فهرست مطالب

حیات - سال بیست و سوم شماره 1 (پیاپی 73، بهار 1396)

فصلنامه حیات
سال بیست و سوم شماره 1 (پیاپی 73، بهار 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/03/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمد علی یادگاری، علی آقاجانلو، رضا نگارنده* صفحات 1-6
    جوهره پرستاری حمایت از منافع عمومی است و حرفه پرستاری دریافت خدمات با کیفیت و ایمن را حق برای جامعه می داند. در دهه های اخیر پرستاری با خصوصیات استقلال، تعهدحرفه ای، تخصص و پاسخ گویی، به عنوان یک حرفه شاخص مورد توجه قرار گرفته است (1). پرستاری معاصر دارای بدنه دانش و مهارت، سیستم ارزشی، آموزش دانشگاهی و اجتماعی شدن حرفه ای می باشد. استقلال یا آزادی عمل به عنوان ظرفیت یک پرستار برای تعیین اقدامات خود از طریق انتخاب مستقلانه در تمامی حوزه های بالین پرستاری، تعریف شده است و خودتنظیمی برای بالین پرستاری از الزامات دستیابی به آزادی عمل حرفه ای است (2).
    خودتنظیمی حرفه ای، قدرت تصمیم گیری حرفه خودتنظیم برای تعیین شرایط ورود اعضا به حرفه و فعالیت در آن حرفه می باشد که تعیین می کند چه کسی با چه تخصص و با چه میزان از دانش و مهارت، شرایط ورود و فعالیت در آن حرفه را دارد (3).
    کلیدواژگان: چالش های خودتنظیمی حرفه ای
  • مریم ایاره گر، میمنت حسینی *، نزهت شاکری، طاهره اشک تراب، سیما زهری انبوهی صفحات 7-16
    زمینه و هدف
    سندرم پای بی قرار نوعی اختلال حرکتی خواب است که به وفور در بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس مشاهده می شود. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر ورزش های کششی بر شدت علایم سندرم پاهای بی قرار در بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس انجام یافته است.
    روش بررسی
    این مطالعه نیمه تجربی دارای گروه شاهد (IRCT2016041627427N1)، در زمستان 1394 در انجمن ام اس کرمانشاه در مورد 60 بیمار مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس (30 نفر در گروه مداخله و 30 نفر در گروه شاهد) انجام یافته است. برای گردآوری داده ها از «پرسشنامه جمعیت شناختی»، «علایم سندرم پاهای بی قرار و شدت آن» و «برگه ثبت انجام ورزش» استفاده شد. به گروه مداخله نحوه صحیح انجام ورزش ها ی موردنظر در طی 4 جلسه نیم ساعته آموزش داده شد. شدت علایم سندرم پاهای بی قرار قبل از مداخله، پایان هفته چهارم و هشتم سنجیده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی در نرم افزار SPSS نسخه 20 انجام یافت.
    یافته ها
    میانگین نمره شدت سندرم پاهای بی قرار قبل از مداخله در گروه آزمون 12/8±08/19 و در گروه شاهد 24/5±42/17 بود (569/0=p) که یک ماه پس از مداخله، این نمره در گروه آزمون به 24/5±70/9 و در گروه شاهد به 31/5±61/17 (002/0=p) و 2 ماه بعد از مداخله در گروه آزمون به 08/4±08/7 و در گروه شاهد به 52/5±92/17 تغییر یافت (001/0p<).
    نتیجه گیری
    انجام ورزش های کششی می تواند موجب بهبود شدت علایم سندرم پاهای بی قرار در بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس شود. بنابراین ارایه برنامه های ورزش کششی برای این گروه از بیماران توصیه می شود.
    کلیدواژگان: مولتیپل اسکلروزیس، سندرم پاهای بی قرار، ورزش های کششی عضلات
  • مهدی اجری خامسلو، عباس عباس زاده*، فریبا برهانی، پویا فرخ نژاد افشار صفحات 17-32
    زمینه و هدف
    خطا در سیستم سلامتی همیشه رخ می دهد و باعث ایجاد عوارض جبران ناپذیری می شود. به همین دلیل سیستم های سلامتی باید به فکر پیش گیری از بروز خطا باشند. عامل اساسی در پیش گیری از بروز خطا شناسایی علل ایجادکننده خطا است. بنابراین، تحقیق حاضر با هدف تعیین عوامل موثر بر خطای پرستاری در بخش اورژانس انجام یافته است.
    روش بررسی
    این مطالعه با رویکرد کیفی انجام گرفته است. 17 پرستار بخش اورژانس در پژوهش شرکت داشتند. برای جمع آوری اطلاعات از مصاحبه نیمه ساختار یافته استفاده شد. نمونه گیری به صورت هدفمند شروع و تا رسیدن به اشباع داده ها ادامه یافت. تحلیل داده ها با استفاده از روش تحلیل محتوایی کیفی Elo و Kyngas 2008 انجام گرفت. جهت دست یابی به صحت و استحکام داده ها مشارکت کنندگان با حداکثر تنوع از نظر سن، جنس، سابقه کاری و میزان تحصیلات انتخاب شدند.
    یافته ها
    تحلیل داده ها منجر به استخراج 500 کد اولیه و چهار طبقه عوامل ایجادکننده خطا مرتبط با پرستار، عوامل ایجادکننده خطا مرتبط با سازمان، عوامل ایجادکننده خطا مرتبط با خاص بودن بخش اورژانس و عوامل ایجادکننده خطا مرتبط با بیمار شد.
    نتیجه گیری
    عوامل موثر بر خطاهای پرستاری در بخش اورژانس بسیار گسترده و چندعاملی است. شناسایی عوامل ایجادکننده خطا اولین قدم در پیش گیری از بروز خطا می باشد. جهت کاهش خطای پرستاری حتما باید مدیران پرستاری به عوامل ایجادکننده خطا که در این مطالعه شناسایی شده است، توجه ویژه داشته باشند و مداخله هایی را جهت کاهش و تقلیل این عوامل به اجرا بگذارند.
    کلیدواژگان: خطای پرستاری، بخش اورژانس، ایمنی بیمار، علل خطا، تحقیق کیفی
  • سیده طاهره میرمولایی، آسیه الفت بخش، حسن فلاح حسینی، احسان کاظم نژاد لیلی، آمنه ستوده مریدانی* صفحات 33-43
    زمینه و هدف
    یکی از شایع ترین شکایات زنان درد پستان است و نوع دوره ای آن دو سوم موارد را شامل می شود. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر روغن سیاه دانه بر درد پستان دوره ای انجام یافته است.
    روش بررسی
    این مطالعه یک کارآزمایی بالینی تصادفی سه سوکور (IRCT201104304785N3) است. نمونه پژوهش 72 نفر از زنان مبتلا به درد دوره ای پستان مراجعه کننده به مرکز تحقیقات سرطان پستان جهاد دانشگاهی تهران در سال 4-1393 بودند که به طور تصادفی در دو گروه مداخله (شربت سیاه دانه=36) و دارونما (شربت پارافین خوراکی=36) قرار گرفتند. میزان درد دو ماه قبل و سه ماه بعد از مداخله با ابزار VAS و پرسشنامه فرم کوتاه McGill اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون های آماری در نرم افزار SPSS نسخه 18 تحلیل شد.
    یافته ها
    تغییرات داخل گروهی درد براساس مک گیل و vas در هر دو گروه معنادار بود، با توجه به معنادار شدن اثر متقابل زمان و گروه، نمرات دو گروه در هر مرحله با استفاده از آزمون تی مستقل و آزمون تصحیح بونفرونی مقایسه شد. بدین ترتیب بین گروه سیاه دانه و دارونما براساس ابزار مک گیل تفاوت معناداری نبود اما بین دو گروه یاد شده براساس vas تفاوت معناداری مشاهده شد (002/0=p).
    نتیجه گیری
    براساس نتایج سیاه دانه در مقایسه با دارونما شدت درد را بیش تر کاهش می دهد. بنابراین می تواند در کنار دیگر داروها جهت درمان درد دوره ای پستان استفاده شود.
    کلیدواژگان: درد دوره ای پستان، سیاه دانه، پرسشنامه فرم کوتاه مک گیل، مقیاس آنالوگ دیداری
  • مریم حیدری *، سارا سروندیان، خدیجه مرادبیگی، ندا اکبری نساجی، مونا وفایی زاده صفحات 44-58
    زمینه و هدف
    در کنار درمان های دارویی، آموزش مراقبت از خود در بیماران نارسایی قلبی ضروری است. هدف از مطالعه حاضر مقایسه تاثیر آموزش همراه با پی گیری تلفنی از مراقبان خانوادگی با آموزش بدون پی گیری بر رفتارهای خودمراقبتی و وضعیت بالینی بیماران مبتلا به نارسایی قلبی است.
    روش بررسی
    این کارآزمایی بالینی (IRCT2016080829184N2)، در مورد 66 بیمار مبتلا به نارسایی قلبی مراجعه کننده به درمانگاه بیمارستان طالقانی آبادان در سال 95-1394 انجام یافته است. بیماران به روش تخصیص تصادفی به 3 گروه: شاهد، مداخله 1 و مداخله 2 تقسیم شدند. گروه شاهد، مداخله ای دریافت نکردند، در گروه مداخله 1 بیماران و مراقبان، آموزش حضوری و گروه مداخله 2 علاوه بر آموزش حضوری، مراقبان پی گیری تلفنی مستمر دریافت کردند. در ابتدای مطالعه و انتهای 3 ماه رفتار خودمراقبتی، شدت خستگی و تحمل فعالیت بیماران از طریق پرسشنامه رفتار خودمراقبتی، مقیاس سنجش خستگی و آزمون 6 دقیقه پیاده روی بررسی شد. از آمار توصیفی و آزمون های کای اسکوئر، تی زوج، تحلیل واریانس، کووایانس و آزمون تعقیبی شفه در نرم افزار SPSS نسخه 18 جهت تحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    ابتدای مطالعه 3 گروه از نظر متغیرهای جمعیت شناختی و 3 متغیر پاسخ همگن بودند. در پس آزمون بین گروه مداخله 2 با گروه شاهد و گروه مداخله 1 از نظر میانگین رفتار خودمراقبتی (001/0>p) و میانگین نمره خستگی بیماران (004/0>p)، تفاوت معنادار وجود داشت. اما، در میانگین تحمل فعالیت بیماران بین سه گروه اختلاف آماری معناداری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    پی گیری تلفنی پرستار از مراقبان بیماران نارسایی قلبی می تواند منجر به ارتقای رفتار خودمراقبتی و کاهش خستگی بیماران گردد.
    کلیدواژگان: پیگیری تلفنی پرستار، خودمراقبتی، نارسایی قلبی
  • لیلا ولی زاده، وحید زمان زاده، اکرم قهرمانیان، پروانه آقاجری* صفحات 59-73
    زمینه و هدف
    مراقبت توام با حساسیت فرهنگی جزء ضروری فرایند تکامل حرفه ای و یکی از عوامل پیش بینی کننده صلاحیت فرهنگی پرستاران است. این نوع مراقبت از مهم ترین رویکردهای بهبود کیفیت مراقبت پرستاری در گروه های دارای تنوع فرهنگی می باشد. مطالعه حاضر با هدف تبیین پیامدهای مراقبت توام با حساسیت فرهنگی در پرستاری از کودکان انجام یافته است.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر یک مطالعه کیفی به روش تحلیل محتوای قراردادی است. تعداد 25 پرستار و 9 والد، در بخش های کودکان سه مرکز آموزشی- درمانی ارجاعی در تبریز و تهران در سال 95-1394 به صورت هدفمند و با حداکثر تنوع انتخاب شدند. داده ها از طریق مصاحبه عمیق و یادداشت در عرصه جمع آوری و هم زمان تحلیل گردید. از نرم افزار MAXQDA نسخه 10 استفاده شد.
    یافته ها
    پیامدهای مراقبت توام با حساسیت فرهنگی در پرستاری از کودک بیمار در دو طبقه عدالت محوری در مراقبت (با سه زیرطبقه عدم سوگیری فرهنگی، ارتباط فرهنگ مدارانه و مشارکت موثر) و رضایتمندی فرهنگی (با دو زیرطبقه کاهش استرس فرهنگی کودک/خانواده و مراقبت ایمن) مشخص گردید. مراقبت توام با حساسیت فرهنگی موجب پیشگیری از سوءتفاهمات و ارتقای ارتباط پرستار-کودک/خانواده می شود و صداقت والدین را در دادن اطلاعات و بیان نیازهای فرهنگی در پی دارد. بیان نیازهای فرهنگی، سطح استرس را در والدین و کودکان پایین می آورد و با کاهش درمان های سنتی خودسرانه به مراقبتی ایمن می انجامد.
    نتیجه گیری
    براساس نتایج این مطالعه، پیشنهاد می شود در آموزش پرستاران و دانشجویان پرستاری، مداخلات موثر توام با حساسیت فرهنگی در بخش های بستری کودکان، در برنامه های آموزش ضمن خدمت و برنامه آموزشی رشته پرستاری گنجانده شود.
    کلیدواژگان: پرستاری، کودکان، مراقبت توام با حساسیت فرهنگی، مطالعه کیفی
  • مینا هاشمی پرست، علی منتظری، غلامرضا گرمارودی، سحرناز نجات، رویا صادقی، رضا نگارنده * صفحات 74-85
    زمینه و هدف
    عابر پیاده، آسیب پذیرترین فرد در تصادفات ترافیکی است. در بسیاری از موارد، تصادف عابر پیاده با وسایل نقلیه به دلیل رفتارهای خطرناک آنان هنگام عبور از خیابان است؛ لذا مطالعه حاضر به تبیین دلایل اجتماعی رفتارهای مخاطره‏آمیز ترافیکی جوانان دارای سابقه تصادف در عبور از خیابان پرداخته است.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر یک مطالعه کیفی با رویکرد تحلیل محتوای قراردادی است. مشارکت کنندگان، دوازده نفر از دختران و پسران دارای سابقه تصادف و آسیب بودند که به صورت هدفمند و با در نظر گرفتن حداکثر تنوع انتخاب و دعوت به شرکت در مطالعه شدند. داده ها از طریق مصاحبه های نیمه ساختار یافته انفرادی جمع آوری و تحلیل شد.
    یافته ها
    طبقه های همرنگی با دیگران با زیرطبقات «همرنگی با همتایان و همرنگی با فضای عمومی جامعه» و بی سازمانی اجتماعی (آنومی) به عنوان مهم ترین دلایل اجتماعی رفتارهای مخاطره‏‏آمیز ترافیکی جوانان در عبور از خیابان پدیدار شد.
    نتیجه گیری
    براساس نتایج مطالعه حاضر رفتارهای مخاطره‏آمیز ترافیکی جوانان در عبور از خیابان ریشه در همرنگی با جمع در سطح گروه همسالان و یا رفتار اکثریت و همچنین بی سازمانی اجتماعی دارد به طوری که انجام رفتارهای مخاطره‏آمیز برای آنان امری عادی و اجتناب ناپذیر شده و با سبک زندگی آن ها در آمیخته است.
    کلیدواژگان: عابر پیاده، رفتار های مخاطره آمیز ترافیکی، جوانان، مطالعه کیفی
  • محمدرضا زید آبادی، زهرا غضنفری، ام سلیمه رودی رشت آبادی * صفحات 86-99
    زمینه و هدف
    بررسی بیماران اساس عملکرد پرستاری بوده و هر قدر پرستاران در این امر بهتر عمل نمایند، نتیجه آن برای بیماران سودمندتر خواهد بود. عملکرد بهتر مستلزم دانش و مهارت و نگرش مناسب نسبت به اهمیت معاینات فیزیکی است. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط دانش- مهارت با اهمیت معاینات فیزیکی در پرستاران شاغل در بیمارستان ها اجرا شده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی- همبستگی 300 پرستار شاغل در بخش های داخلی، جراحی و ویژه بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی کرمان، در سال 1395 به روش در دسترس انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفته اند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه اطلاعات جمعیت شناختی و حرفه ای و پرسشنامه دانش- مهارت و اهمیت معاینات فیزیکی بوده است. داده ها با استفاده از آزمون های t، ANOVA، ضرایب همبستگی و رگرسیون خطی در نرم افزار SPSS نسخه 19 تجزیه و تحلیل شده است.
    یافته ها
    میانگین و انحراف معیار نمره دانش- مهارت (74/0±)14/3 و میانه (دامنه میان چارکی) نمرات اهمیت (52/0)4 بود. ارتباط مثبت و معناداری بین دو متغیر دانش- مهارت و اهمیت وجود داشت. پرستاران در مهارت هایی که مهم تر تشخیص داده بودند، دانش- مهارت بیش تری را اظهار نمودند. بیش ترین متغیر تاثیرگذار بر ارتباط دانش- مهارت و اهمیت، آموزش بود.
    نتیجه گیری
    ارزیابی پرستاران از مهارت خود در اجرای معاینات فیزیکی در سطح پایین بود. لیکن کلیه مهارت ها را مهم تشخیص داده بودند. برنامه های آموزشی موثر می تواند به نیاز آنان برای کسب این مهارت ها پاسخ دهد.
    کلیدواژگان: معاینه فیزیکی، پرستاران، خودارزیابی، دانش، مهارت
|
  • Mohammad Ali Yadegary, Ali Aghajanloo, Reza Negarandeh* Pages 1-6
    The essence of nursing is protecting the public and nursing profession believes that receiving high quality and safe services, is the community’s right. During the past decades nursing has been considered as a significant profession with characteristics such as autonomy, professional commitment, expertise and responsiveness (1). The body of contemporary nursing is consisted of knowledge and skills, value system, academic education and professional socialization. Autonomy has been defined as nurse’s capacity for determining their action through independent choosing in all the fields of nursing practice and self-regulatory in nursing practice is necessary for achieving professional freedom of action (2).
    Professional self-regulatory is the decision-making power for determining the inclusion criteria for the members to enter the profession and start their activity in that profession. It will determine who, with what specialties and how much knowledge and skills have the inclusion criteria for the profession (3).
    Keywords: Challenges of professional self-regulation
  • Maryam Ayaregar, Meimanat Hosseini *, Nezhat Shakeri, Tahereh Ashktorab, Sima Zohari Anbouhi Pages 7-16
    Background and Aim
    Restless legs syndrome (RLS) is a sensorimotor disorder that is frequently observed in patients with multiple sclerosis. This study aimed to determine the effect of stretching exercises on the severity of restless legs syndrome symptoms in patients with multiple sclerosis.
    Methods & Materials: This quasi-experimental study with control group (IRCT2016041627427N1) was conducted on 60 patients with multiple sclerosis (30 in the intervention group and 30 in the control group) referred to the multiple sclerosis society of Kermanshah in 2015. “The demographic questionnaire”, “the symptoms of restless legs syndrome and their severity”, and “exercise recording form” were used to collect the data. The intervention group was taught the correct way to exercise during four half-hour sessions. The severity of RLS symptoms was measured before the intervention and the end of the fourth and eighth weeks. Data were analyzed by descriptive and inferential statistics using SPSS software version 20.
    Results
    Before the intervention, the mean score for the severity of RLS symptoms was respectively 19.08±8.12 and 17.42±5.24 in the intervention and control groups (P=0.569). One month (P=0.002) and two months after the intervention (P
    Conclusion
    Stretching exercises can improve the severity of RLS symptoms in patients with multiple sclerosis. Therefore, the stretching exercises program is recommended for this group of patients.
    Keywords: multiple sclerosis, restless legs syndrome, muscle stretching exercises
  • Mehdi Ajri-Khameslou, Abbas Abbaszadeh *, Fariba Borhani, Pouya Farokhnezhad Afshar Pages 17-32
    Background and Aim
    Error always occurs in the health system and it can lead to irreparable consequences. Therefore, error prevention must be taken into account by the health systems. Detection of factors contributing to error is a key factor for the prevention of error. Hence, the aim of this study was to explore factors contributing to nursing error in emergency department.
    Methods & Materials: This study was conducted using a qualitative approach. 17 emergency nurses participated in this study. Semi-structured interview was used to collect the data. Sampling was started as the purposive sampling and continued until the saturation of data was reached. Data were analyzed using the Elo & Kyngas (2008) qualitative content analysis approach. To achieve trustworthiness, participants were selected with maximum variation in terms of age, gender, work experience, and educational background.
    Results
    The analysis of data led to the emergence of 500 open codes and four categories including the predisposing factors of nurse-related error, predisposing factors of organization-related error, predisposing factors of error related to the culture of emergency department and predisposing factors of patient-related error.
    Conclusion
    Factors contributing to nursing errors in emergency department were very wide and multifactorial. Identifying the factors contributing to error is a first step to prevent errors. For reducing nursing error, nursing managers should pay special attention to the contributing factors of error identified by this study and implement interventions to reduce and mitigate these factors.
    Keywords: nursing error, emergency department, patient safety, causes of error, qualitative study
  • Seyedeh Tahereh Mirmolaei, Asiie Olfatbakhsh, Hasan Falah Huseini, Ehsan Kazemnezhad Leyli, Ameneh Sotoodeh Moridiani * Pages 33-43
    Background and Aim
    Mastalgia is one of the most common complaints of women and its cyclic type constitutes two-thirds of the cases. This study aimed to determine the effect of Nigella Sativa syrup on cyclic mastalgia.
    Methods & Materials: This study is a triple-blind randomized clinical trial (IRCT201104304785N3). The study samples included 65 women with cyclic mastalgia referred to the Breast Cancer Research Center (BCRC), Academic Center for Education, Culture and Research (ACECR) in Tehran in 2014-2015. The samples were randomly divided into two groups: intervention group (Nigella Sativa=36) and placebo group (oral paraffin=36). The pain was measured by the VAS and McGill Short Form questionnaire two months before and three months after the intervention. Data were analyzed using statistical tests on the SPSS software version 18.
    Results
    The results of the VAS and McGill pain score changes showed a significant difference between the two groups. Considering that the interaction between time and group was significant, the two groups were compared at each stage using independent t-test and the Bonferroni correction test. Thus, there was no significant difference between the two groups of Nigella Sativa and placebo on the basis of the McGill instrument but a significant difference was observed between the two groups on the basis of the VAS (P=0.002).
    Conclusion
    According to the results, Nigella Sativa reduces pain more than placebo. Therefore, it can be used along with other medications for the treatment of mastalgia.
    Keywords: mastalgia, Nigella Sativa, McGill short form questionnaire, visual analogue scale
  • Maryam Heidari *, Sara Sarvandian, Khadijeh Moradbeigi, Neda Akbari Nassaji, Mona Vafaizadeh Pages 44-58
    Background and Aim
    Besides medical treatment, self-care education is necessary for patients with heart failure. The aim of this study is to compare the effect of telenursing and education without follow-up in the caregivers of heart failure patients on the self-care behavior and clinical status of heart failure patients.
    Methods & Materials: This clinical trial (IRCT2016080829184N2) was performed on 66 heart failure patients referred to the clinic of Taleghani hospital in Abadan in 2015-2016. The patients were randomly divided into three groups: control, intervention-1 and intervention-2 groups. Control group did not receive any intervention. Patients and caregivers in the intervention-1 group received verbal education, and caregivers in the intervention-2 group received continuous phone follow-up plus verbal education. Self-care behavior, fatigue severity and exercise tolerance were assessed in the patients by the self-care behavior questionnaire, fatigue severity scale and six minutes walking test at baseline and the end of 3 months. Descriptive statistics, chi-square, paired t-test, ANOVA, ANCOVA and Scheffe post hoc test were used to analyze the data using the SPSS software v.18.
    Results
    At baseline, three groups were consistent in terms of demographic variables and three variables. At the post-test, there was a significant difference between the intervention-2 group with the control group and intervention-1 group in self-care behavior (P
    Conclusion
    Telenursing for the caregivers of heart failure patients can lead to the improvement of self-care behavior and decrease in fatigue among the patients.
    Keywords: telenursing, self-care, heart failure
  • Leila Valizadeh, Vahid Zamanzadeh, Akram Ghahramanian, Parvaneh Aghajari * Pages 59-73
    Background and Aim
    Culturally sensitive care is an essential component of professional development process and one of the predictive factors of nurses’ cultural competency. This care is the most important approach to improve the quality of nursing care in culturally diverse groups. The current study aimed to explore the consequences of culturally sensitive care in pediatric nursing.
    Methods & Materials: This study is a qualitative study using conventional content analysis. 25 nurses and 9 parents were purposefully selected with maximum variation sampling from the pediatric wards of three referral teaching hospitals in Tabriz and Tehran in 2015-2016. Data were collected through in-depth interviews and field notes and simultaneously analyzed using MAXQDA software version 10.
    Results
    The consequences of culturally sensitive care in pediatric nursing emerged in two categories: justice-based care (with three subcategories: the lack of cultural bias, culture-based communication and effective participation) and cultural satisfaction (with two subcategories: reduced cultural stress and safe care). Culturally sensitive care prevents misunderstandings and improves nurse-child/parents communication and leads to parents’ honesty to share information and express cultural needs. The expression of cultural needs decreases stress levels in parents and children and results in safe care by reducing intractable traditional treatment.
    Conclusion
    According to the findings of this study, it is suggested that effective culturally sensitive interventions in pediatric wards should be included in in-service courses and nursing curriculum.
    Keywords: nursing, children, culturally sensitive care, qualitative study
  • Mina Hashemiparast, Ali Montazeri, Gholamreza Garmaroudi, Saharnaz Nedjat, Roya Sadeghi, Reza Negarandeh* Pages 74-85
    Background and Aim
    Pedestrians are the most vulnerable road users. In many cases, pedestrian-vehicle crashes are often the result of their risky road crossing behaviors. So, this qualitative study aimed to explore the reasons for risky road crossing behaviors among young people.
    Methods & Materials: The current study was designed as a qualitative content analysis. Twelve males and females who had a car-accident were purposefully selected with maximum variation sampling. Data were collected and analyzed by semi-structured individual interviews.
    Results
    Conformity with the masses including “conformity with peers and conformity with the public space of society”, and anomie emerged as the most important social reasons for young pedestrian’s risky road crossing behaviors.
    Conclusion
    According to the results of this study, young pedestrian’s risky road crossing behaviors are affected by conformity with the masses and peers and as well as anomie so that risky behaviors have been commonplace and inevitable and a part of their lifestyle.
    Keywords: pedestrian, risky road-crossing behaviors, young people, qualitative study
  • Mohammad Reza Zeid Abadi, Zahra Ghazanfari, Om Salimeh Roudi Rasht Abadi * Pages 86-99
    Background and Aim
    Patients’ assessment is fundamental to nursing practice and the more precise assessment nurses can perform, the better outcomes patients can achieve. Better practice requires suitable knowledge, skills and attitude regarding the importance of physical assessment. This study aimed to determine correlation between knowledge-skill and the importance of physical assessment in nurses employed in hospitals.
    Methods & Materials: In this descriptive correlational study, 300 nurses employed in the medical, surgical, ICU and CCU wards of hospitals affiliated to Kerman University of medical sciences, were chosen conveniently in 2016. The data collecting instrument included demographic data, knowledge-skill and the importance of physical assessment items. Data were analyzed by the SPSS software version 19 using correlation coefficient test, linear regression and ANOVA.
    Results
    The mean score of knowledge-skill was 3.14(±0.74) and the median (mode) score of importance was 4(0.52). There was a significant and positive correlation between knowledge-skill and the importance of physical assessment. The nurses had higher knowledge-skill scores for those skills that they had considered more important. The most effective variable on the correlation between knowledge-skill and importance was education.
    Conclusion
    Nurses’ self-assessment of their skills in performing physical assessment was at a low level but they considered all skills important. Effective educational programs can fulfill the nurses’ needs for physical assessment skills.
    Keywords: physical assessment, nurses, self-assessment, knowledge, skill