فهرست مطالب

مدیریت فرهنگ سازمانی - پیاپی 41 (پاییز 1395)

مجله مدیریت فرهنگ سازمانی
پیاپی 41 (پاییز 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/10/16
  • تعداد عناوین: 14
|
  • مهدی بصیرت، مرتضی اکبری، صاحب ایمانی *، عامر دهقان نجم ابادی صفحات 625-647
    هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر فرهنگ سازمانی بر تعهد سازمانی با نقش میانجی گرایش کارآفرینانه در ادارات تابعه مدیریت تدارکات و امور کالا در شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب است. جامعه آماری تحقیق شامل 470 نفر از مدیران و کارشناسان 23 اداراه تابعه در مدیریت تدارکات و امور کالا بود که با روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی و براساس فرمول کوکران، 211 نفر به عنوان نمونه انتخاب شد. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه بود که روایی آن توسط اعضای هیئت علمی دانشگاه و پایایی آن با روش پایایی ترکیبی و آلفای کرونباخ تایید شد. تجزیه وتحلیل اطلاعات با روش مدل سازی معادلات ساختاری با رویکرد روش حداقل مربعات جزئی و نرم افزار Smart PLS انجام گرفت. نتایج پژوهش حاکی از تاثیر مثبت و معنادار فرهنگ سازمانی بر تعهد سازمانی ( با ضریب 50/0)، فرهنگ سازمانی بر گرایش کارآفرینانه (با ضریب 90/0) و گرایش کارآفرینانه بر تعهد سازمانی (با ضریب 46/0) است. در نهایت، گرایش کارآفرینانه به عنوان میانجی در تاثیر فرهنگ سازمانی بر تعهد سازمانی با ضریب 42/0 تاثیرگذار است.
    کلیدواژگان: تعهد سازمانی، گرایش کارآفرینانه، فرهنگ سازمانی، مدیریت تدارکات و امور کالا
  • عباس رشنوادی*، حسن زارعی متین، غلامرضا جندقی، سید مهدی الوانی صفحات 649-669
    جوزف نای تاثیر جذابیت های فرهنگی و ارزشی بر تولید قدرت در رهبری را متاثر از مولفه های ارتباطات، چشم انداز سیاست و هوش عاطفی محرز می داند. این مقاله با هدف شناخت الگوی بومی رهبری سازمانی مبتنی بر قدرت نرم در آموزش عالی ایران، تدوین شده است و با روش آمیخته و به شیوه اکتشافی با انجام دادن مصاحبه با خبرگان آموزش عالی و تکمیل پرسشنامه توسط پیروان، زمینه شناخت حوزه های تاثیرگذار بر الگوی یادشده را فراهم کرده است. نتایج حاکی از تفاوت الگوی بومی با الگوی صاحب نظر یادشده است و مولفه های تاثیرگذار الگوی بومی به شرح حوزه های رفتاری- اخلاقی، اجتماعی– ارتباطی، مهارتی- حرفه ای، فرهنگی- هنجاری، سیاسی- شهودی و اعتقادی- معنوی با شاخص های ذیربط به دست آمدند.
    کلیدواژگان: رهبری آموزش عالی، قدرت سخت، قدرت، قدرت نرم
  • مجتبی امیری، محمدحسین رونقی* صفحات 671-691
    امروزه به کارگیری مفاهیمی مانند هوشمندی کسب وکار به دلیل ایفای نقش در تصمیم گیری سازمانی و ارتقای بهره وری در صنایع مختلف بسیار مورد توجه است. شناخت و ارزیابی عوامل موثر در پیشرفت سیستم های هوشمندی کسب و کار در سازمان بسیار اهمیت دارد. این پژوهش با هدف ارزیابی ارتباط بلوغ سیستم های هوشمندی کسب و کار در یک سازمان با انواع هوش کارکنان درگیر با این سیستم ها انجام گرفته است. در این تحقیق سه نوع هوش فرهنگی، هیجانی و منطقی ارزیابی شد. پژوهش حاضر از نوع کاربردی با روش توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری شامل مدیران و کارکنان شرکت های ایرانی می شوند که سیستم های هوشمندی کسب و کار را به کار می گیرند. 313 نفر از بین کارکنان و 48 مدیر به روش تصادفی ساده به عنوان نمونه آماری پژوهش انتخاب شدند. ابزار پژوهش پرسشنامه است. آزمون Z و ضریب همبستگی اسپیرمن برای آزمون فرضیه های پژوهش، و تحلیل سلسله مراتبی فازی برای تعیین وزن شاخص ها به کار گرفته شد. نتایج پژوهش نشان داد میان بلوغ هوشمندی کسب و کار و هوش فرهنگی، هیجانی و منطقی رابطه معنادار وجود دارد
    کلیدواژگان: بلوغ هوشمندی کسب وکار، هوش فرهنگی، هوش منطقی، هوش هیجانی
  • علی شایمی برزکی، مهدی ابزری، زهرا مویدی* صفحات 693-719
    از آنجا که نیروی انسانی مهم ترین و باارزش ترین سرمایه های سازمان محسوب می شوند و تحقق اهداف سازمان در گرو تعهد و کاردانی سرمایه های انسانی آن است، شناخت و تحلیل مسائلی که مانع شکوفایی این سرمایه های گرانبها شده است و آن ها را به سمت بی تفاوتی سوق می دهد، اهمیت ویژه یافته است. از این رو، هدف اصلی این پژوهش تحلیل تاثیر ویژگی های شغلی بر بی تفاوتی سازمانی با نقش میانجی تناسب فرد- سازمان بوده است. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی است. نمونه مورد مطالعه شامل 271 نفر از کارکنان شرکت گاز استان اصفهان است که به روش طبقه ای (طبقه ها: مناطق گازی زیر نظر شرکت گاز استان اصفهان) انتخاب بودند. ابزار جمع آوری اطلاعات تلفیقی از سه پرسشنامه استاندارد جان واگنر، اسکروگینس و دانایی فرد بود. نتایج نشان داد مدل اصلی پژوهش از برازش مناسبی برخوردار است. در این مدل ویژگی های شغلی تاثیر مثبت و مستقیم بر تناسب فرد- سازمان و تاثیر منفی بر بی تفاوتی سازمانی دارند. از سوی دیگر ویژگی های شغلی به طور غیرمستقیم با نقش میانجی تناسب فرد- سازمان بر بی تفاوتی سازمانی کارکنان تاثیر منفی دارند. تناسب فرد- سازمان نیز تاثیر منفی بر بی تفاوتی سازمانی کارکنان دارد.
    کلیدواژگان: بی تفاوتی سازمانی، تناسب فرد، سازمان، ویژگی های شغلی
  • معصومه مصطفی زاده *، محمدرضا صادقی، رضا طهماسبی صفحات 721-744
    برخورداری از کارکنان شایسته مزیت رقابتی مورد توجه بسیاری از سازمان های موفق دنیا است و در این زمینه سازمان ها هزینه های بسیار زیادی را برای جذب، نگه داشت و ارتقای چنین کارکنانی صرف می کنند. یکی از مهم ترین روش های تحقق این هدف، آموزش افراد به طور مداوم است به طوری که با شیوه های جدید کار آشنا شوند و خود نیز به ایجاد نوآوری در روش های انجام دادن کار بپردازند. هدف مقاله حاضر شناسایی ادراک و ذهنیت های کارکنان سازمان های دولتی درباره دوره های آموزشی است و بدین منظور پژوهش حاضر با به کارگیری روش کیو انجام گرفت. نتایج تحلیل عاملی در مطالعه سازمان توسعه برق ایران وجود سه نوع ذهنیت علاقه مند، منفعت طلب، و منتقد به آموزش های سازمانی را در میان کارکنان تایید کرد.
    کلیدواژگان: آموزش های سازمانی، روش کیو، کارکنان دولتی، نوع شناسی ذهنیت
  • بهزاد چشمه نوشی *، فرخ قوچانی صفحات 745-758
    با توجه به گستره ابعاد نفوذ فرهنگ بر رفتارهای اجتماعی، تمرکز این پژوهش بر ارتباط فرهنگ سازمانی و رفتار شهروندی سازمانی با بهره گیری از مدل دنیسون است. این پژوهش از نظر روش تحقیق توصیفی- همبستگی و از نظر هدف، کاربردی است. جامعه آماری شامل مدیران و کارکنان وزارت صنعت، معدن و تجارت است که از میان 1253 نفر، با روش نمونه گیری تصادفی ساده 90 نفر انتخاب شد. داده های مورد نیاز از طریق پرسشنامه استاندارد دنیسون برای فرهنگ و پرسشنامه استاندارد ارگان (1988) برای رفتار شهروندی سازمانی جمع آوری شده و از طریق آزمون های اسپیرمن و رگرسیون چندگانه و آمزون کندال تجزیه وتحلیل شد. با توجه به یافته ها، مشخص شد هنگامی که رابطه بین متغیرهای مستقل و وابسته به طور مجزا بررسی می شود، هر چهار متغیر مدل فرهنک سازمانی با رفتار شهروندی سازمانی ارتباط معنادار دارند، اما هنگامی که تاثیر همزمان آنها بررسی می شود، فقط عامل مشارکت باعث بهبود رفتار شهروندی سازمانی کارکنان می شود. این حقیقت نشان دهنده این است که سازمان برای بهبود رفتارهای شهروندی باید در جهت بهبود و تقویت مولفه های مشارکت یعنی توانمندسازی، تیم سازی و توسعه قابلیت های کارکنان بکوشد.
    کلیدواژگان: الگوی دنیسون، رفتار شهروندی سازمانی، فرهنگ سازمانی
  • حسین خنیفر، سجاد عسکری متین* صفحات 759-784
    تحلیل گفتمان سازمانی رویکردی کیفی و نوین در واکاوی طبیعت گفتمان در سازمان به شمار می آید. این پژوهش از دیدگاه روش شناختی، در بستری پساساختاری بر آن است تا به بررسی پدیده ای برجسته در گفتمان سازمانی؛ «رهگفت های ارتباطی» بپردازد. از این رو، به مدت هشت روز گفت وگوی سه نفر در محیط کاری (دفتر آموزش دانشکده) ضبط، پیاده سازی و به متن (پیکره) تبدیل گردید، تا بتوان در بررسی کاربرد رهگفت های ارتباطی این محیط کاری از آن بهره جست. بر اساس تحلیل پیکره و یافته های پژوهش رهگفت های ارتباطی در پنج دسته از یکدیگر باز شناخته شدند؛ روایات عمومی، روایات سازمانی، تعارفات، گفتارهای میانه و گفتارهای ارتباطی- اجرایی. همچنین، برآیند به عمل آمده نشان می دهد که برآورد و ارزیابی فعالیت سازمانی، ایراد رفع مسئولیت، انتقاد از روند انجام فعالیت، اظهار ناخشنودی از شرایط کاری و ابراز هویت سازمانی، در کنار رهگفت های اجرایی از جمله کارکردهای رهگفت های ارتباطی است. بر اساس برآیندهای پیش گفته، پیشنهاد می شود که به نقش روش شناختی و معرفت شناختی «تحلیل گفتمان سازمانی» در بررسی طبیعت گفتمان سازمان توجه بیشتری شود؛ زیرا بکارگیری این روش کیفی، موضوعی محوری در درک و برداشت درست از پدیده های پیچیده سازمانی و امری مهم در واکاوی فرهنگ سازمانی به شمار می رود. افزون بر این، از این روش نوین می توان برای افزایش آشنایی پژوهش گران با گفتمان سازمانی و همچنین در امر آموزش منابع انسانی و گسترش سرمایه اجتماعی نیز بهره جست.
    کلیدواژگان: تحلیل گفتمان سازمانی، رهگفت ارتباطی، رهگفت اجرایی، فرهنگ سازمانی، پیکره
  • محمد رمضانی *، طاهره فیضی صفحات 785-808
    پژوهش حاضر رابطه رفتارهای توانمندساز رهبر و تنیدگی شغلی در سازمان جهاد کشاورزی استان قم را بررسی کرده است. برای سنجش رفتارهای توانمندساز رهبر شاخص های مدل هوی، و برای سنجش تنیدگی شغلی، پرسشنامه تنیدگی رندلوف و بلک برن به کار گرفته شد. 70 نفر از کارکنان سازمان جهاد کشاورزی استان قم نمونه آماری این پژوهش را تشکیل دادند و در بهمن ماه 1392 به پرسش های این تحقیق پاسخ دادند. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر نحوه گردآوری اطلاعات، توصیفی و از نوع پیمایشی است و در زمره تحقیقات همبستگی قرار می گیرد. نتایج تحلیل عاملی تاییدی نشان داد همه ابعاد رفتارهای توانمندساز رهبر رابطه مثبت و معناداری با تنیدگی شغلی دارند. همچنین، نتایج آزمون میانگین یک جامعه آماری نشان داد رفتارهای توانمندساز رهبر و تنیدگی شغلی در سازمان جهاد کشاورزی استان قم وضعیت مطلوبی دارد.
    با توجه به اینکه مدیریت تنیدگی شغلی ابزاری راهبردی برای تحقق اهداف و چشم انداز سازمان محسوب می شود، و با توجه به نقش مهم رفتارهای توانمندساز رهبر در دستیابی به این هدف، سازمان های امروزی برای بقای خود در دنیای رقابتی امروز، باید برای نقش رفتارهای توانمندساز رهبر در تنیدگی شغلی اهمیت بسزایی قائل شوند.
    کلیدواژگان: تنیدگی شغلی، جهاد کشاورزی، رفتارهای توانمندساز رهبر
  • فاطمه اسکندری *، عباس صمدی صفحات 809-828
    سلامت، وضعیتی در افراد و سازمان آن هاست که امکان می دهد عملکردی بالاتر از حد انتظار داشته باشند.
    با توجه به حرکت سریع دنیای امروز به سوی جهانی شدن، مدیران برای داشتن سازمانی سالم باید به سلاحی به نام هوش فرهنگی مجهز شوند. هوش فرهنگی به عنوان قابلیت های فردی برای عملکردی کارآمد در محیط های متفاوت از نظر فرهنگی تعریف می شود. در این تحقیق تلاش شده است، تاثیر هوش فرهنگی مدیران بر سلامت سازمانی سازمان های آن ها در حوزه سازمان های دولتی شهرستان ملایر بررسی شود. برای بررسی سلامت سازمانی مدل جدیدی که حاصل تلفیق دو مدل فیشر و همکاران، با مولفه های رهبری، انعطاف پذیری، کار گروهی، توسعه شایستگی، مهارت ارتباطی، پاداش ها، تعهد و چشم انداز است، به کار گرفته شده است. برای سنجش هوش فرهنگی مدل انگ و همکاران با چهار مولفه فراشناختی، شناختی، انگیزشی و رفتاری به کار گرفته شده است. ابزار سنجش متغیرها پرسشنامه است که روایی صوری و محتوایی آن تایید شد و پایایی آن توسط روش آلفای کرونباخ ثابت شده است. طبق نتایج، بین متغیرهای مستقل و متغیر وابسته، شرط همبستگی برقرار بود و همه فرضیه های این پژوهش تایید شد.
    کلیدواژگان: سلامت سازمانی، هوش انگیزشی، هوش شناختی، هوش فراشناختی، هوش فرهنگی
  • حسین ایمانی*، آرین قلی پور، سید رضا سید جوادین صفحات 829-847
    طبق تحقیقات اخیر در حوزه تحقیق سازمانی مثبت، یکی از مولفه های موثر بر عملکرد شغلی و سلامت روانی کارکنان، کامیابی در کار است که نشان دهنده تجربه همزمان سرزندگی و یادگیری توسط فرد هنگام انجام دادن وظایف شغلی است. نتایج آزمون همبستگی پیرسون در تحقیق حاضر نشان داد کامیابی در کار با عملکرد شغلی (01/0، P= 245/0r= )، و سلامت روانی (01/0، P= 551/0r= ) رابطه مثبت و معناداری دارد. همچنین، نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد کامیابی در کار، پیش بینی کننده معناداری برای عملکرد شغلی (001/0، P= 245/0β= ) و سلامت روانی کارکنان (001/0، P= 551/0β= ) است، یعنی افزایش کامیابی در کارکنان موجب ارتقای عملکرد شغلی و سلامت روانی آنان می شود.
    کلیدواژگان: تحقیق سازمانی مثبت، سلامت روانی، عملکرد شغلی، کامیابی در کار
  • حسین زارع، آزیتا سلاجقه *، ناهید اوجاقی صفحات 849-863
    این پژوهش با هدف بررسی رابطه ابعاد هفت گانه هوش سازمانی و توانمندی های روان شناختی کارمندان انجام گرفته است. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر نحوه گردآوری داده ها توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش، کارمندان دانشگاه پیام نور استان کرمان شامل 392 نفر است. داده های حاصل از 173 پرسشنامه تحلیل شد. برای جمع آوری داده ها دو پرسشنامه هوش سازمانی آلبرخت مشتمل بر 49 گویه و پرسشنامه توانمندی روان شناختی مشتمل بر 15 گویه به کار گرفته شد. یافته های این پژوهش نشان داد طبق مدل تحلیل مسیر اثر مستقیم تمامی مولفه های هوش سازمانی بر توانمندی روان شناختی با احتمال 95 درصد مثبت و معنادار است. همچنین، با توجه به نتایج شاخص های نیکویی برازش، ریشه خطای میانگین مجذورات تقریب (089/0) و ریشه استاندارد شاخص نیکویی برازش (99/0) و شاخص تعدیل شده نکویی برازش (97/0) نشان می دهند مدل از برازش نسبتا مطلوبی برخوردار است. در نهایت، رابطه همه ابعاد هوش سازمانی و توانمندی های روان شناختی کارکنان مثبت و معنادار به دست آمد.
    کلیدواژگان: توانمندی های روان شناختی، مولفه های هوش سازمانی، هوش سازمانی
  • نژلا فاروقی *، احمد رضا سنجری صفحات 865-882
    این پژوهش با هدف بررسی تاثیر آموزش شغلی و فرهنگ سازمانی بر جهانی شدن شرکت کیسون انجام گرفته است. پژوهش حاضر از نظر هدف از نوع کاربردی و از نظر نحوه گردآوری داده ها توصیفی – همبستگی است. نمونه آماری تحقیق، 156 نفر براساس فرمول کوکران و به روش تصادفی طبقه ای از میان جامعه 256 نفری از کارشناسان، کارشناسان ارشد، سرپرستان و مدیران انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده های تحقیق پرسشنامه بوده است. برای تعیین روایی پرسشنامه، نظر خبرگان و برای تعیین پایایی آن ضریب آلفای کرونباخ بررسی شد. آلفای کرونباخ کل پرسشنامه 951/0 به دست آمد. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها، روش تحلیل عاملی تاییدی و مدل سازی معادلات ساختاری به کار گرفته شد. یافته ها نشان داد آموزش شغلی و فرهنگ سازمانی بر جهانی شدن تاثیرگذارند. همچنین، آموزش از طریق فرهنگ سازمانی بر جهانی شدن تاثیرگذار است. از طرفی، نتایج نشان داد آموزش بر فرهنگ سازمانی تاثیرگذار است.
    کلیدواژگان: آموزش شغلی، جهانی شدن، فرهنگ سازمانی، فرهنگ سازمانی دنیسون
  • رفیق حسنی، معصومه توکلی*، خلیل زندی صفحات 883-907
    هدف از این پژوهشتحلیل ارتباط رهبری تحول آفرین و درگیری شغلی کارکنان با میانجی گری توانمندسازی روان شناختی بود. پژوهش از لحاظ هدف، کاربردی و از لحاظ شیوه گردآوری داده ها توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری کارکنان اداره کل آموزش وپرورش استان کردستان است که تعداد آن ها 200 نفر می باشد. نمونه ای به حجم 127 آزمودنی به شیوه نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند و مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه رهبری تحول آفرین برنز و بس، توانمندسازی روان شناختی وتن و کمرون، و پرسشنامه درگیری شغلی کاننگو بود که روایی ظاهری و پایایی آن ها به ترتیب با استناد به نظر متخصصان و ضریب آلفای کرونباخ تایید شد. تجزیه وتحلیل داده ها با آزمون های همبستگی پیرسون، رگرسیون خطی ساده و چندگانه، و تحلیل مسیر انجام گرفت. نتایج نشان داد ترکیبی از مولفه های رهبری تحول آفرین نقش معناداری در پیش بینی درگیری شغلی کارکنان داشتند. نتایج همچنین نشان داد توانمندسازی روان شناختی می تواند نقش میانجی را در ایجاد یا افزایش ارتباط بین مولفه های رهبری تحول آفرین و درگیری شغلی کارکنان ایفا کند.
    کلیدواژگان: توانمندسازی روان شناختی، درگیری شغلی کارکنان، رهبری تحول آفرین
  • سیدامیرحسین طیبی ابوالحسنی*، حمیدرضا کوشا صفحات 909-936
    مدیریت عملکرد از مباحث ویژه مدیریت استراتژیک منابع انسانی است و ابزار مناسبی برای ارتقای عملکرد کارکنان و سازمان محسوب می شود. در صورتی که مدیریت عملکرد متناسب با ملزومات و پیش نیازهای آن در سازمان طراحی و اجرا شود، می تواند بخشی از مسائل و مشکلات سازمان را شناسایی و برای حل آن ها، راهکارهای عملی ارائه کند. هدف این پژوهش، ارزیابی عملکرد گروه مشاوران جوان شهرداری مشهد طبق روش تحلیل پوششی داده ها و TOPSIS می باشد. نوع تحقیق از نظر هدف، توصیفی و کاربردی است که برای تهیه اطلاعات پژوهش، مطالعات کتابخانه ای و میدانی انجام گرفت. ابزارهای میدانی تحقیق نیز شامل مشاهده، مصاحبه و پرسشنامه بوده است. در مقاله حاضر، پس از بیان اهمیت ارزیابی عملکرد، به معرفی روش تحلیل پوششی داده ها و تکنیک تاپسیس پرداخته و سپس کاربرد دو مدل ذکر شده در تعیین کارایی و رتبه بندی واحدهای این سازمان ارائه می شود. در نهایت با ارائه نتایج این روش در سازمان مورد نظر و ارائه پیشنهادهایی جهت بهبود وضعیت، پژوهش به پایان می رسد.
    کلیدواژگان: ارزیابی عملکرد، تحلیل پوششی داده ها، کارایی، گروه مشاوران جوان، Topsis
|
  • Mehdi Basirat, Morteza Akbari, Saheb Imani *, Amer Dehghan Najm Abadi Pages 625-647
    The present study evaluates effects of organizational culture on organizational commitment with emphasis on the role of mediator entrepreneurial orientation departments within the material procurement management at national Iranian south oil company. Statistic population included of 470 experts and managers, 23 departments within the material procurement management that using stratified random sampling and Cochran formula, 211 were select as the sample size. Data was gather by questionnaire that validity of faculty members and reliability using a composite reliability and Cronbach's alpha confirmed. Data analysis using Structural Equation Modeling (SEM) with Partial Least Squares (PLS) approach and Smart PLS software conducted. The results indicate a positive and significant impact of organizational culture on organizational commitment (0.50), organizational culture on entrepreneurial orientation (0.90) and entrepreneurial orientation on organizational commitment (0.46), and entrepreneurial orientation as a mediator in the effect of organizational culture on organizational commitment intensity (0.414) influence.
    Keywords: Entrepreneurial Orientation, Material, Procurements Management, Organizational Commitment, organizational culture
  • Abbas Rashnavadi *, Hassan Zarei Matin, Gholamreza Jandaghi, Seyed Mehdi Alvani Pages 649-669
    In the last decade of the twentieth century, the field of international relations studies witnessed a theory based on which a model was introduced to solve complex equations in the field. The theory was introduced by Joseph S. Nye and expanded by the United States diplomacy. The theory is based on “the influence of the cultural attractions and values on creating power” in civilizational domain. Based on Nye’s theory, “communications, policy vision and emotional intelligence” are considered the main factors and loci of making soft power in the leadership of international system. The present article is part of a comprehensive research about the role of soft power in the process of organizational leadership in Iran higher education. It seeks to answer whether soft power at the level of Iranian knowledge-based organization like the international system is effective. If yes, what are its criteria, elements and effective domains and what a local model looks like? The research has been done on the basis of viewpoints from experts in the national higher education and statistics derived from the sample including university faculty members, students and the staff. Based on the data, it can be claimed that first of all there is certain difference between the local model and the original one. Besides, of the six effective domains including behavioral-ethical, social-communicational, skilled-professional, cultural-normative, political-perceptive and ideological-spiritual domains _ with little difference of course_ the skilled-professional domain has been the most effective and the ideological-spiritual domain the least effective in the leadership model based on soft power in the educational system. In addition, more effective intelligence in this model is natural, cultural, ethical, emotional, political and spiritual intelligence respectively.
    Keywords: Hard power, Higher education leadership, Power, Soft power
  • Mojtaba Amiri, Mohammad Hossein Ronaghi * Pages 671-691
    The advent of new information technology has radically changed the end-user computing environment over the past decade. To enhance their management decision-making capability, many organizations have made significant investments in business intelligence (BI) systems. In order to achieve increased and sustainable business results, organizations need to use suitable strategy to engage personnel. This research is a correlational study and aims to explain and clarify the inter-relationships and the interaction effects among business intelligence systems maturity and employee's intelligences. The survey sample population consisted of 361 randomly taken employees and managers who applied BIS in their companies, according to a cluster random sampling skim. To examine the hypothesis we used Spearman’s rank correlation and Z test. Fuzzy AHP was used for ranking of criteria. An important part of the results revealed business intelligence systems maturity relates directly with Logical intelligence, Cultural intelligence and Emotional intelligence.
    Keywords: Business intelligence maturity, Emotional Intelligence, Cultural intelligence, Logical Intelligence
  • Ali Shaemi Barzoki, Mehdi Abzari, Zahra Moayedi * Pages 693-719
    Since the staffing are the most important and valuable assets in organization, and achieving organizational goals depends on the commitment and expertise of its human capital, the identification and analysis of issues that impede the flourishing of this valuable asset and led them to be indifference; has a special importance. The aim of this study was analysis of the effect of job characteristics on organizational indifference of employees with a mediator of person-organization fit. This investigation is a practical research. The samples of the study consisted of 340 employees in the gas company of Isfahan province which selected with classification method. Of these samples, 271 questionnaires were returned. The John Wagneer, Scroggins and Danaie fard questionnaires were used for data collection. Analysis of data showed that the model of current study had a good fitness and reported the fitness indexes in results. Results showed that job characteristics had an indirect and positive effect on person-organization fit and negative effect on organizational indifference. Person-organization fit had a negative effect on organizational indifference.
    Keywords: Job Characteristics, Organizational Indifference, Person, Organization fit
  • Masoomeh Mostafazadeh *, Mohammad Reza Sadeghi, Reza Tahmasebi Pages 721-744
    Having competence employees has been considered as a competitive advantage by a lot of successful companies. Therefore, they expend a lot of money for employment, preservation and promotion of their personnel. One of the most important methods for achieving this goal is training people constantly to make them familiar with new work methods and procedures and encourage them to create new methods. The object of this paper is diagnosing perceptions and subjectivities of public organizations’ employees about training. Therefore, the research uses Q research method. The results of factor analysis determine three types of subjectivities in Public organizations. One group is named enthusiasts, another named profiteers and last group named critics. This research has been done in Iran Power Development Company (IPDC) that is a public organization.
    Keywords: Organizational Training, Public Employees, Q Method, Subjectivity Typology
  • Behzad Cheshme Nooshi *, Farokh Ghouchani Pages 745-758
    Taking into consideration the spreading influence of cultural dimensions on human life, focus of this research is on the relationships between Organizational Culture and Organizational Citizenship Behavior with the use of Denison model .This is a field research with descriptive-correlational method and from aspect of goal, is applied research. Statistical population includes the whole staff of Ministry of Industry, Mine and Trade, in which among 1253 of them, with random sampling method, 90 were chose as the sample. Necessary data have gathered through the Standard questionnaire of Denison for Organizational Culture; and Standard questionnaire of Organ for OCB, and analyzed through the Spearman, Multiple regression and Kendall's W tests. Considering the findings indicates when the relationships between independent and dependent variables are analyzed separable, all of four dimensions of model have meaningful relationships with OCB ;But when the simultaneously effect of independent variables on dependent variables are analyzed ,only Mission dimension make improve OCB of employees. This fact indicates that organization for improving of citizenship behaviors should try to encourage Involvement dimensions, which are Empowerment, Team Orientation and Capability Development.
    Keywords: Denison model, Organizational Citizenship Behavior, organizational culture
  • Hossein Khanifar, Sajad Askari Matin* Pages 759-784
    This study is an attempt to adapt a post-structural approach for the analysis of ‘trans-relational’ episodes prevalent in the study of workplace discourse analysis. To do this, the talk between three employees working at the same office was recorded and analyzed based on a discourse analytic framework. The results of data analysis revealed that five type of relational episodes are frequent in this context; a) general narratives, b) organizational narratives, c) greetings and leave takings, d) medial-relational, and e) tans-relational. It was also found that the five prominent application of such episodes are; 1. Appraisal of organizational actions, 2. Disclaimer, 3. Criticism of others, and 5. Expression of organizational identity. Based on the findings it is suggested that the epistemic and methodological role of Discourse Analysis as a mean for analysis of abstract and complex workplace phenomena should be realized. Further, Discourse Analysis implications for developmental of educational purpo
    Keywords: Workplace discourse analysis, Relational, executive episodes, organizational culture, Social capital
  • Mohammad Ramezani *, Tahereh Fezi Pages 785-808
    Present research studies the relationship between leader empowering behaviors and employee stress in Qom Agricultural Jihad Organization. To measure leader empowering behaviors, Hoy’s (1994) leader empowering behaviors model and for measure employee distress, Rondelof and Blackburn questionnaire (1990) have been used. Statistical sample consists of 70 employees of Qom Agricultural Jihad Organization who answered the questions in winter 2014. In terms of aim, present study is an applications one and in terms of data collection, it is survey – type descriptive study. It is categorized in correlative studies.
    The findings of confirmatory factor analysis show that all aspects of leader empowering behaviors have positive significant relationship with knowledge management. Likewise, the results of single community statistical average test show that leaders’ enabler behaviors and employee stress have ideal situation in Qom Agricultural Jihad Organization.
    Since employee stress is a strategic tool to achieve aims and outlooks and considering the important role of leader empowering behaviors in achieving this aim, today organizations should highly matter the role leader empowering behaviors in employee stress to survive in today competitive world.
    Keywords: Leader Empowering Behaviors, Occupational stress, agriculture
  • Fatemeh Eskandari *, Abbas Samadi Pages 809-828
    Health status of individuals and organizations allows Expected to have higher performance. Due to the fast moving world of today's globalization Managers to have a healthy organization must be equipped with a weapon called cultural intelligence. Cultural intelligence as an ability to function effectively in different cultural environments is defined.This study examines the effects of cultural intelligence on organizational health in Malayer City and Ang et al. cultural intelligence model is used whit four components: Metacognitive, cognitive, motivational and behavior, and Two models have been used to study the composition of organizational health that they are combined Fisher et al.. In this study variables were assessed using questionnaires and Cronbach's alpha reliability of the method has been confirmed. Based on the results, there is a correlation between cultural intelligence and organizational health. The entire research hypothesis was accepted.
    Keywords: Cognitive intelligence, Cultural intelligence, Metacognitive intelligence, Motivational intelligence, Organizational health
  • Hossein Imani *, Aryan Gholipour, Seyyed Reza Seyyedjavadein Pages 829-847
    According to recent researches in the field of positive organizational scholarship, one of the effective components on employees’ job performance and psychological wellbeing is the concept “thriving at work” which implies a feeling of vitality and learning by a person simultaneously while doing job tasks. The results of Pearson correlation test in this research show that thriving at work has a positive and significant relation with job performance (r= 0.254, p= 0.01) and psychological wellbeing (r= 0.551, p= 0.010. Also the results of regression analysis show that thriving at work is a significant predictor of job performance (p
    Keywords: Job performance, Positive organizational scholarship, Psychological wellbeing, Thriving at work
  • Hossein Zare, Azita Salajegheh *, Nahid Ojaghi Pages 849-863
    between organizational intelligence and empowerment.The research method is survey and the statistical population of the study includes 392 employees of Payam Noor university of Kerman province. Measurment tool includes two questionnaires: 1- Albercht’s 49-item questionnaire 2- Empowerment 15-item questionnaire. The sample of this research is equal to the statistical population so 392employees have been chosen as the sampel of this research. The achieved results show that: 1- There is a relation between organizational intelligence in strategic vision, shared fate, tendency to change, mood, alignment congruence, applying the knowledge, performance pressure with empowerment (0.298, 0.306, 0.373, 0.389, 0.298, 0.362, 0.4). 2- There isn’t any relation between sex, job experience and education with organizational intelligence (-0.025, 0.064, 0,056). 3- Multiple correlation coefficient between empowerment and strategic vision is (0.400) which 16% of empowerment variance is determined by it, and for mood is (0.431) which 18% of empowerment variance is determined by it.
    Keywords: Organizational Intelligence, Dimensions of Organizational Intelligence, Empowerment, University Employees
  • Nejhla Farooghi *, Ahmad Reza Sanjari Pages 865-882
    In the current era, almost all companies have stepped further from the local or regional step toward more international or universal one. In these companies, humanitarian properties which derive from different cultures and countries receive the most conspicuous attention. Training and instructing all staff of organizations in today's productive environment especially in international ones is highly considerable. This research which is applied descriptive one is implemented which the purpose of its effect on career training and organizational culture in globalization of Kayson company. A sample statistical information as many as 156 people were selected by categorized random sampling method and Cochran sampling technique from 262 people of chief experts, supervisors and managers. The tools for gathering data included Questionnaire and Interview. For Data analysis, first using the Pearson correlation method and Multiple Regression, the relationship between job training and organizational culture and its globalization was examined. Then applying Confirmatory Factor Analysis and Structural equation modeling the (present) model was confirmed. To test validity and questionnaires’ reliability we used interview and coefficient Alpha. Coefficient alpha estimated 0.951.
    Keywords: Globalization, job training, organizational culture, Denison organizational culture
  • Rafigh Hasani, Maasomeh Tavakoli *, Khalil Zandi Pages 883-907
    The purpose of this study is to analyze the relationship between Transformational leadership and job engagement by mediating role of psychological empowerment. Concerning it’s purpose, the study is practical and considerate the data collection procedure it is a descriptive correlation study. The population of the study includes all Kurdistan Province Education Office staff (200 subjects) which samples of 127 subjects were chosen through simple random sampling procedure. The instruments used were the Transformational Leadership Questionnaire, Psychological Empowerment questionnaire and Job Engagement Questionnaire. The validity and reliability of the questionnaires were verified using expert judgment and Alfa – Cronbach. Data were analyzed using Pearson correlation, one sample t test, multiple and simple linear regression, and path analysis. The results revealed that dimensions Transformational leadership impact on job engagement. Results also showed that psychological empowerment can played role of mediator in create or increase the relationship between the components of transformational leadership and job engagement.
    Keywords: Transformational leadership, psychological empowerment, job engagement
  • Amirhossein Tayebi Abolhasani *, Hamidreza Koosha Pages 909-936
    Performance management is one of the special topics of strategic human resource management that is a useful tool for improving the performance of the employees and the organization. If the performance management is designed and implemented in the organization with its requirements and prerequisites, it can identify some of the organization’s problems to provide feasible strategies to solve them. This study aims to evaluate the performance of Mashhad Municipality’s Young Consultants Group according to the Data Envelopment Analysis method (DEA) and Topsis. So after the introduction of the importance of performance evaluation, introduce data envelopment analysis and the Topsis method, then applying the above model to determine and rank the performance’s units of this organization. The research is finalized by presenting the conclusions of this method in the organization and providing suggestions to improve the existing situation.
    Keywords: performance evaluation, Efficiency, DEA, Topsis, Young Consultants Group