فهرست مطالب

مجله مدیریت فرهنگ سازمانی
پیاپی 50 (زمستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/12/22
  • تعداد عناوین: 9
|
  • سید صدرالدین صدری نوش آبادی *، تیمور مرجانی، ابراهیم حاجیانی صفحات 805-825
    این مقاله حاصل پژوهشی است که با هدف طراحی نظام دی آموزش عالی با رویکرد کارآفرینانه انجام شد و از نظر هدف در زمره پژوهش های کاربردی و توسعه ای قرار داشت که با رویکردی ترکیبی اجرا شد. به منظور دستیابی به هدف فوق، پس از مطالعه پیشینه موضوع، با مصاحبه های نیمه ساختاریافته و عمیق با خبرگان، ابعاد و مولفه های مورد نیاز برای طراحی نظام مشخص شد. نمونه بخش کیفی این تحقیق با کاربست روش نمونه گیری هدفمند انتخاب و به منظور اعتباریابی نظام داده های مورد نیاز از طریق پرسش نامه محقق ساخته گردآوری شد. سپس، با استفاده از روش تحلیل عاملی تاییدی، مولفه های نظام تایید شد. نتایج تحلیل عاملی تاییدی نشان دهنده آن بود که از میان صد و پنجاه مولفه احصاشده اولیه صد و پنج مولفه تایید می شود. براساس یافته های این پژوهش، ابعاد و مولفه های نظام دیدبانی آموزش عالی، با رویکرد کارآفرینانه و با توجه به پیشران های محیطی موثر و مهم در چهار زمینه سیاسی و اجتماعی و اقتصادی و فناوری، در قلمرو آموزش عالی، در تناسب با محیط کسب وکار، تدوین شد و بازیگران و ذی نفعان نظام موصوف و سایر الزامات و بسترهای ساختاری نظام دیدبانی آموزش عالی کارآفرینانه، همچون تاسیس رصدخانه آموزش عالی کارآفرینانه و تاسیس یا سازماندهی پایگاه های داده های مورد نیاز این حوزه، بازشناسی و تعیین شد. در پایان، عناصر اصلی محتوایی نظام به تفکیک درون دادها، فرایندها، برون دادها، نتایج، و پیامدهای آن مشخص شد.
    کلیدواژگان: آموزش عالی، دیدبانی، رویکرد کارآفرینانه، کارآفرینی
  • علی مقدم زاده، زهرا علی اکبری *، ابراهیم مزاری صفحات 827-850
    پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه یادگیری خودراهبر و یادگیری سازمانی سازمان های آموزشی انجام شد. روش پژوهش توصیفی همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش را کلیه کارکنان (مدیران، معاونان، کارشناسان مسئول، کارشناسان، کارمندان) مدیریت آموزش وپرورش نواحی 16 و 19 شهر تهران، به تعداد صد و هشتاد و هشت نفر، تشکیل داد و حجم نمونه، با استفاده از فرمول نمونه گیری کوکران و روش نمونه گیری تصادفی ساده، صد و بیست و هفت نفر از آنان انتخاب شد. برای جمع آوری داده ها از پرسش نامه یادگیری خودراهبر ابیلی و مزاری (1393) با پایایی 92/0=α و پرسش نامه یادگیری سازمانی تمپلتون و همکاران (2002) با پایایی 96/0=α استفاده شد. نتایج نشان داد یادگیری خودراهبر و یادگیری سازمانی بالاتر از حد متوسط است. نتایج آزمون تی حاکی از تفاوت معنادار یادگیری خودراهبر کارکنان زن و مرد بود. تحلیل واریانس نشان داد یادگیری خودراهبر و یادگیری سازمانی افراد با سطح تحصیلات و سابقه خدمت مختلف با یک دیگر تفاوت معنادار ندارد. نتایج همبستگی بیان کننده رابطه مثبت (39/0r=) و معنادار (p<0/01) یادگیری خودراهبر با یادگیری سازمانی بود. در نهایت، رگرسیون هم زمان نشان داد، از میان مولفه های یادگیری خودراهبر، خودنیازسنجی یادگیری و ارزیابی پیامدها و نتایج یادگیری با یادگیری سازمانی همبستگی چندگانه معنادار دارد و 15 درصد تغییرات آن را پیش بینی می کند.
    کلیدواژگان: سازمان های آموزشی، کارکنان، یادگیری خودراهبر، یادگیری سازمانی
  • اسد حجازی *، امیرهوشنگ نظرپوری صفحات 851-870
    عوامل حمایتی سازمانی پیشایندهای مهم در فرایند نوآوری محسوب می شوند. این پژوهش، با تمرکز رویکرد دانش محور بر نوآوری در سازمان و تاثیر عوامل حمایتی سازمانی بر قابلیت های نوآوری سازمان، با توجه به نقش میانجی گرایانه ظرفیت جذب دانش، انجام شد. این تحقیق از نظر هدف کاربردی و به لحاظ روش توصیفی پیمایشی است. جامعه آماری مدیران شرکت های کوچک و متوسط صنعت پوشاک و نساجی در استان لرستان، به تعداد 481 نفر، بود. براساس جدول مورگان حجم نمونه 217 تعیین شد. به منظور گردآوری داده ها از پرسش نامه استاندارد عوامل حمایتی سازمانی لوکانن (2012)، پرسش نامه استاندارد ظرفیت جذب یولز و همکارانش (2011)، و پرسش نامه قابلیت های نوآوری سازمانی تاسی (2001) استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها، تکنیک تحلیل عاملی تاییدی و تحلیل مسیر کوواریانس محور به کار رفت. نتایج حاصل از تبیین روابط بین متغیرها و آزمون فرضیه های تحقیق نشان داد متغیرهای «سیستم پاداش مبتنی بر عملکرد»، «ظرفیت ریسک پذیری»، و «حمایت مدیریت عالی از ایده پردازی» بر ظرفیت بالقوه جذب دانش و ظرفیت واقعی جذب دانش در سازمان بیشترین تاثیر را دارند. همچنین ظرفیت بالقوه و ظرفیت واقعی جذب دانش بر قابلیت های نوآوری سازمان، شامل نوآوری در محصول و فرایند و نوآوری مدیریتی، تاثیر فراوان دارند.
    کلیدواژگان: تحلیل عاملی تاییدی، ظرفیت بالقوه جذب، ظرفیت واقعی جذب، عوامل حمایتی سازمانی، قابلیت های نوآوری
  • محمدتقی صادقی، فرزاد موحدی سبحانی *، علی رجب زاده قطری صفحات 871-898
    دوسوتوانی سازمانی مفهومی جدید در مدیریت است، به معنای توجه به دو هدف ناسازگار سازمانی به طور برابر، که به عملکرد بالا در محیط کسب وکار منجر می شود. همچنین، وجود ظرفیت جذب دانش، که به معنای توانایی کشف دانش جدید است، در بهبود دوسوتوانی سازمانی و عملکرد شرکت موثر است. فرهنگ سازمانی دوسوتوان می تواند بر رابطه میان ظرفیت جذب دانش و دوسوتوانی سازمانی تاثیر بگذارد. با توجه به اهمیت این موضوع در شرکت های تولیدی، هدف از نگارش این مقاله بررسی تاثیر ظرفیت جذب دانش بر دوسوتوانی سازمانی و تبیین نقش میانجی فرهنگ سازمانی دوسوتوان در این زمینه بود. جامعه آماری تحقیق شرکت های تولیدی استان قم بود. نود و سه شرکت در این پیمایش شرکت کردند. برای جمع آوری داده ها، از سه پرسش نامه (ظرفیت جذب دانش، دوسوتوانی سازمانی، فرهنگ سازمانی دوسوتوان) استفاده شد. روایی پرسش نامه از طریق صوری و محتوایی و پایایی، با محاسبه مقدار کرونباخ 81/0، تایید شد. تحلیل ها با استفاده از نرم افزار لیزرل، به منظور ارزیابی مدل معادلات ساختاری، صورت گرفت. یافته های به دست آمده حاکی از آن است که رابطه ای مثبت و معنادار بین متغیرهای تحقیق وجود دارد و فرهنگ سازمانی دوسوتوان در رابطه بین ظرفیت جذب دانش و دوسوتوانی سازمانی نقش میانجی دارد.
    کلیدواژگان: دوسوتوانی سازمانی، ظرفیت جذب دانش، فرهنگ سازمانی دوسوتوان
  • سعید آیباغی اصفهانی *، علی اکبر حسنی، زهرا عامری صفحات 899-925
    با توجه به اهمیت سطح بلوغ قابلیت های کارکنان و پایداری منابع انسانی در سازمان ها و نقش رهبری سازمان در افزایش همراهی کارکنان، هدف پژوهش بررسی نحوه تاثیرگذاری رهبری تضایف گرایانه بر پایداری منابع انسانی بود. در این زمینه اثر سطح بلوغ قابلیت های کارکنان به منزله متغیر میانجی مطالعه شد. تحقیق حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر روش پژوهش توصیفی از نوع پیمایشی است. داده ها از نمونه 234 نفری از کارمندان شعب بانک پارسیان در شهر تهران جمع آوری شد. برای گردآوری اطلاعات از پرسش نامه استاندارد سنجش سطح بلوغ قابلیت کارکنان و پرسش نامه های محقق ساخته رهبری تضایف گرایانه و پایداری منابع انسانی استفاده شد. روایی پرسش نامه ها براساس روایی محتوایی و پایایی آن ها نیز براساس روش آلفای کرونباخ، به ترتیب، با مقدار 90/0، 80/0، 87/0 محاسبه شد.تحلیل داده ها با استفاده از آزمون رگرسیون و معادلات ساختاری از طریق نرم افزارهای SPSS و Amos صورت گرفت و نتایج نشان داد رهبری تضایف گرایانه بر سطح بلوغ قابلیت کارکنان و پایداری منابع انسانی تاثیرگذار است. همچنین، سطح بلوغ قابلیت کارکنان نیز بر پایداری منابع انسانی تاثیر مثبت و معنادار دارد.
    کلیدواژگان: پایداری منابع انسانی، رهبری تضایف گرایانه، سطح بلوغ قابلیت ها، قابلیت های کارکنان
  • فواد مک وندی، حمید زارع *، امید جلیلی قاسم آقا صفحات 927-950
    تحقیق حاضر با هدف شناسایی ادراک شهروندان از شاخص های ثبات سیاسی و جابه جایی سیاسی در حکمرانی خوب، براساس مولفه های بومی سازمان های خدمات شهری ایران، صورت گرفت. جامعه آماری همه مراجعه کنندگان سازمان های دولتی استان خوزستان بودند. روش استفاده شده کیفی و ابزار گردآوری داده ها مصاحبه عمیق بود. با استفاده از نمونه گیری در دسترس، شصت ودو مراجعه کننده به چهار سازمان دولتی شهرستان های مسجدسلیمان، رامهرمز، و بهبهان انتخاب شدند. تجزیه و تحلیل داده ها، براساس تحلیل مضمون/ تم، نشان داد قانونمندی، کیفیت خدمات، نظارت و ارزیابی، پاسخگویی، تعهد و مسئولیت پذیری، و در نهایت تعامل مهم ترین شاخص های ثبات سیاسی در سازمان های مذکورند. همچنین، جابه جایی و تنوع انتخاب، شایسته سالاری، نظارت موثر، چابک سازی ساختار اداری، و شفافیت در انتخاب مدیران به ترتیب مهم ترین شاخص های جابه جایی سیاسی از دیدگاه مصاحبه شوندگان بودند.
    کلیدواژگان: ثبات سیاسی، جابه جایی سیاسی، حکمرانی خوب، خدمات
  • محسن منطقی، محسن الویری، جعفر رحمانی، رضا ابروش* صفحات 951-972
    روش شناسی آینده پژوهی اسلامی از مباحث پایه ای و اساسی در فرایند تولید دانش آینده پژوهی اسلامی است. تفاوت مبنای معرفت شناسی و هستی شناسی اسلامی موجب می شود روش شناسی آینده پژوهی اسلامی از سایر روش شناسی های موجود در این دانش متفاوت شود. ازین رو، سوال اصلی این پژوهش این است که روش شناسی آینده پژوهی اسلامی چگونه است؟ هدف این پژوهش نیز ارائه مدلی مفهومی از روش شناسی آینده پژوهی اسلامی مبتنی بر مبانی معرفت شناسی و هستی شناسی اسلامی است. این پژوهش از نظر هدف بنیادی است. شیوه گردآوری داده ها کتابخانه ای بود و به روش توصیفی پیمایشی تحلیل و بررسی شد. مدل روش شناسی آینده پژوهی اسلامی، که در این پژوهش ارائه می شود، ترکیبی از روش شناسی های تحلیلی و تفسیری و شهودی است. هر یک از روش شناسی‏های فوق در آینده پژوهی اسلامی اهمیتی ویژه دارد و امکان بهره‏مندی هم زمان از دو یا چند روش به صورت ترکیبی در آینده پژوهی اسلامی نیز وجود دارد.
    کلیدواژگان: آینده پژوهی، آینده پژوهی اسلامی، روش شناسی، معرفت شناسی، هستی شناسی
  • ناهید نادری * صفحات 973-1000
    آوای عکس و تفسیر عکس یکی از حوزه های اصلی روش شناسی تحقیقات دیداری است که به ندرت در حوزه های مدیریتی و سازمانی به کار گرفته می شود. هدف این مقاله معرفی روش شناسی آوای عکس و تفسیر عکس و کاربرد آن ها در تحقیقات مدیریت فرهنگ سازمانی است. روش تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر جمع آوری اطلاعات توصیفی تحلیلی است. به منظور جمع آوری داده ها از اسناد و مدارک و مجلات معتبر علمی استفاده شد. یافته های بررسی حاکی از آن است که عکس ها می توانند محرکی ملموس برای تلنگر زدن به اطلاعات ضمنی و ناخودآگاه، تصاویر، و استعاره ها باشند که موجب تولید اطلاعات مختلف و غنی تر نسبت به سایر فنون در حوزه فرهنگ سازمانی می شود. این مقاله با بررسی مبانی و چارچوب نظری آوای عکس نشان می دهد این روش شناسی به تغییر فرهنگ جامعه یا سازمان ها منجر می شود. همچنین، آوای عکس از هم پوشانی سه چارچوب نظری آموزش وپرورش توانمندساز، نظریه فمینیست، و عکس برداری مستند شکل گرفت. از نظر محققان کیفی طراحی و اجرای آوای عکس فرایندی ده مرحله ای است که از تعیین مخاطبان بعد از مفهوم سازی موضوع شروع و به بررسی نهایی ختم می شود.
    کلیدواژگان: آوای عکس، تحقیقات دیداری، تصاویر، تفسیر عکس، فرهنگ سازمانی
  • سید محمدعلی بلادیان، سید علی محمد یثربی، سید عبدالرحیم حسینی *، مجتبی الهیان صفحات 1001-1010
    مقاله پیش رو درباره یکی از عرصه های مهم مدیریت و فرهنگ آن، یعنی مدیریت در حقوق خانواده، است. چون ما در زندگی دو مملکت یا دو خانواده داریم؛ یکی بزرگ و یکی کوچک. و چه بسا این خانواده اصل و پایه آن خانواده است. پیامبر(ص) فرموده اند: «هیچ بنیادی نزد خداوند پسندیده تر از ازدواج و تشکیل خانواده نیست.» قانون اساسی نیز خانواده را واحد بنیادین جامعه و کانون اصلی رشد و تعالی انسان معرفی می کند. همان طور که کشور نیاز به مدیر و رئیس دارد، حفظ و قوام خانواده نیز نیازمند تصمیم گیر نهایی و محافظ و مدیر و حمایتگر است. مقاله پیش رو به مبانی عقلی و ادله فقهی و قانونی ریاست شوهر می پردازد. نقش پدری بماند برای مجالی دیگر به امید حق.
    کلیدواژگان: خانواده، زن، شوهر، فرهنگ، مدیر
|
  • Seyed Sadreddin sadri nooshabadi *, Taimoor Marjani, Ebrahim Hajiyani Pages 805-825
    This article is the result of a research that has been implemented for designing the higher education monitoring system with an entrepreneurial approach. According to the research goal, it is categorized as an applied research, and the research methodology it mixed method. For determining the dimensions and components of the system literature review, semi-structured and non-structured interviews have been used. Samples have been selected via targeted selective method. For system validation, required data gathered through questionnaire, and for analyzing, confirmatory factor analysis is used. Results show that from 150 initial components, 105 components have been confirmed. According to the findings, dimensions and components of the higher education monitoring system, based on entrepreneurial approach and considering to the effective environmental driving forces have been identified. Also actors, stakeholders, required structures such as observatory and databases, inputs, processes, outputs, outcomes and impacts of the higher education monitoring system have been determined.
    Keywords: Monitoring, Higher Education, Entrepreneurship, Entrepreneurial Approach.
  • Ali Moghadam zadeh, zahra aliakbari *, Ebrahim Mazari Pages 827-850
    This study aimed to study on the relationship between self-directed learning and organizational learning in educational organizations. Research method was descriptive and correlational. Statistical population includes all employees 16 and 19 Education Management Areas in Tehran and formed 180 person that Using Cochran's sampling formula and Sample size was determined 127 personnel by simple random sampling. For data collection used self-directed learning questionnaire of Abili and Mazari (2014) with the reliability (α =0/92) and organizational learning of Templeton, Lewis and Snyder (2002) with the reliability (α =0/96). For data analyze used from one sample t-test test, Independent t-test, analysis of variance, correlation and regression. Results showed self-directed learning and organizational learning of Personnel higher than the average. T-test results indicated significant differences between male and female employees in self-directed learning. Analysis of variance showed that self-directed learning and organizational learning with different levels of education and work experience, with no significant difference. Correlation results indicate a positive (r=0/39) and significant (p<0/01) correlation between self-directed learning and organizational learning. Finally, regression showed that among the components of self-learning, learning self-assessment and evaluation of learning outcomes and results have multiple significant correlation with organizational learning and predicted 15% of their changes.
    Keywords: Self-directed learning, Organizational Learning, Staff, Educational Organizational
  • asad hejazi *, amirhoshang nazarpori Pages 851-870
    Organizational support are critical Antecedents of the innovation process. This study by focusing on knowledge-based approach to innovation, survey the effects of organizational support factors on innovation capabilities by mediating role knowledge absorptive capacity. This research based on purpose is applied and based on methods, is descriptive survey. The population consisted of managers of small and medium sized enterprises in Textile industry of LORESTAN province. The population size is 481 that according to Morgan ‘table the sample size has been determined 217. The results of the test hypotheses of and relationships between variables show that the variable "performance-based reward system", "potential risk" and "top management support of new ideas," has the greatest impact on the potential capacity and actualized capacity for absorbing knowledge. Also the real capacity as well as potential capacity to absorb knowledge has a significant impact on the capability of innovation, including product innovation, process innovation and managerial innovation.
    Keywords: Organizational support factor, potential absorptive capacity, actualizes absorptive capacity, innovation capabilities, Confirmatory factor analysis
  • Mohammad Taghi Sadeghi, Farzad Movahedi Sobhani *, Ali Rajabzadeh Ghatari Pages 871-898
    organizational ambidexterity (OA) is a new concept in management that means paying attention to two non-conforming organizational goals that results in high performance in the business environment. Also, the availability of knowledge absorptive capacity (KAC), which means the ability to discover new knowledge, is effective in improving OA and corporate performance. ambidextrous organizational culture (AOC) can play an important role in the relationship between KAC and OA. Considering the importance of this issue in manufacturing companies, the purpose of this paper is to investigate the effect of KAC on OA and explain the role of mediating AOC in this regard.The statistical population of the research is directors of manufacturing companies in Qom province that 93 of them participated in this survey based on Cochran's formula. Three questionnaires (KAC, OA, AOC) were used to collect data. Validity of the questionnaire was verified formally and contently. Reliability was gained by calculating the Cronbach's value of 0.81. The analyzes were performed by using the LISREL software to evaluate the structural equation model. Findings indicate that there is a positive and significant relationship between research variables and Ambidextrous Organizational Culture in the relationship between, knowledge absorptive capacity and Organizational Ambidexterity has a mediating role.
    Keywords: Ambidextrous Organizational Culture, knowledge Absorptive Capacity, Organizational Ambidexterity
  • Saeed Aibaghi Esfahani *, Aliakbar Hasani, Zahra Ameri Pages 899-925
    According to the important of the people capabilities Maturity level (PCML) and human resource sustainability in organizations, and also the role of management and leadership of organization in increasing the assistance of staff, this study aims to evaluate the effect of Synergistic Leadership on human resource sustainability. In this evaluation the effect of PCML is considered as a mediator variable. This study is a practical search in terms of aim and is a descriptive survey in terms of method. The data was collected from sample 130 staff of the parsian Banking Sectors in Tehran. For collecting data is used from standard questionnaire of PCML and made researcher questionnaires human resource sustainability and Synergistic Leadership. The validity of questionnaires based on content validity and stability of the questionnaires are evaluated by Cronbach’s alpha index that the amount of them have been obtained 0.90, 0.80, and 0.87 respectively. In this study the relation between variables and their affects are determined via regression test and structural equations through softwares SPSS and Amos. The result show that the Synergistic Leadership is effective on people capability Maturity level and human resource sustainability, and also the people capability Maturity level is effective on human resource sustainability.
    Keywords: Synergistic Leadership, capabilities of people, capabilities Maturity model, uman resource sustainability
  • Foad Makvandi_Hamid Zare * Omid Jalili Ghasem Agha Pages 927-950

    The aim of the present study was Identification and prioritization of political stability and political displacement indicators in good governance based on native components of Iranian urban utilities organizations. The research place was governmental service organizations at Masjedsoleyman’s, Ramhormoz and Behbahan cities and Statistical population of this research were all of the government organization of Khuzestan province and betwwen them costumers of government organization of Masjedsoleiman Ramhormoz and Behbahan cities. The method of research, qualitative and the data collection tool were also in-depth interview. By which convenience sampling, 62 costumers of 4 governmental organizations was selected. Data analysis based on thematic analysis showed; lawfulness, quality of service, monitoring and evaluation, responsiveness, commitment and responsibility and finally ineraction were the most important political stability indicators on the organizations. Also, diversity and displacement selection, meritocracy, effectiveness monitoring, making agility of bureaucratic structure and
    Transparency at managers selection were the most important political displacement indicators on the organizations
    Keywords: good governance, political displacement, political stability, service
  • mohsen manteghi, mohsen alviri, Jafar Rahmani, reza abravesh * Pages 951-972

    The methodology of Islamic futures studies is the first step in Islamicization of this knowledge. Identifying it is one of the important issues in this knowledge. The difference between the approach of Islam to epistemology and ontology is the basis for the differences and important distinctions in the methodology of Islamic futures studies. Therefore, identification of the methodology of Islamic futures studies is of special importance based on Islamic teachings and principles. In this research, data were collected by library method and analyzed by descriptive-analytical method. Finally, three types of methodology for Islamic futures studies were identified in this research, which include analytical methodology of futuristics, which with rational explanation aims at future studies; interpretive methodology also focuses on the internal factors of human beings. Intuitive methodology also focuses on the inner experiences of individuals about future issues and calls them implicit knowledge.
    As a result, three types of methodology for Islamic futures studies have been achieved
    Keywords: Methodology, Future Studies, Islamic Futurist Studies, Epistemology, Ontology
  • Nahid Naderi * Pages 973-1000
    Photovoice and Photo-elicitation represents a major field of visual researches methodology which has been little employed in the organizational culture management to acquire knowledge. So the purpose of this paper is to present Photovoice and Photo-elicitation methodology and their use in the management researches. Also, In the field of organizational culture, these methods have many advantages: photos can provide tangible stimuli for more effectively tapping into informants’ tacit, and often unconscious, images and metaphors that they produce different and richer information than other techniques; and may also help to reduce differences in power, class and knowledge between researcher and researched because these methods have unique potential to empower participants’ involvement in activities related to organizational culture management . Also this paper will explore its theoretical foundation and then critically review the impact of Photovoice on the variety of changes in the societies or organizations. Lastly, this paper will review the planning and implementation process of Photovoice by qualitative researchers.
    Keywords: visual researches, Photovoice, Photo-elicitation, images, organizational culture
  • seyed mohammad beladian, seyed ali mohammad yasrebi, seyed Abdul Rahim Hosseini *, Mojtaba Elahiyan Pages 1001-1010

    The article discusses one of the important areas of management and its culture, namely, management in family law, because we have two countries or two families in our lives. One large and one small, but this family is the basis of that family. The Prophet (pbuh) has said: "No foundation is more acceptable to God than marriage and family formation, and the constitution introduces the family as the fundamental unit of society and the main focus of human development."
    As the country needs a manager and chairman, family preservation also requires a final decision-maker, protector, and manager and sponsor.
    The article focuses on the rational and legal arguments of the husband and wife. The other part, which is paternal, is in the hope of another right
    Keywords: husband, wife, family, director, culture