فهرست مطالب

پژوهش فیزیک ایران - سال دوازدهم شماره 4 (زمستان 1391)

مجله پژوهش فیزیک ایران
سال دوازدهم شماره 4 (زمستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1392/01/20
  • تعداد عناوین: 13
|
  • اکبر پروازیان، کمال حاجی شریفی صفحات 269-279
    در این مقاله عبور پالس لیزر از یک محیط پلاسمای همجوشی با استفاده از روش ذره در جعبه شبیه سازی شده است. همچنین پراکندگی رامان تحریکی و گرمایش الکترون های محیط توسط این پراکندگی مورد بررسی قرار گرفت. در ادامه با اعمال یک میدان مغناطیسی خارجی بر محیط پلاسما، تولید امواج سوت کش الکترومغناطیسی و نقش آنها در گرمایش الکترون های محیط در جهت عمود بر میدان مغناطیسی خارجی را مشاهده نمودیم. در پراکندگی رامان تحریکی پس رو، که در زمان ها و مکان های اولیه ورود پالس لیزر به محیط پلاسما انجام می گیرد، امواج پلاسمای الکترونی تولید شده با سرعت فاز پایین، با گیراندازی الکترون های محیط سبب انتقال انرژی به این ذرات می گردند. این الکترون ها با گیر افتادن در دامنه امواج پلاسمای الکترونی تولید شده در پراکندگی رامان پیش رو، به دلیل سرعت فاز بالای این امواج، تا انرژی های بالاتر گرمادهی می شوند. این گرمایش دو مرحله ای در نواحی از محیط پلاسمای همجوشی که هر دو نوع پراکندگی در حال وقوع اند از اهمیت بیشتری برخوردار می باشد. در این مقاله برخلاف کارهای صورت گرفته در این زمینه که عموما به بررسی زمانی این پدیده ها پرداخته شده است، گرمایش و چگونگی انتشار امواج از دید مکانی را بیشتر مورد بررسی قرار خواهیم داد.
    کلیدواژگان: همجوشی، موج سوت کش، لیزر، پلاسما، پراکندگی رامان
  • سعید سهیلی، مرتضی خلیل خلیلی صفحات 281-288
    مطالعات صورت گرفته بر روی واکنش‎های شکافت القایی با یون سنگین در محدوده ای از انرژی های نزدیک سد کولنی باعث شده است که جنبه های جالبی از فرآیند شکافت آشکار شود. یافته های اخیر نشان می دهند که یکی از عوامل مهم در بررسی توزیع زاویه ای پاره های شکافت ناشی از شکافت القایی یک هدف ثابت با پرتابه های مختلف، عدد جرمی و اندازه هسته پرتابه می باشد. در این مقاله، رفتار ناهمسانگردی پاره های شکافت در سیستم های واکنش شکافت القایی 32 16 S+20882Pb، 28 14 Si، 24 12 Mg، 19 9 F، 18 8 O و 16 8 O، براساس مدل آماری نقطه زینی استاندارد بررسی شده است و رابطه بین سهم میانگین شکافت هسته غیر مرکب در سیستم های شکافت القایی با هسته هدف 208 82 Pb بر حسب عدد جرمی پرتابه های متفاوت به دست آمده است. برای سیستم های شکافت القایی با این هسته هدف نشان داده شد که برای پرتابه های دارای عدد جرمی بزرگتر از 20، سهم شکافت هسته غیر مرکب وجود دارد و با افزایش عدد جرمی پرتابه، مقدار این سهم بیشتر می شود. همچنین با توجه به نتایج به دست آمده، شرط مقایسه α و α BG برای سیستم های شکافت القایی با هسته های هدف 208 82 Pb و سنگین تر از آن تصحیح شده است.
    کلیدواژگان: شکافت القایی با یون سنگین، مدل آماری نقطه زینی استاندارد، شکافت هسته غیر مرکب
  • رضا افضلی، محسن صالح کوتاهی، جلال سبحانی صفحات 289-305
    از آنجا که درهم تنیدگی یک مقوله کلیدی در اطلاعات کوانتومی و محاسبات کوانتومی محسوب می شود، بررسی اثرات محیط به عنوان یک منبع اتلاف کوانتومی بر میزان درهم تنیدگی و نقشی که جفت شدگی بین سیستم و محیط در تغییرات درهم تنیدگی کوانتومی و در نتیجه گذار فاز کوانتومی دارد، بسیار مهم خواهد بود. در این مقاله، یک سیستم دوکیوبیتی در مدل ناهمسانگرد هایزنبرگ XXZ را که دارای برهم کنش ژیالوسینکی- موریا است، با در نظر گرفتن اتلاف کوانتومی با استفاده از دینامیک لیندبلد در نظر می گیریم. لازم به ذکر است این مدل به صورت گسترده ای در کار های اپتیکی و ماده چگال مورد استفاده قرار می کیرد. اثر جفت شدگی بین سیستم و محیط و نیز اثر دما را بر تابع توافق سیستم، که در اینجا به عنوان شاخصی برای اندازه گیری درهم تنیدگی سیستم استفاده می شود، به دست می آوریم و نقشی را که پارامتر های برهم کنشی DM در تحول درهم تنیدگی بازی می کنند مورد بررسی قرار می دهیم. همچنین با استفاده از مشتق تابع توافق، تاثیر اتلاف و پارامتر های برهم کنش DM را در گذار فاز کوانتومی به دست می آوریم. لازم به ذکر است بر هم کنش اسپین- مدار که نقش خود را از طریق پارامتر DM نشان می دهد تاثیر بسزایی بر روند اثر اتلاف بر میزان درهم تنیدگی و گذار فاز کوانتومی سیستم دارد. این نتایج در مباحث سیستم های کوانتومی در ابعاد نانو دارای اهمیت زیادی می باشد.
    کلیدواژگان: نظریه کوانتومی اتلاف، درهم تنیدگی کوانتومی، گذار فاز کوانتومی
  • مینا جمشیدی، مرجان چابک سوار، سحر درویش ملا، محمودرضا روحانی، حسین حکیمی پژوه صفحات 307-315
    در این مقاله میرایی غیر خطی لانداو و تولید مد BGK در پلاسمای غیر مغناطیده توسط شبیه سازی ذره ای بررسی می شود. بدین منظور محیط پلاسما که شامل الکترون ها و یون ها است به صورت ذره ای شبیه سازی شده است. یون ها به دلیل اینرسی زیاد زمینه ثابتی را تشکیل می دهند، در حالی که الکترون ها به صورت ذره ای در نظر گرفته شده و دینامیک آنها از طریق حل معادله نیوتن به دست می آید. در ناحیه غیر خطی پدیده به دام افتادن ذرات در چاه پتانسیل موج مورد بررسی قرار گرفته و نشان داده شده است که در آستانه ظهور اثرات غیر خطی، ذرات به دام افتاده عامل توقف میرایی خطی لانداو می باشند و در نتیجه این فرآیند، دامنه موج الکتروستاتیک حول مقدار تقریبا ثابتی شروع به نوسان می کند. اثربرخورد بین ذره ای به وسیله وارد کردن مدل ساده ای برای جمله برخوردی در کد شبیه سازی بررسی گردیده که نتایج آن با نظریه در تطابق کامل است. همان طور که انتظار می رفت برخورد بین ذرات باعث میرایی برخوردی امواج الکتروستاتیک می شود همچنین نرخ این میرایی متناسب با فرکانس برخورد است.
    کلیدواژگان: شبیه سازی ذره ای، میرایی غیر خطی لانداو، به دام افتادن ذرات، برخورد بین ذره ای
  • رضوان محمدی، پیمان صاحب سرا * صفحات 317-321

    برهم کنش بین الکترونی منشاء به وجود آمدن نظم در سیستم های همبسته قوی است. در این مقاله احتمال وجود نظم ابررسانایی در شبکه لانه زنبوری با استفاده از مدل هابارد مورد بررسی قرار گرفته است. پارامتر نظم ابررسانایی با استفاده از تابع گرین محاسبه شده و رابطه میان این پارامتر و چگالی الکترون ها به دست آمده است. بر این مبنا با در نظر گرفتن ابررسانایی متقارن نوع s، نشان داده می شود که برای شبکه لانه زنبوری احتمال ظهور ابررسانایی در بازه 0 ≤ x ≤ 0.5 وجود دارد. آلایش بهینه برای ابررسانایی مورد نظر در شبکه لانه زنبوری x=0.25 است.

    کلیدواژگان: شبکه لانه زنبوری، مدل هابارد، تابع گرین، ابررسانایی
  • فاطمه اسکندری، مهدی رنجبر، پرویز کاملی، هادی سلامتی صفحات 323-330
    در این مقاله لایه نازک ZnO به روش سل ژل بر روی زیرلایه شیشه ساخته شده است. لایه های اولیه ابتدا در دمای 100 و ̊C 240 خشک و سپس در دماهای 300، 400 و ̊C 500 پخت شده اند. اندازه گیری مقاومت دو نقطه ای نشان می دهد که مقاومت الکتریکی لایه های آماده شده، بسیار زیاد است. تابش پرتو لیزر اگزایمر KrF (248nm = λ) با تعداد پالس 1000، فرکانس 1Hz و انرژی 90mJ/cm2 بر سطح لایه باعث کاهش مقاومت الکتریکی لایه می شود. طیف پراش پرتو ایکس (XRD) بهبود ساختار هگزاگونال ورتسایت لایه را تایید می کند، و آنالیز AFM و FE-SEM شکل گیری منظم و دایروی دانه ها بر سطح لایه را نشان داد. اندازه ذرات بعد از تابش لیزر از 10nm ~ به 30nm ~ افزایش پیدا می کند. به طور کلی، نشان داده شده است که، ویژگی های ساختاری، الکتریکی و مورفولوژی لایه ها با تابش لیزر به طور قابل ملاحظه ای بهبود می یابد.
    کلیدواژگان: لایه های نازک ZnO، اکسید رسانای شفاف، لیزر پالسی، XRD، AFM
  • مریم حسنوند، سیدظفرالله کلانتری، یوشینوری آکاای شی، توشیمیتسو یامازاکی صفحات 331-337
    در این مقاله طیف جرم ناوردای Λ (1405) → (Σπ) که در واکنش برخورد دو پروتون پر انرژی در مرکز جرم به وجود می آید بررسی و محاسبه شده است. در برخورد PP فرایند تولید ساختار Λ (1405) را در نظر گرفته و آهنگ واپاشی آن به کانال (Σπ) را با محاسه عناصر T -ماتریس و استفاده از روش تابع گرین محاسبه کرده ایم. در نهایت نتایج به دست آمده را با یکی از داده های تجربی موجود (ANKE) برای نخستین بار مقایسه کرده و با تحلیل این نتایج به روش X2 و به دست آوردن ترازهای اطمینان، صحت نظریه خود را بررسی کرده ایم. طیف نتایج برازش محاسبات حاضر با داده های تجربی ANKE نشان می دهد که در نظر گرفتن Λ (1405) به عنوان حالت میانی در برخورد پروتون های پر انرژی فرض درستی است. واژه های کلیدی:
    کلیدواژگان: هسته‎های اگزوتیک، حالت‎های بسیار مقید هسته‎ای کائون، ساختار Λ(1405)، داده‎های ANKE
  • محمودرضا روحانی، زینب ابن عباسی صفحات 339-345
    بررسی امواج سالیتونی یون صوت در پلاسمای سه مولفه ای شامل یون های مثبت و منفی و الکترون هایی با تابع توزیع ماکسولی نشان می دهد که نسبت چگالی یون منفی به یون مثبت (ν) نقشی اساسی ایفا می کند، به قسمی که با تغییر ν در فاصله 0< ν <1 امکان انتشار سالیتون متراکم یا رقیق وجود دارد. در این مقاله با در نظر گرفتن تابع توزیع کاپا برای الکترون ها نشان می دهیم که سه ناحیه برای ν قابل تشخیص است، به طوری که در ناحیه اول سالیتون با دامنه مثبت، در ناحیه دوم سالیتون با دامنه مثبت و منفی به طور همزمان و در ناحیه سوم سالیتون با دامنه منفی، منتشر می شود. نتایج به دست آمده از حل پتانسیل ساگدیف در ناحیه غیرخطی ضعیف با نتایج معادله KdV سازگار است.
    کلیدواژگان: الکترون ابرگرم، سالیتون رقیق، پلاسمای با یون منفی
  • امیرحسین فرهبد، سیدابوالفضل قاسمی صفحات 347-359
    در این مقاله رهیافت نوینی برای همجوشی محصور سازی اینرسی به نام افروزش سریع- شوکی معرفی شده است. مدل ارائه شده نشان می دهد که تحت شرایط مناسب، جدا کردن افروزش سوخت متراکم شده به دو مرحله می تواند منجر به کاهش انرژی کل برای افروزش سوخت و افزایش بهره انرژی شود. در این روش پس از مرحله ایستایی سوخت، در دو مرحله، و با اعمال تپ کوتاه پر توان لیزر به روش افروزش سریع و موج ضربه به روش افروزش شوکی و با تاخیر زمانی مناسب، و انرژی و توانی کمتر از آنچه که در هر روش به تنهایی به کار می رود، دمای لکه داغ موثر پدید آمده افزایش یافته و افروزش سوخت کامل می شود. مدل تحلیلی ارائه شده بر پایه نتایج محاسبات عددی برای آستانه آغاز همجوشی برای لکه داغ محصور شده با سوخت متراکم شده نشان می دهد که با اعمال روش ترکیبی افروزش سریع- شوکی و به ازای جرم اولیه ثابت سوخت، از انرژی کل لازم برای افروزش سوخت در مقایسه با انرژی افروزش شوکی کاسته می شود. در این حال بهره انرژی تا 15 درصد افزایش می یابد که مزیت مهمی محسوب می شود. با تنظیم مناسب محرک افروزنده شوکی و همزمان حفظ مزایای اشاره شده برای هدف با جرم سوخت بیش از 2 میلی گرم می توان از سهم محرک افروزنده سریع تا حدود 20 درصد نسبت به شرایط مشابه با ساز و کار صرفا افروزش سریع کاست. ویژگی اخیر از دیدگاه فناوری ساخت محرک های پر انرژی لیزر با پهنای تپ چند پیکوثانیه از اهمیت فراوانی برخوردار است. نمایه مزیت برای روش افروزش سریع- شوکی در مقایسه با روش افروزش شوکی می تواند بهتر از 1.3 باشد.
    کلیدواژگان: افروزش سریع، افروزش شوکی، افروزش سریع، شوکی، همجوشی محصورسازی اینرسی، مدل نا هم فشار
  • سید ابراهیم اعلایی، پرویز کاملی *، هادی سلامتی، هادی عربی صفحات 361-369

    در این تحقیق نانو ذرات فریت منگنزخالص و آلایش داده شده در ماتریس سیلیکا به روش سل-ژل تهیه شد. اندازه تقریبی دانه ها برای نمونه فریت منگنز خالص و آلایش داده شده در 25 درصد وزنی سیلیکا با استفاده از رابطه شرر حدود 5.9 و 5.1 نانومتر به دست آمد که با نتایج به دست آمده از TEM در تطابق است. از نتایج XRD نمونه ها معلوم می شود که با اضافه کردن سیلیکا اندازه دانه ها کوچکتر می شود. نتایج حاصل از اندازه گیری مغناطش نمونه ها نشان داد که این نمونه ها دارای پسماند صفر و رفتار ابرپارامغناطیسی می باشند. با استفاده از نتایج مربوط به پذیرفتاری مغناطیسی ac نمونه ها و برازش با مدل های مختلف رفتار ابرپارامغناطیسی نمونه ها بررسی شد. برای نمونه خالص رفتار نمونه به صورت ابرپارا مغناطیسی برهم کنشی می باشد و با آلایش سیلیکا برهم کنش بین نانو ذرات کاهش می یابند و رفتار نمونه ها به حالت ابرپارامغناطیسی بدون برهم کنشی میل می کند. به نظر می رسد با پوشش نانو ذرات فریت منگنز توسط سیلیکا و فاصله گرفتن این ذرات از هم، برهم کنش بین آنها از بین می رود.

    کلیدواژگان: فریت منگنز، نانوذره، ابرپارامغناطیسی، برهم‎کنش
  • فرشاد قاسمی، فریدون عباسی دوانی، محمد لامعی رشتی، حامد شاکر صفحات 371-386
    در این مقاله اهمیت خوشه ساز در شتابدهنده های خطی الکترون مورد بحث قرار گرفته و دو نوع خوشه ساز مدولاسیون سرعت و خوشه‎ساز بارگذاری شده با صفحه، معرفی شده اند. بالاتر بودن ضریب خوشه سازی، بزرگتر بودن گستره فاز اولیه وکوچکتر بودن گستره فاز نهایی، موارد مطلوب در خوشه ساز بارگذاری شده با صفحه هستند. بررسی های انجام شده نشان می دهند که تغییرات مناسب شدت میدان و سرعت فاز، دست یابی به این موارد را امکان پذیر می سازند. عوامل موثر بر خوشه سازی الکترون ها با به کارگیری معادلات حاکم بر حرکت آنها مورد بررسی قرار گرفته و دینامیک حرکت الکترون در طول خوشه ساز، شبیه سازی شده است. نتایج حاصل از محاسبات و شبیه سازی نشان می دهند؛ الف- برای اینکه الکترون ها بیشترین انرژی را دریافت کنند، بهترین شکل سرعت فاز، آن است که پس از خوشه کردن الکترون ها، باعث رسیدن آنها به فاز (90 -) شود. ب-کاهش شدت میدان اولیه نیز باعث افزایش گستره فاز اولیه می شود و اگر شدت میدان از ابتدا بزرگ باشد، تغییرات سرعت فاز نیز بزرگ خواهد بود و سریعا به مقدار یک خواهد رسید. در این صورت گستره فاز اولیه کوچک خواهد شد. ج- ولتاژ تفنگ الکترونی اندازه اولیه سرعت فاز را تغییر می دهد. افزایش ولتاژ تفنگ، زیادشدن گستره فاز اولیه را در برخواهد داشت و برعکس. طراحی و ساخت خوشه ساز مناسب برای اولین شتابدهنده خطی الکترون در حال ساخت در ایران براساس نتایج این مقاله انجام شده است که در بخش پایانی گزارش می شود.
    کلیدواژگان: شتابدهنده خطی، خوشه ساز، دینامیک باریکه، ضریب خوشه سازی، طراحی خوشه ساز
  • هادی گودرزی، سمیرا بیرامی صفحات 387-393
    با استفاده از فرمول بندی بازی کوانتومی در سیستم سه ذره ای، تعادل نش را با افزودن پارامترهای عملگر تبدیل یکانی در مسئله احتمال رخدادها محاسبه می کنیم. از آنجایی که درهم تنیدگی نقش اساسی در بازی های کوانتومی ایفا می کند، تاثیر آن بر روی حالت های ایجاد شده تعادل نش مورد بررسی قرار می گیرد. نشان داده می شود که افزایش پارامترهای سیستم، نتایج بازی سه ذره ای را بهبود می بخشد.
    کلیدواژگان: بازی کوانتومی، درهم تنیدگی، تعادل نش، قانون پارتو
  • طهماسب مردانی صفحات 395-399
    در این مقاله به چگونگی حل معادله شرودینگر به روش اجزای محدود برای یک نانوسیم خواهیم پرداخت. تابع موج به طریق متفاوتی نسبت به کارهای مشابه ترسیم شده است. ازاین روش می یابیم که محاسبه ویژه مقدار انرژی سریعتر و آسانتر در مقایسه با سایر روش ها است به طوری که توقع از حافظه و زمان اجرای رایانه با اندازه سیستم تحت مطالعه، رابطه خطی دارد.
    کلیدواژگان: سیم کوانتمی، اجزاء محدود، ماتریس پراکنده، مقادیر انرژی
|
  • A. Parvazian, K. Haji Sharifi Pages 269-279
    In this paper، stimulated Raman scattering (SRS) and electron heating in laser plasma propagating along the plasma fusion is investigated by particle-in cell simulation. Applying an external magnetic field to plasma، production of whistler waves and electron heating associated with whistler waves in the direction perpendicular to external magnetic field was observed in this simulation. The plasma waves with low phase velocities، generated in backward-SRS and dominateing initially in time and space، accelerated the backward electrons by trapping them. Then these electrons promoted to higher energies by the forward-SRS plasma waves with high phase velocities. This tow-stage electron acceleration is more efficient due to the coexistence of these two instabilities.
    Keywords: fusion, Whistler wave, laser, plasma, Raman scatt
  • S. Soheyli_M. K Khalili Pages 281-288
    The recent investigations show that the size and mass number of the target nucleus in the heavy-ion fission reactions are very important for the angular distribution of fission fragments. In this work، we consider the behavior of fission fragment angular anisotropies within the standard saddle-point statistical model for the 168O، 188O، 199F، 2412Mg، 2814Si، 32 16 S+20882Pb fission reaction systems. As a result، a relation is found between the average contribution of non-compound nucleus fission and the mass number of projectile for these systems. It is also obtained that the onset of this contribution is significant for the projectile with the mass number greater than 20، as well as this quantity is an increasing function of the mass number of projectile. Finally، the comparison condition between α، and α BG is modified for these reaction systems.
    Keywords: heavy, ion induced fission, standard saddle, point statistical model, non, compound nucleus fission
  • R. Afzali, M. Saleh Kotahi, J. Sobhani Pages 289-305
    Because the key issue in quantum information and quantum computing is entanglement، the investigation of the effects of environment، as a source of quantum dissipation، and interaction between environment and system on entanglement and quantum phase transition is important. In this paper، we consider two-qubit system in the anisotropic Heisenberg XXZ model with the Dzyaloshinskii-moriya interaction، and accompanied quantum dissipation. Using Lindblad dynamics، the coupling effect and also temperature effect on concurrence، as a measure of entanglement of system، is obtained. The role of DM interaction parameters in the evolution of entanglement is investigated. Furthermore، using derivative of concurrence، the effects of dissipation and DM interaction parameter on quantum phase transition are obtained. It should be noted that spin-orbit interaction or DM parameter intensively influence the process of impressments of dissipation on entanglement measure and quantum phase transition. The current research is very important in the topics of nanometric systems.
    Keywords: dissipative quantum theory, quantum entanglement, quantum phase transition
  • M. Jamshidi, M. Chaboksavar, S. Darvish Molla, Mr Rouhani, H. Hakimi Pajouh Pages 307-315
    In this article، non-linear Landau damping and generation of BGK mode in non-magnetized plasma are studied by using particle simulation. As plasma environment consists of electrons and ions، it is simulated by particle method and it is supposed that ions are considered as a motionless background. On the other hand، electron’s dynamic is obtained from solving Newton’s equation and the electrons are supposed as particles. In the non-linear region، trapping of particles in potential well is investigated. These trapped particles account for stopping linear landau damping and entering to the non-linear region، and as a result of this process، the amplitude of electrostatic wave oscillates around an approximately constant magnitude. The effect of collision between particles has been studied with the help of a simple model for the collision term in the simulation code and the result of the simulation code with the theoretical result is compatible. For this purpose، it is expected that the exponential damping of electrostatic waves is due to the collision، and the ratio of this damping is in proportion with collision frequency.
    Keywords: nonlinear Landau damping, non, magnetized plasma, particle simulation
  • R. Mohammadi, P. Sahebsara Pages 317-321

    The possibility of symmetrical s-wave superconductivity in the honeycomb lattice is studied within a strongly correlated regime، using the Hubbard model. The superconducting order parameter is defined by introducing the Green function، which is obtained by calculating the density of the electrons ‎. In this study showed that the superconducting order parameter appears in doping interval between 0 and 0. 5، and x=0. 25 is the optimum doping for the s-wave superconductivity in honeycomb lattice.

    Keywords: Honeycomb lattice, Hubbard model, Green function, Superconductivity
  • F. Eskandari, M. Ranjbar, P. Kameli, H. Salamati Pages 323-330
    In this paper، ZnO thin film was prepared by sol-gel process on glass substrates. The deposited films were dried at 100 and 240 ˚C and then annealed at 300، 400 and 500 ˚C. The two-probe measurement showed that resistance of as-prepared films is very high. The KrF excimer (λ=248 nm) laser irradiation with 1000 pulses، frequency of 1 Hz and 90 mJ/cm2 energy on surface of film resulted in the reduction of the films electrical resistance. X-ray diffraction (XRD) patterns confirmed the improved hexagonal wurtzite structure of film، and AFM and FE-SEM analyses showed regular and spherical grain was formed on the surface. The particle size was increased from ~10 to ~30 nm after leaser irradiation. Generally، it was showed that electrical، structural and morphological properties of films improve considerably by laser irradiation.
    Keywords: ZnO thin films, transparent conductor oxide, pulsed laser, XRD, AFM
  • M. Hassanvand, Sz Kalantari, Y. Akaishi, T. Yamazaki Pages 331-337
    In this paper، the invariant mass spectra of Λ (1405) → (Σπ) 0 in high energy proton-proton collisions in center of mass frame have been theoretically investigated. In pp collision the Λ (1405) formation possibility has been taken into account and its decay rate to (Σπ) 0 channel، has been calculated with T-matrix elements and Green’s function method. Finally، the results have been compared with the ANKE data for the first time، and using X2 method the confidence level diagrams have been obtained. The X2 fitting shows a good agreement between experimental data and the ones obtained in current paper.
    Keywords: exotic nuclei, deeply bound kaonic nuclear states, Λ(1405) state, ANKE data
  • Mr Rouhani, Z. Ebne Abbasi Pages 339-345
    Investigation of ion acoustic solitons in three component plasma including positive and negative ions and Maxwellian electrons shows that negative to positive relative ion density plays a critical role so that by changing ν over the range of 0<ν<1 compressive or rarefactive solitons will propagate. In this paper، it is shown that due to the superthermal electrons، there are three domains for ν so that in the first one only compressive solitons are allowed، in the second one compressive and rarefactive solitons coexist together and in the third one only rarefactive solitons are observed. The results from sagdeev potential in weak nonlinear region are in good agreement with analytic results obtained from KdV equation.
    Keywords: superthermal electrons, rarefactive solitons, negative ion plasma
  • Ah Farahbod, Sa Ghasemi Pages 347-359
    A new concept for inertial confinement fusion called fast-shock ignition (FSI) is introduced as a credible scheme in order to obtain high target gain. In the proposed model، the separation of fuel ignition into two successive steps، under the suitable conditions، reduces required ignitor energy for the fuel ignition. The main procedure in FSI concept is compressing the fuel up to stagnation. Then، two high intensity short pulse laser spikes with energy and power lower than those required for shock ignition (SI) and fast ignition (FI) with a proper delay time are launched at the fuel which increases the central hot-spot temperature and completes the ignition of the precompressed fuel. The introduced semi-analytical model indicates that with fast-shock ignition، the total required energy for compressing and igniting the fuel can be slightly reduced in comparison to pure shock ignition. Furthermore، for fuel mass greater than، the target energy gain increases up to 15 percent and the contribution of fast ignitor under the proper conditions could be decreased about 20 percent compared with pure fast ignition. The FSI scheme is beneficial from technological considerations for the construction of short pulse high power laser drivers. The general advantages of fast-shock ignition over pure shock ignition in terms of figure of merit can be more than 1. 3.
    Keywords: fast ignition, shock ignition, fast, shock ignition, inertial confinement fusion, non, isobaric model
  • Se Aalaye, P. Kameli, H. Salamati, H. Arabi Pages 361-369

    In this study، the pure manganese ferrite nanoparticles and those dispersed in silica were prepared by the sol-gel method. The average size of particles، which is estimated from Scherrer formula، is about 6 nm for pure sample and 5 nm for silica dispersed sample. The particles size values are in agreement with the TEM results. Results of magnetization measurements showed that these samples have zero coercivity and are superparamagnet at room temperature. Using the results of ac magnetic susceptibility measurements and analysis by different models، superparamagnetic behavior of magnetic nanoparticles was studied. The behavior of pure sample is interacting superparamagnet and in the silica dispersed sample، the interaction between nanoparticles decreases and the behavior of this sample is non-interacting superparamagnet. It seems that by dispersing the nanoparticles in silica، the distance of particles increases and interaction between ferrite nanoparticles decreases.

    Keywords: manganese ferritenanoparticles, superparamagnetic, interaction
  • F. Ghasemi, F. Abbasi, M. Lamehi, H. Shaker Pages 371-386
    In this paper، the importance of the buncher in linear electron accelerators is discussed and two types of bunchers، velocity-modulation and disk-loaded، are introduced. Higher bunching factor، larger initial phase range، and smaller final phase range are favorable in the disk-loaded buncher. Our investigations showed that the aforementioned situations can be met by appropriate changes in the field strength and the phase velocity. In this study، factors affecting the bunching of electrons have been surveyed using the equations of electron motion. The dynamics of the electron movement through the buncher has been simulated. The results of simulation and calculations revealed that: (1) in order to deliver the maximum energy to the electrons، phase velocity should vary so that a phase of – 90 degrees is achieved by the electrons after the bunching، (2) reducing the initial field strength also increases the initial phase range. If the field strength is large from the beginning، the phase velocity variations will be large and rapidly reach a value of 1. In this case، the initial phase range will become small، (3) the electron gun voltage changes the initial phase; the larger the value of the gun voltage، the wider the initial phase range، and vice versa. The result of this study is going to be applied for design and fabrication of the first Iranian linear accelerator that is under construction.
    Keywords: electron beam dynamic, LINAC, buncher design
  • H. Goudarzi, S. Beyrami Pages 387-393
    Using the quantum game formalism in 3-player system، we calculate the Nash equilibrium in quantum Prisoners’ Dilemma by increasing parameters of unitary operator. Since، the entanglement plays an important role in quantum states of particles quantum game، actually its effect on the obtained results of Nash equilibrium is investigated. It is shown that increasing the parameters enhances the game payoff function.
    Keywords: quantum game, entanglement, Nash equilibrium, Pareto optimal
  • T. Mardani Pages 395-399
    In this paper، the Schrodinger equation for a quantum wire is solved using a finite difference approach. A new aspect in this work is plotting wave function on cross section of rectangular cross-sectional wire in two dimensions، periodically. It is found that the correct eigen energies occur when wave functions have a complete symmetry. If the value of eigen energy has a small increase or decrease in neighborhood of the correct energy the symmetry will be destroyed and aperturbation value at the first of wave function will be observed. In addition، the demand on computer memory varies linearly with the size of the system under investigation.
    Keywords: quantum wire, finite difference, sparse matrices, Energy levels