فهرست مطالب

مجله علوم پزشکی رازی
سال بیست و پنجم شماره 7 (پیاپی 172، مهر 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/07/15
  • تعداد عناوین: 9
|
  • ناهید آریاییان*، سهیلا فرجی صفحات 1-17
    اسیدهای چرب لینولئیک کونژوگه (CLAs-Conjugated linoleic acids) از ایزومرهای فضایی و موقعیتی اکتادکادی انوآت (18:2) می باشند، آن ها در غذاهای تهیه شده از نشخوارکنندگان (گوشت گوسفند، گاو و لبنیات تولید شده از آن ها) یافت می گردند. وقتی که مخلوطی از ایزومرهای این اسید چرب به حیواناتی که با مواد شیمیایی به سرطان های مختلف مانند پستان، روده و پوست دچار شده اند، داده می شود سرطان زایی کاهش می یابد. مکانیسم های مهار سلول های سرطان به وسیله آن ها هنوز دقیقا مشخص نیست ولی احتمالا کاهش تکثیر سلولی، القاء مرگ برنامه ریزی شده سلولی و تغییر در ترکیب اجزاء چرخه سلولی می باشد. به علاوه CLAs شاخص های ایمنی و همچنین تشکیل ایکوزانوئید ها نیز متابولیسم چربی ها و بیان ژن را تعدیل می کند. CLAs خواص خود را به وسیله یک یا چند تا از این روش ها اعمال می کند. این مقاله پیشرفت های اخیر در کشف مکانیسم های مهم ضد سرطانی CLAs را بیان می کند.
    کلیدواژگان: اسیدهای چرب لینولئیک کونژوگه، مکانیسم ها، سرطان
  • معصومه فلاح پور، روح الله عبدالله پور، فرخنده نعمتی * صفحات 18-26
    زمینه و هدف
    متیلن تتراهیدروفولات ردوکتاز (MTHFR-Methylenetetrahydrofolate reductase) یکی از آنزیم‏های کلیدی در متابولیسم فولات است. جهش ژنی C677T منجر به کاهش فعالیت آنزیم MTHFR می‏شود و خطر ابتلا به بیماری‏های قلبی-عروقی را افزایش می‏دهد. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط میان ‏پلی‏مورفیسم C667T ژن MTHFR در کنار برخی عوامل غیرژنتیکی و بیماری وریدهای واریسی بود. روش‏ کار: در این مطالعه مورد-شاهدی، 80 مبتلا به وریدهای واریسی و 150 فرد غیرمبتلا مورد بررسی قرار گرفتند. پس از استخراج DNA از خون محیطی به روش استاندارد، تعیین ژنوتیپ آن ها به روش PCR-RFLP انجام شد. همچنین اطلاعات دموگرافیک مانند سابقه خانوادگی این بیماری، جنسیت، سن، اضافه وزن، مدت ساعات کار، وضعیت اجابت مزاج، ورزش، فشار خون، و استعمال سیگار هر فرد ثبت شد. با استفاده از روش رگرسیون لجستیک ارتباط ژنوتیپ و متغیرهای ثبت شده با بیماری وریدهای واریسی بررسی شد. یافته ‏ها: فراوانی ژنوتیپ‏های ‏پلی‏مورفیسم C677T ژن MTHFR در گروه بیمار و شاهد اختلاف معنی‏داری نداشتند (05/0<p). فراوانی آلل جهش‏یافته در دو گروه 19% بود. ارتباط میان ژنوتیپ C677T با بروز وریدهای واریسی معنی‏دار نبود (05/0<p) ، در حالی که ارتباط سابقه خانوادگی بیماری، اضافه وزن، مدت زمان ساعات کاری و وضعیت اجابت مزاج با بیماری رگ‏های واریسی مشهود بود (01/0>p). ارتباطی میان عادت به انجام منظم ورزش، سن، فشار خون، جنسیت و استعمال سیگار با بیماری رگ‏های واریسی در جمعیت مورد مطالعه دیده نشد (05/0<p). نتیجه‏ گیری: در جمعیت مازندران ‏پلی‏مورفیسم C677Tژن MTHFR عامل تعیین‏کننده در بروز وریدهای واریسی نیست.
    کلیدواژگان: وریدهای واریسی، متیلن تتراهیدروفولات ردوکتاز(MTHFR)، پلی مورفیسم C677T
  • صلاح شریفان* ، جواد وکیلی، وحید ساری صراف، جمال رسول پور، هادی قرنی صفحات 27-37
    زمینه و هدف
    کم تحرکی و چاقی از پیامدهای زندگی صنعتی می باشد؛ بطوریکه روند افزایش شیوع چاقی، تاثیرات منفی بر سیستم تنفسی ایجاد نموده است. تمرینات هوازی و اسیدهای چرب امگا-3 به خاطر اثرات فیزیولوژیکی که بر سیستم های مختلف بدن دارند؛ مورد توجه می باشند. هدف از تحقیق حاضر بررسی اثر هشت هفته تمرین هوازی و مصرف مکمل امگا-3 بر عملکرد ریوی در مردان چاق بود.
    روش کار
    در این مطالعه نیمه تجربی، 40 مرد چاق با میانگین سنی 05/3±3/32 سال، وزن 4/7±8/97 کیلوگرم، نسبت دور کمر به باسن 022/0±01/1، چربی بدن 52/2±53/31 درصد و میانگین شاخص توده بدنی 61/2±3/32 کیلوگرم/مترمربع به صورت تصادفی در 4 گروه 10 نفری: دارونما، مکمل، دارونما تمرین، مکمل تمرین قرار گرفتند. برنامه تمرین هوازی شامل دویدن با شدت %85-55HRmax به مدت 8 هفته، 45-25 دقیقه و 3 جلسه در هفته بود. میزان مصرف مکمل، روزانه 1000 میلی گرم امگا-3 و دارونما نیز از دکستروز 2 درصد بود. مقادیر متغیرهای تحقیق 48 ساعت قبل و بعد از اتمام تمرینات سنجیده شد. داده ها با استفاده از آزمون ANOVA دو راهه و آزمون تعقیبی بونفرونی در سطح (05/0p<) تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    اثر تمرین ورزشی بدون در نظر گرفتن اثر مکمل بر کاهش وزن و درصد چربی بدن معنی دار بود (05/0p<). ورزش و مکمل به طور معنی داری مقدار FVC، FEV1، PEF، FEF25-75، FIVC،FIV1 و PIF را افزایش داد (05/0p<). اثر ورزش بدون در نظر گرفتن اثر مکمل بر افزایش VO2max و PEF معنی دار بود (05/0p<). ورزش، مکمل و ترکیب ورزش+مکمل بر اندازه دور قفسه سینه حالت دم و بازدم غیر معنی دار بود (05/0p>).
    نتیجه گیری
    تمرین هوازی منظم و مصرف مکمل امگا-3 دو عامل تعدیل کننده و اثرگذار بر افزایش شاخص های تنفسی بوده و در نتیجه باعث بهبود وضعیت تنفسی مردان چاق می شود.
    کلیدواژگان: تمرین هوازی، مکمل امگا-3، عملکرد ریوی، مردان چاق
  • حسین حایریان اردکانی ، زینب خزایی کوهپر *، سکینه محمدیان صفحات 38-46
    زمینه و هدف
    فنیل کتونوری (PKU-Phenylketonuria) ، شایع ترین اختلال مادرزادی متابولیسم اسید آمینه، یک اختلال اتوزومال مغلوب است که به وسیله بیش از 600 موتاسیون در ژن فنیل آلانین هیدروکسیلاز (PAH-Phenylalanine Hydroxylase) ایجاد می شود. الگوی توزیع موتاسیون ها در ژن PAH، خاص هر جمعیت است. هدف از این مطالعه شناسایی موتاسیون ها در اگزون های 11و10 ژن PAH در بیماران PKU از استان گلستان و مقایسه آن با مطالعات صورت گرفته در سایر بخش های ایران بود.
    روش کار
    مطالعه حاضر، یک مطالعه مقطعی و توصیفی می باشد. طی یک دوره یک ساله، تعداد 26 بیمار PKU غیر مرتبط از نواحی مختلف استان گلستان شناسایی شد. DNA ژنومی از لوکوسیت ها با استفاده از کیت استخراج شد و روش واکنش زنجیره ای پلیمراز-تعیین توالی برای شناسایی موتاسیون ها استفاده گردید.
    یافته ها
    موتاسیون های شناسایی شده در این مطالعه عبارتند از: (23/19 درصد) IVS10-11G>A و (7/7 درصد) IVS11+1G>C. این بیماران فنوتیپ PKU کلاسیک داشتند.
    نتیجه گیری
    شیوع بالای موتاسیون IVS10-11G>A در استان گلستان احتمال دارد با رانش ژنتیکی، اثر موسس و ازدواج فامیلی مرتبط باشد. به علاوه بررسی موتاسیون ها در ژن PAH، می تواند ابزار مفیدی برای تشخیص مولکولی بیماری PKU و تعیین ناقلین در این جمعیت باشد.
    کلیدواژگان: استان گلستان، فنیل کتونوری، PAH، IVS10-11G>A، IVS11+1G>C
  • طیبه طالب زاده، فهیمه باغبانی آرانی* ، مسعود هوشمند صفحات 47-53
    زمینه و هدف
    سرطان پروستات یکی از رایج ترین سرطان ها و دومین عامل مرگ و میر ناشی از سرطان در بین مردان در جهان می باشد. ایمونوتراپی روشی نو، غیرتهاجمی و موثر برای درمان سرطان است اما اثرات جانبی آن، که تاثیر بر روی تحریک باکتری های فلور نرمال و ایجاد عفونت های فرصت طلب می باشد، به طور کامل شناخته نشده است. هدف این مطالعه بررسی عوارض جانبی ایمونوتراپی بیماران سرطان پروستات روی پتانسیل بیماری زایی انتروکوکوس فکالیس به عنوان یک باکتری فلور طبیعی روده انسان می باشد.
    روش کار
    در این پژوهش تغییر بیان ژن بیماری زایی esp در انتروکوکوس فکالیس فلور میکروبی روده در سه گروه افراد سالم به عنوان گروه کنترل (211 مرد) ، مبتلایان به سرطان پروستات (176 مرد) پیش از درمان و تحت درمان 6 ماهه ایمونوتراپی با روش Real time PCR و در مدت زمان یک سال مورد بررسی قرار داده شد.
    یافته ها
    نتایج آنالیز بیان ژن در این مطالعه نشان داد تفاوت معنی داری در میزان بیان ژن (00/0 p=) esp در گروه بیماران قبل و بعد از درمان ایمونوتراپی وجود دارد در حالی که تفاوت معنی داری در بیان این ژن بین گروه افراد سالم و بیماران قبل از ایمونوتراپی دیده نشد (62/0 p=).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که ایمونوتراپی علی رغم مزیت های زیاد می تواند عوارض جانبی مانند تحریک بیماری زایی فلور میکروبی را در بدن بیماران داشته باشد و باعث عفونت پس از درمان سرطان شود. لذا، لازم است این نکته در پروتوکل های درمان با ایمونوتراپی سرطان پروستات در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: سرطان پروستات، ایمونوتراپی، پروتئین سطحی انتروکوک esp، انتروکوکوس فکالیس
  • مریم درخشانفر، پروین راجی* ، حسین باقری، محمود جلیلی، حسین طرح ساز صفحات 54-60
    زمینه و هدف
    نقایص حسی از جمله عوارض شایع سکته های مغزی هستند و مطالعات مختلف میزان شیوع این نقایص را در بیماران سکته مغزی بین 11 تا 85% گزارش نموده اند. این نقایص در اندام فوقانی همی پلژیک از فقدان حس های اولیه تا ادراکات پیچیده تر متفاوت هستند و سبب کاهش استفاده از اندام مبتلا، ضعف در دستکاری حرکتی ظریف اشیا، ضعف در مهارت های گرفتن می گردند و در نهایت منجر به کاهش سطح فعالیت در سمت مبتلا و نهایتا کاهش کیفیت زندگی فرد می شوند. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر تحریکات حس سطحی و عمقی بر فعالیت های روزمره زندگی و عملکرد حرکتی اندام فوقانی بیماران سکته مغزی می باشد.
    روش کار
    این پژوهش از نوع مداخله ای کارآزمایی بالینی یک سویه کور بود که بر روی 60 بیمار سکته مغزی مزمن انجام شد. پیش از شروع مداخله عملکرد اندام فوقانی بیماران (آزمون Fugle-Meyer) و فعالیت های روزمره زندگی (آزمون Barthel) مورد ارزیابی قرار گرفتند و سپس درمان آغاز گردید. بیماران در این فاز به مدت 6 هفته تحت درمان تحریکات حس سطحی و عمقی قرار گرفتند. درمان بر پایه رویکرد رود انجام شد.
    یافته ها
    نتایج تحقیق حاضر نشان داد که بیماران گروه مداخله بهبودی معنی داری را در عملکرد حرکتی (0001/0p<) و فعالیت های روزمره زندگی اندام فوقانی نشان دادند (0001/0p<).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج به دست آمده به نظر می رسد تحریکات حس سطحی و عمقی بر عملکرد حرکتی و فعالیت های روزمره زندگی اندام فوقانی بیماران سکته مغزی مزمن موثر می باشد.
    کلیدواژگان: سکته مغزی، تحریکات حس سطحی و عمقی، عملکرد حرکتی، فعالیت های روزمره زندگی
  • سارا محمدنژاد *، نور امیر مظفری، مهدی آسمار، محترم نصرالهی صفحات 61-67
    زمینه و هدف
    حدود 300 میلیون نفر در جهان حامل ویروس هپاتیت B (HBV) می باشند. بیماران تالاسمی و دیالیزی از بیماران در معرض ابتلا به این ویروس هستند. علی رغم واکسیناسیون افراد پس از مدتی تیتر آنتی بادی کاهش می یابد و امکان ابتلا به عفونت ویروس هپاتیت B وجود دارد. این مطالعه به بررسی مارکرهای سرولوژیک هپاتیت B در بیماران تالاسمی و دیالیزی استان مازندران می پردازد.
    روش کار
    94 بیمار وارد این مطالعه کمی و بالینی شدند. برای تمامی بیماران، پرسش نامه ای شامل اطلاعاتی از قبیل دموگرافیک، سابقه واکسیناسیون هپاتیت B، سابقه دریافت فرآورده های خونی، سابقه اعمال جراحی تکمیل شد. مقدار 5 میلی لیتر خون وریدی از هر فرد گرفته و سرم آن جدا و در فریزر 20- سانتی گراد نگهداری شد. آزمایش الیزا بر روی نمونه ها از نظر حضور مارکرهای Anti-HBc، Anti-HBs و HBsAg انجام شد.
    یافته ها
    از 94 بیمار 55 نفر مرد (5/58 %) و 39 نفر (5/41%) زن بودند. در این بیماران 57 نفر (6/60%) دیالیزی و 37 نفر (4/39%) بیمار تالاسمی بودند که افراد دیالیزی 4 نفر (7%) و در بیماران تالاسمی 8 نفر (6/21%) مبتلا به هپاتیت B (HBV) بودند. نمونه ها از نظر وجود HBsAg، 12 نفر (8/12%) و Anti-HBs، 54 نفر (4/57%) و Anti-HBc در 13 نفر (8/13%) مثبت گزارش شد.
    نتیجه گیری
    8/12% بیماران مراجعه کننده HBV مثبت و 6/42% بیماران به HBVحساس بودند. بنابراین غربالگری بیماران قبل از استفاده فرآورده های خونی برای آنتی بادی علیه HBV توصیه می شود. همچنین، مطالعات سرولوژیک برای اطمینان از محافظت بیماران ضروری می باشد.
    کلیدواژگان: هپاتیت B، مارکرهای سرولوژیک، واکسیناسیون، تالاسمی و دیالیزی
  • مریم زارع منگابادی، مونا فرهادی* ، پروین تراب زاده خراسانی، محمدحسین هدایتی صفحات 68-77
    زمینه و هدف
    سرطان سینه یکی از شایع ترین سرطان ها در میان زنان است. برخی از انواع سرطان های سینه به داروهای شیمی درمانی مانند تاکسول مقاومت نشان می دهند. گیاه آرتمیزیا از خانواده کامپوزیته با داشتن ترکیبات فلاونوئیدی مانند آرتیمیزین به عنوان یکی از مهم ترین گیاهان دارویی دنیا با کاربرد دارویی محسوب می شود. لذا، در مطالعه حاضر به بررسی و مقایسه اثر سیتوتوکسیکی و آپوپتوزی عصاره اتانولی دو گونه آرتمیزیا سیبری و آرتمیزیا اسکوپاریا با داروی تاکسول پرداخته شد.
    روش کار
    ابتدا عصاره های اتانولی تهیه شدند و بعد از سه پاساژ سلولی، رده سلول های SK-BR-3 با غلظت های آرتمیزیا سیبری 5/7-15-30 و 60 میلی گرم/میلی لیتر و آرتمیزیا اسکوپاریا 16/0-31/0-63/0 و 25/1 میلی گرم/میلی لیتر و داروی پاکلیتاکسول با غلظت 100 میکرومولار تیمار شدند و در زمان های 72-48-24 ساعت به وسیله سنجشMTT ارزیابی گردیدند. اثر آپوپتوزی و نوع مرگ القا شده با استفاده از کیتAnnexinV&PI سنجش شد.
    یافته ها
    سنجشMTT، اثر سیتوتوکسیک دو عصاره آرتمیزیا با داروی تاکسول را وابسته به دوز نشان داد و IC50 های به دست آمده پس از تیمار در زمان های 72-48-24 ساعت، به ترتیب در آرتمیزیا اسکوپاریا 31/0-35/0 و 55/0 میلی گرم/میلی لیتر و آرتمیزیا سیبری18-02/28 و 14/34 میلی گرم/میلی لیتر و پاکلیتاکسل 09/21-28/36 و 74/56 میکرومولار بود. سنجشAnnexin V &PI نشان داد که هر دو عصاره آرتمیزیا سیبری با 53. 3 درصد و آرتمیزیا اسکوپاریا با 71. 4 درصد همانند تاکسول 13. 5 درصد، دارای اثر آپوپتوزی و القای آپوپتوز اولیه و ثانویه معنی دار (05/0p<) در مقایسه با گروه کنترل بودند و عصاره آرتمیزیا سیبری دارای اختلاف معنی دار (05/0p<) با گروه تاکسول و عصاره آرتمیزیا اسکوپاریا بود.
    نتیجه گیری
    عصاره الکلی آرتمیزیا اسکوپاریا با بررسی های بیشتر دارای پتانسیل درمانی به عنوان داروی سرطان سینه می باشد.
    کلیدواژگان: آرتمیزیا سیبری، آرتمیزیا اسکوپاریا، پاکلیتاکسل، آپوپتوز، رده سلول سرطانی SK-BR-3
  • یوسف اعظمی *، فرامرز سهرابی، احمد برجعلی، نورعلی فرخی، سیامک فرخ فرقانی صفحات 78-90
    زمینه و هدف
    سوختگی عمده ترین تاثیر را روی کیفیت زندگی بیماران گذاشته و سبب مختل شدن رفاه جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی در آنان می شود. این پژوهش با هدف تاثیر برنامه درمانی مبتنی بر الگوی روانی- اجتماعی بر بهبود کیفیت زندگی در افراد مبتلا بهاختلال استرس پس از سانحه (Posttraumatic stress disorder-PTSD) ناشی از سوانح سوختگی انجام شد.
    روش کار
    روش پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون – پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری شامل کلیه بیماران مراجعه کننده به بیمارستان سوانح سوختگی شهید مطهری تهران در سال 1396 بود که با استفاده از نمونه گیری تصادفی ساده تعداد 30 بیمار با تشخیص PTSD، در دو گروه آزمایش و کنترل جایگزین شدند. ابزارها شامل مصاحبه نیمه ساختاریافته تشخیصی بر اساس DSM-5، فهرست اختلال استرس پس از ضربه (PCL-5) و پرسش نامه کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی (WHOQOL-26) بود. برنامه درمانی در طی 12 جلسه برگزار شد و پس از گذشت دو ماه مجدد از گروه آزمایش پیگیری به عمل آمد و نتایج با استفاده از تحلیل کواریانس چند متغیره و تی همبسته تحلیل گردید.
    یافته ها
    نتایج تحلیل کواریانس چندمتغیری نشان داد مقدار F به دست آمده برای ابعاد کیفیت زندگی شامل بعد جسمی (04/0p>) ، بعد روانی (03/0p>) ، بعد اجتماعی (09/0p>) و بعد محیط فیزیکی (04/0p>) ، در سطح 05/0 معنی دار است و برنامه درمانی مبتنی بر الگوی روانی - اجتماعی بر ابعاد کیفیت زندگی موثر است. نتایج آزمون t وابسته جهت بررسی میزان ماندگاری تاثیر برنامه درمانی هم در سطح 05/0 معنی دار است.
    نتیجه گیری
    برنامه درمانی روانی- اجتماعی به عنوان درمانی موثر و ویژه می تواند برای بهبود کیفیت زندگی افراد دچار اختلال استرس پس از ضربه ناشی از سوختگی استفاده شود.
    کلیدواژگان: درمان روانی- اجتماعی، کیفیت زندگی، اختلال استرس پس از ضربه، سوختگی
|
  • Naheed Aryaeian *, Soheila Faraji Pages 1-17
    Conjugated Linoleic Acids (CLAs) are composed of positional and stereo isomers of octadecadienoate (18:2). They are found in foods derived from ruminants (beef and lamb as well as dairy products from these sources). When a mixture of isomers is fed to experimental animals, chemically induced cancer, tumorogenesis in mammary gland, colon and skin is decreased. Mechanisms of inhibition of carcinogenesis may include reduction of cell proliferation, induction of apoptosis and alterations in the components of the cell cycle. In addition, CLAs modulate markers of immunity and also eicosanoid formation in numerous species as well as lipid metabolism and gene expression. It is likely that CLAs exert inhibitory properties in carcinogenesis via one or more of these pathways. This review will explain recent advances byexploring the putative mechanisms of reduction of carcinogenesis by CLAs.
    Keywords: Conjugated linoleic acids, Mechanisms, Cancer
  • Masomeh Fallahpour , Rohullah Abdullahpour , Farkhondeh Nemati * Pages 18-26
    Background
    Methylenetetrahydrofolate reductase (MTHFR) is one of the key enzymes in the metabolism of folate, and the mutation of C677T leads to reduction of MTHFR enzyme activity and increases the risk of cardiovascular diseases. The aim of this study was to investigate the association between C677T polymorphism in MTHFR gene and some non-genetic factors and varicose veins.
    Methods
    In this case-control study, 80 patients with varicose veins and 150 healthy subjects were studied. After extraction of DNA from peripheral blood, genotyping was performed by PCR-RFLP. Demographic data such as family history, sex, age, weight, work duration, defecation status, exercise, blood pressure, cigarette smoking were also recorded. Logistic regression method was used to investigate the association between varicose veins disease and C677T genotypes and other recorded variables.
    Results
    Genotype frequencies of C677T in MTHFR gene in patients and control groups was not significantly different (p>0.05). The frequency of mutant allele in two groups was equal to 19%. The association between C577T genotype and varicose veins was not significant (p>0.05), however family history, weight, work duration and constipation was related to varicose veins (p<0.05). There was no association between varicose veins and exercise, age, blood pressure, sex and cigarette smoking (p>0.05).
    Conclusion
    The polymorphism of C677T in MTHFR gene was not a determinant factor of the varicose veins disease in Mazandaran population.
    Keywords: Varicose veins, Methylenetetrahydrofolate reductase (MTHFR), C677T polymorphism
  • Salah Sharifan *, Javad Vakili , Vahid Sari, Sarraf , Jamal Rasoulpour , Hadi Gharani Pages 27-37
    Background
    Inactivity and obesity are of the consequences of industrial life, as the trend of increasing prevalence of obesity has negative effects on the respiratory system. Aerobic exercises and omega-3 fatty acids are paid close attention due to their physiological effects on different systems of the body. The present study was carried out in order to examine the effect of 8-week aerobic exercise and consumption of omega-3 supplement on pulmonary function in obese men.
    Methods
    In this semi-experimental study, 40 obese men with average age of 32.3±3.05 years, weight of 97.8±7.4 kg, waist-hip ratio of 1.01±0.022, Body Fat of 31.53±2.52 Percent and BMI of 32.3±2.61 kg/m2 were randomly assigned into 4 groups of 10 participants: placebo, supplement, training-placebo, training-supplement. Aerobic training program consisted of running with intensity of 55-85% HRmax for 8 weeks, 25-45 minutes and thrice a week. Amount of consuming supplement daily 1000 mg of omega-3 and placebo was also 2% dextrose. The values of variables were measured 48 hours before and after the exercises. Data analysis was carried out using two-way ANOVA and Bonferroni post hoc test at a significance level of 5%.
    Results
    The effect of the exercise on body fat percentage weight decrease was significant without considering the effect of the supplement (p<0.05). Exercise and supplement caused a significant increase in the values of FVC, FEV1, PEF, FEF25-75, FIV1, and PIF (p<0.05). The effect of the exercise on the increase in VO2max and PEF was significant without considering the effect of the supplement (p<0.05). Exercise, supplement, and combination of exercise and supplement had no significant effect on the size of chest circumference at both inspiration and expiration (p>0.05).
    Conclusion
    Regular aerobic exercise and consumption of omega-3 are two modifying and effective factors in increasing respiratory parameters; therefore, they improve respiratory status in obese men.
    Keywords: Aerobic exercise, Omega-3 supplement, Pulmonary function, Obese men
  • Hossein Haerian Ardakani , Zeinab Khazaei koohpar *, Sakineh Mohammadian Pages 38-46
    Background
    Phenylketonuria (PKU), the most common inborn error of aminoacid metabolism, is an autosomal recessive disorder caused by more than 600 mutations in Phenylalanine Hydroxylase gene (PAH). Distribution pattern of mutations in the PAH gene are specific to each population. The aim of this study was to identify mutations in exons 10 and 11 of the PAH gene in patients with PKU from Golestan Province and compare it with the studies in other parts of Iran.
    Methods
    This study is a cross-sectional descriptive study. During a one-year period, twenty- six unrelated PKU patients were identified from different regions of Golestan province. Genomic DNA was extracted from leukocytes using High Pure- Template PCR kit (Roche) and polymerase chain reaction – sequencing method was applied to detect mutations.
    Results
    The identified mutations in this study are: IVS10-11G>A (19.23%) and IVS11+1G>C (7.7%). These patients had classic PKU phenotype.
    Conclusion
    The high frequency of IVS10-11G>A mutation in Golestan province may be related to genetic drift, founder effect, and consanguinity. Moreover investigation of mutations in PAH gene can be a useful tool for molecular detection of PKU disease and carrier detection in this population.
    Keywords: Golestan province, Phenylketonuria, PAH, IVS10-11G>, A, IVS11+1G>, C
  • Tayebeh Talebzadeh , Fahimeh Baghbani, Arani *, Masoud Houshmand Pages 47-53
    Background
    Prostate cancer is the most commonly diagnosed malignancy and the second leading cause of cancer deaths among men in the world. Immunotherapy is a new, non-invasive and effective method for the treatment of cancer, but its side effects on the normal flora of bacteria and opportunistic infections not known yet. The aim of this study was to evaluate the effects of immunotherapy on Enterococcus faecalis (E. faecalis) virulence gene expression in patients with prostate cancer.
    Methods
    In this study, the effect of prostate cancer immunotherapy on the expression level of enterococcal surface protein (esp) gene which is involved in Enterococcus faecalis pathogenesis were investigated. For this purpose, the samples were analysed in three groups; normal individuals 211 men), prostate cancer patients (176 men) before and six months after immunotherapy period.
    Results
    Results showed significant (p=0.00) over expression of esp gene in prostate cancer patients after immunotherapy. There was no significant difference between prostate cancer patients before immunotherapy and healthy subjects.
    Conclusion
    We conclude from these findings that immunotherapy could play a major role in increasing the pathogenicity risk of E. faecalis as a normal microflora. According to current results we suggest that using antibiotic administration in the period of immunotherapy prevents the possibility of opportunistic bacterial infections including E. faecalis.
    Keywords: Prostate cancer_Immunotherapy_Enterococcus faecalis_enterococcal surface protein ) esp
  • Maryamn Derakhshanfar , Parvin Raji *, Hossein Bagheri , Mahmood Jalili , Hossein Tarhsaz Pages 54-60
    Background
    Sensory defects are one of the common complications of stroke. Various studies have reported the prevalence of these deficits in stroke patients between 11 and 85%. These defects in the upper limb of the hemiplegic vary from the lack of primary senses to more complex perceptions, and they reduce the use of the affected limb. Weakness in fine motor manipulation of objects, weakness in the skills of grasping, decrease in the level of activity on the affected side and ultimately a decrease in the quality of life of the individual are seen. The purpose of this study was to evaluate the effect of extroceptive and proprioceptive sensory stimulation on daily living activity and motor function of upper limb in stroke patients.
    Methods
    This interventional study was a blind clinical trial that was performed on 60 patients with chronic stroke. Upper limb function (Fugle-Meyer test) and daily living activity (Barthel test) were evaluated. Patients received extroceptive and proprioceptive sensory stimulation for 6 weeks. Treatment was based on the Rood approach.
    Results
    The results of this study showed that the intervention group had significant improvement in motor function (p<0.0001) and daily living activity of upper limb (p<0.0001).
    Conclusion
    Based on the results, it can be implied that extroceptive and proprioceptive sensory stimulation are effective methods in improvement of motor function and daily living activity of the stroke patient’s upper limb.
    Keywords: Stroke, Exteroceptive, proprioceptive sensory stimulation, Motor function, Daily living activity
  • Sara Mohamadnezhad *, Nour Amirmozafari , Mehdi Asmar , Mohtaram Nasrolahi Pages 61-67
    Background
    Nearly 300 million people worldwide are carriers of the Hepatitis B Virus (HBV). Thalassemia and dialysis patients are of the most important individuals at risk for the virus. Despite vaccination, antibody is reduced and there is a possibility of infection to HBV. This study, examines hepatitis B serologic markers among thalassemia and dialysis patients of Mazandaran province, Iran.
    Methods
    94 patients were enrolled to our study. For all patients in the study, a questionnaire including demographic information, history of the vaccination for Hepatitis B, blood products transfusion and surgical history were completed. 5 ml of venous blood was taken from each student and serum was separated and stored in -20oC. For all samples, ELISA test was operated for Anti-HBs and Anti-HBc and HBsAg.
    Results
    Among 94 patients, 55 people (58.5%) were males and 39 people (41.5%) were females., 57 (60.6%) were dialysis patients and 37 (39.4%) were thalassemia patients, in which 4 people (7%) of dialysis patients and 8 (21.6%) of thalassemia patients were infected by HBV. 12 people (22.8%) were positive by the presence of HBsAg, 54 people (57.4%) were positive by the presence of Anti-HBs and 13 people (13.8%) were positive by the presence of Anti-HBc.
    Conclusion
    About 12.8% of patients were HBV positive and also 42.6% of them were sensitive to HBV. Therefore, their screening for HBV antibody is recommended before any blood products usage. Also, in order to provide adequate protection for the patients, the serologic studies is necessary.
    Keywords: Hepatitis B, Serologic makers, Vaccinations, Thalassemia, Dialysis
  • Maryam Zare mongabadi , Mona Farhadi *, Parvin Torabzadeh khorasani , Mohamadhossein Hedaiati Pages 68-77
    Background
    Breast cancer is one of the most common cancers among women. Chemotherapy drugs such as taxol often lead to toxicity. Artemisia from Asteraceae family, contain flavonoids such as Artemisin which is one of the most important medicinal plants in the world. Therefore, in the present study the cytotoxic and apoptotic effects of two ethanol extract (Artemisia scoparia, Artemisia siberia) of Artemisia species is studied and compared with Taxol on SK-BR-3 breast cancer cell line.
    Methods
    In this study, the ethanol extract was prepared. Concentrations of the mentioned ethanol extracts prepared: Artemisia siberia: 60, 30, 15, 7.5 mg/ml and Artemisia scoparia: 1.25, 0.63, 0.31, 0.16 mg/ml. The concentration of Paclitaxel (100 µM) was determined in 24, 48 and 72 hours by MTT assay. The apoptotic effects and induced death were measured using Annexin V and PI.
    Results
    The MTT results indicated that cytotoxic effects of two Artemisia extracts and Taxol drug are dose-dependent. The obtained IC50 after treatment at 24, 48, 72 hours were (0.55, 0.35, 0.31 mg/ml) and 34.14, 28.02, 18), respectively for Artemisia scoparia and Artemisia siberia. Also, paclitaxel was 56.74, 36.28, and 21.09 (μM). Annexin and PI measurement showed that both extracts, Artemisia Siberia 3.53% and Artemisia scoparia 4.71%, compared to Taxol 5.13% had apoptosis effect and influence on induction of primary and secondary apoptosis, significantly (p<0.05).
    Conclusion
    Alcoholic extract of Artemisia scoparia with further investigation has the potential for use as a drug for breast cancer treatment.
    Keywords: Artemisia siberi, Artemisia scoparia, Paclitaxel, Apoptosis, SK-BR-3 cell line
  • Yousef Aazami *, Faramarz Sohrabi , Ahmad Borjali , Noorali Farrokhi , Siamak Farokh Forghani Pages 78-90
    Background
    Burn has a major impact on the life quality of patients and disrupts their physical, mental, social and spiritual well-being. The aim of the present study was to investigate the effect of treatment program based on psycho -social model on improving life quality in individuals affected by PTSD resulting from burn.
    Methods
    The research method was quasi-experimental with pretest-post-test design with control group. The statistical population included all patients referring to Tehran Shahid Motahari Burn Hospital in 2017. 30 patients with PTSD diagnosis were replaced in two experimental and control groups using a simple randomized sampling method. The research tools were as follows: a diagnostic structured interview based on DSM-5, post-traumatic stress disorder checklist (PCL-5) and World Health Organization Quality of Life Questionnaire (WHOQOL-26). The treatment program was conducted during 12 sessions and was followed up after two months of the experimental group. The results were analyzed using multivariable analysis of covariance and paired-samples T Test.
    Results
    The results of multivariate covariance analysis showed that the F value was significant for dimensions of life quality including physical dimension (F=4.398), mental dimension (F=4.810), social dimension (F=8.120), and then, physical environment (F=10.49) (p≤0.05). Therefore, the treatment program based on psycho-social model is effective on the dimensions of the life quality. The results of dependent t-test were significant to investigate the survival rate of the treatment program.
    Conclusion
    The psycho-social treatment program can be used as an effective and special treatment to improve the life quality of individuals with post-traumatic stress disorder due to burns.
    Keywords: Psycho-social treatment, Quality of life, Post-traumatic stress disorder, Burn