فهرست مطالب

پژوهش فیزیک ایران - سال نهم شماره 2 (تابستان 1388)

مجله پژوهش فیزیک ایران
سال نهم شماره 2 (تابستان 1388)

  • 110 صفحه، بهای روی جلد: 500ريال
  • تاریخ انتشار: 1388/08/20
  • تعداد عناوین: 12
|
  • زهرا نوربخش، فرهاد شهبازی، سیداکبر جعفری صفحه 131
    دراین مقاله ضمن معرفی فاز یا حالت یگانه s=0) RVB)، تابع موج وردشی RVB را به عنوان حالت پایه مدل هایزنبرگ با s=1/2 و برهم کنش پادفرومغناطیس روی شبکه مربعی بررسی می کنیم. با معرفی پارامترهای وردشی مناسب، به طور عددی و با استفاده از روش مونت کارلوی وردشی انرژی حالت پایه، همبستگی اسپینی و طیف برانگیختگی های سه گانه (s=1) در فاز RVB را به دست آورده و نشان می دهیم انرژی حالت پایه RVB در شبکه مربعی 35% از انرژی نظم نیل در این شبکه کمتر است که نشانه وجود افت و خیزهای کوانتمی ناشی از اصل عدم قطعیت هایزنبرگ است. نتایج ما از تابع موج RVB در توافق خوبی با نتایج سایر روش هاست.
    کلیدواژگان: نظریه تشدید پیوند ظرفیتی (RVB)، مدل هایزنبرگ، بر هم کنش پادفرومغناطیس، روش مونت کارلو وردشی، شبکه مربعی
  • سمانه جوانبخت، سعید جلالی اسدآبادی صفحه 137
    پس از مطالعه معماری C60 به منظور بدست آوردن موقعیتهای کربن در یاخته واحد fcc در دمای اتاق، محاسبات خودسازگار را با استفاده از کد محاسباتی Wien2k بر پایه نظریه تابعی چگالی و پتانسیل کامل با استفاده از روش امواج تخت بهبودیافته با اوربیتالهای موضعی برای الکترونهای ظرفیت و شبه مغزه (APW+lo) انجام داده ایم. برای واهلش اتمهای کربن در ساختار بلوری، محاسبه طول پیوندها، انرژی همدوسی حالت جامد fcc-C60، چگالی حالتهای الکترونی بلور و مولکول، چگالی الکترونی و محاسبات ساختار نواری از تقریب شیب تعمیم یافته (GGA) به عنوان پتانسیل تبادلی - همبستگی استفاده کرده ایم. انرژی همدوسی حالت جامد C60 که در ساختار fcc متبلور می شود را برابر با eV 1.537 محاسبه کرده ایم. کوچک بودن مقدار این انرژی بیانگر نیروی ضعیف وان دروالس بین خوشه های بلور است. چگالی حالتهای الکترونی بلور fcc-C60 و خوشه C60 را محاسبه و آنها را با یکدیگر مقایسه کرده ایم. پهنای این گاف را با تقریب شیب تعمیم یافته (GGA) در حدود eV 0.7 به دست آورده ایم. مطالعه و محاسبه چگالی بار در صفحه (110) با توجه به اهمیت آن در پدیده های ترابردی، به نتایج قانع کننده ای منجر شده است. در ساختار نواری رسم شده، گاف مستقیم این نیمرسانا در نقطه X از ناحیه اول بریلوین برابر با eV 1.0418 محاسبه شده است. نوع پیوندها و برهم کنشها در ساختار بلوری مطالعه شده است. بررسی ها نشان می دهند که ویژگی های الکترونی و ساختاری محاسبه شده در این پژوهش با نتایج نظری حاصل از روش شبه پتانسیل در توافق است.
    کلیدواژگان: بلور خالص، APW+1o، Wien2k، C60، انرژی همدوسی، نظریه تابعی، چگالی حالتهای الکترونی، چگالی بار، ساختار نواری
  • سمیه زارع، زهرا عبادی، بهروز میرزا صفحه 149
    اخیرا معادله جارزینسکی مورد توجه زیادی قرار گرفته است. در این معادله ارتباطی بین میانگین تابع نمایی کار انجام شده روی سیستم تحت شرایط غیر تعادلی و تفاوت انرژی آزاد تعادلی برقرار می شود. در مقالات گوناگون این معادله را به شرایط متفاوتی تعمیم داده اند. ما در این مقاله معادله جارزینسکی را به وضعیتی تعمیم می دهیم که علاوه بر انجام کار طی یک فرآیند غیر تعادلی، دمای سیستم نیز متغیر باشد. سپس این رابطه تعمیم یافته را برای نوسانگر هماهنگ کلاسیکی و همچنین کوانتومی یک بعدی به کار می بریم.
    کلیدواژگان: معادله جارزینسکی، مکانیک آماری غیر تعادلی
  • ابراهیم قنبری عدیوی صفحه 157
    اگرچه داده های آزمایشگاهی برای تولید پادهیدروژن با فرود آمدن پادپروتون بر روی اتم پوزیترونیوم، به عنوان یک واکنش انتقال بار سه ذره ای، در انرژی هایی که برای انجام مطالعات بسیار دقیق طیف سنجی پادماده مناسبند هنوز گزارش نشده است، با این حال اندازه گیری های معدودی بر روی واکنش بار مزدوج آن انجام گرفته است. این واکنش تولید هیدروژن با فرود آمدن پروتون بر روی پوزیترونیوم است. در این مطالعه، روش تقریب دو حالته برای فرآیند انتقال بار در سیستم برخوردی پروتون-پوزیترونیوم به کار رفته است. با این روش نامتعامد بودن حالتهای اولیه و نهایی سیستم و سهم آن در توزیع زاویه ای سطح مقطعهای جزئی در نظر گرفته شده است. سطح مقطعهای جزئی حالت به حالت برای گذار از حالت پایه پوزیترونیوم به حالت پایه و چند حالت برانگیخته هیدروژن گزارش شده و سطح مقطعهای کل نیز در انتها آورده شده اند.
    کلیدواژگان: تشکیل هیدروژن، پادماده، تقریب دو حالته، سطح مقطع، واکنش مزدوج بار
  • حسین مهربان صفحه 165
    در این تحقیق ساختار پنگوئن QCD معرفی و تا تقریب مرتبه دوم محاسبه شده است. دامنه واپاشی های مربوط به پنگوئن QCD در مدل کوارک در مرتبه اول و دوم محاسبه شده است. دامنه پنگوئن QCD در پایینترین مرتبه αs برای واپاشی فرآیندهای مرتبه اول به صورت b→qkg→qkqiqj و مرتبه دوم به صورت (b→qkqiqj→ qkqiqjg→ qkqiqj (qoqp محاسبه شده است. آهنگ زمانی واپاشی های مختلف کوارک b تا تقریب مرتبه اول و دوم پنگوئن QCD محاسبه شده است. ملاحظه می کنیم که آهنگ زمانی واپاشی های مرتبه دوم نسبت به مرتبه اول در واپاشی های کوارک b بسیار کوچک است. با محاسبه نسبت تناسب واپاشی های کوارک b - پادکوارک b، ملاحظه می کنیم که تقریب مرتبه دوم پنگوئن QCD در این واپاشی ها ناچیز و قابل صرف نظر کردن می باشد.
    کلیدواژگان: پنگوئن QCD، مدل کوارک، کوارک b، آهنگ زمانی واپاشی، نسبت تناسب
  • سعید سهیلی، فرزاد علیزاده صفحه 177
    ارتفاع سد شکافت برای هسته های مرکب تشکیل شده در پنج سیستم شکافت هسته ای 16O+208Pb، 16O+209Bi، 16O+232Th، 16O+238U و 16O+248Cm در گستره انرژی MeV90 تا MeV 215 محاسبه گردید. روش محاسبه، مبتنی بر داده های تجربی ناهمسانگردی زاویه ای پاره های شکافت در نظر گرفته شد. توزیع زاویه ای پاره های شکافت با مدلهای حالت گذار توصیف می شود. بدین منظور از دو مدل، یکی مدل آماری نقطه زینی استاندارد و دیگری مدل آماری نقطه انقطاع استفاده می گردد. نامهای پیشنهادی برای دو مدل بستگی به نقطه تعیین مشخصات نهایی پاره های شکافت دارد. در مدل آماری نقطه زینی استاندارد به کار گرفته شده در این مقاله، تکانه زاویه ای هسته مرکب را I و تصویر تکانه را در راستای محور تقارن هسته مرکب K فرض می کنیم. برای توصیف کمی پاره های شکافت فرض می کنیم که الف) پاره های شکافت در امتداد محور تقارن هسته ای جدا می شوند و ب) اگر چه Kیک عدد کوانتومی خوش تعریف بین گذار هسته از وضعیت اولیه تا نقطه زین نیست، دور از نقطه زینK یک عدد کوانتومی خوش تعریف است. مدل آماری حالت گذار برای دو موقعیت یکی بدون تصحیح گسیل نوترون و دیگری با اعمال تصحیح گسیل نوترون در محاسبات به کار گرفته شد. تصحیح گسیل نوترونهای قبل از نقطه انقطاع، به طور قابل قبولی داده های ناهمسانگردی زاویه ای اندازه گیری شده را توجیه نمود. در این مقاله، ارتفاع سد شکافت را برای دو هسته فوق سنگین محاسبه نمودیم که تا کنون به طریق تجربی اندازه گیری نشده است.
    کلیدواژگان: همجوشی، شکافت، مدل نقطه زینی، ناهمسانگردی زاویه ای، ارتفاع سد شکافت
  • ناهید ملکی جیرسرایی، آروین فاطمی، محمدنبی سربلوکی، شاهین روحانی صفحه 185
    حرکت مولکولهای DNA از میان یک آرایه شش وجهی از ستونهای ریز تحت میدان الکتریکی یکنواخت به عنوان یک فرآیند فوکر-پلانک که متاثر از مدل سدآنتروپی نیز هست به وسیله کامپیوتر شبیه سازی شد و معادله فوکر-پلانک حاکم بر رفتار آنها به روش شبیه سازی عددی دینامیک براونی، با روش اولر حل شد. میانگین زمانی سرعت، واریانس و میانگین < x2 > در یک زمان معین، برای مولکولهای مختلف DNA در شرایط مختلف محاسبه و با نتایج دیاگرام فاز حاصل از نتایج قبلی ما [19] مقایسه شد. با مقایسه این نتایج توانستیم به فیزیک حاکم بررفتار DNA در رژیمهای مختلف پی ببریم. روشن شد که در رژیم -1 دیاگرام فاز مذکور (DNAهای کوچک در میدانهای ضعیف)، با یک پدیده پخش خالص مواجه هستیم، در رژیم -3 (DNAهای بزرگ در میدانهای قوی) فیزیک حاکم بر رفتار DNA، مدل سدآنتروپی است و در رژیم-2 (DNAهای با طول متوسط در میدانهای متوسط و نسبتا قوی [19]) که رژیم پیچیدای است با یک پدیده پخش تحت نیرو روبرو هستیم که بی تاثیر از مدل سد آنتروپی نیز نیست.
    کلیدواژگان: فرآیند فوکر، پلانک، مدل سد آنتروپی، معادله لانژون، زمان تاخیر
  • ابراهیم عطاران کاخکی، مهدی عادلی فرد صفحه 195
    با گسترش فناوری اطلاعات و ارتباطات، استفاده از نور قطبیده لیزر، برای کاربردهای مهمی چون کلیدزنی و ذخیره اطلاعات در لایه های نازک فرومغناطیس و فرو الکتریک، مورد توجه قرار گرفته است [1]. برای انجام تحقیق و افزایش کاربری این لایه ها، رسم دقیق پسماندنوری و مغناطیسی لایه ها بسیار مهم است. در این تحقیق با استفاده از نور لیزر قطبیده شده خطی، مدارهای الکترونیکی خاص و نیز نرم افزار ویژه ای که برای ثبت اطلاعات و پردازش آنها طراحی شد سیستمی ساخته شده است که توانایی رسم دقیق پسماند الکتریکی ومغناطیسی را داراست. در تحقیق انجام شده خواص نوری و مغناطیسی لایه های نازکی از منگنز - کبالت به صورت تک لایه ای و دولایه ای بر روی بستر شیشه ای بررسی شده است. لایه ها به روش اسپری پایرولیز و در شرایط متفاوت و لازم برای هر لایه به طور جداگانه با کنترل دما و فشار و میزان آهنگ اسپری لایه گذاری گردیده است. لایه های ساخته شده شامل تک لایه های: اکسید کبالت، اکسید منگنز و لایه های ترکیبی از منگنز و کبالت با فرمول شیمیایی وتناسب عنصری به صورت (MnxCo3-xO4(0≤x≤1 و دولایه ای منگنز و کبالت به صورت MnO/Co3O4 می باشند. با توجه به این که در لایه نشانی دمای بستر، آهنگ اسپری و تمیزی سطح بستر از اصول مهم هستند، با رعایت این موارد لایه های نازک یکنواخت بر روی بستر شیشه ای جایگذاری شد. اندازه گیری چرخش اثر فارادی واثر کر برای لایه های ذکر شده توسط سیستم پسماند رسم اپتیکی انجام گرفت وخواص اپتیکی لایه ها نیز با استفاده از نرم افزاری که بدین منظور براساس مطالعه روش تئوری سان- پل(Swane Poel) آماده شد محاسبه وتعیین شدند. اندازه گیری ها نشان می دهندکه اولا لایه ها در مقادیر کم منگنز نسبت به کبالت(کمتر از 20%) با توجه به حلقه پسماند فرومغناطیس اند. ثانیا، میزان چرخش نورقطبیده خطی در لایه های ترکیبی نسبت به لایه خالص اکسید کبالت افزایش می یابند. از طرفی نتایج به دست آمده از خواص اپتیکی نشان می دهد که لایه اکسید کبالت دارای دو مقدار مجازگاف انرژی بوده که در توافق با مطالعات قبلی در این زمینه بوده و از طرفی بررسی ها نشان داد که در لایه های ترکیبی منگنز وکبالت با افزایش نسبت منگنز به کبالت تا میزان 20%، مقادیرگاف انرژی تا حدود eV0/13کاهش یافتند.
    کلیدواژگان: نوری، مغناطیسی، اثر فارادی، اثر کر
  • علی قاسمپور نشلی، علیرضا سپهری، تورج غفاری، محمد ابراهیم زمردیان * صفحه 203

    دراین مقاله چندگانگی ذرات باردار در نابودی +e-e را با استفاده از مدلهای گوناگون مورد بررسی قرار می دهیم. برای این منظور ابتدا توزیع چندگانگی ذرات باردار در انرژی مرکز جرم GeV54-57 را با توزیع پواسن و مقیاس KNO برازش می دهیم. سپس نتایج به دست آمده را با توزیع چندگانگی ذرات باردار در انرژی های پایین تر مقایسه می کنیم. نتایج به دست آمده در این گستره انرژی با مقیاس KNO سازگاری بهتری را از خود نشان می دهد. پس از آن میانگین چندگانگی داده های فوق به همراه میانگینهای به دست آمده از داده های مختلف تا انرژی GeV206 را با سه مدل فرمی، مدل تجربی داده هایPP و مدل به دست آمده از محاسبات اختلالی QCD برازش می دهیم. ضرایب به دست آمده از این برازشها با نتایج حاصل از انرژی های پایینتر مطابقت دارد.

    کلیدواژگان: نابودی +e، e، مقیاس KNO، مدل فرمی
  • حسن حسن آبادی، صابر زرین کمر، علی اکبر رجبی صفحه 209
    ارایه مدلی کامل برای بررسی نظری جرم باریونها، چه در محدوده نسبیتی و چه در محدوده غیر نسبیتی همواره از اهمیت خاصی برخوردار بوده است و پتانسیلهای مختلفی برای مدل سازی نظری موضوع پیشنهاد شده اند. از طرفی در نظر گرفتن برهم کنشهای فوق ریز به نتایج جالبی منجر می شوند. در این کار، در ابتدا، برهم کنش فوق ریز و پتانسیل کوارکی وابسته به ایزو اسپین را معرفی نموده ایم، سپس ویژه توابع و ویژه مقادیر را در حالت غیر نسبیتی به دست آورده ایم. نتایج به دست آمده در توصیف طیف باریونها با نتایج تجربی همخوانی خوبی دارند.
    کلیدواژگان: باریون، اسپین، ایزواسپین، معادله شرودینگر، بر هم کنش فوق ریز
  • سعید محمدی صفحه 215
    با استفاده از تابش گاما تا انرژی های 384 کیلو الکترون ولت و موادی با عدد اتمی کمتر از 60 که شامل اغلب مواد پیرامون ما است، برهمکنش غالب برای تابش پراکندگی کامپتون خواهد بود. در این مقاله به بررسی پراکندگی کامپتون اشعه گاما از مواد مختلف پرداخته می شود و اینکه چگونه می توان یک اسباب اندازه گیری قابل حمل در شناسایی مواد مختلف ممنوعه که به نحوی در داخل چمدان، لای درب اتومبیل و غیره جاسازی شده اند به وجود آورد. برای این منظور، استفاده از تابشی که بتواند به خوبی در مواد مختلف نفوذ کند مور نیاز است. بهترین تابش برای این منظور اشعه گاما می باشد که دارای انرژی لازم برای نفوذ در مواد مختلف است. یک چشمه ایده آل برای این منظور چشمه پرتوزای Ba133 با نیم عمر 8/10 سال است که گسیل کننده پرتوهای گاما با انرژی هایی در بازه 50 تا keV 384 می باشد. از نکات مهمی که در انتخاب آشکارساز باید درنظر داشت آشکارسازی مؤثر اشعه گاما بر واحد حجم آشکارساز است. همچنین باید نحوه کار آشکارساز در دمای معمولی و قابل حمل بودن آن را نیز در نظر گرفت. بدین منظور، انتخاب و استفاده از آشکارسازهایی نظیر (NaI (Tl مناسب هستند. طیفهای به دست آمده توسط پراکندگی کامپتون از مواد مختلف مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته تا هر گونه ویژگی های ماده که باعث پراکندگی اشعه گاما شده است مشخص شود. در نهایت، با این روش می توان هر گونه ماده ای را که توسط مواد دیگر از معرض دید استتار شده باشد شناسایی کرد.
    کلیدواژگان: پراکندگی کامپتون، ویژگی ماده، سامانه قابل حمل، مواد ممنوعه
  • حسن طایر، علی اکبر رجبی صفحه 216
    برای کامل کردن مدل کیسه ای (MIT)، برهم کنش فوق مرکزی برای محاسبه خواص استاتیکی پروتون که شامل کوارکهای بالا و پایین می باشد، به کار برده شده است. ما یک دیدگاه نظری را برای ساختار داخلی پروتون، به صورت برهم کنش فوق مرکزی سه ذره ای برای کوارکها ارایه کرده ایم، که در این مدل پروتون را به صورت یک کیسه در نظر گرفته ایم. نتایج حاصل را از شکل پتانسیل در فضای 6 بعدی، که در حقیقت برای فواصل کوتاه و ناشی از اثر بار رنگ می باشد و به صورت یک جمله فوق رنگ در نظر گرفته شده، شرح می دهیم. ما تابع موج نسبیتی برای کوارکها را در یک پتانسیل فوق مرکزی اسکالر- برداری به صورت تحلیلی محاسبه کرده ایم. در نهایت مولفه عمودی بردار جریان روی سطح کیسه پروتون را که برآورده کننده شرایط تعادل برای محبوسیت کوارکها می باشد، صفر در نظرگرفته ایم و نتایج حاصل را به صورت خواص استاتیکی ارایه کرده ایم.
    کلیدواژگان: معادله دیراک، بر هم کنش فوق مرکزی، پتانسیل رنگ، جریان برداری، شعاع باری
|
  • Z. Nourbakhsh, F. Shahbazi, Sa Jafari Page 131
    We consider RVB state as a variational estimate for the ground state of Heisenberg antiferromagnet in square lattice. We present numerical calculation of energy, spin-spin correlation function and spin excitation spectrum. We show, that the quantum flactuations reduce of magnetization respect to Neel order. Our results are in good agreement with other methods such as spin-wave calculation and series expansions.
  • S. Javanbakht, S. Jalali Asadabadi Page 137
    We studied the architecture of the C60 cluster to drive its atomic positions which can be seen at room temperature. We then used the obtained carbon positions as a basis set for the fcc structure to construct the fcc-C60 compound. Self consistent calculations were performed based on the density functional theory (DFT) utilizing the accurate WIEN2K code to solve the single-particle Kohen-Sham equation within the augmented plane waves plus local orbital (APW+lo) method. The cohesive energy has been found to be 1.537 eV for the fcc-C60. The calculated small cohesive energy that results from the weak Van der Waals-London interactions among a C60 cluster with its nearest neighbors is in good agreement with experiment. The electron densities of states (DOSs) were calculated for a C60 macromolecule as well as the fcc-C60 compound and the results were compared with each other. The band gap from DOS calculations has been found to be 0.7 eV. Band structures were also calculated within the generalized gradient approximation (GGA). The band structure calculation results in 1.04 eV for the direct band gap. Two kinds of σ and π bonds were determined in the band structure. Our results are in good agreement with experiment and pseudopotential calculations.
  • S. Zare, Z. Ebadi, B. Mirza Page 149
    Recently the Jarzynski equation have been under many investigations. In this equation a relation between the average exponential of the work done on a system under non-equilibrium condition and equilibrium free energy differences is established. In different papers the equation has already been extended to different conditions. In this paper we will extend it to a situation that a system is driven away from equilibrium by work performed on it but with a non-constant temperature. Then this generalized equation will be applied to one-dimensional classical and quantum harmonic oscillators.
  • E. Ghanbari Adivi Page 157
    Although there is no experimental data available for antihydrogen formation following antiprotons impact on positroium atoms, as a charge transfer reaction, at incident energies which are suitable for antimatter high-precision spectroscopic studies, measurements were carried out for its charge-conjugate reaction; i. e. hydrogen formation, by protons impact on positronium. In this study, a two-state approximation method is applied to charge exchange process in proton-positronium collision system. The nonorthogonality of initial and final states and its effects on the angular distribution of the differential cross sections is taken into account by using this method. The state-to-state differential cross sections are reported for transition from ground state of positronium into the ground and a few lowest excited states of the formed hydrogen. Integrated cross sections are presented as well.
  • H. Mehrban Page 165
    In this research, we are going to study the QCD penguin structure and calculate the second order approximation. The amplitude of decays related to QCD penguin in the quark model up to the first and second orders were calculated. We calculated the amplitude of QCD penguin on lowest order of αs for the first order of the decay processes b→qkg→qkqiqj and for the second order of the decay processes b→qkqiqj→ qkqiqjg→ qkqiqj(qoqp). We calculated the decay rates of the first and second order of QCD penguin for various b quark decays. We consider that, the second order of QCD penguin of b quark decays to be much smaller than the first order. We calculated the branching ratios of b quark- b antiquark decays and assuming that we can ignore the second order of QCD penguin.
  • S. Soheyli, F. Alizadeh Page 177
    We have calculated the fission barrier height for 16O+208Pb, 16O+209Bi, 16O+232Th, 16O+238U and 16O+248Cm systems in energy range between 90 MeV to 215 MeV. This method is based on the experimental data for angular anisotropies of fission fragments. In present work, we have used the transition state model (STM) for two different cases: the first case is without neutron emission correction and the second case is with neutron emission correction. In this paper, we have predicted the fission barrier for the two super heavy nuclei that were not reported previously with experimental methods.
  • N. Maleki-Jirsaraei, A. Fatemi, Mn Sarbolouki, Sh Rouhani Page 185
    We considered the motion of DNA molecules through a hexagonal array under uniform electric fields as a Fokker-Planck process which is affected by the entropic barriers; and we have simulated this motion by computer. We solved the Fokker-Planck equation with numerical simulation of the Brownian dynamics by the Euler method. For different DNA molecules, under different physical conditions, the mean value of velocity, variance, and < x2 > have been calculated, and the results have been compared with the Phase Diagram of our previous results. In the light of this comparison we could find the physics of the DNA behavior in different regimes. It is observed that in regime-1 (small DNA molecules under weak Electric force) we have a pure diffusion process, in regime-3 (large DNA molecules under high Electric field) the entropic barrier model is the dominated physics, and in regime-2 (medium DNA molecules under medium and relative high Electric fields), which is a more complicated regime we have a drifted diffusion phenomenon.
  • E. Attaran Kakhki, M. Adelifard Page 195
    Having precise hysterics loop of thin ferroelectric and ferromagnetic layers for optical switching and optical storages are important. A hysterieses loop can be achieved from a phenomenon call the magneto-optic effect. The magneto-optic effect is the rotation of a linear polarized electromagnetic wave propagated through a ferromagnetic medium. When light is transmitted through a layer of magnetic material the result is called the Faraday effects and in the reflection mode Kerr effect. In the present work we prepared a thin layer of MnxCo3-xO4 (0≤ x ≤ 1) and a binary form of MnO/Co3O4 by the spray pyrolysis method. The films have been characterized by a special set up of magneto-optic hysterics loop plotter containing a polarized He- Ne laser beam and a special electronic circuit. Faraday rotation were measured for these films by hysterics loop plotter and their optical properties were also obtained by spatial software designed for this purpose according to Swane Poel theoretical method. The measurements show that the samples at diluted Mn study has are ferromagnetic and the magneto-optic rotation show a good enhance respect to the single Co layers. Also, the study has shown that the MnCo oxide layer have two different energy gaps and by increasing of Mn this energy decreases and fall to 0.13 eV.
  • A. Ghasempoor Nashli, A. Sepehri, T. Gaffary, Me Zomorrodian Page 203

    In this paper, we investigate the multiplicity of charged particles in e+ e– annihilation by using different models. To achieve this we first fit the multiplicity distribution of charged particles in the energy range of 54-57 GeV by using both the Poisson distribution and KNO scaling, then we compare these results with multiplicity distribution at the lower energies. This comparison shows that our results are more compatible with KNO scaling in this energy range. Also we fit the multiplicity distribution of our data, together with the other data up to 206 GeV, to Fermi model, the pp data model and the model obtained from perturbative QCD. The coefficients obtained by these methods are consistent with those obtained at lower energies.

  • H. Hassanabadi, S. Zarrinkamar, Aa Rajabi Page 209
    Presenting a model for theoretical study of baryon masses, either in relativistic or nonrelativistic area, has always been of great importance and several suggestions have been proposed. On the other hand, taking into account the effects of hyperfine interactions leads to interesting results. In the present work, we first introduce the hyperfine interaction and the quark potential corresponding to the isospin interaction. We then obtain the wavefunctions as well as the corresponding eigenvalues. The obtained results for the spectrum of baryons show a good agreement with experimental results.
  • S. Mohammadi Page 215
    This article investigates into the feasibility of using gamma radiation Compton backscatter spectra as a means of material characterization, with the view to developing a portable, hand held probe for investigative purposes such as searching for illicit substances hidden in wall or car door cavities.
  • H. Tayer, Aa Rajabi Page 216
    An improved M.I.T. bag model with hyper central interaction is used to calculate the charge radius for proton containing u and d quarks. We present a theoretical approach to the internal structure of three-body hyper central interacting quarks in a proton, in which we take proton as a bag. We discuss a few of results obtained using a six-dimension potential, which is attractive for small separation, originating from the color charge of hyper color term. We calculate the relativistic wave function for quarks in a scalar-vector hyper central potential, analytically. Finally, vanishing the normal component of vector current at the surface of the proton bag as a boundary condition equivalent to confinement. The calculated charge radius for proton is better than in the uncorrected versions of the model.