فهرست مطالب

پژوهش های اقتصادی ایران - پیاپی 40 (پاییز 1388)

فصلنامه پژوهش های اقتصادی ایران
پیاپی 40 (پاییز 1388)

  • 180 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1388/08/19
  • تعداد عناوین: 7
|
  • سعید عیسی زاده، اکبر احمدزاده صفحه 1
    الگوهای نئوکلاسیک رشد تفاوت در عملکرد اقتصادی کشورها را ناشی از تفاوت در عوامل اقتصادی نظیر سرمایه (فیزیکی و انسانی) و بهره وری می دانستند اما تفاوت در انباشت سرمایه و بهره وری خود ریشه در عواملی دارد که اقتصاددانان نهادگرا آن را ساختار نهادی هر کشور معرفی می کنند. به طوری که علت اصلی پایین بودن سطح درآمد سرانه در کشورهای توسعه نیافته را کمبود سرمایه و نیروی کار متخصص نمی دانند بلکه نبود بستر نهادی مناسب برای فعالیت های اقتصادی مولد و انباشت سرمایه را عامل اصلی آن می دانند. ادبیات اقتصاد سیاسی جدید رشد که از در هم آمیختگی نظریه جدید «رشد درونزا» و «اقتصاد سیاسی کلان» نوین توسعه یافته، از سال های پایانی دهه1980 شروع و در اواخر دهه 1990 به اوج خود رسید. انتخاب سیاست که عموما از سوی اقتصاددانان به عنوان متغیری برونزا یا انتخابی از سوی برنامه ریز خیرخواه اجتماعی فرض می شد در ادبیات جدید به طور درونزا مورد بررسی قرار گرفت. یعنی عواملی نظیر نظام سیاسی، رفتار حاکمان، سیاست های عمومی، فرهنگ، مذهب و جز اینها وارد تحلیل های رشد شده و با عنوان عوامل نهادی مورد ارزیابی واقع شد ند. بیشتر مطالعات تجربی انجام شده اثر نهادها بر رشد اقتصادی را مثبت برآورد می کنند. در این پژوهش به بررسی اثر عامل نهادی در کنار عوامل دیگر اقتصادی بر رشد اقتصادی می پردازیم. عامل نهادی شامل نهادهای حاکمیتی(حق اظهار نظر و پاسخگویی، ثبات سیاسی، کنترل فساد، حاکمیت قانون، کیفیت بوروکراسی و اثر بخشی دولت) است که به طور جداگانه برای 50 کشور با سطوح مختلف توسعه از سراسر جهان در دوره 1996-2005 مورد بررسی قرار گرفتند. افزون بر این، اثر متوسط این شش شاخص با عنوان شاخص حکمرانی خوب بررسی شده که کیفیت نهادهای عمومی در هر کشور و توانمندی دولت در انجام وظایف محوله را بیان می کند. نتایج برآوردها نشان می دهد که اثر نهادهای عمومی چون حاکمیت قانون، ثبات سیاسی، کنترل فساد، کیفیت بوروکراسی و اثر بخشی دولت بر رشد اقتصادی مثبت و معنادار بوده و اثر شاخص حق اظهار نظر و پاسخگویی یا همان شاخص دمکراسی مثبت اما غیر معنادار است. همچنین، هر چه در یک کشور حکمرانی خوب برقرار باشد رشد اقتصادی در سطح بالایی اتفاق می افتد.
    کلیدواژگان: رشد اقتصادی، نهادها، نهادهای حاکمیتی، حکمرانی خوب
  • سعید راسخی، امیر خانعی پور، کریم آذربایجانی صفحه 29
    با توجه به اهمیت بازار سهام به عنوان ابزاری قدرتمند در جذب وجوه پس انداز کنندگان و هدایت آن به سمت سرمایه گذاران، همچنین، ضرورت و اهمیت مدل سازی نوسانات بازده، در این پژوهش برخی از ویژگی های بازار بورس اوراق بهادار تهران را مورد بررسی قرار داده ایم. بدین منظور، با به کارگیری داده های ماهانه شاخص کل سهام در دوره زمانی 1370:01 تا 1386:06 از تکنیک واریانس ناهمسان شرطی استفاده کرده ایم. یافته های این پژوهش نشان می دهد که: 1. توزیع بازدهی دارای چولگی مثبت بوده و بر این اساس، عاملان بازار وقوع بازدهی های منفی را محتمل تر می دانند، 2. سری بازدهی فاقد توزیع نرمال و در مقایسه با منحنی نرمال کشیده تر است. بر اساس این نتیجه، عوامل بازار افزایش ها و کاهش های ناگهانی بازدهی را محتمل می دانند، 3. ماه های سال به استثنای ماه های اردیبهشت، مرداد و آذر اثر معناداری بر بازدهی ندارند، 4. فرضیه وجود کارایی اطلاعاتی رد می شود. لذا، تمام عاملان بازار به طور حرفه ای معامله نمی کنند و اطلاعات و اخبار نه به صورت آنی، بلکه با گذر زمان بر قیمت ها اثر می گذارد. در نتیجه، احتمال کسب سود و زیان نامتعارف در این بازار وجود دارد، 5. تورم، توضیح دهنده معناداری برای نوسانات بازدهی نیست؛ هرچند این اثر مثبت برآورد شده است، 6. نرخ برابری دلار به ریال اثر مثبت معناداری در ایجاد نوسانات بازدهی دارد. ضریب این متغیر احتمالا به دلیل سهم ناچیز دلار در سبد دارایی سهامداران، کوچک برآورد شده است، 7. فرض توزیع نرمال برای باقیمانده های مدل فرض مناسبی نیست. در مقابل، توزیع t و توزیع خطای عمومی با لحاظ کردن کشیدگی مازاد، فروض مناسب تری هستند.
    کلیدواژگان: کارایی اطلاعاتی، دنباله های سنگین، نوسانات خوشه ای، اثر اهرمی، اثرات تقویمی، توزیع خطاها، اثر ژانویه، بازار بورس اوراق بهادار تهران
  • سیدکمیل طیبی، نفیسه هنری صفحه 59
    رابطه بین مهاجرت و حجم تجارت خارجی در کشورهای در حال توسعه ای مانند ایران در راستای اتخاذ سیاست های تجاری مهاجرتی مناسب قابل بررسی است، البته چنین سیاست هایی می تواند برای دستیابی به راه حل منطقی وعلمی به منظور کاهش فشار بیکاری بر بازار کار و افزایش حجم تجارت باشد. براین اساس، در این پژوهش، رابطه بین حجم تجارت و مهاجرت نیروی کار ایرانی و عوامل دیگر مؤثر بر مهاجرت به پنج کشور نمونه عضو OECD (آمریکا، کانادا، انگلستان، هلند و سوئد) را در دوره 1371- 1383 مورد بررسی قرارداده ایم. بدین لحاظ، از یک مدل جاذبه مهاجرت مبتنی بر مدل میچل و پین (2003) و مایدا (2005) استفاده کرده و پس از برآورد نتایج، روابط موجود بین حجم تجارت و مهاجرت نیروی کار ایرانی را از طریق داده های تابلویی تجزیه و تحلیل می کنیم. نتایج این پژوهش نشان می دهد که یک رابطه مکملی بین حجم تجارت و مهاجرت نیروی کار ایرانی به کشورهای OECDوجود دارد، به طوری که افزایش حجم تجارت، افزایش جریان مهاجرت نیروی کار ایرانی را به دنبال دارد. همچنین، نتایج نشان می دهند که همگرایی درسطح بهره وری نیروی کار یا به بیان دیگر، کاهش اختلاف در تعداد نیروی کار ماهر موجود در بین کشورها، به کاهش جریان مهاجرت نیروی کار ایرانی به آن کشورها در این دوره منجر شده است.
    کلیدواژگان: تجارت خارجی، مهاجرت نیروی کار، ایران، کشورهای عضو OECD، مدل جاذبه، داده های تابلویی
  • منصوره عقیقی، علی محمد کیمیاگری صفحه 77
    از برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور و به ویژه در برنامه چهارم توسعه کشور، دولت به اهمیت و نقش اساسی رشد بهره وری کل عوامل تولیدی TFP)) در ارتقای تولید ناخالص داخلی (GDP) و وضعیت اقتصادی کشور توجه نموده و تلاش برای محاسبه و زمینه سازی برای رشد آن را از طریق بهبود وضعیت شاخص های جزئی عملکرد آغاز نموده است. اما محاسبه صرف TFP نتیجه کاربردی چندانی در بر نخواهدداشت و بی شک برقراری ارتباط میان TFPمحاسبه شده و شاخص های جزئی عملکرد ضروری است که تاکنون هیچ یک از وزارتخانه های دولتی موفق به انجام آن نشده-اند. بدین روی، در این پژوهش به بررسی این ارتباط در شرکت نفت فلات قاره ایران - که یکی از شرکت های اصلی تولیدکننده نفت و گاز در ایران است - در دو حوزه اصلی شاخص های جزئی عملکرد نیروی کار و سرمایه - که بازوهای اصلی در هر شرکتی هستند - در سال های 1376 تا 1385 از طریق مدل های اقتصادسنجی و آماری می پردازیم. روش اصلی مورداستفاده در این پژوهش، روش سولو با تابع تولید کاب-داگلاس خواهدبود که از سوی ارگان های ذیربط نظیر سازمان بهره وری آسیایی و سازمان ملی بهره وری ایران مناسب تشخیص داده شده است؛ ولی علاوه بر آن به منظور مقایسه نتایج حاصل از روش اصلی و افزایش ضریب اطمینان درستی نتایج از مدل کندریک نیز استفاده می کنیم. مشاهده خواهدشد که در هر دو روش، نتایج تقریبا یکسانی به دست می آید. نتایج این پژوهش نشان می دهد که در شرکت مورد مطالعه، تاثیرگذارترین شاخص جزئی عملکرد مطالعه شده بر TFP، شاخص نسبت ستاد و صف است که نشان دهنده اهمیت بالای سازماندهی و ارائه نمودار سازمانی مناسب در شرکت یادشده است. پس از آن، به ترتیب شاخص های تجربه و تخصص، تعداد تکنولوژی مورداستفاده در بهره برداری از مخازن و در نهایت درجه آموزش دیدگی نیروی انسانی بیشترین تاثیر را بر TFP شرکت داشته اند.
    کلیدواژگان: بهره وری کل عوامل، شاخص های جزئی عملکرد، شرکت نفت فلات قاره ایران، روش سولر با تابع تولید کاب، داگاس، روش کندریک
  • علی اکبر عرب مازار، علی عسکر قاسمی راد صفحه 101
    امکانات قابل توجه کشور در بخش کشاورزی، فعالیت اقتصادی نزدیک به نیمی از جمعیت در آن و سهم اصلی این بخش در صادرات غیرنفتی توجه خاص به تدوین سیاست های اقتصادی مناسب را می طلبد. تامین منابع مالی و نرخ ارز دو متغیر تاثیرگذار بر توسعه این بخش می باشند. لذا دراین پژوهش، اثراعطای تسهیلات بانکی و نرخ واقعی ارز بر صادرات محصولات کشاورزی بر مبنای نظریات اقتصادی از طریق یک مدل دینامیک و کلان را در دوره 1358-1385 مورد بررسی قرار داده ایم. در این خصوص، دو فرضیه را بررسی می نماییم:1. اثرافزایش نرخ واقعی ارز بر صادرات محصولات کشاورزی مثبت است. 2. اثر افزایش اعطای تسهیلات بانکی به بخش کشاورزی بر صادرات محصولات کشاورزی مثبت است. یافته ها نشان می دهد که اولا در اثر یک شوک اولیه افزایش نرخ واقعی ارز، صادرات محصولات کشاورزی، هر چند در سال های اولیه افزایش پیدا می کند، اما درصد افزایش آن ناچیز بوده و با گذشت زمان، صادرات محصولات کشاورزی نه تنها افزایش نمی یابد بلکه حتی اثر آن منفی است و صادرات محصولات کشاورزی را کاهش می دهد. ثانیا آزمون اثر تسهیلات اعطایی بانک ها به بخش کشاورزی بر صادرات محصولات کشاورزی نشان می دهد که اثر یک شوک اولیه افزایش در حجم تسهیلات اعطایی بانک ها به بخش کشاورزی بر صادرات محصولات کشاورزی در سال های اول صفر و در سال های پایانی شبیه سازی مثبت است. این آزمون همچنین، نشان می دهد که افزایش درصد بیشتر حجم تسهیلات اعطایی بانک ها به بخش کشاورزی، صادرات محصولات کشاورزی را به میزان بیشتری افزایش می دهد. در واقع، سیاست به کارگیری اعتبارات در بخش کشاورزی در جهت افزایش صادرات یک سیاست میان مدت یا بلندمدت است که اثرات آن در سال های اولیه دیده نمی شود، ولی در سال های پایانی اثر این سیاست قابل توجه است. در نهایت، تلفیق این دو سیاست نشان می دهد که اثر اجرای هم زمان دو سیاست بر صادرات محصولات کشاورزی مثبت است. در واقع، اثر تلفیقی هم زمان یک شوک نرخ واقعی ارز و یک شوک در حجم تسهیلات اعطایی به میزان بیشتری، صادرات محصولات کشاورزی را تحت تاثیر قرار می دهد.
    کلیدواژگان: نرخ واقعی ارز، تسهیلات اعطایی بانکی، صادرات، تولید، محصولات کشاورزی
  • داود بهبودی، حسین اصغرپور، سیاب ممی پور صفحه 125
    مروری بر متون رشد اقتصادی نشان می دهد که سرمایه انسانی، دانش و پیشرفت تکنولوژ‍ی از عوامل مهم تاثیرگذار بر رشد اقتصادی محسوب می شوند. نتایج مطالعات نشان می دهد که در کنار این عوامل، فراوانی منابع طبیعی نیز نقش به سزایی در رشد اقتصادی کشورها داشته و بسته به شرایط اولیه کشورها، آثار متفاوتی از خود برجای گذاشته است. در این پژوهش برآنیم تا با استفاده از روش داده های تابلویی، رابطه میان فراوانی منابع طبیعی و سرمایه انسانی با رشد اقتصادی را در دو گروه کشورهای صادرکننده اصلی نفت خام (اقتصادهای نفتی) و کشورهای دیگر صادرکننده نفت خام (اقتصادهای غیرنفتی) در دوره 1970-2004 مورد بررسی قرار دهیم. یافته ها نشان می دهد سرمایه-گذاری فیزیکی و درجه باز بودن اقتصادی تاثیر مثبت و مخارج دولتی و فراوانی منابع طبیعی تاثیر منفی بر رشد اقتصادی هر دو گروه از کشورهای مورد بررسی داشته است، درحالی که تاثیر سرمایه انسانی بر رشد اقتصادی کشورهای گروه «الف» (اقتصادهای نفتی) منفی و برای گروه «ب» مثبت بوده است. از این رو می توان استدلال کرد که سرمایه انسانی از عوامل اصلی کندی رشد اقتصادی اقتصادهای نفتی نسبت به کشورهای دیگر صادرکننده نفت است که در این کشورها استفاده نامناسب از فراوانی منابع طبیعی و اتکای بیش از حد به درآمدهای حاصل از صادرات نفت، باعث پایین نگه داشته شدن و نادیده گرفتن عامل سرمایه انسانی شده، از این رو این کشورها به رغم داشتن منابع طبیعی بسیار، رشد اقتصادی پایدار و بالایی را تجربه نمی کنند.
    کلیدواژگان: رشد اقتصادی، فراوانی منابع طبیعی، سرمایه انسانی، کشورهای صادر کننده نفت، داده های تابلویی
  • رضا تهرانی، محمدرضا پورابراهیمی صفحه 149
    در این پژوهش، عملکرد پیش بینی مدل های نوسان شرطی و غیرشرطی (11 مدل) در خصوص پیش بینی نوسان شاخص نقدی و قیمت بورس تهران را بر اساس معیارهای ارزیابی(متوسط قدرمطلق خطا)، میانگین مربعات خطا و تایل مورد بررسی قرارداده ایم. افزون بر این، تاثیر عواملی نظیر دامنه مجاز و نحوه محاسبه نوسان بر رفتار آن را نیز مورد تجزیه و تحلیل قرار داده ایم. نتایج نشان می دهد عملکرد مدل میانگین متحرک 250 روزه، هموارسازی نمایی و CGARCH طبق معیارهای RMSE و Theil از مدل های دیگر بهتر است. از سوی دیگر، طبق مدل های نوسان شرطی(به استثنای مدل PARCH) تغییر دامنه مجاز نوسان بر روی نوسان تاثیرگذار بوده، در حالی که مدل میانگین متحرک خودرگرسیو (ARMA) خلاف آن را نشان می دهد. مطالعه رفتار نوسان به صورت روزانه و ماهانه نیز نشان می دهد که نوسان در این دو حالت رفتار متفاوتی از خود نشان می دهد.
    کلیدواژگان: پیش بینی نوسان، نوسان شرطی، نوسان غیر شرطی، مدل های نوسان شرطی تعمیم یافته، دامنه مجاز نوسان، شاخص نقدی و قیمت بورس تهران
|
  • Saeed Eesazadeh.Ph.D., Akbar Ahmadzadeh Page 1
    The neo-classical growth models explain the difference between economic growth of economies as a result of difference in economic factors such as capital (in the form of fiscal and human) and factor productivity, but according to new institutional economist those differences in fact originate from institutional qualities and structures in different countries. In this regard, the main reason of having low level of per capita income in less developed countries is the lack of good quality institutions for economic activities and capital accumulation.Researches show the positive impacts of institutions on economic growth in different economies. In this study, we investigate evaluate the effects of institutional qualities and other economic factors on economic growth in 50 countries for the period of 1996 - to 2005. Institutional quality is formed by combination of six basic indices as followes: voice and accountibility, political stability, control of corruption, rule of law, regulatory of quality, and government effectiveness. The results show athe direct relationship between economic growth and institutional qualities.
  • Saeed Karimirasekhy.Ph.D., Amir Khanalipour, Saeed Rasekhi.Ph.D., Mojtaba Ehsani Page 29
    Stock markets are strong means of attracting savings and directing them to investors, but their rate of returns are subject to fluctuations much higher than other economic variables. This paper is to examine of the volatility in the Tehran stock marketusing the conditional heteroscedasticity technique for the period 1370:0-1386:06. Based on the results obtained, (1) distribution of the return has positive skewness indicating that market players consider occurrence of negative returns more likely. (2) Return series is not normaly distributed and has more height than normal curve. (3) Calendar has no significant effect on return with the exception of second, fifth and ninth months of the year. (4) Weak Information efficiency is rejected. Thus, not all market factors transact professionally and, the information and the news affect stock price with a time delay. (5) Inflation has positive effect on returns fluctuations, but is not significant. (6) Exchange rate (Rials/$) has positive and significant but samll effect on return fluctuations. The small effect is probably due to the fact that there is only a little share of Dollar in shareholders portfolio. Finally, (7) Assumption of normal distribution for residuals is not suitable. In contrast, t and general error distributions if surplus kurtosis is considered are proper assumptionsGovernments can play have an important role in affecting the demand for planning and preparing the food these security through their protection policies such as providing subsidies. subsidizing the main or basic categories of food in the same time subsidies will increase the government expenditure,therefore, it is necessary to set goals carefully. However, as subsidies will increase government expenditure and will cost the economy, they should be targeted to people who need them the most. In this article, we estimate the demand for main or basic foods, (i.e.bread, meat, milk, oil and sugar) have been estimated by using AIDS Model and taking into account household budget survey data in urban areas and consumer price index through two stage model and cointegration for the periodyears 1363-1384. At every stage, estimation was done for both the short-run and the long-run and the homogenous constraint and symmetric have been examined by Wald test. As an instrument of analysis, We obtain price elasticity, income elasticity and cross price elasticity of demand have been calculated forin the short-run and the long-run. The results show that reducing subsidies on these goods would put a pressure on consumer expenditure through the rise in the prices. However, changes in the structurel of subsidies with a gradual reduction in the amount of subsidies for bread, oil and sugar and directing them payment toward meat and milk within a structured goal is recommended.will be more beneficial.
  • Seyed Komail Tayebi.Ph.D., Nafiseh Honari Page 59
    The relationship between international trade and emigration is being concerned in most developing countries with their relevant migration and trade policies. Such policies should rely on logical resolutions in order to reduce unemployment pressure on the labor market. Hence, this study examines the relationship between Iran’s trade volume and labor force emigration to the five major members of the OECD (the US, Canada, the UK, the Netherlands and Sweden) over the period 1992-2004 (1371-1383).Following Mitchell and Pain (2003) and Mayda (2005), a specified gravity model is estimated by panel data to show the impacts of determinants on the Iran’s emigration. The empirical results obtained indicate that there is a significant and complementary relationship between trade volume and the labor force emigration to the selected countries of OECD in Iran. Additionally, the results show that convergence in the labor force productivity, as a gap between the number of skilled labors falls in Iran and the OECD members, can lead to a decrease in emigration from Iran to abroad.
  • Mansoureh Aghighi, Ali Mohammad Kimiagari.Ph Page 77
    Since the Third Economic-Social-Cultural Development Plan and & specially in Forth Plan، the government has noticed the importance and crucial role of TFP (Total Factor Productivity) growth in enhancing GDP (Gross Domestic Product) and therefor, has been economical situation of country & has begun trying to increase TFP of country by improving the Partial Performance Indices (PPI). Therefore the necessity of relating the computed TFP to the PPIs in companies –which without that, computing TFP alone would not be useful & applicable enough- is clear. None of the Ministries and governmental companies of Iran were successful to study this relation, so Tthis article studies & investigates the effects of PPI on TFP this subject in NIOOC, which is that is one of the main producing oil & gas sub-companies of NIOC (National Iranian Oil Company), as a case study with respect to Labor and Capital PPIs infor the period of 1997 -to 2006., based on econometrics & stasistical models We use the. Research will be done using Solow mMethod with Cobb-Douglas production fFunction as well as; & in addition to main method, also the Kendrick method. method will be used, so that results can be comparable. It can be seen that both methods nearly represent the same results. The results of this project show that in NIOOC the most effective studied Partial Performance Indexes on TFP in NIOOC is “the proportion of operating & managerial staff” that represents the high importance of structuring & suitable organizational chart. Other indices which were effective on TFP of NIOOC were experience and expertise, the number of technologies used in production of oil, & finally the degree of using educated staff respectively.
  • Aliakbar Arabmazar.Ph.D., Ali Askar Qasemi-Rad Page 101
    In this paper, the effects of bank facilities and the real rate of foreign exchange on the agricultural products exports haves been investigated modeled and studied via a macro dynamic model. Time span of this study is 1358_1385 (1979_2006). The results of this study show that, due to the first shock of increasing real rate of foreign exchange, exports of agricultural products increases but the percentage of this increase is in a relatively smalsmall amountl, and it decreases through time. as time passes it shows that exports of agricultural products doesnt increase but decreases. It means that the effect of the shock in the long run is negative.Examining the effect of increasing bank facilities onto the export of agricultural products shows that the influence of the first shock in the beginning years is almost zero but in the last years of the time span becomes positive. This examination also shows that increasing the bank facilities causes higher rate of increase in the export of agricultural products. In fact, T the credit policy in agricultural sector is a midterm or long term policy, so the effect may not be clear in the first years of the policy implementation but as time passes it becomes noticeable. Finally combining merging these two policies shows that the effect of simultaneous implementation of two policieshas a positive effect on the export of agricultural products is positive.
  • Davoud Behboudi.Ph.D., Hossien Asgharpour.Ph.D., Siab Mamipour Page 125
    Growth literatures indicates that human capital, education and technologicaly progress are effective factors on economic growth. Empirical studies present that natural resource abundance have an important role on economic growth in natural-resource-rich countries. This studyessaystudy essay investigates the relationship between natural resource abundance, human capital and economic growth in two cases of petroleum exporter's countries: A) Major petroleum exporters B) Other petroleum exporters. We use a panel data for The model of this paper is tested by panel data for the period 1970-2004. The results output of models indicate that physical investment and openness have positive impact on economic growth, and resource abundant and government expenditure ae inversely related with economic growth., but hHuman capital hasve a different impact inin the two cases sample of paper; so that human capital have It has a negative impact on economic growth in the first case (A), but while it has a positive impact on economic growth in the second case (B). So, We can conclude that human capital can be main factor to explain slow growth in resource-rich countries. Abundant of natural resource in this countries and bad usage of natural resource can be cause of negative relationship between human capital and economic growth. In other hands, Ccountries that are rich in mineral and oil resources neglect the developing of their human resources by devoting inadequate attention and expenditure to education. So these countries have lower growth rate with respect to others.
  • Reza Tehrani.Ph.D., Mohammad Reza Pourebrahimi.Ph.D Page 149
    The present research, analyzses the forecasting performance of a variety of conditional and non-conditional models of TEDPIX volatility at the daily frequencies under three performance criteria: namely Tthe root mean square error (RMSE), the mean absolute error (MAE) and the Theil index. Under RMSE and Theil criteria, results show MA250, exponential smoothing, and CGARCH models haved better performance among between non conditional and conditional models respectively. Comparing forecasting performance of conditional and non conditional models shows that MA250 and ES models had better performance relative to conditional models. Other results of the study also reveal that according to conditional volatility models (except PARCH) there is a significant relationship between behavior of volatility and the targeted volatility range This result cannot be approved by ARMA. change of the price control whereas ARMA model rejects it. Furthermore, change of the time period of return measurement (daily and monthly) affects behavior of volatilitvolatility varies in different return. y yielding to different distribution of daily and monthly returns.