فهرست مطالب

پژوهش فیزیک ایران - سال نهم شماره 1 (بهار 1388)

مجله پژوهش فیزیک ایران
سال نهم شماره 1 (بهار 1388)

  • 160 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1388/06/28
  • تعداد عناوین: 25
|
  • بهرام خوشنویسان صفحه 13
    در اینجا یک رابطه تحلیلی برای توزیع شدت پراکندگی ها در نمودارهای پراش از نمونه های دو قلویی ارائه می گردد. نشان داده می شود که در اثر تداخل از نواحی دوقلویی قله هایی در مکانهای مجازی پیکهای فاز تتراگونال ظاهر می گردد که به آنها قله های مرکزی گفته می شود و شدت آنها متناسب با ارتورومبوسیتی و پهنای نواحی دوقلویی است. پژوهشگرانی که علاقه مند به مباحث انتقال فاز ساختاری که همراه با کاهش تقارن می باشند ممکن است بپذیرند که پهنای نواحی دوقلویی را به عنوان یک پارامتر نظم در نظر بگیرند.
    کلیدواژگان: نقص دوقلویی، انتقال فاز، ابررسانای دمای بالا
  • بهرام خوشنویسان، م فربد صفحه 17
    نما یه های پراش XRD از نمونه پودری ابررسانای YBa2-xKxCu3O7-y و (0 با استفاده از نرم افزار GSAS به روش ریتولد پالایش و برازش شده است. افزایش مقدار پتاسیم، x، در فرآیند جانشینی آن به جای باریم از طرفی باعث رشد قله های جدید (به خاطر افزایش ناخالصی ها) در الگوی پراش شده و ار طرف دیگر باعث تغییر محتوای اکسیژن در نمونه می شود و همچنین مکان نسبی صفحات Ba(k) در راستای عمود بر صفحات پایه ایی (راستای c) کاهش می یابد. این تغییرات بیانگر انتقال فاز ساختاری از ارتورمبیک (فاز منظم) به تتراگونال (فار نامنظم) بوده که این گذار به کندی صورت می گیرد. از نکات برجسته این است که حتی در نمو نه هایی که فاز غا لب ساختاری تتراگونال است نیز ابررسانایی دیده می شود.
    کلیدواژگان: ابررسانایی، انتقال فاز ساختاری، پالایش ریتولد
  • شیرین مظفری، محمد اخوان صفحه 21
    تشکیل فاز و تغییر در فرکانسهای فونونی رامان فعال ترکیب ابررسانای دمای بالای GdBCO که با Ce آلایش یافته است، توسط طیف پراکندگی اشعه X و طیف نگاری رامان بررسی می شود. افزایش آلایش موجب می شود که فازهای ثانویه ای چون 3 CeBaO در نمونه تشکیل شوند و دمای گذار ابررسانایی را کاهش دهند. حضور این فازها هم در طیف پراش اشعه X و هم در طیف رامان قابل مشاهده است. علاوه براین، مطالعه طیفهای رامان نشان می دهد که جانشانی Ce در ترکیب GdBCO در مقدار کم آلایش صورت می گیرد.
    کلیدواژگان: مدهای فونی، آلایش Ce
  • صدیقه دادرس، وحید دادمهر صفحه 25
    اثر آلایش نانو فیلامانهای کربنی در ابررساناهای دمای بالا سری 123 برروی پارامترهای ابررسانایی بررسی گردیده اند. نمونه ها با میزان آلایش 0/0-1wt% به روش استاندارد حالت جامد ساخته شدند. داده های XRD تک فاز بودن نمونه ها را تایید می کند. تصاویر SEM وجود نانو فیلامانهای کربنی را که می تواند در تقویت ارتباطات ضعیف نقش ایفا و Jc را افزایش داده نشان می دهند. اندازه گیری های مقاومت و یژه مقدار بهینه TCرا در مقدار آلایش 0/03wt% ارائه می دهند.
    کلیدواژگان: نانوفیلامان کربنی، ابررسانای دمای بالا 123، ارتباطات ضعیف، چگالی جریان بحرانی
  • فاطمه صائب، سمیه فلاحتی، وحید دادمهر صفحه 29
    نمونه های بس بلوری M=Ni،Fe) YBa2cu3-xMxO7-δ)با مقادیر آلایش 0≤x≤0/045 به روش سل-ژل ساخته شد. آنالیز فازی و ریز ساختار نمونه ها با طیف اشعه X و SEM مورد بررسی قرار گرفت. مقاومت الکتریکی با استفاده از تکنیک چهارمیله ای استاندارد برای 300-77k اندازه گیری شده اند. نتایج بررسی طیف XRD، با استفاده از نرم افزار MAUD جانشینی Ni در محل (2) Cu و Fe در محل (1) Cu را نشان می دهد. تغییرات دمای گذار برای نمونه های آلاییده با Ni در گستره 93-87k و برای آلایش Fe در محدوده 93-92k بوده است. به نظر می رسد کاهش دمای گذار در این ترکیبات ارتباط مستقیمی با مغناطیس آلاینده ها ندارد.
    کلیدواژگان: ابررسانای YBCO، آلایش نیکل و آهن، سل، ژل، دمای گذار
  • حسین جوانمرد، محمد اخوان صفحه 35
    رفتار حالت هنجار نمونه های 123 Gd آلاییده با وانادیوم بررسی شده است. یک گذار فلز به عایق در این نمونه ها در 15/0=X دیده می شود، که با برازش دادن حالت هنجار این نمونه ها با مدل رسانش پرشی با برد متغیر دیده می شود، سازوکار رسانش حالت هنجار این نمونه ها با مدل VRH-2D و CG سازگاری بیشتری دارد و با محاسبه طول جایگزیدگی یک افت شدید در آلایش 15/0=X دیده می شود.
    کلیدواژگان: ابررسانای Gd 123، آلایش وانادیوم، حالت بهنجار، طول جایگزینی، ساز و کار رسانش
  • منصور فربد، محمدرضا بتوندی، مرتضی زرگر شوشتری صفحه 39
    هدف از این تحقیق بررسی نقش نانو ذرات نقره به عنوان مراکز میخکوبی شار به منظور افزایش چگالی جریان بحرانی ابررسانای YBa2cu3o7-δ بوده است. به همین منظور نمونه های ابررسانا با یک و دو درصد وزنی نقره و با اندازه های 30 تا 1000 نانومتر آلائیده شدند. نانو ذرات نقره به روش احیای شیمیایی تهیه و حین پخت نمونه ها که به روش حالت جامد ساخته شدند به آنها اضافه شده اند. نمونه ها توسط آزمایشهای SEM، EDX و XRD مورد مطالعه قرار گرفتند. Jc نمونه ها به روش استاندارد چهار میله اندازه گیری شد. نتایج نشان دادند که با افزایش اندازه ذرت تا 700 نانومتر Jc افزایش می یابد و سپس با بزرگ شدن اندازه ذرات Jc کاهش می یابد. میزان افزایش Jc در نمونه های با دو در صد وزنی نقره بیشتر بود.
    کلیدواژگان: نانوذرات نقره، مراکز میخکوبی شار، ابررسانای YBCO، جریان بحرانی
  • سمیه فلاحتی، فاطمه صائب، وحید دادمهر * صفحه 43

    نمونه های بس بلوری ابررسانای YBa2Cu3-xAgxOy با مقادیر آلایش3/ 0، 2/ 0، 15/ 0، 0 1/ 0 = x و YBa2Cu3-xMxOy(M=Ag،Al) با مقادیر آلایش 045/ 0، 03/ 0، 02/ 0، 0 1/ 0، 0 = x به روش سل- ژل ساخته شده اند. اندازه گیری های مقاومت بر حسب دما (R-T) نشان می دهد که همه ترکیبات دارای گذار به حالت ابررسانایی بوده و دمای گذار این نمونه ها با افزایش میزان ناخالصی Ag تا مقدار آلایش15/0=X افزایش یافته و برای مقادیر بالاتر آلایش، کاهش می یابد، همچنین دمای گذار این نمونه ها با افزایش میزان ناخالصی Al کاهش می یابد. آزمایشهای SEM بهبود خواص ساختاری نمونه ها را با آلایش Ag نشان می دهد. همگنی دانه ها با آلایش نقره افزایش یافته و اتصالات قویتری بین دانه ها برقرار شده است. برای تعیین ساختار فازهای تشکیل شده آزمایشهای پراش پرتو(XRD)X بر روی نمونه ها انجام شد. ساختاربلوری نمونه ها با استفاده از نرم افزار MAUD ظریف سازی شد. نتایج نشان می دهند که جانشینی Ag در جایگاه (1) Cu انجام شده است. از بررسی های انجام شده مقدار بهینه آلایش نقره 15/ 0 گزارش می شود

    کلیدواژگان: ابررسانای YBCO، آلایش نقره و آلومینوم، سل، ژل، ارتباطات ضعیف
  • سید ابراهیم موسوی قهفرخی، مرتضی زرگر شوشتری صفحه 49
    در این مقاله ابررسانای سیستم (Bi-Sr-Ca-Cu-O (BSCCO به روش واکنش حالت جامد ساخته شد. تاثیر آلایش موادی از قبیل سرب، کادمیم، آنتیموان، مس و زمان پخت بر دما و چگالی جریان بحرانی مورد بررسی قرار گرفت. ریزساختار و ریخت شناسی نمونه ها توسط XRD، SEM و EDX مطالعه گردید. نتایج نشان دادند که در صد فاز 2223- Bi، دما و چگالی جریان بحرانی در ابررسانای پایه بیسموت به دمای پخت، زمان پخت، نوع و مقدار آلایش بستگی دارد.
    کلیدواژگان: ابررسانای پایه بیسموت، آلایش سرب و کادمیم و آنتیموان و مس، شرایط پخت، دمای گذار، چگالی جریان
  • داود سهرابی، هادی سلامتی، پرویز کاملی * صفحه 53

    در این تحقیق ما به ساخت سیم ابررسانا بر پایه ابررسانای Bi- 2223 به روش PIT می پردازیم. نمونه ها با روش حالت جامد ساخته شدند. پس از مرحله تکلیس، نمونه های با درصدهای وزنی 0، 5، 1 0، 15، 2 0 و 25% نقره، ساخته شده و در دمای 83 0 درجه سانتی گراد کلوخه سازی شدند. پس از انجام آزمایشهای لازم بر روی نمونه های حجمی و پودر کردن آنها، پودر ها را داخل تیوپ نقره ریخته و سیم ابررسانای بر پایه Bi- 2223 ساختیم. نتایج حاصل نشان می دهند که با افزایش درصد نقره پودر های اولیه در سیم های ابررسانا، چگالی جریان بحرانی بیشتر می شود و دمای گذار سیمها نیز مقداری بهبود پیدا می کند.

    کلیدواژگان: نقص دوقلویی، انتقال فاز
  • حامد نجف پور، حسن صدقی، رسول خدابخش صفحه 59
    نمونه های ابررسانای پایه بیسموت آلاییده شده با نقره، تحت تابش نوترون قرار گرفتند، نشان داده شد که از شدت الگوی پراش اشعه ایکس نمونه ها کاسته شده و دمای گذار نمونه ها 7 تا 10 درجه کلوین کم می شود. همچنین تابش نوترون ها باعث کاهش حدود 50% از مقاومت بهنجار نمونه ها گردید، بنابراین بهره گیری از تابش نوترون از روش های بهبود برخی از خواص ابررساناها می تواند باشد.
    کلیدواژگان: تابش نوترون، ابررسانای پایه بیسموت، آلایش نقره، دمای گذار، مقاومت بهنجار
  • علی آفتابی، مرتضی مظفری، پرویز کاملی صفحه 65
    در این پژوهش فاز ابررسانای Bi1.6Pb0.4Sr1.9Ca2.1Cu3O10-y به روش واکنش حالت جامد تهیه و تاثیر افزودن درصدهای گوناگون نانوپودر آلومینا (تا یک درصد وزنی) بر تشکیل فاز و ویژگی های ابررسانایی آن بررسی شد. نتایج حاصل از الگوهای پراش پرتو ایکس نشان داد که افزودن 2/0 درصد وزنی نانو پودر آلومینا به فاز ابررسانا، تشکیل فاز 2223-Bi را به گونه چشمگیری بهبود می بخشد. چگالی جریان بحرانی و دمای گذار نمونه ها به روش چهار میله ای اندازه گیری شد، نتایج نشان داد که با افزودن نانو پودر آلومینا چگالی جریان بحرانی افزایش می یابد و از مقدار 2 36A/cm برای نمونه فاقد آلومینا به مقدار 2 107A/cm در نمونه شامل 5/0 درصد وزنی نانوپودر آلومینا می رسد. از سوی دیگر نتایج نشان می دهند که افزودن نانوپودر آلومینا تاثیر به سزایی بر دمای گذار نمونه ها نداشته و برای همگی آنها حدود 108K است.
    کلیدواژگان: ابررسانای پایه بیسموت، آلایش نانو پودر آهموینا، فاز 2223، چگالی جریان بحرانی، دمای گذار
  • سعید سلطانیان، محمد مهدی سلطانزاده، شائولین وانگ، جوزف هوروات، شی دو صفحه 71
    مروری بر تحقیقات اخیر در زمینه ابررسانای 2 MgB با تمرکز بر سیم و نوار این ابررسانا ارائه خواهد شد. سیم و نوار این ابررسانا تهیه و مشخصات آن اندازه گیری شده است. چگالی جریان بحرانی بالایی برای سیم و نوار ابررسانا با روکش فلزی به دست آمده است. مواد مختلفی به عنوان روکش مورد آزمایش قرار گرفته است. آزمایشها نشان می دهد که آهن بهترین گزینه برای روکش سیم و نوار این ابررسانا است. علاوه بر سیم و نوار، سیم پیچ این ابررسانا نیز ساخته و مورد آزمایش قرار گرفته است. نتایج نشان می دهد که این ابررسانا دارای قابلیت کاربرد زیادی در صنعت است.
    کلیدواژگان: سیم و نوار MgB2، چگالی جریان بحرانی
  • آنا خواجه نژاد، ندا نیک سرشت، حنیف هادی پور، محمد اخوان صفحه 77
    همزیستی ابررسانایی و نظم مغناطیسی و وجود همزمان آنها در برخی مواد، یکی از مسایل اساسی در فیزیک حالت جامد است. به منظور مطالعه خواص الکتریکی و مغناطیسی، ترکیبات فرومغناطیس-ابررسانای RuGd1.5Ce0.5Sr2Cu2O10-δ با 1/ 0، 0 6/ 0، 0 5/ 0، 0 4/ 0، 0 33/ 0، 0 3/ 0، 0 1/ 0، 0 / 0 = x به روش واکنش حالت جامد ساخته شدند. نقش پراش XRD برای مقادیر مختلف x خلوص بالای این ترکیبات را نشان می دهد. منحنی های مقاومت الکتریکی و مغناطیسی در دماهای مختلف و میدانهای مختلف از 0 تا1/5T اندازه گیری شده اند. پارامترهای ابررسانایی و مغناطیسی از جمله دمای گذار ابررسانایی (Tc) و دمای گذار مغناطیسی (Tirr) از اندازه گیری های مقاومت الکتریکی به دست می آیند. افت شدید (Tc) با x در Ru(Gd1.5-xPrx)Ce0.5Sr2Cu2O10-δ، به دلیل رقابت بین شکست جفت توسط ناخالصی مغناطیسی، نفوذ حفره به دلیل تفاوت در ظرفیت یونها، تفاوت در شعاع یونی و میزان (استوکیومتری) اکسیژن می باشد. در جایگذاری Pr به جای Gd، تفاوت کوچک بین شعاع یونی +3 Gd و +4،+3 Pr، باعث کاهش فاصله ممانهای Ru-Ru می شود و در نتیجه برهمکنش تبادلی مغناطیسی، با افزایش میزان x بیشتر می شود. هر دو دمای Tc و Tirr با افزایش میدان مغناطیسی خارجی کاهش می یابند.
    کلیدواژگان: روتنوکوپرات، آلایش Pr، خواص الکتریکی و مغناطیسی، دمای گذار ابررسانایی و مغناطیسی
  • رضا نورافکن، ناصر نفری صفحه 81
    از آنجا که تشکیل جفت الکترونها برای ابررسانایی ضرورت دارد، تشخیص سازوکارهایی که می توانند به تشکیل این جفت ها بیانجامد از اهمیت بسزایی برخوردار است. اما، از یکسو برخی از آزمایشها بر روی ابررساناهای دمای بالا، مانند ARPES، نشان داده اند که مجموعه ای از نتایج تجربی بوسیله مدهای بوزونی مغناطیسی قابل توصیفند و از سوی دیگر برخی دیگر از آزمایشها مانند تونلزنی ابررسانایی (tunneling spectroscopy)، با مشاهده قله هایی در مشتق دوم جریان نسبت به ولتاژ اعمالی نشان داده اند که مدهای بوزونی ارتعاشی (فونونها) نقش واسط بین جفت الکترونها را بازی می کنند. در این مقاله به منظور احتساب همزمان آثار برهمکنش الکترون- فونون و افت و خیزهای اسپینی الگویی ارائه می شود که از ادغام الگوی هولشتاین و الگوی شبکه ای کاندو به دست آمده است. ما با استفاده از نظریه میدان میانگین دینامیکی (DMFT) و بکارگیری روش قطری سازی دقیق، نمودار فاز چنین دستگاه هایی را برحسب شدت جفت شدگی الکترون- فونون، g، و شدت جفت شدگی تبادلی کاندو، J، به دست آورده ایم. اساسا چنین دستگاه هایی، با توجه به مقادیر شدت این جفت شدگی ها، می توانند به فازهای: فلزی، عایق کاندو و یا عایق بای پلارونی گذار کنند. این دستگاه ها گاف اسپینی و گاف باری متمایزی دارند و انرژی این گافها حدود 1-100 meV است. محاسبات ما وجود این گاف ها را نشان می دهند و چون انرژیشان در محدوده انرژی برانگیختگی های اسپینی و برانگیختگی های باری است، انتظار می رود این الگو راهی را برای توصیف ابررساناهای گرم باز کند.
    کلیدواژگان: الگوی کاندو، برهم کنش الکترون، فونون، نظریه میدان میانگین دینامیکی، پلارون
  • سیداکبر جعفری، مجتبی اعلایی، محسن امینی، فرهاد شهبازی، هادی اکبرزاده صفحه 85
    در این مقاله در قالب رهیافت نظریه ابررسانایی مبتنی بر نوارهای ناخالصی به بررسی آلایشهای مختلف در الماس می پردازیم تا به این سوال پاسخ دهیم که کدام عنصر بیشترین چگالی حالات فاز نرمال را برای نوار ناخالصی ایجاد می کند. محاسبات اصل اولیه ما نشان می دهد که تهی جاهای کربنی با غلظت از حدود چند درصد قادرند نوار ناخالصی با بیشترین تعداد حالات در سطح فرمی را ایجاد کنند. در ادامه برای بررسی اثرات بی نظمی و جایگزیدگی اندرسون در این نوار ناخالصی، یک مدل ساده تک نواری برای این مواد می نویسیم. مطالعات اولیه ما نشان می دهد که اگر بین تهی جاها هیچ همبستگی وجود نداشته باشد بسیار قبل از رسیدن غلظت تهی جاها به محدوده درصد، کل نوار ناخالصی جایگزیده می شود و لذا امکان ابررسانایی در دماهای پایین منتفی می شود. برای دست یافتن به حالتهای گسترده ناخالصی لازم است المان ماتریس انتقال بین تهی جاهای الماسی نیز در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: ابررسانایی باند ناخالصی، الماس با آلایش بور، جایگزیدگی اندرسون، مدل تنگ بست، تهی جای کربنی
  • محمدعلی شاهزمانیان صفحه 91
    آهنگ واهلش شبه ذرات گرم و داغ هنگامی که با یکدیگر پراکنده شوند محاسبه شده است. احتمالات گذار در دماهای پایین بر حسب ضرایب بوگویوبوف، دامنه های پراکندگی یکتایی و سه تایی و پارامترهای لاندائو به دست آمده است. مقایسه نتایج نظری با تجربی، مقدار دو پارامتر لاندائو را به دست می دهد.
    کلیدواژگان: آهنگ واهلش، شبه ذرات گرم و داغ، پارامترهای لانداو
  • مرتضی خادمی پور صمدی، محمدعلی شاهزمانیان صفحه 95
    ما جفت شدگی موج d را نزدیک تشدید فشباخ بررسی خواهیم کرد. با استفاده از پتانسیل نوزیرز و اشمیت رینک که دامنه پراکندگی انرژی پایین دو جسمی را ایجاد می کند با کمینه سازی انرژی به پاسخ تحلیلی معادله گاف و حالت زمینه در دمایT=0 خواهیم رسید.
    کلیدواژگان: جفت شدگی موج d، ابرشاره، معادله گاف، حالت پایه
  • محمدرضا محمدی زاده، وحید قنبریان صفحه 99
    براساس نظریه تابعی چگالی و با روش امواج تخت بهبودیافته در تقریب LSDA+U، ساختار الکترونی PrBa2Cu3O7 محاسبه شد. یک جواب خودسازگار دیگر علاوه بر آنچه قبلا ارائه شده بود به دست آمد (نظریه LM). بر خلاف جوابهای LM این حل خودسازگار قابلیت توجیه نتایج NMR نمونه غیر ابررسانایPrBa2Cu3O7 را دارد. این حل خودسازگار جدید پیشنهاد می کند که 123 Pr خالص و بدون هیچ نقصی باید ذاتا ابررسانا باشد. ناکاملی های شبکه باعث می شوند حفره های ابررسانایی در نقاط تقارنی (π /a، π /b،kz) گیر افتاده و باعث اضمحلال ابررسانایی شوند.
    کلیدواژگان: نظریه تابعی چگالی، ساخترا الکترونی
  • حنیف هادی پور، محمد اخوان صفحه 105
  • علی توانا، محمد اخوان صفحه 109
|
  • B. Khoshnevisan, M. Farbod Page 17
    We have used GSAS package for Reitveld analysis of XRD data from H-Tc superconductor powder YBa2-xKxCu3O7-y (0<1) samples. The procedure of Potassium doping, x, results in some residual impurities in the sample and so few extra peaks in the XRD patterns would appeared. On the other hand, substituting K by Ba causes, to some extent, oxygen depletion and also the lowering of the Ba (K) plane position along the c direction. Therefore the sample performs an orthorhombic (ordered) to tetragonal (disordered) structural phase transition, and also, the superconductivity exists even in samples with dominant tetragonal phase.
  • Sh Mozaffari, M. Akhavan Page 21
    XRD and Raman analyses were performed to probe the phase formation and the variation of the normal phonon frequencies of the high temperature superconductor GdBa2Cu3O7-δ upon Ce doping. It was found that in addition to the orthorhombic 123 phase, some nonsuperconducting peaks, which are mainly due to the BaCeO3 secondary phase, are also formed that suppress the superconducting transition temperature. Besides, analysis of the Raman peaks shows that substitutions of Ce for Gd in GdBa2Cu3O7-δ are restricted to low concentrations in favor of impurity island formation.
  • S. Dadras, V. Daadmehr Page 25
    The effects of carbon nano filaments on the superconducting properties of Y-123 compound were studied. Samples were synthesized using standard solid-state reaction technique by adding CNT up to 1 wt %. The XRD data confirm the single phase orthorhombic structure for all the samples. The SEM of samples shows existence of CNTs which can powered the weak links that increase the. We obtained changes in critical temperature, by changing CNT doping amount in Y-123 systems, and TC have an optimum in 0.3 wt% CNT doping.
  • F. Saeb, S. Falahati, V. Daadmehr Page 29
    We fabricated YBa2Cu3-xMxO7- d (M=Ni, Fe) bulk samples, with stochiometric amount 0≤x≤0.045 by sol-gel method. The phase analysis and microstructure of specimens were examined by XRD and SEM. The electrical resistivity was measured using standard four probe technique for 77-300K. Investigation of XRD spectrum by MAUD shows Ni and Fe ions substitute in Cu(2) and Cu(1) site, respectively. Transition temperature decreases in 93-87K for Ni-doped samples and 93-92K for Fe-doped series. It seems that the suppression of superconductivity has no direct correlation with the magnetism of ions itself.
  • H. Javanmard, M. Akhavan Page 35
    The normal state behavior of the Gd123 samples doped with vanadium has been studied. A metal-insulator transition in samples has been observed. The normal state resistivity has been compared with the variable range hoping model, which shows the 2D-VRH and CG having a better agreement for our samples. The localization length is calculated, which shows a decrease with doping, and for x=0.15 this drop is significant.
  • S. Falahati, F. Saeb, V. Daadmehr Page 43

    Samples of YBa2Cu3-xAgxOy with x=0, 0.1, 0.15, 0.2, 0.3 and samples of YBa2Cu3-xAlxOy with x=0, 0.01, 0.02, 0.03 and 0.045 are prepared by the sol-gel method. Structural and superconducting properties of samples are studied by electrical resistivity (R-T), X-ray diffraction (XRD) and scanning electron microscopy (SEM). All the samples show transition to superconducting state and the transition temperatures of the samples increased with increasing Ag doping up to x=0.15. R-T measurements show a small decrease of TC (zero) with increasing Al doping up to x=0.02, and followed by a faster decrease with increasing doping concentration. YBCO grains are better linked with increasing Ag doping. So, Ag has positive effects in superconducting properties of YBCO. The crystal structure of samples was refined by MAUD. These results show tha, Ag is substituted for Cu(1) in YBCO. According to these analysis, we introduce x=0.15 as the optimum value for doping concentration.

  • S. E Mousavi_M. Zargar Shoushtari Page 49
    In this paper, Bi-Sr-Ca-Cu-O (BCSCCO) system superconductor is made by the solid state reaction method. The effect of doping Pb, Cd, Sb, Cu and annealing time on the critical temperature and critical current density have been investigated. The microstructure and morphology of the samples have been studied by X-ray diffraction, scanning electron microscope and energy dispersive X-ray. The results show that the fraction of Bi-2223 phase in the Bi- based superconductor, critical temperature and critical current density depend on the annealing temperature, annealing time and the kind and amount of doping.
  • D. Sohrabi, H. Salamati, P. Kameli Page 53

    In this study, the superconducting properties of Bi-2223/Ag wires, made by the PIT method have been studied. Powder samples were prepared using conventional solid state reaction method. After calcination, samples with different Ag percent (0, 5, 10, 15, 20, and 25) prepared and sintered at 830 °C. It was shown that Ag addition has not only affected the formation of the desired Bi-2223 phase and the microstructure of these wires, but also influenced on the critical current density (JC) and critical temperature.

  • H. Najafpour, H. Sedghi, R. Khoda-Bakhsh Page 59
    Bi-based and Ag-doped superconductors were irradiated by neutrons. Experimental result showed that XRD patern-intensity of irradiated Bi-based sample was decreased and The Tc of these samples were decreased by 7-10 K. The neutron irradiated sample was also found to decrease by 50% the normal state resistivity of samples. Therefore, neutron irradiation is a useful method to improve the superconductivity behavior of Bi-based materials.
  • A. Aftabi, M. Mozaffari, P. Kameli Page 65
    In this work Bi1.6Pb0.4Sr1.9Ca2.1Cu3O10-y superconducting system (Bi2223) has been prepared by solid state reaction and the effect of nanoalumina additive on the phase formation and supercoducting properties have been investigated. XRD investigations show that addition of 0.2 wt% of nanoalumina on the superconducting system improved Bi-2223 phase formation. The results show that Jc increases from 36 A/cm2 for the nanoalumina free sample to 107 A/cm2 for the sample with 0.5 wt% nanoalumina.On the other hand results show that the transition temperature (Tc) of all samples is around 108 K and addition of nanoalumina has not affected Tc significantly.
  • S. Soltanian_M. M Soltanzadeh_Sh Wang_J. Horvat_S. X Dou Page 71
    MgB2 wire and tape were prepared using the powder in tube and reaction in-situ technique. All samples were characterized using the XRD, SEM, TEM, as well as transport and magnetic measurements. High transport and magnetic critical current density values have been obtained for metal-clad wires and tapes. Different sheath materials have been examined, but Fe appears to be the best sheath for MgB2 superconductors. In addition to wires and tapes we also attempt to prepare superconducting coils. Results on transport Jc of solenoid coils up to 100 turns fabricated with Cu-sheathed MgB2 wires using a wind-reaction in-situ technique are reported. The results indicate that the MgB2 wires have potential for large scale applications.
  • A. Khajehnezhad, N. Nikseresht, H. Hadipour, M. Akhavan Page 77
    Coexistence of superconductivity and magnetic ordering or their mutually exclusive existence in solids is one of the fundamental problems of solid state physics. To determine the effect of Pr substitution for Gd on electrical and magnetic properties of RuGd1.5Ce0.5Sr2Cu2O10-δ (Ru-1222), Ru(Gd1.5-xPrx)Ce0.5Sr2Cu2O10-δ with x=0.0, 0.01, 0.03, 0.03 3, 0.04, 0.05, 0.06, 0.1 have been prepared by the standard solid-state reaction technique. The XRD patterns for various x have been obtained to show their phase purity. The resistivity and magnetoresistivity of samples have been measured at various temperatures and different magnetic fields up to 1.5T. Superconductivity and magnetic parameters such as superconducting transition temperature Tc and magnetic transition Tirr, have been obtained through resistivity curves. The sharp decrease in Tc with x in Ru(Gd1.5-xPrx)Ce0.5Sr2Cu2O10-δ shows competition between pair breaking by magnetic impurity, hole doping because of different valance of ions, difference in ionic radii and oxygen stoichiometry, which affect on superconducting transition. In Pr substitution for Gd, the small difference between Gd3+ and Pr3+,4+ ionic radii decreases the mean Ru-Ru distance, and as a result, the magnetic exchange interaction can become stronger with increasing x. Both Tc and Tirr decrease with external magnetic field.
  • R. Nourafkan, N. Nafari Page 81
    It is a common knowledge that the formation of electron pairs is a necessary ingredient of any theoretical work describing superconductivity. Thus, finding the mechanism of the formation of the electron pairs is of utmost importance. There are some experiments on high transition temperature superconductors which support the electron-phonon (e-ph) interactions as the pairing mechanism (ARPES), and there are others which support the spin fluctuations as their pairing mechanism (tunneling spectroscopy). In this paper, we introduce the Holstein-Kondo lattice model (H-KLM) which incorporates the e-ph as well as the Kondo exchange interaction. We have used the dynamical mean field theory (DMFT) to describe heavy fermion semiconductors and have employed the exact-diagonalization technique to obtain our results. The phase diagram of these systems in the parameter space of the e-ph coupling, g, and the Kondo exchange coupling, J, show that the system can be found in the Kondo insulating phase, metallic phase or the bi-polaronic phase. It is shown that these systems develop both spin gap and a charge gap, which are different and possess energies in the range of 1-100 meV. In view of the fact that both spin excitation energies and phonon energies lie in this range, we expect our work on H-KLM opens a way to formalize the theory of the high transition temperature superconductors.
  • S. A Jafari_M. Allaei_M. Amini_F. Shahbazi_H. Akbarzadeh Page 85
    Motivated by the idea of impurity band superconductivity in heavily Boron doped diamond, we investigate the doping of various elements into diamond to address the question, which impurity band can offer a better DOS at the Fermi level. Surprisingly, we find that the vacancy does the best job in producing the largest DOS at the Fermi surface. To investigate the effect of disorder in Anderson localization of the resulting impurity band, we use a simple tight-binding model. Our preliminary study based on the kernel polynomial method shows that the impurity band is already localized at the concentration of 10-3. Around the vacancy concentration of 0.006 the whole spectrum of diamond becomes localized and quantum percolation takes place. Therefore to achieve conducting bands at concentrations on the scale of 5-10 percent, one needs to introduce correlations such as hopping among the vacancies.
  • M. A Shahzamanian Page 91
    The relaxation rates of thermal and hot quasiparticles when scatter with each other are calculated. The transition probabilities at low temperatures express in terms of Bogoliubov coefficients, singlet and triplet scattering amplitudes and dimensionless Landau parameters. Comparison of the theoretical and experimental results gives the values of two Landaus parameters.
  • M. Khademypour Samady_M. A Shahzamanian Page 95
    We study the pairing of Fermi gases near the d-wave Feshbach resonance. Using Nozieres and Schmitt-Rink potential that produces the two –body energy Scattering amplitude, we have obtained an analytic solution of the gap equation and ground states by minimizing of energy at.