فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی گیلان - پیاپی 46 (تابستان 1382)

مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان
پیاپی 46 (تابستان 1382)

  • 110 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1382/06/20
  • تعداد عناوین: 14
|
  • پروین بابایی، ارسلان دمیرچی، محسن عصارزاده صفحات 1-6
    مقدمه

    واکنشهای سیستم ایمنی به عوامل استرس زا از جمله موضوعات مورد توجه محققین می‌باشد.ورزش و فعالیت بدنی بعنوان عامل استرس زا،با توجه به شدت، مدت، مسافت وتکرار می تواند عملکرد سیستم ایمنی را تحت تاثیر قرار دهد. بررسی فعالیت‌های شدید خسته کننده و تاثیر آن برسیستم ایمنی می تواند اطلاعات مفید و ارزشمندی را در خصوص چگونگی طراحی و اجرای فعالیت‌های ورزشی ، در اختیار محققین ، مربیان و ورزشکاران قرار دهد.

    هدف

    هدف از انجام این تحقیق بررسی تاثیر فعالیت شدید هوازی تا مرز خستگی (90% ضربان قلب) بر میزان ایمونوگلولین های A و G سرم پسران دانشجو بود.

    مواد و روش ها

    تعداد 21 نفر از دانشجویان به عنوان آزمودنی های تحقیق انتخاب شدند و به طور تصادفی به دو گروه تجربی (11=n) و کنترل (10=n) تقسیم شدند. میانگین سن ، وزن و قد برای گروه تجربی و کنترل به ترتیب (9/21 سال) و(7/22 سال)، (70کیلوگرم) و (68 کیلوگرم) ، (5/174 سانتی متر) و (1/170 سانتی متر) بود. گروه تجربی در یک جلسه فعالیت شدید هوازی که شامل تست استاندارد بروس تا مرز خستگی بود شرکت کردند و گروه کنترل فعالیت‌های عادی روزمره خود را داشتند. برای بررسی تاثیر فعالیت شدید هوازی در دو نوبت بلافاصله قبل و بعد از فعالیت ورزشی از آزمودنی‌ها نمونه گیری خونی به عمل آمد. نمونه های خونی دریافت شده به آزمایشگاه منتقل و میزان IgG وIgA به روش ایمونودیفیوژن تک شعاعی (SRID) اندازه گیری شد.

    نتایج

    پس‌ازتجزیه و تحلیل‌اطلاعات مشخص شدکه میانگین سطوح IgG وIgA گروه تجربی پس‌ازفعالیت کاهش معنی‌داری رانشان داد.(01/0< p).

    نتیجه‌گیری

    نتایج تحقیق بیانگر آن است که فعالیتهای شدید هوازی تا مرز خستگی بر میزان ایمونوگلوبولین های A و G سرم پسران دانشجو تاثیر معنی داری دارد. داده های بدست آمده احتمالا به افزایش غلظت کورتیزول, هورمونهای دیگر و میزان فعالیت گلوتامین متعاقب ورزش مربوط می‌گردد.

    کلیدواژگان: ایمونوگلوبولین ها، دستگاه ایمنی، ورزش
  • زهرا قیروانی*، محمدحسین پورغلامی صفحات 7-17
    مقدمه

    گاما آمینوبوتیریک‌ اسید (GABA) یک‌ نروترانسمیتر مهاری‌ مهم‌ درسیستم‌ اعصاب‌ مرکزی‌می‌باشد. گزارشهای‌ متعددی‌ وجود دارد که‌ گابا از طریق‌ افزایش‌ سطح‌ پلاسمایی‌ انسولین‌ و کاهش‌ گلوکاگون ‌و سوماتواستاتین‌ باعث‌ کاهش‌ میزان‌ گلوکز خون‌ می‌شود.

    هدف

    این بررسی جهت مقایسه اثرات ناشی از تزریق داخل صفاقی و داخل بطن مغزی پیکروتوکسین و بیکوکولین در تنظیم گلوکز پلاسمایی موش کوچک آزمایشگاهی انجام گردید. مواد و روش‌ها: در این‌ تحقیق‌ تجربی‌ جهت‌ بررسی‌ نقش‌ پیکروتوکسین‌ (آنتاگونیست‌ غیر رقابتی‌)وبیکوکولین‌ (آنتاگونیست‌ رقابتی‌)از موش‌ کوچک‌ آزمایشگاهی‌، نژاد آلبینو و جنس‌ نر با وزن‌ 25-20 گرم‌استفاده‌ شد.برای‌ اندازه‌گیری‌ قند خون‌ ،در فواصل‌ زمانی‌ معین‌، خونگیری‌ از سینوس‌ چشمی‌ حیوان‌ انجام‌شد. جهت‌ اندازه‌گیری‌ غلظت‌ گلوکز خون‌ از روش‌ ارتوتولوییدین‌ ودستگاه‌ اسپکتروفتومتر استفاده‌ شد. جهت‌تزریق‌ داخل‌ بطن‌ مغزی‌ (ICV) هر یک‌ از این‌ داروها در دوزهای‌ مختلف‌، 5 گروه‌ حیوان‌ که‌ دوره‌ بهبودی‌ 5روزه‌ را سپری‌ کرده‌ بودند (8 = n) انتخاب‌ شد. 4 گروه‌ به‌ ترتیب‌ دوزهای‌ 10 و 25 و 50 و100 نانوگرم‌ درمیکرولیتر پیکروتوکسین‌ و بیکوکولین‌ بصورت‌ جداگانه‌ و گروه‌ پنجم‌ نرمال‌سالین‌ را به‌ صورت‌ (ICV)دریافت‌ کردند. خونگیری‌ بلافاصله‌ پس‌ از تزریق‌ دارو صورت‌ گرفته‌ و هر 15 دقیقه‌ تکرار شد و تا 90 دقیقه‌ادامه‌ داشت‌.در تزریق‌ داخل‌ صفاقی‌ (IP) هر یک‌ از آنتاگونیست‌ها 5 گروه‌ حیوان‌ (8=n)انتخاب‌ گردید. 4 گروه‌ اول‌ دوزهای‌ 1، 2، 4 و 6میلی‌گرم‌ به‌ ازای‌ هر کیلوگرم‌ وزن‌ هر یک‌ از این‌ داروها و گروه‌ پنجم‌ نرمال‌سالین‌ را به‌ صورت‌ (IP)دریافت‌ کردند. خونگیری‌ بلافاصله‌ بعد از تزریق‌ دارو صورت‌ گرفت‌ وتا 90 دقیقه‌ادامه‌ داشت‌.به‌ منظور مقایسه‌ نتایج‌ از آنالیز واریانس‌ یکطرفه‌ (one-way) استفاده‌ شد و بین‌ نمونه‌های‌معنی‌دار T-testبه‌ عمل‌ آمد.

    نتایج

    بررسی‌ نتایج‌ نشان‌ داد که‌ پیکروتوکسین‌ و بیکوکولین‌ به‌ صورت‌ وابسته‌ به‌ دوز و زمان‌ چه‌بصورت‌ تزریق‌ داخل‌ صفاقی‌ (IP) و چه‌ بصورت‌ تزریق‌ داخل‌ بطن‌ مغزی‌ سبب‌ افزایش‌ قند خون‌گردید.(05/0>P) نکته‌ دیگر اینست‌ که‌ افزایش‌ قند خون‌ تا زمان‌ 45 دقیقه‌ در همه‌ دوزها مشاهده‌ می‌شودولی‌پس‌ازاین‌ زمان‌ قندخون‌ تقریبا طبق‌الگوی‌ یکسانی‌کاهش‌ می‌یابدودر 90دقیقه به‌ حداقل‌مقدار خود می‌رسد.

    نتیجه‌گیری‌

    در مجموع‌ می‌توان‌ گفت‌ که‌ افزایش‌ گلوکز علاوه‌ بر ترشح‌ انسولین‌ باعث‌ ترشح‌ گابا از سلولهای پانکراس‌ می‌شود و از آنجاییکه‌ گابا در حالت‌ عادی‌ اثر مهاری‌ بر روی‌ ترشح‌ سوماتواستاتین‌ و گلوکاگون‌دارد، بنابراین‌ قند خون‌ در این‌ مرحله‌ کاهش‌ می‌یابد. به‌ نظر می‌رسد که‌ گیرنده‌های‌ گابا A در تنظیم‌ قند خون‌نقش‌ مهاری‌ دارند.در خاتمه‌ باید اضافه‌ نمود که‌ اثر سیستم‌ گاباارژیک‌ در تنظیم‌ قند خون‌ امری‌ پیچیده‌ بوده‌ وشناخت‌ دقیق‌تر آن‌ مستلزم‌ تحقیقات‌ بیشتری‌ می‌باشد.

    کلیدواژگان: بیکوکولین، پیکروتوکسین، گلوکز
  • زمزم پاک نهاد، رضا مهدوی، صدیقه عسگری، غلام علی نادری، سلطان علی محجوب، پروین رجبی، نازنین کریم آباده صفحات 18-28
  • صدیقه ابراهیمی، سعیده حق بین صفحات 29-33
    مقدمه

    یرقان یکی از علایم شایع دوران نوزادی است که به دلیل اثرات خطرناک بیلی روبین غیر مستقیم بر مغز وعوارض فراوان آن مورد اهمیت می باشد . بنابراین همواره دستیابی به روش های کمک کننده به بهبود سریعتر بیماری مد نظر بوده است .

    هدف

    هدف از این مطالعه تعیین اثر مایع درمانی وریدی همراه با فتو تراپی در کاهش میزان بیلی روبین غیرمستقیم سرم نوزادان وروزهای بستری بیماردر بیمارستان بود.

    مواد و روش ها

    دراین کارآزمایی بالینی ، 60 نوزاد رسیده مبتلا به یرقان که دارای وزن بالای 2500گرم ، سن بالای 72 ساعت ،بیلی روبین تام 17-25 میلی گرم در دسی لیتر ،بیلی روبین مستقیم کمتر از 2 میلی گرم در دسی لیتر وفاقد بیماریهای سیستمیک وهمولتیک (بجز کمبود گلوکز-6- فسفاتازدهیدروزناز) بودند و در سالهای 80-1379 در بیمارستان امام سجاد یاسوج بستری شده بودند ،به دو گروه مورد وشاهد تقسیم گردیدند . در گروه شاهد جهت درمان از فتوتراپی معمولی ودر گروه مورد از فتو تراپی همراه با مایع دکستروز 10% به میزان 5/1 برابر نیاز پایه همراه با سدیم به مدت 24ساعت استفاده گردید . با رسیدن سطح بیلی روبین سرم به 12میلی گرم در دسی لیتر بیمار از بیمارستان مرخص می گردید.

    نتایج

    براساس آزمونهای آماری ،اختلاف معنی داری بین دو گروه از نظر سن ، وزن میزان بیلی روبین زمان بستری وجود نداشت . میانگین روزهای بستری درگروه مورد 23/3 ودرگروه شاهد 53/4روز بود (00005/0=p)، همچنین میانگین بیلی روبین سرم ، 24ساعت بعد از شروع درمان به 27/16 میلی گرم دردسی لیتر در گروه شاهد و18/15 میلی گرم در دسی لیتر در گروه مورد (039/0=P)و48ساعت بعدبه 29/14 میلی‌گرم دردسی لیتر در گروه شاهدو65/12 میلی گرم دردسی لیتر درگروه مورد (0006/0=P)کاهش یافت .

    نتیجه گیری

    استفاده از مایعات دارای دکستروز 10% جهت رفع کم آبی ناشی ازفتو تراپی در نوزادان بستری باعث کاهش سریعتر سطح بیلی روبین سرم وترخیص زودتر آنان از بیمارستان می گردد .

    کلیدواژگان: بیلی روبین، مایع درمانی، نور درمانی، یرقان نوزاد
  • ربیع الله فرمان بر صفحات 34-43
    مقدمه

    سلامتی نقطه عطف پرستاری بالینی و آموزش پرستاری است و برنامه آموزش پرستاری زمینه ای برای دانشجویان فراهم می کند تا سبک های زندگی خود را بیازمایند و تغییرات مطلوب را در خود ایجاد کنند و احساس مسئولیت حرفه ای در مورد الگو بودن برای دیگران در خصوص رعایت رفتارهای بهداشتی را کسب نمایند.

    هدف

    در این تحقیق توصیفی مقایسه‌ای روش‌های حفظ سلامت دانشجویان پرستاری سال اول و سال آخر دانشکده های پرستاری استان گیلان را مورد بررسی قرار دادیم.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه تعداد 130 نفر از دانشجویان پرستاری دانشکده های پرستاری رشت – انزلی – صومعه سرا – لنگرود و لاهیجان انتخاب شدند. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه گردآوری گردید.

    نتایج

    یافته های پژوهش نشان داد که اکثریت دانشجویان (5/58%) وضعیت خطرزا برای سلامتی در مورد عادات غذا خوردن داشتند اکثریت دانشجویان سال اول (5/58%) و سال آخر (7/47%) وضعیت خطرزا برای سلامتی در مورد ورزش و فعالیت و (6/44%) وضعیت خطرزا برای سلامتی در مورد کنترل استرس داشتند و در مورد روش حفظ و ایمنی دانشجویان سال اول (5/78%) و سال آخر (2/69%) وضعیت خوب داشتند و اختلاف بین دو گروه معنی دار بود (00001/0 <P) و در مورد عادات عدم استعمال دخانیات و عدم مصرف مشروبات الکل وضعیت عالی برای سلامتی بود.

    نتیجه گیری

    نتیجه اینکه دانشجویان پرستاری هم سال اول و هم سال آخر وضعیت مطلوبی در مورد روش‌های حفظ سلامت نداشتند و این مسئله با توجه به الگو بودن رفتارهای ذینفع های بهداشتی درمانی نیازمند تعمق و بررسی بیشتری می باشد.

    کلیدواژگان: بهداشت، دانشجویان پرستاری
  • علی میرمنصوری، فرنوش فرضی، محمود رمضانی صفحات 44-48
    مقدمه

    لوله گذاری داخل نای یک روش مطمین و رایج اداره راه هوایی در طی بیهوشی عمومی برای اعمال جراحی است 0 اما این روش عوارضی از جمله آسیب مخاط راه هوایی که منجر به گلو درد پس از عمل میشود به همراه دارد0 این عارضه برای بیمار نا خوشایند است و یکی از علل تاخیر در ترخیص بیماران جراحی سرپایی است 0 بنابراین کاهش این عارضه هم برای بیمار و هم برای سازمانهای بهداشتی درمانی کشور مفید است0

    هدف

    هدف این مطالعه تعیین اثر کرم موضعی کلوبتازول در بروز گلو درد پس از لوله گذاری نای بوده است 

    مواد و روش‌ها

    این مطالعه یک کارآزمایی بالینی دو سویه کور بود که بر روی 88 بیمار با کلاس بیهوشی IوII با سن بالای 18 سال و کاندید عمل جراحی الکتیو بجز جراحی‌های سرو گردن انجام شد 0 بیماران بطور تصادفی به دو گروه 44 نفری تقسیم شدند0 در یک گروه قبل از لوله گذاری نای لوله تراشه به کرم کلوبتازول آغشته شد و در گروه دیگر از کرم ویتامین A به این منظور استفاده شد.در ساعتهای 2و12و24 پس از خارج کردن لوله تراشه از بیماران طبق پرسشنامه تنظیم شده در مورد گلو دردسیوال شد0 اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار Spss بررسی و توسط تست X2 (کای 2) تجزیه و تحلیل شدند.

    نتایج

    بروز گلو درد پس از خارج کردن لوله تراشه در گروه کلوبتازول 5/29% و در گروه ویتامین A 6/63% بود (005/0< P).

    نتیجه گیری

    نتایج بدست آمده از این بررسی نشانگر این است که آغشته کردن لوله تراشه به کرم کلوبتازول قبل از لوله گذاری نای بطور قابل توجهی سبب کاهش گلو درد پس از خارج کردن لوله تراشه (گلو درد پس از عمل) میشود.

    کلیدواژگان: کلوبتازول، گلودرد، لوله گذاری داخل نای
  • محمود یوسفی مشهور، حسین فروتن، فریبرز منصورقناعتی، هادی غفرانی صفحات 49-55
    مقدمه

    سیروز جبران نشده ناشی از هپاتیت مزمن B باعث کاهش چشمگیری در بقای این بیماران می شود.تجویز اینترفرون آلفا به این بیماران ممنوع است چندین مطالعه اثربخشی لامی وودین را در کاهش علایم ناشی از این عدم جبران نشان داده اند.

    هدف

    هدف از انجام این مطالعه تعیین اثر لامی وودین برروی عملکرد کبدی و وضعیت بالینی مبتلایان به سیروز جبران نشده ناشی از HBV مراجعه کننده به مرکز حمایت بیماران کبدی یابستری در بخش گوارش بیمارستان امام خمینی بود.

    مواد و روش‌ها

    در یک کارآزمایی بالینی 55 بیمارمبتلا به سیروز بر اساس بررسی کبدی که دارای HBs Ag و HBV DNA مثبت و Child –Pugh score بیش از8 بودند وHCV Ab مثبت یا HIV Abمثبت همزمان و کراتینین سرم بیش از 2میلی گرم دردسی لیتر نداشتند روزانه تحت درمان با قرص لامی وودین 100 میلی گرم خوراکی قرار گرفتند. در این بیماران در شروع مطالعه و سپس هر 2 ماه تا 6 ماه وسرانجام در 12 ماه بعد از شروع درمان سطوح سرمی بیلی روبین ، آلبومین ،ALT،AST ونیز میزان زمان انعقاد PT (براساسINR) چک گردید وبیماران از نظروجود و شدت آسیت ونیز آنسفالوپاتی تحت معاینه پزشک قرار گرفتند. همچنین در شروع مطالعه، 6 ماه بعد و 12 ماه بعد HBs Ag و HBV- DNA، Hbe Ag ، HBe Ab نیز چک شد. براساس جدول مربوط به child Pugh میزان آن در شروع مطالعه وفواصل هر 2 ماه تا 6 ماه وسپس 12 ماه نیز محاسبه شد.

    نتایج

    5 بیمار در 6 ماه اول فوت گردیدند ونتایج زیر مربوط به 50 بیماری است که حداقل 6 ماه تحت درمان با لامی وودین بودند. در این بیماران متوسط child-Pugh score از 2± 11 به 1± 7 کاهش یافت (0001/ 0< p)، متوسط سطح بیلی روبین از 2± 5/4 به 6/1± 3/1 میلی گرم در دسی لیتر (0001/ 0< (pو متوسط سطح ‌آلبومین از 2/1± 6/2 به 3/1± 8/3 گرم در دسی لیتر (0001/ 0< p) و متوسط PT (INR) از 2/0±7/1 به 2/0± 2/1 (0001/ 0< p) ومتوسط ALT از 10± 98 به 10± 32 واحد در لیتر (0001/ 0< p) رسید. از 19 نفر بیماری که precormutant نبودند 4 نفر (22%) بعد از 6 ماه درمان و5نفر(26%) بعد از 12 ماه درمان بالامی وودین دارای H be Ag seroconversion شدند این دارو از سوی تمامی بیماران بخوبی تحمل شد.

    نتیجه گیری

    لامی وودین می تواند دربهبود عملکرد کبدی بیماران مبتلا به سیروز کبدی جبران نشده ناشی از HBV موثر باشد امابرای تعیین طول مدت درمان مناسب نیاز به مطالعات بیشتری میباشد .

    کلیدواژگان: سیروز کبد، لامی وودین، ویروس هپاتیت B، هپاتیت B
  • حسین علی ابراهیمی صفحات 56-61
    مقدمه

    پیش اگهی بیماران سکته مغزی بستگی به علل متعددی دارد. در یک بررسی آمده است که کاهش خفیف سطح پتاسیم بدون علایم بالینی همراه عاقبت بد برای بیماران است

    هدف

    این مطالعه آینده نگر جهت ارزیابی هیپوکالمی خفیف و عاقبت این بیماران در مرکز پزشکی شفا وابسته به دانشگاه علوم پزشکی کرمان صورت گرفته است.

    مواد و روش ها

    در 100 مورد بیمار دچار سکته مغزی با اندازه گیری سطح پتاسیم سرم در بدو پذیرش و ارزیابی وضعیت بیمار دو ماه پس از ترخیص از نظر توانایی فعالیت و یا ناتوانی با تحقیق از بیمار و یا خانواده بیمار با تلفن انجام شده است .

    نتایج

    تعداد مردها کمی بیش از زنها بود(60 درصد) که اختلاف معنی دار نیست . هیپوکالمی خفیف(meq/L 5/3>K) بدون علایم بالینی در 30% بیماران دیده شد . بیش از 30% بیماران پس‌از دوماه ناتوان بودند(7 P) . مواردی که هیپوکالمی خفیف داشتند بیشتر همراه ناتوانی پس از دو ماه بودند (01/0>P) .

    نتیجه گیری

    هیپوکالمی خفیف در ساعات اولیه سکته مغزی در بیمارانی که نقایص عصبی زیادتر داشتند بیشتر بوده و همراه ناتوانی بیشتری پس از دو ماه بوده است .

    کلیدواژگان: پتاسیم، سکته مغزی، کاهش پتاسیم خون، ناتوان
  • علی صادقیان، حسن رخشنده، حمید صادقیان صفحات 62-68
    مقدمه

    ضایعات پیش تهاجمی سرطان دهانه رحم طی سالهای اخیر افزایش چشمگیر ی یافته است ، تشخیص زودرس و اداره موارد غیرطبیعی، نقش موثری در پیشگیری از تهاجم و درمان به موقع بیماری دارد.

    هدف

    هدف از انجام این مطالعه ارزیابی نتایج حاصل از یافته های کولپوسکوپی و بررسی ضایعات آسیب شناختی داخل اپیتلیالی در بیمارانی که نمونه پاپ اسمیر مختصری غیرطبیعی است شامل: متاپلازی آتیپیک و حوالی یایسگی، LSIL ، نمای سلولی با هسته درشت (Enlargmen Nuclear) و مقایسه نتایج حاصل از کولپوسکپی و بیوپسی با گزارشات پاپ اسمیر بوده است . مواد و روش‌ها: بررسی حاضر بصورت مقطعی طی دوره یک سال و نیم از خرداد 1377 لغایت آذرماه 1378 در بیمارستان الزهرا رشت انجام گردید، در این مطالعه تمام بیمارانیکه پاپ اسمیر مختصری غیرطبیعی داشتند، تحت ارزیابی فوری با کولپوسکپی و بیوپسی از ضایعات مشکوک قرار گرفتند. از آزمون کای دو با استفاده از نرم افزار spss.9 جهت تعیین تفاوت بین نتایج گزارشات پاپ اسمیر و کولپوسکوپی استفاده شد.

    نتایج

    از 70 نفر جمعیت مورد بررسی 49 نفر (70%) دارای گزارش آسیب شناختی ضایعات اپی تلیایی بادرجه پایین یا بالا بودند.ضایعات آسیب شناختی داخل اپی تلیایی در 14 مورد(6/66) از 21 بیمار با نتیجه پاپ اسمیر ASCUS مشاهده شد که در میان آنها یکنفر مبتلا به HSIL و 13 نفر دچار LSIL بودند. از 18 بیمار با نتیجه پاپ اسمیر سلول هسته درشت 12 مورد (6/66) مبتلا به ضایعات داخل اپی تلیالی بودند(2 نفر HSIL، 10 نفر LSIL).از 19 بیمار با نتیجه پاپ اسمیر متاپلازی آتیپیک و حوالی یایسگی 12 مورد(2/63) دچار ضایعات LSIL (84%)بودند.از 12 بیمار با نتیجه پاپ اسمیر LSIL ،10 مورد(3/83) مبتلا به ضایعات داخل اپی تلیالی بودند (3مورد HSIL ، 7 مورد LSIL).در بیماران 35 سال سن و بیشتر نسبت به زنان کمتر از 35 سال احتمال داشتن ضایعات آسیب شناختی داخل اپی تلیایی32/1 بود(05/0 <P).

    نتیجه گیری

    با توجه به مشاهده ضایعات آسیب شناختی داخل اپی تلیالی با درجه بالا در بیماران با جواب پاپ اسمیر LSIL و نمای سلولی با هسته درشت در سنین 35 سال و بالاتر و نیز ASCUS با سن کمتر از 35 سال انجام کولپوسکپی و بیوپسی در صورت داشتن مرکز مجهز پیشنهاد میگردد.

    کلیدواژگان: بافت برداری، سرطان دهانه رحم، معاینه مهبل
  • رویا فرجی درخانه، زیبا ظهیری سروری، فاطمه فرجادباستانی صفحات 69-75
    مقدمه

    باتوجه به افزایش سزارین و سهولت پذیرش آن از سوی عامه مردم بنظر می رسد که افراد آگاهی اندکی نسبت به عوارض ناشی از آن داشته باشند

    هدف

    لذا در این تحقیق ما میزان آگاهی و نگرش زنان باردار را نسبت به روش های زایمانی سنجیدیم.

    مواد و روش ها

    602 نفر از طریق نمونه گیری تصادفی از افراد مراجعه کننده به 8 مرکز بهداشتی درمانی و مطب های خصوصی شهر رشت در شش ماهه دوم سال 80 وارد مطالعه شدند پرسشنامه ای با نظر خواهی از متخصصین زنان و زایمان تهیه و پایایی آن توسط test retest تایید شد و از طریق مصاحبه با بیمار توسط محقق و همکاران تکمیل گردید.

    نتایج

    بررسی میزان پاسخ های صحیح به سوالات نشان داد که 2/4 درصد زنان دارای آگاهی بالا (80%> پاسخ درست)، 1/62 درصد آگاهی متوسط (75-50% پاسخ درست) و 7/33 درصد دارای آگاهی پایین (50%< پاسخ درست) بودند. 4/75 درصد زنان دارای نگرش مثبت به زایمان طبیعی و 6/24 درصد دارای نگرش منفی بودند و اکثریت خانمها درد بعد از عمل (1/80)، هزینه زیاد (2/77) و مدت بستری بیشتر در بیمارستان (3/66 درصد) را از دلایل نگرش منفی به سزارین می‌دانستند. در ضمن ارتباط معنی دار بین میزان آگاهی با سن هنگام ازدواج (006/0< P)، میزان تحصیلات (001/0< P)، شغل (03/0P<) ومیزان درآمد (001%< P) مشاهده شد.

    نتیجه گیری

    با توجه به سطح پایین آگاهی نسبت به روش های زایمانی، چنین نتیجه گیری می شود که قشر جوان جامعه نیاز به آموزش بیشتر طی نخستین سالهای بارداری دارند.

    کلیدواژگان: زایمان، سزارین، نگرش
  • جواد فحانیک بابایی، طیب قاسمی صفحات 76-83
    مقدمه

    نارسایی مزمن کلیه(CRF) به نقص غیر قابل برگشت عملکرد کلیه گفته می شود که سیر پیشرونده ای دارد و اکثر این بیماران در نهایت به همودیالیز دایمی نیاز پیدا می کنند . درمان CRF به صورت همودیالیز دایم علاوه بر هزینه های زیاد برای جامعه ، مشکلات عمده روحی و جسمی را برای بیمار در بر خواهد داشت.

    هدف

    هدف از مطالعه حاضر شناخت مهمترین علل CRF جهت تشخیص به موقع آنها و جلوگیری از پیشرفتشان به منظور به تعویق انداختن بروز نارسایی کلیه می باشد. مواد و روش‌ها: در مطالعه مقطعی (Cross-sectional) حاضر تمام 414 بیماری که در ده مرکز همودیالیز استان گیلان تحت درمان دایمی قرار داشتند ، مورد بررسی قرار گرفتند . متغیر های مورد نیاز شامل : سن ، جنس ، مدت زمان شروع دیالیز و علت به وجود آورنده نارسایی کلیه ، از روی محتویات پرونده بیماران اخذ شد و در موارد نیاز با بیمار مصاحبه به عمل آمد .

    نتایج

    از 414 بیمار مورد مطالعه ،213 نفر(4/51%) مرد و201 نفر (6/48%)زن بودند . میانگین سن شروع دیالیز در آنها 90/15 ± 91/48 سال بود . نتایج نشان می دهد که پر فشاری خون (1/26%) ، گلومرولونفریت (9/10%) ، دیابت (1/10%) ، سنگ مجاری ادراری (7/8%) و کلیه پلی کیستیک (8/6%) از علل عمده نارسایی مزمن کلیوی می باشند . همچنین1/10% موارد را نیز عللی همانند بیماری های مادر زادی کلیه ، لوپوس اریتماتو ، سندرم آلپورت ، تروما ، خونریزی شدید حین زایمان ، دارو ها و... تشکیل می دادند . در 4/23% موارد نیز علت نا مشخص بوده است .

    نتیجه گیری

    در این مطالعه پر فشاری خون به عنوان شایع ترین علت CRF شناخته شد (1/26%) . همچنین در این تحقیق گلومرولونفریت و دیابت به عنوان دومین و سومین عاملCRF شناخته شدند سنگ مجاری ادراری نیز از علل عمده CRF در گیلان بوده که می تواند حاکی از شیوع بالای احتمالی سنگ کلیه در این منطقه باشد . همچنین علل CRF در دو جنس و نیز در سنین زیر 40 سال و بالای آن اختلاف معنی دار داشته است . (P<0).

    کلیدواژگان: پرفشاری خون، نارسایی حاد کلیه، همودیالیز خون
  • صبا هدی، علی علی ئی، مریم شکیبا، مونا عودی، مریم قاسمی پور، زهرا پوررسولی صفحات 84-92
    مقدمه

    فراوانی انواع سرطانها در هر منطقه ای از وضعیتهای نژادی – جغرافیایی و محیطی تبعیت می کند لذا ثبت و جمع آوری سرطانها جهت تمرکز برنامه های تشخیصی و درما نی برای هر منطقه باید مستقلا انجام گیرد.

    هدف

    در این بررسی فراوانی ارگان های مبتلا به سرطان در استان گیلان از آبان ماه 1378 لغایت 1379 مورد مطالعه قرار گرفت.

    مواد و روش ها

    این تحقیق یک مطالعه توصیفی موردموارد می باشد که بصورت سرشماری و با استفاده از فرم جمع آوری اطلاعات در کلیه مراکز پاتولوژی و هماتولوژی استان گیلان انجام گرفت و از تمامی گزارشات مراکز مربوطه موارد بدخیمی تشخیص داده شده از تاریخ 1/9/78 تا 1/9/79 جمع آوری شد میزان شیوع در 100 هزار نفر با استفاده از جمعیت استان گیلان در سرشماری سال 1375 تعیین گردید. اطلاعات در نرم افزار Epl info 2000 تفسیر شد.

    نتایج

    از تعداد 1409 نمونه بدخیمی 750 مورد (8/53%) را مردان و 644 مورد (2/46%) را زنان تشکیل میدادند (16/1 = ‌‌‌M/F) میانگین سنی افراد مبتلا 2/17  1/57 می بوده بیشترین فراوانی سرطانها در گروه سنی 69 – 60 سال بود(36%) . میزان شیوع سرطان 8/62 در 100 هزار نفر تعیین گردید. در این تحقیق سرطان معده بعنوان شایعترین سرطان در هر دو جنس تعیین گردید (8/17%) و سرطان‌های بعدی به ترتیب پستان (11%) ، مثانه (3/9%) ، کولورکتال (8%) ، مری (3/7%) ، خون (3/4%) ، پروستات (3/3%) ، رحم (3%) ، غدد لنفاوی (3%) ، حفره شکمی (1/2%) بودند.

    نتیجه گیری

    فراوانی سرطان‌ها در استان گیلان در چند سال اخیر در مقایسه با آمار قبلی افزایش قابل توجهی داشته است و از نظر فراوانی سرطان معده مقام اول را در کل کشور دارا بوده است که این امر ممکن است به دلیل تماس با ریسک فاکتورهای غذایی باشد.

    کلیدواژگان: آسیب شناسی، جنسیت، خون شناسی، سرطان ها، شیوع بیماری، گروه های سنی
  • ستاره ممیشی، سیداحمد سیادتی، حسین کشاورز، کورش هلاکویی نایینی صفحات 93-104
    مقدمه

    توکسوپلاسموز یک بیماری زیونوز است که توسط گونه ای از کوکسیدیاها بنام توکسوپلاسما گوندی در انسان و انواعی از حیوانات ایجاد می شود. آلودگی به توکسوپلاسما در انسان انتشار جهانی داشته ولی میزان شیوع آن در انسان از صفر تا 90 درصد از ناحیه‌ای به ناحیه دیگر با توجه به وضعیت جغرافیایی و نیز عادات رفتاری و تغذیه ای مردم متفاوت است.

    هدف

    تعیین میزان شیوع آلودگی به توکسوپلاسما در بیماران مراجعه کننده به درمانگاه بیمارستان مرکز طبی کودکان با استفاده از روش IFA بوده است.

    مواد و روش ها

    این بررسی یک مطالعه مقطعی , توصیفی – تحلیلی می باشد که از اوایل سال 1380 تا اسفند ماه 1380 ادامه داشت . تعداد 446 نمونه خون از بیماران صفر تا 13 سال مراجعه کننده به درمانگاه های بیمارستان مرکز طبی کودکان بدون توجه به علت مراجعه آنها جمع آوری گردید. ابتدا مشخصات افراد مورد بررسی در پرسشنامه ای ثبت و سپس از هر فرد 2 لوله میکروهماتوکریت هپارینه , خون از سر انگشت تهیه شد و به وسیله روش IFA از نظر وجود آنتی بادی توکسوپلاسما مورد بررسی قرار گرفت . ابتدا در رقتهای 1:20 , 1:100 و 1:200 آنتی بادی موجود در سرم بررسی و سپس سرمهایی که در رقت 1:200 مثبت بوده اند برای تعیین رقت نهایی مورد تیتراسیون قرار گرفت . ملاک تعیین آلودگی حداقل تیتر 1:20 بود.

    نتایج

    از مجموع 446 نمونه خون, 25 مورد (6/5 درصد) دارای آنتی بادی ضد توکسوپلاسما در سرم خون بودند که تیتری بین 1:20 تا 800 :1 داشته اند, تعداد 421 نفر (4/94 درصد) نیز فاقد آنتی بادی ضد توکسوپلاسما بوده و منفی تلقی شدند. از بین افراد تحت مطالعه 251 نفر پسر (3/56 درصد) و 195 نفر دختر (7/43 درصد) بودند هر چند میزان شیوع آلودگی در افراد مذکر بیشتر از مونث می باشد (به ترتیب 6 و 1/5 درصد) اما اختلاف معنی داری بین جنس و میزان آلودگی مشاهده نشد. میزان آلودگی در افراد زیر 2 سال صفر بود و با افزایش سن شیوع آلودگی (موارد مثبت سرولوژی) افزایش می یابد, به طوریکه در گروه بالاتر از 10 تا 13 سال بیشترین میزان شیوع آلودگی یعنی 8/10 درصد می باشد هیچ ارتباطی معنی داری بین آلودگی و تماس با گربه و همچنین نحوه پخت گوشت و مصرف سبزیجات خام دیده نشد . کیفیت شستشوی سبزیجات خام مصرفی (شسشوی با آب یا ضد عفونی شده) به نظر می رسد موثر باشد. بدین معنی که در 17 مورد (3/77 درصد) از موارد مثبت , شسشوی سبزی خام مصرفی آنها با آب بوده در حالی که فقط 5 مورد (7/22 درصد) از موارد مثبت مصرف سبزی خام ضد عفونی شده داشته اند .

    نتیجه گیری

    اگرچه ارتباط معنی داری بین آلودگی و علایم بالینی (استرابیسم ,میکروسفالی و...) با استفاده از آزمون های کای دو و فیشر دیده نشد اما ارتباط معنی داری بین لنفادنوپاتی و آلودگی دیده شد (P<0.01) , با توجه به محاسبه نسبت شانس (OR) با فاصله اطمینان 95% نشان داده شد که کودکانی که لنفادنوپاتی داشته اند شانس ابتلا به آلودگی توکسوپلاسما گوندی در آنان 6 بار بیشتر از کسانی بوده است که لنفادنوپاتی نداشتند.

    کلیدواژگان: توکسوپلاسما، شیوع بیماری، کودکان
  • حیدر دادخواه، منوچهر آقاجان زاده صفحات 105-108
|
  • P Babaei *, A Damirchi, M Assarzadeh Pages 1-6
    Introduction

    The immune systems reaction to stress, especially exercise is one of the most important subjects in medical sciences. It has been already shown that the effect of physical activity depends on several factors such as: intensity of activity, duration and also distance and frequency of training. In this study maximal exhausting training was chosen as a kind of training, which is usually used by athletes.

    Objective

    The experiment was designed regarding the effect of a maximal aerobic training with a %90 heart rate on serum immunoglobulin G and A.

    Materials and Methods

    Twenty-one students were randomly selected and divided into two groups experimental group (n=11) and control group (n=10). The mean age, weight and height for these groups were respectively (21.9), (22.7) years, (70), (68) kg, (174.5) and (170.2)cm. The Vena blood sample of subjects was taken both before and immediately after training. Then the levels of IgG and IgA more measured by the method of SRID.

    Results

    Statistical analysis using T-student showed that the means of serum IgG and IgA were significantly decreased (p<0.01).

    Conclusion

    The results indicated that a single maximal aerobic training (%90 HR) had significant effect on serum IgG and IgA in male collegiate students. The obtained data can be related to elevation in cortisol or other hormones and also glutamin activity after training.

    Keywords: Immune System, Immunoglobulins, Sport
  • Z Ghirvani *, M Poor gholami Pages 7-17
    Introduction

    GABA is a inhibitory neurotransmitter in CNS that plays an important role in the regulation of blood glucose. There have been reports that GABA-A receptors might cause a reduction in the concentration of blood glucose by increasing the insulin plasma and decreasing the glucagon and somatostatine.

    Objective

    This study was carried out to compare the effects of interaperitoneal and intracerebellar ventricle injection of Picrotoxin and Biccuculine on regulation of blood glucose concentration in mice.

    Materials and methods

    In this experimental study, male albino mice weighing 20-30 grams were used. Serial blood collection from each animal was done by retro- orbital sinus puncture, and glucose concentration was measured using O-toluidin. In this experiment, the effect of different doses (IP and ICV) injection of Picrotoxin and Biccuculine on blood glucose was studied. One-way variance analysis and t-test were adopted in statistical analysis of the collected data.

    Results

    The results indicated that IP and ICV injection of Picrotoxin and Biccuculine induce significant increase of blood glucose concentration in two groups (p<0.05). Another point is that increased blood glucose concentration is observed until 45-th mintue in all doses but after this time, blood glucose almost according to similar pattern is reduced and in 90 minutes, it will reach its minimal level.

    Conclusion

    Therefore, it seems that GABA- A receptors have an inhibiting role in regulation of blood glucose. Further research seems inevitable since the effects of GABA-A receptors on blood glucose concentration is a complex phenomenon.

    Keywords: Bicucullin, Glucose, Picrotoxin
  • Z Paknahad *, R Mahdavi, S Asgary, GH Naderi, S Mahboob, P Rajabi, N Karim Abadeh Pages 18-28
  • S Ebrahimie *, S Haghbin Pages 29-33
    Introduction

    Jaundice is one of the most common problems of neonatal period. It is important because of toxic effect of unconjugate bilirubin on brain and its many severe complications so that invention of a new approach to achieve earlier recovery has always been an issue.

    Objective

    The purpose of this study was to determine the effect of intravenous fluid therapy in addition to phototherapy in reduction of serum bilirubin of affected neonates admitted in hospitals.

    Materials and Methods

    The present study was carried out on 60 neonates with indirect hyperbilirubinemia, weighting over 2500 grams, age over 72 hours, total serum bilirubin 17-25 mg/dl, direct bilirubin < 2mg/dl and without systemic and hemolytic diseases (except for glucose-6-phosphotase deficiency) in Imam Sajjad Hospital of Yasuj from May to September 2001. Patients were randomly divided into the study group and control group. In control group, only conventional phototherapy was used and in the study group, intravenous fluidtherapy dextrose water 10%,1.5 times as much as maintenance requirement with NaCl 3 meq/100 cc fluid for a 24 - hour duration, in addition to conventional phototherapy. The patients were discharged when their serum bilirubin reached 12 mg/dl.

    Results

    Statistically, no significant difference was found between the two groups in terms of age, weight and level of serum bilirubin in admission time. The mean duration of admission in study group was 3.23 days and in control group 4.53 days (P= 0.00005). Also the mean of total serum bilirubin in control and study groups after 24 and 48 hours following treatment were reduced to 16.27 mg/dl and 15. 18 mg/dl (P= 0.039) and 14.29 mg/dl and 12.65 mg/dl (P= 0.0006), respectively.

    Conclusion

    Maintaining adequate hydration with fluids containing 10% dextrose for infants receiving phototherapy results in faster decline in serum bilirubin level and, therefore, earlier discharge from hospital.

    Keywords: Bilirubin, Fluid Therapy, Jaundice, Neonatal, Phototherapy
  • R Farmanbar * Pages 34-43
    Introduction

    Health is a turning point of nursing care and nursing education. Nursing instruction program provides a context for the students to examine their life styles and create the appropriate changes in their health and assume the professional responsibility in order to be a good model with regard to health behavior.

    Objective

    In this descriptive- comparative research, we studied the first and last- year nursing students of Guilan Nursing Faculties and their health styles.

    Materials and Methods

    130 students were selected by stratified random sampling from nursing schools of Rasht, Anzaly, Somesara, Langrood and Lahijan. Data were collected by a questionnaire.

    Results

    Results indicated that the majority of students (58.5%) had risky condition in eating habits. Most of the first- year (58.5%) and last- year (47.7%) students had risky condition in exercise and other activities. 44.6% of them had risky condition in stress control. 78.5% of first- year and 69.2% of last year students had good condition concerning the way of safety maintenance. There was a significant difference between these two groups (p<0.00001). The condition was excellent concerning smoking habits and alcohol consumption.

    Conclusion

    It can be conluded that both first and last- year students did not have appropriate condition regarding the health styles and as the behaviors of health and treatment staff are considered a pattern for others, this problem requires further study and investigation.

    Keywords: Health, Nursing Students
  • A Mirmansoori *, F Farzi, M Ramazani Pages 44-48
    Introduction

    Tracheal intubation is a safe and popular method for airway control during general anesthesia for sugery , but it has some complictions such as airway mucosal barrier damage that results post-extubation sore theoat (21%-65%). This complication is uncomfortable for patients and it is one of causes of delayed discharge in outpatients. Therefore, reducing this complication is useful for both patients and medical health centers.

    Objective

    In this study, we wanted to evaluate the effect of topical Clobetazol cream on sore throat after tracheal extubation.

    Materials and Methods

    In a double- blind reandomized clinical trial, 88 patients in ASA class I or II and age over 18 years were selected as condidates for elective surgery other than head and neck surgery. They were randomly divided into two groups. Each group had 44 patients. In one group, Clobetazol cream was applied on tracheal tubes before intubation. In another group, Vitamin A cream was used for this purpose. 2,12 and 24 hours after extubation according to questionaires, the patients were asked about sore throat. Data were processed by SPSS sofware and then analyzed with X2 test. (p<0.05 was considered significant).

    Results

    Incidence of sore throat after tracheal extubation in clobetazol group was 24.5% and in Vitamin A group 63.6% (P<0.005)

    Conclusion

    According to results of this study, we concluded that applying Clobetazol cream on tracheal tube before tracheal intubation is highly effective in reducing sore throat after extubation .

    Keywords: Clobetasol, Intubation, Intratvacheal, Pharyngitis
  • M Yousefi Mashhour *, H Foroutan, F Mansour Ghanaei, H Ghofrani Pages 49-55
    Introduction

    Decompensated cirrhosis resulting from chronic hepatitis B causes a significant decrease in survival of these patients. Prescription of Alpha interfrone for these patients is forbidden. Several studies have shown the effectiveness of Lamivudine in decreasing the Symptoms arising from this decompensation.

    Objective

    The aim of this study is to determine the effect of Lamivudine on liver function and clinical status of the patients with decompensated cirrhosis arising from HBV presenting to the Supporting Center of patients with liver diseases or those being hospitalized at Gastrology Department of Imam Khomeini Hospital.

    Materials and methods

    In a clinical trial on the basis of liver consideration in 55 patients with cirrhosis that had positive HbsAg, positive HBV DNA, child-pugh score more than 8, but not with positive HCV Ab or positive HIV Ab and creatinin of serum, more than 2 mg/dl, they were treated with 100 mg of Lamivudine tablets daily.In these patients, serum level of bilirubin, albumin, ALT, AST and also the PT coagulation time (on the basis of INR) were controlled at the beginning of study and then at intervals of 2 to 6 months and finally 12 months after the start of treatment and in terms of presence and intensity of ascites and encephalopathy, the patients were examined by a physician. Also at the beginning of the study and 6 and 12 months later, HBs, Ag, HBV DNA, Hbe Ag and Hbe Ab were checked. On the basis of the table related to child-pugh, its amount was calculated at the beginning of the study and at intervals of 2 to 6 months and then 12 months.

    Results

    5 patients died in the first 6 months of treatments. The following results are related to 50 patients being under treatment with Lamivudine at least for a period of 6 months. In these patients mean child-pugh score was decreased from 11±2 (mean ± criterion deviation) to 7±1 (p<.0001), mean level of bilirubin from 4.5±2 to 1.3±1.6 mg/dl (p<.0001) and mean level of albumin from 2.6±2 to 3.8±1.3 g/dl (p<.0001) and mean PT (INR) from 1.7±2 to 1.2±2 (p<.0001) and mean ALT from 98±10 to 32±10 units per liter (p<.0001). Out of 19 patients not being precormutant, 4 patients (22%) had Hbe Ag seroconversion after 6 months of treatments and 5 (26%) after a 12-month treatment with Lamivudine. All of the patients tolerated this drug very well.

    Conclusion

    Lamivudine can be effective in improvement of liver function in patients with decompensated liver cirrhosis resulting from HBV, but for determination of proper period of treatment, further studies are necessary.

    Keywords: Hepatitis B, Hepatitis B Virus, Lamivudine, Liver Cirrhosis
  • HA Ebrahimi * Pages 56-61
    Introduction

    Prognosis of patients with brain stroke is dependent on muliple factors. A study points out that mild decrease of serum potassium level without clinical signs is associated with bad outcome.

    Objective

    This study was carried out to assess the mild hypocalemia and outcome of patients addmited in Neurology Department of Shafa Medical Center, affiliated to Kerman University of Medical Sciences.

    Materials and Methods

    In this prospective study, 100 patients with brain stroke were selected. Serum levels of potassium ion were determined at the first hours of stroke. Evaluation of patients situation was carried out 2 months after discharge by phone contacts with patients or their families for investigation about the ability or disability of patients for activity.

    Results

    100 patients with brain stroke were evaluated. The males were slightly more than females (60%). More than 30% of patients were not active (EDSS/7) and mild hypokamelia (K<3.5 meg/l) without clinical signs was found out in 30% of patients. Mild hypokalemia was seen more in cases that neurological symptoms were more severe (P<0.01). Cases with mild hypokalemia were associated with more disability after 2 months (P<0.01).

    Conclusion

    Mild hypokalemia at the first hours after stroke was more in those patients with more neurological defects and it was associated with higher disabilities after 2 months since the discharge.

    Keywords: Cerebral Infarction, Disabled, Hypokalemia, Potassium
  • M Mehr Afza *, M Amadeh Ziabari Pages 62-68
    Introduction

    The preinvasive cervical lesions are increased appreciately in recent years.Early diagnosis and management of abnormal pap test has an effective role in prevention of invasive cervical carcinoma and its related mortality.The aim of this study was to assess the prevalence of intraepithelial dysplasia and to compare colposcopic- histologic results in patients with minimaly abnormal papanicolaou smears (ASCUS, nuclear enlargement, low-grade SIL and atypical metaplasia).

    Objective

    The aim of this study was to assess the prevalence of intraepithelial dysplasia and compare colposcopic- histologic results in patients with minimaly abnormal papanicolaou smears (ASCUS, nuclear enlargement, low- garde SIL and atypical metaplasia).

    Materials and Methods

    This research was a cross- sectional study that evaluated patients presenting with minimaly abnormal pap test to Gynecology Clinic in Alzahra Hospital (Rasht) from June 1998 to December 1999. All patients underwent colposcopy and biopsy due to suspicious lesions immediately. The results were analyzed with 2 test to calculate differences between the two reports of colposcopy and pap test.

    Results

    Out of a research sample consisting of 70 people, 49 patients (70%) had histologic SIL (LSIL and HSIL). Histologic intraepithelial lesions were found in 14 patients out of 21 cases (66/6%) of ASCUS group. Among them, one patient was with HSIL and 13 patients were with LSIL. In a total of 18 patients with a positive result of nuclear enlargement pap test, 12 cases (66.6%) were with intraepithelial lesions (2 patients with HSIL and 10 patients with LSIL. In a total of 19 patients with a positive result of intramenopausal and atypical metaplasia in pap smear test, 12 cases (63.2%) had LSIL. Out of 12 patients with positive pap smear result of LSIL, 10 cases (83.3%) were with intraepithelial lesions (3 with HSIL, 7 with LSIL.

    Conclusion

    Considering the observation of histologic intraepithelial lesions with a high grade in patients with pap smear result of LSIL and nuclear enlargement profile at the age of 30 and above and with regard to ASCUS at the ages below 30, colcoscopy and biopsy are suggested when there is a well- equipped center.

    Keywords: Biopsy, Cervix Neoplasms, Colposcopy
  • R Faraji Darkhaneh *, Z Zahiri Sooroori, F Farjad Bastani Pages 69-75
    Introduction

    In Spite of the increasing rate of cesarean section and its public acceptance, many are not aware of its complications.

    Objective

    To provide information on pregnant women’s knowledge and attitude about vaginal versus abdominal delivery, we carried out the present study.

    Materials and Methods

    602 pregnant women attending at eight maternity centers and four private offices in Rasht in 2000 were selected randomly. A questionaire was provided by counseling with gynecologist. Its reliability was confirmed by test and retest. It was completed through interview. The survey showed that 4.2% of women had high knowledge (>80% correct answers), 62.7% of women have moderate knowledge (50-75% correct answers) and 33.7% had limited knowledge (<50% correct answers). 75.4% of women had positive attitude and 24.6% had negative attitude toward vaginal delivery, most of them were aware about pain after cesarean section (8.7%) and also high expenses (77.2%) and longer hospitalization (66.3%).

    Results

    There was significant statistical relation between knowledge and marrital age (P<0.006), literacylevel (P<0.001), job (P<0.03) and family income (P<0.001).

    Conclusion

    Considering the low level of knowledge in the women it can be concluded that young people in the society need more training and education about this subject during the first various periods of reproductive life and education.

    Keywords: Attitude, Cesarean Section, Labor
  • A Monfared *, M Khosravi, R Orang poor, SA Moosavian Roshan zamir, D Aghajani Nargesi Pages 76-83
    Introduction

    Chronic Renal Failure (CRF) is characterized by impaired renal function, which is progressive & irreversible. Most of these patients will need hemodialysis (HD) in future. Treatment of CRF with HD has many echonomical & psychiatric problem for patients & society.

    Objective

    The present study was carried out to investigate the reasons of chronic renal failure in hemodialysis patients in Guilan Province.

    Materials and Methods

    In this cross-sectional study, 414 Patients under HD were evaluated in 10 center in Guilan. Required data were obtained from doctor’s note, sonography, ECG, renal biopsy & history taking include: age, sex, how long form 1st dialysis & causes of CRF

    Results

    In this study 414 cases including 213 (51.4 %) male & 201 (48.6 %) female were studied. Mean age of patients was 48.9±15.9 in initiation of HD. Results showed that the most common causes of ESRD in this region were hypertension (26.1%), glomerulonephritis (10.9%), diabetes mellitus (10.1%) renal stone (8.7%) and polycystic kidney (6.8%). Other cases such as congenital disease, lupus, Alport syndrome, trauma, bleeding during labor hemorrhagia and drugs were 10.1% and 23.4% were unknown.

    Conclusion

    The most common causes of End Stage Renal Disease (ESRD) in this region was hypertension (26.1%) and also In this study, glomerulonephritis and diabetes mellitus were second and third causes of ESRD. Also nephrolithiasis, as a cause of CRF was more common in this region. This can be related to probable high-risk prevalence of nephrolithiasis in this region. Causes of CRF between two sexes or age >40 and <40 were different significantly. (p<0.05)

    Keywords: Hemodialysis, Hypertension, Kidney Failure, Acute
  • S Hoda *, A Aliee, M Shakiba, M Odi, M Ghasemi Poor, Z Poor Rasooli Pages 84-92
    Introduction

    Cancer is the second cause of mortality after cardiovascular disease in human communities. Frequency of cancers follows ethnic, geographical, and environmental conditions in each area so registration and collection of cancers in each area for centralizing of diagnostic and therapeutic programs should be done.

    Objective

    In this Survey, we determined frequency of cancerour organs in Guilan from 1999 till 2000.

    Materials and Methods

    This research is a descriptive case-series study that was carried out performed as census in hematology and pathology centers of Guilan. All malignancy cases was diagnosed from 11/1999- 11/2000 were gathered . The prevalence rate per 100,000 population determined with regard to census of Guilan population in 1996. Data were analyzed by EPI info 2000 program.

    Result

    Among 1409 malignant cases, 750 cases (53.8%) were males and 644 cases (46.2%) were females. Sex ratio (M/F) was 1:16. The mean age of patients was 57.1+ 17.2. There was the most frequency of cancers in 60-69 age group (36%). The prevalence rate of cancer was 62.8 per 100,000 people. In this research, stomach cancer was identified as the most common cancer in both sexes (17.8%) and after it follows breast (11%), urinary bladder (9.3%), colorectal (8%), esophagus (7.3%), blood (4.3%), prostate (3.3%), uterus (3%), lymph node (3%) and abdominal cavity (2.1%) respectively.

    Conclusion

    Frequency of cancers in Guilan Province has had a considerable increase in comparison with previous studies. Of course, it may be due to difference in research method and data collection. In recent years, Guilan has been in the first place for stomach cancer in Iran. Perhaps it is because of exposure to nutritional risk factors. It is possible that nutritional factors like salted fish, pickle vegetable, smoked herring, cooked potato and cereals which are important parts of Guilanian’s diet play a major role in developing gastric cancer.

    Keywords: Age Groups, Disease Outbreaks, Hematology, Neoplasms, Pathology, Sex
  • S Mamishie *, A Syadatie, H Keshavarz, K Holakoui Pages 93-104
    Introduction

    Toxoplasmosis is a zoonosis affecting both human beings and some animal species, and it is caused by coccidia, toxoplasma gondii. Human infection by toxoplasma has worldwide spread and its prevalence varies from zero to ninety percent from a region to the other depending on the geographical situation, people behavioral and nutritional habits.

    Objective

    The purpose of this study was to determine the prevalence of toxoplasma infection in patients admitted to outpatient department in Markaze Tebbi Koudakan, Tehran.

    Materials and Methods

    This was a descriptive, analytical and cross- sectional case study, carried out on 446 blood samples which were collected from individuals admitted to outpatient department in Markaze Tebbi Koudakan (Children Medical Center in Tehran). For each individual a questionnaire was filled in, then two finger prick samples were taken and serologically tested by indirect fluorescent antibody technique using 1:20, 1:100 and 1:200 serum dilutions. Any positive serum in 1:200 dilutions was rechecked for final dilution. Serum dilution of 1:20 and more was considered as a cut - point for the infection.

    Results

    A total of 25 persons (5.6 percent) showed positive titers from 1:20 to 1:800 and 421 persons (94.4 percent) showed no antibody titer and were sero – negative. Although the prevalence rate of infection in males was more than females (6 and 5.1 percent respectively), there was no statistical significance between them. The seropositive rate in children below two years was zero and it seems there is a trend toward increasing seropositivity by aging. The highest prevalence rate (10. 8 percent) was observed in 10-13 year age group. No statistical significance was found between the seropositivity rate and contact with cats,consumption of improperly cooked meat and raw vegetables. We believe that the quality of washing and disinfecting vegetables are efficient and important factors, the findings proved that in 17 positive cases (77.3%) the vegetables were washed by pure water and only 5 cases (22.7%) consumed disinfected vegetables.

    Conclusion

    Although no statistical significance was found between the seropositivity rate and clinical signs (strabism, microcephally, … ), but by using Chi- Square and Fischer tests, there was statistically significant between lymphoadenopathy and toxoplasmosis. Considering the calculation of odds ratio with a confidence interval of 90% it was found that the possibility of being infected by Toxoplasma gondii in people who are involved with lymphoadenopathy was six times more than those who were not.

    Keywords: Age, Child, Disease Outbreaks, Toxoplasma