فهرست مطالب

فصلنامه پژوهش ها و سیاست های اقتصادی
پیاپی 88 (زمستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/12/07
  • تعداد عناوین: 9
|
  • اسمعیل ابونوری*، نادر مهرگان، نفیسه صفری صفحات 7-38
    در این مقاله کوشش شده است تا با استفاده از داده های سالانه سیستم بانکی 158 کشور شامل ایران طی بازه زمانی 1998 (پس از بحران مالی آسیا) تا سال 2015 و با استفاده از مدل پانل لاجیت، شاخص فشار پول اصلاح شده و عوامل موثر بر احتمال وقوع بحران بانکی بررسی و ارزیابی شود. در این راستا، شاخص فشار پول اصلاح شده نشان داد که اکثر کشورهای مورد بررسی در سال 2007 درگیر بحران بانکی شده اند. نتایج حاصل از برآورد مدل پانل لاجیت حاکی از آن است که متغیرهای نسبت هزینه به درآمد سیستم بانکی، نسبت اعتبار داخلی به بخش خصوصی به تولید ناخالص داخلی و تورم موجب افزایش احتمال وقوع بحران بانکی می شوند. این درحالی است که متغیر تورم با احتمال وقوع بحران بانکی رابطه به شکل U معکوس دارد.
    کلیدواژگان: بحران بانکی، شاخص فشار پول اصلاح شده، پانل لاجیت
  • حمید گنجی*، حسین عباسی نژاد صفحات 39-70
    هدف مطالعه حاضر بررسی سازگاری زمانی سیاست پولی بهینه در مدل کینزین های جدید با لحاظ ناهمگنی انتظارات در قالب مدل های تعادل عمومی تصادفی پویا می باشد. سیاست پولی بهینه در نظریه های مطرح شده مبتنی بر فرض انتظارات عقلایی می باشد. از سوی دیگر همگن بودن کارگزاران اقتصادی و نحوه شکل دهی انتظارات آنها مکانیسمی می باشد که در مطالعات تجربی همواره لحاظ شده است. برخی از رویکردهای پیشنهادی در مدل های استاندارد نشان داده اند که پیش بینی تورم و تولید عقلایی نبوده و یا حداقل در برخی موارد برای برخی از کارگزاران و افراد مبتنی بر انتظارات عقلایی نبوده است. در این مطالعه تاثیر شکل دهی متفاوت انتظارات افراد بر متغیرهای کلان اقتصادی و اثرات توزیعی سیاست پولی بررسی می شود. همچنین با استفاده از عملگرهای انتظارات کارگزاران اقتصادی به بررسی مساله سیاست بهینه پویا تحت شرایط قاعده و صلاحدید پرداخته شده است. نتایج به دست آمده از این مطالعه بیانگر آن بود که در رویکرد انتظارات عقلایی بیش تر بار سیاست پولی بر تورم و مقدار کمتری از آن بر تولید می باشد، این در حالی است که در شرایط انتظارات تطبیقی بخش حقیقی واکنش بیش تری به شوک سیاست پولی داشته است. همچنین با شبیه سازی تورم میتوان گفت در عمده مواقع تورم هدف ضمنی بالاتر از تورم هدف برنامه های پنج ساله بوده است.
    کلیدواژگان: سیاست پولی، قاعده، صلاحدید، مدل تعادل عمومی تصادفی پویا، انتظارات ناهمگن
  • محمدباقر بهشتی، پرویز محمدزاده، خلیل قاسملو* صفحات 71-106
    هدف از انجام این مطالعه تحلیل تغییرات ساختاری، مزیت رقابتی و رشد ارزش افزوده بخش های اقتصادی نه گانه استان های کشور می باشد و روش مورد استفاده مدل تغییر سهم پویای فضایی و دوره مورد مطالعه 1393-1379 است. نتایج محاسبات نشان می دهد تغییرات ساختاری بخش های آب، برق و گاز، کشاورزی، صنعت، حمل و نقل و انبارداری، ارتباطات و سایر معادن مثبت بوده که نشان دهنده رشد مطلوب و سریع نسبت به سایر فعالیت های دیگر است و سهم این فعالیت ها با توجه به اثر صنعتی آنها در حال افزایش است. بخش های نفت و سایر خدمات به ترتیب اهمیت، کمترین رشد اقتصادی و پیشرفت را به عنوان یک فعالیت داشته اند. مجموع اثر رقابتی همسایگی در تمام استان های مثبت است. بزرگترین ارزش رقابتی همسایگی مربوط به استان های بوشهر، تهران، خوزستان، کرمان، خراسان و اصفهان و کمترین اثر رقابتی همسایگی مربوط به استان کهگیلویه وبویراحمد است. سرجمع اثر رقابتی ملی برای تمام استان های کشور منفی است. در نهایت برآورد رشد ارزش افزوده بخش های اقتصادی استان های کشور براساس مدل پیشنهادی برای دوره 1400-1393 نشان می دهد که تنها 67/5 درصد از رشد 8 درصدی مصوب برنامه ششم توسعه کشور قابل تحقق می باشد.
    کلیدواژگان: تغییر سهم پویای فضایی، رشداقتصادی، تغییرات ساختاری، مزیت رقابتی
  • محمود مشهدی احمد*، نساء عباسی صفحات 107-150
    نظریه های اقتصاد متعارف بیان می کنند که افزایش مصرف می تواند رفاه (هم رفاه عینی و هم رفاه ذهنی) افراد را افزایش دهد اما مطالعاتی که اخیرا توسط اقتصاددانان شادکامی انجام شده اند خلاف آنرا بیان می کنند. در واقع مطالعات در این حوزه نشان می دهند که اگر افراد پول خود را صرف خریدهای تجربه ای کنند رفاه ذهنی بیشتری را به دست می آورند. اما تقسیم بندی مصارف براساس تجربه ای و مادی منجر به عدم توجه به انگیزه اصلی انجام مصارف می شود. برای پرهیز از این مشکل، در این مقاله مصارف افراد براساس انگیزه ی انجام آن ها به شش گروه مختلف تقسیم شده و سپس با کمک مشاهدات و داده های به دست آمده از تکمیل پرسش نامه توسط ساکنین بالای 20 سال شهر تهران و با استفاده از آزمون t تک نمونه ای و رگرسیون چند متغیره در نرم افزار SPSS22 تاثیر مصرف بر رفاه افراد به لحاظ تجربی مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته است. نتایج این تحقیق نشان می دهند که اولا، استفاده صرف از شاخص های ذهنی و یا عینی رفاه به تنهایی نمی تواند بینش مناسبی از وضعیت جامعه بدهد چرا که به خوبی این امکان وجود دارد که این شاخص ها تحت تاثیر برخی متغیرها، از یکدیگر فاصله بگیرند. ثانیا، برخلاف عقیده ی برخی اقتصاددانان، مبنی بر این که مصرف بیشتر برای افزایش رفاه جامعه ضروری است، همه ی انواع مصرف نه تنها نمی توانند رفاه ذهنی افراد را افزایش دهند، بلکه ممکن است در تامین نیازهای اساسی افراد هم ناتوان باشند. از این رو به نظر می رسد که لازم است تحقیقات بیشتری در این حوزه انجام شود.
    کلیدواژگان: رفاه ذهنی، رفاه عینی، مصرف
  • امیر جباری*، مهرداد اکبرپور، زینال زینالی، نرگس مراد خانی صفحات 151-176
    عامل اجتناب از مالیات یکی از مولفه های مهم و در عین حال مبهم بر رشد اقتصادی است. افزایش اجتناب از مالیات می تواند رشد اقتصادی را با توجه به شرایط اقتصادی کشورهای مختلف تحت تاثیر مثبت و یا منفی قرار دهد. بالا رفتن میزان اجتناب از مالیات از یک سو می تواند با کاهش میزان درآمدهای دولت و کاهش سرمایه گذاری های دولتی، رشد اقتصادی را کاهش و از سویی، با افزایش درآمد قابل تصرف و سرمایه شخصی، رشد اقتصادی را افزایش دهد. در کنار این امر، وجود سرمایه های انسانی می تواند تاثیر اجتناب از مالیات و اثرات آن بر رشد اقتصادی را از نظر تئوری پیچیده تر کند. افزایش سرمایه های انسانی از یک سو می تواند با افزایش سرمایه های اجتماعی منجربه کاهش میزان اجتناب از مالیات شود و از سوی دیگر می تواند منجربه این امر شود که افراد جامعه روش هایی جدیدی را جهت اجتناب از مالیات پیدا و میزان این امر افزایش یابد. به همین دلیل، در پژوهش حاضر اثرات اجتناب از مالیات بر رشد اقتصادی با در نظرگرفتن نقش سرمایه های انسانی و با معرفی الگوی ریاضی، حل و کالیبره کردن آن مورد بررسی قرارگرفته است. نتایج به دست آمده بیانگر این موضوع است که وجود اجتناب از مالیات در کنار سرمایه انسانی بر رشد اقتصادی در ایران اثر معکوس داشته که با رشد اجتناب از مالیات، رشد اقتصادی نیز کاهش می یابد.
    کلیدواژگان: رشد اقتصادی، اجتناب از مالیات، کالیبراسیون، سرمایه های انسانی
  • یونس برومند*، کیومرث شهبازی صفحات 177-208
    در مباحث مربوط به سیاست تجاری استراتژیک، دولت ها در راستای عملکرد بهتر بنگاه های داخلی در عرصه بین الملل به شیوه های مختلف از آن ها حمایت می کنند. یکی از این نوع حمایت ها می تواند پرداخت یارانه جهت تامین هزینه های مربوط به فرآیند تحقیق و توسعه باشد. در این مقاله، تعامل استراتژیک دو دولت و دو بنگاه صادرکننده کالاهای یکسان به بازار جهانی، با استفاده از نظریه بازی تحلیل می شود. این تعامل در قالب یک بازی پویای دو مرحله ای با اطلاعات تمام اما ناقص مورد بررسی قرار می گیرد. در مرحله اول، دولت ها در مورد پرداخت یا عدم پرداخت یارانه تحقیق و توسعه به بنگاه های خود، و در مرحله دوم، بنگاه ها در مورد تخصیص یا عدم تخصیص هزینه به تحقیق و توسعه تصمیم گیری می نمایند. تعادل کامل بازی فرعی منحصر به فرد این بازی، بیانگر حمایت دولت ها از بنگاه های خود و همچنین نشان دهنده تصمیم بنگاه ها به تخصیص هزینه به تحقیق و توسعه می باشد. این نتیجه هرچند که ممکن است برای کشورهای توسعه یافته (تحت شرایط خاصی) منجر به معمای زندانی برای دولت ها شود، اما یک راه حل بهینه برای کشورهای درحال توسعه، از جمله ایران، می باشد. تعادل به دست آمده همچنین در راستای تحقق سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی می باشد.
    کلیدواژگان: یارانه تحقیق و توسعه، سیاست تجاری استراتژیک، تعادل کامل بازی فرعی
  • علی وفامند*، چعفر حقیقت، فیروز فلاحی، زهرا کریمی صفحات 209-244
    با توجه به اهمیت اجرای سیاست پولی در هر اقتصادی، نحوه تاثیرگذاری آن بر متغیرهای مهم اقتصادی از جمله تولید بسیار حائز اهمیت است. مقاله حاضر تلاش کرده است اثرات شوک های مثبت و منفی پولی را بر تولید در ایران با استفاده از مدل MS-DSGE طی دوره زمانی 1393-1358 مورد آزمون و تحلیل قرار دهد. نتایج این مطالعه نشان می دهد که سیاست های مثبت و منفی پولی در دوره رکود و همچنین در دوره رونق اقتصادی دارای اثرات نامتقارن بر رشد تولیدات داخلی بوده و میزان اثرگذاری شوک های پولی مثبت و منفی بر تولید، در دوران رکود نسبت به دوران رونق بیش تر است. با توجه به نتایج حاصل از مطالعه پیشنهاد می گردد به منظور تحقق اهداف اقتصادی، در صورت اعمال شوک های پولی ترجیحا سیاست مورد نظر خود را در دوره های رکود اقتصادی اعمال کنند.
    کلیدواژگان: تعادل عمومی پویای تصادفی، مارکوف سوئیچینگ، شوک پولی
  • حمیدرضا فعالجو*، رسول نظری سفیدان صفحات 245-268
    نظریه های سنتی اقتصادبین الملل برکاهش ارزش پول ملی به عنوان سیاستی کارا جهت کاهش کسری تراز تجاری تاکید می کنند. ادبیات اخیرضمن تاکید بر اثر مبهم کاهش ارزش پول ملی بر تراز تجاری احتمال واکنش نامتقارن متغیرهای تجاری به تغییرات نرخ ارز را مورد تاکید قرار می دهند. در این راستا هدف مطالعه حاضر بررسی اثر غیرخطی نرخ ارز واقعی بر تراز تجاری با استفاده از رویکرد رگرسیون انتقال ملایم طی سال های 1395-1360 و به صورت فصلی می باشد. نتایج حاصل از برآورد الگو، ضمن تایید اثر غیرخطی نرخ ارز واقعی بر تراز تجاری حاکی از این می باشد که اثرگذاری متغیرهای نرخ ارز واقعی، درجه باز بودن تجاری و نرخ رشد تولید ناخالص داخلی بر تراز تجاری بسته به رژیمی دارد که اقتصاد در آن قرار گرفته است. همچنین نتایج نشان می دهد که به طور کلی مجموع ضرایب نرخ ارز واقعی در رژیم اول اثر مثبت و در رژیم دوم اثر منفی بر تراز تجاری گذاشته است. همچنین مجموع ضرایب نرخ رشد تولید ناخالص داخلی در رژیم اول و دوم اثر منفی بر تراز تجاری داشته است. از سویی مجموع ضرایب درجه باز بودن تجاری در رژیم اول اثر منفی و در رژیم دوم اثر مثبتی بر تراز تجاری داشته اند.
    کلیدواژگان: تراز تجاری، رگرسیون انتقال ملایم، نرخ ارز واقعی
  • ابوالفضل محمودی*، جلیل بابازاده صفحات 269-295
    تسهیلات سرمایه در گردش کشت پائیزه بانک کشاورزی در توسعه و رشد تولیدات بخش کشاورزی نقش بسیار مهم و اساسی در کشور دارد. مسلما سیاست های بانک کشاورزی در خصوص کاهش ریسک بازپرداخت این نوع از تسهیلات نیاز به تحقیق و بررسی رفتار کشاورزان دارد. هدف این مقاله، بررسی عوامل موثر بر رفتار بازپرداخت کنندگان این تسهیلات درقالب مدلسازی لاجیت ترتیبی می باشد که گروه بندی وام گیرندگان را میسور می کند. جامعه آماری شامل تمامی کشاورزان استان خراسان شمالی که درسال زراعی 93-1392 دریافت کننده این تسهیلات بودند می باشد. تعداد300 وام گیرنده با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه بندی شده با تخصیص متناسب، انتخاب شدند. نتایج تخمین مدل نشان می دهد اثرمتغیرهای درآمد سالانه کشاورز، داشتن مانده حساب، مالکیت زمین، سابقه دریافت وام، سطح تحصیلات، مقیاس تولید؛ ازلحاظ آماری معنی دار بوده و همه آنها رابطه مثبتی با بازپرداخت تسهیلات داشته اند؛ به طوری که افزایش درسطح این متغیرها، احتمال قرارگیری کشاورزان در گروه های عدم بازپرداخت و بازپرداخت ناقص تسهیلات را کاهش و برعکس احتمال قرارگیری کشاورزان در گروه بازپرداخت کامل تسهیلات را افزایش خواهد داد.
    کلیدواژگان: بازپرداخت تسهیلات، کشت پائیزه، لاجیت ترتیبی، خراسان شمالی
|
  • esmaiel abounoori*, nader mehregan, nafise safari Pages 7-38
    In this paper, we analyze the modified money market pressure index and the factors influencing the probability of a banking crisis with using Logit panel model and dataset include the annual data of banking system from 158 countries (including Iran) during the period 1998 (after the financial crisis of Asian countries) by 2015. In this regard, the Modified Money Market Pressure Index shows most of the selected countries were involved in the banking crisis in 2007. The results of the estimation of Logit model indicate that the cost-to-income ratio of the banking system, the internal credit to the private sector to GDP, and inflation increase the probability of a banking crisis. Although, inflation has an inverse u shaped relationship with the probability of a banking crisis.
    Keywords: Banking Crisis, Modified Money Market Pressure Index, Logit Panel
  • Hamid Ganji*, Hosein Abbasi nezhad Pages 39-70
    The purpose of this study is to investigate the time consistency of optimal monetary policy in the New Keynesian dynamic stochastic general equilibrium (DSGE) model with considering the heterogeneity of expectations in the. The optimal monetary policy in the proposed theory is based on rational expectations. On the other hand, the homogeneity of economic agents and the way they shape their expectations is a mechanism that has always been taken into account in empirical studies. Some approaches for the standard models have shown that the predictions of inflation and production are not rational, or at least are irrational for some agents and some cases. In this study, we examine the effect of different shaping of individuals' expectations on macroeconomic variables and also investigate the distributional effects of monetary policy. Moreover, the problem of optimal dynamic policy is discussed under the terms of the rule and discretion with using the expectation operators of the economic agents. The results of this study show the monetary policy in the rational expectation approach affects inflation more than production, while in the context of comparative expectations, the real sector is influenced to monetary policy shocks more than inflation. Also, by stimulating inflation, in most cases, inflation has been tacitly higher than the inflation targeting in the five-year plans.
    Keywords: policy, rule, discretion, dynamic stochastic general equilibrium model, Heterogeneous expectations.
  • Mohammad bager Beheshti, Parviz Mohammadzadeh, Khalil Ghasemloo* Pages 71-106
    This paper uses dynamic spatial shift-share analysis to examine Production changes in Iran's provinces for the period of 2000 to 2014. This paper differs from the standard shift-share analysis by combining the dynamic shift-share with the spatial shift-share and decomposing the Production changes of selected sectors into four effects: national growth effect, structural effect, neighborhood competitive effect, and national competitive effect. The distances among the main cities of Iran’s provinces are considered in developing the distance based weight matrix for measuring neighborhood competitive effects. The research found that the effect of the structural change in the water, electricity and natural gas, construction communications, other mines, transportation, industry, and agriculture sectors are positive, therefore the share of the above sectors in the country is increasing and in the oil and other services sectors are negative. The highest neighborhood competitive effect among the provinces occurred in provinces of Bushehr, Tehran, Khuzestan, Kerman, Khorasan, and Isfahan while the least competitive advantage belonged to the province of Kohgilouyeh and Boyerahmad neighborhood competitive effect determine the leading sectors of each province. The national competitive effect is negative for all the provinces of the country, so most economic sectors of the country's provinces will have difficulty in attracting capital and production. Furthermore, it is estimated that the value-added growth rate of the provinces during 2014-2021 will be about 5.67 percent.
    Keywords: Dynamic Spatial Shift- Share Analysis, Economic Growth, Structural Change, Competitive Advantage
  • Mahmoud Mashhadiahmad*, Nesa Abbasi Pages 107-150
    Theories of conventional economics say that the increase in consumption can increase the welfare (both objective welfare and subjective welfare) of individuals, but recent studies, which have been done by the economists of happiness found the opposite results. In fact, studies in this area show that if people spend their money on experiential purchases, they will get more subjective welfare. But the categorization of costs based on experiential and material leads to a lack of attention to the main motive for the consumption. In order to avoid this problem, in this paper, the expenditures of people is divided into six different groups based on their motivation and then, with the help of observations and data obtained from the completion of the questionnaires by residents over 20 years of age living in Tehran and by using one sample T-test and multivariate regression in SPSS22 software, the effect of the consumption on the welfare of individuals has been studied empirically. The results of this research show that, firstly, the mere use of subjective or objective indicators of welfare alone cannot give adequate insight into the state of the society, because it is possible that under the influence of some variables, these indicators diverge. Secondly, contrary to the beliefs of some economists that more consumption is essential for increasing the welfare of the society, all forms of consumption not only cannot increase the subjective welfare of individuals but also maybe incapable of satisfying the basic needs of individuals. Therefore, it seems that more research is needed in this area.
    Keywords: subjective welfare, objective welfare, consumption
  • Amir Jabbari Dr*, Mehrdad Akbarpou Mr, Zeynal Zeynali Dr, Narges Moradkhani Dr Pages 151-176
    Tax avoidance has an ambiguous impact on economic growth, and the direction of the impact depends on the economic conditions of various countries. On the one hand, an increase in tax avoidance, through the decrease in the government revenues and its investments can negatively influence on the economic growth. On the other hand, it can lead to an increase in the imposable income and individuals saving which improve investment and economic growth. Considering the effect of human capital on the relationship between tax avoidance and economic growth complicates the relationships. Enhancement of human capital promotes social capital that reduce tax avoidance. Although the increase in human capital is coincident with learning new methods for avoiding the tax. This paper aimed to analyze the relationship between tax avoidance and economic growth by considering the effect of human capital. To do so, we introduce a mathematical model and with solving and calibrating the model analyze the relationship. The results indicate that tax avoidance inversely affects the economic growth in Iran.
    Keywords: Economic Growth, Calibration, Human Capital Accumulation, Tax Avoidance
  • Younes Brumand*, Kiumars Shahbazi Pages 177-208
    In strategic trade policy, governments support their domestic firms in many ways in order to promote their performance in the international field. One of these ways is R&D subsidies. In this paper, the strategic interaction among two governments and two firms which exporting homogenous commodities to the global market is analyzed using the game theory. The interaction is analyzed in a two-stage dynamic game with complete but imperfect information setting, which in the first stage, governments decide about granting or not granting the subsidies to their domestic firms, and in the second stage, firms decide whether allocate resources to R&D or not. The unique subgame perfect equilibrium of the game indicates that governments support their domestic firms and firms allocate some resources to the R&D process. Although this outcome may result in the prisoner's dilemma for governments in developed countries, it is an optimal solution for developing countries such as Iran. The equilibrium is also consistent with the general policies of the resistive economy.
    Keywords: R&D Subsidy, Strategic Trade Policy Subgame Perfect Equilibrium
  • Ali Vafamand*, Jafar Haghighat, Firuz Fallahi, Zahra Karimi Pages 209-244
    Considering the importance of implementing monetary policy in any economy, its impact on the main economic variables, including production, is very crucial. This paper examines and analyzes the effects of positive and negative monetary shocks on production in Iran using the MS-DSGE model during the period of 1979-2004. The results of this study indicate that positive and negative monetary policies in the recession periods, as well as boom periods, have asymmetric effects on the growth of domestic production. The effect of positive and negative monetary shocks on production is higher during the recession than during the boom. Generally, the monetary shocks are more effective during the boom than the recession. Accordingly, it is suggested that to achieve the economic goals policymakers should implement their policies during the economic recessions.
    Keywords: Dynamic Stochastic General Equilibrium, Markov-Switching, Monetary Shock.
  • Hamid Reza Faalju*, Rasul Nazari sefidan Pages 245-268
    Traditional theories of international economics insist on the devaluation of the national currency as an effective policy to curb current account deficits. The recent literature, while stressing the vague effect of the devaluation of the national currency on the trade balance, emphasizes on the asymmetric response of commercial variables to exchange rate changes. This study aims to investigate the nonlinear relationship between the real exchange rate and trade balance, using a smooth transition regression approach during period 1981-2014. The results of the model estimation, while confirming the nonlinear effect of real exchange rate on the trade balance, indicate that the effect of the real exchange rate variables, the degree of trade openness and the GDP growth rate on the trade balance depending on the regime in which the economy is operating.The results also show that in general the sum of real exchange rate coefficients in the first regime has a positive effect and in the second regime has a negative effect on the balance of trade. Also, the sum of coefficients of GDP growth rate in the first and second regimes have a negative effect on the trade balance.On the other hand, the sum of coefficients of trade openness in the first regime have a negative effect and in the second regime have a positive effect on business balance.
    Keywords: Trade Balance, Smooth Transition Regression, Real Exchange Rate.
  • Abolfazl Mahmoodi*, Jalil Babazade Pages 269-295
    Provided working capital loans by Agricultural Bank have an important role in the agricultural productions growth. Certainly, to reduce the risk of loan repayment in the Agricultural Bank, the policies should be based on farmers' behavior. This paper is aimed to investigate the factors affecting the repayment behavior of the borrowers. So we use Ordered Legit model which ease the grouping of borrowers. The statistical population involves all farmers in North Khorasan province which borrow, through this type of loan (working capital loans for autumn planting), in the period of 1392-93. The sample includes 300 borrowers that are selected using stratified random sampling with proportional allocation.The results of the model estimation show that the effects of annual agricultural income, positive outstanding balance, ownership, history of borrowing loans, education level, and production scale on the loan repayment are statistically significant and positive. An increase in the level of these variables reduces the probability of farmers being in a group that default on some part or whole their loans.
    Keywords: Autumn cultivation, Ordered logit, North Khorasan.