فهرست مطالب

فصلنامه پژوهش ها و سیاست های اقتصادی
پیاپی 86 (تابستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/05/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • سمانه نورانی آزاد ، فرهاد خداداد کاشی صفحات 7-37
    هدف محوری این مطالعه اندازه گیری درجه تبانی و بررسی اثرات آن بر سودآوری و تمرکز در صنعت تولید مواد و محصولات شیمیایی ایران است. بدین منظور از داده های نه زیربخش فعال کد چهاررقمی (ISIC) این صنعت در بازه زمانی 1393-1375 استفاده شده است. در این تحقیق ضمن اندازه گیری درجه تبانی با بهره گیری از روش گشتاورهای تعمیم یافته سیستمی دو مرحله ای (SYS-GMM) اثرات متقابل همکاری و ائتلاف بین بنگاه ها با سودآوری و تمرکز مورد تحلیل قرار می گیرد. نتایج پژوهش با استناد به متوسط ضریب تبانی نشان می دهد که بنگاه ها در خصوص قیمت و مقدار به همکاری با یکدیگر می پردازند. با افزایش تمرکز علاوه بر آن که میزان تبانی و ائتلاف بین بنگاه ها افزایش می یابد رابطه غیرخطی بین تمرکز و تبانی نیز تایید می شود. از سوی دیگر، هرچند نتایج این مطالعه گویای اثرات مثبت همکاری، تمرکز و کارایی بر سودآوری است، اما در این میان، تمرکز و تبانی نقش موثر و برجسته تری دارند. همچنین نتایج بررسی آزمون علیت گرنجری دمیترسکیو- هارلین نیز موید آن است که در صنعت تولید مواد و محصولات شیمیایی عملکرد بازار هم متاثر از ساختار بازار (تمرکز) و تبانی (رفتار) بوده و هم از کارایی هزینه ای نشات گرفته است؛ بنابراین در این صنعت هر دو فرضیه تبانی و ساختار کارایی هزینه تایید می شود.
    کلیدواژگان: ائتلاف وهمکاری، توافق، سودآوری، تمرکز، گشتاورهای تعمیم-یافته سیستمی (SYS-GMM)
  • مرتضی سامتی ، احسان زنگنه صفحات 39-64
    در این مطالعه مدل سنتی فرار مالیاتی آلینگهام و ساندمو (1972) با ورود هنجارهای اجتماعی به آن بسط داده شده و نیز اثر روابط متقابل اجتماعی بین مودیان مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته است. در ادامه با استفاده از داده‎های 16اتحادیه در یک نمونه گیری از مشاغل بند ب و ج استان اصفهان، مدل فرار مالیاتی فورتین (2007) با روش داده های تابلویی توبیت با اثرات تصادفی برآورد شد. در نهایت این نتیجه دست یافت که متغیرهای نرخ مالیات، سن مودی، جنسیت، متوسط نرخ مالیات سایرین و متوسط سن سایرین بر سطح تمکین مالیاتی اثر منفی و متغیرهای متوسط عدم تمکین سایرین، نرخ جریمه و احتمال حسابرسی بر سطح تمکین مالیاتی اثر مثبت دارد و از آن جایی که ضریب متغیر نسبت مردان معنی دار نشد این متغیر بر سطح تمکین مالیاتی اثر خاصی ندارد؛ همچنین اثر سطح درآمد واقعی مودیان بر سطح تمکین مالیاتی مبهم است.
    کلیدواژگان: تمکین مالیاتی، فرار مالیاتی، مدل توبیت، روابط متقابل اجتماعی
  • رسول بخشی دستجردی ، علی نظری زانیانی، فاطمه دهقانی شاهزاده بیگمی صفحات 67-104
    پدیده گرمای جهانی یا تغییرات آب و هوا یکی از آسیب های توسعه ی صنعتی است که رفاه نسل حاضر و نسل های آینده را به مخاطره می اندازد. از آنجا که گرمای جهانی پدیده ا ی بلندمدت است، در مطالعه ی آن موضوعات بین زمانی از جمله عدالت بین نسلی قابل طرح است. همچنین ارتباط متقابل میان گرمای جهانی و رشد اقتصادی قابل بررسی است. سوال اصلی مقاله حاضر این است که آیا تلاش در جهت تحقق عدالت بین نسلی می تواند به کاهش روند گرمای جهانی و در نتیجه تقویت رشد اقتصادی بیانجامد؟ تاکید عمده نویسندگان بر نرخ رجحان زمانی است که یکی از عوامل اثرگذار بر عدالت بین نسلی می باشد. برای پاسخ به سوال تحقیق از الگوی پویای ادغام شده آب و هوایی و اقتصادی (DICE) که نخستین بار توسط ویلیام نوردهاس طراحی شده استفاده شده است. چهار سناریو با محوریت نرخ رجحان زمانی برای نخستین بار توسط محقق طرح شده اند که از مقایسه آنها با سناریوی پایه، اثر مثبت عدالت بین نسلی (کاهش رجحان زمانی) بر کاهش روند گرمای جهانی و در نتیجه تقویت رشد اقتصادی به اثبات رسیده است. به عنوان یک نتیجه جانبی در مقاله حاضر نشان داده می شود که سیاستگذاری ایستا بر پایه اطلاعات یک مقطع زمانی و بدون در نظر گرفتن پویایی های نرخ ترجیح زمانی، می تواند در دوره های آتی با شکست در هدف گذاری مواجه شود. بنابراین ضرورت دارد سیاستگذاران امر به جای سیاستگذاری های مقطعی، برای مقابله با گرمای جهانی به تدوین رژیم های سیاستی پویا اقدام نماید.
    کلیدواژگان: عدالت بین نسلی، گرمای جهانی، رشد اقتصادی، نرخ رجحان زمانی
  • سعید عیسی زاده ، نادر مهرگان، نوشین شکری صفحات 105-140
    هدف مقاله حاضر بررسی تاثیر شاخص های سودآوری بانکی و رشد بخش صنعت در کشور می باشد. در این مطالعه به منظور بررسی سودآوری بانکی از معیارهای بازدهی دارایی ها، بازدهی سهام و حاشیه سود خالص استفاده شده است. همچنین به منظور بررسی توسعه مالی از شاخص های نسبت اعتبارات داخلی مهیا شده توسط بخش بانکی به GDP و نسبت اعتبارات داخلی مهیا شده برای بخش خصوصی استفاده شد. به منظور آزمون رابطه بین متغیرها از مدل سری زمانی غیرخطی و روش رگرسیون انتقال ملایم برای سیستم بانکی و بخش صنعت برای دوره زمانی 1394 – 1375 استفاده شد. نتایج بیانگر این بود که رابطه غیرخطی بین متغیرهای بانکی و اقتصادی با رشد ارزش افزوده بخش صنعت وجود دارد. در بخش مدل غیرخطی برآورد شده مشاهده گردید که با افزایش رشد نرخ تورم از 135/0 درصد اثرگذاری شاخص های توسعه مالی بر رشد ارزش افزوده بخش صنعت متفاوت و معنی دار می باشد. نتایج بیانگر این بود که متغیر بازدهی سهام اثر مثبت و معنی داری بر رشد بخش صنعت داشته است، همچنین با افزایش در تفاوت بین درآمدهای بهره ای کسب شده توسط بانک و مقدار بهره پرداختی به سپرده هایشان بر مقدار دارایی هایشان منجر به افزایش در سودآوری و کارایی بانک بوده که اثرگذاری مثبتی بر رشد بخش صنعت در کشور داشته است.
    کلیدواژگان: سودآوری بانکی، عملکرد بانکی، رشد اقتصادی، رشد صنعت
  • هادی کشاورز ، حجت پارسا صفحات 141-168
    بخش مسکن یکی از مهم ترین بخش های یک اقتصاد است که تغییرات در این بخش می تواند در تغییرات شاخص های کلان اقتصادی همچون رشداقتصادی و اشتغال عوامل تولید موثر باشد. درمطالعات داخلی صورت گرفته در بخش مسکن اولا اثر سیاست پولی بر قیمت بخش مسکن مبهم و متناقض گزارش شده است و ثانیا انتظارات مردم به عنوان یکی از عوامل اثرگذار بر این بخش در نظر گرفته نشده است. ازاین رو هدف این مطالعه بررسی تاثیر شوک اخبار و نیز شوک سیاست پولی بر نوسانات بخش مسکن است. برای این منظور در این مطالعه یک مدل تعادل عمومی پویای تصادفی با لحاظ متغیرهای بخش مسکن، خانوارهای صبور (قرض دهنده) ، خانوارهای کم طاقت (قرض گیرنده) طراحی و شبیه سازی شده است. نتایج نشان می دهد شوک اخبار می تواند منجر به نوسانات قیمت مسکن شود اما تاثیرگذاری شوک صحیح اخبار متفاوت از شوک ناصحیح اخبار است بدین صورت که اثر شوک ناصحیح اخبار در بخش مسکن ماندگار است. علاوه بر این تاثیر شوک سیاست پولی بر قیمت حقیقی بخش مسکن منفی است.
    کلیدواژگان: بخش مسکن، شوک اخبار، سیاست پولی، الگوی تعادل عمومی تصادفی پویا
  • محمد مهدی مجاهدی موخر ، مرتضی خورسندی، محمد اسماعیل توسلی صفحات 169-202
    ناسازگاری زمانی به بیان موقعیتی می پردازد که در آن ترجیحات تصمیم گیرنده اقتصادی در طول زمان تغییر می کند. عدم تعادل نرخ رجحان زمانی و نرخ بهره به عنوان شاخصی برای ناسازگاری زمانی معرفی شده است. یکی از عوامل ایجاد و بروز ناسازگاری زمانی در حوزه بانکداری متعارف قابل مشاهده است. در اقتصاد ایران علائم متنوعی از ناسازگاری در سیستم بانکی می شود. افزایش بدهی بانک ها به بانک مرکزی و اختلاف نرخ سود بانکی با سایر نرخ های بازدهی و رجحان زمانی شواهدی برای ناسازگاری زمانی است. این مقاله در گام اول به تبیین شاخصه های ناسازگاری زمانی از بعد نظری و تجربی می پردازد. در گام دوم، پس از ارائه اثبات ریاضی از بدیل های جانشین نرخ رجحان زمانی، با استفاده از روش کالیبراسیون نرخ بازدهی سرمایه (نرخ سود واقعی) محاسبه و رابطه آن با نرخ رجحان زمانی آزمون می شود. برآورد اقتصادسنجی نشان می دهد که نرخ بازدهی سرمایه (نرخ بهره واقعی) در بلندمدت رابطه ای با نسبت مصرف به درآمد (به عنوان بدیل ارزش ذهنی نرخ رجحان زمانی) ندارند. مقاله نتیجه می گیرد که ناسازگاری زمانی از مسیر مکانیسم خلق اعتبار بانکی و پوشش ناقص منابع سپرده ای ایفای تعهد سیستم بانکی را دچار خلل کرده و اقتصاد پولی معطوف به اعتبار را با خلل مواجه می سازد.
    کلیدواژگان: نظام بانکی، رجحان زمانی، نرخ بهره، ناسازگاری زمانی
  • بهنام مرشدی، زینت گلی، علی امامی میبدی صفحات 203-234
    افزایش روز افزون چالش های زیست محیطی ناشی از فعالیت های صنعتی، ضرورت اتخاذ رویکردهایی به منظور درونی کردن این خسارت ها را ایجاد نموده است. در این راستا، دولت می تواند با بهره گیری از ابزارهای مختلف از جمله مالیات به عنوان یکی از بهترین راه کارها برای غلبه بر شکست های بازاری ناشی از خسارات زیست محیطی واحدهای آلوده کننده اقدام نماید. با توجه به بهره وری پایین انرژی در بخش صنعت به دلیل سیگنال دهی نادرست قیمت حامل های انرژی از یک سو و سهم قابل توجه این بخش در کل مصرف نهایی انرژی کشور از سوی دیگر، بخش صنعت می تواند یکی از اولویت های اصلی سیاستگذاران به منظور اعمال مالیات های زیست محیطی باشد. از این رو، در مطالعه حاضر با تعیین زیربخش صنعتی دارای بیشترین شدت انرژی، به بررسی امکان به کارگیری مالیات سبز بر مصرف انرژی آن پرداخته شده است. بدین منظور، حامل های انرژی مصرفی، بر اساس میزان انتشار آلودگی هوا و میزان سازگاری با محیط زیست، در سه دسته برق، گاز طبیعی و فرآورده های نفتی در نظر گرفته شده اند و با برآورد کشش های قیمتی مستقیم و متقاطع تقاضای هر یک از آنها، امکان اعمال مالیات سبز بر این حامل های انرژی بررسی شده است. برای تعیین این ضرایب از داده های سری زمانی طی دوره
    1392-1374 استفاده شده و با به کارگیری روش خودرگرسیون برداری هم انباشته (Cointegrated VAR) ، روابط بلندمدت میان متغیرهای مدل استخراج گردیده است. نتایج نشان می دهد که در زیربخش صنعتی «تولید سایر محصولات کانی غیرفلزی» به عنوان زیربخش دارای بالاترین شدت انرژی، اعمال مالیات سبز بر فرآورده های نفتی می تواند اهداف زیست محیطی برقراری این نوع مالیات را تحقق بخشد اما در خصوص گاز طبیعی، افزایش قیمت آن از طریق اعمال مالیات منجر به دستیابی به نتایج معکوسی می شود. همچنین، در صورتی که هدف سیاست گذار، جایگزین کردن انرژی برق به عنوان سوخت پاک تر با سایر انرژی ها باشد، اعمال مالیات سبز بر آنها نمی تواند باعث تحقق این هدف زیست محیطی گردد.
    کلیدواژگان: مالیات سبز، محیطزیست، تقاضای انرژی صنعت، همجمعی
  • میثم موسایی، سیما طاهر خانی صفحات 235-257
    این مقاله درصدد یافتن پاسخی برای چهار مساله است: ارزش افزوده هنرهای تجسمی در ایران چه مقدار است؟ تعداد شاغلین مستقیم هنرهای تجسمی چه میزان است؟ هزینه ایجاد یک فرصت شغلی در این بخش چه مقدار است؟ آیا این بخش از لحاظ اقتصادی سودآور است؟ اگر پاسخ مثبت است، متوسط نرخ سود سالیانه چند درصد است؟ در این مطالعه، تجزیه و تحلیل داده ها به روش توصیفی– تحلیلی انجام شده و برای گردآوری داده ها و اطلاعات مورد نیاز، علاوه بر مطالعه منابع موجود، اطلاعات مالی 10 گالری فعال مستقر در تهران از طریق مصاحبه عمیق، گردآوری و تحلیل شده است. براساس یافته ها، تعداد شاغلین و سهم ارزش افزوده هنرهای تجسمی در اقتصاد کشور بسیار ناچیز است، اما نرخ سوددهی در این حوزه مثبت و بیش از 22 درصد بوده و هزینه ایجاد یک فرصت شغلی در این بخش نیز کمتر از 15 میلیون تومان برآورد شده است. با توجه به مثبت بودن نرخ سود و پایین بودن هزینه ایجاد فرصت های شغلی در هنرهای تجسمی، به نظر می رسد تشویق بخش خصوصی به سرمایه گذاری در این حوزه، علاوه بر ایجاد ارزش فرهنگی، منجر به افزایش اشتغال با هزینه کمتر شده و این مزیت نسبی هنرهای تجسمی در ایجاد فرصت های شغلی کم هزینه است.
    کلیدواژگان: ایران، بازار هنرهای تجسمی، گالری های هنری، ارزش افزوده
  • علی حسین صمدی ، زهرا دهقان شبانی، سعیده آفرینش صفحات 259-287
    با توجه به نقش مهم صنایع کارخانه ای در رشد اقتصادی کشورها، بررسی عوامل موثر بر بهبود عملکرد صنایع، از اهمیت به سزایی برخوردار است. یکی از این عوامل، مهیا شدن محیطی است که کارآفرینان و کارگزاران اقتصادی در آن مشغول فعالیت و کسب وکار می شوند. بر این اساس، هدف اصلی مقاله حاضر بررسی تاثیر فضای کسب وکار بر عملکرد صنایع کارخانه ای در ایران است. جهت بررسی این تاثیر از سیستم معادلات همزمان پانلی (برای داده های کارگاه های صنعتی ده نفر کارکن و بیش تر بر اساس کدهای ISIC دو رقمی) طی دوره زمانی 1382-1390 استفاده شده است. نتایج نشان می دهد که شاخص های فضای کسب وکار اثر معناداری بر سودآوری بنگاه های صنعتی در ایران ندارند.
    کلیدواژگان: فضای کسب وکار، رویکرد ساختار- رفتار- عملکرد، سیستم معادلات همزمان، داده های پانلی، صنایع کارخانه ای ایران
|
  • Samaneh Noraniazad , Farhad Khodadad kashi Pages 7-37
    The main purposes of this study are measuring the degree of firm’s collusion and cooperation in the chemical industry. Moreover, dynamic effects of collusion and concentration in the profitability investigated to identify the role of collusion and efficient structure theories in this industry. To meet this end, the data of nine sub-sectors of Iran’s chemical industries in the 4-digit level have been used over the period of 1996-2014. In this research, the system generalized method of moments was used to analyze the degree of collusion and its interactions with profitability. Results indicate that firms cooperate with each other about the price and quantity of sale. Also, in this industry with increasing concentration in addition to increasing collusion the nonlinear relation between concentration and collusion confirmed. On the other hand, although the results confirmed positive effects of collusion, concentration and cost efficiency in profitability but concentration and collusion had a more prominent role. Also, the results of the Dumitrescu & Hurlin Granger causality test showed that in the chemical industry, the market structure (concentration) and collusion, as well as cost efficiency, were affected performance (profitability). So in this industry both collusion and the efficiency structure hypothesis verified.
    Keywords: Coordination, Cooperation, Collusion, Profitability, Concentration, System generalized method of moments (SYS-GMM).
  • Ehsan Zangane , Morteza Sameti Pages 39-64

    In this study, the standard tax evasion model of Allingham and Sandmo (1972) has been expanded with the introduction of social normative, and the effect of social interaction between the taxpayers has been analyzed. In the following, using data from 16 :union:s in a sampling of the jobs in Sections B and C of Isfahan Province, the tax evasion model of Fortin (2007) was estimated using Tobit's panel data with random effects. Finally, it was concluded that the variables of tax rate, age, gender, average tax rate of others and average age of others on the level of tax compliance had a negative effect, and the variables of the average non-compliance of the others, the rate of penalty and probability of audit on the level of tax compliance had a positive effect Since the variable coefficient of the ratio of men is not significant, this variable does not have any effect on the level of tax compliance; also, the effect of the real income level of the taxpayers on the level of tax compliance is ambiguous
    Keywords: Tax compliance, Tax Evasion, Tobit model, Social interaction
  • Rasul Bakhshi destgerdi Doctor , Ali Nazari Zaniani Mr, Fatemeh Dehghani shahzade beigomi Miss Pages 67-104
    Global warming or climate change is one of the disaster of industrial development that damages present and future generation. Since the climate change is a long-run phenomenon, in its study inter-time issues such as intergenerational equity are discussed. Also the relationship between global warming and economic growth can be studied. The main question is whether efforts to achieve intergenerational equity can lead to slowing global warming and boost economic growth? The major focus researchers on time preference rate as one of the factors influencing the intergenerational equity. To answer the research question the Dynamic Integrated Climate-Economic model (DICE) is used. Four scenarios for the first time with a focus on time-preference rate compared with the baseline scenario by researcher, that the positive effects of intergenerational equity (reducing the time preference) on slowing global warming and strengthen economic growth has been proven. As a lateral result in this paper prove that static policy based on a time and regardless of the dynamics of the rate of time preference, can fail at some point of time. So it is necessary for policy makers to develop a dynamic policy regulations apply instead of cross policies.
    Keywords: Subsidy Targeting law, Target Groups, Artificial Neural Networks, Probit Model
  • Saeed Eisa ZAdeh Pages 105-140
    The purpose of this paper is to investigate the impact of bank profitability indices and the growth of the industrial sector in the country. In this study, to evaluate the bank profitability, asset efficiency measures, stock returns and net profit margins were used. Also, in order to study financial development, the indices of the ratio of domestic credits provided by the banking sector to GDP and the ratio of domestic financing provided for the private sector were used. In order to test the relationship between variables, a nonlinear time series model and a gentle transfer regression method for the banking system and industry for the period of 1394-1375 were used. The results indicate that there is a nonlinear relationship between banking and economic variables with the growth of value added of the industry sector. In the nonlinear model model, it was observed that with the growth of inflation rate from 0.135%, the effect of financial development indicators on the growth of value added of the industrial sector is significant and different. The results indicated that the stock return variable had a positive and significant effect on the growth of the industrial sector, as well as the increase in the difference between the income received by the bank and the amount of interest paid to their deposits on the amount of their assets led to an increase In the profitability and efficiency of the bank, which has had a positive impact on the growth of the industrial sector in the country.
    Keywords: Subsidy Targeting law, Target Groups, Artificial Neural Networks, Probit Model
  • Hadi Keshavarz , Hojat Parsa Pages 141-168
    The housing sector is one of the most important sectors in the economy. Every change in this sector could affect macroeconomic indices such as economic growth and employees` production factors. First, in internal studies, the effect of monetary policy on the price of housing has been ambiguous and contradictory. Second, people's expectations as one of the factors influencing this sector are not considered. Hence, the aim of this study is to investigate the effect of news shock as well as monetary policy shock on fluctuations of the housing sector. To do so, a dynamic stochastic general equilibrium model with a house sector variable, patient household and impatient household was employed. Results show that news shock can lead to fluctuations in housing prices, but the effectiveness of correct and incorrect news shocks is different. The effect of incorrect shock in housing sector is persistent. Besides that, the impact of monetary policy shock on housing real price is negative.
    Keywords: Housing Sector, News shocks, Monetary policy, Dynamic stochastic general equilibrium model
  • Mohammad mahdi Mojahedi moakhar Dr , . Morteza Khorsandi Dr, Mohammad Esmail Tavasoli Dr Pages 169-202
    Time Inconsistency generally explains the situation that preference and policies are changed during the time. In this regard, Inequity of social discount rate and various kinds of Interest rates is index which is known as Time Inconsistency. Various observations confirm this phenomenon in IRAN’s conventional Banking system. The witnesses such as commercial banking’s debts, difference between Banking Interest Rates, Inflation, and Subjective (time preference) Rate are visible in IRAN’s Economy. In this paper, we are surveying theoretical and empirical approach of Time Inconsistency particularly in IRAN’s economy. In the first step, alternative variable which could be able to explain subjective rates is stated. In this way, the alternatives such as consumption/ income ratio, Inflation’s Expectation, are proved by mathematical deduction. In second step, the paper studied long run correlation of various variables which are introduced for Time Inconsistency by econometrics and calibration methods. As a result, there isn’t long run relationship between variables which are mentioned. So, time inconsistency in fractional reserve banking occurs and it can create serious challenges in continuity of this system through demand for money and banking’s debt
    Keywords: Fractional Reserve Banking System, Time Preference, Interest Rate, Time Inconsistency
  • Ali Emami meybodi Dr, Zinat Goli , Behnam Morshedi Pages 203-234
    Environmental challenges caused by industrial activities has lead to increased concerns on adopting necessary approaches to internalize their damages. In this regard, the government can take advantage of various tools, such as taxation, as one of the best ways to overcome market failures caused by external effects of polluter units. Given the low energy efficiency of the industrial sector, which is derived from the incorrect signaling of the energy carriers prices, and the significant contribution of the sector to the total energy consumption of the country, the industrial sector can be one of the main priorities of policymakers for applying environmental taxes. In the present study, after determining the most energy intensive industrial subsector, the possibility of applying green tax on its energy consumption has been surveyed. Based on emission levels and environmental-friendly characteristics, energy carriers, in this regard, are considered in three categories of electricity, natural gas and oil products. By estimating the direct and cross-price elasticities of energy demand equations, the capacity of applying green tax on these energy carriers has been assessed. To determine these coefficients, the time series data during the period of 1995-2013 were used, and a CVAR model was applied, as such the long-run relationships between the variables were extracted. The results show that the application of green tax on oil products for the sub-sector of “production of other non-metallic mineral products”, which is determined as the most energy intensive industrial sub-sector, can fulfill the environmental objectives of this type of tax. The application of this tax on natural gas, however, may lead to reversible results. Similarly, if policymakers aims to replace these two categories of energy with a clean energy as electricity, the application of green taxes on them can not achieve this environmental goal.
    Keywords: Green tax, Environmental economics, Industrial energy demand, Cointegrated VAR
  • Sima Taherkhani Mrs., Maysam Musai Dr. Pages 235-257
    This article seeks to answer the following four questions: How much is the value added of visual arts in Iran? How many are the number of direct employment in the visual arts? How much is the cost of creating a job opportunity in this section? Is this section profitable economically? If the answer is yes, how many percent is the average annual profit rate? In this study, data analysis was done by descriptive-analytic method. To collect the required data, in addition to studying available resources, financial information of 10 active galleries in Tehran has been collected and analyzed through in-depth interviews. According to the findings, the number of employees and the contribution of the value added of visual arts in the country's economy is negligible, but the rate of profitability in this area is positive and more than 22%, and the cost of creating an employment opportunity in this section is estimated at less than 15 million tomans. Given the positive rate of profit and being the low cost of creating job opportunities in visual arts, it seams encouraging the private sector to invest in this area, in addition to creating cultural value, leads to increased employment at a lower cost, and this is the relative advantage of visual arts in creating low-cost job opportunities
    Keywords: Iran, visual arts market, art galleries, value added
  • Alihisein Samadi Pages 259-287
    The main purpose of this paper is that examine the effect of business environment on the performance of manufacturing industries in Iran . For doing so, we use simultaneous panel data techniques for Iranian industries with ten employees or more based on the two-digit ISIC Codes during 2003-2011 . The results show that the business environment indicators has not a significant effect on the profitability of manufacturing industries in Iran.
    Keywords: business environment, structure-behavior-performance approach, the system of simultaneous equations, panel data, manufacturing industries Iran