فهرست مطالب

فصلنامه حیات
سال نوزدهم شماره 4 (پیاپی 60، زمستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/12/26
  • تعداد عناوین: 8
|
  • رکسانا جان قربان، رباب لطیف نژاد رودسری*، علی تقی پور صفحات 1-5
    مطالعه پایلوت یا مطالعه مقدماتی به مقیاس کوچکی از یک مطالعه کامل و یا پیش آزمونی برای یک ابزار خاص نظیر پرسشنامه یا راهنمای مصاحبه، اطلاق می گردد (1). مطالعه مقدماتی می تواند در پژوهش های کیفی، کمی و حتی ترکیبی انجام گیرد (2).
    کاربرد عمومی مطالعه مقدماتی در تحقیقات کیفی را می توان در چهار حیطه - یافتن مشکلات و موانع مرتبط به انتخاب مشارکت کنندگان، - درگیر شدن پژوهشگر به عنوان یک محقق کیفی، - سنجش مقبولیت پروتکل مصاحبه یا مشاهده و - تعیین معرفت شناسی (Epistemology) و روش شناسی مطالعه خلاصه کرد. سه کارکرد اختصاصی این مطالعات، به سه روش شناسی اصلی در تحقیق کیفی، یعنی پدیدارشناسی، نظریه زمینه ای و قوم نگاری اختصاص دارد، که به ترتیب در تمرین تعلیق قضاوت (Epoche) در اجرای تحقیق پدیدارشناسی، افزایش حساسیت نظری در نظریه زمینه ای و آشنایی با کار میدانی (Fieldwork) در قوم نگاری بارز است (5-3).
    کلیدواژگان: پایلوت
  • سید رضابرزو، سوفیا اکبری، غلامحسین فلاحی نیا*، حسین محجوب صفحات 6-14
    زمینه و هدف
    بیماران تحت درمان با همودیالیز در معرض استرس و درد ناشی از حدود 300 بار سوراخ شدن فیستول شریانی- وریدی خود در سال هستند. راحتی بیمار با این روش به منظور انطباق طولانی مدت با درمان و تا زمان انجام یک پیوند کلیه موفق حایز اهمیت است. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر تنفس ریتمیک بر شدت درد ناشی از وارد نمودن سوزن های عروقی در بیماران تحت همودیالیز انجام یافته است.
    روش بررسی
    در این مطالعه نیمه تجربی یک گروهی، 35 بیمار همودیالیزی بیمارستان بعثت همدان (در سال 1391) که شرایط ورود به مطالعه را داشتند به روش آسان انتخاب شدند و شدت درد ناشی از وارد نمودن سوزن های عروقی همودیالیز طی 6 جلسه با و بدون تنفس ریتمیک اندازه گیری شد. ابزار گردآوری داده ها معیار سنجش دیداری درد بود. برای تعیین اختلاف بین میانگین شدت درد در دو روش بالا از آزمون آماری t زوجی استفاده شد.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان داد که میانگین شدت درد در روش معمول 15/1 ± 45/5 و در روش تنفس ریتمیک 92/0 ± 19/2 بود. نتایج آزمون t زوجی نشان داد که بین میانگین شدت درد در روش معمول و تنفس ریتمیک تفاوت آماری معناداری وجود داشته است (001/0 p<).
    نتیجه گیری
    تنفس ریتمیک یک روش موثر تسکین درد ناشی از وارد نمودن سوزن های عروقی همودیالیز می باشد. بنابراین می توان استفاده از این شیوه راحت و بدون هزینه را قبل از وارد نمودن سوزن های عروقی همودیالیز جهت کاهش درد بیماران پیشنهاد نمود.
    کلیدواژگان: تنفس ریتمیک، درد، همودیالیز
  • صدیقه خنجری، نعیمه سیدفاطمی، سمیه برجی*، حمید حقانی صفحات 15-25
    زمینه و هدف
    در بین بیماری های مزمن دوران کودکی سرطان شیوع زیادی داشته و علاوه بر زندگی کودک، خانواده را نیز درگیر می سازد. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر آموزش مهارت های مقابله بر کیفیت زندگی والدین کودکان مبتلا به لوسمی انجام گرفت است.
    روش بررسی
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی غیرتصادفی که از اسفند ماه سال 1391 تا تیر ماه سال 1392 انجام گرفت، 98 نفر از والدین کودکان مبتلا به لوسمی مراجعه کننده به دو بیمارستان منتخب دانشگاه علوم پزشکی تهران به صورت نمونه گیری در دسترس، انتخاب و در دو گروه آزمون (48 نفر) و شاهد (50 نفر) وارد مطالعه شدند. پرسشنامه اطلاعات جمعیت شناختی والدین و کودک و نسخه فارسی پرسشنامه کیفیت زندگی مراقبان افراد مبتلا به سرطان (the Caregiver Quality of Life - Cancer: CQOLC) در این پژوهش به کار گرفته شد. برای گروه آزمون آموزش مهارت های مقابله شامل مهارت های ارتباط اجتماعی بود که طی 4 جلسه آموزشی دو ساعته به روش بحث گروهی (5 تا 8 نفره)، انجام پذیرفت. چهار هفته پس از مداخله، پرسشنامه مجددا توسط والدین در هر دو گروه تکمیل گردید. داده ها با استفاده از آزمون های تی زوج، تی مستقل، آزمون کای دو و آزمون دقیق فیشر در نرم افزار SPSS v.16 تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    دو گروه از نظر کیفیت زندگی کلی قبل از مداخله تفاوت معناداری نداشتند، در حالی که بعد از مداخله کیفیت زندگی گروه آزمون افزایش یافت و در مقایسه با گروه شاهد تفاوت معنادار نشان داد (001/0> p) از بین زیرمقیاس های کیفیت زندگی تنها بعد نگرانی اقتصادی بعد از مداخله در بین دو گروه تفاوت معنادار داشته است (025/0> p). بدین معنا که نگرانی اقتصادی در گروه آزمون نسبت به گروه شاهد در مرحله پس از آزمون کم تر شده بود.
    نتیجه گیری
    آموزش مهارت های مقابله می تواند منجر به ارتقای کیفیت زندگی والدین کودکان مبتلا به لوسمی شود. لذا پیشنهاد می شود که مداخله آموزشی برای والدین جهت افزایش مهارت های مقابله، به منظور افزایش کیفیت زندگی آنان انجام گیرد.
    کلیدواژگان: والدین، کودکان، لوسمی، مهارت های مقابله، کیفیت زندگی
  • سمیه آزرمی، زهرا فارسی*، سیده اعظم سجادی صفحات 26-37
    زمینه و هدف
    به کارگیری الگوی سازگاری Roy در فرآیند درمان بیماری های مزمن، یک ابزار مهم برای جلب مشارکت بیمار در روند درمان و مراقبت آنان می باشد. با توجه به فقدان پرسشنامه ای استاندارد در این خصوص، پژوهش حاضر با هدف طراحی و تعیین روایی و پایایی پرسشنامه الگوی سازگاری Roy در جانبازان قطع عضو اندام تحتانی، صورت گرفته است.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر در سال 92-1391 در مورد جانبازان قطع عضو اندام تحتانی مراجعه کننده به کلینیک جانبازان مرکز ارتز و پروتز انجام یافت. نمونه گیری به روش در دسترس انجام یافت. ابتدا مفهوم و ابعاد اصلی مفهوم سازگاری مبتنی بر الگوی Roy در جانبازان قطع عضو اندام تحتانی از متون معتبر مربوط به الگوی سازگاری Roy استخراج گردید. سپس روایی محتوا با استفاده از شاخص روایی محتوا (CVI) و نسبت روایی محتوا (CVR)، روایی صوری و پایایی (همسانی درونی و ثبات اندازه گیری در طول زمان) ابزار طراحی شده، مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    براساس نتایج شاخص روایی محتوا و نسبت روایی محتوا، تعداد 35 سوال شامل 15 سوال در بعد فیزیولوژیک، 11 سوال در بعد خودپنداره، 4 سوال در بعد وابستگی/ استقلال و 5 سوال در بعد ایفای نقش در پرسشنامه حفظ شد. شاخص روایی محتوای کل پرسشنامه نیز 95/0 محاسبه شد. ثبات درونی کل پرسشنامه و ابعاد فیزیولوژیک، خودپنداره، ایفای نقش و وابستگی/ استقلال با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ به ترتیب، 91/0، 73/0، 70/0، 60/0 و 70/0 بود. مقادیر ضریب همبستگی محاسبه شده جهت هر یک از ابعاد ابزار بیش تر از 7/0 بود.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که ابزار طراحی شده، دارای روایی و پایایی خوبی جهت بررسی سازگاری براساس الگوی Roy در جانبازان قطع عضو اندام تحتانی می باشد و قابلیت استفاده در عملکرد پرستاری را دارد.
    کلیدواژگان: الگوی سازگاری Roy، قطع عضو اندام تحتانی، جانباز، روایی، پایایی، پرسشنامه
  • محمد عباسی*، نورالدین محمدی، علیرضا نیکبخت نصرآبادی، طاهره صادقی صفحات 38-47
    زمینه و هدف
    پیوند عروق کرونری مداخله ای حیاتی برای بیماران مبتلا به بیماری عروق کرونری بوده و این عمل همراه با تغییرات اساسی و تجارب منحصر به فرد در زندگی بیماران می باشد. برنامه ریزی مراقبتی بیماران پس از پیوند عروق کرونری نیازمند شناخت تجارب این افراد است. این مطالعه به منظور شناخت تجربه بیماران با پیوند عروق کرونری انجام یافت.
    روش بررسی
    این پژوهش کیفی با رویکرد پدیده شناسی تفسیری انجام گرفت. 11 نفر به صورت هدفمند از کلینیک سرپایی قلب و عروق بیمارستان مرکز قلب تهران انتخاب شدند. داده ها با استفاده از مصاحبه های عمیق نیمه ساختارمند در مدت زمان بین 55 تا 70 دقیقه جمع آوری شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از فعالیت های شش گام Van manen استفاده شد.
    یافته ها
    در جریان و تحلیل داده ها، مضمون اصلی تجربه زندگی با پیوند عروق، تولدی دوباره به دست آمد. این مضمون شامل زندگی با قلب سالم، احساس برگشت به جوانی و تلاش جهت حفظ سلامتی می باشد.
    نتیجه گیری
    مشارکت کنندگان این پژوهش تمایل زیادی به حفظ زندگی جدید خود با تغییر سبک زندگی و تبعیت از دستورات دارویی و غذایی دارند. لذا کارکنان تیم درمان به خصوص پرستاران می توانند براساس یافته های این مطالعه، با برنامه ریزی مناسب و آموزش نحوه مراقبت از خود به آنان کمک نمایند.
    کلیدواژگان: پیوند عروق کرونری، پدیده شناسی، تجارب زیسته
  • گیتا سنگستانی، مهناز خطیبان*، جلال پورالعجل، خدایار عشوندی صفحات 48-60
    زمینه و هدف
    در دوران حاملگی تجربه اضطراب زایمان می تواند از نظر جسمی و روانی بسیار آسیب زا باشد. Doula فردی است که به عنوان پشتیبان مادر در اتاق زایمان حضور می یابد و در طول زایمان برای مادر حمایت مداوم جسمی و عاطفی را فراهم می کند. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر به کارگیری Doula بر اضطراب زائو حین زایمان انجام یافته است.
    روش بررسی
    مطالعه تجربی حاضر به صورت سری زمانی دارای گروه شاهد تصادفی شده انجام یافته است. 64 زائوی دارای معیارهای پژوهش بستری در بیمارستان فاطمیه همدان در سال های 92-1391، به صورت دردسترس در بخش زایمان انتخاب به صورت تصادفی ساده در گروه شاهد یا مداخله قرار گرفتند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه اضطراب اشپیل برگ و یک چک لیست بوده است. نتایج حاصل با استفاده از آزمون های پارامتری و ناپارامتری و نرم افزار 11- Stata مورد آنالیز آماری قرار گرفتند.
    یافته ها
    دو گروه در زمان اجرای طرح از نظر سن، تحصیلات، میزان درآمد، محل زندگی و میزان اضطراب پنهان تقریبا مشابه هم بودند. اضطراب آشکار در بدو ورود به لیبر در دو گروه مشابه هم بود (05/0< p). پس از انجام مداخله، میزان اضطراب آشکار در گروه مداخله در پایان حضور در اتاق لیبر، در پایان حضور در اتاق زایمان و همچنین اتاق ریکاوری به طور معناداری کم تر از گروه شاهد بوده است (001/0> p).
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های این پژوهش، Doula در کاهش اضطراب زایمان و در نتیجه عوارض ناشی از آن بسیار موثر است.
    کلیدواژگان: Doula، اضطراب، زایمان
  • لیلا ولی زاده، راحله جانانی*، آلهه سیدرسولی، عبدالله جنت دوست، محمد اصغری جعفرآبادی صفحات 61-73
    زمینه و هدف
    نوزادان نارس بزرگترین گروه بستری شدگان در بخش های مراقبت ویژه می باشند. تثبیت پارامترهای قلبی- تنفسی در آن ها یکی از اهداف اولیه مراقبتی است. تهویه مکانیکی و به تبع آن ساکشن داخل تراشه از رویه های شایع در این نوزادان و تاثیرگذار بر معیارهای قلبی- تنفسی می باشد. هدف مطالعه حاضر مقایسه تاثیر ساکشن داخل تراشه به دو روش باز و بسته بر شاخص ها و پایداری فیزیولوژیک در نوزادان نارس تحت تهویه مکانیکی می باشد.
    روش بررسی
    در کارآزمایی بالینی حاضر، 90 نوزاد نارس 34-27 هفته که در بخش های NICU مراکز آموزشی- درمانی الزهرا و طالقانی تبریز در سال 91 بستری شده بودند، انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه تخصیص یافتند. یک گروه با روش باز و گروه دیگر با روش بسته ساکشن شدند و از نظر شاخص ها (درصد اشباع اکسیژن، ضربان قلب، فشارخون متوسط شریانی) و پایداری فیزیولوژیک (ضربان قلب، فشارخون متوسط شریانی) مورد مقایسه قرار گرفتند. تجزیه و تحلیل با استفاده از نرم افزار SPSS v.21 و روش های آمار توصیفی و استنباطی مانند آزمون کای دو، آزمون تی، من ویتنی و مدل آمیخته انجام یافت.
    یافته ها
    از نظر شاخص فشارخون متوسط شریانی بین دو گروه تفاوت آماری معنادار مشاهده شد (016/0= p). همچنین مدت زمان لازم برای بازگشت ضربان قلب و فشارخون متوسط شریانی به حالت پایه در روش ساکشن بسته کمتر بود. پایداری فیزیولوژیک در ساکشن به روش بسته بهتر بود (05/0 p<).
    نتیجه گیری
    فشارخون متوسط شریانی و مدت زمان لازم برای بازگشت به حالت پایه در ساکشن باز بیشتر بود. لذا با توجه به اثرات فیزیولوژیکی بهتر ساکشن بسته و عدم احتساب متغیر وزن در مطالعه حاضر پیشنهاد می شود تاثیر ترکیبی ساکشن بسته با وزن نیز بر پارامترهای فیزیولویکی نوزادان نارس ارزیابی گردد.
    کلیدواژگان: ساکشن، نوزاد نارس، قلبی تنفسی، بخش مراقبت ویژه نوزادان
  • ندا رحیمی*، عصمت نوحی، نوذر نخعی صفحات 74-81
    زمینه و هدف
    سلامت معنوی جدیدترین بعد سلامت می باشد که در کنار ابعاد دیگر سلامتی همچون سلامت جسمی، روانی، اجتماعی قرار گرفته است. مطالعه حاضر با هدف بررسی سلامت معنوی دانشجویان پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی کرمان صورت گرفته است.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی و توصیفی- تحلیلی، جامعه پژوهش شامل تعداد 222 نفر از دانشجویان پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در سال 1391 بود که به صورت سرشماری مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار پژوهش پرسشنامه سلامت معنوی پولتزین و الیسون بود. داده ها با استفاده از آزمون های آماری پارامتریک (تی مستقل و ANOVA) در نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج مطالعه نشان داد که سلامت معنوی دانشجویان پرستاری و مامایی در حد متوسط قرار دارد. همچنین از میان متغیرهای سن، جنس، وضعیت تاهل، سال تحصیلی، تنها متغیر جنس با میانگین نمره سلامت معنوی ارتباط آماری معناداری داشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های پژوهش سلامت معنوی دانشجویان پرستاری و مامایی در حد متوسط بود که این نتایج اهمیت پرداختن به موضوع معنویت در بین دانشجویان پرستاری و مامایی را نشان می دهد و لازم است برای ارتقای سطح معنویت دانشجویان پرستاری و مامایی برنامه ریزی های لازم صورت گیرد.
    کلیدواژگان: سلامت معنوی، دانشجویان پرستاری، دانشجویان مامایی
|
  • Roksana Janghorban, Robab Latifnejad Roudsari, Ali Taghipour Pages 1-5
    A pilot or preliminary study is referred to a small-scale of a complete survey or a pretest for a particular research instrument such as a questionnaire or interview guide (1). Pilot studies could be conducted in qualitative، quantitative، and even mixed methods research (2). General application of pilot studies can be summarized in four areas: 1) to find problems and barriers related to participants'' recruitment; 2) being engaged in research as a qualitative researcher; 3) assessing the acceptability of observation or interview protocol; and 4) to determine epistemology and methodology of research. Three specific functions of pilot studies in qualitative research are assigned to three main qualitative methodologies including phenomenology، grounded theory، and ethnography. It allows exercising epoch within the phenomenological research، increasing theoretical sensitivity in grounded theory، and familiarity with fieldwork in ethnography (3-5).
    Keywords: Pilot
  • Seyed Reza Borzou, Sophia Akbari, Gholam-Hosein Falahinia, Hosein Mahjub Pages 6-14
    Background and Aim
    Patients with end-stage renal disease undergoing hemodialysis are repeatedly exposed to stress and pain from approximately 300 punctures per year to their arteriovenous fistula. Patient comfort with the procedure is therefore of greatest importance for long-term compliance with the treatment and until a successful renal transplant. This study was conducted to determine the effect of rhythmic breathing on pain intensity when the needles are inserted into vascular access for hemodialysis. Methods & Materials: This was a quasi -experimental one-group time-series study. Thirty five patients in hemodialysis ward of Hamadan Besat hospital entered into the study via convenient sampling method. In this study، pain intensity during the insertion of hemodialysis vascular needles was measured in six sessions through two methods of routine intervention and rhythmic breathing. The data were collected using visual analog scale. Paired t-test was used to determine pain intensity mean difference between the two conditions.
    Results
    Overall، the results showed that the mean pain intensities were 5. 45±1. 15 and 2. 19±0. 92 in two conditions including routine intervention and rhythmic breathing، respectively. Paired t-test showed a significant difference between the routine intervention and rhythmic breathing (P<0. 001).
    Conclusion
    These findings showed that rhythmic breathing was effective in reducing pain when the needles were inserted into the vascular access. Therefore، it is recommended to use rhythmic breathing as a simple and non-expensive method to reduce pain in patients before insertion of hemodialysis vascular needles.
    Keywords: rhythmic breathing, pain, Hemodialysis
  • Sedigheh Khanjari, Naiemeh Seyedfatemi, Somayeh Borji, Hamid Haghani Pages 15-25
    Background and Aim
    Cancer is the most common childhood chronic medical illnesses that can affect quality of life of the children and their families. The aim of this study was to determine the effect of coping skills training on quality of life among parents of children with leukemia. Methods & Materials: This non-randomized clinical trial was conducted from March to June 2013. Ninety eight parents of children with leukemia who were referred to two selected hospitals affiliated to Tehran University of Medical Sciences were enrolled to study using convenience sampling method. The participants were allocated to two experimental (n=48) and control (n=50) groups. Data were collected through two questionnaires including demographic characteristics of the parents and children، and the Persian version of the Caregivers Quality Of Life index Cancer. Coping skills training including social communication skills was performed through small group discussion (5-8 members) in four 2-hours sessions for the experimental group. The questionnaires were completed four weeks after the intervention by the parents. Data were analyzed using the independent t-test، paired t-test، Fisher''s exact test and Chi-squared test in the SPSS-16.
    Results
    The results showed significant increase in the overall quality of life after the intervention (P<0. 001). The quality of life of parents in the experimental group was improved significantly in comparison with the control group (P=0. 045). Mental/emotional burden (P<0. 001) and lifestyle disruption (P<0. 001) decreased significantly after the intervention.
    Conclusion
    The coping skills training affected the quality of life among parents of children with leukemia. Effective educational interventions may help to increase the quality of life of parents who have children with Leukemia.
    Keywords: parents, children, leukemia, coping skills, quality of life
  • Somayeh Azarmi, Zahra Farsi *, Seyedeh Azam Sajadi Pages 26-37
    Background and Aim
    The Roy’s adaptation model is a helpful instrument to be used in treatment processes of patient s with chronic diseases. According to chronic nature of amputee veterans'' diseases، it is expected that the implementation of care plan s based on this model can increase adaptation in the patients. The present study was performed to design and determine validity and reliability of a researcher-designed adaptation questionnaire based on the Roy’s adaptation model on war veterans with lower limb amputation. Methods & Materials: This study was conducted among war veterans referred to the veteran clinic of Orthotics and Prosthetics center using convenience sampling method during 2012-2014. M ain concepts of adaptation defined based on the Roy’s adaptation model were used to provide items. The validity and reliability of the questionnaire was assessed using the content validity index (CVI)، content validity ratio (CVR)، face validity، internal consistency (Cronbach''s alpha)، and stability (test-retest reliability) tests.
    Results
    Thirty five items were developed including 15 items on physiological area، 11 items on self-concept area، four items on dependence/ independence area، and five items on role playing area. The CVI was 0. 95. The Cronbach''s alpha was 0. 78. The correlation coefficient values ​​were more than 0. 7 in each area.
    Conclusion
    The psychometric analysis of the questionnaire showed proper validity and reliability for measuring adaptation on war veterans with lower limb amputation. The questionnaire is recommended to be used in nursing practice.
    Keywords: Roy's adaptation model, lower limb, Amputation, veteran, validity, reliability, questionnaire
  • Mohammad Abbasi, Nooredin Mohammadi, Alireza Nikbakht Nasrabadi, Tahereh Sadegi Pages 38-47
    Background and Aim
    Coronary artery bypass graft is a critical intervention for patients with coronary artery disease. This surgery is associated with significant changes and unique experiences in lives of patients. This study was conducted to understand the experiences of patients with coronary artery bypass graft. Methods & Materials: This qualitative study was conducted using an interpretive phenomenological approach. Eleven patients were selected from outpatient cardiology clinics of Tehran Heart Center using purposive sampling method. Data were gathered through semi-structured in-depth interviews lasting 55-70 minutes. The van Manen six steps analysis was used to analyze the data.
    Results
    During the data analysis، the main themes of e xperiences of living with coronary artery bypass and rebirth were extracted. These themes contained living with healthy heart، feeling back to the young and attempts for health maintenance.
    Conclusion
    According to the study، participants were inclined to maintain the new lifestyle، dietary changes and also adhere to medications prescription. Nurses can help patients with properly designed educational program based on experiences of the patients.
    Keywords: coronary artery bypass graft, Phenomenology, lived experience
  • Gita Sangestani, Mahnaz Khatiban *, Jalal Pourolajal, Khodayar Oshvandi Pages 48-60
    Background and Aim
    Women who experience anxiety during labor are more vulnerable to physical and mental illnesses. Emotional support by a knowledgeable individual can improve physical and even mental conditions. This study aimed to determine the effect of presence of a Doula in delivery unit on parturient women’s anxiety. Methods & Materials: This is an experimental study using a randomized interrupted time series with a control group. Using convenience sampling، 64 parturient women with research inclusion criteria were randomly assigned to the control or intervention groups. The parturient women in the intervention group benefited from presence of a Doula and her support. The control group received the usual care without presence of the Doula. Data were collected using the Spielberger state-trait anxiety inventory and a checklist. The results were analyzed using parametric and non-parametric statistical tests in the Stata-11.
    Results
    The age، education، family income، location of residency، the trait and state anxiety did not have any differences between the two groups at the baseline. After the intervention، the state anxiety was reduced significantly in the intervention group compared with the control group at the time of leaving the labor room، delivery room and recovery room (P<0. 001).
    Conclusion
    According to the present research findings، Doula can significantly reduce the anxiety level and its complications among parturient women during childbearing.
    Keywords: Doula, anxiety, childbirth
  • Leila Valizadeh, Rahele Janani *, Alehe Seyedrasooli, Abdollah Janat Dust, Mohammad Asghari Jafarabadi Pages 61-73
    Background and Aim
    Premature infants are the most admitted group to NICUs. Stabilization of cardio pulmonary parameters is a main goal in NICUs. Mechanical ventilation and endothracheal suctioning are the most common and effective procedures to stabilize cardio pulmonary parameters. The aim of present study was to compare the effects of two endothracheal suctioning methods (open and closed) on physiological stability in premature infants under mechanical ventilation. Methods & Materials: In this clinical trial، 90 preterm infants (GA: 27-34 weeks) hospitalized in the NICUs of Alzahra and Taleghani hospitals were selected and randomly assigned to two groups. In one group، infants were suctioned using open suctioning method and in the other group، infants were suctioned using closed suctioning method. The physiologic parameters (O2 sat، HR، mean BP variation) and stability (recovery time of HR، BP) were compared between the groups. Data were analyzed using descriptive and inferential statistical methods such as x2، independent t-test and mixed model in the SPSS-21.
    Results
    There was significant statistical difference between the two groups on mean BP (P=0. 016). Recovery time of the BP and HR was shorter in the closed suctioning group. Physiologic stability was better in the closed suctioning group (P<0. 05).
    Conclusion
    Variation of the mean BP and recovery time was more in the open suctioning group compared with the closed suctioning group. Considering better physiologic effects of closed suctioning، it is recommended to assess the combined effect of closed suctioning with weight on physiologic parameters of premature infants.
    Keywords: suction, premature infants, cardiopulmonary, neonatal intensive care unit
  • Neda Rahimi *, Esmat Nouhi, Nozare Nakhaee Pages 74-81
    Background and Aim
    The present study aimed to investigate the spiritual health among nursing and midwifery students at Kerman University of Medical Sciences in 2012. Methods & Materials: This was a cross-sectional study in which all 222 nursing and midwifery students studying at Kerman University of Medical Sciences were recruited to study. Data were gathered using t he Palutzian & Ellison questionnaire of spiritual well-being. The obtained data were then analyzed in the SPSS-20 using parametric statistical tests such as independent t-test and Anova.
    Results
    Results showed that spiritual well-being of nursing and midwifery students was in the good range. Except gender، no statistically significant relationships were observed between the mean of spiritual well-being and parameters such as age، marital status، academic year، and field of study.
    Conclusion
    According to the findings، spiritual health among nursing and midwifery students was moderate. It is necessary to promote spirituality among nursing and midwifery students.
    Keywords: spiritual well, being, nursing students, midwife