فهرست مطالب

پژوهش فیزیک ایران - سال سیزدهم شماره 1 (بهار 1392)

مجله پژوهش فیزیک ایران
سال سیزدهم شماره 1 (بهار 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/03/31
  • تعداد عناوین: 13
|
  • شلیر ایرانی، حسین حکیمی پژوه، مهدی حبیبی صفحات 1-8
    در این مقاله ما به بررسی خودکانونی شدن یک پالس لیزری با نمایه شدت گاوسی در پلاسمای غیر مغناطیده خواهیم پرداخت. چگالی پلاسما در اثر اعمال میدان های الکترومغناطیسی قوی دچار تحول می شود که در شرایط خاص این تحول منجر به شتاب گیری الکترون ها به انرژی و سرعت بالا می گردد. لذا معادله تحول چگالی پلاسما را با درنظر گرفتن نیروی اثرگذار الکترون ها محاسبه کرده ایم. با توجه به تصحیح نسبیتی جرم الکترون های پلاسما و با در نظر گرفتن اثر کانال یونی ناشی از نیروی اثرگذار در تقریب نسبیتی ضعیف نحوه انتشار یک پالس لیزری پرتوان را در یک پلاسمای کم چگال بررسی کرده و تحول پهنای باریکه لیزری را به دست آورده ایم. در این کار نشان داده ایم که انتخاب صحیح نسبت شعاع کانال یونی به اندازه لکه روشن لیزر منجر به داشتن رفتارهای خودکانونی متفاوتی برای پالس لیزری در پلاسما خواهد شد.
    کلیدواژگان: پلاسمای نسبیتی، خودکانونی، پالس لیزری گاوسی، پهنای باریکه لیزری، کانال یونی، نیروی اثرگذار
  • اسماعیل تقی زاده سی سخت، فرهاد فضیله، مژده فروزنده صفحات 9-16
    مطالعه عددی ترابرد کوانتومی درکانال های باریک دو بعدی، تحت شرایط بی نظمی و در حضور میدان مغناطیسی مورد بررسی قرار گرفته است. از مدل تنگابست برای توصیف هامیلتونی و محاسبه تابع گرین مربوط به کل سیستم به گونه ای که اثر رابط ها از طریق یک تابع خود انرژی درون سیستم گنجانده شده باشند، بهره گرفته ایم. با محاسبه تابع تراگسیل که با تابع گرین حاصله مرتبط است، ترابرد کوانتومی را در شرایط مذکور شبیه سازی نموده ایم. در حد میدان های مغناطیسی با شدت کم، حذف اثر جایگزیدگی ضعیف در ترابرد الکترونی به واسطه شکست تقارن وارونی زمانی و تصحیح در مغناطورسانایی نمونه از مرتبه 2e2/h دیده شد. در حد میدان های مغناطیسی قوی، گذار به رژیم کوانتومی هال از طریق توقف پس پراکندگی ها درسیستم های بی نظم و برگشتن رفتار پله ای در رسانایی مشاهده گردید.
    کلیدواژگان: ترابرد کوانتومی، تابع گرین، مدل تنگابست، مغناطوترابرد
  • ابوالفضل جعفری صفحات 17-22
    می خواهیم مسئله لانداو، شامل معادله تحول ذره باردار در یک فضا زمان مشخص ایستا را بررسی کنیم و اثرات انحراف فضا زمان از متریک مینکوفسکی را بر سطوح انرژی پیدا کنیم. اساس این کار بر روش وبر در بازنویسی معادله تحول در حضور گرانش استوار است و برای دستیابی به آن مسئله را به ناحیه ای که شرایط دستیابی به فضای مماس را برآورده می کند محدود می کنیم. همچنین در یک مسیر منطقی مسئله را در حالت غیر نسبیتی و برای سرعت های کوچک در نظر می گیریم. ما نشان خواهیم داد که با فرض های بیان شده، همچنان ناحیه معتبری دسترس پذیر خواهد بود. فرض اساسی دیگر ما، کار در فضای مماس بر جهان ایستای شوارتشیلد و استفاده از دستگاه مختصات ریمان
    کلیدواژگان: مسئله لانداو، متریک شوارتشیلد، روش وبر، فضای مماس، مختصات ریمانی
  • علی اکبر آشکاران، علیرضا بیات، سید محمد الهی صفحات 23-34
    در این تحقیق اصول فیزیکی ارتباط طیف خاموشی ویژگی های هندسی نانوذرات کروی طلا و نقره بیان شده و معادلات تجربی ساده ای جهت تعیین این ویژگی ها بر مبنای محل قله پلاسمونی ارائه گردیده اند. همچنین جهت بررسی آثار شکل، توزیع اندازه و ضریب شکست محیط پیرامون ذرات بر برخی از این روابط، آنها را با استفاده از داده های تجربی سایر مولفین سنجیده ایم. در نهایت آن معادلات را به ذرات غیر کروی تعمیم داده و صحت و دقت آنها را آزمودیم. ما متوجه شدیم که اشکال تعمیم یافته معادلات ممکن است به نتایج دقیقتری در مورد ذرات غیرکروی منجر شوند اما برای دست یابی به نتایج بهتر، این معادلات باید به شکل و توزیع اندازه ذرات نیز بستگی یابند. به نظر می رسد که این معادلات در مورد ذرات دارای رئوس تیزتر از رئوس مکعب، یعنی زوایای فضایی کمت π/2srصادق نیستند.
    کلیدواژگان: نانوساختارهای طلا و نقره، تعیین اندازه، ویژگی های اپتیکی، طیف خاموشی، ویژگی های هندسی
  • محمد جابری، امیر حسین فرهبد، حمید رحیم پور سلیمانی صفحات 35-44
    در این مقاله ساختار مدی تشدیدگر حلقوی تک سویه ناهم سطح با سوئیچ Q انفعالی، محیط فعال Nd:YAG و سنجه های فابری-پرو درونی به دو روش مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته است. در روش اول ترکیبی از فوتودایود و اسیلوسکوپ با پهنای باند وسیع و تبدیل فوریه سریع شدت خروجی لیزر، برای تحلیل زنش حاصل از مدهای طولی جهت تعیین تعداد مدهای طولی به کار رفته است. در روش دوم اندازه گیری توزیع طیفی ساختار مدی تپ لیزر به کمک الگو تداخلی سنجه تحلیلگر فابری-پرو مورد استفاده قرار گرفت و توزیع طیفی و ساختار مدی با استفاده از روابط موجود میان قطر حلقه ها و فاصله میان دو حلقه از الگوی تداخلی فابری-پرو به دست آمد. نتایج حاصل سازگاری مناسبی میان دو روش نشان می دهد. مشاهدات تجربی نشان می دهند که تحت شرایط مناسب می توان به کمک نوسانگر با تشدیدگر حلقوی نا هم سطح تک سویه به باریکه لیزر با یک مد نوسانی طولی و همزمان کمترین حساسیت به نامیزانی و کیفیت فضایی مناسب دست یافت.
    کلیدواژگان: تشدیدگر حلقوی ناهمسطح تک سویه، ساختار مدی، سنجه، تداخل سنج فابری، پرو
  • جمال داودی، محمدرشاد تشه صفحات 45-50
    هدف از این تحقیق بررسی ویژگی های گرمایی نقره در حضور ناکاملی خطی بلوری با استفاده از روش شبیه سازی دینامیک مولکولی می باشد. این شبیه سازی در هنگرد هم دما و هم فشار (NPT) و هم دما و هم حجم (NVT) بر مبنای پتانسیل برهم کنشی ساتن-چن کوانتومی انجام شده است. ویژگی های گرمایی نقره از جمله انرژی بستگی، نقطه ذوب، ظرفیت گرمایی در فشار ثابت و ضریب انبساط حجمی برای بلور ایده ال و بلور دارای نقص خطی در جهت [001] را محاسبه کردیم. همچنین کمیت هایی چون تابع توزیع شعاعی، پارامتر نظم و ضریب لیندمان که اطلاعاتی از ساختار و نظم بلوری می دهند، در دماهای مختلف محاسبه کرده و با مقایسه بلور ایده ال و غیر ایده ال نتیجه گرفتیم که با افزایش نقص خطی انرژی بستگی و ضریب انبساط حجمی افزایش، دمای ذوب و گرمای نهان ذوب در هنگرد (NPT) و (NVT) کاهش می یابد. همچنین ظرفیت گرمایی مستقل از ناراستی خطی می باشد.
    کلیدواژگان: شبیه سازی دینامیک مولکولی، ناکاملی خطی، بلور نقره، خواص گرمایی
  • هدی سادات جبلی، سید جواد هاشمی فر*، هادی اکبرزاده، زهرا تربتیان صفحات 51-56

    با استفاده از محاسبات کوانتومی مبتنی بر نظریه تابعی چگالی و روش شبه پتانسیل، خواص الکترونی انبوهه آهن و کبالت و همچنین آلیاژ آهن و کبالت محاسبه شد و سپس با اعمال نظریه توابع وانیر و فاز بری، رسانایی ذاتی غیر عادی هال در این ساختارها استخراج گردید. مشاهده شد که شکافتگی های نواری ناشی از برهم کنش اسپین مدار در تراز فرمی، سهم اصلی را در انحنای بری داراست. نتایج به دست آمده توافق قابل قبولی با اندازه گیری های تجربی اخیر نشان می دهد و بنابراین پیش بینی می شود عمده رسانش در حالت انبوهه، رسانش ذاتی است.

    کلیدواژگان: توابع وانیر بیشینه جایگزیده، آهن، کبالت، آلیاژ آهن وکبالت، انحنای بری، رسانایی ذاتی غیرعادی هال
  • سمیرا دانشمندی، پریسا سهرابی، مهدی رنجبر، هادی سلامتی صفحات 57-63
    در این مقاله، لایه های نازک Ba0/5Sr0/5Co0/8Fe0/2O3-δ (BSCF) روی زیر لایه 3 (STO) SrTiO (100) به روش لایه نشانی لیزر پالسی (PLD) در فشارهای مختلف اکسیژن لایه نشانی شد. برای تهیه لایه های نازک، از نانوذرات پودر BSCF که با روش سل-ژل با هدف کاربرد در ساخت کاتد پیل سوختی اکسید جامد تهیه شدند، استفاده شد. ساختار بلوری نمونه ها توسط پراش پرتو X، (XRD) مطالعه شد. نتایج XRD نشاندهنده ساختار مکعبی برای نمونه حجمی و لایه های نازک بود. مورفولوژی سطح لایه ها توسط میکروسکوپ نیروی اتمی (AFM) بررسی شد که بیانگر افزایش زبری سطح (RMS) نمونه ها با افزایش فشار اکسیژن بود. اندازه گیری مقاومت الکتریکی به روش چهار نقطه ای برای نمونه حجمی و لایه های نازک، به ترتیب از دمای اتاق تا دمای 600 o C و 800 o C در هوا انجام شد. با افزایش دما تا 400 oC، افت شدید مقاومت نسبت به مقدار اولیه مشاهده شد که توسط مدل جهش پلارون های کوچک قابل توجیه می باشد. انرژی فعالسازی جهش پلارونی از طریق معادله آرنیو س محاسبه شد. همچنین ضریب تبادل سطحی (Kchem) لایه نازک BSCF به روش واهلش رسانندگی الکتریکی در چهار دمای مختلف اندازه گیری شد. نتایج حاصل وجود یک رابطه خطی بین Kchem و معکوس دمای مطلق را پیشنهاد می دهد.
    کلیدواژگان: پیل سوختی اکسید جامد، کاتد، لایه نازک، لایه نشانی لیزر پالسی
  • طاهره حسین زاده، علی مهدی فر *، احسان عموقربان صفحات 65-75

    در این مقاله، با استفاده از حالت های همدوس غیرخطی روی سطح کره، برهم نهی حالت های مزبور را معرفی می کنیم. سپس خواص اپتیک کوانتومی حالت های برهم نهی شده جدید را بررسی و با خواص متناظر حالت های همدوس اولیه مقایسه خواهیم کرد. به طور مشخص، برای برهم نهی حالت های همدوس روی سطح کره، توزیع شمارش فوتونی، پارامتر مندل، درجه همدوسی، چلاندگی کودراتوری و تابع ویگنر را محاسبه کرده و اثر خمیدگی فضا بر ویژگی های مزبور را به دست می آوریم. سرانجام، با استفاده از سامانه یون به دام افتاده، طرحواره ای فیزیکی برای تولید برهم نهی حالت های همدوس بر سطح کره ارائه خواهیم کرد.

    کلیدواژگان: حالت های همدوس غیرخطی سطح کره، برهم نهی حالت های همدوس غیرخطی، تولید فیزیکی برهم نهی حالت ها
  • رضا فتحی، فریده شجاعی اکبر آبادی، محمدآقا بلوری زاده صفحات 77-84
    در این کار سطح مقطع کل تهییج اتم هیدروژن در برخورد با یون (4 ≥Aq+ (1 ≤ q و با استفاده از روش سه جسمی فادیف محاسبه گردیده است. در این محاسبات ابتدا تنها دامنه مرتبه اول الکترونی با در نظر گرفتن پتانسیل برهم کنش منظور شد که منجر به محاسبه فاکتور شکل غیر کشسان گردید. در مرحله بعد جمله مرتبه اول هسته ای به محاسبات اضافه شد. در محاسبه این جمله، از عملگر گذار دو جسمی نزدیک پوسته انرژی استفاده شد. انرژی برخورد در محدوده انرژی های میانی و بالا (1Mev – 7Mev) در نظر گرفته شد. در نهایت نتایج به دست آمده با نتایج نظری روش جفت شدگی نزدیک تک مرکزی مقایسه گردید.
    کلیدواژگان: برخورد یون، اتم، کانال تهییج، تقریب بورن، فادیف، سطح مقطع برخورد
  • ناصر هاتفی کرگان صفحات 85-91
    در این مقاله مشخصه جریان- ولتاژ یک دیود تونل زنی تشدیدی تحت تابش موج الکترومغناطیسی محاسبه و با نتایج حاصل وقتی تابش الکترومغناطیسی وجود ندارد مقایسه شده است. برای محاسبه مشخصه جریان- ولتاژ نیاز به محاسبه ضریب عبور الکترون ها از ساختارهای سد و چاه در این قطعه می باشد که برای محاسبه ضریب عبور الکترون ها در حضور تابش الکترومغناطیسی روش تفاضل متناهی حوزه زمانی (FDTD) و در حالتی که تابش الکترومغناطیسی وجود ندارد روش ماتریس انتقال (TMM) و روش تفاضل متناهی حوزه زمانی به کار برده شده است. نتایج حاصل نشان می دهند که حضور تابش الکترومغناطیسی باعث می شود تا حالت های تشدید فرعی دیگری روی منحنی ضریب عبور ظاهر شوند که به فاصله ħω از حالت تشدید اصلی (بدون حضور تابش الکترومغناطیسی) و از یکدیگر قرار دارند. حضور تابش الکترومغناطیسی باعث می شود تا همچنین روی منحنی مشخصه جریان- ولتاژ این قطعه، علاوه بر قله اصلی قله های فرعی دیگری ظاهر شوند که به فاصله ħω از قله اصلی قرار دارند. تحت تابش الکترومغناطیسی تعداد قله های موجود روی منحنی مشخصه جریان- ولتاژ از تعداد قله های موجود روی منحنی ضریب عبور کمتر است که به دلیل این است که مشخصه جریان- ولتاژ، حاصل انتگرالگیری روی انرژی الکترون ها است، بنابراین قله های تیز و با ارتفاع کم روی منحنی ضریب عبور در مشخصه جریان- ولتاژ ظاهر نمی شوند.
    کلیدواژگان: دیود تونل زنی تشدیدی، تونل زنی تشدیدی، ضریب عبور، مقاومت دیفرانسیلی منفی
  • سارا قسامی، فرهاد شهبازی صفحات 93-97
    با توجه به نقش هم گامی در مغز و دانستن این موضوع که شبکه مغز یک شبکه پیچیده است که دارای خواص شبکه جهان کوچک است، در این مقاله به بررسی تحریک جمعی نورون ها در یک مدل قابل برانگیزش بر روی یک شبکه جهان کوچک می پردازیم. با توجه به تعریف نوفه گاوسی به اعمال نوفه روی این شبکه می پردازیم. هم چنین به اعمال توزیع فرکانس در مجموعه ای از نوسانگرهای فاز با پهنای مشخص می پردازیم. معیار همگامی کامل را در این شبکه محاسبه کرده، در نهایت سه ناحیه را در این مدل شناسایی می کنیم که به ترتیب شامل ناحیه بدون تحریک، ناحیه تحریک همگام و ناحیه تحریک ناهمگام است و نشان می دهیم که این سه ناحیه در حالت غیرایستا مشاهده می شود.
    کلیدواژگان: هم گام سازی، تحریک، نوفه، نوسان
  • احمد رمضانی مقدم آرانی، کلثوم نظری صفحات 99-106
    آشکارسازهای سوسوزن به صورت گسترده ای در مجموعه های آزمایشگاهی برای آشکارسازی ذرات باردار مورد استفاده قرار می گیرند. این آشکارسازها را می توان برای اندازه گیری انرژی، زمان پرواز و تعیین نوع ذره به کار گرفت. یکی از نکات قابل تامل در آشکارسازهای ذرات باردار در سوسوزن ها، احتمال انجام برهم کنش های هادرونی بین ذره فرودی و هسته اتم های آشکارساز است که منجر به کاهش میزان انرژی به جا گذاشته شده در آشکارساز می گردد. در این حالت انرژی اندازه گیری شده کمتر از میزان انرژی ذره فرودی خواهد بود که در اندازه گیری هایی که به منظور تعیین سطح مقطع پراکندگی انجام می شوند این موضوع از اهمیت زیادی برخوردار است. تعیین درصدی از ذرات فرودی که برای آنها برهم کنش هادرونی اتفاق می افتد از روش های مختلفی امکان پذیر است. در این مقاله دو روش متفاوت استفاده از شبیه سازی مونت- کارلو و استفاده از داده های تجربی برای چند کانال مختلف در پراکندگی پروتون- دوترون و دوترون- دوترون در انرژی متوسط معرفی می گردد. نتایج حاصله حکایت از همخوانی قابل قبول نتایج به دست آمده از دو روش به کار گرفته شده می کند.
    کلیدواژگان: برهم کنش هادرونی، پراکندگی کشسان، کانال تجزیه سه جسمی، آشکارسازهای سوسوزن، زمان پرواز
|
  • Sh Irani, H. Hakimi Pajouh, M. Habibi Pages 1-8
    We have considered the self-focusing of a Gaussian laser pulse in unmagnetized plasma. High-intensity electromagnetic fields cause the variation of electron density in plasma. These changes in the special conditions cause the acceleration of electrons to the higher energy and velocities. Thus the equation of plasma density evolution was obtained considering the electrons ponderomotive force. Then، an equation for the width of laser pulse with a relativistic mass correction term and the effect of ion channel were derived and the propagation of high-intensity laser pulse in an underdense plasma with weak relativistic approximation was investigated. It is shown that the ratio of ion channel radius to spot size could result in different forms of self focusing for the laser pulse in plasma.
    Keywords: relativistic plasma, self, focusing, gaussian laser pulse, width of laser beam, ion channel, ponderomotive force
  • E. Taghizdehsiskht, F. Fazileh, M. Forozandeh Pages 9-16
    In recent years، semiconductor nanostructures have become the model systems of choice for investigation of electrical conduction on short length scales. Quantum transport is studied in a two dimensional electron gas because of the combination of a large Fermi wavelength and large mean free path. In the present work، a numerical method is implemented in order to contribute to the understanding of quantum transport in narrow channels in different conditions of disorder and magnetic fields. We have used an approach that has proved to be very useful in describing mesoscopic transport. We have assumed zero temperature and phase coherent transport. By using the trick that a conductor connected to infinite leads can be replaced by a finite conductor with the effect of the leads incorporated through a ''self-energy'' function، a convenient method was provided for evaluating the Green''s function of the whole device numerically. Then، Fisher-Lee relations was used for calculating the transmission coefficients through coherent mesoscopic conductors. Our calculations were done in a model system with Hard-wall boundary conditions in the transverse direction، and the Anderson model of disorder was used in disordered samples. We have presented the results of quantum transport for different strengths of disorder and introduced magnetic fields. Our results confirmed the Landauer formalism for calculation of electronic transport. We observed that weak localization effect can be removed by application of a weak perpendicular magnetic field. Finally، we numerically showed the transition to the integral quantum Hall effect regime through the suppression of backscattering on a disordered model system by calculating the two­ terminal conductance of a quasi-one-dimensional quantum conductor as a strong magnetic field is applied. Our results showed that this regime is entered when there is a negligible overlap between electron edge states localized at opposite sides of the sample.
    Keywords: quantum transport, Green's function, tight, binding model, disorder, magnetotransport
  • A. Jafari Pages 17-22
    This paper considers the Landau problem in an elected static space time and the are erased levels shifts which are erased as a metric deviation from the Minkowski space time. This research is based on the Weber’s method. We try to rewrite the equation of motion of particles in the presence of the gravitational effects and consider the regions limited with the tangent spaces conditions. I t would be reasonable to assume the nonrelativistic particles with low speed. We show that due to the Weber’s method، the tangent space is always available. Another assumption of this article is time independent tangent space of Schwarzschild universe and use of Riemann’s normal coordinates.
    Keywords: Landau problem, Weber's method, Schwarzschild metric, tangent space, Riemann's coordinates
  • A. A Ashkarran_A. Bayat_S. M Elahi Pages 23-34
    This paper reports on physical principles and the relations between extinction cross section and geometrical properties of silver and gold nanostructures. We introduce some simple relations for determining geometrical properties of silver and gold nanospheres based on the situation of their plasmonic peak. We also applied، investigated and compared the accuracy of these relations using other published works in order to make clear the effects of shape، size distribution and refractive index of particles’ embedding medium. Finally، we extended the equations to non-spherical particles and investigated their accuracy. We found that modified forms of the equations may lead to more exact results for non-spherical metal particles، but for better results، modified equations should depend on shape and size distribution of particles. It seems that these equations are not applicable to particles with corners sharper than cubes'' corners i. e. nanostructures with spatial angles less than π/2 sr.
    Keywords: silver, gold nanostructures, size measurement, optical properties, extinction spectrum, geometrical properties
  • M. Jaberi_A. H Farahbod_H. Rahimpur Soleimani Pages 35-44
    The structure of longitudinal modes of a passively Q-switched، non-planar unidirectional ring-resonator،with Nd: YAG active medium is described in this article. Two different techniques are used to study the longitudinal mode structure of the laser resonator. At first، the fast-fourier transform technique is applied for analyzing the mode beating of the optical fields by intensity frequency structure of the laser pulses to determine the number of longitudinal modes. Then، an analyzer etalon is used to observe Fabry-Perot fringes to compute the numbers of the resonator longitudinal modes. The results of two techniques are in good agreement with each other. Under the proper conditions، a reliable single longitudinal mode of the non-planar ring-resonator can be achieved with a good spatial mode profile that originates from the unidirectional travelling optical field propagation in the resonator having a very low sensitivity of the non-planar ring resonator to the optical elements misalignment.
    Keywords: unidirectional non, planar ring resonator, mode structure, etalon, Fabry, Perot interferometer
  • J. Davoodi_M. R Tasheh Pages 45-50
    The aim of this investigation was to calculate the thermal properties of silver crystal in the presence of linear imperfection. The simulations were performed by molecular dynamics simulation technique in NPT as well as NVT ensemble based on quantum Sutton-Chen many body potential. The thermal properties including cohesive energy، melting temperature، isobaric heat capacity and thermal expansion of imperfect silver crystal were calculated and compared to those of the perfect crystal. Moreover، the quantities such as radial distribution function، order parameter and lindemann index were calculated in order to obtain information on crystal structure and disorder in atoms. All calculations were done both with liner imperfection in [001] direction and without imperfection at different temperature. The simulation results show that cohesive energy، linear thermal expansion coefficient increase and melting temperature، latent heat of fusion decrease with increasing linear imperfection. Also، the results show that linear imperfection has no effect on the heat capacity.
    Keywords: molecular dynamics simulation, liner imperfection, Silver crystal, thermal properties
  • H. Jebeli_S. J Hashemifar_H. Akbarzadeh_Z. Torbatian Pages 51-56

    Electronic properties for bcc Fe and hcp Co in bulk state and also Fe-Co alloy were calculated by quantum calculation based on density functional theory and pseudopotential method. Combination of Wannier function and Berry phase theory was used for calculation of anomalous Hall conductivity in above structures. It was seen that split of band by the spin orbit interaction، lying on the Fermi level، has a major role in Berry curvature. Acquired results agree with experimental ones and thus it seems that conductivity in bulk state is intrinsic.

    Keywords: Maximally localized Wannier function, Fe, Co, Co alloy, Berry curvature, intrinsic anomalous Hall conductivity
  • S. Daneshmandi, P. Sohrabi, M. Ranjbar, H. Salamati Pages 57-63
    In this paper، Ba0. 5Sr0. 5Co0. 8Fe0. 2O3-δ (BSCF) thin films were deposited on single crystal SrTiO3 (STO) (100) by pulsed laser deposition (PLD) technique at different pressures of oxygen. Crystal structure of bulk and thin film samples was studied by x-ray diffraction (XRD). The XRD results indicate that both bulk and thin film samples have cubic structures. AFM micrographs showed an increase in RMS roughness by oxygen pressure. The electrical resistance was measured at room temperature up to 600 and 800 °C in air using four probe method for bulk and thin films، respectively. A sharp drop in resistance was observed by increasing temperature up to 400 °C، that was explained with the small polaron hopping model. Polaron activation energy was calculated by Arrhenius relation. It was decreased over increasing oxygen pressure. The surface exchange coefficient (Kchem) of the 300 mTorr sample was measured by electrical conductivity relaxation (ECR) technique. The results suggested a linear relationship between Kchem and reciprocal of absolute temperature.
    Keywords: solid oxide fuel cell, cathode, thin film, pulsed laser deposition
  • T. Hosseinzadeh, A. Mahdifar, E. Amooghorban Pages 65-75

    In this paper، by using the nonlinear coherent states on a sphere، we introduce superposition of the aforementioned coherent states. Then، we consider quantum optical properties of these new superposed states and compare these properties with the corresponding properties of the nonlinear coherent states on the sphere. Specifically، we investigate their characteristics function، photon-number distribution، Mandel parameter، quadrature squeezing، anti-bunching effect and Wigner function، and obtain the curvature effect on the properties of the superposed states. Finally، by using the trapped atom system، we introduce a theoretical scheme to generate superposition of the coherent states on the sphere.

    Keywords: nonlinear coherent states on sphere, superposition of states, generation of coherent state
  • R. Fathi_F. Shojaei Akbarabadi_M. A Bolorizadeh Pages 77-84
    In this work، total excitation cross section of atomic hydrogen in the collision of bare ion was calculated employing a three body Faddeev formalism. In the present calculation، initially the first order electronic amplitude was calculated using the interaction potential which led to inelastic form factor. Secondly، the first order nuclear amplitude was calculated and added to the first order electronic amplitude. This second term was calculated employing the near-the-shell two body transition operator. The interaction energy was assumed to be in the intermediate and high energy limits. Finally، the results were compared with the relevant cross sections calculated under monocentric close-coupling data in the literature.
    Keywords: ion, atom scattering, excitation channel, Born, Faddeev approximtion, cross section
  • N. Hatefi Kargan Pages 85-91
    In this paper، current-voltage characteristic of a resonant tunneling diode under electromagnetic radiation has been calculated and compared with the results when there is no electromagnetic radiation. For calculating current -voltage characteristic، it is required to calculate the transmission coefficient of electrons from the well and barrier structures of this device. For calculating the transmission coefficient of electrons at the presence of electromagnetic radiation، Finite Difference Time Domain (FDTD) method has been used and when there is no electromagnetic radiation Transfer Matrix Method (TMM) and finite diffirence time domain method have been used. The results show that the presence of electromagnetic radiation causes resonant states other than principal resonant state (without presence of electromagnetic radiation) to appear on the transmition coefficient curve where they are in distances from the principal peak and from each other. Also، the presence of electromagnetic radiation causes peaks other than principal peak to appear on the current-voltage characteristics of the device. Under electromagnetic radiation، the number of peaks on the current-voltage curve is smaller than the number of peaks on the current-voltage transmission coefficient. This is due to the fact that current-voltage curve is the result of integration on the energy of electrons، Thus، the sharper and low height peaks on the transmission coefficient do not appear on the current-voltage characteristic curve.
    Keywords: tunneling diode, resonant tunneling, transmission coefficient, negative differential resistance
  • S. Ghassami, F. Shahbazi Pages 93-97
    Synchrony is significant in brain neural network. In this study we investigate the collective firing in an excitable media and modeling the brain network by an small-world one. The Gaussian white noise is taken to the system of phase oscillators، and then to the frequency distribution. An order parameter in non stationary situation and other usefull statistical parameters such as firing are computed. Three regimes are identified in such a network: no firing regime، where all elements are confined near the fixed point; coherent pulsation، where a macroscopic fraction fire simultaneously; and incoherent pulsation، where units fire in a disordered fashion.
    Keywords: synchronization, firing, noise, oscillation
  • A. Ramazani-Moghaddam-Arani, K. Nazari Pages 99-106
    Scintillation detectors are widely used in the experimental setup for the detection of charged particles. These detectors are able to measure the energy and time-of-flight of the charged particles. Also، they can be used to identify the detected particle. The probability of hadronic interaction between the detected particle and the nuclei of the scintillator atoms is one important issue that must be considered in the analysis of the detectors output. The hadronic interaction causes particles the deposit only a part of their energy inside the detector. In this case، particle will appear in the tail of energy spectrum and is mixed with the background events. Therefore، the measured cross section، which is calculated using the number of particles that deposit their full energy in the detector will be underestimated and one should correct the cross section for the lost events. The percentage of incident particles for which the hadronic interaction occurs is determined by different methods. In this paper، using two different methods، Monte-Carlo simulation and experimental data for several different channels in the proton-deuteron and deuteron-deuteron scattering at intermediate energy are introduced. The obtained results from the two methods are consistent with each other.
    Keywords: hadronic interaction, elastic scattering, three, body break, up chanely scintillators, time, of, flight