فهرست مطالب

فصلنامه تحقیقات اقتصادی
پیاپی 103 (تابستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/06/26
  • تعداد عناوین: 10
|
  • حسن حیدری، بهرام سنگین آبادی صفحات 1-23
    این مقاله به بررسی تاثیر کوتاه مدت و بلندمدت تحقیق و توسعه ی داخلی و تحقیق و توسعه ی خارجی (از کانال های واردات کالاهای سرمایه ای و سرمایه گذاری مستقیم خارجی) بر رشد اقتصادی، با به کارگیری مدل های رشد درون زا و آزمون کرانه ها طی دوره ی زمانی 1386-1351 در ایران می پردازد. نتایج آزمون کرانه ها وجود رابطه ی بلندمدت میان متغیرهای هر دو مدل رشد که در آن‎ها تحقیق و توسعه ی وارداتی به ترتیب از کانال های واردات کالاهای سرمایه ای و سرمایه گذاری مستقیم خارجی در نظر گرفته شده است، را تایید می کند. بر اساس نتایج این آزمون رابطه ی بلندمدت میان متغیرها در مدل دوم نسبت به مدل اول قوی تر می باشد. در مدل اول تاثیر بلندمدت تحقیق و توسعه ی وارداتی از کانال واردات کالاهای سرمایه ای بر رشد اقتصادی معنادار نبوده و علامت ضریب آن نیز مطابق انتظار نمی باشد، بنابراین می توان گفت که در دوره ی مورد بررسی، ایران موفق به جذب تحقیق و توسعه ی خارجی از کانال واردات کالاهای سرمایه ای نشده است. در مدل رشد دوم، تاثیر بلندمدت تحقیق و توسعه ی داخلی و تحقیق و توسعه ی خارجی از کانال سرمایه گذاری مستقیم خارجی، بر رشد اقتصادی مثبت بوده است و در سطح معنی دار 5 درصد پذیرفته می شود.
    کلیدواژگان: تحقیق و توسعه ی خارجی، تحقیق و توسعه ی داخلی، رشد اقتصادی
  • اصغر شاهمرادی، مهدی صارم صفحات 25-42
    در این مقاله با استفاده از روش تعادل عمومی پویای تصادفی[1]، قاعده ی پولی بهینه برای بانک مرکزی ایران استخراج می شود. مکانیزم انتقال پولی مدل شامل چهار معادله ی تقاضای کل، عرضه ی کل، قیمت نفت و رابطه ی تیلور می باشد. در این مقاله ثابت می شود که فرم پویای رابطه ی تقاضای کل، با در نظر گرفتن پولی بودن تورم در ایران، تابعی از نرخ رشد حجم پول است. با این فرض که هدف بانک مرکزی پی گیری هم زمان نرخ تورم هدف و شکاف تولید است و با توجه به مکانیزم انتقال پولی، قاعده ی بهینه ی سیاست پولی برای اقتصاد ایران استخراج می شود که تابعی از شکاف تورم، شکاف تولید و نرخ رشد درآمدهای نفتی می باشد. نتایج تخمین نشان می دهد نرخ رشد حجم پول اثری بر شکاف تولید نداشته و به طور کامل در انتظارات تورمی انعکاس می یابد. هم چنین یک درصد افزایش درآمدهای نفتی سبب افزایش چهار درصدی تورم می شود.
    کلیدواژگان: سیاست پولی بهینه، هدف گذاری تورم، قاعده ی پولی بهینه، قاعده ی تیلور، تعادل عمومی پویای تصادفی
  • محمدنبی شهیکی تاش صفحات 43-64
    در این مقاله با استفاده از مدل تعمیم یافته ی راجر، شاخص لرنر برای صنایع فعال در کد چهار رقمی ISIC در طی دوره ی زمانی 1374 تا 1386 محاسبه شده است. یافته های این مطالعه بیانگر آن است که در 38 صنعت از 131 صنعت، شاخص لرنر بین 8 صدم تا 16 صدم بوده است. هم چنین شاخص لرنر در صنایع مختلف نشان می دهد که بیش از 50 درصد صنایع ایران دارای قدرت انحصاری بوده و توانسته است شکاف قابل توجهی بین قیمت و هزینه ی نهایی ایجاد کند. با مقایسه ی شاخص لرنر با شاخص تمرکز هرفیندال- هیرشمن و شاخص نسبت تمرکز چهار بنگاه می توان به این نتیجه دست یافت که در بیش تر صنایعی که شاخص لرنر بالاتری را دارا بوده اند، شدت تمرکز نیز بالا بوده است، به گونه ای که در 20 صنعت از 29 صنعتی که دارای شاخص لرنر بالا بوده اند، شدت تمرکز، بالا و نسبت تمرکز چهار بنگاه بیش از 40 درصد بوده است.
    کلیدواژگان: شاخص لرنر، هزینه ی نهایی، تمرکز، انحصار، صنعت، راجر
  • حسین عباسی نژاد، احمد تشکینی، تیمور رحمانی *، هدیه ستایش صفحات 65-86

    حداقل دستمزد از موضوعات مهم اقتصادی است که تاثیر زیادی بر متغیرهای کلان دارد. مطالعه ی حاضر با استفاده از مدل خودرگرسیون برداری به بررسی رابطه ی بلندمدت و پویایی های کوتاه مدت سطح عمومی قیمت ها و عوامل موثر بر آن (با تاکید بر حداقل دستمزد) طی دوره ی 1389-1357 پرداخته است. طبق نتایج برآورد بردار هم انباشتگی به روش جوهانسون- جوسیلیوس، در بلندمدت، حداقل دستمزد (با ضریب 24/0) دارای تاثیر مثبت معنادار بر سطح عمومی قیمت ها می باشد، اگرچه تعیین کننده ترین متغیر در توضیح تغییرات تورم محسوب نمی شود. هم چنین براساس نتایج توابع تجزیه ی واریانس، سهم حداقل دستمزد در توجیه نوسانات قیمت ها ناچیز (به طور متوسط حدود 1 درصد) و در مقابل سهم قیمت ها در توضیح بی ثباتی های حداقل دستمزد قابل ملاحظه است (به طور متوسط بیش از 34 درصد). به بیانی دیگر، حداقل دستمزد در اقتصاد ایران متاثر از نرخ تورم می باشد. با توجه به تجربه ی کشورهای مورد بررسی پیشنهاد می شود در تعیین حداقل دستمزد، علاوه بر معیار تورم به مولفه ی بهره وری نیروی کار نیز توجه شود؛ هم چنین شیوه ی تعیین حداقل دستمزد از «ملی» به «منطقه ای» و هم چنین مبتنی بر گروه های مختلف شغلی تغییر یابد.

    کلیدواژگان: حداقل دستمزد، تورم، خودرگرسیون برداری، توابع عکس العمل، تجزیه واریانس
  • قهرمان عبدلی، نسرین حضارمقدم صفحات 87-110
    در این مقاله ضمن بررسی و مرور مبانی نظری و تئوریکی مربوط به آزادسازی تجاری و رشد صنعتی، اثر آزادسازی تجاری بر بهره وری بخش صنعت در اقتصاد ایران مورد بررسی قرار می گیرد. در این مطالعه از یک الگوی تابع هزینه ی ترانسلوگ و روش SUR، به منظور مدل سازی و بررسی متغیر آزادسازی تجاری در دوره ی زمانی 1385-1353 استفاده شده است. بدین منظور، ابتدا به تخمین توابع تقاضای نهاده های بخش صنعت (نیروی کار، سرمایه، انرژی و مواد اولیه) و برآورد کشش های قیمتی، درآمدی و جانشینی نهاده های مذکور و هم چنین بررسی ساختار تولید و هزینه در بخش صنعت ایران پرداخته می گردد. سپس، اثر متغیر آزادسازی تجاری از دو جنبه هزینه و تولید، که همان کابرد قضیه دوگان در این مقاله است، بررسی شده است که بیان می دارد یک درصد افزایش در حجم تجارت از طریق آزادسازی تجاری، از یک سو، تولید در بخش صنعت را 47/0% افزایش داده (اثر اولیه بهره وری) و از سوی دیگر هزینه های تولیدی این بخش را 26/0% کاهش می دهد (اثر دوگان بهره وری). علاوه بر آن، توابع تقاضای نهاده های بخش صنعت نشان می دهند که آزادسازی تجاری منجر به اتخاذ آن روش تولیدی توسط بنگاه ها می شود که به سمت صرفه جویی در انرژی و مواد اولیه و استفاده ی بیش تر از نیروی کار و سرمایه گرایش دارد.
    کلیدواژگان: آزادسازی تجاری، بهره وری، تابع هزینه، روش رگرسیون های به ظاهر نامرتبط
  • سعید عیسی زاده، جهانبخش مهرانفر صفحات 111-130
    ایران یکی از مهم ترین کشورهای پذیرای مهاجران و پناهندگان افغانی است. آن دسته از مهاجران افغانی که وارد ایران شده اند، بیش تر مردان جوان در سن کار هستند که با هدف ورود به بازار کار به ایران مهاجرت کرده اند. مهاجران افغانی که اکثریت قابل توجه آن ها به صورت غیرقانونی و بدون داشتن مجوز رسمی وارد ایران شده اند، به طور عمده بی سواد و غیر ماهر بوده و در مشاغل ابتدایی هم چون کارگری ساده مشغول به کارند. در این مطالعه، با استفاده از آزمون های هم جمعی و علیت گرنجری در قالب یک الگوی خودبازگشتی با وقفه های توزیعی (ARDL) و یک مدل تصحیح خطای برداری (VECM)، رابطه ی علی میان متغیرهای نرخ بیکاری، متوسط دستمزد حقیقی و تعداد مهاجران افغانی در ایران، طی سال های 1385-1355 مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج به دست آمده نشان می دهد که در کوتاه مدت، مهاجرت افاغنه علیت گرنجر نرخ بیکاری می باشد ولی نرخ بیکاری علیت گرنجر مهاجرت آن ها نیست. در بلندمدت یک رابطه ی علیت دوطرفه میان نرخ بیکاری و تعداد مهاجران افغانی در ایران وجود دارد. از سوی دیگر، در بلندمدت رابطه ی علیت از تعداد مهاجران افغانی به متوسط دستمزد حقیقی کشور وجود ندارد ولی این ارتباط در جهت عکس برقرار است. در حقیقت، حضور گسترده ی مهاجران افغانی در بازار کار، نرخ بیکاری ایران را در کوتاه مدت و بلندمدت افزایش داده، اما تاثیر معنی داری بر متوسط دستمزد حقیقی کشور نداشته است. هم چنین در بلندمدت، مهاجران افغانی بر عملکرد و شرایط بازار کار در ایران واکنش نشان می دهند.
    کلیدواژگان: مهاجران افغانی، نرخ بیکاری، دستمزد حقیقی، علیت گرنجر
  • فیروز فلاحی، پرویز محمد زاده، صمد حکمتی فرید صفحات 131-150
    بررسی آثار رفاهی افزایش قیمت گروه های کالایی مختلف همواره مورد توجه اندیشمندان و سیاست گذاران اقتصادی بوده است این مقاله تلاش کرده است با استفاده از روش های اقتصاد خرد، به بررسی تاثیر افزایش قیمت گروه های مختلف کالایی بر رفاه خانوارها بپردازد. در این بررسی از داده های هزینه ای 8 گروه کالایی طرح هزینه و درآمد خانوارهای شهری طی سال های 86-1373 استفاده و جهت تعیین تقاضای گروه های کالایی از سیستم مخارج خطی (LES)[1] بهره گرفته شده است. در این مقاله پس از برآورد حداقل معاش گروه های مختلف کالایی و محاسبه، کشش های قیمتی و درآمدی نسبت به محاسبه‎ی شاخص های رفاهی تغییرات جبرانی و تغییرات معادل در گروه های مختلف کالایی اقدام شده است. نتایج بررسی شاخص های رفاهی نشان می دهد بیش ترین کاهش رفاه ناشی از افزایش قیمت ها به ترتیب به گروه های مسکن و خوراکی ها، آشامیدنی ها و دخانیات تعلق دارد.
    کلیدواژگان: رفاه اقتصادی، تغییرات جبرانی، تغییرات معادل، گروه های کالایی، خانوارهای شهری
  • محمدعلی فیض پور*، حسین حاجی خدازاده صفحات 151-178
    در ادبیات اقتصادی ورود و خروج بنگاه دو مفهوم اساسی قلمداد شده و فاصله ی زمانی بین این دو رویداد - به عنوان دوره ی حیات- موضوعی است که با همه ی اهمیت، کم تر در اقتصاد ایران مورد توجه قرار گرفته است. براین اساس، این مقاله می کوشد تا دوره ی حیات بنگاه های جدیدالورود صنعت مواد غذایی و آشامیدنی -به عنوان یکی از محوری ترین صنایع تولیدی ایران- را مورد بررسی قرار داده و برای این منظور بنگاه های جدیدالورود آن را در هریک از سال های دوره ی زمانی 1375 تا 1384 به عنوان جامعه آماری انتخاب کرده است. عوامل موثر بر دوره ی حیات نیز به چهار دسته ی ویژگی های بنگاه، صنعت، مخارج و نیروی انسانی، تقسیم و برای تخمین آن ها بر دوره ی حیات از مدل اقتصادسنجی مخاطره ی نسبی کاکس استفاده شده است. نتایج این مطالعه نشان می دهد که دوره ی حیات تحت تاثیر هشت متغیر اندازه ی بنگاه در زمان ورود، سودآوری، شدت سرمایه بری، نرخ تمرکز صنعت، اندازه ی بهینه ی صنعت، مخارج تبلیغات، سرمایه گذاری و جنسیت نیروی کار است. از نظر سیاست گذاری و با یافته های این پژوهش، توجه به اندازه ی بنگاه - به عنوان مهم ترین متغیری که دوره ی حیات بنگاه را به صورت مثبت تحت تاثیر قرار می دهد - امری ضروری در تمامی برنامه های ایجاد بنگاه های جدید است.
    کلیدواژگان: دوره ی حیات، بنگاه های جدیدالورود، صنعت مواد غذایی و آشامیدنی، مدل مخاطره ی نسبی کاکس
  • غلامرضا کشاورز حداد*، سپهر مقاره عابد صفحات 179-199
    بحران مالی 2008 آمریکا، در نیمه ی دوم سال 2008 موجب کاهش بازده و افزایش تلاطم های شاخص های بازارهای بین المللی سهام شده است، ولی اثر سرایت آن در بازار سهام ایران همواره مورد بحث و مناقشه بوده است. تحریم ها و محدود بودن جریان گردش سرمایه ی بین المللی به بازار سهام ایران، شرایط منحصر به فردی را در این بازار به وجود آورده است. در این پژوهش اثر سرایت بحران جهانی از مسیر شاخص های بین المللی S&P500 و FTSE100 برشاخص کل قیمت بازار سهام تهران، شاخص های صنعت و واسطه گری مالی و شاخص بازار اول و دوم بازار سهام تهران، با استفاده از آزمون سرایت DFGM[1] بررسی می شود. نتایج پژوهش نشان می دهد که بحران جهانی به شاخص کل قیمت بازار سهام تهران سرایت کرده است. هم چنین بحران شاخص های صنعت و بازار اول را تحت تاثیر خود قرار داده و موجب کاهش ارزش این شاخص ها شده، ولی بر شاخص های واسطه گری مالی و بازار دوم بی تاثیر بوده است.
    کلیدواژگان: بازارهای سهام، بحران مالی، آزمون سرایت DFGM، آزمون عوامل نهان، روش گشتاورهای تعمیم یافته
  • غلام رضا محمدپور*، رسول بخشی دستجردی، سمیه جعفری، هاجر اثنی عشری صفحات 201-224
    در این مطالعه با توجه به اهمیت نقش جمعیت در رشد اقتصاد، به بررسی اثر ساختار سنی جمعیت بر رشد اقتصادی کشور پرداخته شده است. برای رسیدن به نتایج تجربی از روش خودتوضیحی با وقفه های گسترده[1] استفاده شده است. دوره ی زمانی شامل سال های 1388-1345 می باشد. متغیرهای مستقل شامل درآمد سرانه، نرخ رشد جمعیت 64-15 سال، نرخ رشد جمعیت و نرخ تعداد شاغلان با تحصیلات عالی می باشند. هم چنین از شاخص امید به زندگی به عنوان متغیری که می تواند بر پس انداز، بهره وری و سرمایه ی انسانی اثرگذار باشد، به عنوان یکی دیگر از متغیرهای مستقل استفاده شده است. نتایج حاصل از تخمین مدل تجربی مطابق انتظارات تئوریکی و تجربی می باشد، به طوری که اثر نرخ رشد کلی جمعیت و نرخ رشد جمعیت فعال بر روی نرخ رشد درآمد سرانه، منفی است و بقیه ی متغیرها اثر مثبت و معنی داری بر رشد اقتصادی کشور در بلندمدت دارند.
    کلیدواژگان: جمعیت، ساختار سنی جمعیت، سرمایه ی انسانی، امید به زندگی، رشد اقتصادی، خودتوضیحی با وقفه های گسترده
|
  • Hassan Heidari, Bahram Sanginabadi Pages 1-23
    This paper examines the short- and long-run effects of domestic Research and Development (R&D) and foreign R&D (throw the channels of capital goods import and foreign direct investment) on Iranian economic growth using of endogenous growth models and Bounds test approach to level relationship over the period of 1351-1386. Bounds test approach results confirm the existence of long-run relationship among variables in both growth models; where import R&D is considered from capital goods import channel and foreign direct investment channel، respectively. Based on Bounds test results، long-run relationship among variables in the second model is stronger than the first one. Our results show that Iran has not been successful to attract foreign R&D from capital goods import channel. Moreover the long-run effect of domestic R&D and foreign R&D from the foreign direct investment channel is positive and can be accepted at 5 percent significance level.
    Keywords: Foreign R, D, Domestic R, D, Economic Growth
  • Asghar Shahmorad, Mehdi Sarem Pages 25-42
    In this paper، by using dynamic stochastic general equilibrium، optimal monetary rule derived for central bank of Iran. Monetary transmission mechanism of the model includes four equations، aggregate demand، aggregate supply، oil price and Taylor rule. We have proved that dynamic structure of aggregate demand relation، regarding monetary inflation in Iran، is a function of money growth rate. With this assumption that the goal of central bank is to pursue target inflation rate and output gap، and subject to monetary transmission mechanism، optimal rule of monetary policy obtained for Iran economy that is a function of inflation gap، output gap and oil income growth rate. Estimation results show that money growth rate has no effect on output gap and fully reflexes in inflation expectation. Moreover، one percent increase in oil income causes four percent increase in inflation rate.
    Keywords: Optimal monetary policy, Inflation targeting, optimal monetary rule, Taylor rule, Dynamic stochastic general equilibrium
  • Mohammad Nabi Shahiki Tash Pages 43-64
    This paper using generalized Roeger''s model calculated the Lerner index for Iranian active industries in 4-digit ISIC codes during the period 1995-2007. The findings indicate that the Lerner index has been between 8 to 16 percent in 38 industries among 131 ones. The index also in different industries shows that more than 50 percent of Iranian industries have monopolistic power such that they have generated a significant gap between price and marginal cost. Comparing the Lerner index with Herfindahl–Hirschman and four - firm concentration ratio indices gives this result that the industries with high concentration ratio have greater value of Lerner index so that The four-firm concentration ratio of 20 industries (among the 29 industries) has had a value more than 40.
    Keywords: Lerner, Marginal Cost, Concentration, Monopoly, Industry
  • Hossein Abbasinejad, Ahmad Tashkini, Teymoor Rahmani, Hedieh Setayesh Pages 65-86

    The minimum wage determination is one of the most significant economic issues exerting effects on macroeconomic variables. This study provides an empirical model using VAR method to analyze the long run relationships and short run dynamisms of factors affect general price level (with emphasis on minimum wage) during the period of 1978-2010. To examine long run relationships we used Johansen-Juselius Co-Integration method and we also applied impulse response functions and variance decompositions to see how the short run dynamisms work. The results indicate that though minimum wage does not play a considerable role in explaining price level variations in Iran’s economy، price level is able to explain minimum wage variations properly.

    Keywords: minimum, wage, inflation, Vector Autoregressive Model (VAR), Johansen, Juselius Co, integration method, Impulse Response Functions, Variance Decompositions
  • Ghahreman Abdoli, Nasrin Hozarmoghadam Pages 87-110
    In this paper، besides of studying and reviewing the theoretical analysis of the trade liberalization and industrial growth، the effect of trade liberalization on productivity in the industrial sector of the Iran`s economy are investigated. In this study، a Translog cost function and SUR model for the period of 1974-2006 are used in order to evaluate the trade liberalization variable. At first، the demand function for industry production factors (labour، capital، energy and raw materials) are estimated with related price، income and substitution elasticities and then، production and cost structure of Iran`s industry have been studied. After that، the effects of trade liberalization with two aspects of cost and production that is the application of the dual theorem in this paper، is investigated and shows that the one percent increase in the volume of trade through trade liberalization، on the one hand، will increase industrial production by %0. 47 (primal effect of productivity)، and On the other hand، will decrease the cost of production by %0. 26 (the dual effect of productivity). Moreover، Industrial inputs demand functions shows that moving towards a freer trade regime leads to adoption which methods by the firm that save energy and raw materials، and tends to increase the use of labour and capital.
    Keywords: Trade liberalization, Productivity, Cost function, The method of Seemingly Unrelated Uegressions
  • Saeid Eisazadeh, Jahanbakhsh Mehranfar Pages 111-130
    Iran is one of the most concentrated areas of Afghan migrants and refugees. Most Afghans dispersed throughout the country mixed with Iranian households. The majority of Afghan immigrants are typically unskilled and illegal workers. This study aims at investigating the nature of the causal relationship between Afghan immigrants and two main labor market indicators، average wages and unemployment rate، in Iran using autoregressive distributed lag (ARDL) bounds testing procedure and Granger-causality within vector error correction model (VECM) based on annual data spanning the period between 1976 and 2006. Results of the ARDL bounds test are supportive of the theory that the variables are in a long-run equilibrium level relationship. Results of the Granger-causality tests support the existence of a long-run، bidirectional causality between immigration and unemployment. While in the short run there is unidirectional Granger causality running from immigration to unemployment rate.
    Keywords: Afghan immigrants, Unemployment rate, Real wage rate, Granger, causality
  • Firouz Fallahi, Parviz Mohamadzedeh, Samad Hekmati Farid Pages 131-150
    This paper evaluates the welfare effects of price changes in the main commodity groups in Iran. Using the Iranian urban households’ data issued by the Iranian Statistics Center over the period 1994-2007 we estimate the subsistence level. In addition، using the results from the linear expenditure system we calculate the price and income elasticities along with the compensation and equivalent variations for the Iranian urban households. Results show that the subsistence level for the Iranian household in year 2007 was 39141117 Rials. Furthermore، calculated compensation and equivalent variations show that the price changes had caused the maximum welfare decline in the Food and Housing groups.
    Keywords: Compensation Variations, Equivalent Variations, Equivalent income, urban Households, commodity groups
  • Mohammad Ali Feizpour, Hossain Hajikhodazade Pages 151-178
    In the economic literature، firm entry and exit are considered as two basic concepts and the time interval between them، known as life duration، is almost a neglected subject in Iranian economy. Accordingly، this study tries to investigate the life duration of new firms in food and beverage industry as one of the most manufacturing industries in Iran during 1996-2005. Factors affecting the life duration have been divided into four categories namely، firms، as well as industry، personal and expenditure characteristics. Furthermore، the Cox proportional hazard model is used as the econometric model. The results show that the life duration of new firms in this industry are affected by eight variables: firm size at the time of entry، profitability، capital intensity، industry concentration rate، optimal size of industry، advertising expenditure، investment and labor force gender composition. In terms of policy implication، firm size as the most affective factor on life duration shoul be considered in all of new firm formation programe.
    Keywords: Life Duration, New Firms, Food, Beverages Industry, Cox Proportional Hazard Function
  • Gholamreza Keshavarz Haddad, Sepehr Maghareh Abed Pages 179-199
    US 2008 financial crisis، spreaded out across the international stock markets in the second half of the year 2008. The crisis decreased the returns and increased the volatilities of almost all of the stock indices، however، its effects on Iran’s stock markets were unexplored. Financial limitations create an exclusive situation in Iran’s stock market. Using weekly data on the stock indices from July 2006 through August 2009، this study aims to exam in the contagion effects of the global financial crisis through the main indices such as S&P500 and FTSE100 on Tehran Stock Exchange indices: industrial and financial intermediary indices and The First and the Second indices of Tehran’s Stock Exchange. The DFGM2 contagion test model is employed to identify the contagion effects. Our findings reveal that the crisis has been transmitted to Tehran Stock Exchange index and has decreased the index. Moreover، the industrial and the First indices are affected by the crisis negatively، however، the results shows that the crisis did not have any significant effects on TSE’s financial intermediary and the Second indices.
    Keywords: Stock Markets, Financial Crisis, DFGM contagion test, Latent factors test, Generalized Methods of Moments
  • Gholamreza Mohamadpour, Rasool Bakhshi Dastjerdy, Somayeh Jaafari, Hajar Asna Ashari Pages 201-224
    According to concern the role of population on growth of economic، in this study proceeds the study of age structure population on growth of Iran’s economic. To achieve the experimental results، period of 1966-2009 is selected and used of auto regressive distributed lag method to achieve the experimental results. Independent variables include the per capita income، population growth rates of 64-15 years، population growth rate and rate number of workers with higher education. As well as another independent variable is used the life expectancy that can be effective on savings، productivity and human capital. Experimental results of the estimation model are the theoretical and empirical expectation. So in the long-run، the effect of growth rate of overall population and growth rate of the working age population on the per capita income is negative and other variables have a positive and significant effect on economic growth.
    Keywords: Age Structure of Population, Human Capital, Economic Growth, Life Expectancy, Auto Regressive Distributed Lag Method