فهرست مطالب

گردشگری و توسعه - سال هفتم شماره 3 (پیاپی 16، پاییز 1397)

نشریه گردشگری و توسعه
سال هفتم شماره 3 (پیاپی 16، پاییز 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/09/10
  • تعداد عناوین: 10
|
  • علی سرخوش سرا *، خدیجه نصرالهی، کریم آذربایجانی صفحات 1-24
    گردشگری به عنوان یک منبع مهم مبادله ارز در سطح بین المللی شناخته شده که می تواند منابع مالی جهت رشد اقتصادی در کشورها را تامین کند. درآمدهای گردشگری نمونه ای از موارد جایگزین صادرات است که می تواند باعث بهبود در تعادل تراز پرداخت ها، افزایش اشتغال و درنهایت رشد اقتصادی شود. در این راستا این مطالعه به بررسی ارتباط و رابطه علیت بین درآمدها و مخارج گردشگری با رشد اقتصادی در کشورهای منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا (MENA) طی دوره (2015-1995) با استفاده از رهیافت داده های تابلویی می پردازد. بدین منظور در این مطالعه یک رویکرد جدید برای فرضیه گردشگری منجر به رشد، ارائه شده و روابط علی بین گردشگری و رشد اقتصادی در قالب چهار فرضیه رشد، حفاظت، بازخورد و بی طرفی طبقه بندی می شود. این طبقه بندی جدید باعث می شود رابطه علت و معلولی متفاوت موجود بین گردشگری و رشد اقتصادی در هر کشور به طور خاص توضیح داده شود. نتایج این مطالعه نشان داد که علیرغم رابطه علیت دوطرفه بین گردشگری و رشد اقتصادی (تایید فرضیه بازخورد) برای مجموعه کشورها، اما برای هریک از کشورها، جهت گیری علیت بین گردشگری و رشد اقتصادی، بسته به وضعیت کشور و شاخص گردشگری استفاده شده متفاوت است. همچنین نتایج این مطالعه نشان داد که ارتباط مثبت بین درآمدها و مخارج گردشگری با رشد اقتصادی در کشورهای موردمطالعه وجود دارد.
    کلیدواژگان: رشد اقتصادی، گردشگری، داده های تابلویی، علیت پنلی، کشورهای منطقه منا (MENA)
  • حمید ضرغام بروجنی *، مریم صداقت صفحات 25-82
    صنعت گردشگری در ایران متناسب با تحولات سیاسی، فراز و فرودهای زیادی را پشت سر گذاشته است. اسناد بالادستی این صنعت، به خوبی ‏می‏تواند جایگاه آن را مشخص کند. در تحقیق حاضر، توسعه پایدار گردشگری در برنامه های پنج ساله-ی توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور مورد بررسی و با به کارگیری نظریه داده بنیاد در قالب مدلی از عوامل علی، زمینه ساز، مداخله گر، راهبردها و پیامدهای توسعه پایدار گردشگری تصویری کلان از این اسناد ارائه داده است. از بین جامعه آماری تحقیق (برنامه های پنج ساله ی توسعه) با روش نمونه گیری نظری 80 گزاره (ماده) انتخاب و با کدگذاری آن ها 374 مفهوم اولیه (کد باز) شناسایی شد. سپس با لحاظ اشتراکات محتوایی کدهای باز، 47 مقوله فرعی و 18 مقوله اصلی تولید گردید. مزیت این تحقیق در مقایسه با سایر تحقیقات پیشین، شناسایی مدل فرایندی توسعه پایدار گردشگری جمهوری اسلامی ایران به همراه شرایط علی، زمینه ای، مداخله گر، راهبردها و پیامدهاست. بنا بر مدل بدست آمده مقوله های اصلی شامل: مقوله های علی (نگرانی‏های زیست محیطی و موقعیت ژئوپولتیک ایران) ، مقوله محوری (توسعه پایدار گردشگری) ، مقوله های زمینه ای (مشارکت و انسجام ذی نفعان گردشگری، آموزش و پژوهش گردشگری) ، مقوله های مداخله گر (حس مکان گردشگری، مدیریت مالی گردشگری، ایمنی و امنیت در گردشگری، روش های نوین تکنولوژیکی گردشگری و حکمرانی خوب گردشگری) ، مقوله های پیامدی (برنامه ریزی و سیاستگذاری گردشگری، بازاریابی گردشگری، مدیریت سبز گردشگری، مدیریت حمل و نقل پایدار گردشگری و کنترل و نظارت گردشگری) و مقوله های پیامدی (غنای فرهنگی جوامع میزبان، حفاظت از منابع گردشگری و رفاه و کیفیت زندگی جوامع میزبان) در یک چارچوب پارادایمی، همپیوند شده اند.
    کلیدواژگان: توسعه پایدار گردشگری، رویکرد داده بنیاد، برنامه های پنج ساله ی توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی
  • حامد فلاح تفتی *، سعیده منشادیان، ثریا فرازی یزدان آباد صفحات 83-96
    توسعه صنعت گردشگری درگرو رشد هم زمان خدمات متنوع قابل ارائه است. در این میان خدماتی که موجب اطمینان و آسودگی خاطر گردشگران نسبت به رویدادهای حین سفر می شود، افزایش رضایت آن ها و به تبع آن افزایش تقاضا در این بخش را در پی خواهد داشت. تهدیدهای مادی و معنوی پیش روی گردشگران در حین سفر، ارائه پیشنهاد های بیمه ای متناسب با نیاز آن ها و شرایط مقصد را نیازمند توجه ساخته است. بنابراین طراحی و پیاده سازی خدمات مطلوب بیمه گردشگری متناسب با نیازهای گردشگران در این صنعت مسئله موردتوجه این پژوهش است. هدف، شناخت مولفه های متقابل صنعت بیمه و گردشگری و بررسی شدت ارتباط میان آن ها است تا توان تصمیم گیرندگان را در توسعه خدمات حوزه گردشگری افزایش دهد. به این منظور با شناسایی متغیرهای موثر بر توسعه خدمات بیمه گردشگری در بخش عرضه و تقاضا، پیمایشی میان خبرگان صنعت بیمه و گردشگری که دارای حداقل 5 سال سابقه بودند، انجام گردید تا اهمیت هر یک از متغیرها در ارتباط با یکدیگر شناسایی شوند. به دلیل نامحدود بودن جامعه آماری با استفاده از روش نمونه گیری گلوله برفی 250 نفر انتخاب شدند. با استفاده از روش مدل سازی ساختاری و پس از برازش مدل نهایی، نتایج به دست آمده نشان داد که مهم ترین شاخص های موثر در بخش تقاضا تسهیلات حمل ونقل، و ساختار و تشکیلات سازمان های فعال در حوزه گردشگری است. همچنین در بخش عرضه خدمات بیمه ای آموزش های کاربردی به فعالان حوزه گردشگری مهم ترین شاخص شناسایی گردید.
    کلیدواژگان: صنعت بیمه، صنعت گردشگری، بیمه گردشگری، مدل سازی معادلات ساختاری
  • حسن صفرنیا، محمد مهدی پورسعید، محبوبه برزگر * صفحات 97-117
    برند، منبعی قوی از ارتباطات احساسی وشناختی است که منجر به تجربیات به یاد ماندنی از یک مکان، یک شهر یا یک نام و نشان تجاری می شود. هدف مطالعه بررسی تاثیر همزمان برندسازی مکان بر ساکنان و گردشگران خارجی است. جامعه آماری پژوهش حاضر، کلیه ساکنان در مناطق چهارگانه و کلیه گردشگران خارجی ورودی به شهرستان کرمان در شش ماهه اول سال1396 می باشد. حجم نمونه با توجه به روش مقایسه ای پژوهش برای جامعه نامعلوم معادل384 به دست آمد که تعداد 426 پرسشنامه برگشت داده شد. این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و و از نظر روش توصیفی- پیمایشی می باشد. پایایی پرسشنامه نیز با استفاده از آلفای کرونباخ تایید گردید،که معادل 76/0 برآوردشد. جهت تجزیه وتحلیل داده ها، از مدل معادلات ساختاری (ضرایب رگرسیون استاندارد شده) و تحلیل عاملی تاییدی با نرم افزارهای24SPSS و23 AMOS استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد که، پیچیدگی برند شهر به واسطه هویت یابی بر تبلیغات دهان به دهان بیشتر برای ساکنان نسبت به گردشگران خارجی تاثیر معناداری دارد، می توان نتیجه گرفت که پیچیدگی برند به واسطه هویت یابی در ساکنان شهر بیشتر از گردشگران خارجی بر تبلیغات دهان به دهان آنان تاثیرگذار می باشد. و همچنین، پیچیدگی برند شهر به واسطه رضایت بر تبلیغات دهان به دهان بیشتر برای گردشگران خارجی نسبت به ساکنان تاثیر معناداری دارد، در نتیجه میزان تاثیر پیچیدگی برند شهر به واسطه رضایت بر تبلیغات دهان به دهان بر گردشگران خارجی تاثیرگذار می باشد و بر ساکنان تاثیر مثبتی ندارد. علاوه براین ، پیچیدگی برند شهر به واسطه تعهد بر تبلیغات دهان به دهان تاثیر مثبت ندارد.
    کلیدواژگان: برندسازی مکان، برندسازی مقصد، پیچیدگی برند، هویت یابی مکان، ساکنان و گردشگران خارجی شهرکرمان
  • زهره بردبار *، سعید فرجام، مهدی نساجی کامرانی صفحات 118-137
    برندسازی مقصد،یکی از مهمترین مباحث درحوزه بازاریابی گردشگری است. لذا، هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر ارزش ویژه برند مقصد بر وفاداری گردشگران به شهر شیراز به منظور افزایش گردشگران و برندسازی مقصد است. پژوهش حاضر از نظرهدف کاربردی و براساس روش گردآوری داده ها از نوع توصیفی-پیمایشی است. جامعه آماری،گردشگرانی هستند که طی ماه های فروردین تا آبان 1396 از شهرشیراز بازدیدکرده اند. حجم نمونه براساس جدول مورگان و فرمول کوکران برای جامعه نامحدود معادل 384 به دست آمد. روایی و پایایی پرسشنامه به ترتیب توسط خبرگان و آلفای کرونباخ تایید شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها ازمدل سازی معادلات ساختاری،تحلیل عاملی تاییدی ونرم افزارهای SPSS23و AMOS23استفاده شد. یافته ها نشان داد که ارزش ویژه برند مقصد بروفاداری گردشگران تاثیر معناداری دارند. آگاهی از مقصد بر تصویرجامع تاثیر معناداری نداشته اما برکیفیت ادراک شده تاثیرمعناداری دارد. تصویرجامع برکیفیت ادراک شده تاثیرمعناداری داشته وکیفیت ادراک شده نیز بر وفاداری نگرشی و رفتاری تاثیرمعناداری دارد. تصویرشناختی وکنشی بروفاداری رفتاری تاثیرمعناداری داشته اما تصویر عاطفی بر وفاداری رفتاری تاثیرمعناداری ندارد. تصویر شناختی وعاطفی از طریق تصویر جامع به عنوان متغیرمیانجی، بر وفاداری رفتاری تاثیرمعناداری داشته اما تصویر کنشی از طریق تصویر جامع، بر وفاداری رفتاری تاثیرمعناداری ندارد.
    کلیدواژگان: برندسازی مقصد، ارزش ویژه برند مقصد، تصویر مقصد، وفاداری گردشگران، کلان شهر شیراز
  • مجید محمدشفیعی *، ریحانه سادات طباییان، هدی توکلی صفحات 138-152
    هدف پژوهش حاضر مطالعه تاثیر تجربه خاطره انگیز برند بر عشق به برند در صنعت گردشگری با استفاده از روش مدلسازی معادلات ساختاری است. پژوهش از نوع توصیفی- پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش، گردشگران داخلی اصفهان از اردیبهشت تا مرداد 1396هستند. نمونه گیری به روش تصادفی خوشه ایو در مناطق مختلف گردشگری اصفهان انجام شد و از پرسشنامه استاندارد برای جمع آوری داده ها استفاده شد. روایی محتوا (از نوع صوری) و پایایی پرسشنامه (با آلفای کرونباخ 89%) تایید شد. در نهایت 339 پرسشنامه برای تجزیه و تحلیل جمع آوری شد. به منظور انجام مدلسازی معادلات ساختاری از نرم افزارهای SPSS و Amos استفاده شد. در این مطالعه سه بعد (شناختی، ارزیابی و احساسی) برای هویت یابی مشتری با برند در نظر گرفته شد. یافته های پژوهش حاکی از تایید تمام فرضیه های پژوهش بود. ازاین رو نتیجه گرفته شد که تجربه خاطره انگیز از آن بر هویت یابی مشتری بر برند تاثیر مثبت دارد. به همین ترتیب هویت یابی مشتری با برند بر عشق به برند مقصد تاثیر مثبت دارد. این نتایج می تواند برای فعالان صنعت گردشگری مبنایی برای تعیین هویت گردشگران با مقصد گردشگری و جذب آنان باشد.
    کلیدواژگان: تجربه خاطره انگیز، مقصد گردشگری، هویت یابی مشتری با برند، عشق به برند، صنعت گردشگری
  • کامران شایسته *، زهرا ویسی، حمید نوری، زهرا موحدی، کبری مل حسینی دارانی صفحات 153-168
    صنعت گردشگری با توجه به ویژگی های محیط پذیرنده و نیز خصوصیات گردشگران می تواند بر روی محیط تاثیر گذار باشد. علاوه بر ویژگی ها و منابع طبیعی مقصد، خصوصیات جمعیت شناختی همچون درآمد، سن و تحصیلات بر روی رفتارهای گردشگران و درک آن ها از محیط و تاثیرات گردشگری موثر است. برآورد ردپای بوم شناختی و تجزیه و تحلیل نتایج آن، ارزش عددی و کمی هر نوع فعالیت و رفتار گردشگران را نشان می دهد و تصویری لحظه ای از تاثیر و مصرف منابع توسط جمعیت تحت بررسی ایجاد می کند. در این پژوهش با جمع آوری داده های مورد نیاز از جمعیت گردشگران منطقه تاریخی بیستون کرمانشاه با استفاده از توزیع پرسشنامه در چهار فصل در بین گردشگران، به بررسی میزان مصرف پارامترهای آب، غذا، انرژی الکتریسیته و داده های لازم برای محاسبه ردپای حمل و نقل و نیز میزان تولید زباله پرداخته شد. نتایج نشان داد نقش متغیر غذا در بیشتر ویژگی های بررسی شده قابل توجه بود در حالیکه نقش متغیر آب در حد متوسط و تاثیر متغیر حمل و نقل در حد نسبتا پایین قرار داشت. متغیر غذا برای گردشگران اهمیت زیادی داشته و این اهمیت در ویژگی های سن و استان برجسته تر است در حالیکه ویژگی تحصیلات در رده دوم اهمیت قرار گرفت. اهمیت سه متغیر آب، غذا و حمل و نقل در ویژگی درآمد تقریبا یکسان بود که نشان می دهد توقع هر قشر متناسب با سطح درآمد آنان می باشد. بنابراین توصیه می گردد برای رونق این منطقه گردشگری نظارت و کنترل بر اماکن ارایه کننده غذا بیش از پیش لحاظ شده و کیفیت ارایه خدمات بالا رود.
    کلیدواژگان: ردپای بوم شناختی، گردشگران، بیستون، تجزیه مولفه اصلی
  • محمد علی زنگنه اسدی *، ابوالقاسم امیر احمدی، علی اکبر شایان یگانه صفحات 169-184
    ژئوتریل یا مسیرهای زمین شناختی، بهترین مسیرهای پیاده یا سواره برای دسترسی به سایت های میراث زمین شناسی و ژئومورفولوژیکی به منظور گردشگری هستند. معمولا ژئوسایتها پراکنده هستند و آنهایی که در مناطق صعب العبور کوهستانی، جنگلی و یا سواحل صخره ای قرار دارند، دسترسی به آنها به راحتی امکان پذیر نیست. درمقابل، ژئوسایتهایی که در مناطق پست و کم شیب قرار گرفته اند، بنا به دلایلی مانند سهولت دسترسی و فعالیتهای علمی پژوهشی، به طور گسترده مورد بازدید و بررسی قرار می گیرند. برای معرفی یک ژئوپارک علاوه بر ارزیابی ژئوسایتها، باید ژئوتریلهای آن نیز مورد ارزیابی قرار گیرد. ژئوپارک پیشنهادی غرب خراسان رضوی یکی از مناطقی است که می تواند به عنوان ژئوپارک ملی یا بین المللی به دنیا معرفی شود. بدین منظور ابتدا، اسناد و نقشه ها و داده های مورد نیاز جمع آوری شده و سپس با استفاده از نرم افزارهایی همچون GIS، Envi و google earth به تهیه نقشه و تحلیلهای عددی پرداخته شده است. یافته ها نشان می دهد در ژئوپارک پیشنهادی 2984 کیلومتر جاده وجود دارد که سهم هر کیلومتر مربع 701 متر می شود. 9/42 درصد از جاده های ژئوپارک پیشنهادی آسفالت درجه 1 و 2 دارند. سه مسیر به طول 80 کیلومتر برای موتورسواری و دو مسیر به طول 25 کیلومتر برای ژئورافتینگ ترسیم شده است. سه مسیر برای شتر سواری به طول 122 کیلومتر در مناطق کویری و یک مسیر برای ژئوبایک به طول 81 کیلومتر در کنار جاده ترانزیتی حرم تا حرم برای ژئوپارک، پیشنهاد و ترسیم می گردد.
    کلیدواژگان: ارزیابی کمی، ژئوتریل، ژئوپارک، حفاظت زمین شناختی، سایت زمین شناسی
  • مهناز حسین زاده *، سوسن مولوی عربشاهی صفحات 185-211
    گردشگری روستایی یکی از بزرگ ترین پدیده های اقتصادی-اجتماعی-زیست محیطی جهانی برای کمک به توسعه نواحی روستایی و رفع مشکلات این نواحی است. در کشور ما نیز با توجه به روند روزافزون تخریب روستاها و کاهش رونق کشاورزی، توسعه گردشگری در روستاها می تواند با ایجاد فعالیت های مکمل به احیای این نواحی کمک کرده و سبب دست یابی به توسعه پایدار در نواحی روستایی شود. روستای ابیانه در استان اصفهان با توجه به جاذبه های طبیعی، فرهنگی و مذهبی یک مقصد گردشگری مهم به شمار می رود، اما از ظرفیت های گردشگری فراوان این روستا به نحو احسن بهره برداری نمی شود. بنابراین، برنامه ریزی با دید بلندمدت و با رویکرد پایدار که اهداف درآمدی، فرهنگی و اجتماعی، و زیست محیطی را به صورت هم زمان مد نظر قرار می دهد در این منطقه از اهمیت بسزایی در راستای اهداف توسعه پایدار برخوردار است. لذا در این پژوهش با استفاده از رویکرد پویایی شناسی سیستم به شبیه سازی سیستم گردشگری در این منطقه پرداخته شده و سیاست های مناسب جهت توسعه ظرفیت گردشگری منطقه و جمعیت گردشگران با توجه به اهداف درآمدی و زیست محیطی شناسایی و شبیه سازی شده اند. داده های مورد نیاز برای ساخت مدل از سه گروه خبرگان صنعت گردشگری، گردشگران و اهالی ابیانه و همچنین اسناد موجود در این زمینه گردآوری شده است. شش سیاست مختلف در زمینه چگونگی تخصیص بودجه به زیرساخت ها، خدمات فرهنگی، خدمات درمانی- بهداشتی و صنایع دستی منطقه شناسایی و مورد ارزیابی قرار گرفته اند. مقایسه سیاست های متفاوت پیشنهادی نشان می دهد بهترین سیاست، تخصیص بیشتر بودجه برای زیرساخت سازی و علی الخصوص زیرساخت های اقامتی-رفاهی و پس از آن زیرساخت های ورودی- خروجی است.
    کلیدواژگان: گردشگری روستایی، توسعه گردشگری، توسعه پایدار، روستای ابیانه، پویایی شناسی سیستم
  • مهرداد ناصرپور *، سید نجم الدین موسوی، رضا سبهوند صفحات 212-229
    گردشگری سلامت یکی از شاخه های جدید توریسم بین المللی می باشد که در سال های اخیر رشدی بیش از رشد سایر بخش های توریسم تجربه نموده است. این مطالعه از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش گردآوری داده ها توصیفی- پیمایشی است. جامعه آماری این پژوهش را گردشگران خارجی سفر کرده به بیمارستان های تهران که به تعداد400 نفر بوده اند، تشکیل می دهد. برای تعیین حجم نمونه از فرمول کوکران در سطح اطمینان 95% استفاده شد و نمونه ای به حجم 196 نفر تعیین شد. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه می باشد که برای متغیر گردشگری سلامت از پرسشنامه استاندارد و همچنین برای عوامل غیردرمانی از پرسشنامه خود ساخته استفاده شد، که به صورت تصادفی مرحله ای در بین پاسخ دهندگان توزیع گردید. روایی پرسشنامه از طریق روایی محتوا تایید گردید و پایایی آن از روش آلفای کرونباخ برابر با 786/0 بود که نشان از پایایی بالایی می باشد. همچنین در این پژوهش برای بررسی و آزمون فرضیه ها از رویکرد معادلات ساختاری استفاده شده است. نتایج پژوهش حاکی از آن است که در سطح اطمینان 95% تمام پنج فرضیه ای اصلی پژوهش که عبارت اند از عوامل اقتصادی، عوامل فرهنگی، عوامل زیرساختی، عوامل حاکمیتی و شرایط عمومی، بر گردشگری سلامت تاثیر مثبت و معناداری دارند.
    کلیدواژگان: گردشگری سلامت، عوامل اقتصادی، عوامل فرهنگی، عوامل زیرساختی، عوامل حاکمیتی شرایط عمومی
|
  • Ali Sarkhosh Sara *, khadijh Nasrollahi, karim azarbaiejani Pages 1-24
    Tourism is known as an important source of international currency exchange that can provide funding for economic growth in the countries. Tourism revenues are an example of alternative exports, which can improve balance of payments, increase employment and finally economic growth. In this regard, this study reviews the causality relationship between the tourism receipts and expenditure with economic growth in the countries of the Middle East and North Africa (MENA) during 1995-2015 using the panel data approach. So, in this study a new approach to hypothesis of tourism leads to growth is proposed and the causal relationships between tourism and economic growth are classified in four hypotheses growth, conservation, feedback and impartiality. This new classification leads to explain the different causal relationship between tourism and economic growth for each country specially. The obtained results shows that despite of the relationship bilateral causality between tourism and economic growth (confirmation of feedback hypothesis) for a set of countries, for each of countries, the causality orientation between tourism and economic growth, depending on the country's situation and the tourism indicator used is different. Also it shows that, there is a positive relationship between tourism receipts and expenditures with economic growth in the countries under study
    Keywords: Economic Growth, Tourism, Panel Data, Panel Causality, MENA Countries
  • Hamid Zargham Boroujeni *, maryam sedaghat Pages 25-82
    Tourism in Iran has undergone many ups and downs in line with political changes. Reviewing the upper documents and plans show how important is tourism sustainable development in Iran. In this research, sustainable development of tourism in Five-Year Economic, Social and Cultural Development Plans of Iran has been studied. By applying the grounded theory in the form of a model of causative factors, predisposing factors, intermediary factors, strategies and development implications, sustainable tourism has provided a general picture of these plans. From the above mentioned plans, 80 propositions were selected using the theoretical sampling method and 374 initial concepts (open source) were identified by coding them. Then, by considering the content sharing of open source, 47 sub categories and 18 major categories were produced. The contribution of this research, compared with other previous studies, is identification of a process sustainable tourism development model for Iran along with the causal conditions, context conditions, intervening conditions, strategies and consequences. According to the model, the main categories are: causal conditions (environmental concerns and geopolitical position of Iran), the core phenomenon (sustainable development of tourism), context conditions (tourism stakeholders participation, education and research), intervening conditions (tourism sense of place, financial management, safety and security, modern technology and good governance), strategies (tourism management and planning, marketing, green management, carrying capacity, sustainable transport management, control and supervision) and consequences (cultural richness, conservation of tourism resources and well-being and quality of locals life) have been linked in a paradigmatic framework.
    Keywords: Sustainable Tourism Development, Grounded Theory Approach, Five-Year Economic, Social, Cultural Development Plans
  • Hamed Fallah Tafti*, saeideh manshadian, Soraya Farazi Yazdan Abad Pages 83-96
    The development of the tourism industry depends on the simultaneous growth of diverse services. In the meantime, services that provide tourists with relief and relief to events during their travels will increase their satisfaction and, consequently, increase demand in this sector. The material and spiritual threats faced by tourists during the trip require the provision of insurance proposals tailored to their needs and destination conditions. Therefore, the design and implementation of favorable tourism insurance services tailored to the needs of tourists in this industry is a matter of interest to this research. The goal is to identify the respective components of the insurance industry and tourism, and to examine the severity of their relationship, to increase decision-making power in the development of tourism services. To identify the variables that affect the development of tourism insurance services in the supply and demand sector, a survey was conducted among industry and tourism experts who had at least five years history to identify the importance of each of the variables about each other. Because of the unlimited statistical population, 250 people were selected using snowball sampling method. Using the structural modeling method and after fitting the final model, the results showed that the most critical indicators in the demand segment are transport facilities and the structure and organization of active organizations in the field of tourism. Also, in the supply of insurance services, applied training was identified as the most important indicator for tourism activists.
    Keywords: insurance industry, tourism industry, tourism insurance, structural equation modeling
  • hassan safarnia, mohammadmahdi poursaeed, mahbobe barzegar * Pages 97-117
    brand equity are a strong source of emotional and cognitive communications that leads to memorable experiences from a place, a city, or a brand. The purpose of the study is to investigate the simultaneous effect of branding place on residents and external tourists. The statistical population of the present study is all Residents in the four areas and all external tourists entering the city of Kerman in the first six months of 1396. The sample size was 384 according to the comparative research method for an uncertain population. This research is an applied research and a descriptive-survey. Reliability of the questionnaire was confirmed by using Cronbach's Alpha, which is equivalent to 0/76.To analyze the data, SPSS 24 and AMOS 23 software was used. The results of the research showed that brand complexity by the identification of word-of-mouth has a significant effect on the residents than the external tourists, as well as the complexity of the city brand due to the satisfaction of word-of-mouth for external tourists more than residents. in addition, The complexity of the brand is not positively affected by the commitment to word-of-mouth.
    Keywords: place branding, destination branding, brand complexity, place identification, the residents, external Tourists city of Kerman
  • zohre bordbar *, Saeid Farjam, Mehdi Nassaji Kamrani Pages 118-137
    Destination branding is one of the most important topics in the field of tourism marketing.Therefore,the purpose of present research is to investigate of the Impact of the destination brand equity on the loyalty of the tourists to Shiraz in order to increase the tourists and destination branding.The present study is applied regarding purpose and descriptive-survey,based on the method of collecting the data.The statistical population are the tourists who visited Shiraz during the period from April to Oct. 2017.The sample size was found to be 384 based on Morgan’s table and Cochran’s formula for an unlimited population.The questionnaire’s validity and reliability were confirmed by experts and Cronbach’s Alpha, respectively.For analysis of data,the structural equation modeling, confirmatory factor analysis and SPSS23 and AMOS23 softwares were used.The findings showed that the destination brand equity have a significant effect on the loyalty of tourists.The awareness of the destination does not have a significant effect on the holistic image,but it does have a significant effect on the perceived quality.The holistic image has a significant effect on the perceived quality and also the perceived quality has a significant effect on the attitudinal and behavioral loyalty.The cognitive and conative image does have a significant effect on the behavioral loyalty,but affective image does not have a significant effect on the behavioral loyalty.The cognitive and affective image through the holistic image as the intermediate variable,does have a significant effect on the behavioral loyalty,but the conative image through the holistic image,does not have a significant effect on the behavioral loyalty.
    Keywords: destination branding, destination brand equity, destination image, the loyalty of tourists, the Metropolitan Shiraz
  • Majid Mohammad shafiee *, Reihaneh Alsadat Tabaeeian, Hoda Tavakoli Pages 138-152
    The aim of this study is investigating the impact of memorable brand experiences on brand love in tourism industry, using structural equation modeling. The research is a descriptive-survey method. The statistical population was domestic tourists in Isfahan at the time between April 2017 and July 2017. Sampling was done by random cluster method and a standard questionnaire were used to collect data. Content validity (Face type) and reliability of the questionnaire (with Cronbach’s alpha 89%) was confirmed. Finally 339 questionnaires were used for analysis. For data analysis and testing the research model, SPSS and AMOS softwares were used. In this study, three dimensions (cognitive, evaluation, and emotional) were considered for consumer-brand identification. The findings shows that all research hypotheses were confirmed. Therefore, it was concluded that memorable experience have a positive effect on Consumer-brand identification. Similarly, Consumer-brand identification affect destination brand love. These findings can be a basis for actors in tourism industry to identify the tourists with tourism destinations and towards attract them.
    Keywords: memorable brand experience, tourism destination, consumer-brand identification, brand love, tourism industry
  • Kamran Shayesteh *, Zahra Veisi, Hamid Nouri, Zahra Movahhedi, Kobra melhosseini Darani Pages 153-168
    The tourist industry can affect the environment, taking into account the attributes of the local area and of the visitors. In addition to the characteristics and natural resources of the destination, the demographic variables such as income, age and education affect the tourists` behavior, perception of the environment and impacts on the nature. Estimating the ecological footprint shows the numerical value of each activity and behavior of tourists, and provides a snapshot of the impact of consumption of resources. In this research, using the distribution of a questionnaire in four seasons among tourists in the historical region of Bistoon, Kermanshah, the required data for calculating the ecological footprint such as the consumption of water, food, electricity and parameters necessary to calculate the transportation footprint, as well as the amount of waste produced, were collected. The results showed that the role of food variable was significant, while the role of water was moderate and the effect of transportion was relatively low. The food variable was important for tourists, and this is more important based on the characteristics of age and Visitor's place of residence, while the level of education was ranked in the second place. The importance of the three variables of water, food and transport in the income attribute was almost the same, indicating that the expectation of each stratum is proportional to the income level. Therefore, it is recommended that the places providing food should be more closely monitored and controlled and the quality of services should rise.
    Keywords: Tourism, Footprint, Visitor`s Characteristics, Bistoon
  • Mohammad ali zangane asadi *, abolghasem amirahmadi, ali akbar shayan yeganeh Pages 169-184
    Geotrail or geological trails are the best hiking trails or rides to access geoheritage and geomorphologic sites for tourism. geosites usually are dispersed and those located in the hilly mountainous, forest or rocky shores, it is not possible to easily access them. In contrast, geosites located in low and low slopes, visited and reviewed widely for reasons such as scientific research activities. In order to introduce a geopark, in addition to evaluating geosites ,should be evaluated geotrails. The proposed geopark of the West of Khorasan Razavi is one of the areas that can be introduced as the national geopark or internationally.For this purpose, documents and maps and data are required to be collected then it has been paid to prepare maps and numerical analyzes using software such as GIS, Envi and google earth. Considering the effect of communication roads in tourism development, the parameter is the distance from the road to study the performance of the region's communication roads in the development of proposed geopark tourism and their digital layers are drawn.At geopark there are 2984 kilometers of proposed geopark that the share of each square kilometer is 701 meters. 42.9% of proposed geopark roads are grade 1 and 2 asphalt. Three paths with 80 km long are drawn up for motorcycling and two trails with 25 km long, for georafting. In geopark, three trails are proposed and mapped for 122km long riding camel in desert areas and 80 km long geobike along the Haram-to- Haram transit road.
    Keywords: Quantitative Assessment, Geotrails, Geopark, Geoconservation, Geomorphosite
  • Mahnaz Hosseinzadeh *, Susan Molavi Arabshahi Pages 185-211
    Rural tourism is one of the largest socio-economic-environmental issues to develop rural areas and address the problems of them. In our country, due to the increasing trend of rural destruction and the decline of agriculture, rural tourism development can contribute to the revival of these areas and will lead to sustainable development in rural areas.
    Abyaneh is a village in Isfahan province and given the natural, historical and cultural attractions it is home to, it is counted as an important tourism destination; However due to some shortages, it appears that many tourism potentials of this village are not fully taken advantage of. Therefore, planning in a long-term vision with a sustainable approach considering income, cultural, social, and environmental goals in the same time seems important in this area. This paper is aimed at modelling and simulating the tourism system in village of Abyaneh using System Dynamics approach hoping to develop and investigate policies which best conduce to sustainable development considering economic, ecological, and cultural objectives simultaneously. The data needed are gathered from three groups of tourism industry experts, Abyaneh tourists and residents, as well as documents available in this field. Six different policies are evaluated on how to allocate funds to infrastructures, cultural services, health services, and handicrafts in the region. Results of analyzing different policies show that the best scenario which best fits the objectives of sustainable tourism development, would be spending the high proportion pf the development budget in improving the residential welfare infrastructures and road infrastructures, respectively.
    Keywords: Rural tourism, Tourism development, sustainable development, village of Abyaneh, System Dynamics (SD)
  • mehrdad naserpour *, seyed najmoldin muosavi, Reza Sepahvand Pages 212-229
    Health tourism as one of the recent branches of international tourism has been development more than any tourism sectors in recent years. This study has a practical purpose and data are collected by a survey research. The participants of the study were 400 foreign tourism travelling to Tehran hospitals. To determine the sample a Cochran Formula at %95Sig. was used and a sample of196 persons was determined. To collect data, a standard questionnaire was applied for studying health tourism and a questionnaire development by researchers was used for non-medical Factors section. Both questionnaire were distributed through Stratified random approved through content validity. Its reliability measured by Cornboch Alpha was ./786 that it indicates high reliability. Also. To test hypotheses, the Structural Equation Modeling was utilized, the results showed that in %95 Sig. all of the Five main hypotheses including economic Factors, cultural Factors, infrastructural Factors, governmental Factors, and general conditions have a statistically significant effect on health tourism.
    Keywords: Health Tourism, economic Factors, cultural Factors, infrastructural Factors, governmental Factors general conditions