فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی بابل - سال نوزدهم شماره 1 (پیاپی 112، دی 1395)

مجله دانشگاه علوم پزشکی بابل
سال نوزدهم شماره 1 (پیاپی 112، دی 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/10/18
  • تعداد عناوین: 10
|
  • پرویز امری مله، علیرضا فیروزجاهی، بهزاد حیدری، سعیده ملکی *، علی بیژنی، فاطمه حیدرنیا صفحات 7-13
    سابقه و هدف
    ویتامینD در مینرالیزاسیون استخوان، نیروی عضلانی، عملکرد سیستم ایمنی، عملکرد قلب و عروق و در سلامت و عملکرد مغزنقش دارد از آنجاییکه بیماران بدحالی که در بخش مراقبت ویژه بستری می شوند به دلایل بسیاری دچار کمبود ویتامینD هستند لذا این مطالعه به منظور بررسی سطح سرمی ویتامین D و همراهی آن با سرانجام بیماران بستری در بخش مراقبت ویژه داخلی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی بر روی تمام بیماران بستری در بخش مراقبت ویژه داخلی بیمارستان آیت الله روحانی در طی 16 ماه انجام شد. سطح ویتامین D، سن، جنس، علت بستری، درجه کمای گلاسکو (GCS) و مورتالیتی ثبت شد. شدت بدحالی بیماران بر اساس معیار آپاچی اندازه گیری شد. سطح و شدت کمبود ویتامین D بین بیمارانی که زنده ماندند و بیمارانی که فوت کردند، اندازه گیری و مقایسه شد.
    یافته ها
    از 117 بیماری که وارد مطالعه شدند، 6/49 % مرد بودند. میانگین سن بیماران (17/27±67/22 سال)، میانگین GSC (2/5±8/41) بود. 72/6% از این بیماران کمبود ویتامینD (<20 ng/ml) داشتند. 56 نفر (47/9%)از بیماران دچار مرگ و میر شدند. سطح ویتامین D در بیمارانی که دچار مرگ و میر شدند(12/21±14/16) و کسانی که زنده ماندند، (18/20±21/90) بود. همراهی معنی داری بین سطح ویتامین D و مرگ و میر یافت نشد.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که مرگ و میر در بیماران با کمبود ویتامین D بیشتر از بیماران با سطح ویتامین D می باشد
    کلیدواژگان: ویتامین دی، مرگ و میر، بخش مراقبت ویژه داخلی، مدت بستری
  • معصومه باقری نسامی *، سیده زهرا میرشعبانی، سید افشین شروفی، جمشید یزدانی چراتی، پرویز امری مله صفحات 14-20
    سابقه و هدف
    حجم باقیمانده معده به عنوان یک پارامتر مهم برای تخلیه معده و تحمل تغذیه در نظر گرفته می شود. این حجم قبل از هر بار تغذیه اندازه گیری می شود و تاثیر مستقیمی روی حجم و زمان تغذیه بعدی دارد. یکی از گیاهان دارویی موثر بر سرعت تخلیه معده زنجبیل است.، این مطالعه با هدف مقایسه تاثیر اریترومایسین و عصاره زنجبیل بر حجم باقیمانده معده در بیماران دارای دستور گاواژ در بخش مراقبت های ویژه انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی بر روی 74 بیمار بستری در بخش مراقبت ویژه فرمول غذایی مشابه هر 3 ساعت در 24 ساعت گاواژ شد. قبل از هر بار گاواژ حجم باقیمانده معده بیماران آسپیره و ثبت شد. حجم باقیمانده معده 28 بیمار که بالاتر از 200 سی سی بود با روش تخصیص تصادفی در یکی از دو گروه اریترومایسین (15n=) و زنجبیل (13n=) قرار گرفتند. به بیماران 5/2 میلی گرم/کیلوگرم اریترومایسین در 4 دوز منقسم یا 2 گرم در روز عصاره زنجبیل در 4 دوز منقسم داده شد. میزان حجم باقیمانده معده تا 4 روز متوالی ثبت شد و داده ها در دو گروه با هم مقایسه شدند. (13N201505257494IRCT:).
    یافته ها
    اختلاف میانگین حجم باقیمانده معده قبل و 4 روز بعد از شروع مداخله در گروه اریترومایسین 7/04±111/71 سی سی بود که این اختلاف معنی دار نبود. این اختلاف در گروه زنجبیل 11/47±108/61 سی سی بود. نتایج نشان داد که میانگین حجم باقیمانده معده در طول 4 روز اول در دو گروه اریترومایسین (18/91±98/52) و عصاره زنجبیل(27/88±71/95) سی سی بود و تفاوت معناداری بین دو گروه وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که زنجبیل اثر مشابه با اریترومایسین دارد. استفاده از آن در پیشگیری از افرایش حجم باقیمانده معده بیماران بستری در ICU جایگزین مناسبی است.
    کلیدواژگان: تغذیه روده ای، لاواژ معدی، اریترومایسین، زنجبیل، حجم باقیمانده، بخش مراقبت های ویژه
  • ریحانه معینی، نرجس گرجی، روشنک قدس *، سیدعلی مظفرپور صفحات 21-26
    سابقه و هدف
    طب سنتی ایران یکی از انواع دانش‏های طبی سنتی با قدمتی بیش از هزار سال می‏باشد. تاکنون مستندات محدودی در حوزه علم‏سنجی و بررسی میزان پذیرش این دانش در عرصه مطالعات و تحقیقات نوین صورت گرفته است. هدف از این مطالعه تحلیل بخشی از دستاوردهای علمی طب ایرانی در عرصه تحقیقات در مجلات بین المللی می‏باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مروری عبارات “Persian Medicine”، ”Iranian Medicine” “Persian Traditional Medicine” و “Iranian Traditional Medicine” در پایگاه اطلاعاتی PubMed جستجو، مقالات استخراج و از لحاظ نوع مقاله، روش مطالعه، حوزه تحقیقاتی، سال چاپ، نوع مجله و میزان ارجاع دسته‏بندی شدند.
    یافته ها
    تا پایان سال 2015 میلادی، 502 مقاله به دست آمد که 54/3 درصد Original Article، 26درصد مروری، 13/7درصد نامه به سردبیر و 29 درصد مدرک بیوگرافی و تاریخی بودند. مطالعات فارماکولوژیک و فیتوشیمیایی بیشترین تعداد مقالات (14/7درصد) را به خود اختصاص داده‏اند و از میان 139 مجله منتشرکننده مقالات، 59 درصد دارای Impact Factor (IF) بوده که بالاترین IF (23/46) به مجله Lancet Neurol اختصاص داشته است.43/7 درصد مقالات بیش از 1 نوبت مورد استناد قرار گرفته‏ اند و بیشترین ارجاع به مقاله چاپ شده در سال 2012 با 23 ارجاع تعلق دارد و H-Index مجموع مقالات 12 می‏باشد.
    نتیجه گیری
    در چند سال اخیر تعداد مقالات منتشر شده در حوزه طب ایرانی رشد قابل توجه داشته است. اما بکارگیری کلیدواژه های متعدد برای طب سنتی ایران، توسط نویسندگان مانع تجمیع و دست‏یابی آسان به این مدارک گشته. پیشنهاد می‏گردد مسئولین امر، کلیدواژه‏ای مشترک جهت تسهیل شناسایی این مقالات در پایگاه های اطلاعاتی ارائه دهند.
    کلیدواژگان: طب ایرانی، طب سنتی، علم سنجی، کتاب شناسی، PubMed
  • عمران حبیبی، هادی اسماعیلی * صفحات 27-35
    سابقه و هدف
    کورکومین ترکیبی پلی فنلی است که در ریزوم زردچوبه به وفور یافت شده و دارای اثرات محافظتی قلبی عروقی می باشد. هیستون استیل ترانسفراز (HAT) آنزیم موثری در فرآیند هیپرتروفی قلب است که با توجه به شیوع بالای بیماری های قلبی عروقی و لزوم نیاز به پیشگیری مقرون به صرفه تر، تاثیر کورکومین بر فعالیت آنزیم هیستون استیل ترانسفراز و فرآیند هیپرتروفی قلبی مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مروری ساده مقالات معتبر علمی نمایه شده در بانکهای اطلاعاتی Web of science ،Scopus ،PubMed ،SID ،ISI با استفاده از واژه های کلیدی فارسی کورکومین، زردچوبه، هیستون استیل ترانسفراز، هیپرتروفی قلب و واژه های کلیدی انگلیسیCurcumin، Tumeric، Histone Acetyltransferases، Cardiomegaly مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    در جستجوی اولیه از میان 640 مقاله یافت شده درنهایت 66 مقاله انتخاب شدند. هیپرتروفی قلبی به عنوان یکی از شایعترین علائم بیماری های کاردیوواسکولار ممکن است منجربه نارسایی و ایست قلبی گردد. کورکومین نقش مهمی در پیشگیری و درمان هیپرتروفی قلب برعهده دارد؛ بدین نحوکه با کاهش فعالیتHAT و استیلاسیون GATA4 از عمل رونویسی DNA و رشد کنترل نشده سلول های میوکارد قلبی جلوگیری می کند. کورکومین به عنوان یک مهارکننده انتخابی برای آنزیم HAT منجر به کاهش نسبت وزن قلب به وزن بدن می شود. به علاوه کورکومین با بلوک فعالیت فاکتور رونویسی NF-κB و بیومارکرهای التهابی MCP-1، IL-6، IL-1،TNF-α انواعی از بیماری های مرتبط با قلب را بهبود می بخشد.
    نتیجه گیری
    هرچند مکانیسم کورکومین چندان واضح نیست، با توجه به نتایج مطالعات می توان به ارتباط زردچوبه با مهار فعالیت آنزیم هیستون استیل ترانسفراز و جلوگیری از هیپرتروفی قلب پی برد. هرچند کورکومین در دوزاژهای بالا برای انسان سمی نیست ولی مصرف بی رویه آن بعلت فراهمی زیستی محدود توصیه نمی شود
    کلیدواژگان: کورکومین، زردچوبه، هیستون استیل ترانسفراز، هیپرتروفی قلب
  • پروین سجادی کبودی، داود بخشی، علی اکبر مقدم نیا *، علی اصغر سفیدگر صفحات 36-42
    سابقه و هدف
    تنوع گیاهان و گرایش استفاده از آنها در درمان موجب شده تا غربالگری عصاره ها مورد توجه قرار گیرد. گزارشات زیادی از اثرات ضد میکروبی گیاهان وجود دارد. لذا هدف از این مطالعه بررسی اثرات ضد باکتریایی عصاره متانولی میوه majus Ammi می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی پس از تهیه عصاره متانولی میوه گل سفید با غلظت (2 و 1، 5/0 درصد) خواص ضد باکتریایی میوه این گیاه بوسیله روش های حداقل غلظت مهارکنندگی باکتری (MIC)، حداقل غلظت کشندگی (MBC)، روش دیسک دیفیوژن (تعیین هاله عدم رشد) و چاهک بر باکتری های استافیلوکوک اورئوس و اشیرشیاکلی مورد سنجش قرار گرفت.
    یافته ها
    در روش چاهک کمترین غلظت (0/5 درصد) قطر هاله ای برابر با0/000±9 میلی متر و بالاترین غلظت (2درصد) قطر هاله ای برابر یا 0/57±12/3 میلی متر ایجاد نمود (0/001>p). آزمون به روش فتومتری نشان داد که عصاره متانولی گیاه بر روی اشیرشیاکلی در غلظت 1-0/5 درصد با اختلاف میانگین 0/04 اثر ضد باکتری داشت (0/001>p). اما با افزایش غلظت (2 درصد) اثر معکوس در جهت عدم مهارکنندگی داشته است. نتایج آزمون به روش کلنی کانت نشان داد که عصاره گیاه در غلظت های 2و1و5/0 درصد اثر ضد باکتری بر استافیلوکوک اورئوس داشته (0/001>p)، ولی بر روی باکتری اشیرشیاکلی تنها در غلظت 2 درصد خاصیت مهار کنندگی داشته است(0/01>p).
    نتیجه گیری
    نتایج تحقیق نشان داد که عصاره متانولی گیاه Ammimajus اثر ضد میکروبی بیشتری بر روی باکتری استافیلوکوک اورئوس نسبت به باکتری اشیرشیاکلی دارد.
    کلیدواژگان: عصاره، گیاه گل سفید، استافیلوکوس اورئوس، اشیرشیاکلی
  • محمدتقی صالحی عمران *، مائده اثنی عشری صفحات 43-47
    سابقه و هدف
    درد قفسه سینه علل مختلفی دارد که بطور کلی حدود 20% علت آن ایسکمی میوکارد می باشد. از آنجائیکه درصد افراد مراجعه کننده با درد قفسه سینه به اورژانس ها روزانه در حال افزایش است، لذا این مطالعه به منظور تطبیق نتایج تست ورزش با آنژیوگرافی کرونر در بیماران با درد قفسه سینه آتی پیک انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی بر روی بیماران مراجعه کننده با درد قفسه آتی پیک از سال 88 – 86 در بابل انجام شد. برای بیماران تست ورزش انجام شد و در صورت مثبت بودن تست ورزش، آنژیوگرافی کرونر انجام شده و مورد مقایسه قرار گرفتند.
    یافته ها
    از 779 بیمار، 394 مرد و 385 زن سن بالای 45 سال با درد قفسه سینه آتی پیک، تست ورزش انجام دادند که در 256 بیمار تست ورزش مثبت شد. 105 زن و 151 مرد با تست مرزشی مثبت و بیماران با تس ورزشی منفی مورد آنژیوگرافی کرونر قرار گرفتند. در آنژیوگرافی از 580 بیمار (256 بیمار با تست ورزش مثبت و324 بیمار با تست ورزش منفی) 276 بیمار (47/5% ) CAD (تنگی شریان کرونر ) داشته اند در بیماران با تست ورزش مثبت شیوع CAD در آنژیوگرافی 77% بوده است و در بیماران با تست ورزشی منفی شیوع CAD 24% بوده است.
    نتیجه گیری
    با توجه به شیوع بالای CAD در بیماران با تست ورزش مثبت ، این تست بعنوان روش تشخیص اولیه در بیماران با درد قفسه سینه آتی پیک توصیه میشود.
    کلیدواژگان: درد قفسه سینه، درد سینه آتی پیک، تنگی کرونر قلب، تست ورزش
  • اثرعصاره هیدروالکلی آویشن بر افسردگی، درد و اختلالات حرکتی در مدل پارکینسون ایجادشده ازطریق 6- هیدروکسی دوپامین درموش های صحرایی
    زهرا زنگنه *، محبوبه سترکی، راضیه محمودی صفحات 48-54
    سابقه و هدف
    بیماری پارکینسون یک اختلال نوروپاتولوژیک شایع است که به علت دژنراسیون نورون های دوپامینرژیک بخش متراکم جسم سیاه ایجاد می شود. هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر عصاره هیدروالکی آویشن بر برافسردگی،در دو اختلالات حرکتی ناشی از تزریق نوروتوکسین 6- هیدروکسی دوپامین در مدل پارکینسون در موش صحرایی نر می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی از 40 سر موش های صحرایی نر نژاد ویستار با محدوده وزنی 250-200 گرم استفاده شد. موش های صحرایی به صورت تصادفی به 5 گروه 8 تایی تقسیم شدند. گروه کنترل هیچ گونه ضایعه ای دریافت نکردند. گروه پارکینسونی (PD)، با تزریق یک طرفه 8 میکروگرم نوروتوکسین 6- هیدروکسی دوپامین در دسته قدامی- میانی مغز (MFB) پارکینسونی شدند. گروه های سوم، چهارم و پنجم 7 روز پس از القای مدل پارکینسون با دوزهای 100، 200 و 400 عصاره آویشن به روش تجویز داخل معدی به مدت 14 روز تیمار شدند و سپس تست های رفتاری شامل تست کاتالپسی، شنای اجباری، روتارود، صفحه باز و صفحه داغ انجام شد.
    یافته ها
    ایجاد مدل پارکینسونی از طریق تزریق 6- هیدروکسی دوپامین به موش های صحرایی سبب القای رفتار افسردگی، اختلالات حرکتی و درد شد(003/0p=). تیمار موش های پارکینسونی توسط عصاره آویشن در غلظت های 100، 200 و 400 سبب افزایش معنی دار تحمل به درد شد. عصاره آویشن در غلظت 400 میلی گرم بر کیلوگرم سبب بهبود علایم حرکتی در تست کانالپسی شد(002/0p=).
    نتیجه گیری
    براساس نتایج این مطالعه عصاره آویشن سبب بهبود درد و اختلالات حرکتی ناشی از مدل پارکینسون شد ولی اثری بر افسردگی نداشت
    کلیدواژگان: پارکینسون، عصاره آویشن، افسردگی، درد، اختلالات حرکتی
  • اتنا شیوا *، امیر حسین پاکروان صفحات 55-60
    سابقه و هدف
    بدخیمی های پوست که بروز آنها اخیرا رو به افزایش است ، 11درصد بدخیمی های انسان را شامل می شود. کارسینوم سلول بازال (BCC)، یک بدخیمی اولیه اپی تلیالی با گسترش کند و موضعی مهاجم می باشد. اسکواموس سل کارسینوما (SCC)، حدود 20% تومورهای پوست را تشکیل می دهد و از اپی تلیوم سطحی دیسپلازیک منشا می گیرد. هدف از این گزارش، یک مورد SCC پوست سر در بیمار با سابقه ابتلا به BCC در گذشته با عود مکرر می باشد.
    گزارش مورد: بیمار مردی 75 ساله، با سابقه 15 ساله بیماری دیابت و مصرف طولانی سیگار و الکل که در20 سال قبل دچار BCC اسکلروزه پوست سر بود و در طی این مدت دوبار به علت عود ضایعه تحت جراحی قرار گرفته بود. از یک سال پیش تاکنون و در همان منطقه درگیری با BCC، زخمهایی با قطر 2-3cm و نمای اندوفیتیک با ناحیه مرکزی فرورفته و زخمی و حاشیه برجسته و نامنظم در کنار نواحی لکوپلاکی ایجاد شد. نتیجه بررسی هیستوپاتولوژیک بیوپسی، Squamous cell carcinoma را تایید نمود.
    نتیجه گیری
    نظر به اینکه، درصد زیادی از بیماران باسابقه تومور غیر ملانومی، در مدت 5 سال آینده مجددا به تومورهای غیر ملانومی دیگر مبتلا خواهند شد لذا شناخت بهنگام، درمان مناسب و پیگیری های منظم می تواند به میزان قابل توجهی از ناتوانی، متاستاز و مرگ ناشی از این بدخیمی ها بکاهد. در نتیجه آگاه نمودن اینگونه بیماران برای انجام درمان مناسب، پیگیری جهت جلوگیری از عود ضایعات، به منظور افزایش طول عمرآنها بسیار کمک کننده است
    کلیدواژگان: اسکواموس سل کارسینوما، بازال سل کارسینوما، بدخیمی پوست سر
  • رابعه رحمانی، مجید علی پور، فرزین صادقی، محمود حاجی احمدی، نوین نیک بخش، سپیده سیادتی، یوسف یحیی پور * صفحات 61-67
    سابقه و هدف
    سرطان مری یکی از شایعترین سرطان های سیستم گوارش است که عفونت با ویروس های سرطان زا بعنوان یکی از عوامل خطر این سرطان مطرح می باشند. ویروس اپشتین -بار (Epstein-Barr Virus; EBV)یک ویروس سرطان زای انسانی است که میتواند سلولهای اپیتلیال را آلوده کرده و منجر به بدخیمی آنها شود. برخی مطالعات به نقش EBV در بروز کارسینوم سنگفرشی مری Esophageal squamous cell carcinoma= ESCC)) اشاره دارند. ولی نتایج مطالعات مختلف متفاوت است. این مطالعه با هدف تعیین فراوانی EBV در نمونه های بیماران مبتلا به ESCC و نمونه های نرمال یا بدون ضایعه سرطانی بافت مری انجام گردید.
    مواد و روش ها
    دراین مطالعه مقطعی، 100 نمونه بافت پارافینه بیماران سرطان مری و 68 نمونه بافت پارافینه نرمال یا ضایعه غیرسرطانی مورد بررسی قرار گرفتند. پس از پارفین زدایی از نمونه های بافتی، DNA استخراج گردید. کلیه نمونه های DNA استخراج شده با روش Real Time PCR برای سنجش حضور ژنوم EBV با استفاده از پرایمرها و پروب اختصاصی EBV مورد آزمایش قرار گرفتند.
    یافته ها
    ژن EBV EBER در 10 مورد (10%) از نمونه های سرطان مری و در 3 مورد (4/4%) از نمونه های کنترل غیرسرطانی مری مثبت تشخیص داده شدند، که می تواند نشاندهنده حضور EBV در سلولهای سرطانی و غیرسرطانی مری باشد.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که فراوانی ویروس اپشتین بار در بافت های سرطان مری نشان داد. ولی این یافته نمی تواند نقش EBV را در ابتلا به سرطان مری تایید یا رد کند.
    کلیدواژگان: ویروس اپشتین بار، کارسینوم سنگفرشی مری، Real Time PCR
  • محسن جوکار، ندا عسلی، ایلر جمالی، محسن فرهادی، یعقوب صفدری، یعقوب یزدانی * صفحات 68-74
    سابقه و هدف
    سرطان گردن رحم از مهمترین عوامل مرگ و میر در زنان است. ویروس پاپیلومای انسانی در بیش از 98% موارد این سرطان یافت شده است. پروتئین E7 یک آنتی ژن ضعیف در تحریک پاسخ ایمنی است. ناقل های پروتئینی نظیر سم تتانی رویکردی جدید در افزایش پاسخ ایمنی بر علیه آنتی ژن های ضعیف است. هدف از این مطالعه تولید پروتئین فیوژ شده جدید متشکل از پروتئین E7 و سم کلستریدیوم تتانی می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی پروتئین فیوژ شده E7 و سم تتانوس در سیستم بیانی باکتریایی تولید گردید. توالی مربوط به هر یک از قطعات از پایگاه اطلاعاتی NCBI بدست آمد. وزن مولکولی پروتئین نوترکیب و حضور شاخصه های آنتی ژنی بوسیله آزمون های الکتروفورز بر روی ژل آکریل آمید و وسترن بلات مورد بررسی قرار گرفت. پایگاه تجزیه و تحلیل ایمنی زایی اپیتوپ ها به منظور بررسی پتانسیل ایمنی زایی پروتئین فیوژ شده مورد استفاده قرار گرفت.
    یافته ها
    حظور باند 42 کیلو دالتونی در آزمون های الکتروفورز و شاخصه های آنتی ژنی در آزمون وسترن بلات حاکی از تولید پروتئین نوترکیب است. بررسی نرم افزاری حاکی از پایدار بودن ساختار مولکولی پروتئین نوترکیب (شاخصه پایداری برابر یا 31/14) و ایمنی زایی قابل قبول آن می باشد (پتانسیل تحریک پاسخ ایمنی برابر با 0/73).
    نتیجه گیری
    در این مطالعه فرم پایدار و کارامد از پروتئین فیوژ شده با ساختار پروتئین E7 و سم کلستریدیوم تتانی تولید گردید
    کلیدواژگان: سرطان گردن رحم، پروتئین E7 ویروس پاپیلومای انسانی، پروتئین نوترکیب، سم کلستریدیوم تتانی
|
  • P. Amri Maleh, Ar Firouzjahi, B. Heidari, S. Malaki *, A. Bijani, F. Heidarnia Pages 7-13
    Background And Objective
    Vitamin D plays a key role in bone mineralization, muscular strength, immune system function, cardiovascular function and the health and function of brain. Since the critically ill patients hospitalized in the medical intensive care unit suffer from vitamin D deficiency due to several reasons, the present study aims to evaluate the serum vitamin D level and its association with the outcome of patients hospitalized in the medical intensive care unit.
    Methods
    This cross-sectional study was conducted among all patients hospitalized in the medical intensive care unit of Ayatollah Rouhani Hospital during 16 months. Vitamin D level, age, sex, cause of admission, the glasgow coma scale (GCS) and mortality were recorded. The intensity of patient's illness was measured based on the APACHE score. The level and intensity of vitamin D deficiency were measured and compared between survivors and patients who died.
    Results
    Of the 117 patients who entered the study, 49.6% were male. The mean age of the patients was 67.22±17.27 years. The mean glasgow coma scale was 8.41±2.5. 72.6% of the patients suffered from vitamin D deficiency (
    Conclusion
    Results of the present study demonstrated that mortality rate in patients with vitamin D deficiency is higher than other patients.
    Keywords: Vitamin D, Mortality, Medical Intensive Care Unit, Length of stay
  • M. Bagheri Nesami *, Sz Mirshabni, Sa Shorofi, J. Yazdani Cherati, P. Amri Male Pages 14-20
    Background And Objective
    Gastric residual volume is considered as an important parameter for gastric emptying and feeding tolerance. This volume is measured before each time of feeding and it has direct effect on the volume and time of the next feeding. Ginger is one of the medicinal plants that have effect on gastric emptying rate. This study aims to compare the effect of erythromycin and ginger extract on gastric residual volume in patients receiving enteral nutrition order in the intensive care unit.
    Methods
    This randomized clinical trial was conducted among 74 patients hospitalized in the intensive care unit. Patients were fed with similar nutrition formula every 3 hours for 24 hours. Before each gavage feeding, the gastric residual volume of patients was aspirated and recorded. The gastric residual volume of 28 patients (more than 200 cc) was allocated to one of the groups of erythromycin (n = 13) and ginger (n = 15). Patients were fed with 2.5 mg/kg erythromycin in 4 divided doses or 2 grams per day ginger extract in 4 divided doses. The gastric residual volume was recorded for 4 consecutive days and the data obtained from the two groups were compared (IRCT: 201505257494N13).
    FINDINGS: The mean difference of gastric residual volume in erythromycin group was 111.71±7.04 cc before the intervention and 4 days after that, which was not statistically significant. This difference was 108.61±11.47 cc in ginger group. Results demonstrated that mean gastric residual volume in erythromycin and ginger groups were 98.52±27.88 cc and 95.71±18.91 cc, respectively during the first 4 days and there was not a statistically significant difference between these two groups.
    Conclusion
    Results of the study demonstrated that the effect of ginger is very similar to erythromycin. Therefore, ginger can be a proper substitute for erythromycin to prevent increased gastric residual volume in patients hospitalized in the intensive care unit.
    Keywords: Enteral nutrition, Gastric Lavage, Erythromycin, Ginger, Residual volume, Intensive care unit
  • R. Moeini_N. Gorji_R. Ghods *_S. A Mozaffarpur Pages 21-26
    Background And Objective
    Persian (Iranian) medicine is one of the oldest traditional medical science with more than 1000 years of history. Scientometrics studies on the current research achievement of Persian medicine in academic communities are lacking. The purpose of this study is assessment and analysis of scientific attainment of Persian medicine in international research publication and provides overview of research efforts in the field of Persian traditional medicine until 2015.
    Methods
    Documents were collected from Pub Med database with these keywords: “Iranian medicine”, “Persian medicine”, “Iranian traditional medicine” and “Persian traditional medicine”. All data were classified based on type of manuscript, field of study, kind of research, journal type and publication year.
    FINDINGS: 502 Articles were found up to the end of 2015; 54.3% original articles, 26% review, 13.7% letter to editor, 29% biographical and historical articles. Pharmacological and phytochemical studies were the most published articles (14/7%). Between 139 journals which published these articles, 59% have Impact factor (IF) and highest IF belonged to the Lancet neurol J (23/46). More than one citation was reported in 43.7% of articles and the most citation belong to the one of the published article in year 2012 (23 citation). H-Index of all collected articles was 12.
    Conclusion
    The number of published articles in Persian (Iranian) Medicine had significant growth in the last years. But usage of several keywords for Persian traditional medicine, by authors, inhibits aggregation and availability to these. However proposed unique full or abbreviate name be used in all published research document.
    Keywords: Persian Medicine, Traditional Medicine, Iranian Medicine, Systematic Review
  • E. Habibi, H. Esmaeeli * Pages 27-35
    Background And Objective
    Curcumin, a natural polyphenolic compound derived from the rhizome of turmeric, has a cardiovascular protective effects. Histone acetyltransferase (HAT) is a consequential enzyme in processes of cardiac hypertrophy (cardiomegaly). According the high prevalence of cardiovascular disease and necessity for prevention, this review had studied the effect of curcumin on the activity of the histone acetyltransferases and cardiac hypertrophy process.
    Methods
    In this study, scientific articles indexed in databases "Web of science, Scopus, PubMed, SID, ISI" were studied using key words "Curcumin, Tumeric, Histone Acetyltransferases, Cardiomegaly". 66 articles were studied eventually of the 640 articles in the initial search.
    FINDINGS: Cardiac hypertrophy, as one of the most common symptoms of cardiovascular disease, may lead to the heart failure and cardiac arrest. Curcumin plays an important role in the prevention and treatment of cardiac hypertrophy; which inhibits the DNA transcription and myocardial uncontrolled growth by reducing the activity of HAT and GATA4 acetylation. Curcumin acts as a selective histone acetyltransferase inhibitor and reduces the ratio of heart weight to body weigh. In addition, curcumin reduces the activity of NF-κB, a transcription factor in the pathophysiology of myocardial diseases, and inflammatory biomarkers, including MCP-1, IL-6, IL-1, TNF-α.
    Conclusion
    Although the mechanism of curcumin is not as clear, according to previous studies it can be realized turmeric is associated with the inhibition of histone acetyltransferase activity and prevent cardiac hypertrophy. However, curcumin is not toxic to humans in high doses, but its overuse use is not recommended due to limited bioavailability.
    Keywords: Curcumin, Tumeric, Histone Acetyltransferases, Cardiomegaly
  • P. Sajadi Kabodi, D. Bakhshi, Aa Moghadamnia *, Aa Sefidgar Pages 36-42
  • Effect of hydroalcoholic extracts of thyme on depression, pain and physical disorders in Parkinson model induced by 6-hydroxydopamine in rats
    Z. Zanganeh *, M. Setorki, R. Mahmoodi Pages 48-54
  • A. Shiva *, Ah Pakravan Pages 55-60
    Background And Objective
    Incidence of skin malignancy is increasing recently and includes 11% of all human malignancies. Basal cell carcinoma (BCC) is a primary malignant epithelial with slow expansion and invasive status. Squamous cell carcinomas (SCC) constitutes about 20% of all skin tumors is originated from surface epithelial dysplasia. This study aim to report a case of SCC of the scalp in a patient with history of BCC with frequent relapses.
    CASE REPORT: The patient is a 75-year old man with a history of diabetes for 15 years, smoking and alcohol use for a long time, who suffered from BCC in the last 20 years and underwent surgery twice due to relapse of the lesion. Since last year, 2-3 cm injuries and endophytic appearance with mired center and prominent and irregular margins near leukoplakia areas were created in the same BCC spot. The results of histopathology confirmed Squamous cell carcinoma.
    Conclusion
    Since a high percentage of patients with a history of non-melanoma tumor will suffer from other non-melanoma tumors in the next 5 years, timely diagnosis, appropriate treatment and regular follow-up can reduce the chance of disability, metastasis and death significantly. Therefore, informing these patients for appropriate treatment and follow-up to prevent relapse can help to increase their life span.
    Keywords: Squamous cell carcinoma, Basal cell carcinoma, Scalp malignancy
  • Rabeae Rahmani, Dr. Majid Alipour, Dr. Farzin Sadeghi, Dr. Mahmoud Hajiahmadi, Dr. Novin Nikbakhsh, Dr. Sepideh Siadati, Dr. Yousef Yahyapour * Pages 61-67
    Background and Aim
    Among the risk factors has been suggested for esophageal cancer, the infection with cancer-causing viruses are also addressed. Epstein - Barr virus (EBV) is one of the carcinogenic viruses that it can infect epithelial cells and causes malignancies. Some studies have proposed the role of EBV in Esophageal Squamous Cell Carcinoma (ESCC), but the results are varied in different studies. The aim of this study was to determine the existence of EBV genome in ESCC and non-cancerous or normal tissue samples.
    Materials and Methods
    In this cross-sectional study, 100 paraffin embedded tissue samples of ESCC and 68 non-cancer tissue samples were enrolled. After deparaffinization of tissue samples, DNA was extracted. Extracted DNA was evaluated by Real Time PCR using a specific primers and probe for EBV.
    Results
    EBV EBER gene in 10 cases (10%) of esophageal cancer samples and in 3 (4/4%) of the non-cancerous control samples were positive, which can indicate the presence of EBV in cancer and noncancerous cells of esophagus.
    Conclusion
    In particular, the prevalence of EBV DNA in non-cancerous control samples was less than esophageal cancer, but the findings cannot confirm or deny the role of EBV in the development of esophageal cancer and studies with larger sample sizes are recommended.
    Keywords: Epstein-Barr Virus, Esophageal Squamous Cell Carcinoma, Real time PCR
  • M. Jokar, N. Asali, A. Jamali, M. Farhadi, Y. Safdari, Y. Yazdani * Pages 68-74