فهرست مطالب

پژوهش ها و سیاست های اقتصادی - پیاپی 85 (بهار 1397)

فصلنامه پژوهش ها و سیاست های اقتصادی
پیاپی 85 (بهار 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/03/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • اعظم احمدیان * صفحات 7-31
    ابدعات و مقررت زدایی دربخش بانکی باعث شده است که عملیات بانکی پیچیده تر و ریسکی تر از گذشته گردد. این موضوع چالش هایی را برای بخش نظارت بر عملکرد بانک ها ایجاد کرده است. در واکنش به این ناظران بانکی نیز به توسعه روش ها و ابزارهای جدید برای نظارت و ارزیابی بیشتر بانک ها پرداخته اند. یکی از این ابزارها، چارچوب رتبه بندی کملز است. در این مقاله با به کارگیری روش رتبه بندی کملز، سیستم رتبه بندی نظارتی برای شبکه بانکی کشور طراحی شده است. به همین منظور از آمارهای صورت مالی بانک های کشور در دوره 1385-1394 استفاده شده است. در سیستم طراحی شده در این مقاله سعی شده است، علاوه بر تعیین رتبه نظارتی برای هر بانک، مهمترین عوامل موثر بر احتمال رخداد هر رتبه تعیین شود.
    کلیدواژگان: رتبه بندی نظارتی، کملز، مدیریت ریسک
  • یکتا اشرفی، محمدحسین عادلی، مصطفی سلیمی فر، حسین توکلیان * صفحات 33-82
    تولید و رفاه، از جمله مهم ترین شاخص های اقتصاد هستند که در ارزیابی عملکرد اقتصادی مورد استفاده واقع می شوند. از جمله دلایل این امر می توان به وسعت دامنه اثرگذاری و اثرپذیری متغیرهای فوق از سایر متغیرها اشاره کرد. برای این منظور، یک الگوی تعادل عمومی پویای تصادفی برای ایران طراحی شده است. در این پژوهش، پس از طراحی، خطی سازی و محاسبه ضرایب الگوی تعادل عمومی پویای تصادفی برای ایران، توابع واکنش آنی اقتصاد به تکانه مخارج مصرفی و سرمایه ای دولت و همچنین درآمدهای نفت و تکانه پولی محاسبه و مورد ارزیابی قرار گرفت. بررسی گشتاورهای متغیرهای مورد نظر پژوهش با داده های واقعی اقتصاد ایران، نشان دهنده موفقیت نسبی الگو در شبیه سازی متغیرهای اقتصاد از جمله داده های تولید، تورم و مصرف دارد. نتایج به دست آمده نشان داده اند که تکانه مثبت مخارج مصرفی و سرمایه ای دولت موجب افزایش تولید و کاهش مصرف در اقتصاد ایران خواهد شد. همچنین این فرآیند همراه با اثر برون رانی خواهد بود. در خصوص تکانه درآمدهای نفتی نتایج از مجرای افزایش نقدینگی، موجب افزایش تورم خواهد شد. هرچند اثر افزایش در تولید به سرعت از بین رفته و تولید به مقدار تعادلی خود باز می گردد. با این حال اثرات تورمی تکانه درآمدهای نفتی با فاصله زمانی بیشتر از بین خواهد رفت. در این میان، تکانه درآمدهای نفتی موجب افزایش بر مصرف و سرمایه گذاری بخش خصوصی خواهد شد. همچنین در خصوص اثر سیاست های مالی بر رفاه، نتایج نشان داد که در شرایط ادامه دادن به سیاست های موجود، مقدار ضریب لاگرانژ برابر 34 و در صورت اجرای سیاست های بهینه این ضریب برابر 95/1 خواهد شد. به بیان دیگر اتخاذ سیاست های بهینه در مخارج دولت می تواند موجب افزایش رفاه اقتصادی گردد.
    کلیدواژگان: الگوی تعادل عمومی پویای تصادفی، مخارج دولت، رفاه
  • محمد شریف کریمی*، سهراب دل انگیزان، الهام حشمتی دایاری صفحات 83-107
    فقر از مهم ترین مشکلاتی است که کشورهای درحال توسعه با آن مواجه می باشند، ازاین رو مسئله فقر و فقرزدایی همواره موردتوجه ملل بوده است. این پدیده دردناک اجتماعی که مقابله با آن ضروری است در اکثریت کشورهای درحال توسعه خارج از کنترل بوده است. تلاش این مطالعه بر آن است که با استفاده از اطلاعات بودجه خانوار نوعی هماهنگی و هم جمعی بین تحلیل های کلان رشد اقتصادی و تحلیل های خرد رفتار عاملان اقتصادی ایجاد کند. لذا این که رشد اقتصادی چقدر فقر را کاهش می دهد، سوال مهمی است که در این مطالعه بدان پرداخته شده است. علاوه بر این، تاثیر تغییرات میانگین درآمدها و توزیع درآمدی بر فقر موردبررسی قرار گرفته است و با محاسبه شاخص رشد فقرزدای PPGI برای بخش های خدمات، صنعت و کشاورزی در مناطق شهری و روستایی استان های آذربایجان شرقی، اصفهان، تهران، خراسان رضوی، خوزستان، سیستان و بلوچستان، فارس، کرمانشاه، مازندران و مرکزی طی دوره 1393-1384 بخش های اقتصادی که از رشد فقرزدا برخوردار بوده اند، مشخص گشته اند. هم چنین با استفاده از نتایج به دست آمده ضریب جینی به عنوان شاخص نابرابری بررسی شده است. یافته های پژوهش حاکی از وجود رشد اقتصادی منفی در اکثریت موارد می باشد که باعث افزایش فقر از طریق اثر درآمدی گشته است؛ اما وضعیت توزیع درآمدها غالبا بهبود پیداکرده و منجر به کاهش فقر شده است. با توجه به برآیند این دو اثر بر فقر، به استثنای استان سیستان و بلوچستان که در تمام بخش های آن فقر افزایش یافته است، در استان تهران بخش خدمات شهری، در استان اصفهان بخش کشاورزی شهری و در سایر استان ها بخش خدمات روستایی بهترین وضعیت فقرزدایی را داشته است.
    کلیدواژگان: رشد فقرزدا، فقیر، خط فقر، منحنی لورنز
  • محمدباقر بهشتی، پرویز محمدزاده، عذرا جمشیدی * صفحات 109-150
    هدف اصلی این تحقیق بررسی نابرابری توزیع درآمد میان استان های ایران با استفاده از رویکرد تحلیل اکتشافی داده های فضایی است. برای این منظور، داده های درآمد سرانه در دو حالت با احتساب نفت و بدون احتساب نفت برای دوره زمانی 1393-1376 گردآوری شده و سپس با استفاده از معیارهای ضریب جینی و شاخص تایل، میزان نابرابری در درآمد سرانه بین استان های ایران محاسبه شد. همچنین به منظور شناخت الگوهای فضایی موجود در توزیع درآمد سرانه بین استان های ایران از شاخص همبستگی فضایی Moran''s I، نمودار پراکنش Moran و شاخص محلی LISA استفاده شد. نتایج نشان داد که بی ثباتی بالایی در الگوی فضایی درآمد سرانه در ایران وجود دارد و احتساب یا عدم احتساب نفت در محاسبه درآمد سرانه استان ها، نتیجه گیری در مورد تحولات نابرابری و نیز الگوی فضایی نابرابری را تحت تاثیر قرار می دهد. همچنین نتایج نشان داد که پدیده خوشه بندی فضایی در درآمد سرانه استان ها در ایران وجود دارد. علاوه بر آن، شواهدی از وجود الگوهای مرکز-پیرامون بر اساس توزیع درآمد سرانه در ایران به دست آمد
    کلیدواژگان: تحلیل اکتشافی، درآمد سرانه، نابرابری، همبستگی فضایی
  • شبنم لطفی، علی فریدزاد*، علی اصغر سالم صفحات 151-187
    در این مطالعه با استفاده از ترکیب روش های تحلیل تجزیه شاخصی و تحلیل تجزیه مبتنی بر تولید با رویکرد ضربی و در دو شکل تحلیل زمانی دو دوره ای و زنجیره ای به تجزیه عوامل موثر بر شدت انرژی در قالب آثار تولیدی، ساختاری، شدت انرژی بخشی، تغییرات تکنولوژی، تغییرات کارایی فنی، جانشینی نیروی کار با انرژی و جانشینی سرمایه با انرژی برای سه بخش اقتصادی کشور، صنعت، حمل و نقل و کشاورزی در دوره زمانی سال های 1391-1385، و به تفکیک انرژی های مصرفی نفت خام و فرآورده های نفتی، گاز طبیعی و برق پرداخته شده است. نتایج حاصل از این مطالعه نشان می دهد که شدت انرژی در طول دوره زمانی مورد بررسی در سه بخش صنعت، حمل و نقل و کشاورزی افزایش داشته است و در این میان به تفکیک بخش های اقتصادی، اثر جانشینی نیروی کار با انرژی و به تفکیک بخش های اقتصادی و انرژی مصرفی، اثر تولیدی بیشترین سهم را در توضیح عوامل موثر بر تغییرات کل شدت انرژی داشته اند. اثر جانشینی نیروی کار با انرژی بیشترین سهم را در توضیح عوامل موثر بر اثر شدت انرژی بخشی داشته است و اثر تغییرات کارایی فنی در طی دوره مورد بررسی در کل موجب کاهش مصرف انرژی شده است و اثر تغییرات کارایی فنی، پایین ترین سهم را در توضیح رشد مصرف کل و شدت انرژی داشته است. همچنین نتایج نشان می دهد مقایسه تحلیل زمانی زنجیره ای نتایج واقعی تر و قابل اعتمادتری را در اختیار سیاستگذاران قرار می دهد.
    کلیدواژگان: اثر ساختاری، اثر تولیدی، اثر شدت انرژی، تحلیل تجزیه شاخصی، تحلیل تجزیه مبتنی بر تولید
  • روح الله کهن هوش نژاد*، داود منظور، مسعود امانی صفحات 189-218
    نظام یا رژیم مالی حاکم بر قراردادها از مهمترین وجوه تفاوت قراردادهای بالادستی صنعت نفت با یکدیگر است. به لحاظ اقتصادی، رژیم مالی قراردادها از دو منظر کارآمدی نظام طراحی شده و میزان سهم بری (واقعی) طرفین از پروژه قابل مقایسه است. مقایسه قراردادهای بیع متقابل با قرارداد جدید نفتی ایران (IPC) از دو منظر ملاحظات اقتصادی کارآمد بودن رژیم مالی و میزان واقعی سهم بری پیمانکار خارجی (از طریق شبیه سازی قراردادها در پروژه میدان نفتی آزادگان) حاکی از کارآمدتر بودن نظام مالی قرارداد IPC (به استثنای نظام مالیاتی) نسبت به بیع متقابل و مطلوب تر بودن و کم هزینه تر بودن آن برای کشور میزبان (ایران) است.
    کلیدواژگان: رژیم مالی، قرارداد بیع متقابل، قرارداد نفتی ایران (IPC)، سهم بری، ایران
  • علیرضا عرفانی*، آزاده طالب بیدختی صفحات 219-241
    در این مطالعه، با به کارگیری داده های فصلی 93:4-79:1 ، از شاخص ترکیبی به صورت میانگین وزنی نسبت مطالبات غیرجاری (مجموع مطالبات سررسید گذشته، معوق و مشکوک الوصول)، به کل مطالبات، و نوسانات شاخص قیمت سهام، برای ارزیابی احتمالی بحران مالی و اندازه گیری بی ثباتی مالی استفاده می شود. سپس، به منظور بررسی عوامل موثر بر بی ثباتی مالی در اقتصاد ایران، یک الگوی پایه ای برآورد می شود که در آن، شاخص بی ثباتی مالی در واکنش به شکاف نرخ رشد اعتبارات، شکاف تولید، شاخص درجه اعتبار بانک مرکزی، تورم و نرخ رشد بدهی بخش دولتی به کل سیستم بانکی تعدیل می شود. نتایج نشان می دهد افزایش شکاف نرخ رشد تسهیلات اعطایی به کاهش بی ثباتی مالی منجر شده است. همچنین، شکاف تولید اثر منفی و معناداری بر شاخص بی ثباتی دارد. به علاوه، هر چه درجه اعتبار بانک مرکزی در میزان پای بندی به اهداف تورم هدف بالاتر باشد، ثبات مالی افزایش می یابد. مطابق انتظار، افزایش تورم و بدهی بخش دولتی به سیستم بانکی، موجب افزایش بی ثباتی اقتصاد می شوند. به علاوه، برای بررسی توانمندی نتایج، الگویی برآورد می شود که در آن، مجذور شکاف نرخ رشد اعتبارات به الگوی پایه ای افزوده شده است. نتایج بیانگر اثر غیرخطی نرخ رشد تسهیلات اعطایی بر ثبات مالی و وجود سطح بهینه ای از نرخ رشد اعتبارات می باشد؛ به طوری که اعتبارات بیش از حد بانکی موجب افزایش آسیب پذیری و بی ثباتی اقتصاد می شود.
    کلیدواژگان: تسهیلات غیرجاری، اعتبارات، درجه اعتبار بانک مرکزی، ثبات مالی، اقتصاد ایران
  • فیروزه عزیزی *، فهیمه مرادی صفحات 243-270
    بانک جهانی از متدولوژی ارزیابی دانش جهت سنجش میزان آمادگی کشورها جهت تحقق اقتصاد دانش بنیان استفاده می کند. این متدولوژی با معرفی شاخص اقتصاد دانش بنیان،آمادگی کلی کشورها برای رقابت در اقتصاد دانش را مورد سنجش قرار می دهد. این معیار از چهار رکن مشوق های اقتصادی و رژیم نهادی، آموزش و نیروی انسانی، سیستم نواوری و زیرساخت اطلاعاتی و ارتباطی تشکیل شده است که با محاسبه امتیازات مربوط به آنها از فرمول بانک جهانی، شاخص اقتصاد دانش بنیان به دست می آید. ارزیابی وضعیت کشورمان در دوره ای مشخص و روند تغییرات شاخص های فرعی مربوط به ارکان شاخص اقتصاد دانش بنیان می تواند در ارزیابی عملکرد برنامه های قبلی و جاری و لزوم تمرکز بر حوزه های خاص موثر باشد. نتایج شاخص های فرعی مربوط به ارکان چهارگانه اقتصاد دانش بنیان در ایران بیان داشت که هر چند ایران از لحاظ شاخص نوآوری در سطح تقریبا خوبی قرار دارد و در رکن آموزش و نیروی انسانی و زیرساخت ارتباطی و اطلاعاتی در سطح متوسطی قرار دارد، اما از لحاظ مشوق های اقتصادی و رژیم نهادی در شرایط نامطلوبی بوده که نتوانسته است دانش نظری و علمی را به دانش کاربردی و تجاری تبدیل کند.
    کلیدواژگان: اقتصاد دانش بنیان، متدولوژی ارزیابی دانش، شاخص اقتصاد دانش بنیان
  • زهرا عزیزی * صفحات 271-300
    در این مقاله به برآورد تابع واکنش مداخلات ارزی در اقتصاد ایران در دوره زمانی 1393:4- 1381:2 پرداخته می شود. از آنجا که میزان و نحوه واکنش سیاست گذاران در همه شرایط الزاما یکسان نمی باشد و ممکن است با تغییر در وضعیت موجود در بازار ارز دچار تغییر گردد، از یک رگرسیون غیرخطی برای برآورد تابع واکنش مداخلات ارزی استفاده می شود. با توجه به آزمون صورت گرفته و تایید وجود این ارتباط غیرخطی، الگوی مورد نظر توسط روش رگرسیون انتقال ملایم برآورد می گردد. نتایج حاصل از این تخمین نشان می دهد که مداخله مقامات پولی در بازار ارز ایران تابعی از گذشته نرخ رشد ذخایر خارجی بانک مرکزی، نرخ رشد درآمدهای نفتی دولت، رشد نرخ ارز اسمی و درصد انحرافات آن از مسیر بلندمدت می باشد. طبق آزمون های انجام شده متغیر انتقال مناسب برای این تخمین، رشد نرخ ارز با حد آستانه 31/10 درصد بوده است که حول این مقدارآستانه ای ضرایب الگو از دو رژیم متفاوت تبعیت می کنند. همچنین نتایج برآورد حاکی از این حقیقت است که در ایران مسئولین پولی نسبت به رشد نرخ ارز و عبور آن از حد آستانه واکنش بزرگتری نشان داده اند.
    کلیدواژگان: مداخلات ارزی، سیاست ارزی، نرخ ارز، الگوی غیرخطی، رگرسیون انتقال ملایم
|
  • Azam Ahmadyan * Pages 7-31
    Innovations and deregulations in the banking sector have led to bank’s operation tends to be more complicated and riskier than what it was in the past. This has created some challenges in supervision on banking performance. To overcome these challenges, the supervisors use new methods and instruments which CAMELS rating system is one of them. In this paper, by applying CAMELS, the supervisory rating system is designed for Iranian banking network. For this purpose, the banks’ financial statements are used for the period of 1385-1394. In addition to the supervisory rating for each bank, this paper addresses the most important factors that affect the rating. The results show that the CAMELS rating system can give an accurate and consistent bank rating that is respect to the bank's financial condition and performance. This can identify the risks and risky banks. So it can help to reduce effects of unexpected shocks and improve the resource allocation. According to the results, the central bank should offer some recommendations and tips to control and manage the risks of risky banks. Also, the central bank should decide about restructuring, merging or liquidate of risky banks.
    Keywords: Supervision rating, CAMELS, Risk management
  • Hosein Tavakolian * Pages 33-82
    Output and welfare are among the most important economic indicators used in the assessment of economic performance. One of the reasons is that these variables have broad interactions with other variables. For this purpose, a dynamic stochastic general equilibrium model is designed for the Iranian economy. In this research, after design, linearize and calculating the model coefficient, the impulse response function is used to evaluate effects of consumption expenditures and government capital shock, as well as oil revenues and monetary impulse. The comparing the variable's moments with the realized data show the relative success of the model in the simulation of economic variables such as production data, inflation, and consumption. The results show that the positive shock on consumption expenditures and government investment increase the production and reduce the consumption in the Iranian economy. Also, this process is accompanied by a crowding out effect. An oil revenue's shock leads to increase inflation by increasing the liquidity variable. In other sides, its positive effect on production rapidly vanishes, and the production trend returns to its equilibrium value. However, inflationary effects of oil revenue shock disappear later. Meanwhile, the oil revenue's shock increases the consumption and investment of the private sector. In addition, regarding the effect of financial policies on welfare, the results show that Lagrange's coefficient is equal to 34 if the current policies are going on, and the coefficient is equal 1.95 if the optimal policy is running. In other words, the adoption of optimal policies in government spending can increase economic welfare.
    Keywords: Dynamic stochastic general equilibrium model, Government expenditure, welfare
  • Mohammad Sharif Karimi * Pages 83-107
    Poverty is one of the major problems of human society and efforts to reduce it has been always the most important objectives of government policy. In order to achieve this goal, inclusive growth has a critical role. However, income inequality also affects the pace which economic growth is translated into poverty reduction. The most important challenge for policymakers in creating pro-poor policies is linking micro and macroeconomic field. Lack of coordination between these both can prevent the impact of the pro-poor policies In this study, it has been tried by using information household budget to create coordination and Cointegration between macro analyses of economic growth, and the microanalyses of economic actor's behavior. So how economic growth reduces poverty is a key question that discussed in this study. In addition, the impact of changes in average income and income distribution on poverty is studied. To determine which economic sector has been had pro-poor growth, pro-poor growth indexes are calculated for the services, industry and agriculture sectors in urban and rural areas of Azerbaijan Gharbi, Isfahan, Tehran, Khorasan Razavi, Khuzestan, Sistan & Baluchestan, Fars, Kermanshah, Mazandaran and Markazi provinces during the period 2005-2014. Furthermore, using the results, Gini's coefficient has been investigated as an index of inequality. The research results indicate that economic growth is negative in the majority of cases that has increase poverty through income effect. But income distribution has improved and has led to poverty reduction. According to the balance of these two effects on poverty except for Sistan & Baluchistan where poverty has increased in all sectors, Urban service's sector in Tehran, the urban agricultural sector in Isfahan and rural service's sector in other provinces have had best situation in pro-poor. Compare Gini's coefficient with model results indicates that the Gini coefficient did not report inequality correctly.
    Keywords: Pro, Poor Growth, Gini Coefficient, Poor, Poverty Line, Lorenz Curve, Iran
  • Mohammad Bagher Beheshti Dr, Parviz Mohammadzadeh Dr, Azra Jamshidi * Pages 109-150
    The main objective of this study is to investigate the inequality in the distribution of per capita income among Iranian provinces using the spatial data analysis. To this end, per capita income data are collected for the period of 1997 to 2014 in two cases, including oil and excluding oil. Then, with using the Gini coefficient and Theil index, the amount of inequality in per capita income is calculated between the provinces of Iran. Moreover, Moran' I index, Moran scatter plot and LISA index is used to identify the spatial patterns in per capita income distribution among Iranian provinces. The results show that there is a high instability in the spatial pattern of per capita income distribution in Iran. Also, the inclusion of the oil sector in calculating per capita income affects on the conclusion and changes in inequality and the spatial pattern of inequality. The results also show that there is a spatial clustering phenomenon in per capita income of provinces in Iran. In addition, there is evidence of core-periphery patterns based on the distribution of per capita income in Iran.
    Keywords: Exploratory Analysis, Inequality, Per Capita Income, Spatial Association
  • Shabnam Lotfi, Ali Faridzad *, Ali Asghar Salem Pages 151-187
    In this study, with employing a combination of Index Decomposition Analysis and Production-Theoretical Decomposition Analysis approach, based on multiplicative approach analysis and period-wise and chain-link analysis, we evaluate the influential factors on energy intensity in the period 2006-2012. In this regards, we calculate the indexes of structural effect, activity effect, intensity effect, technological changes, changes in technical performance, and the substitution rate of the labor force and capital with energy for the Iranian economic sectors included industry, transportation, and agriculture. Furthermore, we consider these indices for consumption of the different type of energy like crude oil, petroleum products, natural gas, and electricity. The results of this study show that energy intensity in all three economic sectors increased during the period. Based on economic sector's data, substitution of the labor force with energy is the most important determinant of total change in energy intensity. However, if in addition to economic sector's data, we use energy consumption data, production effect is the most important factor. The substitution of the labor force with energy is the most important factor affecting the sectoral energy intensity. Changes in technical efficiency during this period show that total energy consumption decreased and has the lowest share in total consumption growth and energy intensity. Also, the results show that comparing based on chain-link analysis has more realistic and reliable results for policymakers.
    Keywords: Structural Effect, Activity Effect, Intensity Effect, Index Decomposition Analysis, Production, Theoretical Decomposition Analysis
  • Roohollah Kohanhooshnejad Dr *, Davood Manzoor Dr, Masoud Amani Dr Pages 189-218
    Fiscal regime governing contracts is one of the main aspects of differences between petroleum contracts with each other. To design a suitable fiscal regime, economic considerations are on the top of priority. Comparing Buy-Back contracts with new Iran Petroleum Contract (IPC) shows that Buy-Back contracts have intrinsic problems such as being short term, having a disintegrated chain of production, faulty tax system and having cost based fiscal system. While IPC is long-term contracts with an integrated chain of production and the contractor has an incentive for cost saving (but with the same faulty tax system). On the other hand, comparing the net present value of contractor take shows that IPC could have been more desirable and cost-effective in Azadegan oil field than Buy-Back contracts.
    Keywords: Fiscal Regime, Buy, Back, IPC, Take, Iran
  • Ali Reza Aerfani * Pages 219-241
    In this study, to measure financial instability and assess the probability of a financial crisis, we make a composite index which is a weighted average of Non-Performing Loans ratio, and volatilities in the stock price index by using Iranian quarterly time series for the periods of 79q1 until 93q4. Then, in order to investigate the affecting factors on Iran’s Financial Instability, a basic model is estimated which, the financial instability index is influenced by the gap of credit growth rate, output gap, the index of central bank credibility, inflation, and the growth rate of public sector debt in the banking system. The results indicate that an increase in the gap of credit growth reduces the Financial Instability. Furthermore, the output gap has a negative and significant effect on the index of Financial Instability. In addition, a higher credibility of the central bank in the commitment to the targeted inflation leads to increase in Financial Stability. As expected, an increase in inflation and public sector debt in the banking system raises the instability of the economy. moreover, to evaluate the robustness of the results, we add the square of the gap of growth rate credit to the model as an explanatory variable. The results indicate that growth rate credit has a non-linearity relationship with Financial Stability, which induces the existence of an optimal level of credit growth rate. So the excessive credits can increase vulnerability and economic instability.
    Keywords: Non, Performing Loans, Credits, Credibility of the Central bank, Financial Stability, Iran Economy
  • Firouzeh Azizi Dr *, Fahimeh Moradi Pages 243-270
    World Bank uses the knowledge assessment methodology (KAM) to determine the readiness of countries to compete based on the knowledge-based economy measures by introducing the index of knowledge-based economics (KEI). This criterion consists of four pillars of economic incentives and institutional regime, education and human resources, innovation system and information and communication infrastructure, which is obtained by calculating their respective measures by calculating the World Bank's formula. The results of the sub-indices related to the four pillars of Knowledge-based Economy in Iran state that although Iran acquires a good position in innovation system and mediocre in Education and human resources and the communications and information infrastructure, sub-index for Economic incentives and institutional regimes have been in an unfavorable situation.
    Keywords: Knowledge, Based Economy, KAM, KEI
  • Zahra Azizi * Pages 271-300
    In this paper, we estimate the reaction function of foreign exchange intervention in Iran, during 1381q2-1393q4. According to the existence of a non-linear relationship between variables, we used smooth transition regression model. The results of this investigation indicate that the monetary authority intervention in Iran is a function of the nominal exchange rate growth and its misalignment, the lag of central bank's foreign reserves growth and the growth of government oil revenues. According to the tests, the exchange rate growth is an appropriate transition variable in the estimation with the threshold of 10.31 present. Around this amount, the coefficients follow two different regime structures. The results also reflect the fact that monetary authorities in Iran have shown a greater response to the exchange rate growth after crossing the threshold.
    Keywords: Foreign exchange market interventions, Exchange rate, Nonlinear model, Smooth transition regression