فهرست مطالب

مدیریت فرهنگ سازمانی - پیاپی 32 (تابستان 1393)

مجله مدیریت فرهنگ سازمانی
پیاپی 32 (تابستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/05/22
  • تعداد عناوین: 10
|
  • ابراهیم جواهری زاده، سید محمد مقیمی، آرین قلی پور، رضا طهماسبی صفحات 149-171
    امروزه اعتقاد این است که منابع انسانی مهم ترین مزیت رقابتی و سرمایه سازمانی است و به همین دلیل، بر نقش ارزشمند افراد در سازمان تاکید شده است و مدیریت مطلوب آن ها بسیار مهم و حساس تلقی می شود. مدیریت استعداد نشان دهنده نوعی تغییر پارادایم، از مدیریت منابع انسانی سنتی به مدیریت منابع انسانی نوینی است که دربرگیرنده توجه به نخبگان سازمانی است. یکی از گام های اولیه در مدیریت استعداد، شناسایی کارکنان کلیدی و استعدادهای سازمانی است. هدف از این پژوهش، شناسایی مهم ترین مولفه ها و ویژگی های کارکنان کلیدی و استعدادهای سازمانی است. پژوهش به روش کیفی، مبتنی بر تحلیل تم، با استفاده از ابزار مصاحبه، و در دانشگاه تهران انجام گرفته است. نمونه گیری به روش نظری و با به کارگیری فن گلوله برفی انجام گرفته که بر مبنای آن، 16 مصاحبه با کارشناسان و مدیران دانشگاه تهران صورت پذیرفته است. نتایج این پژوهش مجموعه جامعی از ویژگی ها و مولفه های عمومی و تخصصی کارکنان کلیدی را شناسایی می کند.
    کلیدواژگان: استعداد، تحلیل تم، کارکنان کلیدی، مدیریت استعداد
  • اسدالله کردناییج، علی اصغر فانی، زهرا مسعودی صفحات 173-189
    دو دهه اخیر، صاحب نظران به شفافیت سازمانی توجه کرده اند. در مطالعات پیشین در زمینه شفافیت سازمانی، بیشتر به جنبه افشاگری اطلاعات توجه شده است و به روابط مفاهیم شفافیت سازمانی، عملکرد و فرهنگ سازمانی، به طور مطرح شده در این مقاله توجه نشده است. بنابراین، تحقیق حاضر تاثیر شفافیت سازمانی بر عملکرد سازمان با میانجیگری فرهنگ سازمان را در سطح مدیران و کارشناسان ارشد 32 شرکت فعال در حوزه صنعت مواد غذایی، و به طور خاص مواد لبنی بررسی می کند. روش نمونه گیری در این تحقیق، نمونه گیری طبقه ای و خوشه ایبوده است. این تحقیق از نوع تحقیقات توصیفی از شاخه همبستگی و از نوع مدل سازی معادلات ساختاری است. برای جمع آوری داده ها پرسشنامه های استاندارد راولینز، هاگیز و مورگان و دنیسون به کار گرفته شد. نتایج آزمون نشان داد تاثیر شفافیت سازمانی بر عملکرد سازمان مثبت و معنادار است و فرهنگ سازمان نیز به عنوان متغیر واسطه بر این رابطه اثر می گذارد. نکته حائز توجه این است که تاثیر شفافیت سازمانی بر عملکرد از طریق فرهنگ سازمانی قویتر از تاثیر مستقیم شفافیت سازمانی بر عملکرد سازمان است.
    کلیدواژگان: شفافیت سازمانی، عملکرد سازمان، فرهنگ سازمانی
  • مژگان ضرغامی فرد، محمدرضا بهبودی صفحات 191-211
    نتایج پژوهش های اخیر نشان می دهد زنان با مانع نامرئی دیگری، فراتر از سقف شیشه ای مواجه می شوند که به «صخره شیشه ای» معروف شده است. صخره شیشه ای در برگیرنده همه حواشی انتصاب زنان به مشاغل مدیریتی متزلزل (ناامن) و چالشی است. در پژوهش حاضر، این پدیده و مولفه های موثر در آن، و پیامدهایش در ایران با به کارگیری روش تحقیق کیفی،از نوع نظریه داده بنیاد بررسی می شود. یافته ها نشان می دهد زنان مدیر در کشور ایران نیز با پدیده صخره شیشه ای مواجه اند. با به کارگیری داده های حاصل از مصاحبه، مدل صخره شیشه ای طراحی شد، که در آن عوامل مسبب و تقویت کننده صخره شیشه ای تبیین شده است. این عوامل عبارت اند از ویژگی های زنان در رهبری، طرفداری درون گروهی مردان، عدم تمایل زنان برای ورود به شبکه های مردانه سازمان، فقدان شبکه های حمایتی برای زنان، عوامل سازمانی و عوامل فرهنگی. همچنین، مدل نشان می دهد صخره شیشه ای به ناکارآمدی زنان در مشاغل مدیریتی منجر شده است که خود، پیامدهای فردی و سازمانی در پی دارد.
    کلیدواژگان: رهبری سازمان، زنان مدیر، سقف شیشه ای، صخره شیشه ای
  • مرتضی سلطانی، رحیمه شیخ صفحات 213-233
    با توجه به گسترش رقابت شرکت ها و درنظرگرفتن نیروی انسانی به عنوان عامل راهبردی موفقیت در فضای رقابتی، مدیران به اهمیت سنجش ارزش نیروی انسانی توجه کرده اند و اطلاعات مربوط به آن به عنوان حسابداری منابع انسانی مطرح شده است. بحث اصلی در حسابداری منابع انسانی این است که آیا نیروی انسانی در بخش دارایی ها قرار می گیرد؛ و اینکه چگونه می توان این دارایی ها را سنجید و گزارش کرد. این پژوهش با هدف شناسایی شاخص های ارزش دارایی نیروی انسانی و اولویت بندی آن ها بر اساس رویکرد ارزش گذاری حسابداری منابع انسانی و با به کارگیری مدل فلام هولتز انجام گرفته است. نمونه آماری شامل 152 نفر از مدیران صنعت ماشین آلات و تجهیزات صنعتی استان گلستان است. یافته های تحقیق حاکی از آن است که در شاخص قابلیت، ابعاد خلاقیت، نوآوری، توانایی تطبیق و قابلیت های کار تیمی، در شاخص عملکرد، ابعاد وظیفه شناسی، مشارکت جویی، اطاعت و وجدان کاری، در شاخص پتانسیل؛ ابعاد سن، سلامت، استعداد و تجربه؛ و در شاخص نگرش، ابعاد توفیق طلبی، خوش بینی، صداقت، نوع دوستی و فداکاری به عنوان معیارهایی برای تعیین ارزش دارایی انسانی در سازمان مورد تایید مدیران است. ابعاد مهارت، وظیفه شناسی، استعداد و توفیق طلبی در شاخص های چهارگانه بالاترین اولویت را دارند.
    کلیدواژگان: حسابداری منابع انسانی، رویکرد ارزش گذاری، صنعت ماشین آلات و تجهیزات صنعتی
  • غلامرضا طالقانی، زهرا طباطبایی، علی غفاری صفحات 235-253
    پژوهش حاضر به منظور شناسایی علل و عوامل موثر در فساد اداری در شعب بانک سپه استان قم انجام گرفته است. این تحقیق از نظر هدف، کاربردی و از نظر نحوه گردآوری اطلاعات، از نوع همبستگی است. جامعه آماری تحقیق230 نفر با حجم نمونه 145 نفر بوده است که با توجه به اینکه روش مدل سازی معادلات ساختاری برای پاسخگویی به سوال های تحقیق و آزمون فرضیه ها به کار گرفته شده است، برای اطمینان بیشتر 180 پرسشنامه توزیع شد و تعداد پرسشنامه های تکمیل و جمع آوری شده، 153 پرسشنامه بود، از این تعداد، 148 پرسشنامه کامل بود. در این تحقیق 5 عامل به عنوان «عوامل فردی» و 3 عامل به عنوان «عوامل سازمانی» موثر در بروز فساد اداری معرفی شده اند. نتایج نشان می دهد بین پای بندی اعتقادی، ویژگی شخصیتی، سبک ارتباطی، سبک رهبری و کیفیت زندگی کاری به عنوان «عوامل فردی» و فساد اداری رابطه معنادار وجود دارد. از طرف دیگر، بین نظام های کنترل و نظارت، نظام حقوق و دستمزد و فرآیندها و شیوه های کاری، به عنوان «عوامل سازمانی» و فساد اداری رابطه معناداری وجود دارد.
    کلیدواژگان: عوامل سازمانی، عوامل فردی، فساد، فساد اداری
  • محمدرضا عطاردی صفحات 255-276
    برای دستیابی به جایگاه اول علمی در سطح منطقه آسیای جنوب غربی، مزیت های رقابتی حیاتی است. تعیین جایگاه رقابتی ایران و بررسی وضعیت مزیت رقابتی پایدار در مقایسه با کشورهای دیگر منطقه، پیش نیاز دستیابی به چشم انداز و اتخاذ راهبردهای رقابتی مناسب است.
    در این تحقیق، پس از تعیین جایگاه علمی کنونی کشور، عواملی که به ایجاد مزیت رقابتی مورد نیاز برای دستیابی به جایگاه نخست علمی کشور منجر می شود، اولویت بندی می شود. بدین منظور، این عوامل با مصاحبه با مسئولان آموزش و تحقیقات و صاحب نظران این حوزه در کشور، شناسایی شد. سپس، با به کارگیری فنAHP این عوامل اولویت بندی می شود.
    نتایج تحقیق نشان می دهد با شتاب علمی کنونی، ایران بسیار زودتر از آرمان چشم انداز به رتبه اول منطقه آسیای جنوب غربی دست خواهد یافت. لازمه حفظ این شتاب علمی، تمرکز بر عواملی است که سبب ایجاد مزیت رقابتی برای کشور می شود. عوامل یادشده به تعداد 20 عامل در سه دسته منابع انسانی- مالی، توسعه نرم افزاری و توسعه سخت افزاری طبقه بندی و اولویت بندی شد. ضرایب اهمیت عوامل نشان می دهد منابع مالی و انسانی، مهم ترین نقش را در این زمینه ایفا می کنند.
    کلیدواژگان: تولید علم، چشم انداز، چشم انداز علمی، مزیت رقابتی، ایران1404
  • تیمور مرجانی، سید صدرالدین صدری صفحات 277-297
    امروزه به توسعه کارآفرینی اجتماعی به عنوان ماموریتی اجتماعی و انسان دوستانه، و یکی از راهکارهای حل برخی مسائل و آسیب های اجتماعی توجه می شود. کارآفرینی تاثیری مثبت و مستقیم در بسیاری از فعالیت های مختلف کشورها داشته است؛ از یک سو، سبب توسعه اقتصادی و ایجاد فرصت های شغلی می شود و از سوی دیگر، می تواند سبب بهبود وضعیت اجتماعی و فرهنگی جامعه شود. مقاله حاضر برگرفته از نتایج پژوهشی است که با هدف بررسی وضعیت کارآفرینی اجتماعی در یکی از مناطق شهری شهر تهران بر اساس طرح پژوهش آمیخته (کمی وکیفی) انجام گرفته است. برای دستیابی به اطلاعات و داده ها، ابزارهای پرسشنامه، مصاحبه با گروهی از کارشناسان و متخصصان، به کار گرفته شده است. با توجه به اینکه بسیاری از مسائل و آسیب های اجتماعی ریشه در بیکاری و عدم اشتغال افراد جامعه دارد، توجه به مقوله کارآفرینی اجتماعی می تواند تا حد زیادی آسیب های اجتماعی را تحت الشعاع قرار داده و آن ها را کاهش دهد، لذا این مقاله قصد دارد با مروری بر مسئله آسیب های اجتماعی و همچنین، کارآفرینی اجتماعی با نتیجه گیری در این زمینه پیشنهادها و راهکارهایی برای تسهیل توسعه کارآفرینی اجتماعی مطرح کند.
    کلیدواژگان: آسیب های اجتماعی، کارآفرینی اجتماعی، ماموریت اجتماعی، مسائل شهری
  • روح الله ملامحمدی، محمدرضا مستوفی صفحات 299-323
    پرداخت مستمری بازنشستگی از اساسی ترین تعهدات و خدمات سازمان تامین اجتماعی است که متضمن آسایش و رفاه افراد در دوران پیری است. پژوهش حاضر با هدف بررسی عوامل موثر در برقراری این خدمت مهم، در جهت گسترش آن در دوره زمانی آبان 1391 تا شهریور 1392 به روش توصیفی و پیمایشی انجام گرفته و ابزارهای گردآوری داده ها اسناد و مدارک، مصاحبه و پرسشنامه است.
    191 نمونه، به طور تصادفی از جامعه آماری تحقیق انتخاب شد، که شامل 8123 نفر بیمه شده ای است که بیمه پردازی را از شعبه یک سازمان تامین اجتماعی قم شروع کرد و تا پایان آذرماه 1391، با وجود کسب شرط سنی برقراری مستمری بازنشستگی، که برای مردان حداقل 60 سال و برای زنان حداقل 55 سال است، شرط سابقه بیمه ای را که حداقل 20 سال است، احراز نکرده اند و بازنشسته نشده اند.
    یافته های پژوهش بیانگر آن است که 85/7درصد نمونه های بررسی شد، بیش از 40 سال سابقه کار داشته، و 67 درصد آنان سطح سواد مناسب ندارند. هم چنین، نتایج تحقیق نشان می دهد مهم ترین عوامل موثر در برقراری مستمری بازنشستگی به ترتیب اولویت، عبارت اند از برنامه های حمایت از کارگران، رفتار بیمه ای کارفرما، آموزش و اطلاع رسانی قوانین سازمان تامین اجتماعی، قاوانین سازمان تامین اجتماعی، توان اقتصادی بیمه شده و کارفرما.
    کلیدواژگان: بیمه شده، تامین اجتماعی، سابقه بیمه، کارفرما، مستمری بازنشستگی
  • نگین فلاح حقیقی، سید مصطفی رضوی، احمد رضوانفر، خلیل کلانتری صفحات 325-343
    هدف این پژوهش دیدگاه سنجی اعضای هیئت علمی درباره چالش های کارآفرین شدن دانشکده های کشاورزی ایران است. جامعه آماری اعضای هیئت علمی دانشکده های کشاورزی ایران است، که به روش نمونه گیری طبقه ای با انتساب متناسب، 344 نفر از آن ها انتخاب شد. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه است و داده های گردآوری شده با به کارگیری نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شد. برای شناسایی چالش های کارآفرینی در دانشکده های کشاورزی فن تحلیل عاملی به کار گرفته شد. بر اساس نتایج تحلیل عاملی، پنج عامل زیربنایی، مهم ترین چالش های کارآفرین شدن دانشکده های کشاورزی ایران شناسایی شدند که عبارت اند از «موانع آموزشی»، «موانع فردی شخصیت»، «موانع حمایتی قانونی»، «موانع تسهیلاتی» و «موانع ارتباطی» که در کل، 395/70 درصد از واریانس کل را تبیین کردند. از موانع شناسایی شده، «موانع آموزشی» بیشترین درصد تبیین واریانس را داشته است.
    کلیدواژگان: اعضای هیئت علمی، دانشکده های کشاورزی، کارآفرینی، موانع کارآفرینی
  • احمد عطارنیا، حسین خنیفر، محمدحسین رحمتی صفحات 345-374

    ر اساس بند (الف) ماده 55 قانون برنامه چهارم و ماده 21 قانون پنجم توسعه ، دولت مکلف شده است نهاد سیاست گذار آموزش های مهارتی را تاسیس کند ، لکن تلاش های انجام گرفته تاکنون ثمری نداشته است و کماکان مشکلات ناشی از خلا چنین نهاد ملی، هنوز به چشم می خورد. این پژوهش با هدف بررسی وضعیت موجود در تدوین خط مشی نظام غیررسمی آموزش مهارتی، به دنبال شناسایی چالش های موجود در این نظام و طرح پیشنهادهایی برای بهبود آن است. روش تحقیق از نظر هدف، کاربردی و از نظر نحوه گردآوری داده ها، توصیفی از نوع پیمایشی است. روش گردآوری داده ها، مطالعات کتابخانه ای و مطالعات میدانی است، که به این منظور، ابزارهای پرسشنامه، مصاحبه و اسناد و مدارک به کار گرفته شد. تجزیه و تحلیل داده ها با به کارگیری آزمون تی استیودنت انجام گرفت. نتایج نشان داد در تدوین خط مشی برای نظام غیررسمی آموزش مهارتی، مشکل تعدد و ناهماهنگی نهادهای خط مشی گذار وجود دارد. در حال حاضر، موثرترین نهاد خط مشی گذار در نظام غیررسمی آموزش مهارتی از دیدگاه خبرگان، سازمان آموزش فنی و حرفه ای است. در نهایت، بر مبنای نتایج، پیشنهادهایی مطرح شد.

    کلیدواژگان: آموزش مهارتی، تدوین خط مشی، نظام آموزش مهارتی غیررسمی، نهاد خط مشی گذار
|
  • Ebrahim Javaheri Zadeh, Seyed Mohammad Moghimi, Aryan Gholipour, Reza Tahmasebi Pages 149-171
    Nowadays, it is belived that human resource is competitve advantage so it’s a kind of organizition capital, and therefore focusing the valuable role of individuals in organization and their desirable management is very important and sensitive. talent managenent repersents a paradigm shift in traditional human resource managenent to new human resource management that includes attention to organization elites. One of the initial steps in talent management, is identify key personnel (A player) and organizational talent. The purpose of this paper is to identify the major components and features of key staff and organizational talents. Research has been done by qualitative method, based on theme analysis and using interview in university of Tehran. Using theorical sampling, 16 interview was done with managers and experts in university of Tehran. The results of this research identified a series of general and specialized components of key employees.
    Keywords: Key employees, Talent, Talent management, Theme analysis
  • Asadollah Kordnaeij, Ali Asghar Fani, Zahra Masoudi Pages 173-189
    Organizational transparency has been considered by many experts in the past two decades. In the previous studies more attention has been taken to disclosure of the information; and the relations between the concepts of organizational transparency, organizational culture and performance has not been considered in this article as set forth. Therefore, current research has been studied the effect of organizational transparency on the organization’s performance via organization’s culture at the level of senior executives and managers of 32 active companies in the field of food industry especially in the dairy. The Sampling used is clustering and stratified. This research is a descriptive research of correlation type-structural equation modeling. In this research, Hughes and Morgan, Denison and Rawlins standard questionnaires are used for gathering data. The results show that the effect of organizational transparency on the organization’s performance is positive and significant and organization’s culture affects this relation as an intermediate variable. The point that should be noted is that the effect of organizational transparency on the performance via organizational culture is stronger than the direct effect of organizational transparency on the organization’s performance.
    Keywords: Organizational Culture, Organizational transparency, Performance of organization
  • Mojgan Zarghamifard, Mohammad Reza Behboudi Pages 191-211
    Recent studies indicated that women face extra and invisible barriers beyond glass ceiling which is called glass cliff. This study researches the glass cliff phenomenon in Iran whereby women are more likely than men to be placed in precarious leadership positions. Qualitative grounded theory has been conducted to identify and categorized the antecedents and consequence of glass cliff. Data has been collected through 20 in-depth semi-structured interviews with male and female managers in Bandar-Abbas city. Sample is chosen based on the purpose of the study and with snowballing method until saturation. Data were analyzed and coded based on the coding system of Struss and Corbin (1998). Findings show that Iranian women similar to foreign counterparts face the glass cliff. Women characteristics in leadership, in-group favaurism, lack of women tendency to enter male networks, lake of social support, organizational and cultural factors are found as causes of class cliff. Moreover result of study indicates that glass cliff lead to lack of women competency in managerial positions, and some negative individual and organizational consequences. Through the aggregation of the findings, the research introduced a research framework as a contribution of the study.
    Keywords: Glass ceiling, Glass cliff, Leadership, Women executives
  • Morteza Soltanee, Rahimeh Sheikh Pages 213-233
    With the increasing competition among companies and Basic revise is essential staffing as a strategic factor and management needs and stakeholders organization to decision-making accountants noted the importance of measuring human value. The information was expressed as human resource accounting. The main discussion as to whether humans fit the traditional definition of assets, and how to measure and report them. The aim of this study is to identify the indices concerning the assets of human resources and its prioritization based on human resource accounting approaches as well as Flamholtz model. The statistical sample included 152 industrial and machinery executives of Golestan province. The findings of the study indicate that there are for main indices including criteria for the organization managers to determine the value of the human assets: the capability indices such as dimensions of creativity, innovation and the ability to apt to teamwork: performance indices including duteousness, participation, obedience, conscientiousness, potential indices such as: age, health, talent, experience and attitude indices of ambition to succeed, optimism, honesty, altruism and sacrifice. The dimensions of skill, duteousness, talent and ambition to succeed are at the top priority of four indices.
    Keywords: Industrial equipment, machinery industry, Human resource accounting, Valuation approach
  • Gholam Reza Taleghani, Zahra Tabatabaei, Ali Ghafary Pages 235-253
    The current study carried out in order that identify the effective causes and effects led to outbreak of administrative corruption in The Bank Sepah of Qom Province on the subject of “The study of effective individual and organizational factors of administrative corruption in The Bank Sepah of Qom Province”. The area of study encircles the employees which work in The Bank Sepah. This study has a “practical” purpose and also “correlation” type, considering the Method of data gathering. In the interim, among the correlation researches we use “correlation Matrix analyses or covariance”, considering that “structural equation sample” will be used in reply to research ‘Questions and theories testing. The statistical universe was 230 people with the sample size of 150 people that for maximum certainty 180 questionnaire distributed and 153 papers aggregated in which only 148 one was practical. In this research, 5 individual factors and 3 organizational factors were identified influential to administrative corruption. The result of factor analysis and structural equation shows that there is a significant relation between administrative corruption and the 8 examined factors. Let’s say that each one of 8 theory of research was supported by tests, in other words, there are a significant relation between having faith, personal trait, relation style, leading style and job content qualities as individual factors with administrative corruption. On the other hand, this relation also exists between supervisory control systems, wage system, purview of an occupation as organizational factors with administrative corruption.
    Keywords: Administrative corruption, Corruption Individual Factors, Organizational Factors
  • Mohammad Reza Atarodi Pages 255-276
    Science and technology have a vital role in the success and prosperity of human beings and is also called the most important instrument in the economical development. Nowadays, no powerful country can get power without science and technology, in other words, No social and economical promotion will be attainable without these two keys. Here in this research, in addition to analysis and the introductory studies, the information regarding the factors and criteria of perspective program have been found out through base studies and internet exploring. Also in an interview with the experts, the experts in choosing supreme leader their opinions and suggestions have been gathered together. Then by using AHP survey; the factors influencing the competition superiority of the country in scientific field have been ranked.
    Keywords: Vision, Competitive Advantage, Iran in 2025, Science, Technology
  • Taimoor Marjani, Seyed Sadreddin Sadri Pages 277-297
    Today, development of social entrepreneurship has been regarded as a social and altruistic mission and as a solution to some social problems and damages. Entrepreneurship has exerted positive and direct impact on the activities of many different countries. On one hand, it leads to economic development and creation of vocational opportunities; and on the other hand, it causes to improve social and cultural situation of the society. The present paper is resulted from a research conducted in one of the urban areas of Tehran with the goal of investigating social entrepreneurship situation based on a mixed methodology research approach. Questionnaire and interview with a group of experts and specialists have been utilized in order to access data and information. With regard to the fact that many social problems and damages root in unemployment of the individuals in the society, paying attention to social entrepreneurship can influence social damages to a large extent and can reduce them. Thus, this paper aims to review the issue of social damages and social entrepreneurship as well and then to present solutions for facilitating social entrepreneurship.
    Keywords: Social entrepreneurship, Social mission, Social problems, Urban issues
  • Ruhollah Mollamohammadi, Mohammad Reza Mostofi Pages 299-323
    Payment of retirement pension is one of the most important responsibilities and services of the Social Security Organization, which provides support and comfort to the elderly. This research aims to examine the factors that affect this important service with the hope of expanding it. This research was conducted between October 2012,and August 2013using descriptive and survey techniques and gathered data through documentary research, conducting interviews and using questionnaires. 191random samples were selected from the research’s target population which included 8,123insured persons who started paying their premiums in Qom’s First Branch of the Social Security Organization and at November 2012 even though they had achieved the retirement age -which is 60 years for men and 55years for women- they had not achieved the minimum contribution period of 20 years and therefore could not yet retire. The research findings show that 85.7% of the samples studied had more that 40years work history and 67% did not enjoy a suitable level of education or literacy. The research also shows that the most important factors in receiving retirement benefits, in order of importance, are as follows: programs that support workers, insurance policies of the employer, providing information and education on the regulations of the Social Security Organization, the regulations of the Social Security Organization, the financial strength of the insured and employer.
    Keywords: Contribution Period, Employer, Insured, Retirement Pension, Social Security
  • Negin Fallah Haghighi, Seyed Mostafa Razavi, Ahmad Rezvanfar, Khalil Kalantari Pages 325-343
    The purpose of this study was to investigating Faculty member's attitudes regarding to Entrepreneurship Obstacles in Agricultural Faculties of Iran. Statistical population was faculty members of Agricultural Faculties of Iran that by using stratified random sampling method, 344 of them were selected as sample. The instrument of data gathering was questionnaire and analyzing gathered data were done by SPSS software. Factor Analysis technique were used as the main technique to recognize the challenges of entrepreneurship in agricultural faculties of Iran. On the basis of factor analysis results, 5 infrastructural factors were recognized as the most important Obstacles of Entrepreneurship in Agricultural Faculties that were: "Educational Obstacles", "Individual – Characteristic Obstacles", "Law – Support Obstacles", "Facilities Obstacles" and "Communication Obstacles”, which totally defined 70.395 percent of total variance that among the recognized obstacles, "Educational Obstacles" had the highest percent of variance definition.
    Keywords: Agricultural Faculties, Entrepreneurship, Faculty members, Iran, Obstacles
  • Ahmad Attarnia, Hossein Khanifar, Mohammad Hossein Rahmati Pages 345-374

    Despite the fact that under paragraph (a) of the article 55 of Fourth Development Plan and the article 21 of Fifth Development Plan of the Constitution, the government is required to establish a skill training policy-making institution, efforts has so far been fruitless and the problems due to lack of such national institution still remain to be seen. This paper aims to study the current Condition of policy making in nonformal skills training system. It is looking to identify challenges and suggestions to improve the system. It follows an applied objective and the method for data collection is descriptive survey. Data are collected through library research; thus, questionnaires, interviews and documents were used. Data analysis was performed using T-test. The results suggest that there is the problem of multiplicity and lack of coordination among the policy-making agencies in developing policies for the nonformal skills training. Currently in views of experts, the most effective policy-making institution in the nonformal skills training is the Iranian Technical and Vocational Training Organization. Finally, based on the results some recommendations were suggested.

    Keywords: Skills training, Policy making, Policy making institution, Nonformal skills training system