فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی گیلان - پیاپی 45 (بهار 1382)

مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان
پیاپی 45 (بهار 1382)

  • 62 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1382/03/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مریم ربیعی، مهناز صاحب جمعی صفحات 1-6
    مقدمه

    لیکن پلان دهانی بیماری ایمونولوژیک پوستی مخاطی نسبتا شایعی است . از نخستین بار که توسط آقای wilson توصیف شد , تلاش‌هایی در جهت شناخت بیشتر جزییات بیماری و درمان آن صورت گرفته است . انواع کورتیکواستروییدها در درمان این بیماری بصورت موضعی و سیستمیک بکار برده می‌شود .

    هدف

    هدف این مطالعه بررسی تاثیر سوسپانسیون دهان شویه تریامسینولون استوناید 2/0% در این بیماران است .

    مواد و روش ها

    این بررسی بصورت نیمه تجربی Quazi experience) (در 30 بیمار مبتلا به لیکن پلان دهانی در بخش بیماریهای دهان دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شد . اطلاعات بیوگرافیک , بیماری‌های زمینه‌ای و تغییرات ایجاد شده در سیر بیماری براساس درجه بندی آن ثبت شد . علایم بالینی لیکن پلان (sign) و نشانه‌ها (symptom) شامل درد و سوزش بیماران و همچنین پاسخ به درمان آن ارزشیابی شد .

    نتایج

    از 30 بیمار مراجعه کننده 21 نفر زن و 9 نفر مرد بودند . میانگین سن آنها 4/44 سال بود . درد و سوزش پس از مصرف دهان شویه در 7/86% افراد کاملا برطرف شد و بهبودی و ترمیم کامل ضایعه در 6 نفر , بهبود بیش از 50% در 16 نفر و تا حد 50% در 7 نفر مشاهده شد . تغییرات علایم بالینی و درد و سوزش بیماران بدنبال مصرف دارو با استفاده از آزمون Pair T test و 0001/0 p < تایید شد .

    نتیجه گیری

    با توجه به عوارض جانبی مصرف سیستمیک کورتیکواستروییدها کاربرد دهان شویه در درمان این بیماری توصیه می‌شود , علی الخصوص در ضایعات وسیع دو طرفه که محدودیت در مصرف پمادها وجود دارد.

    کلیدواژگان: بیماری های دهان، درمان، لیکن پلان دهانی
  • یوسف جهان دیده، نیره رشیدان صفحات 7-15
    مقدمه

    بایت پلن ها یک وسیله مهم در جهت تشخیص و درمان بیماران با اختلالات مفصل گیجگاهی فکی(T.M.J) می باشند.

    هدف

    هدف از این تحقیق بررسی اثر این وسیله بر فعالیت الکترومیوگرافیک عضلات ماضغه بوده است.

    مواد و روش ها

    برای این منظور تعداد 25 بیمار با ناراحتی T.M.J انتخاب شدند. از این افراد قبل از ساخت بایت‌پلن از عضلات ماستر و تمپورال طرف راست و چپ الکترومیوگرافی توسط الکترود سطحی گرفته شد و در ضمن در هر دو عضله ثبت امواج در سه موقعیت استراحت (r) حداکثر بستن (co) و حداکثر فشردن دندانها (cl)گرفته شد. سپس از این بیماران قالبگیری شد و بایت‌پلن نوع ماگزیلاری از جنس آکریل‌گرما سخت ساخته شد و به مدت 3 ماه فقط شبها استفاده شد. بعد از اتمام این دوره, مجددا از این بیماران الکترومیوگرافی گرفته شد و مقدار فعالیت عضلات ماستر و تمپورال ثبت شد و سپس به کمک آزمون آماری‌ Pair-t-test مورد آنالیز قرار گرفت.

    نتایج

    میانگین آمپلی‌تود عضلات ماستر و تمپورال در هر سه حالت r و co ,cl بعد از استفاده از بایت‌پلن دچار کاهش شده که از نظر آماری این اختلاف معنی‌دار بود (P<0.05). میانگین دیوریشن عضله تمپورال در تمامی حالات و همچنین عضله ماستر در حالت cl نیز بعد از درمان کاهش یافته که این اختلاف نیز از نظر آماری معنی‌دار بود (P<0.05). اما در میانگین دیوریشن عضله ماستر در حالتهای r و co قبل و بعد از درمان با بایت‌پلن اختلاف معنی‌‌داری مشاهده نشده است. بحث: نتیجه کلی اینکه بایت‌پلن در بیماران با اختلالات T.M.Jباعث کاهش فعالیت الکترومیوگرافیک عضلات ماضغه و در نتیجه کاهش انقباضات این عضلات شده و میزان آمپلی‌تود و دیوریشن امواج الکترومیوگرافی را بخصوص در عضله تمپورال کاهش می‌دهد که این مساله می‌تواند به علت اهمیت بیشتر عضله تمپورال در تعیین موقعیت وضعیتی و بستن مندیبل باشد.

    کلیدواژگان: الکترومیوگرافی، بیماری های مفصل گیجگاهی فکی، ماهیچه ها
  • زهرا دلیلی کاجان، سیده طاهره محتوی پور صفحات 16-23
    مقدمه

    یکی از یافته‌های طبیعی در نگاره پانورامیک، رادیولوسنسی موجود در قسمت فوقانی راموس فک پایین میباشد که تحت عنوان فرورفتگی سیگمویید داخلی نامیده میشود. بنظر میرسد که شیوع این فرورفتگی در اشکال مختلف اسکلتی متفاوت است، که میتواند مشکلاتی را در جراحی ارتوگناتیک ایجاد کند چرا که جدا کردن کورتکس باکال و لینگوال راموس در صورت درگیری این قسمت نازک مشکل است.

    هدف

    هدف از این مطالعه بررسی تفاوت در فراوانی وجود فرورفتگی سیگمویید داخلی در رادیوگرافی پانورامیک براساس طبقه بندی اسکلتال بیماران ارتودنسی می باشد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه توصیفی از 465 رادیوگرافی پانورامیک و سفالومتری جانبی بیماران قبل از درمان ارتودنسی استفاده شد که شامل 236 مورد رده یک ، 141 مورد رده دو و 88 مورد رده سه اسکلتی بودند .بعد از تشخیص رابطه اسکلتی فکین توسط متخصصان ارتودنسی ضمن مطالعه سفالومتری و در نظرگرفتن شرایط کلینیکی بیمار، رادیوگرافیهای پانورامیک از نظر وجود فرورفتگی سیگمویید داخلی براساس سمت درگیری و تعیین معیارهای “ مشخص ” و “ کمی مشخص ” در صورت وجود فرورفتگی مورد بررسی قرار گرفتند.

    نتایج

    براساس مطالعه فوق فراوانی فرورفتگی سیگمویید داخلی در بیماران رده دو (در سمت راست 3/38% و درسمت چپ 39%) و در بیماران رده سه (در سمت راست 9/23% و در سمت چپ 6/38%) در مقایسه با رده یک اسکلتی (سمت راست 6/21% و در سمت چپ 7/26%) شایعتر بود. رده های مختلف فکی اسکلتی از نظر وجود این فرورفتگی اختلاف معنی داری نشان دادند. اما از نظر آماری بین رده‌های فکی اسکلتی و انواع فرورفتگی و سمت درگیر ارتباطی وجود نداشت.

    نتیجه گیری

    شیوع این فرورفتگی در بیماران با مشکل فکی اسکلتی که نیاز به جراحی ارتوگناتیک خواهند داشت می تواند باعث توجه بیشتر به این ناحیه قبل از جراحیهای استیوتومی فک پایین شود.

    کلیدواژگان: پرتونگاری، سیگموئید، فک پایین، کالبد شناسی
  • گلپر رادافشار، ساناز رضازاده آذر صفحات 24-35
    مقدمه

    تاکنون روش های جراحی مختلفی در درمان ضایعات تحلیلی نسوج نرم حاشیه ای بکار رفته‌اند. با این حال تامین پوشش سطح ریشه در تحلیلهای عریض و انواع کلاس III و IV میلر همچنان مقوله‌ای قابل بحث و بررسی است.

    هدف

    هدف از این بررسی نشان دادن تاثیر مثبت روش های مختلف پیوند لثه در دستیابی به پوشش سطح ریشه در دندان های دچار تحلیل لثه و کارآیی این روش ها حتی در تحلیل های کلاس III و IV میلر بوده است.

    روش کار

    این تحقیق بر روی 20 بیمار از مراجعین به دانشکده دندانپزشکی گیلان و کلینیک خصوصی با تعداد کلی 27 ضایعه تحلیلی کلاس I تا IV میلر طی سال های 79 تا 81 صورت گرفته که با شش روش مختلف پیوند لثه تحت درمان قرار گرفتند. در تمام بیماران پس از انجام فاز I درمان اندازه‌گیری های قبل از عمل شامل عمق پاکت* (P.P.D) ، حد چسبندگی** (C.A.L) ، عمق و عرض تحلیل به عمل آمده و با اندازه‌گیری‌های مشابه بعد از عمل طی پیگیری(Follow Up) بیماران (که بطور متوسط به مدت 11 ماه پس از درمان انجام گرفت) مقایسه گردیدند. یافته‌ها: نتیجه اندازه گیری‌ها اختلاف معنی دار در مقایسه با قبل از عمل را نشان دادند (P<0.005). در این مطالعه میزان پوشش سطح ریشه بین حداقل 33 تا حداکثر 100 درصد در دندان های تحت درمان به دست آمد. نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج حاصله در درمان تحلیلهای کلاس II عمیق و عریض و کلاس III و IV میلر، روش های ترکیبی(پیوندهای پایه‌دار همراه با پیوند آزاد نسج همبندی) علاوه بر قابلیت پیش بینی بالاتر در دستیابی به پوشش سطح ریشه به دلیل تامین ضخامت کافی از لثه چسبنده در ممانعت از پیشرفت تحلیل لثه موثر میباشند.

    کلیدواژگان: تحلیل لثه، بیماری های لثه
  • مریم ربیعی، زهرا محتشم امیری، محمد نیازی، حسین نیازی، حسین مسعودی راد صفحات 36-42
    مقدمه

    در حفره دهان انواع اختلالات رشدی تکاملی به کرات دیده می‌شود. از جمله این اختلالات در زبان نیز روی می‌دهد که باعث درد و سوزش یا اختلال در عمل آن می‌شود که زبان جغرافیایی, زبان شیاردار, چسبندگی زبان از آن جمله‌اند. در پاره‌ای از تحقیقات به نقش توارث و همینطور عوامل محیطی تاثیر گذار بر ایجاد آنها اشاره شده است. فراوانی این اختلالات در جوامع گوناگون و با روش های تحقیقی مختلف بررسی شده است.

    هدف

    هدف از این تحقیق تعیین فراوانی زبان جغرافیایی, زبان شیار دار, چسبندگی زبان, مدیان رومبویید گلوسیتیس در گروه سنی 11 – 7 سال مقطع ابتدایی شهر لاهیجان می‌باشد.

    مواد و روش ها

    در این بررسی 1120 دانش آموز طی مطالعه مقطعی در سال 1381 با روش خوشه‌ای تصادفی چندمرحله‌ای تحت معاینه قرار گرفتند (560 دانش آموز دختر و 560 دانش آموز پسر) .هرمدرسه به عنوان یک خوشه 70 نفری وانتخاب مدارس بصورت تصادفی با درنظرگرفتن حجم نمونه صورت گرفت. از آزمون X2 جهت ارزیابی آماری استفاده شد.

    نتایج

    نتایج بدست آمده نشان داده است که زبان شیار دار 4/13% , میزان زبان جغرافیایی 11% , چسبندگی زبان 7/6% می‌باشد . همچنین در پسرها زبان شیاردار (002/0= P) , زبان جغرافیایی (007/0= P) و چسبندگی زبان (002/0= P) بطور معنی داری بیش از دخترها می‌باشد.

    نتیجه گیری

    در این مطالعه شیوع آنومالیهای زبان بیشتر از مطالعات قبلی بوده است که تحقیقات آینده می‌تواند پاسخگوی شبهات باشدکه آیا علل ژنتیکی وتوارث دراینجا سهم عمده ای دارد یا اینکه عوامل محیطی در این منطقه با سایرنقاط تفاوت دارد.

    کلیدواژگان: التهاب زبان مهاجر خوش خیم
  • حمید نشان داراصلی صفحات 43-49
    مقدمه

    تقویت اکریل جهت ساخت دست دندان برای افراد سالخورده که کنترل کمتری در نگهداری آن دارند، همواره مورد توجه دندانپزشکان بوده است.

    هدف

    در این تحقیق میزان افزایش استحکام رزین که با سیم و مش فلزی تقویت شده‌اند بررسی میگردد.

    مواد و روش ها

    در این آزمایش 30 نمونه آکریلی گرما سخت به ابعاد 3× 15× 70 میلی متر انتخاب گردید که برای هر پارامتر 10 نمونه در نظر گرفته شد. گروه های انتخاب شده به روش های گذاشتن سیم 00/1 (گروه 2) و مش (گروه 3) تقویت شده اند. محل نمونه های ساخته شده تقویت شده و گروه کنترل که فاقد هر گونه تقویت بود با دستگاه اینسترون مورد آزمایش قرار گرفته و استحکام عرضی آن ها بررسی شد.

    نتایج

    نتایج نشان داد که استحکام نمونه اصلی را با قرار دادن سیم 00/1 میلی متر می‌توان افزایش داد ولی مش استحکام نمونه اصلی را کاهش می دهد که نتایج این آزمایش موکد این نکته است. وقتی نمونه با سیم 00/1 تقویت شد استحکام عرضی به میزان 12% افزایش یافت که نشان دهنده، تقویت آکریل بدون افزایش حجم در ابعاد آن می باشد. بنابراین ریسک شکستن دست دندان در بیماران مسن و یا افرادی که توانایی لازم در مراقبت از دست دندان خود را ندارند به وسیله تقویت دست دندان آن ها با سیم 00/1 میلی متر در ناحیه ای که بیشترین تمرکز را دارد به واسطه افزایش استحکام ریسک شکستن دست دندان به میزان 12% کاهش می یابد.

    نتیجه گیری

    بنابراین میتوان جهت افزایش استحکام رزین از سیم 00/1 میلیمتری در ساخت آن استفاده نمود.

    کلیدواژگان: پروتز دندان، صمغ های اکریلی، مش
  • حمیدرضا ذاکرجعفری، نیره رشیدان صفحات 50-56
    مقدمه

    سیر فزاینده تحقیقات در زمینه اتصال پرسلن ، فلز ، و... با نسج دندانی مینا و عاج ، در جهت این که کدام عامل پیوند استحکام بالاتری را در شرایط خاص دارا می باشند در حال انجام است.

    هدف

    هدف این تحقیق مقایسه استحکام برشی پیوند Shear Bond Strength)) پرسلن و نسج مینا توسط سه نوع عامل اتصال بنامهای M‏irarge Bond FLC ، Panavia EX وOptibond می باشد .

    روش کار

    با استفاده از 60 نمونه دندان تازه کشیده شده انسانی که پرسلن توسط مواد مذکور در سه گروه 20 عددی AوBوC به مینا اتصال داده شده بود با قرار دادن در زیر دستگاه اینسترون و وارد آوردن نیروی برشی ، با سرعت 5/0 سانتی متر در دقیقه روی پرسلن در نزدیکی محل اتصال ، با لحظه جدا شدن پرسلن از مینا ، مقدار استحکام پیوند ، مشخص و پس از حصول میانگین اعداد بدست آمده و آنالیز واریانس آن و همچنین با استفاده از تستهای Scheffe و Dancan و Tukey Hsd نتایج مورد بررسی قرار گرفت.

    نتایج

    اختلاف معنی دار درگروه ها از نظر آماری (P<0/0001) ؛ گروه (Panavia Ex) A با 30/4 مگا پاسگال ؛ گروه (Miragebond) B با 41/10 مگا پاسگال و بیشترین مقدار استحکام برشی توسط گروه (Optibond) C با 90/15 مگا پاسگال بدست آمد . نتیجه‌گیری: بنابراین تحقیق Optibond بعنوان عامل اتصال ، جهت چسباندن اینله ، انله و روکش‌های پرسلن به نسج مینا در مقایسه با دو ماده دیگر ذکر شده که موفقیت بیشتری را از جهت استحکام پیوند کسب نموده است می‌توان استفاده بعمل آورد.

    کلیدواژگان: پرسلن دندان، پیوند دندان، مینای دندان
  • یوسف جهان دیده صفحات 57-62
    مقدمه

    ساخت پروتزهای دندانی جهت بیماران با محدودیت در بازکردن دهان از مدتها قبل برای دندانپزشکان کاری سخت و در بعضی مواقع غیرممکن بود. این بیماران بنا به دلایل مختلفی دچار این مشکل می شوند که شامل اسکلرودرما، سوختگی ، جراحی ضایعات بدخیم صورت یا به شکلهای مادرزادی میباشد .

     

    معرفی بیمار

    در این مقاله بیماری که به علت سوختگی در ناحیه صورت دچار محدودیت در باز کردن دهان شده معرفی شده که توسط تکنیک قالبگیری قطعه‌ای، پروتز متحرک پارسیل کرم کبالت بالا و پایین برای بیمار ساخته شد. روش کار به این شکل میباشد که ابتدا توسط ماده قالبگیری سیلیکونی تراکمی قالب اولیه تهیه شده و کست اولیه توسط گچ پلاستر ریخته میشود. سپس بر روی کست دوعدد تری قطعه‌ای اختصاص از جنس آکریل سرما سخت در دوطرف کست ساخته میشود و توسط هر کدام به تنهایی قالبگیری نهایی توسط ماده رابربیس انجام میشود ، سپس قالب اول را با گچ استون ریخته و بعد ازسخت شدن خارج نموده تریم می کنیم . و کست تریم شده را داخل قالب دوم سمت مقابل گذاشته و مجددا گچ استون ریخته میشود و دو نیمه گچ به یکدیگر متصل میشوند و کست نهایی آماده ساخت پروتز نهایی میشود .

    نتیجه گیری نهایی

    در انتها چنانچه بیمار قادر باشد که پروتز ساخته شده را در دهان بدون هیچگونه مشکلی استفاده نماید در حقیقت ما به هدف خودمان رسیده ایم .

    کلیدواژگان: تری قطعه ائی، محدودیت در باز کردن دهان، پروتز پارسیل متحرک مرم کبالت
|
  • M. Rabiyi *, M .Saheb Jamee Pages 1-6
    Introduction

    Lichen planus is a common immunologic mucocutaneous disease. Dr. Wilson described this disease entity for the first time. Then experiments were done to distingiushe details of disease and its treatments. Since that time different topical or systemic Corticostroides has been applied for treatment.

    Objective

    The aim of this investigation was to determinate the efficacy of aqueous suspension of Triamcinolone Acetionde 0.2% in treatment of Lichen Planus.

    Materials and Methods

    This Quazi experience Study has been done in 30 patients with oral lichen planus in faculty of Tehran University of Dentistry. Biographic information, background of systemic disease and any variations in clinical course of the disease scored and then recorded. Patients’ sign and symptoms and their responses to treatment were assessed.

    Results

    From 30 patients 21 were female and 9 were male. Mean age was 44.4 years. The result of this study indicated relief of symptoms in 86.7% of patients after rising the mouth wash. Complete healing and repair of lesions occurred in 6 patients, more than 50% repair was seen in 16 patients and repair up to 50% in 7 patients. Changes in sign and symptoms after applying drug through paired t- test showed significant differences.

    Conclusion

    According to adverse effects of systemic corticostroids applying this mouthwash is strongly recommended in these patients. Particularly in patients with wide spread lesions rising with mouth wash is more comfortable for the patient than applying ointments.

    Keywords: Lichen Planus, Oral, Mouth Discuses Therapy
  • Y .Jahandideh *, N. Rashidan Pages 7-15
    Introduction

    Bite plane is an important devices for diagnosing and treating the patient with T.M.J dysfunctions.

    Objective

    The aim of this research is to study its effects on EMG activity of mastication muscles.

    Materials and Methods

    Twenty-five patients with TMJ dysfunctions were selected. EMG of masseter and temporal muscles (left and right) was recorded with surface electrode. Then, the subjects were freated by the bite plane. The wave were taken in both muscles in three positions, include rest position (r), maximum intercuspation position (co) and maximum clenching (cl). Bite plane was made for all patients from cold cure acrylic resin. Before the use of bite plane, E.M.G was gotten two sides of mastication muscles then it was used for 3 months only at nights and after that E.M.G will be repeated and then they compare to each other with analysis of pair-t-test.

    Results

    The mean activity of masster and temporal muscles decrease in the left and right side of patient after use of bite plane (P<0.05). The mean duration masster muscle didn’t have significant difference after treatment.

    Conclusion

    Bite plane in patients with T.M.J disorders cause to decreases activity of contraction of mastication muscles it may before importance of temporal muscles in position of mandibular joints. But, the masster muscle is less affected by bite plane.

    Keywords: Electromyography, Muscles, Tempromandibular Joint Diseases
  • Z .Dalili *, S.T. Mohtavipour Pages 16-23
    Introduction

    One of the normal landmarks in panoramic radiograph is in upper portion of mandibular ramus, which is termed medial sigmoid depression. Prevalence of this normal finding may be variable in different skeletal classification. Because this area is thin, it may also increase the potential for complications in orthognatic surgery if this area is involved.

    Objective

    Comparing the prevalence of medial sigmoid depression in panoramic view of orthodontic patient based on facial skeletal classification was objective point of this study.

    Materials and Methods

    In this study, 465 panoramic and lateral cephalometric views of patients (Including 236 cl.I, 141 cl.II and 88 cl.III patients) before orthodontic treatment were evaluated. Planmeca 2002 EC Proline Panoramic Machine provided all of radiographs. Angle classification was done by some orthodontists through study of cephalometry and consideration of their patients’ clinical status. Then panoramic radiographs were evaluated to determine present or absent of finding of medial sigmoid depression on RT and LT sides and categorized this finding to“ Marked” and “slight” criteria.

    Results

    According to present study, prevalence of this depression was more common in skeletal cl.II (RT: %38.8, LT %39) and cl.III patients (RT: %23.9, LT: %38.6) in comparison with cl.I group (RT: %21.6, LT: %26.7) thus this finding has relationship with facial skeletal abnormalities. There was no correlation between this finding and side of involvement. No significant statistical difference was observed between the radiographic criteria of this depression in different skeletal classification.

    Conclusion

    High prevalence of medial sigmoid depression in patient with skeletal problem and more needs to orthodontic surgery in these groups were The most important results of consideration and attention to this area before mandibular osteotomies for prevention of any side effects.

    Keywords: Anatomy, Mandible, Radiography, Sigmoid
  • G .Rad Afshar *, S. Reza zadeh Azar Pages 24-35
    Introduction

    A variety of surgical techniques have been used to cover recession type defects. Yet, improving the results of root coverage techniques for Miller class III and IV recession defects is a matter of concern.

    Objective

    The present study aimed at evaluating the clinical outcome following treatment of localized gingival recessions (including Miller class III and IV) by six different grafting procedures.

    Materials and Methods

    Twenty patients with overall twenty-seven Miller classes I to IV Buccal gingival recessions participated in this study, from the year 1379 to I381. After completing the phase I periodontal therapy for all the patients, following clinical variables were recorded: The apical extent of the gingival recession, the width of the recession defect measured at the Cemeto-enamel junction (CEJ), as well as probing depth and attachment level.

    Results

    All grafting procedures resulted in a significant gain (p<0.005) of root coverage and statistically significant reduction in probing depth and gain of attachment level (p<0.005).

    Conclusions

    All six grafting procedures evaluated in this study offer predictable and convenient approach as root coverage procedures in Miller class I and II recession defects. Combining pedicle grafts with free connective tissue grafts (combined procedures) seems to improve the results following surgical treatment of Miller class III, IV and wide class II recession defects.

    Keywords: Gingival Diseases, Gingival Recession
  • M .Rabiei *, Z .Mohtashame Amiri, H .Masoodi Rad, M. Niazi, H .Niazi Pages 36-42
    Introduction

    Several developmental anomalies have been frequently seen to occur in the oral cavity, including the tongue that causes burning sensation, pain and dysfunction. Geographic tongue, Fissure tongue and Ankyloglossia are in this category. The congenital and environmental effects of these anomalies have been pointed out in a few investigations. The frequency of these anomalies has been surveyed in different communities using different methods.

    Objective

    The purposed of this study that was conducted in 2003, was to determine the frequency of different morphological variations of the tongue in a population of school children aged 7 – 12 years in Lahidjan, Iran.

    Materials and Methods

    A total 1120 subjects (560 boys and 560 girls) that represented the study population, were studied in a multistage cluster sampling. Each school was considered as a cluster of 70 subjects that were selected by random selection in view of the total sample size.

    Results

    The results indicated a frequency of 13.4% for geographic tongue, 11% for Fissure tongue, 6.7% for Ankyloglossia also there was a significantly higher frequency of Fissure tongue (P = 0.002), Geographic tongue (P = 0.007) and Ankyloglossia (P= 0.002) in boys than girls.

    Conclusion

    The present study indicates a higher frequency of tongue abnormalities than previous studies, however further investigations are required to indicate if hereditary and congenital factors play a vital role or if the environmental factors in this region vary with those in other regions.

    Keywords: Glossitis, Benign Migratory
  • H .Neshandar Asli * Pages 43-49
    Introduction

    Pay attention to Acrilie Reinforced Denture is important for dentists especially in elder persons that have less control on them.

    Objective

    The aim of this study is comparison of transverse strength in PMMA rein forced by Wire and Iron Mesh.

    Materials and Methods

    In this research thirty hard, heat curing acrylic in dimensions of 31570 mm which was selected in ten samples for each Parameter. The selected groups were reinforced with putting 1/00 mm Wire (Group 02) and Mesh (Group 03). Every Single Sample was constructed and generated, even the control group, Which was without any sort of reinforce processing was tested using an Instron device where its strength was thoroughly evaluated. The outcome of the following experiments illustrated the fact that using Wire 1.00 mm increases the strength whereas using the Mesh decreases such strength this experiment proved this fact to the point. Furthermore, when samples where tested through using Wire 1.00 mm, the transverse strength increased up to twelve percent, which shows the fact that the acrylic could be generated even without increasing the volume or the dimensions. Therefore, there will less chance of denture to break down if a thicker wire is used. (1.00 mm Wire) This is carried out on aged patients who are mostly unable to take care of their own denture and use this process to increase the stability in the areas where most of the pressure and use stress is focused on, in which the risk decreases to about twelve percent.

    Keywords: Acrylic Resim, Dental Prosthesis, Iron
  • HR .Zaker Jafari *, N .Rashidan Pages 50-56
    Introduction

    The increasing trend of research concerning bonds between Metal, porcelain, … and dental tissue of enamel and dentine, to determine which bonding agent has a higher quality in particular conditions has been going on.

    Objective

    This research was carried out to compare three types of bonding agents Panavia Ex, Mirage bond Flc and Optibond in shear bond strengths porcelain and tissue of enamel.

    Materials and Methods

    In 60 samples of human teeth which were divided in three groups of A, B and C (each group consisting of 20 samples) porcelain was bonded to enamel with these three bonding agents, then they were put under the Instron machine with shear force of On the porcelain near the bonding place. According to the separation time of porcelain from enamel the bond strength power was obtained.

    Results

    After calculating the average figures and variance analyzing (Anova) and also using Scheffe, Duncan, Tukey Hsd Test, these results with were reported in groups A, B and C respectively: Panavia Ex 4.39 Mpa , Mirage Bond Flc 10.41 Mpa and optibond with the most shear strength of 15.90 Mpa

    Conclusion

    Regarding to the result of this research, optibond material was found to have a higher shear bond strength, comparing with the two other substances. Therefore it can be used to bond Inlay، Only and porcelain crown to the tissue of enamel.

    Keywords: Dental Bonding, Dental Enamel, Dental Porcelain
  • Y. Jahandideh * Pages 57-62
    Introduction

    The Fabrication of dental prostheses for patients with Microstomia has been a problem for dentists for a long time. Microstomia often seen in patients who suffer from Scleroderma, burns, surgical removal of malignant lesions or congenital deformities.

     

    Patient’s Profile

    This article describes a patient whose face was burned by hot water and it causes Microstomia. Partial removable prosthesis upper and lower by sectional Impertion technique was made for this patient. Initially, an impression of the mouth with conventional silicon, pour thin impression with dental Placter and at the end diagnostic cast was made, two sectional tray separately with acryl Cold cure, then was made the first final Impression with silicon rubber based. This impression Poured and separate the cast from the impression when the stone has set then second final impression was made, position the Cast made from the first impression in this impression, pour impression containing the Cast in dental Stone. Separate the cost from the impression after the stone has set. The Completed cast was prepared.

    Conclusion

    If the patient will be comfort with this prosthesis we achieve to our aim.

    Keywords: Sectional tray, Microstomia, Removable partial prosthesis