فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی گیلان - پیاپی 47 (پاییز 1382)

مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان
پیاپی 47 (پاییز 1382)

  • 98 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1382/09/20
  • تعداد عناوین: 13
|
  • ابوالقاسم عجمی، طاهره گلینی مقدم، علیرضا خلیلیان صفحات 1-8
    مقدمه

    سقط و مرگ جنین مکرر یکی از مشکلات شناخته شده پزشکی می‌باشد. عوامل ایجاد کننده آن متفاوت می‌باشند. عوامل ایمونولوژیک در بروز آن از اهمیت زیادی برخوردار می‌باشد. ارتباط بین وجود آنتی فسفولیپید آنتی‌بادی‌ها، خصوصا آنتی کاردیولیپین و اتلاف حاملگی‌های مکرر گزارش شده است. مطالعات مختلف میزان این ارتباط را 5 تا 51 درصد گزارش کرده‌اند.

    هدف

    این مطالعه بمنظور تعیین میزان موارد مثبت آنتی کاردیولیپین در سقط یا مرگ جنین مکرر در ساری و در سالهای 82- 79 انجام شد.

    مواد و روش ها

    تحقیق به روش توصیفی روی تعداد 512 نفر از خانم‌هایی که حداقل دو حاملگی از دست رفته داشته‌اند و به کلنیک‌های زنان مراجعه کرده‌اند و اختلال هورمونی و آناتومیکی در آنها تشخیص داده نشده بود انجام گرفت. آنتی کاردیولیپین از نوع IgG در سرم آنها با استفاده از کیت تجاری الیزا از کارخانه Genesis انگلستان اندازه‌گیری شد و وجود بیش از u/ml 13 آنتی بادی در سرم بیماران بعنوان مثبت تلقی گردید وشیوع در نمونه‌ها تعیین و فاصله اطمینان برآورد گردید.

    نتایج

    تحقیق روی 512 نفر در سنین 40- 18 سال (66/5 ± 02/28) انجام گرفت. در مجموع 57 مورد (1/11 درصد) از بیماران با فاصله اطمینان 7/2 (7/2 ± 1/11) از نظر آنتی کاردیولیپین آنتی بادی مثبت بودند. 8 مورد (5/1 درصد) مشکوک (حد واسط) و بقیه موارد منفی بودند. میزان موارد مثبت در بیمارانی که در سه ماهه اول،‌ حاملگی از دست رفته داشته‌اند 1/49 درصد و سه ماهه دوم و سوم 9/50 درصد بوده است که محاسبه خطر نسبی برای سه ماهه دوم و سوم 1/3 می‌باشد.

    نتیجه گیری

    آنتی‌کاردیولیپین آنتی‌بادی در خانم‌های مبتلا به سقط و مرگ جنین مکرر در ساری از شیوع بالایی برخودار نیست و بیشتر در سه ماهه دوم و سوم حاملگی مثبت می‌باشد.

    کلیدواژگان: آنتی کاردیولیپین، سقط جنین، مرگ جنین
  • منیره آقاجانی نسب، نوشابه پژهان، عبدالحسین باستانی صفحات 9-15
    مقدمه

    پراکسیداز از گلیکوپروتیینهای حاوی هم بوده و دارای ایزو آنزیمهای کاتیونی و آنیونی متفاوتی است . این آنزیم کاربردهای فراوانی در زمینه تشخیص های آزمایشگاهی به روش ایمونواسی در تکنیک ELISA برای اندازه گیری هورمونها و سم باکتریها دارد . علاوه بر آن در تشخیص آنتی ژنهای بافتی و فعال کردن ماکروفاژها در برابر تومورهای سرطانی نیز بکار می رود ضمن اینکه اندازه گیری گلوکز ، اوره ، اسید اوریک نیز توسط این آنزیم قابل اجراست. پراکسیداز به مقادیر متفاوتی در منابع گیاهی قابل دسترس وجود دارد در حالیکه آنزیم مصرفی کشور با صرف هزینه های ارزی از خارج وارد می شود .

    هدف

    این مطالعه تجربی با هدف جداسازی آنزیم های مختلف از گیاه Cultivated Radish انجام گرفت .

    مواد و روش ها

    استخراج با هموژنیزه کردن ریشه گیاه و تغلیظ عصاره خام با سولفات آمونیم انجام شد . روند خالص سازی با بکارگیری کروماتوگرافی ژل فیلتراسیون و کروماتوگرافی تعویض کاتیونی پیگیری شده و جداسازی ایزو آنزیم های اسیدی و بازی با بهره گیری از کروماتوگرافی های مجدد صورت گرفت و نهایتا SDS- PAGE انجام شد .

    نتایج

    در نتیجه اعمال این روش‌ها درجه خلوصی به اندازه 5/ 168 برابر عصاره خام حاصل شد که فعالیت ویژه آنها قابل مقایسه با انواع تجاری می‌باشد.

    نتیجه گیری

    نتایج این طرح نشان می دهد که با اعمال روش های مناسب قادر به دستیابی به ایزو آنزیمهای پراکسیداز خواهیم شد با توجه به مقاومت در برابر PH های مختلف و نیز پایداری حرارتی آنزیم ، با طرح ریزی روش های خالص سازی می توان حداکثر صرف جوییهای لازمه را اعمال نمود . امید است که با استفاده از منابع فراوان و ارزان گامی موثر در راستای تولید انبوه آنزیم در سطح کشور برداشته شده تا از صرف هزینه های ارزی جهت خرید آنزیم پراکسیداز جلوگیری شود .

    کلیدواژگان: ایزوآنزیمها، پر اکسیداز، گیاهان شفابخش
  • نسرین مختاری، طاهره مشعوف، احسان کاظم نژاد، محبوبه نصیری صفحات 16-23
    مقدمه

    بیماری نارسایی مزمن کلیه بیمار را در معرض مشکلات و عوارض عدیده ای قرار می دهد.این عوارض تمام جنبه های زندگی بیمار،نهایتا کیفیت زندگی وی را تحت تاثیر قرار می دهد.هدف از انجام پژوهش مقایسه کیفیت زندگی بیماران تحت همودیالیز از دیدگاه پرستاران و خود بیماران مراجعه کننده به بخش همودیالیز مرکز آموزشی درمانی رازی رشت در سال 1381 بوده است.

    مواد و روش‌ها

    در این مطالعه توصیفی مقایسه ای 18 نفر از کادر پرستاری و 126 بیمار تحت همودیالیز به روش نمونه گیری از طریق سرشماری تمام واحدهای جمعیت مورد مطالعه قرار گرفتند.ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه ای مشتمل بر دو بخش : مشخصات فردی و سه ابزار نردبانی کانتریل،شاخص رفاه و زمان معاوضه بود و به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی(آزمون تی مستقل،آنالیز واریانس یکطرفه و ضریب همبستگی پیرسون)استفاده شد.

    نتایج

    در بررسی دیدگاه بیمار از کیفیت زندگی خود نتایج نشان داد که بین متغیر کیفیت زندگی و سطح تحصیلات و میزان درآمد با هر سه ابزار،ارتباط معنی دار وجود دارد.علاوه بر آن در ابزار شاخص رفاه با محل زندگی (03/0 P<)و وضعیت اشتغال(005/0 P <)،در ابزار نردبانی کانتریل با سن(003/0 P<)،محل زندگی (001/0 P<)نشان داد که متغیر مستقل کیفیت زندگی با متغیر وابسته وضعیت اشتغال ،تعداد فرزندان،طول مدت درمان با دیالیز،وجود بیماری زمینه ای ارتباط معنی دار می باشد.در بررسی دیدگاه پرستاران از کیفیت زندگی بیماران در ابزار شاخص رفاه با متغیر جنس،در ابزار نردبانی کانتریل با وضعیت تاهل و میزان سابقه کار در بخش همودیالیز ارتباط معنی دار مشاهده شد. آزمون تی مستقل‌اختلاف معنی دار آماری را بین میانگین امتیازات دوگروه در ابزار شاخص رفاه (001/0 P<)،ابزار نردبانی‌کانتریل(02/0 P<) و ابزار زمان معاوضه(005/0 P<) را نشان داد و در نهایت در مقایسه دیدگاه بیمار و پرستار از کیفیت زندگی بیماران اختلاف معنی دار مشاهده شد(005/0 P<)، بطوریکه دیدگاه خود بیماران نسبت به کیفیت زندگی خود پایین تر از دیدگاه پرستاران راجع به کیفیت زندگی بیماران بوده است.

    نتیجه گیری

    شناسایی اختلاف در دیدگاه پرستار و بیمار از کیفیت زندگی بیمار در ارایه کارهای بالینی و تدوین برنامه ریزی های اساسی و ارزیابی کیفیت مراقبت پرستاری توسط مدیران پرستاری اهمیت دارد.

    کلیدواژگان: بیماران، پرستاران، دیالیز، کیفیت زندگی
  • مرضیه مهرافزا، زهرا عطرکارروشن، نسترن عزیزاله زاده صفحات 24-30
    مقدمه

    عوارض بعد از عمل سزارین نظیر هماتوم زیر جلد،سروما و یا عفونت در اغلب موارد باعث بستری شدن طولانی فرد در بیمارستان و انجام مداخلاتی مانند تخلیه،دبریدمان و ترمیم مجدد محل زخم میشود . بستن زیر جلد و کاهش فضای مرده یکی از روش های مورد استفاده در کاستن عفونت زخم بعد از عمل سزارین می باشد.

    هدف

    هدف از انجام این پژوهش بررسی نقش بستن زیر جلد با باز گذاشتن آن در ایجاد عفونت زخم بعد از سزارین است. مواد و روش‌ها: مطالعه حاضر بصورت کارآزمایی بالینی تصادفی آینده‌نگر می باشد که خطر ایجاد عفونت زخم را در زنانیکه تحت سزارین اورژانس یا الکتیو قرارگرفته بودند ارزیابی نمود. جمعیت مورد پژوهش336 نفر از زنان حامله ای بود که بر حسب تصادف به دو گروه مساوی جهت باز یا بستن بافت زیر جلد در حین عمل سزارین تقسیم شدند. به همه زنان مطابق معمول آنتی بیوتیک پروفیلاکسی داده شد.پیامد مورد بررسی در این مطالعه عفونت زخم بود که با ظهور علایمی نظیر ترشح،تورم ،حساسیت،قرمزی،سفتی محل برش تشخیص داده می‌شد. برای ارزیابی داده ها از آزمون کای دو و نرم افزار SPSS.9 استفاده شد.

    نتایج

    یافته های این مطالعه نشان داد بین گروه ها تفاوت معنی داری از نظر مشخصات دموگرافیک،زایمان،وضعیت عمل وجود ندارد.میزان عفونت زخم مشاهده شده بعداز سزارین درگروهی که زیر جلد بسته بود 3/11%(19 نفر) و در گروه با زیر جلد باز 5/6%(11 نفر) بود. (05/0> P)

    نتیجه گیری

    بنظر میرسد بستن زیر جلد هیچ مزیتی نسبت به باز نگهداشتن آن در عمل سزارین ندارد.

    کلیدواژگان: بستن بافت زیر جلد، سزارین، عفونت زخم
  • میترا صدقی ثابت، فریده هاساواری، سیده فاطمه سیدفاضل پور صفحات 31-38
    مقدمه

    بلوغ از مهمترین مراحل دوران زندگی هر فردی است که با تغییرات تکاملی فیزیکی، عقلانی و عاطفی –اجتماعی مشخص می‌شود. از جمله تغییرات فیزیولوژیک، بلوغ جنسی است که بویژه در دختران با تغییرات واضحی همراه است.

    هدف

    هدف از این مطالعه بررسی آگاهی، نگرش و رفتارهای بهداشتی دختران دانش آموز دبیرستانی در مورد دوران بلوغ بوده است. مواد و روش‌ها: در این مطالعه توصیفی 375 دانش آموز دختر دبیرستانهای شهر صومعه سرا که بصورت تصادفی انتخاب شده بودند توسط پرسشنامه مورد سنجش قرار گرفتند. در این پرسشنامه علاوه بر خصوصیات جمعیت شناختی ، میزان آگاهی، نحوه نگرش و رفتارهای بهداشتی دختران در مورد دوران بلوغ در سال 1381نیز مورد بررسی قرار گرفت.

    نتایج

    نتایج این تحقیق بیانگر این بود که 3/65% نمونه‌ها از آگاهی متوسط ، 3/16% از نگرش مثبت برخوردار بوده و 1/54% از آنان دارای رفتارهای بهداشتی ضعیف بوده‌اند.

    نتیجه‌گیری 

    تهیه برنامه آموزشی مناسب به منظور افزایش آگاهی ، ایجاد نگرش مثبت و ارتقاء رفتارهای بهداشتی در مورد دوران بلوغ برای دانش آموزان دختر که مادران آینده محسوب می‌گردند باعث بهبود رفتارهای بهداشتی آنان و در نهایت افزایش سطح بهداشت عمومی در جامعه می‌شود.

    کلیدواژگان: آگاهی، بلوغ جسمانی، رفتار بهداشتی، نگرش نسبت به سال بهداشتی
  • طیبه جاهدبزرگان، فاطمه علی زاده صفحات 39-44
    مقدمه

    از هر 5 زنی که هیپرمنوره ارولاتوار دارند، 4 نفر هیچگونه علت آناتومیک ندارند؛ و به همین علت بیش از 3/1 موارد برداشتن رحم در این موارد صورت می گیرد. استفاده از درمانهای طبی مختلف سبب کاهش اعمال جراحی و عوارض مربوط به آن می شود.

    هدف

    تعیین میزان بهبودی مقدار خونریزی قاعدگی با استفاده مفنامیک اسید و ترانس آمیک اسید در بیماران مبتلا به هیپرمنوره. مواد و روش‌ها: مطالعه بر روی 50 بیمار مبتلا به هیپرمنوره مراجعه کننده به کلنیک زنان بیمارستان بوعلی انجام شد. به طور تصادفی تعداد 25 بیمار تحت درمان با ترانس آمیک و 25 بیمار تحت درمان مفنامیک اسید در طی 5 روز اول پریود قرار گرفتند. شرایط ورود به مطالعه شامل بیمارانی می‌شده است که محدوده سنی 25 تا 45 سال با پاریتی زیر 5 داشته باشند و جهت پیشگیری از بارداری از روش هایی جز OCP و IUD استفاده کرده باشند. بررسی‌های ژنیکولوژیک در صورت ضرورت از قبیل بیوپسی آندومتر و یا کورتاژ تشخیصی قبل از ورود به مطالعه انجام می‌شد که علل ارگانیک افزایش میزان خونریزی قاعدگی رد شده باشد. در این مطالعه بیماران مبتلا به بیماریهای دیگر نظیر اولسر معده و روده، بیماریهای التهابی روده، بیماریهای ترومبوآمبولیک و بیماریهای انعقادی وارد مطالعه نمی‌شدند. تاثیر درمان با تعیین پد مورد استفاده قبل و بعد از درمان با هریک از داروها با استفاده از روش آزمون اختلاف میانگین دو جامعه t-test بررسی شد.

    نتایج

    از هر دو گروه یک نفر به علت نداشتن اطلاعات کافی از مطالعه خارج شدند. از 24 مورد باقیمانده از هر گروه 7 بیمار در گروه مصرف کننده مفنامیک اسید و 13 بیمار در گروه مصرف کننده ترانس آمیک اسید به طور کامل به درمان پاسخ گفتند. یعنی تعداد پد روزانه به کمتر از 5 عدد در روز رسید و 16 بیمار در گروه مفنامیک اسید و 10 بیمار در گروه ترانس آمیک اسید به طور نسبی به درمان پاسخ گفتند و تعداد پد مصرفی بین 7-5 عدد در روز رسید و یک بیمار در هر کدام از گروه ها هیچگونه پاسخی به درمان ندادند. و بیش از 8 عدد پد در روز استفاده می‌کردند.

    نتیجه‌گیری

    این مطالعه نشان داد که هردو دارو در کاهش میزان خونریزی قاعدگی موثر است؛ ولی میزان کاهش خونریزی قاعدگی در مصرف ترانس اگزامیک اسید بیشتر از مفنامیک اسید است.

    کلیدواژگان: ترانس آمیک اسید، زیادی خون قاعدگی، مفنامیک اسید
  • شایسته نصیری مقدم، سکینه سبزواری صفحات 45-55
    مقدمه

    واریس‌ وریدی‌ از جمله‌ مشکلاتی‌ است‌ که‌ در بعضی‌ افراد که‌ به‌ مقتضای‌ شغلشان‌ مجبورند مدت‌ طولانی‌ سرپا بایستنددیده‌ می‌شود. با توجه‌ به‌ اینکه‌ پرسنل‌ پرستاری‌ شاغل‌ در اتاق‌های‌ عمل‌ مجبورند ساعت‌ها بمدت‌ طولانی‌ بصورت‌ ایستاده‌ وثابت‌ کار کنند، قرار گرفتن‌ در وضعیت‌ ایستاده‌ و طولانی‌ آنها را در معرض‌ ابتلا به‌ واریس‌ عروق اندام‌ تحتانی‌ قرار خواهدداد.

    هدف

    این‌ پژوهش‌ یک‌ بررسی‌ توصیفی‌ است‌ که‌ بمنظور تعیین‌ نظرات‌ پرسنل‌ پرستاری‌ شاغل‌ در اتاق عمل‌ بیمارستانهای‌وابسته‌ به‌ دانشگاه‌ علوم‌ پزشکی‌ کرمان‌ در مورد اقدامات‌ پیشگیری‌ کننده‌ از واریس‌ عروق اندام‌ تحتانی‌ صورت‌ گرفت‌.

    مواد و روش ها

    ابزارگردآوری‌ داده‌ها، پرسشنامه‌ حاوی‌ 23 سوال‌ بود که‌ در دو بخش‌ تنظیم‌ گردید و جهت‌ تجزیه‌ و تحلیل‌ داده‌ها ازشاخص‌های‌ مرکزی‌، پراکندگی‌ و آزمونهای‌ آنالیز واریانس‌ یکطرفه‌ (ANOVA) و T استفاده‌ شد.

    نتایج

    نتایج‌ حاصل‌ از این‌پژوهش‌ نشان‌ داد که‌ اکثر پاسخ‌ها در مورد اقدامات‌ فردی‌ پیشگیری‌ کننده‌ از واریس‌ وریدی‌ اندام‌های‌ تحتانی‌ و همچنین‌در زمینه‌ اقدامات‌ سازمانی‌ پیشگیری‌ کننده‌ در این‌ زمینه‌ به‌ گزینه‌ به‌ ترتیب‌ 3/48% و 59% بوده‌ است‌. در بررسی‌ارتباط‌ بین‌ نظرات‌ پرسنل‌ پرستاری‌ در مورد اقدامات‌ پیشگیری‌ کننده‌ و ویژگی‌های‌ فردی‌ آزمون‌ T بین‌ نمره‌ دو جنس‌ مذکر(6± 8/16) و مونث‌ (5/5 ± 6/12) تفاوت‌ معنی‌داری‌ را نشان‌ داد.

    کلیدواژگان: پرستاری اتاق عمل، پرستاران بالینی، پرستاری بیمارستان، سیاهرگ های واریسی
  • حامد پورآرام، آزاده امین پور، ناصر کلانتری، بنفشه گلستان، میترا ابتهی صفحات 56-66
    مقدمه

    نوجوانی دوره ایست که در آن فرد به بلوغ جسمی وفکری دست پیدا می کند و در حقیقت دوره مشخصی از تغییرات فیزیکی ، فیزیولوژیکی ، رفتاری و اجتماعی است. متاسفانه درکشور ما مطالعات اندکی در جهت شناخت رشد و تغذیه نوجوانان پسر و دختر صورت گرفته است .

    هدف

    این تحقیق با هدف تعیین وضعیت تغذیه از طریق شاخصهای تن سنجی و نمایه توده بدن در دانش آموزان دبیرستانهای دخترانه شهری و روستایی آستانه اشرفیه در سال 79-1378انجام شد.

    مواد و روش ها

    این تحقیق مقطعی بر روی 336 دانش آموز دبیرستانی (168 شهری ، 168 روستایی) 17 – 14 ساله در سال تحصیلی 79-1378 انجام گرفت .در این پژوهش از روش نمونه گیری تصادفی ساده استفاده شد. اندازه گیری وزن با دقت 5/0 کیلوگرم وقد با دقت 5/0سانتی متر و ضخامت چربی زیر پوست در ناحیه پشت بازو توسط کالیپر انجام پذیرفت . سپس نمایه توده بدن محاسبه گردید و با صدکهای دختران نوجوان ایالت متحده در اولین بررسی جامع تغذیه و سلامت ملی (NHANES I) مقایسه گردید. اندازه های وزن برای سن و قد برای سن روی نمودار NCHS نقطه گذاری و ضمن مقایسه با هم با مرجع NCHS نیز مقایسه گردید.

    نتایج

    براساس نتایج بدست آمده میانگین قد(سانتی متر) ‏‏‎،وزن(کیلو گرم)، نمایه توده بدن(کیلو گرم بر متر مربع)و چربی زیر پوست(میلی متر) به ترتیب در شهر : 1/5±5/157 ، 09/10±22/54 ،53 /3±77/21 و 48/6  75/13 و در روستا : 7/4  97/156 ، 03/9  62/52 و 25/3  99/20 و 36/5  67/12 بود. نمایه وزن برای سن دانش آموزان دبیرستانهای دخترانه شهر و روستا به ترتیب 6/7و 9 درصد موارد زیر پنجمین صدک وهمچنین 2و 6/0 درصد موارد بالای نودو پنجمین صدک NCHS قرار داشت ودر مورد نمایه قد برای سن به ترتیب 2/13 و 9/11 درصد دانش آموزان دبیرستان های دخترانه شهر و روستا زیر پنجمین صدک و 5/0 و صفر درصد بالای نود وپنجمین صدک NCHS بود.

    نتیجه گیری

    طبق BMI و TSF بدست آمده در مطالعه حاضر دختران روستایی و شهری در وضعیت تغذیه ای خوبی به سر می برند و بین دانش آموزان دبیرستانهای دخترانه شهری و روستایی تفاوت معنی داری یافت نشد. ولی با توجه به اینکه کوتاهی قد در بین دختران شهری و روستایی بسیار شایع بود ، اجرای برنامه های آموزشی تغذیه به جهت افزایش سطح دانش تغذیه ای ، اصلاح عادات و رفتارهای تغذیه و ارایه الگوهای مناسب مصرف مواد غذایی دختران نوجوان پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: تن سنجی، نمایه توده بدن، نوجوانی
  • پروانه عبدالهیان، آمنه شیرین ظفرقندی صفحات 66-73
    مقدمه

    امروزه بستن لوله‌های رحمی برای بیشتر خانم‌هایک روش بی خطر به شمارمی رود و مقبولیت‌آن‌درحال‌افزایش‌است‌وروش‌های‌مختلفی جهت انجام آن پیشنهادمی شود .دو روش عمده شامل لاپاروسکوپی و لاپاراتومی می باشد.

    هدف

    هدف از انجام این مطالعه مقایسه عوارض زودرس و طولانی مدت بستن لوله های رحمی از طریق لاپاروسکوپی و مینی لاپاروتومی بود.

    مواد و روش ها

    این بررسی بصورت آینده نگر(همگروهی) با پیگیری یکساله بروی 118 نفر از زنان مراجعه کننده به بیمارستان مهدیه جهت بستن لوله‌های رحمی درسال1373 انجام‌گرفت.مواردمراجعه‌کننده‌پس از احرازشرایط ورود به مطالعه بصورت تصادفی به دو گروه 90نفره(مینی لاپاروتومی) و60 نفر(لاپاروسکوپی) تقسیم شدند. در این مطالعه عوارض حین عمل و عوارض طولانی مدت بعد از عمل مورد ارزیابی قرار گرفت.در انتها آنالیز آماری با نرم افزار آماری spss.9 و آزمون آماری کای دو انجام پذیرفت.

    نتایج

    عارضه ضمن عمل در گروه مینی لاپاروتومی مشاهده نشد و در گروه لاپاروسکوپی یک مورد پارگی مزوی لوله و بروز هماتوم در خلال عمل بوجود آمد(05/0P>).در سه مورد از کسانیکه مینی لاپاروتومی شده بودند ترشحات چرکی بعد از عمل دیده شد ،درحالیکه در در گروه لاپاروسکوپی چنین مشکلا تی دیده نشد (05/0P>).دو مورد گزارش در زمینه اختلالات قاعدگی و یک مورد درد لگنی طی ارزیابی یکساله درگروه مینی لاپاروتومی دیده شد ،در حالیکه در گروه لاپاروسکوپی چنین عوارضی مشاهده نشد (05/0P>). نتیجه‌گیری: باتوجه به‌عدم تفاوت درشیوع عوارض ونیزهزینه اقتصادی وارزی بالاتردر روش مینی لاپاروتومی،شاید بتوان گفت‌با انجام لوله‌بستن به روش‌لاپاروسکوپی درسطح وسیعتر می توان گامی‌درجهت سلامت عمومی جامعه ونیزکاهش هزینه های اقتصادی درجامعه برداشت.

    کلیدواژگان: باز کردن شکم، شکم بینی، عقیمی لوله ائی
  • ساقی موسوی صفحات 73-79
    مقدمه

    پیشرفت روزافزون دانش پزشکی همراه با رشد فزاینده دست آوردهای تکنولوژی،افق های جدیدی را در عرصه درمان و مداوای بیماران گشوده است.در این رهگذر بهره مندی از تجهیزات و امکانات استاندارد ا زیک سو و بکارگیری اصول نظری به منظور ارایه خدمات مراقبتی با کیفیت مطلوب از سوی دیگر در حیطه های مختلف عرصه درمان و مداوای بیماران منجمله اتاق های عمل امری ضروری است.

    هدف

    این مطالعه جهت تعیین مشکلات و مسایل موجود در اتاق های عمل ایران در سال 1380 صورت گرفته است. مواد و روش‌ها: این مطالعه به روش توصیفی و ابزارهای گردآوری اطلاعات پرسشنامه ای مشتمل بر چهار بخش در ارتباط با مسایل و مشکلات مرتبط با مسئله کنترل عفونت،عملکرد پرسنل اتاق های عمل،تجهیزات ساختاری و امکانات مرتبط با حفاظت و ایمنی در اتاق های عمل و نیاز های مرتبط با حرفه(ارتقاء علمی و...)کارکنان اناق عمل ها می باشدکه در اختیار 100 نفر پرسنل اتاق های عمل 20 استان کشور قرار گرفت.

    نتایج

    پاسخ اکثریت واحدها(98%)در خصوص استفاده از لباس های مخصوص در اعمال جراحی عفونی منفی و در رابطه با استفاده از محلولهای ضد عفونی متنوع در اتاق های عمل بعنوان یک راهکار عملی کنترل عفونت تنها(32%)واحدها پاسخ مثبت دادند.پاسخ اکثریت واحدها(90%)بیانگر آن است که نظافت و آماده نمودن ست های جراحی توسط کارکنان غیر متخصص(کارکنان خدماتی)انجام می شود.همچنین پاسخ(92%)نمونه ها حکایت از عدم برقراری ارتباط کلامی با مددجو در اتاق های عمل و نیز ارتباط با استفاد ه از شیشه محافظ برای مددجو پاسخ 100% نمونه ها منفی بود. در ارتباط با مسایل مرتبط با تجهیزات ساختاری و حفاظت و ایمنی پرسنل اتاق های عمل پاسخ اکثریت واحدها(86%)حکایت از عدم وجود امکانات در مقابل اشعه X و در رابطه با وجود سیستم های تهویه هوای استاندارد پاسخ اکثریت واحدهای(90%)منفی بود. در رابطه با تامین نیازهای مرتبط با حرفه(ارتقاء علمی و...)یافته های تحقیق بیانگر آن است که برای(84%) واحدهای مورد پژوهش حتی برنامه ریزی جهت اجرای کنفرانس های علمی از سوی مسیولین اتاق های عمل صورت نمی‌گرفت.

    نتیجه گیری

    یافته های پژوهش بیانگر آن است که اهم مشکلات و مسایل اتاق های عمل ایران عبارتست از : مسئله کنترل عفونت،عدم برخورداری از تجهیزات ساختاری و حفاظتی و عدم تامین نیازهای حرفه ای(ارتقاء علمی و...).

    کلیدواژگان: اتاق عمل، استانداردها، ایمنی، پرستاری اتاق عمل، عفونت
  • عبدالرضا مدقالچی صفحات 80-85
    مقدمه

    شیوع استرابیسموس درجامعه 5% می باشد که بیش از90 % آن به صورت افقی می باشد. ایزوتروپیا حدود 50% آن را شامل می شود با توجه به علل آن که دربیشتر موارد با روش‌های ساده قابل درمان می باشد و همچنین همراهی ان با امبیلیوپی و اختلال زیبایی و کارکردی تصمیم گرفتیم که یک مطالعه توصیفی را انجام بدهیم.

    هدف

    تعیین فراوانی نسبی انواع مختلف استرابیسموس افقی در بیماران زیر 14 سال بوده است. مواد و روش‌ها: بیماران با سنین زیر 14 سال که دارای استرابیسموس افقی بوده و درسال‌های 79-78 و سه ماهه اول 80 به کلینیک تخصصی در رشت مراجعه کرده بودند ، انتخاب شدند. معاینات چشم شامل دید مرکزی ،اندازه گیری انحراف دور (6 متری) ونزدیک (33/ متری) ،تعیین عیوب انکساری با قطره آتروپین 5/% (هر8 ساعت یکبار به مدت سه روز) ، معاینه ته چشم انجام شده ودرصورت لزوم عینک تجویز ودربعضی موارد جراحی انجام شد سپس اطلاعات بیماران بطور توصیفی مطالعه آ ماری شد.

    نتایج

    تعداد کل بیماران 291 مورد ، 221 مورد (76%) ایزوتروپ و70 مورد (24%)اگزوتروپ بودند .ازکل بیماران، ایزوتروپیا واگزوتروپیا به ترتیب 56% ، 57% ،و54% مونث و44% ، 43% و46% مذکر بودند .نسبت مونث به مذکر درکل بیماران، ایزوتروپیا واگزوتروپیا به ترتیب 26/1 ، 31/1 و16/1 بود .شایع ترین انواع ایزوتروپیا عبارت بودند: 1 –ایزوتروپیای تطابقی انکساری(30%)2-ایزوتروپیای تطابقی نسبی (7/27%) 3- مادرزادی (7/19 %) .شایع ترین انواع اگزوتروپیا عبارت بودنداز:1-Basic(47%)2 -Simulated Divergenc Excess (17%)3- Sensory (12%) .11 % از کل بیماران طرح A,V و در36% ایزوتروپیا و در 25% اگزوتروپیا امبیلیوپی وجود داشت .

    نتیجه گیری

    این مطالعه نشان داد که ایزوتروپیای تطابقی انکساری از سایر انواع شایع تر بوده که می توان با تجویز عینک ازسنین پایین ،مقدار ایزوتروپیا و آمبیلیوپی همراه ان کاهش داد .

    کلیدواژگان: بیماری های چشم، لوچی چشم، همه گیری شناسی
  • مژگان بقایی لاکه، زهرا عطرکارروشن صفحات 86-94
    مقدمه

    گسترش روزافزون دانش پزشکی و پی آمد آن شناخت مشکلات متعدد و از طرف دیگر تغییر نگرش از یادگیری "معلم محور " به "دانشجو محور "در آموزش عالی مسیولیتی جدید را برای برنامه ریزان ، مدرسان و دانشجویان فراهم ساخته است،‌که یکی از محورهای اصلی آن انتخاب مناسبترین روش یادگیری و یاددهی مرتبط با حرفه می باشد.

    هدف

    در این میان روش یادگیری بر مبنای مسئله بیش از سایر روش ها مورد توجه سازمانهای جهانی آموزش پزشکی قرار گرفته است . اما به منظور دستیابی به بهترین انتخاب ، نیاز به انجام تحقیقاتی در زمینه اثربخشی روش های مختلف یاددهی و یادگیری احساس می شود.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر که از نوع نیمه تجربی است، با هدف مقایسه تاثیرآموزش درس بیماریها و پرستاری خون به دو شیوه سخنرانی با یادگیری بر مبنای مسئله بر میزان یادگیری و یادداری دانشجویان پرستاری (در دو گروه آزمون و شاهد) انجام گرفته است . 4جلسه آموزش به روش سخنرانی برای گروه شاهد و 5جلسه آموزش به روش یادگیری بر مبنای مسئله برای گروه آزمون برنامه ریزی و اجرا شد. داده ها با استفاده از پرسشنامه و در سه مرحله قبل ،یک و سه هفته پس از پایان آموزش محتوا گرداوری شد.

    نتایج

    نتایج آزمونهای آماری نشان داد که گروه آزمون و شاهد از نظر معدل دیپلم ، معدل ترم قبل ، سن ، دانسته های اولیه، وضعیت تاهل و محل سکونت همگون بودند .نتایج آزمون تی زوج نشان دادکه آموزش سخنرانی برمیزان یادگیری(005/0 p<)موثر است ، اما بر یادداری دانشجویان تاثیری نداشته است. از طرف دیگر روش یادگیری بر مبنای مسئله بر میزان یادگیری (005/0 p<) و یادداری دانشجویان (005/0 p<) موثر بوده است. با این وجود اختلاف آماری معنی داری بین تاثیر روش سخنرانی و یادگیری بر مبنای مسئله بر میزان یادگیری دانشجویان مشاهده نشد ، هر جند که میانگین تفاضل نمرات قبل و یک هفته پس از آموزش در روش سخنرانی بیش از روش یادگیری بر مبنای مسئله بود . همچنین اختلاف معنی داری بین تاثیر روش یادگیری بر مبنای مسئله و سخنرانی بر میزان یادداری دانشجویان مشاهده نشد. هر چند که میانگین تفاضل نمرات یک و سه هفته پس از آموزش درگروه آزمون بیش از شاهد بود .

    نتیجه گیری

    مشاهده میانگین نمرات بالاتر یادگیری و یادداری در گروه آزمون (پی.بی.ال) می تواند نشانگر مناسب بودن روش پی.بی.ال به عنوان جایگزین روش سخنرانی باشد. هر چندکه انجام پژوهشهایی مشابه در سطوح وسیعتر جهت انتخاب مناسبترین روش ها برای کسب بهترین برایند ها ضرورت خواهد داشت.

    کلیدواژگان: تدریس، دانشجویان پرستاری، یادگیری، یادگیری بر مبنای مسئله
  • رحمت الله بنان، روزبه بنان صفحات 95-97
|
  • A Ajami *, T Galini moghaddam, A Khalilian Pages 1-8
    Introduction

    Recurrent spontaneous abortion and fetal loss are common in obstetrics and gynecology (60% of pregnancy loss). Immunological factor probably have a major role in this problem. Recent studies suggested an association between Antiphospholipid antibodies, especially Anticardiolipin antibodies (aCL) with recurrent abortion. Different studies report different association (5-51%).

    Objective

    we determine the prevalence af aCL in recurrent abortion in Sari during 2000-2003.

    Materials and methods

    In a descriptive study, women with a history of at least two abortions without any known etiology like hormonal Imbalance, systemic hypertension, diabetes, infection, hyperthyroidism and, anatomical abnormality in genital tract were studied. 512 cases, serum were investigated for presence of aZL in serum. The patient sera were tested by Enzyme linked immunoadsorbent assay (ELISA) method. Commercial standard ELISA kit from GENESIS Company were used according to kit instruction manual (>13 m/ml aCL considered as positive and 11

    Keywords: Abortion, Antibodies, Anticardiolipin, Fetal Death
  • M Aghajany Nasab *, N Pejhan, A Bastany Pages 9-15
    Introduction

    Peroxides is a glycoprotein that contains hem group and variable cationic and anionic is enzymes. This enzyme is used in laboratory diagnosis for determination of hormones and bacterial toxins with ELISA method , detection of tissue antigens and macrophage activation against tumoral cells. In addition , this enzyme is used for measurement of glucose, urea, uric acid and cholesterol. Although peroxides is widely seen in available sources of plants, this enzyme for meeting the consuming needs of our country is imported from abroad with high foreign currency costs.

    Objective

    This experimental study was conducted for separation and purification of peroxides is enzymes from cultivated radish which is cheap and abundant in all seasons in Iran.

    Materials and Methods

    Extraction was carried out by homogenization of plant roots and concentration of Ammonium sulfate. Then, purification method was followed by gel filtration, cationic exchange chromatography. Finally, separation of basic and acidic is enzymes was conducted by different and repeated column chromatography and SDS-PAGE.

    Results

    As a result of these procedures, Purification degree obtained was 168.5 folds more than the raw extract and specific activity was comparable with commercial peroxides .

    Conclusion

    As this enzyme is stable at wide range of PH and temperature, we can economize its purification methods to a great extent and achieve the maximum required foreign currency savings. It is hoped that with the use of wide and cheap sources , we can take an effective step toward large scale production of the enzyme in our country and avoid spending our financial resources in purchasing peroxides from foreign countries.

    Keywords: Isoenzymes, Peroxidase, Plants, Medicinal
  • N Mokhtari *, M Nasiri, T Mashoof, E Kazem Neghad Pages 16-23
    Introduction

    Patients with chronic renal disease are faced with numerous problems and complications. And it affects all aspects of patient’s life and eventually the quality of it.

    Objective

    This comparative – descriptive study was conducted to compare dialysis patients’ Quality of Life from patients and nurses’ perception admitted to Razi Educational Dialysis Center in 2002.

    Materials and Methods

    The sample chosen by survey, consisted of 18 nurses and 126 patients undergoing hemodialysis. The data collection instrument included demographic characteristics and three scales of QOL (Contril’s Self – Anchoring Striving Scale, Index of well-being, and Time – T Trade – Off Health State Utility Score). Descriptive – analytical statistics (Independent T – test, Analysis variance and Pearson’ s correlation test) were used for data analysis.

    Results

    The results from patients’ perception showed a significant relationship between their QOL and level of education and income in all three scales. In addition a significant relationship b/w their QOL and place of living (P<0.03) and occupation (P<0.005) in index of well- being scale and between age (P<0.003) and place of living (P<0.001) in Cantrell’s Self- anchoring striving scale was shown and it indicated that the independent variable of QOL is positively correlated with dependent variables of occupation, number of children, predisposing diseases. The results from nurses’ perceptions of patients QOL indicated a significant relationship with sex (IWB) and with marital status and work experience in hemodialysis wards (SASS). Overall in all three scales, there was a significant correlation between patients and nurses’ perceptions of QOL. T- test analyses showed a significant difference between the scores in both groups in IWB

    Keywords: Dialysis, Nurses, patients, Quality of Life
  • M Mehrafza *, Z Atrkar Roshan, N Azizolah Zadeh Pages 24-30
    Introduction

    The postoperative complications of a subcutaneous hematoma, seruma, or infection often delay hospital discharge and requires interventive techniques that include evacuation, debridement and restoration of damaged tissue. Closure of the dead space in subcutaneous tissues is one of the methods to minimize wound infection after cesarean delivery.

    Objective

    The purpose of this study was to compare the role of subcutaneous tissue closure with its non- closure of wound in infection after cesarean delivery.

    Materials and Methods

    The present study is a prospective randomized clinical trial. It assessed the risk of wound infection in females undergoing an elective or emergency cesarean section. Research population were 336 pregnant women who were divided randomly into two equal groups for closure or non- closure of subcutaneous tissue during the cesarean section. All women were given prophylactic antibiotics routinely. Outcome under study in present research was wound infection, which was diagnosed by emergence of signs such as discharge, swelling, tenderness, redness hardness of excision spots. Chi- square test and SPSS. 9 software was used for assessment of the data.

    Results

    Findings of this study indicated that there were no significant differences between the two groups in terms of demographic, obstetric and surgical characteristics. Extents of wound infection after the cesarean section were 11.3% (no=19) in the group with closed subcutaneous tissue and 6.5% (no=11) in the group of non- closed subcutaneous tissue.

    Conclusion

    It appears that there is no significant benefit in using a subcutaneous stitch closure in comparison with non- closure of it in cesarean section.

    Keywords: Cesarean Section, Subcutaneous Tissue, Wound Infection
  • M Sedghi Sabet *, F Hasavari, F Saied Fazel Poor Pages 31-38
    Introduction

    puberty is the most important process in each person’s life which is Characterized by physical, mental and socio-emotional developmental changes. One of the physiological changes is sexual adolescence which specially in girls is associated with clear changes.

    Objective

    The main goal of this study was to survey the knowledge, attitude and health behaviour in high school girls during adolescence period.

    Materials and Methods

    In this descriptive cross-sectional study, 375 girls who were randomly chosen from different high schools in Somesara, were asked by a questionnaire. In this questionnaire in addition to demographic characteristics, girls’ knowledge, attitude and health behaviour about puberty period were also surveyed.

    Results

    The results of this research showed that %65/3 of subjects had moderate knowledge, %16/3 had positive attitude and %54/1 had poor health behaviour.

    Conclusion

    Preparing proper educational project in order to increase knowledge, positive attitude formation and health behaviour promotion about puberty period for girl students who are considered would- be mothers, causes health behaviour improvement and promotes the level of general health in community.

    Keywords: Attitude to Health, Awareness, Health Behavior, Puberty
  • T Jahede Bozorgan *, F Alizadeh Pages 39-44
    Introduction

    It is estimated that four out of every five women treated for ovulatory hyper- menorrhea have no anatomic pathology, and more than one third of hysterectomies are carried out for the same symptom. The use of various medical therapeutic options for these women has potential for elimination of large number of surgeries and complications associated with them.

    Objective

    The Objective of this research is to determine efficacy of Mefenamic Acid and Tranexamic Acid on amount of menstrual bleeding of patients with hypermenorrhea presenting to Gynecologic Clinic of Booali Hospital.

    Materials and Methods

    Fifty patients with hypermenorhea were selected. Randomly 25 patients were managed with Tranexamic Acid and another 25 patients were managed with Mefenamic Acid during first 5 days of menstruation. Age range of patients was between 25 to 45 years old and their parity was less than 5 and their contraceptives were not OCP or IUD. Gynecologic study such as endometrial biopsy and fractional D & C were performed, if needed, to rule out organic causes. Patients suffering from other diseases such as peptic ulcer, inflammatory bowel disease, thromboembolic disease and coagulation disorders were not included in study. Efficacy of management were determined with number of pads that were used before and after management with both drugs during first 5 days of menstruation. and results were evaluated with statistical t-test method.

    Results

    In this study, one patient from both groups was excluded because of incomplete history and continuation of the treatment. From twenty four patients in each group, seven patients from mefenamic acid group and 13 patients from Tranxamic acid responded completely to medical management, because the number of daily pads decreased to <5 sixteen patients in Mefenamic Acid group and ten patients in Tranxamic Acid responded partially because the number of daily pads decreased to 5-7. One patient in each group didn’t respond to medical treatment.

    Conclusion

    This study showed that both the mefenamic acid and tranexamic acid are effective in decreasing the menstrual blood loss and effect of tranexamic acid in decreasing the menstrual blood loss is little more than that of mefenamic acid.

    Keywords: Mefenamic Acid, Menorrhagia, Tranexamic Acid
  • SH Nasiri Moghadam *, S Sabzevari Pages 45-55
    Introduction

    Varicose veins is a common complication people who are forced to stay on their feet for a long time because of the kind of their jobs. The nurses who work on operating rooms have to stay on their feet for a long time and without movement so as a result, this situation makes them face the lower limbs varicose veins.

    Objective

    This research is a descriptive study determining the views of the nurses working in operating rooms of the hospitals affiliated to Kerman University of Medical Sciences about preventive actions for lower limb varicose veins.

    Materials and Methods

    The questionnaire contained 23 questions which drew up in two sections and in order to analyze the data, central tendency, dispersion, ANOVA and the T test were used.

    Results

    The results of this research indicate that most of the answers of personnel about their views of the individual steps for preventing lower limb varicose veins and also about the steps of some organizations for preventing the lower limb varicose veins were 48.3% and 59% respectively. Examination of the connection between nurses’ views about the individual steps and the demographic characteristics of the "T" test between females and males indicated a significant difference (P<0.008). Other demographic characteristics didn't show any statistically significant difference. In a comparison between the average of scores of nurses’ views about the organizational preventive steps and demographic characteristics according to ANOVA test between educational documents and the position showed significant difference (P<0.01) respectively (P<0.005). Demographic characteristics no statistically significant difference were seen.

    Conclusion

    Considering these results, the necessity for increasing the personnel's knowledge of how to prevent the varicose veins and also the necessity for provision enough possibilities in this field are quite felt.

    Keywords: Nurse Clinicians, Nursing Staff, Hospital, Operating Room Nursing, Varicose Veins
  • H PourAram *, A Aminpour, N Kalantari, B Golestan, M Abtahi Pages 56-66
    Introduction

    Adolescence is a period of mental and physical maturation. It is a clear period of physiological, physical, behavioral and social changes. Unfortunately, there are a few researches on health and nutritional situation of adolescent girls and boys in Iran.

    Objective

    The present study was carried out to determine the nutritional status of anthropometrics and BMI of high school girl adolescents in urban and rural areas in Astaneh Ashrafiyeh.2000. ‏

    Materials and Methods

    This research was a cross – sectional study on 336 girls (168 urban, 168 rural) at the ages of 14-17 with simple random sampling method. Height, weight and TSF were measured to the nearest 0/5 cm, 0/5 kg and with caliper respectively. Body Mass Index (BMI) was compared with the National Health and Nutritional Examination Survey I (NHANESI). Independent t-test, Chi Square are the statistical methods were used for data analyses.

    Results

    Data analysis showed that means of the height, weight, BMI and TSF in urban girls were 157.5 ± 5. 1 (cm), 54.22 ±10.09 (kg) , 21.77±3.53(kg / m2) and 13.75±6.48 (mm) respectively and in rural area: 156.97±4.7 (cm), 52.62±9.03 (kg), 20.99±3.25 (kg/m2) and 12.76±5.36 (mm). Weight for Age (W/A) indexes of urban and rural girls were %7.6 and %9 below 5th centile and %2 and %0.6 upper 95th centile of NCHS respectively. Height for Age (H/A) indexes were %13.2 and %11.9 below 5th centile and %0.5 and %0.6 upper 95th centile of NCHS respectively.

    Conclusion

    With regard to Body Mass Index (BMI) and TSF, the results of the present study showed a good nutritional status of the urban and rural girls and there wasn’t any significant difference between urban and rural areas. Stunting was prevalent among the rural and urban girls. It has been suggested that implementation of nutritional education program is necessary to increase the nutritional knowledge and food diversification in adolescent girls.

    Keywords: Adolescent, Anthropometry, Body Mass Index
  • Pages 66-73
    Introduction

    Nowadays tubal ligation(TL) is a safe method for women that its acceptability is increasing. Several methods are suggested for TL. The two major methods include: minilaparotomy and laparoscopy.

    Objective

    The goal of this study is to compare early and late complications of tubal ligation via laparoscopy and minilaparotomy.

    Materials and Methods

    This study is a prospective (cohort) study with one-year follow- up of 118 patients who underwent tubal ligation (TL) in Mahdiye Hospital in 1994. Patients were randomly divided into two groups, 90 patients underwent TL via minilaparotomy and 60 patients underwent TL via laparoscopy. In this study, complications of two methods were evaluated and compared. At last, statistical analysis was carried out with spss.9 software and using chi-square test.

    Results

    There was not any complication during operation in minilaparotomy group,but in laparoscopic group, mesosalpinx rupture and hematoma were seen in one patient (P>0.05). Serosanginous or purulent secretion of incision was observed in 3 cases in minilaparotomy group (4.1%), but this early complication was not observed in laparoscopy group (P>0.05). Menstrual disorders and pelvic pain (2 cases and 1 case respectively) were observed during one-year follow up in minilaparotomy group and these complications were not observed in laparoscopic group (P>0.05).

    Conclusion

    Considering the lack of significant difference in complications of two mentioned groups and since minilaparotomy is a more expensive procedure than the other one, it is better to apply laparoscopy for TL at more extensive levels.

    Keywords: Laparatomy, Laparoscopy, Sterilization, Tubal
  • S. Moosavi * Pages 73-79
    Introduction

    The increase of medical knowledge and technology has opened new horizons in the field of patient treatments. In this instance, use of standard equipments and resources and also application of theories for quality care are necessary in all fields of patient treatment as well as operating rooms (Ors).

    Objective

    This study was done by a descriptive and research method to determine the existing issues and problems in operating rooms in Iran from 2001 to 2002.

    Materials and Methods

    Data collection tool consisted of a four part questionnaire which covered problems related to infection control, or personnel performance, equipments and resources related to safety in OR and profession needs (such as promotion).The sample consisted of 100 OR personnel from 20 provinces in Iran.

    Results

    The majority of samples (98%)did not use special gowns during infectious surgical operations and only 32% of them admitted to using various disinfectants as a means of infection control.90% of samples said that cleaning and preparing surgery sets were done by unprofessional personnel. 92% of samples didn't communicate with their patients and 100% of samples did not use protective shields for their patients.86% of samples declared there were no safety facilities against X-rays and 90% said there was no standard air conditioning. In regard to profession needs, the results indicated that for 84% of samples even planning for holding medical conferences was not carried out by managers or heads of ORs.

    Conclusion

    Research finding indicated that the most important problems in ORs in Iran included control infection, lack of safety or structural facilities and non- fulfillment of profession needs.

    Keywords: Infection, Operating Room Nursing, operating Rooms standards, Safety
  • Pages 80-85
    Introduction

    Prevalence of strabismus in general population is 5% and 90% of that is horizontal. Esotropia accounts for more than half of it. According to different etiology of strabismus that is treatable with simple glasses, association with amblyopia, cosmetic and functional compliance.

    Objective

    We tried to do a descriptive study about frequency of different types of horizontal strabismus.

    Materials and Methods

    In our descriptive study, patients with following criteria were selected: patients presenting to special clinic in Rasht with horizontal strabismus and under the age of 14 between 1999-2000 and in first quarter of Iranian year 1381 (2nd quarter of 2001). Eye examinations included central visual acuity, cycloplegic refraction with atropine eye drop 0.5% (every 8hours for 3 days), measurement of deviation in far (6meters), near (o.33 meter) with alternate prism & cover test and fundoscopy. If needed, glasses was prescribed and in some cases, surgery done. Then data were surveyed with a descriptive study model.

    Results

    Total cases were 291.Of all patients, 221 cases (76%) had esotropia and 70 cases (24%) exotropia. 56% of total cases, 57% of esotropia and 54% of exotropia are females and the rest are males. Female/male ratios in total cases of esotropia and exotropia are 1.31 and 1.16 respectively. The most common esotropia types are refractive accommodative (30%), partially accommodative (27.7%) & congenital (19.7%). The most common exotropia types are basic (47%), simulated divergence excess (17%) and sensory (12%). 11% of all cases had A, V pattern. 35% of esotropia and 25% of exotropia had amblyopia.

    Conclusion

    This study indicated that refractive accommodative esotropia is the most common type and wearing glasses at low ages can reduce the amount of deviation and amblyopia.

    Keywords: Epidemiology, Eye Diseases, Strabismus
  • Pages 86-94
    Introduction

    Health care services require nurses who are critical thinkers, with high-learning skills, who can solve problems for which there are no standard solutions.Therefore,a change in the way teachers teach merits considerations.

    Objective

    With regard to above considerations, this research has been carried out to compare the effects of two teaching

    methods

    Lecture and PBL on learning and retaining in nursing students in Shahid Beheshti Nursing and Midwifery Faculty in Rasht.

    Materials and Methods

    The sample of this semi-experimental study consisted of 29 students that were randomly divided into two groups control (students under lecture method) and experimental (students under PBL method). The data collection instrument was a questionnaire, which included (1) demographic data and (2) multiple choice questions for knowledge assessment.

    Results

    The result of Paired T test showed that PBL strategy had positive effect on learning and retaining, but Lecture method had positive effect only on learning, without significant effect on retaining. There were no significant differences between the two methods on learning and retaining, however there were more benefits in lecture group in terms of learning and in PBL group in terms of retaining.

    Conclusion

    Observation of higher mean score in expremental group compared with Control group can be indicator of appropriateness of P.B.L as a good replacement for lecture method.However, we need more researches for selecting appropriate methods.

    Keywords: Education, Nursing, Learning, Problem-Based Learning, Students, Teaching