فهرست مطالب

پژوهش در پزشکی - سال چهل و یکم شماره 1 (پیاپی 161، بهار 1396)

نشریه پژوهش در پزشکی
سال چهل و یکم شماره 1 (پیاپی 161، بهار 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/04/15
  • تعداد عناوین: 9
|
  • فرخنده پوراسماعیلی*، زهرا فاضلی عطار، سارا افجه، حامد حیدری صفحات 1-9
    سابقه و هدف
    ناباروری پدیدهای است که 15درصد زوجین را تحت تاثیر قرار میدهد و در این بین حدود 50 درصد موارد ناباروری علل مردانه دارد. یکی از علل ناباروری آزو اسپرمی است که به نبود اسپرم در هر انزال اطالق می شود و قریب 1درصد مردان کل جمعیت را درگیر میکند. در این مطالعه به مروری جامع در خصوص بیماری آزوسپرمی و عوامل موثر در ایجاد آن به همراه شناخت بهتری از روش های تشخیص و ارائه اطالعات جامعی از روش های درمانی نوین این اختالل تولید مثلی پرداخته میشود.
    روش بررسی
    برای نگارش این مقاله مطالعه وسیعی در مورد آزواسپرمی، دالیل و روش های درمانی با جستوجو کلمه های Azoospermia ،genetics ، treatment و diagnosis در پایگاه های اطالعاتی معتبر پزشکی و به طور عمده PubMed تا سال 2016 انجام شد. از میان مقاله های جمع آوری شده، مقاله هایی که بیشترین ارتباط را با اهداف نگارش این مقاله از جهت توضیحات اجمالی در مورد اتیولوژی بیماری آزوسپرمی و راه های درمانی بیماری داشتند انتخاب شدند و مورد مطالعه بیشتر قرار گرفتند.
    یافته ها
    مرور مقاله ها نشان دادند که بیماری های ژنتیکی مانند سندروم کالین فلتر، فیبروزکیستی، نارسایی اولیه و ثانویه بیضه به دلیل اختلال های هورمونی، ناهنجاری های کروموزومی اعم از عددی یا ساختاری، جهشهای ژنی، تغییرات ژنومیک در سطح تلومرها و آپوپتوز حاصله، پلی مورفیسمهای ژنتیکی و نیز اختلالهای آناتومیک مرتبط با مجرای دفران و انزال، سن، درمانهای سرطان بیضه و سایر بیماری ها، واریکوسل و جراحی های درمانی بیضه از مهمترین عوامل شناخته شده موثر در ایجاد آزواسپرمی هستند.
    تحلیل و تفسیر: بهرغم وجود عوامل بسیار متعددی که در آزواسپرمی مردان دخالت دارند، مشاوره ژنتیکی و آزمایشهای بالینی میتوانند در بسیاری از موارد با تشخیص زودرس علت بیماری توان تولید اسپرم و باروری را به بیمار بازگرداند.
    نتیجه گیری
    با بررسی و شناخت دقیق اتیولوژی آزواسپرمی در یک فرد میتوان با ارائه راهکار درمانی مناسب به مدیریت بیماری کمک کرد.
    کلیدواژگان: ناباروری مردان، آزواسپرمی در مردان، علل ژنتیکی
  • علی محمدزاده ابراهیمی*، طیبه رحیمی پردنجانی، علی تقوایی نیا صفحات 10-16
    سابقه و هدف
    کیفیت خواب نقش اساسی و تعیین کننده در سلامت جسمانی و روا نشناختی انسان دارد. شیوع اختلالهای خواب گسترده بوده و آثار آن بر ابعاد فردی و اجتماعی زندگی افراد بسیار مخرب است. پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی هیپنوتیزم درمانی بر بهبود کیفیت خواب انجام شد.
    مواد و روش ها
    روش پژوهش نیمه آزمایشی و طرح آن از نوع پیش آزمون و پس آزمون با گروه گواه بود. جامعه آماری تمام دانشجویان مرکز علمی کاربردی خراسان رضوی در سال 1393 بودند. نمونه شامل 30 نفر از افراد داوطلب بودند که به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل، هر گروه 15 نفر، جایگزین شدند. برای سنجش کیفیت خواب از پرسشنامه کیفیت خواب پیترزبورگ و برای انجام جلسه های هیپنوتیزم درمانی از روش ویلکینسون (1981) استفاده شد. در مرحله پیش آزمون، هر دو گروه به پرسش نامه کیفیت خواب پاسخ دادند. سپس، گروه آزمایش در 6 جلسه هیپنوتیزم درمانی شرکت کرد و گروه گواه هیچ مداخل های دریافت نکرد. در انتهای جلسه های درمانی، از هر گروه پس آزمون به عمل آمد. داده های پژوهش با استفاده از روش تحلیل کواریانس تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد هیپنوتیزم درمانی بر بهبود کیفیت کلی خواب و ابعاد کیفیت ذهنی خواب، تاخیر در به خواب رفتن، اختلال های خواب و اختلال های عملکرد روزانه موثر است.
    نتیجه گیری
    هیپنوتیزم درمانی از طریق مکانیس مهایی نظیر کاهش برانگیختگی فیزیولوژیکی، تحریک آرمیدگی، رهاسازی تنش و تغییر های شناختی کیفیت خواب افراد را بهبود می بخشد. بکارگیری این روش درمانی در درمان مشکلات خواب و انجام پژوهش های بیشتر در این زمینه با توجه به خلاء مطالعه ای، پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: هیپنوتیزم درمانی، کیفیت خواب، دانشجویان
  • سیدعلی ضیایی*، علی مراد گنجه صفحات 17-23
    سابقه و هدف
    بیماری پارکینسون تحلیل نورنهای دوپامینی در ساختمان متراکم جسم سیاه (SNc (و دیگر نواحی ساقه مغز است. استرس اکسیداتیو نقش مهمی در مرگ نورونها در بیماری پارکینسون دارد. یکی از علل ایجاد پارکینسون تولید سوپراکسایده است و ترکیبهایی که بتواند جلوی تولید این مواد را بگیرند قابلیت درمانی دارند. مهار کنندگان آنزیم ACE(آنزیم مبدل آنژیوتانسین) دارای چنین خاصیتی هستند. از آنجا که گیاه جعفری باعث مهار آنزیم ACE می شود و در پژوهش قبلی باعث کاهش عوارض رفتاری و پاتولوژیک در مدل تجربی پارکینسون در موش صحرایی شد. در این پژوهش اثر عصاره آبی گیاه جعفری بر پراکسیداسیون لیپیدی و اکسیداسیون پروتئینها بررسی شد.
    روش تحقیق: در این تحقیق تجربی 36 عدد موش صحرایی نر به 6 گروه6 تایی شاهد، تخریب با تزریق نوروتوکسین 6 -هیدروکسی دوپامین به داخل جسم سیاه نیمکره چپ، درمان با سه دوز مختلف عصاره آبی جعفری و درمان با کاپتوپریل به مدت 8 روز )7 روز قبل از تزریق نوروتوکسین و 1 روز بعد آن( تقسیم شدند. موشها 24 ساعت بعد از تزریق سم تحت آزمایشهای بیوشیمیایی )تعیین میزان اکسیداسیون پروتئینها و پراکسیداسیون لپیدها( قرار گرفتند و همچنین اندازه گیری میزان فعالیت آنزیم ACE مغزی یک روز بعد از تزریق سم در رابطه با همه گروه ها انجام شد. از نرم افزارprism Graphpad برای محاسبات آماری و رسم نمودارها استفاده شد.
    نتایج
    کمترین میزان فعالیت آنزیم ACE مربوط به درمان با کاپتوپریل است و گروه های عصاره جعفری نیز توانستند به میزان معنی معناداری فعالیت آنزیم ACE در مغز را وابسته به غلظت مهار کنند (p<0.001) بررسی اکسیداسیون پروتئین ها و پراکسیداسیون لیپیدها حاکی از کاهش غیر معنادار اثر عصاره جعفری و کاپتوپریل نسبت به گروه نوروتوکسین بود.
    نتیجه گیری
    جلوگیری از پراکسیداسیون سلولی مکانیسم اصلی عصاره آبی جعفری در جلوگیری از بیماری پارکینسون با وجود دارا بودن خاصیت مهار کنندگی ACE نیست.
    کلیدواژگان: گیاهان دارویی، پارکینسون، ACE، جعفری
  • نسترن لعل، رضا شکرریز فومنی*، فائزه خدایی، علیرضا ابدی، محمدعلی حیدرنیا صفحات 24-30
    سابقه و هدف
    شواهد موجود نشان میدهند که پیگیری نامناسب و ناکافی بیماران پس از ترخیص منجر به افزایش ریسک بستری دوباره برنامهریزی نشده می شود که امروزه به عنوان یک فاکتور نشاندهنده عملکرد ضعیف نظام سالمت مورد توجه قرار میگیرد. هدف از انجام این مطالعه تعیین تاثیر آموزش و پیگیری پس از ترخیص بیماران مبتال به نارسایی قلبی در میزان مراجعه دوباره به پزشک و بستری دوباره بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت یک کارآزمایی بالینی، روی 120 بیمار مبتال به نارسایی قلبی که در بیمارستان طالقانی تهران بستری بودند، انجام گرفت و با استفاده از روش تصادفی بلوکی در دو گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند. بیماران گروه مداخله پس از ترخیص طبق دستورالعمل آموزشی که بر اساس گایدالینهای موجود و نیاز بیماران گردآوری و تدوین شده بود، آموزش دیده و به وسیله 9 تماس تلفنی که در ماه اول پس از ترخیص هر هفته و در دو ماه بعدی هر دو هفته یک بار انجام میگرفت، پیگیری شدند، ولی بیماران گروه کنترل خدمات روتین را دریافت کردند. اطالعات بیماران دو گروه هر دو هفته یک بار به مدت سه ماه طبق چک لیست کنترلی ثبت شد و با استفاده از آزمون کای مربع، فیشر و test-t مورد آنالیز قرار گرفت. تاثیر مداخله با استفاده از مدل GEE بررسی شد.
    یافته ها
    میزان بستری دوباره بیماران در گروه مداخله 3/19درصد و در گروه کنترل 2/3 درصد بود که یافته های حاصل، بیانگر کاهش معنادار بستری دوباره بیماران در گروه مداخله نسبت به گروه کنترل است (05/ 0=p .)بیمارانی که نیاز باال برای مراجعه به پزشک داشتند در گروه مداخله 5/17درصد و در گروه کنترل 3/28درصد بود که در مجموع دو گروه از لحاظ میزان مراجعه سرپایی به پزشک تفاوت معناداری با هم نداشتند.
    نتیجه گیری
    آموزش و پیگیری بیماران مبتال به نارسایی قلبی پس از ترخیص به کاهش میزان بستری دوباره منجر میشود.
    کلیدواژگان: بستری مجدد، نارسایی قلبی، آموزش به بیمار
  • امین زند*، جمال شمس، نزهت شاکری، فریبا چترزرین صفحات 31-36
    سابقه و هدف
    با توجه به اهمیت عود در شکست برنامه های ترک اعتیاد و نقش جنبه های روانی تندرستی در پدیده عود، در این پژوهش رابطه بین احساس شادکامی به عنوان یکی از اجزای سالمت روان مثبت و عود سوءمصرف مواد بررسی شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی-مقطعی، 68 نفر از معتادان ساکن در یکی از مراکز ترک اعتیاد شهر تهران در سال 1395 به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب و بررسی شدند. برای جمعآوری اطالعات، از پرسشنامهای شامل اطالعات دموگرافیک معتاد و شرایط وی در زمینه اعتیاد و نسخه فارسی شده پرسشنامه ارزیابی شادکامی سازمان بهداشت جهانی (P-5-WHO(؛ استفاده شد. سپس به کمک آزمون همبستگی پیرسون، رابطه بین شادکامی و اجزای مختلف آن با عود سوءمصرف مواد بررسی شد.
    یافته ها
    میانگین دفعه های عود در گروه با شاخص شادکامی ضعیف )نمره کمتر از 13 )برابر با 92/10±89/4 بار و در گروه با شاخص شادکامی مناسب )نمره 13 و بیشتر( برابر با 30/5±71/2 بار بود. تحلیل داده ها نشان داد که بین سطح شاخص شادکامی و دفعات عود رابطه معنادار معکوسی وجود دارد )P<05.0 .) همچنین این رابطه بین اجزای»سرزندگی« و »سرحال از خواب بیدار شدن« شاخص شادکامی با دفعه های عود وجود داشت. بحث و
    نتیجهگیری
    سطح شادکامی ضعیف با عود بیشتر همراهی دارد و توجه به عوامل مربوط به سالمت روان مثبت مانند شادکامی، دسترسی آسان به مراکز مشاوره و دریافت مراقبتهای مربوطه، میتواند نقش موثری در کاهش عود داشته باشد.
    کلیدواژگان: شادکامی، سوءمصرف مواد، عود
  • رحمان سوری*، فاطمه محمودی، اعظم رمضان خانی، کیا رنجبر صفحات 37-44
    سابقه وهدف
    هورمونهای تنظیم کننده اشتها نقش مهمی در تعادل انرژی ایفا می کنند. نسفاتین-1 و نوروپپتیدY دو پپتید ضداشتها و اشتهاآور هستند که نقش مهمی در تعادل انرژی و چاقی ایفا می نمایند میکنند. پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر تمرین استقامتی بر سطوح نسفاتین-1 ،نوروپپتید Y و کورتیزول سرم در مردان چاق کم تحرک انجام گرفت.
    روش بررسی
    در این پژوهش تجربی، تعداد 30 نفر از مردان 48 تا 60 سال و با 30≥ BMI انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه تمرین استقامتی و کنترل تقسیم شدند. برنامه تمرینی شامل 12 هفته تمرین استقامتی (دویدن روی تردمیل) با شدت50-75 درصد حداکثر ضربان قلب بود. نمونه گیری خونی قبل و بعد از 12 هفته برای اندازه گیری غلظت نسفاتین-1 ،نوروپپتید Y ،کورتیزول سرم و برخی فاکتورهای التهابی انجام گرفت. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمونهای آماری تی زوجی و تحلیل کوواریانس استفاده شد.
    یافته ها
    تحلیل های آماری نشان دادند به دنبال انجام 12 هفته تمرین استقامتی کاهش معناداری در سطح کورتیزول مشاهده شد (015/ 0=p). کاهشی نیز در سطوح نسفاتین-1 مشاهده شد که از لحاظ آماری معنادار نبود (060/ 0=p ). تغییر معناداری نیز در سطح نوروپپتیدY مشاهده نشد (307/ 0=p ). کاهش معناداری در شاخصهای آنتروپومتریک در گروه تمرین مشاهده شد (05/ 0 < p) .
    نتیجه گیری
    براساس یافته های پژوهش میتوان نتیجه گیری کرد که 12 هفته تمرین استقامتی، به رغم تاثیر بر کورتیزول، تاثیر معناداری بر سطح نوروپپتیدY و نسفاتین-1 ندارد.
    کلیدواژگان: تمرین استقامتی، نسفاتین-1، نوروپپتیدY، کورتیزول، چاقی
  • علی حسین یزدی، الهام مسلمی*، رضا محمودی لموکی، افسون تقوی، امیر ایزدی صفحات 45-49
  • علی قجری*، علیرضا لطیفی، انسیه لطفعلی صفحات 50-55
    مقدمه
    با توجه به افزایش دانش بشری در خصوص کنترل، درمان، پیشگیری و ریشه کنی بیماری های قارچی، آمار مبتلایان به بیماری های قارچی همچون درماتوفیتوزیس در انسان ها و حیوانات نشان دهنده آن است که هنوز این بیماری یکی از مهمترین مسائل بهداشتی و درمانی در ایران و جهان به شمار می رود. آلودگی استخرهای چشمه های آب گرم به قارچ های بیماری زای درماتوفیتی و قارچ های ساپروفیت می تواند ریسک ابتلا افراد بومی و توریست به بیماری های مرتبط را افزایش دهد. از این رو بررسی و مطالعه عوامل قارچی فرصت طلب و پاتوژن مستقر در این اماکن می تواند کمک بسیار موثری در جهت رفع آلودگی و یا کاهش میزان آن و در نتیجه پیشگیری از بروز عفونت های احتمالی گردد. این تحقیق در خصوص بررسی فلور قارچی چشمه های آب گرم استان مازندران ، برای اولین بار در پاییز 1394صورت گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی، از تمام چشمه های آب گرم بهسازی شده در استان مازندران (22 چشمه)، سه نمونه به حجم 250 میلی لیتر در ظروف استریل تهیه شد و به آزمایشگاه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی منتقل گردید. سپس بر اساس روش های مستقیم، کشت و مورفولوژی کلنی قارچ ها، آلودگی چشمه ها از نظر وجود قارچ های ساپروفیت و درماتوفیت مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    در 17چشمه از 22 چشمه آب گرم بهسازی شده در استان مازندران، قارچهای ساپروفیت جدا شد. از 66 نمونه آب جمع آوری شده از چشمه ها، 19 نمونه (%78/28) از نظر حضور قارچ های ساپروفیت مثبت بودند. بیشترین قارچ های جدا شده به ترتیب آسپرژیلوس نایجر، پنی سیلیوم وکلادوسپوریوم بودند. در این بررسی هیچ گونه قارچ درماتوفیتی از نمونه های مورد بررسی جداسازی و شناسایی نگردید.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد آلودگی قارچی چشمه های آب گرم در این استان قابل توجه بوده و نگرانی را برای افراد محلی، توریست ها، گردشگران و مسافران که از این چشمه ها استفاده می نمایند به وجود می آورد. به همین منظور انجام تحقیقات جامع و مداخله ای برای کاهش آلودگی بیماری های مرتبط با آلودگی های قارچی در چشمه های آب گرم استان مازندران و سایر چشمه های آب گرم کشورمان امری ضروری به شمار می رود.
    کلیدواژگان: فلور قارچی، چشمه آب گرم، درماتوفیت، ساپروفیت، استان مازندران
  • نورالسادات کریمان*، ساناز فیاضی، زهره شیخان صفحات 56-61
    سابقه وهدف
    متخصصان زنان و زایمان و ماماها به عنوان الگوهایی عملی در زمینه زایمان نقش اساسی در آموزش زنان باردار دارند. هدف از این مطالعه تعیین نگرش نسبت به روش زایمان و زایمان ترجیحی دانشجویان مامایی، پزشکی و عوامل مرتبط در دانشگاه های شهر تهران بود.
    روش بررسی
    این مطالعه با شرکت 300 نفر دانشجوی دانشگاه های علوم پزشکی شهر تهران در سال 1393 به صورت توصیفی مقایسه ای انجام شد. ابزار گردآوری اطالعات دو پرسشنامه محقق ساخته شامل پرسشنامه »مشخصات دموگرافیک و عوامل مرتبط با روش زایمان ترجیحی« و پرسشنامه »نگرش نسبت به روش زایمان« است. پرسشنامه ها پس از تعیین اعتبار محتوای کیفی و کمی و پایایی به دو روش بازآزمایی و ارزیابی همسانی درونی با ضریب آلفاکرونباخ مورد استفاده قرار گرفت. داده ها توسط نرم افزار 16-Spss تجزیه و تحلیل آماری شد. آزمونهای آماری مورد استفاده شامل: کای دو، ANOVA، test-T یا معادل ناپارامتری آنهاست. سطح معناداری مورد قبول در این مطالعه 05.0≤ value-P است.
    یافته ها
    در مجموع بیشتر دانشجویان مورد مطالعه (49 درصد) روش سزارین را ترجیح داده بودند. در مقایسه گروه ها، دانشجویان سال اول مامایی (7.16درصد) و پزشکی (6.48 درصد)به ترتیب از نظر آماری کمتر از دانشجویان سال 4 مامایی (3/51 درصد) و انترن پزشکی (7/75 درصد) سزارین را ترجیح داده بودند 001.0:value_p ، 006.0 .)نگرش اکثریت دانشجویان به روش سزارین مثبت بود، به طوری که در 4 گروه مورد بررسی به ترتیب 5.45 ،3.92 8.30 و100 درصد دانشجویان سال اول و چهارم مامایی و سال اول و انترن پزشکی نسبت به سزارین نگرش مثبت داشتند. از میان عوامل مرتبط مورد بررسی سن، قومیت، وزن، محل سکونت، محل تولد، درآمد ماهانه خانوار، ارتباط معناداری با روش زایمان ترجیحی داشتند.
    نتیجه گیری
    میزان ترجیح روش سزارین و نگرش مثبت نسبت به آن در میان دانشجویان مامایی و پزشکی سال باال بیشتر از دانشجویان ورودی این رشته هاست و مسئوالن سیستم آموزشی باید درصدد ایجاد برنامه هایی برای اصالح نگرش دانشجویان باشند.
    کلیدواژگان: زایمان طبیعی، سزارین، نگرش، ترجیح، عوامل مرتبط، دانشجو
|
  • Farkhondeh Pouresmaeili*, Zahra Fazeli Atar, Sara Afjeh, Hamed Heidari Pages 1-9
    Backgrond: Infertility affects 15% of couples and male factor infertility is involved in 50% of cases. One of the causes of infertility is Azoospermia that refers to the absence of sperm per ejaculation and almost affects 1% of the total men population. A comprehensive overview about the disease and its risk factors along with a better understanding of the diagnosis was performed and comprehensive information about the modern treatment methods for this reproductive disorder was provided.
    Materials And Methods
    For writing this article, a large study on azoospermia, the reasons and treatment methods was performed by searching the words including azoospermia, genetics, treatment and diagnosis in the medical valid databases, mainly PubMed, up to 2016. Among the collected papers, articles that are most relevant to the goals of the present article was selected. The articles with brief explanation about the etiology of azoospermia and disease treatment options were studied further.
    Findings: Literature review showed that genetic diseases such as Klinefelter syndrome, cystic fibrosis, primary and secondary testicular failure due to hormonal and/or chromosomal anomalies ranging from structural or numerical changes, gene mutations, genomics alterations at the level of telomeres and the resulting apoptosis, genetic polymorphisms, anatomical disorders associated with vas deferens and ejaculation, age, treatments of testicular cancer and other diseases, varicocele and surgical treatment of testis were considered as the most important factors in azoospermia.
    Discussion
    Although numerous factors are involved in the etiology of azoospermia, clinical tests and genetic counseling plays an important role in early detection of disease that helps to retrieve sperm production and fertility to the patient in many cases.
    Conclusion
    Accurate understanding of the etiology of azoospermia could provide a suitable treatment approach for the management of disease.
    Keywords: male infertility, genetic causes of azoospermia in men.
  • Dr Ali Mohamadzade Ebrahimi, Dr Tayebe Rahimi Pordanjani, Dr Ali Taghvaeinia Pages 10-16
    Background And Aim
    Sleep quality has a fundamental and important role in determining the physical and psychological health of humans. Sleep disorders are widespread and have very damaging effects on the individual and social aspects of human life. This research was aimed to evaluate the effectiveness of hypnotherapy on sleep quality improvement.
    Materials And Methods
    The method research was a Quasi-experimental, and pretest-posttest design with the control group. The population was all students of Applied Science Center of Khorasan Razavi in 2014. The sample consisted of 30 volunteers who were randomly assigned to two experimental and control groups, each group 15 subjects. Pittsburgh Sleep Quality Index was used to assess the sleep quality, and Wilkinson (1981) protocol was used for hypnotherapy sessions. Research data were analyzed by using the analysis of covariance.
    Results
    The results show the effectiveness of hypnotherapy to improve the overall quality of sleep, subjective sleep quality, sleep latency, sleep disturbances, and daytime dysfunction.
    Conclusion
    hypnotherapy improves sleep quality through mechanisms such as reduced physiological arousal, stimulation of relaxation, release stress and cognitive changes. It is suggested the use of this treatment in the sleep problems and more research in this area due to the lack of studies.
    Keywords: Hypnotherapy, Sleep quality, Students
  • Dr. Seyed Ali Ziai*, Dr. Ali Moradganjeh Pages 17-23
    Background
    Parkinson’s disease (PD) accompanies with degeneration of dopaminergic neurons of substantia nigra compacta and other regions of brainstem. Oxidative stress plays an important role in neuronal death in PD. Superoxide formation is one of the main etiologies of this disease, and angiotensin converting enzyme inhibitors (ACEIs) are able to suppress superoxide formation. Petroselinum hortense Hoffm is an ACE inhibitor and in previous work improved behavioral and pathological signs in a rat model of PD. In this research the effect of Petroselinum hortense Hoffm aqueous extract was studies on lipid peroxidation and protein oxidation.
    Methods
    Male rats (n=36) were divided in 6 groups: sham, neurotoxin (injection of -6hydroxydopamine into left hemisphere SNc) Petroselinum hortense Hoffm aqueous extract (20 ,100 and 5 mg/kg), and captopril. Petroselinum and captopril groups were injected i.p. seven days before and 1 day after of -6hydroxydopamine injection. Brain protein oxidation and lipid peroxidation as well as brain ACE activity were assayed in 6 groups.
    Results
    Results showed significant inhibition of brain ACE activity in captopril and parsley groups concentrationdependently (pDiscussion and
    Conclusion
    Prevention of cellular oxidation is not the main mechanism of queous extract of parsley in preventing Parkinson's disease, despite having ACE inhibitory activity.
    Keywords: Medicinal plants, Parkinson's disease, ACE, parsley, Petroselinum hortense Hoffm
  • Dr Nastaran Laal, Dr Reza Shekarriz-Foumani*, Dr Faezeh Khodaie, Dr Alireza Abadi, Dr Mohammad Ali Heidarnia Pages 24-30
    Backgroundm: Based on recent evidence, inadequate and ineffective follow up after discharge increases the risk of unplanned readmissions, which is an indicator of poor healthcare system function. The aim of this study was to determine the effects of patient education and follow up after discharge on hospital readmission in heart failure patients.
    Methods
    This randomized clinical trial was conducted on 120 patients with heart failure admitted in Taleghani hospital, Tehran and were allocated equally with block randomization method. The intervention group were educated based on recent guidelines and their needs after discharge and were followed up for 3 months by 9 telephone interviews (every week for the first month after discharge, every two weeks for the next two months), but the control group received the routine care. Data were gathered based on a control check-list every two weeks for both groups and were analyzed using chi-square test, Fisher and t-test. Evaluation of intervention effect was done using generalized estimating equations (GEE) model.
    Results
    Readmission rate was 19.3% in intervention group and 38.2% in control group (p=0.05). The patients that needed outpatient care did not differ significantly in both groups (17.5% in intervention group vs. 28.3% in control group).
    Conclusion
    This study suggests that patient education and follow up after discharge might decrease readmission rate among heart failure patients.
    Keywords: Patient Readmission, Heart Failure, Patient Education
  • Amin Zand*, Jamal Shams, Nez-Hat Shakeri, Fariba Chatr-Zarrin Pages 31-36
    Aims: Due to the concerns over relapse in schemes for quitting drugs and the role of psychological health aspects in relapse, this research examined the relationship between well-being as a component of positive psychological health with substance abuse relapse.
    Method of Investigation: In this cross sectional study, 68 addicts residing in one of the addiction quitting centers in Tehran in 2016 were selected for investigation by simple random sampling. A questionnaire consisting of the addict's demographical data, his addiction status and the Farsi version of the World Health Organization Well-Being Questionnaire (WHO-5-P) were employed for data collection. A Pearson Correlation Test was used to investigate the relationship between well-being and its components with substance abuse relapse.
    Findings: The mean number of relapses in the group with the low well-being index (less than 13) was 4.89±10.92 occurrences whilst in the group with the high well-being index (13 or more) it was 2.71±5.30. Analysis of data indicated that there was a significant inverse relationship between the level of the well-being index with the number of relapses (PDiscussion and
    Conclusions
    A low level of well-being is associated with more relapses and thus consideration of factors interrelated to positive psychological health such as well-being, easy access to counseling centers and provision of appropriate care could play a substantial role in reducing relapse rate.
    Keywords: well-being, substance abuse, relapse
  • Dr Rahman Soori*, Fatemeh Mahmoudi, Dr Azam Ramezankhani, Kia Ranjbar Pages 37-44
    Background
    Appetite-regulating hormones play an important role in energy balance. Nesfatin-1 and Neuropeptide Y are orexigenic and anorexigenic peptides that play an important role in obesity and energy balance. The aim of this study was to assess the effects of endurance training on serum levels of nesfatin-1, neuropeptide Y and cortisol in sedentary obese men.
    Methods
    In this experimental study, 30 men aged between 48 to 60 years with BMI≥30 kg/m2, were randomly allocated to the endurance training and control groups. The training program consists of 12 weeks of endurance training (treadmill running) with 50-75% maximum heart rate. Blood samples were withdrawn before and 48 hours after the 12 weeks exercise for measurement of nesfatin-1, neuropeptide Y, cortisol and some inflammatory factors were performed. Paired sample t-test and ANCOVA were used for statistical analysis.
    Results
    Results revealed that after 12 weeks endurance training, the levels of cortisol decreased significantly (p=0.015). Reduction in serum nesfatin-1 was observed whereas these changes weren’t significant (p=0.060). There was no significant change in neuropeptide Y (p=0.307). Also, a significant reduction in anthropometric indices was observed in training group.
    Conclusion
    According to the findings of this study, it can be concluded that 12 weeks of endurance training, despite the impact on cortisol, has no significant effects on neuropeptide Y and nesfatin 1.
    Keywords: endurance training, nesfatin-1, neuropeptideY, cortisol, obesity
  • Ali Hossein Yazdi, Elham Moslemi*, Reza Mahmoudi Lamouki, Afsoon Taghavi, Amir Izadi Pages 45-49
    Background
    Research has shown that the expression of UBD (Ubiquitin D) is effective in causing cancer. UBD relationship between states with advanced stages of cancer cell differentiation and expression, which probably UBD involved in the progression of carcinogenesis. Overexpression of UBD is related to p53, which subsequently progress to cancer. The purpose of this study is evaluation of Ubiquitin D gene expression in leukemia patient as a biomarker for detection of disease and its progression in patients as well.
    Methods
    In this study 100 patients with leukemia blood samples and 100 blood samples from healthy people between ages 36 to 74 were collected. RNA is then extracted and cDNA synthesis to enzyme MMuLV and Random hexamer primers Oligo dt was done. UBD specific primers were designed using Primer Express software and gene expression levels UBD by ΔΔct (relative) were measured.
    Results
    UBD average increase gene expression in individuals less than 50 years equal to 5.82, P
    Conclusion
    UBD can be examined until perhaps as a biomarker for diagnosis of leukemia proposed to be used. So, we can evaluate the expression of the genes used to diagnose leukemia. However, more studies than the current application procedures, in cancer that has a lot of technical errors that were used in this study and prove its accuracy and sensitivity is required.
    Keywords: UBD, leukemia, Real Time PCR, Gene expression
  • Dr Ali Ghajari*, Alireza Latifi, Dr Ensieh Lotfali Pages 50-55
    Background
    Due to increasing of human knowledge conserning control, treatment, prevention and eradication of fungal diseases, people with fungal diseases such as dermatophytosis in humans and animals have shown that the disease is still one of the most important health issues in Iran and the world. Pollution of hot springs pools to dermatophyte and saprophytic fungi can increase the risk of natives and tourists to related diseases. This research was performed about fungal flora of Mazandaran hot springs for the first time in autumn 1394.
    Method and
    Methods
    In this cross-sectional study, 22 hot springs were surveyed. Three samples of water in 250 ml sterile containers were collected and transferred to the laboratory of shahid Beheshti University of Medical Sciences. Then, according to colony morphology and microscopic characteristic of fungi ,the presence of saprophytic fungi and dermatophytes were studied.
    Result
    Out of 66 collected water samples from hot springs in Mazandaran province, the 19 samples (78/28%) and 17 springs from 22 hot springs were positive for the presence of saprophytic fungi. The most common fungi were Aspergillus niger, Penicillium and Cladosporium respectively. In this study, no dermatophyte fungi were isolated.
    Conclusion
    It seems that fungal contamination of hot springs in the Mazandaran province is substantial for locals, tourists and travelers who have used these hot springs. Therefore, experimental studies are essential to reduce the pollution of fungal diseases in hot springs in our country and Mazandaran province.
    Keywords: fungal flora, hot springs, dermatophytes, saprophytes, Mazandaran
  • Nourossadat Kariman, Sanaz Fayazi, Zohre Sheykhan Pages 56-61
    Background
    Gynaecologists and midwives as a practical model of childbirth have an essential role in education. The aim of this study was to determine the attitude toward labor and preferred delivery method among midwifery and medical students and other related factors at medical universities in Tehran in 1393.
    Methods
    We carried out a descriptive study on 300 students of Medical Sciences Universities in Tehran in 1393. For data collection tool we used two researcher made questionnaires contain “demographic characteristics and related factors to the preferred mode of delivery“ and “attitude toward delivery mode”. To investigate the reliability, two methods of test-retest and internal consistency (Cronbach’s Alpha) were applied and the content validity was determined quantitatively and qualitatively. The data were analyzed by SPSS-16 software. Statistical tests used included: chi-square, T-test, ANOVA or non parametric equivalents of them. The significance level accepted in this study was p-value>0.05.
    Results
    Most of the students (49%) preferred caesarean section for themselves. In comparison of 4 groups first year midwifery (16.7%) and medical students (48.6%) had preferred caesarean less than fourth year midwifery students (51.3%) and medical interns (%75.7). The majority of students had a positive attitude via caesarean section. Therefore, the four study groups respectively 45.5%, 92.3%, 30.8% and 100% of first and fourth year midwifery students and first year medical students and medical interns had a positive attitude toward caesarean delivery. Among the relevant factors under investigation age, ethnicity, weight, body mass index, birthplace, residence place and family income were significantly associated with the preferred mode of delivery.
    Conclusion
    The caesarean section is preferred and a positive attitude towards it among midwifery and medical students is very high and the education system authorities should create plans to improve students’ attitudes.
    Keywords: attitude, related factors, caesarean, natural delivery, Prefer