فهرست مطالب

دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران - سال سی‌ام شماره 2 (پیاپی 91، تابستان 1396)

مجله دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
سال سی‌ام شماره 2 (پیاپی 91، تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/06/30
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علی اسکندری زاده، شهرام فرزین ابراهیمی، نیلوفر شادمان *، سعید رحمنی صفحات 65-72
    زمینه و هدف
    تاخیر در نور دهی می تواند سبب بهبود ساختار پلیمری، خواص مکانیکی و توزیع یکنواخت تر استرس ها در سمان رزینی گردد. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر روش های تابش نور فوری، تاخیری 5 و 10 دقیقه در دو نوع سمان رزینی بر استحکام باند push-out یک نوع فایبر پست در مناطق مختلف کانال ریشه انجام گردید.
    روش بررسی
    در 60 ریشه دندان کشیده و اندو شده تک کانال، فایبر پست FRC Postec Plus توسط دو سمان رزینی Panavia F2.0 و Nexus3 و به سه روش نور دهی فوری و تاخیری 5 و 10 دقیقه چسبانده و بعد از 24 ساعت قرارگیری در تاریکی، تست push-out توسط دستگاه Universal testing در قطعات کرونال، میانی و آپیکال انجام شد. طرح شکست زیر استریومیکروسکوپ مشاهده و داده ها با تست های ANOVA و Tukey post hoc بررسی گردید. 05/0P< به عنوان سطح معنی داری در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    در Nexus3 استحکام باند فوری (32/4±18/11) به طور معنی داری بالاتر از روش های تاخیری بود (001/0P=). در Panavia F2.0 روش تاخیری 5 دقیقه به طور معنی داری نسبت به سایر روش ها بالاترین استحکام باند (62/4±34/13) را داشت (05/0P<). استحکام باند روش های مختلف نور دهی با ناحیه ریشه ارتباط معنی دار آماری نداشت. در Nexus3 استحکام باند ناحیه کرونال (7/3±83/11) از میانی (1/3±12/9) (015/0P=) و اپیکال (77/2±65/5) به طور معنی داری بالاتر بود (000/0P=) و نیز استحکام باند در ناحیه میانی از اپیکال (002/0P=). در Panavia F2.0 استحکام باند در مقایسه دو به دو نواحی، تفاوت معنی داری نداشت (05/0P>).
    نتیجه گیری
    تاخیر در تابش نور، اثرات متفاوتی در استحکام باندpush-out انواع سمان های رزینی دوال کیور دارد.
    کلیدواژگان: تاخیر، سمان رزینی، دوال کیور، استحکام باند Curing، push out
  • فرزانه فرید *، پدرام اعتمادی، فرهاد شفیعی صفحات 73-78
    زمینه و هدف
    در سال های اخیر به دلیل توجه بیشتر به شاخص زیبایی، سیستم های مختلفی با استفاده از مواد سرامیکی همرنگ دندان، در ساخت رستوریشن ثابت استفاده می شوند. هدف از مطالعه حاضر تعیین مشابهت مختصات رنگ سه سیستم رایج، با نمونه رنگ A2 از مجموعه انتخاب رنگ Vita classic بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه سیستم متال- سرامیک (MCR) (mm 5/0 کور فلزی نیکل- کروم و mm1 لایه ونیر Ceramco lll) سیستم تمام سرامیک (CE) (mm 5/0کور زیرکونیا Cercon و mm 1 لایه ونیر Cercon ceram) و سیستم تمام پرسلن (VM7) (mm 5/1پرسلنVita VM7) مورد بررسی قرار گرفتند. از هر سیستم 15 نمونه به شکل دیسک با قطر mm 10 و ارتفاع mm 5/1 به رنگ Vita A2 ساخته شد. پارامترهای رنگ L*a*b* نمونه ها با استفاده از اسپکتروفتومتری تعیین و تفاوت رنگ E)Δ( هر سیستم با نمونه رنگ مرجع محاسبه گردید. آنالیزهای آماری با استفاده از آنالیز واریانس یک طرفه و مقایسه های متعدد Tukey انجام شد.
    یافته ها
    اختلاف مختصات رنگ هر سیستم با نمونه رنگ مرجع معنی دار بود (05/0P<). مختصات رنگ نمونه مرجع 11/14b*=، 59/1 = a*، 48/72L*= بود. میانگین این مختصات برای گروه MCR به ترتیب 64/0±51/15، 24/0±88/2، 38/0±61/72، برای گروه CE 61/51±0/14،17/77±0/2، 46/42±0/76، و برای گروه VM7 61/9±0/17، 19/15±0/2، 6/13±0/75 بود. اختلاف رنگ گروه MCR(98/1E=Δ) در محدوده قابل قبول و برای دو گروه CE(38/5E=Δ) و VM7 (72/4E=Δ) غیر قابل قبول بود.
    نتیجه گیری
    تحت شرایط این مطالعه نمونه های متال- سرامیک کمترین اختلاف را با نمونه رنگ مرجع داشتند.
    کلیدواژگان: اندازه گیری رنگ، اختلاف رنگ، سیستم های سرامیکی دندانی
  • عباس رحیمی فروشانی، نوشین اکبری شارک *، محمد جواد خرازی فرد صفحات 79-88
    زمینه و هدف
    امروزه ایمپلنت دندانی جایگاه خود را در حیطه دندان پزشکی به دست آورده است. با توجه به پیش بینی های مربوط به موفقیت ایمپلنت های دندانی، توجه جامعه علمی از توصیف موفقیت ایمپلنت به سمت تجزیه و تحلیل دقیق عوامل مرتبط با شکست ایمپلنت در حال حرکت است. هدف از این مطالعه شناسایی عوامل موثر بر شکست ایمپلنت با استفاده از شیوه های آماری معتبر بود.
    روش بررسی
    برای نیل به اهداف پژوهش، از یک مطالعه کوهورت استفاده شد که در آن تعداد 1011 نفر برای درمان ایمپلنت دندانی به کلینیک دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران مراجعه کرده بودند و در مجموع 2368 ایمپلنت برای این بیماران قرار داده شد. در این مطالعه متغیر های پیشگو شامل متغیر های دموگرافیکی، وضعیت سلامت و متغیر های مربوط به ایمپلنت می باشند و متغیر پاسخ شکست ایمپلنت است. بقای کلی ایمپلنت ها با استفاده از تابع بقاء کاپلان مایر برآورد شد و عوامل خطر ابتدا با استفاده از آزمون های آماری Chi-square و Fisher''s exact شناسایی سپس برای آنالیز بیشتر وارد مدل رگرسیون خطرات متناسب کاکس شد.
    یافته ها
    بقای 39 ماهه ایمپلنت های دندانی با استفاده از تابع کاپلان مایر 002/0 ± 99/0 بود. با استفاده از مدل خطرات متناسب کاکس دو متغیر مکان دندان (049/0P=) و نوع دندان ایمپلنت شده (011/0P=) ارتباط معنی داری با زمان شکست ایمپلنت داشتند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه دو متغیر مکان ایمپلنت و نوع دندان ایمپلنت شده بر روی شکست ایمپلنت اثر گذار بود به نحوی که بقای ایمپلنت در فک پایین بیشتر از فک بالا و خطر شکست در دندان های پیش نسبت به سایر دندان ها (آسیاب، آسیاب کوچک، نیش و شیری) بیشتر بود.
    کلیدواژگان: ایمپلنت دندانی، میزان بقا، عوامل خطر، مدل خطرات متناسب کاکس
  • احمد جعفری، نرگس قلی زاده، رشید رمضانی، هانیه امامی رضوی، شمس الملوک نجفی * صفحات 89-96
    زمینه و هدف
    سرطان بعد از بیماری های قلبی عروقی دومین عامل مرگ ومیر در کشور های توسعه یافته است. هدف این مطالعه تعیین فاکتورهای اپیدمیولوژیکی موثر در ایجاد سرطان حنجره و استفاده از آن در جهت تدوین برنامه هایی برای درمان موثرتر و بهبود پیش آگهی بیماران مبتلا به سرطان حنجره بود.
    روش بررسی
    کلیه پرونده های ثبت شده در مرکز ثبت سرطان در وزارت بهداشت مربوط به بیماران سرطان حنجره استان تهران در سال های 1387-1384 مورد بررسی قرارگرفت. از تعداد کل 513 بیمار بررسی شده 279 بیمار که امکان پیگیری ایشان از طریق تماس تلفنی یا آدرس پستی ممکن بود، در مطالعه لحاظ گشتند. جمع آوری اطلاعات از طریق پرسشنامه انجام شد، آنالیز اطلاعات با استفاده از SPSS20 انجام شد. بررسی بقاء با منحنی Kaplan Meier و اثر فاکتور های مورد مطالعه بر میزان بقاء با آزمون Cox regression بررسی گردید.
    یافته ها
    میانگین سنی بیماران 1/61 سال، با انحراف معیار 54/10 بود. مردان 1/92% از بیماران را شامل می شدند. ترکیبی از سه روش جراحی، رادیوتراپی و شیمی درمانی مهم ترین روش درمانی بود. میزان بقای کلی پنج ساله بیماران برابر 7/57%، با انحراف معیار 03/0 به دست آمد. متغیر جنسیت، میزان تاخیر حرفه ای و درجه تمایز هیستولوژی تومور با بقاء ارتباط معنی داری نداشت (52/0، 14/0، 38/0P=). در حالی که میزان بقاء با سن و میزان تاخیر بیمار ارتباطی معنی دار داشت (07/0، 03/0P=).
    نتیجه گیری
    میزان بقاء در مبتلایان با سن بالاتر کمتر بود. همچنین تاخیر ناشی از بیمار و درمانگر بالا بود که توجه به آن برای ارتقاء کیفیت زندگی این بیماران ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: سرطان حنجره، تاخیر، میزان بقاء
  • ایمانه عسگری *، ندا قانع صفحات 97-103
    زمینه و هدف
    دندان مولر اول دایمی نقش مهمی در سلامت دندانی دارد و پوسیدگی های قبلی از بهترین ابزارهای ارزیابی ریسک هستند. هدف از این مطالعه این بود که با در نظر گرفتن دو فاکتور تعداد و شدت پوسیدگی در جمعیت دارای شیوع بالای پوسیدگی دندانی، تاثیر ریسک پوسیدگی با آستانه های مختلف و وزن هریک از فاکتورهای موثر در بروز پوسیدگی دندان دایمی سنجیده شود.
    روش بررسی
    این مطالعه مورد- شاهدی در 150 دانش آموز کلاس دوم و سوم دبستان انجام شد. گروه شامل کودکان 9 ساله دارای حداقل یک دندان مولر دایمی دچار پوسیدگی و گروه شاهد کودکان فاقد پوسیدگی دندان دایمی بودند که بر اساس متغیرهای جنسیت و تحصیلات مادر جورسازی شده بودند. معاینه بر روی یونیت دندانپزشکی با استفاده از نور یونیت با روش چشمی انجام و شاخص dmft، DMFT و شدت پوسیدگی (D1-D3) بر اساس معیار سازمان بهداشت جهانی ثبت شد. داده ها با SPSS18 و با آنالیزهای آماری همبستگی اسپیرمن، کای- دو، ضریب شانس و رگرسیون تجزیه تحلیل شد.
    یافته ها
    ارتباط خطی dmft دندان های شیری با DMFT مولر دایمی با ضریب همبستگی 34/0 (001/0P˂) مشاهده شد. احتمال پوسیدگی دندان مولر دایمی در افرادی که پوسیدگی فعال در دندان های مولر شیری داشتند، 3/3 برابر افرادی که فاقد پوسیدگی فعال بودند به دست آمد. در مدل رگرسیون سایر ریسک فاکتورها شامل رژیم کاریوژن، تحصیلات والدین، استفاده از مسواک، خمیر دندان و نخ دندان، فلوراید و مراجعات دندانپزشک به عنوان پیشگوی معنی دار شناخته نشد (05/0P>).
    نتیجه گیری
    فاقد پوسیدگی بودن دندان های شیری، با احتمال زیادی بدون پوسیدگی بودن دندان های مولر دایمی را پیشگویی می کند و در ارزیابی ریسک پوسیدگی بیمار کمک کننده است.
    کلیدواژگان: پوسیدگی دندانی، ریسک، مولر، مطالعه مورد شاهدی
  • کتایون سرگران، امیر جلال عباسی، فائقه فاضلی * صفحات 104-110
    زمینه و هدف
    امروزه بروز سرطان دهان در حال افزایش است. با توجه به افزایش جمعیت، امید به زندگی و مواجهه با عوامل خطر، شاهد افزایش شیوع به خصوص در زنان می باشیم. در کشور ما نیز با توجه به افزایش عوامل خطر این بیماری رو به افزایش است. هدف از این مطالعه تعیین وضعیت مراقبت و درمان بیماران مبتلا به سرطان دهان مراجعه کننده به بیمارستان شریعتی تهران طی سال های 1392-1382 می باشد.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر یک بررسی توصیفی مقطعی بر روی مبتلایان به سرطان دهان در بیمارستان شریعتی تهران طی 10 سال بود که اطلاعات از طریق پرونده های بیماران جمع آوری شدند و با نرم افزار SPSS21 مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند.
    یافته ها
    آنالیز رگرسیون در 5 مدل انجام شده که در آن متغیرهای سن، جنس، محل تومور، stageو grade به عنوان متغیر مستقل و متغیر تاخیر درمان (فاصله زمانی تشخیص تا درمان) به عنوان متغیر وابسته وارد آنالیز شدند. نتیجه نشان داد که مدت زمان سپری شده از تشخیص تا درمان با متغیر سن بیمار ارتباط مثبت دارد، یعنی هرچه سن بیشتر بوده تاخیر در درمان هم بیشتر بوده است (05/0P˂). این مدت زمان با جنس، محل تومور، grade و stage ارتباط نداشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به عواقب سرطان دهان برای بیماران، ضرورت تدوین برنامه هایی برای پیشگیری، تشخیص زود هنگام و در نتیجه بهبود زندگی مبتلایان مشخص می گردد.
    کلیدواژگان: سرطان سلول سنگفرشی، درمان، سرطان دهان
  • سید جواد قاضی میرسعید *، زهرا گنجی پور صفحات 111-119
    زمینه و هدف
    با اندازه گیری تولیدات علمی، می توان تصویری واقعی از چگونگی فعالیت های علمی یک کشور ارایه کرد. در همین ارتباط، حاصل کار مشترک پژوهشگران برای دستیابی به اهدافی مشخص و معین که به نوعی تولید علم و اطلاعات علمی است، همکاری های علمی و پژوهشی تعریف می گردد. بنابراین هدف از این مطالعه تعیین همکاری های علمی نمایه شده دندانپزشکان ایرانی، در پایگاه استنادی Scopus در فاصله سال های 2014-2010 بود.
    روش بررسی
    جامعه پژوهش شامل کلیه مقالات علمی حوزه دندانپزشکی ایران می باشد که در طی سال های مذکور در پایگاه Scopus نمایه شده اند. در نهایت نتایج با استفاده از آمار توصیفی در قالب نمودار و جداول ارایه گردید.
    یافته ها
    با مطالعه 1282 مدرک مشخص شد که تولیدات علمی نمایه شده نویسندگان ایرانی حوزه دندانپزشکی در پایگاه Scopus طی سال های 2014-2010 رو به افزایش بوده است. همچنین دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان پرکارترین دانشگاه شناخته شد. میزان شاخص، درجه و ضریب همکاری در طی سال های 2010-2014 به ترتیب 23/4، 97/0و 71/0 بود که می توان گفت از مقادیر نسبتا بالایی برخوردار است. بیشترین مقالات در طی سال های مورد مطالعه، مربوط به همکاری های علمی چهار نویسنده ای بوده و پس از آن مقالات سه نویسنده ای در رتبه دوم و مقالات پنج نویسنده ای در رتبه سوم بود. بررسی ها نشان داد کمترین تعداد مقالات نیز مربوط به مقالات نویسندگان در گروه های 9 نفره و بیشتر است.
    نتیجه گیری
    با استناد به نتایج این مطالعه می توان این گونه نتیجه گیری کرد که روند تولیدات علمی حوزه دندانپزشکی رو به پیشرفت است. به علاوه نتایج نشان دهنده تمایل نویسندگان و پژوهشگران ایرانی حوزه دندانپزشکی به همکاری علمی و تولید علم به صورت گروهی می باشد.
    کلیدواژگان: همکاری علمی، علم سنجی، Scopus، نمایه ها، دندانپزشکی، ایران
  • سیمین زهرا محبی *، کتایون سرگران، طاهره سادات هجرتی صفحات 120-126
    زمینه و هدف
    افراد توانخواه با مشکلات پیچیده دهان و دندان مواجه می باشند. هدف از مطالعه حاضر تعیین میزان دانش و دیدگاه دندانپزشکان در رابطه با ارتقاء سلامت دهان در افراد توانخواه بود.
    روش بررسی
    در این بررسی از دندانپزشکان شرکت کننده در پنجاه و چهارمین کنگره بین المللی انجمن دندانپزشکی ایران در تهران سال 1392 دعوت شد پرسشنامه ای روا و پایا را شامل اطلاعات سن، جنس، شهر محل طبابت، تجربه درمان فرد توانخواه، 13 سوال در حیطه دانش و یک سوال در رابطه با اهمیت دریافت آموزش درزمینه ارتقاء سلامت دهان در افراد توانخواه پاسخ دهند. یافته ها با نرم افزار SPSS18 و توسط روش آماری رگرسیون خطی آنالیز گردید (05/0P˂).
    یافته ها
    177 پرسشنامه جمع آوری شد. میانگین سنی افراد (1/10) 5/35 سال بود و 54% مرد بودند. میانگین نمره دانش دندانپزشکان 5/6 (انحراف معیار 5/2) از حداکثر قابل کسب 13 بود. 60% دندانپزشکان اظهار کردند که دریافت آموزش در رابطه با ارتقاء سلامت افراد توانخواه اهمیت دارد. دندانپزشکانی که سن کمتری داشتند و یا دارای تجربه کار قبلی بر روی بیماران توانخواه بودن نمره دانش بالاتری کسب کردند. دندانپزشکانی که سابقه درمان افراد توانخواه را داشتند اهمیت بیشتری جهت دریافت آموزش های مرتبط قائل بودند.
    نتیجه گیری
    نتاج حاصل نشان داد که دندانپزشکان در زمینه دانش مربوط به ارتقاء سلامت دهان در افراد توانخواه ضعیف هستند. اذعان بر اهمیت داشتن این آموزش توسط اکثریت دندانپزشکان، بر نیاز به بازنگری برنامه آموزشی (کوریکولوم) در این زمینه دلالت دارد.
    کلیدواژگان: بیماران توانخواه، آگاهی، دندانپزشک، سلامت دهان
|
  • Ali Eskandarizadeh, Shahram Farzin Ebrahimi, Niloofar Shadman *, Saeed Rahmani Pages 65-72
    Background And Aims
    Delay in light irradiance can improve the polymeric structure and mechanical properties of resin cement and uniform stress distribution. The aim of this study was to evaluate the effect of light activation modes (immediate, 5 and 10-minute delay) on the push-out bond strength of cemented fiber posts with two types of resin cements in different of root canal regions.
    Materials And Methods
    In sixty extractedsingle canal and endodontic therapied roots, FRC Postec Plus were cemented with two resin cements, Nexus3 and Panavia F2.0, in three curing methods, immediate, 5, and 10 minute delay. After 24 hours storing in a dark place, they were cut into three sections: coronal, middle and apical. The push-out bond strength test was performed using the universal testing machine. Failure modes were evaluated using stereomicroscope. Data were analyzed by ANOVA and Tukey post hoc test with P
    Results
    In Nexus3, the immediate light curing had significantly higher bond strength (11.18±4.32) than delay methods (P=0.001). In Panavia F2.0, the 5-minute delay had significantly the highest bond strength (13.34±4.62) (P0.05).
    Conclusion
    Delay in light curing of dual-cure resin cement's had different effects on the push-out bond strength.
    Keywords: Delay, Resin cement, Dual cure, Push-out bond strength, Curing
  • Farzaneh Farid *, Pedram Etemadi, Farhad Shafiee Pages 73-78
    Background And Aims
    Increase of esthetic demands among dental patients has led to development and wide spread use of tooth colored ceramic systems for fabricating fixed restorations. However, they do not have same capability of matching the target color. The aim of this study was to compare the color coordinates of three widely used systems with A2 tab from a Vita Lumin Classic shade guide.
    Materials And Methods
    In this study, three ceramic systems were tested. The metal-ceramic(MCR) with 0.5 mm core and 1 mm Ceramco lll veneering layer; the all ceramic (CE) with 0.5 mm Cercon core and 1 mm Cercon Ceram veneering layer, and the all porcelain (VM7) with 1.5 mm Vita VM7. For each system, 15 disks (1.5mm×10mm) were made in Vita A2 shade. L*a*b* coordinates of the samples were measured by spectrophotometer and the color difference with Vita A2 shade was calculated. The data were analyzed using one way ANOVA and multiple Tukey tests.
    Results
    The color coordinates of the target shade was L*=72.45, a=1.59 and b*=14.11. The mean L*a*b* values for MCR were 72.61±0.38, 2.88±0.24, 15.51±0.64, for CE were 76.42±0.46, 2.77±0.14, 17.51±0.61, and for VM7 were 75.13±0.6, 2.15±0.19, 17.9±0.61, respectively. The difference between coordinates of each system with target shade was significant. Only for MCR group, ΔE was in acceptable range (1.98). For CE (Δ=5.38) and VM7 (Δ=4.72) groups, the difference was unacceptable.
    Conclusion
    Under the condition of this study, the metal-ceramic system had the best and acceptable match to the target shade.
    Keywords: Color measurement, Color difference, Dental ceramic systems
  • Abbas Rahimi Foroushani, Nooshin Akbari Sharak *, Mohammad Javad Kharazi Fard Pages 79-88
    Background And Aims
    In recent years, dental implants have received special attention in dentistry. Due to the remarkable success of predictable dental implants, there is growing interests in the scientific community from descriptions of implant success toward identify factors associated with implant failure. The purpose of this study was to identify the risk factors associated with implant failure in an objective and statistically valid manner.
    Materials And Methods
    To address the research purposes, we used a cohort study in which a total of 2368 implants were placed on 1011 patient in the Clinic of Tehran University of Medical Sciences. The predictor variables included demographic variables, the health status and variables are related to implants. The outcome variable of interest was implant failure. The overall implant survival was estimated using the Kaplan-Meier analysis. First, risk factors were identified using Chi-square test and Fisher's exact test and then the Cox proportional hazard regression models were used for more analysis.
    Results
    The overall 39 month implant survival using the Kaplan-Meier function was 0.99±0.002. The implant location (jaws) (P=0.049) and type of teeth (P=0.011) were found to have significant relation with failure times in Cox proportional hazard model.
    Conclusion
    According to result of this study, both implant location and type of teeth had effection the failure times so that, the survival in mandible was higher than maxilla. The failure rate was higher in anterior teeth than that of others (molar, premolar, canine and primary).
    Keywords: Dental implant, Survival, Risk factors, Cox proportional hazard model
  • Ahmad Jafari, Narges Gholizadeh, Rashid Ramezani, Hanie Emami Razavi, Shamsolmoulouk Najafi * Pages 89-96
    Background And Aims
    Cancer is the second most common cause of death in developed countries. The goal of this study was to determine the important epidemiologic factors affecting diagnosis and survival rate of patients with laryngeal SCC, for prevention, control and increase longevity.
    Materials And Methods
    In this study, all the cases recorded at the Center of Cancer Office of the Iran Ministry of Health in Tehran between 2005-2009 were examined. From 513 cases, 279 that their follow-up was possible by phone or postal address were included in the study. Data collection were performed from questionnaire. The data were analyzed by SPSS version 20. The Kaplan Meier survival curves were utilized and, moreover, the corresponding influential factors were examined by using the Cox regression test.
    Results
    The mean age of patients were 61.1 years (SD=10.54). The gender of 92.1% of patients were male. The most widely used method for the treatment was a combination of three methods of surgery, radiation therapy, and chemotherapy. The overall five-year survival rate was 75.7% (SD=0.03). The gender, histological differentiation, and professional delay did not exhibit a statistical correlation with the survival rate (P=0.38, 0.14, 0.52), whereas the age and patient delay had a statistically significant relation with the survival rate (P=0.03, 0.07).
    Conclusion
    The survival rate was lower in older patients. Patient and professional delays were high, which need more attention for improving the quality of life.
    Keywords: Laryngeal cancer, Delay, Survival rate
  • Imaneh Asgari *, Neda Ghanea Pages 97-103
    Background And Aims
    First molar has an important role at individual’s dental health. Among the known risk factors, the experience of previous caries is of the best predictors for future caries. The aim of this study was to examine the association of primary teeth caries and other risk factors with the incidence of permanent teeth caries by considering the caries extent and severity.
    Materials And Methods
    This case-control study was done on 150 students from second and third grade with 9 years old. Cases included children with at least one carious permanent molar. Caries-free students who were matched based on the gender and mother education was considered as control group. Examination was done on dental unit under the unit light with blunt explorer and mirror for visual assessment. DMFT, dmft and caries severity (D1-D3) were recorded based on WHO standards. Data were calculated using SPSS18, Correlation, Chi Square Analysis, Odds ratio and Logistic regression.
    Results
    Linear correlation between dmft in primary teeth and DMFT in permanent molars was obtained with r:0.34 (P0.05).
    Conclusion
    Caries-free primary teeth predicts permanent teeth without decay with a high possibility. It could be helpful in caries risk assessments.
    Keywords: Dental caries, Risk, Molar, Case-control study
  • Katayoun Sargeran, Amir Jalal Abbasi, Faegheh Fazeli * Pages 104-110
    Background And Aims
    In modern societies, the incidence of oral cancer is increasing. It may be due to the increased population, life expectancy, and exposure to risk factors. This increase can particularly be seen in women and in our own country, Iran. The aim of the present study was to explore the status of care and treatment of patients with oral cancer referring to Shariati educational hospital in Tehran, during the years 2003-2013.
    Materials And Methods
    The present study was a cross-sectional descriptive survey on oral cancer patients attending the Shariati hospital in Tehran during a ten-year period. Data were collected through patient records and statistically analyzed by SPSS21 software.
    Results
    Regression analysis was performed in 5 models, where variables such as age, gender, location of the tumor, stage and grade was entered as independent variables and delay in treatment (time interval from diagnosis to treatment) entered as the dependent variable. The analysis showed that the elapsed time from diagnosis to treatment had a positive association with age of the patients. It means that the higher the age, the more delay in treatment (P
    Conclusion
    Considering the consequences of oral cancer for patients, there was necessity to formulate plans for preventing, early detection and improving quality of life in oral cancer patients.
    Keywords: Squamous cell carcinoma, Treatment, Oral cancer
  • Seyed Javad Ghazi Mirsaeid *, Zahra Ganjipour Pages 111-119
    Background And Aims
    By measure of scientific publications, it is possible to present a real picture of scientific activities of a country. In this regard, based on joint work to achieve specific objectives that typically produce knowledge and scientific information, scientific and research cooperations are defined. Therefore, the purpose of this study was to analyze the scientific collaborations in Iranian dentistry articles in Scopus during 2010‐2014.
    Materials And Methods
    The population was Iranian dental articles which were indexed in Scopus during 2010‐2014. Finally, the results were presented in the format of tables and diagrams.
    Results
    The findings showed that scientific cooperations were increased in the field of dentistry during 2014-2010 in the Scopus. Tehran University of Medical Sciences had the most publications. The rate of index, degree and coefficient of collaboration during 2010-2014, were 4.23, 0.97 and 0.71, respectively with relatively high values. Most of the articles during the 2010-2014 were four, three, and five authored articles were the first, second and finally the third position of occurrence rate. Our data suggested that the lowest number of articles were related to articles with 9 authors or more.
    Conclusion
    According to the results of this study, it can be concluded that the Iranian prosperity of scientific publication in the field of Dentistry is growing. Furthermore, the results showed that the Iranian authors and researchers have tendency to scientific collaboration with other researchers in groups.
    Keywords: Intersectoral collaboration, Scientometrics, Scopus, Indexes, Dentistry, Iran
  • Simin Zahra Mohebbi *, Katayoun Sargeran, Tahereh Hejrati Pages 120-126
    Background And Aims
    Disabled individuals are involved with several oral health problems. The aim of this study was to assess the knowledge and perspective of dentists towards oral health promotion in disabled individuals.
    Materials And Methods
    Dentists participating in the fifty-fourth International Congress of Iranian Dental Association in 1392 in Tehran were invited. A valid and reliable questionnaire including the information about age, gender, city of practice, the working experience with the disabled was distributed. There were also 13 questions on knowledge and one question about the importance of training in the field of “oral health promotion of the disabled” in this questionnaire. The data were analyzed by linear regression model by SPSS 18 software.
    Results
    117 questionnaires were collected and evaluated. The mean age was 35.5 (10.1) years. Among the participants, 53.8% were male and 46.2% were female. Average score of knowledge was 6.5 of the maximum attainable 13. Among the dentists, 60% believed that receiving education on oral health promotion for the disabled is important. Liner regression model which evaluated the effect of confounding factors showed that aging led to reduction in dentist's knowledge of oral health of the disabled. Furthermore, working experience with the disabled led to the increase in knowledge. Dentists who had previously treated a disable individual were more interested in receiving related training.
    Conclusion
    Knowledge of dentists in the field of oral health promotion of the disabled is not desirable while most dentists recognize the need for training. This issue emphasizes on the need for a broader educational effort.
    Keywords: Disabled patients, Knowledge, Dentist, Oral health