فهرست مطالب

دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران - سال سی‌ام شماره 1 (پیاپی 90، بهار 1396)

مجله دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
سال سی‌ام شماره 1 (پیاپی 90، بهار 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/03/04
  • تعداد عناوین: 9
|
  • سمیه ذیقمی، حکیمه سیادت، مرضیه علی خاصی، زینب سعیدی * صفحات 4-11
    زمینه و هدف
    در این مطالعه تجربی آزمایشگاهی، دقت ابعادی و زاویه ای قالب های تهیه شده از ایمپلنت های زاویه دار با استفاده از تری تمام قوس در مقایسه با تری نیم قوس مورد ارزیابی قرار گرفت. با توجه به تعداد کم مطالعه در مورد تری های نیم قوس و همچنین شیوع بالای بی دندانی پارسیل کلاس یک کندی فک پایین، هدف از این مطالعه ارزیابی مقایسه ای تری های قالب گیری تمام قوس و نیم قوس بر دقت ابعادی و زاویه ای قالب های تهیه شده از ایمپلنت های زاویه دار بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه از مدل اکریلی کلاس یک کندی فک پایین به عنوان مدل اصلی استفاده شد. چهار عدد ایمپلنت با طول 12 و قطر 3/4 میلی متر (Implantium، Dentium، Seuol، Korea) در ناحیه پره مولر و مولر اول با زاویه 30 درجه لینگوالی قرار داده شدند. قالب اولیه با آلژینات از مدل اصلی گرفته شد و از کست ریخته شده برای ساخت 20 تری اختصاصی باز به صورت تمام قوس و نیم قوس استفاده شد. در هر گروه 10 قالب با استفاده از ماده پلی ونیل سایلوکسان گرفته شد و کست ها با گچ تیپ IV ریخته شدند. از دستگاه (CMM) Coordinate Measuring Machine برای اندازه گیری مختصات ابعادی X)،Y،(Z و زاویه ای (q) ایمپلنت ها استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS22 و t-test با سطح معنی داری 05¤0 آنالیز شدند.
    یافته ها
    اختلاف بین گروه ها در جابجایی ابعادی در محورهای X ،Y،Z و به طور کلی در جابجایی خطی (r) با توجه به نوع تری قالب گیری معنی دار نبود، اما در جابجایی زاویه ای (∆q) اختلاف معنی داری بین گروه ها مشاهده شد (05/0P<).
    نتیجه گیری
    تری نیم قوس منجر به جا به جایی چرخشی کمتر در قالب گیری از ایمپلنت های زاویه دار می شود.
    کلیدواژگان: قالب گیری، ایمپلنت های دندانی، ونیل پلی سایلوکسان
  • مریم خروشی، محمد ربانی خوراسگانی، اعظم علی اصغری * صفحات 12-17
    زمینه و هدف
    پوسیدگی دندان از بیماری هایی است که شیوع بالا در جهان دارد. استفاده از مواد گیاهی برای پیشگیری و درمان این بیماری به دلایل مختلف از جمله افزایش مقاومت باکتری ها به آنتی بیوتیک ها، هزینه بالا و اثرات نامطلوب بعضی از مواد شیمیایی استفاده شده در دندانپزشکی مورد توجه قرار گرفته است. این مطالعه با هدف بررسی تعیین اثر ضد میکروبی عصاره الکلی فلفل دلمه ای قرمز، پوست و کلاهک بادمجان بر استرپتوکوک های پوسیدگی زا انجام گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه آزمایشگاهی، اثر ضد میکروبی عصاره اتانولی فلفل دلمه ای قرمز، پوست و کلاهک بادمجان بر روی مهم ترین استرپتوکوک های عامل پوسیدگی دندان شامل استرپتوکوکوس موتانس، استرپتوکوکوس سوبرینوس و استرپتوکوکوس سنگوئیس به روش میکروتیتر پلیت برای تعیین MIC (Minimum Inhibitory Concentration) (حداقل غلظت ممانعت از رشد) انجام گرفت. نتایج توسط آزمون واریانس یک طرفه در نرم افزار Prism 5 Graph Pad تجزیه و تحلیل شد (05/0P<).
    یافته ها
    میزان MIC در مورد فلفل دلمه ای و پوست بادمجان برای استرپتوکوکوس موتانس (052/0SD=) mg/ml 250 و برای استرپتوکوکوس سوبرینوس و استرپتوکوکوس سنگوئیس (027/0SD=) mg/ml 125 و در مورد کلاهک بادمجان برای استرپتوکوکوس موتانس و استرپتوکوکوس سوبرینوس (0SD=) mg/ml 500 و استرپتوکوکوس سنگوئیس (159/0SD=) mg/ml 125 به دست آمد.
    نتیجه گیری
    این پژوهش نشان داد عصاره های گیاهی فلفل دلمه ای و پوست و کلاهک بادمجان اثرات ضد میکروبی مطلوبی بر روی هر سه سویه استرپتوکوک عامل پوسیدگی دندان دارند.
    کلیدواژگان: پوسیدگی دندان، حداقل غلظت مهاری، فلفل دلمه ای، بادمجان
  • فرامرز مجتهد زاده، ندا مسلمی، احمد سوداگر، گیتا کیایی، بیتا کیایی * صفحات 18-26
    زمینه وهدف
    بیماران تحت درمان ارتودنسی ثابت در خطر بالا ابتلا به مشکلات پریودنتال قرار دارند. دهانشویه کلرهگزیدین جهت بهبود سلامت دهان به کار می رود اما عوارض متعددی به همراه دارد. به نظر می رسد دهانشویه های گیاهی بتوانند جایگزین مناسبی برای کلرهگزیدین به شمار روند. تحقیق حاضر با هدف تعیین اثرات دهانشویه های گیاهی ماتریکا و پرسیکا در مقایسه با دهانشویه کلرهگزیدین 2/0% روی شاخص های پریودنتال بیماران تحت درمان ارتودنسی ثابت انجام شد.
    روش بررسی
    در یک کارآزمایی بالینی دوسوکور، 84 بیمار بعد از دریافت آموزش بهداشت، به صورت تصادفی به چهار گروه تقسیم شدند (گروه اول: پرسیکا، گروه دوم: ماتریکا، گروه سوم: کلرهگزیدین و گروه چهارم: نرمال سالین). دهانشویه تجویز شده به مدت 30 روز به کار برده شد. شاخص های پلاک دندانی، التهاب لثه و خون ریزی از لثه در ابتدای تحقیق، 1 هفته بعد از آموزش بهداشت و نیز 30 روز بعد تعیین شدند. تفاوت ها با آزمون های Kruskal Wallis، آنالیز واریانس یک طرفه، آزمون Mann-whitney U و Tukey بررسی شدند.
    یافته ها
    شاخص های پریودنتال سه گروه آزمایشی (به جز گروه کنترل) به طور قابل توجهی کاهش یافتند. دهانشویه های ماتریکا و پرسیکا، تفاوت معنی داری نداشتند و هر دو به اندازه دهانشویه کلرهگزیدین در بهبود شاخص های پریودنتال موثر بودند، دهانشویه های گیاهی (01/0
    نتیجه گیری
    دهانشویه های ماتریکا و پرسیکا در بهبود شاخص های پریودنتال بیماران تحت درمان ارتودنسی ثابت موثر هستند.
    کلیدواژگان: ارتودنسی، شاخص های پریودنتال، پرسیکا، کلرهگزیدین
  • حکیمه سیادت، امین جباری، محمد تقی باغانی، مرضیه علی خاصی * صفحات 27-32
    زمینه و هدف
    نشاندن دقیق ترانسفرهای قالبگیری، در ساخت پروتز های دقیق اهمیت به سزایی دارد. در برخی شرایط، لازم است ایمپلنت ها به صورت عمیق و زیر لثه ای قرار داده شوند. قرارگیری عمیق تر ایمپلنت می تواند سبب کاهش دید مستقیم و کاهش دقت اتصال ترانسفر قالب گیری و نهایتا کاهش دقت قالب گیری و عوارض متعدد ناشی از آن مانند ساخت پروتز بدون تطابق شود. هدف از انجام این مطالعه بررسی اثر عمق ایمپلنت بر صحت اتصال ترانسفر قالب گیری توسط دانشجویان می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه تجربی- آزمایشگاهی، بر روی 50 نفر از دانشجویان سال آخر دوره عمومی دندانپزشکی انجام شد. چهار ایمپلنت در عمق های مختلف (0 و 2 و 4 و 6 میلی متر) در یک مدل قرار گرفتند. بعد از آموزش نحوه سوار کردن ترانسفر قالب گیری و ایمپلنت بر روی هم، از دانشجویان خواسته شد که ترانسفر قالب گیری را بر روی هر چهار ایمپلنت ببندند. نمونه ها توسط یک متخصص پروتز مجرب به وسیله یک ذره بین با بزرگنمایی x4 بررسی شدند. داده ها توسط تست آماری Cochran آنالیز شدند (05/0P<).
    یافته ها
    میزان عملکرد صحیح در بستن ترانسفر قالب گیری، در ایمپلنت های با عمق زیر لثه ای 0 میلی متر100%، 2 میلی متر 62%، 4 میلی متر 58% و 6 میلی متر 20%، مشاهده شد. تفاوت آماری معنی داری بین تمام گروه های آماری مشاهده شد (001/0P<).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد بین افزایش عمق ایمپلنت در زیر لثه و توانایی اتصال صحیح ترانسفر قالب گیری توسط دانشجویان، رابطه معکوس وجود داشت.
    کلیدواژگان: ایمپلنت دندانی، عمق ایمپلنت، تکنیک قالب گیری دندانی
  • زینب کدخدا، سحر رفیعی چوکامی *، اعظم حسینی صفحات 33-39
    زمینه و هدف
    افزایش حساسیت سرویکالی دندان (Cervical tooth hypersensitivity (CTH))به صورت یک درد تیز کوتاه مدت تعریف می شود که در عاج اکسپوز به محیط دهان رخ می دهد. هدف از این مطالعه ارزیابی کارایی خمیر دندان ضدحساسیت حاوی پتاسیم نیترات (Sensodyne®) در از بین بردن CTH، با کاربرد موضعی و یا به صورت خمیر دندان می باشد.
    روش بررسی
    36 بیمار پریودنتال که پس از درمان جرمگیری مبتلا به CTH شده بودند وارد این مطالعه شدند. آن ها به صورت تصادفی به سه گروه - I مسواک زدن دندان بدون خمیردندان، - II استفاده موضعی از خمیردندان حاوی نیترات پتاسیم 5%،- III مسواک زدن با خمیردندان حاوی نیترات پتاسیم %5 وارد شدند. ارزیابی CTH توسط محرک های سرما و تبخیری (با استفاده از اسپری آب و هوا)، در ابتدا، یک، سه و شش هفته پس از درمان انجام شد. جهت مقایسه تغییرات میزان درد در طول زمان، بدلیل وجود اثر متقابل بین متغیر گروه های مورد مطالعه و زمان، از آنالیز واریانس یک طرفه در هر مقطع زمانی استفاده شد. با توجه به اختلاف واریانس بین گروه ها برای مقایسه دو به دوی گروه ها از آزمون Dunnett T3 استفاده گردید.
    یافته ها
    در طول مدت مطالعه، هیچ عوارض جانبی مشاهده نشد. در هر سه گروه، درد به تدریج کاهش یافت. استفاده موضعی از خمیردندان مطلوب ترین اثر را بر CTH داشت به طوری که وقتی با گروه اول مقایسه شد درصد کاهش درد به لحاظ آماری معنی دار بود (03/0P=).
    نتیجه گیری
    استفاده موضعی از خمیردندان حاوی نیترات پتاسیم 5% به عنوان یک عنصر ضد حساسیت یک انتخاب خوب برای درمان CTH است.
    کلیدواژگان: افزایش حساسیت دندان، توبول عاجی، خمیردندان
  • محمدرضا خامی، هومن کشاورز *، سمانه رازقی صفحات 40-47
    زمینه و هدف
    نظرات دانشجویان در مورد محتوا، ساختار و کیفیت آموزش های دریافتی جزیی اساسی در ارزیابی همه جانبه برنامه آموزشی است و منبع اطلاعاتی مهمی برای سیاست گزاری ها به شمار می رود. در این مطالعه سعی ما بر این بوده است تا با ارزیابی نظرات دانشجویان سال آخر دانشکده های دندانپزشکی کشور درباره برنامه آموزشی دوره عمومی دندانپزشکی تا حد امکان به تدوین، پایش و ارزیابی برنامه آموزشی جدید به صورت مطلوب کمک کنیم.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت یک مطالعه مقطعی پرسشنامه ای در سال تحصیلی 90-1389 انجام شد. جمعیت مورد مطالعه، دانشجویان سال آخر رشته دندانپزشکی در 15 دانشکده دولتی سطح کشور بودند. در دانشکده های مورد مطالعه، همه دانشجویان سال آخر برای شرکت در مطالعه دعوت شدند. آنالیزهای آماری به وسیله آزمون کای دو انجام شد.
    یافته ها
    در مجموع 432 دانشجو (4/68 درصد دختر) در مطالعه شرکت کردند. 4/72 درصد از پاسخ دهندگان (7/60 درصد از پسران و 6/77 درصد از دختران، 001/0P=) اعتقاد داشتند که آموزش دوره دندانپزشکی عمومی کاملا ناکافی یا ناکافی بوده است. فقط حدود یک سوم از دانشجویان معتقد بودند که روش های تدریس مناسب یا کاملا مناسب هستند.
    نتیجه گیری
    به طور کلی، به نظر می رسد که آموزش دوره دندانپزشکی عمومی از دید دانشجویان دندانپزشکی، هم از لحاظ محتوا و هم از لحاظ روش های تدریس وضعیت مناسبی نداشته است. این مساله لزوم بازنگری برنامه آموزشی دندانپزشکی عمومی را بیش از پیش روشن می سازد.
    کلیدواژگان: نظرسنجی، دانشجویان دندانپزشکی، برنامه آموزشی
  • سمانه رازقی، مهدیا غلامی، سیمین زهرا محبی، مهگل مشایخی * صفحات 48-56
    زمینه و هدف
    ضربه به دندان های ثنایای دایمی و شیری در دوره کودکی بسیار شایع است. کنترل اورژانس چنین شرایطی وابسته به دانش افراد غیر حرفه ای، مانند آموزگارانی است که معمولا در محل حادثه حضور دارند. هدف این مطالعه ارزیابی دانش و عملکرد خوداظهار آموزگاران مدارس ابتدایی شهرستان اراک در رابطه با نحوه اداره اورژانس صدمات دندانی بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی- مقطعی 624 نفر از آموزگاران مدارس ابتدایی شهرستان اراک به صورت سرشماری مورد ارزیابی قرار گرفتند. پرسشنامه ای بدون نام حاوی سوالاتی در رابطه با اطلاعات دموگرافیک، سابقه مواجهه قبلی با صدمات تروماتیک دندانی، دانش معلمان در رابطه با نحوه مدیریت اورژانس صدمات دندانی و نیز عملکرد معلمان در برخورد با صدمات تروماتیک دندانی در اختیار آموزگاران قرارگرفت. پرسشنامه ها در بین آموزگاران شرکت کننده پخش شد و پس از تکمیل توسط آموزگاران در همان روز جمع آوری شد. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و توسط آزمون رگرسیون خطی مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند.
    یافته ها
    در مجموع 292 پرسش نامه تکمیل شده (با درصد پاسخگویی 8/46%) جمع آوری شد. میانگین نمره دانش کسب شده از مجموع 10 نمره قابل کسب، 69/1±65/2 و میانگین نمره عملکرد از مجموع 8 نمره قابل کسب، 04/2±46/3 بود. در بین متغیرهای دموگرافیک در خصوص اداره اورژانس ترومای دندانی، تنها میزان تحصیلات با دانش آموزگاران ارتباط معنی دار داشت (001/0>P). رابطه معنی داری بین عملکرد آموزگاران با هیچ یک از عوامل دموگرافیک مشاهده نشد. ضریب همبستگی بین نمره دانش و نمره عملکرد آموزگاران 2/0 بود.
    نتیجه گیری
    یافته های مطالعه حاضر بیانگر ناکافی بودن سطح آگاهی آموزگاران مدارس ابتدایی در زمینه آسیب های ناشی از ضربه به دندان ها است. به علاوه نقص آشکاری در عملکرد درصد بالایی از افراد به هنگام مواجهه با صدمات دندانی مشاهده شد.
    کلیدواژگان: دانش، عملکرد، آموزگاران دبستانی، کودک، صدمات دندانی
  • الهام زاجکانی *، حبیب ضیغمی، علیرضا ضعیف جو صفحات 57-64
    زمینه و هدف
    پوسیدگی دندان ها نوعی بیماری عفونی قابل انتقال با عوامل متعدد در دهان و یکی از شایع ترین بیماری های مزمن در جهان بوده که هزینه های درمانی فراوانی می طلبد. هدف از انجام این مطالعه، بررسی تاثیر دهانشویه فلوراید 2/0% و فوکس (ترکیبی زایلیتول و فلوراید ppm 920) بر رشد باکتری استرپتوکوک موتانس و لاکتوباسیل بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه آزمایشگاهی، جهت بررسی اثر مهارکنندگی دهانشویه ها ابتدا از روش چاهک و سپس از روش MIC (حداقل غلظت مهارکنندگی) استفاده شد. همچنین جهت آنالیز داده ها از نرم افزار Excel 2016 استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج مطالعه حاضر در روش MIC، بیانگر اثر مهاری هر دو دهانشویه در غلظت های خالص (128 میکروگرم) بود، بدین صورت که دهانشویه فلوراید در غلظت های بالاتر از 32 میکروگرم بر استرپتوکوک موتانس و بالاتر از 2 میکروگرم بر لاکتوباسیل اسیدفیلوس موثر بود و فوکس بر هر دو باکتری تا غلظت های بالاتر از 64 میکروگرم تاثیر داشته و پایین تر از آن بی تاثیر بود. در تست چاهک، هاله عدم رشد دهانشویه فلوراید در غلظت خالص بر روی باکتری استرپتوکوک موتانس mm17 و بر روی لاکتوباسیل اسیدوفیلوسmm 24 به دست آمد و در دهانشویه فوکس صفر بود که بیانگر تاثیر فلوراید بر روی باکتری ها و عدم تاثیر فوکس بود.
    نتیجه گیری
    فلوراید به دلیل اثر مهاری خوب در غلظت های مختلف، بر روی استرپتوکوک موتانس و لاکتوباسیل اسید فیلوس در هر دو روش، در مقایسه با دهانشویه فوکس موثرتر بود.
    کلیدواژگان: باکتری، استرپتوکوک موتانس، پوسیدگی دندان، دهانشویه، فلوراید، زایلیتول
|
  • Javad Ghazi-Mirsaeid, Fatemeh Masoudi * Pages 1-3
  • Somayeh Zeighami, Hakimeh Siadat, Marzieh Alikhasi, Zeinab Saeidi * Pages 4-11
    Background And Aims
    Taking impression from angulated implants has always been a great challenge in clinic. In this regard, studies on sectional trays are very few. The aim of this study was to evaluate and compare the dimensional and angular accuracy of impressions using full arch and sectional trays.
    Materials And Methods
    Four implants (4.3 × 12 mm) (Implantium, Dentium) were placed in the first premolar and molar regions of a Kennedy class I mandibular acrylic model with 30° lingual angulation. Twenty open special trays (Full arch & Sectional) were made on the primary cast. The impressions were taken using vinyl polysiloxane (VPS) and were poured with type IV dental stone. The coordinate measuring machine (CMM) was used to measure the dimensional (Z, Y, X) and angular (θ) coordinates of implants. The data were analyzed using and t-test and SPSS 22. Software.
    Results
    The type of tray had no significant effect on the dimensional accuracy in X, Y and Z axes (P>0.05) and total linear displacement (r); However, it significantly affected the angular accuracy (∆q) (P
    Conclusion
    Sectional tray yields less rotational displacement in impressions made of angulated implants.
    Keywords: Dental implants, Impression, Vinyl polysiloxane
  • Maryam Khoroushi, Mohammad Rabbani Khorasgani, Azam Aliasghari * Pages 12-17
    Background And Aims
    Tooth decay has high prevalence in the world. The use of plant material for the prevention and treatment of this disease for various reasons is considered, due to the increasing resistance of bacteria to antibiotics, the high cost and adverse effects of some chemicals used in dentistry. This study was aimed to determine the antimicrobial effect of alcoholic extract of Pepper (Capsicum annuum) and eggplant skin and cap on the cariogenic streptococci.
    Materials And Methods
    In this study, the antimicrobial activity of ethanol extract of Capsicum annuum and eggplant skin and cap on the cariogenic streptococci, including Streptococcus mutans, Streptococcus sobrinus, and Streptococcus sanguis by microtitre plate method for MIC (Minimum Inhibitor Concentration) was performed. Data were analyzed by one-way analysis of variance using Prism 5 Graph Pad software.
    Results
    MIC for the Capsicum annuum and eggplant skin for Streptococcus mutans was 250 mg/ml (SD=0.052), and for the Streptococcus sobrinus and Streptococcus sanguis was 125 mg/ml (SD=0.027). The MIC for the cap eggplant for Streptococcus mutans and Streptococcus sobrinus was 500 mg/ml (SD=0) and for S. sanguis was getting 125 mg/ml (SD=0.159).
    Conclusion
    This study showed that the herbal extracts of Capsicum annuum and eggplant skin and cap had beneficially antimicrobial effects on all three strains of cariogenic streptococci.
    Keywords: Dental caries, Minimum inhibitory concentration, Capsicum annuum, Solatnum melongena
  • Faramarz Mojtahedzade, Neda Moslemi, Ahmad Sodagar, Gita Kiaee* Pages 18-26
    Background And Aims
    There is an increased risk of periodontal diseases in patients undergoing fixed orthodontic treatment. Chlorhexidine (CHX) is frequently used to promote oral hygiene; however, it is associated with several complications. Herbal mouthwashes can be used as the substitute without having similar complications. The aim the present study was to compare the effects of herbal mouthwashes (Matrica and Persica) with CHX 0.2% on the periodontal parameters of patients under fixed orthodontic treatment.
    Materials And Methods
    In a double-blind randomized clinical trial, 84 patients under fix orthodontic treatment were selected. After receiving oral hygiene instruction, the patients were randomly assigned to four groups (group 1: Matrica, group 2: Persica, group 3: CHX 0.02%, group 4: normal saline). Dental plaque scores (PI), gingival inflammation (GI) and papillary bleeding (PBI) indices were measured at the beginning, 1 week after receiving oral hygiene instructions and 30 days after mouthwash consumption. The scores of the periodontal indices were statistically analyzed by Kruskal Wallis, ANOVA the paired Mann-whitney U test and Tukey test.
    Results
    All of the indices were significantly reduced in study groups (except for the control). Matrica and Persica mouthwashes were similarly effective in improving the periodontal parameters. Their efficacy in decreasing the PBI scores was significantly higher than CHX 0.2% (P
    Conclusion
    Application of the two herbal mouthwashes was effective in improving the periodontal parameters in patients undergoing fixed orthodontic treatment.
    Keywords: Orthodontics, Periodontal index, Persica, Chlorhexidine
  • Hakimeh Siadat, Amin Jabbari, Mohammad Taghi Baghani, Marzieh Alikhasi * Pages 27-32
    Background And Aims
    The exact placement of impression copings in making accurate prosthesis is very important. In some cases, the implants need to be placed deeply subgingival, which could reduce the direct vision and ultimately reduce the precision of impression copings and subsequently, delivered prosthesis. This would be the cause of multiple complications such as delivery of ill-fitting prosthesis. The aim of this study was to evaluate the effect of the dental implant placement depth on the accuracy of impression coping connection by students.
    Materials And Methods
    This in-vitro and experimental study was conducted by 50 senior dental students. Four implants at different depths (0, 2, 4 and 6 mm) were placed in a model. After learning how to mount impression coping on implants, the students were asked to mount impression copings on all four implants. The samples were examined by an experienced prosthodontist using a magnifier with 4x magnification. Data were analyzed by statistical Cochran test (P
    Results
    The proper adapting rate of transfer copings, in subgingival implants with the depth of 0, 2, 4 and 6 mm were 100%, 62%, 58% and 20%, respectively. Statistically significant differences were observed between all groups (P
    Conclusion
    The results showed that there was an inverse relationship between the increasing depth of the implants in the gingiva and the dentist’s ability to connect the impression copings properly.
    Keywords: Dental impression technique, Dental implant, Dental Models
  • Zainab Kadkhoda, Sahar Rafiei Chokami *, Azam Hosseini Pages 33-39
    Background And Aims
    Cervical tooth hypersensitivity (CTH) is defined as a sharp pain of short term that occurs in dentin exposed to the oral environment. The aim of this study was to evaluate the efficacy of a desensitizing toothpaste containing potassium nitrate (Sensodyne®) for relieving of CTH, when used locally or as tooth paste.
    Materials And Methods
    36 patients were enrolled in this study. They were randomly divided into three groups I) Tooth brushing without toothpaste, II) Local application of toothpaste containing potassium nitrate 5%, III) Tooth brushing with toothpaste containing potassium nitrate 5%. Assessment of CTH was done by evaporative (using air and water spray) and cold stimuli at baseline, 1, 3, and six weeks after the treatment. To compare pain changes over time, due to the interaction between the variables of the studied groups and time, one-way ANOVA was used at any time. Due to the difference of variance between groups to compare pairs of groups, Dunnett T3 test was used.
    Results
    During the study period, no adverse event observed. In all three groups, pain decreased gradually. Local application of toothpaste had the most favorable effect on CTH. Therefore, when compared with that of the first group, the percentage reduction in pain were statistically significant (P=0.03).
    Conclusion
    Local application of toothpaste containing potassium nitrate as a desensitizing ingredient is a better choice for treatment of CTH than that of application with toothbrush.
    Keywords: Dentin hypersensitivity, Dentin tubules, Toothpaste
  • Mohammad Reza Khami, Hooman Keshavarz *, Samaneh Razeghi Pages 40-47
    Background And Aims
    Opinion of students regarding the content, structure and quality of their training is a fundamental part of holistic evaluation of curriculum, and serves as an important information resource in policy making. In the present study, we aimed to contribute to the development, assessment and evaluation of the new national dental curriculum through evaluation of last-year dental students’ opinions regarding undergraduate dental curriculum.
    Materials And Methods
    This cross sectional questionnaire survey was done in 2010-2011 academic year. The target population was last-year dental students in 15 Iranian state dental schools. In these schools, all last-year dental students were invited to participate in the study. The chi-square test served for statistical analyses.
    Results
    In total, 432 students (68.4% female) participated in the study. Of the respondents, 72.4% (60.7% of male and 77.6% of female, P=0.001) believed that their undergraduate dental training had been completely inadequate or inadequate. Only about one third of students believed that educational methods during their undergraduate dental training had been appropriate or completely appropriate.
    Conclusion
    In general, it seems that undergraduate dental training from students’ view point has not been appropriate in terms of both content and method. The results show the necessity of revision of national undergraduate dental curriculum.
    Keywords: Survey, Dental students, Curriculum
  • Samaneh Razeghi, Mahdia Gholami, Simin Zahra Mohebbi, Mahgol Mashayekhi * Pages 48-56
    Background And Aims
    Trauma to the permanent and deciduous incisors is an undesirable common event in childhood. Proper immediate management of injured teeth is depended on the knowledge of unprofessional people, including teachers, who are usually present at the scene prior to dental treatment. The aim of this study was to assess the knowledge and self-reported practice of primary school teachers on the emergency management of traumatic dental injuries (TDIs) in Arak.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, 624 primary school teachers were enrolled in census in Arak. An anonymous questionnaire containing demographic data, the history of previous exposure to traumatic dental injuries, teachers’ knowledge regarding emergency management of TDIs and their practice towards TDIs was used. Questionnaires were distributed among all participants and then were collected on the same day. Descriptive statistics and linear regression were performed to analyze the data.
    Results
    A total of 292 completed questionnaires (response rate 46.8%) were collected. The mean score of knowledge was 2.65±1.69 out of 10. The mean score of self-reported practice was 3.46±2.04 out of 8. Regarding the demographic variables, knowledge had a significant relationship with the education (P
    Conclusion
    This study revealed that insufficient knowledge exists among primary school teachers on emergency management of TDIs. Furthermore, a high percentage of respondents enjoy a significant deficiency regarding favorable practice encountering TDIs.
    Keywords: Knowledge, Practice, School teachers, Child, Dental injuries
  • Elham Zajkani *, Habib Zeighami, Alireza Zaeefjou Pages 57-64
    Background And Aims
    Dental caries is an infectious disease transmitted by multiple factors in the mouth and one of the most common chronic diseases in the world that requires a lot of treatment expenses. The aim of this study was to evaluate the effect of fluoride 0.2% and Fuchs mouthwash (a combination of xylitol and fluoride 920 ppm) against two bacterial growths (Streptococcus mutans and Lactobacillus acidophilus).
    Materials And Methods
    In this in vitro study, first the well diffusion method and then MIC method (minimum inhibitory concentration) were used. Data were analyzed with Excell (2016).
    Results
    The results of the MIC method showed inhibitory effect of both mouthwashes in pure concentration (128 μg/ml). However, fluoride was effective in concentration higher than 32 μg/ml for Streptococcus mutans and higher than 2 μg/ml for lactobacillus acidophilus. Fuchs was effective for both bacteria at concentration higher than 64 μg/ml and in lower concentration it was ineffective. The results of the well diffusion test showed the inhibition of fluoride mouthwash in pure concentration on the Streptococcus mutans was (17 mm) and on the lactobacillus acidophilus 24 mm was obtained. In Fuchs mouthwash was zero and it represented effectiveness of fluoride on bacteria and ineffectiveness of Fuchs.
    Conclusion
    The fluoride mouthrinse in different concentrations, because of having a good inhibitory effect in both methods on Streptococcus mutans and Lactobacillus acidophilus was more effective compared with that of Fuchs mouthrinse.
    Keywords: Bacteria, Streptococcus mutans, Dental caries, Mouthwash, Fluoride, Xylitol