فهرست مطالب

پژوهش در پزشکی - سال چهل و دوم شماره 1 (پیاپی 165، بهار 1397)

نشریه پژوهش در پزشکی
سال چهل و دوم شماره 1 (پیاپی 165، بهار 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/02/05
  • تعداد عناوین: 10
|
  • ساناز آقاجانی، عباس حاجی فتعلی، الهام روشندل، علیرضا فارسی نژاد صفحات 1-6
    سلول های بنیادی هماتوپوئتیک بالغین (HSC) که دارای توانایی تمایز به انواع رده های سلولی خون می باشند، معمولا از مغز استخوان جدا می شوند. اما این سلول ها به مقدار اندک در خون محیطی نیز حضور داشته و مقدار آنها به دنبال تزریق داروی G-CSF در خون افزایش می یابد. با این حال، مکانیسم های دخیل در حرکت HSCs تحت تاثیر G-CSF ناشناخته می باشد. هدف مطالعه حاضر،تعیین نقش ریتم های شبانه روزی و سیستم عصبی در موبیلیزاسیون HSCs می باشد. علیرغم اطلاعات فراوان در مورد تاثیر ریتم های 24 ساعته شبانه روز در پروسه های فیزیولوژیکی بدن ، هیچ مدارکی پیرامون نقش ریتم های شبانه روزی و ارتباط آن بر سیستم عصبی دریافت کننده ی اطلاعات محیطی و نوروترانسمیترها در موبیلیزاسیون HSCs در دسترس نمی باشد.
    مواد و روش ها
    تحقیق به روش تجربی بر 15نفر از اهدا کنندگان سالم پیوند مغز استخوان، انجام شد. نمونه گیری از خون محیطی در دو زمان 9صبح و 9شب قبل از تزریق داروی G-CSF به عنوان گروه کنترل و نیز در دو زمان 9 صبح و 9 شب در روز چهارم تزریق داروی G-CSF انجام شد، شمارش تام لکوسیت ها و سلول های بنیادی CD34+ بر روی نمونه های ذکر شده با روش فلوسایتومتری انجام شد. سطح پلاسمایی آدرنالین و نورآدرنالین نیز با روش الایزا مورد سنجش قرار گرفت و نتایج باآزمون آماری Paired T test مورد آنالیز قرار گرفت.
    یافته ها
    طی روند این آزمایش مشخص گشت که شمارش تام سلولی، شمارش سلول های بنیادی (CD34 +)،(p value:0.03) و نیز سطح پلاسمایی آدرنالین(p value: 0.04) و نورآدرنالین (p value:0.01)در صبح نسبت به شب افزایش داشته است. علاوه بر این پس از دریافت داروی G-CSF بالاتر بودن سطح آدرنالین و نورآدرنالین در ساعات اولیه پس از آغاز روشنایی نسبت به شب و مقادیر بالاتر سلول های CD34+ در صبح نسبت به شب همانند نمونه های روز کنترل حفظ می گردد.
    نتیجه گیری
    تعداد سلول های بنیادی و شمارش تام لکوسیت ها در صبح بیشتر از شب بوده و به طور کلی به دنبال تزریق داروی G-CSF تعداد سلول های بنیادی در گردش با همین الگو، افزایش چندین برابری را نشان می دهد.بنابراین می توان گفت پدیده موبیلیزاسیون نیز مانند سایر پروسه های بیولوژیک بدن تحت تاثیر ریتم های شبانه روزی قرار می گیرد.افزایش ترشح آدرنالین و نور آدرنالین در صبح و تاثیر بر گیرنده های ß2-adrenergic در فضای مغز استخوان منجر به افزایش موبیلیزاسیون شده و در طول روز با کاهش ترشح این نوروترانسمیترها منجر به عکس این فرآیند و کاهش موبیلیزاسیون در ساعات پایانی روز و به هنگام شب می گردد. G-CSF در کنار سایر مکانیسم های عملکردی برای افزایش حرکت سلول های بنیادی به خون محیطی از این راهکار طبیعی بدن بهره می گیرد.
    کلیدواژگان: موبیلیزاسیون، آدرنالین، نور آدرنالین، ریتم های شبانه روزی، فاکتور محرک کلونی گرانولوسیتی(G، CSF)
  • امیرعلی حمیدیه، مریم بهفر، راشین محسنی، علیرضا شعاع حسنی صفحات 7-14
    سابقه و هدف
    انواع مختلفی از لکوسیت ها همانند خون در بافت چربی نیز وجود دارند که در میان آنها سلول های کشنده ذاتی (NK) بخش عمده ای را تشکیل می دهند. هدف از این پژوهش بررسی عملکرد بیان پذیرنده های سایتوتوکسیسته سلول های NK در افراد چاق و غیرچاق و عملکرد آنها در برابر سلول های سرطانی بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، تعیین فنوتیپ NK ها با استفاده از فلوسایتومتری جهت بررسی تفاوت های احتمالی بین پذیرنده های سایتوتوکسیسیته این سلول ها در افراد با شاخص توده بدنی کمتر از 25 (افراد غیرچاق) و افراد با شاخص توده بدنی بیشتر از 30 (افراد چاق) انجام شد. آزمایشات فعالسازی سلول های NK تکثیر شده در آزمایشگاه با استفاده از سایتوکاین های اینترلوکین 2، 15 و 21 انجام گردید. همچنین سمیت این سلول ها بر رده های سلول های سرطانی و الگوی تولید سایتوکاین توسط آنها به ترتیب با روش های لاکتات دهیدروژناز و الایزا مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    آزمایشات فعالسازی سلول های NK تکثیر شده در آزمایشگاه نشان داد که قسمت اعظم جمیت سلول های NK بافت چربی که CD56dim هستند در افراد چاق سالم (BMI>30) بیان کمتری از NKp30 و NKp44 دارند در حالیکه تغییری در میزان شاخص NKG2D این سلول ها بین دو گروه دیده نشد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه بیانگر وضعیت سرکوب کنندگی ریز محیط بافت چربی روی پاسخ های سلول های کشنده ذاتی بر علیه سلول های توموری است که در شرایط معمولی نسبت به اثر ضد توموری NK ها حساس اند. از آنجا که سلول های NK اولین سد پاسخ ایمنی برضد تشکیل تومور در بدن هستند چنین تغییری می تواند منجر به تکثیر و گسترش سلول های بدخیم و تبدیل آنها به تومور گردد.
    کلیدواژگان: بخش استرومایی - عروقی بافت چربی، سلول درمانی، سلول های کشنده ذاتی، سرطان
  • حمید بیضایی، بهزاد قاسمی، مجتبی میرزایی، قاسم سنجرانی صفحات 15-20
    سابقه و هدف
    یرسینیا انترولیتیکا پاتوژن مشترک و از مهمترین عوامل بروز گاسترو انترویت است که در سال های اخیر گزارش هایی از مقاومت دارویی سویه ها این باکتری از سطح جهان ارائه شده است. به علت فراگیری زیاد این پاتوژن و اهمیت آن در سلامتی و بهداشت جامعه، شناسایی و استفاده از ترکیبات ضد باکتریایی جدید بر علیه این باکتری ضروری است. در این تحقیق به بررسی اثر ضد باکتریایی نانوذرات منیزیم، مشتقات تیازول، ایمیدازولیدین و تتراهیدروپریمیدین، پلی الایزین و گلایسین که همگی از ترکیبات ضد باکتریایی جدید از خانواده های دارویی متنوع هستند بر علیه یرسینیا انترولیتیکا پرداختیم.
    مواد و
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی آزمایشگاهی، پس از تهیه ترکیبات، جهت بررسی اثرات ضد باکتریایی این ترکیبات از روش انتشار در دیسک جهت اندازه گیری قطر هاله مهار رشد، از روش براث میکرو دایلوشن جهت تعیین حداقل غلظت بازدارندگی رشد (MIC) و همچنین از روش تعیین حداقل غلظت کشندگی (MBC) استفاده گردید. تجزیه و تحلیل داده های آماری با آزمون های آماری t.test و ANOVA در نرم افزار SPSS نسخه 19 انجام شد .
    یافته ها
    نتایج عدم اثر مهاری نانوذرات منیزیم، مشتقات ایمیدازولیدین و تتراهیدروپریمیدین، پلی الایزین، گلایسین و برخی مشتقات تیازول را بر یرسینیا انترولیتیکا نشان داد. تنها اثر ضد باکتری مشتق c7 تیازول با قطر هاله مهار رشد 1/0± 3/6 میلی متر، MIC 512 و MBC 1024 میکروگرم بر میلی لیتر با 05/0 > value-P بر این باکتری ثبت شد.
    نتیجه گیری و توجیح ها: به نظر می رسد با اثر مهاری مشتق تیازول بر روی یرسینیا انترولیتیکا، بررسی اثر این مشتق بر روی سویه های مقاوم این پاتوژن و اثرات درمانی و سمیت این ترکیب روی حیوانات آزمایشگاهی در مطالعات آتی ضروری است.
    کلیدواژگان: اثر ضد باکتریایی، نانوذرات منیزیم، مشتقات تیازول، ایمیدازولیدین و تتراهیدروپریمیدین، پلی الایزین و گلایسین، یرسینیا انترولیتیکا
  • خانم ساناز حسنی لیالستانی، آرش جاوری، اسدالله اسدی، معصومه فحرطه صفحات 21-27
    سابقه و هدف
    سلول های بنیادی بافت چربی منبع سلولی امیدبخشی برای کاربرد در مهندسی بافت قلب و ترمیم قلب آسیب دیده هستند. با این حال، پیش از استفاده درمانی از این سلول ها شناخت بهتر فاکتورهای موثر بر تمایز آنها به کاردیومیوسیت لازم است. تحقیق حاضر به منظور مطالعه تاثیر bFGF و BMP4 بر تمایز قلبی سلول های بنیادی بافت چربی انسانی طراحی شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، سلول های بنیادی از بافت چربی زیر جلدی ناحیه شکمی انسان جداسازی و کشت داده شد. به منظور تمایز کاردیومیوسیتی، سلول ها به مدت چهار روز در محیط دارای 10 درصد FBS یا 5/0 درصد B27 قرار گرفتند و با غلظت 10 نانوگرم بر میلی لیتر bFGF و یکی از غلظت های 20، 50 یا 100 نانوگرم بر میلی لیتر BMP4 تیمار شدند. سپس تمایز سلول ها تا انتهای هفته سوم در محیط دارای 10 درصد FBS ادامه یافت. در انتهای تمایز، بیان ژن ها و پروتئین های قلبی با روش های RT-PCR، qPCR و ایمونوسیتوشیمی بررسی شد.
    یافته ها
    سلول های بنیادی تمایز یافته ژن های اختصاصی قلب را بیان کردند. طبق نتایج qPCR، سلول هایی که در محیط دارای FBS با bFGF و 20 نانوگرم بر میلی لیتر BMP4 القا شدند، بیشترین بیان ژن های ANF و MLC2A را نشان دادند. از طرفی، تیمار سلول ها با فاکتورهای تمایزی BMP-4 و bFGF در محیط دارای FBS نسبت به محیط دارای B27 تمایز کاردیومیوسیت ها را بهتر القا کرد. سلول هایی که در محیط دارای FBS با bFGF و 20 نانوگرم بر میلی لیتر BMP4 القا شدند، پروتئین های قلبی تروپونین I و آلفا-اکتینین را بیان کردند.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که ترکیب bFGF و BMP4 تمایز سلول های بنیادی بافت چربی به کاردیومیوسیت را بهبود می بخشد. از طرفی، تیمار با با این فاکتورهای تمایزی در محیط دارای FBS نسبت به محیط دارای B27 تمایز کاردیومیوسیتی بهتری را به دنبال داشت که یکی از دلایل احتمالی آن وجود انسولین در B27 است.
    کلیدواژگان: سلول های بنیادی بافت چربی، تمایز، کاردیومیوسیت، bFGF، BMP4
  • غلامحسن واعظی، عباس نورمحمدی، سوده نورمحمدی داران صفحات 28-33
    مقدمه
    فیزیولوژی باروری بسیار پیچیده است. ویتامین E، نقش مهمی در متعادل کردن تولید هورمون های جنسی و حمل اکسیژن به اندامهای جنسی دارد و در بدن موجودات زنده با خنثی کردن رادیکال های آزاد نقش مهمی در باروری ایفا می نماید. امروزه در پژوهش های زیست فضایی، از القاء بی وزنی در موجودات زنده استفاده می شود و از روش های موفق این شبیه سازی، مدل hind-limb suspenion در موش نر می باشد. این پژوهش برای بررسی و مقایسه اثر ویتامین E روی سیستم باروری موش ها در حالت بی وزنی و بر روی زمین (با و بدون دریافت ویتامین E)، انجام شد.
    مواد و روش ها
    28 عدد موش آزمایشگاهی نر بالغ با نژاد Wistar با سن سه ماه و وزن متوسط حدود 250 گرم را به چهار دسته 7 تایی تقسیم کردیم. تمامی موش ها به مدت یک هفته در شرایط نگهداری یکسان برای عادت دهی قرار گرفتند. سپس کلیه داده ها در نرم افزار SPSS ورژن 23 وارد شده و تحت آنالیز توصیفی و تحلیلی قرار گرفتند. برای آنالیز توصیفی، از Descriptive Analysis و برای آنالیز تحلیلی از آزمون های (Wilcoxon، Mann Whitney U) استفاده شد. مقدار P-value کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.
    نتایج
    میزان هورمون FSH در روز اول در موش های تحت القاء بی وزنی و دریافت ویتامینE 41/0±6/2 و در روز چهاردهم 57/0±74/3 بود. میزان هورمون LH در همین گروه در روز اول 38/0±43/0 و در روز چهاردهم 33/0±62/0 بود و مقدار هورمون تستوسترون در روز اول 51/0±55/1 که به میزان 28/0±5/1 در روز چهاردهم رسید. در موش های بر روی زمین و دریافت ویتامینE، مقدار هورمون LH در روز اول 43/0±64/0 و در روز چهاردهم 007/0±17/0 بود. FSH در روز اول 57/0±16/3 بود که در روز چهاردهم به 49/0±05/3 رسید. میزان هورمون تستوسترون در روز اول 25/0±52/1 بود که در روز چهاردهم 86/2±22/3 بود. مقدار p-value در مقایسه هورمون ها (بجز گروه کنترل) کمتر از 05/0 بدست آمد.
    بحث: تزریق ویتامین E در موش هایی که بر روی زمین می باشند، باعث افزایش میزان باروری شان نسبت به گروه عدم دریافت این ویتامین شود. آویزان کردن موش ها از دم و القاء بی وزنی که در پژوهش های زیست فضایی مشاهده می گردد، به دلیل استرس که در موش ایجاد می کند، قدرت باروری را کاهش داده و حتی تزریق ویتامین E نیز نمی تواند آنرا جبران کند. در موش هایی که تحت اثر بی وزنی قرار می گیرند، میزان تستوسترون کاهش یافته و میزان LH، FSH افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: بی وزنی، بی وزنی شبیه سازی شده، ناباروری، ویتامین E
  • محمدرضا دیوبند، زینب کاوه، مهدی قربانی صفحات 34-39
    سابقه و هدف
    متوسط دوز غده ای، کرمای هوا در سطح ورودی ([1]ESAK) و دوز غده ای بهنجار شده (DgN[2]) کمیت های اصلی در دوزیمتری ماموگرافی هستند. یکی از عوامل موثر بر DgN ترکیب بافت پستان می باشد. در این مطالعه بافت پستان هم به صورت همگن و هم به صورت ناهمگن فرض شده است و تاثیر آن بر روی مقادیر DgN ارزیابی شده است.
    مواد و روش ها
    فانتوم های همگن پستان با نسبت های غده ای متفاوت شبیه سازی شد و مقادیر DgN برای این فانتوم همگن محاسبه شد. همچنین فانتوم ناهمگن پستان با در نظر گرفتن بافت چربی در زمینه ی فانتوم پستان که بافت غده ای به صورت کره هایی در آن حضو دارند شبیه سازی شد. در این فانتوم نیز با تغییر شعاع بافت های غده ای، نسبت غده ای فانتوم پستان تغییر داده شد و مقادیر DgN برای این فانتوم ناهمگن پستان نیز محاسبه شد. نتایج DgN در هر دو فانتوم همگن و ناهمگن پستان مقایسه شد و نتایج ارزیابی شد.
    یافته ها
    مقادیر DgN هم در فانتوم همگن پستان و هم در فانتوم ناهمگن پستان به نسبت غده ای پستان وابسته است و با افزایش نسبت غده ای مقادیر DgN تقریبا به صورت خطی کاهش می یابند. ناهمگنی بافت پستان هم بر مقادیر DgN موثر است و این تاثیر خود به توزیع بافت غده ای درفانتوم ناهمگن پستان وابسته است. به گونه ای که با تغییر در توزیع بافت غده ای در فانتوم ناهمگن، درصد اختلاف DgN در فانتوم همگن و ناهمگن بین 47- تا 77+ درصد متغیر است.
    نتیجه گیری و توصیه ها: در مطالعاتی که در آن ضرایب DgN محاسبه شده است ، و این ضرایب در دوزیمتری ماموگرافی استفاده می شوند، تاکنون تاثیر ناهمگنی بافت پستان در نظر گرفته نشده است. با توجه به نتایج این مطالعه و محسوس بودن تاثیر ناهمگنی بافت غده و چربی در فانتوم پستان، ضریب تصحیحی برای مقادیر DgN پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: ماموگرافی، شبیه سازی مونت کارلو، دوز غده ای بهنجار شده، کیست پستان
  • جعفر رضاپور، رضا پایدار، احمد مستعار، علی یقوبی جویباری صفحات 40-45
    سابقه هدف
    میزان دز دریافتی در ماموگرافی یکی از بزرگترین دغدغه های جهان می باشد. براساس برخی آمارهای ارائه شده، هر 12 دقیقه یک زن بر اثر سرطان پستان جان می بازد. ماموگرافی برای تشخیص و همچنین غربالگری سرطان پستان در مراحل اولیه بیماری مورد توجه می باشد هرچند به دلیل ریسک پرتوگیری، استفاده گسترده و روزافزون از ماموگرافی برای غربالگری سرطان پستان مورد مجادله است. این تحقیق جهت مقایسه دز جذبی پستان در دستگاه ماموگرافی معمولی و دیجیتال در سال 1395 بر روی مراکز ماموگرافی شهر تبریز انجام گرفت.
    روش بررسی
    این تحقیق به روش توصیفی انجام گرفت. در ابتدا سه دستگاه ماموگرافی طبق دستورالعمل های سازمان انرژی اتمی مورد آزمون کنترل کیفی قرار گرفت. اطلاعات مربوط به 322 بیمار که برای انجام ماموگرافی به چهار مرکز در طول چهار ماه مراجعه کردند جمع آوری شد، سپس مقادیر دز میانگین غدد پستان در تصویر ماموگرافی برحسب میلی گری (mGy) محاسبه شد.
    یافته ها
    در 4 کلینیک، ضخامت بافت فشرده در دستگاه ماموگرافی معمولی برای نماهای CC و MLO به ترتیب92/0 ± 01/4 و 63/1 ± 49/4 سانتیمتر و مقادیر دز به ترتیب58/0 ± 53/1 و
    59/0 ± 58/1 میلی گری، P-Value بدست امده برابر با 1 می باشد. در دستگاه ماموگرافی دیجیتال مقادیر میانگین برای CC و MLO به ترتیب00/1 ± 8/5 و 01/1 ± 30/6 سانتیمتر و مقادیر دز به ترتیب71/0 ± 07/2 و 69/0 ± 15/2 میلی گری و همچنین P-Value - 925/0 بدست آمدند.
    نتیجه گیری
    براساس نتایج این مطالعه به نظر می رسد که علیرغم مزایای ماموگرافی دیجیتال بر ماموگرافی معمولی میزان میانگین دز غدد دستگاه ماموگرافی دیجیتال بیشتر از دستگاه ماموگرافی معمولی است باتوجه به دز جذبی بالا اقدامات کنترل کیفی منظم جهت کم کردن دز جذبی توصیه می-شود.
    کلیدواژگان: دز میانگین پستان، ماموگرافی، سرطان پستان
  • زهرا پورصفوی، سید جواد سیدطبایی، فرناز خیراندیش، مهدی محبعلی، محمد کمالی نژاد، رضوان وجدیان صفحات 46-51
    سابقه و هدف
    باتوجه به اینکه درمان اصلی لیشمانیوز ترکیبات آنتی موآن مانند پنتوستام و گلوکانتیم می باشد . مقاومت دارویی بیماران به این ترکیبات خصوصا در مناطق اندمیک مشکل اصلی این بیماری می باشد، داروهای با منشائ گیاهی می توانند به مرور جایگزین مناسبی باشند. به همین منظور در پژوهش حاضر تاثیر عصاره گیاهی برگ درخت زیتون که از گیاهان بومی کشور می باشد ، بر آماستیگوت های لیشمانیا تروپیکای حساس و مقاوم به گلوکانتیم در شرایط آزمایشگاهی در سال 1393 مورد بررسی قرار گرفت .
    مواد و روش ها
    نمونه مقاوم به گلوکانتیم از دانشگاه علوم پزشکی تهران تهیه شد سپس جهت کشت داخل سلولی انگل از ماکروفاژ های صفاق موش BALB/c استفاده شد.در مرحله بعد اثر سایتو توکسیسیتی عصاره بر روی ماکروفاژ های سالم توسط تست MTT بررسی شد و غلظت های مناسب توسط محاسبه CC50 بدست آمد.کاهش رشد انگل در داخل ماکروفاژ و همچنین کاهش در صد ماکروفاژ های آلوده شده، سپس اثر عصاره آبی و هیدروالکلی برگ درخت زیتون بارنگ آمیزی گیمسا تعیین و بدین وسیله میزان رشد انگل در مقابل این ترکیبات در حالت In vitro مشخص گردید. داده ها با استفاده از آزمون های T testو ANOVA و آزمون توکی مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج حاصل از این بررسی نشان دادکه ترکیب 5 ظرفیتی آنتی موآن ( گلوکانتیم) باغلظت 25 میکروگرم بر میلی لیتر به طور معنی داری باعث کاهش تکثیر داخل سلولی انگل لشمانیا تروپیکای حساس به دارو شد، اما بر روی نمونه مقاوم به گلوکانتیم تاثیری مشاهده نگردید) 0.05) p≤.عصاره آبی در غلظت میلی گرم بر میلی لیتر2.5 و عصاره هیدروالکلی برگ درخت زیتون در غلظت 25میکروگرم بر میلی لیتر در روز سوم باعث از بین بردن تمام آماستیگوت های لیشمانیا تروپیکای حساس به گلوکانتیم درون ماکروفاژها گردید.
    نتیجه گیری
    این عصاره در از بین بردن انگل لیشمانیا تروپیکای حساس به گلوکانتیم درون ماکروفاژ و محیط کشت فعالیت ضد لیشمانیایی مطلوبی دارد.نتایج حاصله احتمالا بی تاثیر بودن عصاره آبی و هیدرو الکلی برگ درخت زیتون بر روی انگل لیشمانیا تروپیکای مقاوم به گلوکانتیم می باشد.با این حال استفاده از سایر مشتقات زیتون نیز به دلیل اثر بخشی آن بر روی فرم حساس به دارو توصیه می شود. با توجه به قابل دسترس بودن و هزینه پایین این عصاره جهت مطالعات In vivo توصیه می شود.همچنین آزمایشات بیشتری جهت ارزیابی این عصاره بر روی انگل لیشمانیا در مدل های حیوانی و افراد داوطلب توصیه می شود.
    کلیدواژگان: عصاره آبی، عصاره هیدرو الکلی، لیشمانیا تروپیکا، برون تنی
  • ساره بیگم مدنی، کیومرث امینی صفحات 52-58
    زمینه و هدف
    مهمترین فاکتورحدت استافیلوکوکوس اورئوس توانایی تشکیل بیوفیلم می باشد. این باکتری توانایی اتصال و نفوذ به داخل سلولهای بافت را دارد. عفونت های بیوفیلمی معمولا مزمن و برگشت پذیر بوده و به درمان دشوار پاسخ می دهند. هدف از تحقیق حاضر شناسایی ژنهای بیوفیلم در استافیلوکوکوس اورئوس های جدا شده از نمونه های بالینی و مواد غذایی با استفاده از روش PCR چندگانه است.
    روش بررسی
    در این مطالعه با استفاده از تکنیک PCR چندگانه، 60 جدایه استافیلوکوکوس اورئوس کشت شده از انسان و مواد غذایی پس از استخراج ژنوم، جهت بررسی حضور ژنهای ادهزین مورد بررسی قرار گرفت. بررسی فنوتیپی تشکیل بیوفیلم با استفاده از روش میکرو پلیت تیتراسیون Microtiter plates assay انجام گردید.
    یافته ها
    در مجموع، تعداد 60 نمونه مواد غذایی و انسانی مورد مطالعه تعداد 6 نمونه ماده غذایی 20% و از بین نمونه های انسانی 2 ‏ایزوله 67/6% توان تشکیل بیوفیلم را به طور متوسط داشته اند. همچنین در 30 ایزوله جداسازی شده از مواد غذایی، فراوانی ژنهای fnbB، clfB، clfA به ترتیب 80%، 66/76%، 20% شناسایی شد. در حاالیکه در بین 30 نمونه بالینی فراوانی ژنهای fnbB، clfB، clfA به ترتیب33/93%، 70%، 66/6% گزارش گردید. ژنfnbA در هیچ یک از نمونه ها شناسایی نشد.

    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان از فراوانی شیوع ژن های ایجادکننده بیوفیلم وهمچنین بیان فنوتیپی نسبتا بالایی را در بین نمونه های مورد بررسی نشان داد که می تواند با بروز مقاومت در بین ایزوله های استاف اورئوس مرتبط باشد.
    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس، ژن بیوفیلم، pcr چندگانه ای
  • هیوا کدخدا، زهره قلاوند، بهرام نیک منش، حمیدرضا حوری، دنیا تقی زاده ملکی، گیتا اسلامی صفحات 59-64
    زمینه و هدف
    جنس استافیلوکوک از جمله باکتری هایی می باشد که مسئول طیف گسترده ای از بیماری ها، از عفونت های پوستی خفیف تا پنومونی نکروز دهنده کشنده می باشد. هدف از این مطالعه بررسی ویرولانس فاکتورها در بین سویه های حساس و مقاوم به متی سیلین جدا شده از نمونه های بالینی کودکان مراجعه کننده به مرکز طبی کودکان و همچنین آگاهی از میزان مقاومت آنتی بیوتیکی آنها می باشد.
    مواد و روش ها
    در مطالعه حاضر ، تعداد 100 سویه استافیلوکوک اورئوس حساس و مقاوم به متی سیلین در طی یک سال جمع آوری شد. ابتدا با استفاده از تست های بیوشیمیایی، باکتری استافیلوکوک اورئوس تشخیص داده شد. سپس تست حساسیت آنتی بیوتیکی با استفاده از دیسک های آنتی بیوتیکی (MAST، انگلستان) بر طبق دستورالعمل های CLSI انجام شد. حضور ژن های hlg ،mecA ،nucو pvl با روش PCR مورد بررسی قرار گرفت و تعیین توالی گردید.
    یافته ها
    با استفاده از دیسک سفوکسی تین، تعداد 30 نمونه (30%) مقاوم به متی سیلین(MRSA) بود. بیشترین حساسیت به ونکومایسین با 100 % و بیشترین مقاومت به پنی سیلین با 98 % مشاهده گردید. توزیع فراوانی ژن های hlg ، mecA ، pvl به ترتیب 30%،95% و 6% بود.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که آنتی بیوتیک های ونکومایسین و کوتریموکسازول بهترین فعالیت را علیه سویه های MRSA دارند.
    کلیدواژگان: استافیلوکوک اورئوس، لوکوسیدین پنتون والنتین، همولیزین گاما
|
  • Pages 1-6
    Hematopoietic stem cells (HSCs), which have the ability to differentiate into various types of blood cell lines, are usually separate from the bone marrow. But these cells are also present in a small amount in the peripheral blood, and their amounts increase in blood following injection of G-CSF. However, the mechanism involved in moving HSCs under the influence of G-CSF is unknown. The aim of this study was to investigate the role of circadian rhythms and nervous system in HSCs mobilization. Despite the abandant information on the effect of 24-hour rhythms in physiological processes in the body, there is no evidence of the role of circadian rhythms and its relation to the nervous system receiving environmental information and neurotransmitters in HSCs mobilization.
    Materials And Methods
    This experimental study was performed on 15 healthy bone marrow donors. Samples from peripheral blood were taken at 9 oclock in the morning and 9 oclock at night, before the injection of G-CSF as control group, and at 9 oclock in the morning and 9 oclock at night on fourth day of the G-CSF injection, The total counts of leukocytes and CD34 stem cells were performed on the samples by flow cytometry. Plasma levels of adrenaline and noradrenaline were measured by ELISA method analyzed by Paired T test.
    Findings: In this study, it was determined that total cell count, stem cell count (CD34 )(p value: 0.03), and plasma levels of adrenaline(p value: 0.04) and noradrenaline(p value: 0.01) in the morning increased over night. Additionally, after receiving the G-CSF , adrenalin and norepinephrine levels are higher in the early hours after the onset of lighting than the night, and CD34 cells count was higher in the morning than in the evening sush as control samples.
    Conclusion
    Given that the number of stem cells and total WBC count in the morning was more than nights, In general, following the injection of G-CSF, the number of stem cells circulating with the same pattern shows a multiplier increase, It is suggested that the phenomenon of mobilization, like other biological processes of the body, is affected by circadian rhythms, Therefore, increased secretion of adrenaline and noradrenaline in the morning and the effect on ß2-adrenergic receptors in the bone marrow space resulted in increased mobilization and during the day, reducing the secretion of these neurotransmitters leads to contrary to this process and reduces mobilization in the final hours of the day and at night, In fact, G-CSF, along with other functional mechanisms for increasing the mobilization of stem cells to the peripheral blood, also uses this natural remedy for the body. These findings can be effective in enhancing approaches to improving mobilization with the help of the nervous system.
    Keywords: Mobilization, adrenaline, noradrenaline, circadian rhythms, granulocyte-colony stimulating factors(G-CSF)
  • Amir Ali Hamidieh Dr., Matyam Behfar Dr., Rashin Mohseni, Alireza Shoae-Hassani Dr. Pages 7-14
    Background
    There are many types of leukocytes reside in subcutaneous adipose tissue, and among them, Natural Killer cells (NKs) comprise a major part. We show that the NK cells that reside in the subcutaneous adipose tissue (ADNKs) of the abdominal region found with phenotypic differences from the NKs circulating in the peripheral blood (PBNKs).
    Methods
    In this experimental survey flow cytometry phenotyping was used to study the differences between the natural cytotoxicity receptor expression on ADNKs and PBNKs of both obese (BMI>30) and lean persons (BMI
    Results
    The activation experiments on NK cells revealed the main population of the CD56dim within the total ADNKs of obese persons has an under-expression of NKp30 and NKp44 despite the unchanged levels of NKG2D.
    Conclusion
    The data suggest the suppressive condition of the adipose tissue niche on the NKs response against sensitive neoplastic cells. As the NKs are the first line of the body’s defense versus tumor formation, this change may lead to the development of transformed cells into the tumors.
    Keywords: Cancer, Cell therapy, Natural Killer cells, Stromal vascular fraction
  • Hamid Beyzaei Dr, Behzad Ghasemi Dr, Mojtaba Mirzai Dr, Ghasem Sanjarani Dr Pages 15-20
    Backgrond:Yersinia enterocolitica is zoonotic pathogen and one of important gastroenteritis agents. Some drug-resistant strains of this bacterium were discovered in the world. The use of new antibacterial compounds is one the best ways to deal with it. In this study, inhibitory effects of magnesium oxide nanoparticles, some heterocycles including thiazole, imidazolidine and tetrahydropyrimidine derivatives, poly-L-lysine and glycine were assessed against standard strains of Y. enterocolitica.
    Materials And Methods
    In this experiential laboratory study, antibacterial effect of all compounds were evaluated via the disk diffusion and broth microdilution methods. The results were reported as inhibition zone diameter (IZD), the minimum inhibitory concentration (MIC) and the minimum bactericidal concentration (MBC) values. data were analyzed with the computer software SPSS version 19.0 (SPSS Inc., Chicago, USA), t.test and ANOVA.
    Findings: No inhibitory activity against Y. enterocolitica were observed by MgO nanoparticles, poly-L-lysine and glycine. Thiazole derivative 7c was the only effective antibacterial agent on this bacteria with inhibition zone diameter 6.3±0.1, MIC 512 and MBC 1024 µg/ml with P- value
    Conclusion
    It seams with antibacterial effects of compound 7c against standard strains of Y. enterocolitica, inhibitory activities of this compound against antibiotic-resistant strains of Y. enterocolitica as well as its toxic and therapeutic effects on laboratory animals are investigated in further research, thiazole 7c can be introduced as a new antibacterial agent.
    Keywords: antibacterial effect, Y. enterocolitica, magnesium oxide nanoparticle, thiazole, imidazolidine, tetrahydropyrimidine, poly-L-lysine, glycine
  • Sanaz Hasani Lialestani , Arash Javeri Dr., Asadollah Asadi Dr., Masoumeh Fakhr Taha Dr. Pages 21-27
    Background And Aim
    Adipose-derived stem cells (ADSCs) represent a promising source of cells for cardiac tissue engineering and repair of the injured heart. However, better understanding of the factors affecting the cardiac differentiation of ADSCs is required before clinical application of these cells. Current study was designed to investigate the role of bFGF and BMP4 in cardiac differentiation of human ADSCs.
    Materials And Methods
    ADSCs were isolated from human abdominal subcutaneous adipose tissue and cultured. For cardiac differentiation, ADSCs were treated with 10 ng/ml bFGF and 20, 50 or 100 ng/ml BMP4 in a medium containing 10% FBS or 0.5% B27 for four days. Then the induction factors were completely omitted, and the cells were maintained in 10% FBS-containing medium for up to three weeks. At the end of differentiation period, the expression of some cardiac markers was assessed by RT-PCR, qPCR and immunocytochemistry.
    Results
    The differentiated ADSCs expressed cardiac-specific genes. Based on qPCR analysis, the maximum expression level of ANF and MLC2A mRNAs was detected in the cells treated with 10 ng/ml bFGF and 20 ng/ml BMP4 in the FBS-containing medium. Moreover, FBS supplementation of induction medium was more effective than the B27-containing medium for cardiac differentiation of ADSCs by bFGF and BMP4. The cells treated with 10 ng/ml bFGF and 20 ng/ml BMP4 in FBS-containing medium expressed cardiac troponin I and α-actinin proteins.
    Conclusion
    It seems that a combination of bFGF and BMP4 improves cardiac differentiation of ADSCs. Moreover, bFGF and BMP4 are more effective for cardiac differentiation when the induction medium is supplemented with FBS than B27. This may be due to the presence of insulin in B27 supplement.
    Keywords: ADSCs, differentiation, cardiomyocyte, bFGF, BMP4
  • Gholahasan Vaezi Dr, Abbas Nourmohammadi Dr, Soudeh Noormohamadi Daran Pages 28-33
    Introduction
    Physiology of reproduction is very complex and many factors influence on animal infertility.Today, researchers simulate weightlessness physiology for investigation about space biology. The best successful model for microgravity physiology simulation on the floor is in the rat hind-limb suspenion .The aim of this study is evaluation and comparision of the effect of vitamin E on the reproductive male Rat system in weightlessness simulation on the ground (with and without vitamin E).
    Materials And Methods
    We dividid 28 adult male rats (Wistar) with three mounths old age and an 250 gram average weight ,into four groups with 7 number in each group, and researched on them. All rats were in the same condition for a week to adapt. Then we entered and analyzed collected data in SPSS version 23 software . We used wilcoxon test for before-after comparision and manwhitney-u test for two independent group comparision. We considered P- valu less than 0/05, statistically significant .
    Result
    The FSH levels in rats induced by microgravity plus vitamin E injection, was 41/0 ± 6/2 in the first, 57/0 ± 74/3 in the fourtheen day. The LH levels was 38/0 ± 43/0 in the first and 33/0 ± 62/0 in the last and testoseron level was 51/0 ± 55/1 in the first and 28/0 ± 5/1 in the last . In the rats without suspension and with vitamin E injection,the amount of LH was 43/0 ± 64/0 at first and 007/0 ± 17/0 in the last, the FSH level was 57/0 ± 16/3 in the first day and 49/0 ± 05/3 in the final and the testosteron level was 25/0 ± 52/1 in the first and 86/2 ± 22/3 in the fourtheen day.
    Conclusion
    In the rats under microgravity , testosteron decreases and LH, FSH increases. Vitamin E injection increases male Rats fertility in microgravity simulation too in comparision to the same group without this injection.
    Keywords: sexual hormone, LH, FSH, Testosteron, weightlessness, vitamin E.
  • Zeinab Kave, Mohammad Reza Deevband*, Mahdi Ghorbanee Pages 34-39
    Background
    Average Glandular Dose (AGD), entrance skin Air Kerma (ESAK), and Normalized Glandular Dose (DgN) are the main dosimetric quantities in mammography. Breast tissue composition is one of the factors affecting DgN values. In the present study, both homogeneous and heterogeneous breast tissues are assumed evaluating their impacts on DgN values.
    Methods
    Homogeneous breast phantom with different glandular fractions simulated and DgN values were calculated for the homogeneous phantom. Also, a heterogeneous breast phantom was simulated, considering that adipose tissue is in the background and glandular tissue is in the form of spheres which are in the breast
    phantom. By changing the radius of glandular tissue, the glandular fraction in heterogeneous breast phantom was changed. DgN values were also calculated for the heterogeneous breast phantom. DgN values in both homogeneous and heterogeneous breast phantoms were evaluated and the results were compared.
    Results
    DgN values depend on glandular fraction in both homogeneous and heterogeneous breast phantoms.
    As the glandular fraction increased, DgN values reduced almost linearly. Breast tissue heterogeneity affected DgN values, too; this effect is related to the distribution of the glandular tissue in the heterogeneous breast phantom, so that considering the change in the distribution of glandular tissue in the heterogeneous breast phantom, the relative difference in DgN value between homogeneous and heterogeneous phantom was variable between -47 to percent.
    Conclusion
    In the previous studies in which DgN coefficients were calculated, and this coefficient was used in mammography dosimetry, the effect of heterogeneity of breast tissue was not considered. According to the results of the present study and the evident effect of heterogeneity 3 of glandular and fat tissue on the breast phantom, a correction factor to the DgN values is suggested.
    Keywords: Mammography, Monte Carlo Simulation, Normalized Glandular Dose
  • Jafar Rezapour, Reza Paydar, Ahmad Mostaar, Ali Yaghobi Joubari Pages 40-45
    Background
    The amount of doses received in mammography is one of the biggest concerns in the world. According to some statistics, every 12 minutes a woman dies due to breast cancer. Mammography concerned to detect breast cancer at an early stage of the disease as well as for screening, however due to the risk of exposure, the increasingly and widespread use of mammography for breast cancer screening is a controversial subject. This research was done to compare the breast absorbed dose in the conventional and digital mammography devices that used in mammography centers in Tabriz city on 1395.
    Methods
    This research was done as descriptive study. In the first three mammograms, according to the instructions of the Atomic Energy Organization of Iran (AEOI) for quality control were tested. Information about 322 patients who for mammography went to four centers over four months were collected, then the values of average dose of mammary glands in the mammogram images as milli-Gray (mGy) were calculated and analyzed.
    Results
    In the 4 clinics, the mean values of compressed tissue thickness in the conventional mammography device for CC and MLO were 4.01 ± 0.92 cm and 4.49 ± 1.63 cm and the dose values were 1.53 ± 0.58 mGy and 1.58 ± 0.59 mGy respectively, P-value that received is 1. Also the mean values of compressed tissue thickness in digital mammography device for CC and MLO were 5.8 ± 1.00 cm and 6.30 ± 1.01 cm and the dose values 2.07 ± 0.71 mGy and 2.15 ± 0.69 mGy were obtained respectively and also p-value is received 0.925.
    Conclusion
    According to this study, it seems that despite the benefits of digital mammography on the conventional mammography, digital mammography device has more average absorbed dose rather than conventional mammography device. Due to the higher absorbed dose, doing of regular quality control and dose reduction techniques are recommended in digital mammography.
    Keywords: Breast average dose, Mammography, Breast cancer.
  • Zahra Poursafavi , Seyyed Javad Seyyed Tabaei Mr, Farnaz Kheirandish , Mehdi Mohebali Mr, Mohammad Kamalinezhad Mr, Rezvan Vajdian Pages 46-51
    Introduction
    Cutaneous leishmaniasis is the most important parasitic disease. As the number of resistant types to glucantime (drug of choice) is increasing, it is needed to investigate the effects of other drugs like herbal medicines on this disease. Several studies have shown the anti Leishmania effects of olive leaf on the Leishmania and also some organisms. The goal of this study was to evaluate the in vitro effects of olive leaf aqueos and hydroalcoholic extract on amastigots of Leishmania tropica glutamimn resistance and sensitive in vitro.
    Materials & Methodes: Mouse peritoneal macrophages for the maintenance of Leishmania were used in vitro culture.To determine the effect of the extract on macrophage cytotoxicity MTT assay was performed and CC50 was calculated. In order to investigate the Leishmania tropica amastigots glutamimn resistance with different concentrations of olive leaf aqueous extract 0.31, 0.625, 1.25, 2.5mg/ml and olive leaf hydroalcoholic extract with different concentrations 3.1, 6.25, 12.5, 25 µg/ml were incubated for 24-72 hours. Geimsa stain was used as positive and negative controls, respectively.
    Results
    we found that olive leaf aqueous extract in 2.5mg/ml and hydroalcoholic extract in 25 µg/ml to 72 hours, are the best concentration and time. It is important to note that olive leaf aqueous and hydroalcoholic extract didn’t have any effect on Leishmania tropica Glucantime resistance in vitro (p≤0.05).
    Discussion &
    Conclusion
    the natural products are available and safe and can be used as a drug model without side effects, especially on amastigots of Leishmania tropica glutamimn sensitive.
    Keywords: Aqueous extract, Hydroalcoholic extract, Amastigot, Macrophage, Leishmania tropica
  • Sareh Beigom Madani, Kumarss Madani Pages 52-58
    Background And Aim
    The most important factor in the formation of Staphylococcus aureus is the ability to form biofilms. This bacterium has the ability to bind and penetrate into tissue cells. Biofilmic infections are usually chronic and reversible and respond to difficult treatment. The purpose of this study was to identify biofilm genes in Staphylococcus aureus isolated from clinical and food samples using multiple PCR methods.
    Materials And Methods
    In this study, 60 isolates of Staphylococcus aureus cultured from human and food after extraction of genome were used to study the presence of adherent genes using multiple PCR techniques. The phenotypic study of biofilm formation was performed using Microtiter plates assay microplate technique.
    Results
    In total, 60 samples of food and humans studied included 6 samples of foodstuff, 20% of samples and of 2 samples clinical 6.67% isolated from biofilms. In 30 isolates isolated from food, the frequency of fnbB, clfB, clfA genes was identified as 20%, 76.66%, 80%, respectively. However, among the 30 clinical samples, fnbB, clfB, clfA genes were 6.66%, 70%, 93.33%, respectively. The fnbA gene was not detected in any of the samples.
    Conclusion
    The results of the study showed that the high prevalence of biofilm-inducing genes and also a relatively high phenotypic expression among the samples showed that it could be related to the resistance of the isolates of Staphylococcus aureus.
    Keywords: Staphylococcus aureus, biofilm genes, Multiplex PCR
  • Hiva Kadkhoda, Zohreh Ghalavand, Bahram Nikmanesh, Hamidreza Huori, Donya Taghizadeh Maleki, Gita Eslami Pages 59-64
    Background And Aim
    Staphylococcus is a bacterium responsible for a wide range of diseases, from mild skin infections to lethal necrosis pneumonia. The aim of this study was to determine the virulence factors among methicillin resistant and sensitive strains isolated from clinical specimens of children referred to the pediatric medical center and also to be aware of their antibiotic resistance.
    Materials And Methods
    In the present study, 100 strains of Staphylococcus aureus, susceptible and resistant to methicillin, were collected during one year. First Biochemical tests were performed to detect Staphylococcus aureus bacteria. Then antibiotic susceptibility test was performed using antibiotic disks (MAST;England) according to CLSI guidelines. The presence of hlg, mecA, nuc and pvl genes was investigated by PCR method and sequenced.
    Results
    30 samples (30%) were methicillin-resistant (MRSA) using the cefoxitin disk. The most susceptible to antibiotics, vancomycin with 100% and the highest resistance to antibiotics, penicillin with 98% were determined. The prevalence of hlg, mecA, and pvl genes was 30%, 95% and 6%, respectively.
    Conclusion
    The present study showed that vancomycin and cotrimoxazole antibiotics were the best effect against MRSA strains.
    Keywords: Staphylococcus aureus, Panton-Valentine Leukocidin, Gamma Hemolysin.