فهرست مطالب

تحقیقات اقتصادی - پیاپی 116 (پاییز 1395)

فصلنامه تحقیقات اقتصادی
پیاپی 116 (پاییز 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/08/11
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مقاله پژوهشی
  • اسمعیل ابونوری*، محبوبه فراهتی صفحات 517-539
    هدف اصلی این پژوهش تعیین رژیم رشد در ایران بر اساس تحلیلهای اقتصاد باز در مدل بهادوری و مارگلین(1990) بوده است. این مدل که به صورت گسترده در اقتصاد پساکینزی مورد استفاده قرار گرفته است، یک مدل کلان کالکین-پساکینزین می باشد که بر محور تقاضای موثر قرار دارد. بهادوری و مارگلین(1990) با در نظر گرفتن مزد به عنوان یکی از اقلام هزینه و نیز جزئی از تقاضای کل، هر دو رژیم سود محور و مزد محور را در نظر گرفته و به بررسی اثر توزیع عاملی درآمد بر تقاضای کل پرداختند. با در نظر گرفتن مازاد عملیاتی ناخالص، جبران خدمات کارکنان، مخارج مصرفی، مخارج سرمایه گذاری، استفاده از ظرفیت های موجود، سهم سود، نرخ ارز اسمی و خالص صادرات، نخست اثر تغییر سهم سود بر سهم مخارج مصرفی، سهم مخارج سرمایه گذاری و سهم خالص صادرات از GDP طی سالهای 1358-1392 در معادلاتی مجزا ارزیابی شد. سپس اثر سهم سود بر تقاضای کل، با جمع اثرات جزئی برآورد گردید. نتایج نشان داد، توزیع مجدد درآمد به نفع سود منجر به کاهش سهم مخارج مصرفی، افزایش سهم مخارج سرمایه گذاری و همچنین افزایش سهم خالص صادرات از GDP می شود. بر اساس نتایج حاصل، رژیم تقاضای داخلی در ایران سود محور می باشد و با توجه به اثر مثبت سهم سود بر رقابت پذیری بین المللی، رژیم تقاضای کل نیز سود محور است.
    کلیدواژگان: اقتصاد پساکینزی، رشد، توزیع درآمد، مصرف، سرمایه گذاری، خالص صادرات
  • فرهاد ترحمی*، مسعود همایونی فر، مهدی خداپرست مشهدی، محمدرضا لطفعلی پور صفحات 541-567
    هدف از این پژوهش، شناسایی زنجیره های تولید در مناطق نفت خیز ایران است. برای این منظور، با استفاده از جدول داده-ستانده سال 1390 مناطق نفت خیز ایران، پیوندهای بین بخشی و زنجیره های تولید شناسایی می شوند. نتایج پژوهش نشان می دهد که گرچه بخش نفت خام و گاز طبیعی، 50 درصد از ستانده منطقه را به خود اختصاص داده است، لیکن جزء بخش های پیشرو محسوب نمی شود. در مقابل، بخش ساخت انواع ماشین آلات به عنوان بخش پیشرو منطقه لحاظ می شود. بررسی زنجیره های تولید مناطق نفت خیز ایران نشان می دهد که بخش کک و مواد شیمیایی طولانی ترین زنجیره را در منطقه داراست. ضمنا، تاثیرات دو بخش برق و بانک و بیمه بر بخش نفت خام و گاز طبیعی، مستقیم است. به علاوه، گرچه دو بخش تامین آب و گاز در منطقه دارای مزیت نسبی هستند، ولی در زنجیره تولید منطقه نقشی ندارند.
    کلیدواژگان: مناطق نفت خیز ایران، جدول داده، ستانده، میانگین طول انتشار، بخش پیشرو، زنجیره تولید
  • محمدحسین رحمتی*، علی کریمی راد، سیدعلی مدنی زاده صفحات 569-594
    هدف از این مقاله، بررسی کمی شوک های وارد بر اقتصاد ایران و اندازه گیری اهمیت هر یک از آن ها در رکود 1392-1391 است. برای این منظور، از مفهوم شکاف[1] که توسط چاری، کهو و مک گراتن[2] (2007) مطرح شده است استفاده می شود. در این پژوهش علاوه بر چهار شکاف متداول که توسط چاری، کهو و مک گراتن (2007) معرفی شده است، شکاف دیگری- شکاف تجارت - تعریف می شود. هدف از معرفی این شکاف ، مدل کردن اصطکاک های موجود در مسیر تامین مواد واسطه ای وارداتی توسط بنگاه هاست که در سال های اخیر به دلیل تحریم های بین المللی و ممنوعیت های تجاری و نوسانات ارزی افزایش یافته است. یافته های مقاله نشان می دهد، شکاف بهره وری بیشترین توانایی را در توضیح چرخه های تجاری ایران داشته و شکاف تجارت نقشی در توضیح رکود 1392-1391 نداشته است. اما زمانی که اثر نرخ ارز از شکاف تجارت خارج می شود و تنها اثر تحریم ها در شکاف تجارت باقی می ماند، شکاف تجارت، بخشی از کاهش تولید در سال 1392 را توضیح می دهد. همچنین افزایش موانع تجارت در سال 1391 به طور عمده ناشی از افزایش نرخ ارز و در سال 1392 ناشی از تحریم ها است.
    کلیدواژگان: چرخه های تجاری، تحریم، رکود، اصطکاک، شکاف
  • رحمان سعادت *، حدیث جودکی، علیرضا عرفانی صفحات 595-609
    از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر تجارت هرکشور نرخ ارز و درآمد ملی کشورهای طرف تجاری است. با توجه به روابط اقتصادی و سیاسی ایران و ونزوئلا طی سالیان اخیر، هدف مقاله حاضر، بررسی تاثیر نوسانات نرخ ارز بر صادرات ایران به ونزوئلا می باشد. داده های مورد استفاده در این مطالعه، داده های سالانه برای سال های 1362تا 1392می باشد. در این پژوهش متغیر نوسانات نرخ ارز از جزء اخلال های مدل گارچ ( GARCH) محاسبه شده است و برای انجام این پژوهش از روش خودتوضیح با وقفه های گسترده ( ARDL) و مدل تصحیح خطا ( ECM) استفاده شده است. نتایج نشان می دهد که ضریب نااطمینانی نرخ ارز در کوتاه مدت تاثیر معنی دار و منفی بر صادرات ایران به ونزوئلا دارد ولی در بلندمدت اثر معنی داری بر صادرات ندارد. همچنین ضریب متغیرهای تولید ناخالص داخلی و نرخ ارز در سطح اطمینان 95 درصد برای هردو مدل در بلندمدت معنادار هستند، اما ضریب نرخ ارز برای مدل صادرات در کوتاه مدت معنادار نیست.
    کلیدواژگان: نوسانات نرخ ارز، صادرات، ایران، ونزوئلا، مدلARDL
  • ابوالفضل شاه آبادی *، هانیه ثمری صفحات 611-633
    امروزه، آنچه که در مرکز توجه بازارهای منسجم منطقه ای و فرامنطقه ای قرار گرفته است، تمایل روزافزون برای تبادل کالاها و خدمات متکی بر فناوری های نوین علمی است. لذا استفاده و بکارگیری از دانش روز و هماهنگ سازی تولیدات داخلی با معیار مطلوب تولیدات جهانی، ازجمله اولویت های سیاست گذاران اقتصادی در بین راهبردهای توسعه صادرات، محسوب میگردد. یکی از عواملی که بر صادرات مبتنی بر فناوری های برتر در کشورهای مختلف تاثیر قابل توجهی دارد، سطح ابتکارات و فعالیت های نوآورانه درعرصه های گوناگون علمی است. بسط و گسترش نوآوری و بسترسازی جهت استفاده مناسب از آن در عرضه تولیدات ملی، تاثیر مهمی بر سطح صادرات با فناوری برتر بجای می گذارد. در همین راستا هدف مطالعه حاضر بررسی تاثیر نوآوری بر صادرات صنایع مبتنی بر فناوری برتر در دو گروه از کشورهای منتخب درحال توسعه و توسعه یافته طی دوره زمانی 2013-2007 با رهیافت پانل دیتا است. نتایج مطالعه نشانگر آن است که نوآوری تاثیر مثبت و معناداری بر صادرات متکی بر فناوری بالا در هر دو گروه از کشورهای درحال توسعه و توسعه یافته مورد مطالعه دارد. متغیر حکمرانی و سرمایه انسانی نیز اثر مثبت و معناداری بر صادرات مبتنی بر فناوری برتر دارد.
    کلیدواژگان: صادرات مبتنی بر فناوری برتر، حکمرانی، سرمایه انسانی، نوآوری، پانل دیتا
  • سامان فلاحی*، اکبر کمیجانی صفحات 635-652
    بخش بانکی در اقتصاد ایران را می توان مهمترین پل ارتباطی میان عرضه و تقاضای منابع پولی دانست، به طوری که هر گونه نقصان در ساختار این بخش و ناکارآمدی عملکرد آن زمینه های بروز اختلال در سایر بخش ها را نیز فراهم می کند. از طرفی، فعالیت بانکداری همراه با ریسک های مختلفی است که می توان به ریسک اعتباری به عنوان مهم ترین آنها اشاره نمود. هدف اصلی این مطالعه شناسایی و تبیین عوامل درونی تاثیرگذار بر ریسک اعتباری بانک ها است. در مطالعه حاضر از نسبت مطالبات غیرجاری بانک ها به کل تسهیلات اعطایی به عنوان شاخص ریسک اعتباری بانک ها استفاده شده است. شواهد تجربی این مطالعه در قالب مدل اقتصادسنجی داده های تابلویی برای نمونه ای شامل 17 بانک داخلی در دوره زمانی 1393- 1385 بدست آمده است. یافته های تجربی حاکی از آن است متغیرهای درونی که نشان دهنده نحوه مدیریت و عملکرد بانک ها بوده، نقش قابل ملاحظه ای در توضیح مطالبات غیرجاری بانک ها دارند.
    کلیدواژگان: داده های پانل، مطالبات غیرجاری، درونی، ریسک اعتباری، بانکداری
  • محمدعلی فیض پور*، حسین حاجی خدازاده صفحات 653-682
    اگرچه ورود بنگاه های جدید تحت تاثیر تمایزات منطقه ای است اما تاثیر ابعاد مکانی بر ورود موضوعی است که کمتر در ادبیات اقتصاد ایران مورد توجه بوده و از این رو این مطالعه می کوشد تا خالص ورود بنگاه های جدید صنایع تولیدی ایران را با استفاده از ده ویژگی محیطی در مناطق کشور طی سال های 1384 تا 1392 مورد بررسی قرار دهد. در این مطالعه برای برآورد تاثیرات احتمالی متغیرهای محیطی بر خالص ورود بنگاه های صنایع تولیدی از روش اقتصادسنجی پانل دیتا استفاده شده است. نتایج حاصل از این پژوهش حاکی از رابطه مثبت و معنی دار خالص ورود بنگاه های جدید با متغیرهای رشد اشتغال، رشد سپرده های بانکی، رشد جمعیت و امنیت موجود در مناطق است. به عنوان پیشنهاد سیاستی دولت می تواند از طریق آسان کردن دسترسی بنگاه ها به منابع پولی و مالی و نیز برقراری امنیت مناطق نقش مهمی در ایجاد بنگاه های جدید در آن مناطق داشته باشد.
    کلیدواژگان: تمایزات منطقه ای، خالص ورود بنگاه ها، صنایع تولیدی ایران و پانل دیتا
  • عبدالرسول قاسمی*، علی اصغر بانویی، نیره روزبهانی صفحات 683-691
    پیشرفت های فناوری در بخش های مختلف و ملحوظ نمودن سرعت و دقت به عنوان بخشی جدانشدنی از فرایند تصمیم گیری در عصر اقتصاد دانایی محور، سبب شده تا اقتصاد سوانح نیز به منظور ارزیابی ریسک و مدیریت آن در برنامه ریزی های ملی و منطقه ای، از اهمیت ویژه ای برخودار شود. توسعه مدل های مورد استفاده در این بخش، سبب شده تا علاوه بر توجه به آثار مستقیم وقوع سوانح در اقتصاد، به پیامدهای غیرمستقیم آن نیز توجه شود.
    هرچند مطالعاتی در این عرصه در ابعاد بین المللی صورت گرفته است، اما این مطالعه به لحاظ قلمرو موضوعی و مکانی، دارای نوآوری هایی است که آن را از سایر مطالعات صورت گرفته متمایز می سازد. این پژوهش با توجه به جایگاه استان تهران در تولید ناخالص داخلی و نیز آسیب پذیری آن در وقوع سوانحی همچون زلزله، با استفاده از جدول داده-ستانده استانی (14 بخشی) استخراجی به روش FLQ از جدول داده-ستانده ی ملی بهنگام شده با روش راس سال1390 (فعالیت در فعالیت با فرض تکنولوژی فعالیت) مرکز پژوهشهای مجلس، به محاسبه آسیب پذیری این استان در شرایط ریسک غیرعملیاتی می پردازد. نتایج حاصل از انجام پژوهش نشان می دهد که بخش های صنعت، عمده فروشی، خرده فروشی، تعمیر وسایل نقلیه و کالاها و بخش حمل و نقل، انبارداری و ارتباطات بخش های با الویت سرمایه گذاری پس از سانحه نسبت به سایر بخش ها می باشند.
    کلیدواژگان: آسیب پذیری، زلزله، داده، ستانده غیرعملیاتی، تاب آوری، تهران
  • علی حسین استادزاد *، ابراهیم هادیان صفحات 709-734
    مخارج تحقیق و توسعه (R&D) در متون جدید نقش مهمی در رشد اقتصادی دارد. سرمایه گذاری در بخش تحقیق و توسعه باعث افزایش سطح دانش و افزایش سطح دانش، بهره وری تولید را افزایش خواهد داد و از کانال افزایش بهره وری رشد اقتصادی بهبود می یابد. در مطالعات بسیاری که در مورد تحقیق و توسعه صورت گرفته است از داده های واحدی برای این متغیر استفاده نشده است. دلیل این امر گزارش نشدن نیروی کار و همچنین سطح سرمایه در بخش تحقیق و توسعه (با دلیل پیچیدگی محاسبات و اندازه گیری های این متغیر غیر قابل مشاهده) می باشد. در این مطالعه اولا سری زمانی سرمایه و نیروی کار در دوره های مختلف در بخش R&D محاسبه و پس از آن سطح دانش به عنوان یک متغیر غیر قابل مشاهده در تولید در نظر گرفته شده است و با بسط یک الگوریتم بزگشتی چند هدفه سری زمانی ارزشی برای سطح دانش بر حسب میلیون ریال طی دوره 1353-1392 برآورد گردیده است. این محاسبات توسط نویسندگان می تواند راه گشایی برای مطالعات بسیار مهم در آینده باشد. ذکر این نکته ضروری است که تمام برنامه نویسی الگوریتم بازگشتی بسط داده شده توسط نویسندگان در نرم افزار متلب انجام شده است. این پکیج به صورت نرم افزاری نوشته شده است و برای کشورهای مختلف قابل بسط است.
    کلیدواژگان: سطح دانش، مخارج R&D، الگوریتم ژنتیک، متغیرهای غیر قابل مشاهده، اقتصاد ایران
  • مهدی صارم، حسین مرزبان*، منصور زیبایی، روح الله شهنازی صفحات 735-756
    هدف از مقاله حاضر بررسی شرایط رژیم غیرریکاردویی با تفسیر جدید آن در اقتصاد ایران می باشد. بر اساس مشاهدات فصلی مربوط به دوره 1391-1369 برخی از نشانه های وجود این سیاست در اقتصاد ایران نمایان گردید. به منظور اثبات یا رد این فرضیه، یک الگوی تعادل عمومی پویای تصادفی طرح ، و پارامترهای سیاست های پولی و مالی الگو با رویکرد بیزین برآورد شد. نتایج مبین سیاست پولی انفعالی و سیاست مالی فعال بود که دلالت بر وجود یک رژیم سیاستی غیر ریکاردویی با تفسیر جدید آن می باشد. به منظور راستی آزمایی نتایج، از معیار های نسبت احتمالات پسین، توابع واکنش آنی و تحلیل حساسیت استفاده شده است. بر اساس معیار نسبت احتمالات پسین، الگوی غیرریکاردویی نسبت به الگوی ریکاردویی توانایی بالاتری در توضیح مشاهدات دارد و بر اساس توابع واکنش آنی، رفتار متغیرهای اقتصادی در واکنش به یک شوک مثبت بدهی دولت، در حالت رژیم غیرریکاردویی انطباق بیشتری با شرایط اقتصادی ایران دارد.
    کلیدواژگان: رژیم غیرریکاردویی، رژیم ریکاردویی، تعادل عمومی پویای تصادفی، ثبات سطح قیمت ها، سیاست فعال
|
  • Esmaiel Abounoori *, Mahboobeh Farahati Pages 517-539
    The main aim in this research has been to determining the growth regime in Iran based on an open economy concerning the Bhaduri and Marglin(1990) model. This model which has been widely used in Post Keynesian economics is a Kaleckian-Post Keynesian macroeconomic model which is based on effective demand. Bhaduri and Marglin(1990) concerning wage as a cost item as well as a component of aggregate demand have considered both profit-led and wage-led regimes to study the effect of functional distribution of income on aggregate demand. Considering gross operating surplus, compensation to employees, consumption expenditures, investment expenditures, capacity utilization, profit share, nominal currency rate and net exports, the impact of variation of profit share on consumption expenditures share, investment expenditures share and net export share of GDP, was first evaluated in a single equation for 1979 to 2013. Then, the total impact of profit share on total demand was estimated summing up the partial effects. The results show that redistribution in favor of profits results in reduction of consumption expenditures share, increase of investment expenditures share, and also increase in net export share of GDP. Based on the results, the regime of domestic demand in Iran is profit-led, and due to positive impact of profit share on international competitiveness, the total demand regime is also concluded to be profit-led.
    Keywords: Post Keynesian economics, Growth, Income Distribution, Consumption, Investment, Net Exports
  • Farhad Tarahomi*, Masoud Homauonifar, Mehdi Khodaparast, Mohamadreza Lotfalipuor Pages 541-567
    The aim this research is the diagnosis of production chains in oil’s regions of Iran. For this reason, by using, input-output table for oil’s regions of Iran,linkages and production chains are identified. The results of research indicate that although oil and natural gas sectors contain 50 percent of region’s output, but it is not a leading sector. In contrast, manufacturing of species of machines is leading sector in oil’s region. The survey about production chains in oil’s regions of Iran indicates that coke and chemicals sector has longest chains in region. Meanwhile, The effects of electrics and bank and insurances sectors on oil and natural gas sector are direct.Moreover.although water and gas sectors in the region,have relative advantage, but they haven’t any role in the production chains in the region.
    JEL Classification: D57, C67, R15, R12
    Keywords: Oil, Regions of Iran, Input, output table, Average propagationlengths, leading sector, production chains
  • Mohamadhosein Rahmati*, Ali Karimirad, Ali Madanizade Pages 569-594
    We describe a simple model that fits well with Iranian economy, and extends a methodology which Chary at el. (2007) demonstrated. In addition to four traditional wedges, we introduce additional Trade wedge. We then evaluate the contribution of these wedges to the fluctuations in Iran during last three years. Because of international sanction, trading cost increases, and firms have difficulty to importing intermediate goods, which is used in production lines. The significance of which is measured by Trade wedge. The results show that efficiency wedge accounts fluctuations in output. Trade wedge unable to explain fluctuations in output, but by extracting the effect of the fluctuation of nominal exchange rate it accounts for recession in 2013. The fluctuation of nominal exchange rate in 2012 is the cause of increase in trade barrier, and international santions are the cause of increase in trade barrier in 2013.
    Keywords: business cycles, sanction, recession, friction, wedge
  • Rahman Saadat*, Hadis Joudaki, Alireza Erfani Pages 595-609
    Exchange rate and national income of countries trading with each other are among the most important factors affecting each country's trade. Considering the political and economic ties between Iran and Venezuela in recent years, the goal of this paper was to investigate the effect of exchange rate volatility on exports of Iran to Venezuela. Data used in this research include annual data for the period of years 1362-1392. The uncertainty variable of exchange rate is calculated through the residuals of generalized auto-regressive conditional heteroskedasticity (GARCH) model, while autoregressive distributed lag (ARDL) and error correction model (ECM) are applied. The results indicate that the uncertainty coefficient of exchange rate is significant and negative in the short-run for exports model. However, in the long-run, it has no significant effect on exports. Also, the coefficients of GDP and exchange rate variables in the long-run are significant for both models at the significance level of 95 percent, while in the short-run, coefficient of exchange rate has no significant effect on exports.
    Keywords: Exchange Rate Volatility, Export, Iran, Venezuela, ARDL Model
  • Abolfazl Shahabadi * Pages 611-633
    Today, what is the focus of coherent regional and regional markets has been an increasing tendency for the exchange of goods and services is based on modern scientific technology. The use and application of knowledge and standards harmonization of domestic products with favorable global production, among the priorities of the economic policy of export development strategies, should be considered. One of the factors based on the export of high technology has considerable influence in different countries, is innovative initiatives and activities in various areas of science. Development of innovation and infrastructure suitable for use in the supply of national production has an important effect on the export of high technology. The aim of this study is to investigate the effect of innovation on exports of high technology-based industries in selected developing and developed countries over the period 2007-2013 with panel data approach. Our results show that positive and significant effect on innovation on high-tech based exports in both developed and developing countries. Governance and human capital variables also show positive and significant effect on exports based on superior technology.
    Keywords: Exports Based on Superior Technology, Governance, Human Capital, Innovation, panel data
  • Saman Fallahi *, Akbar Komijani Pages 635-652
    The banking sector has vital role in flow of funds in the Iran’s economy and any defect and inefficiency in this sector can lead to serious distortion in other sectors. On the other hand, banking activities face intrinsically different kinds of risk, and the credit risk is recognized as the most important one. The main goal of this study is to identify and explain the internal factors influencing the bank’s credit risk. Non-performing loans to total loans ratio is used as indicator of credit risk. The empirical evidences have been generated based on a panel data analysis in a sample of 17 Iranian banks during 1385 to 1393 period. The findings imply that the internal factors have a significant role in explaining the non-performing loans of banks.
    Keywords: panel, non, performing loans, banking sector, internal factors, credit risk
  • Mohammad Ali Fiezpour*, Hossein Hajikhodazadeh Pages 653-682
    Although entry of new firms is influenced by regional differences, the impact of location dimensions on entry has been received less attention in the literature of Iran's economy and hence this study tries to examine net entry of new industrial firms with the use of ten demographics characteristics in the regions of country during 2005 to 2013. In this study, econometric panel data methods have been used to estimate the possible effects of demographics variables on net entry of new firms. The results of this study showed a significant and positive relationship between net entry of new firms with variables of employment growth, the growth of bank deposits, population growth and security in the regions. As a political suggestion, government can have an important role in the creation of new firms in those regions by facilitating the access of firms to monetary and financial resources and providing security of regions.
    Keywords: Regional Differences, Net Entry of New Firms, Iranian Manufacturing Industrial, Panel Data
  • Abdolrasoul Ghasemi *, Aliasghar Banavi, Nayere Roozbahani Pages 683-691
    Technological developments in various sectors and consider the speed and accuracy as an integral part of the decision-making process in the age of knowledge economy, has caused the disaster economy an important role in risk assessment and management in national and regional planning. The development of models used in this area, resulted in addition to direct effects of disasters on the economy, given its indirect consequences.
    Although a lot of studies have been done in this field in the international dimensions, but this study in terms of thematic and geographic domain, has some innovations that makes it different from other studies. This research, with respect to the position of Tehran in GDP and its vulnerability in occurrence of some disasters such as earthquakes has selected. Using the provincial input-output table (14 parts) extraction of national input-output table with FLQ method updated by Ross method in 1390 (activity by activity given activity technology model), to calculate the vulnerability of the province in terms of the nonoperational risk. The results show that industry, wholesale, retail, repair of vehicles and goods and transport, storage and communications sectors, have higher investment priority compared with other sectors.
    Keywords: Vulnerability, Earthquake, Nonoperational Input, Output, Resilience, Tehran
  • Ali Hussein Ostadzad * Pages 709-734
    Research and development expenditure (R&D) in new literature plays an important role in economic growth. Investment in R&D, increase level of knowledge and enhances knowledge, increase production efficiency and from efficiency channel economic growth improved. Many studies have been done on the R&D not used unit of data for this variable. This is due to a lack of labor and the level of investment in R&D (because of the complexity of calculations and measurements of this invisible variable). In this study first, the series of capital and labor at different periods in the R&D was calculated and then the level of knowledge is considered as an unobservable variable in the production. We develop a multi objective recursive algorithm and estimated the level of knowledge series value during 1974-2013. These calculations by the authors can be very important for future studies in field of R&D. It should be noted that all programming of recursive algorithm developed by the authors in MATLAB software. This package written as form of software and it can expansion for different countries.
    Keywords: level of knowledge, costs of R, D, Genetic Algorithm, unobservable variables, Iranian economy
  • Mehdi Sarem, Hussein Marzban*, Mansour Zibaei, Roholah Shahnazi Pages 735-756
    The aim of this paper is to investigate the existence of the new non-Ricardian regime policy in Iranian economy. We detected signs of the non-Ricardian regime from quarterly data of 1369 to 1391. To investigate further a dynamic stochastic general equilibrium model is designed to estimate the fiscal and monetary parameters using a Bayesian approach. Our results indicated a passive monetary policy and an active fiscal policy presence which are evidence of a new non-Ricardian regime. To prove the robustness of our results, criteria such as posterior odds ratio and impulse response functions are used in this research. Based on posterior odds ratio, Non-Ricardian policy has more ability to describe data than Ricardian policy. According to the impulse response function, in reaction to positive government debt shocks, Non-Ricardian policy implementation is more compatible with the behavior of the Iranian economy than the other.
    Keywords: Non, Ricardian Regime, Ricardian Regime, Dynamic stochastic general equilibrium, Price level stability, Active policy