فهرست مطالب

پزشکی قانونی - سال سیزدهم شماره 4 (پیاپی 48، زمستان 1386)

مجله پزشکی قانونی
سال سیزدهم شماره 4 (پیاپی 48، زمستان 1386)

  • 60 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1386/11/30
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علی آقاجانلو، کیانوش نیرومند زندی، زهرا صفوی بیات، حمید علوی مجد صفحه 223
    زمینه و هدف
    یکی از مباحث بسیار مهم در بهداشت عمومی خشونت است. اگر چه خشونت علیه پرستاران به عنوان یک مشکل شغلی عمده شناخته شده است اما اندازه و وسعت و همچنین عوامل خطر برای این گروه هنوز ناشناخته است. هدف این مطالعه تعیین میزان مواجهه با خشونت حین کارآموزی در بین دانشجویان پرستاری بوده است.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت توصیفی و روی 180 نفر از دانشجویان پرستاری سال دوم، سوم و چهارم که در زمان انجام مطالعه در دانشکده های پرستاری و مامایی شهید بهشتی، تهران و ایران مشغول به تحصیل و دارای شرایط ورود به مطالعه بودند با نمونه گیری سهمیه ای انجام شد. اطلاعات مربوط به خشونت طی یک سال گذشته از طریق پرسشنامه جمع آوری شد که برای تعیین اعتبار و پایایی پرسشنامه به ترتیب از اعتبار محتوا و آزمون مجدد استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که 7/6% (فاصله اطمینان 95%: 3/10 – 1/3) از دانشجویان دچار حمله فیزیکی،3/8% (فاصله اطمینان 95% = 3/12 – 3/4) دچار تهدید فیزیکی و 4/39% (فاصله اطمینان 95%: 5/46 – 3/32) دچار بدکلامی طی یک سال گذشته شده بودند. بیشتر موارد حمله فیزیکی(7/66%) توسط بیماران، اکثر تهدید فیزیکی توسط همکاران (3/36%) و در درجه بعد همراهان بیمار (1/18%) و اکثر بدکلامی توسط همکاران (7/33%) و بعد از آن بیماران (31%) اتفاق افتاده بود. بین جنس دانشجویان و سال های مختلف تحصیلی در ایجاد بدکلامی تفاوت معنی دار مشاهده نشد. از نظر علت ایجاد حمله فیزیکی در 6/41% موارد افراد مهاجم تحت تاثیر بیماری بودند. از نظر علت ایجاد تهدید فیزیکی و بدکلامی در اکثر موارد، افراد مهاجم مشکل و بیماری خاصی نداشتند. 7/66% دانشجویان حمله فیزیکی، 6/26% تهدید شغلی و 4/39% بدکلامی را به مربیان خود گزارش کرده بودند.
    نتیجه گیری
    دانشجویان پرستاری به علت سن کم و تجربه ناکافی درمعرض خشونت بیشتری قرار دارند بنابراین تدوین برنامه های آموزشی در مورد خشونت محیط کاری و راه های پیشگیری از آن و ارایه حمایت و مشاوره لازم بعد از خشونت امری ضروری است.
    کلیدواژگان: خشونت حین کارآموزی، دانشجویان پرستاری
  • مجید پورشیخیان، محمدتقی مقدم نیا، فیروز نصیرزاده صفحه 228
    زمینه و هدف
    انفارکتوس میوکارد یکی از شایع ترین علل بستری شدن بیماران است که دارای مرگ و میر حدود 30% می باشد و حدود نیمی از موارد آن در ساعات اول پس از شروع علایم و قبل از رسیدن بیمار به بیمارستان اتفاق می افتد. بنابراین تاخیر در مراجعه و شروع درمان تاثیر مهمی در توسعه آسیب میوکارد و پیش آگهی بیماران خواهد داشت. این مطالعه با هدف بررسی فاصله زمانی بین شروع درد حاد سینه تا انتقال به مرکز درمانی اولیه و قلب در مبتلایان به سکته حاد قلبی انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه یک بررسی توصیفی است که روی 100 بیمار بستری مبتلا به سکته حاد قلبی در بیمارستان دکتر حشمت رشت با میانگین سنی 56 سال و درصد جنسیت 66% مذکر و 34% مؤنث، انجام شده است. روش نمونه گیری در دسترس بوده که طی یک دوره 4 ماهه بر روی بیماران ساکن رشت و حومه تا شعاع 30 کیلومتر انجام شد. زمان شروع درد حاد سینه تا پذیرش در مرکز درمانی در سه مرحله (1) شروع درد تا تصمیم به درخواست کمک (2) زمان درخواست کمک تا انتقال به مرکز درمانی اولیه (3) زمان انتقال از مرکز درمانی اولیه تا پذیرش در مرکز درمانی قلب اندازه گیری شد. شدت درد با استفاده از معیار قابل قیاس بصری (V.A.S) [1] و مقیاس 10- 0 اندازه گیری شد. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه مشتمل بر 22 سؤال جمع آوری و با استفاده از آمارتوصیفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج بررسی نشان داد مدت زمان بین شروع درد در قفسه سینه تا درخواست کمک از طرف بیمار 91 دقیقه، زمان انتقال به مرکز درمانی اولیه (یا قلب) 55 دقیقه، زمان انتقال از مرکز درمانی اولیه تا مر کز درمانی قلب 84 دقیقه و مدت زمان کل بین شروع درد تا پذیرش در مرکز درمانی قلب 230 دقیقه (نزدیک 4 ساعت) بود. ارتباط معنی دار آماری بین جنس زن و شدت کم درد با زمان تاخیر جهت شروع درمان در بیماران مبتلا به سکته قلبی حاد مشاهده گردید (05/0 > P).
    نتیجه گیری
    بیماران در هر سه مرحله تاخیر داشتند اما بیشترین تاخیر در درخواست کمک پس از شروع درد سینه از طرف بیماران بود. بنابراین با افزایش آگاهی بیماران برای شناخت بهتر علایم شروع انفارکتوس حاد میوکارد (بویژه در زنان) در جهت تصمیم گیری سریع تر برای درخواست کمک در صورت مواجهه با هر نوع درد قفسه سینه می توان مدت زمان تاخیر و عوارض آن را کاهش داد.
    کلیدواژگان: تاخیر زمانی، انفارکتوس، حاد میوکارد، درد قفسه سینه
  • حسن حسنیان مقدم، عبدالکریم پژومند، سعیده سرجمعی صفحه 235
    زمینه و هدف
    در ایران مرکزی که اطلاعات مسمومین سراسر کشور را جمع آوری نماید وجود ندارد. سرویس مسمومین بیمارستان لقمان تهران تنها مرکز دانشگاهی تهران بزرگ است که با قدمتی بیش از شصت سال به پذیرش بیماران مسموم می پردازد و اکثر بیماران مسموم تهران به آن ارجاع می گردند. هدف این مطالعه نشان دادن اپیدمیولوژی مسمومیت ها بر اساس طبقه بندی بین المللی بیماری ها (ICD10) در این مرکز به عنوان الگوی تهران بزرگ در سال 1383 است.
    روش بررسی
    این مطالعه به شکل مقطعی بر روی کلیه بیماران بستری نوجوان و بالغ بالای 12 سال در مجموعه مسمومین لقمان در سال 1383 انجام شد. متغیرهای تحقیق شامل نوع مسمومیت (بر اساسICD10)، انگیزه، سن، فصل، سابقه اقدام مشابه، سابقه بیماری روانی، سابقه اعتیاد و پیش آگهی بودند.
    یافته ها
    از اول فروردین سال 1383 تا 29 اسفند همان سال و از مجموع 26078 بیمار مراجعه کننده به اورژانس مسمومین بیمارستان لقمان، 11465 نفر (44%) با مسمومیت حاد در مجموعه مسمومین بستری گردیدند. 45 بیمار فوت شده به اورژانس رسیدند که در آمار محاسبه نگردیدند. این تعداد حدود نیمی از کل بستری های بیمارستانی همان سال بود. مسمومیت های عمدی بیشترین انگیزه بستری بیماران را به خود اختصاص داده (74%) و مسمومیت های اتفاقی که در راس آنها سوء مصرف مواد قرار داشت علت بعدی مراجعه بیماران بود (26%). مسمومیت با داروها شایع ترین علت مراجعه بیماران بود که در این میان دسته T42(8/20%) و T43 (8/17%) شامل داروهای ضد افسردگی و بنزودیازپین ها و داروهای ضد تشنج در راس قرار داشتند. مخدرها و شبه مخدرها T40 (7/11%) در رده سوم قرار داشتند. از نظر جنسی و فصل مسمومیت تفاوت عمده ای مشاهده نگردید. مرگ در 272 بیمار (1% مراجعین) اتفاق افتاد که شایع ترین علت آن مسمومیت با مواد مخدر (7/43%) و در ادامه مسمومیت با آفت کش ها (9/9%) بود. 6/67% فوت شدگان سنی کمتر از 40 سال داشتند و 1/80% مرد بودند.
    نتیجه گیری
    هر چند آمار خودکشی در ایران از بسیاری از کشورهای غربی پایین تر است ولی روند خود مسموم سازی در جامعه رشد بسیار زیادتری از رشد جمعیت داشته و مسمومیت ناشی از سوءمصرف مواد، الگوی جنسی مسمومین را دچار تغییر کرده است. به نظر می رسد اقدامات کشوری برای کنترل سوء مصرف مواد ناکافی بوده و مداخلات فوری برای حمایت از بیماران و گروه های پر خطر لازم باشد
    کلیدواژگان: مسمومیت، اپیدمیولوژی، خودکشی، سوء مصرف مواد، اعتیاد
  • محمد فضیلتی، امید ایروانی، محمدحسن قدیانی صفحه 241
    زمینه وهدف
    آنالیز و بررسی غلظت اتانول در اجساد نقش مهمی از نظر تحقیقات قضایی دارد، خصوصا زمانی که یک مرگ غیرطبیعی یا حادثه ای رخ داده باشد. رایج ترین مشکل این بررسی تعیین سطح غلظت اتانول خون می باشد که به دلایل مختلفی نظیر فرآیند تخمیر و احتمال آلودگی این سنجش تا حد زیادی جایگاه خود را به ارزیابی غلظت اتانول در مایع زجاجیه به عنوان جانشین یا مکمل نمونه خونی واگذار نموده است. در این مطالعه به منظور بررسی میزان همبستگی، غلظت اتانول چشم راست و چپ با یکدیگر مقایسه شده و مورد آنالیز قرار گرفته است.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع توصیفی، تحلیلی و مقطعی می باشد به این ترتیب، اجسادی که مشکوک به مصرف اتانول بوده و از اردیبهشت ماه 1385 تا بهمن همان سال به اداره کل پزشکی قانونی استان اصفهان ارجاع شده اند، وارد مطالعه گردیده اند، بدین ترتیب پس از نمونه گیری از مایع زجاجیه چشم راست و چپ به طورجداگانه، نمونه ها به آزمایشگاه ارسال شده، با استفاده ازدستگاه گاز کروماتوگرافی (GC) غلظت اتانول این نمونه ها تعیین شده است. داده های خام وارد نرم افزار آماری SPSS شده است سپس با در نظرگرفتن سطح معنی داری 05/0 P < غلظت اتانول دوچشم با استفاده از آزمون های T-test وANOVA با یکدیگر مقایسه و میزان همبستگی آن ها مورد ارزیابی قرارگرفته است. به طور همزمان و براساس داده های خام مندرج در پرسشنامه اطلاعات حاصله از بستگان درجه اول متوفی، عوامل زمینه ای چون سن، جنس، تحصیلات، سابقه بیماری یا جراحی چشمی، سابقه مصرف اتانول، مواد مخدر و بیماری های جسمانی زمینه ای و غیره بررسی گردید.
    یافته ها
    از مجموع 100 جسدی که مشکوک به مصرف اتانول بوده اند، 98 نفر مرد و 2 نفر زن مورد ارزیابی قرار گرفته اند. محدوده سنی اجساد 81-15 سال و متوسط سنی 30 سال (42/12 31) بوده است. در مقایسه غلظت اتانول چشم راست و چپ، اگرچه به طور کلی با در نظر گرفتن سطح معنی داری 05/0 P < همبستگی بسیار خوبی بین چشم راست و چپ (889/0) وجود داشت لیکن در مقایسه غلظت این ماده در چشم راست و چپ ما بین دو گروهی که دچار عیب انکساری بینایی بودند و گروه سالم اختلاف معنی دار یافت شد (05/0 < P).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد پاتولوژی های چشمی مختلف که باعث درگیری مایع زجاجیه و تغییرات میکروسکوپیک در پروتئین ها و محتوای سلولی این مایع می شوند قادر است توجیه کننده اختلاف معنی دار در مقایسه با غلظت اتانول چشم راست و چپ باشد. بدین منظور در کلیه مطالعات توکسیکولوژیک اجساد در مورد اجسادی که دارای هر نوع سابقه بیماری چشمی یا جراحی چشمی بوده اند توصیه می شود که علاوه بر اخذ نمونه خون محیطی، نمونه گیری مایع زجاجیه به طور جداگانه از هر دو چشم نیز انجام گیرد تا تفاسیر صحیحی از میزان غلظت اتانول را داشته باشیم.
    کلیدواژگان: مایع زجاجیه، جسد، چشم، غلظت اتانول
  • حمیدرضا کوهستانی، نیره باغچقی صفحه 249
    زمینه و هدف
    اشتباهات دارویی در بخش های بیمارستانی یک مشکل قدیمی و بسیار شایع می باشد. اطلاعات در دسترس نشان می دهد که اشتباهات دارویی در بیماران بستری در بخش های بیمارستانی بالا می باشد. هدف از این تحقیق تعیین میزان، نوع و علل اشتباهات دارویی دانشجویان پرستاری در بخش مراقبت های ویژه قلبی می باشد.
    روش بررسی
    این پژوهش یک مطالعه توصیفی می باشد که به صورت خودگزارشی توسط دانشجویان پرستاری انجام شد. در این مطالعه 60 دانشجوی پرستاری به روش سرشماری انتخاب شدند. جهت جمع آوری اطلاعات در این پژوهش از یک پرسشنامه خود ساخته استفاده شد. پرسشنامه شامل دو بخش اطلاعات دموگرافیک و سؤالات مربوط به اشتباهات اتفاق افتاده و اشتباهات در شرف وقوع (شامل نوع، علل و گزارش اشتباه به مربی و...) بود. پس از تهیه پرسشنامه و تعیین اعتبار و اعتماد آن، پرسشنامه مذکور بین واحدهای مورد پژوهش توزیع و جمع آوری شد. پس از جمع آوری اطلاعات، داده ها با استفاده از آمار توصیفی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    در 10% از واحدهای مورد پژوهش اشتباه دارویی اتفاق افتاده بود، 66/41% از واحدهای مورد پژوهش، اشتباه دارویی در شرف وقوع را گزارش نمودند و 34/48% از دانشجویان هیچ گونه اشتباه در شرف وقوع و اتفاق افتاده ای را گزارش نکردند. شایع ترین نوع اشتباهات دارویی گزارش شده شامل سرعت انفوزیون اشتباه، مقدار اشتباه و داروی اشتباه بود. شایع ترین علل اشتباهات دارویی شامل محاسبات دارویی غلط، عدم توجه به مقدار (دوز) دارو در کارت دارویی و دانش ضعیف داروشناسی، ذکر شده بود. شایع ترین دارویی که در مورد آن اشتباه رخ داده بود، هپارین گزارش شده بود.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که 10% از دانشجویان مرتکب اشتباه دارویی شده بودند و 66/41% آنان نیز اشتباه در شرف وقوع را گزارش کردند. این امر نشان دهنده احتمال زیاد وقوع اشتباهات دارویی توسط دانشجویان پرستاری در بخش مراقبت های ویژه قلبی می باشد. به نظر می رسد بعضی از این موارد با نوع آموزش پرستار در زمان تحصیل ارتباط دارد. با استفاده از نتایج این تحقیق می توانیم با نقاط ضعف دانشجویان و یا نقاط ضعف نظام آموزشی خود آگاه شویم و در جهت رفع آن کوشا باشیم.
    کلیدواژگان: اشتباهات دارویی، دانشجویان پرستاری، نوع، علل، بخش مراقبت های ویژه قلبی
  • مهرزاد کیانی، شبنم بزمی، جابر قره داغی، عبدالرزاق برزگر صفحه 256
    زمینه و هدف
    سوانح و حوادث از جمله مهم ترین علل مرگ و میر و معلولیت در جهان محسوب می شوند. تصادفات، منازعات و حوادث شغلی از مهم ترین علل ایجاد آسیب بوده و در این بین صدمات ناشی از نزاع سهم عمده ای را به خود اختصاص می دهد به گونه ای که طبق آمار به دست آمده از مراجعین به بخش معاینات پزشکی قانونی سراسر کشور50% از مراجعین سال 1381 متعاقب نزاع به این سازمان مراجعه نموده اند. در این مقاله با بررسی اپیدمیولوژیک موارد نزاع در مراجعین به سازمان پزشکی قانونی کشور و بررسی نقش متغیرهای مختلف در این زمینه در نظر داریم گامی جهت روشن شدن اذهان عمومی برداریم.
    روش بررسی
    جمعیت مورد مطالعه در این پژوهش مردان ارجاعی به ستاد سازمان بوده اند که جهت بررسی آسیب های ناشی از نزاع و اخذ نظرات کارشناسی در خصوص آسیب های وارده در یک دوره زمانی سه ماهه به بخش معاینات مردان واحد مرکزی استان تهران مراجعه کرده اند. 300 مورد از مراجعین علاقه مند به همکاری در این طرح پژوهشی انتخاب شده و ضایعات آنان به همراه سایر اطلاعات مورد نیاز در پرسشنامه های مخصوص جمع آوری گردیده و سپس به کمک روش های آماری، مورد آنالیز و بررسی قرار گرفته است.
    یافته ها
    جنسیت طرف دعوا (ضارب) در 3/95% موارد مذکر و در 7/4% موارد مؤنث بوده است. در موارد نزاع در 9/7% موارد سابقه مصرف مواد مخدر و در 5/2% موارد مصرف الکل و در 8/1% موارد سابقه مصرف دارو در فرد مضروب وجود داشته است. از بین آسیب های ایجاد شده بیشترین مورد را خراشیدگی و کمترین آن را شکستگی تشکیل داده است. بر طبق آنالیز داده ها در اکثر موارد (2/75%) در همان روز فرد مضروب به واحد معاینات مراجعه کرده است و آسیب هایی نظیر پارگی عمیق، کبودی، قرمزی، تورم و سیاه شدگی بین این دو طیف قرار می گیرند. از نظر میزان تحصیلات در بیشتر موارد (3/34%) تحصیلات در حد متوسطه بوده و در توزیع شغلی بیشتر موارد را شغل آزاد و پس از آن کارگران تشکیل داده اند. بر طبق آنالیز آماری به دست آمده دراکثر موارد (6/41%) مشت، در 5/14% موارد جسم سخت و در 5/10% موارد سلاح سرد عامل ایجاد آسیب بوده و در بررسی آسیب های وارده توسط سلاح سرد یا جسم برنده مورد استفاده در نزاع، کارد به عنوان بیشترین سلاح به کار رفته قلمداد شده است (64%) و قمه و تیغ موکت بری، شیشه شکسته و سایر ابزارها در مرتبه های بعدی قرار دارند. از نظر توزیع فراوانی سنی فرد ضارب و مضروب اکثرا در بین سنین 30-20 سالگی قرار دارند. از نظر فراوانی محل ایراد ضربه در بیشتر موارد آسیب به سر و صورت و کمترین آن در ناحیه کمر و پهلوها ذکر شده است.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصله نشانگر اهمیت بررسی بر روی ضایعات ناشی از ضرب و جرح بوده و بیانگر آن است که با ارایه راهکارهای مناسب و فرهنگ سازی در تمام زمینه ها از جمله افزایش میزان آگاهی افراد از تاثیر سوء مصرف مواد مخدر و الکل بر ایجاد نزاع و آسیب های ناشی از آن، افزایش سطح علمی و آگاهی عمومی، منع حمل ادوات و وسایل ایجاد ضرب و جرح نظیر چاقو و در نظر گرفتن جریمه های سنگین در صورت کشف آن ها و رواج فرهنگ سازش و توسل به قانون به جای انتقام گیری های شخصی می تواند نقش مؤثری در کاهش این گونه آسیب ها به همراه داشته باشد.
    کلیدواژگان: تروما، ضرب و جرح، نزاع
  • بهرام صمدی راد، ساسان راثی، آرزو حاتمی، عزت الله صبوری صفحه 261
    چکیده
    مقدمه
    پدیده شوهرآزاری پدیده ای غیرشایع نیست که بتوان از آن صرف نظر کرد یا آن را به فراموشی سپرد. بایستی در پی علت آن بود که چرا شوهرانی که مورد آزار قرار گرفته اند اعمال خشونت نسبت به خود را کتمان نموده, ادامه چنین وضعیتی را تحمل می کنند؟ به دلیل کتمان این مساله و عدم مراجعه شوهران مورد آزار به مراجع قضایی و سایر نهادهای مرتبط برآورد درستی از میزان واقعی شوهرآزاری در جوامع در دست نمی باشد. در کشور ما نیز به وجود مراکزی که پی گیر این خشونت ها بوده, نسبت به اطلاع رسانی لازم در سطح جامعه اقدام کنند نیاز جدی احساس می شود. معرفی مورد: مطالعه حاضر گزارشی از یک مورد نادر و آشکار شوهرآزاری است که به صورت خوراندن کپسول های حاوی سوزن های ته گرد و میخ های کوچک در مدت زمانی چندین روزه صورت گرفته است. زن عامل خشونت پیشینه ای از انجام خشونت در ازدواج قبلی خود داشته است.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد عواملی نظیر انگیزه دستیابی به دارایی شوهر پس از مرگ تدریجی وی همراه با وجود گونه ای از اختلال شخصیت احتمالی در وی سبب ساز اعمال این خشونت بوده است.
    کلیدواژگان: همسرآزاری، شوهرآزاری، اختلال شخصیت، خشونت
  • مسعود پورحسین، میترا لطفی، سیدخسرو قاسمپوری صفحه 265
|
  • Page 223
    Background and Aim
    Violence is one of the most important issues in public health, Although violence against nurses was known as a major problem, size, extent and risk factors haven’t not recognized yet. The aim of this Study is to determine the rate of violence during training among nursing students
    Materials and Methods
    In this descriptive study, 180 nursing students that have inclusion criteria were selected with quota sampling. Data is collected with questionnaire that validate and variable with content validity and test-retest respectively.
    Findings
    Of the total studied subjects, 6.7% (CI 95%: 3.1-10.3) reported physical attack, 8.3% (CI 95%: 4.3-12.3) physical threat and 39.4% (CI 95%: 32.3- 46.5) verbal abuse in the previous 12-months period. Most of physical attacks were happened by patients (66.7%) whereas most of physical threats were happened by colleagues (36.3%) and then by companions 18.1% and also verbal abuses by colleagues 33.7% and after that patients 31%. There is no significant difference between sex and different years in verbal abuse. Most aggressors in physical attacks were under the influence of diseases whereas majority of aggressors in physical threat and verbal abuse haven’t any problem. 66.7% of students reported physical attacks, 26.6% occupational threat and 39.4% verbal abuse to educators.
    Conclusion
    Nursing students are at great risk for violence due to little age and inadequate experience. Therefore planning educational programs about violence, prevention, supporting and consulting after violence are necessary.
  • Page 228
    Background and Aim
    Myocardial infarction (MI) is one of the most common causes for hospitalization. That accounts for proximately 30% the mortality and about one half of cases occur during the early hours following the onset of symptoms just before the transfer of patient to the hospital. Thus, delay in treatment has on important effect on developing the myocardial damage and the prognosis of the patients. In this study, interval between the onset of acute chest pain and the transfer to an cardiac center was studied.
    Materials And Methods
    This study is a descriptive, a kind of new data, carried out on 100 inpatients, the age range was 56 years old (66% were male and 34% were female), with acute heart attack in Rasht Dr. Heshmat hospital by using a sampling during period from June to December in 2005. The onset of acute chest pain and acceptance in cardiac center divided in three periods: 1- Onset of acute pain to help call. 2- From help call to transfer time to an initial treatment center. 3- Transfer time from the initial treatment center to the heart center. Intensity pain was studied by using from visual accordance scale (V.A.S) and range 0-10. The data were collected by using from questionnaire and then were analyzed.
    Findings
    Results showed that the total length of time between the onset of chest pain and hospitalization was 230 minutes. From the onset of pain to the help call lasted 91 minutes. Transfer time to an initial treatment center (or heart center) was 55 minutes and the transfer to the heart center was 84 minutes. There was significant relation between female (P=0.05) & low intensity pain with the delay timed.
    Conclusion
    The greatest delay was in the help call following the onset of chest pain. Therefore, increasing patient’s knowledge for better understanding of symptoms in the onset of MI can reduce the delay time, side effects and mortality, especially in females for faster help call in the event of any type of chest pain
  • Md Hossein Hassanian-Moghaddam Abdolkarim Pajoumand Saeedeh Sarjami Page 235
    Background and Aim
    There is no center for poison control and surveillance in this country to gather information and analyze data. The Loghman Hospital is the only tertiary teaching hospital for poisoned patient with more than 65 years experience in Tehran that serves population in excess of 12 million in the capital city, so most poisoned patient refer to this center. The aim of this study was to investigate the epidemiology of hospital-referred poisoning in Loghman hospital as the representative of capital city according to International Classification of Disease (ICD10).
    Materials And Methods
    All adults and adolescents more than 12 years old admitted to the Emergency toxicology clinic of the Loghman Hakim teaching hospital, from 21 March 2004 to 20 March 2005, were included in this study. We analyzed the clinical charts for etiological and demographical characteristics of the acutely poisoned patients who hospitalized. Variables included group of poisons, motivation, age, sex, history of mental illness and addiction, history of drug self poisoning, prognosis.
    Results
    There were 11,465 poisoning cases (5,583 females and 5,818 males and 64 unknown) among 26,078 patients admitted to the Emergency toxicology clinic. This was nearly half of all hospital admissions. Intentional poisoning was more common (74%) than accidental exposures (26%) including drug abuses. Pharmaceutical drugs especially antidepressants and sedative hypnotics were the major cause of the intoxication which codified as T42 (20.8%) and T43 (17.8%) respectively, followed by T40 (11.7%) that mainly consist of the opiates. There were not significant differences among patients regarding gender and season of poisoning. Two hundred and seventy two patients (1% of presentations) were died due to acute poisoning or its complications. The majority of them was due to narcotics overdose (43.7%) followed by pesticides (9.9%). Most of the deceased patients were male (80.1%) and less than 40 years old (67.6%).
    Conclusion
    Although the rate of suicide is lower than western countries but the trend of deliberate self poisoning is more than population growth rate and because of substance abuse the sex distribution of poisoning is changed. It seems that national policy for the controlling of substance abuse is not efficient and need urgent intervention especially for high risk groups.
  • Mohammad Fazilati Omid Iravani Mohammad Hassan Ghadyani Page 241
    Background and Aim
    Ethanol concentration of cadavers might have an important role in juridical investigations. Partially where suspected death has been reported. The major problem in this regard could be measurement ethanol concentration in corpse blood, that a possible alternative method in determination ethanol concentration in humor. In this study ethanol content of both left and right eyes were measured and compared.
    Materials and Methods
    This study is a descriptive cross sectional one, thus, corpses suspected of ethanol consumption were studied and then ethalol was measured by gas chromatography (GC) and with regard to P<5% data was analyzed with SPSS and correlation between ethanol consumption and its concentration in vitruos humor was studied. Data about age sex, education level, any possible disorder history, eye surgery, alcohol and drugs consumption were also collected.
    Findings
    Samples were taken from 100 corpses (98 male, 2 females). The age of the corpse was in the range of 15 to 81 years old with a mean of 30 years. Results indicated that there is a significant difference in alcohol content in left and right eyes. (p<5%)
    Conclusion
    It seems that any pathological disorder that may affect eye can explain any significant difference in its ethanol content. According to the data it is suggested to take alcohol samples from vitrous humor addition to study toxicological situation of corpses.
  • Hamidreza Kohestani Nayereh Baghcheghi Page 249
    Background and Aim
    Medication errors are an old and most frequent problem in hospital wards. On the basis of the available studies medication errors occur commonly among hospitalized patients. The purpose of this study is to determine the frequency, type and causes of medication errors of nursing students in Cardiac Care Unites.
    Materials And Methods
    This is a descriptive study in which 60 students were selected through censuses based on their self report. A questionnaire was used consisted of two sections: first demographic information and second, question about occurred medication errors and on the verge medication errors. After determining of validity and reliability the questionnaire was completed by sample. Data was analyzed using descriptive statistics.
    Findings
    Findings show that in 10% of sampling medication errors had occurred and 41.66% were on verge of medication errors. %48.34 of samples did not report any error. The most prevalent type of errors were incorrect drug calculation, paying no attention to the dose in drug card and poor pharmacologic knowledge. The most prevalent drug in which the error had occurred were heparin.
    Conclusion
    Results showed that 10% of samples had medication error and 41/6% were on the verge of it. This shows the high probability of medication errors of nursing students in Cardiac Care Unit. It seems, in part, it is because of students education during their learning. We can find the weaknesses of students or the educational program with using of these results and plan to resolve them.