فهرست مطالب

پزشکی قانونی - سال بیست و چهارم شماره 4 (پیاپی 88، زمستان 1397)

مجله پزشکی قانونی
سال بیست و چهارم شماره 4 (پیاپی 88، زمستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/12/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمدرضا اسکندریون، جمیل خیروری خضرلو، شقایق همتیان، محسن طبسی، راهب قربانی* صفحات 1-7
    اهداف
    همزمان با گسترش ورزش پرورش اندام در ایران، سوء مصرف استروئیدهای آنابولیک مشکل بزرگی در این رشته ورزشی است. همچنین عوارض شایع و غیرقابل جبران این داروها برای خود ورزشکاران موضوع مهم و قابل بحثی است. هدف این مطالعه، بررسی شیوع مصرف استروئیدهای آنابولیک و میزان آگاهی ورزشکاران بدن ساز مرد و مربیان آنها از عوارض جانبی داروهای نیروزا در شهرستان شاهرود بود.
    ابزار و روش ها
    در این مطالعه توصیفی- مقطعی در سال 1391، تعداد 200 نفر از ورزشکاران پرورش اندام شهرستان شاهرود به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایاز 12 باشگاه مختلف شهرستان انتخاب شدند و پرسش نامه ای که حاوی اطلاعات دموگرافیک، وضعیت استفاده از داروها و میزان آگاهی ورزشکاران از عوارض داروها بود را تکمیل نمودند. داده ها توسط نرم افزار SPSS 18.0 و با استفاده از آزمون مجذور کای مورد تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    59/5% ورزشکاران، استروئیدهای آنابولیک مصرف می کردند که شایع ترین آنها ناندرلون (41/5%)، تستوسترون (39/5%) و پروهورمون (39/0%) بود. 68/0% ورزشکاران متاهل بودند. مصرف دیانابول، سوستانول و قرص اکسی متالون در متاهلان به طور معنی داری از مجردان بیشتر بود (0/05p<). 86/2% ورزشکارانی که سابقه قهرمانی داشتند، مصرف کننده استروئیدهای آنابولیک بودند. 33/6% ورزشکاران از عوارض این داروها آگاهی چندانی نداشتند.
    نتیجه گیری
    59/5% ورزشکاران مرد بدن ساز شهر شاهرود از استروئیدهای آنابولیک استفاده می نمایند که شایع ترین استروئید ناندرلون است. میزان مصرف بالا و آگاهی پایین مصرف کنندگان در مورد عوارض این داروها و دسترسی آسان ورزشکاران به این داروها، لزوم اطلاع رسانی به ورزشکاران و مربیان در مورد عوارض استروئیدهای آنابولیک و تدوین برنامه های پیشگیری را نشان می دهد.
    کلیدواژگان: آگاهی، شیوع، استروئیدهای آنابولیک، ورزشکاران بدن ساز
  • فریبا زارع، حسین انصاری*، مهدی محمدی، حمیده تکه صفحات 9-15
    اهداف
    آسیب های عمدی و غیرعمدی به عنوان یک مشکل بهداشتی مهم و قابل توجه در سطح جهان مطرح هستند و از علل عمده مرگ در سطح جهان شناخته شده اند، به طوری که در جهان سالیانه حدود 5میلیون نفر جان خود را در اثر خشونت و آسیب ها از دست می دهند و به ازای هر فردی که فوت می کند، هزاران فرد آسیب دیده دچار معلولیت و ازکارافتادگی مادام العمر می شوند. هدف مطالعه حاضر، توصیف اپیدمیولوژیک آسیب های عمدی و غیرعمدی ثبت شده در پزشکی قانونی شهر زاهدان بود.
    ابزار و روش ها
    در این پژوهش مقطعی- توصیفی، 1400 پرونده به روش سیستماتیک از بین پرونده های مربوط به سوانح و حوادث گزارش شده به پزشکی قانونی شهر زاهدان طی سال های 95-1387 انتخاب و بررسی شد. توصیف و تحلیل داده ها توسط نرم افزار Stata 14 با استفاده از آمار توصیفی و آزمون مجذور کای صورت گرفت.
    یافته ها
    59/7% (836 مورد) آسیب ها مربوط به آسیب های غیرعمدی و 40/3% (564 مورد) مربوط به آسیب های عمدی بود و همچنین بیشترین آسیب ها به ترتیب مربوط به تصادفات و نزاع و بعد از آن مربوط به سوختگی بودند. گروه سنی 29-15 سال و بعد از آن 44-30 سال بیشترین فراوانی آسیب عمدی و غیرعمدی را در بین سایر گروه های سنی به خود اختصاص دادند. سهم سوختگی در زنان بیشتر از مردان بود، اما فراوانی سایر آسیب ها در مردان بیشتر از زنان بود.
    نتیجه گیری
    شایع ترین آسیب های گزارش شده به پزشکی قانونی در شهر زاهدان طی سال های 95-1387 تصادفات و نزاع است که در بیشتر موارد در سنین جوانی رخ می دهد.
    کلیدواژگان: آسیب، اپیدمیولوژی، پزشکی قانونی
  • پریا جنگی، ناهید رامک، علیرضا سنگانی* صفحات 17-22
    اهداف
    دامنه بررسی مشکلات شناختی، هیجانی و رفتاری- اجتماعی مرتبط با اعتیاد در فرآیند وابستگی و حتی درمان با توجه به نوع مواد مصرفی در افراد سوءمصرف کننده متفاوت است. هدف پژوهش حاضر، مقایسه میزان رفتارهای خودتخریب گرانه، باورهای غیرمنطقی و تحمل پریشانی هیجانی در دو گروه مردان در حال بهبودی مواد افیونی و محرک بود.
    ابزار و روش ها
    این پژوهش توصیفی از نوع علی- مقایسه ای یا پس رویدادی در بین تمامی افراد معتاد به مواد مخدر در حال بهبودی در 8 مرکز درمانی اقامتی شهرستان گرگان در بهار 1397 انجام شد. در مجموع تعداد 40 فرد در حال بهبودی مواد افیونی و 40 فرد در حال بهبودی مواد محرک به روش خوشه ایدومرحله ای انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسش نامه باورهای غیرمنطقی جونز (IBT)، مقیاس تحمل پریشانی هیجانی (DTS) و پرسش نامه سنجش رفتارهای خودتخریب گرانه بود. داده ها با استفاده از روش تحلیل واریانس چندمتغیره از طریق نرم افزار SPSS 24 مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    بین نیاز به تایید دیگران، تمایل به سرزنش، بی مسئولیتی هیجانی، نگرانی زیاد توام با اضطراب، اجتناب از مشکل و وابستگی از مقیاس باورهای غیرمنطقی، و تحمل و جذب شدن به وسیله هیجانات منفی از مقیاس تحمل پریشانی هیجانی، و رفتارهای خودتخریب گرانه کلی در دو گروه مردان در حال بهبودی مواد افیونی و مواد محرک تفاوت معنی داری با فاصله اطمینان 95% مشاهده شد (0/05p<).
    نتیجه گیری
    رفتارهای خودتخریب گرانه، باورهای غیرمنطقی و تحمل پریشانی هیجانی در گروه مردان در حال بهبودی مواد افیونی نسبت به مردان در حال بهبودی مواد محرک در وضعیت بهتری است.
    کلیدواژگان: رفتارهای خودتخریب گرانه، باورهای غیرمنطقی، تحمل پریشانی هیجانی، اعتیاد
  • امید گرکز، شاکر سالاری لک*، حمیدرضا مهریار، حمیدرضا خلخالی صفحات 23-29
    اهداف
    یکی از شایع ترین حوادث، سوانح ناشی از رانندگی است، به طوری که حوادث جاده ای دومین علت مرگ و عمر ازدست رفته در ایران است. هدف این مطالعه تعیین بقای مصدومان حوادث ترافیکی بستری و ارزیابی کیفیت مراقبت های بیمارستانی در بیمارستان امام خمینی ارومیه با استفاده از روش TRISS بود.
    ابزار و روش ها
    این مطالعه مقطعی از نوع توصیفی- تحلیلی روی 760 مصدوم تصادفی بستری در بیمارستان امام خمینی ارومیه طی سال 1395 انجام شد که به صورت هدفمند انتخاب شدند. مقادیر تعداد تنفس، فشار خون سیستولیک و مقیاس کمای گلاسکو در بدو ورود به بیمارستان و شدت صدمات بیمار براساس گزارش متخصص مربوطه جمع آوری و با استفاده از روش TRISS احتمال بقا برای بیماران محاسبه شد. برای مقایسه احتمال بقا، آماره Z و W مورد استفاده قرار گرفت.
    یافته ها
    کل افراد مصدوم، 562 نفر (73/9%) مرد و 198 نفر (26/1%) زن بودند. 74 نفر (9/7%) بین صفر تا 14 سال، 437 نفر ( 57/5%) بین 15 تا 54 سال و 249 نفر (32/8%) بالای 54 سال سن داشتند. میانگین RTS برای افراد زنده 0/55±7/67 و برای افراد فوت شده 1/57±6/00 و میانگین ISS برای افراد زنده 17/63±21/62 و برای افراد فوت شده 25/02±56/32 بود. همچنین 60 مرگ به دنبال ترومای ناشی از حادثه رانندگی مورد انتظار بود، در حالی که 69 مرگ رخ داده بود.
    نتیجه گیری
    تعداد مرگ های رخ داده بیشتر از تعداد مرگ های مورد انتظار است که نشان دهنده پایین بودن کیفیت مراقبت های بیمارستانی است.
    کلیدواژگان: حوادث ترافیکی، کیفیت مراقبت، بیمارستان، ایران
  • الهه اسدی پور، ساره بهزادی پور، محمد زارع نژاد * صفحات 31-36
    اهداف
    اختلال هویت جنسی یکی از مهم ترین اختلالات روان پزشکی است. جراحی جنسیت و تغییر جنسیت با وجود این که فشار روانی و اجتماعی بالایی را در بر دارد، اما بسیاری از مسایل و مشکلات این افراد را بهبود می بخشد. مطالعه حاضر با هدف مقایسه تمایل به خودکشی در افراد مرد مبتلا به اختلال ملال جنسیتی عمل شده و افراد عمل نشده در استان فارس طی سال های 92-1390 انجام شد.
    ابزار و
    روش ها
    این مطالعه مقطعی از نوع توصیفی- تحلیلی، در استان فارس طی سال های 92-1390 در بین 70 بیمار دچار اختلال ملال جنسیتی به تفکیک 35 بیمار عمل شده مرد به زن و 35 بیمار عمل نشده مرد به زن با روش نمونه گیری دردسترس انجام شد. ابزار پژوهش مقیاس ایده پردازی خودکشی بک، برای سنجش میزان مستعدبودن فرد به خودکشی بود. یافته های گردآوری شده در نرم افزار SPSS 22 و توسط آزمون تحلیل واریانس یک طرفه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین سنی بیماران در جمعیت مورد مطالعه 3/30±27/47 سال بود. میانگین نمره تمایل به خودکشی بین گروه بیماران عمل شده و گروه بیماران عمل نشده تفاوت معنی داری داشت و گروه عمل نشده در مقایسه با گروه عمل شده، تمایل بیشتری به خودکشی داشتند (4/09=F؛ 0/05p<). متغیر سن جمعیت مورد مطالعه با آمادگی برای خودکشی، رابطه منفی معنی داری داشت. به عبارت دیگر، با افزایش سن، آمادگی برای خودکشی کاهش می یافت.
    نتیجه گیری
    افراد مبتلا به اختلال هویت جنسی عمل نشده در مقایسه با افراد عمل شده تمایل بیشتری برای خودکشی دارند و بیشتر در معرض خودکشی هستند.
    کلیدواژگان: اختلال ملال جنسیتی، تمایل به خودکشی، جراحی تغییر جنسیت، پزشکی قانونی
  • احمد پورابراهیم، ایرج گلدوزیان*، احمد رمضانی، مریم مرادی صفحات 37-46
    مقدمه
    به موازات بهره گیری از فناوری سلول های بنیادی مسایل حقوقی، فقهی و اخلاقی بسیاری مانند به استثمار کشیده شدن زنان، سقط عمدی جنین، تبدیل رویان به کالا و تجارت سلول های بنیادی، زیرپانهادن کرامت انسانی، تهدیدات ناشی از عوامل بیولوژیک و غیره به وجود می آید که رفع آنها به تدوین قوانین و سازوکارهای حقوقی سازگار با باورهای دینی و فرهنگی مردم کشور نیازمند است. هدف پژوهش حاضر مروری بر رویکردهای فقهی و حقوقی فناوری سلول های بنیادی بود. سلول های بنیادی رویانی از طرفی به دلیل آن که با عدم تمایز خود امکانات بیشتری برای درمان بیماری های مختلف در اختیار جامعه پزشکی قرار می دهند، مطلوبیت بیشتری دارند، همچنین چون استخراج سلول های بنیادی جنینی، الزاما با تخریب رویان همراه خواهد بود، مباحث و اختلاف نظرهای زیادی را پیش می آورد و موضع گیری های مخالف اخلاقی دینی و گاه مخالفت های احساسی در گستره عمومی وجود دارد. پژوهش مروری حاضر با استفاده از روش کتابخانه ای و اسنادی، طی مطالعه کتب، مقالات و تحقیقات سایر پژوهشگران و مراجع علمی معتبر انجام شد.
    نتیجه گیری
    علی رغم تلاش های زیادی که در چارچوب سازوکارهای رسمی و غیررسمی صورت گرفته است و با عنایت به ظرفیت های بالقوه مذهبی، فرهنگی و اجتماعی کشور، متاسفانه قوانین در این حوزه به طرحی جدی و موثر نیاز است.
    کلیدواژگان: سلول بنیادی، رویکرد فقهی، جایگاه حقوقی، نظام حقوقی ایران
  • عاطفه آجری آیسک* صفحات 47-56
    مقدمه
    نخستین حق جنین، حق حیات است. از این رو نخستین دستور شریعت در جهت حفظ حیات جنین ممنوعیت اسقاط جنین است، مگر در مواردی که به جهت مصالحی، مجاز شمرده شده است. اسلام نه آنقدر گستره جواز اسقاط را مانند برخی قوانین کشورهای غربی توسعه داده که زنده بودن جنین انتخابی باشد در دستان والدین، و نه آنقدر این گستره را ضیق گرفته که حتی با وجود حرج یا ضرر برای مادر مجوزی برای اسقاط صادر نشود. بنابراین مهم ترین مبنای جواز اسقاط جنین، قاعده نفی عسر و حرج است که در قانون سقط درمانی مصوب 1384 متجلی می شود. قاعده ای که به موجب آن، احکام اولیه ای که موجب عسر و حرج باشد، از مکلف برداشته می شود. هدف این مطالعه، بررسی نقش قاعده مزبور در سقط درمانی و چگونگی تشخیص حرج بود.
    نتیجه گیری
    اگرچه با تصویب قانون فوق گام مهمی در راستای قانونمندکردن اسقاط جنین برداشته شده، لیکن برای تعیین مصادیق قانونی سقط درمانی، به گونه ای جامع از قاعده لاحرج به عنوان قاعده توانمند و دامنه دار فقه اسلامی استفاده نشده است و در این زمینه قانون مزبور دچار خلاهایی است که باید رفع شود. نکته بعدی در زمینه چگونگی تشخیص حرج در سقط درمانی است. با این توضیح که اکثریت فقها معیار شخصی بودن حرج را پذیرفته اند و تنها موردی که در قانون به حرج مادر تصریح شده است فرض وجود ناهنجاری در جنین است. لیکن آن گونه که در بررسی درخواست های اسقاط جنین ناهنجار رفتار می شود، به معنی پذیرفتن معیار نوعی است؛ نتیجه ای که با مبنای قاعده لاحرج و امتنانی بودن آن ناسازگار است و بایستی اصلاح شود.
    کلیدواژگان: اسقاط جنین، سقط درمانی، عسر و حرج، معیار شخصی، معیار نوعی
  • مسعود قادی پاشا، غلامعلی جعفری*، علی محمد علی محمدی، سمیرا آرام صفحات 57-60
    اهداف
    دانستن مکانیزم ضربه و صدمه یکی از اقدامات مهم در کارشناسی های پزشکی قانونی است. مکانیزم ایجاد شکستگی گردن متاکارپ، ضربه مستقیم به مشت فشرده شده است. غالبا این نوع شکستگی از اصابت مشت بسته به جسمی سخت ایجاد می شود. در این مطالعه، به معرفی یک مورد از این شکستگی می پردازیم.
    مشخصات بیمار
    مصدوم مرد میان سالی بود که در سال 1397 به دنبال نزاع از نواحی مختلف بدن متالم بوده و به پزشکی قانونی مراجعه کرده بود. صدمات وی علاوه بر چندین خراشیدگی سطحی، شکستگی گردن متاکارپ پنجم دست راست نیز بود. مقام قضایی طی مکاتبه ای از پزشکی قانونی درخواست نمود که برای احقاق حق طرفین، از آنجایی که شاکی اذعان نموده صدمات وارده به وسیله کمان اره آهن بر ایجاد شده است، اعلام شود که با توجه به نوع صدمه، ایجاد آن با چه وسیله ای بوده است. در پاسخ پزشکی قانونی به مقام قضایی مشخص شد که شکستگی استخوان پنجم کف دست راست ناشی از اصابت کمان اره نیست.
    نتیجه گیری
    چنانچه پزشک قانونی در معاینه مراجعان به مکانیزم تروما توجه نداشته باشد به دلیل عدم افتراق موارد ترومای ناشی از حادثه از ترومای خودساخته (ساختگی)، ممکن است منجر به تضییع حقوق افراد و سلب اعتماد قربانیان شود و از طرف دیگر موجب سوء استفاده خاطیان گردد. در راستای تشخیص مکانیزم تروما و نحوه حدوث ضایعه، تعامل با دستگاه قضایی بسیار راه گشا بوده و به هیچ عنوان نباید از مکاتبه و تعامل با مقام قضایی چشم پوشی کرد.
    کلیدواژگان: شکستگی، استخوان، متاکارپ
|
  • Mohammadreza Eskandarion, Jamil Kheirvari Khezerloo, Shaghayegh Hemmatian, Mohsen Tabasi, Raheb Ghorbani* Pages 1-7
    Aims
    With the development of bodybuilding in Iran, abusing anabolic steroids has been a big problem. Also, the common and irreversible complications of these drugs for the athletes themselves are an important and controversial issue. The aim of this study was to investigate the prevalence of anabolic steroids and the awareness of male bodybuilder athletes and their coaches about the side effects of these drugs in Shahrud.
    Instruments and Methods
    In this descriptive cross sectional study, conducted in 2012, 200 bodybuilding athletes from Shahrud were selected by random cluster sampling from 12 different gyms. A questionnaire containing demographic data, drug use status, and athletes' awareness of the complications of drugs were completed. The data were analyzed by SPSS software 18, using Chi-square test.
    Findings
    59.5% of the athletes used anabolic steroid, the most common of which was Nandrolone (41.5%), Testosterone (39.5%), and Prohormone (39%). 68.0% of the athletes were married. The use of dianabol, suestanol and oxymetholone tablets in married athletes was significantly higher than single ones (p<0.05). 86.2% of champion athletes had the history of using anabolic steroids. 33.6% of the athletes did not know the complications of these drugs.
    Conclusion
    59.5% of the male athletes in Shahrud use anabolic steroids, the most common of which is Nandrolone. High consumption and low awareness of the side effects of these drugs and the easy access of athletes to these drugs show the necessity of informing athletes and coaches about the complications of anabolic steroids and the formulation of prevention programs.
    Keywords: Awareness, Prevalence, Anabolic Steroids, Bodybuilding Athletes
  • Fariba Zare, Hossein Ansari*, Mahdi Mohammadi, Hamideh Takiyeh Pages 9-15
    Aims
    Intentional and unintentional injuries are known as a significant health problem, worldwide, and the leading causes of death, so that, about 5 million people die from violence and injuries annually, and thousands of injured, disabled, and disadvantaged people die for every person who dies. The aim of this study was to describe the epidemiological findings of intentional and unintentional injuries recorded in forensic medicine in Zahedan.
    Instruments and Methods
    In this cross sectional descriptive study, 1400 cases were selected systematically from the cases of accidents and incidents reported to the forensic medicine during 2008-2016. The data were analyzed by descriptive statistics and Chi-square, using Stata.14 software.
    Findings
    59.7% (836 cases) of injuries were due to unintentional injuries and 40.3% (564 cases) of injuries were due to intentional injuries, and also the most injuries were related to accidents and the struggles, followed by burns. The age group of 15-29 years old and later 30-44 years old had the highest frequency of intentional and unintentional injuries among other age groups. The frequency of burn in women was higher than that of men, but the frequency of other injuries in men was higher than that of women.
    Conclusion
    The most commonly reported injuries to the forensic medicine in Zahedan during the years 2008-2016 are accidents and struggle that occur in most cases at a young age.
    Keywords: Injuries, Epidemiology, Forensic Medicine
  • Paria Jangi, Nahid Ramak, Alireza Sangani* Pages 17-22
    Aims
    The cognitive, emotional, and behavioral-related problems associated with addiction to narcotics in the dependence situation and even treatment is different, depending on the type of narcotics; therefore, the aim of this study was to compare self-destructive behaviors, irrational beliefs, and emotional distress tolerance in two male groups of recovering from addiction to narcotics and stimulants.
    Instruments and Methods
    The research method was descriptive comparative or post-event. The statistical population included all recovered drug addicts in 8 residential centers of Gorgan in spring 2017, 40 of whom were recovering from addiction to the opioid, and 40 patients were recovering from addition to the stimulants. These persons were selected by two-stage cluster sampling method. The data collection instruments were Jones' Irrational Beliefs Test (IBT), Emotional Distress Tolerance Scale (DTS), and Self-Destructive Behavior Questionnaire. The data were analyzed by multivariate variance analysis, using SPSS 24 software.
    Findings
    There was a significant difference among the need for receiving confirmation from others, the tendency to blame, emotional irresponsibility, high concern with anxiety, avoidance of the problem and dependence on the variables of irrational beliefs and subscales of tolerance and absorption to the negative emotions in the emotional distress tolerance, and self-destructive behaviors in the two groups of men recovering from the opioid and stimulant with 95% confidence interval (p<0.05).
    Conclusion
    Self-destructive behaviors, irrational beliefs, and emotional distress tolerance are in a better position in the men recovering from opioid compared with the men recovering from stimulants.
    Keywords: Self-destructive behaviors, Irrational beliefs, Emotional distress tolerance, Addiction
  • O Garkaz, Sh Salari Lak*, H.R Mehryar, H.R Khalkhali Pages 23-29
    Aims
    One of the most common events is traffic accidents. Road accidents are the second death cause and age loss in the country. The aim of this study was to determine the survival rate of traffic accident victims and assessing the quality of hospital care in Imam Khomeini Hospital, Urmia by using TRISS method.
    Instruments and Methods
    This cross sectional study was performed on 760 accident victims hospitalized to Imam Khomeini Hospital of Urmia in 2017; they were selected purposefully. Respiratory rate, systolic blood pressure, Glasgow coma scale (GCS), and the severity of injuries of the patient were collected based on the relevant expert report, and using the TRISS software, the probability of survival for patients were calculated. Z and W static were used to compare survival probability.
    Findings
    The number of male injured individuals were 562 (73.9%) and female were 198 (26.1%). 74 (9.7%) injured individuals were between 0 and 14 years old, 437 (57.5%) individuals were between 15 and 54 years old, and 249 (32.7%) individuals were over 54 years old. The mean of RTS was 7.67±0.55 and 6.00±1.57 for the survived and non-survived individuals, respectively. The mean of the ISS was 21.62±17.63 and 56.32±25.02 for the survived and non-survived individuals, respectively. Also, the expected death was 60, and the observed death was 69.
    Conclusion
    The number of observed deaths is more than the expected ones, indicating the low quality of hospital care.
    Keywords: Traffic Accident, Quality of Care, Hospital, Iran
  • E. Asadipour , S. Behzadipour , M. Zarenezhad * Pages 31-36
    Aims
    Gender identity disorder is one of the most important psychiatric disorders. Sex Reassignment Surgery (SRS), despite having high social and psychological pressure, heals many problems of these people. This study was conducted with the aim of comparing suicidal tendency in male operated and non-operated patients suffering from gender dysphoria in Fars province between the 2011 and 2013.
    Instruments and
    Methods
    This cross sectional descriptive-analytical study was conducted in Fars province during 2012 to 2013 on 70 patients with gender dysphoria, dividing into 35 operated male to female patients and 35 non-operated male to female patients by available sampling method. Beck Scale for Suicidal Ideation (BSSI) was used to measure susceptibility of individuals to suicide. The findings were analyzed, suing SPSS 22 software and by ANOVA.
    Findings
    The mean age of the patients in the population was 27.47±3.30 years. The mean of suicidal tendency was significantly different between the operated and non-operated patients and the non-operated group was more likely to commit suicide than the operated group (F=4.09; p<0.05). There was a significant negative correlation between age of the studied population and suicide susceptibility. In other words, with increasing age, the susceptibility to suicide was reduced.
    Conclusion
    The operated patients with gender identity disorder are more likely to suicide and are more susceptible to suicide compared with the non-operated patients.
    Keywords: Gender Dysphoria, Suicidal Tendency, Sex Reassignment Surgery, Forensic Medicine
  • A Purebrahim, I Goldozian*, A Ramezani, M Moradi Pages 37-46
    Introduction
    Along with the use of stem cells technology, many jurisprudential, moral, and legal challenges have been created, including the exploitation of women, intentional abortion, conversion embryos into commodities, stem cells trade, breaking the human dignity, and threats caused by biological agents. Elimination of such possible consequences requires drafting laws and legal mechanisms compatible with regional and cultural beliefs of peoples in the country. The aim of this study was to investigate jurisprudence-legal approaches to stem cells technology. Embryonic stem cells are more favorable to the medical community due to their lack of differentiation for the treatment of various diseases; since the extraction of embryonic stem cells necessarily involves the destruction of embryos, there will be many debates and disagreements, and there are ethical, religious, and sometimes dissenting views on the subject in general. The present review research was conducted, using library and documentary method and studying books, papers, and researches and other authoritave scientific references.
    Conclusion
    Despite many efforts in the framework of formal and informal arrangements and considering religious, cultural, and social potential capacities of the country, unfortunately the rules in this issue require a serious and effective plan.
    Keywords: Stem cell, Jurisprudential approach, Legal Status, Criminalization
  • A Ajori Ayask* Pages 47-56
    Introduction
    The first right of the fetus is living. Therefore, the first order of the Sharia is the prohibition of abortion, except in cases, where it is permitted for the sake of prudence. Neither Islam develops the scope of the abortion permission, like some of the laws of the Western countries, that the life of the fetus is an option on their parents’ hands, nor it limits this scope in such a way that the abortion is not permitted even with distress for mother. Hence, the most important basis for the permission to abortion is the rule of La-Haraj, which is embodied in the Therapeutic Abortion Law approved in 2005. According to this rule, the first sentences that cause distress and constriction are removed from the person. The aim of this study was to investigate the role of the mentioned rule in therapeutic abortion and how it is diagnosed.
    Conclusion
    Although with the passage of the Therapeutic Abortion Law an important step has been taken to regulate the issue of abortion, for the determination of the legal examples of abortion, it has not been comprehensively used from the rule as a powerful and dominant rule of Islamic jurisprudence, and in this field, the law has gaps that needs to be resolved. The second point is about how Haraj (distress) is diagnosed with therapeutic abortion. The vast majority of jurists accepted the criterion of the personal character of Haraj and the only thing that is expressed in the law is the assumption of abnormalities in the fetus. However, as it is treated in the abnormal abortion claims, it means accepting a typical criterion; the result that is incompatible with the base of the rule and its nature of appreciative, and it must be corrected.
    Keywords: Abortion, Therapeutic Abortion, Distress, Constriction, Personal Criteria, Typical Criteria
  • M. Ghadipasha, Gh. Jafari *, A.M. Alimohamadi, S. Aram Pages 57-60
    Aims
    Determining the impact mechanism is one of the most important measures in forensic science. The mechanism of fracture of the metacarpal neck is squeezed directly into the fist. Often, this type of fracture is due to the impact of the first depending on the hard. In this study, we introduce a case of this fracture.
    Patient’s Information
    He was a middle-aged man, who had ache with various areas of the body followed by a quarrel, and came to the forensic medical center in 2018. His injuries included fifth right metacarpal neck fracture in addition to several superficial scratches. The judiciary asked forensic medicine to declare that, inasmuch as the plaintiff acknowledged that the damage had been caused by the iron cutter bow saw, according to the type of injury, with what it was created. Replying to judiciary, the forensic medicine declared that the fifth right metacarpal neck fracture was not due to a bow saw.
    Conclusion
    If the forensic medicine does not pay attention to the mechanism of trauma in the examinations, due to the non-differentiation of the traumatic consequences of the incident from a traumatic self-made (fabricated) trauma, it may lead to the violation of the rights of individuals and the loss of confidence of the victims and, on the other hand, it will lead to misuse of the perpetrators. In order to identify the mechanism of trauma and the way, in which the lesion is established, interaction with the judiciary is very promising and correspondence and interaction with judiciary should not be ignored in any way.
    Keywords: Fracture, Bone, Metacarpus