فهرست مطالب

پژوهش در پزشکی - سال چهلم شماره 3 (پیاپی 159، پاییز 1395)

نشریه پژوهش در پزشکی
سال چهلم شماره 3 (پیاپی 159، پاییز 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/09/28
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سیدمهدی سیدی* صفحات 94-95
    بروندادهای علمی هر کشور از دو منظر کمیت و کیفیت قابل بررسی است که هر یک در جای خود با اهمیت است. یکی از مهمترین بروندادهای هر کشور مقاله های منتشر شده در موضوعهای مختلف علمی است که در مجله های علمی معتبر بین المللی منتشر می شود و از منظر کمی، نشاندهنده میزان فعالیتهای علمی هر کشور و از نظر کیفی بیانگر قوت علمی و پیشرو بودن است. برای سهولت دسته بندی رشته های علمی که به بیش از 3هزار بالغ میشود، این رشته ها با توجه به مشابهتهای موضوعی در حوزه های کلان قرار داده میشوند تا مقایسه بین حوزه ها، دانشگاه ها، کشورها و افراد امکانپذیر شود. این تقسیمبندی در اکثر کشورهای جهان مشابهتهای زیادی با یکدیگر دارد. برای مثال در جمهوری اسلامی ایران، رشته های مختلف علمی در هفت حوزه کلان علمی قرار میگیرد که عبارتند از: علوم انسانی، علوم ارزشی و معرفتی، علوم پایه، علوم پزشکی، علوم مهندسی، علوم کشاورزی و علوم بین رشتهای. در این میان علوم ارزشی و معرفتی را حوزه های علمیه، علوم پزشکی را وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، و پنج حوزه کلان دیگر را وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نمایندگی میکند. وظیفه سیاستگذاری و برنامه ریزی برای هر حوزه نیز به ترتیب با حوزه های علمیه، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است.
    کلیدواژگان: بروندادهای علمی، مقاله های پر استناد
  • بهمن محمدخانی، هادی تابش، بهزاد هوشمند*، بهروز محمدخانی صفحات 96-108
    زئولیت زیست ماده ای فعال و با تخلخل بالایی است که در چند سال اخیر پژوهش های زیادی بر روی کاربردهای متنوع آن در علوم مختلف صورت گرفته است. در این مطالعه به مرور نظام مند مقالات چاپ شده در زمینه ی کاربردهای زئولیت در علوم نوین پزشکی پرداخته شده است. با بررسی و جستجوی مقالات در این زمینه زئولیت ها بر حسب نوع کاربرد دسته بندی شدند و نتایج حاصل از پژوهش های انجام شده در موضوعات مختلف پزشکی، داروسازی، ارتوپدی، مهندسی بافت و دندانپزشکی مورد تحلیل قرار گرفته است. زئولیت ها مواد خوراکی، آنتی باکتریال، زیست سازگار، غیر سمی با خاصیت جذب بالایی هستند و می توان گفت که استفاده از این زیست ماده در زمینه های مختلف علوم پزشکی در حال گسترش می باشد. انتخاب زئولیت چه به صورت سنتزی و چه طبیعی انتخاب مناسبی برای استفاده در سامانه های دارورسانی، بهبود زخم، داربست های مورد استفاده در مهندسی بافت، پوشش دهی ایمپلنت، همودیالیز و جذب گاز می باشد. به منظور یکپارچه نمودن تحقیقات صورت گرفته در این زمینه دو دسته بندی صورت گرفته است، که علاوه بر ایجاد دید کلی در استفاده های متنوع زئولیت در علوم پیشرفته پزشکی، می تواند به پژوهشگران در انتخاب زئولیت مناسب در تحقیقاتشان کمک نماید.
    کلیدواژگان: زئولیت، پزشکی، سامانه های دارو رسانی، مهندسی بافت، آنتی باکتریال، مواد جاذب
  • سعیده اسمعیلی، حسین داودی، کیانوش خسروی دارانی *، سارا سهراب وندی صفحات 109-117
    سابقه و هدف
    دریافت کافی سلنیوم با توجه به ‏نقش بسزایی آن در اعمال حیاتی بدن و پیشگیری از بروز بسیاری از سرطان‏ها حائز اهمیت می‏باشد. باتوجه به رشد جمعیت و فرسایش خاک کمبود دریافت کافی روزانه سلنیوم از دغدغه های بشر می‏باشد. مخمر غنی شده با سلنیوم به عنوان یک مکمل غذایی مناسب سلنیوم که غنی از شکل آلی سلنیوم با قابلیت دسترسی زیستی بالا بوده و شکل غذایی سلنیوم (سلنومتیونین) را تقلید می‏کند،امروزه بسیار مورد توجه قرار گرفته شده است. هدف از این مطالعه مروری بررسی ویژگی های سلامت بخش مخمر غنی شده با سلنیوم‏ در غنی‏سازی گروه های مختلف مواد غذایی جهت جبران کمبود دریافت کافی روزانه سلنیوم، فرآیند تولید و متغیرهای تاثیرگذار در تولید آن، گونه شناسی سلنیوم، زیست‏فراهمی، پایداری و ایمنی مخمر غنی شده می‏باشد.
    مواد و روش‏ها: مقاله مروری حاضر با استفاده از جستجوی الکترونیکی کلمه های کلیدی سلینوم، مخمر غنی شده، تولید، زیست فراهمی،ایمنی و پایداری همچنین مطالعات سلولی، حیوانی، انسانی و بیوتکنولوژیکی مرتبط با موضوع مقاله در بین 97 مقاله کامل انگلیسیISI از سال 1983 تا 2014 انجام گردید. انتخاب مقالات بر اساس ارتباط موضوعی آن ها با هدف این مقاله مروری انجام گردیده است. از متدولوژی و یافته های تمامی مقالات واجد شرایط استفاده شد.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به قابلیت کاربردی مخمر غنی شده در غنی‏سازی گروه های مختلف غذایی، مخمر غنی شده با سلنیوم می‏تواند به عنوان پیش‏ساز برای سنتز سلنوپروئین‏ها و آنتی‏ژن ضد‏سرطان در انسان عمل کند.مطابق تاییدیهFDA مخمر غنی شده با سلنیوم به عنوان یک افزودنی مجاز در گروه های مختلف غذایی جهت بهبود محتوی سلنیوم مواد غذایی شناخته شده است و مصرف آن به میزان 100 میکروگرم روز کاملا ایمن (safe) اعلام شده است. درنتیجه با توجه به کمبود سلنیوم در بسیاری از مناطق ایران، می‏توان از مخمر غنی شده با سلنیوم به منظور اهداف غنی‏سازی در جبران کمبود دریافت روزانه سلنیوم استفاده کرد.
    کلیدواژگان: مخمر غنی شده با سلنیوم، غنی سازی مواد غذایی، زیست فراهمی، ایمنی
  • سمانه افشان* صفحات 118-124
    سابقه و هدف
    با توجه به اهمیت شاخص های التهابی و وجود گزارش هایی مبنی بر تاثیر تمرین های مقاومتی بر سایتوکین ها، تاثیر مثبت مصرف زنجبیل بر تغییر های مقادیر شاخص های التهابی شامل اینترلوکین 10(IL-10) و عامل نکروز دهنده آلفا (TNF-α) بررسی شد.
    مواد و روش ها
    40مرد ورزشکار به طور تصادفی به چهار گروه شامل؛ دو گروه تمرین مقاومتی دلورم و آکسفورد با و بدون مکمل زنجبیل(گروه تجربی) و دو گروه دارونما همراه با اجرای تمرین مقاومتی دلورم و آکسفورد ( با و بدون دارونمایی موسوم به نشاسته) تقسیم شدند. تمرین مقاومتی به دو گروه تمرین های ویژه برای نواحی مختلف بدن و با توجه به یک تکرار بیشینهسه جلسه در هفته و به مدت یک هفته اجرا شد. آزمودنی های گروه تجربی سه گرم پودر زنجبیل را در سه وعده (هر وعده یک گرم)، قبل از سه وعده اصلی غذایی مصرف کردند. گروه دارونما نیز یک کپسول حاوی یک گرم نشاسته را با همان شیوه و مدت زمان گروه تجربی مصرف می کردند. خونگیری از آزمودنی های تحقیق در سه مرحله استراحتی، بلافاصله و 24 ساعت پس از انجام تمرین های مقاومتی مذکور انجام شد.
    یافته ها
    تحقیق نشان داد تمرین های مقاومتی همراه با مکمل یاری موجب کاهش شاخص های التهابی IL-10 و TNF-α شد که مورد قضاوت آماری قرار گرفت (01/0>p).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد تمرین های بدنی توام با مکمل زنجبیل موجب کاهش شاخص های التهابی باشد. با وجود این، مطالعه های دیگری با طول دوره بیشتر مکمل یاری زنجبیل برای تعیین آثار این مداخله غیردارویی بر مارکرهای التهابی نیاز است.
    کلیدواژگان: تمرین های مقاومتی دلورم و آکسفورد، مارکرهای التهابی، مکمل زنجبیل
  • زهرا شمسی، امیر آتشی*، سعید آبرون، کاوه طاری، مهشید اخوان رهنما، آزاده انبارلو، مسعود سلیمانی، سعید کاویانی صفحات 125-130
    زمینه و هدف
    القا هموگلوبین جنینی (Hb-F) در بیماران مبتلا به هموگلوبینوپاتی علائم بیماری را بهبود می بخشد. عوامل متعددی می
    سابقه و هدف
    القا هموگلوبین جنینی در بیماران مبتلا به هموگلوبینوپاتی علائم بیماری را بهبود می بخشد. عوامل متعددی می توانند بیان ژن گاما گلوبین را القاء نموده و سبب افزایش میزان هموگلوبین جنینی در بیماران شوند. از آنجایی که امروزه یکی از بهترین رویکردهای درمانی برای بیماران هموگلوبینوپاتی افزایش هموگلوبین جنینی است؛ در این مطالعه بیان ژن های دخیل در تنظیم سنتز گاما گلوبین نظیرPIPKII-alpha ، BCL11a و miR-30a در تمایز سلول های بنیادی خونساز CD34+ به رده اریتروئیدی بررسی شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع تجربی بود. در این مطالعه از سلول های CD34+ جدا شده از خون بندناف نوزادان سالم استفاده شد. سلول های CD34+ در محیط کشت تمایزی کشت داده شد. کلونی های اریتروئیدی در روزهای 11،8و 14 جداسازی شدند و پس از تایید، بیان ژن های گاما گلوبین، PIPKII-alpha، BCL11a و miR-30a با استفاده از تکنیک کمی Real-Time PCR ارزیابی شده و با استفاده از فرمول آماری t-test مورد آنالیز قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده در این مطالعه نشان داد که در روزهای 11،8و 14 بعد از تمایز، بیان کمی ژن گاما گلوبین به تدریج در روز هشتم شروع شده و در روز 14تمایز به اوج خود می رسد. به موازات افزایش22 برابری بیان گاماگلوبین، ژن PIPKII-alpha نیز روند افزایش 5/2 برابری از خود نشان داد؛ در حالیکه بیان ژن BCL11a در طی تمایز، روند کاهشی تا حد 2/1 برابر داشت. علاوه بر این، بیان miR-30a در طی تمایز به سمت رده اریتروئیدی با افزایش 3/2 برابری همراه بود (P <0.05).
    نتیجه گیری
    نتایج به دست آمده حاکی از افزایش بیان ژن PIPKII-alpha و کاهش بیان BCL11a در روند تمایز اریتروئیدی سلول هایCD34+ می باشد. با توجه به الگوی بیان miR-30a و ژن های هدف آن یعنی PIPKII-alpha و BCL11a نمی توان اثر مهاری این microRNA را بر روی PIPKII-alpha مطرح کرد ولی به علت اثر مهاری آن بر روی ژن BCL11a می توان این microRNA به عنوان یکی از مولکول های تنظیمی مسیر القا هموگلوبین F معرفی کرد. اگرچه مطالعات بیشتری برای بررسی این ارتباط مورد نیاز می باشد.
    کلیدواژگان: هموگلوبینوپاتی، گاماگلوبین، PIPKII، alpha، BCL11a، miR، 30a
  • بهزاد عظیمی*، ابوالفضل افشارفرد، ناصر ولایی، برمک قلی زاده صفحات 131-134
    سابقه و هدف
    با توجه به شیوع و روند رو به افزایش توده های پستان و الزام در خارج کردن آنها و اهمیت ظاهری پستان و عوارض جراحی و بر اساس این تئوری که استفاده از محلولها در حفره پس از برداشتن توده می تواند مفید باشد و محلول نمکی فاقد عوارض شیمیایی خاص است، لذا به منظور تعیین تاثیر استفاده و عدم استفاده از محلول نمکی برای پر کردن محل توده، این تحقیق انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    تحقیق به روش کارآزمایی بالینی، روی بیماران دارای توده پستانی خوش خیم انجام گرفت. بیماران بطور تصادفی به گروه های مورد و شاهد تقسیم شدند. عمل برداشتن توده پستان توسط یک جراح و دستیار ارشدش با روش استاندارد با سوچورمتریال یکسان انجام گرفت. تاثیر استفاده از محلول نمکی بر اساس عارضه خونریزی، اکیموز، کشش پوست و میزان رضایت مندی در دو گروه تعیین و مورد قضاوت آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    تحقیق در 80 نفر در 2 گروه 40 نفری انجام شد. میزان خونریزی در سه روز بعد در گروه شاهد 30 درصد و در گروه محلول نمکی 5/2 درصد (001/0>P) و یک هفته بعد به ترتیب 10 درصد و 0 درصد (04/0>P). عارضه اکیموز در روز سوم پیگیری در 2 گروه مشابه و یک هفته بعد ترتیب 5/57 درصد و 5/32 درصد ( 021/0 >P)، که عارض کشش پوست در 2 گروه مشابه بود، رضایت مندی تا یک هفته پس از جراحی در گروه محلول نمکی بیشتر بود ( 01/0>P) .
    نتیجه گیری و توصیه ها :بنظر می رسد که استفاده از محلول نمکی بعد از برداشتن توده های خوش خیم پستانی مفید باشد. با توجه به اولین مطالعه آن، تحقیقات بیشتر را توصیه می نماید.
    کلیدواژگان: توده پستانی، روش دوخت ساده، پر کردن محلول نمکی، خونریزی، اکیموز، کنش پوست، رضایت مندی
  • ماندانا رفیعی، منیژه مصطفی قره باغی، مریم شعاران، فرناز گلشاییان * صفحات 135-142
    زمینه و هدف
    کولیک شیرخوارگی وضعیتی بسیار شایع در شیرخواران بظاهر سالم بوده و باری عظیم بر دوش والدین و سیستم سلامت محسوب می شود. مشخصه این وضعیت، گریه بیش از حد و غیرقابل تسکین است که بصورت حملات گریه بیش از 3 ساعت در روز، بیش از 3 روز در هر هفته و بمدت 3 هفته در یک شیرخوار سالم در سنین 2 هفته تا 3 ماه تعریف می شود. اخیرا پیشنهاد شده که پروبیوتیک ها ممکن است علایم کولیک شیرخوارگی را تسکین دهند، ولی اطلاعات موجود هنوز متناقض می باشند. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر ترکیبی از پروبیوتیک ها بر کولیک شیرخوارگی در مقایسه با یک درمان مرسوم است.
    مواد و روش ها
    در مجموع 60 شیرخوار دچار کولیک بطور تصادفی به دو گروه مساوی تقسیم شدند. گروه اول یک ساشه پروبیوتیک در روز حاوی 1 میلیارد کلونی لاکتوباسیلوس کازئی، لاکتوباسیلوس رامنوسوس، استرپتوکک ترموفیلوس، بیفیدوباکتریوم برو، لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس، بی اینفانتیس، لاکتوباسیلوس بولگاریکوس و فروکتوالیگوساکارید همراه با یک درمان استاندارد بمدت 2 هفته پیاپی دریافت کردند. گروه دوم فقط درمان استاندارد دریافت نمودند. دفعات گریه، مدت خواب، افزایش وزن، دفعات اجابت مزاج، تغییر در اشتها و دفعات استفراغ شیرخوار، استفاده از ضدنفخ، دفعات نیاز به مشاوره پزشکی و تعداد مرخصی های والدین بعلت وضعیت شیرخوار بین دو گروه هر 2 هفته بمدت 4 هفته مقایسه شد.
    نتایج
    آنالیز درون گروهی تغییرات معنی دار و مطلوب در تمامی متغیرهای مطالعه بجز نیاز به مداخله اورژانس، دفعات اجابت مزاج و تغییر در اشتها پس از درمان نشان داد. با این وجود، در آنالیز بین گروهی بجز موارد مصرف داروی ضدنفخ مورد نیاز که در گروه دریافت کننده پروبیوتیک بطور معنی داری کمتر بود (73/3±18/11 بار در برابر 73/4±03/7 بار، 001/0>p)، تغییرات مشابه در متغیرهای مطالعه طی 2 هفته مداخله مشاهده شد (05/0
    نتیجه گیری
    درمان با پروبیوتیک حداقل باندازه روش مرسوم درمانی کولیک شیرخوارگی موثر است. این پروبیوتیک حتی از نظر کاهش نیاز به استفاده از ضدنفخ نسبت به درمان مرسوم برتری دارد.
    کلیدواژگان: پروبیوتیک، کولیک شیرخوارگی، کارایی
  • محمدعلی برومند، محمدرضا کردی، نسیم علیمرادی شیخها، شهرام ربانی، مصطفی رحیمی، احمد مزرعه* صفحات 143-148
    سابقه و هدف
    هموسیستئین یک عامل خطرساز مستقل در ایجاد بیماری قلبی – عروقی است. از آنجا که سنتز کراتین در کبد به طور تقریبی 70درصد هموسیستئین روزانه را تولید می کند، ممکن است مکمل سازی کراتین از تولید هموسیستئین جلوگیری کند. در پژوهش حاضر آثار مکمل سازی کراتین در تمرین استقامتی بر سطوح هموسیستئین و عوامل خطرساز لیپیدی مطالعه شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی 16 موش صحرایی نر سالم نژاد ویستار به دو گروه تقسیم شدند: گروه تمرین شنای استقامتی و گروه مکمل سازی کراتین + تمرین شنای استقامتی. پروتکل مکمل سازی کراتین شامل افزودن 2درصد کراتین مونو هیدرات به غذای نرمال موش های صحرایی بود. همه موش ها 10هفته تمرین شنای استقامتی (5 روز در هفته، به مدت 60 دقیقه در هر روز) با 5درصد اضافه بار وزن بدن متصل به دم را انجام دادند. در پایان هفته دهم و پس از آخرین جلسه تمرین و 12 ساعت ناشتایی خون گیری از قلب آنها انجام شد. سپس سطوح هموسیستئین پلاسما و نیمرخ لیپیدی اندازه گیری شدند و شاخص آتروژنیک محاسبه شد.
    یافته ها
    سطوح هموسیستئین پلاسما موش های گروه مکمل سازی کراتین + تمرین شنا (0.5±5.9) نسبت به گروه دیگر (0.8±6.97) کاهش معنادار داشت (P=0.009) اما نیمرخ لیپیدی و شاخص آتروژنیک بین گروه ها تفاوتی باهم نداشت (p≥0.05).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که 10 هفته مکمل سازی کراتین در تمرین شنای استقامتی باعث کاهش سطوح هموسیستئین موش های صحرایی شود اما مکمل سازی کراتین تاثیر اضافی در بهبود نیمرخ لیپیدی و شاخص آتروژنیک پلاسمای موش های صحرایی نسبت به تمرین شنای استقامتی نداشته باشد.
    کلیدواژگان: مکمل سازی کراتین، تمرین شنای استقامتی، هموسیستئین، شاخص آتروژنیک
  • رسول نریمانی، محمد مقدم* صفحات 149-154
    زمینه و هدف
    مسئله اصلی در درمان آنتی بیوتیکی، مقاومت به آن و سپس عوارض جانبی مصرف دارو می باشد. بنابراین، پس از انجام تحقیقات بر روی خواص گیاهان، بشر اقدام به استفاده از آن ها در صنایع مختلف نموده است. در این پژوهش اثرات ضدمیکروبی عصاره های اتانولی چهار گیاه دارویی از استان اردبیل شاملNepeta nuda ، Salvia verticilata، Nepeta crassifolia و Teocrium chamaedry subsp. syspirense بر روی سه گونه باکتری گرم منفی(Salmonella enterica، Escherichia coli، Pectobacterium carotovorum) مورد ارزیابی قرارگرفت.
    مواد و روش کار
    پس از تهیه عصاره اتانولی گیاهان مذکور به روش مسراسیون، اثر ضد میکروبی عصاره های حاصل از اندام هوایی آنها به دو روش انتشار دیسکی (Disk diffusion) و چاهک(Well diffusion) بررسی گردید.
    یافته ها
    بالاترین هاله بازدارنده رشد در باکتری های E. coli، P. caratovorum، S. enterica در غلظت mg/mL 800 به ترتیب در روش دیسک (12، 12، 12 میلی متر) در عصاره های N. crassifolia، N. nuda و N. crassifolia و روش چاهک (10، 12 و 11 میلی متر) در عصاره های S. verticilata، N. nuda و N. crassifolia مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از پژوهش حاضر نشان داد که غلظت های مختلف عصاره و همچنین نوع باکتری در تشکیل هاله ی بازدارنده رشد تاثیرگذار می باشند. به طوری که با افزایش غلظت، قطر هاله افزایش می یابد. عصاره ی گیاهان مورد نظر در مقایسه با جنتامایسین تاثیر اندکی بر روی باکتری های گرم منفی داشتند.
    کلیدواژگان: خاصیت ضد باکتری، عصاره، انتشار دیسکی، انتشار چاهک، گیاه دارویی
  • حسین فاکر خراسانی، حمید داوودآبادی، اکرم ذاکری، مسعود جان بزرگی، طاهره حیدریان، محبوبه داستانی* صفحات 155-160
    سابقه و هدف
    خشونت در مقابل زنان یک مسئله مهم سلامت عمومی است که پیامدهای سلامت ذهنی و جسمی کوتاه مدت و بلند مدتی برای زنان و خانواده هایشان دارد. هدف مطالعه حاضر مقایسه ویژگی های شخصیتی و میزان همسر آزاری در زنان همسر آزاردیده، متقاضی طلاق و عادی است.
    مواد و روش ها
    طرح پژوهش از نوع مورد-شاهدی می باشد. نمونه پژوهش شامل زنان مراجعه کننده به دادگاه خانواده است که 300 نفر برای گروه زنان همسر آزار دیده، 200 نفر در گروه زنان متقاضی طلاق انتخاب و با 154 نفر از زنان عادی مقایسه شدند. برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه شخصیتی NEO-FFI و شاخص همسرآزاری ISA و یک پرسشنامه اطلاعات جمعیت شناختی استفاده شد. سه گروه با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس مقایسه شدند.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که ویژگی های شخصیتی موافق بودن و روان آزردگی(نوروزگرایی) در گروه زنان همسر آزاردیده بیشتر و برونگرایی در آنها کمتر از دو گروه دیگر بود، همچنین تجربه پذیری در افراد متقاضی طلاق بیشتر از گروه عادی مشاهده شد. میزان همسر آزاردیدگی جسمی در زنان عادی 8/3±04/13، طلاق گرفته 81/9±25/14 و همسرآزاردیده 55/8±9/35 (001/0˃p) بدست آمد. نتایج در همسرآزاردیدگی روانی نیز به همین صورت بود.
    نتیجه گیری
    بنظر میرسد زنان همسرآزاردیده بواسطه رون آزرده خویی بالای خود، رفتارهای تکانشی، خصومت، اضطراب، افسردگی و آسیب پذیری بیشتری از خود نشان میدهند که منجر به تشدید مشکلاتشان می شود در عین حال همراهی و نرمش بیشتری نشان میدهند و بخاطر برونگرایی پایین قادر به حل مسئله خود نیستند. بنابراین توصیه می شود در تحقیقات آتی نقش آموزش مهارت های زندگی در تغییر وضعیت آزاردیدگی زنان بررسی شود.
    کلیدواژگان: ویژگی های شخصیتی، همسر آزاری، زنان همسر آزاردیده، زنان متقاضی طلاق
|
  • Dr Seyedmehdi Seyedi * Pages 94-95
    The quantity and quality of scientific outputs from two points of view considered thatany In its place is important. One of the outcomes of each country Articles Published in various scientific topics in prestigious journals International organizations and from the perspective of a small, representing thescientific activities Each country and qualitatively reflect the scientific strengths and is a leader. For ease Categories disciplines that are more than three thousand matures, the field due The thematic similarities in the areas of macro-placed to compare between Seminaries, universities, countries and people is possible. The division in most The world has many similarities with each other. For example, in Republic Iran's Islamic various disciplines of science is in seven major areas They are: Humanities, value and knowledge of basic sciences, medical sciences, Engineering sciences, agricultural sciences and interdisciplinary sciences. The value Sciences Knowledge and seminaries, Medical Sciences and Ministry of Health and Education Medical, and five other metropolitan areas the Ministry of Science, Research and Technology Dealers he does. The task of policy-making and planning for each area respectively with Seminaries, Ministry of Health, Treatment and Medical Education, Ministry of Science, Research and Technology.
    Keywords: Scientific outputs, frequently cited articles
  • Bahman Mohammadkhani, Dr Hadi Tabesh, Dr Behzad Houshmand *, Dr Behrouz Mohammadkhani Pages 96-108
    Zeolite is an active biomaterial which has also biocompatible, antibacterial non-toxic and high porosity properties. In recent years many investigations have been performed on its application in different fields of sciences. In this study, a systemic review on zeolite application in advanced medical sciences and introduction of potential zeolite types for such uses. Investigating the literatures, zeolite’s applications in medicine were classified in different fields e.g. pharmaceutics, orthopedics, tissue engineering, and dentistry. It was also clarifies that the proper selection of a zeolite type is crucial for any specific research activity since they demonstrate diverse physico-chemical properties. Zeolites are edible, antibacterial, biocompatible and non-toxic material with high absorption property, whose application in different medical fields are expanding. Choosing zeolite, either synthetic or natural, can be a proper selection for e.g. drug delivery systems, wound healing, scaffolds in tissue engineering, implant coatings, hemodialysis, gas adsorption and elimination of toxic ions. In order to bring all these application under an umbrella, two classifications based on application types biological and physico-chemical properties of zeolites have been presented which provides an overview on medical applications of zeolites and also helps scientists in better selection of zeolite type for their research activities.
    Keywords: Zeolite, Medicine, Drug delivery systems, Tissue Engineering, Microbicide, Adsorbent
  • Saeideh Esmaeili, Hossain Davoodi, Kianoush Khosravi, Darani *, Sara Sohrabvandi Pages 109-117
    Background
    Adequate dietary intake of Selenium (Se) with regard to crucial role in the body functions and prevention of risk of cancers is more important. According to growth of world populations and soil erode inadequate daily intake of Se is an noticeable man concerns. Selenium enriched yeast (Se-yeast) as a good food supplements of Se with high organic and bio-available form of Se which imitate the dietary form of it (selenomethionine) has been mentioned nowadays. This paper has been reviewed the beneficial health effects of Se-yeast in food enrichment in order to compensate inadequate dietary intake of Se, production process and its effective variables, Se-yeast specification, bioavailability, stability and safety.
    Material and
    Methods
    This review article has been prepared with electronic searching keywords of Se, Se-yeast, production process, food enrichment, bioavailability, stability, safety, also cellular, animal, human as well as biotechnological studies between 97 full text of English ISI articles from 1983 till 2014. The Selection of articles were conducted according to the relevance with the aim of this paper. Moreover., the methodology and findings of all eligible articles were used.
    Results And Discussion
    According to the applicable potential of Se-yeast in food fortification, it could be act as a precursor in synthesis of selenoproteins and anti-cancer antigens in body. Hense, Se-yeast has been authorized as an additive for enrichment of different food categories to improve Se content of foods by FAD. Therefore, According to GRAS approval intake of 100µg/d Se-yeast is completely safe. Generally, due to lack of Se in different parts of Iran, Se-yeast could be used in food-chain fortification to compensate lack of dietary intake of Se.
    Keywords: Selenium enriched Yeast, Food Enrichment, Biological Availability, Safety
  • Samane Afshan* Pages 118-124
    Background
    With regards to the role of inflammatory markers and several reports about the effectiveness of resistance training on cytokines, in this study Ginger, which has a positive effect on changes of inflammatory markers including interleukin-10 (IL-10) and alpha-tumor necrosis factor (TNF-α) were studied.
    Materials And Methods
    Forty athletic male were divided randomly into four groups; includes two group resistance training programs Delorme and Oxford with and without Ginger supplementation (Experimental), and two group resistance training programs Delorme and Oxford (Placebo) with and without placebo (starch). The experimental group received 3 capsules (each capsule contained 1000 mg) of ginger rhizome powder orally. Blood samples were collected before, immediate and 24hr after Delorme and Oxford resistance training programs.
    Results
    Research shows that resistance training with supplementation lead to reduces the inflammatory markers IL-10 and TNF-α that was analyzed (p
    Conclusion
    It seems that physical exercise with ginger supplementation lead to reduced inflammatory markers. However, further studies with longer periods of the ginger supplementation should be performed in order to identify the significant effect of nondrug intervention on inflammatory markers.
    Keywords: resistance training programs Delorme, oxford, markers inflammatory, Ginger supplement
  • Zahra Shamsi, Dr Amir Atashi *, Dr Saied Abroun, Kaveh Tari, Mahshid Akhavanrahnama, Azadeh Anbarlou, Dr Masoud Soleimani, Dr Saeid Kaviani Pages 125-130
    Background And Aim
    Induction of fetal hemoglobin (Hb-F) can improve the patients’ symptoms of haemoglobinopathies. Several factors can induce gamma globin gene expression and increased Hb-F levels in patients. In this study, the expression of genes is involved in regulation of gamma globin synthesis such as PIPKII-alpha BCL11a, and miR-30a during CD34 hematopoietic stem cell differentiation into erythroid lineage was studied.
    Material and
    Methods
    In this study, CD34 cells were isolated from umbilical cord blood. Then, CD34 cells were cultured in differentiation medium. Erythroid colonies were harvested on days 8, 11, 14 and gene expression of gamma globin, PIPKII-alpha, BCL11a, and miR-30a were analyzed by quantitative RT- PCR.
    Results
    The results showed that gene expression of gamma-globin gradually at the 8th day after differentiation started and at 14th day reached to the highest level of its expression. In parallel with increasing the expression of gamma-globin, the expression of PIPKII-alpha increased, while the expression of BCL11a decreased. Moreover, the expression of miR- 30a increased during differentiation into erythroid lineage.
    Conclusion
    The results indicated that increased expression of PIPKII-alpha and decreased expression of BCL11a during CD34 cells differentiation to erythroid lineage. According to expression pattern of miR-30a and its target genes, PIPKII-alpha and BCL11a, we cannot suppose the inhibitory effect of miR-30a on PIPKII-alpha expression, but due to inhibitory effect of miR-30a on BCL11a gene, we can introduce this microRNA as a regulatory molecule in the induction of Hb-F pathway. However, the further studies are needed to investigate this interaction.
    Keywords: Hemoglobinopathy, Gamma globin, PIPKII, alpha, BCL11a, miR, 30a
  • Dr Behzad Azimi *, Dr Abolfazl Afsharfard, Dr Barmak Gholizade Pages 131-134
    Background
    Prevalence and increasing trend in presence of breast mass in women, necessity of removing them, importance of breast’s appearance, post-surgery complications and based on the theory that using solutions to fill the cavity left after the lump removal operation could be beneficial and the fact that saline solution lacks any specific chemical properties, this study was carried out. The research aimed to study and compare the effects of the method in which saline solution is used to fill the cavity and the method in which no saline solution is used.
    Materials And Methods
    Clinical trials on the patients with benign breast mass were used as the research method. The patients were randomly divided into two groups, the control and the treatment group. The lump-removal surgery was conducted by a surgeon and his senior assistant using the standard method and sutures with the same material. The effects of saline solution and the lack of it were determined and statistically analyzed. This determination was based on post-operation bleeding, ecchymosis, stretching of the skin and patient satisfaction.
    Results
    Eighty patients were randomly divided into two groups of 40 and designated the control and treatment group. The amount of bleeding was found to be 30% in the control group and 2.5% in treatment group (the group in which the cavity was filled with saline solution) three days after the surgery (pConclusion and recommendations: It seems that using saline solution after removing benign breast mass is a useful method.
    Keywords: Breast mass, Simple suturing method, Filling saline solution, Bleeding, Ecchymosis, Stretching of skin, Satisfaction
  • Mandana Rafeey, Manizheh Mostafa Gharehbaghi, Maryam Shoaran, Farnaz Gholshaian* Pages 135-142
    Introduction and
    Objective
    Infantile colic is a very common condition in apparently healthy infants with considerable burden on parents and health system. The characteristic of the condition is an excessive, inconsolable crying, which is defined as paroxysms of crying lasting more than 3 hours a day, occurring more than 3 days in any week for 3 weeks in a healthy infant aged 2 weeks to 3 months. Recently, it has been suggested that probiotics may alleviate symptoms of infantile colic, but available data are still conflicting. This study aims to evaluate the effect of a combination of probiotics on infantile colic in comparison with a conventional treatment.
    Methods
    In a clinical trial study a total of 60 infants with colic were randomized in two equal groups. The first group received a sachet of probiotics per day containing 1 billion CFU of Lactobacillus casei, Lactobacillus rhamnosus, Streptococcus thermophilus, Bifidobacterium breve, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium infantis, Lactobacillus bulgaricus and fructooligosacharide along with a conventional treatment for two consecutive weeks. The second group received the conventional treatment only. Infant crying frequency, sleep duration, weight gain, number of defecation, change in appetite, and vomiting frequency, carminative use, number of medical advice seeking, and the number of parents’ off-day due to the infant’s condition were statistically compared between the two groups every 2 weeks for 4 weeks using t-test.
    Results
    Intragroup analyses showed significant favorable changes in all study variables except for seeking emergency intervention, frequency of defecation and change in appetite after treatments. Intergroup analyses, however, showed similar changes in the outcome variables after two weeks of intervention (p>0.05), except for the number of carminative use, which was significantly lower in the group that received probiotics (11.18±3.73 times vs. 7.03±4.73 times, p
    Conclusion
    Treatment with probiotics is at least as effective as using a conventional therapeutic method for infantile colitis. This probiotic is even superior to the conventional method in terms of decreasing the need for carminative use
    Keywords: Probiotic. Infantile Colic, Efficacy
  • Mohammad Ali Borumand, Mohammad Reza Kordi, Nasim Alimoradi Sheikhha, Shahram Rabbani, Mostafa Rahimi, Ahmad Mazraeh * Pages 143-148
    Background And Aim
    Homocysteine (HCY) is an independent risk factor for the development of cardiovascular disease. Since Creatine synthesis in the liver accounts for nearly 70% of daily homocysteine formation, creatine supplementation might inhibit Hcy production. The present study investigated the effects of creatine supplementation in endurance training on Hcy levels and lipid risk factors.
    Materials And Methods
    In this experimental study, 16 healthy male Wistar rats were divided into two groups: endurance swimming training (n=8) group and creatine supplementation plus endurance swimming training (n=8) group. Creatine supplementation protocol consisted of the addition of 2% creatine monohydrate to normal diet of rats. All rats swam ten weeks of endurance training (5 days a week, for 60 minutes a day) with a 5% body weight load attached to the tail. At the end of ten weeks and after the last training session and an overnight fasting blood samples were taken from the heart, then plasma homocysteine levels and lipid profile were measured and Atherogenic index was calculated.
    Results
    plasma homocysteine levels were significantly lower in creatine supplementation swim training group (0.5±5.9) compared with the other group (0.8±6.97), but lipid profile and atherogenic index did not differ among groups.
    Conclusion
    It seems that ten weeks creatine supplementaion in endurance swimming training reduced homocysteine levels, but creatine supplementation did not exert additional effect on the improvement in the plasma lipid profile and atherogenic index of rats than swim training alone.
    Keywords: creatine supplementation, endurance swimming training, homocysteine, Atherogenic index
  • Rasoul Narimani, Mohammad Moghaddam* Pages 149-154
    Background and Objectives
    Resistance to antibiotic and also the side effects of drug consumption are the main problem in antibiotic treatment. Therefore, after doing researches on the plants properties, humankind has attempted to use them in different industries. In this investigation the anti-microbial effects of ethanolic extracts of four medicinal plants from Ardebil province include Nepeta nuda, Salvia verticilata, Nepeta crassifolia and Teocrium chamaedry subsp. syspirense, on three species of gram negative bacteria (Salmonella enteric, Escherichia coli, Pectobacterium carotovorum) were evaluated.
    Material and
    Methods
    An experimental study was conducted at in vitro conditions. After preparing ethanolic extract of mentioned plants by maceration method, the antimicrobial effect of outcome extracts from their aerial parts were investigated by two different
    Methods
    disk diffusion and well diffusion.
    Results
    The highest growth inhibition zone in E. coli¡ P. caratovorum¡ S. enterica bacteria at 800 mL/mg concentration in disk diffusion method (12, 12, 12 mm) at N. crassifolia, N. nuda, and N. crassifolia extracts and in well diffusion method (10, 12 and 11 mm) at S. verticilata, N. nuda and N. crassifolia extracts were seen respectively.
    Conclusion
    It seems that the different concentrations of extract and also bacterium type are influenced on growth inhibition zone. With increasing concentration, the inhibition zone is increased. In comparing to Gentamicin the extracts of mentioned plants had low effect on gram negative bacteria.
    Keywords: Anti, bacterial property, Extract, Disk diffusion, Well diffusion, Medicinal plant
  • Dr Hossein Faker, Khorasani, Dr Hamid Davoudabadi, Dr Akram Zkeri, Dr Masuod Janbozorgi, Tahere Heydarian, Mahboubeh Dastani * Pages 155-160
    Background
    Violence against women is an important public health problem that has a short-term and long-term mental and physical health outcomes for women and their families.The aim of this study was comparison the personality characteristics and the rate of spouse abuse in spouse abused, applicant in divorce and normal women.
    Method
    Sample included married women that 300 from spouse abused women and 200 from applicant divorce who referred to family court were selected and compared with the 154 normal women. For gathering data we use the NEO-FFI and ISA and a demographic questionnaire. Three groups were compared using analysis of covariance.
    Results
    Findings showed the characteristics of agreeableness and neuroticism in spouse abused women were more and Extroversion was less than the other groups. Also the openness to experience in applicant in divorce women was more than the normal group. Physical abuse in 3 groups was (p˃0/0001): normal women 13/04±3/8, applicant divorce 24/25±9/81 and spouse abused women 35/9±8/55. Findings was similar to psychological abuse.
    Conclusion
    Its appears that spouse abused women because of their high rate of neuroticism showed more impulsive behaviours, hostile, anxiety and depression will lead to worse problems however they also showed more accompaniment and Softened, and could not to solve their problems. Therefore for future research recommended investigating effects of life skills training on changing the status of women abuse.
    Keywords: personality characteristics, physical spousal abuse, psychological spousal abuse, spouse abused women, applicant in divorce women