فهرست مطالب

پژوهش فیزیک ایران - سال نهم شماره 3 (پاییز 1388)

مجله پژوهش فیزیک ایران
سال نهم شماره 3 (پاییز 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/11/15
  • تعداد عناوین: 12
|
  • محمد دهقانی، عباس انواری، محمود بهمن آبادی، هادی هدایتی، مهدی میرکاظمی، مهدی خاکیان، جلال صمیمی صفحه 219

    تلسکوپ ردیاب پرتوی کی هانی برای اندازه گیری پرتوهای کی هانی که از جهتهای مختلف (مخصوصا جهت خورشید) می آیند، در دانشکده فیزیک دانشگاه شریف ساخته شده است. مشاهدات ما با این تلسکوپ، نشان می دهد که تعداد پرتوهای کی هانی ای که از جهت خورشید می آیند، نسبت به جهتهای دیگر کاهش قابل ملاحظه ای دارد. اهمیت آماری این کاهش با روش های Li وMa در طی تمام مشاهدات مقدار σ2 بوده است.

    کلیدواژگان: آشکارسازی سوسوزن، پرتوهای کیهانی، سایه خورشید
  • ندا داداشی، حسین صفری، سعدالله نصیری صفحه 227

    دراین مقاله اثرات چگالی غیر یکنواخت طولی، بر روی وجوه نوسانی کینک در حلقه های تاج خورشید بررسی شده است. در این جا با فرض یک رفتار نمایی برای چگالی طولی، معادله تحول حل شده و یک رابطه پاشندگی تحلیلی استخراج شده است که در توافق با محاسباتی است که توسط اندریس و همکاران 2005 به صورت عددی انجام شده است. درحضور چگالی غیر یکنواخت، اثرات ارتفاع مقیاس منفی چگالی و جرم کل لوله، بر فرکانسها و نسبت آنها بررسی شده و نمایه دامنه ها و میزان انحراف آنها از حالت سینوسی ساده به دست آمده است. دیده می شود که میزان انحراف شکمها، نمایه دامنه و نسبت فرکانسها، از حالت سینوسی ساده به عنوان ابزارهایی جهت تخمین ارتفاع مقیاس چگالی در جو خورشید به کار رفته است.

    کلیدواژگان: تاج خورشید، میدان مغناطیسی، نوسانات
  • غلامحسین بردبار، مریم نورافشان، بهروز خسروپور صفحه 237

    در این مقاله ستاره کوارکی که از مرکز تا سطح خود از ماده کوارکی تشکیل شده است، در نظر گرفته شده است. برای ماده کوارکی از دو مدل کیسه ایMIT و مدلString – flip like استفاده شده است. در مدل کیسه ای، انرژی سیستم، انرژی جنبشی ذرات تشکیل دهنده به اضافه یک ثابت B در نظر گرفته می شود. در اینجا دو حالت برای B در نظر می گیریم، یکی ثابت و دیگری وابسته به چگالی. حالت دوم با توجه به داده های اخیر سرن مربوط به تشکیل پلاسمای کوارک گلئون به دست می آید. در مدل String - flip like انرژی هر ذره سیستم با حل معادله شرودینگر به دست می آید. برای این کار هامیلتونی مجموع انرژی جنبشی و پتانسیل در نظر گرفته شده است. پتانسیل در هامیلتونی یک پتانسیل کلی وابسته به چگالی است که در این پتانسیل یک پتانسیل حبس وجود دارد. درمدل String - flip like فرض می شود که پتانسیل حبس تابعی خطی یا درجه دوم از فاصله نسبی بین دو کوارک باشد. در این مقاله برای هر چهار مورد معادله حالت ماده کوارکی را به دست آورده ایم. در آخر با استفاده از معادله حالتهای استخراج شده ساختار ستاره کوارکی به دست آمده است.

    کلیدواژگان: ستاره کوارکی، ثابت کیسه، معادله حالت، ساختار
  • جمشید قنبری، شهرام عباسی، آرزو تاج محمدی صفحه 249

    در این مقاله ما حلهای خود مشابه برای قرصهای برافزایشی با پهن رفت غالب همراه با اتلاف ناشی از وشکسانی و مقاومت مغناطیسی در اطراف ستاره فشرده با میدان مغناطیسی دو قطبی را بررسی می کنیم. سیال برافزایشی را با تقارن محوری، ایستا و همدما که شامل میدان مغناطیسی دو قطبی ناشی از ستاره مرکزی است در نظر می گیریم. ساز و کار غالب در اتلاف انرژی، وشکسانی و مقاومت مغناطیسی است. ما اثر مقاومت مغناطیسی متغیر را بر ساختار قرص برافزایشی با پهن رفت غالب بررسی می کنیم، و نشان می دهیم که کمیتهای فیزیکی سیستم مانند سرعت شعاعی، سرعت زاویه ای، شارمغناطیسی وچگالی به این تغییرات حساس هستند.

    کلیدواژگان: بر افزایش، شاربر افزایشی، پهن رفت، میدان مغناطیسی، مقاومت مغناطیسی
  • سعید فرزانه، محمد علی شریفی، فرهاد صمدزادگان صفحه 259

    موقعیت نسبتا ثابت ستارگان در فضا و حرکت قابل پیش بینی زمین باعث شده است تا از ستارگان به عنوان یک منبع بسیار دقیق جهت ناوبری استفاده گردد. این روش ها اگرچه روش های ساده ای هستند اما بسیار زمان بر و پرهزینه بوده و نیازمند افرادی با تجربه و مهارت بالا در این زمینه می باشند علاوه بر این مشکلات، به وجود آمدن سیستمهای تعیین موقعیت ماهواره ای باعث گردیده که از روش های کلاسیک نجوم ژئودتیک بندرت استفاده گردد. اما با به کارگیری روش های الکترواپتیکال نجوم ژئودتیک در ابتدای قرن بیست ویکم تغییرات اساسی در نجوم ژئودتیک به وقوع پیوست. امروزه با در اختیار قرار گرفتن دوربینهای رقومی با دقت هندسی و رادیومتریک بالا، فصل جدیدی در به کارگیری نجوم ژئودتیک در کاربردهای مختلفی نظیر تعیین وضعیت ماهواره، مختصات نجومی و مولفه های انحراف قائم، تحت عنوان نجوم ژئودتیک بینایی-مبنا گشوده شده است. چنانچه از ستارگان در راستای زنیت تصویربرداری شود، می توان مختصات نجومی محل را با دقتی بهتر از 0.01 ثانیه تعیین نمود. در این مقاله روش تعیین مختصات نجومی شرح داده شده و در خاتمه روش پیشنهادی بر روی تصویر اخذ شده از یک ایستگاه با مختصات نجومی معلوم آزمایش می شود. نتایج حاصل دستیابی به طول و عرض نجومی با دقت بسیار بالایی را نشان می دهد

    کلیدواژگان: دوربین زنیت رقومی، طول و عرض نجومی، تصویربرداری زنیتی، تئوری حرکت موقت، SIFT
  • داود منظوری صفحه 271
    در این پژوهش منحنی های نوری سیستم UV Leo در فیلترهای B و V به صورت همزمان و جدا با استفاده از نرم افزار ویلسون دوینی مورد آنالیز قرار گرفته و پارامترهای مداری و فیزیکی سیستم و همچنین پارامتری های مطلق برای سیستم محاسبه گردیده و بهترین برازش منحنی نوری به نقاط تجربی با فرض 3 لک تیره بر روی همدمها به دست آمد. به علاوه منحنی های رنگ B-V و U-B سیستم مورد مطالعه قرار گرفت و قدر مطلق دیدگانی همدمهای اولیه و ثانویه به ترتیب 4.41 = M1V و 4.43= M2V و ضرایب قرمز شدگی به صورت: 0.38= A1V و 0.35= A2V برای سیستم محاسبه شده اند. یکی از مهمترین و قویترین عوامل احتمالی تغییرات پریود مداری سیستم که قبلا توسط مؤلف گزارش شده است، وجود چرخه مغناطیسی و مدولاسیون پریود مداری از طریق مکانیزم اپلیگیت است. به منظور بررسی صحت و سقم این مکانیزم به طور کمی، مطالعه تغییرات تابندگی بلند مدت و محاسبه برخی از پارامترهای مهم سیستم انجام شد که همگی مؤید وجود چنین مکانیزمی به عنوان یک عامل اصلی تغییرات پریود مداری در سیستم است.
    کلیدواژگان: ستارگان دوتایی گرفتی، میدانهای مغناطیسی، ستاره Uvloeo
  • امیرمحمد احدی، صمد سبحانیان صفحه 281

    به دلیل نقش شتاب دهندگی، دولایه ها از اهمیت به سزایی در پلاسماها برخوردارند. در این مقاله توان و انرژی تابشی ناشی از شتابگیری ذرات باردار در دولایه های نسبیتی کی هانی مورد مطالعه قرار گرفته و سپس تاثیر حضور یونها در پلاسماهای چند نوعی که نمونه واقعی تری از پلاسماهای اخترفیزیکی اند بررسی شده است. با توجه به نقش شتابدهی دولایه ها، تابش نوعی اتلاف به حساب می آید ولی این تابش در تعیین برخی مشخصه های پلاسماهای اخترفیزیکی و سازوکارهای حادث شده در پلاسما، کاربرد دارد. نتایج نشان می دهند در پلاسماهای اخترفیزیکی این تابش تحت تاثیر مستقیم نوع و تعداد نسبی یونهای اضافی می باشد.

    کلیدواژگان: دولایه، تابش الکترومغناطیسی، پلاسمای اخترفیزیکی
  • محمود اکبری، بهرام خالصه صفحه 287

    داده های نوری سیستم LS Del که از نوع W UMa می باشد، در صافی های UBV مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. برای حل این سیستم از برنامه ویلسون 2003 استفاده شده است. در برنامه ون هم با در نظر گرفتن الگوی لگاریتمی کلینگ لسمیت و سوبیسکی برای پیدا کردن ضرایب تاریکی لبه استفاده شده است. نتایج حاکی از آن است که سیستم تماسی بوده و هر دو مولفه حد روچ خود را پر کرده اند. رده طیفی مولفه اصلی و همدم این سیستم به ترتیب F8V و F5V در نظر گرفته شده اند.

    کلیدواژگان: ستارگان دوتایی گرفتی، منحنی نوری، سیستم LS Del
  • بررسی تفصیلی طیف مشاهده شده آنتی پروتونها در ذرات کی هانی
    پانته آداودی فر، سیدجلیل الدین فاطمی صفحه 291
    در کار حاضر، منشاء آنتی پروتونهای مشاهده شده در ذرات کی هانی (در بالای جو) به تفصیل مورد بررسی قرار گرفته است. ما چنین فرض کرده ایم که منشاء اولیه ها؛ که برهم کنشهای آنها با محیط میان ستاره ای یکی از مهمترین منابع تولید آنتی پروتونهاست، یک ابرنواختر نوع دوم باشد و سپس از مدل پخشی برای انتشار آنها استفاده کردیم. به منظور محاسبه طیف مورد نظر، مولفین یکی از جدیدترین پارامتریزه سازی سطح مقطع تولید آنتی پروتون در برخورد پروتون-پروتون (به جای پارامتریزه سازی تان و همکاران) را به کار برده و همچنین زمان اقامت محاسبه شده توسط مولفین، را برای اولیه ها مورد استفاده قرار داده ایم. در ادامه طیف حاصله نشان می دهد که آنتی پروتون های تولید شده ناشی از برخورد پروتون- پروتون در کهکشان، دارای جمعیت زیادی هستند چنان که نمی توان مولفه ای را به عنوان آنتی پروتونهای ماوراءکهکشانی تفکیک نمود. همچنین عدم قطعیت موجود در پارامترهای دخیل در این محاسبه باعث می شود طیف نهایی دارای گستره بالایی و پایینی باشد که البته داده های تجربی با دقت مناسبی در این گستره قرار گرفته اند.
    کلیدواژگان: ذرات کیهانی، محیط میان ستاره ای، ذرات کیهانی (منشاء
  • تغییر دوره تناوب و نوسانات δ Scuti ای در سیستم دوتایی RZ Cas
    کاظم نفیسی، احمد کیاست پور، نعمت الله ریاضی صفحه 292

    سیستم RZ Cas یک دوتایی گرفتی نیمه جدا از نوع الغول است که مولفه ثانویه آن لالک روچ خود را پر کرده است. این سیستم دارای قدر مرئی 6.18 و دوره تناوب 1.195 روز است. مهمترین مشخصه های این سیستم تغییر دوره تناوب آن، به علت تبادل جرم بین مولفه ها، و ناهنجاری های در کمینه اولیه، ناشی از نوسانات δ Scuti ای مولفه اولیه سیستم است. در این تحقیق سیستم RZ Cas در رصدخانه های دانشگاه های اصفهان و شیراز نورسنجی شد. دو منحنی نور با صافی های B و V جانسون در شیراز و پنج منحنی نور با صافی های U و B و V و R و C (بدون صافی) در اصفهان به دست آمد. همچنین برای آشکارسازی نوسانات δ Scuti ی آن، اندازه گیری های نورسنجی پیوسته در کمینه اولیه، کمینه ثانویه، و خارج از گرفت نیز انجام شد. اطلاعات زیجی جدید به دست آمد: Min.I=HJD2453620.5500 + 1d ×1952639E. از تغییر دوره تناوب، آهنگ مبادله جرم آن حدود Msunyr-1 1.5×10 -7 برآورد شد. بر خلاف برخی مشاهدات قبلی، هیچ یک از کمینه های اولیه مشاهده شده، تخت نبودند. از تفاضل منحنی های نوری مشاهده شده و محاسبه شده سیستم، منحنی نوسانات مولفه اولیه به دست آمد. با استفاده از کد Period04 بسامد نوسانات δ Scuti ای به اندازه 65.5-68.5 cycle/day متناظر با دوره تناوب 22-21 دقیقه آشکارسازی شد

    کلیدواژگان: ستاره های دوتایی گرفتی، نوسانات نوع δ Scuti، دوتایی RZ Cas، تغییر دوره تناوب
  • تحلیل منحنی سرعت ستاره های دوتایی طیفی EQ Tau، V376 And، V776 Cas، V2377 Oph،V380 Cygni با استفاده از روش برازش غیرخطی
    کیومرث کرمی، رزیتا محبی صفحه 293

    دراین مقاله منحنی های سرعت شعاعی ستاره های دوتایی طیفی مطالعه می شوند. جهت تخمین المانهای مداری از روش کرمی، تیمورینیا و کرمی، محبی استفاده می شود. در این روش نخست بر روی داده های تجربی اندازه گیری شده برای سرعت شعاعی، منحنی های مناسب منطبق می شوند. سپس با مشتق گیری زمانی از این منحنی ها می توان مقادیر شتاب شعاعی متناظر را به دست آورد. نتیجه کار منجر به یک منحنی سرعت- شتاب شعاعی می شود که تابعی از پارامترهای مداری می باشد. اکنون المانهای مداری طیفی را می توان به کمک برازش غیرخطی منحنی سرعت- شتاب به دست آورد. سرانجام روش ذکر شده را با استفاده از داده های تجربی اندازه گیری شده برای سرعتهای شعاعی 5 سیستم شامل EQ Tau، V376 And، V776 Cas، V2377 Oph، V380 Cygni به کار می بریم. محاسبات عددی ما نشان می دهند که نتایج به دست آمده با نتایجی که دیگران به روش های دیگر قبلا استخراج نموده اند، مطابقت خوبی دارند.

    کلیدواژگان: ستاره های دوتایی کسوفی، ستاره های دوتایی طیفی
  • جریانهای هیدرودینامیک نسبیت عامی اطراف یک جسم فشرده ایستا در مراحل نهایی جریان برافزایش
    جمشید قنبری، محبوبه شقاقیان صفحه 294

    در این تحقیق، دینامیک ساختار ایستا و متقارن محوری سیال برافزایشی وشکسان در اطراف یک جسم فشرده غیر چرخان در مراحل نهایی جریان برافزایش مطالعه شده است. در حالت خاص تقریب قرص نازک، صرف نظر از خودگرانش قرص، معادلات سیال نسبیتی را در هندسه شوارزشیلد استخراج می نماییم. به ازای دو معادله حالت مختلف، به طور جداگانه دو مجموعه جواب تحلیلی خودسازگار برای معادلات کاملا نسبیتی سیال به دست می آوریم. در مورد هر معادله حالت، اثر ضریب وشکسانی توده ای بر توابع فیزیکی را مطالعه می نماییم. و همچنین قیدهایی را که بر پارامترهای آزاد به واسطه شرط برافزایش در مراحل نهایی اعمال می شود، بررسی می کنیم. جوابهای به دست آمده نشان می دهند که سرعتهای شعاعی و سمتی، چگالی و فشار سیال در هر دو معادله حالت، به طرف نواحی داخلی قرص افزایش می یابد. در هر دو معادله حالت، وشکسانی بر توزیع سرعتها و چگالی تاثیری ندارد. اما فشار نسبت به ضریب وشکسانی، رفتار متفاوتی در مورد هر معادله حالت نشان می دهد. در مورد معادله حالت p=K، اگر وشکسانی توده ای وجود نداشته باشد، فشار در تمام قرص ثابت می ماند. در حالی که با افزایش ضریب وشکسانی، فشار در نواحی داخلی افت پیدا می کند اما به سرعت به یک مقدار ثابت می رسد. و اما در معادله حالت p=ρc2، حتی در صورت عدم حضور وشکسانی نیز، فشار هرگز ثابت نمی باشد. هرچه مقدار ηb بیشتر باشد، مقدار فشار در نواحی داخلی بیشتر می شود.

    کلیدواژگان: برافزایش، قرصهای برافزایشی، نسبیت عام، هیدرودینامیک
|
  • M. Dehghani, A. Anvari, M. Bahmanabadi, H. Hedayati, M. Mirkazemi, M. Khakian Ghomi, J. Samimi Page 219

    cosmic ray tracking telescope has been made for the measurement of cosmic rays from different directions, especially those received from the sun direction. Our observations by the telescope shows a noticeable deficiency in the detected number of cosmic rays entering the telescope when its axis was pointing to the sun compared to that entering the telescope with no sun in its field of view. The statistical significance of this deficit with the Li and Ma method stands near 2σ for all of our observations.

  • N. Dadashi, H. Safari, S. Nasiri Page 227

    We investigate the influence of longitudinal structuring on the fast kink modes of the coronal loops oscillations. Using a simple longitudinal exponential density structure, an analytical dispersion relation is derived. The properties of oscillatory periods and mode profiles and their deviations for such stratified structure are compared with those of the homogeneous tubes. Also, the effects of negative scale heights and total mass column on oscillation and mode profiles of the loops are investigated. Here we confirmed that the shift of the antinodes and mode profiles and the ratio of the frequencies are potentially good tools to estimate the density scale heights of the solar atmosphere.

  • Gh Bordbar, M. Nourafshan, B. Khosropour Page 237

    In this paper, we have considered that the strange-star consists of quark matter from its center to surface. For quark matter, we have used two models, the MIT bag model and string-flip like model. In the bag model, the energy of the system has been considered the kinetic energy of the particles of system in addition to a constant B. We have considered two states for B, one of them is constant and the other one is density dependent. The second state has been obtained from the recent Cern data from quark-geleon plasma formation. In string-flip like model, the energy of the particles of the system has been obtained from the Schrodinger equation, where the Hamiltonian has been considered the sum of kinetic and potential energies. The potential in Hamiltonian is the general potential which depends on density that is the block potential. In the String-flip like model, the block potential is linear or square functions of the relative distance between two quarks. We have also obtained the equation of state of quark matter for all considered cases. Finally, we have computed the structure of the quark star using our equations of state.

  • J. Ghanbari, S. Abbasi, A. Tajmohammadi Page 249

    In this work, we carry out self –similar solutions of viscous-resistive accretion flows around a magnetized compact object. We consider an axi-symmetric, rotating, isothermal steady accretion flow, which contains a poloidal magnetic field of the central star. The dominant mechanism of energy dissipation is assumed to be the turbulence viscosity and magnetic diffusivity due to the magnetic field of the central star. We explore the effect of viscosity, magnetic diffusivity and advection on a rotating disk. We show that dynamical quantities of advection dominated accretion flows (ADAFs) are sensitive to the advection, viscosity and magnetic diffusivity parameters.

  • S. Farzaneh, Ma Sharifi, F. Samadzadegan Page 259

    Celestial positioning has been used for navigation purposes for many years. Stars as the extra-terrestrial benchmarks provide unique opportunity in absolute point positioning. However, astronomical field data acquisition and data processing of the collected data is very time-consuming. The advent of the Global Positioning System (GPS) nearly made the celestial positioning system obsolete. The new satellite-based positioning system has been very popular since it is very efficient and convenient for many daily life applications. Nevertheless, the celestial positioning method is never replaced by satellite-based positioning in absolute point positioning sense. The invention of electro-optical devices at the beginning of the 21st century was really a rebirth in geodetic astronomy. Today, the digital cameras with relatively high geometric and radiometric accuracy has opened a new insight in satellite attitude determination and the study of the Earth's surface geometry and physics of its interior, i.e., computation of astronomical coordinates and the vertical deflection components. This method or the so-called astrogeodetic vision-based method help us to determine astronomical coordinates with an accuracy better than 0.1 arc second. The theoretical background, an innovative transformation approach and the preliminary numerical results are addressed in this paper.

  • D. Manzoori Page 271
    The solutions of photometric BV light curves for the Algol like system UV Leo were obtained using Wilson-Devinney code. The physical and orbital parameters along with absolute dimensions of the system were determined. It has been found that to best fit the V light curve of the system, assumptions of three dark spots were necessary; two on the secondary and one on the primary. The absolute visual magnitudes (Mv) of the individual components i.e., primary and secondary were estimated to 4.41 and 4.43, respectively, through the color curve analysis. The period analysis of the system presented elsewhere, indicated a cyclic period change of 12 yr duration, which was attributed to magnetic activity cycle, as a main cause of period variation in the system, through the Applegate mechanism. To verify the Applegate model I preformed calculations of some related parameters barrowed from Apllegate and Kalimeris. Values of all the calculated parameters were in accordance to those obtained for similar systems by Applegate. The differential magnitudes Δ B and Δ V, along with corresponding values of Δ(B-V) color index. The cyclic variations in brightness are quite clear. There are three predictions of Applegate's theory concerning effects of cyclic magnetic changes on the period variations, which can be checked through the observations, these are as follows: I) The long term variations in mean brightness (at outside of eclipses) and cyclic changes of orbital period, vary with the same period. II) The active star gets bluer as it gets brightened and/or the brightness and color variations are to be in phase. III) Changes in luminosity due to changes in quadrupole moment should be of the order 0.1 mag. All the above mentioned predictions of Applegate’s theory are verified. These results combined with cyclic character of P(E) presented elsewhere and also consistency of parameters which are obtained in this paper, led me to conclude that one the main causes of period variability in UV Leo system is magnetic activity cycle (newly presented here. Since both components (G0&G2) of this system magnetically can be active, and separation of the components is relatively low (3.9Rs), the magnetic braking could also cause the period change. The magnetized star winds move outward from the star, but are twisted due to rapid rotation of star. Charged particles in the stars wind become trapped in the star's magnetic field and are dragged along the field lines. The result is angular momentum (AM) transfer from the star by magnetic field to the charged particles. As the winds leave the star surface they are dragged by the magnetic field which in turn slows down the star's rotation.
  • Am Ahadi, S. Sobhanian Page 281

    As double layers (DLs) are one of the most important acceleration mechanisms in space as well as in laboratory plasmas, they are studied from different points of view. In this paper, the emitted power and energy radiated from charged particles, accelerated in relativistic cosmic DLs are investigated. The effect of the presence of additional ions in a multi-species plasma, as a real example of astrophysical plasma, is also investigated. Considering the acceleration role of DLs, radiations from accelerated charged particles could be seen as a loss mechanism. These radiations are influenced directly by the additional ion species as well as their relative densities.

  • M. Akbari, B. Khaleseh Page 287

    In this paper we have analyzed the photometric data of LS DEL eclipsing binary system, which was W UMa one, in UBV filters. To solve light curves we use Wilson program 2003. We have found the darkening coefficients of the side by using Klinglesmith and Sobieski (1970) Algorithm in Van Hamme program. The results show that the system was a contacted one, and both primary and secondary components fill their limiting Roche lobe. The spectrums of primary and secondary components are F8V and F5V, respectively.

  • Detailed analysis of observed antiprotons in cosmic rays
    Davoudifar, Sj Fatemi Page 291
    In the present work, the origin of antiprotons observed in cosmic rays (above the atmosphere) is analyzed in details. We have considered the origin of the primaries, (which their interactions with the interstellar medium is one of the most important sources of antiprotons) is a supernova type II then used a diffusion model for their propagation. We have used the latest parameterization for antiproton production cross section in pp collisions (instead of well known parameterization introduced by Tan et al.) as well as our calculated residence time for primaries. The resulted intensity shows the secondary antiprotons produced in pp collisions in the galaxy, have a high population as one can not consider an excess for extragalactic antiprotons. Also there is a high degree of uncertainty in different parameters.
  • Period change and δ Scuti pulsations of eclipsing binary star RZ Cassiopiae
    K. Naficy, A. Kiasatpour, N. Riazi Page 292

    RZ Cas is an Algol-type partial eclipsing binary, the secondary component of which has filled its Roche lobe. Its visual magnitude is 6.18 and its period is 1.195 days. The most important characteristics of RZ Cas are period change (due to mass transfer) and anomalies in the primary minimum of its light curve (due to δ Scuti pulsations). In this paper, light curves of RZ Cas are obtained using the Johnson's U, B, V, and R filters at Isfahan University Observatory, and B and V filters at Biruni Observatory of Shiraz University. Continuous photometric measurements have also been made to detect δ Scuti type pulsations. A new ephemeris and period is obtained: Min.I =HJD2453620.5500 + 1d.1952639 E, and a mass transfer rate of 1.5×10 -7 M⊙ yr -1 is estimated. None of the observed primary minima is flat as found by some observers before. The residuals from the observed minus computed light curves of the system give the pulsation light curves of the primary component. The frequencies of δ Scuti pulsation are searched for using the Period04 program. It is found that the dominant frequency is 65.5-68.5 cycle/day, corresponding to a period of 21-22 min.

  • Velocity curve analysis of spectroscopic binary stars EQ Tau, V376 And, V776 Cas, V2377 Oph and V380 Cygni by nonlinear regression
    K. Karami, R. Mohebi Page 293

    Using measured radial velocity data of five double-lined spectroscopic binary systems EQ Tau, V376 And, V776 Cas, V2377 Oph and V380 Cygni, we find corresponding orbital and spectroscopic elements via the method introduced by Karami & Teimoorinia and Karami & Mohebi. Our numerical results are in good agreement with those obtained by others using more traditional methods.

  • General relativistic hydrodynamic flows around a static compact object in final stages of accretion flow
    J. Ghanbari, M. Shaghaghian Page 294

    Dynamics of stationary axisymmetric configuration of the viscous accreting fluids surrounding a non-rotating compact object in final stages of accretion flow is presented here. For the special case of thin disk approximation, the relativistic fluid equations ignoring self-gravity of the disk are derived in Schwarzschild geometry. For two different state equations, two sets of self-consistent analytical solutions of fully relativistic fluid equations are obtained separately. The effect of bulk viscosity coefficient on the physical functions are investigated for each state equation, as well as the bounds that exert on the free parameters due to the condition of accretion flow in the last stages. The solutions found show that the radial and azimuthal velocities, density and pressure of the fluid increase inwards for both state equations. Also, viscosity has no effect on the velocities and density distributions in both state equations. Two state equations show different types of behavior with respect to the bulk viscosity coefficient. For p=K state equation, if there is no bulk viscosity, the pressure remains constant throughout the disk, whereas with increasing bulk viscosity the pressure falls off in the inner regions but soon stabilizes at an almost constant value. However, for p=ρc2 state equation, the pressure is never constant, even in the absence of bulk viscosity. The larger the value of ηb, the higher the value of pressure in the inner regions.