, Hossein Ahmadigorji Pages 93-105
    According to the mission of agricultural extension in reduction of pesticide use on farms, agricultural producer's attitude on the use of pesticides on farms is important. This study aimed to identify the environmental attitude of farmers towards the use of chemical toxins on the farm, based on descriptive and survey research method. The target population in the study consisted 200 rice growers lived in villages of Esfivard-shoorab rural district in central district of Sari County in Mazandaran Province that 130 of them were selected as research samples. Data gathered through a questionnaire and its face validity was confirmed by expert’s panel and the reliability analysis was conducted and Cronbach’s alpha coefficient was 0.71. Data were analyzed using SPSSwin19 software. The research findings showed that farmers have a moderate to high positive environmental attitude for reducing the use of Chemical toxins on their farm. The correlation test showed that by increasing in agricultural experiment, age, perceive biological control importance, participation in extension classes, farmers have more positive attitude for reducing the use of Chemical toxins on their farm. Also, the compare mean results showed that there is a significant difference between environmental attitudes of chemical toxins usage in terms of the cost of buying chemical toxins used in one crop season. This study recommended continuing educational courses formation with the aim of creating of positive environmental attitudes of reducing chemical toxins in farmers
    Keywords: Environmental Attitude, Use of toxins, Rice growers, Sari County
  • Mahdieh Rezaei *, Seyed Mohammad Shobeiri, Mohammad Reza Sarmadi, Maryam Larijani Pages 107-120
    This article aims to study the level of students` environmental awareness, attitudes, and behaviors in Payame Noor University (PNU) of Markazi province, Iran. The article also investigates the relationship between gender and students` environmental awareness, attitudes, and behaviors and analyses its results by matching Islam and ecofeminism approaches. An applied and descriptive study was performed that for analyze of the results and matching it with both of study perspectives, documentation and research and reviewing of research literature is used. Applying Cochran formula, the sample size consisted of 377 out of 13701 students in Markazi Province PNU. Random sampling method was employed. A questionnaire (4 sections) was administered in trail basis prior to implementation in order to increase the validity and reliability. Descriptive and inferential methods were employed through SPSS to analyze the data. The findings show that students` attitudes and behavior are higher than their awareness. No significant difference is found between male and female students concerning environmental awareness, attitudes, and behaviors.These results are not consistent with the assumptions of Ecofeminism approach, but coordinated with assumptions of Islamic view. So promoting environmental literacy of the general society-women and men- should is considered by strategic planning and policy-makers of environmental education.
    Keywords: Environment, Students, Gender, Ecofeminism, Islam
  • Abolghasem Ebrahimi, Alireza Hasani, Abolfazl Rahmanisani * Pages 123-132
    Conservative officer who has the responsibility of implementing rules and regulations of hunting, fishing and the protection and improvement of the environment plays in their controlling zone. Considering the importance of this segment of discerning business and oppressed in society. The purpose of this article, an overview of the problems of the profession and the laws protecting.
    This review study aimed to evaluate the rule of law is supportive of the conservative officer. Related studies through Google Scholar databases and news sites ISNA, bright, EPA and some books in Persian with keyword conservative officer, environment, environmental law, protective legislation was extracted and examined.
    EPA conservative officers in terms of employment law, are civil servants. But with regard to working conditions, a situation similar to the security forces or paramilitary Darnd. According to international standards per 4000 hectares in a natural setting. In conservative officer to protect it while in Iran there for every 40,000 hectares a conservative officer this field of environmental protection has made it difficult for Iranian conservative officers.
    The number of conservative officers in the country with a lot of responsibility, are nit enough. Conservative officers always many risks such as armed conflict, living in the desert, mountain, facing booby traps and fire deal. Therefore, the support it should be the government's top priority.
    Keywords: Conservative officer, Environment protection laws, Hunting, Wildlife, Ecosystem
  • Mitra Emami *, Narges Arab Pages 131-143
    New cities are established in order to meet needs such as absorbing population overflow, home provision and many other factors. New cities are planned settlements which have been established in order to solve population and economic problems of metropolises and countries since the beginning of the twentieth century. Orientation to establishing new cities unofficially began from 1985 in assemblies related to city planning of Iran and finally in 1989 it was officially approved shod in Parliament (Majlis). Too many various factors have been involved in successful and unsuccessful condition of such cities from that date on. Choosing place of a new city is one of the most complex space decision-makings which is in domain of decision-making models so called ground compatibility analysis or optimum lands location. Appropriate location studies will have social, cultural and economic consequences in the construction site, moreover laving economic effect on performance of unit that is under construction. It also maintains environmental properties as key factors in determining a place in location problems. In this paper, we will review on the literature of new cities, the process of theirs formation, the importance of locating new cities and indicators of locating new cities.
    Keywords: New cities, location, Indicators of Location