فهرست مطالب

مدیریت فرهنگ سازمانی - پیاپی 42 (زمستان 1395)

مجله مدیریت فرهنگ سازمانی
پیاپی 42 (زمستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/12/18
  • تعداد عناوین: 12
|
  • قنبر محمدی الیاسی، سید رضا سید جوادین، مجتبی عربی صفحات 937-959
    کارشناسان و مدیران منابع انسانی به عنوان متولیان منابع انسانی نقش بااهمیتی در عملکرد کسب وکار دارند. یادگیری از یک سو راهی برای توسعه شایستگی های آن ها است و از سوی دیگر، ابزار تطبیق و سازگاری با تغییرات سریع در محیط کسب وکار محسوب می شود. با توجه به اهمیت یادگیری در بهبود عملکرد واحد منابع انسانی و ارتقای شایستگی های متولیان آن، پرسش مهم این است که کارشناسان و مدیران منابع انسانی چه منابع و روش هایی برای یادگیری و توسعه شایستگی های خود به کار می گیرند؟ در این پژوهش که به روش روایتی و با مصاحبه های واقعه محور انجام گرفته است، تجربه ها و روایت های 7 کارشناس و 9 مدیر منابع انسانی در صنعت خودرو به منظور شناسایی روش ها و منابع یادگیری آن ها در جریان انجام دادن فعالیت های مدیریت منابع انسانی به طور دقیق شناسایی و مستند شد. سپس، فرایند کدگذاری کیفی انجام گرفت. یافته های پژوهش نشان می دهد کارشناسان و مدیران منابع انسانی از چهار منبع «یادگیری از انجام دادن وظایف کاری»، «یادگیری از آموزش- انتشارات»، «یادگیری از تعاملات انسانی- اجتماعی» و «یادگیری از سیاست ها-چالش های سازمان» بهره می برند. دو روش شامل یادگیری از «انجام دادن کارهای تخصصی» و یادگیری از «دریافت بازخوردهای تخصصی» بیشترین فراوانی در متن روایت های بیان شده مدیران و کارشناسان حوزه منابع انسانی صنعت خودرو بوده است.
    کلیدواژگان: رویکرد روایتی، یادگیری غیررسمی، یادگیری مدیران
  • رضوان حجازی، علی رحمانی، آرزو مصلی نژاد صفحات 961-980
    در سال های اخیر نگرانی مسئولان دانشگاه ها درباره مدیریت عملکرد افزایش یافته است. در دنیای پیچیده و پررقابت کنونی، موفقیت دانشگاه ها بدون استراتژی های مناسب و روش هایی برای ارزیابی میزان دستیابی به آن ها امکان پذیر نیست. مدل ارزیابی متوازن با تاکید بر استراتژی های سازمان و تعیین اهداف و سنجه های کلیدی و ایجاد توازن بین آن ها، سعی در مدیریت و ارزیابی سازمان های پیچیده دارد. هدف اصلی این پژوهش، تعیین سنجه های کلیدی ارزیابی عملکرد، مربوط به منظر یادگیری و رشد در دانشگاه است. جامعه آماری این پژوهش مدیران، کارمندان و اعضای هیئت علمی دانشگاه الزهرا (س) بودند که نمونه ای براساس فرمول کوکران و به روش تصادفی ساده از بین آن ها انتخاب شد. این تحقیق به لحاظ هدف، از نوع کاربردی و ابزار شیوه گردآوری داده در این پژوهش پرسشنامه است. همچنین، به منظور بررسی راهبردها با مدل ارزیابی متوازن، آزمون میانگین یک جامعهو به منظور رتبه بندی سنجه ها، آزمون فریدمن به کار گرفته شد. در نهایت، سنجه های مناسب در منظر یادگیری و رشد، برای دانشگاه استخراج، و نقشه استراتژی و کارت ارزیابی متوازن در این منظر ترسیم شد.
    کلیدواژگان: استراتژی، دانشگاه، سنجه، مدل ارزیابی متوازن، منظر رشد و یادگیری
  • عباسعلی حاجی کریمی، بهزاد محمدیان صفحات 981-999
    هدف اصلی این پژوهش بررسی الزامات و پیامدهای کوچک سازی سازمانی است. پژوهش از نوع آمیخته بوده و داده های آن با ابزارهای مصاحبه و پرسشنامه گردآوری شده است. جامعه پژوهش همه کارکنان سازمان های ادغام شده بود که در مرحله کیفی 54 نفر مورد مصاحبه قرار گرفتند و در مرحله کمی 161 نفر در این پژوهش مشارکت کردند. نمونه گیری به روش تصادفی ساده و در دسترس انجام گرفت. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها در بخش کیفی، تحلیل تم و در بخش کمی، آزمون مقایسه میانگین (تی استیودنت) به کار گرفته شد. یافته های پژوهش نشان داد نگرش کارکنان نسبت به این اقدام در سازمان منفی بوده و رضایت آن ها را کاهش داده است. از نظر کارکنان مهم ترین عاملی که قبل از پیاده سازی این راهبرد باید مورد توجه قرار گیرد، ایجاد زیرساخت ها و آموزش است و از جمله پیامدهای آن نا امیدی و بدبینی در سازمان و کاهش ارتباطات موثر و تضعیف اعتماد سازمانی است. در همین زمینه پیشنهاد می شود سازمان ها نخست منافع همه ذی نفعان را قبل از دست به چنین اقداماتی در نظر بگیرند و دوم مطالعات امکان سنجی پیاده سازی طرح را نیز در دستور کار داشته باشند.
    کلیدواژگان: ادغام، بازماندگان، پیشایندها، کوچک سازی
  • حسین عبداللهی، محمد کمالی، حسین مبارکی صفحات 1025-1042
    هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه برون گرایی و درون گرایی شخصیت با رضایت شغلی معلولین شاغل بود. پژوهش توصیفی تحلیلی و از نوع همبستگی بود. جامعه آماری مورد نظر شامل همه معلولین شاغل در ادارات شهرستان الیگودرز بود که تعداد آن ها 100 نفر است و اطلاعات با به کارگیری پرسشنامه از آن ها جمع آوری شد. پرسشنامه پژوهش شامل پرسشنامه شخصیتی آیزنک و پرسشنامه رضایت شغلی بود. روایی پرسشنامه ها با به کارگیری روش اعتبار محتوا و پایایی آن ها با محاسبه آلفای کرونباخ تایید شد. پرسشنامه ها با نرم افزار SPSS تحلیل شد. برای تحلیل داده های توصیفی میانگین و انحراف استاندارد محاسبه شد و برای تحلیل داده های حاصل از پرسشنامه آزمون همبستگی و تحلیل رگرسیون گام به گام اجرا شد. نتایج نشان داد بین برون گرایی و رضایت شغلی رابطه مثبت و معناداری (20/0=r) وجود دارد. همچنین، بین درون گرایی با رضایت شغلی رابطه مثبت و معناداری (25/0=r) وجود دارد ( 05/0 ≥P). براساس یافته های پژوهش می توان نتیجه گرفت که معلولینی که شخصیت برون گرا دارند، رضایت شغلی بیشتری نسبت به معلولینی که شخصیت درون گرا دارند، در محیط کار خود حس می کنند.
    کلیدواژگان: برون گرایی٬ درون گرایی٬ رضایت شغلی٬ معلولین
  • زینب مولوی، سید ابراهیم اسدللهی، علی مقدم زاده صفحات 1043-1066
    سازمان حج و زیارت تنها منبع تامین نیروی انسانی کاروان های حج، نیازمند آموزش کارگزاران کاروان های زیارتی است. هدف این پژوهش شناسایی و رتبه بندی نیازهای آموزشی مدیران و معاونان کاروان های حج تمتع است. جامعه آماری، همه مدیران و معاونان کاروان های حج تمتع در سال 1392 است که نمونه ای به حجم 222 به روش طبقه ای با انتساب متناسب از بین آن ها انتخاب شد. تحقیق حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر نحوه گردآوری داده ها توصیفی- پیمایشی است. برای اجرای فن دلفی نمونه ای 25 نفری از خبرگان آموزش حج به روش قضاوتی انتخاب شد. ابزار پژوهش پرسشنامه و مطالعه اسناد و مدارک است. نتایج تجزیه وتحلیل داده ها نشان داد، کلاس های برگزارشده در عمل، برای مدیران و معاونان مفید و موثر بوده است. همچنین، مکالمه عربی در رتبه اول اهمیت قرار دارد. در اجرای فن دلفی، مکالمه عربی 1و 2، اپراتوری کامپیوتر، سفر حج و مقدمات آن و جغرافیا و نقشه خوانی و مقررات عربستان برای دوره مقدماتی؛ مکالمه عربی 4، احکام و مناسک حج، انتقال تجارب موفق، قوانین و مقررات عربستان، امنیت در سفر، مهارت های ارتباطی، آشنایی با مذاهب اسلامی، آموزش زبان انگلیسی، و شرح وظایف اجرایی برای دوره بازآموزی مدیران و معاونان پیشنهاد شد.
    کلیدواژگان: آموزش، حج تمتع، مدیران و معاونان حج تمتع، نیازسنجی آموزشی
  • زهره حاجیها، زهرا تقی زاده صفحات 1067-1089
    هدف این پژوهش بررسی رابطه فرهنگ سازمانی با روش های حسابداری مدیریت در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است. این پژوهش از نوع کاربردی و به از نظر روش توصیفی- همبستگی است. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه استاندارد فرهنگ سازمانی هافستد و پرسشنامه محقق ساخته حسابداری مدیریت است.
    جامعه آماری مدیران مالی و کارشناسان حسابداری شرکت های تولیدی پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران هستند که کارکنان 121 شرکت به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. در هر شرکت دو پرسشنامه یکی در اختیار مدیر مالی و دیگری در اختیار کارشناس حسابداری قرار گرفت. از 242 پرسشنامه، 87 پرسشنامه از مدیران و 104 پرسشنامه از کارشناسان جمع آوری شد. مقایسه ضرایب همبستگی بین دو گروه نشان داد مولفه های فردگرایی، فاصله قدرت، مردمنشی، افق کوتاه مدت و اجتناب از بی اطمینانی در گروه مدیران رابطه مثبت و معنادار با اعمال روش های حسابداری مدیریت داشتند. متغیر اجتناب از بی اطمینانی بیشترین ارتباط را با روش های حسابداری مدیریت داشت. اما در گروه کارشناسان رابطه منفی مشاهده شد. بنابراین، می توان نتیجه گرفت اعمال و پیاده سازی روش های حسابداری مدیریت که از ابزارهای مدرن تصمیم گیری مدیریت اند، به فرهنگ سازمانی شرکت خصوصا اجتناب از بی اطمینانی وابسته است که از منظر دو گروه اعمال کننده این روش ها متفاوت است.
    کلیدواژگان: اجتناب از بی اطمینانی، روش های حسابداری مدیریت، فاصله قدرت، فردگرایی، فرهنگ سازمانی
  • مجتبی جمی، اکبر اعتباریان صفحات 1091-1110
    این تحقیق با هدف بررسی مدیریت به اقتضای فرهنگ در سازمان‏های ایرانی براساس شاخص‏های فرهنگی هافستد در شرکت مخابرات استان‏های کلان ایران انجام گرفت. پژوهش حاضر از نظر هدف‏، کاربردی و از نظر ماهیت توصیفی - همبستگی است. جامعه آماری پژوهش همه کارکنان ادارات مرکزی مخابرات استان‏های اصلی کشور است که در سال 1392 تعداد آن‏ها 4000 نفر گزارش شد. حجم نمونه براساس جدول مورگان، 351 نفر به دست آمد که به روش. پرسشنامه تحقیق تلفیقی از پرسشنامه‏ مقیمی و محقق ساخته با اقتباس از نظریه هافستد است. همچنین، روایی پرسشنامه از طریق تحلیل عاملی تایید شد و 6 عامل به دست آمده 945/51 درصد واریانس کل را تبیین کردند. ضریب پایایی محاسبه شده برای پرسشنامه فرهنگ به وسیله آزمون ضریب کرونباخ، 795/0 به دست آمد که پایایی قابل قبول را نشان می دهد. نتایج این پژوهش نشان داد خرده فرهنگ‏های متفاوتی براساس مناطق جغرافیایی وجود دارد. همچنین، براساس نتایج تفاوت‏های فرهنگی معناداری در سازمان‏های استان‏های کشور وجود دارد. در نهایت، پیشنهادهای کاربردی برای مدیران و سرپرستان با توجه به تفاوت‏های فرهنگی موجود بیان شد.
    کلیدواژگان: تفاوت های فرهنگی، فرهنگ، مدیریت، هافستد
  • سهیل نجات، سعید صحت، فرشید خمویی صفحات 1101-1024
    امروزه شرکت هایی با عملکرد برتر در صنایع مختلف در حال حرکت به سمت حفظ مشتریان و جلب وفاداری آن ها هستند، زیرا دریافته اند جذب یک مشتری جدید بسیار پرهزینه است و برای حفظ جایگاه خود در فضای به شدت رقابتی امروزه نیازمند مشتریان وفادار می باشند، پس شناسایی عوامل اثرگذار بر وفاداری مشتریان بسیار مهم است. از این رو، پژوهش حاضر تاثیر ابعاد کیفیت ارتباطات (اعتماد، رضایت و تعهد) بر وفاداری رفتاری و وفاداری نگرشی را بررسی می کند. پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر نحوه گردآوری داده ها توصیفی- همبستگی و مبتنی بر مدل یابی معادلات ساختاری است. جامعه آماری این پژوهش شامل همه مشتریان نمایندگی های شرکت بیمه ایران در شهر تهران است و 106 نفر به عنوان نمونه مورد بررسی به روش تصادفی انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها 150 پرسشنامه توزیع شد. اطلاعات جمع آوری شده با نرم افزارهای SPSS22 و Lisrel8.8 تجزیه وتحلیل شد. ضریب پایایی پرسشنامه 938/0 به دست آمد و روایی پرسشنامه نیز از طریق تحلیل عاملی بررسی شد. نتایج نشان داد رضایت و تعهد بر وفاداری نگرشی و وفاداری رفتاری تاثیر مثبت و معناداری می گذارد. همچنین، نتایج نشان داد اعتماد بر وفاداری رفتاری تاثیر مثبت و معناداری دارد ولی بر وفاداری نگرشی تاثیر معناداری نمی گذارد.
    کلیدواژگان: اعتماد، تعهد، رضایت، وفاداری رفتاری، وفاداری نگرشی
  • وحید خاشعی، علی محمدی نسب، الهه مهدی زاده صفحات 1111-1136
    مقاله حاضر، در پی سنجش این موضوع است که نوآوری باز ، چگونه می تواند بر تغییر سکون سازمانی برای خلق نوآوری در مدل کسب و کار و بهبود عملکرد شرکت موثر باشد. این مطالعه، مدلی نظری را برای کشف رابطه بین متغیرهای پنهان، شکل می دهد، و برای جمع آوری داده های پژوهش، ابزار پرسشنامه را به کار گرفته است. برای بررسی آزمون فرضیه های پژوهش، مدل سازی معادلات ساختاری اجرا شد. این تحقیق، از نوع کاربردی بوده و روش تحقیق در آن، توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری این پژوهش مدیران شرکت ها و واحدهای فناور کوچک و متوسط مستقر در پارک های علم و فناوری شهر تهران بودند که براساس جدول مورگان، 199 نفر به روش تصادفی به عنوان نمونه انتخاب شدند. نتایج نشان داد نوآوری باز ، اثر واسطه ای در رابطه سکون سازمانی و نوآوری مدل کسب و کار و همچنین، رابطه سکون سازمانی و عملکرد این شرکت ها می گذارد. نوآوری مدل کسب و کار، همچنین اثر مثبت بر عملکرد شرکت می گذارد.
    کلیدواژگان: سکون سازمانی، عملکرد شرکت، نوآوری باز خروجی، نوآوری باز ورودی، نوآوری مدل کسب و کار
  • داود فیض، بهنام گلشاهی صفحات 1137-1159
    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر هوش فرهنگی و هیجانی بر عملکرد کارکنان شهرستانی شاغل در شهر تهران با درنظرگرفتن نقش سازگاری میان فرهنگی و بر مبنای مطالعه ای توصیفی- همبستگی انجام گرفته است. این پژوهش شامل دو جامعه مدیران شرکت ها (120 نفر) و کارکنان شهرستانی (700 نفر) شاغل در شرکت های خصوصی فعال در صنعت لوازم کامپیوتری و موبایل بوده است که با توجه به تعداد محدود جامعه اول از روش سرشماری و در جامعه دوم براساس نمونه محاسبه شده به تعداد 240 نفر براساس جدول مورگان، روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی به کار گرفته شد. ابزار جمع آوری داده ها دو پرسشنامه 10 و 36 پرسشی محقق ساخته است که روایی آن ها به دو روش روایی همگرایی و واگرایی، و پایایی پرسشنامه ها با روش آلفای کرونباخ تایید شد. تجزیه وتحلیل داده ها با به کارگیری نرم افزار Amos21 و به روش مدل سازی معادلات ساختاری انجام گرفته است. نتایج پژوهش نشان داد هوش فرهنگی و هیجانی کارکنان شهرستانی شاغل در کلان شهر تهران به طور غیرمستقیم و از طریق نقش سازگاری بین فرهنگی بر عملکرد آنان تاثیرگذار بوده است. سایر نتایج نشان داد توانایی کارکنان شهرستانی در دستیابی به سازگاری بین فرهنگی در شرکت های یادشده، عملکرد فردی و سیستمی آنان را در حد قابل توجهی افزایش خواهد داد.
    کلیدواژگان: سازگاری میان فرهنگی، عملکرد کارکنان، هوش فرهنگی، هوش هیجانی
  • حمیده خطیب، محمد ناظر، کاظم نعمت الله زاده ماهانی، رضوان صدر محمدی صفحات 1161-1180
    شادی کارکنان با بهره وری، افزایش ایمنی کار، رضایت شغلی و خانوادگی ارتباط دارد که می تواند ناشی از عوامل محیطی و شخصیتی باشد، بنابراین، هدف پژوهش بررسی رابطه ویژگی های شخصیتی با شادکامی و رضایت شغلی بین کارکنان دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان بود. این تحقیق از نوع کاربردی بوده و به روش توصیفی- همبستگی اجرا شده است. برای اجرای این پژوهش، براساس جدول مورگان،150 نفر از کارکنان رسمی و قراردادی دانشگاه ولی عصر رفسنجان به روش تصادفی ساده انتخاب شدند و با به کارگیری پرسشنامه های پنج عاملی شخصیت، شادکامی آکسفورد و رضایت شغلی دانت داده ها جمع آوری شد. نتایج تحلیل همبستگی نشان داد رابطه بین برون گرایی و رضایت شغلی و همچنین، رابطه ثبات هیجانی، برون گرایی و سازگاری با شادکامی معنا دار است. همچنین، نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد ویژگی های شخصیتی 7 درصد از واریانس رضایت شغلی و 18 درصد از واریانس شادکامی را پیش بینی می کند. تحلیل رگرسیون گام به گام نیز نشان داد برای پیش بینی رضایت شغلی، ویژگی شخصیتی برون گرایی، و برای پیش بینی شادکامی ویژگی های برون گرایی، سازگاری و ثبات هیجانی به ترتیب، مهم ترین پیش بینی کننده ها هستند.
    کلیدواژگان: رضایت شغلی، شادکامی، ویژگی های شخصیتی
  • فرهاد فرهادی امجد، سید محمد میرکمالی صفحات 1181-1199
    پژوهش حاضر با هدف تبیین نقش تاب آوری بر بهزیستی ذهنی و رابطه این دو متغیر با خودکارآمدی مددیاران خانه سالمندان کهریزک انجام گرفته است. پژوهش از نوع کاربردی و به روش توصیفی - همبستگی است. جامعه آماری پژوهش مددیاران خانه سالمندان به تعداد 175 نفرند که نمونه ای 120 نفری با روش نمونه گیری تصادفی ساده از میان آن ها انتخاب شد. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه های تاب آوری با ضریب پایایی 95/0، پرسشنامه خودکارآمدی با ضریب پایایی 91/0، و پرسشنامه بهزیستی ذهنی با ضریب پایایی 91/0 بوده است. نتایج آزمون تی تک نمونه نشان داد، میانگین تاب آوری مددیاران پایین تر از حد متوسط و میانگین خودکارآمدی و بهزیستی ذهنی آنان بالاتر از حد متوسط بوده است. مدل معادلات ساختاری با بررسی شاخص های برازش تایید شد. نشان داد تاب آوری بر بهزیستی ذهنی تاثیرگذار بوده است. نتایج همبستگی نشان داد، پذیرش مثبت عواطف/ روابط ایمن به عنوان مولفه تاب آوری، و عاطفه مثبت به عنوان مولفه بهزیستی ذهنی با خودکارآمدی رابطه دارد. در نهایت، نتایج رگرسیون گام به گام نشان داد خودکارآمدی توسط مولفه پذیرش مثبت عواطف/ روابط ایمن، و بهزیستی ذهنی توسط مولفه های معنویت و پذیرش مثبت عواطف/ روابط ایمن پیش بینی می شوند.
    کلیدواژگان: بهزیستی ذهنی، تاب آوری، خودکارآمدی
|
  • Ghanbar Mohmmadi Elyasi, Seyed Reza Seydjavadin, Mojtaba Arabi Pages 937-959
    HR experts and managers as performers and planners have an important role in business processes. Learning is tool in order to develop HR experts and managers competencies and on the other hand is a facilitator for adapting with rapid changes in business environment. Concerning to importance of learning for improving HR department's performance and rising HR professional competencies is one question: which sources and methods are used by HR experts and HR managers for learning? In this research that is based on narrative approach, we document experiences and stories of 7 HR experts and 9 HR managers in Iranian automobile industry. Then we coded their narrations to identify their learning resources and methods. Findings show that they use four resources for learning: "learning via doing job duties resource", "learning via education and publication resource", "learning via social and human interactions resource" and "learning via organizational polices and challenges resource". Identifying learning methods, we find that "learning through doing job" and "learning through special feedback" were predominant in HR experts and HR manager's narrations.
    Keywords: Informal Learning, Manager Learning, Narrative Approach
  • Rezvan Hejazi, Ali Rahmani, Arezoo Mosallanejad Pages 961-980
    In the recent years, the universities have been worried about performance management more than ever. In the present complex and competitive universe, the success of universities is impossible without presence of proper strategy and methods for evaluating their level of achievements. The balanced scorecard method is a model of evaluating performance and a system of strategic management. The main objective of present study is to determine the key measures of evaluating performance in association with learning and growth in Alzahra University. One of most common method of data collection also used in the present is questionnaire. In addition, the study of learning and growth strategies is done through balanced scorecard model, the statistical sampling is completed through t-test and the ranking of measures is done through Friedman test. Finally, the proper measures of learning and growth are extracted for the university. In addition, the strategy map and balanced scorecard are developed.
    Keywords: Balanced scorecard model, measure, strategy, growth, learning perspective, university
  • Abbas Ali Hajikarimi, Behzad Mohammadian Pages 981-999
    The main purpose of this study is to exploring the antecedents and consequences of downsizing. The type of research is mixed method and was done with questionnaire and interview. Population of study was all employees of merged organizations that in the qualitative part 54 people selected and in the quantitative part 161 people was selected. Sampling done by available method. To analyzing in qualitative part them analyzing has used and in the quantitative part paired sample t-test has used. The result showed that employee is unsatisfied to this action and have negative attitude about it. From human capital perspective the most important factor in successful implementation of this strategy is the infrastructures and education and the important consequences are disappointment and pessimism in organization that damage the effective relationships and trust in organization.
    Keywords: Downsizing, merge, Antecedents, survivors
  • Hossein Abdolahi, Mohammad Kamali, Hossein Mobaraki Pages 1025-1042
    the aim of this study was to assess the Relationship between personality extraversion-introversion with job satisfaction in disabled employees. This was a descriptive-analytical study of correlation type. The target population included all of the disabled employed in the offices of Aligudarz County who were 100 people, which were selected by census method, and all of them completed the questionnaire. The research tools included Eysenck personality and job satisfaction questionnaire. Validity of questionnaires was approved by content analysis and their reliability was confirmed by Cronbach's alpha. Data were analyzed by SPSS version 20. Mean and standard deviation were used to analyze descriptive data; correlation test and stepwise regression was applied for analysis of analytical data. the results indicated that a positive and meaningful relationship between personality extraversion with job satisfaction( r = 0/20) were obtained and also a positive and meaningful relationship between personality introversion with job satisfaction(r = 0/25) were obtained .(P ≤ 0.05). on the basis of the findings of the study it can be concluded that the disabled that have personality extraversion have more job satisfaction than those with introversion personality in their work environment.
  • Zeinab Molavi, Seyed Ebrahim Asadollahi, Ali Moghadamzadeh Pages 1043-1066
    Hajj and Pilgrimage is the most important source of providing human resource for pilgrimage caravans. Without a doubt, the heads of this organization need to be trained. Based on this need, this study seeks to identify and rank the training needs of Hajj caravan actors. The population of this study includes all the managers/administrators of Hajj caravans in 2013.A sample of 222 managers/administrators was selected based on the two-stage sampling method and 25 training experts in Hajj and pilgrimage organization were selected as the sample through judgmental method. The research instrument was questionnaires and documents. The results demonstrate that the training classes have been useful and effective in action for the trainees. Result show that Arabic conversation is the first priority in all courses. Beside, Delphi results suggest that first; the following are the required courses of elementary level: Arabic conversation1and2, computer operator, hajj travel preparation, geography, map reading, and Saudi Arabia regulation system. Second; regarding re-training, Arabic conversation4, commandments and rituals of Hajj, exchange of successful experiences, regulation system of Saudi Arabia, safety during travel, communication skills, English learning, job description, executive instructions, health, safety, first aid, and introduction to Islamic fields were believed to be essential. Other suggested classes were removed out of the headlines.
    Keywords: Haj executives, Haj managers, administrators, Training, Training need assessment
  • Zohreh Hajiha, Zahra Taghizadeh Pages 1067-1089
    The goal of the present research is to investigate relationship between organizational culture and management accounting methods in firms in Tehran Stock Exchange. Data collection tools were a standard organizational culture questionnaire by Hofstede and a researcher made questionnaire about management accounting.
    The statistical society for this research involves financial managers and accounting technicians of all manufacturing companies in Tehran Stock Exchange and 121 firms were chosen as research sample. Two questionnaires were appropriated for every company, one presented for financial manager and another one was for accountants. From 242 distributed questionnaires, 87 questionnaires were filled by managers and 104 questionnaires were collected from. Studying and comparing correlation coefficients between the two groups of managers and technicians showed that the elements such as individual-oriented, power distance, manliness, short-term horizon, and avoiding lack of confidence among manager's group have had a significant and positive relationship with applying management accounting methods in sample firms, the variable of avoiding lack of confidence has had the highest amount of relationship with management accounting methods. Meanwhile, this relationship has been reported to be negative in technician’'s group. Thus, we can conclude that the application and usage of managerial accounting methods which are from modern tools for management decision making relate to organizational culture especially to avoiding lack of confidence. That is different from the approaches of two groups who apply these methods.
    Keywords: Organizational Culture, management accounting methods, individual, oriented, avoiding lack of confidence, power distance
  • Mojtaba Jami, Akbar Etebarian Pages 1091-1110
    The aim of this study was to evaluate management according to culture to the Iranian organization based on Hofstede's cultural indices into the telecommunications company of main provinces of Iran. The purpose of this research perspective and from the perspective of applied nature of the cross – correlation. The research Statistical Society of research personnel`s Telecommunication Center of main provinces of Iran in 1392, the number of 4000 patients were reported. According to Table of Morgan, Sample size obtained 351 people. Inventory Questionnaire consolidated Questionnaire`s Moghimi(1388) and developed by the researchers based on Hofstede's theory (2011). The validity was confirmed by factor analysis and the factor of 6 is about 51/945 % of the total variance explained. The reliability calculated by Cronbach's for the questionnaire culture obtained 0.795 that showed acceptable reliability of the questionnaire culture. The results of this study showed that there are subcultures based on geographic and cultural differences between the organizations of provinces country and finally, practical suggestions for managers and supervisors were expressed with regard to cultural differences.
    Keywords: Management, Culture, Cultural differences, Hofstede
  • Soheil Nejat, Saeid Sehhat, Farshid Khamoie Pages 1101-1024
    Today, companies with superior performance in various industries are moving towards customer retention and loyalty. Because they have found that it is very expensive to attract a new customer and to maintain its position in the highly competitive environment they need loyal customers. Therefore, identifying the factors that affect on customer loyalty is very important. Hence, this study examines the impact of dimensions of communication quality (trust, satisfaction and commitment) on behavioral and attitudinal loyalty. This study is an applied research with descriptive analytical methodology. A structural equation modeling approach is employed to examine the relationship posited in this study. The Statistical population of this study were representatives of the Iran insurance company's customers in the city of Tehran. Through random sampling 106 individuals sample was determined. To collect data, 150 questionnaires were distributed. A total of 150 questionnaires were distributed to collect data. Data were analyzed through the SPSS22 and LISREL8.8 softwares. The results showed that satisfaction and commitment have a positive and significant impact on attitudinal and behavioral loyalty. Also, trust has a positive and significant impact on behavioral loyalty, but has no significant effect on attitudinal loyalty.
    Keywords: trust, Satisfaction, commitment, Behavioral loyalty, Attitudinal loyalty
  • Vahid Khashei, Ali Mohammadi Nasab, Elahe Mahdizadeh Pages 1111-1136
    This study aims to examine how open innovation can be effective in changing organizational inertia to create business model innovation and improve firm performance. It also seeks to explore whether the existence of open innovation has a mediating effect and influence. This study constructs a theoretical model to explore the relationship between latent variables and uses a questionnaire to collect research data. In the conceptual framework, organizational inertia is a second-order latent variable and comprises three first-order latent variables: insight, action, and psychological inertia. Open innovation is also a second-order latent variable, and consists of two first-order latent variables: outbound and inbound open innovation. To clarify the relationship between these variables, SEM is used to test the goodness of fit of the theoretical model and research hypotheses. This study uses 119 SMEs and technology units in science and technology parks in Tehran. The results revealed that open innovation has a significant mediating effect on the relationships between organizational inertia and business model innovation, also organizational inertia and firm performance; business model innovation also has a positive influence on firm performance. This study contributes the empirical analysis of SMEs to illustrate the role of open innovation on business model innovation processes.
    Keywords: Business model innovation, Firm performance, Inbound open innovation, Organizational inertia, Outbound open innovation
  • Davood Feiz, Behnam Golshahi Pages 1137-1159
    present study aimed to investigate the effect of cultural and emotional intelligence on performance of county employees working in Tehran considering the mediator role of cross cultural adaptation. This study is a descriptive research. The study sample consists of managers (120) and county employees (700) working in private companies in the computer industry and mobile, given the limited number of first community simple sampling method was used and in the second community due to calculated sample size of 240, according to Morgan table, stratified random sampling method was used. Data collection tools include two researcher made questionnaires of 36 and 10 questions, their validity was confirmed by both Convergent and Discriminant methods and reliability was confirmed using Composite reliability. Data analysis was done using software Amos 21 and structural equation modeling method was performed. The results showed that the Cultural and emotional intelligence of county employees working in Tehran have a significant positive impact on cross-cultural adaptation and their performance. Other results indicate the positive mediator role of cross-cultural adaptation in the relation between employees’ cultural and emotional intelligence with their performance in these companies.
    Keywords: Employees performance, Cultural intelligence, emotional intelligence, cross, cultural adaptation
  • Hamide Khatib, Mohammad Nazer, Kazem Nematallahzade Mahani, Rezvan Sadr Mohammadi Pages 1161-1180
    Employee's happiness is related to engagement, growth of task security, job and family consent that can be resulted from characteristic and environmental factors. The purpose of this research was to study the relationship between personality characteristics with happiness and job satisfaction among employees of Vali-e-Asr university of Rafsanjan. Therefore 150 employees were selected randomly, and were studied by using the questionnaires of five factors inventory(Costa etal,1995), Oxford happiness( Argyle,1989) and Dant(1996) job satisfaction results showed there were significant relationship between extroversion and job satisfaction as well as the relationship between emotional stability, extroversion and compatibility. The results of Regression analysis showed that personality characteristics predict 7% job satisfaction variance and 18% happiness variance Stepwise Regression analyses also revealed that predictor of job satisfaction is extroversion personality characteristic and characteristics of extroversion, compatibility and emotional stability in order are the most important predictors of happiness.
    Keywords: Personality characteristics, Job satisfaction, Happiness
  • Farhad Farhadi Amjad, Seyed Mohammad M. Irkamali Pages 1181-1199
    The aim ofstudy was to Explain the role of resilience on subjective well-being and their relationship with self-efficacy at nursing care assistants of the Kahrizak Elderly Home. The research method was descriptive-correlative and analysis method of structural equation modeling. Statistical population consisted of all care assistants of Kahrizak nursing home has formed to number of 175 of which among them via random sampling were selected 120 individual as a sample. Three standardized questionnaire: 1) resiliency questionnaire, with reliability (/095) 2) self-efficacy questionnaire with reliability (0/91) and 3) subjective well-being whit reliability (91/0) were used to collect the data. t test results showed that the average resilience care assistant was below average and average self-efficacy and subjective well-being is above average. Structural equation modeling was verified by the fit indices and Results showed resilience on influencing subjective well-being. Correlation Results showed acceptance positive emotions / safe relationships as components of resilience and positive emotion is associated with security efficacy as a component of subjective well-being. Finally, stepwise regression showed that self-efficacy predicted by positive emotions component reception / security relationships, as well as subjective well-being components of spirituality and acceptance positive emotions / security relationships were resilience variables.
    Keywords: Subjective Well-Beings, Self, Efficacy Beliefs, Resiliency