فهرست مطالب

مجله مدیریت فرهنگ سازمانی
پیاپی 6 (پاییز 1383)

  • تاریخ انتشار: 1383/07/01
  • تعداد عناوین: 6
|
  • علی اکبر فرهنگی مهندس میکائیل برقی صفحه 5
    آنچه در این تحقبق به دنبال آن هستیم عبارت از این است که اصولا آیا این درجات نیازهای غالب کارکنان حوزه ستادی وزارت راه و.ترابری و درجات مشارکت آنها تناظر یک به یک برقرار است یا خیر؟ درجات نیازهای غالب کارکنان بر اساس نظریه سلسله مراتب نیازهای مازلو به پنج درجه نیازهای فیزیولوژیکی، ایمنی، اجتماعی، احترام و خود یابی تقسیم گردیده و درجات مشارکت آنها بر اساس طیفی که از عدم مشارکت کامل آغاز و به مشارکت کامل منتهی میگردد به ترتیب به درجات عدم مشارکت، مشارکت لر مبنای پیشنهاد، مشارکت بر مبنای مشورت، تصمیم گیری دو جانبه و بالاخره تیم های خود گردان تقسیم شده است. مشارکت بر مبنای پیشنهاد مشارکت بر کبنای مشورت تصمیم گیری دو جانبه و با لاخره تیم های خود گردلن تقسیم شده است. در راستلی انجام تحقیق حاضر ابتدا فرضیاتی تدوین گردیده و سپس با انجام مطالعاتی میدانی همسو با فرضیات و اهداف تحقیق به جمع آوری اطلاعات در مورد فرضیات پرداخته و پس از پردازش و تلخیص داده ها و اطلاعات موجود با استفاده از روش آزمون همبستگی رتبه ای اسپیرمن (جمعا بیست و پنج آزمون فرعی) به این نتیجه می رسیم ه دلایلی کافی برای اثبات برقراری رابطه تناظر یک به یک بین درجات نیازهای کارکنان با درجات مشارکت آنها برقرار است وجود ندارد. با استفاده از آزمون کای دو (جمعا شش آزمون فرعی) هب دنبال این هستیم که کارکنان با نیاز غالب میتوانند درجات مختلفی از مشارکت را ترجیح دهند لذا با عنایت به آزمونهای فوق استنتاج اینکه بین نیازهای غالب کارکنان و درجات مشارکت آنها روابط چندگانه حاکم است معتبر میباشد.
    کلیدواژگان: درجات نیازهای غالب، درجات مشارکت، سلسله مراتب نیازها، تناظر یک به یک، الویت بندی، تصمیم گیری چند معیاره
  • کارو لوکس، فرید ظفرحیدری صفحه 57
    برای اندازه گیری میزان آمادگی الکترونبکی کشورها تا کنون طیف وسیعی ار ابزارهای ارزیابی ابداع شده اند. این ابزارها ار تعاربف بسیار متنوعی برای آمادگی الکترونبکی و نیز روش های اندازه گیری متفاوتی استفاده می کنند، که از نظر اهداف و نتایج حاصله بطور قابل ملاحظه ای با یکدیگر متفاوت می باشد. اما تا کنون مدلی جهت ارزیابی آمادگی الکترونیکی صنایع یک کشور توسعه و تدوین نیافته است و اقدامات انجام گرفته شده در زمینه صنایع، اکثرا شامل گزارش هایی از وضعیت بکارگیری فن آوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا) در صنایع از منظرچندین معیار منتخب می باشد نه مدلی برای ارزیابی، سنجش آمادگی الکترونبکی آنها. در ابن.تحقیق پس از بررسی و ارزیابی چارچوب ها و مدل های موجود در زمینه ارزیابی میزان آمادگی الکترونیکی، مدلی مناسب و متناسب با شرایط اقتصادی و اجتماعی و تکنولوژی ایران توسعه داده شده است تا میزان آمادگی صنایع ایران جهت پذیرش بکارگیری و بهره گیری از فناوری های اطلاعات و ارتباطات را مورد سنجش قرار دهد. این مدل از سه عامل قابلیت های دسترسی به زیر ساخت های مرتبط با فاوا ظرفیت های بکارگیری فاوا و فرصت های ارزش زا تشکیل شده است که هر عامل از ابعاد مختلف مورد بررسی قرار می گیرد ابعاد قابلیتهای دسترسی به زیر ساخت های مرتبط با فاوا عبارتند از زیر ساخت های فنی- منابع انسانی - اقتصادی - سیاسی مدیریتی - قانونی حققی و فرهنگی اجتماعی برای آزمون چهار چوب مفهومی مدلی در زمینه عوامل درون صنعتی با توجه به زیر ساختهای فوق توسعه داده شده است و پس از آن با نظر خواهی از صاحب نظران و بکارگیری روش میانگین فازی میزان روایی مدل و مقادیر اوزان پارامترها بدست آمد سپس مدل در صنعت بانکداری برای نمونه مورد آزمون داقع شد.
    کلیدواژگان: فناوری اطلاعات و ارتباطات، آمادگی الکترونیکی، کسب و کار الکترونیکی، شکاف
  • احمد جعفر نژاد مسعود باقری صفحه 83
    در این تحقیق سعی شده است تا با طراحی یک سیستم پشتیبان تصمیم برنامه ریزی تولید در «شرکت کارخانجات کابلسازی ایران» بهای تمام شده محصولات را از طریق کاهش هزینه تاخیرات تولبد، اضافه کاری، هزینه راه اندازی و همچنین زمان تاخیر تحوبل محصولات به مشتریان را حداقل سازیم، در نهایت هم به یک طراحی مناسب جهت پیاده سازی سیستم پشتیبان تصمیم که بتواند تصمیم گیری در موارد مذکور را پشتیبانی کند برسیم. برای رسیدن به این اهداف ما ابتدا وضعبت فعلی برنامه ربزی و زمانبدی شرکت را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادیم و در مرحله بعد به واسطه نتایج این تجزبه و تحلیل، سلسله مراتب مورد نیاز برای ساخت مدلهای ریاضی را تشریح نمودیم و یس از آن یک مدل سلسله مراتبی سه سطحی برای برنامه ریزی تولید این شرکت ارائه می نماییم. با استفاده از نمودارهای زبان یکپارچه مدلسازی سیستم (uml) موردهای کاربرد و نمودار کلاس برای طراحی سیستم پشتیبان تصمیم سلسله مراتبی برنامه ریزی تولید را مدل نموده و در نهایت هم معماری مورد نیاز جهت پیاده سازی این سیستم را پیشنهاد خواهیم کرد.
    کلیدواژگان: برنامه ریزی تولید، مدلهای سلسله مراتبی، سیستم پشتیبان تصمیم، زبان یکپارچه مدلسازی، معماری سیستم
  • غلامرضا جندقی صفحه 111
    یکی از مشکلات محققین در تحقبقات میدانی انتخاب روش تحلبل آماری مناسب برای بررسی سوالات یا فرضیات تحقیق می باشد. در این مقاله کاربرد انواع آزمون های آماری با توجه به نوع داده ها و وبژگی های نمونه آماری و نوع تحلیل مورد نیاز بررسی می شود، چگونگی انتخاب آزمون مناسب به روش الگوریتمیک و نموداری نشان داده شده و کاربرد آزمونهای آماری به تفکیک انواع پارامتری و ناپارامتری بررسی می گردد.
    کلیدواژگان: آمار پارامتری، آمار ناپارامتری، آزمونهای آماری
  • علی دیواندری صفحه 123
    در این نوشتار وضعیت فرهنگ سازمانی در ببن بانکهای تجاری کشور از لظر مبزان سازگاری با استراتژی مشتری مداری مورد بررسی قرارگرفته است. از فرهنگ مشتری مداری و ویژگی های آن سخن به میان آمده است پس از آن، متغیرهایی بعنوان متغیرهای فرهنگی انتخاب شده اند و میزان سازگاری آنها با استراتژی مشتری مداری بانکهاای تجاری کشور مورد سنجش، ارزیابی قرار گرفته است. هدف از انجام این تحقیق شناسایی میزان آمادگی (فرهنگ سازی)این بانکها برای اجرای مشتری مداری بوده است.
    کلیدواژگان: فرهنگ سازمانی، استراتژی، مشتری مداری، فرهنگ استراتژی مدار، بانکهای تجاری ایران
  • حمید زارع صفحه 151
    در این نوشتار ((نقش رفتار شهروندی سازمانی در عملکرد سازمان)) مورد بررسی قرار می گیرد. برای پی بردن به نقش رفتار شهروندی در عملکرد سازمان نخست بابد مشخص گردد که مفهوم رفتار شهروندی جگونه در دنیای بیرونی شکل می گیرد،به عبارت دیگر باید دید که شاخص های عملیاتی آن چه هستند؟ سپس باید چگونگی ارتباط رفتار با عملکرد تبیین گردد. یس در این نوشتار، رفتار شهروندی، تعریف و تبیین خواهد شد، با ارائه الگویی، نحوه ارتباط رفتار شهروندی و عملکرد را تشریح خواهبم کرد. درباره موضوع مورد بحث این مقاله، مباحث نظری بسیار کمی در زبان فارسی وجود دارد. به همین جهت برای پر کردن خلاء تئوریکی ناشی از آن تمرکز نوشتار ما بیشتر بر ادبیات موضوع است و با استفاده از متغیرهای ارائه شده، در فر صتی دیگر مطالعات میدانی آن ارائه خواهد شد.
    کلیدواژگان: رفتار شهروندی، عملکرد سازمانی، سرمایه اجتماعی