فهرست مطالب

مجله علوم پزشکی رازی
سال بیست و پنجم شماره 8 (پیاپی 173، آبان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/08/14
  • تعداد عناوین: 10
|
  • شهرزاد سراوانی، حسن میرزاحسینی، مجید ضرغام حاجبی صفحات 1-11
    زمینه و هدف

    عملکرد تحصیلی دانشجویان به عنوان شاخص عمده سنجش کیفیت آموزش عالی، یکی از ابعاد مهم نظام آموزش عالی کشور ما می باشد که از موارد تاثیرگذار بر آن شخصیت و انگیزه ی بالای دانشجویان است. لذا این پژوهش با هدف تبیین مدل ساختاری روابط متقابل ابعاد انگیزشی کلر با ویژگی های شخصیتی دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایران انجام گرفت.

    روش کار

    این مطالعه از نوع توصیفی همبستگی است. جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان پزشکی مقطع علوم پایه دانشکده پزشکی و پردیس بین الملل دانشگاه علوم پزشکی ایران در سال تحصیلی 96-97 بودند که تعداد 412 نفر از آن ها به عنوان نمونه پژوهش به صورت طبقه ای خوشه ایانتخاب شدند. برای به دست آوردن مدل ساختاری از پرسشنامه های انگیزش کلر و شخصیت نئو استفاده شد و داده ها با نرم افزارهای SPSS و Amos مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد دو متغیر انگیزش و شخصیت با یکدیگر همبستگی مثبت داشتند (292/0=r و 001/0P<) و مولفه ی رضایت و برون گرایی با داشتن بالاترین بار عاملی به ترتیب دارای بیشترین همبستگی با انگیزش و شخصیت بودند. در مدل ساختاری به دست آمده تنها بین مولفه ی تجربه پذیری با مولفه ی توجه ارتباط مستقیم دیده شد و سایر مولفه های شخصیت با مولفه های انگیزش دارای ارتباط غیر مسقیم بودند.

    نتیجه گیری

    به سبب ثبات بیشتر ویژگی های شخصیتی، اساتید در هنگام انتخاب روش آموزشی باید به ویژگی های شخصیتی افراد توجه بیشتری داشته باشند. توجه به ابعاد انگیزشی کلر در آموزش سبب می شود اساتید برای افزایش انگیزه دانشجویان شرایط یادگیری را بهبود بخشند و کیفیت روش آموزش را افزایش دهند تا دانشجویان بتوانند متناسب با با ویژگی های شخصیتی خود به موفقیت دست یابند.

    کلیدواژگان: انگیزش، دانشجویان پزشکی، طراحی انگیزشی، مدل ساختاری، ویژگی های شخصیتی
  • مهرناز رونق ششکلانی ، امیر پناه علی، علیرضا لطفی، محمدعلی قویمی، فرزین احمدپور پورناکی صفحات 12-23
    هدف اصلی پژوهش حاضر مقایسه تصویر بدن و رضایت از زندگی درمتقاضیان جراحی زیبایی و جراحی شدگان در بخش جراحی فک صورت و زیبایی بیمارستان آموزشی درمانی امام رضای شهر تبریز است. روش انجام این پژوهش از نوع علی- مقایسه ای است. جامعه آماری این پژوهش، 90 نفر متشکل از مردان و زنان متقاضی جراحی زیبایی و جراحی شدگان در سال 96- 95 بیمارستان امام رضای تبریز به روش نمونه گیری هدفمند بود و طی مدت 6 ماهه انجام گردید. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه چند بعدی نگرش فرد در مورد تصویر بدنی خود (MBSRQ) و پرسشنامه رضایت از زندگی داینر و پارت (SWLS) استفاده شد و برای تحلیل داده ها از نرم افزار 20SPSS, آمار توصیفی و تحلیل واریانس چند متغیری (MANOVA) و t مستقل استفاده گردید. نتایج آزمون های تحلیل واریانس چندمتغیره (MANOVA) و آزمون t مستقل نشان داد که تصویر بدنی و مولفه های آن در متقاضیان جراحی زیبایی و جراحی شدگان به طور معناداری متفاوت نیست، اما با اطمینان 95% رضایت از زندگی در متقاضیان جراحی زیبایی و جراحی شدگان به طور معناداری متفاوت است و رضایت از زندگی در متقاضیان جراحی زیبایی بهتر از جراحی شدگان است.
    کلیدواژگان: تصویر بدن، شادکامی، رضایت از زندگی، جراحی زیبایی
  • فربود کلانتری ، صالح محبی، احمد دانشی، شقایق ابراهیم نژاد صفحات 24-32
    زمینه و هدف
    سینوزیت یکی از علل شایع موربیدیتی و کاهش کیفیت زندگی بوده و سالیانه هزینه های زیادی صرف کنترل و درمان آن می شود لذا شناخت روش های کنترل و درمان و همچنین پیشگیری از این مشکل از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
    هدف این مطالعه بررسی اثر پلاسمای غنی شده از پلاکت (PRP) اتولوگ بر روی موارد عود سینوزیت متعاقب جراحی اندوسکوپیک سینوس میباشد. در این مطالعه اثر پلاسمای غنی شده از پلاکت بر روی بهبود علائم بیمار توسط پرسش نامه ای که در اختیار بیمار قرار داده می شود و همینطور اندوسکوپی ارزیابی خواهد شد.

    روش کار
    در این پروژه بیمارانیکه متعاقب عمل جراحی اندوسکوپی سینوس باشکایت از عود علائم یا عدم بهبود علائم مراجعه نموده اند (اثبات توسط تصویربرداری و اندوسکوپی) وارد مطالعه شدند.
    طراحی این مطالعه به صورت lntra patient control design میباشد، بطوریکه در هر یک از بیماران یک حفره بینی به عنوان کنترل و حفره دیگر به عنوان مورد در نظر گرفته شده است. در گروه مورد بیماران تحت درمان با PRP (دو نوبت و با فاصله 14 روز) و در گروه کنترل بیماران تنها تحت درمان با سرم نرمال سالین قرار گرفتند و سپس پس از گذشت یکماه از اخرین دوره درمان با PRP مجدا علائم بیماران با استفاده از پرسشنامه (snot 22) و اندوسکوپی مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت. ارزیابی مجدد با اندوسکوپی و پرسشنامه 9 ماه بعد برای تمام بیماران به عمل امد تا تاثیر شیوه درمان بر روی بهبود علائم مورد سنجش قرار گیرد.

    ابتدا حدود 10 سی سی خون از بیمار گرفته شد و در دو مرحله تحت سانتریفیوژ قرار گرفت تا حدود 3-4 سی سی از پلاسمای غنی شده از پلاکت بدست اید. سپس بیمار مورد اندوسکوپی سینوس قرار گرفت و PRP به صورت اسپری روی نواحی درگیر پاشیده شد و اثر ان با گروه کنترل مقایسه شد.

    یافته ها
    در گروه کنترل ، بر اساس grading اندوسکوپیک بین سنجش ماه اول و سنجش قبل از درمان اختلاف معنی دار آماری وجود نداشت. اما در گروه کنترل ، بین سنجش ماه نهم و سنجش قبل از درمان اختلاف معنی دار آماری وجود داشت.
    هم در گروه اقایان و هم در گروه خانمها ، پس از یکماه درمان در گروه مورد از تعداد موارد گرید 2 کاسته شده و بر تعداد موارد گرید 1 افزوده شد.

    نتیجه گیری
    علائم بیماران با توجه به امتیازات پرسشنامه SNOT-22 در ماه اول و ماه نهم پس از درمان روند کاهشی داشته و با توجه به تست های اماری این کاهش دارای اهمیت اماری است. P value <0. 05) )
    با توجه به امتیاز اندوسکوپیک گروه مورد و مقایسه ان با گروه کنترل اینطور به نظر میرسد که درمان با PRP پس از گذشت یکماه و 9 ماه منجر به کاهش گرید اندوسکوپیک شده است.
    درمان با پلاسمای غنی شده از پلاکت در چندین نوبت میتواند با اثر ضد التهابی خود در کاهش علائم بیماران به صورت Objective و Subjective موثر باشد اما در هیچ یک از بیماران پولیپ های سینونازال و علائم بیماران به طور کامل مرتفع نشد.
    کلیدواژگان: سینوزیت، پلاسمای غنی شده از پلاکت، جراحی اندوسکوپیک سینوس
  • خانم کرامه ثاقبی سعیدی ، آقای عباس ابوالقاسمی، آقای بهمن اکبری صفحات 33-42
    مقدمه
    سندرم پیش از قاعدگی، یکی از شایع ترین اختلالات سنین باروری است که زندگی زنان و دختران را به میزان قابل توجهی مختل می سازد، ولی در مورد عوامل روانشناختی و شخصیتی مرتبط با دیسمنوره اولیه اطلاعات کمی در دست است. هدف این پژوهش تعیین نقش حس انسجام، ناگویی هیجانی و مهربانی با خود در پیش بینی بهزیستی روان شناختی دختران دارای دیسمنوره اولیه می باشد.
    روش
    این پژوهش توصیفی، از نوع همبستگی می باشد. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه دانش آموزان دختر دارای دیسمنوره اولیه مشغول به تحصیل در دبیرستانهای ناحیه یک شهرستان رشت است. نمونه پژوهش 211 دانش آموز دختر دارای دیسمنوره اولیه بود که از میان 542 دانش آموز شناسایی شدند. برای جمع آوری داده ها، از پرسشنامه غربالگری علایم قبل از قاعدگی، پرسشنامه حس انسجام آنتونووسکی، پرسشنامه مهربانی با خود، مقیاس الکسی تایمی تورنتو و پرسشنامه بهزیستی روانشناختی ریف استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل رگرسیون چندگانه استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که حس انسجام و مهربانی با خود پیش بینی کننده معناداری برای بهزیستی روان شناختی هستند؛ در صورتی که ناگویی هیجانی، بهزیستی روان شناختی دختران را پیش بینی نکرد.
    نتیجه گیری
    این یافته ها حاکی از نقش حس انسجام و مهربانی با خود در پیشگیری از پیامدهای روانشناختی این سندرم به منظور ارتقاء بهزیستی روانشناختی آنها می باشد.
    کلیدواژگان: حس انسجام، مهربانی با خود، ناگویی هیجانی، بهزیستی روان شناختی، دیسمنوره اولیه
  • اقای مهدی نیک سرشت ، ولی الله دبیدی روشن ، محمود نیک سرشت صفحات 43-51
    زمینه و هدف
    شاخص های سبک زندگی (سلامت جسمانی، ورزش/تندرستی، تغذیه، پیشگیری از بیماری ها، سلامت روانی، سلامت معنوی، سلامت اجتماعی، اجتناب از داروها و مواد مخدر، پیشگیری از حوادث و سلامت محیطی) ، فشار خون و آمادگی قلبی-تنفسی با عارضه کرونر قلبی در ارتباط هستند. اما اینکه کدام شاخص در اولویت است، اطلاعات محدود است. بنابراین، پیش بینی نارسایی قلبی با شاخص های سبک زندگی و فیزیولوژیکی (فشارهای خون سیستول، دیاستول، نسبت فشار خون سیستول مچ پا به بازو و اکسیژن مصرفی اوج) هدف مطالعه حاضر بود.
    روش کار
    آزمودنی های این مطالعه 299 مرد 50-77 سال بودند که به دلیل ناراحتی قلبی به بیمارستان مراجعه کردند. برای تشخیص نارسایی قلبی از پرسشنامه آنژین Rose استفاده شد. به علاوه، پرسشنامه های سبک زندگی و سطح فعالیت بدنی توسط آزمودنی ها تکمیل شد. اکسیژن مصرفی اوج نیز به روش غیرورزشی (بر اساس میزان فعالیت بدنی) برآورد گردید.
    یافته ها
    رگرسیون خطی چندگانه نشان داد که نارسایی قلبی با استفاده از شاخص های سبک زندگی و فیزیولوژیکی به طور معناداری پیش بینی شد (457/0R = و 0003/0P =). با روش گام به گام، به ترتیب متغیرهای سلامت اجتماعی، ورزش/تندرستی و پیشگیری از بیماری ها از مهم ترین عوامل در این پیش بینی بودند. همبستگی سهمی نشان داد که اکسیژن مصرفی اوج، مستقل از متغیرهای سن، وزن بدن، شاخص جرم بدن و محیط شکم با نارسایی قلبی ارتباط معکوس و معناداری داشت (213/0R = - و 0002/0 P =).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که شاخص های سلامت اجتماعی، ورزش/تندرستی و پیشگیری از بیماری ها نسبت به سایر شاخص ها در پیش بینی نارسایی قلبی در مردان 50-77 سال اهمیت بیشتری دارند.
    کلیدواژگان: نارسایی قلبی، فشار خون، آمادگی قلبی -تنفسی، سبک زندگی
  • مهدی ملازاده ، حسن غرایاق زندی، محمد جواد رستمی زاده صفحات 52-61
    زمینه وهدف
    این پژوهش با هدف بررسی میزان اثربخشی آموزش ورزش یوگا بر بهبود توجه دیداری وشنیداری کودکان پسر با اختلال نارسایی توجه/ بیش فعالی انجام گرفت. جامعه ی آماری پژوهش شامل کودکان 6 ساله پیش دبستانی سال 96- 95شهر تهران بود.
    روش کار
    روش پژوهش از نوع نیمه آزمایشی بود. به منظور انجام این پژوهش 35 کودک (همه آزمودنی ها پسر بودند) با اختلال نارسایی توجه / بیش فعالی از میان جامعه ی کودکان6 تا 7 ساله پیش دبستانی شهر تهران با شیوه ی نمونه گیری تصادفی و به صورت خوشه ایچند مرحله ای انتخاب و با روش تصادفی به گروه های آزمایش و کنترل تقسیم شدند (گروه آزمایش 18نفرو گروه کنترل 17نفر) لازم به ذکر است که 5 نفر از آزمودنی ها به دلیل غیبت بیشتر در برنامه آموزشی از نمونه کنار گذاشته شدند. آموزش ورزش یوگا بر روی گروه آزمایش انجام گرفت. ابزار مورد استفاده این پژوهش مقیاس درجه بندی SNAP-IV و آزمون نپسی (NEPSI) بود.
    یافته ها
    تجزیه و تحلیل داده های این پژوهش با روش آماری تحلیل کوواریانس صورت گرفت. نتایج پژوهش نشان داد که آموزش ورزش یوگا بر بهبود توجه دیداری و شنیداری کودکان با اختلال نارسایی توجه/ بیش فعالی موثر میباشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های این پژوهش انتظار میرود که ورزش یوگا در کنار روش های دارویی درمان نارسایی توجه/ بیش فعالی مورد توجه قرارگیرد.
    کلیدواژگان: ورزش یوگا، کودکان با اختلال نارسایی توجه، بیش فعالی، توجه دیداری، توجه شنیداری
  • سئودا ریاحی فر، نمامعلی آزادی، آزیتا آذرکیوان، جمیله ابوالقاسمی، آسیه عشوری، پروین حسن زاده، محبوبه رسولی * صفحات 62-73
    مقدمه

    بتا تالاسمی ماژور بیماری خونی بسیار سختی است که علائم بالینی آن زودرس بوده و از سنین 6-3 ماهگی ظاهر می شوند. این بیماری جزء شایع ترین بیماری های تک ژنی در جهان و ایران می باشد و چنانچه در اولین سال های عمر تشخیص داده نشده و تحت درمان قرار نگیرد منجر به مرگ می شود. در این مطالعه جهت بررسی عوامل موثر بر بقای بیماران بتا تالاسمی ماژور از مدل های نیمه پارامتری کاکس و پارامتری وایبل استفاده و کارایی آنها مقایسه شد.

    روش کار

    در این مطالعه گذشته نگر طولی با به کار گیری روش نمونه گیری در دسترس از اطلاعات مربوط به 300 بیمار مبتلا به بتا تالاسمی ماژور که در طی سال های 1373 تا اواسط سال1396 به درمانگاه تالاسمی ظفر واقع در شهر تهران مراجعه کرده اند، استفاده شد. برای مقایسه مدل ها و انتخاب بهترین مدل از ملاک اطلاع آکاییکه استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار Stata نسخه 13 انجام گرفت.

    یافته ها

    مقادیر ملاک اطلاع آکاییکه برای مدل نیمه پارامتری کاکس و مدل پارامتری وایبل به ترتیب 600/277و 211/107به دست آمد. بر اساس هر دو مدل کاکس و وایبل متغیرهای نحوه تزریق خون، سن شروع دسفرال و میزان رسوب آهن در کبد با بقای بیماران رابطه معنی داری داشتند. بر اساس ملاک آکاییکه، کارایی مدل وایبل بهتر از مدل کاکس بود.

    کلیدواژگان: تحلیل بقا، مدل پارامتری وایبل، مدل نیمه پارامتری کاکس، ملاک اطلاع آکاییکه، بتاتالاسمی ماژور
  • مجید کاشف، آقای فرامرز یزدانی ، آقای علیرضا کاشف صفحات 74-81
    زمینه و هدف
    کافئین متیل جدا شده از گزانتین، آلکالوئیدی محرک و شایع ترین داروی مصرفی جهان است. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر مصرف کافئین بر توان هوازی و تغییرات الکتروکاردیوگرام مردان فعال پس از اجرای تست بیشینه بروس می باشد.
    مواد و روش ها
    تعداد 9 مرد دانشجو فعال از بین 25 نفر (میانگین 37/1± 9/20 سال، % چربی 79/3±21/11 % و شاخص توده بدنی 69/1±49/23 کیلوگرم بر مجذور قد) در قالب طرح نیمه تجربی در دسترس و در دو شرایط کنترل و کافئین با دوز 5 % با فاصله یک هفته جایگزین شدند. 60 دقیقه پس از مکمل دهی اجرای تست بروس اجرا شد. مقادیر توان بیشینه هوازی محاسبه و فاصله زمانی QT با نرم افزار Custodiagnostic در هر دو شرایط اندازه گیری شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که مصرف کافئین دارای تاثیر معناداری بر سطوح توان هوازی بیشینه نسبت به شرایط بدون مکمل و استراحت بود. به علاوه، فاصله زمانی QT پس از اجرای فعالیت بیشینه نسبت به استراحت افزایش معناداری نشان داد (05/0P<).
    نتیجه گیری
    مصرف کافئین سبب افزایش توان هوازی بیشینه و ارتفاع موج QT اینتروال بعد از اجرای فعالیت بیشینه می شود. احتمالا سطح و شدت ورزش می تواند باعث افزایش دپولاریزاسیون و رپولاریزاسیون بطن و عملکرد قلب شود.
    کلیدواژگان: الکتروکاردیوگرام، تست بروس، کافئین، فاصله زمانی QT، نرم افزار Custodiagnostic
  • فهیمه کاظمی صفحات 82-90
    زمینه و هدف
    پپتید اپلین، اشتها و میزان غذای دریافتی را تنظیم می کند و به فعالیت ورزشی پاسخ می دهد. هدف از تحقیق حاضر، تعیین اثر 7 هفته تمرین هوازی بر میزان غذای دریافتی و هورمون تنظیم کننده اشتها "اپلین" در موش های صحرایی نر دیابتی بود.
    روش کار
    تعداد 21 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار، 4 هفته پس از القای دیابت نوع دو به سه گروه 7تایی شامل غیر دیابتی، دیابتی کنترل و دیابتی تمرین (7 هفته دویدن با شدت متوسط) تقسیم شدند. در طول دوره تمرین، وزن بدن و میزان غذای دریافتی و پس از دوره تمرین، گلوکز و اپلین سرم اندازه گیری شد. داده ها با آزمون آنالیز واریانس یک طرفه و آنالیز واریانس مکرر یک طرفه تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    وزن بدن موش های گروه دیابتی تمرین نسبت به گروه غیر دیابتی و دیابتی کنترل کاهش معنی داری داشت (05/0P<). بین میزان غذای دریافتی موش های سه گروه تفاوت معنی داری وجود نداشت (05/0P>). گلوکز سرمی گروه دیابتی کنترل و دیابتی تمرین نسبت به گروه غیر دیابتی افزایش معنی داری و گلوکز سرمی گروه دیابتی تمرین نسبت به گروه دیابتی کنترل کاهش معنی داری داشت (05/0P<). اپلین سرمی گروه دیابتی کنترل و دیابتی تمرین نسبت به گروه غیر دیابتی و اپلین سرمی گروه دیابتی تمرین نسبت به دیابتی کنترل افزایش معنی داری داشت (05/0P<).
    نتیجه گیری
    تمرین هوازی بدون تغییر میزان غذای دریافتی موجب کاهش وزن بدن موش های نر دیابتی شد. همچنین، تمرین هوازی مستقل از میزان غذای دریافتی، با کاهش گلوکز سرم هورمون تنظیم کننده اشتها "اپلین" را در موش های نر دیابتی افزایش داد.
    کلیدواژگان: اپلین، تمرین هوازی، دیابت، میزان غذای دریافتی
  • طیب پورفلاح صفحات 91-110
    یک راهبرد بزرگ در درمان سرطان "پیشرفت مبتنی بر تکنولوژی" به منظور انطباق فیلد درمانی شامل درمان تحت هدایت سیستم تصویربرداری، درمان پیشرفته با ذرات باردار (CPT) و کاربرد نانوذرات در هایپرترمی است که امید زیادی برای درمان سرطان در عصر "پزشکی دقیق" ایجاد کرده است.
    درمان پیشرفته با فوتون، درمان سه بعدی انطباقی را پیشرفت داده است، که می توان به تکنیکهای "درمان با شدت تعدیل شده" (IMRT) ، و با هدایت سیستمهای تصویربرداری (IGRT) اشاره کرد.
    رادیوتراپی با ذرات باردار پرانرژی بدلیل ویژگی های منحصر بفرد توزیع دز عمقی که کاهش قابل ملاحظه دز بافتهای نرمال اطراف تومور را ممکن می سازد، یک انتخاب جالب برای درمان بیماران با انواع مختلف سرطان شده است. با این روش درمانی امکان افزایش دز تومور، بهبود کنترل لوکال تومور و نرخ بقاء، و در عین حال کاهش عوارض جانبی ناشی از تابش اشعه و بهبود کیفیت زندگی فرد وجود دارد.
    با بکارگیری علم نانوتکنولوژی و اثر تقویتی نانوذرات در هایپرترمی، بازتعریف اصول بیولوژیکی و ابداع سخت افزار و نرم افزارهای بهتر و دقیق تر امیدواری های زیادی در بکارگیری این روش در درمان سرطان نیز ایجاد شده است. این مقاله مروری، در مورد پیشرفتهای مبتنی بر تکنولوژی در فوتون تراپی، پارتکل تراپی و نانوهایپرترمی و امتیازات و معایب و حیطه عمل هر روش در درمان سرطان بحث می کند.
    کلیدواژگان: سرطان، پیشرفت مبتنی بر تکنولوژی، فوتون تراپی، درمان با ذرات باردار، نانوهایپرترمی
|
  • Shahrzad Saravani, Hassan Mirzahosseini, Majid Zargham Hajebi Pages 1-11
    Background

    Students' academic performance as a major indicator of the quality evaluation of higher education is one of the most important aspects of higher education system in our country, which is one of the influential factors on that personality and high motivation of students. Therefore, this research aimed to explain "Explaining the Structural Model of Interactive Relationships of Keller Motivational dimensions with Personality Characteristics of Medical Students of Iran University of Medical Sciences."

    Methods

    This is a descriptive-correlational study. The statistical population consisted of all medical students at basic sciences of the medical school and international campus of Iran University of Medical Sciences during the academic year of 96-97, 412 of whom were selected as research sample by hierarchical cluster sampling method. To obtain a structural model, Keller motivation and Neo's personality questionnaires were used and Data were analyzed by SPSS & AMOS softwares.

    Results

    The results showed that there was a positive correlation between the two variables of motivation and personality (r=0.292, p< 0.001), and the satisfaction and extraversion components with the highest regression weight had the highest correlation with motivation and personality, respectively. In the obtained structural model, only a direct relation between the experiential component and the attention component was observed, and the other components of the personality with the motivational components were indirectly linked.

    conclusion

    Due to the greater stability of personality traits, teachers should pay more attention to personality traits when choosing an educational method to improve the learning environment in order to increase students' motivation and they can achieve the success

    Keywords: Educational, Status, Human Characteristics, Models, Structural, Motivation, Students, Medical
  • Mehrnaz Rounagh sheshkelani , Amir Panah ali , Alireza Lofti , Mohammad ali Ghavimi , Farzin Ahmadpour pournaki Pages 12-23
    The main purpose of this study is to compare the body image and life satisfaction among the patients whom undergone cosmetic surgery or candidate for the surgery in the department of maxillofacial surgery, Imam Reza Hospital of Tabriz.
    This study is a retrospective case control research. 90 cases were included in this study from both genders randomly. Cases of each group included in this study were selected either from candidates or who underwent maxillofacial cosmetic surgery in Imam Reza Hospital of Tabriz. (2015-2018). The multi-dimensional questionnaire of individual attitude toward their body image (MBSRQ) and Dayner and Part Life Satisfaction Questionnaire (SWLS) were used for data collection. For data analysis, descriptive statistics and multivariate analysis of variance (MANOVA) and independent t-test were used. The results of multivariate analysis of variance analysis (MANOVA) and independent t-test shows that body image and its components between the patients underwent the surgery and candidates of cosmetic surgery is not significantly different. However the life satisfaction in candidate of cosmetic surgery who didn’t undergo the surgery is significantly higher with 95% confidence interval in comparison to the other the group
    Keywords: body image, life satisfaction, plastic, cosmetic surgery
  • Farbood Kalantari Dr. , Saleh Mohebbi Dr., Ahmad Daneshi Dr., Shaghayegh Ebrahimnejad Dr. Pages 24-32
    Background
    For many patients with sinonasal polyposis, functional endoscopic sinus surgery (FESS) has provided much needed relief from a condition that, by its daily aggravation, can significantly reduce quality of life. In some patients, however, symptom relief is not achieved even after surgery, or the disease recurs and patients must return for revision surgery .many patients whose symptoms of chronic or recurrent sinusitis persist despite primary FESS and long-term maximal medical therapy, underwent revision FESS
    Methods
    Prospective, randomized, controlled, clinical trial using an intra patient control design
    The study enrolled patients with recurrent or persistent polyposis after primary FESS to compare the effect of autologous Platelet-rich plasma (PRP) using an intra patient control design. After local application of PRP, efficacy of this type of treatment was assessed with Endoscopy and Snot-22 questioner
    PRP was selected because of it’s anti-inflammatory effect. PRP will be put locally in involved sinuses with endoscope guidance and the patient will be re-examined and re-evaluated with standard questionnaire and endoscopy 4 weeks later and 9 months later to assess the effect of this novel treatment option.
    Results
    A total of 16 patients were included in the study. PRP was successfully deployed in all 16 patients. PRP provided symptom relief after the first and ninth month of treatment due to snot-22 questioner. In seven patients (43.75 percent) the endoscopic grade decreased from +2 to +1 after the first month of treatment
    Conclusion
    This study showed that use of PRP improves patient symptoms according to Snot-22 questioner and endoscopic grading score. There was no correlation between CT-score and response to treatment
    Keywords: sinusitis, platelet rich plasma, functional endoscopic sinus surgery
  • Karameh Saghebi saeedi Mrs , Abbas Abolghasemi Mr, Bahman Akbari Mr Pages 33-42
    Introduction
    Premenstrual syndrome is one of the most common disorders of reproductive ages that puts lives of women and girls at significant risk, but there is a little information available about psychological and personality factors related to primary dysmenorrhea. The aim of this research is to determine the role of sense of coherence, alexithymia and self-compassion with self in predicting psychological well-being.
    Methodology
    This descriptive research is correlation type. Statistical population of this research is the all girl students with primary dysmenorrhea who are studying in district one high-schools of Rasht. Research sample included 211 girl students with primary dysmenorrhea which were identified among 542 students. Screening questionnaire of premenstrual syndrome (PMS), Antonovsky’s sense of coherence scale, self-compassion scale, Alexithymia Torento’s scale and Ryff’s psychological well-being scale were used for collecting data. Multiple regression analysis was used for analyzing data.
    Findings: The results indicated that sense of coherence and self-compassion are significant predictors for psychological well-being, while alexithymia didn’t predict girls’ psychological well-being.
    Conclusion
    These findings indicate the role of sense of coherence and self-compassion in preventing psychological effects of this syndrome for improving their psychological well-being
    Keywords: sense of coherence, self-compassion, alexithymia, well-being, primary dysmenorrhea
  • Mehdi Nikseresht Mr. , Valiolah Dabidi roshan Dr , Mahmoud Nikseresht Dr Pages 43-51
    Background
    Indices of lifestyle (ie, physical health, exercise-fitness, nutrition, prevention of diseases, mental health, spiritual health, social health, avoid of drugs and narcotics, prevention of events and environmental health), and blood pressure and cardiorespiratory fitness associated with coronary artery disease. However, there is limited research about which variables are important. Thus, the aim of this study to predict the heart failure (HF) with indices of lifestyle and physiological (systolic and diastolic blood pressures, ankle brachial index and peak oxygen uptake (VO2peak)).
    Methods
    The sample included 299 men (aged 50-77 -50 years) who referred due to heart problem to hospital. The Rose angina questionnaire was used to diagnosis of the HF. In addition, lifestyle and physical activity level questionnaires were completed by the subjects. The VO2peak was estimated by non-exercise method.
    Results
    Multiple linear regression showed that the HF was significantly predicted based on lifestyle and physiological indices (R = 0.457, P = 0.0003). By step-by-step method, it was determined that social health, exercise-fitness and prevention of diseases factors were the most important in this prediction, respectively. Partial correlation showed that VO2peak was inversely associated with HF (R = - 0.213, P = 0.0002), after adjustment for age, weight, body mass index and abdominal.
    Conclusion
    It seems that the social health, exercise-fitness and prevention of diseases compared with other factors are more effective for predicting the HF in men aged 50-77 77-50 years
    Keywords: Angina, Blood pressure, Cardio-respiratory fitness, Lifestyle
  • Mhdi Mollazadeh , Hassan Gharayagh Zandi , Mohammadjavad Rostamizadeh Pages 52-61
    Background and aim
    The aim of this study was to determine the effectiveness of yoga exercise training on improving attention, visual and auditory performance of children with attention deficit hyperactivity disorder (ADHD). The statistical population of the study consisted of 6 years old pre-school children aged from 96 to 95 in Tehran.
    Method
    The research method was semi-experimental. In order to conduct this research, 35 children (all subjects were boys) with attention deficit hyperactivity disorder (ADHD) were selected through a multistage cluster sampling method from 6 to 7 year old pre-school children in Tehran. The randomized method was divided into experimental and control groups (the experimental group was 18 individuals and the control group was 17). It should be noted that 5 subjects were excluded from the sample due to the lack of training. Yoga exercise training was conducted on the experimental group. The instrument used in this study was SNAP-IV grading scale and NEPSI test. Data were analyzed using Analysis of Covariance (ANCOVA). Findings: The results of this study showed that yoga exercise training is effective in improving visual and auditory attention in children with attention deficit.
    Conclusion
    according to the findings of this study, yoga exercise is expected to be considered along with the therapeutic approaches to the treatment of attention deficit hyperactivity disorder (ADHD)
    Keywords: Yoga exercise, attention deficit hyperactivity disorder (ADHD), visual attention, auditory attention
  • Sevda Riyahifar Student, Nemam, Ali Azadi Dr, Azita Azarkeivan Dr, Jamileh Abolghasemi Dr, Asiyeh Ashouri Dr, Parvin Hasanzadeh Student, Mahboobeh Rasouli Dr Pages 62-73
    Introduction

    Beta-thalassemia major is a very severe blood disease, its Clinical signs are premature and appear from 3 to 6 months of age. It is one of the most common monogenic diseases in the world and in Iran, and if it is not diagnosed and treated during the first years of life, it will lead to death. In this study, to check the factors affecting the survival of patients with beta-thalassemia major the semi-parametric Cox and parametric Weibull models were used and their efficiency was compared.

    Methods

    In this longitudinal retrospective study, using the available sampling method, data from 300 patients with beta-thalassemia major referred to Zafar's thalassemia clinic in Tehran during the years 1994 to 2017 were used. To compare the models and select the best model, we used the Akaike information criterion (AIC). Data analysis was performed using Stata software version 13.

    Results

    The values of the Akaike information criterion (AIC) for semi-parametric Cox model and the parametric Weibull model were 277.600 and 107.211, respectively. Based on both Cox and Weibull models, the variables of blood transfusion, age of desferal and iron deposition in the liver were significantly associated with the survival of patients. Based on Akaike's criterion, the efficiency of the Weibull model was better than the Cox model.

    Conclusion

    Considering the obtained values, the parametric Weibull model is more efficient than the semi-parametric Cox model for survival analysis of patients with beta-Thalassemia major

    Keywords: Survival analysis, Parametric Weibull model, Semi-parametric Cox model, Akaike Information criterion, Beta-thalassemia major
  • Majid Kashef Dr, Faramarz Yazdani Mr , Alireza Kashef Mr Pages 74-81
    Background and Objective
    Caffeine is isolated Methyl-xanthine, Alkaloid stimulants and it is the most commonly used drug in the world. The purpose of this study is to investigate the effect of caffeine on VO2max and Electrocardiograph in active male of college’s student after Bruce exhaustive exercise. Methods and
    Methods
    Number 9 male active those were 25 (mean 20.9±1.37 years, fat percent 11.21±3.79 percentage and BMI 23.49±1.69 kg/m2) allocated into two equal condition: the supplement (5 mg.kg-1 caffeine) and without caffeine condition. After 60 min supplementation, subjects were participated in a single session of exhaustive Bruce Test. Changes in the VO2max and QT interval distance meatured.
    Results
    The results showed that caffeine had significant effect on the increased levels of VO2max after Bruce exhaustive exercise compared to the control condition. Also, levels of QT interval increased significantly after the exercise (P<0/05).
    Conclusion
    caffeine could significantly increase the VO2max and increase QT after Bruce exhaustive test. Maybe, level and severity of exercise could increase the ventricular depolarization and repolarization and cardiac performance
    Keywords: Electrocardiogram, Bruce Test, Caffeine, QT Interval, Custodiagnostic software
  • Fahimeh Kazemi Dr Pages 82-90
    Background
    Peptide apelin regulates appetite and food intake and responses to exercise. The purpose of this study was to determine the effects of 7-week aerobic training on food intake and appetite-regulating hormone "apelin" in male diabetic rats.
    Materials and methods
    Twenty one diabetic male Wistar rats were divided into non-diabetic, control diabetic and trained diabetic group (7-week running at moderate intensity) (7 rats each), 4 weeks after induction of type 2 diabetes. During the period of training, body weight and food intake were measured and after the period of training, serum apelin and glucose measured. One-way analysis of variance and one-way repeated measures analysis of variance were used for analyzing data.
    Results
    The body weight of trained diabetic compared with nondiabetic and control diabetic group decreased significantly (P<0.05). There was no significant difference between food intakes in 3 groups (P>0.05). Serum glucose increased significantly in control diabetic and trained diabetic group compared with nondiabetic group, wheras serum glucose decreased significantly in trained diabetic group compared with control diabetic group (P<0.05). Moreover, serum apelin increased significantly in control diabetic and trained diabetic group compared with nondiabetic group as well as in trained diabetic group compared with control diabetic (P<0.05).
    Conclusion
    Aerobic training without changing food intake decreased the body weight of male diabetic rats. Also, aerobic training independently of food intake by decrease of serum glucose increased appetite-regulating hormone "apelin" in male diabetic rats
    Keywords: Apelin, Diabetes, Aerobic training, Food intake
  • Tayyeb Pourfallah Dr Pages 91-110
    One major strategy, technology-driven improvement of treatment conformity in cancer treatment, including advanced image guidance, advanced charged particle therapy (CPT), and application of nanoparticles in hyperthermia, will enable further widening of the therapeutic window of cancer treatment in the era of precision medicine.
    The state of the art treatment in photon-therapy is advanced 3D conformal treatment, including the use of intensity-modulated radiation therapy (IMRT) techniques with image guidance (image-guided radiation therapy; IGRT) and stereotactic radiotherapy.
    Radiotherapy with high-energy charged particles has become an attractive therapeutic option for patients with several tumor types because of their unique depth dose characteristics, which can be exploited to achieve significant reductions in normal tissue doses proximal and distal to the target volume. These may allow escalation of tumor doses, improving local control and survival while at the same time reducing toxicity and improving quality of life.
    By introducing nanotechnology and biomedical application of nanoparticles and redefining the biological rationale of hyperthermia along with the availability of better hard and software, hyperthermia also permits safer and more effective treatment and holds great promise for combating cancers.
    This review, describes technology driven improvements in photon-therapy, CPT and nanohyperthermia including merits/drawbacks and the action domains of each method in cancer treatment
    Keywords: Cancer, technology-driven improvement, Photon-therapy, Charged particle therapy (CPT), Nanohyperthermia