فهرست مطالب

پزشکی قانونی - سال بیست و دوم شماره 4 (پیاپی 80، زمستان 1395)

مجله پزشکی قانونی
سال بیست و دوم شماره 4 (پیاپی 80، زمستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/12/06
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سلمان خزایی، سکینه مظهر منش، راضیه میر معینی، بیان حسینی، ظاهر خزایی، الهام گودرزی، مهین احمدی پیشکوهی * صفحات 249-255
    مقدمه
    از آن جایی که درسال های اخیر بار سوانح و حوادث افزایش قابل توجهی داشته است، لذا بررسی پیامدهای سوانح و حوادث به تفکیک نوع علت در گروه های مختلف سنی و جنسی می تواند برای سیاست گذاری های بهداشتی موثر باشد.
    روش کار
    مطالعه حاضر یک مطالعه مقطعی است که کلیه مصدومین مراجعه کننده به اورژانس بیمارستان های استان همدان طی سال های 93-1388 وارد مطالعه شدند. داده ها از بانک اطلاعاتی ثبت مصدومین استخراج و با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی با نرم افزار Stata نگارش 12 در سطح خطای کمتر از 5% تجزیه و تحلیل شدند.
    نتایج
    تعداد کل سوانح و حوادث رخ داده ثبت شده در این دوره زمانی برابر 925135 نفر بود که در 98/97% موارد پیامد سانحه بهبودی بوده است، در یک درصد موارد (1359 نفر) پیامد سانحه مرگ و فقط در 41 نفر منجر به معلولیت شده بود. شانس مرگ یا معلولیت در زنان سانحه دیده به طور معنی داری بالاتر از مردان بود و بیشترین شانس مرگ مربوط به گروه سنی 35 سال و بالاتر بود.
    نتیجه گیری
    در طی سال های مورد مطالعه درصد کمی از سوانح منجر به مرگ و معلولیت شده بود. شدت حوادث در زنان و هم چنین سالمندان بیشتر بود که این امر می تواند ناشی از آسیب پذیری بیشتر آن ها باشد. لذا لازم است به منظور کاهش بار ناشی از آن، برنامه های جامع مداخله ای و آموزشی طراحی و اجرا گردد.
    کلیدواژگان: مصدومیت، سوانح و حوادث، پیامد، اپیدمیولوژی، همدان
  • وحید نجاتی، جعفر حسنی، فرشید علی پور *، صابر سعیدپور، الهه بداغی صفحات 257-268
    مقدمه
    مطالعات پیشین نشان داده اند که کارکردهای شناختی و هیجانی در اعتیاد دچار آسیب جدی می شوند. هدف پژوهش حاضر، بررسی مقایسه ای حافظه شرح حال و سطوح تکانش گری در افراد مبتلابه اعتیاد مواد محرک، افیونی، سیگار و بهنجار بود.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر از نوع توصیفی و بر مبنای طرح های علی مقایسه ای است. در روند انتخاب اعضای نمونه با روش نمونه گیری هدفمند، 30 نفر مبتلابه اعتیاد مواد محرک، 30 نفر مواد افیونی، 30 نفر سیگاری و 30 نفر بهنجار با لحاظ کردن ملاکه ای ورود وخروج، اخذ رضایت آگاهانه و همتاسازی در متغیرهای جمعیت شناختی وارد پژوهش شدند. برای گردآوری داده ها از پرسش نامه های تکانشگریBarratt ، حافظه آینده نگر و فرم اطلاعات جمعیت شناختی استفاده شد. اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از روش های آمار توصیفی (فراوانی، درصد، میانگین و انحراف استاندارد) و تحلیل واریانس چند متغیره با نرم افزار آماریSPSS-22 مورد تجزیه تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که میانگین هر سه گروه دارای اعتیاد مواد محرک، افیونی و سیگاری، در حافظه آینده نگر (دامنه ای از 01/0P< تا 05/0P<) و تکانش گری (دامنه ای از 0/01P< تا0/05 P<) در مقایسه با گروه بهنجار با تفاوت معناداری بیشتر بود، هم چنین میانگین گروه مبتلابه اعتیاد مواد محرک در ابعاد حافظه آینده نگر ]گذشته کوتاه مدت (0/01P<) و آینده بلندمدت (0/01P<)[ و ابعاد تکانش گری ]عدم برنامه ریزی (0/05P<)، تکانش گری شناختی (0/01P<) و تکانش گری کل (0/01P<)[ با تفاوت معناداری نسبت به گروه مواد افیونی و سیگاری بیشتر بود. در هیچ کدام از ابعاد حافظه آینده نگر و تکانش گری، بین گروه مواد افیونی و سیگاری اختلاف معناداری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    بر مبنای یافته های پژوهش حاضر می توان چنین استنباط کرد که کارکرد حافظه آینده نگر و سطوح تکانش گری که از جمله عوامل مهم عصب روان شناختی و شخصیتی در اعتیاد هستند، با توجه به نوع ماده مصرفی فرد، به صورت معناداری متفاوت است که لزوم مداخلات اختصاصی بر حسب نوع اعتیاد را آشکار می سازد.
    کلیدواژگان: تکانش گری، حافظه آینده نگر، سیگار، مواد افیونی، مواد محرک
  • فرشته پورمحسنی کلوری *، حمیده ولی پور صفحات 269-280
    مقدمه
    اختلالات شخصیتی و ویژگی های زیستی شخصیت از جمله مهم ترین عوامل تاثیرگذار در بروز و تداوم رفتار مجرمانه می باشد. هدف پژوهش حاضر، بررسی نقش سیستم های مغزی- رفتاری در اختلالات شخصیت زندانیان شهرستان اهر، مراغه و میانه می باشد.
    روش
    پژوهش حاضر، یک پژوهش توصیفی-تحلیلی می باشد و جامعه آماری پژوهش را تمامی زندانیان زن و مرد شهرستان اهر، مراغه و میانه در 6 ماهه اول سال 1394تشکیل می دادند که 250 نفر از زندانیان داوطلب به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به پرسش نامه بالینی چند محوری میلون و مقیاس سیستم های بازداری/ فعال سازی رفتاری کرور و وایت پاسخ دادند از میان آنان، داده های 100 نفر که دارای اختلالات خوشه B و C شخصیت بودند، با استفاده از آزمون ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چند متغیری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    تحلیل هم بستگی داده ها نشان داد اختلالات شخصیتی خوشه B با فعالیت سیستم فعال ساز رفتاری به گونه مثبت و با فعالیت سیستم بازداری رفتاری به گونه منفی و معناداری هم بسته می باشد. هم چنین اختلالات شخصیتی خوشه C با فعالیت سیستم فعال ساز رفتاری به گونه منفی و با فعالیت سیستم بازداری رفتاری به گونه مثبت و معناداری رابطه دارد. تحلیل رگرسیون چندمتغیری داده ها نیز نشان داد سیستم فعال ساز رفتاری به گونه مثبت و سیستم بازداری رفتاری به گونه منفی اختلالات شخصیتی خوشه B را پیش بینی نمودند. افزون بر این، در اختلالات شخصیتی خوشه C، سیستم فعال ساز رفتاری به گونه منفی و سیستم بازداری رفتاری بگونه به گونه مثبت این دسته از اختلالات را پیش بینی نمودند.
    نتیجه گیری
    نقش سیستم های مغزی- رفتاری و اختلالات شخصیتی در وقوع رفتار مجرمانه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
    کلیدواژگان: سیستم های مغزی - رفتاری، اختلالات شخصیتی، زندانیان
  • سمیه رحیمی احمدآبادی *، آریا حجازی، حمید عطاران، زهرا رحیمی احمدآبادی صفحات 281-290
    مقدمه
    بر اساس نتایج تحقیقات مختلف، اغلب زوج هایی که مشکل ناباروری دارند، به شکل عمیق و بنیادین تنیده اند. ناباروری تاثیرات گسترده و وسیع روانی از جمله احساس درماندگی، تعارض، سرخوردگی بر روی افراد دارد و می تواند در انتخاب نوع شیوه فرزندپروری تاثیر بگذارد. این پژوهش با هدف، مقایسه شاخص های بهداشت روان و شیوه های فرزندپروری در زنان نابارور متقاضی فرزندخواندگی و زنان بارور انجام گرفته است.
    روش کار
    پژوهش حاضر از نوع طرح های توصیفی است. جامعه پژوهش شامل کلیه زنان نابارور متقاضی فرزندخواندگی بوده که در سال 1392 به سازمان پزشکی قانونی خراسان رضوی مراجعه نموده اند. 43 زن به شیوه ی نمونه در دسترس انتخاب و پرسش نامه بهداشت روان و شیوه های فرزندپروری را تکمیل نمودند. بر روی گروه کنترل نیز این پرسش نامه ها اجرا شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه نوزدهم و با روش آماری t مستقل و تحلیل کواریانس (مانکوا) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    بین دو گروه مورد مطالعه و کنترل، از نظر شاخص های بهداشت روان و شیوه های فرزندپروری تفاوت معنی داری وجود دارد (P<0/05).
    نتیجه گیری
    در مطالعه حاضر در شاخص های بهداشت روان و شیوه های فرزندپروری در زنان نابارور متقاضی فرزندخواندگی تفاوت معنی داری وجود داشت. که می تواند حاکی از استرس ناشی از ناباروری و تآثیرگذاری این عوامل بر شیوه های فرزندپروری باشد، لذا ارائه مداخلات روان شناختی مناسب و حضور فعال شوهر در کنار زن در طی روند درمان و هم چنین حضور متخصصان روان شناس و مشاوره در حل مشکلات عاطفی-روانی این افراد و آموزش مهارت های فرزندپروری برای گروه مورد مطالعه بسیار حائز اهمیت است.
    کلیدواژگان: بهداشت روان، شیوه های فرزندپروری، زنان نابارور متقاضی فرزندخواندگی، زنان بارور
  • محمد هادی پناهیانپور *، رزیتا مزینانی، سعید شعبانی صفحات 291-298
    میوکاردیت دارویی عارضه شناخته شده برخی از داروهای مورد مصرف و یا سوء مصرف و سموم می باشد. داروها یا به طور مستقیم و یا با واسطه فعال نمودن واکنش های آلرژیک موجب آسیب به عضله قلب می شوند. از عوارض کمتر شناخته و بحث شده میوکاردیت دارویی مرگ ناگهانی است که گزارش یک مورد آن خواهد آمد.
    در زمستان سال93 جسد مرد 27 ساله ای در ماشین شخصی اش یافت و با ظن به قتل یا خودکشی به پزشکی قانونی جهت تعیین علت فوت انتقال داده می شود. متوفی سابقه مصرف الکل و داروهای اعصاب و روان و خودکشی با ترامادول داشته است . کالبدگشایی فاقد شواهدی دال بر مرگ ناشی از قتل و یا علل طبیعی دیگر بوده و در آزمایشات سم شناسی نیز دارو یا سم در حد قابل کشف یافت نگردید. یافته های آسیب شناسی شامل ارتشاح آماسی غنی از ائوزینوفیل در بافت بینابینی توام با میوسیتولیز و ارتشاح آماسی دور عروقی در بافت میوکارد، استئاتو- نکروز در هپاتوسیت ها و شواهد تغییرات دژنراتیو پراکنده در سلول های پورکنژ مخچه و برخی جسم سلولی نورون های قشر مغز می باشد .
    در جمع بندی نتایج حاصل از یافته های هیستوپاتولوژی و نیز با در نظر گرفتن سوابق دارویی متوفی علت مرگ میوکاردیت دارویی - افزایش حساسیتی پیشنهاد و هم چنین با توجه به شواهد میکروسکوپی نوری دال بر هیپوکسی در مغز و مخچه که به معنی ازمان یافتن فرایند مرگ می باشد لذا احتمال مرگ ناشی از جنایت منتفی است. ازاین رو توصیه می شود در تعیین علت مرگ سابقه مصرف یا سوء مصرف داروها و عوارض توکسیک آن ها نیز در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: مرگ ناگهانی، افزایش حساسیت دارویی، میوکاردیت
  • نازیلا تقوی، رضا عمانی سامانی *، سید محمد اسدی نژاد صفحات 299-314
    زمینه و هدف
    ناباروری مشکل بزرگی برای خانواده ها محسوب می گردد. خوشبختانه روش های کمک باروری، امید به فرزند آوری را تا حدود زیادی برای خانواده های نابارور فراهم کرده است که یکی از آنها منجمد نمودن جنین آزمایشگاهی می باشد. افراد به دلایل مختلفی چون ابتلا به سرطان، حفظ باروری و غیره مایل به انعقاد قرارداد انجماد جنین می باشند. بعد از انعقاد قرارداد انجماد گامت زوجین به روش لقاح خارج رحمی به جنین تبدیل و طی عملیات پزشکی منجمد گشته و تا زمان انتقال به رحم زوجه در دستگاه مخصوصی نگاه داری می شود. به موازات بهره گیری از روش انجماد جنین مسائل حقوقی، فقهی و اخلاقی به وجود می آید که ضروری است متخصصان به آن بپردازند. هدف ما بررسی انتقادات وارده بر قرارداد انجماد جنین و تبیین ماهیت حقوقی آن بود.
    روش بررسی
    روش بررسی ما، مطالعه مقالات، کتب، قوانین در زمینه موضوع بود. به علاوه تحلیل های حقوقی نیز صورت پذیرفته گرفت.
    یافته ها
    با مطالعاتی که صورت پذیرفت این نتیجه یافت شد که قرارداد انجماد جنین، قراردادی معتبر است و ماهیت حقوقی خاصی بر آن صادق است و در زمره عقود نامعین می باشد.
    نتیجه
    با پاسخ به انتقادات وارده بر قرارداد انجماد و ذکر دلایل حقوقی اعتبار آن ثابت گشت. وکالت، ودیعه، اجاره ی اشیا و اشخاص و جعاله از جمله عناوینی هستند که امکان تطبیق آن ها با ماهیت قرارداد انجماد جنین، قابل بررسی است. از نظر نگارندگان، قراداد انجماد ترکیبی از عقود اجاره اشخاص، ودیعه و اجاره است. بدین توضیح که که ابتدا مراکز انجماد به عنوان اجیر، طبق خواسته متقاضیان، جنین را به روشIVF تشکیل داده و منجمد می نمایند. سپس دستگاه نگاه داری از جنین به عنوان مال منقول، به متقاضیان اجاره داده می شود و آنان آن را نزد مراکز انجماد به ودیعه می گذارند تا از آن محافظت نمایند. لیکن از آن جایی که این عقود با یک قصد انشا می شوند، در زمره عقود نامعین قرار می گیرند.
    کلیدواژگان: انجماد، جنین منجمد، عقد نامعین، اصل آزادی قرادادی
  • زیبا زعفری، جواد پنجه پور * صفحات 315-324
    احقاق حق و فصل خصومت در اعلام جرم وشکایات بر اساس قانون آیین دادرسی کیفری از وظایف قضات محسوب می شود لکن موفقیت در این مسیر مستلزم کشف حقیقت است، رسیدن به چنین نتیجه ای از طرف قضات همیشه ساده و آسان نبوده و نیازمند همکاری متخصصین و خبرگان ذی صلاحی است که به علوم مربوط تسلط داشته و قضات را برای رسیدن به هدف نهایی که همان اجرای عدالت است یاری نمایند، از جمله مهم ترین آن ها پزشکان قانونی هستند که از نظر استفاده از تخصص و نظریات آنان در قانون آیین دادرسی کیفری، اولویت اول را دارند. در قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 که تلاش شده نواقص قوانین قبلی تا حد امکان مرتفع و نسبت به روز آمد بودن آن اقدام گردد، نحوه حضور و دخالت پزشکان قانونی در امور کیفری و در مراحل مختلف دادرسی از مرحله کشف جرم، تعقیب متهم و تحقیق از وی، بازداشت و محاکمه وی، تعیین مجازات و اجرای آن مشخص شده است که تحقیق حاضر در پی نشان دادن نقش ایشان در هریک از این مراحل و میزان تاثیر نظریات آنان در تصمیمات مقامات قضایی در قانون مذکور می باشد. بدیهی است نقش پزشکان قانونی در حقوق فراتر از صرف حضور و اعلام نظر در مراحل دادرسی کیفری بوده و حسب مورد سایر رشته های این علم از جمله حقوق مدنی، حقوق جزای عمومی، جزای اختصاصی و... نیز در راستای اجرای عدالت از این متخصصان بهره مند می گردد که پرداختن به آن ها می تواند موضوع پژوهش های جداگانه ای گردد.
    کلیدواژگان: پزشک قانونی، دادرسی کیفری، قانون، اجرای عدالت، کارشناس
  • محمدحسین شاکر *، عادل ساریخانی صفحات 325-331

    نظریه دیه شکستگی استخوان مورد پذیرش اکثر فقها قرار گرفته است. این نظریه بیان می دارد: دیه شکستگی استخوان در صورت عدم بهبودی در اعضای دارای دیه مقدر یک پنجم دیه قطع عضو و در صورت بهبودی کامل چهار پنجم از یک پنجم دیه قطع عضو می باشد. قانون مجازات به تبع مشهور فقها این نظریه را پذیرفته و در بند الف ماده 569 مقرر داشته: «دیه شکستن استخوان هر عضو یک پنجم دیه آن عضو و اگر بدون عیب درمان شود چهار پنجم دیه شکستن آن است».
    صدور حکم به دیه مطابق ماده فوق، منوط به تایید شکستگی استخوان مطابق یکی از حالات بهبودی یا عدم بهبودی می باشد. با توجه به عدم تخصص اکثر قریب به اتفاق قضات در تشخیص صدمات وارد بر استخوان، مطابق ماده 136 قانون آیین دادرسی کیفری:«بازپرس برای معاینه جراحات، آثار و علائم ضرب، صدمات جسمی، آسیب های روانی و سایر معاینات و آزمایش های پزشکی، نظر پزشک قانونی را اخذ یا حسب مورد، از وی دعوت می کند. اگر پزشک قانونی نتواند حضور یابد و یا در جایی پزشک قانونی نباشد، پزشک متخصص معتمد دعوت می شود.» متخصصین سازمان پزشکی قانونی بر اساس این ماده اقدام به معاینه و صدور گواهی می کنند. هرچند ماده 569 حکم دیه شکستگی استخوان را بیان داشته است اما در مرحله تطبیق، این ماده مشکلات اجرایی را در پی داشته که بیان راه حل برای آن در مقام صدور احکام توسط پزشکان متخصص قانونی و نیز قضات در محاکم راه گشا خواهد بود.
    در این مقاله به بررسی اجمالی فقهی دیه شکستگی استخوان و چگونگی بازتاب آن در قانون به همراه مشکلات اجرایی آن پرداخته و رویه سازمان پزشکی قانونی را از نظر دور نخواهیم داشت و در پایان پیشنهادات خود را ارائه می دهیم.

    کلیدواژگان: دیه، فقه، پزشکی قانونی، شکستگی، قانون
|
  • Salman Khazaei, Sakine Mazharmanesh, Razie Mirmoeini, Bayan Hosseini, Zaher Khazaei, Elham Gooudarzi, Mahin Ahmadi Pishkuhi * Pages 249-255
    Introduction
    Considering the fact that there has been a significant increase in accidents, assessing the consequences of accidents in terms of age and sex of victims can be an effective tool for health policy making efforts.
    Materials and Methods
    This study is a cross-sectional one, where all patients referred to hospital's emergency wards in Hamadan province during 2009 to 2014 were enrolled in it. The data came from injury register database and were analyzed using descriptive and analytic statistics with Stata software version 12 with a less than 5% error margin.
    Results
    A total of 925135 patients were registered during this period, that in 98.97% of them, the outcome of accidents were remission. In one percent of cases (1359 cases) the outcome of accident was death and only in 41 patients the accident resulted in impairment. The odds of death or impairment in affected women were significantly higher than men and the highest odds of death were in the age group of 35 years and higher.
    Conclusion
    There is small percentage of accidents leading to death and disability during the years under study. The severity of injuries was higher in women and the elderly which may also be due to their greater vulnerability. Therefore, in order to reduce the burden of accidents, it is necessary to design and implement comprehensive educational interventional programs.
    Keywords: Injury, accident, outcome, Epidemiology, Hamadan
  • Vahid Nejati, Jafar Hasani, Farshid Alipour *, Saber Saeidpour, Vahid Nejati Pages 257-268
    Background And Aims
    Previous studies have shown that addiction can result in serious damage to cognitive and emotional functions. The purpose of this study was to compare the levels of prospective memory and impulsivity in stimulant addicts, opioid addicts, cigarette smokers and normal individuals.
    Methods
    The study used a causal-comparative research design. The target population included all of those individuals with adoliction to stimulants, opioids and cigarette who were referred to medical centers in Tehran city. The subjects included 120 persons (divided in to 4 groups of 30) and were selected through a purposive sampling method considering the inclusion and exclusion criteria, informed consent, and matched on demographic variables. They completed the Barratt Impulsivity Scale, prospective memory Scale, and demographic Questionnaire. Data were analyzed by descriptive statistics (frequency, percentage, mean and standard deviation) and inferential statistics (multivariate analysis of variance).
    Findings: The results showed that the mean of impulsivity and prospective memory in the three addict group was significantly higher than the normal group. The mean of prospective memory [short-term past, long-term future and impulsivity] was significantly higher in stimulant addicts than in the other two groups of addicts. There was no significant difference between the group of opiate addicts and cigarette smokers, in prospective memory and impulsivity.
    Conclusion
    Based on the results of this study, it can be deduced that prospective memory and impulsivity are important neuropsychological factors in addiction, and depending on the route of usage, have significant differences. Hence it is evident that specific interventions, on the basis of type of addiction, will be necessary.
    Keywords: Impulsivity, prospective memory, cigarette smoking, opioid addiction, stimulant addiction
  • Dr Fereshteh Pourmohseni Koluri *, Hamideh Vali Pour Pages 269-280
    Object: Personality disorders and biological personality characteristics are important factors in incidence and continuation of criminal behavior. The objective of this research was to examine the role of brain-behavioral systems in personality disorders of prisoners in Ahar, Mianeh and Maraghe.
    Method
    The method of study was analytical-descriptive. The subjects included 250 volunteer prisoners of Ahar, Maraghe and Mianeh Perisons, during the first 6 month of the year of 1394 selected with available sampling and completed the questionnaire of Behavioral Activation and Behavioral Inhibition System and Millon's clinical multiaxial inventory. One hundred subjects with cluster B and C personality disorders were selected. The data were analyzed with regression analysis and Pearson correlation test.
    Findings: Pearson correlation analysis indicates that behavioral activation system positively and behavioral inhibition system negatively correlated with cluster B disorder. also behavioral activation system (BAS) negatively and behavioral inhibition system (BIS) positively correlated with cluster C personality disorder, while BAS positively and BIS negatively predicted cluster B of personality disorder. BAS negatively and BIS positively predicted cluster C of personality disorder.
    Conclusion
    The role of brain-behavioral systems and personality disorders in criminal behaviors were discussed.
    Keywords: Brain - Behavioral systems_personality disorders_prisoners
  • Somaye Rahimi Ahmad Abadi *, Dr Arya Hejazi, Dr Aamid Attaran, Zahra Rahimi Ahmad Abadi Pages 281-290
    Introduction
    According to several studies, most couples with infertility problems, in the form of a deep and fundamental intertwined. Infertility has vast psychological effects on people (e.g. frustration, conflict and helplessness) and can affect the choice of parenting style. This study compared the indicators of mental health and parenting practices in infertile women applying for adoptions and fertile women.
    Method
    The study has a descriptive design. The study population consisted of all infertile women applying for adoptions admitted to the Forensic Medicine Organization of Khorasan Razavi during a year (2013). The subjects (43) were selected through available sample method and completed a mental health and a parenting style questionnaire, which were also applied to the control group. The data were analyzed using SPSS software (v.19) and independent t test and analysis of covariance (MANCOVA).
    Results
    There is a significant difference (P
    Conclusion
    In the present study on indicators of mental health and parenting practices, there was a significant difference between infertile women applying for adoptions and fertile ones, that may be the result of the stress of infertility and the impact of these factors on parenting practices. Hence appropriate psychological interventions and active presence of the husband beside his wife during the course of treatment and the presence of experts in psychology and counseling is very important to solve emotional problems and compulsory education of parenting skills should be considered.
    Keywords: Mental Health, Parenting Practices, Infertile Women applying for adoptions, Fertile Women
  • Dr Mohammadhadi Panahianpour *, Dr Rozita Mazinani, Dr Saeid Shabanei Pages 291-298
    Drug-induced myocarditis is a recognized complication of some therapeutic drugs and drugs of abuse. Cardiomyocytes injury may be caused either by direct toxic injury or triggered by a group of allergic reactions. Sudden death is a less recognized and argued complication of drug-induced myocarditis and hereby we report one such case.
    In winter of 2014, a 27-year-old man was found dead inside his car and delivered to legal medicine organization for autopsy in order to investigate the cause of death. In his past medical history, significant findings were alcohol abuse, consumption of neuroleptics, and committing suicide by tramadol. The autopsy showed no findings suggestive of homicide or suicide and the toxicological analyses revealed no detectable drug or other poisonous substance. The histopathological findings included inflammatory cell infiltrate rich in eosinophil, perivascular infiltrate and focal myocytolysis in myocardium, hepatic steatonecrosis, and degenerative changes in cerebellar Purkinje cells and some neurons in cerebral cortex (red neuron).
    Regarding the pathological findings and drugs history, drug-induced hypersensitivity myocarditis was suggested as a cause of death. In this case, criminal homicide was ruled out because of findings that suggest brain hypoxia. Therefore, a thorough and comprehensive medical and drug use history should be considered before declaring the cause of death.
    Keywords: Sudden death, drug-induced hypersensitivity, myocarditis
  • Nazila Taghavi, Dr Reza Omani Samani *, Dr Mohammad Asadinejad Pages 299-314
    Background and
    Purpose
    Infertility is a big problem for families. Fortunately methods of Assisted Reproductionhas provided hope of Childbearing for infertility families that one of them is cryopreserve embryos. People may desire to have a contract for cryopreservation of embryo due to cancer, Infertility preservation and etc. After conclusion cryopreservation contract; the couple's gametes will be transformed into an embryo through in – vitro fertilization, and then cryopereserve during medical operation and kept in a special device until the transfer to the uterus. As the use of cryopreservayion embryo method, arise legal, judicial and moral issues, that necessary specialists study them. Our aims are review of criticisms against Embry cryopreservation contract and explication of its legal nature
    Methods
    Our method was to review papers, books and Legal texts about the subject. In addition legal analyses have also been done.
    Finding: The study revealed that the cryopreservation contract is a valid contract, and considering its specific special legality basis of legality should be counted as an undefined contract.
    Conclusion
    Replying the mentioned criticisms and expression legal reasons can prove the validity of such a contract. The rules governing such contracts as those of deligation, deposit, hiring and reward may be applicable to the eontract for embryo cryopreservation. The authors believe that this contract is a combination of persons Rent, deposit & hiring contracts. That's mean in the first step, the cryopreservation center as hired, according to wish of the couples; make embryo through IVF and cryopreseve it. Then the embryo cryopreservation machine will be hire to couples and they deposit it to cryopreservation centers to protec their embryo. Since this contract will be created with an intention, they are placed among undifined contracts.
    Keywords: cryopreservation, embryo, undefined contract, contractual freedom
  • Ziba Zafari, Dr Javad Panjeh Poor * Pages 315-324
    It is true that fulfillment of rights and settlement of disputes in declaring crimes and submitting complaints based on Criminal Procedure Act is one of the duties entrusted with judges, but to succeed in this regard discovering the truth and fact is necessary. It is not always easy for judges to reach this end and it requires cooperation and collaboration of competent experts who are fully equipped with relevant skills and technologies to help judges to achieve the final objective, i.e. administration of justice. The forensic medicine is one of the most important members of this group, which stands first in Criminal Procedure Act because of benefits derived from its specialty and opinion. The Criminal Procedure Act of1392, through which the legislators endeavored to be up-to-date and remove the shortcomings of the previous Act, provides for involvement of forensic medicine in criminal prosecution and different stages of the proceedings, including detection of crime, prosecution of the accused, detention, trial, sentencing and enforcement of the punishment. This study attempts to show the role considered by the mentioned Act for forensic medicine in each one of the mentioned stages and effects of its opinions in the decisions made by the judicial authorities. It is clear that the role of the forensic medicine in law is more than just presence and to give advice in criminal procedure and other fields of this science such as civil law, Criminal law, etc, benefit from the forensic medicine in fulfiling their duty of administering justice. Of course, dealing with these issues requires related research efforts.
    Keywords: forensic medicine, Criminal procedure, Act, administration of justice, expert
  • Muhammad Hossein Shaker *, Dr Adel Sarikhani Pages 325-331

    The theory of the compensation for bone fracture has been accepted by most religious jurists. This theory states, “The recompense for the bone fracture of the body parts for which compensation is included, if the fracture is irreparable, is as much as one fifth of the compensation for the removal of that body part, and if the fracture is fully reparable, the recompense is as much as four fifths of the compensation for the removal of that body part.” Following from the most jurists, criminal law has accepted this theory and provides in Paragraph A of the article 569, “The recompense for the bone fracture of a body part is as much as one fifth of the compensation for the removal of that body part, and if the fracture is fully healed without any defect, the recompense is as much as four fifths of the compensation for the removal of that body part.”
    Passing judgment in accordance with the above Article is subject to the approval of fractures according to one of the states, i.e. reparable or irreparable. Due to lack of expertise of the vast majority of judges in the diagnosis of bone injuries, in accordance with Article 136 of the Code of Criminal Procedure:The Magistrate calls for the verdict of the coroner to examine injuries, signs of assault, physical injuries, psychological trauma and other examinations and medical tests, and in some cases, he invites the coroner. If the coroner is unable to attend or if there is no coroner in a particular place, then a trusted specialist is invited.” Forensic medicine experts begin to examine and issue certificates according to this article. Although Article 569 has stated the recompense for bone fracture, in the implementation phase, this article has had problems to which offering solutions will be useful to medical specialists when issuing verdicts and to judges in courts.
    In this paper, we will briefly investigate the juridical compensation for bone fracture and its reflection in constitutional law along with its implementation problems while considering the procedure of the forensic medicine organization and at the end will offer our suggestions.

    Keywords: recompense - compensation, Islamic Law (Fiqh), forensic medicine, fracture, law