فهرست مطالب

مدیریت فرهنگ سازمانی - پیاپی 43 (بهار 1396)

مجله مدیریت فرهنگ سازمانی
پیاپی 43 (بهار 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/03/20
  • تعداد عناوین: 11
|
  • الهام ابراهیمی*، آرین قلی پور، سید محمد مقیمی، حسن قالیباف اصل صفحات 1-23
    علی رغم توجه فزاینده به حوزه تحقیقاتی منابع انسانی با عنوان سرمایه های مولد ارزش، مدیریت ریسک های مرتبط با آن به طور نظام مند بررسی نشده است. در پژوهش حاضر رویکردی کمی به منظور تحلیل و سنجش ریسک های منابع انسانی اتخاذ شده است. در گام نخست، ابعاد چندگانه ریسک های منابع انسانی و مولفه های این ابعاد از طریق مصاحبه های نیمه ساختاریافته با خبرگان منابع انسانی یکی از سازمان های مطرح در صنعت برق کشور شناسایی شدند. در گام بعدی، پنج شاخص به منظور تحلیل این ریسک ها معرفی شد و روابط متقابل علی و معلولی میان ریسک های منابع انسانی به عنوان یکی از این شاخص های تحلیل، با به کارگیری تکنیک دیمتل فازی شناسایی شد. در گام نهایی نیز سطوح تخمینی ریسک ها با توجه به شاخص های تحلیل مقایسه شده و ریسک های منابع انسانی با توجه به این پنج شاخص و با تکنیک مشابهت فازی رتبه بندی شد. نتایج تحقیق نشان داد ریسک های عملیاتی منابع انسانی بیشترین مجموع تاثیرگذاری و تاثیرپذیری را در شبکه ارتباطات متقابل میان ریسک ها دارند و نسبت به سایر حوزه های اصلی چهارگانه ریسک های منابع انسانی از بالاترین اولویت با توجه به شاخص های تحلیل برخوردارند.
    کلیدواژگان: تحلیل، تکنیک فازی دیمتل، تکنیک مشابهت فازی، ریسک منابع انسانی، سنجش
  • جواد زارع *، علی ربیعی صفحات 25-42
    مدیران مناسب سازمان های امروزی، مدیرانی هستند که علاوه بر برخورداربودن از مهارت های فردی و تکنیکی بالا، از هوش فرهنگی و عاطفی مناسبی نیز برخوردار باشند، بنابراین، هدف این تحقیق، مطالعه رابطه هوش فرهنگی با انگیزه توفیق طلبی مدیران در شرکت مخابرات استان خراسان رضوی است. تحقیق حاضر با توجه به هدف، کاربردی و از نظر روش اجرا، توصیفی– همبستگی است. جامعه آماری کارکنان شرکت مخابرات منطقه استان خراسان رضوی بود و نمونه ای به حجم 60 نفر براساس فرمول کوکران و با روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شد. دو پرسشنامه برای سنجش هوش فرهنگی و ویژگی توفیق طلبی به کار گرفته شد. با اجرای آزمون همبستگی و رگرسیون چندگانه فرضیه های تحقیق آزمون شد. یافته ها نشان داد، میان الگوی چهارعاملی هوش فرهنگی (شامل هوش شناختی، هوش فراشناختی، هوش انگیزشی و هوش رفتاری) و انگیزه توفیق طلبی مدیران رابطه وجود دارد. همچنین، از میان چهار بعد هوش فرهنگی، ابعاد رفتاری و انگیزشی در سطح تشخیص 05/0 با توفیق طلبی رابطه علی نشان دادند. نتایج این تحقیق می تواند در شناسایی ویژگی های مورد نیاز برای افرادی که در تعامل های چندفرهنگی درگیرند، به کار گرفته شود و ایده جدیدی برای مطالعه های دانشگاهی و تجربه های عملی در حوزه فرهنگ مطرح کند.
    کلیدواژگان: انگیزه توفیق طلبی، هوش انگیزشی، هوش رفتاری، هوش شناختی، هوش فراشناختی، هوش فرهنگی
  • محمد شاکر اردکانی*، مهدی ابزری، علی شائمی، سعید فتحی صفحات 43-68
    پژوهش حاضر با هدف تحلیل تاثیر مدیریت تنوع بر پیامدهای رفتاری (رضایت شغلی، درگیری شغلی، رفتارهای شهروندی سازمانی، قصد ترک خدمت و جذب کارکنان مستعد) با تاکید بر نقش تعدیل کنندگی انواع فرهنگ سازمانی انجام گرفته است. نمونه آماری این پژوهش بر مبنای فرمول کوکران 383 نفر از کارکنان چهار شرکت فولاد استان یزد بوده است که به روش تصادفی ساده انتخاب شده اند. داده های پژوهش از طریق پرسشنامه های محقق ساخته و استاندارد مدیریت تنوع، فرهنگ سازمانی و پیامدهای رفتاری با پایایی (و روایی همگرا) 91/0 (81/0)، 96/0 (53/0)، 83/0 (54/0) جمع آوری شده است و تجزیه وتحلیل داده های پژوهش با روش مدل سازی معادلات ساختاری مبتنی بر PLS توسط نرم افزار Smart-PLS2 انجام گرفته است. نتایج پژوهش نشان داد مدیریت تنوع و استراتژی های آن بر پیامدهای رفتاری شامل رضایت شغلی، درگیری شغلی و رفتارهای شهروندی سازمانی و جذب کارکنان مستعد تاثیر مثبت و بر قصد ترک خدمت کارکنان تاثیر منفی گذاشته است. مدیریت تنوع فعال نیز برخلاف مدیریت تنوع واکنشی و مطیعانه، بر همه پیامدهای رفتاری تاثیر معنادار گذاشته است. همچنین، نقش تعدیل کنندگی فرهنگ سازمانی نتیجه ای و تیمی تایید شد.
    کلیدواژگان: پیامدهای رفتاری، مدیریت تنوع فعال، مدیریت تنوع مطیعانه، مدیریت تنوع واکنشی، فرهنگ سازمانی
  • سکینه جعفری*، داریوش احمدی، رضا نوروزی کوهدشتی صفحات 69-91
    هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر توانمندسازی کارکنان بر توسعه سازمانی با نقش میانجی گری حمایت سازمانی ادراک شده در دانشگاه شیراز بود. روش تحقیق توصیفی همبستگی و مبتنی بر مدل سازی معادلات ساختاری بود. جامعه آماری همه کارمندان زن و مرد (1044 نفر) دانشگاه شیراز و روش نمونه گیری، تصادفی ساده بود. به منظور انجام دادن پژوهش، از بین کارمندان دانشگاه یادشده، نمونه ای به حجم 122 نفر انتخاب شد. ابزار پژوهش مقیاس های توانمندسازی کارکنان، حمایت سازمانی ادراک شده و توسعه سازمانی بود، که پس از محاسبه روایی و پایایی آن، بین نمونه توزیع و گرد آوری شد. داده ها با نرم افزارهای SPSS و Lisrel، و با روش های آماری ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل مسیر تحلیل شد. یافته ها نشان داد بین توانمندسازی کارکنان، حمایت سازمانی ادراک شده و توسعه سازمانی رابطه معناداری وجود دارد. توانمندسازی کارکنان به طور مستقیم بر توسعه سازمانی تاثیر معناداری دارد. توانمندسازی کارکنان به طور مستقیم بر حمایت سازمانی ادراک شده تاثیر معناداری دارد. حمایت سازمانی ادراک شده تاثیر مثبت و معناداری بر توسعه سازمانی دارد. همچنین، توانمندسازی کارکنان با میانجی حمایت سازمانی ادراک شده، بر توسعه سازمانی به طور غیرمستقیم تاثیری معنادار می گذارد. در نهایت، توانمندسازی کارکنان می تواند به طور مستقیم توسعه سازمانی را تحت تاثیر قرار دهد. همچنین، توانمندسازی کارکنان می تواند به طور مستقیم حمایت سازمانی ادراک شده را تحت تاثیر قرار دهد. با توجه به این دو نتیجه، توانمندسازی کارکنان به طور غیرمستقیم و با واسطه حمایت سازمانی ادراک شده می تواند توسعه سازمانی را تحت تاثیر قرار دهد.
    کلیدواژگان: توسعه سازمانی، توانمندسازی، حمایت سازمانی
  • سامره شجاعی*، پرویز خلیلی صفحات 93-116
    بعد از گذشت سال ها از انجام دادن اصلاحات در بخش دولتی، همچنان پرسش های زیادی در خصوص تاثیر رفتارهای رهبری در سازمان های دولتی وجود دارد. هدف این پژوهش، بررسی رابطه رهبری تحول آفرین با رفتارهای شهروندی سازمانی با تاکید بر نقش انگیزه خدمات عمومی و شفافیت اهداف است. جامعه آماری این تحقیق شامل همه 720 پرستار بیمارستان های دولتی شرق استان گلستان بود. حجم نمونه براساس جدول کرجسی و مورگان 250 نفر برآورد شد که به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. داده ها با چهار پرسشنامه رفتارهای شهروندی سازمانی ارگان، رهبری تحول آفرین باس و آولیو، پرسشنامه انگیزه خدمات عمومی، و شفافیت اهداف ریتز و همکاران گردآوری شد. در این مطالعه ضریب آلفای کرونباخ محاسبه شده برای همه متغیرها بیشتر از 7/0 است که نشان دهنده قابلیت اعتماد و پایایی بالای ابزار است. روش این تحقیق توصیفی- همبستگی و مبتنی بر مدل سازی معادلات ساختاری است. داده ها با نرم افزار لیزرل تجزیه وتحلیل شد. نتایج نشان داد رهبری تحول آفرین با رفتارهای شهروندی سازمانی از طریق شفافیت اهداف و انگیزه خدمات عمومی ارتباط دارد. همه رابطه ها در مدل به جز رابطه شفافیت اهداف و انگیزه خدمات عمومی تایید شد.
    کلیدواژگان: انگیزه خدمات عمومی، رفتارهای شهروندی سازمانی، رهبری تحول آفرین، شفافیت اهداف
  • روح الله رضایی*، فاطمه مغانلو، مهدی قهرمانی صفحات 117-139
    هدف این تحقیق توصیفی- همبستگی بررسی تاثیر ابعاد فرهنگ سازمانی بر میزان نوآوری سازمانی در شرکت های تجاری کشاورزی بود. جامعه آماری این تحقیق را 280 نفر از کارشناسان شرکت های تجاری کشاورزی در استان زنجان تشکیل دادند که براساس جدول کرجسی و مورگان، نمونه ای 200 نفری از آنان با روش نمونه گیری طبقه ای با انتساب متناسب انتخاب شد. برای گردآوری داده ها پرسشنامه های استاندارد به کار گرفته شد. روایی محتوایی پرسشنامه با نظر پانلی از متخصصان تایید شد و روایی سازه و پایایی ترکیبی ابزار تحقیق نیز از طریق بررسی مدل اندازه گیری و پس از انجام دادن اصلاحات لازم به دست آمد. برای تجزیه وتحلیل داده ها روش چندمتغیره مدل سازی معادلات ساختاری انجام گرفت. براساس نتایج، فرضیه های تحقیق تایید و نشان داده شد چهار بعد فرهنگ سازمانی شامل درگیرشدن در کار، سازگاری، رسالت و انطباق پذیری اثر مثبت و معنا داری بر متغیر وابسته نوآوری سازمانی در شرکت های تجاری کشاورزی استان زنجان می گذارند. با توجه به یافته های پژوهش، می توان نتیجه گرفت بهبود فرهنگ سازمانی و ابعاد آن به طور مستقیم به تقویت و توسعه نوآوری سازمانی در شرکت های تجاری کشاورزی منجر می شود.
    کلیدواژگان: ابعاد فرهنگ سازمانی، شرکت های تجاری کشاورزی، نوآوری سازمانی
  • نرگس قدسیان*، محمدرضا اسدی یونسی، هادی پور شافعی، محمد اسدالهی صفحات 141-163
    پژوهش حاضر به منظور طراحی پرسشنامه فرهنگ سازمانی سازمان های آموزشی و سنجش اعتبار و پایایی آن انجام گرفت. پرسشنامه اولیه با مطالعات نظری و براساس الگوی فرهنگ سازمان های آموزشی (EOCM)، که حاصل پژوهشی کیفی توسط پژوهشگر بوده است، با 66 گویه طراحی شد. در اجرای آزمایشی 5 گویه به دلایلی از جمله کم بودن ضریب همبستگی (قطع 2/0) حذف شد. در مرحله نهایی، پرسشنامه با 61 گویه در جامعه آماری شامل 189 نفر کارکنان آموزش وپرورش استان خراسان جنوبی اجرا شد. مقدار 798/0 KMO= و معناداربودن آزمون بارتلت 0001/0 P= نشان دهنده توجیه پذیربودن اجرای تحلیل عاملی در این مطالعه بود. پایایی پرسشنامه با محاسبه آلفای کرونباخ با نرم افزارSPSS و نیکویی برازش ساختار پرسشنامه و زیر مولفه های آن به روش محاسبه ضرایب تحلیل عاملی تاییدی و با نرم افزار Amos18 انجام گرفت. در مرحله نهایی ضرایب همبستگی گویه ها و ضرایب عاملی، معیار حذف گویه ها ی نامناسب قرار گرفت. 5 گویه با ضریب همبستگی کمتر از 4/0 و 2 گویه به دلیل کاهش یافتن تعداد گویه ها در شاخص و عدم کفایت برای تحلیل عوامل حذف شدند. یافته های مطالعه حاضر نشان داد پرسشنامه با 54 گویه با آلفای کرونباخ 97/0 پایایی خوبی دارد و تحلیل عاملی تاییدی نیز نشان دهنده برازش خوب ساختار پرسشنامه و الگوی نهایی (895/0GFI= و 098/0 RMSEA=) بود.
    کلیدواژگان: فرهنگ سازمانی آموزش وپرورش، پرسشنامه فرهنگ سازمانی آموزش وپرورش
  • رضا طهماسبی، داوود عباسی، مهدی فتاحی، مظاهر یوسفی امیری * صفحات 165-186
    رهبری خدمتگزار نوعی رهبری است که تمایلات و منافع شخصی خود را کنار می گذارد و در پی تحقق نیازهای فیزیکی، عاطفی و معنوی دیگران برمی آید. با توجه به این تعریف انتظار می رود رهبری خدمتگزار پیامدهایی مثبت ایجاد کند. هدف اصلی این پژوهش بررسی اثر سازمانی رهبری خدمتگزار در دانشگاه زنجان است. در این تاثیر رهبری خدمتگزار بر هشت متغیر رفتاری اعضای هیئت علمی و کارکنان دانشگاه زنجان آزمون شده است. بدین منظور پرسشنامه ای برای سنجش این متغیرها طراحی شد و پس از اطمینان از پایایی و روایی به وسیله تحلیل عاملی تاییدی، در میان نمونه ای متشکل از 200 نفر از اعضای هیئت علمی و کارکنان دانشگاه زنجان که به طور تصادفی انتخاب شده بودند، توزیع شد. روش تحقیق توصیفی– همبستگی و مبتنی بر مدل معادلات ساختاری است. یافته های تحقیق حاکی از آن است که رهبری خدمتگزار اثر مثبت و معنادار بر بروز متغیرهای عجین شدن با شغل، امید، عزت نفس سازمانی، تعهد سازمانی و رفتارهای شهروندی سازمانی، و اثر منفی و معنادار بر قصد ترک خدمت اعضای هیئت علمی و کارکنان دانشگاه زنجان می گذارد.
    کلیدواژگان: رفتار سازمانی، رهبری خدمتگزار، مدل معادلات ساختاری
  • فرزاد زیویار *، ابوالفضل فراهانی فراهانی، لقمان کشاورز صفحات 187-205
    پژوهش حاضر با هدف شناسایی موانع ساختاری کارآفرینی سازمانی در وزارت ورزش و جوانان انجام گرفته است. این تحقیق از نظر هدف، کاربردی و از نظر استراتژی توصیفی - پیمایشی و به روش آمیخته نوع اول (کیفی و کمی) انجام گرفت. جامعه آماری تحقیق شامل مدیران فعلی و سابق وزارت ورزش و خبرگان دانشگاهی بوده است. در بخش کیفی این تحقیق، نمونه گیری هدفمند به کار گرفته شد که با مصاحبه با 13 نفر از اعضای جامعه اشباع حاصل شد. در بخش کیفی پژوهش و به منظور شناسایی موانع ساختاری کارآفرینی سازمانی، تکنیک تحلیل محتوای کیفی و کدگذاری های باز و محوری، و در بخش کمی تکنیک AHP اجرا شد. با تحلیل داده های کیفی شامل هفت مانع ساختاری کارآفرینی سازمانی در وزارت ورزش و جوانان به ترتیب، موانع سیستم تحقیق و توسعه (با وزن 256/0)، سیستم ارزیابی عملکرد (با وزن 172/0)، سیستم پاداش (با وزن 152/0)، تصمیم گیری (با وزن 132/0)، راهبرد (با وزن 104/0)، سیستم مالی (با وزن 095/0) و ساختار سازمانی (با وزن 088/0) می باشند. پیشنهاد می شود در برنامه های اجرایی مواردی مانند واگذاری اختیارات بیشتر به کارکنان، ترغیب افراد به بیان نظرهای نو و خلاقانه، ایجاد فضای رقابت توام با حس اعتماد در سازمان مد نظر قرار گیرد.
    کلیدواژگان: ساختار، کارآفرینی، کارآفرینی سازمانی، موانع ساختاری
  • مریم اخوان خرازیان*، فائزه مقدسی صفحات 207-223
    امروزه فرهنگ سازمانی به عنوان یک زیرساخت، نقش بسیار کلیدی در پیاده سازی مدیریت دانش در هر سازمان دارد. تحقیق حاضر برای بررسی تاثیر توانمندسازی بر تسهیم دانش بین کارکنان با درنظرگرفتن نقش فرهنگ سازمانی مشارکتی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران انجام گرفته است. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش پژوهش توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری پژوهش حاضر کارکنان اداری دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات به تعداد 700 نفر بود و حجم نمونه براساس فرمول کوکران 248 نفر در نظر گرفته شد. روش نمونه گیری تصادفی ساده بود. برای گردآوری داده ها پرسشنامه به کار گرفته شد که پایایی آن با محاسبه آلفای کرونباخ و شاخص CRو روایی آن با روش های روایی محتوا، روایی همگرا و واگرا تایید شد. تجزیه وتحلیل داده ها با روش مدل سازی معادلات ساختاری با رویکرد روش حداقل مربعات جزئی و نرم افزار 3.2.6 SmartPLSانجام گرفت. نتایج نشان داد توانمندسازی کارکنان بر فرهنگ سازمانی مشارکتی (با ضریب 52/0) تاثیر مثبت و معنادار دارد. همچنین، فرهنگ سازمانی مشارکتی بر تسهیم دانش کارکنان (با ضریب 92/0)، و توانمندسازی کارکنان بر تسهیم دانش (با ضریب 64/0) تاثیر معنادار می گذارند. به عبارت دیگر، موفقیت سازمان در اجرای هر استراتژی از جمله تسهیم دانش تا حد زیادی به توانمندسازی کارکنان بستگی دارد. در نهایت، اثرگذاری فرهنگ سازمانی مشارکتی بر تسهیم دانش در یک سطح و از طرفی تعداد افراد کارکنان دانشکده ها در سطح سازمانی بررسی شد. تاثیر کمی تعداد کارکنان بر افزایش تسهیم دانش با مدل سازی چندسطحی و نرم افزار HLM تایید شد.
    کلیدواژگان: تجزیه ~ وتحلیل چندسطحی، تسهیم دانش، توانمندسازی، فرهنگ سازمانی
  • میلاد کریمی*، حسین خنیفر صفحات 225-247
    یکی از مطالبات جامعه ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی، استقرار ارزش های اسلامی در همه شئون جامعه به ویژه تصمیم گیری های حوزه های اقتصادی و بازرگانی است. با نگاهی به متون نظری تصمیم های آمیخته بازاریابی که شامل محصول، قیمت، ترفیع و توزیع است، مشاهده می شود این منابع آکنده از آموزه های غربی است که در اغلب موارد در عمل نیز سرلوحه اقدامات مدیران بنگاه های اقتصادی قرار می گیرد. هدف اصلی در آموزه های غربی کسب حداکثر سود و سهم بازار است. پژوهش حاضر با رویکرد کیفی و با به کارگیری روش تحلیل محتوا انجام گرفته است. در این پژوهش با مطالعه آیات قرآن کریم و سیره پیامبر (ص) و ائمه معصومین (ع) و نظرهای اندیشمندان اسلامی، ارزش های مطرح در تصمیم های آمیخته بازاریابی که بر پایه اصول اعتقادی اسلام از جمله اصل توحید، عدالت، امانت و حلیت قرار دارند، استخراج شد، تا با معرفی آن ها در سیاست گذاری های آمیخته بازاریابی مساعدت شود.
    کلیدواژگان: آمیخته بازاریابی، اخلاق بازاریابی، اصول و ارزش های غربی، بازاریابی اسلامی
|
  • Elham Ebrahimi *, Aryan Gholipour, Seyed Mohammad Moghimi, Hassan Ghalibaf Asl Pages 1-23
    Despite increasing attention to human resource area of research as a value generating asset, managing its risks have not been studied systematically. In this study a quantitative approach for analyzing and assessing the human resources risks has been adopted. First, the multiple dimensions of human resource risks and their components were identified through semi-structured interviews with experts of human resources field in one of the major organizations in the power industry. In the next step, five criteria were presented to analyze the risks and causal interaction between the human resources risks as one of the criteria of analysis were identified using fuzzy DEMATEL technique. In the final step, the estimated level of risks were compared according to analysis criteria and human resources risks were ranked based on the five given indicators using fuzzy Similarity technique. The results showed that human resource operational risks have the greatest total effect both given and received in the network of interrelationships among risks and have the highest priority based on analyzing criteria compared to other four main areas of human resource risks.
    Keywords: Human resource risk, analysis, evaluation, Fuzzy DEMATEL, Fuzzy Similarity
  • Javad Zare *, Ali Rabii Rabii Pages 25-42
    Proper management of modern organizations, managers who in addition to having high technical skills and personal, cultural and emotional intelligence as well have. This study aimed to study the relationship between cultural intelligence and achievement motivation is to executives. The purpose of investigating the correlation functional and the implementation method research - descriptive analysis. The population of managers and heads and deputies, Khorasan Razavi, Iran Mokhaberat Company. Due to the limited research using Cochran formula samples, 60 were selected. Two questionnaires to measure cultural intelligence gathering quest for success is specificity. Using correlation and multiple regression research hypotheses are tested. Our findings indicate a strong relationship between cultural intelligence and achievement motivation tetra model managers there. Also among the four dimensions of cultural intelligence, behavioral and motivational dimensions of 0. 05 showed a causal relationship with the ambition to succeed.
    Keywords: Cultural intelligence, motivation, achievement, behavior
  • Mohammad Shaker Ardakani *, Mehdi Abzari, Ali Shaemi, Saied Fathi Pages 43-68
    The present study aims to analyze the effects of diversity management (DM) and its approaches on behavioral outcomes (job satisfaction, job involvement, OCB, turnover intention, and talented worker attraction), with an emphasis on the moderating role of organizational. According to the Cochran’s formula, this study sample comprises 383 employees of four Steel companies in Yazd province; which have been selected randomly. Data were collected through questionnaires such as diversity management, organizational culture and behavioral outcomes, with values of reliability (and validity) 0.91 (0.81), 0.96 (0.53) and 0.83 (0.54), respectively. Data analysis was conducted using PLS-based SEM by Smart-PLS2. The results showed that DM and its strategies has a positive effect on behavioral outcomes such as job satisfaction, job involvement, OCB, and talented worker attraction, and have a negative effect on employees turnover intention. Unlike the Reactive and Compliance DM, Proactive DM has had a significant effect on all behavioral outcomes. The moderating role of the team and rational culture has also been verified.
    Keywords: Proactive Diversity Management, Reactive Diversity Management, Compliance Diversity Managament, Organizational Culture, Behavioral Outcomes
  • Sakineh Jafari *, Daryoosh Ahmadi, Reza Norouzi Koohdashti Pages 69-91
    Purpose
    The main goal of this study was investigating the effect of employee empowerment and organizational development mediated by the organizational support.
    Method
    The statistical method is correlative descriptive. Statistical population was all personnel of university and the method of Simple random sampling. The instrument to collect data consisted of three questionnaire of researcher made questionnaire of organizational development, organizational support questionnaire and an employee empowerment questionnaire, which after computing validity and reliability distributed between the samples and gathered. Data were analyzed using methods of inferential statistics and the results indicated:
    Results
    From the viewpoint of personnel, employee empowerment has significant impact of organizational development. 2) From the viewpoint of personnel, employee empowerment has significant impact of organizational support. 3) From the viewpoint of personnel, employee empowerment has significant impact of organizational development with mediator's organizational support.
    Discussion
    employee empowerment can directly affect organizational development. But the employee empowerment indirectly and by organizational support can affect organizational development. Practical implications of the findings were discussed.
    Keywords: Employee Empowerment, Organizational Development, Organizational Support
  • Samereh Shojaee *, Parviz Khalili Pages 93-116
    After years of reforms in public sector, so many questions regarding the effects of leadership behaviors in public sectors have been posed. The chief goal of the present study is to shed light on the relationship between transformational leadership and organizational citizenship behaviors with emphasizing on the role of public service motivation and goal clarity. The participants of this research project were nurses of eastern public hospitals of Golestan province. The sample of the study were 250 nurses were chosen through random stratified sampling. Data were collected through 4 questionnaires such as citizenship bahaviors of Organ (1988), transformational leadership behaviors of Boss and Ovlio(2000), public service motivation and goal clarity of Ritz et al(2014). The measured Cronbach's alpha in these questionnaires was (0.7). The employed methodology was descriptive- correlation and data were analyzed utilizing structural equitation modeling (SEM). The results show that there is a significant relationship between transformational leadership and organizational citizenship behaviors.
    Keywords: transformational leadership, Organizational citizenship behavior, public service motivation, goal clarity
  • Roholla Rezaei *, Fatemeh Moghanlo, Mehdi Ghahremani Pages 117-139
    The main purpose of this descriptive- correlative research was to study the effect of organizational culture dimensions on organizational innovation in the Agricultural Commercial Ventures. The statistical population of the research consisted of 280 experts of the ventures in Zanjan province. According to the Krejcie and Morgan (1970) Table, a sample size of 200 was selected using a proportionate stratified sampling method. The standard questionnaires were used to collect the data. The content validity of the questionnaire was confirmed by a panel of experts. The construct validity and the composite reliability of the research instrument were tested by estimating the measurement model and they were satisfied after making necessary corrections. The data were collected and analyzed using Structural Equation Modeling (SEM) multivariate technique. The results showed that the research hypotheses were confirmed and the four dimensions of organizational culture including engagement, compatibility, mission and versatility had a positive and significant effect on the dependent variable of organizational innovation in the ventures. Based on the findings, it can be concluded that improving organizational culture and its dimensions directly result in reinforcement and development of organizational innovation in the Agricultural Commercial Ventures.
    Keywords: Organizational innovation, Organizational culture dimensions, Agricultural Commercial Ventures
  • Narges Ghodsian *, Mohammad Reza Asadi Yoonsi, Hadi Pourshafei, Mohammad Asadollahi Pages 141-163
    Objective
    This study aims at designing and validating educational centers’organizational culture.
    Methodology and Instrument: Primary 66 questionnaire statements were designed according to theoretical studies of educational centers’ organizational culture pattern obtained qualitatively by the researcher. In experimental step, five statements were omitted because of lacking correlational coefficient (0.2). Finally, the questionnaire consisting of 66 statements was administered among population including 189 personnel of South Khorasan Education Center. Factorial Analysis wasjustified by KMO=0.798 and Bartlet Test’s significant results (P=0.0001). Questionnaire reliability was tested through internal homogeneity and Crounbach Alfaestimationthrough SPSS software. Good fitness of questionnaire structure and its sub-components were carried through estimating verifying factorial analysis coefficients through AMOUS software (18th version). Finally, statements’ correlational coefficient of overall questionnaire and factorial coefficients were taken as the omission criteria of inappropriate statements. Moreover, five statements with correlational coefficient less than 0.4 and two related to time index were also omitted because of the decrease in the number of indexstatements and lack of factorial analysisappropriacy. As indicated by the results, a questionnaire consisting of 54 statements and Crounbach Alfa of 0.977 is appropriately reliable. Verifying factorial analysis represents good questionnaire structure fitness and final pattern (GFI=0.895, RMSEA=0.098).
    Keywords: Organizational Culture of Educational Center, Organizational Culture Questionnaire of Educational Center, Educational Center
  • Reza Tahmasebi, Davood Abbasi, Mehdi Fatahi, Mazaher Yousefi Amiri * Pages 165-186
    Servant leadership is a kind of leadership which the leader ignore his personal benefits and seeks achieving others’ physical, emotional and spiritual needs. Regarding to this definition, it would be expected servant leadership creates positive outcomes. The main aim of this article is studing the organizational effect of servant leadership at University of Zanjan. In this research, 8 organizational variables have been experimented as servant leadership impacts on the faculty members and employees of University of Zanjan. For this purpose, a questionnaire for measuring the variables is designed, after ensuring its validity and reliability using factor analysis then were distributed among a sample include around 200 faculty members and employees. The research method is descriptive-correlational and significantly based on structural equations model. The result shows that servant leadership has significant and positive effects on job engagement, hope, organizational self-esteem, organizational commitment and organizational citizenship behavior variables and has negative and significant impacts on intent to quit of the faculty members and employees of University of Zanjan.
    Keywords: Servant leadership, Organizational behavior, Structural equations Model
  • Farzad Ziviar *, Abolfazl Farahani, Loghman Keshavarz Pages 187-205
    The present paper was conducted with the aim of identifying and prioritizing the obstacles to organizational entrepreneurship in the Ministry of Sport and Youth (MSY). In terms of method, the paper uses the mixed methodology (qualitative and quantitative). The population consists of the present and former managers of the MSY and academic experts. In the qualitative section, the purposeful sampling method was considered. Accordingly, following interviews with 13 individuals from the population, a theoretical saturation level was achieved. In order to identify the barriers to organizational entrepreneurship, in the qualitative section, the qualitative content analysis and open and axial coding interviews were used. Additionally, in the quantitative section, AHP was used for prioritizing the identified obstacles. An analysis of the qualitative data revealed the three main behavioral, structural and environmental obstacles to organizational entrepreneurship in MSY. Furthermore, prioritization of the obstacles in the quantitative section showed, in an order of importance, the behavioral (0.526), structural (0.289) and environmental (0.185) obstacles to organizational entrepreneurship in MSY.
    Keywords: Organizational entrepreneurship, barriers to entrepreneurship, the Ministry of Sport, Youth
  • Maryam Akhavan Kharazian *, Faeze Mighadasi Pages 207-223
    The organizational culture as an infrastructure, a key role in the implementation of knowledge management in organizations. In this regard, been done the present study we culture partnership organizational knowledge sharing as the independent variable and the dependent variable in Azad university of science and investigation of Tehran.
    The population of this study is the administrative employees of Azad university of science and investigation of Tehran consisting of 700 people and the sample volume was considered 248 according to the Cocran model .We used a questionnaire which was measured in the sustainability and validity by the Cronbach alpha and reporter’s ideas to gather data .We used the cohesion method and regression model and spss software to analyze data. According to the analysis ,there is a positive and meaningful relationship between the organizational culture empowerment and the knowledge sharing.
    The impact of organizational culture on a level of collaborative sharing On the other hand College variable number of employees at the organizational level using multilevel modeling and software HLM was approved.
    Keywords: Multilevel analysis, Organizational Culture, Knowledge Sharing, empowerment
  • Milad Karimi *, Hossein Khanifar Pages 225-247
    One of our society’s legitimate demands, after the victory of Islamic revolution in Iran, is establishment of a pure Islamic values in quit all issues, especially in the field of business and economical decision making. However, by reviewing the academic contexts in marketing mix decisions, which is product, price, promotion, place, indicating that these sources are replete with numerous Western contents and in all cases prioritized businesses managers actions in practice. Main purpose in this paradigm is to maximize benefit and market share. This research is based on qualitative approach, and content analysis is used. As a result, by reviewing Quran’s verses and prophet Mohammad and Imams’ life and behavior and Islamic scientists’ ideas, values arises in marketing mix are based on Islamic principles, containing monotheism, justice, honesty and patience are extracted; in a way that introducing them, provides assistances in marketing mix policies.
    Keywords: marketing mix, Islamic marketing, Principles, values of the West, marketing ethics