فهرست مطالب

تحقیقات دامپزشکی - سال هفتاد و یکم شماره 4 (پاییز 1395)

مجله تحقیقات دامپزشکی
سال هفتاد و یکم شماره 4 (پاییز 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/10/14
  • تعداد عناوین: 15
|
  • امیرحسین محمدی، مهدی پورمهدی بروجنی*، داریوش غریبی، علیرضا قدردان مشهدی صفحات 373-379
    زمینه مطالعه
    استرانگلز بوسیله استرپتوکوکوس اکوئی تحت گونه اکوئی ایجاد می شود. باکتری بطور بارز قسمت فوقانی دستگاه تنفس و غدد لنفی سر و گردن تک سمیان را درگیر می کند.
    هدف
    هدف از این مطالعه بررسی شیوع سرمی استرانگلز و رابطه آن با فاکتور های سن و موقعیت جغرافیایی است.

    روش کار
    در این تحقیق نمونه های سرمی از 184 راس اسب انتخاب شده به طور تصادفی از شهرهای اهواز، شوشتر، باغملک، شوش، آبادان، رامهرمز و دزفول جمع آوری گردید و بوسیله آزمایش الایزا مورد ارزیابی قرار گرفت. همچنین 85 سوآب بینی که بطور تصادفی از اسبان جمع آوری شد از نظر استرپتوکوکوس اکوئی تحت گونه اکوئی بوسیله کشت باکتریایی ارزیابی گردید.
    نتایج
    شیوع سرمی استرانگلز 5/37% (فاصله اطمینان 95% 5/44-5/30) بود. رگرسیون لاجستیک نشان داد شانس آلودگی بین سن بر حسب سال و آلودگی، 1/1 (فاصله اطمینان 95% 17/1- 04/1) است (001/0>P) و با افزایش 1 سال، شانس آلودگی 10% افزایش می یابد. فراوانی نسبی آلودگی در اسبان نر و ماده 73/32% و 53/39% بود (05/0P). شانس آلودگی اسبان دارای سابقه بیماری تنفسی 42/34 برابر (فاصله اطمینان 95% 37/266- 45/4) اسبان بدون سابقه بیماری تنفسی بود. شیوع در اهواز، شوشتر، باغملک، شوش، آبادان، رامهرمز و دزفول به ترتیب 3/33%، 62/34%، 26/5%، 23/69%، 04/13%، 22/22%، 75% (001/0>P) بود. موقعیت جغرافیایی، 6/29% از نوسانات آلودگی را توجیه می نمود. استرپتوکوکوس اکوئی تحت گونه اکوئی در کشت باکتریایی سوآب های بینی جدا نشد.
    نتیجه-گیری نهایی: مطالعه حاضر نشان داد که شیوع سرمی استرانگلز در استان خوزستان بالا است و باید اقدامات کنترلی و پیشگیرانه مدنظر سیاست گذاران بهداشتی قرار گیرد.
    کلیدواژگان: اسب، اپیدمیولوژی، استرانگلز، استرپتوکوکوس اکوئی تحت گونه اکوئی
  • فاطمه کساییان، حسن نایب زاده، فاطمه جالوسیان*، حمیدرضا شکرانی صفحات 381-387
    زمینه مطالعه
    هیداتیدوز از بیماری های مشترک بین انسان و حیوانات است که ناشی از مرحله لاروی اکینوکوکوس گرانولوزوس بوده و یکی از عوامل مهم معضلات اقتصادی و بهداشتی در ایران است.
    هدف
    این پژوهش به منظور تعیین سویه های اکینوکوکوس گرانولوزوس با مطالعه روی کیست‎های هیداتید جدایه گاو در منطقه خرم‎آباد در استان لرستان، واقع در غرب ایران انجام گرفت.
    روش کار
    تعداد 28 جدایه از گاو شامل 26 جدایه از ریه و 2 جدایه از کبد از کشتارگاه گلشن خرم آباد جمع آوری شد. تمام نمونه ها به منظور بررسی ریخت‎شناسی و مولکولی به آزمایشگاه منتقل شدند. در بررسی های ریخت شناسی، طول قلاب‎های بزرگ و کوچک، طول تیغه قلاب بزرگ و کوچک و همچنین نسبت طول تیغه به طول کلی قلاب‎های بزرگ و کوچک اندازه‎گیری شدند. در بررسی مولکولی نیز، قطعه ای از ژن سیتوکروم اکسیداز 1 (CO1) به طول bp 440 با استفاده از پرایمر های J3 و J4.5 تکثیر و به روش سانجر تعیین توالی شد.
    نتایج
    یافته های ریخت‎شناسی نشان داد بین جدایه های کیست هیداتید گاوی و سویه گوسفندی (G1) sensu stricto اختلاف معنی‎داری وجود ندارد (05/0نتیجه گیری نهایی: نتایج این مطالعه نشان داد که سویه گوسفندی sensu stricto یا ژنوتایپ G1 سویه غالبی است که عامل کیست هیداتید گاوها در خرم‎آباد می‎باشد. به عبارت دیگر، گاو ها نقش مهمی در حفظ سیکل این انگل دارند. به منظور اجرای برنامه های کنترلی برای کاهش اثرات این بیماری، باید به گاو ها به عنوان منبع آلوده کننده سگ ها توجه شود. نتایج این مطالعه می‎تواند در طراحی برنامه های کنترلی در منطقه مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: هیداتیدوز، گاو، خرمآباد، ریخت شناسی، سیتوکروم اکسیداز1
  • شاهین فکور *، بهنام مشگی صفحات 389-394
    زمینه مطالعه
    تحقیقات اخیر نشان داده است برخی از گیاهان دارویی بویژه گیاهانی که دارای ترکیبات تانن هستند، دارای اثرات ضدکرمی می باشند. از طرفی نماتودهای گوارشی نشخوارکنندگان منجر به تاثیرات منفی شدیدی در این صنعت می شوند.
    هدف
    منظور از پژوهش حاضر تعیین میزان اثربخشی عصاره گیاه بلوط جنگل های استان کردستان (Quercus robur) علیه کرم های انگلی لوله گوارش در گوسفند است.
    روش کار
    میوه درخت بلوط از جنگل های منطقه مریوان استان کردستان تهیه گردید واز مغز بلوط عصاره آبی خام بلوط به عنوان منبع اصلی تانن تهیه و مورد آزمایش قرار گرفت. 600 نمونه مدفوع از 8 گله گوسفند (از 50 تا 500 راس) در نواحی مختلف استان کردستان به منظور یافتن گوسفندان آلوده به نماتودهای گوارشی اخذ گردید. نمونه ها به منظور تعیین نوع و شدت آلودگی تحت آزمایش شناورسازی با روش کلیتون لین قرار گرفتند. تعداد پانزده راس گوسفند که دارای بیشترین تعداد تخم در گرم مدفوع (شامل تخم مارشالاجیا، نماتودیروس و تریکوسترونژیلیدها) توزین و انتخاب شدند. دام های تحت مطالعه در شرایط تغذیه ای یکسان به 3 گروه که تا حد امکان همگن بودند، تقسیم شدند. به گروه اول (آزمایش) عصاره تهیه شده به میزان g/kg 75/3 و گروه دوم (کنترل مثبت) داروی آلبندازول 5/2% با دوز درمانی (5mg/kg) خورانده شد اما در گروه سوم (کنترل منفی) هیچ مداخله درمانی صورت نگرفت. به منظور تعیین میزان اثربخشی ترکیب گیاهی از روش کاهش درصد تخم در گرم مدفوع در روز سوم و یک ماه پس از تجویز، استفاده گردید.
    نتایج
    نتایج آزمایش مدفوع سه روز پس از درمان کاهش میزان تخم را در گروه های درمان و کنترل مثبت بترتیب 76/90% و 83/90% نشان داد. نتایج به دست آمده از طریق آزمون مربع کای بین گروه تحت درمان با بلوط وگروه بدون درمان اختلاف معنی داری را نشان داد (0.05>p)، و بین دوگروه تحت درمان با بلوط و آلبندازول اختلاف معنی داری مشاهده نگردید (0.05نتیجه گیری نهایی: با توجه به نتایج بدست آمده می توان بنحو مطلوبی از عصاره حاصل از میوه گیاه بلوط به منظور درمان ضد آلودگی های کرمی بهره گرفت و تحقیقات وسیع تر با تمرکز بر ویژگی های دارویی و عوارض احتمالی این گیاه پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: بلوط، عصاره، گوسفند، انگل
  • سحر غفاری خلیق، عباس توسلی*، سید حسین مرجان مهر، هما سلیمانی، عباس جواهری وایقان صفحات 395-402
    زمینه مطالعه
    سرطان پستان به تنهایی 28% از همه موارد سرطان را در میان زنان تشکیل داده است. اگرچه شیمی درمانی نقش بسیار مهمی در درمان سرطان دارد،با این حال استفاده ازداروهای ضد سرطان اثر نامطلوب خود را بر روی بافت نرمال هم می گذارد. لذا همواره دانشمندان به دنبال روشی برای کاهش دوز مصرفی این داروها بوده اند.
    هدف
    این مطالعه با هدف بررسی اثرهم افزایی امواج فراصوت kHz 150 با شدت کم در ترکیب با داروی شیمی درمانی دوکسوروبیسین با دوز کاهش یافته در درمان رایج ترین سرطان پستان (ادنوکارسینوما) انجام شد.
    روش کار
    در این مطالعه 25 موش ماده نژاد BALB/c انتخاب وتومور ادنوکارسینوما با روش جراحی در زیر پوست پستان آن ها کاشته شد. موش های دارای تومور به پنج گروه شامل شاهد، شم، تزریق وریدی دوکسوروبیسین (mg/kg 2)،امواج فراصوت (150kHz) و امواج + دارو (در غلظت 1mg/kg) تقسیم و تحت درمان قرارگرفتند. نتایج درمان تومور بین گروه ها با استفاده از آنالیز ANOVA در محیط نرم افزار نسخه 13 SPSS و تست تکمیلی توکی مورد بررسی قرار گرفت.
    نتایج
    پس از تزریق دوکسوروبیسین و قرار گرفتن در معرض امواج فراصوت به مدت 15 دقیقه مناطق نکروزه در تومور ادنوکارسینوم در مقایسه با گروه کنترل وشم افزایش معنی داری را نشان داد (0.001>p). همچنین در مقایسه بین گروه دارو + امواج با گروهی که تنها دارو دریافت کرده بودند گروه دریافت کننده امواج رشد مناطق نکروزه بیشتری را نسبت به حجم کل تومور نشان داد (0.05>p).
    نتیجه گیری نهایی: نتایج این مطالعه حاکی از این است که استفاده ازامواج فراصوت با شدت کم می تواند در کاهش دوز داروی دوکسوروبیسین در درمان ادنوکارسینومای پستانی مؤثر واقع گردد.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، دوکسوروبیسین، امواج فراصوت در فرکانس پایین، نکروز، حفره سازی صوتی
  • پریا اکبری *، محمد سعید فریدونی، امین غلام حسینی صفحات 403-407
    زمینه مطالعه
    عصاره های گیاهی جایگزین های مناسب طبیعی برای کاهش اثرات سوء زیست محیطی ناشی از استفاده مکرر مواد شیمیایی در آبزی پروری می باشند.
    هدف
    هدف از این تحقیق، بررسی نحوه عملکرد عصاره های کارده (Biarum bovei) و جفت گیاه بلوط Quercus Infectoria Gall بر درصد تخمه گشایی و بقاء لارو قزل آلای رنگین کمان در مراحل اولیه رشد و نمو در مقایسه با مالاشیت گرین است.
    روش کار
    تیمار کارده (B. bovei) وجفت گیاه بلوط (Q. Infectoria Gall) با سه تکرار و هر تراف حاوی سه سینی و هر سینی حاوی 7000 تخم به ترتیب با غلظت mg/l 400 و 40 به مدت min/day 30 به صورت حمام جاری 48 ساعت بعد از شروع انکوباسیون تخم ها تا مرحله چشم زدگی، استفاده شدند. میزان تخمه گشایی و نیز میزان بقاء لارو ها بعد از جذب کیسه زرده مورد سنجش قرار گرفت. گروه کنترل مثبت در معرض mg/l 2 مالاشیت گرین به مدت min 20 شستشوی روزانه قرار گرفت و گروه کنترل منفی (شاهد) بدون هرگونه مداخله دارویی به کار گرفته شد.
    نتایج
    نتایج حاصله نشان داد که در میزان تلفات تخم در مرحله تخمه گشایی در گروه شاهد به طور معنی داری بیشتر از تیمار های مورد آزمایش بود (05/0>p). به علاوه میزان تلفات در تیمار کارده به طور معنی دار کمتر از مالاشیت گرین و جفت گیاه بلوط بود (05/0>p). همچنین میزان تلفات تخم در تیمار جفت به طور معنی دار بیشتر از مالاشیت گرین بود (05/0>p). نتایج تلفات لارو ها بعد از جذب کیسه زرده نشان داد که میزان تلفات لارو ها در شاهد به طور معنی داری بیشتر از گروه های تیمار جفت گیاه بلوط و مالاشیت گرین بوده است (05/0>p).
    نتیجه گیری نهایی: نتایج حاصل از این مطالعه نشان می دهد که استفاده از عصاره کارده به میزان mg/l 400، موجب افزایش درصد تفریخ و بازماندگی لارو ها بعد از جذب کیسه زرده گردید و قابلیت استفاده به عنوان جایگزین مالاشیت گرین را دارد.
    کلیدواژگان: کارده، جفت، درصد تخمهگشایی، درصد بقاء، قزلآلای رنگینکمان
  • آرش برزگر یارمحمدی، سید داود شریفی*، عبدالله محمدی سنگ چشمه، علی اسدی الموتی صفحات 409-414
    زمینه مطالعه
    وجود استرس در پرورش طیور موجب افت شدید عملکرد، تضعیف سیستم ایمنی وکاهش کیفیت گوشت می شود و خسارات اقتصادی به همراه دارد.
    هدف
    هدف از این تحقیق، بررسی اثرات محصول تجاری بایومین ایمبو و محلول الکترولیت -مولتی ویتامین بر عملکرد بلدرچین در شرایط استرس فیزیولوژیک بوده است.
    روش کار
    این آزمایش با 240 قطعه بلدرچین ژاپنی یک روزه در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار تیمار، چهار تکرار و 15 پرنده در هر تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از: 1- شاهد منفی (جیره بر پایه ذرت و سویا) 2- شاهد مثبت (جیره پایه به همراه دگزامتازون برای القای استرس فیزیولوژیک) 3- بایومین ایمبو ( شاهد مثبت +g/kg 1 بایومین ایمبو) و 4- الکترولیت-مولتی ویتامین (شاهد مثبت + ml/li 2 الکترولیت-مولتی ویتامین در آب) بودند.
    نتایج
    استرس فیزیولوژیک موجب کاهش معنی دار مصرف خوراک و وزن بدن بلدرچین ها در مقایسه با تیمار شاهد منفی شد (05/0>p). افزودن محلول الکترولیت- مولتی ویتامین به آب آشامیدنی، مصرف خوراک پرندگان را در مقایسه با شاهد مثبت افزایش داد (05/0>p). مکمل بایومین ایمبو در دوره استرس شاخص هتروفیل: لنفوسیت را در مقایسه با سایر تیمارهای تحت استرس بطور معنی دار کاهش داد (05/0>p). غلظت گلوکز سرم بلدرچین های مربوط به تیمارهای شاهد مثبت و الکترولیت-مولتی ویتامین در زمان استرس از شاهد منفی کمتر بود (05/0>p).
    نتیجه گیری نهایی: استفاده از سین بیوتیک بایومین ایمبو در زمان استرس ، عوارض منفی ناشی از استرس در بلدرچین ژاپنی را کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: استرس فیزیولوژیک، بلدرچین ژاپنی، عملکرد
  • سارا عطایی نظری، مهدی گنج خانلو *، ابوالفضل زالی، منوچهر امینی صفحات 415-422
    زمینه مطالعه
    تحقیقات گذشته نشان داده امگا-3 و سطوح بالا مصرف خوراک تاثیر مثبت بر حساسیت به انسولین در بافت ها داشته است.
    هدف
    این مطالعه به منظور بررسی اثر مکمل چربی امگا-3 بر متابولیسم گلوکز و انسولین در بزغاله های مهابادی انجام شد.
    روش کار
    تعداد 28 راس بزغاله مهابادی (3 تا 4 ماهه با میانگین وزن اولیه kg 5± 17) در قالب طرح فاکتوریل با 4 تیمار مورد استفاده قرار گرفتند. جیره پایه یکسان بود و بزغاله ها با 4 تیمار، 1) اشباع دو بار در روز، 2) اشباع چهار بار در روز، 3) دو در صد مکمل امگا-3 دو بار در روز، 4) دو در صد مکمل امگا-3 چهار بار در روز ، به صورت انفرادی به مدت 90 روز تغذیه شدند. در روز 70 تست تحمل گلوکز وریدی بعد 20 ساعت محرومیت غذایی انجام شد. نمونه گیری از خون در زمان های 15-،10-،5-،5، 10،15، 20، 30، 45، 60، 120، 180 انجام شد و داده ها با استفاده از نرم افزار SAS آنالیز شدند.
    نتایج
    در این آزمایش مکمل امگا-3 بر روی نرخ زدودگی گلوکز(CR) اثر معنی داری داشت (0.05>p). از طرفی افزایش تعداد دفعات خوراک اثر معنی داری بر روی نرخ زدودگی گلوکز (CR) و زمان رسیدن به نصف غلظت حداکثر گلوکزداشت (0.05>p). افزایش تعداد دفعات خوراک باعث معنی دار شدن پاسخ به انسولین گردید (0.05>p).
    نتیجه گیری نهایی: این آزمایش نشان می دهد که مصرف مکمل امگا-3 در سطح تغذیه ای بالا باعث بهبود وضعیت متابولیسم گلوکز و انسولین می گردد.
    کلیدواژگان: امگا، 3، بزغاله مهابادی، تعداد دفعات خوراک، حساسیت به انسولین، نرخ زدودگی گلوکز
  • زهرا اسفندیاری*، محمد جلالی، حمید عزت پناه، اسکات ویز، محمد چمنی، پریسا شعاعی، مجید یاران، بهروز عطایی صفحات 423-429
    زمینه مطالعه
    در حال حاضر عفونت کلستریدیوم دیفیسیل در محیط های درمانی و جامعه یکی از بیماری های مورد بررسی در سطح جهانی است. دو ریبوتایپ مهم این باکتری باعناوین 027 و 078 از قدرت ویرولانس بالاتر به دلیل تولید زهرابه های بیشتر برخوردار می باشند و در اکثر مطالعات بیمارستانی و غذایی مرتبط با مواد خام دامی شناسایی شده اند. جهت دستیابی به ارتباط سویه کلستریدیوم دیفیسیل در نمونه های غذایی با ایزوله های محیط درمانی از تایپینگ مولکولی با روش PCR استفاده می شود.
    هدف
    در این مطالعه ژن باینری توکسین ب (cdtB) و الگوی ریبوتایپ کلستریدیوم دیفیسیل توکسیژنیک جداشده در گوشت گوساله توزیع شده در سطح عرضه شهر اصفهان مورد ارزیابی قرار گرفت.
    روش کار
    ژن cdtB در 12 ایزوله کلستریدیوم دیفیسیل توکسیژنیک (دارای ژن های زهرابه A و B) شناسایی شده در نمونه های گوشت گوساله جمع آوری شده در سطح عرضه شهر اصفهان با روش مولکولی PCR مورد بررسی قرار گرفت. همچنین الگوی ریبوتایپ ایزوله های مثبت کلستریدیوم دیفیسیل با روش PCR-Ribotyping تعیین گردید و مقایسه آن با دو الگوی ریبوتایپ 027 و 078 کلستریدیوم دیفیسیل انجام شد.
    نتایج
    ژن cdtB در کلیه ایزوله های مثبت کلستریدیوم دیفیسیل در مطالعه حاضر مشاهده نشد. ده الگوی متفاوت ریبوتایپ کلستریدیوم دیفیسیل در 12 ایزوله مثبت توکسیژنیک تشخیص داده شد. تشابهی ما بین الگوهای ریبوتایپ مطالعه حاضر با دو ریبوتایپ 027 و 078 وجود نداشت.
    نتیجه گیری نهایی: اگرچه در مطالعه حاضر دو ریبوتایپ 027 و 078 کلستریدیوم دیفیسیل شناسایی نشد اما جداسازی سویه های توکسیژنیک این باکتری با الگوی ریبوتایپ جدید در ایران، نشان دهنده خطرات احتمالی این باکتری در سلامت جامعه می تواند باشد. انجام پژوهش های بیشتر در سطح ملی در ارتباط با بررسی وضعیت این باکتری در منابع مختلف غذایی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: کلستریدیوم دیفیسیل توکسیژنیک، ژن cdtB، تایپینگ، گوشت گوساله
  • فاطمه ابراهیمی لقا *، فریبا زینالی، محمود رضازاد باری صفحات 431-436
    زمینه مطالعه
    عفونت های غذایی ناشی از کمپیلوباکتر یکی از عوامل گسترده التهابات معدی- روده ای در انسان می باشد که از نظر مسایل بهداشتی و زیان های اقتصادی در جامعه حائز اهمیت می باشد.
    هدف
    بررسی شیوع آلودگی کمپیلوباکتر در نمونه های پوست مرغ های ارومیه، با استفاده از روش های کشت باکتریایی و واکنش های زنجیره ای پلیمراز می باشد.
    روش کار
    80 نمونه پوست مرغ از کشتارگاه پروتئین گستر سینا واقع در ارومیه به تعداد مساوی در طول فصل های زمستان و بهار جمع آوری شدند. قدرت زنده مانی کمپیلوباکتر بعد از 24 ساعت نگهداری نمونه ها در شرایط یخچالی بررسی شد. نمونه های مثبت جهت استخراج DNA و انجام PCR مورد استفاده قرار گرفتند. به منظور بررسی فیلوژنتیکی جدایه ها، نمونه های مثبت PCR، توالی یابی شدند.
    نتایج
    75/58 ٪ از نمونه های پوست مرغ با استفاده از روش های کشت های باکتریایی، کمپیلوباکتر مثبت تشخیص داده شدند. نتایج مطالعه قدرت زنده مانی کمپیلوباکتر در شرایط سرد بعد از 24 ساعت، نشان داد که کاهش قدرت زنده مانی کمپیلوباکتر معنی دار نبوده و همچنین میزان آلودگی نمونه ها در فصل بهار بطور معنی داری بالاتر از فصل زمستان بود که ممکن است به دلیل بالا بودن درجه حرارت محیط و ایجاد شرایط مناسب برای کمپیلوباکتر باشد.
    نتیجه گیری نهایی: پوست مرغ از مخازن مهم کمپیلوباکتر بوده و این موضوع از لحاظ کنترل رعایت بهداشت عمومی در کلیه مراحل تولید تا عرضه محصولات طیور و همچنین انتقال آن به سایر قسمت های لاشه مرغ باید مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: پوست مرغ، کمپیلوباکتر، کشتهای باکتریایی، واکنشهای زنجیرهای پلیمراز
  • مسعود هدایتی فرد*، سیده عاطفه کاوسی، مریم خاورپور صفحات 437-446
    زمینه مطالعه
    اصطلاح «ماریناد ماهی» به محصولات نیمه حفاظت شده ای اطلاق می شود که با غوطه وری در محلول سرکه یا اسیدهای آلی و نمک تهیه شده اند.
    هدف
    این مطالعه با هدف بررسی مقایسه ای ارزش غذایی (pH، چربی، پروتئین، رطوبت، خاکستر)، شاخص های شیمیایی (TVB-N، TBA، PV، FFA)، جمعیت میکروبی (TC، Mold)، پروفایل و ترکیب اسیدهای چرب و نیز ویژگی های ارگانولپتیک ماریناد پخته و سرخ شده تهیه شده از ماهی کپور نقره ای طی 30 روز نگه داری در دمای oC 4 انجام گرفت.
    روش کار
    برای این منظور از ماهیان تازه، با استفاده از فرمولاسیون، انواع محصول ماریناد تولید شد. سپس محصولات در دمای oC 4 نگهداری و در فواصل 10 روزه نمونه گیری و شاخص های کیفی اندازه گیری گردید.
    نتایج
    نتایج نشان داد که میزان رطوبت، پروتیئن و چربی در ماریناد پخته و سرخ شده تفاوت معنی داری ندارد (0.05p). تفاوت بین شمارش کلی باکتری ها در روز آخر نگهداری (بترتیب با Log cfu/g 19/4 و 89/4) و همچنین بین مجموع کپک و مخمر (بترتیب با Log cfu/g 47/2 و 60/2) در ماریناد پخته و سرخ شده در تمام طول نگهداری دیده شد (0.05>p). در ارزیابی ارگانولپتیک، مقبولیت ماریناد سرخ شده در شاخص های ظاهر، رنگ، بافت و طعم بیشتر بود (0.05>p)اما ماریناد پخته طعم بهتری داشت (0.05>p). با این حال در پذیرش کلی تفاوتی دیده نشد. مقادیر بالاتری از اسیدهای چرب امگا-3 و امگا-6 و EPA+DHA در ماریناد سرخ شده حضور داشتند (0.05>p). برخلاف سرخ کردن، پختن موجب کاهش میزان UFA شد.
    نتیجه گیری نهایی: کیفیت هر دونوع ماریناد طی نگهداری 30 روزه در دمای یخچال قابل قبول بود ولی شاخص های حسی حاکی از برتری کلی ماریناد سرخ شده بود.
    کلیدواژگان: ارگانولپتیک، اسید چرب، کنترل کیفی، عمر ماندگاری، ماریناد
  • منصور میاحی، فروغ طلازاده *، حسن الله دادی ورزنه صفحات 447-451
    زمینه مطالعه
    مقایسه واکسن های بیماری بورس عفونی.
    هدف
    مقایسه دو واکسن اینترمدیت ایرانی و خارجی ( واکسن شرکت لوهمان آلمان) بیماری بورس عفونی بر عملکرد جوجه های گوشتی.
    روش کار
    330 جوجه گوشتی یک روزه خریداری و در روز اول 30 جوجه به طور تصادفی جهت تعیین زمان واکسیناسیون با فرمول دونتر خون گیری شدند. بقیه جوجه ها به 3 گروه مساوی و هر گروه به 4 زیر گروه مساوی 25 قطعه ای با میانگین وزن مشابه تقسیم شدند. بر اساس نتایج آزمایش الیزا و دستورالعمل واکسن ها، جوجه های گروه اول و دوم به ترتیب با واکسن گامبورو غیر کلون با حدت متوسط تولید شرکت لوهمان و موسسه تحقیقات و سرم سازی رازی ایران در 16 و 23 روزگی به روش آب آشامیدنی واکسینه شدند. یک گروه به عنوان کنترل واکسینه نشدند. میانگین دان مصرفی، افزایش وزن و ضریب تبدیل غذایی هر 3 گروه در 3 مقطع 16، 23 و 42 روزگی پرورش محاسبه شد. همچنین در پایان دوره پرورش نسبت وزن بورس فابریسیوس به وزن بدن محاسبه شد.
    نتایج
    این مطالعه نشان داد واکسن های گامبورو با حدت متوسط غیر کلون ایرانی و خارجی بر میزان افزایش وزن تاثیر منفی دارند و هر دو واکسن موجب به تحلیل بورس فابریسیوس می شوند ولی برمیانگین خوراک مصرفی جوجه ها و ضریب تبدیل خوراک مصرفی تاثیر ندارند.
    نتیجه گیری نهایی: این مطالعه نشان داد واکسن های گامبورو با حدت متوسط غیر کلون ایرانی و خارجی بر ضریب تبدیل خوراک مصرفی تاثیر ندارند.
    کلیدواژگان: واکسن گامبورو، خوراک مصرفی، افزایش وزن، ضریب تبدیل خوراک مصرفی، نسبت وزن بورس به وزن بدن
  • روح الله ابراهیمی*، طاهره محمدآبادی، محسن ساری، سمیه سالاری، محمد جواد ضمیری، محمد تقی بیگی نصیری صفحات 453-461
    زمینه مطالعه
    تا به امروز، نمونه های بی شماری از اختلالات بیوشیمیایی، فیزیولوژیک و رفتاری ناشی از رویارویی با سرب در حیوانات گزارش شده است. از سوی دیگر، مکانیسمی که طی آن سرب موجب کاهش عملکرد پرندگان می گردد، آشکار نشده است. از اینرو، جهت بررسی این فرضیه که سرب با القای تنش اکسیداتیو و تغییر در وضعیت آنتی اکسیدانی و رفتار، بر عملکرد پرنده اثر می گذارد، این آزمایش طراحی شد.
    هدف
    این آزمایش برای بررسی اثر تنش اکسیداتیو القا شده توسط سرب بر عملکرد، وضعیت آنتی اکسیدانی و رفتار جوجه های گوشتی انجام شد.
    روش کار
    80 قطعه جوجه گوشتی به طور تصادفی به دو تیمار آزمایشی با 4 تکرار (هر تکرار شامل 10 قطعه جوجه گوشتی) اختصاص یافت. جیره های آزمایشی شامل 1) جیره پایه بدون سرب (شاهد) و 2) جیره پایه حاوی mg 200 سرب در کیلوگرم جیره.
    نتایج
    نتایج آزمایش حاضر نشان می دهد، استفاده از سرب در کل دوره پرورش، افزایش وزن روزانه را نسبت به تیمار شاهد به طور معنی داری کاهش داد (01/0>p) و موجب افزایش معنی دار ضریب تبدیل خوراک جوجه های گوشتی شد (01/0>p). همچنین، پس از مصرف جیره آلوده با محرک تنش زا، مقدار مالون دی آلدهید و نسبت هتروفیل به لنفوسیت به طور معنی داری افزایش و فعالیت آنزیم سوپراکسیددسموتاز و گلوتاتیون پراکسیداز به طور معنی داری کاهش یافت (01/0≤p). افزون بر این، استفاده از mg 200 سرب در جیره موجب افزایش معنی دار وضعیت نشسته و رفتار تهاجمی و کاهش معنی دار رفتار تغذیه پرندگان شد (01/0>p).
    نتیجه گیری نهایی: نتایج این آزمایش نشان می دهد تنش اکسیداتیو ناشی از سرب موجب افزایش ضریب تبدیل خوراک و کاهش عملکرد پرنده می شود. از اینرو، مکانیسم پایه پیشنهادی برای بروز چنین پدیده ای این است که رویارویی با سرب از طریق اختلال در وضعیت آنتی اکسیدانی و رفتار تغذیه ای پرنده موجب کاهش عملکرد می شود.
    کلیدواژگان: تنش اکسیداتیو، سرب، وضعیت آنتیاکسیدانی، رفتار، جوجه گوشتی
  • وحید کریمی، آرش قلیان چی لنگرودی*، مسعود هاشم زاده، زینب ایمانی زاده صفحات 463-471
    زمینه مطالعه
    برونشیت عفونی یک بیماری مهم از نظر اقتصادی در ماکیان بوده که به دلیل ظهور ژنوتیپ های جدید ویروس برونشیت عفونی، کنترل این بیماری بعنوان یک مشکل جدی در صنعت طیور در دنیا مطرح است و پیش از این، مطالعه جامعی برروری این ژن بر روی ژنوتیپ های سال های اخیر مختلف کشور انجام نگردیده بود.
    هدف
    لزوم از انجام این مطالعه تعیین هویت مولکولی و شجره شناسی بر اساس ژن نوکلئوکپسید ویروس برونشیت عفونی جدا شده از گله های گوشتی ایران در سال های 1393-1394 می باشد.
    روش کار
    در این بررسی ژن نوکلئو کپسید ده جدایه از چهار نوع ژنوتیپ متفاوت ویروس برونشیت عفونی با استفاده از پرایمر های اختصاصی تکثیر و با نرم افزار های مناسب شجره شناسی و تعیین ساختار مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    نتایج
    از نظر شجره شناسی ویروس های برونشیت عفونی گروه ماساچوست، QX و 793/B در گروه خود قرار گرفتند و ژنوتیپ ویروس واریانت 2 در کنار سایر ویروس های جدا شده از ایران قرار داشتند. در صد تشابه بر اساس اسید آمینه، بین سویه های مختلف مورد مطالعه بین 97/89 تا 75/99٪ تشابه وجود داشت. بیشترین تشابه بین دو ژنوتیپ IBKG-1و IBKG-8 مورد مطالعه در گروه 793/B و کمترین تشابه بین دو ژنوتیپ QX و واریانت 2 (ویروس های IBKG-5 و IBKG-9) بوده، که این میزان تفاوت برای ژن نوکلئوکپسید (محافظت شده) نسبتا بالا می باشد. بررسی بیوانفورماتیک نشان داد که پروتئین در این ویروس ها بین 6 تا 7 صفحه بتا و بین 8 تا 10 مارپیچ آلفا دارند.
    نتیجه گیری نهایی: نتایج حاصل از این مطالعه می تواند اطلاعات مناسبی در زمینه استفاده از اطلاعات این پروتیئن در تولید پروتئین های نو ترکیب جهت تولید کیت های الایزا و روش های تشخیص سریع، واکسن های نو ترکیب و همچنین اپیدمیولوژی مولکولی این بیماری ویروسی مهم در کشور نماید.
    کلیدواژگان: نوکلئوکپسید، ویروس برونشیت عفونی پرندگان، تعیین هویت مولکولی، شجره شناسی
  • عیسی یعقوبی معین، محمدرضا دهقانی*، محمد چمنی، مصطفی یوسف الهی صفحات 473-480
    زمینه مطالعه
    براساس اطلاعات تاکنون پژوهشی برای شناسایی و جداسازی قارچ های بی هوازی موجود در شکمبه گوسفند بلوچی در اقلیم خشک انجام نشده است.
    هدف
    هدف از این تحقیق، جداسازی و مطالعه ریخت شناسی ظاهری قارچ های بی هوازی موجود درشکمبه گوسفند بلوچی در منطقه سیستان بود.
    روش کار
    در این آزمایش از محیط کشت نیمه تعریف شده جهت کشت، جداسازی و خالص سازی قارچ های بی هوازی استفاده گردید. نمونه برداری از محتویات جامد و مایع شکمبه 50 راس گوسفند بلوچی به صورت تصادفی در کشتارگاه زابل انجام شد و از این نمونه ها به عنوان منبع قارچ جهت تلقیح به محیط کشت استفاده گردید. از روش رول باتل برای خالص سازی قارچ های شکمبه استفاده شد. از محلول آنتی بیوتیکی (آمپی سیلین، پنی سیلین، استرپتومایسین، اکسی تتراسایکلین و کلرامفنیکل) برای ممانعت از رشد باکتری هااستفاده گردید . نمونه های خالص سازی پرگنه قارچ به محیط کشت منتقل و بعد از رشد به روی اسلاید شیشه ای قرار داده و با میکروسکوپ نوری مشاهده شدند. قارچ های جداسازی شده همگی مونوسنتریک و دارای ریزوئید بودند.
    نتایج
    با توجه به ویژگی های ریخت شناسی، جنس هایNeocallimastix، Piromyces و گونه های Piromyces communis، Piromyces minutus، Piromyces rhizinflata، Caecomyces communis در شکمبه گوسفند بلوچی شناسایی شدند.
    نتیجه گیری نهایی: با شناسایی این گونه های قارچ در شکمبه گوسفند بلوچی، آزمایش های مولکولی و استخراج آنزیم برای بررسی بیشتر خصوصیات این گونه ها در پژوهش های آینده توصیه می شود.
    کلیدواژگان: مورفولوژی، شکمبه، قارچ های بی هوازی، گوسفند بلوچی
  • عاطفه اسماعیل نژاد*، غلامرضا نیکبخت بروجنی صفحات 481-489
    زمینه مطالعه
    مجتمع سازگاری نسجی (MHC) در طیور با حساست یا مقاومت نسبت به بیماری ها، صفات تولیدی و تولید مثلی در ارتباط است و تشخیص تنوع آن در جمعیت های در حال اصلاح نژاد می تواند به انتخاب جمعیت های مقاوم به بیماری ها همراه با خصوصیات تولیدی برتر کمک نماید. ارتباط MHC با صفات کمی می تواند به عدم تعادل پیوستگی جایگاه MHC با ژن های اصلی کنترل کننده صفات کمی مربوط باشد.
    هدف
    بررسی تنوع ژن هایMHC و احتمال پیوستگی آن با ژن فاکتور رشد شبه انسولینی 1 (IGF1) در جمعیت طیور بومی خراسان.
    روش کار
    در مطالعه حاضر تعداد 313 نمونه DNA مربوط به جمعیت طیور بومی خراسان آزمایش شدند. به منظور تعیین ژنوتیپ های MHC از ریزماهواره LEI0258 و روش تحلیل قطعه ای استفاده شد. تنوع تک نوکلئوتیدی (SNP) در ناحیه UTR- ''5 ژن IGF1 با کمک آزمون RFLP و آنزیم محدودیت PstI مورد بررسی قرار گرفت. پیوستگی بین دو جایگاه ژنتیکی MHC و IGF1 نیز با با کمک نرم افزار SAS/Genetics و آزمون نسبت درست نمایی مورد ارزیابی قرار گرفت.
    نتایج
    در جمعیت طیور بومی خراسان در مجموع 25 آلل (185 تا 493 جفت باز) و 76 ژنوتیپ از ریزماهواره LEI0258 تشخیص داده شد. دو آلل (PstI -) اAاو (PstI +) اBاو سه ژنوتیپ (AA، AB و BB) نیز برای ژن IGF1 شناسایی شدند. در جمعیت حاضر عدم تعادل پیوستگی بین دو جایگاه ژنتیکیMHC و IGF1 مشاهده شد (0083/0=p).
    نتیجه گیری نهایی: نتایج این مطالعه بیانگر تنوع ژنتیکی بالای MHC در جمعیت طیور بومی خراسان و نشان دهنده اهمیت این توده بومی به عنوان یک ذخیره ژنتیکی ارزشمند است. نتایج مطالعه پیوستگی ژنی موید فرضیه ارتباط MHC با صفات تولیدی از طریق پیوستگی آلل های MHC با ژن های کنترل کننده این صفات است.
    کلیدواژگان: مجتمع سازگاری نسجی، IGF1، پیوستگی ژنی، طیور بومی
|
  • Amir Hossein Mohammadi, Mahdi Pourmahdi Borujeni *, Darioush Gharibi Gharibi, Alireza Ghadrdan Mashhadi Pages 373-379
    Background
    Strangles is caused by Streptococcus equi subspecies equi. The bacteria typically infect the upper respiratory system and lymph nodes of the head and neck in equidae.
    Objectives
    The aim of this study was to evaluate the prevalence of strangles and association of this infection with host age and geographical determinants in horses in Khuzestan province.
    Methods
    Serum samples from 184 horses were randomly collected in Ahvaz, Shoushtar, Baghmalek, Shoush, Abadan, Ramhormoz and Dezfool cities and were examined by ELISA assay. Also, 85 swab samples were randomly taken from nasal swab of horse and evaluated for Streptococcus equi subspecies equi by bacterial culture.
    Results
    Seroprevalence rate of strangle was 37.5% (95% CI: 30.5-44.5%). Logistic regression showed that the odds of infection between the age based on year and disease was 1.1 (95% CI: 1.04-1.17) (p0.05) and odds of infection in female compared with male horses was 1.34 (95% CI: 0.69-2.61). Prevalence rate in horses with and without history of respiratory disease was 94.1% and 31.74%, respectively (p
    Conclusions
    This study determined that seroprevalence of strangles should be deleted in khuzestan province is high and Prevention and control measurements should be considered by health authorities.
    Keywords: horse, epidemiology, strangles, Streptococcus equi Subsp. equi
  • Fatemeh Kasaeiyan, Hassan Nayebzadeh, Fatemeh Jalousian*, Hamid Reza Shokrani Pages 381-387
    Background
    Hydatidosis is one of the zoonotic diseases which affect animals and human beings at the larval stage of Echinococcusgranulosus, thereby playing a role in exacerbating the economic and health problems in Iran.
    Objectives
    This study was conducted to investigate the strains of Echinococcusgranulosus isolated from cattle hydatid cysts, in Khorramabad, in the Lorestan Province, west of Iran.
    Methods
    Twenty six isolates of hydatid cyst of cattle from lung (24 samples) and liver (2 sample) organs were collected from Golshan Slaughterhouse, in Khorramabad. All of the samples were transferred to the laboratory for morphometric characterization and molecular study. In morphological characterization, blade length of large (LBL) and small (SBL) hook and the ratio of blade length to total length in large (LBL/LTL) and small (SBL/STL) hooks and total length of large (LTL) and small (STL) hooks were measured. In molecular study, a partial sequence of cytochrome oxidase 1 (COX1) with 440 bp in length was amplified applying primers J3 and J4.5. Genomic DNA sequencing was performed by Sanger’s method.
    Results
    The morphological results showed that there is no significant difference between isolated from cattle hydatid cyst and sensu stricto strain (P
    Conclusions
    The results from this study showed that sensu stricto strain (G1) is a causative agent of cattle hydatid cyst in Khorramabad. On the other hand, the cattle play a role in enabling the parasite to complete its cycle. Hence in order to execute a control program for minimizing the effects of this disease, the cattle shall be considered as a source of infection for dogs. The results of this study could be helpful in designing such control program in the region.
    Keywords: Hydatidosis, cattle, morphology, cytochrome oxidase 1
  • Shahin Fakour *, Behnam Meshgi Pages 389-394
    Background
    Recent investigations have identified anthelminitic effects of many medicinal plants particularly from condensed tannin sources. In addition, gastrointestinal nematodes of ruminants have a negative effect on the farming industry worldwide.
    Objectives
    The aim of the present study was to determine the potential anthelmintic effects of Quercus robur extract on alimentary canal nematodes in naturally infected sheep by faecal egg count reduction test (EPGRT).
    Methods
    The crude aqueous extract was prepared from Quercus robur as tannin extract. The nature and intensity of helminth infection was determined by coprological examination. The faecal samples of 600 sheep were collected from different regions of Kurdistan province. The samples were examined by flotation method (Clyton-Lane technique). Fifteen sheep with the most count in egg per gram (include Marshallagia, Nematodirus and Trichostrongylids) were divided into three groups of five animals: First group (test group) were drenched with Quercus robur extract at 3.75g/kg, second group (positive control group) received Albendazole 2.5%, orally at 5mg/kg and third group (negative control) without treatment.
    Results
    The results of faecal examination 3 days after administration indicated significant reduction of EPG in both group’s treatment and positive control groups, 90.76% and 90.83% respectively, whereas there was no effect in the third group. Results were evaluated by Chi-square analysis and showed significant differences between treatment and negative control groups (p≤0.05). Nosignificant differences were observed between treatment group and positive control group (p≥0.05).
    Conclusions
    Results reveal that aquatic extract of Quercus robur has anthelminitic activity and further large scale studies are suggested to confirm pharmacologic effects of this herbal extract.
    Keywords: Quercus robur, extract, helminth, sheep
  • Sahar Ghaffari Khaligh, Abas Tavasoli *, Seyed Hossein Marjanmehr, Homa Soleimani, Abbas Javaheri Vayghan Pages 395-402
    Background
    Breast cancer is the most commonly diagnosed cancer in women. One in eight women will be diagnosed with breast cancer in their lifetime. Chemotherapy works on active cells. Active cells are cells that are growing and dividing into more of the same type of cell. Cancer cells are active, but so are some healthy cells. Also, scientists work constantly to develop ways of providing treatment with fewer chemotherapy side effects.
    Objectives
    The aim of this study was antitumor effect of simultaneous low-intensity, 150 kHz ultrasound, in combination with the reduced dose of anticancer drug Doxorubicin (DOX) on breast adenocarcinoma using murine model (BALB/c).
    Methods
    Twenty-five female BALB/c mice were used in this study. The tumor was implanted under the breast skin of mice. Mice were divided into five groups, namely control, sham, drug (IV injected of 2 mg/kg of DOX), drug (IV injected of 1 mg/kg of DOX) US (150 kHz for 15 minutes) and exposure to ultrasound (150 kHz for 15 minutes) alone. The data were analyzed employing ANOVA using SPSS software V.13 and complementary test of Tooki was done.
    Results
    It was shown that, after injection of DOX, exposure to ultrasound at 150 kHz the necrotic spaces in adenocarcinoma tumors compared to control and sham groups have meaningful variance (p
    Conclusions
    The co-administration of DOX and low-intensity ultrasound provided a more effective treatment than the drug alone in murine adenocarcinoma breast cancer. The combined treatment appeared to produce synergistic effects that could prove potentially useful in reducing the side effects of DOX by lowering the required effective dose of the drug while increasing the efficiency of the therapy as a whole.
    Keywords: breast cancer, doxorubicin, ultrasound, necrotic space, acoustic cavitation
  • Paria Akbary*, Mohammad Saeed Fereidouni, Amin Gholam Hosseini Pages 403-407
    Background
    To reduce adverse environmental effects resulting from repeated use of chemical contaminants, herbal extracts are a natural suitable alternative in aquaculture.
    Objectives
    The present study investigated the effects of Biarum carduchorum and Quercus Infectoria Gall extracts on percentage of hatching and survival rate in the early growth stage of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) larvae compared with malachite green (MG).
    Methods
    To assess the percentage of hatching and survival rate in the early growth stage, B. carduchorum was used at 400 mg/l for 30 minutes per day, Q. Infectoria Gall at 40 mg/l for 30 minutes per day and MG as the positive control at 2 mg/l for 20 minutes per day. Normal control without any treatment was also included. Each treatment trial was provided in three replicates.
    Results
    The obtained results showed that the mortality level in normal control was significantly higher than other groups in the hatching stage (p
    Conclusions
    The results showed that use of B. carduchorum at 400 mg/L is able to significantly improve the survival rate of rainbow trout eggs and larvae during incubation period. It can be comparable to MG.
    Keywords: Biarum bovei, Quercus Infectoria Gall percentage hatching, percentage survival, Oncorhynchus mykiss
  • Arash Barzegar Yarmohamady, Seyed Davoud Sharifi *, Abdollah Mohammady Sangcheshme, Ali Asadi Alamuti Pages 409-414
    Background
    Study on the effects of some additives to reduce the negative effects of physiological stress in poultry.
    Objectives
    This study was conducted to investigate the effects of the dietary synbiotic Biomin-IMBO and electrolytes-multivitamin solution in drinking water on performance of Japanese quail under physiological stress.
    Methods
    A total of 240 one-day-old Japanese quail (Coturnix Coturnix japonica) were randomly assigned to 4 treatments with 4 replicates and 15 birds each. Experimental diets were 1- diets based on corn and soybean meal (negative control), 2- basal diets dexamethasone (positive control), 3- positive control 1gr/kg diet Biomin-IMBO®, 4- positive control 2 ml/li water electrolyte-multi vitamin.
    Results
    Physiological stress significantly reduced feed intake and live body weights of quails (p
    Conclusions
    Dietary Biomin-IMBO supplementation could reduce negative effect of physiological stress in Japanese quails.
    Keywords: physiological stress, Japanese quail, performance
  • Sara Attaee, Nazari, Mehdi Ganjkhanlou *, Abolfazl Zali, Manochehr Amini Pages 415-422
    Background
    Previous studies have shown that high intake and level of omega-3 have a positive impact on insulin sensitivity in the tissues.
    Objectives
    This study investigated the effect of omega-3 fat supplementation on glucose metabolism and insulin in Mahabadi kid.
    Methods
    Twenty-eight Mahabad goat kids (3 to 4 months, with an average initial weight of 17 ± 5 kg) were randomly assigned to four dietary treatments with a 2 × 2 factorial arrangement, with 2 types of feeding frequency (twice or 4 times in a day) combined with 2 types of fat (saturated fat and fish oil in 2% of DM) to investigate the effect of omega-3 fat supplementation and feeding time frequency on glucose and insulin metabolism. Goats were fed individually for 90 days. On day 70 an intravenous glucose tolerance test was performed after 20 hours of food deprivation. Blood samples were collected at -15, -10, -5, 5, 10, 15, 20, 30, 45, 60, 120 and 180 min after glucose injection. Data were analyzed using the SAS GLM procedure.
    Results
    The IVGTT indicated that Omega-3 supplementation had a significant effect (p
    Conclusions
    The results suggested that dietary supplementation with omega-3 fat and increased feeding frequency of diet improved glucose and insulin metabolism.
    Keywords: Omega 3, kid Mahabad, feeding frequency, insulin sensitivity, glucose clearance rate
  • Zahra Esfandiari *, Mohammad Jalali, Hamid Ezzatpanah, Scott Weese, Mohammad Chamani, Parisa Shoaei, Majid Yaran, Behrooz Ataei Pages 423-429
    Background
    Clostridium difficile (C. difficile) infection is one of the most important diseases in healthcare facilities and community. Ribotypes 027 and 078 are known as hyper-virulent strain of C. difficile in molecular study. PCR-ribotyping is a suitable method to interpret the relation of C. difficile isolated from food and hospital.
    Objectives
    In the present study, the clostridim difficile binary toxin (cdtB) and ribotype pattern evaluated in toxigenic C. difficle isolated from beef.
    Methods
    Detection of cdtB in 12 toxigenic C. difficile (encoding tcdA and tcdB gene) isolated from 100 beef samples was determined through PCR. Afterwards, PCR-ribotyping was performed to examine the ribotype patterns of C. difficile.
    Results
    cdtB gene was not detected in any positive isolate. Ten different patterns were observed in 12 toxigenic isolates. No similarity existed in the ribotypes of our study with ribotypes 027 and 078.
    Conclusions
    Albeit ribotyp 027 and 078 were not found in our study, the isolation of toxigenic C. difficile with new ribotypes in Iran may indicate the probable hazard of this bacterium in public health. Comprehensive research about C. difficile in different food sources is recommended on a national level.
    Keywords: toxigenic Clostridium difficile, cdtB gene, ribotyping, beef
  • Fateme Ebrahimi Lagha *, Fariba Zeynali, Mahmood Rezazadeh Bari Pages 431-436
    Background
    Food infections caused by Campylobacter are one of the gastrointestinal inflammations in humans is health and economic losses in the community is important.
    Objectives
    To determine the prevalence of Campylobacter contamination in chicken skin samples of Urmia, using bacterial culture and polymerase chain reactions.
    Methods
    80 samples of chicken skin from the Protein Gostare Sina slaughter house located in the city of Urmia in equal numbers in the winter and spring seasons were collected. The survival of Campylobacter after 24 hours in refrigerated conditions was studied in samples. Positive samples were used for DNA extraction and PCR. To investigate the phylogenetic isolates, positive samples PCR were sequenced.
    Results
    58/75% of chicken skin using bacterial cultures, Campylobacter were positive. The Results study the survival Campylobacter in cold conditions after 24 hours, showed that no significant decrease in the survival Campylobacter as well as contamination levels were significantly higher in spring than in winter, which may be due to the high temperature of environment that created the favorable conditions for Campylobacter.
    Conclusions
    Chicken skin is the reservoir of Campylobacter. This issue of public health care and control at all stages of production and supply of poultry products, also the transfer of it to other parts of poultry carcasses should be considered.
    Keywords: chicken skin, Campylobacter, bacterial cultures, polymerase chain reaction
  • Masoud Hedayatifard*, Seyede Atefeh Kavousi, Maryam Khavarpour Pages 437-446
    Background
    The term ‘‘marinated fish’’ is used to define semi-preserved fish made by immersion in a solution of organic acids or vinegar and salt.
    Objectives
    This study was conducted to compare nutritional value (Lipid, Protein, Moisture, Ash, pH), chemical (TVB-N, PV, TBA, FFA) and sensory attributes, microbial communities (TC, Mold) and fatty acids profile of cooked and fried marinades and 30 days storage at 4°C.
    Methods
    The marinades were produced using formulas from Silver carp fresh fillets. Then the products were stored at 4°C and sampling was done to determine of quality indexes during storage, every 10 days.
    Results
    The results showed that there were no differences in moisture, protein and lipid contents between two products (p>0.05). Also, there were no differences with regard to PV, TBA and FFA between two marinades (p>0.05), but TVB-N in cooked and fried products (with 16.46 and 18.91 mg/100g) showed significant changes (p
    Conclusions
    Quality of both marinades was acceptable during 30 days storage refrigerator, but fried marinade showed a preferred quality as sensory attribute.
    Keywords: fatty acid, marinade, quality, organoleptic, shelf life
  • Mansour Mayahi, Forough Talazadeh *, Hasan Allahdadi Varzane Pages 447-451
    Background
    Comparison between Infectious Bursal Disease vaccines.
    Objectives
    Comparison between foreign and Iranian intermediate uncloned Gumboro vaccines on feed conversion ratio.
    Methods
    Three hundred and thirty day-old chicks were purchased and for determination of vaccination time by Deventer formula, thirty chicks were randomly bled and the remaining chicks divided into 3 equal groups, each group was divided into 4 equal subgroups with the same mean weight. On the basis of Elisa results and vaccine instructions, chicks of group 1 and 2 were vaccinated by uncloned intermediate Gumboro vaccine manufactured by Lohman Company, Germany and Razi Vaccine and Serum Research Institute, Iran subsequently at 16 and 23 days by drinking water. One group was kept as unvaccinated control group. Mean feed intake, weight gains, feed conversion ratio and B:B ratio of 3 groups were determined at 16, 23 and 42 days. At the end of experiment B:B ratio was measured in 3 groups.
    Results
    This study showed that foreign and Iranian intermediate uncloned Gumboro vaccines had negative effect on mean weight gains and both vaccines atrophied bursa of Fabricius, but had no effect on mean feed intake and feed conversion ratio.
    Conclusions
    This study showed that foreign and Iranian intermediate uncloned Gumboro vaccines had no effect on feed conversion ratio.
    Keywords: gumboro vaccine, feed intake, weight gains, feed conversion ratio, bursa to body weight ratio (B:B ratio)
  • Rohollah Ebrahimi *, Tahereh Mohammad Abadi, Mohsen Sari, Somayeh Salari, Mohammad Javad Zamiri, Mohammad Taghi Beygi Nasiri Pages 453-461
    Background
    Lead (Pb) induced oxidative stress is known to suppress growth performance in broiler chickens. The current study was carried out in an attempt to describe the specific underlying mechanisms of such phenomenon.
    Objectives
    The objective of this study was to investigate the effect of Pb-induced oxidative stress on performance, antioxidant status and behavioral responses of broiler chicken.
    Methods
    Eighty day-old broiler chicks were randomly assigned to 2 dietary treatment groups of 4 pen replicates, namely i) basal diet containing no lead supplement (control) and ii) basal diet containing 200 mg Pb/kg of diet.
    Results
    The results showed that addition of lead decreased body weight gain (p
    Conclusions
    Our data conclude that Pb-induced oxidative stress adversely suppressed feed conversion ratio and growth performance. The proposed underlying mechanism for such phenomenon is Pb-induced oxidative stress by impaired antioxidant status and feeding behavior decreased the growth performance.
    Keywords: oxidative stress, lead, antioxidant status, behavior, broiler
  • Vahid Karimi, Arash Ghalyanchi Langeroudi *, Masoud Hashemzadeh, Zeynab Imanizadeh Pages 463-471
    Background
    Avian infectious bronchitis (IB) is an economically important poultry disease. The emergence of new infectious bronchitis virus genotypes has complicated IB control programs.
    Objectives
    This is the first comprehensive molecular analysis of the Nucleocapsid (N) gene of Iranian IBVs.
    Methods
    The nucleocapsid gene of ten IBV isolates (which belonges to four different genotypes) was amplified using specific primers. The phylogenetic trees were constructed based on nucleotide and amino acid sequences of “N” gene.
    Results
    IBV genotyping based on “N” gene showed similar IBV classification which was obtained from spike gene analysis and ten isolates belonged to Massachusetts, QX, 793/B and Variant-2 genotypes. Different strains had 89.97- 99.75% homology in their amino acid sequences. The highest nucleotide sequence similarity was observed between IBKG-1 and IBKG-8 (793/B type IBVs), while the lowest was seen between IBKG-5 and IBKG-9 (QX- type and Variant-2 type) IBV isolates. This low similarity is of an interest because the N protein is highly conserved among different IBV strains. “N” Protein structural analysis revealed that the isolates has 8to 10 alpha helices and 6 to 8 beta sheets.
    Conclusions
    The present study provided basic information to develop recombinant nucleocapsid proteins that are applicable in rapid diagnostic tests and ELISA and recombinant vaccines.
    Keywords: avian Infectious bronchitis, nucleocapcid, phylogenetic study, characterization
  • Eisa Yaghobi Moein, Mohammad Reza Dehghani *, Mohammad Chamani, Mostafa Yousef Elahi Pages 473-480
    Background
    Based on the information no research has been done on the identification and isolation of anaerobic fungi in the Baloochi sheep’s rumen in the dry climate up to now.
    Objectives
    The purpose of this research was the separation and study of the appearance morphology of anaerobic fungi in the Baloochi sheep’s rumen in Sistan region.
    Methods
    The semi-defined medium environment was used in this research for cultivation, separation and purification of anaerobic fungi. Sampling from the solid and liquid contents of 50 Baloochi sheep was done randomly in Zabol slaughterhouse and these samples were used as the source of fungus to inoculation to culture. The roll bottle method was used for purification of rumen fungi. The antibiotic solutions (ampicillin, penicillin, streptomycin, oxytetracycline and chloramphenicol) were used for inhibiting growth of bacteria. Samples of pure fungi were transferred to culture and were observed after growth in glass slide with light microscope. The separated fungi were all monocentric and had rhizoid.
    Results
    With regard to morphologic characteristics the genera of Neocallimastix and Piromyces and species of Piromyces communis, Piromyces minutus, Piromyces rhizinflata, Caecomyces communis was isolated in rumen of Baloochi sheep.
    Conclusions
    With identification of these fungi species in rumen of Baloochi sheep, it is recommended to perform molecular test and enzyme extraction for further survey of characteristics in future research.
    Keywords: morphology, rumen, anaerobic fungi, baloochi sheep
  • Atefeh Esmailnejad*, Gholamreza Nikbakht Brujeni Pages 481-489
    Background
    Indigenous chickens could serve as precious genetic resources that should be considered in conservation and breeding programs. The Major Histocompatibility Complex (MHC) has a strong association to disease resistance/susceptibility, production and reproduction traits in chicken. Therefore, identifying its polymorphism in populations under selective breeding could be used for selection of disease resistant and higher productive breeds. MHC association with quantitative traits could be a result of its linkage with causative genes controlling these traits. Insulin-like growth factor 1 (IGF1) is a candidate marker for phenotypic traits in chicken which are associated with important production and reproduction features.
    Objectives
    Based on this hypothesis, MHC polymorphism and its association to IGF1 gene (as a marker for production traits) were investigated in Khorasan indigenous chicken.
    Methods
    In total, 313 DNA samples that belonged to the Khorasan indigenous chicken were analyzed. LEI0258 microsatellite marker and fragment analysis method was used for MHC genotyping. Single nucleotide polymorphism (SNP) of the IGF1 5’-UTR was detected by restriction fragment length polymorphism (PCR-RFLP) and PstI restriction endonuclease enzyme. Linkage disequilibrium between MHC and IGF1 loci were also determined using SAS/Genetics software and likelihood ratio test.
    Results
    Collectively, 25 different alleles (185-493 bp) and 76 genotypes of LEI0258 microsatellite were identified in Khorasan population. Two alleles, A (PstI -) and B (PstI ) and three genotypes (AA, AB and BB) were identified for IGF1 gene. Significant linkage disequilibrium (p=0.0083) was observed between LEI0258 and IGF1 loci in this population.
    Conclusions
    These results indicate a high MHC genetic diversity in Khorasan indigenous chicken as a valuable genetic resource. Results from MHC/IGF1 linkage study confirm the hypothesis that MHC association with production traits could be as a result of MHC linkage with causative genes controlling the traits.
    Keywords: major histocompatibility complex, IGF1, linkage, indigenous chicken