فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی بابل - سال نوزدهم شماره 12 (پیاپی 123، آذر 1396)

مجله دانشگاه علوم پزشکی بابل
سال نوزدهم شماره 12 (پیاپی 123، آذر 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/10/10
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سلیم آراملی، هاشم یعقوبی *، جعفر خلفی، صحیفه شاهی زاده صفحات 7-11
    سابقه و هدف
    با توجه به اینکه در نوزادان خیلی نارس به دلیل مشکلات تنفسی و گوارشی شروع تغذیه دهانی با تاخیر زیاد انجام می شود، در صورت عدم تغدیه وریدی معمولا این نوزادان دچار کاهش وزن شدید و تحلیل عضلانی می شوند. از طرفی تغذیه وریدی عوارض متعددی مثل کلستاز و آسیبهای کبدی را به همراه دارد. هدف این مطالعه تعیین تاثیرات تغذیه وریدی برروی پارامترهای بیوشیمیایی خون در نوزادان نارس می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی روی 26 نوزاد نارس (سن بارداری 27 تا 33 هفته و وزن 800 تا 1900 گرم) تحت تغذیه وریدی در بیمارستان علوی شهر اردبیل طی یک سال 1395 انجام گرفت. پارامترهای بیوشیمیایی خون به روش اسپکتروفتومتری با دستگاه اتوآنالیزور قبل و پس ازتغذیه مورد سنجش قرار گرفت.
    یافته ها
    در خاتمه تغذیه فعالیت الکالن فسفاتاز (299/73±712/86 در مقابل 177/53±476/07) و گاماگلوتامیل (46/23±81/79 در مقابل 5/42±59/5) افزایش معنی داری و فعالیت بیلی روبین توتال (0/79±1/45 در مقابل 5/04±7/16) و مستقیم (0/15±0/21 در مقابل 0/31±0/49) کاهش معنی داری را نشان دادند. (0/05p<). در حالی که تغییرات آسپارتات ترانسفراز و آلانین ترانسفراز در انتهای دوره تغذیه معنی دار نبود. همچنین علائم کلستاز در هیچ کدام از نوزادان مشاهده نگردید.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که تغذیه وریدی تاثیری در اینکه کلستاز ندارد.
    کلیدواژگان: تست های فعالیت کبدی، تغذیه وریدی، نوزاد نارس
  • سجاد شفیعی، سید محمد حسینی نژاد، ایرج گلی خطیر، حامد چراغ مکانی، سینا پیمان، حامد امینی آهی دشتی *، میثاق شفیع زاد صفحات 12-16
    سابقه و هدف
    خونریزی تحت عنکبوتیه(Sub Arachnoid Hemorrhage) یک بیماری شایع و با اثرات ناگوار است و میزان عوارض نورولوژیک بسیار بالایی در این بیماری وجود دارد. تشخیص نادرست بیماری باعث افزایش مرگ ومیر و تاخیر در شروع درمان می گردد. لذا این مطالعه جهت بررسی ویژگی های بالینی بیماران مبتلا به SAHدر مازندران انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی بر روی 110 بیمار مبتلا به SAH غیر ضربه ای انجام شد. سن، جنس، سردرد، اختلال بلع، اختلال تکلم، سنکوپ، همی پلژی، تشنج، تهوع و استفراغ و همچنین عوامل خطر در این بیماران نظیر هایپرتانسیون، دیابت، هایپرلیپیدمی، مصرف الکل، مصرف سیگار، بیماری ایسکمیک قلبی از پرونده بیماران استخراج و ارزیابی شد.
    یافته ها
    میانگین سن بیماران 16/92±53 سال بود. بیشترین شیوع SAH غیر تروماتیک در گروه سنی بالای 40 سال بخصوص 40 تا 60 سال بود. میانگین مدت بستری بیماران حدود 4/77±14/7 روز بود. فشار خون بالا (47/47%) بالاترین میزان شیوع را در جمعیت مورد مطالعه در مقایسه با دیگر ریسک فاکتور ها شامل دیابت، افزایش چربی خون، بیماری ایسکمیک قلبی، سیگار و الکل داشت و همچنین سردرد شیوع 80% و همی پلژی 11/8% داشت.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه لازم است کلیه بیماران با سردرد بویژه سردرد ناگهانی که دارای سابقه فشارخون هستند، از نظر SAH بررسی دقیق و کامل شوند.
    کلیدواژگان: سردرد، فشارخون، خونریزی تحت عنکبوتیه ای
  • محسن توان، سهیلا قیطران، بتول هوری، حامد توان * صفحات 17-21
    سابقه و هدف
    پاسخ کورتکس بینائی نسبت به فرکانس های فضائی مختلف انتخابی بودهو عوامل مختلفی در پردازش فرکانس های فضایی محرکین بینایی در کورتکس نقش دارند. با توجه به نقش مدولاسیون فرکانس های فضایی در تعیین مقادیر مختلف نزدیک بینی، این مطالعه به منظور بررسی تاثیر مدولاسیون فرکانس های فضائی محرک بینائی بر پاسخ کورتکس بینائی در حالت نزدیک بینی ساختگی توسط تصویربرداری تشدید مغناطیسی عملکردی انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تحلیلی بر روی 12 نفر داوطلب سالم (5 مرد و 7 زن) انجام شد، میدان بینایی، اندازه مردمک اندازه گیری شد، تصویربرداری تشدید مغناطیسی با استفاده از دستگاه MRI فیلیپس با شدت میدان مغناطیسی 1/5 تسلا انجام شد. از آنجائی که مدت زمان انجام هر آزمایش 4 دقیقه (متشکل از 8 بلوک 30 ثانیه ای) بود، داده ها به کمک نرم افزار FSL پردازش گردید. 2N2016021326538IRCT:
    یافته ها
    بین حالت بدون عیب انکساری و حالت نزدیک بینی ساختگی با عدسی 1.00+ دیوپتری طی فرکانس فضائی میانی(0/005p=) و بالا(0/03p=) ارتباط معنی داری وجود داشت. بین حالت بدون عیب انکساری و نزدیک بینی ساختگی با عدسی 3.00+ دیوپتری در فرکانس فضائی بالا (0/009p=) معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه کاهش پاسخ کورتکس بینائی در مقادیر مختلف نزدیک بینی نسبت به حالت امتروپی را نشان می دهد. علی رغم کاهش نامحسوس در مقادیر مختلف نزدیک بینی، نتایج حاصله دلالت بر موثر بودن نزدیک بینی بر پاسخ کورتکس دارد.
    کلیدواژگان: نزدیک بینی، کورتکس بینائی، محرک بینائی
  • مهرناز احمدشعربافی، نجمه رنجی * صفحات 22-27
    سابقه و هدف
    پولیپوز آدنوماتوز فامیلی (Familial adenomatous polyposis) FAP یک سرطان کلورکتال در اثر جهش در ژن APC است که بصورت اتوزومی غالب به ارث می رسد. در مبتلایان به FAP بعد از 20 سالگی، آدنوم ها شکل گرفته که یک یا دو دهه بعد به تومور بدخیم پیشرفت می کنند. هدف از این مطالعه بررسی جهش در اگزون 3 و بخشی از اگزون 15 در ژن APC از مبتلایان به FAP در استان گیلان می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی مبتلایان به FAP با داشتن بیش از صد پولیپ در کلورکتال، از بین 100 فرد مبتلا به سرطان کلورکتال شناسایی و پنج سی سی خون از بیماران تهیه شد. اگزون 3 و بخشی از اگزون 15 ژن APC بواسطه واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) تکثیر شد و برای تعیین نوع جهش های کوچک تحت تعیین توالی مستقیم قرار گرفتند.
    یافته ها
    در این مطالعه یک جهش بی معنی (c.3184C>T، p.Q1062X) در یک فرد مبتلا به FAP کلاسیک با پولیپوز شدید شناسایی شد.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که پولیپوز شدید در فرد مبتلا به FAP با جهش بی معنی که منجر به تولید پروتئین کوتاه شده APC شد، مرتبط می باشد.
    کلیدواژگان: ژن APC، FAP، جهش، PCR، سکوئنسینگ
  • مهسا وفایی مهر، محمد یوسف علیخانی، حامد طهماسبی، محمدرضا عربستانی * صفحات 28-35
    سابقه و هدف
    مقاومت به متی سیلین و حضور کاست ژنی ccr در استافیلوکوک اورئوس، زمینه ظهور سویه های مقاوم به متی سیلین را فراهم کرده است. هدف از این مطالعه شناسایی آللهای کاست ccr در سویه های استافیلوکوک اورئوس مقاوم به متی سیلین و تعیین ارتباط حضور این کاستها با فرایند چندمقاوتی می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی، 135 ایزوله بالینی استافیلوکوک اورئوس مقاوم به متی سیلین براساس نوع عفونت های ایجاد شده جداسازی و با دیسک سفوکسیتین 30 میکروگرم و ژن mecA تایید شدند.کاست ژنی ccr با پرایمرهای اختصاصی به روش Multiplex PCR بر روی ژن های ccrA/B1 ،ccrA/B2 ،ccrA/B3 ،ccrA/B4 ،ccrA2/B ،ccrC موردشناسایی قرارگرفت.
    یافته ها
    از 135 سویه استافیلوکوک اورئوس مقاوم به متی سیلین، بیشترین مقاومت آنتی بیوتیکی به پنی سیلین و اریترومایسین با فراوانی بیش از 90 درصد اختصاص داشت. به ترتیب در 2 ایزوله(1/3 درصد) برای ژن ccrA/B1، 12 ایزوله (8/2 درصد) برای ژن ccrA/B2، 15 ایزوله (10/34 درصد) برای ژن ccrA/B3، 2 ایزوله (1/3 درصد) برای ژن ccrA/B4، 4 ایزوله (8/2 درصد) برای ژن ccrA2/B و 22 ایزوله (15/87 درصد) برای ژن ccrC مثبت بودند. ارتباط معنی داری بین حضور این ژنها و الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی مشاهده شد (p=0/05).
    نتیجه گیری
    کاست ژنی ccr می تواند زمینه مقاومت به آنتی بیوتیک های کلاس های مختلف در سویه های استافیلوکوک اورئوس مقاوم به متی سیلین را فراهم کند.
    کلیدواژگان: مقاومت دارویی، استافیلوکوک اورئوس مقاوم به متی سیلین
  • محمد امین حیدری گرجی، فائزه ابوالقاسم زاده، همایون علاقه مند، بهناز اسماعیلی * صفحات 36-42
    سابقه و هدف
    ماتریکس متالو پروتئیناز در ثبات باند کامپوزیت به دندان نقش مهمی دارد. در سالهای اخیر کلرهگزیدین به عنوان مهارکننده فعالیت ماتریکس متالو پروتئیناز پیشنهاد شده است. هدف از این مطالعه بررسی اثر کلرهگزیدین 2% بر ریزنشت مینایی ترمیم های کامپوزیتی در سیستم های باندینگ مختلف می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه آزمایشگاهی، حفرات کلاس V در سطح باکال و لینگوال 40 دندان مولر کشیده شده تهیه شد. حفرات اچ (Etch) شدند و به صورت اتفاقی به 8 گروه Adper single Bond 2 (ASB)، Clearfil SE Bond (CSE)، Clearfil S3 Bond (CS3)، Single Bond Universal (SBU)، ASB +کلرهگزیدین2%، +CSEکلرهگزیدین 2%، +CS3کلرهگزیدین 2%، +SBUکلرهگزیدین 2% بعد از آن حفرات با کامپوزیت 250Z ترمیم شدند و ترموسیکلینگ ( بین 5 تا 55 درجه سلسیوس،5000 سیکل) انجام شد. جهت اندازه گیری میکرولیکیج مینایی، از روش نفوذ رنگ استفاده شد. نمونه ها باکولینگوالی تحت برش قرار گرفتند و ریزنشت در استریومیکروکوپ با بزرگنمایی 40 با سیستم کدبندی 3-0 ثبت و آنالیز شد.
    یافته ها
    در سیستم های باندینگ ASB، CSE، CS3 ، SBU در صد نمونه های بدون ریزنشت قبل از کاربرد کلرهگزیدین به ترتیب 80%، 90%، 90% و 80% و بعد از آن 100%، 80%، 80% و 90% بود اما این اختلاف معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که کاربرد کلرهگزیدین 2% بر ریزنشت مینایی ترمیم های کامپوزیتی در سیستمهای باندینگ مختلف اثر منفی ندارد.
    کلیدواژگان: کلرهگزیدین، عوامل باندینگ، نشت
  • ناهید بلبل حقیقی، سحر ملزمی *، شهربانو گلی، حمید محمدصادقی، محسن امینیان صفحات 43-49
    سابقه و هدف
    با توجه به اینکه دیابت اثر سویی بر پدیده اسپرماتوژنز و باروری مردان دارد و دسترسی آسان و بی خطر به داروهای گیاهی برای درمان عوارض ناشی از دیابت، در این مطالعه دو اثر پیشگیری کننده و درمانی کاکوتی کوهی بر آسیب بیضه ای در موش های صحرایی نر بررسی شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی 32 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار، با محدوده وزنی 200 تا 220 گرم، به چهار گروه هشت تایی تقسیم گردیدند. گروه شاهد، گروه دیابتی، که از طریق تزریق درون صفاقی mg/kg55 استرپتوزوتوسین دیابتی شده، گروه تجربی1، (دیابتی + گاواژ کاکوتی کوهی با دوز mg/kg 100) و گروه تجربی2 (دیابتی + گاواژ کاکوتی کوهی با دوز mg/kg150)، که پس از دو ماه دیابتی شدن، به مدت پنج هفته عصاره کاکوتی کوهی را به روش گاواژ دریافت کردند. در ابتدای هفته پنجم از نمونه ها خون گیری به عمل آمد و همچنین مقاطع بیضه ها مورد ارزیابی ماکروسکوپی(بیضه راست) (طول، حجم، وزن و قطر بیضه) و هسیتولوژیک (بیضه چپ) (تعداد اسپرماتوژنزیس) قرار گرفت.
    یافته ها
    در گروه دیابتی کاهش معنی داری را در سلول های اسپرماتوگونی(6/11±58/82) نسبت به شاهد (10/2±78/18) (0/001>p) و کاهش معنی دار در سلولهای سرتولی(0/87±5/55) گروه دیابتی نسبت به گروه شاهد (1/57±17/33) مشاهده گردید(0/001>p). همچنین در گروه های تجربی افزایش معنی داری در سلول های اسپرماتید در گروه تجربی دوم (4/8±114/83) نسبت به گروه تجربی اول (3/83±100/33) مشاهده گردید (0/001>p).
    نتیجه گیری
    یافته های مطالعه نشان داد که تجویز دراز مدت کاکوتی کوهی بر قطر و ضخامت مجاری اسپرم ساز بیضه اثر گذار است. لذا ممکن است درمان با کاکوتی کوهی باعث بهبود در فرایند اسپرماتوژنز مردان دیابتی شود.
    کلیدواژگان: دیابت، انسولین، تستوسترون
  • الهام شبیری، یاشار فیض آبادی * صفحات 50-54
    سابقه و هدف
    کونکای (توربینیت) میانی، شاخصی از دیواره جانبی بینی و دهانه سینوس قدامی در جراحی آندوسکوپی سینوس است. بنابراین، جهت جلوگیری از آسیب به سقف قدامی اتموئید در طی این روش جراحی، تشخیص اتصال فوقانی کونکای میانی و شکل این ناحیه مهم است. به دلیل مجاورت کونکای میانی با سقف استخوان اتمویید، کونکای بولوزا می تواند منجر به تغییر در اندازه سقف استخوان اتمویید شود. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط بین اندازه کونکای بولوزا و سقف اتموئید قدامی با استفاده از سی تی اسکن می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی تصاویر کرونال حاصل از سی تی اسکن در 379 بیمار که بدلیل شکایات مربوط به بیماری سینوزیت به صورت در دسترس مراجعه کرده بودند، بررسی شدند. جهت اندازه گیری عرض سقف اتمویید قدامی، دو نقطه به عنوان نقاط مرجع در ناحیه قدامی جمجمه انتخاب شدند که شامل نقاط خارجی و داخلی سقف اتموئید در اولین برش کرونال بودند. همچنین، بزرگترین قطر آگزیال کونکای بولوزا اندازه گیری و بررسی شد.
    یافته ها
    میانگین (±انحراف معیار) قطر اگزیال کونکای بولوزا و عرض سقف اتموئید قدامی در سمت راست به ترتیب برابر با 1/99±3/78 و 1/31±7/71 میلی متر بود (0/002p=؛ 0/17r=). میانگین قطر اگزیال کونکای بولوزا و عرض سقف اتموئید قدامی در سمت چپ به ترتیب برابر با 2/24±4/09 و 1/5±7/37 میلی متر بود (0/001p<؛ 0/21r=).
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که پنوماتیزه شدن کونکای میانی و افزایش اندازه آن با افزایش اندازه سقف استخوان اتمویید قدامی ارتباط مستقیم مثبت دارد. این یافته می تواند حین بررسی بیماران برای جراحی های سینوسی کمک کننده باشد تا از آسیب ایاتروژنیک به سقف اتمویید اجتناب شود.
    کلیدواژگان: توربینیت، استخوان اتموئید، توموگرافی کامپیوتری
  • حکیمه مهدی زاده، محمد علی جهانی *، قهرمان محمودی صفحات 55-62
    سابقه و هدف
    سرطان ها طیف گسترده ای از بیماری ها هستند که تعداد آنها در حال افزایش بوده ولی میزان آن در سرطان های مختلف متفاوت می باشد. این مطالعه به منظور بررسی بار مراجعات بیماران سرطانی مراجعه کننده به مراکز درمانی تابعه دانشگاه علوم پزشکی بابل براساس ICD10 انجام گردید.
    مواد و روش ها
    این مطالعه گذشته نگر بر روی کلیه بیماران سرطانی مراجعه کننده به بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی بابل از سال 95 – 1370 انجام شد. اطلاعات کلیه بیمارانی که اولین بار به این مراکز مراجعه کرده بودند، با استفاده از چک لیست شامل نام بیمارستان، شماره پرونده، سن، جنس، شغل، تاهل، نوع و محل سکونت، نوع سرطان و کدICD ، جمع آوری و مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    بیشترین فراوانی بیماران سرطانی مربوط به جنس مردان (50/7%) 3575 نفر، متاهل (87/2%)6147 نفر و مربوط به شهرهای بابل (16/8%)1889نفر، آمل(14/4%)1018 نفر و ساری (11/8%)833 بود. بیشترین مراجعین از گروه سنی 70 سال به بالا و مربوط به اندام های گوارشی، پستان و تنفسی بود. بین نوع سرطان و شهر محل سکونت اختلاف معنی داری وجود نداشت ولی با سن، جنس، نوع سکونت، نوع شغل و نوع تاهل ارتباط معنی داری وجود داشت (0/05p=).
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که الگوی فراوانی سرطان در شهرهای مختلف مشابه بوده و با افزایش سن افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: بیمارستان ها، طبقه بندی بین المللی بیماریها، سرطان ها، بیماران
  • محمد جواد حسینی، محمدرضا یوسفی *، محدثه ابوحسینی طبری صفحات 63-68
    سابقه و هدف
    هیداتیدوز از بیماری های مهم مشترک انسان و دام است که بهترین روش درمان آن جراحی می باشد. تاکنون اسکولکس کشی های شیمیایی زیادی برای جلوگیری از نشت پروتواسکولکسی ها حین عمل جراحی بکار گرفته شد اما با توجه به عوارض جانبی مواد شیمیایی و استفاده از گیاهان دارویی ضروری به نظر می رسد. با توجه به خواص ضد انگلی درمنه دشتی این مطالعه به منظور بررسی و مقایسه اثر روغن ضروری درمنه دشتی (Artemisia sieberi) بر پروتواسکولکس های کیست هیداتیک در شرایط آزمایشگاهی با داروی آلبندازول انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه آزمایشگاهی روغن ضروری از قسمت های هوایی گیاه تهیه شد. کروماتوگرافی گازی-طیف سنجی جرمی به منظور تعیین اجزای آن انجام شد. پروتواسکولکس ها از کبد های آلوده به کیست هیداتیک استخراج و به مدت 10، 30، 60 و 120 دقیقه در معرض غلظت های (2/5، 5 و 10μg/ml) درمنه دشتی قرار گرفتند. میزان زنده بودن پروتواسکولکس ها بوسیله رنگ آمیزی ائوزین سنجیده شد. از آلبندازول به عنوان داروی استاندارد استفاده شد.
    یافته ها
    آلفا توجون با 31/5 درصد بعنوان ترکیب اصلی روغن ضروری مشخص شد. میزان اسکولکس کشی روغن ضروری در غلظت μg/ml2/5 در زمان های 10، 30، 60 و 120 دقیقه به ترتیب 51/8، 71/5، 82/8 و 99/3 درصد بود. آلبندازول با دوز مشابه در بازه های زمانی مشابه اثر کشندگی کمتری از خود نشان داد ولی در مقایسه با شاهد هر دو تیمار اثر معنی دار از خود نشان دادند (0/05p<). بیشترین فعالیت اسکولکس کشی روغن ضروری در غلظتμg/ml 10سی دقیقه پس از تیمار دیده شد. برای داروی آلبندازول این اثر در دوز μg/ml10 پس از 120 دقیقه مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که روغن ضروری درمنه دارای اثر پروتواسکولکس کشی قابل قبولی در مقایسه با داروی آلبندازول است و می توان از آن به عنوان یک ماده پروتواسکولکس کش طبیعی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: کیست هیداتیک، روغن ضروری، آرتمیزیا، کروماتوگرافی گازی-طیف سنجی جرمی
|
  • S. Aramli, H. Yaghoubi *, J. Khalafi, S. Shahizadeh Pages 7-11
    Background And Objective
    Considering the fact that oral feeding is delayed too much in extremely premature infants due to respiratory and digestive problems, these infants usually suffer from severe weight loss and muscular dystrophy in the absence of intravenous feeding. On the other hand, intravenous feeding has several complications such as cholestasis and liver damage. The aim of this study was to determine the effects of intravenous feeding on blood biochemical parameters in premature infants.
    Methods
    This cross-sectional study was performed on 26 preterm infants (gestational age of 27 to 33 weeks and weighing from 800 to 1900 grams) receiving intravenous feeding in Alavi Hospital in Tabriz during the year 2016. Blood biochemical parameters were measured by spectrophotometry with an auto-analyzer apparatus before and after feeding.
    FINDINGS: At the end, the activity of alkaline phosphatase (712.86±299.73 vs. 476.04±173.53) and gamma-glutamyl (81.79±46.23±vs. 59.5±5.42) increased significantly and the activity of total bilirubin (1.45±0.79 vs. 7.16±5.04) and direct bilirubin (0.21±0.15 vs 0.49±0.31) showed a significant decrease (p
    Conclusion
    The results of the study showed that intravenous feeding has no effect on cholestasis.
    Keywords: Liver Function Tests, Intravenous Feeding, Prematurity
  • S. Shafiee, Sm Hosseininejad, I. Golikhatir, H. Cheraghmakani, S. Peyman, H. Aminiahidashti *, M. Shafizad Pages 12-16
    Background And Objective
    Subarachnoid hemorrhage (SAH) is a common and horrible disease and high rate of neurological complications. Misdiagnosis leads to increased mortality and delayed onset of treatment. This aim of study was to investigate the clinical characteristics of patients with SAH in Mazandaran.
    Methods
    This research is descriptive and retrospective study on 110 non-traumatic SAH. Variables include age, sex, headache, swallowing disorder, speech impairment, syncope, hemiplegia, seizure, nausea and vomiting, as well as risk factors such as hypertension(HTN), diabetes(DM), hyperlipidemia(HLP), alcohol consumption, smoking, Ischemic heart disease(IHD) was extracted from the patients file.
    FINDINGS: The mean age of patients was 53±16.92 years. The most common non-traumatic SAH in the age group over 40, especially 40 to 60 years. The average hospital length of stay was 14.7±4.77 days. Hypertension (47.3%) is highest prevalence in the study population compared with other risk factors include DM,HLP,IHD,smoking,alcohol consumption and the headache was 80% and hemiplegia was 11.8%.
    Conclusion
    All patients with sudden headaches, especially headaches that have a history of hypertension must be accurate and complete evaluation for SAH.
    Keywords: Headache, Hypertension, Subarachnoid Hemorrhage
  • M. Tavan, S. Qytaran, B. Hoori, H. Tavan * Pages 17-21
    Background And Objective
    The choice of the response of the visual cortex to different space frequencies has been studied in several studies. The importance of the present study is to investigate the role of space frequency modulation in determining the magnitude of different neoplasms, and measure various types of myopia. The purpose of this study was to investigate the effect of modulation of visual acuity space frequencies on the response of the visual cortex in bipolar mode by magnetic resonance imaging.
    Methods
    In an analytical study, 12 people (5 males and 7 females) participated in the study. It was decided that they were right-handed, had no specific disease (neurological and systemic) and had no refractive errors. The pupil size was measured by visual acuity; magnetic resonance imaging was performed using a Phillips MRI device with a magnitude 1.5 Tesla magnetic field. Since the duration of each test was 4 minutes (consisting of 8 blocks of 30 seconds)IRCT:2016021326538N2
    FINDINGS: There was a significant relationship between refractive error and fuzzy state with diopter 1.00 lens at mid-frequency (p=0.005) and high (p=0.03). Additionally, there was a refractive error between the refractive error and false positives with a diopter of 3.00 lens at high space frequency (p=0.009). The variation in the number of activated vasks is significant only in the mid space frequency, and in comparison with the refractive error and artificially constructed near-diopter 1.00 lens (p=0.026).
    Conclusion
    Considering the efficacy of optic optics due to proximity to the response of the visual cortex, the necessity of correcting any refractive errors in visual science studies and related studies, such as neuroscience studies, as well as the separation and separation of refractive errors from neurological factors affecting the cortex response, Becomes.
    Keywords: Myopia, Visual Cortex, Visual Acuity
  • M. Ahmad Sharbafi, N. Ranji * Pages 22-27
    Background And Objective
    Familial adenomatous polyposis (FAP) is a colorectal cancer caused by the mutation in the APC gene, inherited as an autosomal dominant. In patients with FAP, adenomas are formed after the age of 20, which develop malignant tumors one or two decades later. The aim of this study was to determine the mutation in a part of exon 15 of APC gene in patients with familial adenomatous polyposis in Gilan province.
    Methods
    In this study, a nonsignificant mutation (c.3184C > T, p.Q1062X) was identified in a person with a classic FAP with severe polyposis.
    FINDINGS: In this study one nonsense mutation (c.3184C>T, p.Q1062X) was identified in a classic FAP patient with severe polyposis.
    Conclusion
    The results of the study showed that severe polyposis was associated with a nonsignificant mutation that resulted in the production of short APC protein in a person with FAP.
    Keywords: APC gene, FAP, mutation, PCR, sequencing
  • M. Vafaee Mehr, My Alikhani, H. Tahmasebi, Mr Arabestani * Pages 28-35
    Background And Objective
    Resistance to methicillin and the presence of the ccr gene in Staphylococcus aureus have provided the basis for the emergence of methicillin resistant strains. The aim of this study was to identify the ccr cassette alleles in methicillin-resistant S.aureus strains and to determine the relationship between the presence of these casts with a multivariate process.
    Methods
    In this study, 135 clinical isolates of methicillin-resistant S.aureus was isolated by genotypic methods. ccr gene cassette was evaluated qualitatively by multiplex PCR method. Data was analyzed using SPSS version 16 and also, the chi - square test was used.
    FINDINGS: Out of 135 strains of S.aureus resistant to methicillin, penicillin and erythromycin antibiotic resistance were the most frequent, more than 90%, respectively. Also, ccr gene cassette in the study on genes ccrA/B1, ccrA/B2, ccrA/B3, ccrA/B4, ccrA2/B, ccrC had taken place, respectively, in 2 isolates (1.3%) for gene ccrA/B1, 12 isolates (8.2%) ccrA/B2, 15 isolates (10.34 %) ccrA/B3, 2 isolates (1.3%) ccrA/B4, 4 isolates (8.2 percent) ccrA2/B and 22 isolates (15.87 %) were positive for the gene ccrC. A significant correlation between the presence of these genes and antibiotic distribution was observed (p=0.05).
    Conclusion
    The ccr gene cassette can provide a background of resistance to various antibiotics in methicillin-resistant S.aureus strains.
    Keywords: Antibiotic Resistance, Methicillin Resistance Staphylococcus Aureus, Ccr Cassettes
  • Ma Haidari, F. Abolghasemzade, H. Alaghemand, B. Esmaeili * Pages 36-42
    Background And Objective
    The matrix metalloproteinase plays a significant role in the bonding stability of the composite-tooth. Chlorhexidine has been offered as matrix metalloproteinase inhibitor in current years. The aim of this study was to investigation of effect of 2% chlorhexidine on enamel microleakage of composite fillings in different bonding systems.
    Methods
    In this in vitro study, class V cavities were prepared on the lingual and buccal surface of forty extracted molar teeth. The cavities were etched and divided randomly to 8 groups: 1: Adper single Bond 2 (ASB), 2: Clearfil SE Bond (CSE), 3: Clearfil S3 Bond (CS3), 4: Single Bond Universal (SBU), 5: ASB 2% Chlorhexidine (CHX), 6: CSE %CHX, 7: CS3 % CHX, 8: SBU 2%CHX. After bonding application, the cavities were restored with Z250 composite and thermocycling procedure (5 to 55 C, 5000 cycles) was done. Enamel microleakage was measured by dye penetration test. The teeth were sectioned buccolingually and microleakage was recorded based on a 0‒3 scoring system under a stereomicroscope (Motic Micro Optic, industrial group Co, LTD, Japan) at 40x magnification. Data analysis was done.
    FINDINGS: In ASB, CSE, CS3 and SBU bonding systems, Percent of samples without microleakage before use CHX was 80%, 90%, 90%and 80% and after it was 100%, 80%, 80% and 90 % respectively.
    Conclusion
    Use of 2% chlorhexidine has not adverse effect on enamel microleakage of composite restorations in different bonding systems.
    Keywords: Chlorhexidine, Bonding agents, Leakage
  • N. Bolbol Haghighi, S. Molzemi *, Sh Goli, H. Mohammad Sadeghi, M. Aminian Pages 43-49
    Background And Objective
    Considering that mellitus diabetes has adverse effects on spermatogenesis and male fertility and given the easy and safe access to herbal medicines to treat diabetes complications, this study investigated the preventive and therapeutic effects of ziziphora clinopodioides lam on testicular damage in male rats.
    Methods
    In this experimental study, 32 male Wistar rats weighing 200 to 220 g were divided into four groups of eight. The control group, the group that became diabetic through intraperitoneal injection of 55 mg/kg streptozotocin, experimental group 1 (diabetic흍 mg/kg ziziphora clinopodioides lam by gavage) and experimental group 2 (diabetic 흍 mg/kg ziziphora clinopodioides lam by gavage) that became diabetic after two months, and received ziziphora clinopodioides lam extract by gavage for five weeks. Blood samples were collected at the beginning of the fifth week, and the testes were examined macroscopically (right testis) (length, volume, weight and diameter of testes) and histologically (left testis) (spermatogenesis count).
    FINDINGS: In the diabetic group, there was a significant decrease in spermatogonial cells (58.22±6.11) compared with control (78.18±10.20) (p
    Conclusion
    The results of the study showed that long-term administration of ziziphora clinopodioides lam is effective in the diameter and thickness of the spermatic ducts. Therefore, treatment with ziziphora clinopodioides lam can improve the spermatogenesis of diabetic men.
    Keywords: Diabetes, Insulin, Testosterone
  • E. Shobeiri, Y. Feyzabadi * Pages 50-54
    Introduction
    For prevent damage to the roof anterior ethmoid during sinuses surgery, diagnostics connection of upper middle concha and shape this region is important. In addition, the expansion of the pneumatized middle concha (concha bulousa, CB) may affect the formation of the ethmoid roof. The aim of this study was to investigate the relationship between pneumatized middle concha and the anterior ethmoid roof dimensions by CT scan.
    Methods
    In this analytic cross-sectional study, coronal CT scans of 379 patients with sinusitis symptoms were consecutively investigated. In order to measure the width of the anterior ethmoid roof, two points were selected and considered as reference points in the anterior cranium including external and internal parts of the ethmoid roof on the first coronal slice. Then, the largest axial diameter of CB was measured.
    Results
    Mean (±SD) axial diameter of the CB and width of the anterior ethmoid roof at the right side were respectively 3.78 (1.99) and 7.71 (1.31) mm (r= 0.17, P= 0.002). Mean (±SD) axial diameter of the CB and width of the anterior ethmoid roof at the left side were respectively 4.09 (2.24) and 7.73 (1.5) mm (r= 0.21, P
    Conclusion
    Pneumotized middle concha and its size increase has a positive relationship with increase in the width of the anterior athmoid roof. This finding can be useful when planning for sinus surgeries to avoid iatrogenic damage to the ethmoid roof.
    Keywords: Turbinate, ethmoid bone, computerized tomography
  • H. Mehdizadeh, Ma Jahani *, Gh Mahmoudi Pages 55-62
    Background And Objective
    Cancers are a wide range of diseases, and their numbers are increasing but the severity of the disease is varied in different cancers. This study was conducted to evaluate the frequency of referrals of cancer patients referred to hospitals affiliated to the Babol University of Medical Sciences based on ICD10.
    Methods
    This retrospective study was conducted on all cancer patients referring to hospitals affiliated to Babol University of Medical Sciences from 1992 to 2016. The information related to the patients who referred to these centers for the first time were collected and reviewed using a checklist including hospital name, case number, age, sex, occupation, marriage, place of residence, type of cancer and ICD code.
    FINDINGS: The highest frequency of cancer patients was related to male gender (50.7%, 3575 patients), married patients (87.2%, 6147 patients), and were related to Babol (16.8%, 1889 patients), Amol (14.4%, 1018 patients) and Sari (11.8%, 833 patients). Most of the patients were in the age group of 70 and above and the problem was mostly associated with the gastrointestinal organs, breast and respiratory organs. There was no significant difference between the type of cancer and the place of residence, but there was a significant relationship with age, sex, type of residence, type of occupation and marital status (p=0.05).
    Conclusion
    The results of the study showed that the pattern of cancer in different cities is similar and increases with age.
    Keywords: Hospitals, International Classification of Diseases, Cancer, Patients
  • Mj Hosseini, Mr Yousefi *, M. Abouhosseini Pages 63-68
    Background And Objective
    Hydatidosis is a major zoonotic disease, and the best treatment for this disease is surgery. So far, many chemical protoscolex killers have been used to prevent protoscolices leakage during surgery, but it is necessary to consider the adverse effects of chemicals and the use of medicinal herbs. Considering the antiparasitic properties of Artemisia sieberi, this study was conducted to evaluate and compare the effect of Artemisia sieberi essential oil and albendazole drug on protoscolices of hydatid cyst under in vitro conditions.
    Methods
    In this laboratory study, essential oils were prepared from aerial parts of the plant. Gas chromatography–mass spectrometry was performed to determine its components. Protoscolices were extracted from the livers infected with hydatid cyst and were exposed to Artemisia sieberi (2.5, 5 and 10 μg/ml) for 10, 30, 60 and 120 minutes. The viability of protoscolices was measured by eosin staining. Albendazole was used as a standard drug.
    Results
    31.5% alpha-Thujone was identified as the main composition pf essential oil. The amount of essential oil protoscolices at the concentration of 2.5 μg / ml in 10, 30, 60 and 120 minutes was 51.8, 71.5, 82.8 and 99.3%, respectively. Albendazole showed lower toxic effect with similar dose at similar intervals, but both treatments showed a significant effect (p
    Conclusion
    The results of the study showed that Artemisia sieberi essential oil has an acceptable scolicidal effect compared to albendazole and can be used as a scolicidal agent.
    Keywords: Hydatid cyst, essential oil, Artemisia, Gas chromatography–mass spectrometry