فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی کردستان - سال هفدهم شماره 1 (پیاپی 63، بهار 1391)

مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان
سال هفدهم شماره 1 (پیاپی 63، بهار 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/01/30
  • تعداد عناوین: 12
|
  • قربانمحمد حنفی، شعله درویشی، نازیلا درویشی، سید مهدی سیدین اردبیلی، فردین میر احمدی صفحه 1
    زمینه و هدف

    باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس، اشریشیا کلی و کلوستریدیوم اسپوروژنز به طور معمول می توانند مسمومیتهای غذایی و التهاب های گوارشی را در انسان ایجاد کنند. اسانس شیره بنه (Pistacia atlantica subsp.kurdica) یا پسته وحشی به عنوان ترکیب ضد میکروبی در مقابل اکثر میکروارگانیسم ها شناخته شده است. هدف از این تحقیق تعیین فعالیت ضد میکروبی اسانس بر روی سویه های باکتریایی در شرایط آزمایشگاهی می باشد.

    روش بررسی

    در این تحقیق، اثرات ضد باکتریایی اسانس الکلی شیره بنه، بر روی باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس (PTCC 1431)، اشریشیاکلی(PTCC 1338) و کلوستریدیوم اسپوروژنس(PTCC 1651) در سه تکرار، به روش دیسک کاغذی (تعیین قطر هاله عدم رشد) و رقت سازی در لوله، تعیین حداقل غلظت ممانعت کنندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) مورد ارزیابی قرار گرفت. جهت آنالیز آماری از نرم افزار SPSS و آزمون آماری t استفاده شد.

    یافته ها

    بر اساس نتایج، فعالیت ضد میکروبی، قطر هاله عدم رشد میکروارگانیسم های استافیلوکوکوس اورئوس، اشریشیاکلی (در غلظت mg/ml 50) و کلوستریدیوم اسپوروژنس در غلظت (mg/ml 120)، به ترتیب 32/0 ± 14/13، 4/0 ± 16/11 و 3/0 ± 8/8 تعیین شد، که استافیلوکوکوس اورئوس، بیشترین حساسیت و کلوستریدیوم اسپوروژنس بیشترین مقاومت را به اسانس شیره بنه نشان داد. نتایج حداقل غلظت ممانعت کننده (MIC) برای کلوستریدیوم اسپوروژنس، اشریشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس به ترتیب mg/ml 80، 5/5 و 6/0 تعیین شد و همچنین نتایج غلظت کشنده (MBC) برای کلوستریدیوم اسپوروژنس، اشریشیا کلی و استافیلوکوکوس اورئوس به ترتیب 120، 80 و20 میلی گرم بر میلی لیتر تعیین گردید.

    نتیجه گیری

    اسانس الکلی شیره بنه بر روی باکتری های کلوستریدیوم اسپوروژنس، اشریشیا کلی و استافیلوکوکوس اورئوس نه تنها خاصیت بازدارندگی بلکه خاصیت ضد باکتریایی نیز داشت. با مطالعه اثرات ارگانولپتیک اسانس شیره بنه در غذا می توان به عنوان یک ماده محافظت کننده استفاده نمود.

    کلیدواژگان: درخت بنه، هاله عدم رشد، ضد باکتری، استافیلوکوکوس اروئوس، اشریشیاکلی
  • علیرضا نصیری فر، امیر طاهری، بهرام نیکخو، فرشاد شیخ اسماعیلی، فردین غریبی صفحه 11
    مقدمه
    کولیت میکروسکوپیک یک علت اسهال مزمن آبکی است که ممکن است با درد شکم وکاهش وزن همراهی داشته باشد. هدف این مطالعه تعیین فراوانی کولیت های میکروسکوپیک در بیماران دچار اسهال مزمن مراجعه کننده به مرکز فوق تخصصی شهر سنندج در سال 1388 می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه بصورت مقطعی بر روی 115 بیمار مبتلا به اسهال مزمن غیر خونی سنندجی در سال 1388 انجام شد. روش نمونه گیری سرشماری بود. برای انجام مطالعه پس از مراجعه بیماران مبتلا به اسهال مزمن اطلاعات دموگرافیک از آنها گرفته شده و در چک لیست ثبت می گردید. سپس از این افراد کولونوسکوپی انجام گرفته و نمونه بیوپسی جهت بررسی پاتولوژی تهیه و برای تشخیص برای پاتولوژیست ارسال و پس از بررسی نتایج نوع کولیت میکروسکوپیک و کلاژنوز تعیین گردید.
    یافته ها
    از 115 نفر بیمار مورد مطالعه 50 نفر (4/43%) مبتلا به کولیت میکروسکوپیک (3/4 %کولیت کلاژنوز و 1/39 % کولیت لنفوستیک) و 65 نفر (6/56%) فاقدکولیت میکروسکوپیک بودند. نسبت جنسی زن به مرد 2به 3 بود. اکثریت افراد مبتلا کمتر از 40 سال سن داشتند و میانگین سنی بیماران کولیت کلاژنوز 29 سال و کولیت لنفوستیک 4/35 سال بود.
    نتیجه گیری
    شیوع کولیت میکروسکوپیک (لنفوستیک و کولاژنوز) در بیماران مبتلا به اسهال مزمن غیر خونی، بالا است و سن ابتلا به کولیت میکروسکوپیک در استان کردستان پائین تر از همه نقاط دنیا است بطوریکه می توان گفت در نقاط دیگر ابتلا در سنین 50 سال به بالا بوده در حالیکه در این مطالعه در محدوده کمتر از میانسالی است.
    کلیدواژگان: کولیت میکروسکوپیک، لنفوستیک، کلاژنوز، اسهال مزمن
  • علی اکبر عبدالهی، سید عابدین حسینی، عارف صالحی، ناصر بهنام پور، علی عباسی صفحه 18
    مقدمه
    بیماری های قلبی- عروقی در حال حاضر شایع ترین علل مرگ را در اکثر نقاط جهان و ایران تشکیل می دهند. عوامل عمده و تعیین کننده ای در شدت و وسعت انسداد عروق دخالت دارند. از جمله وسعت و محل ضایعه عروق کرونر در مطالعات مختلف متفاوت گزارش شده است، لذا مطالعه حاضر جهت تعیین ارتباط عوامل مرتبط با شدت گرفتاری عروق کرونر در مراجعه کنندگان به مرکز آنژیوگرافی کوثر استان گلستان انجام شده است.
    مواد و
    روش
    در یک مطالعه توصیفی-تحلیلی و با استفاده از چک لیست، ضمن ثبت مشخصات 5444 نفر از مراجعین به مرکز آنژیوگرافی کوثر، برای تمامی مراجعه کنندگان فشار خون آنان اندازه گیری و ابتلا به بیماری فشار خون و دیابت و مصرف دارو ثبت گردید. سپس داده ها در نرم افزار ایجاد شده مخصوص این تحقیق وارد، پس از پایان، تمامی اطلاعات به نرم افزار (0/16) SPSS منتقل شد. داده ها به صورت توزیع فراوانی توصیف و با استفاده از آزمون (کای دو) ارتباط بین وجود عارضه و متغیرهای جنس، شغل و... بررسی شد. سطح معنی داری برابر 05/0=α در نظر گرفته شد.
    نتایج
    از تعداد 5444 نفر از مراجعه کنندگان که وارد مطالعه شدند نتایج نشان داد که 52% از نمونه ها مرد و 48% آنان زن بوده اند. از نظر محل ضایعه بیشترین درصد معادل 7/47، 6/32، 6/30و 7/18 به ترتیب مربوط به شاخه های1OMSN4،CX3،RCA2،LAD بوده است و شاخه هایLAD، CX، OMSN، RCA به ترتیب با 1/28%، 16%، 8/25% و39% دارای گرفتگی کمتر از 50% بوده اند. 2/38% از موارد ثبت شده سابقه ابتلا به پرفشاری خون و6/24% سابقه ابتلا به دیابت را اعلام داشته اند. نتایج نشان داد که ارتباط بین محل و شدت ضایعه در بعضی از شاخه ها با پرفشاری خون، دیابت و جنس معنی دار می باشد (001/0p<)، ولی این ارتباط در رابطه با محل سکونت و سطح تحصیلات معنی دار نمی باشد.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش نشان می دهد که محل و شدت ضایعه در مبتلایان به اختلالات عروق کرونری مرتبط با برخی عوامل خطرزا می باشد که نتایج پژوهش سایرین نیز تایید کننده آن می باشد. لذا لازم است ضمن توجه به نتایج حاصله و سایر نتایج در جهت شناسائی و پیشگیری از آن اقدام لازم به عمل آید.
    کلیدواژگان: آسیب شاخه کرونری، آنژیوگرافی، استان گلستان، عوامل مرتبط
  • ظاهر اعتماد، نادر اسماعیل نسب صفحه 25
    زمینه و هدف
    توجه به سطح فعالیت بدنی در دانشجویان و برنامه ریزی دقیق برای ورزش و فعالیت بدنی و فراهم کردن امکانات و تسهیلات مناسب برای آنان ضرورتی انکار ناپذیر است. تحقیق حاضر برآنست که تاثیر سطح فعالیت بدنی را در دانشجویان دختر و پسر دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج بررسی کرده و در نهایت راه کارهایی را جهت افزایش سطح فعالیت بدنی و کاهش احتمال خطر بیماری های قلبی– کرونری ارائه دهد.
    روش بررسی
    روش مطالعه به صورت نیمه تجربی بود، بدین منظور 60 نفر از دانشجویان بعنوان آزمودنی در تحقیق حاضر شرکت کردند، برای تعیین یک نمونه معتبر، از نمونه گیری آماری به صورت طبقه ای تصادفی با تخصیص متناسب انجام شد، سطح فعالیت بدنی آزمودنی ها از طریق پرسشنامه بک انجام گرفت و اندازه گیری نمونه های خونی و فشار خون و سایر اندازه گیری ها به ترتیب توسط کارشناسان انجام گرفت. سپس متغیرهای مورد نظر تحقیق یعنی درصد چربی بدن، توده چربی، فشارخون، کلسترول و تری گلیسرید با استفاده از برنامه کامپیوتری SPSS و با روش های آمار توصیفی و آمار t Student در سطح معنی داری 05/0 مورد تجزیه و تحلیل آماری قرارگرفت.
    یافته ها
    پس از بررسی نتایج، مشخص شد که همبستگی منفی و معنی داری بین سطح فعالیت بدنی با درصد چربی بدن، توده چربی بدن، میزان کلسترولTC، LDL-C خون، BMI در دانشجویان دختر و پسر و همچنین فشار خون سیستولی دانشجویان دختر وجود دارد (05/0 > pو78/0r=). در حالی که همبستگی معنی داری بین سطح فعالیت بدنی با میزان TG، HDL-C، نسبت TG/HDL-C خون در دانشجویان دختر و پسر و همچنین فشار خون سیستولی و دیاستولی در دانشجویان پسر و فشار خون دیاستولی در دانشجویان دختر وجود ندارد (22/0(r=.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های تحقیق نتیجه می گیریم فعالیت ورزشی در بهبود سلامت جامعه موثر است. اما جهت بالا بردن کیفیت و شیوه زندگی، فعالیت بدنی باید به صورت منظم و با شدت مناسب انجام گیرد، بنابراین سطوح فعالیت بدنی منظم و مناسب، باعث تغییرات مطلوبی در برخی از عوامل خطر ساز قلبی– عروقی می شود، که این تغییرات موجب افزایش سلامتی افراد جامعه می گردد.
    کلیدواژگان: سطح فعالیت بدنی، درصد چربی بدن، شاخص توده بدن، لیپوپروتئین پر چگال، لیپوپروتئین کم چگال
  • مهشید طالبی طاهر، امید رضایی صفحه 36
    زمینه و هدف
    ویروس واریسلا زوستر عامل یک بیماری خفیف در کودکان است، اگر چه در بالغین و بزرگسالان بیماری می تواند به صورت جدی همراه با ابتلاء احشاء مانند پنومونی و هپاتیت بروز نماید. در این مطالعه سطح سرمی آنتی بادی IgG ضد واریسلا در بزرگسالان جوان (40-20 سال) تعیین گردید. سابقه ابتلا به آبله مرغان با نتایج تست برای تعیین قابل اعتماد بودن ارتباط سابقه ابتلا و ایمن بودن در این جمعیت مقایسه شد (شامل حساسیت، ویژگی، ارزش اخباری مثبت و ارزش اخباری منفی).
    روش بررسی
    یک مطالعه مقطعی بر روی 400 فرد بزرگسال انجام شد. با روش ELISAمیزان تیتر آنتی بادی IgG ضد واریسلا زوستر مورد سنجش قرار گرفت. مقایسه آماری نتایج با تست کای دو (X2) انجام شد.
    یافته ها
    400 فرد بزرگسال 40- 20 ساله مورد آزمایش قرار گرفتند. 313 نفر (25/78%) تیتر آنتی بادی مثبت داشتند. مثبت بودن تیتر آنتی بادی در زنان به طور معنی داری بیشتر از مردان بوده است)048/0(p=، اما در گروه های سنی تفاوت در تیتر آنتی بادی از نظر آماری معنی دار نبوده است)82/0(p=. حساسیت و ارزش اخباری مثبت سابقه ابتلا به آبله مرغان برای حضور آنتی بادی در سرم به ترتیب 89 و 95 درصد بوده است.
    نتیجه گیری
    این نتایج نشان می دهد که تعداد قابل توجهی از افراد بالغ مستعد ابتلا به آبله مرغان می باشند و غربالگری و مطالعات وسیع در مورد ضرورت تجویز واکسن در دوران کودکی مورد نیاز است.
    کلیدواژگان: واریسلا زوستر ویروس، آبله مرغان، سرواپیدمیولوژی، ایران
  • سجاد رضایی، سید حشمت الله موسوی، شاهرخ یوسف زاده، ایرج صالحی صفحه 43
    زمینه و هدف
    آسیب مغزی تروماتیک (TBI) به عنوان یکی از عوامل نادر سبب شناختی برای اختلال روانپریشی شناخته شده است. در این مطالعه موردی روند ارزیابی، تشخیص و درمان یک بیمار مبتلا به روانپریشی ثانوی بر TBIبا تظاهر علامت برجسته هذیان بزرگ منشی بررسی شده است.
    معرفی بیمار : بیمار مرد جوان 35 ساله ای بود که به علت تصادف موتورسیکلتش با اتومبیل، با کاهش سطح هشیاری، بی قراری و حالت تهوع در بیمارستان بستری می شود. یافته های CT اسکن نشانگر کانتیوژن لوب گیجگاهی چپ در بیمار بود. علاوه بر آن در ارزیابی های روانشناختی نقص هشیاری، نقص شناختی، آمنزی پس از تروما، ضعف در جهت یابی، نقصان در توجه و تمرکز، مشکلات حافظه، پرخاشگری و وجود هذیان های بزرگ منشی در او مشاهده شد. این بیمار در معاینات روانپزشکی 27 روز پس از رخداد تروما براساس DSM-IV-TR تشخیص روانپریشی ثانوی بر TBI را دریافت نمود. سپس با اجرای پروتکل دارویی به تدریج نشانه های اختلال رفع و در پیگیری 4 ماهه پس از TBI دیگر اثری از آنها نبود.
    نتیجه گیری
    معرفی و درمان این بیمار نمی تواند رابطه مبهم آسیب مغزی تروماتیک و اختلال روانپریشی ثانوی بر TBI را روشن سازد اما نتایج آن بر اهمیت ارزیابی های روانشناختی، بررسی علائم جدی اختلالات روانی و پایش این بیماران جهت درمان صحه می گذارد. شناسایی عوامل خطر زای روانپریشی ثانوی بر TBI نیز می تواند به تشخیص افتراقی و کشف افرادی که ریسک بالاتری برای روانپریشی دارند، یاری رساند و اجرای بهنگام راهبردهای مدیریت این اختلال را پیش از شروع علائم پیشرفته آن، میسر سازد.
    کلیدواژگان: آسیب مغزی تروماتیک، اختلال روانپریشی، هذیان بزرگ منشی
  • مونا افرایی کرهرودی، پریسا فرنیا، فاطمه مریم شیخ الاسلامی، پیام طبرسی، مهدی کاظم پور، رشید رمضان زاده، محمدرضا مسجدی، علی اکبر ولایتی صفحه 53
    زمینه و هدف
    . بسیاری از عوامل می توانند در پیشرفت بیماری سل دخیل باشند، اما فاکتور های ژنتیکی میزبان مهمترین نقش را در پیشرفت این بیماری دارند. یکی از این فاکتورهای ژنتیکی، پلی مورفیسم ژن های کد کننده ی سایتوکاین ها می باشد. مطالعات اخیر نشان می دهد که سایتو کاین هایی مانند IL-12 و IFN-γ نقش محوری را در تنظیم نوع، و میزان پاسخ های ایمنی در عفونت های مایکوباکتریومی بازی می کنند و موتاسیون در این ژنها شاید با استعداد ابتلاء به عفونت به سل ریوی مرتبط باشد. هدف از این مطالعه بررسی فراوانی پلی مورفیسم ژنهای IFN-γ R1(-611)، IFN-γ(2109) و (IL-12B(-1188 و ارتباط آن با استعداد ابتلاء به سل در بین جمعیت ایرانی است.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت موردی – شاهدی انجام شد. 30 بیمار مبتلا به سل (با اسمیر مثبت)، که در بخش های سل بیمارستان مسیح دانشوری تهران بستری شده بودند و 30 فرد سالم بدون سابقه ی سل برای این مطالعه انتخاب شدند و ژنوتیپ ژن های مذکور با استفاده از روش PCR-RFLP مورد بررسی قرار گرفت. محصولات PCR با استفاده از آنزیم های محدود الاثر برش داده شدند. نتایج حاصل از هضم با استفاده از نرم افزار SPSS و تعادل هاردی – واینبرگ آنالیز شد.
    یافته ها
    نتایج بدست آمده ارتباط معنی داری را در ناحیه ی 611- از ژن IFN-γ R1 و 1188- از ژن IL-12B بین دو گروه شاهد و بیمار نشان داد (05/0>p) اما این ارتباط در مورد IFN- γ (2109) دیده نشد.
    نتیجه گیری
    وجود موتاسیون در ناحیه ی 611- از ژن IFN-γ R1 و 1188- از ژن IL-12B احتمالا می تواند حساسیت افراد را در برابر عفونت مایکوباکتریوم افزایش دهد و تعیین ژنوتیپ این نواحی می تواند در شناسایی افراد با ریسک بالای ابتلاء مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: پلی مورفیسم، سل ریوی، IFN، γ R1، IFN، γ، IL، 12B
  • هاله حاتم گویا، سیما زهری انبوهی *، مرضیه مقدم، حمید علوی مجد، مهدی طیبی آراسته صفحه 60
    زمینه و هدف

    از آنجا که پرستاری نوعی کار هیجانی محسوب می شود، لذا پرستاران بایستی توانایی تشخیص و مدیریت هیجانات و احساسات خود و مدد جویان و برقراری ارتباطات اجتماعی مناسب و همدلانه را داشته باشند. این توانائی ها بخشی از عوامل تشکیل دهنده ی هوش هیجانی هستند. این مطالعه با هدف تعیین میزان هوش هیجانی، مولفه ها و عوامل آن و نیز همبستگی آن با برخی متغیرهای جمعیت شناختی در پرستاران شاغل در بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی کردستان در سال1389 انجام گردید.

    روش بررسی

    نوع مطالعه توصیفی همبستگی بود که با استفاده از روش سرشماری 344 پرستار وارد مطالعه گردیدند. اطلاعات مورد نیاز از طریق آزمون معتبر و پایای «هوش هیجانی بار-آن» جمع آوری و با نرم افزار SPSS تحلیل گردید. برای توصیف یافته ها از شاخص های میانگین و انحراف معیار و برای تحلیل داده ها از ضریب همبستگی اسپیرمن، آزمون تی و آنالیز واریانس استفاده شد.

    یافته ها

    6/86 درصد از نمونه ها زن و 4/13 درصد مرد بودند. اکثریت پرستاران (8/77 درصد) از نظر هوش هیجانی در سطح خوب قرار داشتند. از پنج مولفه ی هوش هیجانی، مولفه ی بین فردی با میانگین و انحراف معیار 50/12± 02/77% بالاترین امتیاز را دارا بود. در بین عوامل پانزده گانه ی هوش هیجانی بیشترین امتیاز به ترتیب مربوط به عوامل مسئولیت پذیری اجتماعی با میانگین 14/14±16/82، همدلی 74/13±84/76 و روابط بین فردی 64/15±59/73 بود. هوش هیجانی با متغیرهای جمعیت شناختی جنسیت، سابقه ی کار، وضعیت تاهل، دانشگاه محل تحصیل و مدرک تحصیلی همبستگی نداشت.

    نتیجه گیری

    پرستاران مورد مطالعه از نظر هوش هیجانی در سطح خوبی بودند. هر چند که آنها از هوشمندی هیجانی بالائی در عوامل همدلی، مسئولیت پذیری اجتماعی و روابط بین فردی برخوردار بودند ولی ارتقای سایر مهارت های این هوش از جمله حل مسئله، کنترل تکانش و تحمل فشار روانی به دلیل اهمیتی که در حوزه مراقبت پرستاری دارند، ضروری است. برگزاری کلاس های آموزشی توسط متخصصین مربوطه برای ارتقای این مهارت ها توصیه می گردد.

    کلیدواژگان: هوش هیجانی، مولفه های هوش هیجانی، عوامل هوش هیجانی، پرستار بالینی
  • علی اکبر ساری، سحرناز نجات، لیلا قالیچی، محمدرضا مبینی زاده، رقیه خبیری صفحه 71
    زمینه و هدف
    هدف این مطالعه محاسبه هزینه های استفاده از MRI، 3 تسلا در ایران در مقایسه با روش MRI، 5/1 تسلا و ارائه مشاوره به سیاستگذاران نظام سلامت و مدیران بیمارستان ها در خصوص استفاده و تعرفه این فناوری در ایران می باشد.
    روش بررسی
    این پژوهش یک ارزیابی اقتصادی می باشد که با استفاده از مرور مقالات و مدل سازی اقتصادی انجام شده است. برای تخمین هزینه های دستگاه از مطالعات یافت شده در جستجوی اینترنتی استفاده گردید و با شرکت های اصلی عرضه کننده فناوری و نماینده آنها در ایران و همچنین سازمان ها و بیمارستان هایی که از این فناوری یا از MRI، 5/1 تسلا استفاده می نمایند تماس حاصل شد و اطلاعات مورد نیاز از طریق آنها جمع آوری گردید. برای انجام محاسبات، هزینه ها به سه دسته سرمایه ای (هزینه استهلاک ساختمان و تجهیزات)، هزینه کارکنان و سایر هزینه ها (شامل هزینه مواد مصرفی، هزینه های جاری، تعمیر و نگهداری) تقسیم و محاسبه شدند.
    یافته ها
    با فرض انجام تعداد 1500 آزمایش در سال (5 آزمایش در روز) هزینه هر آزمایش MRI، 3 تسلا حدود 000/500/4 ریال و هزینه هر آزمایش 5/1 تسلا 000/500/3 برآورد شد. با فرض انجام 3000 آزمایش در سال هزینه هر آزمایش 3 تسلا معادل 000/400/2ریال (000/900/1ریال برای 5/1 تسلا) می باشد، با فرض 6000 آزمایش در سال این هزینه 000/350/1ریال (000/050/1 ریال برای 5/1 تسلا) و با فرض 12000 آزمایش در سال این هزینه حدود 000/710 (000/560 ریال برای 5/1 تسلا) ریال برآورد می گردد. در صورتیکه تعداد آزمایش 24000 عدد در سال فرض شود این هزینه 000/373 ریال (000/300ریال برای 5/1 تسلا) می شود.
    نتیجه گیری
    هزینه هر آزمایش با دستگاه MRI، 3 تسلا در ایران، اگر تعداد آزمایش بین 1500 تا 24000 در یک سال فرض شود بین 000/373 ریال تا 000/500/4 ریال متغیر خواهد بود. پیشنهاد می شود مجوز این فناوری به مراکزی داده شود که بیمار کافی تحت پوشش آن وجود دارد تا صرفه اقتصادی داشته باشد در غیر این صورت ممکن است باعث خدمات غیرضروری شود.
    کلیدواژگان: تسلا، تصویربرداری، هزینه
  • روح الله دهقانی، مجتبی لیمویی*، ایران زرقی صفحه 82
    زمینه و هدف

    با توجه به اهمیت حفظ بهداشت محیط و نقش آفت کش های شیمیائی به عنوان ابزار اصلی مبارزه با آفات بهداشتی و خطرات ناشی از کاربرد این مواد برای محیط زیست و سلامت انسان و همچنین توسعه مقاومت در بندپایان زیان آور، ضمن مروری بر زیان های ناشی از روش شیمیائی کنترل آفات در مقایسه با روش های دیگر و تاکید بر توسعه مقاومت نسبت به سموم آفت کش، به نقد و بررسی روش های مختلف اقدام گردید. هدف از این مطالعه دسته بندی، بررسی خطرات ترکیبات شیمیایی در روند کنترل بندپایان آفت می باشد.

    روش بررسی

    تحقیق به روش مروری و با استفاده از واژه های کلیدی، Insecticide Resistance، Ecotoxicology، Pesticide Residue Environment و Hazardous Material Environment و جستجو در Database های Ovid Medline، Web of Science، Pub Med، Database of Systematic Review EBM Cochrane و SID به منظور دستیابی به مقالات پژوهشی در مجلات علمی- پژوهشی داخل کشور و مجلات پژوهشی بین المللی انجام پذیرفت. تعداد 552 مقاله بدست آمد که پس از بررسی عناوین و چکیده مقالات، تعدادی از آنها به دلیل عدم ارتباط با اهداف مطالعه حذف گردید. در نهایت منابع واجد شرایط انتخاب و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و در خاتمه نتیجه گیری کلی بعمل آمد.

    یافته ها

    مهمترین یافته های این مطالعه دسته بندی کردن عوارض محیطی کاربرد سموم آفت کش و توسعه مقاومت به این ترکیبات و مکانیسم های آن در بندپایان مختلف می باشد که مساله مقاومت به علت افزایش دوز مصرفی می تواند به نوبه خود در تشدید آلودگی های محیط زیست موثر باشد. تاثیرات نامطلوب ناشی ازکاربرد آفت کش ها از لحاظ زیست محیطی بسیار شدید است. از جمله می توان به مسئله توسعه مقاومت در بندپایان به سموم اشاره کرد که در بعضی از موارد منجر به شکست در عملیات کنترل آفات بهداشتی و ناقلین بیماری ها گردیده و موجبات خسارات عمده ای را از لحاظ اقتصادی و بهداشتی فراهم نموده است.

    نتیجه گیری

    روش های کنترل محیطی می تواند با استفاده از بهسازی محیط در نامطلوب کردن شرایط برای رشد و نمو بندپایان در کاهش جمعیت آنها تاثیر قابل ملاحظه ای داشته باشد. با استفاده از روش های کنترل محیطی به جای کاربرد سموم می توان محیط زیست را پاک و سالم نگهداشت تا سلامتی و بهداشت جامعه انسانی که از اهداف اصلی سازمان ها و تشکیلات بهداشتی است، فراهم شود.

    کلیدواژگان: کنترل محیطی، آفات بهداشتی، مقاومت به حشره کش، بقایای سموم آفت کش
  • سیدعلی اکبر احمدی، حسین مبارکی، منیره عسکری نژاد صفحه 99
    مقدمه
    در جهان هزینه های مالی و انسانی بسیاری برای ترک خدمت پرستاران صرف می شود. پیش بینی ترک خدمت قبل از وقوع برای کاهش هزینه سازمان ها ضروری می باشد. هدف از این تحقیق، بررسی رابطه عوامل فردی و سازمانی با رضایت شغلی و قصد ترک خدمت پرستاران بوده است.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع مطالعات توصیفی همبستگی است که 89 نفر کارشناس پرستاری زن در آن شرکت نمودند. داده ها با مدل یابی معادلات ساختاری به روش تحلیل مسیر و با استفاده از نرم افزار لیزرل 5/8 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    ارتباط معناداری بین سن و حمایت همکار (32/0)، تاهل با حمایت همکار (38/0-) و سابقه خدمت با قصد ترک خدمت (37/0-) وجود داشت. همچنین حمایت همکار با حمایت سرپرستار (35/0)، حمایت سرپرست با رضایت شغلی (31/0) و رضایت شغلی نیز با قصد ترک خدمت (52/0-) ارتباط معناداری داشتند.
    نتیجه گیری
    عوامل فردی و سازمانی بر کاهش قصد ترک خدمت اثرگذار می باشند. به نظر می رسد مدیران با درنظرگرفتن تفاوت های میان افراد و حمایت بیشتر نظیر ایجاد شیفت های کاری مناسب و تیم های، کاری قادر خواهند بود تاثیر مثبتی بر رضایت شغلی و قصد ترک خدمت کارکنان خود داشته باشند.
    کلیدواژگان: پرستار، حمایت اجتماعی، رضایت شغلی، قصد ترک خدمت
  • نازنین رزازیان، سعیده طهماسبی، داریوش افشاری، هادی قره باغیان، مسعود همدانی صفحه 109
    زمینه و هدف
    رخداد ترومبوز در سینوس مستقیم می تواند منجر به انفارکت تالاموس دو طرفه شود که در صورت عدم تشخیص به موقع و درمان مناسب، منجر به از دست رفتن بیمار می شود. معمولا انفارکت های دو طرفه با کاهش سطح هوشیاری، اختلال حافظه و فلج نگاه عمودی و اختلالات روانپزشکی در بیماران تظاهر می کند.
    معرفی مورد: بیمار خانمی 28 ساله با سابقه روزه داری 2 ماهه و مصرف طولانی مدت داروهای ضد بارداری بود که با تهوع، استفراغ، ضعف، سرگیجه حقیقی، تکلم هیپوفونیک، سردرد شدید از 4 روز قبل و اختلال هوشیاری از 10 ساعت پیش به اورژانس مراجعه کرده بود. در سی تی اسکن مغز بیمار، دوضایعه هیپردنس یکی در تنه و شاخ خلفی بطن جانبی راست و دیگری در سینوس مستقیم به نفع خونریزی مشاهده شد. در MRIوMRV بدون تزریق، ترومبوزی وسیع در سرتاسر مسیر سینوس مستقیم که منجر به ادم شدید و ایسکمی حاد در تالاموس های هر دو طرف شده بود، مشاهده گردید. بیمار به مدت 5 هفته تحت درمان با داروهای ضدانعقادی، استازولاماید و فنی توئین قرار گرفت و سرانجام در حالیکه هوشیاری خود را به طورکامل باز یافته بود و هیچ یافته لترالیزه ای نداشت، از بیمارستان مرخص شد.
    نتیجه گیری
    ترومبوز سیسنوس های وریدی مغز با تظاهرات متنوع و ایجاد درگیری در سنین مختلف می توانند منجر به اشتباهات تشخیصی شوند. توجه به شرح حال، در نظر داشتن این تشخیص و دسترسی به اقدامات پاراکلینیکی مناسب خطای تشخیصی را به حداقل می رساند.
    کلیدواژگان: ترومبوز، سینوس مستقیم، انفارکت، تالاموس
|
  • Ghorban Mohammad Hanafi, Dr Shoaleh Darvishi, Dr Nazila Darvishi, Dr Seyed Mehdi Sayedin, Ardabili, Fardin Mir, Ahmadi Page 1
    Background And Aim

    Staphylococcus aureus, Escherichia coli and Clostridium sporogenes can produce food poisoning and gastro enteritis in human beings. Alcoholic Essential oil of Bene tree exudates or wild pistachio (Pistacia atlantica subsp.kurdica) has known antimicrobial activity against most microorganisms. The aim of this study was to determine in-vitro antimicrobial activity of Bene tree essential oil exudates.

    Material And Method

    In this study, antibacterial effects of alcoholic essential oil of Bene tree exudates on Staphylococcus aureus (PTCC 1431), Escherichia coli (PTCC 1338) and Clostridium sporogenes (PTCC 1651) were examined three times, by filter paper disc diffusion method, broth dilution method, determination of minimal inhibitory concentration (MIC) and minimal bactericidal concentration (MBC). For data analysis we used SPSS software and t-test.

    Results

    On the basis of statistical results, inhibition zones of Staphylococcus aureus, Escherichia coli, each with concentration of 50mg/ml and Clostridium sporogenes with concentration of 120 mg/ml bacteria were 13.14±0.32, 11.16±0.4 and 8.8±0.3 respectively. Staphylococcus aureus was the most sensitive and Clostridium sporogenes was the most resistant bacteria to essential oil of Bene. Minimal inhibitory concentrations for Clostridium sporogenes, Escherichia coli and Staphylococcus aureus were 80, 5.5 and 0.6 mg/ml respectively and respective minimal bactericidal concentrations for Clostridium sporogenes, Escherichia coli and Staphylococcus aureus were determined 120, 80 and 20 mg/ml.

    Conclusion

    Alcoholic essential oil of Bene tree exudates exhibited not only inhibitory effect but also antibacterial effects on the Staphylococcus aureus (PTCC 1431), Escherichia coli (PTCC 1338) and Clostridium sporogenes (PTCC 1651). Considering the organoleptic effects of alcoholic essential oil of Bene tree, it can be used as a preservative.

  • Dr Alireza Nasirifar, Dr Amir Taheri, Dr Bahram Nikkhoo, Dr Farshad Shaykh Esmaili, Fardin Gharibi Page 11
    Background And Aim
    Microscopic colitis is a cause of chronic watery diarrhea which may be accompanied with abdominal pain and weight loss. The purpose of this study was to determine the frequency of microscopic colitis in the patients with chronic diarrhea in the subspecialty center in Sanandaj in 2009.
    Materials And Methods
    This was a cross sectional study and included 115 patients with non-bloody chronic diarrhea in Sanandaj in 2009. Sampling method was census. Demographic data were recorded in a checklist for every patient. Then colonoscopy was performed and biopsy samples were obtained for pathological examination and determination of the type of colitis.
    Results
    Fifty patients (%43.4) had microscopic colitis (4.3 collagenous and %39.1 lymphocytic) and 65 patients (%56.6) had not this disease. Female to male ratio was 2 to 3. The majority of the patients were under 40 years of age and the mean values of the age of the patients with collagenous and lymphocytic colitis were 29 and 35.4 years respectively.
    Conclusion
    The frequency of microscopic colitis (lymphocytic and collagenous) in the patients with non-bloody chronic diarrhea was high and the age of onset of this disease in Kurdistan was low, while in other parts of the world the disease occurs in the individuals over 50 years of age.
  • Ali Akbar Abdollahi, Seyed Abedin Hoseini, Dr Aref Salehi, Naser Behnampour, Ali Abasi Page 18
    Background And Aim
    Coronary heart disease is the most common cause of death in Iran and most parts of the world. Major factors are involved in severity and extension of arterial obstruction. There have been different reports about location and severity of coronary artery lesions. This study determines factors related to the severity of coronary artery obstruction in the patients in kosar Angiography Center.
    Material And Method
    This was a descriptive analytical study and included 5444 patients. The characteristics of every patient were recorded in a check list. After measurement of blood pressure of the patients and recording history of hypertension, diabetes and drug consumption, data were introduced into a special software and then SPSS (16.00) software. Data analysis was performed by ANOVA, Kruskal-Wallis and Chi-square tests. p≤0.05 was considered significant.
    Results
    52% of the patients were male and 48% were female. 6.7%, 6.47%, 30.32% and18.7% of the lesions was located in LAD, RCA, CX and OMSN respectively. RCA, OMSN, CX and LAD branches had obstructions of less than 50% (28.1%, 16%, 25.8% and 39% respectively). 38.2% of the patients had history of hypertension and 24.6% had history of diabetes. Location and severity of the lesions in some branches showed significant relationships with hypertension, diabetes and gender (p<0.001). But location and severity of the lesions had no relationship with residence and education level.
    Conclusion
    The results of this study showed the location and severity of the lesions in the patients with coronary artery disorders were associated with certain risk factors which were compatible with the results of other studies. Considering the results of this study, it is necessary to take measures for diagnosis and prevention of this disease.
  • Zaher Etemad, Dr Nader Esmailnasab Page 25
    Background And Aim
    Attention to the activity level of the University students, planning on sport activitis as well as providing appropriate facilities for them is a fundamental necessity. The aim of the present study was to assess the effects of activity level in the male and female students at Sanandaj Islamic Azad University and provide some approches to increase the activity level in order to decrease the risk of cardiovascular diseases.
    Material And Methods
    Sixty University students participated in this semi-experimental study. Sampling method was randomized allocation. The level of activity was recorded in a questionnaire for every student. Blood tests, blood pressure and other measurements were performed.Then the variables of this study such as percentage of body fat, fat mass, blood pressure, cholesterol and triglyceride were measured. Using SPSS software, the collected data were analyzed by descriptive statistics and Student's t-test. p=0.05 was considered significant.
    Results
    The level of activity had a negative correlation with percentage of body fat, fat mass, cholestrol TC, blood LDL-C, body mass index of the male and female students as well as systolic blood pressure of the female students (r=0.78, P≤0.05). While the activity level had no significant correlation with the level of TG, HDL-C, blood TG/HDL-C ratio in both male and female students, systolic and diastolic blood pressure in the male students as well as diastolic blood pressure in the female students (r=0.22).
    Conclusions
    Sport activitis have considerable effects on the public health and quality of life style. Appropriate and regular sport activities can result in desired changes in some cardio-vascular risk factors and hence, improvement of the public health.
  • Dr Mahshid Talebi Taher, Dr Omid Rezaie Page 36
    Background And Aim
    Varicella–Zoster virus causes chicken – pox, which is a mild disease in children. However, in adolescents and adults between 20 to 40 years of age, it may be severe with visceral involvement such as pneumonia and hepatitis. In this study the level of anti VZV antibody in young adults was determined. Compatibility of the history of varicella with presence of varicella antibody in this population, considering sensitivity, specificity, predictive positive and predictive negative values, was assessed.
    Material And Methods
    This cross–sectional study included 400 healthy young adults. The enzyme immunoassay was used to determine the titer of IgG antibodies against VZV in the sera. Statistical analysis of the data was performed by means of chi2 test.
    Results
    A total of 400 young adults between 20 and 40 years of age were examined and 313 (78. 25%) of them were found to be seropositive. Sero-positivity was more significant in the females (P=0.048). There was no statistically significant difference in the antibody titer between different age groups (P=0.82). Correlations of sensitivity and positive predictive value of history of varicella with presence of antibody in the sera were 89% and 95% respectively.
    Conclusion
    The results of this study showed a significant number of young adults are susceptible to infection and extensive screening and sero-prevalence studies are needed to make decision about mass vaccination in children in Iran.
  • Sajad Rezaei, Dr Seyed Heshmatollah Moosavi, Dr Shahrokh Yousefzadeh, Dr Iraj Salehi Page 43
    Background And Aim
    Traumatic brain injury (TBI) has been known as one of rare etiological factors of psychotic disorder. In this case study we investigated the trend of evaluation, diagnosis and treatment of a patient with psychosis secondary to TBI who developed prominent grandiosity delusion. Case report: The patient was a young 35-year-old man who was hospitalized due to a motorcycle accident and developed decreased level of consciousness, restlessness and nausea. CT findings indicated contusion of the left temporal lobe. Moreover, ‎loss of consciousness (LOC), ‎cognitive impairment, post-traumatic amnesia (PTA), disorientation, ‎lack of attention and concentration, memory disturbances, aggression and grandiosity delusions were observed during psychological evaluations. 27 days after TBI, he was diagnosed as a case of psychosis secondary to TBI ‎based on DSM-IV-TR in psychiatric examinations. Then, the patient gradually recovered after medical treatment and the symptoms of injury disappeared during a follow-up period of 4 months.
    Conclusion
    Presentation and treatment of this patient cannot clarify the vague relationship ‎between TBI and psychosis secondary to TBI; however, the ‎results of this study emphasize the importance of psychological evaluations, ‎investigation of serious symptoms of mental disorders, monitoring and protection of ‎these patients for proper treatment.‎ Identifying the risk factors of secondary psychosis complicating TBI can be helpful to rule out differential diagnoses, detect those with higher risk of psychosis and facilitate timely implementation of management strategies for this disorder before the onset of its advanced symptoms.
  • Mona Afraei Karahrudie *, Dr Parisa Farnia, Dr Fatemeh Maryam Sheikolslami, Dr Payam Tabarsei, Mehdi Kazempoor, Dr Rashid Ramazanzadeh, Dr Mohammad Reza Masjedi, Dr Ali Akbar Velayati Page 53
    Background And Aim
    A large number of factors are involved in the development of TB, but the most important one belongs to the host genetic factors. One of the genetic factors is cytokine gene polymorphisms. The results of recent studies indicate that IL-12 and IFN-γ play a central role in regulating the type and level of immune response in mycobacterial infections. Mutations in these genes may be associated with susceptibility to pulmonary TB. The aim of this study was to investigate the frequencies of IFN- γ (2109), IFN-γ R1 (-611) and IL-12B (-1188) genes polymorphisms and their relationships with susceptibility to pulmonary TB in Iranian population.
    Material And Methods
    This was a case-control study. Thirty TB patients with positive smears hospitalized in TB departments of Masih Daneshvari Hospital and 30 healthy controls with no history of TB were selected for this study. Genotypes of IFN- γ (2109), IFN-γ R1 (-611) and IL-12B (-1188) genes were determined by using PCR-RFLP method. The PCR-products were analyzed by use of restriction enzymes. The data were analyzed by means of SPSS and Hardy – Weinberg equilibrium.
    Results
    Considering IFN-γ R1 (-611) and IL-12B (-1188) genes there was a significant difference between the control and study groups (P < 0.05), but in regard to IFN- γ (2109), this difference was not detected between the two groups.
    Conclusion
    Mutation in the regions of -611 of IFN-γ R1 and -1188 of IL-12B genes may increase the host susceptibility to mycobacterium tuberculosis and genotyping of these regions can be used for screening of the high risk individuals.
  • Haleh Hatam Gooya, Sima Zohari Anbohi, Dr Marzieh Moghadam, Dr Hamid Alavi Majd, Dr Mehdi Tayebi Arasteh Page 60
    Background And Aim

    Nurses must be able to recognize and manage emotions and feelings of themselves and clients; also, they must have good empathic and communication skills. These capabilities are part of the constituent elements of emotional intelligence. The aim of this study was to determine the level of emotional intelligence, its components and its correlation with some demographic variables in nurses working in the hospitals of Kurdistan University of Medical Sciences in 2010.

    Material And Methods

    This descriptive study included 344 nurses. Bar-On questionnaire was used to collect required information. Data were analyzed by use of SPSS-18 software.

    Results

    86.6% of the subjects were female and 13.4% were male. The majority of nurses (77.8%) had a good level of emotional intelligence. Of the five components of emotional intelligence, interpersonal component with a mean value and SD of 77.2% ± 12.5% had the highest score. Among the 15 factors related to emotional intelligence, social responsibility, empathy and interpersonal skills with mean values and SD score of 82.16%±14.14, 76.84%±13.74%, and 73.59%±15.64% had the highest score, respectively. Emotional intelligence had no correlation with demographic variables of gender, work background, marital status, university and university degree.

    Conclusion

    The nurses had a good level of emotional intelligence in regard to empathy, social responsibility and interpersonal relationships, but improvement of other skills such as problem solving, control of impulsivity and toleration of psychological pressure are also important because of their importance in nursing care.

  • Dr Ali Akbar Sari, Dr Saharnaz Nejat, Dr Laila Ghalichi, Mohammad Reza Mobinizadeh, Roghieh Khabiri Page 71
    Background And Aim
    The aim of this study was to estimate and compare the costs of MRI3Tesla and MRI1/5 Tesla in Iran in order to offer recommendations to the health system policymakers and hospital administrators in regard to the use of MRI 3 Tesla and its costs in Iran.
    Material And Methods
    This was an economic evaluation study which was performed by reviewing articles and economic modeling. Data were obtained from internet and the main suppliers of this technology and their representatives in Iran and also hospitals using these technologies. We divided the costs into three categories: capital costs including buildings and machinery depreciation, staff costs and other costs (costs of consumable materials, running costs and maintenance).
    Results
    For 1500 tests per year, the unit cost was estimated at 4,500,000 Rials per test for MRI 3 Tesla and 3,500,000 Rials for 1.5 Tesla. If the number of tests per year was 3000, the unit cost would be 2,400,000 Rials for 3 Tesla and1,900,000 Rials for 1.5 Tesla. For 6000 tests per year, the unit cost would be was 1,350,000 Rials for 3 Tesla and 1,050,000 Rials for 1.5 Tesla. For 12,000 tests per year, the unit cost would be 710,000 Rials for 3 Tesla and 560,000 Rials for 1.5 Tesla. For 24000 tests per year, the unit cost would be 373000 Rials and 300,000 Rials for 3 Tesla and 1.5 Tesla respectively.
    Conclusion
    For 1500 to 24000 tests per year the cost of each test with MRI 3 Tesla system in Iran, will vary between 373000 to 4527000 Rials. It is recommended that this technology be used in the centers with sufficient number of patients otherwise it may give rise to extra costs.
  • Dr Rohollah Dehghani, Dr Mojtaba Limoee, Iran Zarghi Page 82
    Background And Aim

    Considering the importance of environmental health and the role of pesticides as the major method in controlling hygienic pests and their hazards for environment and human health as well as development of insecticide resistance in arthropods, we reviewed the hazards of chemical methods in pest control and compared them with those of other methods in regard to insecticide resistance. The aim of this study was to sort and investigate the hazards of chemical compounds used for pest control.

    Material And Methods

    This was a review article. Using keywords such as: ecotoxicology, insecticide resistance, pesticide residue environment and hazardous material environment, we searched Databases of Ovid, Pub Med, Web of Science, Medline, EBM Cochrane Database of Systematic Review and SID to find articles in the journals of our country and international journals. We found 552 articles and reviewed their titles and abstracts. Some of the articles were not related to our study and were excluded and our conclusion and analysis were based on the selected eligible articles.

    Results

    The most important findings of this study were classification of adverse effects of pesticides on environment and development of resistance to these compounds and mechanisms of resistance in different arthropods. Resistance can lead to use of increased doses of pesticides which in turn, can result in more environmental pollution. The adverse effects of application of pesticides on environment are very serious. These adverse effects include insecticide resistance which may result in, control failure over hygienic pests and vectors of human diseases.

    Conclusion

    Environmental control methods by using environmental sanitary measures can destroy the breeding places of arthropods and decrease their population. Use of environmental control methods, instead of application of pesticides, can keep the environment safe and healthy and result in the improvement of the health of the human communities which is one of the main aims of the health organizations.

  • Dr Seyed Ali Akbar Ahmadi, Dr Hosein Mobaraki, Monireh Askarinejad Page 99
    Background And Aim
    Financial and human costs for the nurse’s turnover are high in the world. Prediction of this turnover is essential to reduce unnecessary costs in the health organizations. The purpose of this study was to evaluate the relationship of individual and organizational factors with job satisfaction and the nurses’ intention to leave their job.
    Material And Method
    This study was a descriptive–correlative study which included 89 female nurses. Using Lisrel 8.5 software, the data were analyzed by means of structural transactions model and path analyzing.
    Results
    The results of this study showed the following significant relationships: age with colleagues’ support (0.32), marriage with colleagues’ support (-0.38), work background with intention to leave (-0.37), colleagues’ support with head nurses’ support (0.35), head nurses’ support with job satisfaction (0.31) and job satisfaction with intention to leave (-0.52).
    Conclusion
    Individual and organizational factors can influence the intention of nurses to leave their job. Considering the differences between the individuals, it seems that managers of the hospitals can have positive influence on job satisfaction and decrease in intention to leave their job by proposing suitable work shifts and work teams.
  • Dr Nazanin Razazian, Dr Saedeh Tahmasebi, Dr Dariush Afshari, Dr Hadi Gharebaghian, Dr Masoud Hamedani Page 109
    Background And Aim
    Straight sinus thrombosis can lead to bilateral thalamus infarct, and if it is not diagnosed on time, death of the patient will ensue. Bilateral thalamus infarct usually presents by loss of consciousness, memory disorders, vertical gaze palsy and psychological disturbances. Case report: Our patient was a 28-year old female who had history of fasting for 2 months and prolonged use of contraceptive pills, who referred to emergency department with loss of consciousness, weakness, and a history of severe headache, nausea, vomiting and hypophonic speech from 4 days ago. 10 hours prior to admission she developed disturbances of consciousness. Non contrast computed tomography scan of brain revealed a hyper dense area within the straight sinus and a hyper dense area in the body and posterior horn of right lateral ventricle which was indicative of hemorrhage. MRI and MRV revealed extensive thrombosis in the straight sinus which had led to acute bilateral ischemia in thalami. Anticoagulants, acetazolemide and phenytoin started for the patient for 5 weeks. When she regained her consciousness completely and there was no lateralizing sign, she was discharged from the hospital.
    Conclusion
    Cerebral venous thrombosis can present with protean clinical manifestations in different age groups which may lead to misdiagnosis. Considering history, thinking of this diagnosis and availability of appropriate Para clinical facilities can decrease diagnostic errors.