فهرست مطالب

مجله پژوهش فیزیک ایران
سال یازدهم شماره 3 (پاییز 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/11/24
  • تعداد عناوین: 15
|
  • مرجان چابک سوار، سحر درویش ملا، مینا جمشیدی، محمودرضا روحانی، حسین حکیمی پژوه صفحه 231
    انتشار امواج الکترومغناطیسی در پلاسمای در حال تعادل، می تواند باعث به وجود آمدن ناپایداری ها در محیط شود. بررسی شرایط وجود و رشد این ناپایداری ها از اهمیت ویژه ایی برخوردار است. در این مقاله ناپایداری رامان پیش رو در پلاسما به روش شبیه سازی ذره ای بررسی می شود. چون محیط های پلاسمایی از نظر فیزیکی بسیار پیچیده هستند و بررسی آنها به روش تجربی پر هزینه است و از طرف دیگر هنگامی که پلاسما با آزمایش روبه رو می شود، رفتار غیر خطی از خود نشان می دهد، برای بررسی این نوع ناپایداری از روش شبیه سازی ذره ای استفاده شده است. در مدلسازی ناپایداری مذکور از کد دو بعدی الکترومغناطیسی غیر نسبیتی به روش شبیه سازی ذره در جعبه استفاده شده است. بدین منظور محیط پلاسما که شامل الکترون ها و یون هاست به صورت ذره ای شبیه سازی شده و فرض می شود که یون ها به دلیل اینرسی زیاد زمینه ثابتی را تشکیل می دهند، در حالی که دینامیک الکترون ها از طریق حل معادلات نیوتن-لورنتس به دست می آید. در این مقاله مشاهده می شود که با ورود یک موج تخت الکترومغناطیسی به پلاسما امواج طولی با دامنه قابل ملاحظه ای در پلاسما شروع به رشد می کنند، یعنی پدیده ناپایداری رامان پیش رو مشاهده شده است. نرخ رشد این امواج طولی با نتایج تئوری تطابق خوبی دارد. با بررسی فضای موقعیت ذرات، پدیده خوشه شدن (bunching) مشاهده شد که خود دلیلی بر صحت ایجاد امواج طولی در پلاسما است.
    کلیدواژگان: ناپایداری رامان، شبیه سازی ذره ای، پلاسما، امواج الکترومغناطیسی، نرخ رشد
  • محمد سقای ژیان، سیدجواد هاشمی فر، هادی اکبرزاده، جواد زربخش صفحه 245
    خواص مکانیکی ومنحنی های تنش-کرنش سه فلز مس، نقره و طلا با ساختار تک بلوری ایده آل به صورت ابتدا به ساکن محاسبه شد. حوزه های الاستیک و پلاستیک و چگونگی گذار بین این دو حوزه بررسی شد. تنش تسلیم و شیب این منحنی ها در حوزه الاستیک نشان از تردی مس نسبت به دو فلز دیگر دارد. توپولوژی چگالی بار نیز برای این سه فلز به صورت ابتدا به ساکن محاسبه و تحلیل شده است. بررسی نتایج حاصل از تحلیل توپولوژی چگالی بار و منحنی های تنش-کرنش نشان از ماهیت توپولوژی گذار الاستیک-پلاستیک این فلزات در کرنش 25% دارد. نحوه تغییر خواص نقاط بحرانی، به ویژه نقاط پیوند نیز مورد بررسی قرار گرفت.
    کلیدواژگان: خواص مکانیکی، تنش کوانتمی، منحنی تنش، کرنش، توپولوژی چگالی بار
  • مریم نادی، فرهنگ لران صفحه 259
    در مدل کانونیک وسون جهان یک فضا زمان تهی پنج بعدی است. این مدل به حلی از معادلات نسبیت عام مربوط می شود که از نگاه چهار بعدی، هم ارز جهانی با ثابت کی هان شناختی مثبت است. در این مدل، بعد پنجم یک بعد گسترده و عمود بر فضا زمان چهار بعدی است و آنچه در چهار بعد به عنوان جرم سکون ذرات اندازه گیری می شود به مختصه پنجم آنها بستگی دارد در حالی که همه ذرات در فضا زمان پنج بعدی نورگونه هستند. در این مقاله، با مطالعه افت و خیزهای برداری حول جواب های وسون، با ایده ای شبیه ایده کالوتسا-کلاین، نشان می دهیم که افت و خیزها میدان های تکیونی هستند یعنی حل وسون یک پاسخ ناپایدار از معادلات اینشتین است. جرم تکیون ها متناسب با جذر ثابت کی هان شناختی به دست می آید که با حد بالای آزمایشگاهی برای جرم سکون فوتون هم خوانی دارد. همچنین نیروی لورنتس چهار بعدی از معادله ژئودزیک پنج بعدی به دست می آید. معلوم می شود که در این مدل همه ذرات جرم دار دارای بار الکتریکی هستند و نسبت بار به جرم برای همه آنها تابعی از عمر عالم است که به طور نمایی به یک میل می کند.
    کلیدواژگان: مدل کانونیک وسون، فضا زمان پنج بعدی، ثابت کیهان شناختی، تکیون
  • منصور حقیقت، نسیم مرتضوی صفحه 265
    در این مقاله، راس برهم کنشی لپتون بارداری را در مرتبه تک حلقه در فضازمان ناجابه جایی نوشته ایم و نشان داده ایم در مرتبه اول ناجابه جایی، تصحیحی از پارامتر ناجابه جایی به ضریب گشتاور مغناطیسی آن (فاکتور g) وارد می شود. سپس، با مقایسه اختلاف مقدار آزمایشگاهی و مقدار نظری فاکتور g برای الکترون و میون، با این تصحیح، حد جدیدی برای پارامتر ناجابه جایی فضازمان پیدا کرده ایم.
    کلیدواژگان: گشتاور مغناطیسی لپتون، نظریه میدان کوانتومی ناجابه جایی، تابع راس لپتون و فوتون در نظریه ناجابه جایی
  • افضل بیننده، منصور حقیقت صفحه 273
    در این مقاله ما مدل استاندارد تعمیم یافته را برای مطالعه نقض لورنتس و CPT در متن بسط مدل استاندارد کمینه مورد برسی قرار می دهیم. این مدل در حین اینکه شامل جملات نقض لورنتس و CPT می باشد، ناوردایی پیمانه ای، پایستگی انرژی-تکانه و هموردایی تحت چرخش ها و خیزهای ناظر را حفظ می کند، این در حالی است که هموردایی تحت چرخش ها و خیزهای ذره شکسته می شود. در این کار ما از این چارچوب استفاده می کنیم تا قواعد فاینمن را برای مدل استاندارد تعمیم یافته به دست بیاوریم. با انجام این کار ما دو راس برهم کنشی برای ذره هیگز به دست آوردیم که در مدل استاندارد نظیر آنها وجود ندارد. این راس های جدید در انرژی های پایین می تواند نوید دهنده فیزیکی جدید برای ذره هیگز باشد.
    کلیدواژگان: تقارن لورنتس، تقارن CPT، قواعد فاینمن، مدل استاندارد تعمیم یافته
  • محمد مردانی، حسن ربانی، مهوش کشاورز صفحه 287
    در این مقاله با در نظر گرفتن تقریب هماهنگ و به کمک روش ماتریس انتقال، به بررسی خواص فونونی و گرمایی یک دستگاه نردبانی می پردازیم. ابتدا یک مدل متشکل از دو زنجیره اتمی نامحدود با جرم های متفاوت ارائه می کنیم، که در آن جرم ها به وسیله فنرهای همسایه اول و دوم به یکدیگر متصل شده اند. سپس طیف بسامد فونونی این دستگاه را به دست می آوریم. در ادامه اثر تغییرات جرم را بر بسامدهای ویژه بررسی می کنیم. پس از آن با استفاده از طیف بسامد، برای حالت خاصی که از اثر همسایه های دوم صرف نظر شده است، چگالی حالت های فونونی را محاسبه می کنیم. در نهایت رسانندگی گرمایی این نانوساختار را به دست می آوریم. نتایج نشان می دهند با افزایش نسبت جرم های زنجیره های اتمی، طیف بسامد فونونی دستگاه به سمت بسامدهای پایین تر میل می کند و در حالت حدی، گاف بسامد در طیف مشاهده می شود. همچنین در غیاب اثر همسایه دوم، افزایش قدرت فنر همسایه اول باعث ایجاد گاف در چگالی حالت ها شده، رسانندگی گرمایی را کاهش می دهد. در حالی که کاهش قدرت آن، باعث می شود رسانندگی افزایش یابد.
    کلیدواژگان: نانوساختار نردبانی، طیف فونونی، چگالی حالت ها، مدها، رسانش گرمایی، ماتریس انتقال
  • مهدی زاهدی، داوود جسور صفحه 293
    میدان مغناطیسی در یک یا هردو همدم سیستم های دوتایی نزدیک می تواند سبب تغییر در دوره مداری سیستم های دوتایی گردد. تغییر در گشتاور چهار قطبی گرانشی دوره مداری سیستم ها را تغییر می دهد. در این مقاله میدان مغناطیسی ستاره مطابق تئوری دینامو به شکل دوقطبی-چنبره ای در نظر گرفته و ارتباط آن با تغییر دوره مداری را به دست آورده ایم.
    کلیدواژگان: سیستم های دوتایی نزدیک، دوره مداری، نظریه دینامو مغناطیسی
  • محمود سخایی، سمیه جهانفر صفحه 297
    برای مطالعه شکافت، ترکیبی از مدل آماری و دینامیکی را در محاسبات به کار برده ایم. شکی نیست که توصیف لانژون به علاوه رفتار مونت کارلو، توصیف دینامیکی کافی از فرآیند تبخیر را فراهم می آورد. در این مقاله نیروی اصطکاک قویا وابسته به شکل هسته را در نظر گرفته و به جای حل تحلیلی از حل عددی استفاده کرده ایم. هدف محاسبه نرخ شکافت هسته Th 224 است. این نرخ ها برای دو حالت اصطکاک دیوار آشوبناک (CWWF) و اصطکاک دیوار (WF) و با در نظر گرفتن 100000 مسیر محاسبه و با نتایج کارهای دیگران مقایسه شده است. از مختصه کشیدگی هسته نسبت به زمان استفاده کرده ایم. برای دقت بیشتر گام های کوچک زمانی با تعداد دفعات زیاد لازم است.
    کلیدواژگان: شکافت، معادله لانژون، اصطکاک دیواره آشوبناک، اصطکاک دیوار
  • ریحانه کوهی اصفهانی، فرهاد شهبازی، کیوان آقابابایی سامانی صفحه 305
    جواب های پایدار همگام، در مدل کوراموتو روی شبکه منظم مورد بررسی قرار گرفته است. نشان داده شد که دو حالت پایدار وجود دارد، ناهمگام کامل با پارامتر نظم صفر و همگام کامل با پارامتر نظم یک. همچنین شرایطی که در آن فقط پارامتر نظم برابر یک صادق است به دست آمده است. علاوه بر این نشان داده شد اختلاف فاز بیشتر از 2/π بین رئوس همسایه در شرایط نهایی عامل ناپایداری شبکه است. در نهایت نشان دادیم که اگر تعداد رئوس کمتر از دو برابر درجه هر راس باشد، فقط حالت پارامتر نظم برابر یک حالت پایدار است.
    کلیدواژگان: همگام سازی، مدل کوراموتو، پارامتر نظم، شبکه منظم، ماتریس پایداری
  • علی اصغر مولوی صفحه 315
    در این مقاله الگوریتمی برای شبیه سازی اثر انباشت در طیف گامای یک سیستم آشکارسازی ارائه شده است و برنامه کد مبتنی بر آن، به زبان فورترن نوشته شده است. با اجرای کد انباشت در مدهای غیرکاهنده و کاهنده برای هر سیستم آشکارسازی گاما، طیف با تخریب انباشت و میزان تپ های انباشتی به دست می آید. نتایج نشان می دهد که تطابق طیف محاسباتی گامای چشمه سزیم -137 در آشکار با اعمال اثر انباشت و طیف تجربی آشکارساز یدور سدیم بسیار مناسب است. سهم گاماهای بدون انباشت، و زیر طیف های انباشتی چندگانه نیز محاسبه شده اند. این کد قابل آشکارسازی برای انواع چشمه ها و آشکارسازها است و می تواند در تصحیح اثر انباشت برای سیستم های آشکارسازی مختلف مفید باشد.
    کلیدواژگان: شیبه سازی مونت کارلو، اثر انباشت، طیف سنجی گاما، مدهای غیرکاهنده و کاهنده
  • زهرا جلالی مولا، فرهاد شهبازی * صفحه 321

    مدل آیزینگ یکی از ساده ترین مدل های توصیف کننده برهم کنش ذرات است. در این تحقیق بسط دمای بالای پذیرفتاری مغناطیسی میدان صفر مدل آیزینگ فرومغناطیس و پادفرومغناطیس ومدل آیزینگ با یک برهم کنش پادفرومغناطیس بر روی شبکه دوبعدی کاگومه با برهم کنش بین نزدیک ترین همسایه ها بررسی شد. با استفاده از تقریب پد، نمای بحرانی مدل آیزینگ فرومغناطیس γ ≈ 1.75 تخمین زده شد که با فرضیه جهان شمولی درتطابق است. اما در مدل آیزینگ پادفرومغناطیس و یک برهم کنش پادفرومغناطیس به علت اثر ناکامی مغناطیسی هیچ گونه گذارفازی مشاهده نشد.

    کلیدواژگان: مدل آیزینگ، بسط سری، تقریب پد، ناکامی
  • الهه قربانی، سیداکبر جعفری، فرهاد شهبازی صفحه 329
    حالت های پیوند ظرفیت تشدیدی کاندیداهای مناسبی برای حالت پایه مدل هایزنبرگ در شبکه های مختلف دوبعدی می باشند. اگر یکی از این پیوندها را بشکنیم و حالت اسپین یکتایی اش را به سه تایی تبدیل کنیم، حالت برانگیخته موسوم به تریپلون به دست می آید. در این مقاله روابط هم پوشانی بین هر دو حالت RVB و همچنین اثر si.sj روی حالت های RVB که دارای تعداد تریپلون دلخواه هستند را به دست می آوریم. این روابط کلی می باشند و مستقل از نوع هندسه شبکه می باشند و از این نظر قواعد حسابان به دست آمده در این مقاله می تواند مرجع قابل اعتمادی در محاسبات انرژی حالت پایه و حالت های برانگیخته، همبستگی و... در نظریه پیوندهای ظرفیتی تشدیدی باشد.
    کلیدواژگان: پیوند ظرفیت تشدید، پیوند ظرفیت، تریپلون
  • فرامرز صحراگرد صفحه 335
    یک سلول UHV شکست اتمی هیدروژن جهت تولید هیدروژن اتمی به منظور تمیز سازی درجای نمونه های نیمه هادی ساخته شده است. این سلول به منظور تمیز سازی نمونه های گروه سه تا پنج جدول تناوبی عناصر نظیر GaAs تنظیم و مورد آزمایش قرارگرفته است. درکارحاضر فرایند شیمیایی تمیزسازی هیدروژن نمونه های GaAs توسط طیف سنجی جرمی مورد مطالعه قرارگرفت. روش XPS روی نمونه ها در مراحل مختلف تمیزسازی به کارگرفته شد. دفع اکسیدهای ذاتی روی یکی از نمونه های GaAs منجر به سطحی هموار گردیدکه توسط دستگاه RHEED مورد تایید قرار گرفت.
    کلیدواژگان: نیمه هادی، شکست هیدروژن، لایه گذاری، XPS
  • مهدی اردیانیان، سیداحمد کتابی صفحه 336
    در لایه های نازک اکسید ژرمانیوم، پس از تهیه لایه نازک در اثر بازپخت، نانوساختارهای ژرمانیوم تولید شدند. نوارهای فوتولومینسانس در ناحیه های مرئی و فروسرخ به ترتیب در نمونه های بازپخت شده در 350 درجه سانتیگراد و 400 درجه سانتیگراد مشاهده شدند. این گستره های متفاوت فوتولومینسانس به ترتیب به وجود نقص های ساختاری در ماتریس اکسید و اثر حبس کوانتومی در نانوساختارهای ژرمانیوم نسبت داده می شوند. زمان واهلش و بستگی به دما برای نوارهای مختلف لومینسانس مورد مطالعه قرار گرفت که توصیف ما را درباره منشاء لومینسانس تایید می کنند.
    کلیدواژگان: فوتولومینسانس، نانوساختارها، ژرمانیوم، بستگی به دما
  • علیرضا خورسندی، سعید باقریان، سعید قوامی صبوری، کلاوس رومانو، ولفگانگ شاد صفحه 337

    در این مقاله یک حسگر لیزری حساس با اندازه فیزیکی کوچک برای ردیابی مولکول های آلاینده در خروجی حاصل از یک احتراق صنعتی ساخته و به کار گرفته شده است. دستگاه یاد شده به تار نوری مجهز شده و چشمه لیزری آن یک دیود لیزر DFB است که در ناحیه طیف فروسرخ نزدیک تابش می کند. توانایی حسگری این دستگاه را با ردیابی گازهای مونواکسید کربن و متان در دودکش خروجی ناحیه نورد گرم مجتمع فولاد مبارکه که در دمای 600 درجه سانتی گراد کار می کند نشان داده ایم. در این ردیابی از روش طیف نمایی با مدوله سازی طول موج لیزر استفاده کرده ایم. نتایج نشان می دهند که دستگاه یاد شده قابلیت لازم برای حسگری و پایش مولکول های آلاینده در محیط های خشن صنعتی به صورت هم زمان و درجا با حساسیت بالا را دارد.

    کلیدواژگان: حسگر لیزری گازی، مدوله سازی طول موج، لیزرکوک پذیر DFB
|
  • M. Chaboksavar, S. Darvish Molla, M. Jamshidi, Mr Rouhani, H. Hakimipajouh Page 231
    Propagation of Electromagnetic wave in a plasma in the equilibrium state can cause instability. Investigating the situations in which this kind of instability occurs and grows is an important issue. In this paper, Raman instability in plasma is analyzed by particle simulation method. In terms of physical investigation, plasma is a very complicated environment and experimentally too expensive. Also, when such an environment is subjected experiment, it shows nonlinear behavior. To avoid these problems, we used particle simulation method to study Raman instability. Here, we model the mentioned instability with a nonrelativistic 2D electromagnetic PIC simulation code. As plasma consists of electrons and ions, it is simulated by particle method. It is supposed that ions for having a large potential form a uniform background, although electron’s dynamic is derived from Newton-Lorentz equations. In this article, it is shown that when a plane EM wave propagates in plasma, a longitudinal wave with adequately large amplitude starts to grow, which means Raman instability has occurred. The growth rate of longitudinal wave is in agreement with the theoretical results. Charge separation and bunching are observed by particles phase space investigation, which shows the accuracy of the written code in the creation and growth of longitudinal waves.
  • M. Saghayezhian, Sj Hashemifar, H. Akbarzadeh, J. Zarbakhsh Page 245
    Mechanical properties and stress-strain curves of Cu, Ag and Au single crystals are calculated using ab initio methods. Elastic and Plastic regions are scrutinized. Yield stress and slope of these curves can shed light on brittlenesss and ductility of these metals that prove Cu, despite its high ultimate tensile strength, is less ductile than Au and Ag. Analysis of topology of charge density along with stress-strain curves shows that the elastic-plastic transition accompanies topological transition and for these metals, both transitions occur in the same strain. Some charactristics of critical point, especially bond points, are inspected.
  • M. Nadi, F. Loran Page 259
    In Wesson's canonical model, the universe is assumed to be five dimensional (5D) empty space time. This model corresponds to a solution of the Einstein field equation in five dimensions which, from a four dimensional point of view, is equivalent to a universe with a positive cosmological constant. In this model, the fifth direction is perpendicular to the four dimensional space time and is not compacted. Furthermore, the mass of particles in the four dimensional space time is related to their distance from the origin in the fifth direction while all particles are assumed to be massless in the 5D space time. In this article, we show that the vector fluctuations around the Wesson's solutions are tachyonic, i.e. the Wesson's vacuum is unstable. The mass of tachyon is proportional to square root of cosmological constant which is consistant with the experimental upper bound on photon’s less mass. Furthermore, the geodesic equations in the 5D space time give the Lorentz force in four dimensions. In this model, all massive particles are electrically charged and the charge-to-mass ratio depends on the age of universe, which exponentially tends to one.
  • M. Haghighat, N. Mortazavi Page 265
    The g-factor of the charged leptons has always been considered by many physicists, both experimentaly as well as theoretically. In fact the electron and muon g-factor play the main role in testing the QED as well as the standard model. Meanwhile, there is a discrepancy between the standard model prediction of the muon anomalies magnetic moment and its experimental determination as large as (25.5±8.0)×10-10.Therefore the g-factor can be used as the best place to study the new physics beyond the standard model. In this article, we consider the g-factor of the lepton in the noncommutative space time as a new physics model. In the ordinary theory, Schwinger evaluated the first correction to the g-factor of free electron, which arises from the electron interaction with photon at one loop level in the QED. In noncommutative space time, we show that at one loop, there is an NC-contribution to the g-factor of leptons which leads to a new bound on the noncommutative parameter (NC parameter). The obtained bounds are comparable with the current bounds on the NC-parameters of the order TeV.
  • A. Binandeh, M. Haghighat Page 273
    We consider the Lorentz violating extension of the standard model introduced by D. Colladay and V. A. Kostelecky. In this framework, we obtain all Feynman rules for the electroweak part of the standard model extension (SME), for the first time. Among the new obtained interactions one finds new vertices for the Higgs boson that is interesting in the phenomenology of the Higgs particle.
  • M. Mardaani, H. Rabani, M. Keshavarz Page 287
    In this paper, we study the phonon thermal properties of a ladder nanostructure in harmonic approximation. We present a model consisting of two infinite chains with different masses. Then, we investigate the effect of different masses on the phonon spectrum. Moreover, as a specific case, in the absence of the second neighbor interaction, we calculate the phonon density of states/modes. Finally, we consider the thermal conductivity of the system. The results show that the phonon spectrum shifts down to the lower frequencies by increasing the masses. Furthermore, a frequency gap appears in the phonon spectrum. By increasing the springs constants, the thermal conductance decreases.
  • M. Zahedi, D. Jassur Page 293
    Magnetic activity of one or both components of close binary systems can cause orbital period variation of the systems.Variation in gravitational quadropole moment will change the orbital period of the systems. In this article, we suppose that magnetic field is poloidal-troidal according to dynamo theory, and finds its relation with period change in the systems.
  • M. Sakhaee, S. Jahanfar Page 297
    A combined dynamical and statistical model for fission was employed in our calculation. There is no doubt that a Langevin description plus a Monte Carlo treatment of the evaporation processes provide the most adequate dynamical description. In this paper, we would consider a strongly shaped dependent friction force and we use the numerical method rather than the analytical one. The objective of this article is to calculate the time dependent fission widths of the 224Th nucleus. The fission widths were calculated with both chaos-weighted wall friction (CWWF) and wall friction (WF) dissipations. The calculations are repeated for 100000 trajectories. The result was compared to the other's work. We use nuclear elongation coordinate with time and it is necessary to repeat the small steps many times to improve the accuracy.
  • R. Kouhi Esfahani, F. Shahbazi, K. Aghababaei Samani Page 305
    Stable solutions of the Kuramoto model on a regular network are investigated. It is shown that there are two stable states: a completely synchronized state with an order parameter equal to one and a completely incoherent state with an order parameter equal to zero. Also, the situation that could lead to the order parameter just equal to one is found out. Furthermore, it is shown that the phase difference of neighboring oscillators must be less than π/2 for a getting a stable state. It is also proved that by having the degree of each node more than half of the total number of nodes, we could only have the order parameter equal to one in (-π, π] for each initial phase condition.
  • Aa Mowlavi Page 315
    In this paper, an algorithm base on Monte Carlo simulation for pileup effect in gamma spectrum of a detection system is presented whose its code was written in FORTRAN language. The code can be run in paralayzable and nonparalazable mode to obtain the pileup distortion and value of pulses pileup for any detection system. The result show, that the computed spectrum of 137Cs is in good agreement with the experimental spectrum in NaI(Tl) detector. The free of pileup free spectrum and sub-spectra with different degrees of pulses of pileup are calculated. Also, we can apply it to different sources and detectors for pileup correction.
  • Z. Jalali Mola, F. Shahbazi Page 321

    The Ising model is one of the simplest models describing the interacting particles. In this work, we calculate the high temperature series expansions of zero field susceptibility of ising model with ferromagnetic, antiferromagnetic and one antiferromagnetic interactions on two dimensional kagome lattice. Using the Pade´ approximation, we calculate the susceptibility of critical exponent of ferromagnetic ising model γ ≈ 1.75, which is consistent with universality hypothesis. However, antiferromagnetic and one antiferromagnetic interaction ising model doesn’t show any transition at finite temperature because of the effect of magnetic frustration.

  • E. Ghorbani, Sa Jafari, F. Shahbazi Page 329
    Resonating valence bond (RVB) states are suitable candidates for ground state of the Heisenberg model on various two dimensional lattices. When a singlet valence bond is broken to produce a triplet state, the resulting excitation is called a triplon. In this paper, we obtain formulas for the overlap and also matrix elements of si.sj operator between states with arbitrary number of triplons. Our results are valid for any 2D lattice.
  • F. Sahra Gard Page 335
    A UHV atomic hydrogen-cracking cell has been constructed to produce atomic hydrogen in order to perform in-situ cleaning of semiconductor samples. The cell was calibrated and tested with the objective of cleaning the III-V semiconductor samples such as GaAs. Mass spectroscopy studies during the atomic hydrogen cleaning of the GaAs samples revealed the chemical process of the hydrogen cleaning. X-ray Photoemission Spectroscopy (XPS) was also carried out on the samples at different stages of cleaning. Desorption of the native oxide from GaAs samples resulted in a smooth surface, which was confirmed by Reflection High Energy Electron Diffraction (RHEED).
  • M. Ardyanian, Sa Ketabi Page 336
    Germanium nanostructures were generated in the post annealed germanium oxide thin films. Visible and near infrared photoluminescence bands were observed in the samples annealed at 350°C and 400°C, respectively. These different luminescence ranges are attributed to the presence of the defects in oxide matrix and quantum confinement effect in the germanium nanostructures, respectively. Decay time and temperature dependence of the luminescence for different bands were investigated, which confirmed our idea about the origin of the luminescence.
  • A. Khorsandi, S. Bagherian, S. Ghavami Sabouri, C. Romano, W. Schade Page 337

    A novel compact fiber-coupled NIR system based on a DFB diode laser source is employed as a portable and sensitive gas sensor for trace detection of combustion pollutant molecules. We demonstrate the performance of such an NIR gas sensor by tracing the absorption lines of CO and CH4 using 2f-WMS technique at moderate temperature of T ~ 600°C in the recuperator channel of an industrial furnace provided by Mobarakeh steel company. This measurement shows the excellent sensitivity of the applied NIR gas sensor to the on-line and in-situ monitoring of such molecular species.