فهرست مطالب

مدیریت فرهنگ سازمانی - پیاپی 45 (پاییز 1396)

مجله مدیریت فرهنگ سازمانی
پیاپی 45 (پاییز 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/10/25
  • تعداد عناوین: 11
|
  • سامان جهاندیده، محمدحسین رحمتی*، حسن زارعی متین صفحات 483-502
    گردشگری صنعتی است که وابستگی های متقابل در آن بسیار بالاست و ایجاد روابط مبتنی بر همکاری مانند شبکه ها در آن، بیش از آن که امری دلخواه باشد، الزامی مدیریتی است. از آنجا که بهبود فرایند خط مشی گذاری در حوزه گردشگری یکی از عوامل مهم توسعه این صنعت است، این مقاله به دنبال طراحی و اعتبارسنجی مدل مناسب خط مشی گذاری شبکه ای در حوزه گردشگری است. برای رسیدن به این هدف تحقیق حاضر با هدف کاربردی و رویکرد آمیخته انجام گرفت. ابزار تحقیق در بخش کیفی، مصاحبه و در بخش کمی پرسشنامه بود. تحلیل داده ها در بخش کیفی از طریق تحلیل تم، و در بخش کمی از طریق مدل سازی معادلات ساختاری انجام گرفت. پس از ترسیم مدل اولیه، پرسشنامه تحقیق به همراه ابعاد مشخص شده بین 245 نفر از کارشناسان و مدیران سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری توزیع شد. پایایی پرسشنامه با استفاده از روش های محاسبه آلفای کرونباخ و ضریب پایایی مرکب (CR) تایید شده، و روایی آن نیز با روش های روایی محتوا و روایی همگرا (AVE) تایید شد. در نهایت، 54 مولفه در سه شاخه ساختاری، رفتاری و زمینه ای شناسایی شد.
    کلیدواژگان: پیامدهای خط مشی، چرخه خط مشی گردشگری، خط مشی گذاری گردشگری، شبکه خط مشی گردشگری
  • مانی آرمان*، روح الله نیکخواه کیارمش صفحات 503-527
    درک کارکنان از چگونگی رفتار سازمان با آن ها و محیط اطراف، شکل دهنده تصویر سازمانی یا همان شهرت سازمان از منظر کارکنان است و این تصویر تاثیر قابل توجهی بر رضایت و رفتار کارکنان خواهد گذاشت. از این رو، در پژوهش حاضر رابطه بین شهرت سازمانی ادراک شده توسط کارکنان و تمایل به ترک خدمت با توجه به متغیر میانجی رضایت شغلی بررسی شده است. تحقیق حاضر از نوع کاربردی و به روش توصیفی - همبستگی انجام گرفت. برای گردآوری داده ها پرسشنامه به کار گرفته شد. این پژوهش در سطح کارکنان یکی از شرکت های فعال در صنعت نفت ایران انجام گرفت. حجم نمونه پژوهش حاضر 202 نفر بود که با روش تصادفی ساده انتخاب شد. نتایج تجزیه وتحلیل داده های جمع آوری شده با نرم افزار لیزرل نشان داد شهرت سازمانی و رضایت شغلی بخش زیادی از تمایل به ترک خدمت کارکنان را تبیین می کند. همچنین، اثر متغیر میانجی رضایت مشتری تایید شد.
    کلیدواژگان: تمایل به ترک خدمت، رضایت شغلی، شهرت سازمانی ادراک شده، مزایای کارکنان، مسئولیت اجتماعی
  • هوشنگ تقی زاده *، غلامرضا سلطانی فسقندیس صفحات 529-550
    فساد اداری بخشی از مجموعه مسائلی است که سازمان ها در دوره عمر خود ناگزیر آن را تجربه می کنند. یکی از مهم ترین متغیر هایی که در بروز فساد در سازمان می تواند نقش داشته باشد، عدالت سازمانی است. بر همین اساس، هدف این مقاله بررسی نقش ابعاد مختلف عدالت سازمانی در فساد در سازمان است. برای دستیابی به هدف تحقیق در این مقاله سعی شده است پس از مرور متون نظری تحقیق و واکاوی نظریه های مختلف در زمینه عدالت سازمانی و فساد در سازمان، تاثیرگذاری عدالت سازمانی بر گرایش به فساد با دیدی سیستمی بررسی شود. روش تحقیق توصیفی و جامعه آماری تحقیق شامل مدیران و کارشناسان شرکت های تولیدکننده قطعات خودرو در استان آذربایجان شرقی است. نمونه آماری تحقیق نیز شامل مدیران و کارشناسان شرکت های تولیدکننده قطعات خودرو است که در نیمسال اول سال تحصیلی 93-94 در سازمان مدیریت صنعتی آذربایجان شرقی در دوره کارشناسی ارشد تحصیل می کردند. برای جمع آوری داده ها پرسشنامه به کار گرفته شد که پس از تعیین روایی و پایایی آن، بین نمونه آماری توزیع شد. نتایج این تحقیق نشان داد عدالت توزیعی و عدالت رویه ای به طور مستقیم می تواند در گرایش افراد به فساد در سازمان نقش داشته باشد.
    کلیدواژگان: عدالت توزیعی، عدالت رویه ای، عدالت سازمانی، عدالت مراوده ای، فساد
  • مرتضی سلطانی، سهیل نجات*، فرشید خمویی، پوریا پسندیده صفحات 551-573
    منابع انسانی مهم ترین مزیت رقابتی و سرمایه سازمانی اند. از این رو، کاهش میزان ترک خدمت آنان برای باقی ماندن سازمان در شرایط رقابتی و دستیابی به سطوح عالی عملکرد حیاتی است. هدف این پژوهش بررسی تاثیر هویت سازمانی، حمایت سازمانی ادراک شده، اشتیاق شغلی و تعهد عاطفی بر قصد ترک خدمت است. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی و مبتنی بر مدل سازی معادلات ساختاری است. جامعه آماری این پژوهش کارکنان یک بیمارستان دولتی در استان مازندران است. برای جمع آوری داده ها 250 پرسشنامه توزیع شد. اطلاعات جمع آوری شده از طریق نرم افزارهای SPSS22 و Lisrel8.8 تجزیه وتحلیل شد. پایایی پرسشنامه با محاسبه ضریب آلفای کرونباخ و روایی آن نیز از طریق تحلیل عاملی مرتبه اول و دوم بررسی شد. نتایج نشان داد هویت سازمانی بر اشتیاق شغلی و تعهد عاطفی تاثیر مثبت و معناداری دارد. حمایت سازمانی ادراک شده بر اشتیاق شغلی تاثیر مثبت و معنادار و بر قصد ترک خدمت تاثیر منفی و معناداری دارد. علاوه بر این، اشتیاق شغلی بر تعهد عاطفی تاثیر مثبت، و بر قصد ترک خدمت تاثیر منفی و معناداری دارد. در نهایت، تاثیر تعهد عاطفی بر قصد ترک خدمت تایید نشد.
    کلیدواژگان: اشتیاق شغلی، تعهد عاطفی، حمایت سازمانی، قصد ترک خدمت، هویت سازمانی
  • سید حسن علامه*، محبوبه عسکری باجگرانی صفحات 575-603
    در دنیای پیچیده امروز فراهم کردن مجموعه ای که بتواند سازمان کارآمدی را به وجود آورد، عوامل متعددی را می طلبد. در میان این عوامل، فرهنگ سازمانی از جایگاه ویژه ای برخوردار است. هدف پژوهش حاضر آسیب شناسی فرهنگ حاکم در شرکت برق منطقه ای اصفهان و تعیین فرهنگ مطلوب است. پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر روش پژوهش توصیفی- پیمایشی بوده و جامعه آماری آن همه کارکنان دارای مدرک تحصیلی بالاتر از دیپلم می باشند که با روش نمونه گیری طبقه ای، متناسب با ماهیت کار (صف و ستاد) و مدرک تحصیلی، 210 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها نیز پرسشنامه استاندارد کامرون و کوئین به کار گرفته شد. یافته های پژوهش نشان داد بین فرهنگ موجود و مطلوب شرکت شکاف بسیار عمیقی وجود دارد. فرهنگ موجود گرایش بالایی به فرهنگ سلسله مراتبی دارد، در حالی که کارکنان فرهنگ مطلوب برای سازمان را فرهنگ خانواده معرفی کردند.
    کلیدواژگان: چارچوب ارزش های رقابتی، فرهنگ ادهوکراسی، فرهنگ بازار، فرهنگ خانواده، فرهنگ سلسله مراتبی
  • آرزو سهرابی، کاظم حسن زاده، مرجان فیاضی*، مهدی بهرام زاده صفحات 605-624
    هدف از این تحقیق بررسی تاثیر سلامت سازمانی درک شده توسط کارکنان بر رفتارهای شهروندی سازمانی با تاکید بر نقش فرسودگی شغلی و تعهد سازمانی است. جامعه آماری تحقیق حاضر نیروهای تمام وقت ستادی اداره کل مخابرات استان قم بودند که با روش نمونه گیری تصادفی ساده براساس فرمول کوکران 171 از آن ها انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه بود. برای بررسی پایایی پرسشنامه، آلفای کرونباخ محاسبه شد. همچنین، به دلیل به کارگیری پرسشنامه های استاندارد روایی پرسش ها مورد تایید بوده است. داده های جمع آوری شده با روش مدل سازی معادلات ساختاری با نرم افزارهای SPSS16 و AMOS20 تجزیه وتحلیل شد. نتایج تجزیه وتحلیل داده ها نشان داد سلامت سازمانی بر فرسودگی شغلی تاثیر معکوس و معنادار، و بر تعهد سازمانی تاثیر مثبت و معنادار دارد. همچنین، فرسودگی شغلی بر دو متغیر تعهد سازمانی و رفتارهای شهروندی سازمانی تاثیر معکوس و معنادار دارد، و تعهد سازمانی و سلامت سازمانی بر رفتارهای شهروندی سازمانی تاثیر مثبت و معنادار دارند.
    کلیدواژگان: تعهد سازمانی، رفتارهای شهروندی سازمانی، سلامت سازمانی، فرسودگی شغلی
  • حسن رنگریز، سرور شیدانی* صفحات 625-645
    هدف تحقیق پیش رو، بررسی تاثیر سازوکار های انتقال دانش بر اجرای انتقال آن با درنظرگرفتن توانایی مشارکت به عنوان عاملی میانجی است. سازوکار های انتقال شامل همانندسازی و سازگارسازی، و توانایی مشارکت شامل اعتماد، مراوده، و سازش در نظر گرفته شده است. این پژوهش براساس هدف از نوع کاربردی و براساس شیوه گردآوری داده ها توصیفی- همبستگی است. در این تحقیق سه فرضیه درباره روابط سازوکار های انتقال، توانایی مشارکت، و اجرای انتقال دانش با انتخاب 52 نمونه انتقال دانش از سازمان های آموزشی شهر تهران آزمون شد. روش نمونه گیری به صورت اتفاقی بوده، و داده ها با ابزار پرسشنامه جمع آوری شده است. تجزیه وتحلیل داده ها نیز با نرم افزارهای SPSS و Amos انجام گرفت. یافته ها نشان داد سازوکارهای انتقال تاثیر مستقیمی بر توانایی مشارکت می گذارد. همچنین، توانایی مشارکت تاثیر مستقیمی بر اجرای انتقال دانش دارد. بنابراین، بهبود سازوکارهای انتقال و توانایی مشارکت می تواند به بهبود اجرای انتقال دانش منجر شود. نتایج آزمون سبل و تحلیل بوت استرپ نیز تاییدکننده نقش میانجی توانایی مشارکت است.
    کلیدواژگان: اجرای انتقال دانش، توانایی مشارکت، سازوکار های انتقال
  • سید حبیب الله میرغفوری، مسعود عطایی قراچه*، مصطفی گنجی اشکذری، آرزو عالی صفحات 647-666
    هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه بهروزی روان شناختی با وفاداری کارکنان با تاکید بر فضیلت سازمانی است. پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر نحوه گردآوری داده ها توصیفی – همبستگی است. جامعه آماری پژوهش حاضر را کارکنان رسمی بانک کشاورزی استان یزد شامل 364 نفر تشکیل داده اند. تعداد افراد نمونه بر مبنای جدول مورگان 185 نفر تعیین شد، که با روش طبقه ای متناسب با تعداد کارمندان هر شعبه انتخاب شدند. به منظور آزمون فرضیه های پژوهش مدل سازی معادلات ساختاری اجرا شد. نتایج نشان داد رابطه میان بهروزی روان شناختی و فضیلت سازمانی نسبت به سایر روابط از شدت بیشتری برخوردار است، به طوری که یک واحد تغییر در بهروزی روان شناختی تغییری به میزان 537/0 در فضیلت سازمانی ایجاد می کند. شدت رابطه میان فضیلت سازمانی و وفاداری کارکنان برابر با 308/0 است. روابط مستقیم و غیرمستقیم میان بهروزی روان شناختی و وفاداری کارکنان به ترتیب، برابر با 274/0 و 165/0 است.
    کلیدواژگان: بهروزی روان شناختی، فضیلت سازمانی، وفاداری کارکنان
  • حجت الله وحدتی*، عبدالله ساعدی، علی شریعت نژاد صفحات 667-686
    هدف پژوهش حاضر مشتمل بر دو بخش کلی است، بخش اول، بررسی تاثیر هوشمندی استراتژیک بر سرمایه های انسانی، ساختاری و ارتباطی؛ و بخش دوم، شناسایی مهم ترین بعد هوشمندی استراتژیک، سرمایه های انسانی، ساختاری و ارتباطی در صنعت بیمه. این پژوهش کاربردی و از نوع توصیفی - همبستگی است. جامعه آماری پژوهش را 220 نفر از کارکنان شرکت بیمه آسیا در خرم آباد تشکیل دادند که با روش نمونه گیری در دسترس و براساس مورگان، نمونه ای به حجم 140 نفر انتخاب شد. ابزار پژوهش پرسشنامه بود که روایی آن با روش اعتبار محتوا و پایایی آن از طریق آلفای کرونباخ تایید شد. در این پژوهش برای بررسی و آزمون فرضیه ها مدل سازی معادلات ساختاری انجام گرفت. نتایج پژوهش حاکی از آن است که برای هوشمندی استراتژیک در صنعت بیمه هوشمندی مشتریان از بالاترین اهمیت برخوردار است. به علاوه، در صنعت بیمه برای سرمایه های انسانی، ساختاری و ارتباطی به ترتیب ابعاد استعداد، سرمایه زیرساخت دانشی و سرمایه ارتباطی کسب وکار از بالاترین اهمیت برخوردار است. از طرف دیگر، نتایج نشان داد در سطح اطمینان 95 درصد هوشمندی استراتژیک تاثیر مثبت و معناداری بر سرمایه های انسانی، ساختاری و ارتباطی در صنعت بیمه دارد.
    کلیدواژگان: سرمایه انسانی، سرمایه ساختاری، سرمایه ارتباطی، صنعت بیمه، هوشمندی استراتژیک
  • اکرم ربیعی، ایمان نوربخش، علی شاه نظری، ساسان روشن * صفحات 687-708
    یکی از روندهای فزاینده استراتژی خدمات، بررسی کیفیت خدمات است که امکان رتبه بندی مطلوب خدمات دهندگان عرصه های مختلف را با هدف جلب رضایت مشتری فراهم می کند. نهادینه کردن کیفیت بر استفاده مجدد مشتریان موثر است. هدف این پژوهش، رتبه بندی بیمارستان های شهر اصفهان براساس کیفیت خدمات با الگوی تلفیقی VIKOR/AHP است. بدین منظور، با روش ابعاد کیفیت خدمات نظر بیماران پرسیده، و با روش AHP این ابعاد وزن دهی شد. سپس، بیمارستان ها با استفاده از این ابعاد و اهمیت آنان با تکنیک تصمیم گیری ویکور رتبه بندی شد. یافته های تحقیق حاضر نخست وزن دهی ابعاد کیفیت خدمات براساس اهمیت آن ها است، ابعاد ملموس، قابلیت اطمینان، پاسخگویی، تضمین، همدلی به ترتیب، اهمیت و تاثیرگذاری بیشتری در رتبه بندی بیمارستان ها داشته اند.پژوهش حاضر در میان سه بیمارستان بزرگ اصفهان انجام گرفت و قابل تعمیم به همه بیمارستان های شهر اصفهان است.
    کلیدواژگان: انتظارات مشتری، خدمت، کیفیت خدمات
  • مهدی خجسته*، یحیی زارع مهرجردی صفحات 709-733
    امروزه تلویزیون یکی از مهم ترین ابزارها برای گذران اوقات فراغت انسان ها شده، و این امر تاثیرپذیری از این رسانه را در تعیین نگرش و سبک زندگی افراد افزایش داده است. ورود و گسترش ماهواره ها در ایران، سبب ایجاد یک فضای رقابتی جدی میان صداوسیما و شبکه های برون مرزی شده است و ضرورت و اهمیت برنامه ریزی برای افزایش کیفیت برنامه ها را برای مدیران صداوسیما مشخص کرده است. هدف تحقیق حاضر طراحی مدلی برای افزایش اثربخشی و جلب رضایت و وفاداری بینندگان صداوسیما است. برای این هدف رویکرد پویایی سیستم که نگاهی پویا و بازخوردی به سیستم های پیچیده دارد، به کار گرفته شده است. تا از این رهگذر مدلی جامع برای شبکه های تلویزیونی صداوسیما به دست آید. با اجرای مدل ترسیم شده تحت سناریوهای مختلف بر روی یکی از این شبکه ها (شبکه آموزش سیما) تاثیر اجرای سیاست های گوناگون را برای موفقیت این شبکه در آینده تحلیل و بررسی شد. نتایج تحقیق حاکی از آن است که دو سیاست افزایش توان رقابت پذیری و تلفیق برنامه های جانبی در کنار رویکرد اصلی شبکه، می تواند سبب افزایش اثربخشی و جذابیت شبکه آموزش و میزان رضایت مندی و وفاداری بینندگان آن شده و با جلوگیری از ریزش مخاطبان به تدریج سبب رشد تعداد آنان شود.
    کلیدواژگان: پویایی شناسی سیستم، رضایتمندی، وفاداری
|
  • Saman Jahandideh, Mohammad Hossein Rahmati *, Hassn Zareei Matin Pages 483-502
    Tourism is an industry that contains high level mutual interdependencies and creating relations based on collaboration such as networks, is vital in it. In this paper a model for networking policy making in Iran,s tourism area is proposed. For attain to this purpose, the mixed method research is used. The consistency of the questionnaire of this research was confirmed by computing the Cronbach’s alpha and construct reliability(CR) index. questionnairies were replied by 245 respondents of tourism experts and the model’s dimensions and indexes were confirmed with confirmatory factor analysis and structural equation modeling in LISREL software.
    questionnairies were replied by 245 respondents of tourism experts and the model’s dimensions and indexes were confirmed with confirmatory factor analysis and structural equation modeling in LISREL software.
    Keywords: Tourism policy making, Tourism Policy Cycle, Policy Outcomes, Tourism policy Network
  • Mani Arman *, Rohollah Nikkhah Keyarmash Pages 503-527
    The employee-perceived of how organization`s behavior is relate with its environment and stakeholders, and it made organization reputation or organization image on employee`s mind and this picture of employee`s image has a considering affect on employee behavior and satisfaction. Therefore, this study examine the relationship between employee-perceived reputation and turnover intention according to job satisfaction mediator This study is a descriptive survey that questionnaires were used to collect data. This research was conducted in level of the active Iran's oil industry. The sample size of this study is 202 people.Analysis of the collected data by Lisrel showed that employee-perceived reputation and employee job satisfaction can explain much of turn over intention . Also the affect of job satisfaction mediator was confirmed.
    Keywords: Employee-perceived reputation, Turnover Intention, Job satisfaction, Employee benefit, Social responsibility
  • Houshang Taghizadeh *, Gholamreza Soltani-Fesaghandis Pages 529-550
    Corruption is a part of problems that any organization experience that in their lifetime inevitably. Organizational justice is the one of most important variables that contributes to the incidence of corruption. Accordingly, the aim of this paper is to investigate the impact of different dimensions of organizational justice on corruption in the organization. To achieve the aim of study in this paper, after reviewing the literature of investigate the various theories of organizational justice and corruption in the organization, How to influence organizational trust on staff with a tendency to corrupt the system perspective tried to take into consideration. The methodology was descriptive and statistical population included managers and experts of the manufacturing companies in East Azarbaijan province which were studied on graduate school in the first semester of academic year 93-94 in the East Azarbaijan’s Industrial Management Organization. In order to collect data in this study used a questionnaire that distributed among the population after determine their validity and reliability. The results of this study show that distributive justice and procedural justice can directly contribute to the tendency of people to corruption in organization.
    Keywords: corruption, Organizational justice, Distributive justice, Procedural justice, Interactional justice
  • Morteza Soltani, Soheil Nejat *, Farshid Khamoie, Pourya Pasandidieh Pages 551-573
    Human resources is the most important organizational capital and competitive advantage. So reducing their turnover rate is critical for organization to stay in competition scene and achieve higher levels of performance. The purpose of this study is to investigate the influence of organizational identity, perceived organizational support, job engagement and affective commitment on turnover intention. Data obtained from 250 employees of a public hospital in Mazandaran Province. Measuring models examined and hypotheses tested using SPSS22 and LISREL8.8 softwares and statistical techniques including confirmatory factor analysis and structural equation modeling. Results showed that organizational identity has a significant positive impact on job engagement and affective commitment. Perceived organizational support has a significant positive impact on job engagement and a significant negative impact on turnover intention. Job engagement has a significant positive impact on affective commitment and a significant negative impact on turnover intention. Moreover, impact of affective commitment on turnover intention is rejected.
    Keywords: Organizational identity, organizational support, job engagement, affective commitment, Turnover Intention
  • Sayyed Hasan Allameh *, Mahboobeh Askari Bajgerani Pages 575-603
    In the modern complicated world Providing a collection an efficient organization depends on several factors. organizational culture has a special status among these factors. This study Aims to do a critical pathology on the dominant culture, determining desirable culture.
    This survey was conducted using descriptive-field method. The statistical population included all employees who have B.A or M.A educational certificate. Two hundred and ten employees were selected as the sample size using stratified sampling method proportional to nature of work and education level of employees. Cameron and Queen's standard questionnaire was used for data collection.
    The findings revealed that there is a deep gap between current culture and the desirable one. The current culture in Isfahan Regional Electric Company has a high tendency towards hierarchy culture while employees believe that clan culture is the desirable culture considering the existing conditions and obligations to realize purposes of the company.
    Keywords: The competing values framework, Clan Culture, Hierarchy Culture, Adhocracy Culture, Market Culture
  • Arezo Sohrabi, Kazem Hassanzadeh, Marjan Fayyazi *, Mahdi Bahramzadeh Pages 605-624
    The aim of present paper is to study the impact of organizational health on organizational citizenship behavior (OCB) through job burnout and organizational commitment. Research population consists of all white-collar full-time forces in Qom Province Telecommunication Company. A questionnaire is used to gather data. To study the reliability of questions, Cronbach’s alpha ratio was computed which 0.79 for all items. Due to utilization of a standard questionnaire, its validity was confirmed. Simple random sampling method as well as Kokaran formulation was used and rate of return was 171 (74%). Collected data was analyzed by structural equation modeling (SEM) in SPSS 16 and AMOS 20 software packages. Path Analyses indicated that organizational health has a reverse and direct significant relationship with job burnout and organizational commitment. Job burnout has a reverse significant impact on OCB while the impact by organizational commitment on OCB is direct and significant.
    Keywords: Organizational health, Burnout, Organizational commitment, Organizational citizenship behavior
  • Hassan Rangriz, Sorour Sheidani * Pages 625-645
    The aim of the present study is examining transfer mechanisms effects on knowledge transfer performance through the cooperative competency mediate factor. Transfer mechanisms include replication and adaptation, and cooperative competency includes trust, communication, and coordination. This is an applied research based on the aim and a survey research based on the data collection method. Three hypotheses about transfer mechanisms, cooperative competency, and knowledge transfer performance relations were selected by selecting 52 transfer knowledge samples from educational organizations in Tehran. The sampling method was accidental and the data were collected by questionnaire. The data have been also analyzed by SPSS and Amos software. The findings indicate that transfer mechanisms are straightly related to cooperative competency, and cooperative competency is straightly related to knowledge transfer performance. So developing transfer mechanisms and cooperative competency may develop knowledge transfer performance. The results of Sobel test and bootstrap analysis support the mediating role of cooperative competency, as well.
    Keywords: Transfer mechanisms, Cooperative competency, Knowledge transfer performance
  • Seyed Habibollah Mirghafouri, Masood Atayi Gharacheh *, Mostafa Ganji Ashkezari, Arezoo Aali Pages 647-666
    the present study aimed to provide a model for the evaluation of employee loyalty by using two variables: organizational virtue and psychological well-being. The study statistical population consisted of 364 personnel from the formal employees of the Agricultural Bank of Yazd. The statistical sample has been determined 185 by Morgan table and used classification method, proportional to the number of employees at each branch. AMOS software was used to test the research hypotheses. The results show that the relationship between psychological well-being and organizational virtue is more connected than other relationships; in such one grade change in psychological well-being, creating 0/537 of changes in organizational virtue. The intensity of the relationship between organizational virtue and Employee loyalty is equal to 0/308. The relationship between psychological well-being and employee loyalty has direct and indirect effects that respectively are 0/274 and 0/165.
    Keywords: employee loyalty, organizational virtue, psychological well-being
  • Hojat Vahdati*, Abdollah Saedi, Ali Shariat Pages 667-686
    The aim of this article was including two parts. First, the survey of the effect of strategic intelligence on Human capital, Structural capital and relational capital, and second was the identification the important dimension of Human capital, Structural capital and relational capital in khorramabad insurance industry. The research objective was applied and the research type was analytical survey. The statistical population was made up of over of firms and factory that work in Lorestan industrial estates. People the sample size was 140 employee were obtained using random sampling - stratification. The validity of questionnaire was proved using content validity method and their reliability using Cronbach's alpha. In this article to test hypothesis and conceptual model structural equation approach and Amos 18 software were used. The results show that strategic intelligence has effect on Human capital, Structural capital and relational capital in khorramabad insurance industry. Also the results identified the important dimension of strategic intelligence, Human capital, Structural capital and relational capital in khorramabad insurance industry.
    Keywords: strategic intelligence, Human capital, Structural capital, relational capital, insurance industry
  • Akram Rabiee, Iman Nourbakhsh, Ali Shahnazari, Sasan Rowshan * Pages 687-708
    One of the growing trends in service strategy is surveying the quality of service that enables favorable ratings of different service providers for the purpose of customer satisfaction. Institutionalization of quality affects reusing of customers. The purpose of this research is ranking hospitals of Isfahan, based on service quality with a combination approach VIKOR/AHP. For this purpose, by using the dimensions of service quality, patient's opinions were asked and by AHP approach these dimensions were weighted. Then the hospitals were ranked using these dimensions and their importance by VIKOR decision making technique. The findings of this study is initially weighting service quality dimensions based on their importance, which the dimensions of tangibles, reliability, responsiveness, assurance and empathy were identified as more influential in the ranking of hospitals. This study was conducted in three large hospitals of Isfahan, but can be extended to all hospitals of Isfahan. Limited researches have done on the rating of hospitals by quality of service, existing research is the first one among hospitals of Esfahan.
    Keywords: Quality of Service, SERVQUAL model, AHP, Vikor
  • Mahdi Khojasteh *, Yahya Zare Mehrjerdi Pages 709-733
    Today television is one of the most important tools for leisure humans and this has increased the Influence of this media in determining the attitude and lifestyle of people. Entry and expanding the use of satellite receivers in the country have been caused a serious competitive atmosphere between broadcasting and cross-border networks and the necessity and importance of planning to increase the quality of programs for broadcasting executives have confirmed. The purpose of this study is providing a model for increase efficiency on television viewers and gain their satisfaction and loyalty. For this purpose, the system dynamics approach for analyzing dynamic and complex feedback systems has been used to achieve a comprehensive model for television broadcasting. By running the model obtained under different scenarios on one of these channels (IRIB Education Channel) we have analyzed the impact of different policies for the future success of the channel. The results show that policies to increase the competitiveness and integration of ancillary programs alongside the original network approach can increase network efficiency and attractiveness and the level of satisfaction and loyalty of its viewers. Also it prevents loss of audience and gradually caused growing number of them.
    Keywords: system dynamics, Effectiveness, Satisfaction, Loyalty, IRIB Education Channel