فهرست مطالب

فصلنامه حیات
سال بیست و سوم شماره 4 (پیاپی 76، زمستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/12/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مژگان ریواز، عباس عبادی، مرضیه مومن نسب * صفحات 290-294
    نظام های بهداشتی جهان وارد یک دوره بحرانی از کمبود منابع انسانی شده اند. کمبود پرستار واجد شرایط به عنوان یکی از بزرگ ترین موانع دستیابی به اثربخشی نظام های بهداشتی مطرح شده است (1). به گزارش سازمان بهداشت جهانی (2014)، در حال حاضر کمبود 2/7 میلیون مراقب سلامت در سطح بین المللی وجود دارد. تخمین زده می شود این کاهش، تا سال 2035 به 9/12 میلیون نفر برسد (2). به سخن دیگر، تامین پرستاران شایسته جهت توسعه نظام های بهداشتی و دستیابی به پیامدهای مثبت مراقبتی و تضمین ایمنی بیماران یک دغدغه جهانی است (3). کمبود پرستار در ایران نیز به عنوان یک دغدغه برای مدیران و چالش اساسی برای نظام سلامت مطرح است. به گزارش معاونت پرستاری وزارت بهداشت و آموزش پزشکی تعداد پرستاران شاغل در ایران 140000 نفر می باشد، در حالی که برای ارایه مراقبت ایده آل به 260000 پرستار نیاز است (4). این در حالی است که کفایت پرستاران شایسته از اجزای ضروری در یک محیط کار پرستاری حرفه ای می باشد (5). محیط های کاری نامطلوب، کمبود منابع، بارکاری نامتعادل، عدم تناسب نسبت پرستار به بیمار، افزایش امور نوشتاری، مستندسازی های زیاد (5)، فقدان مدیریت حمایتی، حقوق ناکافی و کاهش مجوز استخدام چالش های مهمی هستند که نظام سلامت ایران را علی رغم وجود تعداد زیادی دانش آموخته پرستاری جوان، با بحران شدید کاهش پرستار مواجه کرده است (6). شواهد بیانگر این است که محیط عملکرد پرستاری در جذب و نگه داشتن پرستاران خبره و تضمین کیفیت مراقبت و ایمنی بیماران تاثیرات چشمگیری دارد (7). محیط های کاری نامطلوب با پیامدهای منفی برای بیماران از جمله افزایش میزان مرگ و میر، افزایش خطاهای دارویی و یا سقوط بیمار مرتبط هستند (8و9). همچنین محیط های کاری ناسالم از علل مهم جابه جایی، ترک خدمت پرستاران کارآمد، بازنشستگی زودهنگام، نارضایتی و فرسودگی شغلی پرستاران محسوب می شوند (10و11). لذا، تلاش در جهت خلق محیط هایی که پرستاران شایسته ای را جذب و حفظ کند، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. برای ارتقای محیط کار پرستاران راهبردهای مختلفی پیشنهاد شده است. در این راستا، جذابیت محیط های کاری، پایه ای جهت افزایش کیفیت این محیط ها است (12).
    امروزه بیمارستان هایی تحت عنوان «بیمارستان های مگنت (جذاب)» وجود دارند که در جذب و حفظ پرستاران خبره شهرت دارند. واژه «بیمارستان مگنت» اولین بار در ایالات متحده استفاده شد. در اوایل دهه 1980 هم زمان با بحران شدید کاهش پرستار در آمریکا، مطالعات گسترده ای به منظور بررسی ساختارهای سازمانی بیمارستان های مگنت آغاز شد. در مطالعه ای، آکادمی پرستاران آمریکا 41 بیمارستان را که در جذب و حفظ پرستاران خبره و متخصص شهرت داشتند، شناسایی کرد و از اصطلاح «مگنت» به عنوان یک استاندارد طلایی برای عملکرد پرستاری، جهت این بیمارستان ها استفاده کرد (13). بیمارستان های مگنت از جهت دسترسی به اهداف در پنج حوزه شامل: رهبری تحول گرا، توانمندسازی ساختاری، دانش جدید، نوآوری، پیشرفت ها و نتایج تجربی مورد ارزیابی قرار می گیرند (14). این بیمارستان ها با داشتن ساختار سازمانی متفاوت نسبت به بیمارستان های غیرمگنت، نقش مهمی بر رضایت شغلی و ابقای پرستاران ایفا می کنند (15). از مهم ترین دلایل جذابیت این بیمارستان ها، داشتن محیط های کاری مبتنی بر تصمیم گیری غیرمتمرکز، استقلال، کنترل بر عملکرد، کفایت پرستار به لحاظ کیفی و کمی، مدیریت حمایتی، ارتباطات بین حرفه ای اثربخش و توسعه حرفه ای است (16). به عبارت دیگر، ساختارهای سازمانی بیمارستان های مگنت، با افزایش استقلال، اختیار و متعاقب آن بهبود رضایت شغلی باعث توانمندسازی پرستاران می شوند. این بیمارستان ها مجموعه ای از استانداردهای محیط کار را در راستای حمایت از عملکرد حرفه ای پرستاری طراحی کرده اند (17). مطالعات نشان می دهند بیمارستان های مگنت، محیط کار سالم تری را همراه با افزایش رضایت شغلی برای پرستاران و پیش آگهی بهتر برای بیماران، در مقایسه با بیمارستان های غیرمگنت تامین می کنند (18و19). در سال های اخیر توسعه بیمارستان های مگنت در کشورهای مختلف به صورت فزاینده ای گسترش یافته است. با توجه به پیچیدگی پدیده کمبود پرستار، توجه به عواملی که در جذب، ابقا و افزایش بهره وری پرستاران موثر هستند، در مقابله با چالش کمبود پرستار حایز اهمیت است (20).
    نتیجه گیری
    نارضایتی پرستاران از محیط کاری و در نتیجه کاهش پرستاران تحصیل کرده و کارآمد، چالشی مهم در نظام سلامت ایران می باشد. لذا، حل این بحران جهت پیشگیری از پیامدهای ناخواسته بهداشتی، حیاتی و حایز اهمیت است.
    در این راستا، مدیران پرستاری و سیاست گذاران حوزه سلامت می توانند با استفاده از ویژگی های بیمارستان های مگنت، یک محیط کاری با کیفیت را در جهت افزایش جذب و حفظ شاغلان حرفه های سلامت، خصوصا پرستاران طراحی کنند. این امر نه تنها رضایت شغلی پرستاران را به دنبال خواهد داشت، بلکه منجر به افزایش کیفیت مراقبت و تضمین ایمنی بیماران خواهد شد.
    کلیدواژگان: بیمارستان های مگنت، محیط عملکرد پرستاری، کمبود پرستار
  • الهام امیری، حسین ابراهیمی *، مریم وحیدی، محمد اصغری جعفرآبادی، حسین نامدار ارشتناب صفحات 295-306
    زمینه و هدف
    حساسیت اخلاقی دارای ابعاد مختلفی شامل وجود احساسات فردی، توانایی های علمی، توان استدلال و تصمیم گیری است که برای دستیابی به آن وجود برخی ویژگی های فردی و آمادگی های آموزشی ضروری است. این مطالعه با هدف تعیین حساسیت اخلاقی و ارتباط آن با مشخصات فردی و شغلی پرستاران شاغل در بخش های داخلی انجام یافته است.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی همبستگی با مشارکت 198 پرستار در بخش های داخلی بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی تبریز در سال 1395 انجام یافت. ابزار جمع آوری داده ها فرم مشخصات فردی و شغلی و پرسشنامه حساسیت اخلاقی (MSQ) بود. داده ها در نرم افزار SPSS نسخه 13 با استفاده از آمار توصیفی و آزمون های t-test، ضریب همبستگی پیرسون، ANOVA تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین حساسیت اخلاقی پرستاران 48/0±84/4 (از 7) بود. بیش ترین نمره حساسیت اخلاقی در ابعاد «آگاهی از نحوه ارتباطات بین فردی» و «تبعیت از قوانین» و کم ترین نمره در ابعاد «احترام به استقلال مددجو» و «تجربه کشمکش های اخلاقی» بود. سن پرستاران با ابعاد «احترام به استقلال مددجو» (008/0=p) و «تبعیت از قوانین» (034/0=p) ارتباط معنادار و معکوس داشت. همچنین بین بعد «تبعیت از قوانین» با سابقه کار، ارتباط معنادار و معکوس وجود داشت (009/0=p).
    نتیجه گیری
    با توجه به کسب نمره پایین در بعد «احترام به استقلال مددجو» در مطالعه حاضر پیشنهاد می شود تا در آموزش ضمن خدمت و همچنین در تدوین برنامه های آموزشی پرستاری، مراقبت مددجو محور و تاکید بر استقلال بیماران مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: حساسیت اخلاقی، پرستاران، اخلاق حرفه ای
  • مریم دامغانیان، مینو پاک گوهر، محمود طاووسی، ناهید دهقان نیری، مریم نجفی، رقیه خرقانی *، Barbara Broome، زینت قنبری صفحات 307-317
    زمینه و هدف

    در بی اختیاری ادرار که مشکل شایعی در زنان است، ورزش عضلات کف لگن یکی از روش های موثر درمان می باشد. خودکارآمدی به عنوان یک عامل پیش بینی کننده موثر و قوی در مورد تمایل به انجام و تداوم این ورزش ها تلقی می شود. در ایران ابزار مناسب جهت بررسی خودکارآمدی وجود ندارد، لذا این مطالعه با هدف روان سنجی ابزار Broome در گروهی از زنان ایرانی مبتلا به بی اختیاری ادرار انجام یافته است.

    روش بررسی

    در این مطالعه روان سنجی، ابزار Broome در بین زنان مبتلا به بی اختیاری ادرار مراجعه کننده به مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 1394 طی مراحل زیر اعتباریابی شد: ترجمه، باز ترجمه، روایی صوری، روایی محتوا به روش کیفی و کمی با استفاده از دو شاخص CVR و CVI، پایایی پرسشنامه با استفاده از محاسبه ضریب همبستگی درونی و ضریب α کرونباخ و روایی سازه با استفاده از روش تحلیل عاملی اکتشافی.

    یافته ها

    روایی صوری از طریق اصلاح گویه های مبهم براساس نظر بیماران تایید شد. روایی محتوا با 8/0=CVR و 9/0 تا 8/0=CVI و پایایی پرسشنامه با ضریب آلفای کرونباخ 96/0 تایید گردید. تحلیل عاملی اکتشافی، دو عامل با ارزش ویژه بالای یک، شامل خودکارآمدی ورزش های کف لگن در شرایط معمول و شرایط خاص را نشان داد که این عوامل در مجموع 08/82% از واریانس را تبیین می نمودند.

    نتیجه گیری

    روایی و پایایی ابزار Broome به منظور استفاده در زنان ایرانی دچار بی اختیاری ادرار تایید شد و می تواند جهت اندازه گیری خودکارآمدی این زنان در انجام ورزش های کف لگن مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: روان سنجی، بی اختیاری ادرار، تحلیل عاملی، ورزش درمانی
  • سارا سادات حسینی اسفیدارجانی *، رضا نگارنده، لیلا جانانی، اسمعیل محمدنژاد، الهام قاسمی صفحات 318-331
    زمینه و هدف
    پرستاران نقش مهمی در نظام سلامت دارند و ترک خدمت آن ها موجب اختلال در عملکرد آن می شود. مطالعه حاضر با هدف تعیین تمایل به ترک خدمت و ارتباط آن با محیط کار سالم پرستاران انجام یافته است.
    روش بررسی
    این مطالعه مقطعی در سال 1395 در مورد 295 پرستار در مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) انجام گرفت. پرستاران به روش نمونه گیری تصادفی طبقه بندی شده با اختصاص تناسبی انتخاب شدند و فرم مشخصات فردی، پرسشنامه محیط کار سالم و مقیاس پیش بینی ترک خدمت را تکمیل نمودند. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آزمون های آماری تی مستقل، آنالیز واریانس، ضریب همبستگی پیرسون، اسپیرمن و رگرسیون خطی چندگانه در نرم افزار SPSS نسخه 20 تحلیل گردید.
    یافته ها
    میانگین نمره پیش بینی ترک خدمت که دامنه تغییرات آن بین 12 تا 60 می باشد، (38/4)21/36 به دست آمد. در بررسی محیط کار سالم، بعد رهبری قابل اعتماد بیش ترین میانگین (3±60/9) و بعد برقراری ارتباط ماهرانه کم ترین میانگین (74/2±97/8) را کسب کرد. بین بعد شناخت هدفمند محیط کار سالم و تمایل به ترک خدمت همبستگی معنادار اما ضعیفی وجود داشت (024/0=p، 135/0-=r) همچنین نمره پیش بینی ترک خدمت در مردان به طور معناداری بیش تر از زنان بود (023/0=p).
    نتیجه گیری
    هرچند در مطالعه حاضر ارتباطی میان ترک خدمت و محیط کار سالم مشاهده نشد، اما با توجه به اهمیت جذب و ابقای پرستاران لازم است دلایل این امر از جمله ویژگی های محیط کار مورد بررسی بیش تر قرار گرفته و تدابیر لازم اتخاذ گردد.
    کلیدواژگان: ترک خدمت، محیط کار سالم، پرستاران
  • خدایار عشوندی، شیلا امینی، عباس مقیم بیگی، عفت صادقیان * صفحات 332-344
    زمینه و هدف

    مراقبت معنوی در کنار سایر مداخلات پرستاری باعث تعادل جسم و روح می شود. پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر برنامه مراقبت معنوی بر اضطراب مرگ بیماران مبتلا به نارسایی مزمن کلیه مرحله انتهایی تحت همودیالیز انجام گرفته است.

    روش بررسی

    در این کارآزمایی بالینی (IRCT2016308226961N1) که در سال 1395 در بیمارستان های بعثت و شهید بهشتی همدان انجام یافت؛ 60 بیمار مبتلا به نارسایی مزمن کلیه مرحله انتهایی تحت همودیالیز به صورت تصادفی در دو گروه مداخله (30 نفر) و شاهد (نفر30) قرار گرفتند. برنامه مراقبت معنوی در گروه آزمون شامل حضور حمایت گرانه، حمایت از تشریفات مذهبی بیمار و استفاده از سیستم های حمایتی بود، که در بخش همودیالیز، در کنار تخت بیمار اجرا شد. در گروه شاهد فقط مراقبت های معمول پرستاری انجام گرفت. پرسشنامه اضطراب مرگ تمپلر قبل و بعد از مداخله در هر دو گروه تکمیل شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی در نرم افزار SPSS نسخه 16 انجام گرفت.

    یافته ها

    میانگین نمره اضطراب مرگ قبل از انجام مداخله در دو گروه آزمون (26/2±10/8) و شاهد (47/2±53/8) تفاوت معناداری نداشت (482/0=p). نمرات اضطراب مرگ بعد از مداخله در گروه آزمون با میانه (چارک سوم-چارک اول) 0/8 (25/8-00/6) و شاهد 0/9 (25/10-00/7) از لحاظ آماری معنادار بود (004/0=p) و اضطراب مرگ بیماران گروه آزمون کاهش یافته بود.

    نتیجه گیری

    برنامه مراقبت معنوی، اضطراب مرگ بیماران مبتلا به نارسایی مزمن کلیه مرحله انتهایی تحت همودیالیز را کاهش داد. پرستاران می توانند جهت کاهش اضطراب بیماران از برنامه مراقبت معنوی استفاده نمایند.

    کلیدواژگان: پرستاری، معنویت، اضطراب، مرگ، نارسایی مزمن کلیه، بخش همودیالیز
  • مجید براتی، سعید بشیریان، محمدعلی امیرزرگر، امیرعباس موسعلی *، محمدحسن ساعتی عصر صفحات 345-357
    زمینه و هدف
    سرطان پروستات شایع ترین نوع سرطان در بین مردان و دومین سرطان مرگ آور می باشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین وضعیت انجام رفتارهای غربالگری سرطان پروستات و عوامل روانی- شناختی مرتبط با آن، در بین مردان بالای 50 سال با بهره گیری از مدل اعتقاد بهداشتی انجام یافته است.
    روش بررسی
    این مطالعه مقطعی در مورد 300 نفر از مردان بالای 50 سال شهر همدان انجام گرفته است. روش نمونه گیری خوشه ایو ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه اطلاعات جمعیت شناختی، رفتارهای غربالگری سرطان پروستات و سازه های مدل اعتقاد بهداشتی بود. داده ها با استفاده از آزمون مجذور کای، آزمون دقیق فیشر و رگرسیون لجستیک در نرم افزار SPSS نسخه 18 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که به ترتیب 12 و 9% از شرکت کنندگان در پژوهش سابقه انجام معاینه انگشتی رکتوم (DRE) و آزمایش آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) را گزارش کرده اند. سازه های منافع و موانع درک شده عوامل پیش گویی کننده انجام رفتارهای غربالگری سرطان پروستات بودند (05/0p<). همچنین انجام رفتارهای غربالگری سرطان پروستات با متغیرهای سن و سابقه وجود مشکلات پروستات رابطه معناداری داشت (05/0p<).
    نتیجه گیری
    با توجه به موثر بودن مدل اعتقاد بهداشتی در پیش بینی انجام رفتارهای غربالگری سرطان پروستات، استفاده از این یافته ها در برنامه ریزی مداخلات آموزشی در بین افراد بالای 50 سال پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: باورها، پروستات، سرطان، مدل اعتقاد بهداشتی
  • مرضیه اسحاقی، رمضان فلاح، ترانه امامقلی خوشه چین *، جعفر حسنی صفحات 358-371
    زمینه و هدف
    سندرم پیش از قاعدگی مجموعه ای از علایم جسمانی و خلقی است که به طور دوره ای اتفاق افتاده و عملکرد فردی و اجتماعی زنان را تحت تاثیر قرار می دهد. هدف از این مطالعه تعیین تاثیر مشاوره گروهی مدیریت استرس بر علایم سندرم پیش از قاعدگی بوده است.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر یک مطالعه نیمه تجربی (IRCT2016052127994N1) است که در سال 1395 در دانشگاه علوم پزشکی زنجان در مورد 44 دانشجوی مبتلا به PMS (22 نفر گروه مداخله 22 نفر گروه شاهد) انجام گرفته است. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه مشخصات جمعیت شناختی و غربالگری علایم قبل از قاعدگی (PSST) است. داده ها با استفاده از جداول توزیع فراوانی و آزمون های تی مستقل، کای دو، آنالیز کوواریانس و آنالیز واریانس اندازه های تکراری در نرم افزار SPSS نسخه 21 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    علایم خلقی- رفتاری، علایم جسمی و تاثیر علایم بر زندگی قبل از درمان در دو گروه تفاوت معناداری نداشت پس از درمان در ماه اول علایم خلقی- رفتاری (001/0p<) و تاثیر علایم بر زندگی (007/0=p) بین دو گروه متفاوت بود. نتایج دو ماه پس از مداخله نشان داد میانگین نمرات علایم خلقی- رفتاری، در گروه آزمون (84/4±2/53) و شاهد (81/4±2/70)، میانگین نمرات علایم جسمانی در گروه آزمون (87/5±7/36) و شاهد (84/7±9/64) و همچنین میانگین نمرات تاثیر علایم بر زندگی در گروه آزمون (73/4±36) و شاهد (73/2±3/58) تفاوت آماری معناداری داشته است (001/0p<).
    نتیجه گیری
    مشاوره گروهی مدیریت استرس، در کاهش علایم سندرم پیش از قاعدگی موثر بوده و می توان از آن به عنوان یک روش غیردارویی و بدون عوارض جانبی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: مشاوره گروهی، مدیریت استرس، سندرم پیش از قاعدگی
  • محمدرضا یگانه، سمیه غلامی، رسول تبری، زهرا عطرکار روشن، سیامک ریماز، ملوک پورعلیزاده * صفحات 372-386
    زمینه و هدف
    آرامش بخشی به دنبال جراحی پیوند شریان کرونر از عوارض ناخواسته جراحی جلوگیری می کند. هدف از این مطالعه تعیین تاثیر آرامش بخشی کنترل شده مبتنی بر ابزار ریچموند بر مدت تهویه مکانیکی و تغییرات فشارخون بیماران متعاقب جراحی پیوند شریان کرونر قلبی است.
    روش بررسی
    در این کارآزمایی بالینی یک سوکور ((IRCT2017050517693N2 در طی دو ماه خرداد و تیر سال 1396 با نمونه گیری در دسترس 80 بیمار تحت جراحی شریان کرونر قلبی بستری در بخش مراقبت ویژه مرکز آموزشی درمانی قلب حشمت شهر رشت انتخاب، و به صورت تصادفی در 2 گروه (هر گروه 40 بیمار) تخصیص داده شدند. دوز دریافتی داروی آرام بخش در گروه آزمون براساس نمره بی قراری ابزار ریچموند و در گروه شاهد به روش معمول (تغییرات همودینامیک) تعیین شد. میزان درد به عنوان متغیر مخدوشگر با ابزار CPOT بررسی شد. برای تحلیل داده ها از آمار توصیفی و آزمون های کای اسکوئر، یومن ویتنی، تی مستقل و آزمون ANOVA با اندازه گیری مکرر در نرم افزار SPSS نسخه 22 استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین سنی نمونه ها 53/7±89/59 و 7/66% مرد بودند. تفاوت معناداری در مدت زمان نیاز به تهویه مکانیکی (04/0>p)، روند تغییرات فشارخون بیماران (05/0>p)، مدت نیاز به داروی وازوپرسور (05/0>p) تا زمان خروج لوله تراشه، و زمان نیاز به تجویز اولین داروهای آرام بخش (001/0p<) در دو گروه مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    استفاده از ابزار ریچموند می تواند موجب کاهش مدت وابستگی بیمار به دستگاه ونتیلاتور و تغییرات فشارخون شریانی شود. همچنین با به کارگیری این ابزار می توان از تجویز غیرضروری و زودهنگام داروی آرام بخش و وازوپرسور در بیماران جلوگیری نمود.
    کلیدواژگان: آرام بخش، ابزار ریچموند، جراحی پیوند شریان قلبی، فشارخون، بی قراری
|
  • Mozhgan Rivaz, Abbas Ebadi, Marzieh Momennasab * Pages 290-294
    World’s health systems have entered a critical period of human resource shortage. The shortage of qualified nurses has been suggested as one of the most important barriers to achieve effective healthcare systems (1). According to the WHO (2014), there is currently a shortage of 7.2 million health care providers at the international level. This shortage is estimated to reach 12.9 million by 2035 (2). In other words, in order to develop healthcare systems, achieve positive outcomes and ensure patient’s safety, recruiting well-qualified nurses is a global concern (3). Nursing shortage in Iran has also become a concern for managers and a major challenge to the healthcare system. The nursing deputy of the Iran Ministry of Health and Medical Education reported that the number of nurses working in health care settings is estimated to be 140,000, but there is a need for 2,60,000 nurses to deliver ideal levels of health care (4). While, qualified nurses adequacy is one of the essential components of the nursing professional practice environment (5). Poor nursing work environment, inadequate resources, imbalanced workload, disproportionate nurse-patient ratio, high bureaucracy (5), lack of supportive management, low salaries, and reduction in employment are major challenges that have caused Iran’s healthcare system to face a serious crisis of nursing shortage despite a large number of young nursing graduates (6). Evidence suggests that the nursing practice environment has a significant role in the retention of expert nurses, the quality of care and, safety of patients (7). Poor nursing work environments are related to adverse patient outcomes, including an increase in mortality rate, patient falls, and medication errors (8, 9). In addition, unhealthy workplaces are important causes of turnover, efficient nurses’ intention to leave, early retirement, job dissatisfaction and burnout (10, 11). Therefore, efforts to create environments that attract and retain nurses are worthwhile. Different strategies have been proposed to improve the nurses’ work environment. In this regard, making workplace attractive is a basis for increasing the quality of nursing practice environment (12).
    Today, there are hospitals called "Magnet Hospital" that are renowned for attracting and retaining expert nurses. The Magnet hospital was first used in the United States. In the early 1980s, concurrent with nursing shortage crisis in the United States, extensive studies were begun to examine the organizational structures of Magnet hospitals. In a study, the American Academy of Nursing (AAN) identified 41 hospitals that were known to attract and retain qualified nurses, and used the term "Magnet" as a gold standard for nursing practice in these hospitals (13). Magnet hospitals are evaluated in terms of achieving goals in five areas including transformational leadership, structural empowerment, new knowledge, innovation, and empirical outcomes and development (14). Magnet hospitals with a more different organizational structure than non-Magnet ones play an important role in nurses’ job satisfaction and retention (15). One of the main reasons for the attractiveness of these hospitals is the existence of work environments focusing on decentralized decision-making, autonomy, control over practice, resource adequacy, supportive management, effective inter-professional communication, and career development (16). In other words, the organizational attributes of Magnet hospitals lead to the nurses’ empowerment by increasing autonomy and authority, and subsequently improving job satisfaction. These hospitals have designed a set of work environment standards to support professional nursing practice (17). Many studies have shown that Magnet hospitals provide a healthier environment with higher job satisfaction for nurses and better outcomes for patients, compared to non-Magnet ones (18, 19). In recent years, the development of Magnet hospitals has rapidly grown in various countries. Considering the complexity of nursing shortage phenomenon, paying attention to the factors influencing the nurses’ attraction, retention and productivity is important to overcome the challenge of nursing shortage (20).
    Conclusion
    The nurses’ dissatisfaction with the work environment and consequently, the shortage of competent and educated nurses, is a major challenge to Iran’s health system. Therefore, solving this crisis is vital to prevent adverse health consequences. In this regard, nursing managers and health policy-makers can create a quality work environment using the features of Magnet hospitals to increase the attraction and retention of health care professionals, especially nurses. This will not only result in the nurses’ job satisfaction but will also increase the quality of care and ensure the patients’ safety.
    Keywords: Magnet hospitals, nursing practice environment, nursing shortage
  • Elham Amiri, Hossein Ebrahimi *, Maryam Vahidi, Mohammad Asghari Jafarabadi, Hossein Namdar Areshtanab Pages 295-306
    Background and Aim
    Moral sensitivity has various dimensions including personal sentiments, scientific competency, and reasoning and decision making capabilities. To achieve this, some personal traits and educational preparedness are needed. The aim of this study was to determine nurses’ moral sensitivity and its relationship with demographic and professional characteristics in hospitals affiliated to Tabriz University of Medical Sciences.
    Methods & Materials: This descriptive, correlational study was conducted on 198 nurses working in the medical wards of hospitals affiliated to Tabriz University of Medical Sciences in 2016. Census sampling method was implemented. Data were collected through a demographic and professional characteristics form and the Moral Sensitivity Questionnaire (MSQ). The data were analyzed by the SPSS software version 13 using descriptive statistics, T test, Pearson correlation coefficient and ANOVA.
    Results
    The mean score for nurses’ moral sensitivity was 4.84±0.48 (out of 7). The highest scores were related to the domains of “Interpersonal orientation” and “following the rules”. The lowest scores were related to the domains of “experiencing moral conflict” and “modifying autonomy”. There was a significant and inverse correlation between age and “modifying autonomy” (P=0.008, r=-0.193) and also between age and “following the rules” (P=0.034, r=-0.156). Moreover, there was a significant and inverse correlation between work experience and “following the rules” (P=0.009, r=-0.187).
    Conclusion
    Given that the nurses gained a low score in the domain of “modifying autonomy”, it is suggested that client centered care and patient’s autonomy be emphasized in developing nursing curriculum and in service training programs.
    Keywords: moral sensitivity, nurses, professional ethics
  • Maryam Damghanian, Minoo Pakgohar, Mahmoud Tavousi, Nahid Dehghan Nayeri, Maryam Najafi, Roghieh Kharaghani *, Barbara Broome, Zinat Ghanbari Pages 307-317
    Background and Aim

    Urinary incontinence is a common disorder in women. Pelvic floor muscle exercise is one of the effective treatment methods. Self-efficacy is considered an effective and strong predictor of willingness to perform and continue these exercises. In Iran, there is no appropriate tool for assessing self-efficacy. So this study was performed to determine the psychometric properties of the Broome scale in women with urinary incontinence.
    Methods & Materials: A psychometric study of the Broome scale was conducted on women with urinary incontinence who referred to health centers affiliated to Tehran University of medical sciences in 2015.In this study, following processes were implemented: translation, back translation, face validity, content validity using CVR and CVI, reliability using Cronbach’s α coefficient, and construct validity using explanatory factor analysis.

    Results

    The face validity was confirmed through the modification of ambiguous items based on the patients’ views. Content validity (CVR= 0.8 and CVI= 0.8 to 0.9) and reliability (Cronbach’s α= 0.96) were also confirmed. Explanatory factor analysis showed two factors with eigen value more than 1 including pelvic floor exercise self-efficacy in usual and special situations. These factors explained 82.08 percent of the total variance.

    Conclusion

    The reliability and validity of the Broome scale were confirmed for using by Iranian women with urinary incontinence, and this scale can be used to measure these women's self-efficacy in performing pelvic floor exercises.

    Keywords: psychometric, urinary incontinence, factor analysis, exercise therapy
  • Sara-Sadat Hoseini-Esfidarjani *, Reza Negarandeh, Leila Janani, Esmaeil Mohammadnejad, Elham Ghasemi Pages 318-331
    Background and Aim
    Nurses play an important role in the health system and their turnover disrupts its performance. The aim of this study was to investigate intention to turnover and its relationship with healthy work environment among nursing staff.
    Methods & Materials: This cross-sectional study was conducted on 295 nursing staff from Imam Khomeini hospital complex in Tehran in 2016. Nurses were selected by the stratified random sampling with a proportional allocation, and completed a demographic data form, the Healthy Work Environment questionnaire and the Anticipated Turnover Scale (ATS). Data were analyzed by descriptive statistics, independent t-test, one-way ANOVA, Pearson/Spearman correlation coefficient and multiple linear regression tests using the SPSS software version 20.
    Results
    The mean score for the intention to turnover was 36.21 (SD=4.38) ranged from 12 to 60. “Authentic leadership” and “skilled communication” domains obtained the highest (9.60±3) and lowest (8.97±2.74) scores respectively. There was poor correlation between the meaningful recognition domain and the anticipated turnover score (r=-0.135, P=0.024). In addition, the anticipated turnover score was significantly higher in male nurses than in female nurses (P=0.023).
    Conclusion
    Although there was no relationship between anticipated turnover and healthy work environment in this study, considering the importance of nurses’ recruitment and retention, there is a need to investigate the reasons for turnover, including characteristics of work environment, and take necessary measures.
    Keywords: turnover, healthy work environment, nurses
  • Khodayar Oshvandi, Shilla Amini, Abbas Moghimbeigi, Efat Sadeghian * Pages 332-344
    Background and Aim

    Spiritual care along with other nursing interventions balance body and soul. This study aimed to determine the effect of spiritual care on death anxiety in hemodialysis patients with end-stage of renal disease.

    Methods & Materials:

    A clinical trial (IRCT2016308226961N1) was performed in Hamadan’s Shahid Beheshti and Besat hospitals in 2016. A total of 60 hemodialysis patients with end-stage of renal disease were randomly assigned into two groups of intervention (30 patients) and control (30 patients). In the intervention group, the spiritual care program consisted of protective care, supporting the patient’s rituals and using the support systems, was performed in hemodialysis ward at the patient’s bedside. The control group only received routine nursing care. The Templar’s death anxiety questionnaire was completed by both groups before and after the intervention. Data were analyzed by descriptive and inferential statistics using the SPSS software version 16.

    Results

    The average score for death anxiety before the intervention between the intervention group (8.10±2.26) and control group (8.53±2.47) had not significant difference (P=0.482), while the average score for death anxiety after the intervention had statistically significant difference (P=0.004) between the intervention group with median value of 8.0 (6.00-8.25) and control group with median value of 9.0 (7.00-10.25), and the patients’ death anxiety reduced in the intervention group.

    Conclusion

    Spiritual care program reduced death anxiety in hemodialysis patients with end-stage of renal disease. Nurses can use spiritual care program to reduce patients’ death anxiety.

    Keywords: nursing, spirituality, death, anxiety, chronic renal insufficiencies, hemodialysis units
  • Majid Barati, Saeed Bashirian, Mohammad Ali Amirzarghar, Amirabbas Mousali *, Mohammad Hassan Saatiasr Pages 345-357
    Background and Aim
    Prostate carcinoma is the most common cancer among men and the second lethal cancer. The present study aimed to investigate the prostate cancer screening behaviors and its related cognitive psychological factors among men over 50 years of age using the health belief model.
    Methods & Materials: This cross-sectional study was performed on 300 men over 50 years of age in Hamadan, selected by cluster sampling method. Data collecting tool was a questionnaire consisted of three sections: demographic information, prostate cancer screening behaviors and health belief model constructs. Data were analyzed using Chi-square test, Fisher's exact test and logistic regression through the SPSS software version 18.
    Results
    Findings revealed that 12% and 9% of the participants reported having a digital rectal examination (DRE) and prostate specific antigen (PSA) testing respectively. Perceived benefits and perceived barriers were the predictors of prostate cancer screening behaviors (P
    Conclusion
    Given that the health belief model is effective in predicting prostate cancer screening behaviors, using these findings in designing educational interventions for people over 50 is recommended.
    Keywords: beliefs, prostate, neoplasms, health, model
  • Marzieh Eshaghi, Ramazan Falah, Taraneh Emamgholi Khooshehchin *, Jafar Hasani Pages 358-371
    Background and Aim
    The premenstrual syndrome (PMS) is a set of physical and psychological symptoms that occurs periodically and affects women’s social and individual functionings. This study aimed to investigate the effect of stress management group counseling on the symptoms of premenstrual syndrome.
    Methods & Materials: This semi-experimental study (IRCT2016052127994N1) was conducted on 44 students with PMS (22 in the intervention group and 22 in the control group) from Zanjan University of Medical Sciences in 2016. Data were collected using a demographic characteristics form and premenstrual symptoms screening test (PSST). Descriptive and inferential statistics including independent t-test, Chi-square, ANCOVA and repeated measurement test were used for data analysis via the SPSS software version 21.
    Results
    Before treatment, the mean scores of mood-behavioral symptoms, physical symptoms and the impact of symptoms on life had not any significant differences between the two groups. At the first month after treatment, mood-behavioral symptoms (P
    Conclusion
    Stress management group counseling is effective in reducing the symptoms of premenstrual syndrome, and it can be used as a non-pharmacological method with no side effects.
    Keywords: counseling, stress, management, premenstrual syndrome
  • Mohammad Reza Yeganeh, Somayeh Gholami, Rasoul Tabari, Zahra Atrkar Roshan, Siamak Rimaz, Moluk Pouralizadeh * Pages 372-386
    Background and Aim
    Sedation after coronary artery bypass graft surgery can prevent the side effects of the treatment. The purpose of this study was to determine the effect of controlled sedation based on the Richmond scale on the duration of mechanical ventilation and the changes of blood pressure in patients following coronary artery bypass graft surgery.
    Methods & Materials: In a single blind randomized clinical trial (IRCT2017050517693N2) from June to August 2017, a convenience sample of 80 patients after coronary artery bypass graft surgery, hospitalized in the intensive care unit of Heshamat Center, Rasht, were selected and randomly allocated into two groups (each group=40). Sedative drug dose was determined using the Richmond agitation sedation scale in the intervention group and determined routinely (based on hemodynamic changes) in the control group. Pain as a confounding variable was evaluated using CPOT tool. Data were analyzed by descriptive statistics and Chi-square, Mann-Whitney, independent t-test and repeated measures ANOVA using the SPSS software version 22.
    Results
    The mean age of samples was 59.89±7.53 and 66.7% of them were male. There was a significant difference between two groups in the duration of mechanical ventilation (P
    Conclusion
    Utilizing the Richmond tool can reduce the patient’s dependence on ventilator and changes in arterial pressure. Also, using this tool can prevent unnecessary and early administration of sedative and vasopressor drugs in patients.
    Keywords: sedative, coronary artery bypass surgery, blood pressure, agitation