فهرست مطالب

نشریه پژوهش در پزشکی
سال چهل و یکم شماره 4 (پیاپی 164، زمستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/11/15
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محمدحسین آهور، رحمان بیرامی *، رعنا سرخابی، فریده موسوی، آرش طاهری صفحات 227-235
    زمینه و هدف
    نئوواسکولاریزاسیون هموراژیک کوروئید در بیماران مبتلا به دژنراسیون ماکولای وابسته به سن عارضه ای عمده در صورت عدم درمان است که می تواند عواقب شدیدی در حدت دید بیماران ایجاد کند. هرچند درمان استانداردی جهت این وضعیت وجود ندارد، فعال کننده پلاسمینوژن بافتی داخل ویتره با گاز روشی کلاسیک و بسیار مورد علاقه است. با این وجود این درمان ممکن است در طولانی مدت بعلت پیشرفت پاتولوژی زمینه ای بی فایده گردد. بنابراین، برخی محققین پیشنهاد کرده اند تا عوامل ضد عامل رشد اندوتلیوم عروقی نظیر آواستین در این بیماران مدنظر قرار گیرند. هدف از این مطالعه مقایسه پیامدهای درمان با فعال کننده پلاسمینوژن بافتی داخل ویتره و فعال کننده پلاسمینوژن بافتی داخل ویتره بهمراه آواستین است.
    مواد و روش کار
    درمجموع 43 بیمار مبتلا به نئوواسکولاریزاسیون هموراژیک کوروئید مرتبط با دژنراسیون ماکولای وابسته به سن بطور تصادفی به دو گروه تقسیم و تحت درمان با 25/1 میلی گرم آواستین داخل ویتره (21 مورد) یا 25/1 میلی گرم آواستین بهمراه 50 میکروگرم فعال کننده پلاسمینوژن بافتی (22 مورد) قرار گرفتند. حدت بینایی (با استفاده از لاگمار) و ضخامت بخش مرکزی ماکولا در ماه های 2 و 6 پس از درمان اندازه گیری و بین دو گروه مقایسه شد.
    یافته ها
    سیزده مرد و 9 زن با سن میانه 74 سال (گروه درمان ترکیبی) با 12 مرد و 9 زن با سن میانه 73 سال (گروه درمان منفرد) مقایسه شدند (p بترتیب 89/0 و 81/0). میانه درصد تغییر در حدت بینایی در ماه 2 در گروه درمان ترکیبی 3/4% کاهش و در گروه درمان منفرد 6/8% کاهش و 10% در هر دو گروه در ماه 6 بود. بهبود حدت بینایی در هر دو گروه 6 ماه پس از درمان معنی دار بود ولی تفاوت معنی داری بین دو گروه از این نظر دیده نشد (p بترتیب 93/0 و 96/0 در ماه های 2 و 6). میانه درصد تغییر در ضخامت بخش مرکزی ماکولا در ماه 2 در گروه درمان ترکیبی 9/16% کاهش و در گروه درمان منفرد 8/16% کاهش و در ماه 6 1/19% در گروه درمان ترکیبی و 2/18% در گروه درمان منفرد بود. ضخامت قسمت مرکزی ماکولا در هر دو گروه 6 ماه پس از درمان بطور معنی داری کاهش یافته بود ولی مجددا تفاوت معنی داری بین دو گروه از این نظر دیده نشد (p بترتیب 97/0 و 79/0 در ماه های 2 و 6).
    نتیجه گیری
    هر دو روش درمانی در بهبود نئوواسکولاریزاسیون هموراژیک کوروئید مرتبط با دژنراسیون ماکولای وابسته به سن پس از شش ماه موفق بودند، ولی تفاوت معنی داری در این زمینه بین دو روش نبود.
    کلیدواژگان: نئوواسکولاریزاسیون هموراژیک کوروئید، دژنراسیون ماکولای وابسته به سن، آواستین، فعال کننده پلاسمینوژن بافتی
  • خانم نرجس منصوری، محمد مقدم *، فاطمه کاظمی، معصومه بحرینی، حسین آرویی صفحات 236-243
    سابقه و هدف
    امروزه با افزایش استفاده از آنتی بیوتیک ها و نیز گسترش سویه های مقاوم، استفاده از ترکیبات طبیعی به عنوان جایگزین مواد سنتزی، با اثرات جانبی کمتر، اهمیت زیادی یافته است. از این رو هدف از مطالعه حاضر، بررسی خاصیت ضدمیکروبی عصاره های اتانولی 7 گیاه دارویی چای سبز(Camellia sinensis) ، آویشن خراسانی (Thymus transcaspicus)، کاکوتی (Ziziphora clinopodioides)، پونه (Mentha pulegium)، زیره سبز (Cuminum cyminum)، ریحان بنفش (Ocimum basilicum var. purpurascence) و نعناع فلفلی(Mentha piperita) بر روی سه سویه باکتری Escherichia coli Famp (ATCC 700891) و Salmonella enterica TA100 (PTCC 1709) و Pectobacterium caratovorum بود.
    مواد و روش کار
    تحقیق از نوع تجربی و به صورت in vitro انجام شد. عصاره های گیاهان مذکور به روش مسراسیون (خیساندن) تهیه و اثر ضدمیکروبی با دو روش انتشار دیسکی و چاهک در غلطت های 1/0، 2/0، 4/0، 8/0 و 1 میلی گرم بر میلی لیتر بررسی شد. متغیرهای این پژوهش شامل نوع عصاره، غلظت های مختلف عصاره ها و سویه های مختلف باکتری بود.
    یافته ها
    نتایج این پژوهش نشان داد عصاره گیاهی چای سبز در هر دو روش مورد بررسی دارای بالاترین قطر هاله عدم رشد در هر سه سویه باکتری بود به طوریکه عصاره چای سبز با غلظت 8/0 و 1 میلی گرم بر میلی لیتر، بیشترین فعالیت ضدمیکروبی را نسبت به سایر عصاره ‏های مذکور دارا بود. باکتری اشرشیاکلی کمترین و پکتوباکتریوم بیشترین مقاومت به عصاره ها را نشان دادند.
    نتیجه گیری
    نوع و غلظت های مختلف عصاره ها و نوع باکتری بر میزان هاله عدم رشد تاثیرگذار بودند. میزان خاصیت ضدمیکروبی با افزایش غلظت عصاره ها در هر دو روش انتشار دیسکی و چاهک افزایش یافت. میزان قطر هاله عدم رشد در روش انتشار چاهک، بالاتر از روش انتشار دیسکی بود.
    کلیدواژگان: فعالیت ضدمیکروبی، عصاره، انتشار دیسکی، انتشار چاهک، گیاهان دارویی
  • شهرزاد نوجه دهی، سیدمحمود هاشمی، اردشیر حسام پور صفحات 244-250
    سابقه و هدف
    در سال های اخیر عملکردهای سلول های بنیادی مزانشیم در مرکز توجه قرار گرفته است. شواهد نشان می دهد سلول های بنیادی مزانشیم به شیوه ای پاراکرین عمل می کنند؛ بنابراین، عوامل بیولوژیکی از جمله اگزوزوم ها و عوامل محلول در آب، در محیط کشت سلول ها وجود دارند که می توانند عملکردی مشابه سلول های بنیادی مزانشیم داشته باشند. بنابراین جداسازی اگزوزوم ها از سلول های بنیادی مزانشیم و تعیین خصوصیت آن ها و تاییدشان می تواند جهت پیشبرد اهداف درمانی در بیماری هایی همانند بیماری های خود ایمن و سرطان مورد استفاده قرار گیرد. استفاده از اگزوزوم های جداشده از سوپ و مایع رویی کشت سلول های بنیادی مزانشیمی خطرات و مشکلات سلول درمانی را ندارد و همچنین کارایی بیشتری نسبت به مایع رویی کشت سلول دارد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی از بافت چربی، سلول های بنیادی مزانشیم استخراج شده است و پس از تعیین هویت سلول های بنیادی مزانشیم، از سوپ سلولی سلول های بنیادی مزانشیم با استفاده از روش سانتریفیوژ تفریقی اگزوزوم ها جداسازی گردید. غلظت اگزوزوم ها با روش بردفورد تعیین و همچنین خصوصیات کیفی آن ها توسط میکروسکوپ الکترونی و دستگاه تفریقی نور تعیین شد.
    یافته ها
    بعد از کشت و پاساژ سلول های بنیادی مزانشیم،سوپ سلولی بعد از 48 ساعت جمع آوری شده و با استفاده از سانتریفیوژ تفریقی با دور g60000 اگزوزوم های آن با اندازه ی تقریبا 40 تا 100 نانو متر جدا گردید. میانگین غلظت آن mg/ml 630 بوده و در تصاویر میکروسکوپ الکترونی تمامیت غشا اگزوزوم هاطی فرایند جداسازی حفظ شده است و ساختار کروی دچار آسیب نشده است. نتایج آنالیز دستگاه تفریقی نور نشان می دهد که تقریبا 70 درصد ذرات دارای میانگین قطر 90-50 نانو متر و هستند.
    نتیجه گیری
    در مقایسه دو روش جداسازی g 100000 و g60000 در نتایج به دست آمده در پژوهش های دیگر ذرات اگزوزوم در دورg 10000خالص تر می باشند ولی در دورg 60000 ممکن است ذرات بزرگ تری از اگزوزوم مانند میکرووزیکول ها دیده شوند ولی در نهایت به علت دسترسی کمتر به اولترا سانتریفیوژ با دور g100000 ، جداسازی با دور پایین تر هم کاربردی می باشد.همچنین جداسازی اگزوزوم های مشتق از سلول های بنیادی مزانشیم و تولید انبوه آن احتمالا می تواند به عنوان یک محصول زیست ایمن در درمان بیماری ها مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: اگزوزوم، سلول های بنیادی مزانشیم، جداسازی، اولتراسانتریفیوژ
  • نسترن امین طاهری، مریم طهرانی پور، سعیده ظفر بالانژاد صفحات 251-257
    زمینه و هدف
    مغز قادر به تولید سلول های عصبی جدید از طریق نوروژنز در دوران پس از بلوغ است واین فرآیند را می توان همراه با برخی تغییرات در رژیم غذایی و شیوه زندگی بهبود بخشید. دو منطقه خاص در مغز، شواهد نوروژنز پس از بلوغ را نشان می دهند : هیپوکامپ و سابونتریکولار. کاهش حجم هیپوکامپ اختلالاتی را در حافظه و یادگیری ایجاد می نماید، یکی از دلایل تغییر حجم هیپوکامپ تغییر در تعداد نورون های آن است. . نسترن وحشی گیاهی چند ساله از خانواده Rosaceae است. خواص آنتی اکسیدانی ترکیبات فنولی موجود در میوه نسترن کوهی می توانند رادیکال های اکسیژن را در سیستم های سلولی و غیر سلولی مهار نمایند، این مطالعه به منظور تعیین اثر عصاره آبی میوه گیاه نسترن کوهی بر دانسیته نورونی هیپوکامپ انجام شد.
    روش بررسی
    در این تحقیق تجربی ابتدا از میوه گیاه نسترن کوهی با کد هرباریوم 9737 توسط روش سوکسله عصاره آبی تهیه شد. این مطالعه تجربی روی 24 راس موش سوری نر بالغ انجام شد. موش ها بطور تصادفی به 4 گروه شش تایی کنترل ، تیمار با عصاره دوز 75،50،25 میلی گرم بر کیلوگرم تقسیم شدند. در گروه های تیمار عصاره به روش داخل صفاقی(IP) به مدت 21 روز به طور پیوسته با فاصله زمانی 24 ساعت تزریق شد و به گروه شاهد نیز نرمال سالین تزریق شد. بعد از گذشت یک ماه از اولین تزریق حیوانات بیهوش و مغز به آرامی از جمجه خارج گردید. پس از مراحل پاساژ بافتی برش های سریال 7 میکرونی با رنگ آبی تولوئیدین و اریتروزین رنگ آمیزی شدند. سپس از مناطق مختلف هیپوکامپ عکسبرداری شد و توسط روش های استریولوژی و متد دایسکتور ، دانسیته نورونی مناطق مختلف هیپوکامپ در گروه های مختلف ارزیابی و با گروه کنترل مقایسه شد.
    یافته ها
    در گروه های تیمار شده با عصاره آبی میوه گیاه نسترن کوهی با دوز 25 میلی گرم بر کیلوگرم در تمام مناطق هیپوکامپ دانسیته نورونی نسبت به گروه کنترل افزایش یافت.به طوری که دانسیته نورونی در منطقه CA1 در گروه های کنترل،تیمار 75،50،25 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن به ترتیب 55،80،67و58؛در CA2 65،89،75و72ودر CA3 76،95،89و81 تعیین شد.
    نتیجه گیری
    به نظرمی رسد که عصاره آبی میوه گیاه نسترن کوهی با دوز 25 میلی گرم بر کیلوگرم باعث افزایش دانسیته نورون های هیپوکامپ موش آزمایشگاهی میگردد که احتمالا به علت داشتن ویتامین C ،ترکیبات پلی فنولی و فلاونوئیدهای موجود در این عصاره باشد.
    کلیدواژگان: نسترن کوهی، دانسیته نورونی، هیپوکامپ
  • نیلوفر رحیمی، عفت بمبئی چی، جلیل رئیسی * صفحات 258-268
    هدف

    دیسمنوره اولیه و درد و التهاب ناشی از آن یکی از شایع ترین شکایات و مشکلات بیماری های زنان در سراسر جهان در دختران جوان بشمار می آید. یافته های علمی بیان می کند که تمرین و فعالیت جسمانی به طور مثبتی بر این مشکل تاثیر دارد. بنابراین هدف از مطالعه ی حاضر مقایشه اثر هشت هفته تمرینات اینتروال شدید و تداومی متوسط بر میزان کاهش درد، اینترلوکین 6 و فاکتور نکروز تومر آلفا در زنان مبتلا به دیسمنوره اولیه بود.

    روش

    30 دانشجوی مبتلا به دیسمنوره اولیه (قد: 5±162سانتی متر، وزن:5±60 کیلوگرم، سن:5±18سال) در این مطالعه شرکت کردند. همه ی نمونه ها بر اساس تست شاتل ران به سه گروه تمرین تناوبی، تداومی و کنترل تقسیم شدند. 24 ساعت قبل از شروع تمرین، نمونه ی خونی جهت بررسی TNFα و IL-6 اخذ شد و پرسش نامه VAS برای بررسی کاهش درد کامل شد. سپس گروه تمرین کرده برای هشت هفته، 3 جلسه در هفته به تمرین پرداختند. اما گروه کنترل هیچ برنامه ی تمرینی انجام ندادند. داده ها با استفاده ازآزمون آماری تحلیل واریانس تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    کاهش معناداری در میزان درد در هر دو گروه تمرین نسبت به گروه کنترل مشاهده شد، این کاهش درد در گروه تمرین تداومی متوسط بیشتر از گروه تناوبی شدید مشاهده شد. (p<0.05). بعلاوه، تفاوت معناداری بین میزان IL6 و TNFα از پیش آزمون به پس آزمون در سه گروه مشاهده نشد (p>0.05).

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج حاصل از پژوهش حاضر، به زنان مبتلا به دیسمنوره اولیه توصیه می شود که با استفاده از تمرینات تناوبی شدید و به خصوص تداومی با شدت متوسط درد قائدگی خود را کاهش دهند. با این وجود در مورد شناسایی مکانیسم های احتمالی کاهش درد و التهاب توصیه می شود پژوهش های بیشتری انجام شود.

    کلیدواژگان: دیسمنوره اولیه، تمرینات تناوبی شدید، کاهش درد، اینترلوکین 6، فاکتور نکروز تومر آلفا
  • فاطمه امینی، مجید متولی باشی، سیمین همتی صفحات 268-274
    سابقه و هدف
    سرطان ریه شایع ترین سرطان عامل مرگ ومیر در جهان است و سرطان ریه ی سلول غیرکوچک (NSCLC) خصوصا نوع آدنوکارسینوما شایع ترین نوع سرطان ریه می باشد. بیشترین موارد آدنوکارسینوما به دلیل جهش در انکوژن KRAS یا جهش و افزایش نسخه ی EGFR رخ می دهد. پلی مورفیسمrs884225 در EGFR 3''UTR در جایگاه اتصال miR-214 و نزدیک جایگاه اتصال miR-27 و miR-128 قرار دارد که با افزایش بیان EGFR مرتبط است. هدف از مطالعه ی حاضر بررسی ارتباط rs884225 با سرطان ریه در جمعیت اصفهان می باشد.
    مواد و روش ها
    مطالعه ی حاضر به صورت شاهد-مورد روی DNAی ژنومی از نمونه ی خون 111 فرد سالم و 61 فرد بیمار مبتلا به سرطان ریه انجام شد. ژنوتیپ افراد، پس از طراحی پرایمرها با استفاده از تکنیک تتراپرایمرآرمز-PCR تعیین شد. آنالیزهای آماری به وسیله ی نرم افزار Power Marker و پایگاه اینترنتی SISA انجام گرفت.
    یافته ها
    فراوانی آلل های C/T در rs884225 در جمعیت اصفهانی سالم و مبتلا به سرطان ریه تقریبا مشابه بوده و ارتباط معنی داری بین این پلی مورفیسم با سرطان ریه مشاهده نشد (ژنوتیپOR=2.24 ،p>0.05:CC). همچنین نسبت افزاینده این پلی مورفیسم در انواع سرطان ریه در جمعیت اصفهان نیز تعیین شد که ارتباط معنی داری مشاهده نشد (ژنوتیپCC در NSCLC :OR=4.6،p>0.05).
    نتیجه گیری
    در جمعیت اصفهان ارتباط معنی داری بین rs884225 با سرطان ریه وجود ندارد و نمی توان از این پلی مورفیسم به عنوان یک ریسک فاکتور بیولوژی نام برد؛ گرچه برای نتیجه گیری دقیق تر، بررسی در جوامع آماری بزرگتر پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: سرطان ریه، EGFR، پلی مورفیسم، miR، 214، miR، 27، miR، 128
  • فاطمه عباسی، علی کیمیایی *، محمدرضا صفاریان، محمدرضا عابدی صفحات 275-281
    سابقه و هدف
    سلامت جسمی یکی از ابعاد اصلی سلامت و بهزیستی است که لازم است با استفاده از ابزار مناسب و مختص آن مورد بررسی قرار گیرد. هدف اصلی این پژوهش بررسی ویژگی روان سنجی و تحلیل عاملی پرسش نامه سلامت جسمی (PHQ) در جمعیت ایرانی بود.
    مواد و
    روش
    چهارصد و هفده (213 زن و 204 مرد) نفر از جمعیت عمومی که از طریق نمونه گیری خوشه ایانتخاب شده بودند به پرسش نامه PHQ و کیفیت زندگی (36SF-) پاسخ دادند. به منظور بررسی پایایی پرسش نامه از روش همسانی درونی استفاده شد و آلفای کرونباخ محاسبه گردید. جهت بررسی روایی ملاکی همزمان، بین نمره حاصل از پرسش نامه PHQ با نمره حاصل از بعد جسمی پرسشنامه کیفیت زندگی ضریب همبستگی پیرسون محاسبه شد و برای بررسی روایی همگرا از بعد روان شناختی پرسشنامه کیفیت زندگی استفاده شد. همچنین به منظور بررسی روایی سازه پرسشنامه PHQ از تحلیل عامل اکتشافی با روش تحلیل مولفه های اصلی استفاده شد.
    یافته ها
    همسانی درونی پرسش نامه PHQ بر حسب ضریب آلفا کرونباخ محاسبه شد و با ضرایب همبستگی از 61/0 تا 81/0 مورد تایید قرار گرفت. نتایج تحلیل عاملی اکتشافی، چهار عامل را برای پرسش نامه PHQ تایید کرد. روایی همگرا پرسش نامه PHQ با بعد روان شناختی 36SF- محاسبه شد و ضریب همبستگی به دست آمده از نظر آماری معنادار بود. روایی ملاکی همزمان همبستگی منفی و معناداری بین پرسش نامه PHQ با بعد جسمانی 36SF- نشان داد.
    نتیجه گیری
    بدین ترتیب، یافته های پژوهش نشان داد که پرسش نامه PHQ به منظور اندازه گیری سلامت جسمی از پایایی و روایی لازم برخوردار است.
    کلیدواژگان: روایی، پایایی، تحلیل عاملی، پرسشنامه سلامت جسمی
  • افشین موسوی چلک، عارف ریاحی، امین زارع صفحات 282-293
    مقدمه
    بررسی تولیدات علمی، ابزار مناسبی برای سیاست‏گذاری و برنامه ریزی صحیح و شناخت وضعیت گذشته را فراهم آورده و موجب هدف‏دارکردن حرکات علمی و تعیین اولویت‏های پژوهشی و شناسایی نقاط ضعف و کمبودهای موجود می‏شود. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی کمی و کیفی مقالات و مدارک علمی پژوهشگران ایرانی در حوزه سرطان صورت گرفته است.
    روش پژوهش: پژوهش حاضر به روش پیمایشی-توصیفی (مقطعی) و با استفاده از ابزارهای علم سنجی صورت گرفته است. جامعه آماری مطالعه حاضر را 9289 مقاله و مدرک علمی پژوهشگران کشورمان در حوزه سرطان تشکیل می‏دهند که طی سال‏های 2006-2015 در مجلات متعلق به پایگاه اطلاعاتی اسکوپوس منتشر و نمایه شده‏اند. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از نرم‏افزارهای SPSS، NodeXL و VOSviewer استفاده شده است.
    یافته ها: یافته ها نشان داد که تولیدات علمی پژوهشگران ایرانی در حوزه سرطان طی یک دهه اخیر از رشدی سالیانه 25 درصدی برخوردار بوده است. همچنین ضریب همکاری علمی بین المللی مقالات و مدارک علمی حوزه سرطان 3/19 درصد بوده است. دانشگاه های علوم پزشکی تیپ برتر از مهمترین مراکز تولید کننده مدارک علمی و پژوهشگران کشورهای صنعتی و توسعه‏یافته جهان از مهمترین شرکای متخصصان ایرانی در تولید علم مشترک بوده‏اند. همچنین تحقیقات و مطالعات صورت گرفته در برخی حوزه های علم سرطان از قبیل سرطان صفرا، رحم و کودکان در سطح قابل قبولی قرار نداشته است.
    بحث و نتیجه گیری: هر چند به لحاظ کمی تولیدات علمی پژوهشگران ایرانی طی سال‏های اخیر رشد نسبتا قابل قبولی داشته ولی به لحاظ کیفی این مقالات در مجلات معتبر و با کیفیت بالا منتشر نشده‏اند. حمایت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه های علوم پزشکی وابسته به آن از محققان و متخصصان پزشکی، افزایش تعاملات و ارتباطات علمی پژوهشگران ایرانی با همکاران خارجی‏شان، افزایش بودجه های مربوط به تحقیق و پژوهش، فراهم نمودن امکانات آزمایشگاهی و برگزاری دوره های آموزشی شیوه های نگارش مقالات علمی جهت افزایش سطح کمی و کیفی مقالات علمی، لازم و ضروری بنظر میرسد.
    کلیدواژگان: سرطان، تولیدات علمی، مطالعات تطبیقی، علم سنجی، پایگاه اطلاعاتی، ایران، اسکوپوس
  • داور امانی، رویا یوسفی صفحات 294-307
    سابقه و هدف
    در بین زیر کلاس های مختلف IgG در سرم انسان سالم ، IgG4کمترین مقدار را دارد. افزایش سطح سرمی IgG4 در پاسخ به تحریکات آنتی ژنیک مزمن و التهاب گزارش شده است . بیماری های مرتبط با IgG4 موجب التهاب و ایجاد ضایعات پاتولوژیک بافتی شده و می تواند اندام های مختلفی را درگیر کند. هدف از نگارش این مقاله مروری ، بررسی ویژگی های منحصر به فرد IgG4 انسانی و آشنایی کلی با گروه جدیدی از بیماری های ایمونولوژیک یعنی IgG4-RD است. ما در این مقاله به طور خاص به بررسی عملکرد IgG4 و پتانسیل درمانی آن در برابر تومور خواهیم پرداخت.
    روش کار
    جهت نگارش این مقاله مروری ما با استفاده واژه گان کلیدی IgG4 ، بیماری های مرتبط با IgG4 و IgG4-RD به جستجو در پایگاه های اطلاعاتی Pub Med ، Google Scholar، Scopus and Science Direct پرداختیم. در پایان 74 مقاله انگلیسی زبان که در آنها واژگان کلیدی مورد نظر بکار رفته بود انتخاب شدند.
    نتیجه گیری و پیشنهادات:IgG4-RDجزء بیماری های نادر طبقه بندی می شود و تا به امروز میزان شیوع دقیق آن گزارش نشده است. در چند سال گذشته فرایندهای این بیماری ها توضیح داده شده اند ، اما تا شناخت کامل این بیماری ها راه طولانی پیش روی دانشمندان است. چندیست که نقش ایمنی هومورال ( آنتی بادی ها) در پاسخ علیه آنتی ژن های توموری مورد توجه دانشمندان جهان قرار گرفته است . شواهد پاتولوژیکی که از نمونه های بافت برخی تومور ها همچون ملانوما به دست آمده ، نشان دهنده ی ضایعات التهابی همراه با حضور آنتی بادی های ضد تومور است.IgG4 با خواص بیولوزیکی منحصر به فرد خود ،همچون توانایی تعویض بازو ها ، باعث محدودیت در ایجاد کمپلکس ایمنی و عملکرد ناکارآمد در کشندگی به واسطه ی آنتی بادی می شود.IgG4 به عنوان یک آنتی بادی مسدود کننده(Blocking antibody) نقش محافظتی خود در آلرژی را با مهار رهایی گرانول مست سل ها ایفا می کند. همچنین این آنتی بادی در ملانوما بدخیم نقش مخرب خود را با مهار پاسخ ایمنی ضد تومور (با جلوگیری از اتصال IgG1به سلول های توموری) نشان می دهد.این یافته ها اهمیت و ضرورت درک بیشتر عملکرد IgG4 را برای ما روشن می سازد.
    کلیدواژگان: IgG4، بیماری های مرتبط با IgG4، IgG4، RD
|
  • Mohammad Hossein Ahoor, Rahman Beyrami *, Rana Sorkhabi, Farideh Mousavi, Arashtaheri Pages 227-235
    Background
    Hemorrhagic choroidal neovascularization in patients with age-related macular degeneration (AMD) is a serious complication that if left untreated may cause severe consequences in patients’ visual acuity. Although there is not a standard treatment for this condition, intravitreal tissue plasminogen activator (t-PA) with gas is a classic and highly enthusiastic approach. Using this treatment, however, may become in vain in long term because of the progression of the underlying pathology. So, some authors have proposed using anti-vascular endothelial growth factor (VEGF) agents such as Avastin in these patients. The aim of this study is to compare outcomes of treatment with intravitreal t-PA or t-PA plus Avastin.
    Methods & Materials: A total of 43 patients with AMD-related hemorrhagic choroidal neovascularization were randomized in two groups, receiving either intravitreal 1.25 Avastin (n=21) or intravitreal 1.25 Avastin plus 50 microgram t-PA (n=22). Visual acuity (using LogMar) and central macular thickness were measured at months 2 and 6 post-treatment and compared between the two groups.
    Results
    Thirteen males and 9 females with the median age of 74 years (combined treatment group) were compared with 12 males and 9 females with the median age of 73 years (single treatment group) (p=0.89 and 0.81, respectively). Median percent changes in visual acuity were 4.3% decrease in the combined treatment group and 8.6% in the single treatment group at month 2 and 10% in both groups at month 6. Visual acuity ameliorated significantly in both groups 6 months after treatment, but there was no significant difference between the two groups in this regard (p=0.93 and p=0.96 at months 2 and 6 post-treatment). Median percent changes in central macular thickness were 16.9% decrease in the combined treatment group and 16.8% in the single treatment group at month 2 and 19.1% in combined treatment and 18.2% in single treatment group at month 6. Central macular thickness decreased significantly in both groups 6 months after treatment, but again there was no significant difference between the two groups in this regard (p=0.97 and p=0.79 at months 2 and 6 post-treatment).
    Conclusion
    Both therapeutic approaches were effective in treating AMD-related hemorrhagic choroidal neovascularization after six months, but there was no significant difference between the two methods in this regard.
    Keywords: Hemorrhagic Choroidal Neovascularization, Age, related Macular Degeneration, Avastin, Tissue Plasminogen Activator
  • Narjes Mansoori, Mohammad Moghaddam *, Fatemeh Kazemi, Masoumeh Bahreini, Hussain Aroie Pages 236-243
    Background
    Today, due to the increased use of antibiotics and spread of resistant strains, using natural compounds as an alternative to synthetic compounds, with fewer side effects, have been widely importance. The aim of this study was to investigate the antimicrobial activity of ethanolic extracts of seven medicinal herb include green tea (Camellia sinensis), thyme Khorasani (Thymus transcaspicus), ziziphora (Ziziphora clinopodioides), pennyroyal (Mentha pulegium), cumin (Cuminum cyminum), purple basil (Ocimum basilicum var. purpurascence) and peppermint (Mentha piperita) on three gram negative bacteria (Escherichia coli Famp (ATCC 700891, Salmonella enterica TA100 (PTCC 1709) and Pectobacterium caratovoru).
    Material and
    Methods
    An experimental study was conducted at in vitro condition. Ethanolic extracts of above plants prepared by maceration method. Antimicrobial activity of these extracts at concentrations of 0.1, 0.2, 0.4, 0.8 and 1 mg/ml were evaluated by disk diffusion and well diffusion methods. Variables were included extract types, different concentrations of extracts and bacterial strains.
    Results
    The results of this study showed that green tea extract had the highest inhibitory effect in both antimicrobial test methods. So that green tea extract in 1 and 0.8 mg/ml concentration had the highest inhibitory effect on E. coli and P. caratovoru showed the lowest and the most resistance, respectively.
    Conclusion
    It seems the types and concentrations of extracts and also bacterium type are influenced on growth inhibition zone. With increasing concentration, in both disk and well diffusion methods, the inhibition zone was increased. Inhibition zone in well diffusion method was higher than disk diffusion method.
    Keywords: Antibacterial property, Extract, Disk diusion, Well diusion, Medicinal plant
  • Shahrzad Nojehdehi, Seyed Mahmoud Hashemi Dr, Ardeshir Hesampour Dr Pages 244-250
    Background And Aim
    In recent years, Mesenchymal stem cell functions have been at the center of attention of researchers. Evidence shows that Mesenchymal stem cells act as paracrine manner and thus, biological agents such as exosomes and soluble factors are present in the supernatant that can act as same as Mesenchymal stem cells. Therefore, isolating exosomes from mesenchymal stem cells and determining their properties and their validation can be used to achieve therapeutic goals in autoimmune diseases and cancers. The use of exosomes isolated from soup and supernatant mesenchymal stem cell culture does not have any of the risks and problems of cell therapy, and also it is more effective than cell culture
    Materials And Methods
    In this study, adipose-derived Mesenchymal stem cells were used, after the identification of Mesenchymal stem cells, Mesenchymal stem cells were separated from supernatant using the ultra-centrifugation method. Concentration is determined by Bradford method and also their qualitative properties were determined using an electron microscope and Dynamic Light Scattering.
    Results
    after culturing and passaging Mesenchymal stem cells, supernatant were collected after 48 hours and its exosomes were separated with a diameter of 40 to 100 nm using an ultra-centrifuge with an approximate acceleration of 60000g. Its Average concentration was 630 mg / ml, and the electron microscope images show that the membrane was not damaged during the separation process and spherical structure was maintained. Analyzed results from the Light differential device shows that almost 70% of the particles have an average diameter of 50-90 nm.
    Conclusion
    Conclusion
    Comparing the two methods of isolating with acceleration of 100,000g and 60000g from the results obtained in other experiments, exosome particles are more pure using acceleration of 10000 g, but using the acceleration 60,000 g, larger particles of exosomes such as Microvesicle may be seen, but ultimately due to difficulty of accessing of a centrifuges with an approximate range of 100,000 gm, separation with the lower accelerations are also applicable. Also, the isolation of mesenchymal derived stem cell exosomes and its mass production may be considered as a bio-safe product in the treatment of diseases.
    Keywords: Exosomes, mesenchymal stem cells, separation, ultracentrifugation
  • Nastaran Amintaheri, Maram Tehranipour, Saeedeh Zafar Balanezhad Pages 251-257
    Abstract
    Background And Objective
    Memory is a process by which the information is stored and retrieved. In fact memories are stored in synapses. The change of the number of neurons and their synapses,is an effectin factor for the increase or the decrease of the memory. One of the areas of the brain which has an important role in temporary categorizing of the events, is the Hippocampus. The reduction of the Hippocampus’s volume creates disturbances in memory and learning, and of the reasons for the change of the volume of the Hippocampus, is the change in the member of its neurons .Rosa Canina L, is a perennial plant of Rosaceae family. The antioxidant properties of phenolic compounds in the fruit of Rosa Canina L can inhibit oxygen radicals in cellular and non-cellular systems. This study aimed to determine the effect of aqueous extract of the fruit of Rosa Canina L plant on hippocampus neuronal density.
    Materials And Methods
    first, the soxhelet of aqueous extract form the fruit of the Rosa Canina L plant with herbarium code 9737 was prepared. This experimental study was conducted on 24 adult male mouse. Mouse were randomly divided into 4 sanary groups of control and treat with extract with a dose of 25,50,75 mg/kg. In the groups of treat with extract, intraperitoneally (IP), for 21 day continuously with an invertal of 24 hours and the control group received normal saline injection. One month after the first injection, the animals were anesthetized and brain gently was out of the skall. After processing , seven-micron serial sections were stained with blue toluidine and erythrosine. Then different regions of the hippocampus were photographed and neuronal density of different regions of the hippocampus in different groups were evaluated by stereological methods and were compared with control groups.
    Result
    The result of this study showed that in the group treated with aqueous extract of the fruit of Rosa Canina L plant with a dose of 25 mg/kg in all regions of the hippocampus, has an increased neuronal density compared to the control group. So the density of neurons in CA1 area in control group, treat 25.50,75 mg/kg of body weight respectively 55,80,67,58 . In CA2 , 65,89,75,72 and in CA3, 76,95,89,81 was determined.
    Conclusion
    This study showed that the aqueous extract of the fruit of Rosa Canina L plant with a dose of 25 mg/kg, increases the density of neurons in the hippocampus of mouse, which may be due to vitamin C , polyphenols and Flavonoids compounds in the extract.
    Keywords: Rosa Canina L, Neuronal density, Hippocampus
  • Niloofar Rahimi, Effat Bambaiechi Dr, Jalil Reisi Dr Pages 258-268
    Background

    Primary dysmenorrhea is one of the most common gynecological complaints and problems considered in young girls. Scientific findings suggest that exercise and physical activity positively affects the problem. Thus , the purpose of this study was to compare the effect of 8 weeks high intensity interval and continuous moderate trainings on pain reduction, IL6 and TNF-α blood levels in femals with primary dysmenorrhea.

    Methods

    Thirty females (Mean ± SD: height: 162.5 cm, weight: 60.5 kg, age: 18.5 year) were participated in this study. All subjects were randomly divided in to 3 groups: interval, continuous and control. 24 hours before starting training intervention, blood samples were taken to determine blood levels of IL6, TNFα and VAS questionnaire completed for examining the pain reduction. Then, experimental groups trained for 8 weeks, 3 sessions per week. But control group did not perform any training program. Using analyzes of variance(ANOVA) data were analyzed.

    Results

    A significant reduction was observed in pain rate in both training groups, as pain more reduced in continuous moderate training group compared to high interval group (p˂0.05). In addition no significant difference was observed between the rates of IL6, TNFα from pretest to posttest in all 3 groups (p˃0.05).

    Conclusion

    It is can be recommended to female with using interval training, specially continuous average training can reduce own menstrual pain . However, further research is needed to identify possible mechanisms for reducing pain and inflammation in primary pysmenorrhea

    Keywords: Primary Dysmenorrhea, High Intensity Interval Training, Pain reduction, Interleukin, 6, TNF, α
  • Fatemeh Amini, Majid Motovalli Bashi Dr, Simin Hemmti Dr Pages 268-274
    Background And Aim
    Lung cancer is the most common cause of cancer-related deaths wordwide and non-small cell lung cancer (NSCLC), especially adenocarcinoma, is the most common type of lung cancer. Most cases of adenocarcinoma will occur due to KRAS mutations or EGFR mutations and amplifications. The polymorphism rs884225 which is associated with increased EGFR expression is located in the 3'UTR of the EGFR within the miR-214 binding site, and near the miR-27 and miR-128 binding sites. This study aims to investigate the association between rs884225 and lung cancer in Isfahan population.
    Methods
    This case-control study was conducted on genomic DNA from the blood samples of 111 healthy subjects and 61 patients. After finishing the primer design, the genotypes were determined using the Tetra Primer ARMS-PCR technique. The statistical analysis was performed on the Power Marker software, and the SISA website.
    Results
    The frequency of the alleles C / T at rs884225 was almost similar among the Isfahan population with and without lung cancer, and a significant association between this polymorphism and lung cancer wasnt observed (CC: OR=2.24 ,p>0.05).The Odd Ratio (OR) of this polymorphism in different kinds of lung cancer was also determined in the population that were not statistically significant (CC in NSCLC :OR=4.6, p>0.05).
    Conclusion
    There is no significant association between rs884225 and lung cancer among the Isfahan population and it doesnt seem to be a biological risk factor. Further studies are needed to reach more definite results, though.
    Keywords: Lung cancer, EGFR, polymorphism, miR, 214, miR, 27, miR, 128
  • Fatemeh Abasi, Seyed Ali Kimiaei *, Mohammad Safariyan Tosi, Mohammad Reza Abedi Pages 275-281
    Background And Aim
    Physical health is one of the main dimensions of health and wellbeing that it is necessary to use an appropriate tool to be examined.The main purpose of this study was to examine reliability and validity of Physical Health Questionnaire (PHQ) in an Iranian general population.
    Materials And Methods
    Four hundred and seventeen (213 women and 204 men) of the general population who were selected by cluster sampling Responded to PHQ and quality of life questionnaire (SF-36). To evaluate the reliability of internal consistency using Cronbach's alpha was calculated. As for criterion validity, Pearson's correlation coefficient was calculated between the score of PHQ and physical dimension of quality of life questionnaire. Convergent validity of the psychological dimension of quality of life questionnaire was used. As well as to evaluate the construct validity of the PHQ exploratory factor analysis with principal components analysis was used.
    Results
    The internal consistency by Cronbach’s alpha coefficient was calculated PHQ and with correlation coefficients of .61 to .81 was confirmed. Results of exploratory factor analysis supported four factors for the PHQ. Convergent validity of the PHQ with the psychological dimension of SF-36 was calculated and statistically significant correlation was obtained. Criterion validity revealed significant negative correlation between PHQ and physical dimension SF-36.
    Conclusion
    results showed that the PHQ in order to measure physical health of its reliability and validity.
    Keywords: validity, reliability, Factor Analysis, physical health questionnaire
  • Afshin Mousavi Dr, Aref Riahi Dr, Amin Zare Dr Pages 282-293
    Introduction
    Scientific production investigation is a suitable facility to making policy and tacking decision and will provide recognizing of Past situation and also can be effective on aim of scientific movement, Determine Research Priorities and identify Available weaknesses. This study aimed to quality and quantity evaluation of scientific production among Iranian Researchers in the Field of Cancer.
    Materials And Methods
    This is Survey-descriptive study (sectional) and use Scientometrics approach. Statistical populations include 9289 articles and documents in the field of Cancer which published in Scopes’ Scientific Journal during 2006-2015. To Analysis data and draw graphs we use SPSS, NodeXL and VOSviewer.
    Findings: Findings show that Iranian Scientific production increased during the period of study and the rate of growing was 25% every year. Also ratio of international scientific collaboration in the field of cancer was 19.3%. Superior Medical Universities founded as the most important Producer center and Developed and Industrials countries founded as the most important co-worker in publishing scientific outputs. Also measure of scientific production in some categories like Bone, Uterus and Child Cancer were not in the good level.
    Conclusion
    Although Iranian production in the recent years had a great growth, but articles published in not good valid and quality Journals. Support of Ministry of Health and Medical Education and their Medical Universities to Researches, increasing the rate of Iranian scientific Researchers’ interaction and collaboration with their co-worker in other countries, growth of budget and financial supporting related to research, Providing laboratory facilities and Training courses related to Methods of writing scientific articles could be useful and effect on quality and quantity of Scientific Production increasing.
    Keywords: Cancer, Scientific Production, Comparative studies, Scientometrics, Scientific Database, Iran, Scopus
  • Davar Amani, Roya Yousefi Pages 294-307
    Background
    In the serum of healthy people, IgG4 has lowest concentration among the different sub-classes of IgG. Elevation of serum IgG4 in response to chronic antigenic stimulation and inflammation has been reported. Inflammation, histopathologic lesions and systemic organ involvement have been reported in the IgG4-related disease (IgG4-RD). In this article we review IgG4 unique features and its role in immunopathogenesis of IgG4RD; new class of human disease. Also we discuss the IgG4 roles and its therapeutic potential in tumor.
    Method
    We systematically searched the Pub Med, Google Scholar, Scopus and Science Direct databases with IgG4, IgG4 related disease and IgG4-RD key words .Finally, Seventy four English language articles reporting IgG4 and IgG4 RD were included.
    Conclusion and Recommendations: IgG4-RD is classified as rare diseases and to date exact prevalence of it has not been reported. In recent years the disease features have been described, but a long way is ahead of scientists to understand of IgG4RD mechanisms. The role of humoral (antibody) immune response against tumor antigens is the main interest of scientists. Histological studies in some tumors such as melanoma show the presence of anti-tumor antibodies within inflammatory tumor lesions. Unique biological property of IgG4, such as the ability to switch Fab arms, results in inhibition of immune complex formation and ineffective antibody dependent cell killing.IgG4 as blocking antibody has protective role in allergy by inhibiting the release of mast cells granules. Also in malignant melanoma, IgG4 suppresses antitumor immune response via inhibition of IgG1 binding to tumor cells. These finding emphasis that, new investigations are necessary for understanding the importance of IgG4 in health and diseases.
    Keywords: IgG4, IgG4 related disease, IgG4, RD