فهرست مطالب

پزشکی قانونی - سال بیست و دوم شماره 2 (پیاپی 78، تابستان 1395)

مجله پزشکی قانونی
سال بیست و دوم شماره 2 (پیاپی 78، تابستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/06/28
  • تعداد عناوین: 8
|
  • رقیه زارع *، حسین قمری گیوی، بهزاد ولیزاده صفحات 87-94
    زمینه و هدف
    در سال های اخیر افزایش روزافزون طلاق برای خانواده ها و جامعه مشکلات زیادی ایجاد کرده است. طلاق یکی از عوامل تهدیدکننده سلامت روانی است و زنان در شرایط پر استرس نسبت به مردان هیجان های منفی بیشتری را تجربه می نمایند و میزان افسردگی در آن ها دو برابر مردان است. این مطالعه به ارزیابی سلامت روانی زنان در حال طلاق و مقایسه آن با وضعیت زنان عادی می پردازد.
    روش بررسی
    این پژوهش یک مطالعه مقطعی توصیفی می باشد. آزمودنی های پژوهش شامل100 زن متقاضی طلاق و 100 زن عادی بودند. متقاضیان طلاق از بین زنان مراجعه کننده به پزشکی قانونی اردبیل به شیوه در دسترس انتخاب شدند. گروه شاهد از بین زنان متاهل ساکن اردبیل با وضعیت فرهنگی اقتصادی مشابه که از زندگی مشترک شکایتی نداشته و تا به حال به مراجع قضایی مراجعه نکرده اند، انتخاب گردیدند. ابزار جمع آوری داده ها برای ارزیابی سلامت روانی مقیاس21 سوالی افسردگی، اضطراب و تنیدگی(DASS-21) و مقیاس افکار خودکشی «بک» در نظر گرفته شد. نتایج توسط نرم افزار SPSS16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج یافته ها نشان داد که میانگین نمرات زنان درحال طلاق در معیارهای افسردگی، اضطراب و تنیدگی و افکارخودکشی، بالاتر از میانگین نمرات گروه شاهد بود و این اختلاف نسبت به گروه شاهد معنی دار بود (p<0.05).
    نتیجه گیری
    این یافته ها نشان می دهد که زنان درحال طلاق نسبت به همتایان متاهل خود مشکلات روان شناختی بیشتری دارند و افسردگی، اضطراب و افکار خودکشی در آن ها بیشتر است. لذا به نظر می رسدکه در این شرایط انجام اقدامات حمایتی، مشاوره درمانی و... برای کاهش اضطراب و تنش و پیشگیری از بروز افسردگی و اقدام به خودکشی ضرورت بیشتری داشته و حمایت جدی خانواده ها و سازمان های مددکاری اجتماعی را می طلبد.
    کلیدواژگان: سلامت روانی، طلاق، افسردگی، اضطراب، زنان
  • نرگس رستمیان *، بهنام بهنوش، حسام رستمیان، سامرند سلیمی، فخرالدین تقدسی نژاد صفحات 95-101
    زمینه و هدف
    مسمومیت حاد یکی از مشکلات عمده بهداشت روان در سرتاسر جهان می باشد. این مطالعه به منظور تعیین الگوی مسمومیت حاد در نوجوانان 13 تا 18 ساله مراجعه کننده به مرکز مسمومیت بیمارستان بهارلو طی سال های 91 تا 93 انجام گرفته است.
    روش بررسی
    اطلاعات دموگرافیک مربوط به مسمومیت 282 نوجوان 13 تا 18 ساله ثبت گردید. نرم افزار SPSS برای تجزیه و تحلیل داده ها مورد استفاده قرار گرفت. اطلاعات بیماران از پرونده بالینی، از طریق مراجعه به قسمت مدارک پزشکی بیمارستان و به روش پرونده خوانی استخراج و درپرسش نامه ها وارد شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد بیشترین عاملی که باعث ایجاد مسمومیت شده بود داروهای مخدر و سداتیو و ضد افسردگی ها بودند. کمتر از 2 درصد مسمومیت ها، با مرگ و میر همراه بود که عمدتا ناشی از مصرف قرص برنج بود. خودکشی میان دختران بیشتر از پسران بود. ارتباط معنی داری بین سال بستری و نوع داروهای مصرفی وجود داشت که سال 92 در قیاس با سال 91 مصرف داروهای مخدر و سداتیو افزایش یافته بود. ارتباط معنی داری بین سن و داروهای مصرفی وجود داشت و داروهای ضدافسردگی و سداتیو در سن بالاتر بیشتر بود. 8/86 درصد موارد مسمومیت داروئی به دلیل خودکشی بود.
    نتیجه گیری
    از آن جایی که عوامل متعددی با نوع داروی مصرفی و میزان بحرانی بودن شرایط نوجوانان دچار مسمومیت حاد دارویی مرتبط می باشند، پیشنهاد می گردد برنامه های پیشگیرانه همه جانبه ای در جهت کاهش مسمومیت های حاد دارویی در نوجوانان با در نظر گرفتن کلیه این عوامل موثر اتخاذ شود.
    کلیدواژگان: مسمومیت حاد دارویی، خودکشی، نوجوان، بیمارستان بهارلو
  • امیرمحمد مهاجرپور، شکوه پوربابایی، شیرین حشمتی، سید مهدی صابری * صفحات 103-109
    زمینه
    با توجه به مشاهده برخی جرایم خشن مرتبط با مصرف مواد محرک روان، هدف این مطالعه تعیین فراوانی ارتکاب جرائم خشن ناشی از مصرف ماده محرک شیشه در مراجعه کنندگان به واحد معاینات روان پزشکی اداره کل پزشکی قانونی استان تهران در سال1392 بوده است.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع مقطعی توصیفی تحلیلی است. در این مطالعه، تمام افراد ارجاع شده از دادگاه های کیفری استان تهران در زمان مطالعه، بررسی شدند. پرونده کیفری و نیز پرونده بالینی و نتیجه معاینات روان شناسی و روان پزشکی این افراد بررسی و اطلاعات لازم از جمله نوع جرم ارتکابی، اختلالات روانی قبلی و حین وقوع جرم و سایر متغیرهای لازم استخراج شد.
    یافته ها
    در پژوهش حاضر 138 نفر از افراد ارجاع شده به واحد روان پزشکی سازمان پزشکی قانونی وارد مطالعه شدند. از این افراد 100 درصد نمونه ها مرد و 84 نفر مجرد و 30 نفر مطلقه بودند. میانگین و انحراف معیار سنی نمونه ها 2/6±4/28 سال بود. از 138 فردی که مرتکب جرم شده بودند همگی سابقه ارتکاب جرایم خشن داشتند که نزاع با تعداد 35 نفر و سرقت با تعداد 25 نفر بیشترین جرم های ثبت شده برای مراجعین بوده و 12 نفر هم مرتکب قتل شده بودند. از 138 نفر تعداد 57 نفر بی کار بودند و تعداد 114 نفر سابقه مصرف ماده محرک روان (شیشه) را در گذشته به مدت طولانی داشته اند.
    نتیجه گیری
    با توجه به این که در مصرف کنندگان ماده محرک روان (شیشه)، فراوانی جرایم خشنی چون نزاع، سرقت به عنف (زورگیری) و قتل قابل توجه است، آگاه نمودن جوانان و خانواده ها از جرم زایی بالقوه این ماده روان گردان از طریق ارایه آموزش های رسانه ای ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: مواد محرک روان، شیشه، جرائم خشن، پزشکی قانونی
  • ناهید محمودی، سعید غلامزاده، محمد زارع نژاد * صفحات 111-120
    زمینه و هدف
    تغییر شگرف در شکل بدن بر هویت، ذهنیت تجسم یافته ی افراد و حسی که نسبت به خود دارند تاثیر می گذارد. پژوهش حاضر با هدف تعیین نوع سبک های هویت در افراد مبتلا به اختلال هویت جنسی در استان فارس انجام شد.
    روش بررسی
    این پژوهش یک مطالعه مورد- شاهدی است که بر روی دو گروه مورد (60 نفر) و شاهد (204 نفر) که به ترتیب از بیماران مبتلا به اختلال هویت جنسی مراجعه کننده به اداره پزشکی قانونی کل استان فارس و افراد نرمال به روش نمونه گیری در دسترس انجام گرفت. از طریق پرسش نامه اطلاعات فردی و پرسش نامه سبک های هویت برزونسکی(ISI) ارزیابی شدند. داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و -18 SPSS مورد تحلیل قرار گرفتند، سطح معنی داری (05/0>p) در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    نتایج نشان دادکه بیشترین فراوانی از نظر هویت (سردرگم و هنجاری) به ترتیب در افراد دارای اختلال هویت جنسی عمل جراحی کرده و عمل جراحی نکرده است. درگروه عمل جراحی نکرده، بین هویت سردرگم با شغل و سطح تحصیلات، رابطه منفی معکوس وجود دارد و در گروه عمل جراحی کرده، بین هویت اطلاعات و هنجاری با سطح تحصیلات، رابطه معنی داری وجود دارد و در هر دو گروه، بین تعهد با سطح تحصیلات رابطه معنی داری وجود دارد.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها می توان نتیجه گرفت که سبک های هویت افراد دارای اختلال هویت جنسی عمل جراحی کرده و عمل جراحی نکرده با هم تفاوت دارند و بین متغیرهای دموگرافیک و سبک های هویت آن ها نیز رابطه وجود دارد.
    کلیدواژگان: سبک های هویت، اختلال هویت جنسی
  • غلامعلی دوروشی *، مهدی مصری، سید کاظم طاهری، ساره نوروزی صفحات 121-128
    مقدمه
    اقدام به رفع مسوولیت کیفری از مجرمین مجنون و مختل المشاعر در قانون و اهمیت تشخیص مصادیق فقدان قوه تشخیص و اراده، موجب می گردد که محاکم از نظرات متخصصان مربوطه در این زمینه که همانا پزشکان و روان پزشکان قانونی می باشند بهره ببرند. با تعیین دقیق این مصادیق می توان از مجازات بسیاری از بیماران که ممکن است اشتباها برای آن ها مجازات در نظر گرفته شده باشد، جلوگیری کرده و در صورت لزوم برای معالجه و درمان آن ها را به جای زندان، به بیمارستان روانی منتقل نمود. هدف از این پژوهش نزدیک تر کردن دیدگاه حقوق کیفری وعلم پزشکی می باشد تا با تعیین دقیق تر محدوده مصادیق اختلال در قوه تشخیص و اراده و جنون در بیماری های مختلف اعصاب و روان بتوان از مجازات این گونه بیماران جلوگیری نمود.
    روش بررسی
    در پژوهش حاضر از روش توصیفی- تحلیلی استفاده شده است. پس از مراجعه به منابع مکتوب در روان پزشکی، پزشکی قانونی و حقوق کیفری، با روش منطقی و استدلال عقلی به تجزیه و تحلیل اطلاعات جمع آوری شده پرداخته شد.
    یافته ها
    جنون در حقوق کیفری وضعیتی است که فرد، قدرت تشخیص و تمییز ندارد و اعمال وی از روی اراده نیست. با وجود آن که در کتب مرجع علم روان پزشکی اصطلاح جنون و معیارهای تشخیصی آن وجود ندارد ، از دیدگاه روان پزشکی اختلالات روانی که به درجه فقدان شعور و اراده برسند رافع مسوولیت کیفری هستند. به این ترتیب مصادیق جنون شامل درجاتی از بیماری هایی نظیر اسکیزوفرنی، هیپومانی، مانیا، افسردگی، اختلالات هذیانی، صرع، زوال عقل پیری و برخی موارد اختلالات شخصیتی و عقب ماندگی های ذهنی و غیره می باشد.
    نتیجه گیری
    با وجود آن که مصادیق جنون در حقوق کیفری اعم از مصادیق جنون در پزشکی قانونی می باشد، می توان گفت، نه تنها جنون در روان پزشکی با جنون در حقوق کیفری تناقض و ضدیت ندارد بلکه مصادیق فقدان قوه تشخیص و اراده در حقوق کیفری با مصادیق آن در روان پزشکی تا حدود زیادی هم پوشی دارد.
    کلیدواژگان: جنون، قوه تشخیص و اراده، مسوولیت کیفری، پزشکی قانونی، حقوق کیفری، روان پریشی
  • سعید پورنقاش تهرانی *، مریم افتخاری، مسعود غلامعلی لواسانی صفحات 129-137
    زمینه و هدف
    پژوهش حاضر بر مردان خشونت گرا به عنوان نقطه بررسی و مداخله جهت متوقف کردن انتقال بین نسلی خشونت تاکید دارد و با هدف بررسی نقش تجربه خشونت خانگی در کودکی در پیش بینی افسردگی، اضطراب و استرس خشونت گرایان انجام شده است.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر به صورت توصیفی از نوع مقطعی است که در آن 45 آزمودنی با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند در یک دوره 4 ماهه انتخاب شدند. این مردان با توجه به مراجعه همسران آن ها به دادگاه خانواده و کلانتری ها و ارائه گزارش و در تعدادی از موارد با به همراه داشتن گواهی از پزشکی قانونی مبنی بر ضرب و شتم آن ها توسط همسرانشان انتخاب شدند و با اعلام رضایت خود برای شرکت در مطالعه به پرسش نامه های خشونت خانگی و داس پاسخ دادند. داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که متغیرهای شاهد خشونت بودن در پیش بینی خشونت جسمانی در بزرگ سالی و قربانی خشونت بودن در دوران کودکی در پیش بینی افسردگی و اضطراب و استرس مطرح هستند.
    نتیجه گیری
    از این یافته ها می توان جهت ایجاد و انجام درمان های موثرتر برای خشونت گرایان و آشناسازی آنان با پیامدهای رفتاری که خطر درگیر شدن کودکان در خشونت خانگی را افزایش می دهد استفاده کرد که این امر موجب کاهش انتقال بین نسلی خشونت خواهد شد.
    کلیدواژگان: شاهد، قربانی، افسردگی، اضطراب، استرس، مردان، خشونت خانگی
  • آرزو چراغی، هدیه ریاضی *، محمد علی امام هادی، سارا جام بر سنگ صفحات 139-146
    زمینه و هدف
    خطاهای مامایی با مشکلات متعددی برای مادر و جنین همراه می باشد و می تواند منجر به عواقب مرگ باری شود، لذا شناسایی عوامل مرتبط با این خطاها ارزش ویژه ای دارد. این مطالعه با هدف شناسایی عوامل سازمانی به وجود آورنده خطا از دیدگاه ماماهای شاغل در بیمارستان های آموزشی و مراکز بهداشتی درمانی شهر تهران انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت توصیفی بر روی 252 مامای شاغل در مراکز بهداشتی درمانی و بیمارستان های آموزشی وابسته به دانشگاه های شهید بهشتی، تهران و ایران انجام شد. جمع آوری اطلاعات از طریق پرسش نامه محقق ساخته بود که روایی صوری و محتوای آن با محاسبه شاخص هایCVR و CVI تعیین شد. پایایی ابزار نیز با روش آزمون بازآزمون و نیز محاسبه آلفای کرونباخ مورد تائید قرار گرفت. جهت تجزیه تحلیل اطلاعات از نرم افزار آماری SPSS.V.16 استفاده شد.
    یافته ها
    69/8 از ماماها و یا همکارانشان دارای سابقه خطاهای مامایی بودند. 82/9 درصد از ماماها و یا همکارانشان معتقد بودند که خطای رخ داده، گزارش و 69/8 درصد معتقد بودند که فرم گزارش خطا تکمیل می شود. عوامل سازمانی اولویت دار در خطاهای مامایی شامل : بار کاری زیاد، عوامل استرس زای شغلی و عدم توجه به امنیت روانی ماماها، از دیدگاه ماماهای شاغل در بیمارستان ها و مراکز بهداشتی بودند. نمره عوامل سازمانی، تفاوت معناداری را در دو گروه نشان نداد.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد برنامه ریزی مناسب تر و تلاش در جهت بهبود عوامل سازمانی می تواند تا حد قابل توجهی در راستای کاهش رخ داد خطاهای مامایی اثر بخش باشد.
    کلیدواژگان: خطا، خطای مامایی، عوامل سازمانی
  • سید مهدی مرعشی، مهدی غضنفری نصرآباد *، امیدرضا کارگر صفحات 147-153
    زمینه و هدف
    ترومای زانو یکی از شایع ترین مواردی است که لازم است توسط متخصصین پزشک قانونی مورد بررسی قرار گیرد. در این مطالعه قابلیت اعتماد و ارزش MRI و معاینه بالینی در ارزیابی ضایعه منیسک ها و رباط متقاطع قدامی و خلفی در بیمارانی که به دلیل ترومای زانو به بخش معاینات بالینی پزشکی قانونی یزد مراجعه کرده بودند مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه 114 بیمار که به دلیل شکایت از ضایعه ترومایک زانو متعاقب تروما از آبان 1392 لغایت اردیبهشت 1393 مورد MRI و آرتروسکوپی قرار گرفته بودند، وارد مطالعه شدند. با در نظر گرفتن نتایج آرتروسکوپی به عنوان استاندارد طلایی، حساسیت، ویژگی، ارزش اخباری مثبت و منفی و دقت تشخیصی MRI و معاینه بالینی در این بیماران ارزیابی شد.
    یافته ها
    بر اساس نتایج آرتروسکوپی، پارگی کامل رباط متقاطع قدامی (42/1%) و پارگی ناکامل رباط های متقاطع قدامی و خلفی (هر کدام در 26/3%) شایع ترین عوارض گزارش شده بودند. این مطالعه نشان داد دقت تشخیصی MRI برای ضایعات رباط متقاطع قدامی، رباط متقاطع خلفی، منیسک داخلی و منیسک خارجی به ترتیب 68/4%، 81/6% ، 71/9% و 99/1% بوده است. از سوی دیگر دقت تشخیصی معاینه بالینی برای ضایعات رباط متقاطع قدامی، رباط متقاطع خلفی، و منیسک ها به ترتیب 59/6%، 78/9% و 75/4% بوده است.
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان داد نتایج یافته های معاینه بالینی و MRI زانو الزاما با نتایج آرتروسکوپی انطباق ندارند. هم چنین با توجه به نتایج مطالعه حاضر به نظر می رسد تکیه بر یافته های معاینات بالینی، به منظور ارزیابی ضایعات تروماتیک زانو در بررسی های پزشکی قانونی کافی نیست.
    کلیدواژگان: تروما، زانو، تشخیص، آتروسکوپی، تصویر برداری به روش تشدید مغناطیسی
|
  • Roghaye Zare *, Dr Hossein Ghamari Givi, Dr Behzad Valizadeh Pages 87-94
    Background
    We are witnessing in recent years that the increasing rate of divorce creates a multitude of difficulties for families and communities. Divorce is a threat to mental health and compared to men, women experience more negative effects in stressful situations and the rate of depression among women is twice of that in men. The present study compares mental health of ordinary women and those who are divorcing.
    Methods
    The study was a cross- sectional one and its subjects included 100 divorcing women and 100 ordinary ones. The first group was selected from among women who had requested for divorce and were referred to Ardabil legal Medicine center. The Control group included married women residing in Ardabil with similar socio cultural conditions with no complaints regarding their marital life and no complaints to courts. Data collection was carried out though DASS-21 and Beck scale for suicidal thoughts. And the results were analyzed using SPSS version 16.
    Findings: The results revealed a higher average of scores in both tests among the divorcing group than among control group, which was statistically significant (p
    Conclusion
    These findings indicate a higher rate of psychological problems in divorcing women (compared to control group), along with a high rate of depression, anxiety and suicidal thoughts. Hence, it seems that this group of women need supportive measures and consultation to decrease their anxiety and tension in order to prevent depression and suicide attempts among them, which requires support of families and social welfare organizations.
    Keywords: Mental Health, Divorce, Depression, Stress, Women
  • Dr Narges Rostamian *, Dr Behnam Behnoush, Dr Hessam Rostamian, Dr Samrand Salimi, Dr Fakhreddin Taghadosi, Nejad Pages 95-101
    Background
    Acute poisoning is a major problem in the field of mental health throughout the world. This study was carried out to identify a pattern for acute poisoning in adolescents (13 to 18 years old) admitted to Baharlu hospital from 2012 to 2014.
    Methods
    Demographic data of poisoning of 282 adolescents were recorded. SPSS software was used to analyze the data. Questionnaires were completed through direct access to these patient's hospital records.
    Findings: The results revealed narcotics, sedatives and anti depressant as the most common causes of poisoning in these subjects. Less than 2 percent of cases were fatal, mostly due to aluminium phosphide (aka rice pill). The rate of suicide was higher among girls than boys. There was a significant relationship between the date (year) of admission and the type of drugs used, with an increase in use of narcotics and sedatives in 2014 compared to 2012. There existed a significant relationship between the age of subjects and type of drugs used, with an increased use of antidepressants and sedatives in higher ages. Eighty six point eight percent of cases of drug poisoning were due to suicide attempts.
    Conclusion
    Since the type of drugs used and criticality of conditions of drug poisoned adolescents are multi factorial phenomena, it is advisable to take various comprehensive preventive measures to decrease the rate of acute drug poisoning in adolescents considering all these factors.
    Keywords: Acute Drug Poisoning, Adolescents, Suicide, Baharlu Hospital
  • Dr Amir Mohammad Mohajerpour, Dr Shokooh Pourbabaei, Shirin Heshmati, Dr Seyyed Mehdi Saberi * Pages 103-109
    Background
    Evidence of violent crimes due to consumption of psycho stimulants like Crystal (or Glass) was the main reason for designing the study to find the prevalence of such crimes in referred cases to Tehran branch of LMO, in 2013.
    Methods
    This is a cross- sectional descriptive analysis, including all cases referred by criminal courts during the study. In all cases, both criminal files and clinical records, as well results of psychologic and psychiatric examinations, along with other necessary information (e.g. type of crime committed, records of previous psychological disorders and during the criminal act, and other parameters) were gathered and studied.
    Findings: The present study was carried out on 138 cases referred to LMO's Psychiatrics Department, all were male. 84 of which single and 30 divorced. The mean of age in these cases was 28.4 (SD=6.2). All of them had records of committing violent crimes including quarrel (35), theft (25) and murder (12). Nearly half of them (57) were unemployed and most of them (114) had a long history of substance abuse (psycho stimulants like Crystal or Glass).
    Conclusion
    The fact that the rate of committing violent crimes (e.g. quarrel, robbery, murder,…) among those who use psycho stimulants is considerably high, makes it necessary to inform the youth and families through media campaigns about the potential role of these substances in criminal behavior among users.
    Keywords: Psycho stimulants, Glass (Crystal), Violent Crimes, Forensic Medicine
  • Nahid Mahmoodi, Dr Saied Gholamzadeh, Dr Mohammad Zarenezhad * Pages 111-120
    Background
    Remarkable body transformations affect one's identity, embodied mentality and self-perception. The present study was conducted with the intention of determining identity styles in persons with gender identity disorder in Fars Province.
    Methods
    The present case-control study was conducted by observing two groups, control (204 persons) and case group (60 persons), with accessible sampling and out of GID visitors to Fars province forensics head office and normal people. They were evaluated through personal information and Berzonsky identity styles questionnaire. Attained data was analyzed using Pearson correlation coefficient and SPSS (version18) questionnaires, a significance level of (pFindings: acquired findings indicated that concerning identity avoidance frequency was highest among operated GID sufferers and concerning normative identity and it was the highest among non-operated GID sufferers. In non-operated group there is a negative inverse correlation between identity avoidance and job and education; however, in the operated group there is a definite correlation between information and normative identity and education, and there is a direct correlation between commitment and education, on the other hand. In both groups between identity commitment and education lies a significant relation.
    Conclusion
    Considering the findings of the research, it can be concluded that people with gender identity disorder who have operated and those not operated have difference of identity and there is a relationship between demographic variables and type of identity.
    Keywords: Identity Styles, Gender Identity Disorder
  • Dr Gholam Ali Dorvashi *, Dr Mahdi Mesri, Dr Sayed Kazem Taheri, Sareh Noruzi Pages 121-128
    Background
    Attempts to obviate criminal responsibility of insane criminals in law and importance of recognizing the cases involving lack of judgment and volition have made the courts to require expert opinion, including forensics psychiatrists and psychologists, in these cases. By determining the exact criteria in this regard, a considerable number of patients mistakenly convicted will have a chance to be acquitted, and if necessary, referred to mental hospital instead of prison. The present study was aimed to provide a way to converge medical and legal points of view in such cases in order to prevent unwise punishment of these patients.
    Methods
    The present study is a descriptive - analytic one, carried out through rational and logical reasoning regarding what was available in different resources (including legal, psychologic, psychiatric and forensic medicine texts).
    Findings: Insanity is defined in criminal law as the condition of a person lacking judgement and volition to be able to act normally. Although, these psychological and/or psychiatric references don’t mention the term "insanity" and its diagnostic criteria, psychiatric disorders resulting in lack of judgement and volition, might obviate criminal responsibility. Therefore, instances of insanity include degrees of disorders such as schizophrenia, hypomania, mania, depression, delusional disorders, epilepsy, dementia, personality disorders, mental disabilities, etc.
    Conclusion
    Although the term "insanity" is a legal concept that includes the instances of insanity in legal medicine. It can be said that not only the concepts of insanity, either in psychiatry or in criminal law, do not oppose, but also there are numerous instances of overlapping in these cases.
    Keywords: Insanity, judgment, volition, Criminal Responsibility, Forensic medicine, Criminal Law, Psychosis
  • Dr Saied Pournaghash –Tehrani *, Maryam Eftekhari, Dr Masssod Gholam Ali Lavasani Pages 129-137
    Background
    The present study was carried out with an emphasis on violent men exposed to domestic violence during childhood as the point of intervention to stop transmission of violence between generations in order to determine the role childhood exposure to domestic violence in predicting depression, anxiety and stress in this group of men.
    Methods
    This is a cross- sectional descriptive study, including 45 subjects selected within a 4 month period using a purposive sampling method. These men were selected because their wives had officially complained about battery and violence and in some cases with medical evidence of physical violence. They had accepted to complete the domestic violence and DASS questionnaires. The data were analyzed using Pearson's correlation coefficient and regression analysis.
    Findings: The results revealed that the variables like witnessing domestic violence must be considered as important in predicting violent behavior in adulthood and being a victim of domestic violence in childhood is a variable that can be used to predict depression, anxiety and stress later.
    Conclusion
    These finding can be used to develop and implement more effective treatments for violent behavior and informing people about consequences of behaviors that increase the risk of involving children in domestic violence, leading to decrease in transmission of violence between generations.
    Keywords: witness, victim, depression, anxiety, Stress, Men, domestic violence
  • Arezoo Cheraghi, Dr Hedyeh Riazi *, Dr Mohammad Ali Emamhadi, Sara Jambarsang Pages 139-146
    Background
    Midwifery errors are associated with a multitude of maternal and fetal problems with fatal consequences. Hence, identifying related factors is of special value. The present study was carried out to identify the organizational factors of these errors from the viewpoint of midwives working in educational hospital and health centers of Tehran.
    Methods
    This descriptive study included 252 midwives working in educational hospital and health center affiliated with Tehran, Shahid Beheshti and Iran Universities. Data gathering was performed using a researcher-designed questionnaire, the face validity and content of which was confirmed by calculating its CVR and CVI indices. Reliability of the instrument was approved by test-retest and calculation of Chronbach's alpha. The SPSS.V.16 software was used to analyze the data.
    Findings: The rate of midwifery errors among theses midwives and/or their colleagues was 69.8%. The majority (82.9%) of them believed that errors will be reported and 69.8% believed that the form of error report will be completed. The Organizational factors of midwifery errors were prioritized as follows: work overload, occupational stressors, neglecting psychological safety of midwives, stated by subjects of this study. There was no significant difference between the two groups in terms of score of organizational factors.
    Conclusion
    It seems that proper planning and efforts to improve the organizational factors can play a significant role in decreasing the occurrence of midwifery errors.
    Keywords: Error, Midwifery Error, Organizational Factors
  • Dr Sayed Mahdi Marashi, Dr Mahdi Ghazanfari Nasrabad *, Dr Omidreza Kargar Pages 147-153
    Background
    Traumatic knee injuries are among the most common cases that should be evaluated by a forensic medicine specialist. The present study examined the accuracy and reliability of MRI and clinical examination in evaluation of meniscal and anterior and posterior cruciate ligaments in subjects who referred to the Yazd clinical forensic medicine ward depatrment.
    Methods
    In this study, 114 patients with complaint of traumatic knee injury who had undergone arthroscopy and MRI between October 2013 and May 2014 were included. Considering arthroscopy results as a gold standard, sensitivity, specificity, positive and negative predictive value, and accuracy of MRI and clinical examination were evaluated.
    Findings: According to arthroscopic investigations, complete tearing of the anterior cruciate ligament (42.1%) and partial tearing of the anterior and posterior cruciate ligaments (26.3% each) were the most common reported complications. This study indicated that the accuracy of MRI for anterior cruciate ligament, posterior cruciate ligament, medial meniscus and lateral meniscus lesions were 68.4%, 81.6%, 71.9%, and 99.1% respectively. Moreover, the accuracy of clinical examination for anterior cruciate ligament, posterior cruciate ligament, and meniscal lesions were 59.6%, 78.9%, and 75.4% respectively.
    Conclusion
    The present study indicated that knee MRI and clinical examination results are not obligatory in concordance with arthroscopic findings. Moreover, based on the present results it seems that emphasis on clinical examination findings, is not adequate for assessment of traumatic knee injuries in forensic appraisal.
    Keywords: Trauma, Knee, Diagnosis, Arthroscopy, MRI