فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی بابل - سال هجدهم شماره 11 (پیاپی 110، آبان 1395)

مجله دانشگاه علوم پزشکی بابل
سال هجدهم شماره 11 (پیاپی 110، آبان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/08/28
  • تعداد عناوین: 10
|
  • آناهیتا امیرپور، مریم سادات موسوی *، رزیتا ابوالقاسمی، ام البنین تازیکی، حمیدرضا خدامی ویشته صفحات 7-13
    سابقه و هدف
    بدلیل تاثیر اندک داروهای مورد استفاده در استئوآرتریت، یافتن درمان های جدید همواره مورد توجه بوده است. اگرچه کلشی سین بعنوان تعدیل کننده بیماری یا علایم عنوان شده اما مطالعات اندکی در مورد تاثیر آن انجام شده است. لذا این مطالعه به منظور بررسی تاثیر داروی کلشی سین در تعدیل علائم مبتلایان به استئوآرتریت زانو انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این کارآزمایی بالینی در 62 بیمار مبتلا به استئوآرتریت زانو انجام شد. میزان درد، ناتوانی عملکردی و سلامت بالینی به ترتیب بر اساس VAS، اندکس modified WOMAC و پرسشنامه modified HAQ سنجیده شد و بیماران به صورت تصادفی به دو گروه کلشی سین خوارکی (mg/bid 5/0) و دارونما تقسیم شدند و به مدت 4 ماه تحت درمان قرار گرفتند. در ماه سوم و چهارم درمان نیز سنجش ها تکرار شد. 1N2015071623240IRCT:
    یافته ها
    در هر دو گروه شدت درد در ماه های سوم و چهارم نسبت به ابتدای مطالعه کاهش یافته بود و میزان ناتوانی عملکردی و نمره ارزیابی سلامتی نیز بهبود یافته بود. با این حال درصد بهبود شدت درد در گروه کلشی سین نسبت به دارونما به میزان معنی داری بیشتر بود(در ماه سوم به ترتیب 29% و 16%، 0/03p=، در ماه چهارم به ترتیب 37% و 20%، 0/014p=). همچنین درصد بهبود عملکرد فیزیکی در گروه کلشی سین نسبت به دارونما به میزان معنی داری بیشتر بود(در ماه سوم به ترتیب 26% و 16%، 0/048p=، در ماه چهارم به ترتیب 28% و 20%، 0/036p=).
    نتیجه گیری
    استفاده از کلشی سین به مدت چهار ماه در بیماران مبتلا به استئوآرتریت زانو باعث بهبود بیشتر شدت درد و نیز عملکرد فیزیکی بیماران می شود.
    کلیدواژگان: استئوآرتریت زانو، کلشی سین، دارونما
  • مه زاد علیمیان، رضا صفاییان، بهروز زمان، سیدحمیدرضا فیض، آزاده عزیزی * صفحات 14-21
    سابقه و هدف
    با توجه به افزایش روز افزون اعمال جراحی لاپاراسکوپی نیاز به تجویز مناسب دارو، بهبودی سریعتر و کاهش عوارض همواره احساس می شود. این مطالعه به منظور مقایسه بهبودی بیماران پس از اعمال جراحی لاپاراسکوپی زنان با استفاده از دو روش شاخص دو طیفی (Bispectral Index) و روش استاندارد بالینی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه کارآزمایی بالینی بر روی بیماران تحت جراحی لاپاراسکوپی زنان در بیمارستان حضرت رسول اکرم (ص) انجام شد، بیماران به صورت تصادفی به دو گروه (روش استاندارد بالینی)A و (روش مانیتورینگ BIS) B تقسیم شدند. برای گروه A، داروی نگهدارنده بیهوشی بر اساس وزن بدن و وضعیت همودینامیک تجویز شد. در صورت افزایش تغییرات همودینامیک به میزان 20% فشار پایه، 20% به دوز پروپوفول افزوده شد. در گروه B، در صورت افزایش و یا کاهش BIS با افزایش و کاهش 10 درصدی پروپوفول بصورت تدریجی و مکرر BISرا در محدوده 60-45 حفظ نمودیم. زمان ترخیص شدن، زمان رسیدن به Adlrete score 9 یا بیشتر، میزان مخدر مصرفی، میزان درد در بدو ورود و میزان تهوع و استفراغ و میزان فشار خون سیستولیک، دیاستولیک و ضربان قلب هر 5 دقیقه در ریکاوری ثبت شد. 2N2015122919715:IRCT
    یافته ها
    تفاوت معنی داری بین زمان ترخیص شدن در گروه A 27/9±51/59 و B 21/25±49/35 وجود نداشت. تفاوت معنی داری نیز بین زمان رسیدن به 9 Adlrete score یا بیشتر در گروه A 9/02±22/6 و B 14/63±27 وجود نداشت. تفاوت معنی داری بین میزان مخدر مصرفی در گروه A 7/68±18 و B 13/51±24/62 وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه تفاوتی بین روش مانیتورینگ BIS و استاندارد بالینی در اداره بیهوشی و بهبود بیماران پس از اعمال جراحی لاپاراسکوپی زنان وجود ندارد.
    کلیدواژگان: مانیتورینگ BIS، بهبودی، عمق بیهوشی، لاپاراسکوپی زنان
  • ناهید رحمانی، محمد علی محسنی بندپی *، مهیار صلواتی، روشنک وامقی، ایرج عبداللهی صفحات 22-28
    سابقه و هدف
    کمردرد یک اختلال اسکلتی عضلانی و شکایت نسبتا شایع می باشد. عضلات، به عنوان مهمترین عامل ثبات دهنده ستون فقرات، در افراد مبتلا به کمردرد دچار اختلال می گردند. هدف از مطالعه حاضر مقایسه تقارن ابعاد عضلات شکم بین دو سمت غالب و غیر غالب و همچنین بین دو سمت دردناک و غیر دردناک بین نوجوانان سالم و مبتلا به کمردرد می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مورد-شاهدی بر روی 80 نوجوان سالم و 80 نوجوان مبتلا به کمردرد مزمن غیر اختصاصی 15 تا 18 ساله انجام شد. نمونه ها بصورت غیر احتمالی ساده در دسترس همراه با همسان سازی از نظر قد، وزن و شاخص توده بدن انتخاب شدند. ابتدا اطلاعات دموگرافیک جمع آوری و سپس اندازه گیری ابعاد عضلات شکمی (عرضی شکم، مایل داخلی و مایل خارجی) و چربی زیر پوست شکم آنها بکمک سونوگرافی انجام گرفت.
    یافته ها
    اختلاف میانگین و مقدار احتمال برای عضله عرضی شکم (0/189 و 0/024p=)، مایل داخلی (0/861 و 0/000p=)، مایل خارجی (0/287 و 0/031p=) و چربی زیر پوست شکم (0/081 و 0/762p=) تفاوت معنی دار آماری بین دو گروه از نظر اندازه عضلات شکم نشان داد و اندازه چربی زیر پوست تفاوت معنی دار نداشت. نتایج همچنین تفاوت معنی دار آماری در ابعاد عضلات شکمی (بجز عضله مایل خارجی و چربی زیر پوست) بین دو سمت غالب و غیر غالب (0/05p<) و بین سمت دردناک و غیر دردناک در نوجوانان مبتلا به کمردرد نشان می دهد (0/05p<).
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که اندازه عضلات شکمی در سمت غالب و دردناک کوچکتر از سمت غیر غالب و بدون درد می باشد
    کلیدواژگان: نوجوانان، عضلات شکم، کمردرد، سونوگرافی
  • عباس سلیمانی *، ثریا خفری، هدی باحشمت صفحات 29-34
    سابقه و هدف
    تنبلی چشم یک کاهش بینایی تقریبا« غیر قابل درمان بعد از 9 سالگی است. روش های مختلفی جهت درمان وجود دارد، هدف از این مطالعه درمان تنبلی چشم قبل از 9 سالگی با روش بستن چشم سالم به طور تمام وقت با کاهش تدریجی بستن چشم می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی برروی کودکان کمتر از 9 سال مراجعه کننده به کلینیک چشم شهر بابل با آمبلیوپیا انجام شد. حدت بینایی با استفاده از بهترین عینک ثبت و درمان به روش بستن چشم سالم ابتدا تمام وقت، سپس 6، 4، 2 و بعد درمان نگهدارنده 1 ساعت تا 9 سالگی انجام شد. جنسیت، سن، نظم در درمان، علت ایجاد تنبلی چشم، و عود بیماری ثبت گردید. موفقیت به صورت افزایش حدت بینایی حداقل 2 خط چارت اسنلن تعریف گردید.
    یافته ها
    بهبود حدت بینایی در 87 چشم آمبلیوپ در انتهای درمان 2/51±3/42 خط اسنلن بود که از نظر آماری معنی دار بوده است(0/001p<). همبستگی متوسط و معکوس، بین سن بیماران و میزان بهبود چشم معیوب وجود داشت (0/001p < و 0/395r=). بطور کلی میزان موفقیت در درمان از میان 87 چشم آمبلیوپ 74/7 % و عدم موفقیت 25/3% بوده است.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که بستن چشم تمام وقت با کاهش زمان تدریجی باعث بهبود تنبلی چشم می گردد. این روش بدون توجه به جنسیت و علت ایجاد تنبلی چشم باعث بهبود تنبلی چشم شده است. بهبودی حدت بینایی با سن رابطه معکوس داشته اند لذا غربالگری در کودکان با سنین پایین تر توصیه می شود.
    کلیدواژگان: آمبلبوپیا، بستن چشم، درمان، کودکان
  • سید غلامعلی جورسرایی *، مریم غلامی تبار طبری، یوسف رضا یوسف نیا پاشا صفحات 35-43
    سابقه و هدف
    انجماد اسپرم در حال حاضر نقش مهمی را در حفظ باروری زوجین تحت درمان ناباروری، به ویژه در بیماران اولیگواسپرمیا و کریپتواسپرمیا، ایفا می کند. برای اجتناب از بیوپسی های مکرر این بیماران زمان زیادی را باید به جمع آوری اسپرم اختصاص داد تا بعد از فراهم شدن شرایط لازم، بیمار در سیکل درمان ناباروری قرار گیرد. این مطالعه به بررسی انجماد اسپرم در نمونه های اولیگواسپرمیا و کریپتواسپرمیا می پردازد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه از بانک اطلاعاتی و معتبر NCBI مقالاتی که در زمینه روش های مختلف انجماد اسپرم بودند با استفاده از کلید واژه هایی نظیر الیگواسپرمیا و کریپتو اسپرمیا و انجماد اسپرم و مقالاتی که مقوله انجماد را از دیدگاه پزشکی و کاربردی، مورد بحث و بررسی قرار دادند، استفاده شد.
    یافته ها
    برای انجماد اسپرم از سه روش آهسته، سریع و شیشه ای استفاده می شود. نگهدارنده های زیادی همراه با محیط کشت ها برای انجماد اسپرم به کار می روند که برای بقا اسپرم ضروری هستند. از آنجائیکه انجماد ممکن است سبب ضعیف تر شدن حرکت اسپرم در بیمارانی با اختلال شدید اسپرماتوژنزیس گردد محققین درصدد ابداع روش هایی جهت کاهش این اثرات برآمدند. استفاده از زونا پلوسیدا، جلبک ولوکس گلوباتور، آلژینات آگارز، کرایولوپ، نی و سوزن میکرو اینجکشن، روش هایی هستند که برای حفظ و نگهداری و بقا بیشتر اسپرم ها توصیه شده اند.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این استفاده از ابزارهای مختلف برای نتیجه گیری بهتر در این روش ها به نوع نمونه های دریافتی در این بیماران بستگی دارد.
    کلیدواژگان: الیگواسپرمی، کریپتواسپرمی، نابارور
  • هنگامه صفرچراتی، بهناز اسماعیلی *، تهمینه انوری، علی بیژنی صفحات 44-49
    سابقه و هدف
    تاثیر عوامل خارجی بر رنگ مواد ترمیمی گلاس یونومر، از نظر زیبایی از اهمیت خاصی برخوردار می باشد. هدف از این مطالعه بررسی تغییررنگ گلاس یونومر معمولی و تغییر یافته با رزین، بعد از کاربرد وارنیش فلوراید می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه آزمایشگاهی 16 نمونه از هر گلاس یونومر Chemfil Superior(C) و(F) Fuji II LC تهیه شد. به دنبال آن از وارنیش فلوراید Dura shield (Sultan، USA) روی نمونه ها استفاده شد Cf) و (Ff. رنگ هر نمونه با استفاده از اسپکتروفوتومتر (Gretage Macbeth، Color-eye7000A) و دوربین دیجیتال (Sony Cyber-shot DSC N1)، قبل و بعد از کاربرد وارنیش فلوراید اندازه گیری شد.اطلاعات دوربین با نرم افزار MATLAB به فضای رنگیLab CIE تبدیل شدند. تغییر رنگ(∆E) هر نمونه در اسپکتروفوتومتر و دوربین دیجیتال محاسبه و آنالیز آماری انجام شد.
    یافته ها
    با استفاده ازاسپکتروفوتومتر ∆E در گروه Cf و Ff به ترتیب 4/44 و 5/8 بدست آمد، اما با دوربین دیجیتال ∆E در همین گروه ها به ترتیب 2/73 و 4/21 بود. کاربرد وارنیش فلوراید در ارزیابی توسط اسپکتروفتومتر و دوربین دیجیتال، سبب تغییر رنگ مشخص آماری در رنگ نمونه ها شد (به ترتیب 0/001p< و 0/028 p=). ضمنا داده های بدست آمده از اسپکتروفوتومتر و دوربین دیجیتال همبستگی معنی داری داشتند (0/045p= و 0/357r=).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه در ارزیابی توسط اسپکتروفوتومتر، کاربرد وارنیش فلوراید (Dura shield) سبب تغییر رنگ واضح در هر دو گلاس یونومر شد. با توجه به نتایج تقریبا مشابه، دوربین دیجیتال برای ارزیابی رنگ نسبتا قابل اعتماد می باشد.
    کلیدواژگان: گلاس یونومر، وارنیشهای فلوراید، رنگ، اسپکتروفتومتری
  • معصومه کاوسی، سهراب کاظمی، ماریا هاشمی، علی اکبر مقدم نیا* صفحات 50-56
    سابقه و هدف
    کورکومین ماده اصلی زردچوبه است که در طب سنتی گاهی به عنوان مسکن استفاده شده است. این مطالعه به منظور مکانیسم اثرات ضد دردی و ضد التهابی احتمالی کورکومین را به دو روش Hot-plate و فرمالین تست در موش های سفید کوچک آزمایشگاهی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی بر روی موش های سفید کوچک در محدوده وزنی 20 تا 25 گرم انجام شد. آزمایشات در دو بخش بررسی اثرات ضد دردی با به کار گیری روش صفحه داغ (Hot-plate) با کورکومین در دوز های20،10، 30 mg/kg و بررسی آثار ضد دردی به همراه ضد التهابی احتمالی با استفاده از تست فرمالین با 20 سر موش سفید با کورکومین در دوز های 5، 10 و20 mg/kg انجام شدند. سپس داده های به دست آمده مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    داده های گروه کورکومین به تنهایی در زمان تحمل حیوان روی صفحه داغ، تفاوت معنی داری با گروه سالین نشان ندادند. در حالی که کورکومین در دوز های20،10، 30 mg/kg به همراه مرفین (mg/kg20) در زمان 45 و 60 دقیقه به ترتیب با میانگین و انحراف معیار 9/8±22/7 ،11/2±25/7و 9/4±31/1 و 8/8±22/2، 9/7±25/3 و 10/7±29/1 ثانیه سبب افزایش قابل توجه و معنی داری در زمان تحمل حیوانات نسبت به گروه کنترل (9/47±19/0) شدند (0/05p<). در تست فرمالین، کورکومین به تنهایی توانست اثرات قابل توجهی در کاهش آثار دردناک تزریق فرمالین ایجاد نماید. مقادیر به دست آمده برای تست فرمالین در زمان 5 دقیقه برای هر یک از دوزهای 5، 10 و20 mg/kg کورکومین معنی دار بودند (0/05p<).
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های این تحقیق اثرات ضد دردی و ضد التهابی کورکومین در تست های هات پلیت و فرمالین وابسته به دوز می باشد
    کلیدواژگان: کورکومین، ضد دردی، ضد التهابی، تست فرمالین، مرفین، نالوکسان
  • مجید عفتی *، محمود خرمی، علی زارعی محمودآبادی، جواد رئوف صفحات 57-62
    سابقه و هدف
    کبد چرب یک بیماری قابل برگشت است که در انسان عموما ناشی از مصرف رژیم های پر چرب می باشد. هدف از این مطالعه القای کبد چرب با استفاده از رژیم غذایی با چربی بالا در موشهای صحرائی است تا مدلی آسان و در دسترس جهت مطالعه جنبه های مختلف این بیماری مهیا کند.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی بر روی 18 سر رت نر ویستار با وزن 20±180 گرم که به صورت تصادفی به دو گروه(9 تایی) تقسیم شدند، انجام گردید. یکی از گروه ها با رژیم غذایی استاندارد و گروه دوم با رژیم پرچرب (بر پایه چربی حیوانی و کلسترول) به مدت 10 هفته تغذیه شدند. پس از این مدت متغیر های تغییرات وزن، قند خون، آنزیم های کبدی، پروفایل لیپیدی سرم اندازه گیری و تغییرات هیستوپاتولوژی بافت کبد در دو گروه بررسی و مقایسه شد.
    یافته ها
    در پایان هفته دهم، میانگین تری گلیسیرید و کلسترول سرم در گروه کنترل به ترتیبmg/dl 9/1±53/71 وmg/dl 5/7±56/42 بود که نسبت به گروه پرچرب (به ترتیبmg/dl 13/4±90/85 وmg/dl 9/9±94/28) تفاوت معنی داری در این دو گروه دیده شد (0/05p<). مقدار آسپارتات آمینوترانسفراز در گروه کنترل از IU/L 12/7±89/85 به مقدار IU/L 17/8±147/84 در گروه پرچرب رسیده بود. همچنین مقدار آلانین آمینوترانسفراز نیز از IU/L 7/2±46/28 به IU/L 9/2±86/85 در گروه پرچرب افزایش یافت که معنی دار بود(0/01p<). همچنین در گروه پرچرب تغییرات هیستوپاتولوژیک کبد، شامل واکوئلهای چربی و تورم هپاتوسیتها مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج حاصل از این مطالعه، استفاده از رژیم پرچرب فرموله شده به خوبی توانست کبد چرب غیر الکلی را در موشهای صحرائی القا کند.
    کلیدواژگان: کبد چرب غیر الکلی، رژیم غذایی پرچرب، موش صحرائی ویستار
  • امیر میرزایی *، حسن نوربازرگان، حسن رحمتی، مسعود زندی صفحات 63-70
    سابقه و هدف
    یکی از مکانیسم های مقاومت باکتری استافیلوکوکوس اورئوس به آنتی بیوتیک ها از جمله سیپروفلوکساسین، وجود پمپ های افلاکس همانند norA می باشد. در این مطالعه وجود پمپ های افلاکس norA، بیان و فعالیت آن در سویه های مقاوم به سیپروفلوکساسین استافیلوکوکوس اورئوس مورد مطالعه قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، تعداد 250 نمونه بالینی خون، ادرار، زخم و نای از بیماران بستری در چند بیمارستان شهر تهران جمع آوری شد. ایزوله های استافیلوکوکوس اورئوس جداسازی گردید و به دنبال آن الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی، وجود و بیان ژن پمپ افلاکس norA توسط روش های PCR و Real Time PCR و همچنین فعالیت پمپ افلاکس توسط روش کمترین غلظت مهارکنندگی (MIC) مورد مطالعه قرار گرفت.
    یافته ها
    از میان 250 نمونه بالینی، تعداد 50 ایزوله استافیلوکوکوس اورئوس جداسازی شد و نتایج حساسیت آنتی بیوتیکی نشان داد که 68 درصد از نمونه ها (34 نمونه) مقاوم به متی سیلین و 32 درصد (16 نمونه) حساس به متی سیلین بودند و از میان اینها 24 درصد (12 نمونه) مقاوم به سیپروفلوکساسین بودند. نتایج Real Time PCR نشان داد که سویه های مختلف بیان متفاوتی از ژن norA دارند و همچنین سویه های مقاومتر میزان بیان بالاتری از ژن norA دارند. همچنین تمامی سویه های مقاوم به سیپروفلوکساسین دارای پمپ افلاکس فعال بودند.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که بین بیان ژن پمپ افلاکس norA، فعالیت آن و مقاومت به سیپروفلوکساسین در سویه های استافیلوکوکوس اورئوس ارتباط وجود دارد
    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس، مقاومت به سیپروفلوکساسین، پمپ افلاکس، norA
  • حسین سلمان نژاد، مرتضی مجاهدی *، سیدعلی مظفر پور، روشنک ثاقبی صفحات 71-79
    سابقه و هدف
    در پزشکی ایرانی مجموع خصوصیات فیزیکی، فیزیولوژیکی و روانی اختصاصی افراد تحت عنوان مزاج عام و نشانه های اختصاصی اعضا تحت عنوان مزاج عضو شناخته می شود. انواع مزاج ها شامل 9 گروه بوده و هر فرد به تناسب غلبه کیفیت خاص در یکی از این گروه ها جای می گیرد. تعیین مزاج عام و اعضای مهم بدن مانند مغز، کبد و قلب جهت تنظیم دستورات بهداشتی درمانی هر فرد ضروری است. هدف از این مطالعه بررسی و جمع بندی دیدگاه های منابع مکتوب پزشکی ایرانی در مورد نشانه های تشخیصی مزاج دماغ می باشد.
    مواد و روش ها
    جهت انجام این مطالعه مروری با استفاده از کلید واژه های مزاج، دماغ، Mizaj، Temperament، Brain در پایگاه های علمی معتبر از جملهPubMed، Scopus ،SienceDirect وMagiran و همچنین کتب مرجع پزشکی ایرانی، مطالب مربوط به مزاج دماغ مورد بررسی و جمع بندی قرار گرفت.
    یافته ها
    از 181 مقاله یافت شده 170 مقاله مربوط به دیدگاه های روانشناسی در مورد تیپ های شخصیتی بود و تعداد اندکی به مزاج مد نظر پزشکی ایرانی پرداخته بودند. مقاله ای که مستقلا به شاخص های مزاج دماغ پرداخته باشد یافت نشد. در کتب مورد مطالعه نشانه های مختلفی جهت تعیین مزاج دماغ ذکر شده ولی به نحوه بررسی دقیق و وزن آنها در تعیین مزاج اشاره نشده بود. وضعیت ملمس و موی سر، وضعیت خواب و بیداری، میزان ترشحات بینی و عملکرد های روانی وجه مشترک شاخص های مد نظر منابع مختلف بودند.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های این پژوهش انجام مطالعات بالینی جهت تعیین میزان و شدت ارتباط نشانه های تشخیصی مزاج دماغ با مزاج تعیین شده توسط متخصصین پزشکی ایرانی پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: طب سنتی ایران، مزاج دماغ، سوء مزاج
|
  • A. Amirpour, Ma Mousavi *, R. Abolghasemi, O. Taziki, Hr Khoddami Vishteh Pages 7-13
  • M. Alimian, R. Safaeian, B. Zaman, Shr Feyz, A. Azizi * Pages 14-21
    Background And Objective
    Due to ever increasing demand for laparoscopic surgeries, the need for appropriate prescription of drug, faster recovery and decreasing the side effects seems more necessary than ever before. The present study was conducted to compare patient recovery after laparoscopic surgery for women using bispectral index (BIS) and standard clinical method.
    Methods
    This clinical trial was conducted using women that underwent laparoscopic surgery in Rasool Akram Hospital. Patients were randomly divided into two groups: group A (standard clinical method) and group B (bispectral index monitoring). For group A, general anesthetic medication was administered according to body weight and hemodynamic status. In case of increase in hemodynamic changes for 20% more than the basic pressure, 20% was added to propofol dosage. For group B, if BIS was increased or decreased, BIS was kept in the range of 45-60 by increasing or decreasing propofol for 10% gradually or continuously. Discharge time, time of reaching aldrete score of 9 or more, the amount of narcotics used, pain intensity on admission, the incidence of nausea and vomiting, systolic/diastolic blood pressure and heart rate in every 5 minutes was recorded in recovery (IRCT: 2015122919715N2).
    FINDINGS: No significant difference was observed between group A (51.95±27.9) and B (49.35±21.25) in terms of discharge time. There was also no significant difference between time of reaching aldrete score of 9 or more in group A (22.6±9.02) and B (27±14.63). There was also no significant difference between the amount of narcotics used in group A (18±7.68) and B (24.62±13.51).
    Conclusion
    According to the results of this study, there is no significant difference between bispectral index (BIS) and standard clinical method in managing anesthesia and enhancing patient recovery after laparoscopic surgery for women.
    Keywords: BIS monitoring, Recovery, Depth of anesthesia, Laparoscopy for women
  • N. Rahmani, Ma Mohseni Bandpei *, M. Salavati, R. Vameghi, I. Abdollahi Pages 22-28
    Background And Objective
    Low back pain (LBP) is a musculoskeletal disorder and a relatively common complaint. Muscles, as the most important stabilizers of the spine, are impaired in patients with LBP. The aim of this study is to compare the symmetry of abdominal muscle size in the dominant and non-dominant sides as well as the painful and painless sides between healthy adolescents and adolescents with LBP.
    Methods
    This case-control study was conducted on 80 healthy adolescents and 80 adolescents with chronic nonspecific LBP, aged 15 to 18 years. Samples were chosen using convenience sampling method while being matched in terms of height, weight and body mass index. First, the demographic data were collected; then, their abdominal muscle size (transverse abdominus, internal oblique and external oblique) and intra-abdominal fat were measured by sonography.
    FINDINGS: The difference in mean value and possibility value for transverse abdominus (p=0.024 and 0.189), internal oblique (p=0.000 and 0.861), external oblique (p=0.031 and 0.287) and intra-abdominal fat (p=0.762 and 0.081) was significant between the two groups in term of abdominal muscle size while the difference in intra-abdominal fat size was not statistically significant. Results also revealed a statistically significant difference in abdominal muscle size (except for external oblique and intra-abdominal fat) between the dominant and non-dominant sides (p
    Conclusion
    The results of the present study demonstrated that abdominal muscle size in dominant and painful side is smaller than non-dominant and painless side.
    Keywords: Adolescents, Abdominal muscle, Low back pain, Sonography
  • A. Soleymani *, S. Khafri, H. Baheshmatt Pages 29-34
    Background And Objective
    Amblyopia is almost an incurable vision loss after 9 years old. There are several ways to treat, the aim of this study is to treat amblyopia before 9 years old with full-time closing of healthy eye with gradual reduction of eye closure.
    Methods
    This cross sectional study was done on children less than 9 years old referred to eye clinic of Babol with amblyopia. Visual acuity was recorded with the best glasses and treatment was carried out using full-time closing of healthy eye, then 6, 4, 2 and after 1-hour conservative treatment until 9 years old. Gender, age, order in treatment, cause of amblyopia, and relapse were recorded. Success was defined as an increase in visual acuity of at least 2 lines of Snellen chart.
    FINDINGS: Improvement of visual acuity in the amblyopic eye at the end of treatment was 3.42 ± 2.51 Snellen lines, which was statistically significant (p
    Conclusion
    The results showed that full-time eye closure by gradually reducing the time improving amblyopia. This method regardless of gender and cause of amblyopia have led to improvement of amblyopia. Improvement of visual acuity had an inverse relationship with age, therefore screening is recommended for children at a younger age.
    Keywords: Amblyopia, Eye Closure, Treatment, Children
  • Sga Jorsaraie *, M. Gholamitabar, Yr Yousefnia Pasha Pages 35-43
    Background And Objective
    Cryopreservation of sperm currently plays a significant role in maintaining the fertility of couples who undergo infertility treatment, particularly in patients with oligospermia and cryptospermia. To avoid recurrent biopsies, we need to dedicate a lot of time to sperm collection so that the patient is placed in infertility treatment cycles when the necessary conditions are provided. This study is dedicated to Cryopreservation of sperm in oligospermia and cryptospermia samples.
    Methods
    For this study, we referred to NCBI database and selected articles related to various methods of cryopreserving sperm using certain keywords such as "oligospermia", "cryptospermia" and "cryopreservation of sperm" and articles that surveyed cryopreservation in terms of medical and functional views.
    FINDINGS: To cryopreserve sperm, three methods are used; slow, fast and glass. Using several preservatives in culture medium is necessary for survival of sperm. Since cryopreservation may weaken sperm mobility in patients with severe spermatogenesis disorder, researchers seek to devise new methods to reduce these effects. Using zona pellucid, volvox globator algae, alginate-agarose, cryoloop, straw and microinjection needle are among the methods advised for preserving sperms and increasing their survival rate.
    Conclusion
    According to the results of this study, using different tools to achieve best results depends on the type of samples obtained from these patients.
    Keywords: Oligospermia, Cryptospermia, Infertile
  • B. Esmaeili *, T. Anvari, A. Bijani Pages 44-49
    Background And Objective
    The impact of external factors on color of ionomer glass as a restorative material is important due to its beauty. The aim of this study was to evaluate discoloration of conventional and resin-modified ionomer glass, after the application of fluoride varnish.
    Methods
    In this study, 16 samples of each ionomer glass Chemfil Superior (C) and (F) Fuji II LC were prepared. Then fluoride varnish Dura shield (Sultan, USA) was used on samples (Cf, Ff). The color of each sample was measured using a spectrophotometer (Gretage Macbeth, Color-eye7000A) and digital camera (Sony Cyber-shot DSC N1) before and after the application of fluoride varnish. Obtained data from camera was converted to color space Lab CIE by MATLAB software. Discoloration (ΔE) of each sample was calculated in spectrophotometer and digital camera and statistical analysis was performed.
    FINDINGS: Using spectrophotometer ΔE in Cf and Ff groups was obtained 4.44 and 5.8, respectively, but with a digital camera was 2.37 and 4.21, respectively in the same group. The application of fluoride varnish in the evaluation of a spectrophotometer and a digital camera resulted in a statistical significant color change in samples (respectively p
    Conclusion
    Based on the results of this study in evaluation by spectrophotometry, application of fluoride varnish (Dura shield) led to an apparent color change in both ionomer glass. According to the same results, digital camera for evaluation of color is relatively reliable.
    Keywords: Ionomer Glass, Fluoride Varnish, Color, Spectrophotometry
  • M. Kavousi, S. Kazemi, M. Hashemi, Aa Mohgadamnia * Pages 50-56
  • M. Efati *, M. Khorrami, A. Zarei Mahmmodabadi, J. Raouf Sarshoori Pages 57-62
    Background And Objective
    Non-alcoholic fatty liver disease (NAFLD) is a reversible disease that is mainly a result of high-fat diets in humans. This study aims to induce fatty liver by formulating a high-fat diet in rats to provide a simple and accessible model for investigating various aspects of this disease.
    Methods
    This experimental study was conducted using 18 male Wistar rats weighing 180±20 g, randomly divided into two groups (n=9). One group was fed with standard diet whereas the other group was fed with high-fat diet (based on animal fat and cholesterol) for 10 weeks. After this period, variables of weight change, glucose, liver enzymes and serum lipid profile were measured and histopathological changes in the liver tissue were investigated and compared between the two groups.
    FINDINGS: At the end of the tenth week, the mean triglycerides and serum cholesterol were 53.71±9.1 mg/dl and 56.42±5.7 mg/dl, respectively in control group, revealing a significant difference compared with the high-fat group (90.85±13.4 mg/dl and 94.28±9.9 mg/dl, respectively) (p
    Conclusion
    According to the results of this study, a formulated high-fat diet can well induce a non-alcoholic fatty liver in rats.
    Keywords: Non, alcoholic fatty liver, High, fat diet, Wistar rat
  • A. Mirzaie *, H. Noorbazargan, H. Rahmati, M. Zandi Pages 63-70
    Background And Objective
    The existence of efflux pumps such as norA is one the mechanisms of resistance to antibiotics like ciprofloxacin in staphylococcus aureus bacteria. NorA efflux pump and its gene expression and activity in ciprofloxacin resistant S. aureus strains are investigated in this study.
    Methods
    In this experimental study, 250 clinical samples of blood, urine, wound and trachea were collected from patients hospitalized in various hospitals of Tehran. S. aureus isolates were detected and thereafter, antibiotic resistance profile, gene expression of norA efflux pump and its existence were investigated using PCR and Real-Time PCR and the activity of norA efflux pump was investigated using minimum inhibitory concentration (MIC).
    FINDINGS: Of 250 clinical samples, 50 S. aureus isolates were detected and the antibiotic susceptibility test results revealed that 68% of samples (34 samples) were resistant to methicillin and 32% of samples (16 samples) were susceptible to methicillin and 24% of all samples (12 samples) were resistant to ciprofloxacin. Real-Time PCR test results revealed that each type of strain has a different expression of norA gene and more resistant strains have increased expression of norA gene. Moreover, all ciprofloxacin resistant strains had active efflux pump.
    Conclusion
    The results of the study demonstrated that there is a significant relationship between gene expression of norA efflux pump, its activity and resistance to ciprofloxacin in S. aureus strains
    Keywords: Staphylococcus aureus, Resistance to ciprofloxacin, Efflux pump, NorA
  • H. Salmannejad, M. Mojahedi *, Sa Mozaffarpur, R. Saghebi Pages 71-79
    Background And Objective
    In Persian medicine (PM), total physical, physiological and psychological properties of individuals are known as “general Mizaj (temperament)”, whereas particular signs of each organ is known as “organ Mizaj”. 9 categories of Mizaj (temperament) have been introduced and each individual belongs to one category according to dominance of a specific quality. To present proper health care directives for each individual, it is necessary to identify his general Mizaj or the Mizaj of important organs of body such as brain, liver and heart. The purpose of this study is to survey and summarize the views of PM references regarding diagnostic signs of Mizaj-e-Damagh (temperament of brain).
    Methods
    In this review article, we searched online databases such as SienceDirect, PubMed, Scopus, Magiran as well as PM references for some key words such as “brain”, “termperament”, “Mizaj” and their Persian equivalent. Articles related to Mizaj-e-Damagh were surveyed and summarized.
    FINDINGS: Out of total 181 articles, 170 articles were related to psychological views on personality types and only a few articles were dedicated to Mizaj in PM. No article was found to be directly related to indices of Mizaj-e-Damagh. Various signs were noted in these books regarding Mizaj-e-Damagh identification, but no reference has been made to the accurate methods of evaluation and their role in Mizaj identification. Condition of touch and hair, condition of sleep and wakefulness, nasal secretions level and psychic functions were the common points in these references regarding intended indices.
    Conclusion
    Considering the results of this research, conducting clinical studies to identify the extent and intensity of relationship between diagnostic signs of Mizaj-e-Damagh and Mizaj from the viewpoint of PM scholars is advised.
    Keywords: Persian medicine (PM), Mizaj, e, Damagh (Temperament of Brain), Su, e, Mizaj (Abnormal Temperament)