فهرست مطالب

Kermanshah University of Medical Sciences - Volume:11 Issue: 1, 2007

Journal of Kermanshah University of Medical Sciences
Volume:11 Issue: 1, 2007

  • 122 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1386/03/12
  • تعداد عناوین: 13
|
  • مریم بشتام، مرتضی رفیعی، کامران صادقی، نضال صراف زادگان صفحه 1
    سابقه و هدف
    پرفشاری خون به عنوان یکی از عوامل خطر عمده بیماری های عروق کرونر (CAD) در کشور ما از شیوع بالایی برخوردار است. در سال های اخیر اثر آنتی اکسیدان ها در کاهش CAD و عوامل خطر این بیماری ها مطرح گردیده است؛ لذا این مطالعه با هدف تعیین اثر ویتامین آنتی اکسیدانی E بر فشارخون افراد با فشارخون خفیف اجرا شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر به روش کارآزمایی بالینی انجام شد. در این بررسی 70 فرد مبتلا به فشار خون خفیف (SPB:140-160 mmHg، DBP:90-100mmHg) که علل فشارخون ثانویه در آن ها رد شده بود، از بین افراد مراجعه کننده به درمانگاه فشارخون مرکز تحقیقات قلب و عروق انتخاب شدند و سپس به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم گردیدند. همگی این افراد در محدوده سنی 20 تا 60 سال و فقط یک عامل خطر را دارا بودند. سپس گروه های دارو و دارونما از نظر شغل، سن، جنس، مذهب و تحصیلات بررسی شدند. به یکی از دو گروه مورد مطالعه قرص های ویتامین E با دوز IU/day 200 و به گروه دیگر دارونما داده شد و در هر دو گروه سطح ویتامین E سرم در ابتدا و انتهای مطالعه به روش Hansen و Warwick و با استفاده از دستگاه فلوریمتر اندازه گیری گردید. فشارخون و ضربان قلب افراد هر دو گروه در ابتدا، انتها و چندین مرتبه در طول مطالعه به وسیله یک دستگاه فشارسنج جیوه ای، توسط یک نفر پزشک همکار طرح اندازه گیری شد.
    یافته ها
    در انتهای مطالعه مشخص گردید که مصرف مکمل ویتامین E با دوز IU/day200 در طول 27 هفته می تواند کاهش قابل ملاحظه ای در فشارخون سیستولی (24% در گروه دارو در مقابل 6/1% در گروه دارونما) و فشارخون دیاستولی (5/12% در گروه دارو در مقابل 2/6% در گروه پلاسبو) ایجاد کند (05/0P<).
    بحث: باتوجه به یافته ها مشخص شد که مکمل ویتامین E با این دوز (IU/day200) در مدت طولانی می تواند برای افراد مبتلا به فشارخون خفیف مؤثر باشد که احتمالا به دلیل در دسترس قرار دادن نیتریک اکساید موجب بهبود وضعیت فشارخون در این گروه می شود و می توان آن را به این گونه بیماران پیشنهاد نمود.
    کلیدواژگان: ویتامین E، فشارخون سیستولی، فشارخون دیاستولی، فشارخون خفیف
  • نازنین فرشچیان، شیرین ایران فر، منصور رضایی صفحه 11
    سابقه و هدف
    با توجه به اهمیت تعیین سن حاملگی در حفظ سلامت جنین و همچنین انجام پاره ای از روش های تشخیصی و درمانی برای جنین، این بررسی به منظور مقایسه سه روش تشخیصی در تعیین سن حاملگی در مادران مراجعه کننده به مراکز آموزشی درمانی شهر کرمانشاه در سال های 84-1383 صورت گرفت.
    مواد و روش ها
    این تحقیق نیمه تجربی از نوع تشخیصی با استفاده از روش آسان صورت گرفت، خانم های حامله با سن حاملگی 15 تا 40 هفته که دارای تاریخ دقیق اولین روز آخرین قاعدگی و سیکل های منظم قاعدگی بودند، تحت مطالعه قرار گرفتند. ابتدا توسط یک رادیولوژیست شرح حال از مادر گرفته می شد و سن حاملگی با استفاده از اولین روز آخرین قاعدگی تعیین می گردید. سپس توسط رادیولوژیست دیگری با استفاده از سونوگرافی و پارامترهای قطر عرضی مخچه، قطر دو آهیانه و طول ران که به طور جداگانه محاسبه می شد، سن حاملگی تعیین می گردید. با استفاده از آمار توصیفی (میانگین، درصد) و تحلیلی (ضریب توافق کاپا و ضریب همبستگی) اطلاعات جمع آوری شده مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    سن بیماران تحت مطالعه 17 تا 40 سال و 7/48درصد شکم اول و 5/7درصد شکم پنجم و بالاتر بودند. سن حاملگی در روش های قطر عرضی مخچه، قطر آهیانه، طول ران و اولین روز آخرین قاعدگی به ترتیب 4/5 11/29، 3/5 93/28، 4/45 31/29 و 4/5 38/29 بود. به طور کلی حساسیت تعیین سن حاملگی با طول ران از سایر روش ها بیشتر بود (9/86%) و ضریب توافق آن نیز 976/0 بود که در روش های قطر آهیانه 875/0 و قطر عرضی مخچه ای 881/0 بود.
    بحث: این پژوهش نشان داد که تعیین سن حاملگی با استفاده از اندازه گیری سونوگرافیک طول ران توافق بیشتری نسبت به سایر روش ها دارد و پس از آن روش قطر عرضی مخچه ای می باشد. توصیه می گردد که در بررسی های سونوگرافیک به منظور تعیین سن حاملگی به پارامتر طول ران توجه بیشتری معطوف گردد و تحقیقات بیشتری برای بررسی هنجارهای طول ران در جامعه ایرانی توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: قطر عرضی مخچه، قطر آهیانه ای، طول ران، اولین روز آخرین قاعدگی، سن حاملگی
  • نصرت الله ضرغامی، سعید صمدزاده، حبیب الله فانی، بهرنگ علنی صفحه 19
    سابقه وهدف
    رد حاد پیوند کلیه اختلال التهابی شایعی است که منجر به کاهش نیمه عمر عضو پیوندی می گردد. این نارسایی از طریق روش تهاجمی نمونه برداری سوزنی از کلیه پیوندی مشخص می شود؛ بنابراین ایجاد روش تشخیصی سریع و غیرتهاجمی در رد حاد پیوند کلیه، بقای بافت پیوندی را بهبود خواهد بخشید.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی تعداد 32 بیماری که در بیمارستان امام خمینی ارومیه تحت پیوند کلیه قرار گرفته بودند، بررسی شدند. از هر بیمار 5 نمونه خون وریدی به صورت پیوسته و از روز دوم تا بیستم پس از پیوند گرفته شد و میزان آنزیم گرانزیم B به روش الیزا در نمونه ها اندازه‎گیری شد. علاوه بر این، درموارد شک به رد حاد، بیماران تحت بیوپسی سوزنی از کلیه قرار گرفتند. سپس بیماران طی 9 الی12 ماه از نظر وضعیت بافت پیوندی پی گیری شدند.
    یافته ها: بررسی ها نشان داد 13 بیمار (5/40%) با میانگین سنی 33 سال و مدت دیالیز 18 ماه عملکرد بافت پیوندی پایدار داشتند. میانگین سرمی گرانزیمB این بیماران در تمام نمونه ها کمتر از 148 واحد در میلی لیتر بود. 19 بیمار (5/59%) عملکرد بافت پیوندی ناپایداری داشتند که در 6 بیمار (19%) رد حاد و در 13 بیمار علل دیگر دخیل بود. میانگین سن این بیماران 74/43 سال و میانگین مدت دیالیز 27 ماه بود. میزان سرمی آنزیم گرانزیم B در رد حاد پیوند در نمونه اول (روز 5-2) 25/46 ± 20/250 در نمونه دوم (روز8-6) 92/49 ± 50/286 در نمونه سوم (روز 11-9) 40/68 ± 60/275 و در نمونه چهارم (روز16-12) 14/86 ± 17/253 واحد در میلی لیتر بود و اختلاف نسبت به دو گروه دیگر از لحاظ آماری معنا دار بود (05/0P<). در نمونه پنجم (روز 20-17) میانگین سرمی گرانزیم B درگروه رد حاد 29 ± 17/158 واحد به میلی لیتر بوده و اختلاف معناداری با دو گروه دیگر نداشت.
    بحث: بر اساس این مطالعه شاید بتوان گفت اندازه گیری پیوسته گرانزیم B خون محیطی به روش الیزا در سه هفته اول پس از پیوند کلیه یک روش غیرتهاجمی و سریع در تشخیص رد پیوند کلیه می باشد. افت محسوس گرانزیم B در اواخر هفته سوم و پس از درمان ضد رد حاد پیوند می تواند در ارزیابی پاسخ به درمان ضد درد پیوند کمک کننده باشد.
    کلیدواژگان: رد حاد پیوند کلیه، آنزیم گرآنزیم، دیالیز
  • فریبا شیخی، محمدرضا انصاری، فرید دانشگر، جلیل امیدیان، ابراهیم قادری، مژگان فتاحی جم صفحه 28
    مقدمه
    بیماری های عروقی چشم بیشتر در افراد مسن روی می دهد و علت های زمینه ای برای ایجاد این بیماری ها در افراد جوان مورد بحث است. این مطالعه به بررسی علت های زمینه ای انسداد ورید مرکزی و انسداد شاخه وریدی شبکیه می پردازد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورتCase Series انجام شد که به بررسی 20 بیمار زیر 50 سال با تشخیص انسداد شاخه ای و انسداد ورید مرکزی شبکیه مراجعه کننده به درمانگاه چشم بیمارستان امام خمینی کرمانشاه در طی سال های 78-81 می پردازد. بیماران بعد از تشخیص توسط چشم پزشک برای بررسی های سیستمیک به متخصص داخلی ارجاع شدند.
    یافته ها
    شایع ترین بیماری زمینه ای یافته شده در این بیماران به ترتیب هیپرتنشن و هیپرلیپیدمی و دیابت بود. در 1 نفر هیچ علتی یافت نشد. در این مطالعه در افراد دارای انسداد شاخه ای، 8 چشم(7/72%) درگیری سوپراتمپورال، 1 چشم (1/9%) اینفرونازال و 4 چشم (4/36%) اینفروتمپورال وجود داشت و درگیری سوپرانازال مشاهده نشد.
    بحث: با توجه به نتایج این مطالعه هیپرتنشن و هیپرلیپیدمی در افراد جوان یک علت زمینه ای شایع در انسداد شاخه ای و انسداد ورید مرکزی شبکیه می باشد ولی در افراد مسن هیپرلیپیدمی کمتر مطرح است.
    کلیدواژگان: انسداد شاخه وریدی شبکیه، انسداد ورید مرکزی شبکیه، عوامل خطر
  • محتشم غفاری، شمس الدین نیکنامی، انوشیروان کاظم نژاد، الهه میرزایی، فضل الله غفرانی پور صفحه 38
    مقدمه و هدف
    وسایل اندازه گیری که برای تعیین میزان دست یابی به اهداف پژوهشی در هر مطالعه ای انتخاب می شوند باید مورد ارزشیابی قرار بگیرند. مطالعه حاضر با هدف طراحی و تعیین روایی و پایایی ده مقیاس فارسی برای سنجش مفاهیم رایج در نظریه ها و الگوهای تغییر رفتار در خصوص آموزش پیشگیری از ایدز در نوجوانان و جوانان صورت گرفته است.
    مواد و روش ها
    در مطالعه توصیفی حاضر پس از انجام دو مرحله مطالعات کتابخانه ای و نیازسنجی، اقدام به طراحی ابزاراولیه، تعیین اعتبار ابزار به روش اعتبار صوری و محتوا با استفاده از پانل متخصصان و نیز تعیین اعتماد ابزار با سه روش آزمون- آزمون مجدد، همسانی درونی «آلفای کرونباخ» و توافقی انجام گرفت. برای ارایه داده ها از آمار توصیفی استفاده گردید.
    یافته ها
    در مرحله اعتباریابی ابزار مشاهده شد که ابزار اولیه طراحی شده توسط تیم تحقیق، از نظر مطابقت محتوای آن با متون علمی و معتبر مورد تایید است. در مرحله اعتمادیابی ابزار، پایایی پرسشنامه آگاهی با 87/0 r =، مقیاس های آسیب پذیری درک شده با 78/0=α، شدت درک شده با 77/0= α، منافع درک شده با 78/0= α، موانع درک شده با 74/0= α، خودکارآمدی درک شده با 69/0= α، قصدهای رفتاری با 74/0= α، هنجارهای انتزاعی با 70/0= α، و چک لیست های مهارت های رد پیشنهاد و فنون به تاخیر انداختن با «ضریب کاپا»های بالا تعیین گردید. بحث: در بیشتر مطالعات، طراحی ابزار گردآوری اطلاعات و تعیین اعتبار و اعتماد آن ها مرحله ای زمان بر و هزینه بر است و اگر در موضوعات مختلف ابزاری که روایی و پایایی آن ها سنجیده و تایید گردیده است موجود باشند، باعث سرعت بخشی به روند مطالعات و نیز کاهش هزینه های تحقیق می شود و به عبارتی از دوباره کاری ها در امر پژوهش اجتناب می گردد.
    کلیدواژگان: ایدز، نوجوانان، پرسشنامه، مقیاس، اعتبار و اعتماد
  • علی اصغر عالی پور صفحه 51
    سابقه و هدف
    عفونت های بیمارستانی یکی از مشکلات جدی بخش های نوزادان به خصوص در بخش های مراقبت ویژه بوده و از علل شایع مرگ و میر در نوزادان بستری است. سراشیا جزو دسته آنتروباکتریاسه ها می باشد. این دسته از با کتری ها تمایل به گرفتار نمودن افراد دارای اختلال در سیستم دفاعی به خصوص نوزادان بدحال و تحت مراقبت ویژه دارند.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع توصیفی تحلیلی می باشد.کلیه نوزادانی که از شهریور لغایت اسفند 1380در بخش نوزادان بیمارستان رازی بستری بوده و دچار عفونت بیمارستانی با میکروب سراشیا گردیده بودند مورد بررسی قرار گرفتند. کلیه پرونده های بیماران مطالعه شدند و متغیرهای مربوطه و داده ها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. همچنین در این مدت برای یافتن منشا همه گیری بررسی های متعددی به عمل آمد و از کلیه قسمت های بخش به دفعات کشت انجام شد.
    یافته ها
    تعداد بیماران بستری شده در بخش نوزادان 565 نفر بودند. 33 بیمار به عفونت با میکروب سراشیا مبتلا بودند که در 8/68 درصد کشت خون، در 2/23 درصد مایع مغزی نخاعی و در 8/6 درصد کشت خون ومایع مغزی نخاعی هر دو مثبت بودند. از 33 بیمار مبتلا 13 مورد فوت نمودند.
    بحث: این مطالعه نشان داد که همه گیری با میکروب سراشیا می تواند باعث بروز مشکلات جدی در بخش های نوزادان و حتی مرگ آنان بشود. همچنین نشان داد که ریشه کنی عفونت های بیمارستانی میکروب سراشیا بسیار مشکل می باشد، همچنین این مساله مطرح گردید که استفاده از آب آلوده می تواند منشا بروز همه گیری شود؛ زیرا پس از اقدامات پیشگیرانه ازجمله کنترل بیشتر بر آب مصرفی و بهداشتی نمودن آن تاکنون حتی یک مورد عفونت بیمارستانی با باکتری سراشیا در بخش نوزادان بیمارستان رازی مشاهده نشده است.
    کلیدواژگان: نوزاد، عفونت بیمارستانی، سراشیا
  • مهرداد فرزندی پور، حسین قطان، لیلا مزروعی، معصومه نجاتی، طاهره آقاباقری صفحه 58
    سابقه و هدف
    با توجه به شیوع تروما در جامعه و عوارض و هزینه های ناشی از آن، امروزه تروما یکی از مشکلات اساسی تهدیدکننده سلامت جامعه است؛ لذا این پژوهش به منظور بررسی اپیدمیولوژی تروماها در بیماران مراجعه کننده به بیمارستان نقوی کاشان در سال 1383 انجام پذیرفت.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر به روش توصیفی در روی 6415 نفر بیمار ترومایی مراجعه کننده به بیمارستان نقوی کاشان در سال 1383 انجام شد. جمع آوری اطلاعات با پرسشنامه ای مبتنی بر طبقه بندی بین المللی بیماری های سازمان جهانی بهداشت (ICD-10) با مراجعه حضوری به روش مصاحبه و همچنین بر اساس داده های موجود در پرونده بیماران شامل اطلاعات جمعیت شناختی، نوع تروما، موارد فوت و اطلاعات هزینه ای بیماران صورت گرفت. سپس داده ها بر اساس فصل بیستم ICD-10 کدگذاری و نتایج حاصل در جداول و نمودارها گزارش گردید.
    یافته ها
    از بین ترومادیدگان، 4992 نفر مرد و 1423 نفر زن بودند و سن آن ها 1/17 ±7/27 سال بود. تروماهای رانندگی با 53/47 درصد و در بین آن ها، تصادفات موتورسیکلت با 64/60 درصد و گروه سنی 25-15 سال با 7/32 درصد بیشترین میزان را داشته اند. دست ها با 41/36 درصد بیشترین موضع آسیب دیده بدن و متوسط هزینه درمان هر فرد 163000تومان بوده است.ترومای رانندگی با 16/79 درصد بیشترین موارد فوت را داشت. بحث: تروماهای رانندگی خصوصا موتورسیکلت، شایع ترین عامل ایجاد تروما بوده و بیشترین آسیب را به مردان و قشر جوان وارد کرده است. توصیه می شود برنامه های پیشگیری از تروما در مورد مردان جوان و وسیله نقلیه موتورسیکلت متمرکز شود و رعایت قوانین رانندگی، بهینه سازی جاده ها و استفاده از کلاه ایمنی در موتورسواران، بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: تروما، حوادث و سوانح، بیمارستان نقوی کاشان
  • مهدی زبیری، ماری عطایی، پروانه عبدالمالکی صفحه 69
    سابقه وهدف
    امروزه آموزش مداوم به عنوان یک ضرورت اجتناب ناپذیر مطرح است و سیستم آن به منظور حفظ و ارتقای دانش جامعه پزشکی طراحی و پیوسته در حال تکمیل می باشد. اولین قدم در طراحی برنامه های آموزش مداوم، تعیین نیازهای آموزشی افراد است. نیازسنجی در ارتباط با برنامه های آموزش مداوم به عنوان کاری مرسوم به صورت منسجم در سطح کشور انجام نشده و عمدتا از نظر متخصصان به عنوان تشخیص نیاز استفاده شده است؛ لذا این پژوهش با هدف بررسی میزان انطباق برنامه های آموزشی مداوم با نیازهای حرفه ای پزشکان طراحی و اجراء شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت توصیفی مقطعی و با استفاده از پرسشنامه در روی 208 پزشک عمومی شاغل در شهر کرمانشاه انجام شد. روایی پرسشنامه با استفاده از روایی محتوا و پایایی آن از روش کل-جزء و تعیین ضریب همبستگی اسپیرمن بین نمره کل و تک تک سؤالات به دست آمد. روش نمونه گیری تصادفی سیستماتیک بود. افراد بعد از تکمیل مشخصات جمعیت شناختی، میزان انطباق برنامه های آموزشی را با نیازهای مهارتی خود که در سه قسمت نیازهای بهداشتی (شامل اپیدمیولوژی و پیشگیری از بیماری ها)، درمانی (شامل درمان بیماری های رایج، تازه های پزشکی، پیشگیری ثانویه، تداخلات دارویی، عوارض ناخواسته داروها)، تشخیصی (شامل رویکرد تشخیصی، تفسیر آزمایش های پاراکلینیک، تشخیص افتراقی، مهارت گرفتن شرح حال) تنظیم و در غالب 12 سؤال عنوان شده بود، بیان کردند. پاسخ ها در مقیاس لیکرت و در پنج قسمت از خیلی ضعیف تا خیلی زیاد طراحی شده بود. تجزیه وتحلیل داده ها به کمک رایانه و با استفاده از آمار توصیفی (میانگین، فراوانی و درصد) وجداول تک بعدی و دو بعدی انجام شد.
    یافته ها
    از بین نمونه ها تقریبا 70 درصد مذکر و 30 درصد مؤنث بودند. 76 درصد از افراد حداقل در طول 2 سال اخیر در یکی از برنامه های آموزشی شرکت کرده بودند. این برنامه ها در 21 درصد موارد با نیازهای تشخیصی، 25 درصد با نیازهای درمانی و 8/16درصد با نیازهای بهداشتی منطبق بود.
    بحث: میزان انطباق ضعیف برنامه های آموزش مداوم با نیازهای مهارتی مخاطبین، ضرورت بازنگری در برنامه آموزش مداوم را که به صورت مدون و در قالب مشخص از سال ها پیش در دست اجراست، نشان می دهد. به کمک برنامه ریزی در رفع نیازهای مهارتی می توان دید جامعه نگر را در پزشکان عمومی درخصوص مسایل بهداشت جامعه و مداوای بیماران ارتقا بخشید و گامی در جهت افزایش سلامت جامعه برداشت.
    کلیدواژگان: آموزش مداوم، نیاز سنجی، پزشکان عمومی، نیازهای حرفه ای، دیدگاه، کرمانشاه
  • مهندس مسعود مطلبی، اسماعیل فخاریان، مهندس میترا حنانی صفحه 77
    سابقه وهدف
    نشانگان مجرای مچ (CTS) شایع ترین نوروپاتی فشاری در طب کار می باشد که به علت آسیب دیدگی وتحت فشار قرار گرفتن عصب مدیان در مچ دست ایجاد می گردد وعلایم آن به صورت ضعف، بی حسی، احساس سوزش و خارش در دست ظاهر می شود. عوامل خطرزای شغلی نظیر حرکات تکراری دست و انگشتان، انحراف های مکرر مچ دست و فشارهای مکرر انگشتان در گرفتن اشیا از جمله مهم ترین عوامل ایجاد بیماری است.با توجه به اهمیت موضوع، این پژوهش با هدف بررسی اپیدمیولوژیک شغلی مراجعه کنندگان برای عمل جراحی CTS در بیمارستان های کاشان انجام گردید.
    مواد و روش ها
    پژوهش به صورت توصیفی و با روش مطالعه داده های موجود در روی 75 پرونده بیمارستانی بیمارانی که طی سال های 81-1379 برای جراحی CTS به بیمارستان های نقوی و شهید بهشتی کاشان مراجعه کرده بودند، انجام گرفت. متغیرهای شغل، سن، جنس، آدرس و شماره تلفن این افراد از پرونده استخراج گردید و در مرحله بعد با مراجعه به این افراد جزئیات دقیق درخصوص وظایف شغلی، ساعات کار روزانه و سابقه اشتغال آنان تعیین و پرسشنامه مربوطه تکمیل گردید. اطلاعات با استفاده از جداول فراوانی و آمار توصیفی ارایه شد.
    یافته ها
    از 75 نفری که برای جراحی CTS مراجعه کرده بودند، 66 نفر(88 %) زن و9 نفر(12%) مرد بودند. سن زنان 12± 43 و سن مردان 9±45 سال بود. 64 نفر از زنان به حرفه قالی بافی اشتغال داشتند که 47 نفر از آنان بیش از هشت ساعت در روز قالی بافی می کردند. سابقه اشتغال این زنان به حرفه قالی بافی 7±20 سال بود. 7 نفر از مردان کارگر بودند که اعمال فشار زیاد توسط دست، بخشی از حرفه آن ها بود. بیشترین فراوانی CTS در افراد با محدوده سنی 50-40 سال بوده است.
    بحث: با توجه به اینکه بیشتر مراجعه کنندگان به حرفه قالی بافی اشتغال داشتند، به نظر می رسد که حرکات تکراری دست و انگشتان در این حرفه می تواند منجر به ایجاد CTS گردد. از آنجا که در کشور ما افراد زیادی به حرفه قالی بافی اشتغال دارند، این عارضه می تواند به عنوان یک بیماری شغلی شایع در کشور مطرح باشد (به خصوص در مناطقی نظیر کاشان که قالی بافی حرفه اصلی زنان است)؛ لذا واکاروی شغل و بررسی عوامل موثر بر ایجاد CTS و تعیین شدت آن ها درحرفه قالی بافی پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: نشانگان مجرای مچ، قالی بافی، کاشان
  • سیروس رضایی، نوشین حیدریان، مرتضی صائب، مهندس فرامرز قره گوزلو صفحه 86
    سابقه و هدف
    اسکولیوزیس انحراف جانبی ستون فقرات می باشد که با چرخش و پیچ خوردگی مهره ها در روی محور عمودی همراه بوده و یکی از شایع ترین بیماری های کودکان است. اهمیت اسکولیوزیس به عنوان یک معضل بهداشتی در سنین مدرسه شناخته شده است. برنامه های غربال گری گسترده ای در مناطق مختلف دنیا اجرا شده و یا در حال اجراست. با توجه به اهمیت موضوع و عدم انجام چنین مطالعه ای در منطقه، این مطالعه با هدف تعیین میزان شیوع این عارضه در دانش آموزان مدارس راهنمایی شهر کرمانشاه در سال های 83-1382 انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به روش توصیفی مقطعی در روی دانش آموزان دختر و پسر مدارس راهنمایی شهر کرمانشاه انجام شد. حجم نمونه شامل 2194 نفر دانش آموز بود که به روش تصادفی خوشه ایانتخاب شدند. سپس از افراد مورد مطالعه معاینات لازم به عمل آمد و افراد مشکوک به کلینیک پزشک متخصص معرفی شدند. داده ها با استفاده از آمار توصیفی خلاصه و ارایه گردیدند.
    یافته ها
    از تعداد 2194 دانش آموز مورد مطالعه، 1100 نفر (1/50 درصد) پسر و 1094 نفر (9/49 درصد) دختر بودند. سن دانش آموزان 05/1±39/13 سال بود. از میان افراد مورد مطالعه تعداد 95 نفر (3/4 درصد) در مرحله اول غربال گری به عنوان افراد مشکوک شناسایی شدند. در نهایت شیوع اسکولیوزیس در افراد مورد مطالعه به صورت قطعی 05/1 درصد و به علاوه موارد نیازمند بررسی مجدد 41/1 درصد بود. شیوع اسکولیوزیس در میان دختران نسبت به پسران بیشتر بود.
    بحث: میزان شیوع اسکولیوزیس در مدارس راهنمایی شهر کرمانشاه نسبت به کشورهای دیگر (در کشورهای پیشرفته بین 3/0 درصد تا 10 درصد) کمتر است، ولی اسکولیوزیس به طور غیرمعمول در دختران بیش از پسران است که باید مورد مطالعه بیشتری قرار گیرد.
    کلیدواژگان: اسکولیوزیس، دانش آموز، شیوع، کرمانشاه
  • مهندس فاطمه صادقی، حسن اصیلیان، لیلا براتی صفحه 93
    سابقه و هدف
    OWAS روشی برای ارزیابی وضعیت های مختلف بدن در هنگام انجام کار است. این روش بر اساس یک طبقه بندی ساده و سیستماتیک وضعیت های کاری که توام با مشاهدات و وظایف کاری می باشد، پایه گذاری شده است که از آن در اصلاح یک ایستگاه کار یا یک روش کاری برای کاهش بار اسکلتی – عضلانی استفاده می گردد. این بررسی با هدف ارزیابی وضعیت های بدنی مختلف کارگران و واکاوی این وضعیت های بدنی هنگام کار در یک کارخانه نورد با روش OWAS انجام شد.
    مواد و روش ها
    دراین تحقیق 15 ایستگاه کاری موجود درکارخانه برای بررسی انتخاب شدند که از این نمونه ها تعداد 900 وضعیت بدنی مختلف ثبت گردید. مشاهدات به عمل آمده به صورت یک کد 5 رقمی بیان شد که ارقام آن بدین ترتیب تعریف گردید: عدد اول وضعیت پشت را بیان می کند، عدد دوم وضعیت بازو، سومین عدد وضعیت پاها، عدد چهارم بار یا نیروی مصرف شده و عدد پنجم شماره فاز کاری تحلیل شده است. سپس با واردنمودن این کدها به رایانه برای هر فاز کاری با استفاده از نرم افزار OWAS به تجزیه و تحلیل هر ایستگاه کاری پرداخته شد.
    یافته ها
    نتایج این پژوهش حاکی از آن بود که از بین ایستگاه های کاری مورد بررسی، ایستگاه دریل رادیال 1 با50 درصد دارای بیشترین فراوانی و درصد وضعیت بدنی نامناسب می باشد. همچنین در ایستگاه دریل رادیال 2 خطرناک ترین حالت از بین وضعیت های بدنی مورد بررسی مشاهده شد که در جدول کد گذاری OWAS دارای کد4 (بسیار مضر) بود.
    بحث: نتایج این بررسی نشان داد که وضعیت پاها و کمر در افزایش کد برایند در جدول کدگذاری OWAS نقش چشم گیری را ایفا می کنند، به گونه ای که چنانچه کد پاها در دامنه 6-4 باشد و کمر نیز به سمت کد حداکثر خود متمایل شود، با بیشترین خطر ناشی از وضعیت بدنی نامناسب مواجه خواهیم بود؛ لذا تعادل وضعیت کمر یا پاها گام مؤثری در رسیدن به وضعیت بدنی متعادل می باشد.
    کلیدواژگان: OWAS، وضعیت های بدنی حین کار، اختلالات اسکلتی، عضلانی
  • معصومه باقری نسامی، محمدعلی محسنی بندپی صفحه 103
    مقدمه
    سالیانه حدود 40-30 درصد افراد جامعه در دوره ای به کمردرد دچار می شوند. مطالعه در مورد کمردرد در سنین نوجوانی به دلیل اینکه می تواند زمینه ساز شروع کمردردهای شدید و مزمن در بزرگسالی باشد، دارای اهمیت خاصی است. هدف از این مطالعه بررسی مشخصات کمردرد و ناتوانی ناشی از آن در دانش آموزان مدارس راهنمایی استان مازندران در سال 1383 بوده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی تحلیلی با روش نمونه گیری چندمرحله ای در روی 5000 دانش آموز 14-11 ساله مدارس راهنمایی استان مازندران انجام شده است. از پرسشنامه برای بررسی مشخصات کمردرد و ناتوانی ناشی از آن استفاده گردید. برای بررسی میزان شدت کمردرد و ناتوانی ناشی از آن به ترتیب از ابزار 100 میلی متری (VAS) Visual Analogue Scale و پرسشنامه اصلاح شده استاندارد Hanover استفاده گردید. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از شاخص های مرکزی، پراکندگی و آزمون کای دو استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد شیوع نقطه ای در دانش آموزان 15درصد است که با احتمال 95 درصد میزان واقعی شیوع از حداقل 14 تا حداکثر 16 درصد برآورد گردید. 7/7 درصد دانش آموزان از انتشار درد به پاها شاکی بودند و از میان مبتلایان به کمردرد 4/60 درصد افراد کمردردشان 12-1 ساعت دوام داشته است. 3/19 درصد حداقل یک بار در طول زندگی به کمردرد مبتلا شده اند. میزان شدت کمردرد دانش آموزان در رویVAS برابر mm48/20±80/32 بوده است. همه دانش آموزان درجاتی از ناتوانی را ذکر کردند که بیشترین ناتوانی ناشی از نشستن روی صندلی مدرسه به مدت 45 دقیقه در کلاس درس (33%) و کمترین میزان ناتوانی مربوط به بلندشدن از صندلی دسته دار در منزل (8/5 %) بوده است.
    بحث: نتایج نشان داد که شیوع کمردرد در گروه سنی مورد مطالعه بالا بوده و ناتوانی ناشی از آن قابل توجه است؛ بنابراین با آگاهی از مشخصات کمردرد و عوامل مؤثر بر آن، مطالعات آتی با تاکید بر اقدامات پیشگیرانه در منزل و مدرسه توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: شیوع کمردرد، دانش آموز، مدارس راهنمایی، ناتوانی
  • مهتاب رهبر، علی اصغر کشاورز، شهلا جهان بین صفحه 112
    سابقه و هدف
    فیبرولاملار کارسینومای سلول کبدی زیرگروه نادری از کارسینوم سلول کبدی (HCC) است. اگرچه این تومور به طور غالب در میان نژاد کوکازین آمریکا شیوع دارد، درکشورهای دیگر هم با شیوع بسیار کمتر و به صورت کمیاب دیده شده است. این نوع تومور دارای پیش آگهی نسبتا بهتری نسبت به سایر انواع HCC است و غالبا در گروه سنی بالغین بدون گرایش جنسی و بدون بیماری زمینه ای کبدی اتفاق می افتد. معرفی بیمار: ما بیمار را با تشخیص HCC نوع فیبرولاملار کارسینوم (FLC) بدون حضور عامل خطرزا و بدون سابقه بیماری کبدی معرفی می کنیم. بیمار آقای 14 ساله ای است که در اردیبهشت ماه 1273 به دلیل درد ناگهانی و شدید در ناحیه RUQ با انتشار به کتف راست به همراه تهوع به مرکز آموزشی درمانی بیمارستان طالقانی کرمانشاه مراجعه نموده است و تحت بررسی های پاراکلنیک از قبیل معاینه فیزیکی و آزمایش های خونی و سرولوژی (برای بررسی تومور مارکرها و آنزیم های کبدی) و سونوگرافی و سی تی اسکن اسپیرال شکمی و لگن، اسکن ایزوتوپ کبد و استخوان و ریه قرار گرفت. تنها یافته در آزمایش های بالینی افزایش سرمی بود. بیمار با تشخیص تومور کبدی مورد جراحی برداشت لب راست کبد قرار گرفت و برای بیمار FLC گزارش شد و به منظور تایید گزارش پاتولوژیست تحت بررسی ایمونوهیستوکمیستری (IHC) قرار گرفت. نتایج آن مبنی بر حضور توام FLC با HCC بود. بیمارتحت شیمی درمانی استاندارد قرار گرفت. بعد از 17 ماه پس از تشخیص اولیه ضایعه تومورال، بیمار با تابلوی عود تومور به شکل HCC در نسج باقیمانده کبد که با افزایش چشم گیر همراه بود، در مدت کوتاه تر از 9 ماه فوت کرد.
    نتیجه گیری
    FLC توموری بسیار نادر است و هنوز آمار مکتوب شده ای از ابتلای جمعیت ایرانی ذکر نشده که می تواند نشانه ای از نادربودن این تومور در میان ایرانیان باشد. ذکر این نکته ضروری است که تومور FLC پیش آگهی بهتری نسبت به HCC دارد، ولی در زمان همراهی این دو نوع تومور با هم به نظر می رسد که پیش آگهی آن مشابه زمانی است که بیمار به صورت خالص به هپاتوسلولار کارسینوم مبتلا باشد.
    کلیدواژگان: فیبرولاملار کارسینوم سلول کبدی، هپاتوسلولار کارسینوم سلول کبدی، ایمونوهیستوکمیستری
|
  • Page 1
    Hypertension as a major coronary artery disease (CAD) risk factor is more prevalent in Iran. In recent years, the effect of antioxidants in reducing CAD and their risk factors has been considered. Therefore, this triple blind placebo-controlled clinical trial was performed to determine the effects of antioxidant vitamin E on blood pressure in patients with mild hypertension.
    Materials and Method
    70 subjects with mild hypertension (SBP: 140-160 mmHg, DBP: 90-100) and without secondary hypertension who were referred to hypertension unit in Isfahan Cardiovascular Research Center were recruited. All subjects were aged between 20 and 60 years old with only one cardiovascular risk factor. They were divided randomly into two sub-groups of supplement or placebo. Two sub-groups were matched for confounding factors such as job, age, sex, religion and education level. Supplement group was received 200 IU/day vitamin E tablet and placebo group was received a placebo tablet per day for 27 weeks. At the beginning and at the end of the study, the vitamin E level was measured using Hansen & Warwick method by flourometric method in all subjects. Blood pressure and heart rate were measured at the beginning; during and at the end of the study by a physician using the same sphygmomanometer.
    Results
    At the end of the study, it was found that the vitamin E supplement decreased 24% systolic blood pressure compare to 1.6% in placebo group (p<0.05. Diastolic blood pressure was decreased 12.5% in supplement and 6.2% in placebo group after 27 weeks (P<0.05).
    Conclusion
    It is concluded that 200 IU/day vitamin E supplement as decreases mild hypertension may be the cause of increasing long term availability of nitric oxide and its influences to monitor blood pressure.
  • Page 11
    Accurate estimation of gestational age (GA) early in pregnancy is necessary for obstetric care decisions and for determining fetal growth and other conditions that may need intervention or delivery. This study was aimed to compare menstrual versus ultrasound scan-based gestational age estimates of GA in Kermanshsh during 2004-2005.
    Materials And Methods
    A diagnostic study was done on 15 to 40 weeks pregnant women with reliable and regular menstrual period who referred to Motazedi Hospital of Kermanshah. At first GA history based on last menstrual period (LMP) was recorded by a Radiologist. Then another Radiologist estimated GA based on Transverse Cerebella Diameter (TCD), Biparietal Diameter (PD) and Femur Length using ultrasound scan. The data were analyzed using descriptive and analytical statistics.
    Results
    The results showed that mothers age were between 17 to 40 years old. 48.7%of subjects were primi-gravida and 7.5% were five and over multi-gravida. GA results were 29.11 5.4, 28.93 5.3, 29.31 5.4 and 29.38 5.4 weeks based on TCD, BD, FL and LMP measurements respectively. The sensitivity of FL was more than other methods (86.9%) and Kappa coefficient agreement was 0.976.
    Conclusion
    This study confirmed that using femur length method in clinical ultrasound scan has more sensitivity and it is better to use for estimating GA. Further study of standardization of femur length in Iranian fetus is highly recommended.
  • Page 19
    Acute rejection of renal transplant is a serious and common systemic inflammatory disorder which leads to decreasing half-life of transplant organ. Current diagnoses method is an invasive biopsy procedure on allogtraft kidney. Therefore, applying a novel and noninvasive diagnostic method such as Granzym B level in acute renal transplantation could help patients and improves survival of transplanted tissue.
    Materials And Methods
    This study was an analytical descriptive one in which 32 patients, who underwent kidney transplantation from May to August 2003 in Uremia - Iran were studied. Five sequential blood samples from each patient between day 2 and day 20 after renal transplantation were obtained continuously. Serum levels of granzyme B were measured using immunoassay method. In addition, in case of uncertain acute rejection, needle biopsies of kidney were performed. Patients were followed up to 9 - 12 months to control function of transplanted tissue.
    Results
    It was shown that 13 patients (40.5 %) with mean age of 33 years and 18 months duration of hemodialysis showed stable function of transplanted tissue. The mean serum levels of granzyme B in these patients were 148+ unit/ml. 19 patients (59.9 %), mean age of 43.74 years and mean hemodialysis duration 27 months, showed unstable function of transplanted tissue. 6 patients (19%) showed acute transplant rejection and 13 patients showed other etiological reaction. The mean serum levels of granzyme B in acute rejection in the first sample was 250.20 + 46.25 units/ml (day 2-5) in the second sample was 286.50+49.92 units/m (day 6-8), in the third sample was 275.60+68.40 units/ml (day 9-11) and in the forth sample was 253.17+86.14 units/ml (day 12-16). In relation to other two groups, the difference was statistically significant (p< 0.05). The mean serum levels of granzyme B in acute rejection group, in the fifth sample was 158.17+29 units/ml (day 17-20), and there was no statistical significant difference between two groups.
    Conclusion
    The study confirmed that continuous measurement of granzyme B in whole blood by immunoassay methods within three weeks after renal transplantation could be a rapid and noninvasive diagnostic method for renal transplant rejection evaluation. Significant decrease of granzyme B at the end of third week after transplantation and after treatment with anti-acute rejection medicines could be helpful to evaluate response to anti-rejection treatment of transplantation. In conclusions, measurement granzyme B offers a noninvasive diagnosing acute rejection of renal allografts.
  • Page 28
    There are two basic types of vein occlusion, Branch Retinal Vein Occlusion (BRVO), in which one of the branches of the main vein is blocked, and Central Retinal Vein Occlusion (CRVO) in which the main vein of the eye is blocked. Vein occlusions are associated with various illnesses and often occur in elderly. The etiological causes of these diseases in the young people remained controversial. The aim of this study was to investigate causes of central and branch retinal vein occlusion in young individuals.
    Materials and Methods
    20 patients (under 50 years old) with BRVO and CRVO were studied in Kermanshah - Iran during 1999-2003. They were referred to internal specialist for further systemic and metabolic assessment after having been diagnosed by ophthalmologist.
    Results
    The most common associated diseases found in these patients were hypertension, hyperlipidemia and diabetes. There was no observation of any causes in one subject. BRVO was found in 8 eyes (72.7%) with supratemporal involvement, one eye (9.1%) with inferonasal involvement, and four eyes (36.4%) with inferotemporal involvement, but no eye was found with superatemporal involvement.
    Discussion
    It was concluded that hypertension and hyperlipidemia are common causes in BRVO and CRVO diseases among young individuals in Kermanshah.
  • Page 38
    Measuring tools in each study must be evaluated themselves. The goal of present study was designing, validating, and determining the reliability of some scales, which are used for measuring concepts of behavior change theory/models.
    Materials and Methods
    This study was a descriptive one in which, at first literature review and need assessment were done. Then designed tools were validated by face and content method. For reliability of scales 3 methods were done: 1) test-retest method for knowledge questionnaire, 2) internal consistency method for attitudinal scales, and 3) agreement method for checklists.
    Results
    Validity of tools was confirmed by 15 experts, and reliability coefficients (r, alpha, and kappa) for all scales of this study were high and acceptable.
    Conclusion
    In most studies, designing, validating and determining the reliability of data gathering tools are time consuming and costly and if there are valid and reliable tools in different topics, we could avoid repetitious works in researches.
  • Page 51
    Serratia marcescens is a serious death-causing factor especially for premature and low birth weighted neonates, and has become an important cause of nosocomial infection over the last years. It is a motile, non-sporulating gram-negative bacillus classified in the family enterobacteriacea. This group of bacteria affect on immune system mainly in newborns. In this report, we describe the course of the outbreak we had experienced and the measures taken to control it.
    Materials and Methods
    All of the medical records and other associated variables of patients suffered from serratia marcescens infection were studied.. Also certain procedures including cell cultures of medical equipments, water supply, sanitation of medical personels and patients, were done to find sources of the outbreak in neonatal ward (Kermanshah – Iran).
    Results
    565 hospitalized patients from September 2000 till March 2001 was studied.33 patients showed positive infection results with Serration Marcescens and confirmed using blood culture (68.8%), in cerebro-spinal fluid culture (23.2%) and both methods (6.8). 13 out of 33 (39.4%) patients have died. Finally it was found that the source of infection could derive from hospital water supply since after taking preventive steps such as controlling consumed water no cases were found with Serration marcescens.
    Conclusion
    This study showed that outbreak of serratia marcescens would lead to serious in the newborn infants. Marcessence infection in newborn wards is difficult to manage and may temporarily need closure of units to new admissions and care should be exercised to control the spread. Awareness of the danger for the presence of this organism in a newborn unit and controlling its spread will be necessary to prevent life threatening infection in the high risk newborn in the future.
  • Page 58
    Prevalence of traffic accident in Iran is reported to be higher than in the other countries. Health implication, social and economical costs of these accidental traumas has not been studied and documented in Kashan-Iran. The present research was conducted to determine epidemiological prevalence of traumatic patients who were referred to Naghavi Hospital of Kashan in 2005.
    Materials And Methods
    Demographic, economic, type of trauma and number of death cases of 6415 traumatic referred patients were studied. Data was collected using questionnaire based on existing data and face-to-face interview and coded in accordance with World Health Organization classification.
    Results
    4992 traumatic patients were men (77.8%) and 1423 women (22.2%)aged 27.7 ± 17.1. Traffic accident caused 47.5% of traumas of which motorcycle accident was more common (60.6%). 15-25 years old age group was more affected than the other age groups (32.7%). 36.4% of injuries was located in hand and arm regions. Majority (79.2%) of death was caused by traffic accident and the average treatment cost was 1630000 Rial ($250).
    Conclusion
    The study confirmed that the most common factor of trauma was traffic accident. Traumatic accidents caused by motorcycles affect young males more frequently. It is recommended that health traffic management organization need to focus on young generation and motorcyclists to reduce traumatic accidents.
  • Page 69
    Continuing medical education (CME) is part of the process of lifelong learning that all physicians undertake. It has traditionally viewed by the medical profession in terms of updating their knowledge. Nowadays, in order to practice effectively in the National Health System, doctors need skills that extend their medical knowledge beyond updating. Educational need assessment is the most important base of planning CME program. The aim of this study was to determine the relationship between CME program and skills need of GPs.
    Materials and Methods
    208 GPs working in Kermanshah – Iran were selected using random systematic sampling method. Validity and reliability of questionnaire were checked before using for data collection. Skill needs arranged in 12 questions and divided into diagnostic, therapeutic and health care needs sections. Responses ranking were designed in five levels based on Likert Scale.
    Results
    70% of general physician was male and 30% was female. More than 70% of participants been attended one CME program during last two years. Only 21% of CME programs were completely satisfied diagnostic needs, 25% therapeutic needs and 16.8% health care needs of attended GPs.
    Conclusion
    The study showed that CME program conformity with skill needs of GPs was intermediate. It is necessary to revise CME programs, which has been done many years ego. The challenge for CME providers is to provide programs to cover skill needs for promoting community-based health view in general practitioner on the subject of improving community health and patients treatment rather than repeating traditional programs.
  • Page 77
    Carpal Tunnel Syndrome (CTS) is the most common compressive neuropathy in occupational medicine. It may be presented with numbness, tingling, and motor weakness of the hand. Repetitive hand finger motions, repeated extreme bending of the wrist as well as forceful gripping, and repeated forces on the base of the palm and wrist are occupational risk factors associated with CTS. This study was conducted to evaluate occupations of patients underwent operation for CTS in Kashan (2001-3).
    Materials and Methods
    75 subjects with CTS for whom operation had been performed from 2001 to 2003 were studied retrospectively. Age, sex and occupation of the subjects and their address and phone number obtained from hospital records. Additional data on their job types and daily working duration were collected by face-to-face interview.
    Results
    66 of the patients (88%) were female and 9 (12%) male. Mean age of women was 43± 20 years. 64 (97%) of women were carpet weaver, and 47(71%) of them have worked more than 8 hours per day. They were weaving carpet for 20± 7 years. Seven of the men were labor and their tasks included forceful gripping.
    Conclusion
    According to findings of this study CTS should be considered as a common occupational disease in carpet weavers. As carpet weaving is a traditional and common profession in Iran, further researches on relationship between CTS and carpet weaving is highly recommended.
  • Page 86
    Scoliosis is the lateral deviation of spinal column accompanied with the rotation & twisting of vertebrae on perpendiculars axis and it is one of the most common diseases in children. The importance of scoliosis as a health problem has been known in school aged children. Extensive screening programs have been implemented or are being implemented in different regions in the world. Regarding the importance of the topic and lack of such studies in the region, this study was aimed to determine the prevalence of this disease in secondary school children.
    Materials And Methods
    This descriptive cross-sectional study was carried out on both male & female secondary school children in Kermanshah during the years 2003-4. 2194 children were selected using the randomized clustered sampling method. Then, the children were examined and doubtful subjects were referred to clinical specialist for further examinations. Collected data were analized using descriptive statistics.
    Results
    From 2194 studied children, 1100 children (50.1%) were male and 1094 (49.9%) were female. The mean age was 13.39±1.05 years. 95 children (4.3%) in the first stage of screening were identified as suspicious subjects. After clinical examinations, the scoliosis prevalence was confirmed in 1.05% and by adding the revised cases were 1.41%. The scoliosis prevalence was higher among girls than boys.
    Conclusion
    Comparing with other area, the scoliosis prevalence in Kermanshah secondary school children was lower, but there was unusual increase in scoliosis among girls than boys, which requires further researches.
  • Page 93
    Ovako Working Posture Analyzing System (OWAS) is a method for evaluating postural load during work. The OWAS method is based on a simple and systematic classification of work postures combined with observations of work tasks. The aim of this study was the assessment of various postures during the work in iron and steel industry, Navard Ahwas, using OWAS method.
    Materials And Methods
    In this study 15 workstations were selected for research and 900 various postures were recorded. The observed data were recorded as a five – digit codes in which digit one two, three, four, five indicated, back, arm, leg posture, the load course of force and the work phase analyzed respectively. The data was analyzed using OWAS software.
    Results
    The results of this study showed that Drail Radial one post (with 50% frequency) have the most frequent and unsuitable postures. The most dangerous state was found in the post of Drail Radial two, which indicated very dangerous in OWAS coding table with code four.
    Conclusion
    The results of this research showed that the position of legs and back area has a significant role in increasing the code in OWAS coding table. The balance between back and legs is an efficient way to achieve a better work posture. Increasing code range for the leg and the back area leads to maximizing the risk of inappropriate body posture.
  • Page 103
    Approximately, 30-40% of general population experience at least one episode of Low Back Pain (LBP) annually. Research on LBP in adolescents is of great value, as it seems to be a major contributing factor for LBP in adulthood. This study was designed to assess LBP characteristics and its disability in Mazandaran Province secondary school children in 2004.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was carried out on secondary school children aged 11-14 years old. Random multistage sampling was performed and 5000 questionnaires were distributed among schoolchildren. The assessment of LBP characteristics and its related disability were assessed using two questionnaires. A 100 mm Visual Analogue Scale (VAS) was applied for measuring pain intensity and LBP disability was measured by the nine activities using the modified Hanover LBP Disability Questionnaire.
    Results
    Of the original sample, 4813 (96.2%) children returned the questionnaires. Results showed that point prevalence of LBP was 15% and with 95% confidence interval for similar communities was estimated to be 14 to 16 %. 7.7% of students suffered from radiating pain to their legs. Among those with LBP, 60.4% reported that symptoms lasted 1-12 hours. 19.3% of children reported at least one episode of LBP in their life. The mean pain intensity on VAS was 32.8±20.48 mm. Of those with LBP, 100% also reported having difficulty with at least one of the nine activities on the modified Hanover LBP disability questionnaire. Sitting on a chair lasting for 45 minutes in classroom (33%) and standing up from armchair at home (5.8%) were the most and the least disabling factors respectively.
    Conclusion
    The results suggested that the prevalence and disability rate of LBP in secondary schoolchildren is high. Therefore, further studies looking at the effect of different preventive strategies at home and school is recommended.
  • Page 112
    Fibrolamellar Carcinoma (FLC), a subtype of hepatocellular carcinoma (HCC), is a rare primary hepatic malignancy. Several aspects of the clinical features and epidemiology of FLC remain unclear since most literature on FLC consists of case reports and small cases series with limited information on factors that affect survival. Majority of the tumors occurred in patients less than 40 years old. This is a case report from Kermanshah University of Medical sciences. Post-operative diagnosis was confirmed of FLC and HCC in the liver. Case Report: A 25 years old man presented abdominal mass and RUQ pain with liver mass in ultrasound and CT scanning. Right lobectomy of the liver performed based on fibrolamellar carcinoma (FLC) diagnoses. 9 months after the first operation, lymph nodes metastases were removed. Nine months after the first operation and chemotherapy, a recurrence occurred in the residual liver. Based on histopathological essays, the primary tumor was diagnosed as pure FLC, but the recurrent tumors in the residual liver showed characteristics of common HCC. Thus, during repeated recurrences, histopathological features of tumor have changed from pure FLC to common HCC.
    Discussion
    Fibrolamellar hepatocellular carcinoma is a variant of hepatocellular carcinoma with distinct clinicopathologic features. It occurs at a young age and is less common risk factors for hepatocellular carcinoma like viral hepatitis and cirrhosis. Elevated alpha-fetoprotein (AFP) level is infrequent. Physical signs like pain and mass are minimal and laboratory values such as liver enzymes and serum alpha-fetoprotein, are noncontributory. Actualy diagnosis is suggested by clinical history, supported by radiographic studies, and confirmed by histologic examination. Individuals with fibrolamellar carcinoma generally have a greater survival than those with hepatocellular carcinoma. This study confirmed the distinctive clinicopathologic features of fibrolamellar carcinoma as reported in literature. The tumors in fibrolamellar carcinoma case was significantly larger than conventional HCC, similar findings have been reported in literature.